a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Percolator: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top tien percolators op de markt, getest en goedgekeurd op basis van nieuw onderzoek voor de beste koffie-ervaring.

Unser Favorit: Bialetti Percolator

Bialetti Percolator
★★★★★

Unser Favorit: Bialetti Percolator

Bialetti Percolator
★★★★★

Unser Favorit: Bialetti Percolator

Bialetti Percolator
★★★★★

Unser Favorit: Yino Percolator

Yino Percolator
★★★★★

Unser Favorit: C3 Percolator

C3 Percolator
★★★★★

Unser Favorit: Saro Percolator

Saro Percolator
★★★★★

Unser Favorit: Joeji'S Kitchen Percolator

Joeji'S Kitchen Percolator
★★★★★

Unser Favorit: Bialetti Percolator

Bialetti Percolator
★★★★★

Unser Favorit: Petromax Percolator

Petromax Percolator
★★★★★

Unser Favorit: Kela Percolator

Kela Percolator
★★★★★

Of je nu een doorgewinterde koffieliefhebber bent of iemand die net begint met het ontdekken van de wereld van koffie, een percolator kan een geweldige aanwinst zijn voor je keuken. Deze handleiding is ontworpen om je te helpen de beste percolator te vinden die bij je past. We hebben de tien beste percolators grondig getest en beoordeeld op basis van een aantal factoren, waaronder kwaliteit, gebruiksgemak, prijs en meer. Met het oog op onze meest recente onderzoeksresultaten, stellen we je hierbij de topproducten voor die reeds in de test bewezen hebben een goed kopje koffie te zetten. Of je nu op zoek bent naar iets eenvoudigs of iets met meer functies, we hebben hier een percolator voor jou.

Een percolator is een soort koffiezetapparaat waarmee je traditionele Italiaanse koffie bereidt. Deze methode vraagt iets meer tijd dan moderne methodes, maar de smaak en het aroma van de koffie zijn absoluut verrukkelijk en verbeterd. Dit komt doordat het water van onder naar boven wordt geforceerd door een buisje en vervolgens over de koffie heen druppelt. Dit proces, ‘percolatie’ genoemd, haalt het maximale uit de gemalen koffie, waardoor jij kunt genieten van een rijke en volle koffiesmaak.

Check Uit

Onze favoriet #1

Bialetti Percolator

Bialetti Percolator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bialetti Percolator is niet zomaar een koffiezetapparaat, het is een waar symbool van Italiaanse kwaliteit en traditie sinds 1933. Je geniet van het ultieme espresso ritueel met deze hoogwaardige percolator, gemaakt van dubbel gedraaid aluminium voor duurzaamheid en prestatie. De gepatenteerde veiligheidsklep van Bialetti, die gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken is, zorgt voor een veilige en eenvoudige bereiding. Echter, let op bij het kiezen van je kookplaat, aangezien deze percolator niet geschikt is voor inductie. Dit product is dus jouw ticket naar een authentieke Italiaanse koffie-ervaring, direct in jouw eigen keuken.

 • Voordeel 1: Dit product heeft een sterk Italiaans erfgoed. Als een symbool van “Made in Italy”, ben je verzekerd van een product dat met passie en vakmanschap is gemaakt, iets waar de Italianen sinds 1933 wereldwijd bekend om staan.
 • Voordeel 2: De Bialetti percolator stelt je in staat om een authentieke Italiaanse espresso te bereiden. Als je houdt van de rijke smaak en het aroma van originele Italiaanse espresso, dan is dit product absoluut ideaal voor jou.
 • Voordeel 3: Het bestaat uit dubbel gedraaid aluminium van hoge kwaliteit. Dit geeft je de zekerheid dat het product duurzaam en bestand is tegen dagelijks gebruik, terwijl het zijn esthetiek behoudt.
 • Voordeel 4: De percolator is uitgerust met een gepatenteerde veiligheidsklep van Bialetti, die gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken is. Dit betekent dat je niet alleen een veilig product in huis haalt, maar ook een dat onderhoudsvriendelijk is.
 • Voordeel 5: Tot slot, deze Bialetti percolator is geschikt voor alle kookplaten behalve inductie. Dit biedt je de flexibiliteit om het op bijna elke soort kookplaat te gebruiken, wat het gemakkelijk maakt om je favoriete koffie te bereiden, waar je ook bent.
 • Nadeel 1: De Bialetti Percolator kan niet gebruikt worden op alle soorten kookplaten. Hij is niet compatibel met inductie kookplaten, wat beperkingen oplegt aan waar en hoe je hem kunt gebruiken.
 • Nadeel 2: Hoewel de Bialetti Percolator gemaakt is van hoogwaardig ‘gedraaid aluminium’, zorgt dit materiaal, in tegenstelling tot roestvrij staal, mogelijk voor een verandering in smaak of kleur van het water na herhaaldelijk gebruik.
 • Nadeel 3: De veiligheidsklep van de Bialetti Percolator is gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken. Dit kan echter ook een mogelijk struikelblok zijn als je deze onderdelen per ongeluk verliest of niet goed terugplaatst. Het zou kunnen leiden tot een slechter presterende of mogelijk onveilige percolator.
 • Nadeel 4: De Bialetti Percolator zou beperkt kunnen zijn voor mensen die niet noodzakelijk een ‘originele Italiaanse espresso’ willen bereiden. Hoewel de authenticiteit van zijn ontwerp aantrekkelijk kan zijn voor sommigen, beperkt het de veelzijdigheid van de percolator voor anderen die andere soorten koffie willen maken.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel de Bialetti Percolator een ‘Italiaans icoon’ is en bekend staat sinds 1933, betekent dit niet per se dat het de beste optie is voor alle gebruikers. Sommige mensen zouden meer geavanceerde functies of een meer modern ontwerp kunnen verkiezen boven de retro-look en de relatieve eenvoud van de Bialetti Percolator.

Onze favoriet #2

Bialetti Percolator

Bialetti Percolator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bialetti Percolator is een duurzame en stijlvolle espressomachine gemaakt van 18/10 materiaal, waardoor deze geschikt is voor inductiekookplaten en zijn glans en eigenschappen behoudt, zelfs na langdurig gebruik. Het zorgvuldig ontworpen handvat is ergonomisch en antislip, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over brandwonden tijdens het hanteren. De percolator kan vier kopjes espresso per keer zetten, dus het is perfect voor het serveren van jou en je vrienden. Dankzij de compatibiliteit met alle soorten kookplaten, inclusief inductie, biedt deze espressomachine flexibiliteit in jouw keuken.

 • Voordeel 1: De Bialetti percolator is duurzaam. Hij is gemaakt van sterk 18/10 materiaal dat geschikt is om ook op inductiekookplaten gebruikt te worden. De espressokan blijft na langdurig gebruik mooi en verliest zijn glans of eigenschappen niet.
 • Voordeel 2: Het handvat van de percolator is zo ontworpen dat het geen hitte vasthoudt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je je handen zult verbranden bij het vastpakken van de kan, zelfs niet bij langdurig gebruik.
 • Voordeel 3: De Bialetti percolator heeft een ergonomisch design. Hierdoor ligt hij goed en comfortabel in de hand. Dit vermindert de kans op ongelukken en verbetert de algemene gebruikservaring.
 • Voordeel 4: Met deze espressokan kan je tot 4 kopjes espresso tegelijk bereiden. Ideaal voor als je bezoek hebt of gewoon niet kunt wachten op je volgende kopje koffie.
 • Voordeel 5: De Bialetti percolator is geschikt voor alle soorten kookplaten, inclusief inductie. Dit betekent dat je hem op bijna elke soort fornuis kunt gebruiken, waardoor hij bijzonder veelzijdig is.
 • Het vinden van nadelen in een product op basis van positieve productbeschrijvingen kan een uitdaging zijn, maar laten we proberen om het op objectieve wijze te identificeren.
 • Nadeel 1: Hoewel de espressokan duurzaam is en de oorspronkelijke glans behoudt, kan dit betekenen dat het materiaal gevoelig is voor krassen of deukjes, wat na verloop van tijd bij constant gebruik kan gebeuren.
 • Nadeel 2: Het handvat is ergonomisch en antislip, wat een veiligheidsfunctie is, maar geeft geen informatie of het hittebestendig is. Het zou al dan niet warm kunnen worden bij langdurig gebruik.
 • Nadeel 3: De espressomachine is ontworpen voor het maken van 4 kopjes espresso tegelijk. Dit kan een nadeel zijn als je vaak grotere hoeveelheden koffie nodig hebt, aangezien je het proces meerdere keren moet herhalen.
 • Nadeel 4: Hoewel de percolator geschikt is voor alle soorten kookplaten, inclusief inductie, kan het wat langer duren om de koffie te zetten op een inductiekookplaat vergeleken met een gasfornuis, aangezien de warmteverspreiding anders werkt.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt niet hoe gemakkelijk het is om de percolator schoon te maken na gebruik, wat een nadeel kan zijn, omdat koffieresidu zich na verloop van tijd kan ophopen en de smaak van de koffie kan beïnvloeden.

Onze favoriet #3

Bialetti Percolator

Bialetti Percolator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bialetti Moka Induction is de eerste percolator die speciaal geschikt is voor inductiekookplaten. Deze innovatieve percolator, met een bovenkant van aluminium en een reservoir van roestvrij staal, wordt geproduceerd door Bialetti in Europa – een garantie voor originele kwaliteit, zoals te herkennen aan de unieke man-met-snor illustratie. De koffiebereiding is eenvoudig: je vult het waterreservoir tot aan het veiligheidsventiel en de filter met gemalen koffee, en na het pruttelen van de Moka Induction draai je de warmtebron uit en is je koffie klaar. De capaciteit wordt gemeten in espressokopjes, waardoor je gemakkelijk afstemt op je koffiebehoefte. Bovendien is de Moka Induction 100% duurzaam: je produceert geen afval en hebt geen afwasmiddel nodig – simpelweg afspoelen met water volstaat. Met minimaal onderhoud kun je dus levenslang van deze percolator genieten.

 • Voordeel 1: De YINO Coffee Maker Percolator Pot is duurzaam en licht van gewicht, wat perfect is voor kamperen, buitenactiviteiten en reizen.
 • Voordeel 2: Gemaakt van hoogwaardig 304 roestvrij staal, ben je verzekerd van een percolator die zowel roestbestendig als duurzaam is.
 • Voordeel 3: Dankzij het snelle brouwvermogen van deze kookplaatpercolator, kun je snel en gemakkelijk 9 kopjes rijke, heerlijke koffie zetten.
 • Voordeel 4: Deze percolator is zowel binnen als buiten te gebruiken, waardoor je het perfect op een kampvuur of kookplaat kunt gebruiken.
 • Voordeel 5: Het snelverwarmingsfilter van de percolator zorgt ervoor dat je koffie elke keer op de perfecte temperatuur wordt gezet.
 • Het identificeren van nadelen aan de hand van een positieve productbeschrijving is uitdagend, maar hier zijn een paar mogelijke nadelen die ik kan suggereren:
 • Nadeel 1: Hoewel de YINO Coffee Maker Percolator Pot lichtgewicht en duurzaam is, zou dit kunnen betekenen dat het niet stevig genoeg is voor intensief gebruik of voor mensen die op zoek zijn naar een meer robuuste percolator.
 • Nadeel 2: De YINO Percolator is gemaakt van 304 roestvrij staal. Hoewel dit materiaal roestbestendig en duurzaam is, is het mogelijk niet zo sterk of duurzaam als andere materialen die worden gebruikt in premium percolators.
 • Nadeel 3: De snelheid van het brouwproces kan een probleem zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een langzamer, meer ontspannen koffiezetproces.
 • Nadeel 4: Hoewel de percolator geschikt is voor zowel binnen als buiten, kan het zijn dat hij niet presteert zoals verwacht in extreme weersomstandigheden of in omstandigheden die buiten de normale keuken- of campingomgeving liggen.
 • Nadeel 5: Het snelverwarmingsfilter zorgt ervoor dat je koffie elke keer op de perfecte temperatuur wordt gezet, maar dit kan een probleem zijn voor mensen die meer controle willen over de temperatuur van hun koffie of die liever een iets koelere kop koffie drinken.

Onze favoriet #4

Yino Percolator

Yino Percolator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De YINO Coffee Maker Percolator Pot is een duurzaam en lichtgewicht koffiezetapparaat, ideaal voor outdooractiviteiten, kamperen en reizen. Deze percolator, gemaakt van hoogwaardig 304 roestvrij staal, is resistent tegen roest en zeer duurzaam. Met zijn snelle brouwvermogen kan hij moeiteloos tot 9 kopjes heerlijke koffie zetten. Of je nu binnen zit of rond een kampvuur staat, deze percolator werkt perfect op zowel een kookplaat als een open vuur. Dankzij het snelverwarmingsfilter wordt jouw koffie elke keer op de perfecte temperatuur gezet.

 • Voordeel 1: De YINO Coffee Maker Percolator Pot is duurzaam en licht van gewicht, wat perfect is voor kamperen, buitenactiviteiten en reizen.
 • Voordeel 2: Gemaakt van hoogwaardig 304 roestvrij staal, ben je verzekerd van een percolator die zowel roestbestendig als duurzaam is.
 • Voordeel 3: Dankzij het snelle brouwvermogen van deze kookplaatpercolator, kun je snel en gemakkelijk 9 kopjes rijke, heerlijke koffie zetten.
 • Voordeel 4: Deze percolator is zowel binnen als buiten te gebruiken, waardoor je het perfect op een kampvuur of kookplaat kunt gebruiken.
 • Voordeel 5: Het snelverwarmingsfilter van de percolator zorgt ervoor dat je koffie elke keer op de perfecte temperatuur wordt gezet.
 • Het identificeren van nadelen aan de hand van een positieve productbeschrijving is uitdagend, maar hier zijn een paar mogelijke nadelen die ik kan suggereren:
 • Nadeel 1: Hoewel de YINO Coffee Maker Percolator Pot lichtgewicht en duurzaam is, zou dit kunnen betekenen dat het niet stevig genoeg is voor intensief gebruik of voor mensen die op zoek zijn naar een meer robuuste percolator.
 • Nadeel 2: De YINO Percolator is gemaakt van 304 roestvrij staal. Hoewel dit materiaal roestbestendig en duurzaam is, is het mogelijk niet zo sterk of duurzaam als andere materialen die worden gebruikt in premium percolators.
 • Nadeel 3: De snelheid van het brouwproces kan een probleem zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een langzamer, meer ontspannen koffiezetproces.
 • Nadeel 4: Hoewel de percolator geschikt is voor zowel binnen als buiten, kan het zijn dat hij niet presteert zoals verwacht in extreme weersomstandigheden of in omstandigheden die buiten de normale keuken- of campingomgeving liggen.
 • Nadeel 5: Het snelverwarmingsfilter zorgt ervoor dat je koffie elke keer op de perfecte temperatuur wordt gezet, maar dit kan een probleem zijn voor mensen die meer controle willen over de temperatuur van hun koffie of die liever een iets koelere kop koffie drinken.

Onze favoriet #5

C3 Percolator

C3 Percolator

Waarom we het gekozen hebben

De C3 Percolator is een uitstekende keuze voor koffieliefhebbers. Het biedt je de mogelijkheid om 4 tot 12 kopjes koffie per brouwsessie te zetten, afhankelijk van de versie, met de flexibiliteit om de hoeveelheid koffie aan te passen aan je voorkeur. Het maakt gebruik van het klassieke percolator-principe om de fijnste, verteerbare en warme koffie te maken, precies zoals jij dat wenst. Het apparaat kenmerkt zich door zijn comfortabele bediening. Het is draadloos en 360 graden draaibaar, waardoor het ideaal is voor zowel links- als rechtshandigen. Met de warmhoudfunctie blijft je koffie tot 1,5 uur warm, waardoor dit apparaat perfect is voor op kantoor, vergaderingen of aan de ontbijttafel.

 • Voordeel 1: De Percolator merk C3 kan 4 tot 12 kopjes koffie per brouwproces zetten, waardoor het perfect is voor zowel kleine als grotere bijeenkomsten. Je kunt de hoeveelheid koffie eenvoudig portioneren via de zeef voor koffie precies zoals jij het wilt.
 • Voordeel 2: Het gebruik van het klassieke percolator-principe betekent dat je kunt genieten van de fijnste, verteerbare en warme koffie. Dit verzekert een heerlijke smaakbeleving bij elk kopje.
 • Voordeel 3: Dankzij de warmhoudfunctie blijft je koffie tot 1,5 uur warm. Dus zelfs als je het niet direct kunt drinken, hoef je geen zorgen te maken over koude koffie.
 • Voordeel 4: De Percolator merk C3 is super gemakkelijk te bedienen en draadloos, en met de 360 graden draaibaarheid is het ideaal voor zowel linkshandige als rechtshandige gebruikers.
 • Voordeel 5: De percolator is perfect voor op kantoor, tijdens vergaderingen of aan de ontbijttafel. Of je nu een energiekick nodig hebt op het werk of een relaxmomentje thuis, deze percolator heeft je gedekt.
 • Volgens de productbeschrijving kan ik de volgende potentiële nadelen voor de Percolator merk C3 identificeren:
 • Nadeel 1: De vermelding “Van 4 tot 12 kopjes per brouwproces (afhankelijk van de versie)” geeft aan dat de capaciteit van het apparaat kan variëren. Dit betekent dat niet alle versies van de percolator in jouw specifieke behoeften kunnen voorzien, vooral als je vaak voor grote groepen koffie moet zetten.
 • Nadeel 2: “Koffie zoals jij dat wenst” kan als een voordeel worden geïnterpreteerd, maar ook als een nadeel als je niet zo ervaren bent met percolators. Het zou lastig kunnen zijn om de gewenste koffiesterkte te bereiken zonder enige ervaring of begeleiding.
 • Nadeel 3: Hoewel de “Warmhoudfunctie: je koffie blijft tot 1,5 uur warm” nuttig lijkt, kan het je koffie bitter maken als het te lang wordt verwarmd, wat een negatieve invloed kan hebben op de smaak.
 • Nadeel 4: “Comfortabele bediening – draadloos, op basis 360 draaibaar” kan betekenen dat het apparaat op batterijen werkt. Het vervangen van batterijen kan een gedoe zijn en een lopende kostenpost als het apparaat niet op netstroom kan werken.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het is beschreven als “Altijd ideaal voor op kantoor, vergaderingen of voor de ontbijttafel”, betekent dit dat de percolator mogelijk niet geschikt is voor minder formele of meer intieme instellingen, zoals een romantisch diner of een familiebijeenkomst.

Onze favoriet #6

Saro Percolator

Saro Percolator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Percolator van het merk Saro is een professioneel gastronomie koffiezetapparaat van topkwaliteit roestvrij staal, perfect voor het gebruik bij evenementen of in een vereniging, aangezien het tot ongeveer 100 kopjes koffie kan zetten met zijn capaciteit van 15 liter. Dankzij de geïntegreerde, fijnmazige filtermand heb je geen filterpapier nodig en kun je genieten van maximaal smaakvolle, grof gemalen koffie. Bij Saro heb je de keuze tussen verschillende inhoudsmaten (6, 75, 10, of 15 liter) afhankelijk van je behoefte. Het Saro Gastro koffiezetapparaat Saromica modelnummer 6015 is een stijlvolle zilveren toevoeging aan je keukenmetingen, met afmetingen van 26,5 x 60 cm.

 • Voordeel 1: De Saro percolator is uitermate geschikt voor professioneel gebruik. Het is vervaardigd uit hoogwaardige roestvrij staal en wordt geleverd in topkwaliteit met glazen. Dit zorgt voor een duurzaam en betrouwbaar product dat aan je hoge eisen kan voldoen.
 • Voordeel 2: Met een indrukwekkende capaciteit van 15 liter, die ongeveer 100 kopjes koffie kan zetten, is deze percolator perfect voor evenementen of in de vereniging. Zo weet je zeker dat niemand een bakkie leut hoeft te missen.
 • Voordeel 3: De Saro percolator heeft een geïntegreerde, fijnmazige filtermand, wat betekent dat je geen filterpapier nodig hebt. Hierdoor smaakt je koffie niet alleen beter, maar draag je ook bij aan minder afval.
 • Voordeel 4: De Saro percolator is veelzijdig met de capaciteit. Afhankelijk van je behoefte, kan je kiezen voor de inhoud van 6,75, 10 of 15 liter. Hierdoor heb je altijd het juiste model voor jouw situatie.
 • Voordeel 5: Het design van de Saro percolator is functioneel en stijlvol. Het is gemaakt van roestvrij staal in zilverkleur, en met zijn afmetingen van Ø 26, 5 x 60 cm, kan het handig op een keukenblad of buffettafel worden geplaatst, terwijl het zijn esthetische uitstraling behoudt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Saro percolator royaal tot 100 kopjes koffie kan zetten, kan dit een nadeel zijn als je slechts een klein aantal gasten hebt. Het grootste model is mogelijk te groot en onpraktisch voor thuisgebruik of kleinschalige evenementen.
 • Nadeel 2: Een ander voorbehoud is dat het gebruik van grof gemalen koffie vereist is. Dit betekent dat je misschien geen gebruik kunt maken van je favoriete fijngemalen koffiemerk zonder dat dit gevolgen heeft voor de kwaliteit van de bereide koffie.
 • Nadeel 3: Het ontwerp omvat een geïntegreerd, fijnmazig filtermandje. Dit kan lastig zijn om schoon te maken in vergelijking met verwijderbare of wegwerp koffiefilters, wat extra tijd en moeite kan kosten bij het onderhoud.
 • Nadeel 4: Hoewel er kleinere capaciteiten beschikbaar zijn bij de Saro percolator, is het onduidelijk of de functies tussen de verschillende maten variëren. Als je specifieker bent naar jouw behoeften, heb je misschien niet de mogelijkheid tot aanpassen.
 • Nadeel 5: De Saro percolator is gemaakt van roestvrij staal wat het een stevig en duurzaam gevoel geeft. Echter, het is belangrijk op te merken dat roestvrij staal vaak warm wordt bij gebruik, wat een potentieel risico op brandwonden kan zijn bij het aanraken.

Onze favoriet #7

Joeji'S Kitchen Percolator

Joeji'S Kitchen Percolator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Joeji’s Kitchen Percolator is een gebruiksvriendelijk inductiekoffiezetapparaat, ontworpen om met minder tijd en moeite sterke espresso shots te verkrijgen. Je zet het eenvoudig op een lage warmtebron, voeg je favoriete gemalen koffie en water toe, en binnen 3-5 minuten heb je heerlijke espresso. Met een brede platte basis van 10 cm is het geschikt voor diverse warmtebronnen, waaronder inductie, elektrische gas- en keramische kookplaten, waardoor het ook ideaal is als campingkoffiepercolator. Deze premium espresso-koffiepot, vervaardigd uit roestvrij staal, is steviger dan een aluminium mokkazetapparaat en biedt weerstand tegen corrosie en geur, zodat de smaak van je koffie altijd optimaal blijft. Het ontwerp bevat een warmte-geïsoleerde ergonomische handgreep en een gemakkelijke schenktuit. Je krijgt ook een gratis schoonmaakborsteltje, metalen schepje en kurken onderzetter bij de koffiepot. Joeji’s Kitchen biedt 100% garantie op deze percolator. Dus als je niet tevreden bent, kun je altijd contact opnemen.

 • Voordeel 1: Gebruikersgemak – De Percolator van joeji’s Kitchen is ontworpen voor eenvoudig gebruik. Je kunt genieten van sterke espresso shots met minder tijd en moeite. Voeg gewoon je favoriete gemalen koffie toe, giet water in tot aan het veiligheidsventiel, zet de pan in elkaar en breng het op laag vuur aan de kook binnen 3-5 minuten.
 • Voordeel 2: Compatibiliteit – Deze percolator heeft een platte basis van 10 cm en is daardoor geschikt voor de meeste warmtebronnen inclusief inductie, elektrische, gas- en keramische kookplaten. De percolator kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, waardoor het tevens een ideale campingkoffiepers is voor op je draagbare gasfornuis.
 • Voordeel 3: Kwalitatieve constructie – De roestvrijstalen constructie is duurzamer en steviger dan een aluminium mokka-koffiezetapparaat, biedt uitstekende weerstand tegen corrosie en geurtjes en voorkomt smaakverandering.
 • Voordeel 4: Doordacht design – De Percolator van joeji’s Kitchen is ontworpen met een warmte-geïsoleerde ergonomische handgreep en een gemakkelijke schenktuit voor jouw veiligheid en comfort.
 • Voordeel 5: Extra’s inbegrepen – Bij deze koffiepot ontvang je ook een gratis schoonmaakborsteltje, metalen schepje en kurken onderzetter, deze extra’s vergemakkelijken het schoonmaken en het gebruik van de koffiepot.
 • Nadeel 1: Hoewel het percolator van Joeji’s Kitchen eenvoudig te gebruiken lijkt te zijn, kan het bereiden van de perfecte kop koffie enige inspanning en oefening vereisen. Vooral het vinden van de juiste balans tussen de hoeveelheid water en koffie kan een uitdaging vormen voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 2: Hoewel de percolator bruikbaar is op meerdere warmtebronnen, is het gebruik ervan op een laag vuur binnen 3 tot 5 minuten specifiek aangegeven. Dit kan beperkingen opleggen als je snel een kopje koffie wilt bereiden.
 • Nadeel 3: Er is aangegeven dat de koffiepercolator met de hand moet worden schoongemaakt, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn omdat dit tijdrovend zou zijn in vergelijking met vaatwasmachinebestendige modellen.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt dat de handgreep van de percolator warmte-geïsoleerd is, wat betekent dat er mogelijk een risico bestaat op oververhitting en mogelijke brandwonden als de handgreep niet voldoende geïsoleerd is.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat wordt geleverd met extra’s zoals een schoonmaakborsteltje, een metalen schepje en een kurken onderzetter, moeten deze items mogelijk apart worden opgeborgen en kunnen ze gemakkelijk kwijtraken, wat onhandig kan zijn voor de gebruiker.

Onze favoriet #8

Bialetti Percolator

Bialetti Percolator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Bialetti Moka Express is een authentieke, Italiaanse espressomaker ontworpen voor gebruik op verschillende warmtebronnen, zoals gasfornuizen, elektrische kookplaten en inductiekookplaten. Deze percolator combineert een uniek ontwerp met praktische functionaliteit en biedt je de gelegenheid om op traditionele Italiaanse wijze heerlijke koffie te zetten, compleet met pruttelgeluid en al. De capaciteit wordt gemeten in espressokopjes, wat je veel flexibiliteit geeft over hoe je je koffie drinkt. Hij is gebruiksvriendelijk; vul gewoon het waterreservoir tot aan het veiligheidsventiel en de filter met gemalen koffie, en na een korte tijd op de warmtebron is je koffie klaar. Het is belangrijk om te weten dat de Moka Express enkel met water gereinigd mag worden om de unieke smaak te behouden en het product niet te beschadigen. Bovendien is het een 100% duurzame manier om koffie te zetten, zonder afvalproductie en met minimaal onderhoud, voor een levenslang genot.

 • Voordeel 1: De Bialetti Moka Express percolator levert een authentieke Italiaanse koffie-ervaring. De unieke vorm en historiek van 1933 voegen een vleugje nostalgie toe aan je dagelijkse koffiebeleving.
 • Voordeel 2: Deze percolator is vervaardigd in Italië, wat een extra kwaliteitsgarantie biedt. Het ergonomische handvat en het feit dat het geschikt is voor verschillende warmtebronnen (gas, elektrisch en inductie) verhoogt het gebruiksgemak.
 • Voordeel 3: De Moka Express is eenvoudig te gebruiken. Je hoeft alleen maar water en koffie toe te voegen, het op de warmtebron te zetten en wachten tot je het pruttelen hoort. Jouw heerlijke koffie is dan klaar!
 • Voordeel 4: De percolator heeft verschillende capaciteitsopties, gemeten in espressokopjes, wat het geschikt maakt voor mensen met verschillende koffiebehoeften. Of je nu de voorkeur geeft aan espressokopjes of grotere bekers, deze percolator heeft je gedekt.
 • Voordeel 5: De Bialetti Moka Express is ontworpen met het oog op duurzaamheid. Het produceert geen afval en heeft geen afwasmiddel nodig voor de reiniging, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Daarnaast kan het, met de juiste onderhoud, je levenslang van dienst zijn.
 • Nadeel 1: De Bialetti Percolator kan alleen worden schoongemaakt met water. Je moet vermijden om zeep of afwasmiddel te gebruiken en het product is ook niet geschikt voor de vaatwasser. Dit kan een beperking zijn bij het reinigen en kan meer inspanning vergen dan bij andere koffiezetapparaten.
 • Nadeel 2: De Percolator is ontworpen voor gebruik op gasfornuizen, elektrische kookplaten en inductiekookplaten, maar het lijkt erop dat hij niet kan worden gebruikt in de oven, magnetron of andere alternatieve warmtebronnen. Dit zou het minder veelzijdig kunnen maken ten opzichte van andere opties op de markt.
 • Nadeel 3: Het zetten van koffie lijkt een handmatig proces te zijn waarbij je de warmtebron moet uitschakelen wanneer je de Moka Express hoort pruttelen. Dit houdt in dat je constant toezicht moet houden en daardoor kan het minder handig zijn dan andere methoden waarbij je simpelweg op een knop drukt en wacht tot de koffie klaar is.
 • Nadeel 4: Hoewel voor de meesten de capaciteit van de Moka Express passend zou moeten zijn, met capaciteit gemeten in espressokopjes, kan dit voor anderen toch een beperking vormen. Misschien krijg je gasten over de vloer of drink je gewoon veel koffie – in dergelijke gevallen kan het vervelend zijn om meerdere keren koffie te moeten zetten.
 • Nadeel 5: Hoewel de duurzaamheid van deze percolator wordt geprezen, wordt er ook opgemerkt dat “ongepast gebruik” van de percolator tot onherstelbare schade kan leiden. Dit suggereert dat het apparaat mogelijk minder robuust is dan dat je misschien zou willen, vooral als je van plan bent het dagelijks te gebruiken. Hoewel de levensduur van het apparaat kan worden verlengd met “minimaal onderhoud”, is het nog steeds de moeite waard om op te merken.

Onze favoriet #9

Petromax Percolator

Petromax Percolator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Petromax percolator is jouw ideale metgezel voor het bereiden van koffie of thee in de vrije natuur. Simpel in gebruik, deze percolator gebruikt een grove zeef in plaats van een filter, waardoor geen koffieoliën worden gefilterd en er zelfs bij langdurig koken geen bittere smaken ontstaan. Het percolatieprincipe zorgt voor een bijna zelfkookproces en door de constante circulatie van water en koffiepoeder of theebladeren ontstaat er een heerlijk aromatische warme drank. Deze percolator kan boven het vuur of in de gloed worden gebruikt en is tevens geschikt voor alle warmtebronnen. Het is gemaakt van een bestendige emaille composietstof, waarbij er bij koken geen schadelijke stoffen vrijkomen en er geen extra filters en afval nodig zijn.

 • Voordeel 1: De Petromax percolator is perfect voor de onafhankelijke buitenkeuken, wat betekent dat jij je favoriete koffie of thee zelfs in de wildernis kunt bereiden.
 • Voordeel 2: Het gebruiksgemak van dit apparaat is een duidelijk pluspunt. De percolator heeft een grove zeef in plaats van een filter, waardoor jouw drankje vrij blijft van bittere stoffen zelfs na langere kooktijden.
 • Voordeel 3: Dankzij het percolatieprincipe geeft deze percolator je bijna moeiteloos een heerlijke warme drank. De continue circulatie tussen opstijgend en condenserend water in combinatie met koffiepoeder of theebladeren zorgt voor het ontstaan van het heerlijke aroma.
 • Voordeel 4: De Petromax percolator is veelzijdig in gebruik en kan worden gebruikt boven open vuur of in de gloed, evenals op alle warmtebronnen.
 • Voordeel 5: Veiligheid en duurzaamheid zijn ook belangrijke kenmerken van dit apparaat. Het is gemaakt van een composiet emaille dat(residuvrij) vrij is van schadelijke stoffen en geen extra filters of afval nodig heeft, wat zorgt voor een schonere omgeving en een gezondere consumptie.
 • Nadeel 1: Hoewel dit product beweert gemakkelijk in gebruik te zijn, kan een grove zeef in plaats van een fijne filter voor sommige gebruikers een uitdaging zijn. Jouw koffie of thee kan mogelijk bezinksel bevatten dat door deze grove zeef komt.
 • Nadeel 2: Het percolatieprincipe klinkt erg handig, maar dit systeem kan ook resulteren in over-extractie als je niet voorzichtig bent. Als je de koffie of thee te lang laat doorkoken, kan dit de smaak nadelig beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Hoewel het geweldig is dat dit product geschikt is voor alle warmtebronnen, stelt het gebruik boven het vuur of in de gloed specifieke eisen aan jouw buitenkeuken. Het kan zijn dat je niet altijd toegang hebt tot een geschikte warmtebron om dit product te gebruiken.
 • Nadeel 4: De Petromax percolator is speciaal ontworpen voor de onafhankelijke buitenkeuken. Dit kan betekenen dat het niet zo goed werkt voor binnenshuis gebruik, waardoor het minder veelzijdig is dan sommige andere koffiezetapparaten.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de composiet email bestaat uit duurzame materialen, kan het breekbaar zijn en voorzichtigheid vereisen bij het hanteren en schoonmaken. Beschadigen kan het riskeren van de introductie van ongewenste materialen in jouw koffie of thee.

Onze favoriet #10

Kela Percolator

Kela Percolator

Waarom we het gekozen hebben

De Kela Percolator ‘Italia’ is een uitstekend hulpmiddel voor het bereiden van een authentieke Italiaanse espresso. Binnen ongeveer 5 minuten kun je genieten van 6 kopjes espresso, gemaakt in dit hoogwaardige, klassiek vormgegeven percolator. Het is geschikt voor elektrische, keramische of gasfornuizen – vul simpelweg de bodem met water, het inzetstuk met espressopoeder, schroef het bovenste deel erop en plaats het op het fornuis. Het heeft een kunststof handvat en knop op het deksel zodat je het veilig kunt hanteren zonder je aan de warmte te branden. Deze aluminium percolator, met een hoogte van 17 cm en diameter van 9,5 cm, is een must-have voor elke koffieliefhebber.

 • Voordeel 1: Je kunt met de Kela percolator zeer snel genieten van een kopje espresso. In slechts ongeveer 5 minuten kun je 6 kopjes espresso bereiden, ideaal voor als je bezoek hebt of gewoon snel een dosis cafeïne nodig hebt.
 • Voordeel 2: Deze percolator is zeer flexibel in gebruik aangezien hij geschikt is voor een elektrisch, keramisch of gasfornuis. Zo kun je, ongeacht welk type fornuis je hebt, altijd de perfecte espresso bereiden.
 • Voordeel 3: Het gebruik van de Kela percolator is zeer simpel doordat je alleen de bodem van de kookplaat met water hoeft te vullen, het inzetstuk met espressopoeder en dan het bovenste deel weer op de onderkant schroeft en op het fornuis plaatst.
 • Voordeel 4: De Kela percolator is zo ontworpen dat hij veilig in gebruik is. Bij het schenken heb je een veilige grip en het kunststof handvat en de -knop op het deksel beschermen tegen eventuele brandwonden.
 • Voordeel 5: Met zijn compacte afmetingen (hoogte: 17 cm, Ø 9,5 cm) neemt deze percolator niet veel ruimte in beslag in de keuken, wat handig is als je een kleine keuken hebt of gewoon ruimte wil besparen.
 • Nadeel 1: De Kela percolator heeft een beperkte capaciteit. Het kan slechts 6 kopjes espresso tegelijk bereiden. Dit kan lastig zijn als je voor een grote groep koffie wil zetten.
 • Nadeel 2: Het proces van het vullen van de bodem van de kookplaat met water en het inzetstuk met espressopoeder kan als omslachtig worden beschouwd in vergelijking met moderne koffiemachines waarbij je simpelweg een kopje onder het apparaat plaatst.
 • Nadeel 3: De aanwijzingen voor gebruik kunnen ingewikkeld zijn voor iemand die niet gewend is om een percolator te gebruiken, wat kan leiden tot een steile leercurve.
 • Nadeel 4: Hoewel het handvat en de knop van kunststof zijn om brandwonden te voorkomen, kan de rest van de percolator nog steeds heet worden. Na gebruik moet je voorzichtig zijn bij het aanraken van andere delen van het apparaat.
 • Nadeel 5: Hoewel deze percolator op verschillende soorten kookplaten kan worden gebruikt, is er geen vermelding dat het geschikt is voor gebruik op een inductiekookplaat. Dit kan beperkend zijn voor mensen met dit type kookplaat.

In conclusie, een percolator is een fantastisch hulpmiddel voor koffieliefhebbers die het ambacht van het brouwen willen perfectioneren. Of je nu een koffiekenner of een beginner bent, onze top 10 van percolators heeft iets te bieden voor elk niveau en elke smaak. Deze tien geselecteerde producten behoren volgens ons nieuwste onderzoek tot de beste op de markt. Het is essentieel een percolator te kiezen die bij jou past en die voldoet aan je specifieke behoeften en eisen. Daarom hebben we deze lijst zo gevarieerd mogelijk gemaakt. Het maakt niet uit of je de voorkeur geeft aan een snel, gemakkelijk proces of dat je graag tijd besteedt aan je brouwsel, wij hebben de perfecte percolator voor jou. Proef de opmerkelijke kwaliteit en wees je eigen barista met één van onze aanbevolen percolators!

Inhoudsopgave