a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Piano: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de 10 beste piano’s die als hoogste zijn beoordeeld op basis van klankkwaliteit, prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid.

Unser Favorit: Rockjam Piano

Rockjam Piano
★★★★★

Unser Favorit: Alesis Piano

Alesis Piano
★★★★★

Unser Favorit: Rockjam Piano

Rockjam Piano
★★★★★

Unser Favorit: Alesis Piano

Alesis Piano
★★★★★

Unser Favorit: Casio Piano

Casio Piano
★★★★★

Unser Favorit: Blackstar Piano

Blackstar Piano
★★★★★

Unser Favorit: Rockjam Piano

Rockjam Piano
★★★★★

Unser Favorit: Roland Piano

Roland Piano
★★★★★

Unser Favorit: Rockjam Piano

Rockjam Piano
★★★★★

Unser Favorit: Oyayo Piano

Oyayo Piano
★★★★★

Ben je op zoek naar de perfecte piano om je muzikale reis te beginnen of om je bestaande vaardigheden te verbeteren? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij hebben diepgaand onderzoek gedaan en de 10 beste piano’s op de markt grondig getest. In deze gids helpen we je niet alleen bij het vinden van het ideale instrument dat aansluit bij jouw behoeften en vaardigheidsniveau, maar we benadrukken ook de unieke kenmerken van elk product, zodat jij de beste keuze kunt maken. Of je nu een beginner, een gevorderde speler of een professional bent, we hebben de perfecte piano voor jou op onze lijst staan. Laten we dus nu de muziek laten spreken!

Een piano is een muziekinstrument dat jij, als muziekliefhebber, kunt bespelen door op de toetsen te drukken. Elke toets komt overeen met een verschillende noot die wordt geproduceerd door een hamer die tegen een snaar slaat in het binnenste van het instrument. Pianos komen in vele vormen en maten, van de volledige concertvleugel tot de kleinere digitale piano’s en keyboards. Het is een instrument dat zowel solo als begeleidend gebruikt kan worden en een breed scala aan muziekgenres kan spelen, van klassiek tot jazz tot pop.

Check Uit

Onze favoriet #1

Rockjam Piano

Rockjam Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het RockJam keyboard piano is een zeer veelzijdig instrument met 61 toetsen, compleet met 200 ritmes en tonen. Het is ontworpen om je muzikale vingervlugheid te verbeteren en komt met een bladmuziekstandaard en voedingsadapter. Met de mogelijkheid om MP3’s af te spelen via USB of Aux-in, kun je moeiteloos meespelen met je favoriete muziek vanaf de meeste mobiele apparaten. Bovendien zijn er 40 demosongs ingebouwd en een opname- en afspeelfunctie van 46 noten om je eigen composities vast te leggen en je creativiteit te bevorderen. De twee ingebouwde leermodi en de exclusieve Simply Piano app-content (voor zowel IOS als Android) maken dit keyboard zeer geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren spelers. En als je wilt oefenen zonder anderen te storen, er is een koptelefoonuitgang voor ongestoorde speeltijd.

 • Voordeel 1: De RockJam Piano biedt je een breed scala aan mogelijkheden met zijn 61 toetsen en maar liefst 200 ritmes en tonen. Dit betekent dat je jouw muzikale bereik aanzienlijk kunt uitbreiden en met vele stijlen kunt experimenteren.
 • Voordeel 2: De piano maakt het mogelijk om MP3-bestanden af te spelen via USB of Aux-in met de meeste mobiele apparaten. Dus, als je wilt meespelen met je favoriete nummers of oefenmateriaal nodig hebt, heb je dit binnen handbereik.
 • Voordeel 3: Met 40 demosongs en een opname- en afspeelfunctie van 46 noten kun je niet alleen leren van de voorbeelden, maar ook je eigen creaties vastleggen om ze later te herzien of te delen.
 • Voordeel 4: De twee ingebouwde leermodi en de exclusieve Simply Piano app-content (voor IOS en Android) voorzien je van nuttige hulpmiddelen om je pianovaardigheden op je eigen tempo te verbeteren.
 • Voordeel 5: De koptelefoonuitgang maakt het mogelijk om te oefenen zonder afleiding, wat ideaal is voor momenten dat je je volledig wilt focussen op je spel of niemand wilt storen in je omgeving.
 • Nadeel 1: De RockJam Piano heeft slechts 61 toetsen, wat minder is dan de standaard 88 toetsen die je op de meeste full-size piano’s zult vinden. Dit kan je speelbereik en mogelijkheden beperken, vooral als je meer geadvanceerde stukken wilt spelen.
 • Nadeel 2: Hoewel de RockJam piano met 200 ritmes en tonen komt, kan het zijn dat je je beperkt voelt in je creatieve uitdrukking als je op zoek bent naar meer variatie of specifieke klanken die niet in deze selectie zijn opgenomen.
 • Nadeel 3: De opname- en afspeelfunctie is beperkt tot 46 noten. Dit betekent dat als je langere of complexere stukken wilt opnemen om later terug te luisteren, dit misschien niet mogelijk is met dit keyboard.
 • Nadeel 4: De RockJam pianobeschrijving meldt dat er twee ingebouwde leermodi zijn. Voor beginners die een uitgebreide, gestructureerde leermethode nodig hebben, kunnen slechts twee modi ontoereikend zijn en je leerproces beperken.
 • Nadeel 5: Hoewel de piano compatibel is met de Simply Piano app, is deze app exclusief voor IOS en Android. Als je een andere soort telefoon of tablet hebt, kun je deze leerfunctie niet gebruiken, wat het minder veelzijdig dan andere piano’s kan maken.

Onze favoriet #2

Alesis Piano

Alesis Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Alesis digitale piano is een alles-in-één beginnerskeyboard dat portable is met 61 responsieve toetsen van volledige grootte en ingebouwde luidsprekers om je voor te bereiden op live optredens. Met wel 300 stemmen om uit te kiezen, zoals akoestische en elektrische piano’s, strijkers, orgels en synthesizers, word je creativiteit gestimuleerd. Je kunt je skills verbeteren met 40 demosongs, 300 ingebouwde ritmes, en zelfs je uitvoeringen opnemen. Je krijgt bovendien een premium abonnement van 3 maanden van Skoove voor interactieve online pianolessen en alle benodigdheden zoals een eenvoudig te monteren standaard, een bank met verstelbare hoogte-instellingen, hoofdtelefoon, muziekstandaard, microfoon en een stroomadapter. Met de bladmuziekstandaard kun je eenvoudig muziek lezen of lessen volgen tijdens het spelen.

 • Voordeel 1: De Alesis digitale piano is zeer gebruiksvriendelijk en praktisch voor beginners. Het heeft 61 volwaardige toetsen en ingebouwde luidsprekers, klaar om indruk te maken op je vrienden en familie met je optredens.
 • Voordeel 2: Je krijgt toegang tot een breed scala aan elektrische keyboardgeluiden. Met ruim 300 stemmen zoals akoestische en elektrische piano, strijkers, orgel, en synthesizer, kun je je muzikale vaardigheden verder ontwikkelen en verrijken.
 • Voordeel 3: De piano is geweldig voor het verbeteren van je oefenroutine. Het bevat 40 demosongs, 300 ingebouwde ritmes en een “Record”-functie, zodat je je prestaties kunt opnemen en je voortgang kunt bijhouden. Daarnaast is er een 3,5 mm-aansluiting beschikbaar om privé te oefenen.
 • Voordeel 4: Het heeft krachtige educatieve functies. Met de premium abonnement van 3 maanden op interactieve online pianolessen van Skoove, kun je je vaardigheden gemakkelijk en effectief verbeteren.
 • Voordeel 5: De Alesis digitale piano biedt alles wat je nodig hebt om te beginnen. Het pakket is compleet met een eenvoudig te installeren piano standaard, een verstelbare piano kruk, hoofdtelefoon, muziekstandaard, een microfoon met 1,5m lange kabel en een stroomadapter. Bovendien is de bladmuziekstandaard ideaal om je bladmuziek of tablet op te plaatsen, zodat je gemakkelijk je muziek kunt lezen of lessen kunt volgen terwijl je speelt.
 • Nadeel 1: De Alesis digitale piano heeft 61 toetsen, wat minder is dan de standaard 88 toetsen die je op een traditionele akoestische piano zou vinden. Dit kan je spel en het bereik van de muziek die je kunt spelen beperken.
 • Nadeel 2: Ondanks dat er honderden voorgeprogrammeerde geluiden zijn, kan het zijn dat je als pianist liever je eigen klanken en geluiden maakt. Deze piano lijkt beperkt te zijn in het aanpassen en personaliseren van geluiden.
 • Nadeel 3: Hoewel het oefenen met de 40 demosongs en 300 ingebouwde ritmes nuttig kan zijn, kan het ook eerder voor afleiding zorgen dan voor zinvolle muzikale ontwikkeling. Oefenen met ál deze extra’s kan overweldigend zijn en je van je eigen leerproces afleiden.
 • Nadeel 4: De “Record”-functie kan misschien beperkt zijn in termen van bewerking en meerdere sporen opnemen. Als je serieus bent over het opnemen van je spel voor verdere analyse, of als je multitrack-opnamen wilt maken, dan kan deze functie tekortschieten.
 • Nadeel 5: De piano wordt geleverd met een muziekstandaard voor bladmuziek of tabletten, wat handig kan zijn, maar als je gewend bent om te spelen zonder naar bladmuziek te kijken, kan dit overbodig zijn. Bovendien kan het lastig zijn als je wilt overschakelen tussen het lezen van bladmuziek en het kijken naar de toetsen.

Onze favoriet #3

Rockjam Piano

Rockjam Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De RockJam 761 Super Piano Keyboard Set is een elektronisch keyboard met 61 full-size toetsen, wat zorgt voor een traditioneel pianogevoel in een compact en draagbaar ontwerp. De piano kan zowel met netstroom als batterijen worden gebruikt en is uitgerust met een touchscreen voor het selecteren van de 200 ritmes, 200 geluiden, een leerfunctie en 30 demo songs. Daarnaast heeft dit keyboard een ingebouwde opname- en afspeelfunctie en een midi-uitgang die makkelijk te koppelen is aan je digitale audiowerkstation zoals Ableton en Logic. Deze keyboard set bevat een verstelbare standaard, comfortabele gewatteerde zitting, een on-ear hoofdtelefoon om in rust te kunnen oefenen, en een sustainpedaal. Voor een betere bedienbaarheid is het middenpaneel van het toetsenbord voorzien van een LCD touchscreen.

 • Voordeel 1: De Alesis piano is perfect voor beginners dankzij de 88 semi-gewogen toetsen van volledige grootte met verstelbare aanslaggevoeligheid, die je kunt aanpassen aan je favoriete speelstijl.
 • Voordeel 2: Het keyboard biedt 5 verschillende klanken (akoestische piano, elektrische piano, orgel, synth en bas) en ingebouwde effecten zoals chorus en galm, wat zorgt voor een veelzijdige speelervaring. Bovendien garanderen de twee ingebouwde 20W-luidsprekers een kristalhelder, kamervullend geluid.
 • Voordeel 3: De piano beschikt over verschillende ingangen: een ¼-inch sustainpedaalingang, een ¼-inch stereo koptelefoon ingang voor privé oefensessies en stereo RCA ingangen voor aansluiting van luidsprekers en versterkers. Dit maakt de piano zeer flexibel in gebruik.
 • Voordeel 4: Je kunt dit keyboard overal mee naartoe nemen en oefenen waar je ook bent, omdat het gevoed kan worden met een stroomadapter of met 6 D cell batterijen.
 • Voordeel 5: Als je aan de slag wil met het leren van piano, biedt de Alesis sterke educatieve functies. Het heeft een muziekstandaard, split- en layer modus, een oefenmodus met 128 polyfonie en 3 maanden toegang tot interactieve pianolessen online via Skoove. Bovendien zijn er 60 gratis virtuele lessen van Melodics inbegrepen om je vaardigheden aan te scherpen voor elk genre of elke techniek die je wilt beheersen.
 • Nadeel 1: Het Alesis piano keyboard beschikt over semi-gewogen toetsen. Dit betekent dat ze lichter aanvoelen dan volledig gewogen toetsen, wat niet ideaal is als je een realistisch gevoel van een akoestische piano wilt ervaren.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het keyboard 5 verschillende klanken biedt, kan dit aantal beperkend zijn voor gevorderde spelers die een grotere variëteit aan klanken willen voor hun muzikale creaties.
 • Nadeel 3: Het sustainpedaal en de batterijen voor mobiel gebruik zijn niet inbegrepen in de verpakking. Dit betekent dat je deze apart moet aanschaffen, wat extra kosten en moeite is.
 • Nadeel 4: De ingebouwde speakers hebben een vermogen van 20W. Afhankelijk van de kamer waar je speelt, is dit wellicht niet krachtig genoeg om een echt kamervullend geluid te creëren.
 • Nadeel 5: Het pakket bevat interactieve pianolessen voor 3 maanden. Hoewel dit nuttig is voor beginners, zal je na deze periode moeten betalen om verder toegang te krijgen tot de lessen. Dit kan op den duur duur worden, vooral als je nog steeds begeleiding nodig hebt bij het leren spelen.

Onze favoriet #4

Alesis Piano

Alesis Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Alesis piano keyboard is een perfecte beginnerskeuze met 88 semi-gewogen, volledig formaat toetsen en aanpasbare aanslaggevoeligheid afgestemd op jouw favoriete speelstijl. Het biedt je 5 geluidsopties zoals akoestische en elektrische piano, orgel, synth en bas, verrijkt met ingebouwde effecten zoals galm en chorus, geleverd via twee interne luidsprekers van 20W voor een kristalhelder, kamerbreed geluid. Het instrument biedt aansluitingen voor sustainpedaal, koptelefoon en stereo luidsprekers of versterkers, en is tevens draagbaar dankzij voeding via adapter of 6 D-cel batterijen. Bovendien biedt het handige educatieve functies zoals een muziekstandaard, split- en layer-modus en een oefenmodus met 128 polyfonie, verrijkt met 3 maanden online interactieve Skoove pianolessen en 60 virtuele Melodics lessen om je speelvaardigheden te verbeteren.

 • Voordeel 1: De Alesis piano is perfect voor beginners dankzij de 88 semi-gewogen toetsen van volledige grootte met verstelbare aanslaggevoeligheid, die je kunt aanpassen aan je favoriete speelstijl.
 • Voordeel 2: Het keyboard biedt 5 verschillende klanken (akoestische piano, elektrische piano, orgel, synth en bas) en ingebouwde effecten zoals chorus en galm, wat zorgt voor een veelzijdige speelervaring. Bovendien garanderen de twee ingebouwde 20W-luidsprekers een kristalhelder, kamervullend geluid.
 • Voordeel 3: De piano beschikt over verschillende ingangen: een ¼-inch sustainpedaalingang, een ¼-inch stereo koptelefoon ingang voor privé oefensessies en stereo RCA ingangen voor aansluiting van luidsprekers en versterkers. Dit maakt de piano zeer flexibel in gebruik.
 • Voordeel 4: Je kunt dit keyboard overal mee naartoe nemen en oefenen waar je ook bent, omdat het gevoed kan worden met een stroomadapter of met 6 D cell batterijen.
 • Voordeel 5: Als je aan de slag wil met het leren van piano, biedt de Alesis sterke educatieve functies. Het heeft een muziekstandaard, split- en layer modus, een oefenmodus met 128 polyfonie en 3 maanden toegang tot interactieve pianolessen online via Skoove. Bovendien zijn er 60 gratis virtuele lessen van Melodics inbegrepen om je vaardigheden aan te scherpen voor elk genre of elke techniek die je wilt beheersen.
 • Nadeel 1: Het Alesis piano keyboard beschikt over semi-gewogen toetsen. Dit betekent dat ze lichter aanvoelen dan volledig gewogen toetsen, wat niet ideaal is als je een realistisch gevoel van een akoestische piano wilt ervaren.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het keyboard 5 verschillende klanken biedt, kan dit aantal beperkend zijn voor gevorderde spelers die een grotere variëteit aan klanken willen voor hun muzikale creaties.
 • Nadeel 3: Het sustainpedaal en de batterijen voor mobiel gebruik zijn niet inbegrepen in de verpakking. Dit betekent dat je deze apart moet aanschaffen, wat extra kosten en moeite is.
 • Nadeel 4: De ingebouwde speakers hebben een vermogen van 20W. Afhankelijk van de kamer waar je speelt, is dit wellicht niet krachtig genoeg om een echt kamervullend geluid te creëren.
 • Nadeel 5: Het pakket bevat interactieve pianolessen voor 3 maanden. Hoewel dit nuttig is voor beginners, zal je na deze periode moeten betalen om verder toegang te krijgen tot de lessen. Dit kan op den duur duur worden, vooral als je nog steeds begeleiding nodig hebt bij het leren spelen.

Onze favoriet #5

Casio Piano

Casio Piano

Waarom we het gekozen hebben

Het Casio piano is een geavanceerd muziekinstrument voor elke liefhebber. Het beschikt over 88 verzwaarde toetsen met een Scaled Hammer Action Keyboard II mechanisme dat zorgt voor een authentiek gevoel tijdens het spelen. Met 10 verschillende geluiden kun je je creativiteit echt tot uiting brengen, terwijl de Chordana Play For Piano app-aansluitmogelijkheid je in staat stelt om je spel te perfectioneren. De piano heeft ook handige functies zoals transpositie, een ingebouwde metronoom en de mogelijkheid om in lagen te spelen of een duet te vormen. Het personaliseren van je muzikale ervaring viel nog nooit zo eenvoudig. Het piano statief CS-470 en een 3-voudige pedaaleenheid zijn ook inbegrepen voor een complete spelervaring.

 • Voordeel 1: De piano heeft 88 verzwaarde toetsen met een geschaald hamermechanisme. Dit betekent dat je met een realistisch gevoel kan spelen, vergelijkbaar met een akoestische piano.
 • Voordeel 2: Je hebt de keuze uit 10 verschillende geluiden. Hiermee kun je verschillende muziekstijlen creëren en aanpassen aan je eigen speelstijl.
 • Voordeel 3: Dankzij de Chordana Play For Piano app-aansluitmogelijkheid ben je in staat om de piano te verbinden met de app. Zo kun je leren piano spelen, akkoorden leren en je oefeningen bijhouden.
 • Voordeel 4: Met functies zoals transpositie, metronoom, laag en duet, kan je je spel verder verfijnen en verdiepen. Het helpt je om beter te worden in tempo- en tooncontrole en biedt je de mogelijkheid om samen met anderen te spelen.
 • Voordeel 5: De piano statief CS-470 met 3-voudige pedaaleenheid is inbegrepen. Dit betekent dat je direct na de aankoop kunt beginnen met spelen zonder extra aankopen. Bovendien geeft de 3-voudige pedaaleenheid je controle over de subtiele nuances in de klank, net als bij een akoestische piano.
 • Nadeel 1: Het beperkte aantal geluiden – Met slechts 10 geluiden kunt je beperkt worden in je muzikale expressie. Andere merken kunnen meer geluidsopties aanbieden waardoor je meer veelzijdigheid in je spel kunt bereiken.
 • Nadeel 2: De app-aansluitmogelijkheid is uitsluitend voor de Chordana Play For Piano app. Hierdoor heb je geen mogelijkheid tot diversiteit in apps of andere digitale muziektools die andere merken wellicht wel bieden.
 • Nadeel 3: De noodzaak voor transpositie – De piano kent de functie van transpositie, wat kan insinueren dat de natuurlijke klank niet altijd naar wens is. Dit kan voor ongemak zorgen als je naar perfectie streeft bij het afspelen van muziekstukken.
 • Nadeel 4: De specificatie van een ‘laag’ en ‘duet-functie’ suggereert dat de piano misschien niet in staat is om een ​​vol en rijk geluid te bereiken zonder deze functies. Dit kan een belemmering zijn voor professionele pianisten waarbij meerdere lagen van complexiteit in sound vereist zijn.
 • Nadeel 5: Ten slotte, het piano statief CS-470 dat inclusief is, is niet beschreven als in hoogte verstelbaar. Dit kan een probleem zijn als je van plan bent om zowel zittend als staand te spelen.

Onze favoriet #6

Blackstar Piano

Blackstar Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Blackstar Piano is een lichtgewicht, compact en draagbaar model, ideaal voor zowel kinderen, studenten als professionals. Met 88 toetsen, opvouwbaar tot 33 cm en wegend slechts 1,6 kg, biedt het maximale gebruiksgemak en functionaliteit. De oplaadbare batterij, die 8 uur meegaat, en ingebouwde USB- en MIDI-voorzieningen zijn bijzonder handig voor reizende muzikanten en muziekliefhebbers. Het soepel reagerende klavierontwerp is geweldig voor kleine handen, beginners en ervaren professionals. Multiple demofuncties dankzij de digitale interface, inclusief 6 metronoominstellingen en 30 demonummers, verschaft een breed scala aan begeleidingsmogelijkheden. Het bevat ook een sustainpedaal, draagtas en piano-stickers om je leer- en speelervaring compleet te maken.

 • Voordeel 1: Het lichte gewicht en de compactheid van de Blackstar piano maken het zeer handig voor jou. Met een gewicht van slechts 1,6 kg kan je deze piano gemakkelijk oppakken en meenemen, terwijl de mogelijkheid om het op te vouwen tot 33 cm zorgt voor gemakkelijke opslag en transport.
 • Voordeel 2: De ingebouwde oplaadbare batterij gaat tot 8 uur mee en is voorzien van USB- en MIDI-aansluitingen. Dit betekent dat je niet constant op zoek hoeft naar een stopcontact en jezelf meer vrijheid geeft tijdens het oefenen of optreden.
 • Voordeel 3: Of je nu een kind, student of professional bent, de Blackstar piano is ideaal voor jou. Het toetsenontwerp reageert soepel en moeiteloos, waardoor het geschikt is voor zowel beginnende als ervaren pianisten.
 • Voordeel 4: De digitale interface van deze piano biedt je toegang tot meerdere demofuncties. Met 6 metronoominstellingen en 30 demonummers, heb je een breed scala aan begeleidingen om je spel te verbeteren.
 • Voordeel 5: Naast de overige voordelen wordt de Blackstar piano geleverd met een sustainpedaal, draagtas en piano-stickers. Dit maakt je leer- en speelervaring nog completer zonder extra kosten.
 • Nadeel 1: Hoewel het lichtgewicht en compacte ontwerp van deze Blackstar piano handig zou kunnen zijn, zou dit ook kunnen leiden tot een compromis op het gebied van duurzaamheid en robuustheid. Vooral voor serieuze muzikanten of professionals die op zoek zijn naar een betrouwbaarder en vaster instrument voor langdurig en intensief gebruik.
 • Nadeel 2: Een ingebouwde oplaadbare batterij die 8 uur meegaat, kan je beperken als je langer wilt spelen of oefenen zonder toegang tot opladen. Dit kan vooral hinderlijk zijn tijdens langere optredens of oefensessies.
 • Nadeel 3: Hoewel het product ideaal wordt geacht voor kinderen, studenten en professionals, stelt het ontbreken van aangepaste functies voor verschillende niveaus van vaardigheid sommigen misschien teleur. Een beginner heeft andere functies nodig dan een ervaren pianist, en dit product lijkt deze individualiteit niet aan te pakken.
 • Nadeel 4: Het toetsenbordontwerp dat perfect is voor kleine handen en beginners, kan tegelijkertijd een nadeel zijn voor degenen met grotere handen of voor ervaren pianisten die gewend zijn aan een traditioneel pianoformaat en gevoel.
 • Nadeel 5: Hoewel het product wordt geleverd met verschillende demo functies, kan de beperkte variatie van 6 metronoominstellingen en 30 demonummers al snel saai en beperkend worden voor iemand die op zoek is naar een breder scala aan begeleidingen en muzikale uitdaging.

Onze favoriet #7

Rockjam Piano

Rockjam Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De RockJam 661 piano-superkit is een digitaal toetsenbord met 61 full-size toetsen, die je een authentieke piano-ervaring bieden, terwijl het toch compact en draagbaar blijft. Het kan worden gevoed via het lichtnet of batterijen. Het heeft een aanraakscherm dat feedback geeft en toegang geeft tot de 100 ritmes, 100 tonen, leerfuncties en 30 demosongs. Je kunt ook je eigen muziek opnemen en afspeelen, waardoor je de mogelijkheid krijgt om gelaagde geluiden te creëren. Het pakket bevat een stevige, verstelbare keyboardstandaard die geschikt is voor zowel jonge als oude spelers. Verder zorgt de meegeleverde opvouwbare, dik gewatteerde stoel voor urenlang comfortabel spelen.

 • Voordeel 1: De RockJam 661 heeft een digitaal toetsenbord met 61 toetsen op volledige grootte, wat jou een traditioneel pianogevoel geeft. Dit biedt je de kans om het authentieke pianospel te ervaren terwijl je geniet van de moderne voordelen van een digitaal toetsenbord.
 • Voordeel 2: Het beschikt over een aanraakscherm dat zowel feedback biedt als 100 ritmes, 100 tonen, een leerfunctie en 30 demosongs gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je een breed scala aan geluiden en stijlen kunt verkennen, je vaardigheden kunt verbeteren met de leerfunctie en inspiratie kunt opdoen van de demosongs.
 • Voordeel 3: Met de opname- en afspeelfunctie kun je lagen aan je geluid toevoegen. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om je eigen composities te creëren en op te nemen, wat een geweldige manier is om je creativiteit in de muziek te ontplooien.
 • Voordeel 4: Het komt met een stevige en verstelbare keyboardstandaard. De standaard is zo ontworpen dat hij zowel voor jonge als oudere spelers past, wat zorgt voor een comfortabele en correcte houding tijdens het spelen.
 • Voordeel 5: De superkit bevat ook een gestoffeerde zitting die gemakkelijk kan worden opgevouwen. Het heeft een dikke gewatteerde stoel voor urenlang comfortabel spelen, waardoor je zonder ongemak lange speelsessies kunt hebben.
 • Nadeel 1: Hoewel de RockJam 661 piano-superkit met zijn 61 toetsen een traditioneel pianogevoel biedt, kan het gebrek aan het standaardaantal van 88 toetsen dat op de meeste volledige grootte piano’s voorkomt, beperkend zijn voor de meer ervaren of professionele spelers.
 • Nadeel 2: Het vertrouwen van deze piano op de lichtnetvoeding of batterijen kan beperkend zijn, vooral als je wilt spelen waar er geen toegang is tot stroom of wanneer je batterijen leeg zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel de RockJam 661 toetsenbordpiano een aanraakscherm heeft, zal de noodzaak om het scherm te gebruiken om door ritmes, tonen, leerfuncties en demosongs te navigeren, mogelijk te ingewikkeld zijn voor sommige gebruikers, vooral de technisch minder bedreven.
 • Nadeel 4: De opname- en afspeelfunctionaliteit van de RockJam 661 kan enigszins beperkend zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar meer geavanceerde opname- en bewerkingsopties.
 • Nadeel 5: Ondanks het feit dat de meegeleverde gestoffeerde zitting voor comfort is ontworpen, kan deze nog steeds onvoldoende zijn voor langdurige speelsessies of voor gebruikers met specifieke ergonomische eisen. Ook, het feit dat de zitting opgevouwen moet worden, kan voor sommigen een gedoe zijn.

Onze favoriet #8

Roland Piano

Roland Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Roland-piano is een compact en betaalbaar instrument dat hoogwaardige pianoprestaties levert. Het is lichtgewicht, weegt slechts 7.0 kg, en is ontworpen om gemakkelijk te vervoeren en op te bergen. Het beschikt over ingebouwde Bluetooth-luidsprekers van hoge kwaliteit waarmee je draadloos verbinding kunt maken met je smartphone. Bovendien biedt het volledige draadloze bediening dankzij batterijvoeding en Bluetooth-verbinding. Het is voorzien van een klavier met 88 full-size toetsen en standaardafstand, en ondersteunt Bluetooth MIDI voor geavanceerde muzieklessen via je smartphone of tablet. Het heeft ook een metronoom, transponeer- en opnamefuncties om je dagelijkse oefensessies te ondersteunen. Je kunt overal en wanneer je wilt spelen via de ingebouwde luidsprekers, de batterijwerking en de hoofdtelefoonaansluiting. Krijg gratis online pianolessen via Skoove en geniet van deze betaalbare, makkelijk mee te nemen tweede piano. Geschikt voor zowel nieuwe als ervaren pianisten.

 • Voordeel 1: Dankzij het compacte en lichtgewicht ontwerp van de Roland piano, kun jij het overal gemakkelijk bespelen en opbergen. Met een gewicht van slechts 7,0 kg is het instrument ideaal voor muzikanten die vaak onderweg zijn of voor wie ruimte een belangrijke factor is.
 • Voordeel 2: Met de ingebouwde Bluetooth-luidsprekers van hoge kwaliteit biedt de Roland piano je de mogelijkheid om draadloos te verbinden met je smartphone. Niet alleen wordt hierdoor het luisteren naar muziek gemakkelijker, maar het kan ook je pianovaardigheden verbeteren door het gebruik van interactieve piano-apps.
 • Voordeel 3: De Roland piano maakt volledige draadloze bediening mogelijk dankzij batterijvoeding en Bluetooth-verbinding. Dit betekent dat je vrij bent om de piano te bespelen waar en wanneer je maar wilt, zonder dat je beperkt bent door snoeren en stopcontacten.
 • Voordeel 4: Om je te ondersteunen tijdens dagelijkse oefensessies, biedt de Roland piano functies zoals metronoom, transponeren en opnemen. Deze functies helpen je om te oefenen met tempo, toonaard en herhalen van je stukken.
 • Voordeel 5: Bij aankoop van deze piano krijg je gratis online pianolessen via Skoove inbegrepen. Of je nu een beginnende pianist bent of je vaardigheden wilt verbeteren, deze lessen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je oefenroutine.
 • Nadeel 1: Hoewel het aangegeven wordt als een compact en licht instrument, weegt het nog steeds 7,0 kg. Dit kan voor sommige mensen nog steeds vrij zwaar zijn, vooral als je van plan bent het regelmatig te verplaatsen.
 • Nadeel 2: Volledige draadloze bediening kan handig zijn, maar afhankelijk van de betrouwbaarheid van de Bluetooth-verbinding, kun je problemen ervaren met de geluidskwaliteit of verbindingsproblemen, vooral als je in een gebied woont met veel interferentie.
 • Nadeel 3: De klavier heeft 88 noten met full-size toetsen en standaardafstand, maar er wordt niets vermeld over de kwaliteit van deze toetsen. Afhankelijk van het materiaal kunnen ze misschien niet hetzelfde gevoel of respons bieden als een traditionele piano.
 • Nadeel 4: De ingebouwde luidsprekers kunnen handig zijn, maar kunnen mogelijk niet concurreren met de geluidskwaliteit van een externe luidspreker of een hoofdtelefoon. Het kan ook zijn dat ze niet luid genoeg zijn voor grotere ruimtes.
 • Nadeel 5: Hoewel dit wordt gepresenteerd als een betaalbare en gemakkelijk mee te nemen tweede piano voor ervaren pianisten, kan het tekort schieten in termen van functies vergeleken met duurdere modellen. Dit zou dus alleen een goede optie kunnen zijn voor degenen die een eenvoudige, draagbare piano willen zonder extra functies of geluidsopties.

Onze favoriet #9

Rockjam Piano

Rockjam Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het RockJam piano merk biedt je een 88 toetsenkeyboard van volledige grootte met halfgewogen aanslaggevoelige toetsen die aan jouw speelstijl kunnen worden aangepast. Het is een perfect beginners pianotoetsenbord, beladen met tien unieke stemmen, van piano tot drums, en bespaart tijdens je leerproces met interactieve cursussen. De krachtige 24W klank met 2 ingebouwde luidsprekers van 12W zorgt voor prachtige geluidseffecten. Dit toetsenbord beschikt over verschillende ingangen voor pedalen en een microfoon, hoewel deze niet zijn inbegrepen. Je kunt genieten van privé gebruik door een hoofdtelefoon aan te sluiten via de speciale uitgang, of verbind het met een extern opnameapparaat, mixer, versterker of geluidssysteem via de stereo-hulpuitgang. Het RockJam piano merk houdt rekening met al je muzikale behoeften.

 • Voordeel 1: De RockJam piano is gekenmerkt door 88 halfgewogen aanslaggevoelige toetsen van volledig formaat. Hierdoor kun jij de aanslag aanpassen naar je eigen speelstijl, wat zorgt voor een meer authentieke en aangepaste ervaring.
 • Voordeel 2: Met tien unieke stemmen beschikbaar (waaronder piano, elektrische piano, vleugels, blaasinstrumenten, synthesizer, bas, gitaar, drumstel, hammondorgel en kerkorgel), laat deze piano je experimenteren met verschillende soorten muziek en geluiden.
 • Voordeel 3: Deze piano doet geen concessies aan geluidskwaliteit met een krachtige 24 Watt klank en 2×12 Watt ingebouwde luidsprekers. Dus zelfs zonder externe apparatuur, kun je genieten van een rijke en krachtige geluidsprojectie.
 • Voordeel 4: De RockJam piano biedt een scala aan ingangen, waaronder mogelijkheden voor een sustain-, zachte- en sostenuto-pedaal, en ook een microfoon. Hoewel deze accessoires niet zijn inbegrepen, geven ze je de mogelijkheid je setup indien nodig uit te breiden.
 • Voordeel 5: Met de meegeleverde privé hoofdtelefoonaansluiting en stereo hulpuitgang, kun jij met deze piano zowel solo oefenen zonder anderen te storen, als je muziek delen door het apparaat aan te sluiten op een externe opnamebureau, mengpaneel, versterker of geluidssysteem.
 • Nadeel 1: De RockJam piano komt zonder essentiële accessoires. Volgens de beschrijving zijn de sustain-, zachte en sostenuto-pedalen allemaal uitgesloten, wat betekent dat je ze apart moet aanschaffen. Dit voegt een extra stap en kosten toe aan het set-up proces.
 • Nadeel 2: De piano beschikt over halfgewogen aanslaggevoelige toetsen. Hoewel dit een voordeel kan zijn voor beginners, zouden professionele of gevorderde spelers de voorkeur geven aan volledig gewogen toetsen, die een meer authentiek speelgevoel bieden en een betere dynamische controle mogelijk maken.
 • Nadeel 3: Een microfoon is niet inbegrepen. Dit kan een nadeel zijn als je van plan bent om te zingen terwijl je speelt, aangezien je apart een microfoon zou moeten aanschaffen.
 • Nadeel 4: Hoewel de piano een krachtige 24W-klank heeft, is het mogelijk dat dit nog steeds niet voldoende is in sommige situaties, zoals optredens in grotere ruimtes of in een ensemble met andere instrumenten.
 • Nadeel 5: Als je verschillende hoofdtelefoons wilt aansluiten voor gezamenlijke oefensessies, houd er dan rekening mee dat er slechts één hoofdtelefoonuitgang op dit toetsenbord is. Dit betekent dat je mogelijk een extra adapter of splitter nodig hebt voor meerdere hoofdtelefoons.

Onze favoriet #10

Oyayo Piano

Oyayo Piano

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OYAYO piano is een draagbare en opvouwbare piano met 88 halfgewogen toetsen, waarmee je een echte piano-ervaring kunt nabootsen in een compact formaat. Deze piano is opvouwbaar tot 180 graden, bespaart ruimte en is gemakkelijk te transporteren met de meegeleverde draagtas. Met een Bluetooth-en MIDI-toetsenbord kan je draadloos verbinding maken met verschillende piano-apps en muzieklessen om je leerproces te verbeteren. Toegevoegd aan deze functies zijn de multifunctionele elementen van de e-piano, waaronder een LCD-scherm, 128 soorten tinten, ritmepatronen, geïntegreerde demo-songs en diverse speelmodi. De piano wordt geleverd met een ingebouwde oplaadbare lithium-batterij, zodat je overal en altijd kunt spelen. Met de OYAYO piano, heb je alle tools in handen om volop te genieten van muziek, waar je ook bent.

 • Voordeel 1: De OYAYO piano is ontzettend draagbaar. Hij kan tot 180 graden worden opgevouwen, waardoor je veel ruimte bespaart. Bovendien is hij gemakkelijk te dragen en uitgerust met een draagbare reistas, dus je kunt jouw muziek overal mee naartoe nemen.
 • Voordeel 2: Deze piano biedt een authentiek speelgevoel. Met een verhouding van 1:1 ten opzichte van pianosleutels, halfgewogen toetsen en een responsive volume aanpassing, krijg je een vergelijkbare vingergevoel en diepte van aanraak als bij een echte piano.
 • Voordeel 3: Het OYAYO merk biedt een geweldige digitale connectiviteit. Door de bluetooth functie kun je draadloos verbinding maken met piano-apps of online muzieklessen, wat het leerproces leuker maakt. Daarnaast kun je met de MIDI/USB-interface computers en andere apparaten aansluiten om je eigen muziek te maken.
 • Voordeel 4: De OYAYO piano is multifunctioneel. Met functies zoals dubbele toetsenborden, gesplitste toetsen, onderwijsmodus, dual-voice, opname, afspeelfuncties en nog veel meer, biedt deze draagbare piano veel meer dan alleen traditionele oefening.
 • Voordeel 5: Eindeloze speeltijd! De ingebouwde oplaadbare lithiumbatterij ondersteunt USB- en powerbank-opladen, wat 6-8 uur aan speeltijd per volledige lading biedt. Of je nu aan het reizen bent, buitenshuis, op school, bij shows; je hoeft je nooit zorgen te maken over de batterijduur.
 • Nadeel 1: Hoewel de OYAYO draagbare opvouwbare piano wordt geprezen om zijn draagbaarheid, weegt het toch 20 kg. Dit kan voor sommige gebruikers te zwaar zijn om comfortabel mee te dragen, vooral tijdens regelmatig vervoer.
 • Nadeel 2: De piano maakt gebruik van halfgewogen toetsen. Dit betekent dat de toetsen niet hetzelfde zware gevoel bieden als volledig gewogen toetsen, wat wellicht nadelig is voor degenen die een authentieker speelgevoel zoeken of van plan zijn over te stappen op een traditionele piano.
 • Nadeel 3: Hoewel de bluetooth- en MIDI-functies erg handig zijn, kunnen ze ook complicaties opleveren als je niet technisch onderlegd bent. Je hebt enige kennis nodig om deze functies te kunnen instellen en gebruiken.
 • Nadeel 4: Hoewel de piano een scala aan functies heeft, zoals dubbele toetsenborden, split, onderwijsmodus en opnamemogelijkheden, kan dit voor veel beginners overweldigend zijn. Het kan complex zijn om te leren hoe je al deze functies moet gebruiken, wat het leerproces kan bemoeilijken.
 • Nadeel 5: De speelduur van de ingebouwde oplaadbare lithium-batterij is 6-8 uur per volledige lading. Hoewel dit voor veel mensen voldoende kan zijn, kunnen er situaties zijn waarin een langere speeltijd gewenst is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij langdurige optredens, repetities of wanneer er geen gelegenheid is om de piano op te laden.

Na grondige evaluatie van de tien beste piano’s op basis van onze recente onderzoeken, kunnen we concluderen dat er piano’s zijn voor iedereen, ongeacht je behoeften of vaardigheidsniveau. Het is belangrijk om een piano te kiezen die past bij jouw muzikale behoeften, budget en levensstijl. Of je nu een beginner bent op zoek naar je eerste instrument, of een professional die een upgrade zoekt, de kwaliteit en het vakmanschap van deze top tien piano’s zijn indrukwekkend. Elk product heeft unieke kenmerken die specifiek ontworpen zijn om je muzikale ervaring te verbeteren. Dus jij, als muziekliefhebber en potentiële pianist, je kunt er zeker van zijn dat er een perfecte piano voor je tussen zit.

Inhoudsopgave