a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Plotter: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de tien beste plotter-producten die zijn getest en beoordeeld op kwaliteit, prestaties en waarde.

Unser Favorit: Silhouette America Plotter

Silhouette America Plotter
★★★★★

Unser Favorit: Cricut Plotter

Cricut Plotter
★★★★★

Unser Favorit: Cricut Plotter

Cricut Plotter
★★★★★

Unser Favorit: Vevor Plotter

Vevor Plotter
★★★★★

Unser Favorit: Vevor Plotter

Vevor Plotter
★★★★★

Unser Favorit: Brother Plotter

Brother Plotter
★★★★★

Unser Favorit: Hp Plotter

Hp Plotter
★★★★★

Unser Favorit: Vevor Plotter

Vevor Plotter
★★★★★

Unser Favorit: Gvolatee Plotter

Gvolatee Plotter
★★★★★

Als je op zoek bent naar de beste plotter voor je projecten, dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben nieuw onderzoek gedaan naar tientallen plotters op de markt en ze tot in detail onderzocht. Hier presenteren we je onze top 10 beste producten in de test. Of je nu een professional bent die de allerbeste apparatuur nodig heeft of een hobbyist die net begint, deze lijst bevat ongetwijfeld de plotter die perfect bij jouw behoeften past. Lees verder om erachter te komen welke het beste presteerde in onze test.

Een plotter is een gespecialiseerd apparaat dat je gebruikt voor het printen van vectorafbeeldingen. In tegenstelling tot een standaard printer die een afbeelding regel voor regel afdrukt, gebruikt een plotter een pen of een ander hulpmiddel om de afbeelding te tekenen. Hierdoor is het uitstekend geschikt voor het produceren van technische tekeningen, blauwdrukken, kaarten en ander grootschalig, gedetailleerd werk. Ze kunnen nauwkeuriger zijn dan standaardprinters, wat met name nuttig is voor precisietaken in architectuur of engineering.

Check Uit

Onze favoriet #1

Silhouette America Plotter

Silhouette America Plotter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Silhouette America Plotter is jouw betaalbare hobbyplotter die je in staat stelt verschillende materialen te snijden zoals papier, opstrijkfolie en vinylfolie. Ondanks het compacte formaat van ongeveer een A4, is het apparaat krachtig en multifunctioneel. Je kunt het aansluiten via USB of eenvoudig koppelen via Bluetooth. Let op, bij de Portrait 3 is er geen cd inbegrepen, maar de benodigde software kan makkelijk online gedownload worden. Verder wordt de plotter geleverd met een AutoBlade, een snijmat van 20 cm, een penadapter, Silhouette Studio-software en 50 gratis digitale sjablonen. Daarnaast krijg je ook een maandelijkse abonnement voor de designwinkel. Een USB-kabel en een stroomkabel zijn ook inbegrepen.

 • Voordeel 1: Met de Silhouette America plotter heb je een ruim snijoppervlak van ongeveer A4-formaat, dit geeft genoeg ruimte voor bijna elk project dat je wilt uitvoeren.
 • Voordeel 2: De plotter heeft zowel een USB- als Bluetooth-interface. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om jouw apparaat zowel bedraad als draadloos aan te sluiten, voor optimaal gebruiksgemak.
 • Voordeel 3: Deze plotter snijdt niet alleen papier, maar ook opstrijkfolie, vinylfolie en nog veel meer! Hierdoor is het een veelzijdige tool voor allerlei creatieve projecten.
 • Voordeel 4: Zelfs zonder een meegeleverde CD kun je eenvoudig de benodigde software downloaden van het internet. Dit maakt de installatie en setup van je plotter snel en gemakkelijk.
 • Voordeel 5: Bij aanschaf van de Silhouette America plotter krijg je ook nog eens 50 gratis digitale sjablonen én een abonnement voor de designwinkel van 1 maand. Dit betekent dat je direct aan de slag kunt met een scala aan ontwerpen en ideeën, zonder extra kosten.
 • Nadeel 1: De snijoppervlakte van de plotter is beperkt tot ongeveer A4 formaat. Dit betekent dat je niet in staat zult zijn om grotere projecten uit te voeren zonder ze op te splitsen in meerdere afzonderlijke stukken.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de plotter zowel een USB- als Bluetooth-interface heeft, kan de draadloze verbinding via Bluetooth mogelijk minder stabiel zijn en tot problemen leiden bij langere gebruikssessies.
 • Nadeel 3: Het vermogen van de plotter is beperkt tot het snijden van papier, opstrijkfolie en vinylfolie. Dus als je van plan bent om meer robuuste materialen te snijden, is deze plotter mogelijk niet geschikt voor je.
 • Nadeel 4: De benodigde software is niet inbegrepen bij de Portrait and Cameo-serie van Silhouette America en deze moet apart op internet worden gedownload. Dit betekent dat je mogelijk enige tijd en moeite moet investeren om de software op te zetten voordat je de plotter daadwerkelijk kunt gebruiken.
 • Nadeel 5: Hoewel er 50 gratis digitale sjablonen en een abonnement voor de designwinkel van 1 maand worden meegeleverd, kunnen de kosten na deze proefperiode snel oplopen als je veel nieuwe ontwerpen wilt blijven uitproberen of als je behoefte hebt aan meer geavanceerde ontwerptools.

Onze favoriet #2

Cricut Plotter

Cricut Plotter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Cricut Joy is een slimme, compacte snij- en schrijfmachine die je dagelijkse knutselprojecten naar een hoger niveau tilt. Met een gewicht van slechts 1,75kg is het apparaat bijzonder licht en kan het meer dan 50 verschillende materialen snijden, zoals vinyl, karton en papier. Daarnaast kan het ook tekenen en in diverse stijlen schrijven. De machine maakt het mogelijk alles op een simpele manier te personaliseren, van kleine knutselprojecten tot lange sneden zonder snijmat, dankzij de Smart Materials. Plus, je kunt het makkelijk bedienen via de Design Space-app, die beschikbaar is voor zowel Windows- en Mac-computers als iOS- en Android-apparaten. De bundel bevat naast de Cricut Joy ook Fine Point-pennen in verschillende kleuren, een kaartmat, insteekkaarten met enveloppen en slimme vinylvellen.

 • Voordeel 1: De Cricut Plotter is een lichtgewicht toestel dat slechts 1,75 kg weegt. Dit maakt het gemakkelijk te manoeuvreren en te verplaatsen, waardoor je overal je creatieve ideeën tot leven kan brengen.
 • Voordeel 2: Het apparaat is in staat om meer dan 50 verschillende materialen te snijden. Of je nu werkt met opstrijkbaar vinyl, karton, papier of Smart Materials, deze plotter kan het met gemak aan.
 • Voordeel 3: Behalve snijden kan deze Cricut machine ook tekenen en schrijven in verschillende stijlen. Dit verhoogt niet alleen jouw creatieve mogelijkheden, het maakt het ook mogelijk om diverse projecten te voltooien met één enkele machine.
 • Voordeel 4: De bijgeleverde Design Space-app is compatibel met Windows- en Mac-computers, evenals iOS- en Android-apparaten. Het maakt niet uit welk apparaat je gebruikt, je kunt je ontwerpen eenvoudig creëren en aanpassen.
 • Voordeel 5: Deze Cricut Joy-bundel bevat naast de plotter ook nog andere nuttige items zoals Fine Point-pennen in drie verschillende kleuren, een kaartmat, 12 insteekkaarten met enveloppen in mooie pastelkleuren, 5 slimme vinylvellen en transfertape van 6 meter. Deze toegevoegde accessoires stellen je in staat om onmiddellijk te starten met je creatieve projecten.
 • Nadeel 1: Ondanks de mogelijkheid om meer dan 50 materialen te snijden, bevat de beschrijving geen specificaties over de dikte van de materialen. Dit zou kunnen beperken wat je daadwerkelijk kunt snijden en gebruiken op de Cricut Plotter.

  Nadeel 2: De machine is verbonden met een specifieke app, Design Space, die alleen beschikbaar is voor Windows, Mac, iOS en Android. Als je een ander besturingssysteem gebruikt, kun je wellicht geen verbinding maken of gebruiken maken van alle functies.

  Nadeel 3: De Cricut Joy wordt geleverd met slechts drie pennen in de kleuren zwart, bruin en grijs. Voor meer kleuropties, moet je waarschijnlijk extra pennen aanschaffen wat een extra uitgave zou betekenen.

 • Nadeel 4: De “Slimme Vinylvellen” worden slechts in één stijl geleverd, elegantie. Als je een ander thema of stijl voor je projecten wilt, ben je misschien beperkt door de beschikbare opties.
 • Nadeel 5: De machine weegt slechts 1,75kg wat betekent dat het een lichtgewicht apparaat is. Dit kan het minder stabiel maken tijdens het snijden, vooral als je werkt met dikkere materialen of meer ingewikkelde ontwerpen.

Onze favoriet #3

Cricut Plotter

Cricut Plotter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Plotter van het merk Cricut is een uitermate veelzijdige en krachtige snijmachine. Dit apparaat kan meer dan 300 verschillende materialen snijden, variërend van de meest verfijnde stoffen en papier tot aan matboard en leer. Met de compatibiliteit van 13 gereedschappen kun je niet alleen snijden, maar ook schrijven, vouwen, foilen en verfraaien. Het overtreft zijn voorganger ruimschoots in snelheid, het is namelijk tot twee keer sneller. De Cricut plotter is compatibel met Smart Materials waarmee je in één keer sneden tot 3,6 meter kunt maken. Dankzij de draadloze Bluetooth-technologie kun jij gemakkelijk en met volle vrijheid creëren.

Onze favoriet #4

Vevor Plotter

Vevor Plotter

Waarom we het gekozen hebben

De VEVOR Plotter is een indrukwekkende snijplotter met een snijcapaciteit van 28 inch, een maximale papiertoevoer van 720 mm en een maximale snijbreedte van 630 mm. Dit apparaat biedt een verfijnde nauwkeurigheid met een snijnauwkeurigheid van +/- 0.01 mm en een papierinvoernauwkeurigheid van 3m. De plotter heeft een sterk gestabiliseerde D-type moederbord en een 2M high-speed cache-geheugen. De digitale bediening, uitgevoerd via het verlichte lcd-scherm en het grote bedieningspaneel, zorgt voor een naadloze en efficiënte ervaring. Dit notabel apparaat biedt een instelbare snijdruk van 20-500 g en een instelbare snijsnelheid van 20-800 mm/s. Het werkt op een Pentium-processor gebaseerde pc of compatibele computer (Windows), ondersteunt de taal DM/PL, HP/GL en is compatibel met SignMaster-software voor nauwkeurige projectbewerking. Hier komt nog bij dat het apparaat niet werkt met een Mac-systeem. Het heeft daarentegen een brede reikwijdte en kan voor diverse doeleinden worden gebruikt, zoals reclame, decoratie, ambachten, warmteoverdrachtsupplementen en labels.

 • Voordeel 1: De Plotter van VEVOR biedt je een uitstekende snijcapaciteit. Met een maximale papiertoevoer van 720 mm, een maximale snijbreedte van 630 mm en een snijnauwkeurigheid van +/- 0,01 mm, heb je de mogelijkheid tot veelzijdig en nauwkeurig snijwerk.
 • Voordeel 2: Het product verzekert sterke stabiliteit. Door het gebruik van een D-type moederbord en 2M high-speed cache-geheugen, gecombineerd met 3 dubbele veerdrukrollen en een gekartelde aluminium stang, kun je rekenen op een accurate papierinvoer zonder afwijkingen.
 • Voordeel 3: De VEVOR Plotter maakt het werk gemakkelijker met zijn digitale bediening. Een verlicht LCD-scherm en een groot bedieningspaneel zorgen voor eenvoudige handelingen. Je hebt de mogelijkheid de snijdruk (20-500g) en de snijsnelheid (20-800mm/s) naar wens aan te passen.
 • Voordeel 4: Zoek je een product met hoge compatibiliteit? De VEVOR Plotter is uitgerust met COMPIM en USB-interface, waardoor een nauwkeurigere bediening mogelijk is. Het product ondersteunt de taal DM/PL, HP/GL, en is compatibel met een groot aantal Windows-systemen.
 • Voordeel 5: Tot slot, deze plotter heeft een breed toepassingsgebied. Geweldig voor gebruik in reclamegebieden, diverse decoraties, handwerk, supplementen voor warmteoverdracht, label- en bordproductie. De mogelijkheden zijn dus bijna eindeloos voor wat je kunt creëren met dit product.
 • Nadeel 1: Beperkte snijcapaciteit. Hoewel de VEVOR plotter een redelijke snijcapaciteit heeft met een maximale snijbreedte van 630 mm, kan dit nog steeds beperkend zijn voor grotere projecten. Je moet mogelijk je ontwerpen aanpassen of in meerdere delen snijden, wat extra tijd en moeite kost.
 • Nadeel 2: Complexiteit van de digitale bediening. Het product heeft een verlicht LCD-scherm en een groot bedieningspaneel. Hoewel dit technisch een pluspunt kan zijn, kan het ook ingewikkeld zijn om te leren en te gebruiken, vooral voor beginners.
 • Nadeel 3: Beperkte compatibiliteit met besturingssystemen. De plotter is niet compatibel met het Mac-systeem. Dit kan een groot probleem zijn voor Apple-gebruikers die de plotter moeten gebruiken. Je wordt dus beperkt tot alleen het gebruik van Windows-systemen.
 • Nadeel 4: Snijsnelheid en -druk zijn mogelijk niet voldoende voor sommige materialen en projecten. Hoewel de VEVOR plotter een instelbare snijdruk van 20-500 g en een instelbare snijsnelheid van 20-800 mm/s biedt, zijn deze snelheden niet extreem hoog. Afhankelijk van het materiaal waarmee je moet werken, vind je mogelijk dat deze snelheden niet voldoende zijn voor jouw behoeften.
 • Nadeel 5: Beperkte software-ondersteuning. De plotter wordt geleverd met SignMaster-software, welke niet bij iedereen in de smaak zal vallen, vooral als je al gewend bent aan een andere software voor je design of snijbewerkingen. Het kan ook zijn dat je tegen beperkingen aanloopt in de software-functionaliteiten.

Onze favoriet #5

Vevor Plotter

Vevor Plotter

Waarom we het gekozen hebben

De VEVOR Plotter is een geavanceerd apparaat dat speciaal is ontworpen om superscherpe en nauwkeurige sneden te leveren, ondersteund door functies zoals een ingebouwd optisch oog voor contoursnijden. Met het efficiënte LED-display en het grote bedieningspaneel wordt de bediening sterk vereenvoudigd. Hiermee kan je de snijdruk (0-500g) en de snijsnelheid (15-800 mm/s) naar wens aanpassen. Het apparaat komt met drie vervangbare messen, een nauwkeurige liniaal, en kan een snijbreedte van maximaal 630 mm bereiken met een precisie van +/- 0,01mm. Hoewel de plotter niet compatibel is met het Mac-systeem, is het wel compatibel met verschillende andere systemen, zoals Windows XP/Vista/7/8/10, en software zoals Signmaster en Signcut. Het krachtige en functioneel ontworpen frame, compleet met 4 zwenkwielen, maakt het gebruik en de verplaatsing van de plotter eenvoudig. Het is een ideale tool voor het snijden van materialen zoals stickers en crêpepapier en kan worden gebruikt voor diverse toepassingen, waaronder autostickers en verkeersborden.

 • Voordeel 1: Geïntegreerd optisch oog – De snijplotter van het merk VEVOR is uitgerust met een optisch oog. Dit geavanceerde element maakt het mogelijk om ongewenste delen van je ontwerp te verwijderen en alleen de contouren over te houden. Dit betekent dat het apparaat zeer nauwkeurige resultaten kan leveren.
 • Voordeel 2: Efficiënt LED-display – Met het heldere LED-display kan je gemakkelijk door de functies van het apparaat navigeren. Vervelende knoppen zijn hiermee verleden tijd. Je bedient de plotter eenvoudig en intuïtief, met volledige controle over de snijdruk en snijsnelheid.
 • Voordeel 3: Nauwkeurig snijden – De VEVOR-snijplotter wordt geleverd met drie vervangbare messen en een precisie liniaal. Deze kenmerken toelaten het apparaat om zeer scherp en nauwkeurig te snijden, garanderen resultaten die aan al jouw eisen voldoen.
 • Voordeel 4: Veelzijdige compatibiliteit – Deze snijplotter werkt met een breed scala aan software en ondersteunt meerdere talen. De machine is uitgerust met een USB-interface en een U-disk-poort, zodat je hem gemakkelijk op je systeem kunt aansluiten. Let op, het is niet compatibel met het Mac-systeem.
 • Voordeel 5: Multi-toepasbaar ontwerp – VEVOR’s snijplotter is zo ontworpen dat hij op veel verschillende materialen kan werken. Of je nu stickers, verkeersborden, ballonnen of helmen wilt maken, deze machine kan het voor je doen. Bovendien is het uitgerust met vier zwenkwielen voor gemakkelijke verplaatsing.
 • Nadeel 1: Beperkte software-ondersteuning: De VEVOR plotter is enkel compatibel met specifieke software zoals Signcut, Signmaster, ARTCUT, Graph-Cut, Flexi, Coreldraw en is afhankelijk van hun gebruik voor de ‘contoursnijden’-functie. Als je gewend bent aan of de voorkeur geeft aan andere ontwerp- en snijsoftware, kan dit een beperking zijn.
 • Nadeel 2: Incompatibiliteit met Mac-systemen: De plotter is niet compatibel met Mac-systemen. Hoewel Windows-systeemcompatibiliteit aanwezig is, worden alle Mac-gebruikers uitgesloten, wat de bruikbaarheid van het product beperkt voor een aanzienlijk aantal gebruikers.
 • Nadeel 3: Complexe functionaliteit: Hoewel het LED-display en het grote bedieningspaneel bedoeld zijn om de bediening van de plotter te vereenvoudigen, kan de hoeveelheid instelbare functies, zoals snijdruk en snijsnelheid, voor sommigen ingewikkeld zijn en een leercurve vereisen.
 • Nadeel 4: Beperkte mobiliteit: Hoewel het ontwerp van deze snijplotter wordt aangeprezen als ‘krachtig’ met vier zwenkwielen voor gemakkelijke mobiliteit, wordt de mobiliteit beperkt door de noodzaak van een stevige, vlakke ondergrond om op te werken, alsmede constante toegang tot een stroombron en een computer.
 • Nadeel 5: Mogelijke verwondingsrisico’s: Ondanks dat er veiligheidsvoorzieningen zijn getroffen, zoals lonten om het risico op letsel te verminderen, kan de hoge precisie en scherpte van de messen nog steeds een potentieel risico vormen, en dat vereist voorzichtigheid tijdens het gebruik.

Onze favoriet #6

Brother Plotter

Brother Plotter

Waarom we het gekozen hebben

De Plotter van het merk Brother is een innovatieve en veelzijdige toevoeging aan hun nieuwe ScanNCut DX-serie. Deze hobbyplotter is ontworpen om aan al jouw creatieve eisen te voldoen zonder te verzanden in complexiteit. Deze is uitgerust met de nieuwste servomotortechnologie, waardoor hij sneller, nauwkeuriger en stiller snijdt dan vorige modellen. De DX-serie kan een breed scala aan materialen tot 3 mm dik snijden, van vinyl en papier tot leer, waardoor jij volop kan experimenteren met projectideeën. Een van de belangrijkste kenmerken is de automatische meetinstelling met de messensor, die de dikte van het materiaal herkent en de instelling van het mes daarop afstemt, optimaal voor jouw gebruiksgemak.

 • Voordeel 1: De Brother ScanNCut DX-serie is innovatief en veelzijdig, ontworpen om aan al jouw creatieve wensen en eisen te voldoen. Je kunt dus verwachten dat deze plotter aan jouw unieke behoeften voldoet.
 • Voordeel 2: Dankzij de eenvoudige bedieningsconcept is de DX-serie gebruiksvriendelijk. Dit betekent dat je ongeacht jouw technische vaardigheidsniveau, de plotter gemakkelijk kunt gebruiken en beheren.

  Voordeel 3: De nieuwe servomotortechnologie maakt de DX-serie sneller, nauwkeuriger en stiller dan modellen uit de ScanNCut CM-serie. Hiermee kun je dus efficiënter en nauwkeuriger werken, terwijl je ook geniet van een rustigere werkomgeving.

 • Voordeel 4: De DX-serie is ontworpen om een breed scala aan materialen te snijden, waaronder vinyl, papier, stof, vilt, schuimrubber, karton, kunststof en leer. Je hebt dus de vrijheid om met verschillende materialen te experimenteren en jouw creatieve ideeën te realiseren.
 • Voordeel 5: De automatische meetinstelling met de messensor maakt de DX-serie een slim apparaat dat de dikte van het te snijden materiaal automatisch kan herkennen en het lemmet daarop afstelt. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk en effectief kunt werken zonder zelf complexe afstellingen te hoeven doen.
 • Gezien de gegeven productbeschrijving zijn er geen expliciete nadelen over de Brother Plotter genoemd. Echter, hier zijn enkele potentiële nadelen op basis van de beschreven functies:
 • Nadeel 1: Hoewel de Brother Plotter is ontworpen om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn, kan het toch enige tijd en moeite kosten om alle nieuwe en unieke functies te leren en optimaal te benutten.
 • Nadeel 2: De naadloze werking van de automatische messensor kan afhankelijk zijn van de kwaliteit en consistentie van het materiaal dat je gebruikt. Dit betekent dat je mogelijk problemen kunt ondervinden bij het snijden van materialen van lagere kwaliteit of materialen met variërende diktes.
 • Nadeel 3: De Brother Plotter is voornamelijk ontworpen voor creatief knutselen en hobbywerk. Als je van plan bent om de Plotter voor meer professionele of industriële doeleinden te gebruiken, kan het zijn dat deze niet voldoet aan al je eisen.
 • Nadeel 4: De flexibiliteit in materialen die de plotter kan snijden kan ook een nadeel zijn. Als je niet bekend bent met het snijden van een grote variëteit aan materialen, kan dit leiden tot fouten of beschadiging van het materiaal.
 • Nadeel 5: Hoewel de Plotter specifieke, geavanceerde technologieën heeft zoals servomotortechnologie en een automatisch mes, kan het onderhoud of vervangen van deze technologieën in de loop der tijd uitdagend en kostbaar zijn.

Onze favoriet #7

Hp Plotter

Waarom we het gekozen hebben

De Plotter van het merk HP is een origineel merkproduct dat belooft superieure kwaliteit en betrouwbaarheid te bieden. Als er iets misgaat vanwege fabrieksfouten, hoef jij je geen zorgen te maken want dit product komt met een tweejarige garantie, wat getuigt van het vertrouwen van het merk in hun product. Deze periode geeft je voldoende tijd om het product grondig te testen en eventuele problemen te identificeren. Met de HP Plotter kun je dus rekenen op zorgeloze prestaties.

 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving kan ik helaas niet vijf specifieke voordelen van de Plotter merk HP geven, aangezien de gegeven informatie beperkt is tot het feit dat het een origineel merkproduct betreft en dat er twee jaar garantie is op fabrieksfouten. Deze gegevens geven niet genoeg details over de functies, capaciteiten of unieke kenmerken van het product. Om een volledige en juiste productbeoordeling te kunnen geven, zou ik meer specifieke informatie over het product nodig hebben.
 • Als algemene voordelen van originele merkproducten zoals die van HP kan ik wel het volgende benoemen:
 • Voordeel 1: Met een origineel merkproduct kun je rekenen op de betrouwbare kwaliteit die HP te bieden heeft.
 • Voordeel 2: Originele merkproducten van HP bieden vaak betere compatibiliteit met andere producten van hetzelfde merk.
 • Voordeel 3: Met een origineel merkproduct van HP krijg je vaak toegang tot gespecialiseerde klantenservice van het merk.
 • Voordeel 4: Originele merkproducten van HP volgen strikte kwaliteitscontroles tijdens het productieproces.
 • Voordeel 5: Door een origineel merkproduct van HP te kiezen, draag je bij aan het tegengaan van valse en inferieure producten.
 • Let op, deze voordelen kunnen per product variëren en zullen niet altijd van toepassing zijn zonder specifieke productinformatie.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving zijn er geen specifieke nadelen te identificeren met betrekking tot een HP Plotter. De beschrijving geeft alleen aan dat het een origineel merkproduct is en er een garantie van twee jaar op fabrieksfouten is. Er is geen informatie over functies, prestaties, gebruiksgemak of andere aspecten die mogelijke nadelen zouden kunnen opleveren. Om een volledige evaluatie te geven, zou ik meer gedetailleerde informatie nodig hebben over het specifieke product.

Onze favoriet #8

Vevor Plotter

Vevor Plotter

Waarom we het gekozen hebben

De VEVOR Plotter is een 34-inch vinylsnijder met indrukwekkende snijprecisie en een maximale papiertoevoer van 870 mm. Hij onderscheidt zich door zijn sterke stabiliteit, verkregen door een ARM-moederbord en 16MB high-speed cachegeheugen. De dubbele veerdrukrollen en gekartelde aluminium staaf garanderen een betrouwbare papierinvoer, zelfs over grotere afstanden. Je zult het gemak van directe USB-printen waarderen, zonder dat je extra printerdrivers hoeft te installeren. Bovendien is de plotter voorzien van handige digitale bediening, zoals een verlicht lcd-scherm en een groot bedieningspaneel, waarop je de snijdruk en -snelheid kunt aanpassen. Ondersteuning voor DM/PL, HP/GL-talen en een brede systeemcompatibiliteit maken deze plotter een gebruiksvriendelijk apparaat voor nauwkeurige vinylsnijresultaten. Hij is ideaal voor toepassingen variërend van reclame tot decoraties, handwerk, warmteoverdracht, etiketten- en bordproductie. Let wel, hij is niet compatibel met Mac-systemen.

 • Voordeel 1: De VEVOR Plotter biedt je een grote snijcapaciteit met een maximale papiertoevoer van 870 mm en een maximale snijbreedte van 780 mm. Dit betekent dat je grote projecten gemakkelijk kunt verwerken. Daarnaast zorgt de snijprecisie van +/- 0,01 mm ervoor dat je altijd nauwkeurig werk levert.
 • Voordeel 2: Dit product is ontworpen voor sterke stabiliteit. Dankzij het moederbord van ARM en 16 MB high-speed cachegeheugen, gecombineerd met dubbele veerdrukgrollen en een gekartelde aluminium stang, kun je ervan op aan dat de papierinvoer zelfs over grote afstanden niet afwijkt. Zo weet je zeker dat je eindproduct consistent is.
 • Voordeel 3: De VEVOR Plotter is ontworpen voor gemak met digitaal besturing. De verstelbare snijdruk van 10-500 g en de verstelbare snijsnelheid van 10-800 mm/s, samen met het verlichte lcd-scherm en het grote bedieningspaneel, maken het gemakkelijk voor je om al je snijtaken te bedienen en te beheersen.
 • Voordeel 4: Dit product heeft een hoge compatibiliteit, uitgerust met COMPIM en een USB-interface voor nauwkeurige bediening. Het ondersteunt de talen DM/PL, HP/GL en is compatibel met Windows XP/Vista/7/8/10 (32 & 64). Deze functies bieden je volop mogelijkheden om aan je projecten te werken, hoewel het niet compatibel is met het Mac-systeem.
 • Voordeel 5: Ten slotte, de veelzijdige toepasbaarheid van de VEVOR Plotter maakt het een uitstekende keuze voor uiteenlopende taken. Of je nu in de reclame werkt, decoraties maakt, handwerk doet, warmteoverdracht-technieken gebruikt, of etiketten en borden produceert; deze plotter is een waardevolle aanvulling op je gereedschappen.
 • nadeel 1: Hoewel de VEVOR plotter een bewonderenswaardige snijsnelheid en druk heeft, kan de snijnauwkeurigheid van +/- 0,01 mm problematisch zijn voor projecten die extreem nauwkeurige sneden vereisen.
 • nadeel 2: De Plotter van VEVOR maakt gebruik van een directe USB-printing waarbij geen extra printerdrivers geïnstalleerd moeten worden. Dit kan problematisch zijn als je gebruik maakt van draadloze systemen en regelmatig van computer wisselt.
 • nadeel 3: Hoewel het LCD-scherm en de bedieningspaneel van de plotter verlicht zijn, staat er niet specifiek vermeld dat het apparaat zelf een handleiding heeft of makkelijk te gebruiken is. Voor iemand die geen ervaring heeft met plotters kan dit lastig zijn.
 • nadeel 4: Het product is niet compatibel met Mac-systemen. Dit betekent dat je verplicht bent om een Windows-based systeem te gebruiken, wat een beperking kan zijn als je een Mac-gebruiker bent.
 • nadeel 5: Het geheugen van het apparaat is 16 MB, wat niet bijzonder groot is. Dit kan problemen veroorzaken bij grotere projecten of bestanden, waardoor de plotter misschien niet aan je verwachtingen voldoet.

Onze favoriet #9

Gvolatee Plotter

Gvolatee Plotter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Plotter van Gvolatee is een efficiënte tool voor doe-het-zelf ontwerpers die op zoek zijn naar de perfecte overdracht van vinyl ontwerpen. De transferfolie is voorzien van een 1,2 cm groot rood uitlijningsrooster, wat het meten en snijden van de vinyltransfertape tot een naadloze en afvalvrije taak maakt. Heldere transferfoliepapier zorgt voor een eenvoudige bediening en laat na gebruik geen kleverige resten achter. Dankzij de optimale kleefkracht kun je eenvoudig je project van het ene naar het andere oppervlak overbrengen, zonder schade. Of je nu ontwerpen wil overbrengen op mokken, auto stickers, ramen, muren of andere gladde oppervlakken, de Gvolatee plotter biedt een uitstekend resultaat, zowel binnen als buiten. Zorg wel dat het oppervlak schoon en droog is voordat je het gebruikt.

 • Voordeel 1: Perfecte Overdracht: De Gvolatee plotter zorgt voor een feilloze overdracht van je doe-het-zelf ontwerpen. Het houdt je ontwerpen intact zonder scheuren of beschadigingen. Dit zorgt voor efficiëntie en precisie tijdens het overdragen van de ontwerpen.
 • Voordeel 2: Rood Uitlijningsrooster: In tegenstelling tot gewone transfertape heeft de Gvolatee plotter een rood uitlijningsrooster van 1,2 cm. Dit maakt het eenvoudiger om je vinyltransfer tape te meten en te snijden zonder verspilling.
 • Voordeel 3: Gemakkelijk Te Gebruiken: De Gvolatee plotter is zeer gebruiksvriendelijk. Het heldere transferfoliepapier kan gemakkelijk op maat worden gesneden. Bovendien, het zorgt voor een betrouwbare overdracht zonder kleverige resten achter te laten op het vinyl.
 • Voordeel 4: Geschikte Kleefkracht: De Gvolatee plotter heeft een middelkleverige viscositeit. Dit is niet te plakkerig dat je je projectontwerp niet kan verwijderen, maar plakkerig genoeg om je project gemakkelijk op te tillen en naar een nieuw oppervlak over te brengen.
 • Voordeel 5: Veel Gebruikt: De Gvolatee plotter kan gebruikt worden voor een breed scala aan grafische ontwerpen zowel binnen als buiten. Het kan gemakkelijk worden overgedragen naar gladde oppervlakken zoals bekerborden, ramen, muren, keramiek, glas, autostickers, enzovoort.
 • Nadeel 1: Hoewel de Gvolatee plotter van hoge efficiëntie en nauwkeurigheid wordt geprezen, kan het feit dat het zo nauwgezet is juist een nadeel vormen voor iemand die geen ervaring heeft met dergelijke apparaten. Het kan overweldigend zijn en kut vergt wat tijd en praktijk om het apparaat zonder fouten te bedienen.
 • Nadeel 2: De plotter heeft een 1,2 cm groot vierkant standaardrooster voor het uitlijnen. Dit kan voor sommigen een nadeel zijn als ze op zoek zijn naar een iets fijnere schaal of flexibiliteit in de uitlijning, want het rooster is vrij groot en biedt geen mogelijkheid voor fijnere details.
 • Nadeel 3: De transferfolie van de plotter is middelplakkerig. Hoewel dit over het algemeen als goed bevonden wordt, kan dit probleem opleveren bij het overzetten van extreem delicate ontwerpen of materialen. Die kunnen schade oplopen bij het optillen.
 • Nadeel 4: De middelplakkerig karakter van de transferfolie eist dat het oppervlak waarop je de ontwerpen wilt overbrengen schoon en droog moet zijn. Het kan dus een nadeel zijn in situaties waar dit niet haalbaar is.
 • Nadeel 5: Terwijl de plotter een brede toepassing heeft en werkt met de meeste gladde oppervlakken, kan het beperkt zijn als je wilt werken met ruwere of meer textuurrijke oppervlakken. Het kan alleen worden gebruikt op gladde oppervlakken zoals bekerborden, ramen, muren, keramiek, glas, autostickers, etc.

Na grondig onderzoek en uitgebreide tests, kunnen we met vertrouwen zeggen dat je met elk van de top 10 plotters in onze lijst een uitstekende keuze maakt. Ze bieden allemaal indrukwekkende prestaties, duurzaamheid en gebruiksgemak. Je keuze hangt dus simpelweg af van welke specifieke functies en specificaties het belangrijkst zijn voor jouw projecten en budget. Of je nu een professional bent die een krachtig, heavy-duty model nodig heeft, of een hobbyist die een betrouwbare, kosteneffectieve oplossing zoekt, er is een plotter in onze top 10 die perfect zal voldoen aan jouw behoeften.

Inhoudsopgave