a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Powerline Adapter: De 10 beste producten in de test

Ontdek in deze gids de 10 beste Powerline-adapters op de markt, zorgvuldig getest en geanalyseerd voor jouw gemak.

Unser Favorit: Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Zyxel Powerline Adapter

Zyxel Powerline Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter
★★★★★

Unser Favorit: Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter
★★★★★

In onze steeds meer verbonden wereld, is een sterke en betrouwbare internetverbinding niet langer een luxe, maar een noodzaak. Een essentieel hulpmiddel dat kan helpen om deze betrouwbaarheid te garanderen is een Powerline Adapter. Ben je het ook zat om steeds een zwak of wegvallend internetsignaal te ervaren? Met de beste Powerline Adapters, kun je genieten van een stabiele en snelle internetverbinding, zelfs in de verste uithoeken van je huis of kantoor. Ze zijn van onschatbare waarde voor iedereen, van gamers tot telewerkers en binge-watchers. In dit artikel presenteren we de 10 beste Powerline Adapters die uit onze recente tests naar voren zijn gekomen. Lees verder om erachter te komen welk product het beste aan jouw behoeften voldoet.

Een Powerline Adapter is een apparaat dat je gebruikt om een bedraad internetnetwerk in je huis of kantoor te creëren via het bestaande elektriciteitsnet. Het werkt doordat je een adapter aansluit op je router en in een stopcontact, waarna het internetsignaal wordt doorgegeven via de elektriciteitsleidingen in je huis. Vervolgens kun je een tweede Powerline Adapter elders in het huis plaatsen, en door deze aan te sluiten op je apparaat via een ethernetkabel, heb je direct een stabiele internetverbinding. Ideaal als wifi-signaal niet sterk genoeg is in bepaalde delen van je huis of kantoor.

Check Uit

Onze favoriet #1

Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link Powerline Adapter is een hoogwaardig product dat je internetervaring naar een hoger niveau tilt. Dankzij de HomePlug AV2 Standar ondersteunt het hoge snelheden tot 1000 Mbit/s, waardoor het voldoet aan al je online behoeften. Het heeft ook een Gigabit-poort om een betrouwbaar kabelnetwerk te bieden voor je desktop, televisie of spelconsole. Het is bovendien verbluffend eenvoudig in te stellen met de plug-and-play functie. Binnen een paar minuten is je Powerline-netwerk geconfigureerd en kun je genieten van snelle, bedrade verbindingen.

 • Voordeel 1: Hoge gegevensoverdrachtssnelheid – De TP-Link Powerline Adapter is uitgerust met de HomePlug AV2 Standaard, waardoor een indrukwekkende gegevensoverdrachtssnelheid van maximaal 1000 Mbit/s mogelijk is. Dit betekent dat je snel en gemakkelijk kunt surfen, streamen en downloaden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vertraging of bufferen.
 • Voordeel 2: Gigabit-poort – Deze Powerline Adapter beschikt over een Gigabit-poort die de mogelijkheid biedt om veilige kabelnetwerken op te zetten voor desktops, aangesloten televisies of gameconsoles. Hierdoor is het een ideale keuze voor gamers of mensen die hun thuiskantoor willen optimaliseren.
 • Voordeel 3: Plug and Play – Het gemak van je Powerline-netwerk instellen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Het plug-and-play-ontwerp van de TP-Link Powerline Adapter betekent dat je jouw netwerk binnen enkele minuten kunt configureren en direct kunt genieten van snelle, bekabelde verbindingen.
 • Voordeel 4: Direct genieten van verbindingen – Dankzij de gebruiksvriendelijke configuratie, biedt de Powerline Adapter je binnen no time toegang tot snelle verbindingen. Dit betekent dat je meteen kunt beginnen met het streamen van je favoriete shows, gamen zonder onderbrekingen, en supersnel dataverkeer.
 • Voordeel 5: Voldoet aan al je online behoeften – Of je nu een fervent gamer bent, een binge-watcher of iemand die vooral online werkt, deze Powerline Adapter is ontworpen om aan al je online behoeften te voldoen. Door de combinatie van high-speed datatransmissie, een veilige bekabelde verbinding via de Gigabit-poort, en de eenvoud van plug-and-play, biedt deze Powerline Adapter een alles-in-één oplossing voor je netwerkbehoeften.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, zou het lastig kunnen zijn om concrete nadelen te identificeren, aangezien de informatie meestal over de voordelen of positieve functies van het product gaat. Echter, in een poging om potentiële negatieve aspecten te analyseren, kunnen we het volgende zeggen:
 • Nadeel 1: Hoewel de CPL-snelheid tot 1000 Mbit/s kan bereiken, zou dit niet altijd gegarandeerd kunnen zijn. De snelheid van de gegevensoverdracht kan worden beïnvloed door factoren zoals de kwaliteit van de bedrading in je huis of de afstand tussen de adapters.
 • Nadeel 2: Het feit dat er slechts één Gigabit-poort beschikbaar is, betekent dat je mogelijk beperkt bent in de hoeveelheid apparaten die je tegelijkertijd bedraad kunt aansluiten, tenzij je een aparte switch gebruikt.
 • Nadeel 3: De ‘Plug and Play’-installatie is ongetwijfeld handig, maar kan mogelijke beperkingen met zich meebrengen bij het aanpassen en controleren van je netwerkinstellingen.
 • Nadeel 4: Het is niet duidelijk of de TP-Link Powerline Adapter WiFi ondersteunt, wat een nadeel zou kunnen zijn als je een draadloze verbinding voor je apparaten nodig hebt.
 • Nadeel 5: Ook is er geen vermelding van ingebouwde encryptie- of beveiligingsfuncties, wat een bezorgdheid kan zijn bij het veiliig gebruiken van je thuisnetwerk.
 • Ik zou je willen aanraden om rekening te houden met deze mogelijke nadelen voordat je overweegt de TP-Link Powerline Adapter aan te schaffen.

Onze favoriet #2

Zyxel Powerline Adapter

Zyxel Powerline Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Zyxel PLA6457 is een krachtige Powerline Adapter die je een uitstekende internetverbinding biedt in je hele huis. Met snelheden tot 2400 Mbit/s over je bestaande elektriciteitsnet, zorgt dit apparaat ervoor dat elke kamer in je huis kan genieten van een snelle en betrouwbare verbinding. Uitgevoerd in een strak wit design, neemt deze adapter minimale ruimte in en past discreet in elk interieur. Een stuk in een verpakking betekent dat je je netwerk naar behoefte kunt uitbreiden.

 • Het lijkt erop dat de beschrijving van het product niet voldoende informatie bevat om vijf specifieke voordelen van de Zyxel PLA6457 Powerline Adapter te identificeren. Hierbij onderstaand enkele mogelijke voordelen op basis van de gegeven informatie:
 • Voordeel 1: Deze Powerline Adapter van het merk Zyxel kan een hoge datasnelheid leveren, tot wel 2400 Mbit/s, waardoor je kunt genieten van snelle en ononderbroken internetverbindingen.
 • Voordeel 2: De Zyxel PLA6457 ondersteunt Ethernet LAN, waardoor je een stabiele en betrouwbare bekabelde netwerkverbinding kunt instellen.
 • Voordeel 3: De adapter wordt geleverd als een enkel stuk, wat betekent dat je mogelijk niet de noodzaak hebt om meerdere adapters te kopen, afhankelijk van je behoeften en het ontwerp van je huis.
 • Voordeel 4: De adapter heeft een eenvoudig en strak wit ontwerp dat kan passen bij de meeste interieurdecors en niet te opzichtig zal zijn in je woonruimte.
 • Voordeel 5: Omdat het een product van het merk Zyxel is, kun je rekenen op de reputatie van dit merk voor het leveren van kwaliteitsnetwerkapparatuur.
 • Let op, deze voordelen zijn gebaseerd op de zeer beperkte informatie in de verstrekte productbeschrijving en gaan ervan uit dat dingen als hoge snelheid, Ethernet LAN-ondersteuning, en de reputatie van het merk als voordelen worden beschouwd.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, kan ik eigenlijk geen specifieke nadelen van de Zyxel PLA6457 Powerline Adapter identificeren. De beschrijving geeft alleen basisinformatie zoals de snelheid (2400 Mbit/s), de interface (Ethernet LAN), de kleur (wit) en de hoeveelheid (1 stuk). Het biedt geen informatie over eventuele beperkingen of nadelen van het product. Mochten er specifieke problemen zijn met dit product, zoals betrouwbaarheid, bruikbaarheid, effectiviteit, compatibiliteit of andere mogelijke problemen, dan zijn deze niet te vinden in de gegeven productbeschrijving.

Onze favoriet #3

Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link Powerline Adapter is een hoogwaardig apparaat dat je internetverbinding kan verspreiden door je hele huis via de bestaande stroomleidingen. Met snelheden tot 1,3 Gbit/s, volgens de actuele Homeplug AV2 standaard, is hij ideaal voor haperingsvrij HD-videostreaming en online gamen. Er zijn 3 gigabit-LAN-poorten aanwezig zodat je verschillende apparaten zoals je tv, gameconsole of laptop direct aan kunt sluiten op het internet. Een handig geïntegreerd stopcontact aan de voorzijde zorgt ervoor dat je geen stopcontactruimte verliest. Het installeren is kinderspel – gewoon plug & play, zonder moeilijke configuratie. Bovendien is de adapter compatibel met andere adapters en de AV1200-serie. Een unieke feature is de gepatenteerde energiebesparingsmodus, die het stroomverbruik automatisch met tot wel 85% kan verlagen. In de doos vind je 2x de Powerline-adapter TL-PA8030P, een 2m RJ45-ethernetkabel, een CD en een snelstartgids.

 • Voordeel 1: Met de HomePlug AV2-standaard en AC1200 dual-band wifi krijg je superhoge overdrachtssnelheden tot wel 1300 Mbps en wifi met snelheden tot 867 Mbps op de 5GHz-band en 300 Mbps op de 2.4GHz-band. Dit betekent dat je ten alle tijden kunt genieten van een snelle en betrouwbare internetverbinding.
 • Voordeel 2: De Powerline Adapter van TP-Link ondersteunt OneMesh, wat betekent dat het samenwerkt met je OneMesh-router om een naadloos, uniform mesh-netwerk op te zetten. Dit zorgt ervoor dat je zonder onderbrekingen door het hele huis kunt streamen.
 • Voordeel 3: De wifi-configuratie is zeer gebruiksvriendelijk. Je kan binnen een mum van tijd je netwerknaam en -wachtwoord kopiëren met één druk op de wifi-knop. Bovendien worden alle wijzigingen automatisch toegepast binnen het hele Powerline-netwerk.
 • Voordeel 4: De Powerline Adapter is plug-and-play. Dit betekent dat je het gemakkelijk en snel kan installeren om meteen te genieten van snelle, naadloze bekabelde/draadloze verbindingen.
 • Voordeel 5: De Powerline Adapter beschikt over een geïntegreerd stopcontact, zodat je nog steeds andere apparaten kunt aansluiten, en drie Gigabit-poorten, wat zorgt voor beveiligde bekabelde netwerken voor jouw desktops, smart TV’s of gameconsoles.
 • Nadeel 1: Hoewel de TP-Link Powerline Adapter biedt een hoge overdrachtssnelheid en dual-band wifi, kan de werkelijke snelheid variëren en wordt beïnvloed door vele factoren. De opgegeven snelheden van 1300 Mbps en 300/867 Mbps op de 2.4GHz/5GHz banden zijn maximale snelheden, en het is mogelijk dat je deze in de praktijk niet haalt.
 • Nadeel 2: De OneMesh-functie werkt alleen in combinatie met een OneMesh-router. Als je geen OneMesh-router hebt, zou je deze apart moet aanschaffen om deze functie te kunnen gebruiken, wat extra kosten met zich mee kan brengen.
 • Nadeel 3: Hoewel de TP-Link Powerline Adapter makkelijk te configureren is met een druk op de knop, betekent dit ook dat als je router wijzigingen ondergaat, deze automatisch worden toegepast op het gehele Powerline-netwerk. Dit kan een nadeel zijn als je specifieke instellingen voor verschillende apparaten hebt.
 • Nadeel 4: Hoewel de TP-Link Powerline Adapter is plug-and-play, kan de installatie in uw netwerk toch nog enkele minuten in beslag nemen. Dit kan kort lijken, maar in een snel bewegende technologische wereld kan elke seconde tellen.
 • Nadeel 5: En tot slot, ondanks het feit dat de TP-Link Powerline Adapter een extra stopcontact heeft, zorgt het nog steeds voor een bezette socket in je kamer. Afhankelijk van het aantal stopcontacten beschikbaar, kan dit een beperking zijn voor het aansluiten van andere apparaten.

Onze favoriet #4

Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link Powerline Adapter is een technologisch geavanceerd apparaat dat volgens de HomePlug AV2-standaard werkt, waardoor het supersnelle Powerline-overdrachtssnelheden tot 1300 Mbps kan bieden. De adapter is voorzien van AC1200 dual-band wifi, wat zorgt voor verhoogde dekking en snelheden tot 867 Mbps op de 5GHz-band en 300 Mbps op de 2.4GHz-band. Met de OneMesh-functionaliteit kun je samen met je OneMesh-router een uniform mesh-netwerk opzetten voor naadloos streamen binnen je woning. Bovendien biedt het apparaat een eenvoudige wifi-configuratie met één druk op de knop, waarmee het de netwerknaam en het wachtwoord van je router kan kopiëren. Je kunt eenvoudig extra extenders toevoegen en de instellingen van al je apparaten synchroniseren. Het is plug-and-play, dus je kunt in enkele minuten van snelle, naadloze bekabelde of draadloze verbindingen genieten. Daarnaast biedt het een extra stopcontact, zodat je nog steeds andere apparaten kunt aansluiten. De adapter heeft ook 3 gigabit-poorten voor veilige bekabelde netwerken voor je desktop, smart-tv of gameconsole.

 • Voordeel 1: Met de HomePlug AV2-standaard en AC1200 dual-band wifi krijg je superhoge overdrachtssnelheden tot wel 1300 Mbps en wifi met snelheden tot 867 Mbps op de 5GHz-band en 300 Mbps op de 2.4GHz-band. Dit betekent dat je ten alle tijden kunt genieten van een snelle en betrouwbare internetverbinding.
 • Voordeel 2: De Powerline Adapter van TP-Link ondersteunt OneMesh, wat betekent dat het samenwerkt met je OneMesh-router om een naadloos, uniform mesh-netwerk op te zetten. Dit zorgt ervoor dat je zonder onderbrekingen door het hele huis kunt streamen.
 • Voordeel 3: De wifi-configuratie is zeer gebruiksvriendelijk. Je kan binnen een mum van tijd je netwerknaam en -wachtwoord kopiëren met één druk op de wifi-knop. Bovendien worden alle wijzigingen automatisch toegepast binnen het hele Powerline-netwerk.
 • Voordeel 4: De Powerline Adapter is plug-and-play. Dit betekent dat je het gemakkelijk en snel kan installeren om meteen te genieten van snelle, naadloze bekabelde/draadloze verbindingen.
 • Voordeel 5: De Powerline Adapter beschikt over een geïntegreerd stopcontact, zodat je nog steeds andere apparaten kunt aansluiten, en drie Gigabit-poorten, wat zorgt voor beveiligde bekabelde netwerken voor jouw desktops, smart TV’s of gameconsoles.
 • Nadeel 1: Hoewel de TP-Link Powerline Adapter biedt een hoge overdrachtssnelheid en dual-band wifi, kan de werkelijke snelheid variëren en wordt beïnvloed door vele factoren. De opgegeven snelheden van 1300 Mbps en 300/867 Mbps op de 2.4GHz/5GHz banden zijn maximale snelheden, en het is mogelijk dat je deze in de praktijk niet haalt.
 • Nadeel 2: De OneMesh-functie werkt alleen in combinatie met een OneMesh-router. Als je geen OneMesh-router hebt, zou je deze apart moet aanschaffen om deze functie te kunnen gebruiken, wat extra kosten met zich mee kan brengen.
 • Nadeel 3: Hoewel de TP-Link Powerline Adapter makkelijk te configureren is met een druk op de knop, betekent dit ook dat als je router wijzigingen ondergaat, deze automatisch worden toegepast op het gehele Powerline-netwerk. Dit kan een nadeel zijn als je specifieke instellingen voor verschillende apparaten hebt.
 • Nadeel 4: Hoewel de TP-Link Powerline Adapter is plug-and-play, kan de installatie in uw netwerk toch nog enkele minuten in beslag nemen. Dit kan kort lijken, maar in een snel bewegende technologische wereld kan elke seconde tellen.
 • Nadeel 5: En tot slot, ondanks het feit dat de TP-Link Powerline Adapter een extra stopcontact heeft, zorgt het nog steeds voor een bezette socket in je kamer. Afhankelijk van het aantal stopcontacten beschikbaar, kan dit een beperking zijn voor het aansluiten van andere apparaten.

Onze favoriet #5

Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Powerline Adapter van TP-Link is een hoogwaardige oplossing voor je internetbehoeften, ideaal voor Ultra HD-streaming en online gamen. Het levert supersnelle en stabiele gegevensoverdracht in overeenstemming met de HomePlug AV-standaard, waarbij je kunt rekenen op een bereik tot 300 meter via bestaande elektrische bedrading. Deze adapter werkt ook als een WiFi-booster en breidt je draadloze connectiviteit uit tot 300 Mbps in voorheen moeilijk bereikbare delen van jouw huis of kantoor. Daarnaast bieden de meerdere Ethernet-poorten een betrouwbare bekabelde verbinding voor apparaten zoals gameconsoles en smart-tv’s. Het opzetten van je Powerline-netwerk is eenvoudig dankzij de Wi-Fi Clone-knop en de plug, pair en play-functionaliteit. Je kunt genieten van een snelle, naadloze bekabelde of draadloze verbinding binnen enkele minuten!

 • Voordeel 1: Je krijgt razendsnelle powerline-snelheden die perfect zijn voor Ultra HD-streaming en online gamen. Dit komt doordat het voldoet aan de HomePlug AV-standaard die een stabiele en snelle gegevensoverdracht garandeert.
 • Voordeel 2: Het heeft een geweldig bereik van maximaal 300m / 1000ft via bestaande elektrische bedrading, dus je kunt vrij door je huis of kantoor bewegen zonder je zorgen te maken over een slechte verbinding.
 • Voordeel 3: De TP-Link Powerline Adapter fungeert ook als een Wi-Fi-booster. Het kan je draadloze verbinding uitbreiden tot 300 Mbps naar delen van je huis of kantoor die eerder moeilijk te bereiken waren.
 • Voordeel 4: Het biedt meerdere Ethernet-poorten. Dit betekent betrouwbare en snelle bekabelde verbindingen voor apparaten zoals gameconsoles, smart-tv’s en NAS.
 • Voordeel 5: De Powerline Adapter is zeer eenvoudig in gebruik. Met de Wi-Fi Clone-knop kun je je wifi-configuratie vereenvoudigen en met de ‘plug, pair and play’-functie kun je jouw Powerline-netwerk instellen en binnen enkele minuten genieten van een snelle, naadloze bekabelde/draadloze verbinding.
 • Nadeel 1: Hoewel de beschrijving aangeeft dat het een “supersnelle powerline-snelheid” heeft, geeft het geen exact aantal voor de gegevensoverdrachtsnelheid. Dit betekent dat je de snelheid misschien niet zo “super” vindt als in de beschrijving wordt gesuggereerd.
 • Nadeel 2: De TP-Link Powerline Adapter werkt tot 300 meter/1000 voet via bestaande elektrische bedrading. Dit kan een probleem zijn als je in een groter huis of kantoor werkt, omdat de verbinding mogelijk niet in het hele gebouw beschikbaar is.
 • Nadeel 3: De WiFi-booster breidt draadloze verbindingen uit tot 300 Mbps, wat mogelijk niet voldoende is voor zeer intensieve internetactiviteiten zoals videobewerking of het spelen van grafisch intensieve online games.
 • Nadeel 4: Het systeem is compatibel met Windows 2000/XP/2003/Vista, Windows 7/8/8.1/10, Mac en Linux. Maar als je met een ander besturingssysteem werkt, zal de adapter misschien niet goed werken.
 • Nadeel 5: De bedrijfstemperatuur is 0° C ~ 40° C (32° F ~ 104° F). Met andere woorden, het apparaat kan problemen geven bij zeer hoge of lage temperaturen. Als je in een omgeving met extreme temperaturen leeft of als je ruimte een hoge temperatuur bereikt, is deze adapter misschien niet de beste keuze voor jou.

Onze favoriet #6

Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Powerline Adapter van TP-Link is een hoogwaardige oplossing voor je thuisnetwerk, ideaal voor het streamen van 4K-content en voor online games zonder vertraging, dankzij het hoge debiet tot 1 Gbit/s. Deze adapter is uitgerust met 2 Gigabit Ethernet-poorten die een veilige, bekabelde netwerkverbinding bieden voor je gameconsole, smart TV of set-top box. De adapter heeft een geïntegreerd stopcontact voor het aansluiten van andere apparaten en eenvoudige plug-and-play installatie: je steekt hem gewoon in een stopcontact zonder interfererende apparaten. Bovendien heeft het een brede compatibiliteit met alle internetboxen en heeft het een gepatenteerde slaapmodus die het stroomverbruik tot 85% vermindert. De TP-Link Powerline Adapter zorgt ervoor dat je zonder problemen kunt genieten van je multimedia-ervaringen.

 • Voordeel 1: Hoge snelheid en prestaties. De TP-Link Powerline Adapter heeft een hoge debiet-CPL rotatie. Dit maakt het ideaal voor online 4K-streaming en games die veel bandbreedte vereisen dankzij de korte responstijd.
 • Voordeel 2: Veilige bedrade netwerken. Dankzij de twee Gigabit Ethernet-poorten kun je gameconsoles, smart tv’s, set-top boxen en meer veilig verbinden.
 • Voordeel 3: Geïntegreerd stopcontact. Hierdoor kun je andere apparaten aansluiten op dezelfde stopcontact zonder dat dit het debiet van de adapter vermindert. Dit is bijzonder nuttig als je beperkt bent in de hoeveelheid stopcontacten in je woonkamer of kantoor.
 • Voordeel 4: Eenvoudige installatie en gebruik. Deze powerline adapter is plug-and-play en vereist geen configuratie. Steek de CPL gewoon in een stopcontact zonder elektrische apparaten met motor en netadapter om interferentie te voorkomen.
 • Voordeel 5: Brede compatibiliteit en energiebesparende functie. De adapter is compatibel met alle internetboxen en heeft een gepatenteerde slaapmodus die het stroomverbruik met bijna 85% kan verminderen, wat bijdraagt aan energie-efficiëntie en kostenbesparingen.
 • Nadeel 1: Hoewel de TP-Link Powerline Adapter eenvoudig te installeren is, kan de locatie van je stopcontact de kwaliteit van je verbinding beïnvloeden. Als het stopcontact zich in de buurt van elektrische apparaten met een motor of een adapter bevindt, kan dit interferentie veroorzaken.
 • Nadeel 2: Het product heeft een geïntegreerd stopcontact, maar dit kan ook een nadeel zijn als je geen extra stopcontacten beschikbaar hebt. Omdat het rechtstreeks in een stopcontact moet worden gestoken, kan dit het aantal stopcontacten dat je voor andere apparaten kunt gebruiken, verkleinen.
 • Nadeel 3: De hoge snelheid van 1 Gbit/s wordt alleen bereikt onder ideale omstandigheden. Factoren zoals de afstand van het apparaat tot de router, de kwaliteit van de elektrische bedrading in het huis en interferentie van andere apparaten kunnen allemaal van invloed zijn op deze snelheid.
 • Nadeel 4: Hoewel de adapter compatibel is met alle internetboxen, houdt dit niet automatisch in dat hij compatibel is met alle apparaten in je huis. Je hebt wellicht extra adapters of kabels nodig om je apparaten aan te sluiten.
 • Nadeel 5: De gepatenteerde slaapmodus van de adapter vermindert het stroomverbruik met bijna 85%. Dit klinkt geweldig, maar het betekent ook dat de prestaties van het netwerk kunnen afnemen als de adapter in slaapmodus gaat, wat mogelijk niet ideaal is voor apparaten die constant een hoge-snelheidsverbinding vereisen.

Onze favoriet #7

Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Powerline Adapter van TP-Link is een handig apparaat dat gegevensoverdracht tot 600 Mbps via elektrische bedrading tot 300 meter mogelijk maakt, ideaal voor HD-videostreaming. Het beschikt over een ingebouwde stekker, zodat je geen stopcontact verspilt, en een 10/100 Mbps Fast Ethernet-poort voor RJ45-kabelverbindingen. Belangrijk is dat alle powerline-adapters en -extenders op hetzelfde circuit moeten zitten. Vermijd het plaatsen van het netsnoer bij apparaten zoals wasmachines of airconditioners. Steek de stroomlijnapparaten rechtstreeks in stopcontacten in plaats van in stekkerdozen. Als je elektrische systeem wat ouder is, overweeg dan TP-Link’s Deco Mesh-producten.

 • Voordeel 1: De Powerline Adapter van TP-Link biedt hoge snelheid datatransmissie tot 600 Mbps. Dit maakt het uitermate geschikt voor HD-videostreaming, zodat jij zonder haperingen je favoriete films en series kunt bekijken.
 • Voordeel 2: Het heeft een ingebouwde plug, waardoor je geen stopcontact verliest. Handig, want zo houd je de onmiddellijke ruimte rondom het stopcontact vrij voor andere apparaten.
 • Voordeel 3: De Powerline Adapter bevat een Fast Ethernet-poort voor RJ45-kabelverbindingen. Dit betekent dat jij gemakkelijk een stabiele en snelle internetverbinding kunt maken met jouw bedrade apparaten.
 • Voordeel 4: Alle Powerline-adapters en -extenders moeten zich op hetzelfde circuit bevinden. Dit zorgt voor optimale prestaties en betrouwbare verbindingen in jouw huis.
 • Voordeel 5: Het wordt aangeraden om de Powerline-adapters direct in de stopcontacten te steken in plaats van in stekkerdozen, wat zorgt voor een betere prestatie en voorkomt mogelijke stroominterferentie.
 • nadeel 1: De datatransmissie is beperkt tot 600 Mbps. Hoewel dit optimaal kan zijn voor HD-videostreaming, kan het ontoereikend zijn voor zwaardere toepassingen zoals 4K-streaming of datavretende gaming.
 • nadeel 2: De TP-Link Powerline Adapter werkt alleen op hetzelfde circuit. Daarom zal het niet efficiënt zijn voor ruimtes met verschillende circuits omdat de verbinding niet via het hele huis kan worden verspreid.
 • nadeel 3: De plaatsing van de Powerline Adapter heeft beperkingen. Het mag niet in de buurt van storing veroorzakende huishoudelijke apparaten worden geplaatst, zoals wasmachines of airconditioners. Dit kan voor problemen zorgen in kleinere ruimtes of daar waar stopcontacten beperkt zijn.
 • nadeel 4: Je kunt de Powerline Adapters niet op stekkerdozen aansluiten. Dit betekent dat je één stopcontact per apparaat moet hebben, wat een beperking kan zijn als je stopcontacten schaars zijn.
 • nadeel 5: De prestaties van de Powerline Adapter kunnen worden beïnvloed door de ouderdom van je elektrische systeem. Voor oudere systemen beveelt TP-Link hun Deco Mesh-producten aan, wat betekent dat deze Powerline Adapter mogelijk niet de beste optie is voor oudere huizen.

Onze favoriet #8

Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link Powerline Adapter is een hoogwaardige oplossing die een snelle internetverbinding tot 1 Gbps mogelijk maakt, ideaal voor 4K streaming en online gaming zonder vertraging. Deze adapter beschikt over een Gigabit ethernetpoort om een veilig bekabelde verbinding met je pc, tv of spelconsole te garanderen. Hij is eenvoudig te installeren, met een plug-and-play-design dat geen configuratie vereist, direct aan te sluiten op je stopcontact voor optimale aansluiting en betrouwbare prestaties. Ook heeft hij een ingebouwd stopcontact waarop je andere apparaten kunt aansluiten. Hij is breed compatibel met alle internetboxen en beschikt over een gepatenteerde slaapmodus die het stroomverbruik met bijna 85% vermindert. Met een reikwijdte van 300 meter via je elektrische installatie en een garantie van 3 jaar biedt deze Powerline Adapter je een betrouwbare, efficiënte en duurzame oplossing voor jouw internetbehoefte.

 • Voordeel 1: De TP-Link Powerline Adapter heeft een hoge overdrachtssnelheid tot 1 Gbps. Ideaal voor activiteiten die veel bandbreedte vereisen zoals 4K streaming en online gamen zonder vertraging, dankzij de OFDM modulatietechnologie.
 • Voordeel 2: Het beschikt over een Gigabit ethernetpoort. Hierdoor kan je een veilig bekabeld netwerk creëren voor je pc, aangesloten tv of gameconsole.
 • Voordeel 3: Deze powerline adapter heeft een geïntegreerd stopcontact. Dit betekent dat je andere apparaten kunt aansluiten in dezelfde ruimte zonder een stopcontact te verliezen. De geaarde stekker zorgt voor een optimale aansluiting.
 • Voordeel 4: Het installatieproces van deze adapter is zeer eenvoudig. Plug and play, zonder dat enige configuratie vereist is. Sluit de adapter gewoon aan op een stopcontact om storingen te voorkomen – niet op een stekkerdoos.
 • Voordeel 5: De adapter is brede compatibiliteit met alle internetboxen. Bovendien vermindert de gepatenteerde slaapmodus het stroomverbruik met bijna 85%, wat bijdraagt aan een duurzamer energiegebruik.
 • Nadeel 1: Hoewel de TP-Link Powerline Adapter beweert dat hij een hoge snelheid ondersteunt van maximaal 1 Gbps, is dat afhankelijk van de kwaliteit van je elektrische installatie en kan het in werkelijkheid mogelijk minder zijn.
 • Nadeel 2: Omdat de Adapter een geïntegreerd stopcontact heeft, kan het zijn formaat groter maken dan andere adapters, wat problemen kan opleveren als je ruimte beperkt is.
 • Nadeel 3: De Powerline Adapter mag niet op een stekkerdoos worden aangesloten om storingen te voorkomen, wat betekent dat je hem direct in een stopcontact moet steken. Dit kan een probleem zijn als alle stopcontacten in je kamer al bezet zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de TP-Link Powerline Adapter compatibel is met alle internetboxen, kan er een vertraging of storing zijn als je verschillende merken of typen apparaten in je netwerk hebt.
 • Nadeel 5: Het product beschikt over de modulatietechnologie OFDM (PLC) die ideaal zou moeten zijn voor 4K streaming en online games zonder latentie, maar wedijverende technologieën kunnen in sommige opzichten superieur zijn, wat mogelijk invloed heeft op de prestatie en snelheid van de verbinding.

Onze favoriet #9

Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Powerline Adapter van TP-Link is een handig hulpmiddel om je internetverbinding in je hele huis toegankelijk te maken. Deze adapter, die compatibel is met de HomePlug-AV-standaard, biedt een high-speed gegevensoverdrachtsnelheid tot 600 Mbps. Het supermini-design, kleiner dan de meeste op de markt verkrijgbare Powerline-adapters, past esthetisch in elk stopcontact. Je hoeft je geen zorgen te maken over extra kabels of ingewikkelde configuraties, het is gewoon plug-and-play. Voor meer efficiëntie heeft het apparaat een gepatenteerde energiebesparende modus die het stroomverbruik met maar liefst 85% kan verminderen. De verpakkingsinhoud bevat 2 TL-PA4010-Powerlineadapters, 2 RJ45-ethernetkabels, een cd en een snelstartgids. Het is ook belangrijk om te weten dat deze Powerline-adapters in sets van twee of meer moeten worden gebruikt en compatibel zijn met alle routers en andere powerline-producten.

 • Voordeel 1: De TP-Link Powerline Adapter is compatibel met de HomePlug-AV-standaard en biedt jou een hoge dataoverdrachtsnelheid tot 600 Mbps. Dit betekent dat je kunt genieten van een snelle en stabiele internetconnectie door je hele huis.
 • Voordeel 2: Dankzij het supermini-design is deze adapter kleiner dan de meeste beschikbare Powerline-adapters. Met zijn compacte formaat en esthetische design, past de adapter optisch op elk stopcontact in jouw huis zonder op te vallen.
 • Voordeel 3: De plug-and-play functionaliteit en het ontbreken van een vereiste configuratie maken de installatieproces heel eenvoudig. Je hoeft geen nieuwe kabels te installeren. Gewoon de adapter inpluggen en je bent klaar om aan de slag te gaan.
 • Voordeel 4: De adapter is uitgerust met een gepatenteerde energiebesparingsmodus die het stroomverbruik automatisch tot 85%* verlaagt. Dit is dus een energie-efficiënte oplossing die je kan helpen te besparen op je energierekening.
 • Voordeel 5: De kit bevat twee TL-PA4010-Powerlineadapters, twee RJ45-ethernetkabels en een handleiding, waardoor je alles bij de hand hebt voor een eenvoudige installatie zonder extra aankopen. Let op, de snelstartgids is misschien niet beschikbaar in het Nederlands.
 • Nadeel 1: Hoewel het product compatibel is met de HomePlug-AV-standaard en een hoge gegevensoverdrachtsnelheid tot 600 Mbps belooft, kan de werkelijke snelheid in je netwerk sterk variëren afhankelijk van je elektriciteitsnetwerk thuis.
 • Nadeel 2: Het supermini-ontwerp, hoewel aangenaam voor het oog, kan beperken welke andere apparaten naast de adapter in een stopcontact kunnen worden gebruikt, vooral als de stopcontacten krap zijn.
 • Nadeel 3: De opmerking dat er geen nieuwe kabels nodig zijn en geen configuratie vereist is, kan misleidend zijn. Als je huidige internetverbinding niet stabiel is, kan het toevoegen van de adapter mogelijk niet het probleem oplossen.
 • Nadeel 4: Gepatenteerd energiebesparingsmodus beweert het stroomverbruik te verminderen, maar hoeveel je daadwerkelijk bespaart is afhankelijk van je thuisnetwerk en kan variëren.
 • Nadeel 5: Hoewel de inhoud bevestigt dat er 2 RJ45-ethernetkabels, een cd en een snelstartgids inbegrepen zijn, merkt men op dat de snelstartgids mogelijk niet beschikbaar is in het Nederlands. Dit kan voor sommige gebruikers die deze taal als primaire taal gebruiken, een nadeel zijn.

Onze favoriet #10

Tp-Link Powerline Adapter

Tp-Link Powerline Adapter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Powerline Adapter van TP-Link is een uitstekende tool om het bereik van je WiFi te vergroten. Met één druk op de knop kan je een verstevigde WiFi-verbinding opzetten, ideaal voor HD- of 3D-videostreaming of online gaming. Het apparaat maakt gebruik van de standaard “HomePlug AV”-technologie om via jouw bestaande elektrische bedrading in huis, snelheden tot 600 Mbps te halen. Hiermee kun je gebieden die voorheen niet gedekt waren, nu ook voorzien van een sterke 300 Mbps WiFi-verbinding. Het pakket bevat twee TL-WPA4220 ethernet-adapters, één TL-PA4010 adapter, twee meter RJ45-ethernetkabel, software-cd en snelstartgids voor een eenvoudige installatie.

 • Voordeel 1: Met de TP-Link Powerline Adapter kun je het bereik van je wifi-netwerk eenvoudig vergroten met slechts één druk op de knop. Het vergroot je wifi-netwerk om eerder niet gedekte gebieden te voorzien van internet.
 • Voordeel 2: Het apparaat maakt gebruik van de standaard “HomePlug AV” technologie, die gegevensoverdrachtsnelheden tot 600 Mbps mogelijk maakt via de bestaande elektrische bedrading in je woning. Dit betekent minder kabels en rommel rond je apparaten.
 • Voordeel 3: De Powerline Adapter is ideaal voor soepele HD- of 3D-videostreaming en online gaming, wat betekent dat je geen problemen zult ervaren met stotterende video’s of verbindingsproblemen tijdens het spelen van je favoriete games.
 • Voordeel 4: Met een bereik van 300 Mbps WiFi, kan de TP-Link Powerline Adapter veel van je apparaten op hetzelfde moment ondersteunen zonder verlies aan snelheid of kwaliteit.
 • Voordeel 5: De inhoud van het pakket bevat alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, waaronder twee Powerline ethernet-adapters (TL-WPA4220 en TL-PA4010), een 2 meter lange RJ45 ethernetkabel, een software-cd en een snelstartgids voor eenvoudige installatie.
 • Nadeel 1: De Powerline Adapter merk TP-Link maakt gebruik van de elektrische bekabeling in je huis om gegevens over te dragen. Dit kan een probleem zijn als je huis oudere bedrading heeft of als je elektriciteitsnet veel ‘ruis’ heeft, wat de gegevensoverdracht kan verstoren.
 • Nadeel 2: Ondanks de hoge gegevensoverdrachtsnelheid van 600 Mbps die TP-Link beweert, hangt het vermogen om deze snelheden constant te bereiken af van een aantal factoren. Hierbij kan je denken aan de kwaliteit van je elektrische bedrading en storingen van andere apparaten aangesloten op hetzelfde circuit.
 • Nadeel 3: TP-Link stelt dat deze set ideaal is voor soepele HD- of 3D-videostreaming en online gaming. Maar zoals vermeld hangt dit helemaal af van je thuisnetwerk en de vraag of je bedrading en stroomcircuit deze belofte kunnen waarmaken.
 • Nadeel 4: De set beweert je 300 Mbps WiFi-verbinding uit te breiden naar eerdere niet gedekte gebieden. Maar afhankelijk van de grootte en indeling van je huis, evenals de locatie van je elektrische stopcontacten, kun je mogelijk deze claim niet volledig realiseren.
 • Nadeel 5: TP-Link levert de Powerline Adapter met een snelstartgids, maar als je niet technisch onderlegd bent, kan het opzetten en configureren van deze adapters een uitdaging zijn, ondanks de bewering van een eenvoudige installatie met één druk op de knop.

Na uitgebreid onderzoek en zorgvuldige testen van de beschikbare Powerline Adapters op de markt, kunnen we concluderen dat er verschillende hoogwaardige producten zijn die aan je behoeften kunnen voldoen. De keuze hangt af van jouw specifieke criteria, zoals snelheid, prijs en extra functies. We hopen dat deze gedetailleerde vergelijking en diepgaande analyse jou zullen helpen de best mogelijke keuze te maken. Vergeet niet om rekening te houden met jouw individuele netwerkbehoeften en budget om de Powerline Adapter te vinden die perfect aansluit bij jouw situatie.

Inhoudsopgave