a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Pre Workout: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 pre-workout producten die als beste uit de test kwamen in ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Optimum Nutrition Pre Workout

Optimum Nutrition Pre Workout
★★★★★

Unser Favorit: Cellucor Pre Workout

Cellucor Pre Workout
★★★★★

Unser Favorit: Cellucor Pre Workout

Cellucor Pre Workout
★★★★★

Unser Favorit: Optimum Nutrition Pre Workout

Optimum Nutrition Pre Workout
★★★★★

Unser Favorit: Bsn Pre Workout

Bsn Pre Workout
★★★★★

Unser Favorit: Optimum Nutrition Pre Workout

Optimum Nutrition Pre Workout
★★★★★

Unser Favorit: Cellucor Pre Workout

Cellucor Pre Workout
★★★★★

Unser Favorit: Mutant Pre Workout

Mutant Pre Workout
★★★★★

Unser Favorit: Bodylab24 Pre Workout

Bodylab24 Pre Workout
★★★★★

Unser Favorit: Cellucor Pre Workout

Cellucor Pre Workout
★★★★★

Als je serieus bent over je fitnessdoelen, dan weet je dat elke training telt. Het verschil tussen een goede en een uitzonderlijke training kan soms afhangen van je energieniveau voordat je de sportschool binnenstapt. Een Pre Workout supplement kan je de energieboost geven die je nodig hebt om het meeste uit je training te halen. Maar hoe weet je welke het beste is? We hebben nieuw onderzoek gedaan naar de 10 beste pre workout producten die momenteel op de markt zijn. In deze gids zullen we de resultaten van onze tests met je delen, zodat je een geïnformeerde beslissing kunt nemen en je workouts naar een hoger niveau kunt tillen.

Een Pre Workout is een supplement dat je inneemt vóór jouw training met als doel om je energieniveau te verhogen, de mentale focus te verbeteren en je uithoudingsvermogen te vergroten. Het bevat meestal een mix van ingrediënten zoals aminozuren, cafeïne en creatine, die samenwerken om jouw prestaties te verbeteren en vermoeidheid tegen te gaan. Het is een populaire tool onder atleten en fitnessfanaten, maar het is belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit kan variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten en jouw unieke lichamelijke reacties.

Check Uit

Onze favoriet #1

Optimum Nutrition Pre Workout

Optimum Nutrition Pre Workout

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

OPTIMUM NUTRITION Pre Workout is speciaal ontworpen voor sportschool- en fitnessliefhebbers, teamsporters en professionele atleten. Dit preworkoutpoeder, dat getest is op verboden stoffen, ondersteunt je training met 3,4g creatinemonohydraat en 175mg cafeïne uit natuurlijke bronnen per portie, wat bijdraagt aan verhoogde alertheid en verbeterde concentratie. Bovendien bevat het een vitamine B-complex, met onder andere vitamine B6 en B12, die een normaal energieleverend metabolisme bevorderen en vermoeidheid en oververmoeidheid verminderen. Het is verkrijgbaar in 5 heerlijke smaken en is eenvoudig te bereiden door 1 schep poeder aan 350ml koud water toe te voegen, te mengen en meteen te serveren.

 • Voordeel 1: Het OPTIMUM NUTRITION Pre Workout supplement is een GEÏNFORMeerde KEUZE – het is getest op verboden stoffen. Je kunt dus vertrouwen op de integriteit en kwaliteit van dit product, of je nu een sportschoolenthousiasteling, teamspeler of professionele atleet bent.
 • Voordeel 2: Dit supplement is een krachtige bron van prestatie en kracht. Met 3,4 g creatinemonohydraat en 175 mg cafeïne uit natuurlijke bronnen per portie, ondersteunt het je lichaam om maximale resultaten te behalen tijdens je training.
 • Voordeel 3: Het supplement levert vitamine B-complex, waaronder vitamine B6 en B12. Deze vitamines dragen bij aan een normaal energieleverend metabolisme en verminderen vermoeidheid en uitputting. Zo kun je jouw workouts langer en harder volhouden.
 • Voordeel 4: Over de smaak hoeft je je geen zorgen te maken. Dit pre-workout drankje is verkrijgbaar in 5 heerlijke smaken. Voor een smakelijke shake voeg je gewoon 1 maatschep toe aan 350 ml koud water, meng en serveer – zo eenvoudig is het.
 • Voordeel 5: Verhoogde alertheid en verbeterde concentratie zijn ook voordelen van dit supplement, dankzij de cafeïne. Volgens de EFSA Journal draagt cafeïne bij tot verhoogde alertheid en verbeterde concentratie, wat je kan helpen om je volledig op je workouts te concentreren.
 • nadeel 1: Hoewel het pre-workout supplement van OPTIMUM NUTRITION is getest op verboden stoffen, kunnen deze tests niet 100% garanderen dat er geen schadelijke stoffen in het product zitten.
 • nadeel 2: Het supplement bevat een hoge dosis cafeïne (175 mg per portie) uit natuurlijke bronnen. Dit kan bijwerkingen veroorzaken zoals nervositeit, slapeloosheid, hartkloppingen en zelfs hartproblemen, vooral bij overmatig gebruik.
 • nadeel 3: Hoewel de pre-workout drank verkrijgbaar is in 5 smaken, heb je misschien een probleem als geen van deze smaken je bevalt. Het kan ook onpraktisch zijn als je allergisch bent voor een van de smaakstoffen die in deze dranken worden gebruikt.
 • nadeel 4: Het feit dat dit product vitamine B6 en B12 bevat die bijdragen aan het energieleverend metabolisme, betekent niet dat het voldoende van deze vitamines bevat om waar te maken wat er wordt geadverteerd. De feitelijke hoeveelheden van deze vitamines zijn niet aangegeven.
 • nadeel 5: Het is nodig om het poeder te mengen met 350 ml water, het kan dus zo zijn dat het poeder niet altijd goed oplost en klontjes vormt. Dit kan de consumptie ervan minder aangenaam maken en misschien de effectiviteit ervan beïnvloeden.

Onze favoriet #2

Cellucor Pre Workout

Cellucor Pre Workout

Waarom we het gekozen hebben

Cellucor’s Pre Workout is een in de EU geproduceerd en GMP-gecertificeerd supplement, ontworpen om je energie en concentratie te verhogen tijdens je trainingen. In elke dosering krijg je 135mg cafeïne, ideaal om je alertheid te versterken. Daarnaast bevat het 1g CarnoSyn bèta-alanine om je uithoudingsvermogen te verbeteren, 3,4g creatine-monohydraat om je prestaties te boosten en 550mg L-citrulline om spiervermoeidheid te verminderen. Dit alles maakt het een krachtig hulpmiddel voor iedereen die zijn fitnessdoelen wil bereiken.

 • Voordeel 1: De Pre Workout merk Cellucor is geproduceerd in de EU en is GMP-gecertificeerd, wat betekent dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit en veiligheid van het product.
 • Voordeel 2: Met 135mg cafeïne per dosering, geeft het je een flinke energieboost en helpt het je concentratie en alertheid tijdens je training te verhogen.
 • Voordeel 3: Het bevat 1g bèta-alanine CarnoSyn, dat helpt bij het verhogen van je uithoudingsvermogen en prestaties tijdens intensieve oefeningen.
 • Voordeel 4: Je krijgt ook een royaal 3,4g creatine-monohydraat dat je kracht kan verhogen en spiergroei kan ondersteunen.
 • Voordeel 5: Met 550mg L-citrulline draagt deze pre-workout bij aan de vermindering van vermoeidheid en verbetering van het bloedvatenstelsel, zodat je langer en harder kunt trainen.
 • Nadeel 1: De hoeveelheid cafeïne per dosering kan voor sommige mensen te hoog zijn, vooral als je gevoelig bent voor stimulerende middelen. Het kan bijwerkingen zoals rusteloosheid, slapeloosheid of hartkloppingen veroorzaken.

  Nadeel 2: De hoeveelheid bèta-alanine kan tintelingen of een prikkelend gevoel op de huid veroorzaken, wat sommige mensen onaangenaam vinden. Dit is een bekende bijwerking van dit supplement.

 • Nadeel 3: Het bevat 3,4g creatine-monohydraat. Hoewel Creatine gunstig kan zijn voor spieropbouw en prestaties, kan het bij sommige mensen maagklachten, misselijkheid, krampen of uitdroging veroorzaken.
 • Nadeel 4: Het pre-workout supplement bevat 550mg L-citrulline. Hoewel dit aminozuur voordelen kan hebben voor het verhogen van de stikstofoxidespiegels en het verbeteren van de bloedstroom, kan het bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken zoals maagklachten, diarree of veranderingen in de bloeddruk.
 • Nadeel 5: Hoewel dit pre-workout supplement GMP-gecertificeerd en geproduceerd in de EU is, geeft dit geen absolute garantie dat het product vrij is van verboden of schadelijke stoffen. Het is belangrijk om altijd de ingrediënten en doseringen op een etiket zorgvuldig te controleren.

Onze favoriet #3

Cellucor Pre Workout

Cellucor Pre Workout

Waarom we het gekozen hebben

Cellucor’s Pre Workout is een in de EU geproduceerd en GMP-gecertificeerd supplement, ontworpen om je training te versterken. Het levert 150mg cafeïne per dosering om je alertheid en concentratie te stimuleren, 1,6g CarnoSyn bèta-alanine om spieruithoudingsvermogen te verhogen en 1,5g creatine-monohydraat om kracht en spiergroei te ondersteunen. Daarnaast bevat het 1g arginine AKG om de bloedstroom en zuurstoftoevoer naar je spieren te verbeteren. Dit is een krachtig supplement ontwikkeld om je prestaties te optimaliseren en je resultaten te maximiseren.

 • Voordeel 1: Dankzij de toevoeging van natuurlijke cafeïne en vitamine C helpt OPTIMUM NUTRITION Pre Workout je energieniveau en focus te verhogen. Hierdoor kun je jouw trainingen effectiever en langer volhouden.
 • Voordeel 2: Het bevat een hoge dosis van 5 gram aminozuren per portie, waaronder BCAA, L-Glutamine en L-Leucine. Deze aminozuren kunnen bijdragen aan de groei en het behoud van de spiermassa.
 • Voordeel 3: OPTIMUM NUTRITION Pre Workout ondersteunt jouw training en trainingsregime, waardoor het bijzonder geschikt is voor fitnessliefhebbers en professionele atleten.
 • Voordeel 4: Met de suikervrije formule en zijn lage caloriëngehalte is het product een ideaal supplement voor iedereen die een actieve levensstijl wil behouden en tegelijkertijd de algemene voeding wil verbeteren.
 • Voordeel 5: Het product biedt een diversiteit aan smaken. Met 6 heerlijk smakende varianten hoef je niet langer in te boeten aan smaak voor de prestatiebevorderende voordelen van een pre-workout.
 • Nadeel 1: Ondanks dat het product zich profileert als een gezond alternatief voor gearomatiseerde wateren, koffie, thee en koolzuurhoudende dranken, bevat het een aanzienlijke hoeveelheid cafeïne. Hoewel cafeïne een geweldige energiebooster is, kan dat ook leiden tot bijwerkingen zoals slapeloosheid, nervositeit en een verhoogde hartslag.
 • Nadeel 2: Het product bevat hoewel het rijk is aan aminozuren zoals BCAA, L-Glutamine en L-Leucine, er niet precies gespecificeerd hoeveel van elk aminozuur aanwezig is in een enkele portie. Dit gebrek aan transparantie kan voor sommige fitnessliefhebbers en professionele atleten vervelend zijn, omdat het belangrijk is om te weten wat en hoeveel je precies consumeert voor optimale resultaten.
 • Nadeel 3: Hoewel de sportdrank komt in 6 heerlijke varianten, zorgt deze variëteit er niet voor dat het product een algemene acceptatie kan garanderen. Iedereen heeft namelijk andere smaakvoorkeuren en wat de ene persoon lekker vindt, vindt de andere persoon misschien niet.
 • Nadeel 4: Het product wordt gepresenteerd als een voedingssupplement dat caloriearm en suikervrij is. Echter, zonder suiker kunnen sommige gebruikers vinden dat de smaak wat kunstmatig of chemisch kan zijn, wat vaak het geval is bij producten die suikervervangers gebruiken.
 • Nadeel 5: Het is specifiek ontworpen voor mensen met een actief leven en met name gericht op fitnessliefhebbers en professionele atleten. Dus, als je iemand bent die niet zo actief is, of net begint met een sportroutine, kan dit product misschien te sterk voor je zijn en wellicht niet aan jouw behoeften voldoen.

Onze favoriet #4

Optimum Nutrition Pre Workout

Optimum Nutrition Pre Workout

Waarom we het gekozen hebben

OPTIMUM NUTRITION’s Pre Workout is een poederdrank die een energieboost biedt voor zowel fitnessliefhebbers als professionele atleten. Het is een kant-en-klaar alternatief voor koolzuurhoudende dranken en gearomatiseerde waters, evenals voor koffie en thee. Met 5 gram aminozuren per portie, inclusief BCAA, L-Glutamine en L-Leucine, levert het supplement 100 gram natuurlijke cafeïne en vitamine C om je energie en focus te verhogen, ondersteunt het je training en verbetert het je algemene voeding. Daarbij komt dat dit caloriearme, suikervrije supplement verkrijgbaar is in zes heerlijke smaken, zodat je niet hoeft in te leveren op smaak voor de energieboost die je zoekt.

 • Voordeel 1: Dankzij de toevoeging van natuurlijke cafeïne en vitamine C helpt OPTIMUM NUTRITION Pre Workout je energieniveau en focus te verhogen. Hierdoor kun je jouw trainingen effectiever en langer volhouden.
 • Voordeel 2: Het bevat een hoge dosis van 5 gram aminozuren per portie, waaronder BCAA, L-Glutamine en L-Leucine. Deze aminozuren kunnen bijdragen aan de groei en het behoud van de spiermassa.
 • Voordeel 3: OPTIMUM NUTRITION Pre Workout ondersteunt jouw training en trainingsregime, waardoor het bijzonder geschikt is voor fitnessliefhebbers en professionele atleten.
 • Voordeel 4: Met de suikervrije formule en zijn lage caloriëngehalte is het product een ideaal supplement voor iedereen die een actieve levensstijl wil behouden en tegelijkertijd de algemene voeding wil verbeteren.
 • Voordeel 5: Het product biedt een diversiteit aan smaken. Met 6 heerlijk smakende varianten hoef je niet langer in te boeten aan smaak voor de prestatiebevorderende voordelen van een pre-workout.
 • Nadeel 1: Ondanks dat het product zich profileert als een gezond alternatief voor gearomatiseerde wateren, koffie, thee en koolzuurhoudende dranken, bevat het een aanzienlijke hoeveelheid cafeïne. Hoewel cafeïne een geweldige energiebooster is, kan dat ook leiden tot bijwerkingen zoals slapeloosheid, nervositeit en een verhoogde hartslag.
 • Nadeel 2: Het product bevat hoewel het rijk is aan aminozuren zoals BCAA, L-Glutamine en L-Leucine, er niet precies gespecificeerd hoeveel van elk aminozuur aanwezig is in een enkele portie. Dit gebrek aan transparantie kan voor sommige fitnessliefhebbers en professionele atleten vervelend zijn, omdat het belangrijk is om te weten wat en hoeveel je precies consumeert voor optimale resultaten.
 • Nadeel 3: Hoewel de sportdrank komt in 6 heerlijke varianten, zorgt deze variëteit er niet voor dat het product een algemene acceptatie kan garanderen. Iedereen heeft namelijk andere smaakvoorkeuren en wat de ene persoon lekker vindt, vindt de andere persoon misschien niet.
 • Nadeel 4: Het product wordt gepresenteerd als een voedingssupplement dat caloriearm en suikervrij is. Echter, zonder suiker kunnen sommige gebruikers vinden dat de smaak wat kunstmatig of chemisch kan zijn, wat vaak het geval is bij producten die suikervervangers gebruiken.
 • Nadeel 5: Het is specifiek ontworpen voor mensen met een actief leven en met name gericht op fitnessliefhebbers en professionele atleten. Dus, als je iemand bent die niet zo actief is, of net begint met een sportroutine, kan dit product misschien te sterk voor je zijn en wellicht niet aan jouw behoeften voldoen.

Onze favoriet #5

Bsn Pre Workout

Bsn Pre Workout

Waarom we het gekozen hebben

De BSN Nutrition N.O.-XPLODE is een pre workout poeder ontworpen om jouw energie en focus te boosten tijdens je trainingen. Het supplement bevat cafeïne, aminozuren, vitaminen, zink en plantenextracten om je alertheid te verhogen en vermoeidheid te verminderen, wat ideaal is tijdens intense workouts. De formule bevat tevens aminozuren L-citrulline en beta-alanine, verrijkt met natuurlijke plantenextracten voor een extra ondersteuning. Verkrijgbaar in 3 smaken, is dit supplement vrij van kunstmatige kleurstoffen en gemakkelijk te mengen tot een smaakvolle sportdrank. Het levert volgens EFSA Journal en de Europese Commissie niet alleen ondersteuning voor je energiebehoeften maar draagt ook bij aan het verminderen van vermoeidheid.

 • Voordeel 1: Extra energie voor je training: BSN N.O.-XPLODE pre-workout supplement geeft je een extra energieboost voor je training. Het helpt bij het ondersteunen van je energiebehoeften tijdens je workouts, waardoor je langer en harder kunt trainen.
 • Voordeel 2: Vermindering van vermoeidheid en moeheid: Dit supplement is specifiek ontworpen om vermoeidheid en moeheid te verminderen. Door cafeïne, vitamine C en niacine draagt het bij aan vermoeidheidsverlichting en een normaal energieleverend metabolisme, zodat je je hele workout energiek voelt.
 • Voordeel 3: Verbeterde alertheid en focus: Met 200 mg cafeïne ondersteunt het BSN voedingssupplement je alertheid en focus tijdens zelfs zeer zware trainingen. Dit kan je helpen om je volledig op jouw training te concentreren en je prestaties te verbeteren.
 • Voordeel 4: Bevat aminozuren en plantenextracten: Het pre-workout supplement is verrijkt met de aminozuren L-citrulline en beta-alanine, alsook natuurlijke plantenextracten. Deze ingrediënten kunnen bijdragen aan het verbeteren van je fysieke prestaties tijdens het sporten.
 • Voordeel 5: Beschikbaar in verschillende smaken en gemakkelijk te bereiden: De BSN N.O.-XPLODE wordt geleverd in drie verschillende smaken en is vrij van kunstmatige kleurstoffen. Het is gemakkelijk te bereiden: je hoeft slechts drie maatscheppen te mengen met 200 ml koud water, zodat je voor de training een lekkere sportdrank kunt bereiden.
 • Nadeel 1: Teveel cafeïne: De BSN Nutrition N.O.-XPLODE maakt gebruik van 200 mg cafeïne. Dit kan voor sommige mensen téveel stimulans geven, wat resulteert in nervositeit, slapeloosheid of een zenuwachtige energie.
 • Nadeel 2: Hoge dosering: Hoewel de hoge doseringen van aminozuren zoals L-citrulline (6 g) en beta-alanine (3,2 g) kunnen zorgen voor betere prestaties, kan dit ook bijdragen aan ongewenste bijwerkingen zoals tintelingen, roodheid van de huid en een verborgen warmtegevoel.
 • Nadeel 3: Mogelijke allergische reacties: BSN Nutrition N.O.-XPLODE gebruikt natuurlijke plantenextracten. Voor mensen die gevoelig of allergisch zijn voor bepaalde planten, kan dit leiden tot een allergische reactie. De productomschrijving geeft hier geen gedetailleerde informatie over welke extracten er precies gebruikt zijn.
 • Nadeel 4: Beperkte smaakopties: Hoewel de toevoeging van verschillende smaken een voordeel kan zijn, vermeldt de productbeschrijving slechts 3 smaken. Dit beperkt de mogelijkheden voor mensen die mogelijk op zoek zijn naar meer variatie of specifieke smaken.
 • Nadeel 5: Geen kunstmatige kleurstoffen, maar wel kunstmatige smaakstoffen?: Het product claimt geen kunstmatige kleurstoffen te bevatten, maar het vermeldt niets over kunstmatige smaakstoffen. Voor consumenten die een volledig natuurlijke pre-workout willen, kan dit een probleem zijn.

Onze favoriet #6

Optimum Nutrition Pre Workout

Optimum Nutrition Pre Workout

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OPTIMUM NUTRITION Gold Standard BCAA Train + Sustain is een verfrissende pre-workout shake ontworpen om vermoeidheid te verminderen en je weerstand te ondersteunen. Elke portie bevat 5g BCAA’s in een 2:1:1 verhouding, 374mg aan electrolyten, 200mg Rhodiola en 2.6g L-Leucine. Bovendien bevat het vitamine C en zink om de normale werking van je immuunsysteem te bevorderen en ook magnesium om bij te dragen aan de vermindering van vermoeidheid. Het is verkrijgbaar in vijf smakelijke varianten en is easy-to-prepare; meng gewoon twee afgestreken maatschepjes poeder met 350ml koud water. Met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, kan de OPTIMUM NUTRITION Gold Standard shake je helpen je trainingsdoelen te bereiken.

 • Voordeel 1: Deze pre-workout shake van Optimum Nutrition kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid, dankzij de toevoeging van vitamine C en magnesium. Deze ingrediënten zijn wetenschappelijk bewezen om bij te dragen aan de vermindering van vermoeidheid.
 • Voordeel 2: De Optimum Nutrition Gold Standard BCAA bevat niet alleen BCAA’s in een verhouding van 2:1:1, maar ook een kwalitatieve dosis van 2.6g L-Leucine per portie. Deze aminozuren kunnen jouw trainingsprestaties verbeteren en spierherstel bevorderen.
 • Voordeel 3: De shake ondersteunt ook je weerstand. Dankzij de toevoeging van vitamine C en zink draagt deze pre-workout bij aan de normale werking van je immuunsysteem, zo kun je gezond blijven terwijl je jouw sportdoelen nastreeft.
 • Voordeel 4: De pre-workout shake bevat 374mg elektrolyten en 200mg Rhodiola per portie. Deze kunnen bijdragen aan een betere hydratatie en prestatie tijdens je workout, en kan ook helpen bij het herstelproces.
 • Voordeel 5: Optimum Nutrition Gold Standard BCAA is verkrijgbaar in 5 smaakvolle varianten. Dit betekent dat je kunt variëren met smaken zodat je nooit verveeld raakt van je pre-workout shake. Het is gemakkelijk te bereiden door simpelweg 2 afgestreken maatschepjes poeder toe te voegen aan 350ml koud water.
 • Nadeel 1: De OPTIMUM NUTRITION Gold Standard BCAA Train + Sustain-smaakopties kunnen beperkt zijn, omdat er maar vijf smaken beschikbaar zijn. Dit kan een probleem zijn als je specifieke smaakvoorkeuren hebt die niet worden aangeboden in hun selectie.
 • Nadeel 2: Hoewel deze pre-workout shake rijk is aan essentiële ingrediënten zoals elekrolyten, Rhodiola en L-Leucine, kan de dosering van deze ingrediënten in elke portie voor sommigen misschien niet genoeg zijn.
 • Nadeel 3: De bereiding van deze pre-workout shake kan voor sommigen onhandig zijn, aangezien je 2 afgestreken schepjes poeder moet mengen met 350ml koud water. Dit kan dus een extra stap zijn in jouw fitness routine.
 • Nadeel 4: Dit supplement bevat magnesium, dat terwijl het bijdraagt aan de vermindering van vermoeidheid, voor sommige mensen een laxerend effect kan hebben. Dit kan ongemak veroorzaken, vooral tijdens intense trainingssessies.
 • Nadeel 5: Hoewel het product vitamine C en zink bevat, die bijdragen aan de normale werking van het immuunsysteem, kunnen overdreven verwachtingen worden gecreëerd. Het immuunsysteem wordt door veel factoren beïnvloed en een supplement alleen is niet genoeg om het te versterken.

Onze favoriet #7

Cellucor Pre Workout

Cellucor Pre Workout

Waarom we het gekozen hebben

De Pre Workout van het merk Cellucor is een hoogwaardig sportvoedingssupplement, geproduceerd in de EU en GMP-gecertificeerd, wat garant staat voor de kwaliteit en zuiverheid van de ingrediënten. Met 150mg cafeïne per dosering biedt het een krachtige energieboost voor je workout. De formule bevat ook 1.6g bèta-alanine CarnoSyn voor spieruithoudingsvermogen en 200mg groenekoffiebonenextract, dat kan bijdragen aan gewichtsverlies en prestatieverbetering. Bovendien is er 50mg Capsicum annuum Capsimax toegevoegd, een extract dat de stofwisseling ondersteunt en de vetverbranding kan stimuleren. Vertrouw op Cellucor Pre Workout om je sportprestaties naar een hoger niveau te tillen.

 • Voordeel 1: Dit Pre Workout merk, Cellucor, is geproduceerd in de EU en is GMP-gecertificeerd, wat betekent dat jij erop kunt vertrouwen dat het is gemaakt volgens strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen.
 • Voordeel 2: Het bevat 150mg cafeïne per dosering. Cafeïne wordt beschouwd als een krachtig stimulerend middel dat je energieniveau kan verhogen, waardoor jij een intensievere trainingssessie kunt hebben.
 • Voordeel 3: Met 1.6g bèta-alanine CarnoSyn in elke dosering, kan dit supplement je helpen om je uithoudingsvermogen te verbeteren en spiervermoeidheid te verminderen. Dit zorgt ervoor dat jij langer en harder kunt trainen.
 • Voordeel 4: De opname van 200mg groene koffiebonenextract kan je stofwisseling een boost geven. Dit kan bijdragen aan gewichtsverlies en het kan ook de leverfunctie verbeteren.
 • Voordeel 5: De 50mg Capsicum annuum Capsimax in dit product kan helpen bij het verhogen van je stofwisselingssnelheid, wat de vetverbranding kan bevorderen en zo kan bijdragen aan je gewichtsverliesdoelen.
 • Nadeel 1: Het product bevat 150mg cafeïne per dosering. Dit kan als een nadeel worden beschouwd voor mensen die gevoelig zijn voor cafeïne of die proberen hun cafeïne-inname te beperken. Overmatige cafeïne kan bij sommige mensen leiden tot nervositeit, onrust, slaapproblemen en hartkloppingen.
 • Nadeel 2: Er zit 1.6g bèta-alanine CarnoSyn in. Bèta-alanine kan bij sommige mensen tintelingen of een “vlies” gevoel op de huid veroorzaken. Hoewel dit meestal van korte duur is en niet schadelijk, vinden sommige mensen dit gevoel onaangenaam.
 • Nadeel 3: Het product gebruikt 200mg groene koffieboon extract. Hoewel dit ingrediënt enige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het ook negatieve effecten hebben zoals darmproblemen of verhoogde hartslag bij sommige mensen.
 • Nadeel 4: De opname van 50mg Capsicum annuum Capsimax kan als nadelig worden beschouwd voor mensen die gevoelig zijn voor pittig voedsel. Hoewel het is ontworpen om de stofwisseling te verhogen, kunnen capsaïcinen (het actieve ingrediënt in hete pepers) bij sommige mensen maagirritatie, opvliegers en transpiratie veroorzaken.
 • Nadeel 5: Hoewel het product wordt geproduceerd in de EU en GMP-gecertificeerd is, betekent dit niet noodzakelijk dat het geschikt is voor iedereen. Sommige mensen kunnen allergische reacties of intoleranties hebben voor bepaalde ingrediënten, dus het is altijd belangrijk om de ingrediëntenlijst zorgvuldig te controleren.

Onze favoriet #8

Mutant Pre Workout

Mutant Pre Workout

Waarom we het gekozen hebben

MUTANT Pre Workout is een hoogwaardig voedingssupplement dat speciaal is ontworpen om te helpen bij trainingen van hoge intensiteit. Het bevat cafeïne om vermoeidheid te bestrijden en je door je meest uitdagende workouts te loodsen. Maar het gaat niet alleen om prestaties – het smaakt ook geweldig! Met vijf heerlijke smaken om uit te kiezen, is je pre-workout net zo hardcore als jij. Daarnaast bevat deze mutant creatie van arginine, citrulline, beta-alanine en meer topkwaliteit ingrediënten, zodat jij de boost krijgt die je nodig hebt voor je meest gruizige trainingen.

 • Voordeel 1: Bestrijd vermoeidheid – De MUTANT Pre-Workout is speciaal ontwikkeld om vermoeidheid te voorkomen tijdens je meest intense trainingssessies. Dankzij de toevoeging van cafeïne krijg je een goede energieboost om je training aan te kunnen.
 • Voordeel 2: Geweldige smaak – Wij begrijpen dat jouw pre-workout net zo hardcore moet zijn als jijzelf, en dat betekent ook de smaak! Daarom hebben we ervoor gezorgd dat onze producten niet alleen werken, maar ook heerlijk smaken. Kies uit een van onze 5 geweldige smaken.
 • Voordeel 3: Rijk aan arginine – Arginine is een aminozuur dat bijdraagt aan de productie van stikstofoxide, een molecuul dat helpt bij het verwijden van bloedvaten. Dit kan leiden tot meer zuurstof en voedingsstoffen die naar je spieren gaan tijdens je workout.
 • Voordeel 4: Bevat citrulline – Citrulline is een ander aminozuur dat de spierkracht kan verhogen en vermoeidheid kan verminderen. Dit helpt je om harder en langer te trainen.
 • Voordeel 5: Rijk aan beta-alanine – Beta-alanine is bekend om zijn vermogen om spiervermoeidheid te beperken en de uithoudingsvermogen te verhogen. Dit betekent dat je harder en langer kan trainen voordat je vermoeid raakt.
 • nadeel 1: De MUTANT Pre Workout bevat cafeïne en andere stimulerende stoffen zoals arginine, citrulline en beta-alanine. Hoewel deze kunnen helpen bij energie en focus, kunnen ze ook bijwerkingen veroorzaken zoals slapeloosheid, angst, snelle hartslag en verhoogde bloeddruk, vooral bij hoge doses.
 • nadeel 2: De formulering is mogelijk niet geschikt voor iedereen. Het bevat arginine, citrulline en beta-alanine. Als je allergisch bent voor een van deze ingrediënten, of als je bepaalde medische aandoeningen hebt, bijvoorbeeld nierproblemen, kan dit product mogelijk onveilig voor je zijn.
 • nadeel 3: Hoewel de omschrijving aangeeft dat de pre-workout ‘heerlijk’ smaakt, is dit subjectief en mogelijk niet naar ieders smaak. Wat voor de een lekker is, kan voor de ander te zoet, te bitter of onaangenaam van smaak zijn.
 • nadeel 4: Het product vermeldt dat het helpt bij ‘meest extreme trainingen’, wat kan betekenen dat het mogelijk niet geschikt is voor minder intensieve of kortere workouts. Als je een beginner bent of als je traint met een lager intensiteitsniveau, kan het product te krachtig of onnodig zijn.
 • nadeel 5: Het product is specifiek gemaakt voor pre-workout. Dit betekent dat het niet nuttig kan zijn voor energie gedurende de dag, recuperatiepost-workout of andere voedingsbehoeften. Je zou dus nog andere supplementen nodig kunnen hebben, wat niet alleen onhandig is, maar ook duur kan zijn.

Onze favoriet #9

Bodylab24 Pre Workout

Bodylab24 Pre Workout

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Bodylab24 Pre Workout is een krachtige mix ontworpen voor gebruik vóór je training, om zo je focus, concentratie en energieniveau te verhogen. Het bevat een samenstelling van cafeïne, taurine en niacine, die bekend staan om hun ondersteuning van de stofwisselingsprocessen van eiwitten, vetten en koolhydraten. Daarnaast is het verrijkt met belangrijke aminozuren zoals beta-alanine, arginine, citrulline en tyrosine, evenals een portie creatinemonohydraat. Dit supplement is bijzonder nuttig tijdens spier- en krachtopbouwende fases, voor avondtraining of als opkikker in de vroege ochtend. Meng voor gebruik 1 tot 2 maatlepels (gelijk aan 4g) met 125-250ml water ongeveer 30 minuten voordat je gaat trainen. De maximale dagdosering is 8g.

 • Voordeel 1: De Pre Workout Bodylab24 is voorzien van een perfecte mix van ingrediënten, waaronder cafeïne en taurine voor energieboost, maar ook niacine, een vitamine die essentieel is in metabolische processen waarbij eiwitten, vetten en koolhydraten betrokken zijn.
 • Voordeel 2: Dit supplement bevat belangrijke aminozuren zoals beta-alanine, arginine, citrulline en tyrosine. Deze kunnen hun beste werking ontvouwen vlak voor de training, wat jou verbeterde trainingsprestaties kan geven.
 • Voordeel 3: Het product kan in verschillende scenario’s worden gebruikt voor optimale veelzijdigheid, of het nu gaat om spier- en krachtopbouwende fasen, als supplement voor een avondtraining of om jezelf een boost te geven in de vroege ochtend.
 • Voordeel 4: Pre Workout Bodylab24 heeft een krachtige formule die zorgt voor betere focus, concentratie en energie boost tijdens je training, waardoor je je fitnessdoelen efficiënter kunt bereiken.
 • Voordeel 5: De gebruiksinstructies zijn duidelijk en eenvoudig te volgen. Je hoeft alleen maar 1-2 maatlepels (4g per maatlepel) te mengen met 125-250ml water ongeveer 30 minuten voor je training. Dit stelt je in staat om je eigen dosering aan te passen aan je specifieke behoeften en voorkeuren.
 • nadeel 1: De hoeveelheid cafeïne en taurine in de mix is niet specifiek vermeld, daarom is het moeilijk te beoordelen of je veilig binnen je dagelijkse limiet voor deze stimulerende middelen blijft. Overmatig gebruik kan leiden tot slapeloosheid, nervositeit en verhoogde hartslag.
 • nadeel 2: Het product bevat niacine, wat bij te hoge inname kan leiden tot ‘niacine flush’, een onaangenaam gevoel van warmte en roodheid in het gezicht en op de borst. Het is daarom belangrijk om goed op je dosering te letten.
 • nadeel 3: De vermelding van ‘belangrijke aminozuren’ is erg algemeen en geeft niet specifiek aan welke aminozuren in welke hoeveelheden aanwezig zijn. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die bewust hun inname van bepaalde aminozuren willen bijhouden.
 • nadeel 4: Hoewel het product als ‘versatiel’ wordt beschreven, geeft de beschrijving niet aan of het geschikt is voor mensen met specifieke dieetbeperkingen, zoals vegetariërs, veganisten of mensen met glutenintolerantie.
 • nadeel 5: De instructies raden je aan om je ‘persoonlijke dosering’ te gebruiken, maar geven geen duidelijke richtlijnen voor het bepalen van deze dosering. Dit zou kunnen leiden tot overconsumptie en mogelijke bijwerkingen.

Onze favoriet #10

Cellucor Pre Workout

Cellucor Pre Workout

Waarom we het gekozen hebben

Het Pre Workout product van Cellucor is een EU-geproduceerd en GMP-gecertificeerd supplement dat ontworpen is om je energie en focus te verhogen voor je training. In elke dosering vind je 150 mg cafeïne om je alertheid te verbeteren, 1,6 g van de aminozuurderivaat bèta-alanine CarnoSyn om je uithoudingsvermogen te vergroten, 1,5 g creatine-monohydraat om je kracht en prestaties te bevorderen en 1 g arginine AKG om je bloedsomloop te stimuleren.

 • Voordeel 1: Cellucor Pre Workout is geproduceerd in de EU en is GMP-gecertificeerd. Dit betekent dat je vertrouwen kunt hebben in de strikte productienormen en de hoge kwaliteit van dit product.
 • Voordeel 2: Met 150mg cafeïne per dosering, biedt dit product je een krachtige energieboost. Dit kan je helpen om gefocust te blijven en je trainingsprestaties te verbeteren.
 • Voordeel 3: 1,6g bèta-alanine CarnoSyn in deze pre workout ondersteunt het spieruithoudingsvermogen. Dit kan leiden tot langere en meer effectieve workouts.
 • Voordeel 4: De toevoeging van 1,5g creatine-monohydraat kan bijdragen aan de verbetering van je fysieke prestaties, vooral bij opeenvolgende reeksen korte, hoogintensieve oefeningen.
 • Voordeel 5: Tot slot, de 1g arginine AKG in dit product kan een verbeterde bloedstroom bevorderen, wat resulteert in betere zuurstof- en voedingsstoftoevoer naar je spieren tijdens intensieve trainingen.
 • Nadeel 1: Het product bevat 150 mg cafeïne per dosering. Dit is een vrij hoge hoeveelheid cafeïne, wat sommige mensen gevoelig kunnen zijn voor. Bijwerkingen van te veel cafeïne kunnen onder meer nervositeit, slapeloosheid, een verhoogde hartslag of maagproblemen zijn.
 • Nadeel 2: De Pre-workout bevat 1,6g bèta-alanine CarnoSyn. Hoewel bèta-alanine een populair ingrediënt is voor pre-workouts, kunnen sommige gebruikers tintelingen of een branderig gevoel ervaren na consumptie. Dit wordt vaak “paresthesie” genoemd en, hoewel het onschadelijk is, vinden sommige mensen het onaangenaam.
 • Nadeel 3: Er is 1,5g creatine-monohydraat in elke dosering. Dit is aan de lage kant vergeleken met de aanbevolen dosering van 5g per dag voor de gemiddelde volwassene. Daarom kan het nodig zijn om meer van het product te gebruiken om de gewenste voordelen te behalen.
 • Nadeel 4: Dit product omvat 1g arginine AKG. Er is controverse over de effectiviteit van dit ingrediënt, met enkele studies die een gebrek aan resultaten tonen bij het verbeteren van de sportprestaties. Hierdoor kan het product minder effectief zijn dan andere op de markt.
 • Nadeel 5: Hoewel het product is geproduceerd in de EU en GMP-gecertificeerd is, garandeert dit niet noodzakelijkerwijs de kwaliteit van de individuele ingrediënten of hun effectiviteit. Het is altijd belangrijk om je eigen onderzoek te doen en te spreken met een gezondheidsdeskundige voordat je nieuwe supplementen start.

Ter afronding van onze analyse van de top 10 beste pre-workout producten, kunnen we stellen dat het kiezen van het juiste supplement afhankelijk is van jouw persoonlijke behoeften en trainingsdoelen. Deze producten kunnen bijdragen aan verbeterde prestaties, uithoudingsvermogen en focus tijdens je training. Maar wij raden je aan om gericht te kiezen: als je een intensieve energieboost nodig hebt, kan je kiezen voor producten met een hoge dosis cafeïne. Als je meer gefocust bent op je spieropbouw, kunnen supplementen met een hoger aminozuurgehalte of creatine effectief zijn. Maar vergeet niet dat deze pre-workout producten slechts een aanvulling zijn. Een evenwichtige voeding en een geschikte trainingsroutine blijven de basis voor optimale resultaten.

Inhoudsopgave