a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Probiotica: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de tien beste probiotica-producten die het beste uit de test zijn gekomen.

Unser Favorit: Maxmedix Probiotica

Maxmedix Probiotica
★★★★★

Unser Favorit: Gloryfeel Probiotica

Gloryfeel Probiotica
★★★★★

Unser Favorit: Zenement Probiotica

Zenement Probiotica
★★★★★

Unser Favorit: Gloryfeel Probiotica

Gloryfeel Probiotica
★★★★★

Unser Favorit: Nutrizing Probiotica

Nutrizing Probiotica
★★★★★

Unser Favorit: Vitaldin Probiotica

Vitaldin Probiotica
★★★★★

Unser Favorit: Orthica Probiotica

Orthica Probiotica
★★★★★

Unser Favorit: Jeaken Probiotica

Jeaken Probiotica
★★★★★

Unser Favorit: Zenement Probiotica

Zenement Probiotica
★★★★★

Unser Favorit: Apyforme Probiotica

Apyforme Probiotica
★★★★★

Of je nu je spijsvertering wilt verbeteren, je immuunsysteem een boost wilt geven of gewoon je algehele gezondheid wilt bevorderen, probiotica kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse routine. Deze levende bacteriën en gisten, vooral bekend om hun voordelen voor de darmgezondheid, zijn verkrijgbaar in de vorm van voedingssupplementen. Het kiezen van het beste probiotische supplement kan echter overweldigend zijn, gezien de vele opties op de markt. Daarom hebben we het onderzoek voor jou gedaan en presenteren we de 10 beste probiotica producten die verkrijgbaar zijn, op basis van ingrediënten, effectiviteit, klantbeoordelingen en prijs-kwaliteitverhouding. Laten we eens een kijkje nemen!

Probiotica zijn levende bacteriën en gisten die gezond zijn voor jouw spijsverteringssysteem. Meestal denk je bij bacteriën aan iets schadelijks, maar je lichaam zit vol met bacteriën, zowel goede als slechte. Probiotica zijn vaak aangeduid als “goede”, “vriendelijke” of “gezonde” bacteriën omdat ze helpen om je darm gezond te houden. Ze zijn vooral handig als je diarree krijgt na het nemen van antibiotica, of bij het behandelen van symptomen van irritable bowel syndrome (IBS).

Check Uit

Onze favoriet #1

Maxmedix Probiotica

Maxmedix Probiotica

Waarom we het gekozen hebben

Maxmedix Pro Bio capsules zijn een probiotisch supplement dat je kan helpen om je darmflora op peil te houden. Met 60 miljard KVE en 20 verschillende bacteriestammen, inclusief soorten zoals Bifidobacterium Bifidum en Lactobacillus Acidophilus, zorg je ervoor dat je lichaam de gewenste ondersteuning krijgt. De Probio capsules bevatten FOS en biologische inuline, en komen in een handige voorraad van 2 maanden. Ze zijn vegan, GGO-vrij en glutenvrij. Maxmedix gebruikt natuurlijke, grondig geteste ingrediënten en werkt volgens hoge GMP-normen. Al meer dan 15 jaar biedt dit familiebedrijf hoge kwaliteit natuurlijke supplementen aan, die jou ondersteunen om je optimaal te voelen.

 • Voordeel 1: Hoge potentie – De Pro Bio capsules van maxmedix bevatten maar liefst 60 miljard CFU (KVE) en 20 verschillende bacteriestammen. Dit zorgt voor een breed scala aan goede bacteriën die bijdragen aan een gezond darmstelsel.
 • Voordeel 2: Extra voedingsstoffen – Naast probiotica bevatten de capsules ook FOS en biologische inuline. Deze stoffen zijn prebiotica, wat betekent dat ze de groei van gezonde bacteriën in je darmen stimuleren, wat de effectiviteit van de probiotica verhoogt.
 • Voordeel 3: Duurzaam – Met de aankoop van deze Pro Bio capsules van maxmedix haal je een voorraad voor 2 maanden in huis. De capsules zijn vegan, GGO-vrij en glutenvrij, waardoor het geschikt is voor bijna elk dieet.
 • Voordeel 4: Premium ingrediënten – Elke capsule is geproduceerd met natuurlijke en grondig geteste ingrediënten en bevatten geen onnodige toevoegingen. Ze worden gemaakt volgens hoge GMP-normen, wat zorgt voor consistentie in kwaliteit en veiligheid.
 • Voordeel 5: Betrouwbaar merk – Met meer dan 15 jaar ervaring als familiebedrijf, levert maxmedix hoogwaardige natuurlijke supplementen. Ze gebruiken alleen gecontroleerde ingrediënten en hun streven naar eerlijke productieprocessen geeft je het vertrouwen dat je een kwalitatief goed product in handen hebt.
 • Hoewel de productbeschrijving van de Pro Bio capsules van maxmedix overwegend positieve aspecten noemt, kunnen volgens deze informatie de volgende potentiële nadelen worden vastgesteld:
 • Nadeel 1: Het product bevat 20 verschillende bacteriestammen, wat problematisch kan zijn voor individuen met een lage variëteit aan gezonde darmbacteriën of personen die nieuw zijn in het nemen van probiotica. Het kan zo een te hoge diversiteit aan stammen in één keer introduceren.
 • Nadeel 2: De dagelijkse dosis is 2 capsules per dag, wat hoger kan zijn vergeleken met andere probiotica producten op de markt. Het blijft de vraag of dit voor iedereen geschikt en handig is in dagelijkse praktijk.
 • Nadeel 3: De hoge potentie van het product, met 60 miljard CFU, kan te sterk zijn voor sommige mensen, vooral diegenen die gevoelig zijn of eerst aan probiotica moeten wennen.
 • Nadeel 4: Het product is uitsluitend gemaakt met natuurlijke ingrediënten. In sommige omstandigheden zou je wellicht baat kunnen hebben van bepaalde synthetische stoffen om het gewenste effect te bereiken.
 • Nadeel 5: Hoewel het product vervaardigd wordt in Europa, wordt er geen specifiek land van productie vermeld. Dit kan een punt van zorg zijn voor sommige consumenten.

Onze favoriet #2

Gloryfeel Probiotica

Gloryfeel Probiotica

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

GloryFeel Probiotica is een product van topkwaliteit dat jou 180 capsules biedt tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het bevat 18 verschillende bacteriestammen, inclusief Lactobacillus, Bifidobacterium en Acidophilus, die gunstig zijn voor het bevorderen van een gezonde darmflora. Het product is ook verrijkt met inuline en is geformuleerd in veganistische capsules die bestand zijn tegen maagzuur. Met een dagelijkse dosis van slechts 2 tabletten, krijg je 10 miljard CFU, waardoor dit een zeer krachtige en gunstige aanvulling is op je dagelijkse gezondheidsregime.

 • Voordeel 1: Jij krijgt een royale hoeveelheid van 180 capsules, waardoor je in één keer een grote voorraad in huis haalt.
 • Voordeel 2: De capsules bevatten but liefst 18 verschillende bacteriestammen. Dit betekent dat ze een brede variatie aan gezondheidsbevorderende bacteriën bieden.
 • Voordeel 3: De probiotica omvat inuline als ingrediënt, een prebioticum dat de groei van gezonde darmbacteriën ondersteunt. Dit kan bijdragen aan een nog betere darmgezondheid voor jou.
 • Voordeel 4: De capsules zijn veganistisch en maagsap resistent. Dit betekent dat ook als jij een plantaardig dieet volgt, je deze capsules kunt gebruiken. En omdat ze maagsap resistent zijn, bereiken de bacteriën je darmen zonder afgebroken te worden door maagzuur.
 • Voordeel 5: De probiotica bevat 10 miljard CFU per dagelijkse dosis, een hoge dosering die kan bijdragen aan het vestigen van een gezonde darmflora.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving, zijn er een paar potentiële nadelen van het gebruik van het Gloryfeel Probioticum die je mogelijk wilt overwegen:
 • Nadeel 1: Het product is veganistisch en komt in maagsap resistente capsules. Dit kan een nadeel zijn als je moeite hebt met het doorslikken van capsules of als je een specifiek dieet volgt dat dit soort capsules niet toestaat.
 • Nadeel 2: Hoewel de 18 bacteriestammen mogelijk voordelig zijn, kunnen ze ook te veel zijn voor mensen die nieuw zijn met probiotica. Dit kan mogelijk leiden tot een overreactie van het immuunsysteem.
 • Nadeel 3: Het product bevat inuline. Hoewel dit prebiotisch nuttig is voor bepaalde bacteriën, kan het ook ongewenste bijwerkingen veroorzaken zoals winderigheid, opgeblazen gevoel en buikkrampen bij mensen die er gevoelig voor zijn.
 • Nadeel 4: De dagelijkse dosis van 10 miljard CFU (kolonievormende eenheden) kan te hoog zijn voor sommige mensen, vooral voor diegenen die net beginnen met probiotica. Dit kan leiden tot spijsverteringsproblemen zoals diarree of constipatie.
 • Nadeel 5: Het supplement bevat aanzienlijke hoeveelheden van Lactobacillus, Bifidobacterium, en Acidophilus. Hoewel deze over het algemeen gunstig zijn voor de darmflora, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren, zoals een opgeblazen gevoel of gas, vooral als hun lichaam zich aanpast aan de nieuwe bacteriën.

Onze favoriet #3

Zenement Probiotica

Zenement Probiotica

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Probiotica van Zenement is specifiek ontworpen om je darmgezondheid en immuunsysteem te verbeteren. Dankzij de synergie van Probiotica en Prebiotica, verbetert het de stoelgang, voorkomt en verbetert het maagdarmstoornissen, en balanceert het de darmflora. Met een imposante dosering van 80 miljard KVE en een mix van 30 bacteriestammen per portie, biedt het product topkwaliteit onder probiotica. Zonder kunstmatige kleur- of smaakstoffen, en volledig vrij van gluten, lactose en noten, garandeert Zenement alleen pure en zuivere ingrediënten in hun product. Het is 100% natuurlijk, veganistisch en gemaakt in Europa volgens strenge veiligheids- en kwaliteitsstandaarden. Met een tevredenheidsgarantie en snelle klantenservice, streeft Zenement ernaar jou als klant volledig tevreden te stellen.

 • Voordeel 1: Het GloryFeel Probiotica merk ondersteunt je darmgezondheid door het aanbieden van 180 veganistische probiotica capsules. Deze capsules bevatten 21 zorgvuldig geselecteerde bacteriestammen, beschermd binnen veganistische capsules met darmcoating.
 • Voordeel 2: Er is een breed scala aan probiotica in dit product. Het bevat 21 culturen van levende bacteriën zoals Lactobacillus-Acidophilus, -Plantarum, -Casei, -Crispatus, -Gasseri, -Bulgaricus, Rhamnosus, -Salivarus, -Paracasei, -Reuteri, -Fermentum, -Johnsonii, Bifidobacterium-Breve, -Longum, -Lactis, -Bififum, -Infantis, -Animalis, Lactococcus-Lactis, Streptococcus-Thermophilus en Pediococcus-Acidilactici.
 • Voordeel 3: GloryFeel’s capsules zijn ontworpen om maagzuur te weerstaan, waardoor de waardevolle ingrediënten effectief beschermd worden tot ze veilig in de darmen vrijkomen. Niet alleen dat, maar ze bevatten ook inuline, een voedingsvezel die dient als voedsel voor bacteriën in je darmen.
 • Voordeel 4: Dit product is 100% vegan en bevat geen kunstmatige toevoegingen. Het is vrij van magnesiumstearaten, vulstoffen, kleurstoffen, smaakstoffen, gelatine en andere dierlijke bestanddelen en is gemaakt zonder genetische technologie. Het is ook natuurlijk lactosevrij en glutenvrij.
 • Voordeel 5: Tot slot, het product wordt geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen in Duitsland en is onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles en regelmatige tests door erkende testlaboratoria. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit en veiligheid van dit GloryFeel Probiotica supplement.
 • Nadeel 1: Het product bevat 21 verschillende bacteriestammen. Hoewel dit zou kunnen worden gezien als een voordeel, omdat het een breed spectrum aan nuttige bacteriën biedt, kan het ook een nadeel zijn voor mensen die gevoelig zijn voor bepaalde stammen. Je weet niet hoe je lichaam reageert op elk van deze stammen.

  Nadeel 2: De dagelijkse dosis van dit product is 2 capsules. Voor sommige gebruikers kan het innemen van twee capsules per dag mogelijk als hinderlijk worden ervaren, vooral als je al een aantal andere supplementen of medicijnen inneemt.

 • Nadeel 3: Hoewel het product melkzuurbacteriën bevat die zijn beschermd tegen maagzuur, is er geen garantie dat alle bacteriën de maag barrière zullen overleven en in de darmen terecht zullen komen. Dit is inherent aan de aard van probiotica en kan de effectiviteit van het product beïnvloeden.
 • Nadeel 4: Het feit dat dit product 100% veganistisch en additief-vrij is, kan worden gezien als een negatieve factor voor sommige klanten. Hoewel veel mensen dit als een positief aspect zien, zijn er ook klanten die de voorkeur geven aan probiotica met toevoegingen die de houdbaarheid verlengen, zoals bepaalde conserveringsmiddelen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product in Duitsland wordt vervaardigd en strenge kwaliteitscontroles en tests ondergaat, vermeldt de beschrijving niet specifiek of het product ook is getest en goedgekeurd door externe, onafhankelijke instanties. Dit kan bij sommige klanten vragen of twijfels oproepen over de geloofwaardigheid en kwaliteit van de probiotica.

Onze favoriet #4

Gloryfeel Probiotica

Gloryfeel Probiotica

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

GloryFeel Probiotica is een gezondheidssupplement, ontworpen om jouw darmgezondheid te ondersteunen. Het biedt een breed spectrum probiotica complex in 180 veganistische capsules, verpakt met 21 zorgvuldig geselecteerde bacteriestammen en biologische inuline. Elke dagelijkse dosis van twee capsules bevat 20 miljard CFU. Deze capsules zijn speciaal ontworpen om de melkzuurbacteriën te beschermen tegen maagzuur, zodat ze veilig en effectief in je darmen kunnen worden vrijgegeven. Daarbij wordt het product 100% veganistisch en zonder additieven geproduceerd. Het is vrij van kunstmatige conserveringsmiddelen, kleurstoffen, vulstoffen en genetische modificatie, en is tevens lactose- en glutenvrij. GloryFeel biedt vertrouwen in hun product door een strenge kwaliteitscontrole, vervaardigd in Duitsland volgens de hoogste normen.

 • Voordeel 1: Het GloryFeel Probiotica merk ondersteunt je darmgezondheid door het aanbieden van 180 veganistische probiotica capsules. Deze capsules bevatten 21 zorgvuldig geselecteerde bacteriestammen, beschermd binnen veganistische capsules met darmcoating.
 • Voordeel 2: Er is een breed scala aan probiotica in dit product. Het bevat 21 culturen van levende bacteriën zoals Lactobacillus-Acidophilus, -Plantarum, -Casei, -Crispatus, -Gasseri, -Bulgaricus, Rhamnosus, -Salivarus, -Paracasei, -Reuteri, -Fermentum, -Johnsonii, Bifidobacterium-Breve, -Longum, -Lactis, -Bififum, -Infantis, -Animalis, Lactococcus-Lactis, Streptococcus-Thermophilus en Pediococcus-Acidilactici.
 • Voordeel 3: GloryFeel’s capsules zijn ontworpen om maagzuur te weerstaan, waardoor de waardevolle ingrediënten effectief beschermd worden tot ze veilig in de darmen vrijkomen. Niet alleen dat, maar ze bevatten ook inuline, een voedingsvezel die dient als voedsel voor bacteriën in je darmen.
 • Voordeel 4: Dit product is 100% vegan en bevat geen kunstmatige toevoegingen. Het is vrij van magnesiumstearaten, vulstoffen, kleurstoffen, smaakstoffen, gelatine en andere dierlijke bestanddelen en is gemaakt zonder genetische technologie. Het is ook natuurlijk lactosevrij en glutenvrij.
 • Voordeel 5: Tot slot, het product wordt geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen in Duitsland en is onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles en regelmatige tests door erkende testlaboratoria. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit en veiligheid van dit GloryFeel Probiotica supplement.
 • Nadeel 1: Het product bevat 21 verschillende bacteriestammen. Hoewel dit zou kunnen worden gezien als een voordeel, omdat het een breed spectrum aan nuttige bacteriën biedt, kan het ook een nadeel zijn voor mensen die gevoelig zijn voor bepaalde stammen. Je weet niet hoe je lichaam reageert op elk van deze stammen.

  Nadeel 2: De dagelijkse dosis van dit product is 2 capsules. Voor sommige gebruikers kan het innemen van twee capsules per dag mogelijk als hinderlijk worden ervaren, vooral als je al een aantal andere supplementen of medicijnen inneemt.

 • Nadeel 3: Hoewel het product melkzuurbacteriën bevat die zijn beschermd tegen maagzuur, is er geen garantie dat alle bacteriën de maag barrière zullen overleven en in de darmen terecht zullen komen. Dit is inherent aan de aard van probiotica en kan de effectiviteit van het product beïnvloeden.
 • Nadeel 4: Het feit dat dit product 100% veganistisch en additief-vrij is, kan worden gezien als een negatieve factor voor sommige klanten. Hoewel veel mensen dit als een positief aspect zien, zijn er ook klanten die de voorkeur geven aan probiotica met toevoegingen die de houdbaarheid verlengen, zoals bepaalde conserveringsmiddelen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product in Duitsland wordt vervaardigd en strenge kwaliteitscontroles en tests ondergaat, vermeldt de beschrijving niet specifiek of het product ook is getest en goedgekeurd door externe, onafhankelijke instanties. Dit kan bij sommige klanten vragen of twijfels oproepen over de geloofwaardigheid en kwaliteit van de probiotica.

Onze favoriet #5

Nutrizing Probiotica

Nutrizing Probiotica

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

NutriZing’s Probiotica is een bekroond supplement, ontworpen door drie voedingsdeskundigen, dat een indrukwekkende mix van 16 verschillende stammen bevat. Vanaf een 50 miljard CFU bronpoeder levert het je 30 miljard CFU’s per portie. Het product onderscheidt zich door speciale vertraagde afgifte capsules die bestand zijn tegen maagzuren, waardoor de krachtige mix van stammen, waaronder Bifidobacterium Bifidum, B. infantis, L. Acidophilis, L. Reuteri, L. Rhamnosus en meer, optimaal kunnen werken. NutriZing’s Probiotica is 100% houdbaarheidsstabiel, vereist geen koeling en kan gemakkelijk worden ingenomen door zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden. Daarnaast bevat het aardappelzetmeel maltodextrine als prebioticum. De capsules zijn gecertificeerd veganistisch, vrij van GMO-ingrediënten, gluten, tarwe en zuivel, en gemaakt volgens strenge GMP en ISO normen in de EU. Probeer het risicovrij, want NutriZing biedt een volledige 60-dagen geld-terug-garantie als je niet tevreden bent.

 • Voordeel 1: Hoogwaardige formule. De multi-stam formule van NutriZing, ontworpen door drie voedingsdeskundigen, bevat maar liefst 16 verschillende stammen. Het product is gemaakt van een bronpoeder met 50 miljard CFU’s en biedt 30 miljard CFU’s per portie, wat de potentie verhoogt.
 • Voordeel 2: Speciale capsules. NutriZing gebruikt vertraagde afgifte capsules die bestand zijn tegen maagzuren. Hierdoor komen de probiotica op de juiste plek in je lichaam terecht, waardoor ze effectiever kunnen werken.
 • Voordeel 3: Geen koeling vereist en bevat ook prebiotica. De capsules van NutriZing zijn 100% houdbaarheidsstabiel en bevatten ‘levende’ bacteriën tot aan de vervaldatum. Je hoeft ze niet in de koelkast te bewaren, wat bij veel andere probiotica wel het geval is. NutriZing voegt ook een prebioticum toe, wat fungeert als voedsel voor de bacteriën.
 • Voordeel 4: Geschikt voor veganisten en vrij van allergenen. NutriZing’s bioculturen zijn gecertificeerd door de Vegan Society en dragen het Vegan logo. Bovendien zijn ze gemaakt in overeenstemming met de GMP en ISO normen en zijn ze vrij van GMO ingrediënten, gluten, tarwe en zuivel.
 • Voordeel 5: Gemak en draagbaarheid. Omdat er geen koeling nodig is, kunnen de capsules van NutriZing gemakkelijk worden meegenomen, bijvoorbeeld op vakantie. Ze zijn eenvoudig door te slikken en geschikt voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden.
 • Het vinden van nadelen op basis van de bepaalde productbeschrijving is uitdagend gezien het merendeel van de functies en eigenschappen van het product overwegend positief zijn. Echter, hier zijn enkele mogelijke beperkingen:
 • Nadeel 1: De NutriZing’s Probiotica bevat een heel complexe mix van 16 stammen. Het kan overweldigend zijn voor beginners of voor mensen met een zeer gevoelig spijsverteringssysteem. De reactie op zo’n sterke mix zou anders kunnen zijn dan op een probiotica supplement met minder varianten, en kan bij sommige mensen ongewenste bijwerkingen veroorzaken.
 • Nadeel 2: Hoewel de speciaal ontworpen vertraagde afgifte capsules een voordeel kunnen zijn om weerstand te bieden tegen maagzuren, is er niet vermeld hoe snel of efficiënt deze capsules oplossen in de darm. Dit kan invloed hebben op hoe snel en effectief de probiotica werken.
 • Nadeel 3: Het product bevat prebiotica in de vorm van aardappelzetmeel maltodextrine. Hoewel het een functie als prebiotica vervult, kunnen sommige mensen gevoelig zijn voor maltodextrine, wat spijsverteringsproblemen, zoals een opgeblazen gevoel of gas, kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: NutriZing’s Probiotica is ontworpen voor zowel mannen als vrouwen. Dit zou kunnen betekenen dat het niet is geoptimaliseerd voor de specifieke gezondheidsbehoeften op basis van geslacht. Sommige consumenten kunnen op zoek zijn naar producten die speciaal zijn ontworpen voor de unieke behoeften van hun lichaam.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het product stabiel blijft zonder koeling, is het niet duidelijk wat er gebeurt bij blootstelling aan extreme temperaturen. Dit kan een probleem zijn voor mensen die in een zeer heet klimaat leven, of voor diegenen die op reis zijn naar een dergelijke plaats.

Onze favoriet #6

Vitaldin Probiotica

Vitaldin Probiotica

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Vitaldin Probiotica is een uitstekend supplement, bestaand uit gunstige Bacillus coagulans-bacteriën die elke dag 500 miljoen stammen leveren en vitamine B12 bevatten om jouw energiestofwisseling te verbeteren en je immuunsysteem te ondersteunen. De probiotica helpen de micro-organismen, genaamd Microbiotica, in je lichaam te coördineren, wat cruciaal is voor je gezondheid en het risico op ziekten vermindert. Ze worden geleverd in de vorm van heerlijke gummies, waardoor het innemen van jouw dagelijkse dosis een plezier wordt. Vitaldin zet zich in voor kwaliteit en heeft daarvoor diverse belangrijke certificeringen behaald na strenge audits door onafhankelijke, internationaal erkende bedrijven.

 • Voordeel 1: Bacillus coagulans en vitamine B12 – De opname van de heilzame bacterie Bacillus coagulans, die extreme omstandigheden in het lichaam en bij voedselprocessen kan weerstaan, samen met vitamine B12 ondersteunen je energieleverend metabolisme en de normale werking van je immuunsysteem.
 • Voordeel 2: Darmkanaalondersteuning – Vitaldin bevat probiotica die vorm geven aan je microbioom, de verzameling micro-organismen in je lichaam die een cruciale rol spelen in je gezondheid en bescherming tegen ziektes.
 • Voordeel 3: Genot en gezondheid – Je neemt de probiotica niet alleen voor je gezondheid, maar ook omdat je het lekker vindt. Vitaldin heeft er namelijk voor gezorgd dat ze in de vorm van smakelijke gummies komen, zodat je dagelijkse dosis probiotica innemen iets is waar je elke dag naar uitkijkt.
 • Voordeel 4: Specialisten in functionele gummies – De specialisten van Vitaldin hebben ervoor gezorgd dat het innemen van je dagelijkse dosis probiotica een fijne ervaring is. De gummies hebben een heerlijke smaak die ervoor zorgt dat het nemen van je dagelijkse probiotica een leuke routine wordt.
 • Voordeel 5: Kwaliteitsgarantie – Vitaldin heeft strenge kwaliteitscontroles en bezit verschillende topniveau certificaten. De fabriek is geauditeerd door onafhankelijke en internationaal erkende bedrijven, wat vertrouwen geeft in het product dat je inneemt.
 • Nadeel 1: Hoewel VITALDIN aangeeft dat zijn probiotica 500 miljoen stammen van Bacillus coagulans bevatten, is het nog steeds mogelijk dat dit aantal misschien niet effectief genoeg is voor sommige gebruikers. De hoogte van de dosering van probiotica kan sterk uiteenlopen en wat voor de een werkt, werkt niet noodzakelijk voor de ander.
 • Nadeel 2: De productomschrijving bevat geen informatie over mogelijke bijwerkingen. Probiotica kunnen in sommige gevallen ongewenste effecten hebben zoals opgeblazen gevoel, gasvorming of diarree, vooral als je er net mee begint.
 • Nadeel 3: De probiotica zijn in de vorm van gummies, wat impliceert dat er toegevoegde suikers in het product zitten. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die hun suikerinname proberen te beperken of die diabetes hebben.
 • Nadeel 4: Hoewel het merk aangeeft dat het kwaliteitscontroles uitvoert, wordt er geen specifieke informatie gegeven over de bron van de gebruikte ingrediënten, of deze biologisch zijn, welke invloeden er tijdens het productieproces zijn op de effectiviteit van de probiotica, etc. Dit gebrek aan transparantie kan voor sommige consumenten verontrustend zijn.
 • Nadeel 5: Het product wordt gepromoot als zijnde goed voor het darmkanaal en het immuunsysteem, maar het miste wetenschappelijke ondersteuning of klinische onderzoeken die deze claims onderbouwen. Deze algemene beloftes zonder concrete bewijzen kunnen twijfels oproepen over de effectiviteit van het product.

Onze favoriet #7

Orthica Probiotica

Orthica Probiotica

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Orthica Orthiflor Original is een dagelijks te gebruiken probioticum. Het bevat een mix van 9 verschillende bacteriestammen die zijn verpakt in capsules. Het unieke aan dit product is de toevoeging van Pro-Motor, wat ervoor zorgt dat de bacteriën goed overleven in je darmen, waardoor lang inweken overbodig is. Verder is het vrij van synthetische conserveermiddelen en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen, wat het een veilige en natuurlijke keuze maakt voor je dagelijkse probiotische behoeften.

 • voordeel 1: De Orthica Probiotica capsules bevatten 9 verschillende bacteriestammen. Deze diversiteit aan stammen kan helpen bij het ondersteunen van een gezond darmmicrobioom.
 • voordeel 2: Het product is ontworpen voor dagelijks gebruik. Dit zorgt voor consistentie en gemak in jouw gezondheidsroutine, en de dagelijkse inname kan continu ondersteuning bieden aan jouw maag- en darmstelsel.
 • voordeel 3: Orthica Orthiflor Original bevat Pro-Motor. Deze stof zorgt voor een goede overleving van de bacteriën in de darm.
 • voordeel 4: Er is geen noodzaak tot lang inweken. Dit levert gemak en tijdsefficiëntie op bij het innemen van de Probiotica capsules.
 • voordeel 5: De Probiotica capsules bevatten geen synthetische conserveermiddelen, kleur-, geur- of smaakstoffen. Dit betekent dat je een natuurlijk product zonder onnodige synthetische toevoegingen inneemt, wat kan bijdragen aan jouw algehele gezondheids- en welzijnsniveau.
 • Op basis van de productbeschrijving die je hebt gegeven, kan het moeilijk zijn om echte nadelen te vinden. Het lijkt erop dat het product is ontworpen om vrij te zijn van negatieve kenmerken zoals de aanwezigheid van synthetische conserveringsmiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen. Echter, hier zijn een paar potentiële nadelen die geïnterpreteerd kunnen worden uit de beschikbare informatie:
 • nadeel 1: De probiotica bevat 9 verschillende bacteriestammen. Als je reeds een disbalans hebt in je darmflora, kan het toevoegen van zo’n breed scala aan bacteriën mogelijk meer kwaad dan goed doen.
 • nadeel 2: Het dagelijkse gebruik van probiotica kan voor sommige mensen overdreven zijn. Overmatig gebruik van probiotica kan soms leiden tot problemen zoals een opgeblazen gevoel, krampen en spijsverteringsproblemen.
 • nadeel 3: Hoewel de Orthica Probiotica geen synthetische conserveringsmiddelen bevat, kunnen sommige mensen nog steeds een allergische reactie of gevoeligheid hebben voor een van de andere ingrediënten of bacteriële stammen die in het product worden gebruikt.
 • nadeel 4: Het product bevat een zogeheten Pro-Motor om de overleving van bacteriën in de darm te verbeteren. Afhankelijk van wat dit precies is, kan dit ongewenste bijwerkingen geven voor sommige individuen.
 • nadeel 5: Aangezien het inweken niet langer nodig is door de Pro-Motor, kan dit de ervaring van het product veranderen voor mensen die gewend zijn aan het inweken van hun probiotica. Hoewel dit wordt gepresenteerd als een verbetering, kan het een nadeel zijn voor degenen die de voorkeur geven aan het inweken.

Onze favoriet #8

Jeaken Probiotica

Jeaken Probiotica

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

JeaKen Probiotica is een krachtig bioculturencomplex dat zich onderscheidt met zijn 23 actieve stammen en 40 miljard CFU’s. Dit product, dat stammen bevat zoals lactobacillus acidophillus, lactobacillus rhamnosus, en bifidobacterium lactis onder anderen, is speciaal ontwikkeld om een gezond spijsverteringssysteem te ondersteunen. Een bijzondere stam in hun formule is saccharomyces boullardii, die als een van de meest grondig onderzochte en bewezen stammen, de harde omgeving van maagzuur overleeft om de darmen levend te bereiken. JeaKen heeft ook prebiotische inuline toegevoegd aan hun premium formule, waardoor je geen extra supplementen nodig hebt. JeaKen is een erkend en vertrouwd merk dat sinds 2017 hoogwaardige vitaminen en supplementen produceert in het VK, en staat bekend om zijn uitstekende klantenservice en de hoogste productienormen (GMP, HACCP). Ze bieden een niet-goed-geld-terug-garantie als je niet volledig tevreden bent.

 • Voordeel 1: JeaKen Probiotics onderscheidt zich met 23 actieve stammen van 40 miljard CFU’s. Dit betekent dat je een breed scala aan gunstige probiotica krijgt in één supplement, wat veel meer is dan de meeste concurrenten aanbieden.
 • Voordeel 2: Dit supplement kan helpen bij spijsverteringsproblemen. De zorgvuldig door JeaKen geselecteerde bacteriestammen zijn specifiek gekozen omdat ze bekend staan om het helpen onderhouden van een gezond spijsverteringssysteem.
 • Voordeel 3: De inbegrepen stam van Saccharomyces boullardii is uitgebreid onderzocht en wordt internationaal geprezen. Het is bewezen dat deze stam maagzuur overleeft om levend de darmen te bereiken, waar het zijn werk kan doen.
 • Voordeel 4: JeaKen’s premium formule is verrijkt met prebiotica. Het supplement bevat Inuline (Fructo-Oligosaccharide), een vezelrijke prebiotische stof. Dit betekent dat je zowel prebiotica als probiotica uit één product kunt halen, zonder de noodzaak van andere aanvullende supplementen.
 • Voordeel 5: Het merk JeaKen is een erkend en betrouwbaar merk van vitamines en supplementen, opgericht in het VK. Het bedrijf hanteert zeer hoge productienormen (GMP, HACCP), dus je kunt er zeker van zijn dat het product dat je koopt van hoge kwaliteit is en met zorg is geproduceerd.
 • nadeel 1: Het product is misschien wat te complex voor mensen die eenvoudige probiotica zoeken. Met 23 actieve stammen kan het teveel zijn voor sommige gebruikers, vooral voor degenen die net beginnen met probiotica.
 • nadeel 2: Ondanks de claim dat deze probiotica maagzuur kan overleven, geeft JeaKen niet precies aan hoeveel van de 40 miljard CFU’s daadwerkelijk de darmen levend bereiken. Het overleven van maagzuur kan per persoon verschillen.
 • nadeel 3: Het product bevat Inuline (Fructo-Oligosaccharide), een prebiotisch vezelrijk poeder. Hoewel dit als voordeel gepresenteerd wordt, kan het een nadeel zijn voor mensen die gevoelig zijn voor FODMAPs, een groep koolhydraten die maagklachten kan veroorzaken bij sommige individuen.
 • nadeel 4: Hoewel JeaKen een groot aantal stammen bevat, wordt er niet aangegeven hoeveel van elke stam er daadwerkelijk in het product zit. Het is dus onduidelijk of je voldoende van elke probiotische stam krijgt.
 • nadeel 5: Het merk JeaKen bestaat pas sinds 2017, dus het heeft niet het voordeel van een langdurige reputatie. Hoewel het bedrijf erin geslaagd is snel te groeien, kan dit gebrek aan lange termijn historie voor sommigen een nadeel zijn.

Onze favoriet #9

Zenement Probiotica

Zenement Probiotica

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Probiotica van het merk Zenement is een 100% veganistisch, Symbiotisch supplement, samengesteld uit zowel probiotica als prebiotica. Het biedt een breed scala aan gepatenteerde bacteriën – 30 miljard CFU per dosering en 19 stammen – om een evenwichtige darmflora te bevorderen en je immuunsysteem te versterken. Het product is maagzuurbestendig dankzij capsules met vertraagde afgifte. Het bevat geen GMO-ingrediënten, noch onnodige additieven zoals magnesiumstearaat, kunstmatige kleurstoffen of zoetstoffen en is vrij van gluten, lactose en soja. Met zijn premium kwaliteit – gemaakt in Europa onder strikte kwaliteits- en veiligheidscontroles, is dit product ontworpen om aan je hoge eisen te voldoen. En met Zenement’s 100% tevredenheidsgarantie, kun je met vertrouwen dit supplement proberen.

 • Voordeel 1: Proactiflora van Zenement is een symbiotisch supplement, wat betekent dat het zowel probiotica als prebiotica bevat. Deze combinatie bevordert een evenwichtige darmflora en kan je immuunsysteem versterken.
 • Voordeel 2: Zenement’s Proactiflora heeft een breed spectrum van bacteriën. Met maar liefst 19 verschillende stammen (5 stammen van bifidobacterium + 12 stammen van lactobacillus + enterococcus faecium + lactococcus lactis) en een hoge sterkte van 30 miljard CFU per portie, biedt dit product een grondige en uitgebreide ondersteuning aan je darmgezondheid.
 • Voordeel 3: Zenement zorgt ervoor dat hun product puur en schoon is. Het is 100% veganistisch en bevat geen GMO ingrediënten of onnodige toevoegingen zoals magnesiumstearaat, kunstmatige kleurstoffen of zoetstoffen. Bovendien, als je allergieën of intoleranties hebt, is dit product veilig voor je, want het is vrij van gluten, lactose en soja.
 • Voordeel 4: Zenement Proactiflora is een premium kwaliteitsproduct. Het is gemaakt in Europa en wordt onderworpen aan strenge kwaliteits- en veiligheidscontroles, waarbij uitsluitend de zuiverste ingrediënten worden gebruikt. Het bedrijf volgt ook een strikte Good Manufacturing Practice protocol, wat de kwaliteit van je supplement garandeert.
 • Voordeel 5: Met een 100% tevredenheidsgarantie toont Zenement dat ze achter hun product staan. Als je niet helemaal tevreden bent met je aankoop, krijg je je geld terug. Dat betekent dat je het product risicoloos kunt proberen.
 • Het vinden van nadelen in het Zenement Probiotica product kan moeilijk zijn op basis van de aangegeven productbeschrijving, maar hier zijn een paar mogelijke nadelen voor sommige consumenten om te overwegen:
 • Nadeel 1: Hoewel de productinformatie vermeldt dat het een breed spectrum van probiotische stammen (19 totaal) bevat, kan dit eigenlijk een nadeel zijn voor sommige mensen. Iedereen reageert anders op probiotica en sommige mensen kunnen beter reageren op een beperkter aantal stammen.
 • Nadeel 2: Dit product bevat inuline, een prebiotica. Hoewel inuline voordelen kan hebben zoals het bevorderen van darmgezondheid, kan het bij sommige mensen winderigheid, opgeblazen gevoel, buikpijn en diarree veroorzaken.
 • Nadeel 3: Het is een veganistisch product, wat betekent dat het geen dierlijke producten bevat. Voor mensen die een bepaald type dieet volgen (zoals het paleodieet), is het mogelijk dat dit product niet aan hun voedingsbehoeften voldoet.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat het probioticum volgens de producent maagzuurbestendig is, kunnen sommige individuen nog steeds maag- of darmklachten ervaren, omdat dit kan variëren afhankelijk van de individuele tolerantie voor probiotica.
 • Nadeel 5: Hoewel het wordt geproduceerd in Europa onder strenge kwaliteits- en veiligheidscontroles, kan de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten variëren, wat kan leiden tot inconsistenties in de effectiviteit van het product.

Onze favoriet #10

Apyforme Probiotica

Apyforme Probiotica

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Probio+ Intima van APYFORME is een product dat ontworpen is voor de zorg van je intieme flora. Het voedt je microbiota door middel van goede bacteriën en helpt schadelijke bacteriën te bestrijden, dankzij een unieke samenstelling van vier verschillende melkfermentstammen, waaronder de Lactobacillus crispatus. Het product heeft een perfecte biologische beschikbaarheid dankzij maagsapresistente capsules, die bescherming bieden tegen je maagzuur. APYFORME kiest voor kwaliteit en traceerbaarheid met haar 100% Franse microbiotische stammen, die zijn opgenomen in de Nationale Collectie van Micro-organismen Culturen. Het product wordt in Frankrijk geproduceerd en is GMO-vrij, glutenvrij, lactosevrij en HACCP-gecertificeerd. Voor een optimale gezondheid wordt aanbevolen Probio+ Intima 30 minuten voor de maaltijd in te nemen.

 • Voordeel 1: Verzorging van jouw intieme flora – Dankzij Probio+ Intima kun je je intieme flora op een natuurlijke manier in balans houden. Met een unieke concentratie van goede bacteriën helpt het product om de overheersing van schadelijke bacteriën te voorkomen.
 • Voordeel 2: Hoge biologische beschikbaarheid – De maagsapresistente capsules zorgen ervoor dat de goede bacteriën in Probio+ Intima niet worden vernietigd door het zuurgehalte van je maag. Dit garandeert dat alle ingrediënten optimaal worden opgenomen in je lichaam.
 • Voordeel 3: Bevat 4 heilzame stammen – Probio+ Intima bevat vier heilzame stammen, waaronder de zeldzame Lactobacillus crispatus, die bijdraagt aan de balans en het welzijn van je intieme flora.
 • Voordeel 4: Alleen Franse microbiotische stammen – Apyform kiest voor kwaliteit en traceerbaarheid. De microbiotische stammen die ze gebruiken zijn 100% Frans en officieel erkend door de Nationale de Cultures de Micro-organismes (CNCM).
 • Voordeel 5: Product 100% in Frankrijk gemaakt – Door te kiezen voor Apyform, steun je de lokale economie. Hun producten worden volledig vervaardigd in Frankrijk, zijn genetische manipulatievrij, glutenvrij, lactosevrij, titanium vrij en HACCP-gecertificeerd voor je veiligheid en welzijn.
 • Nadeel 1: De effectiviteit hangt af van je maagzuur: De probiotica is beschermt door maagsapresistente capsules. Dit betekent dat wanneer je maagzuur niet sterk genoeg is, het effect van de probiotica kan worden verminderd.
 • Nadeel 2: Gebruik van het product vereist strikte timing: Probio+ Intima moet worden ingenomen 30 minuten vóór een maaltijd op een lege maag. Dit kan onhandig zijn voor mensen met een onregelmatig maaltijdschema of voor diegenen die moeite hebben met het zich herinneren van tijdspecifieke taken.
 • Nadeel 3: Intensieve behandeling vraagt om hoge dosering: Tijdens intensieve behandelingen kan het nodig zijn om 2 tot 4 capsules per dag in te nemen, wat veel kan zijn voor sommige mensen. Bovendien kan een dergelijke hoge dosis ook leiden tot ongewenste neveneffecten.
 • Nadeel 4: De behandeling is langdurig: De aanbevolen behandelingsduur is vrij lang, ten minste 2 maanden als basisbehandeling en nog langer na een antibioticakuur. Dit vraagt om een consequente inname en geduld voordat de resultaten merkbaar zijn.
 • Nadeel 5: Het product is 100% Frans: Hoewel dit voor sommige consumenten een voordeel kan zijn vanwege de traceerbaarheid en kwaliteit, kan dit ook moeilijkheden met zich meebrengen voor internationale klanten, bijvoorbeeld als het gaat om verzendkosten, beschikbaarheid en klantenservice.

In conclusie, heeft het nieuwe onderzoek bevestigd dat probiotica een waardevolle aanvulling kan zijn op je dagelijkse gezondheidsregime. Maar, zoals altijd, is de kwaliteit van het product cruciaal voor de effectiviteit. De 10 probiotica-producten die we hebben getest varieerden sterk in kwaliteit en effectiviteit. We raden je daarom aan om zorgvuldig jouw opties te overwegen en te kiezen voor producten van betrouwbare merken die hun claims met wetenschappelijk onderzoek kunnen onderbouwen. Onthoud ook dat terwijl probiotica veel voordelen kan bieden, je het beste resultaat bereikt in combinatie met een algemeen gezonde levensstijl. Investeren in je gezondheid is altijd de moeite waard, en een hoogwaardig probioticum kan een belangrijke stap zijn in die richting.

Inhoudsopgave