a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Propolis: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek jij de top 10 van beste Propolis-producten op de markt, zorgvuldig getest en beoordeeld.

Unser Favorit: Herba Direkt Propolis

Herba Direkt Propolis
★★★★★

Unser Favorit: Beegut Propolis

Beegut Propolis
★★★★★

Unser Favorit: Fairvital Propolis

Fairvital Propolis
★★★★★

Unser Favorit: Naturalma Propolis

Naturalma Propolis
★★★★★

Unser Favorit: Fairvital Propolis

Fairvital Propolis
★★★★★

Unser Favorit: Nordbienchen Propolis

Nordbienchen Propolis
★★★★★

Unser Favorit: Bee & You Propolis

Bee & You Propolis
★★★★★

Unser Favorit: Beegut Propolis

Beegut Propolis
★★★★★

Unser Favorit: Natural Food Propolis

Natural Food Propolis
★★★★★

Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je gezondheid en welzijn te verbeteren, dan zou propolis bovenaan je lijstje moeten staan. Deze krachtige stof, geproduceerd door honingbijen, is rijk aan antioxidanten en heeft indrukwekkende antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen. Of je nu propolis wilt gebruiken voor huidverzorging, om je immuunsysteem te versterken, of om algemene gezondheid en welzijn te bevorderen, het kiezen van het juiste product kan een uitdaging zijn. Daarom geven we je in dit artikel een grondige analyse van de tien best geteste propolis producten van [Jaar]. Eerst zullen we je meer vertellen over wat propolis precies is en hoe het werkt, gevolgd door de productreviews. Laat deze gids je leidraad zijn om het product te vinden dat het beste aan jouw behoeften voldoet.

Propolis is een harsachtige stof die honingbijen verzamelen van knoppen en schors van bomen. Deze unieke substantie, ook wel bijen lijm genoemd, gebruiken ze om hun korf te beschermen tegen bacteriën en virussen. Voor jou als mens heeft propolis diverse gezondheidsvoordelen: het is rijk aan antioxidanten, werkt ontstekingsremmend en bezit antivirale en antibacteriële eigenschappen. Het kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden en is verkrijgbaar in verschillende vormen zoals tincturen, capsules en zalf.

Check Uit

Onze favoriet #1

Herba Direkt Propolis

Herba Direkt Propolis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Herbadirekt Propolis is een supplement van hoge kwaliteit, geproduceerd in Duitsland en voldoet aan de HACCP-kwaliteitsnormen. Deze tabletten, met een hoge dosering van 1000mg, bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en bevatten een propolis droog extract met 3% galangine. De verpakking is geoptimaliseerd met een verzegeld doseerdeksel, wat zorgt voor een lange houdbaarheid en eenvoudige dosering. Lees voor de aanbevolen dosering het label op de foto. Het bedrijf biedt ook een geld-terug-garantie aan hun klanten tot 24 maanden na aankoop, hoewel de levering via handelaars moet gebeuren. Een echt klantvriendelijk product!

 • Voordeel 1: De hoge dosering van Propolis. Met 1000mg Propolis per tablet krijg je een krachtige dosis van dit natuurlijke supplement.
 • Voordeel 2: Het product bevat een substantiële hoeveelheid tabletten. Met de aankoop van één verpakking heb je genoeg voor een tijdje, aangezien er 120 tabletten in zitten.
 • Voordeel 3: De kwaliteitsstandaarden van het product. Het voldoet aan de HACCP-kwaliteitsnormen, wat betekent dat je kunt vertrouwen op de veiligheid en effectiviteit ervan.
 • Voordeel 4: Het is vervaardigd in Duitsland. Dit geeft aan dat het product is gemaakt met Duitse nauwkeurigheid en kwaliteit die vaak wordt geassocieerd met Duitse producten.
 • Voordeel 5: De geoptimaliseerde verpakking. Dankzij het verzegelde doseerdeksel blijven de voedingssupplementen langer houdbaar en is de dosering eenvoudiger.
 • Hoewel deze Propolis tabletten van Herbadirekt veel positieve eigenschappen kunnen bieden, kunnen er ook een aantal nadelen op basis van de gegeven productbeschrijving zijn:
 • Nadeel 1: De hoge dosering van 1000mg kan voor sommige mensen te hoog zijn. Het hangt altijd van je persoonlijke gezondheidssituatie af en welk advies je van je arts hebt gekregen over hoeveel je zou moeten nemen.
 • Nadeel 2: Het product geeft alleen aan dat het Propolis droog extract bevat, maar specificeert niet hoeveel. Dit kan problematisch zijn voor diegenen die precies willen weten hoeveel ze binnen krijgen bij elke dosis.
 • Nadeel 3: Het label stelt om de aanbevolen dosering op het label van de foto te bekijken, maar als je visueel gehandicapt bent of problemen hebt met het zien, zou dit moeilijk kunnen zijn om te lezen.
 • Nadeel 4: Hoewel het merk stelt dat het voldoet aan de HACCP-kwaliteitsnormen, is het misschien zo dat het nog niet is gecontroleerd of gecertificeerd door andere onafhankelijke organen. Dit kan sommige mensen aarzelen om het product te kopen.
 • Nadeel 5: De ingrediëntenlijst vermeldt ‘vulstof microkristallijne cellulose’. Sommige mensen vermijden liever supplementen met vulstoffen gezien het nut en de veiligheid ervan nog altijd een discussiepunt is.

Onze favoriet #2

Beegut Propolis

Beegut Propolis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Beegut’s Propolis is gemaakt van biologisch propolis-extract en is een alcoholvrije oplossing die de beschermende hars van bijen bevat. De vloeibare propolisdruppels, die een gestandaardiseerd polyfenolgehalte van ongeveer 12 mg/ml bevatten, zijn eenvoudig oplosbaar in water voor een gemakkelijke en aangename inname. Je kunt dagelijks 2-3 druppels onder je tong innemen of oplossen in een glas water. De propolis wordt duurzaam verpakt in een bruin glazen flesje met een etiket gemaakt van graspapier en een doosje van eveneens graspapier. Bovendien draag je met je aankoop bij aan het bevorderen en beschermen van wilde en honingbijen, want voor elke verkocht product doneert Beegut 10 cent aan geselecteerde bijenprojecten.

 • Voordeel 1: Je geniet van een hoge kwaliteit propolis, dankzij een gepatenteerd productieproces dat resulteert in een hoog polyfenolgehalte, secundaire plantaardige stoffen van zo’n 600 mg per vulling.
 • Voordeel 2: Het product is alcoholvrij en wateroplosbaar voor een eenvoudige inname. Dit is een uitstekende keuze als je van alcohol in je producten wilt afzien of als je het product wilt geven aan kinderen.
 • Voordeel 3: De inname is aangenaam en praktisch. Je hoeft slechts 2-3 druppels van de propolis-oplossing onder je tong te doen of de druppels op te lossen in een glas water.
 • Voordeel 4: De propolis komt van gecontroleerde biologische imkerijen en het product is duurzaam verpakt, met een milieuvriendelijk etiket van graspapier en een bruine glazen fles. Dit is ideaal als je een voorliefde hebt voor natuurlijke en ecologische producten.
 • Voordeel 5: Je draagt actief bij aan de bescherming van bijen. Met elke aankoop ondersteun je niet alleen de bekendheid van bijenproducten, maar ook geselecteerde projecten ter bevordering en bescherming van wilde en honingbijen, aangezien 10 cent van elke productverkoop naar deze projecten gaat.
 • nadeel 1: Onpraktische inname: Je moet elke dag 2-3 druppels van de propolis-oplossing onder je tong plaatsen of in water oplossen. Dit kan onhandig zijn als je altijd onderweg bent of een druk schema hebt.
 • nadeel 2: Lage concentratie: Hoewel het product biologisch is, bevat het slechts ongeveer 5% van het propolis-extract. Dit kan betekenen dat je meer porties nodig hebt om de gewenste effecten te ervaren, wat op de lange termijn onpraktisch kan zijn.
 • nadeel 3: Onbekende smaak: Hoewel het product beweert aangenaam van smaak te zijn, geeft het geen specifieke informatie over de werkelijke smaak. Sommige mensen vinden de smaak van propolis niet prettig, en dit kan een probleem zijn als de smaak van het product niet aantrekkelijk is.
 • nadeel 4: Verpakkingsproblemen: Hoewel de verpakking milieuvriendelijk is, wordt de propolisvloeistof in een bruin glas geleverd. Dit kan leiden tot breuk of andere problemen bij verzending.
 • nadeel 5: Mogelijke beperking van de doelgroep: Het product is ook shabbat voor mensen die alcohol willen vermijden in hun producten, maar dit kan degenen vervreemden die geen probleem hebben met alcohol-gebaseerde producten en misschien een sterker product nodig hebben.

Onze favoriet #3

Fairvital Propolis

Fairvital Propolis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Fairvital Propolis is een hoogwaardig product van Duitse kwaliteit dat per dagelijkse dosis van 2 capsules 1000mg propolis extract met 30mg galangine biedt. Het is rijk aan polyfenolen en is bio-beschikbaar, vrij van gluten, lactose, fructose, magnesiumstearaat, conserveermiddelen en andere ongewenste toevoegingen. Elke verpakking bevat een maandvoorraad van 60 capsules, die veilig zijn afgesloten voor een lange houdbaarheid. Deze capsules bieden een hogere efficiëntie dan poeder en vloeistof, in een gemakkelijk te hanteren verpakking. Gemaakt in Duitsland volgens de HACCP-normen, Fairvital Propolis is een product waarop je kunt rekenen. Bovendien biedt het merk een 24 maanden geld-terug-garantie voor bestellingen met verzending door handelaars.

 • Voordeel 1: Het is een 100% natuurlijk en suikervrij product. Dit betekent dat je een gezonde keuze maakt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over kunstmatige ingrediënten of suikers.
 • Voordeel 2: Het product is geregistreerd bij het Italiaanse Ministerie van Volksgezondheid. Dit geeft je de geruststelling dat het product veilig is voor gebruik.
 • Voordeel 3: Dankzij het handige sprayformaat, is het eenvoudig te doseren. Met 10 sprays krijg je al 100 mg propolis binnen.
 • Voordeel 4: Het bedrijf Naturalma draagt zorg voor de natuur en de kwaliteit van hun producten. Dit betekent dat ze zorgvuldig de grondstoffen selecteren en waarborgen dat hun producten van hoge kwaliteit zijn.
 • Voordeel 5: Naturalma biedt ook ondersteuning en advies na aankoop. Ze staan klaar om al je vragen te beantwoorden en informatie over het product te verstrekken, wat helpt om het meeste uit het product te halen.
 • Nadeel 1: Allereerst moet worden opgemerkt dat het product een hydroalcoholisch-maceraat is. Dit betekent dat het alcohol bevat, wat voor sommige gebruikers een minpunt kan zijn.
 • Nadeel 2: Het product wordt geadverteerd als 100% natuurlijk. Hoewel dit over het algemeen als een voordeel wordt beschouwd, kunnen sommige klanten allergische reacties of overgevoeligheid hebben voor bepaalde natuurlijke ingrediënten.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving merkt op dat 10 sprays (1 ml) 100 mg propolis bevatten. Dat betekent dat je flink wat sprays moet doen om een aanzienlijke hoeveelheid propolis binnen te krijgen, wat voor je als gebruiker niet handig kan zijn.
 • Nadeel 4: Het bedrijf beweert dat hun producten in Italië worden geproduceerd. Hoewel dit een teken kan zijn van hoge productienormen, kan het ook betekenen dat het product niet lokaal wordt geproduceerd, wat kwesties op het gebied van duurzaamheid en koolstofvoetafdruk kan oproepen.
 • Nadeel 5: Hoewel de productomschrijving benadrukt dat het bedrijf klaar staat om advies te geven en te helpen bij vragen, garandeert dit nog altijd niet de effectiviteit van het product. Het voedingssupplement zal misschien niet voor iedereen dezelfde resultaten opleveren, en dit kan voor jou als klant wellicht teleurstellend zijn.

Onze favoriet #4

Naturalma Propolis

Naturalma Propolis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Naturalma Propolis is een 100% natuurlijk en suikervrij voedingssupplement, geregistreerd bij het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid. Het is een geconcentreerd extract van Propolis hars in de vorm van een spray. Door deze samenstelling kun je gemakkelijk 100 mg propolis binnenkrijgen met slechts 10 sprays. Geproduceerd in Italië, is dit product vrij van kunstmatige ingrediënten en is een getuigenis van Naturalma’s respect en liefde voor de natuur. Jij staat centraal in hun filosofie, en ze streven ernaar om de perfecte synergie van ingrediënten en doseringen te bieden om aan jouw behoeften te voldoen. Ze staan ook klaar om advies, informatie en antwoorden op al jouw vragen te bieden.

 • Voordeel 1: Het is een 100% natuurlijk en suikervrij product. Dit betekent dat je een gezonde keuze maakt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over kunstmatige ingrediënten of suikers.
 • Voordeel 2: Het product is geregistreerd bij het Italiaanse Ministerie van Volksgezondheid. Dit geeft je de geruststelling dat het product veilig is voor gebruik.
 • Voordeel 3: Dankzij het handige sprayformaat, is het eenvoudig te doseren. Met 10 sprays krijg je al 100 mg propolis binnen.
 • Voordeel 4: Het bedrijf Naturalma draagt zorg voor de natuur en de kwaliteit van hun producten. Dit betekent dat ze zorgvuldig de grondstoffen selecteren en waarborgen dat hun producten van hoge kwaliteit zijn.
 • Voordeel 5: Naturalma biedt ook ondersteuning en advies na aankoop. Ze staan klaar om al je vragen te beantwoorden en informatie over het product te verstrekken, wat helpt om het meeste uit het product te halen.
 • Nadeel 1: Allereerst moet worden opgemerkt dat het product een hydroalcoholisch-maceraat is. Dit betekent dat het alcohol bevat, wat voor sommige gebruikers een minpunt kan zijn.
 • Nadeel 2: Het product wordt geadverteerd als 100% natuurlijk. Hoewel dit over het algemeen als een voordeel wordt beschouwd, kunnen sommige klanten allergische reacties of overgevoeligheid hebben voor bepaalde natuurlijke ingrediënten.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving merkt op dat 10 sprays (1 ml) 100 mg propolis bevatten. Dat betekent dat je flink wat sprays moet doen om een aanzienlijke hoeveelheid propolis binnen te krijgen, wat voor je als gebruiker niet handig kan zijn.
 • Nadeel 4: Het bedrijf beweert dat hun producten in Italië worden geproduceerd. Hoewel dit een teken kan zijn van hoge productienormen, kan het ook betekenen dat het product niet lokaal wordt geproduceerd, wat kwesties op het gebied van duurzaamheid en koolstofvoetafdruk kan oproepen.
 • Nadeel 5: Hoewel de productomschrijving benadrukt dat het bedrijf klaar staat om advies te geven en te helpen bij vragen, garandeert dit nog altijd niet de effectiviteit van het product. Het voedingssupplement zal misschien niet voor iedereen dezelfde resultaten opleveren, en dit kan voor jou als klant wellicht teleurstellend zijn.

Onze favoriet #5

Fairvital Propolis

Fairvital Propolis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Fairvital Propolis is een hoog gedoseerd product van Duitse kwaliteit, met voor elke dagelijkse dosis 1000mg propolisextract, waarvan 30mg galangine. De tabletten zijn een ideale keuze voor mensen met dieetbeperkingen, omdat ze vrij zijn van gluten, lactose, fructose, magnesiumstearaat, siliciumdioxide, conserveringsmiddelen, soja, gist, pesticiden, fungiciden, kunstmest, kleurstoffen, stabilisatoren en genetische manipulatie (NON-GMO). Je krijgt een voorraad van 3 maanden, verpakt in een luchtdicht afgesloten en lichte verpakking met een praktisch doseerdeksel. De tabletten bieden meer efficiëntie dan poeder en vloeistof. Ze zijn geproduceerd in Duitsland volgens HACCP-normen, waarbij de grondstoffen zowel uit EU- als niet-EU-landen komen. Ten slotte krijg je een 24 maanden geld-terug-garantie op bestellingen die verzonden worden door handelaars.

 • Voordeel 1: De hoge dosering van het propolisextract. Elke dagelijkse dosis bevat 1.000 mg propolisextract, inclusief 30 mg galangine. Dit maakt het product krachtig en effectief.
 • Voordeel 2: De fairvital Propolis is vrij van veel allergenen en ongewenste ingrediënten. Het bevat geen gluten, lactose, fructose, magnesiumstearaat, siliciumdioxide, conserveringsmiddelen, soja, gist, pesticiden, fungiciden, kunstmest, kleurstoffen, stabilisatoren en genetisch gemanipuleerde stoffen (NON- GMO). Dit maakt het een veel veiligere en gezondere keuze voor je.
 • Voordeel 3: Door het kopen van dit product, krijg je genoeg voor een voorraad van drie maanden. Niet alleen dit, maar de tabletten zijn ook luchtdicht verpakt voor een lange houdbaarheid.
 • Voordeel 4: Met zijn Micropurity-productieproces in Duitsland volgens HACCP-richtlijnen, kan je er zeker van zijn dat je een product van hoge kwaliteit krijgt. De grondstoffen zijn afkomstig uit zowel EU- als niet-EU-landen, wat getuigt van de wereldwijde standaarden.
 • Voordeel 5: Vergeleken met poeder en vloeistof, bieden deze tabletten meer efficiëntie. Ze komen in een lichte verpakking met een praktische doseerdeksel, wat zorgt voor gebruiksgemak en gemakkelijke opslag.
 • Op basis van de gegeven informatie zijn de volgende punten als nadelen te beschouwen:
 • Nadeel 1: Hoewel de dagelijkse dosering 1000 mg propolisextract bevat, is slechts een klein deel ervan, 30 mg, galangine. Dit betekent dat je mogelijk niet het volledige potentieel van galangine’s voordelen ondervindt, afhankelijk van wat je zoekt in het product.
 • Nadeel 2: De aanduiding dat de grondstoffen van dit product afkomstig zijn uit zowel EU- als niet-EU-landen, betekent dat er een variatie kan zijn in de kwaliteit en de normen van de ingrediënten, afhankelijk van waar ze vandaan komen. Dit kan op zijn beurt de algemene effectiviteit en consistentie van het product beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Hoewel Fairvital claimt dat de tabletten meer efficiënt zijn dan poeder en vloeistof, is deze claim niet wetenschappelijk onderbouwd. Sommige gebruikers kunnen bijvoorbeeld een snellere of intensievere werking ervaren met vloeistoffen of poeders.
 • Nadeel 4: Het product is alleen beschikbaar in tabletvorm, wat een beperking kan zijn als je moeite hebt met het slikken van pillen. Er wordt geen alternatieve toedieningsmethode aangeboden.
 • Nadeel 5: Ondanks de claims van hoge biobeschikbaarheid, geeft de productbeschrijving geen specificaties over de precieze opname- of verwerkingsratio’s van het lichaam. Dit zou je kunnen laten twijfelen over de effectiviteit van de tabletten en hoe goed je lichaam in staat is om alle voordelen van het product werkelijk te absorberen en te benutten.

Onze favoriet #6

Nordbienchen Propolis

Nordbienchen Propolis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Nordbienchen’s Propolis is een zorgvuldig geproduceerde tinctuur gemaakt van propolis en ethanolalcohol, rechtstreeks van hun eigen bijen. Dit natuurlijke product is gevuld in farmaceutische bruine glazen flessen met een druppelsluiting voor gemakkelijke dosering. Vertrouwen in de zuiverheid is gegarandeerd, omdat bij de productie uitsluitend grondstoffen van de eigen bijen worden gebruikt, zonder toevoeging van kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen en continu wordt gecontroleerd op schadelijke stoffen. Als gecertificeerde kleine imkerij in het noorden van Duitsland, streeft Nordbienchen niet alleen naar de hoogste kwaliteitsnormen, maar richt het zich ook op milieubescherming en het welzijn van de bijen boven economisch gewin. Met hun ambachtelijke aanpak produceren ze hun producten met de hand in kleine batches, wat de kwaliteit en zuiverheid verzekert.

 • Voordeel 1: De Propolis tinctuur van Nordbienchen wordt gemaakt met propolis van hun eigen bijen gecombineerd met ethanolalcohol. Dit zorgt voor een authentiek en zuiver product.
 • Voordeel 2: Ze zetten zich in voor pure natuurlijkheid. Alleen de grondstoffen van hun eigen bijen worden gebruikt (honing, was en propolis) en deze worden consequent getest op schadelijke stoffen. Ze gebruiken geen kleur-, smaak-, conserveermiddelen of andere additieven, wat bijdraagt aan de hoge kwaliteit van hun producten.
 • Voordeel 3: Nordbienchen waardeert kwaliteit hoog, ze zijn namelijk een kleine imkerij in het noorden van Duitsland die gecertificeerd is door de Landesverband Schleswig-Holsteinischer en Hamburger Imker e.V. Ze werken volgens de hoge kwaliteitseisen van de Deutsche Imkerbundes e.V.
 • Voordeel 4: Je krijgt een product dat rechtstreeks van de producent komt. Nordbienchen maakt hun producten ambachtelijk en in kleine batches. Daardoor kan er meer aandacht aan elk product worden besteed.
 • Voordeel 5: Nordbienchen handelt altijd met respect voor de natuur en milieubescherming. Zij stellen het welzijn van hun bijen boven de economische opbrengst, wat betekent dat je kunt vertrouwen op hun duurzame en ethische bedrijfsvoering.
 • Nadeel 1: Hoewel Nordbienchen propolis zijn producten alleen vult in farmaceutische bruine glazen flessen, kan dit voor sommige mensen een nadeel zijn als ze de voorkeur geven aan andere types van verpakkingen die mogelijk lichter of duurzamer zijn, zoals plastic flessen.
 • Nadeel 2: Nordbienchen stelt dat ze uitsluitend grondstoffen van hun eigen bijen gebruiken en geen gebruik maken van additieven. Dit kan betekenen dat de smaak en consistentie van het product kunnen variëren van de ene batch naar de andere, aangezien het een natuurlijk product is en niet gestandaardiseerd.
 • Nadeel 3: Aangezien de producten ambachtelijk en in kleine batches worden gemaakt, bestaat de mogelijkheid dat het product niet constant beschikbaar is zoals bij massaproductie. Je zou mogelijk moeten wachten op de volgende batch als de voorraad op is.
 • Nadeel 4: De druppelsluiting van de fles kan als onhandig worden ervaren voor mensen die moeite hebben met fijne motoriek. Hoewel het ontwerp bedoeld is om nauwkeurige dosering te vergemakkelijken, kan het voor sommigen lastig zijn om te gebruiken.
 • Nadeel 5: Hoewel Nordbienchen zegt dat ze hun producten voortdurend controleren op schadelijke stoffen, geven ze geen specifieke details over het soort tests dat ze uitvoeren en de frequentie ervan, wat sommige klanten misschien niet geruststellend genoeg vinden.

Onze favoriet #7

Bee & You Propolis

Bee & You Propolis

Waarom we het gekozen hebben

Propolis van het merk BEE & YOU is een 100% natuurlijk bijenproduct, ontworpen om je immuunsysteem te ondersteunen. Het is gemaakt van harsachtig plantenmateriaal verzameld door bijen, rijk aan meer dan 350 actieve componenten en antioxidanten. Het bevat geen verborgen ingrediënten, chemicaliën, kleurstoffen, GMO’s, gluten of soja. BEE & YOU haalt Propolis uit biodiverse regio’s en verwerkt het zorgvuldig om de krachtige antioxidanten, fenolen, flavonoïden en CAPE te behouden. Bovendien zijn ze toegewijd aan duurzaamheid, het opbouwen van eerlijke partnerschappen met lokale imkers voor duurzame en traceerbare productie. De hoge kwaliteit en innovatie van BEE & YOU Propolis is erkend met 33 internationale prijzen.

 • Voordeel 1: Propolis merk BEE & YOU biedt krachtige immuunondersteuning. Dankzij de hoge inhoud van actieve verbindingen en antioxidanten, en het gebruik van propolis als eerste verdedigingslinie van de bijenkorf tegen microben, kan het bijdragen aan het verbeteren van jouw algehele gezondheid.
 • Voordeel 2: Dit product is 100% natuurlijk. Je hoeft je geen zorgen te maken over verborgen ingrediënten. Het is vrij van chemicaliën, kleuren, GGO’s, gluten en soja. Je krijgt een puur natuurlijk product dat gunstig is voor je lichaam.
 • Voordeel 3: Het komt uit een van de meest biodiverse regio’s van de wereld. De propolis wordt geoogst en verwerkt door deskundige imkers en wetenschappers om zijn superieure antioxidant profiel te behouden. Dit betekent dat het bijzonder rijk is aan fenolen, flavonoïden en CAPE, de belangrijkste verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de gezondheidsvoordelen.
 • Voordeel 4: Het is een duurzaam product. Als consument maak je een verantwoorde keuze door voor dit product te kiezen. De imkers en wetenschappers van BEE & YOU onderhouden eerlijke partnerschappen met lokale imkers en zorgen voor een productieproces dat respectvol is voor onze planeet.
 • Voordeel 5: Het Propolis merk BEE & YOU heeft internationale erkenning gekregen voor innovatie en kwaliteit. Met 33 internationale awards kun je er zeker van zijn dat je een product van topkwaliteit kiest.
 • In het overwegen van deze productbeschrijving, zijn hier een paar potentiële nadelen die ik vastgesteld heb:
 • Nadeel 1: De productbeschrijving noemt niet of het product getest en bewezen is om het immuunsysteem te versterken. Hoewel er wordt gezegd dat propolis de bijenkorf beschermt tegen microben en dat het rijk is aan antioxidanten, zijn er geen directe bewijzen of studies genoemd die aantonen dat het consumeren van dit product daadwerkelijk jouw immuunondersteuning verbetert.
 • Nadeel 2: Hoewel het product wordt gepresenteerd als 100% natuurlijk en vrij van chemicaliën, kleuren, GGO’s, gluten en soja, kan het nog steeds allergieën veroorzaken bij sommige mensen. Mensen met allergieën voor bijenproducten of bepaalde planten moeten dus voorzichtig zijn.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving vermeldt niet duidelijk de smaak van het product. Aangezien Propolis een harsachtig plantenmateriaal is, zou het een sterke of misschien onaangename smaak kunnen hebben die sommigen misschien niet prettig vinden.
 • Nadeel 4: Hoewel ze beweren dat het product op duurzame wijze geproduceerd wordt, wordt er niet expliciet vermeld of ze een gecertificeerd duurzaam merk zijn. Dit kan twijfels oproepen bij milieubewuste consumenten.
 • Nadeel 5: Ondanks dat ze over hun verschillende internationale prijzen voor innovatie en kwaliteit praten, worden er geen specifieke details gegeven over welke organisaties deze prijzen hebben toegekend en in welke categorieën. Dit kan sommige potentiële consumenten achterlaten met vragen over de betrouwbaarheid van deze onderscheidingen en erkenningen.

Onze favoriet #8

Beegut Propolis

Beegut Propolis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Beegut’s biologische Propolis bestaat uit 60 hoogwaardige capsules, elk gevuld met 168 mg duurzaam gewonnen propolis-extract, inclusief 42 mg waardevolle polyfenolen, afkomstig van gecontroleerde biologische imkerij. Propolis, al eeuwenlang geroemd door culturen zoals de oude Egyptenaren en Grieken, is de beschermende hars van de bijen, gebruikt om hun korf te beschermen tegen indringers. De capsules zijn ook verrijkt met organisch rubber-arabcum, een natuurlijk gedroogd sap van de acaciaboom, om te voorkomen dat de hars klontert. Verpakt in een echt glas met een milieuvriendelijk label van gras papier en een duurzame kartonnen doos, levert Beegut niet alleen een kwalitatief hoogstaand en duurzaam voedingssupplement, maar draagt het ook bij aan de bescherming van de bijen. Door jouw aankoop investeert Beegut namelijk in geselecteerde bijenbeschermingsprojecten en maakt het bijenproducten meer bekend.

 • Voordeel 1: Je profiteert van de hoge kwaliteit van de Beegut Propolis capsules, die biologisch propolis-extract bevatten van gecontroleerde biologische imkerijen en zijn verwerkt volgens een gepatenteerd productieproces dat zorgt voor een gestandaardiseerde kwaliteit.
 • Voordeel 2: Deze capsules bevatten krachtige secundaire plantaardige stoffen in propolis, genaamd polyfenolen (42 mg in elke capsule), bekend om hun gezondheidsvoordelen, wat zorgt voor superioriteit ten opzichte van andere propolis producten.
 • Voordeel 3: Elk aspect van de productie toont respect voor de natuur en bijen, van het verzamelen van propolis tot het verpakken van de capsules in een ecologische glazen pot en een vouwdoos van duurzaam karton.
 • Voordeel 4: Je draagt actief bij aan het behoud van de bijen. Met elke aankoop doneert Beegut 10 cent aan projecten voor de bevordering en bescherming van wilde en honingbijen.
 • Voordeel 5: Bovendien wordt gebruik gemaakt van natuurlijk biologisch acaciagom om te voorkomen dat de kleverige bijenkit-hars klontert, dit betekent dat je een product krijgt dat zowel effectief is in zijn werking als gemakkelijk te gebruiken.
 • Nadeel 1: Hoewel de capsules zijn gevuld met kwalitatief hoogwaardig en duurzaam gewonnen propolis-extract, wordt er niet gespecificeerd hoeveel capsules je dagelijks moet innemen om de gewenste voordelen te bereiken. Dit kan leiden tot verwarring of onjuist gebruik van het product.
 • Nadeel 2: Het product bevat ook natuurlijk biologisch rubber arabicum dat voorkomt dat de hars klontert. Echter, het is niet duidelijk hoeveel van deze substantie in de capsule aanwezig is en in welke mate het de algehele effectiviteit van de propolis kan beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Het productieproces van de propolis-capsules volgt een gepatenteerd proces voor gestandaardiseerde kwaliteit. Dit betekent dat het bedrijf dit proces volledig beheert en er misschien geen externe validatie of controle-plaatsvindt over de kwaliteit van het product.
 • Nadeel 4: De verpakking van het product is volledig duurzaam en milieuvriendelijk, maar er wordt niet vermeld of het product ook veganistisch of vegetarisch is, wat belangrijk kan zijn voor sommige consumenten.
 • Nadeel 5: Tot slot doneert het bedrijf per verkoop 10 cent aan projecten ter bevordering en bescherming van bijen. Hoewel dit een prachtig gebaar is, kan het voor sommige consumenten een nadeel zijn als ze liever zelf bepalen welke oorzaken ze steunen en misschien vinden dat dit de prijs van het product onnodig verhoogt, hoewel prijs hier niet specifiek een factor mag zijn.

Onze favoriet #9

Natural Food Propolis

Natural Food Propolis

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Propolis van het merk Natural Food is een harsachtige mix die afkomstig is van bijen, volledig natuurlijk en zonder toevoegingen. Met een nettogewicht van 100 gram, kan deze Propolis, die oorspronkelijk uit Polen komt, gemakkelijk worden geconsumeerd in zijn pure vorm voor de diverse gezondheidsvoordelen die het biedt.

 • Voordeel 1: Propolis is een natuurlijk product, aangezien het een harsachtig mengsel is dat afkomstig is van bijen. Dit betekent dat je een product gebruikt dat direct uit de natuur komt.
 • Voordeel 2: Je krijgt een ruime hoeveelheid van het product, namelijk 100 gram. Dit geeft je de mogelijkheid om het product langdurig te gebruiken zonder dat je het constant moet bijvullen.
 • Voordeel 3: De propolis komt uit Polen, een land dat bekend staat om de hoge kwaliteit van zijn bijenteelt en de zuiverheid van zijn bijenproducten. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit en betrouwbaarheid van het product.
 • Voordeel 4: Dit product is volledig zonder toevoegingen. Dit betekent dat je een puur product krijgt, zonder onnodige vulstoffen of chemische toevoegingen.
 • Voordeel 5: Omdat propolis een bijenproduct is, draagt jouw aankoop bij aan de steun voor de bijenpopulatie. Door een product zoals deze propolis te kopen, ondersteun je indirect de belangrijke rol die bijen spelen in ons ecosysteem.
 • Het is enigszins uitdagend om negatieve aspecten te vinden op basis van de verstrekte productinformatie, omdat er weinig specifieke details beschikbaar zijn. Toch hier zijn enkele mogelijke nadelen, gebaseerd op de aanwezige informatie:
 • Nadeel 1: Onduidelijkheid over de samenstelling van de propolis. De omschrijving zegt enkel dat het een harsachtig mengsel is dat afkomstig is van bijen. Er wordt niet nader gespecificeerd welke andere ingrediënten er eventueel in kunnen zitten.
 • Nadeel 2: Geen duidelijke omschrijving van het productieproces. Hoewel het product uit Polen komt, wordt er niets vermeld over hoe het wordt geproduceerd, wat zou kunnen leiden tot vragen over het welzijn van de bijen en de kwaliteitscontrole.
 • Nadeel 3: Geen details over de voedingswaarde. Bij dit soort producten wil je als consument vaak weten wat de voedingswaarde is, maar deze informatie ontbreekt.
 • Nadeel 4: Mogelijk allergierisico. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bijenproducten, en zonder verdere informatie of waarschuwingen op de verpakking kan dit een risico vormen.
 • Nadeel 5: Er wordt aangegeven dat het product geen toevoegingen bevat, maar het is niet duidelijk of dit inhoudt dat het volledig natuurlijk is, biologisch, zonder conserveermiddelen, etc. Dit ontbreken van details kan ertoe leiden dat je als consument nog meer vragen hebt.

Na grondig onderzoek en het testen van de top 10 propolis-producten, kunnen we concluderen dat propolis een significant nuttig bijenproduct is dat diverse gezondheidsvoordelen biedt. Hoewel de producten in onze top 10 behoorlijk verschillen in sterkte en gebruiksgemak, hebben we vastgesteld dat ze allemaal betrouwbaar en effectief zijn. Er is vast en zeker een propolisproduct dat aan jouw specifieke behoeften voldoet. Vergeet echter niet dat, ondanks de bevestigde heilzame eigenschappen, propolis geen vervanging is voor professionele medische behandeling. Het is altijd verstandig om met je arts de beste manier van gebruik te bespreken voordat je een nieuw gezondheidsproduct introduceert in je dagelijkse routine.

Inhoudsopgave