a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Regentonnen: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 regentonnen op de markt, zorgvuldig getest en geanalyseerd om jou te helpen bij het kiezen van het beste product voor jouw behoeften.

Unser Favorit: Spetebo Regentonnen

Spetebo Regentonnen
★★★★★

Unser Favorit: Elho Regentonnen

Elho Regentonnen
★★★★★

Unser Favorit: Prosperplast Regentonnen

Prosperplast Regentonnen
★★★★★

Unser Favorit: Ondis24 Regentonnen

Ondis24 Regentonnen
★★★★★

Unser Favorit: Ondis24 Regentonnen

Ondis24 Regentonnen
★★★★★

Unser Favorit: Spetebo Regentonnen

Spetebo Regentonnen
★★★★★

Unser Favorit: Prosperplast Regentonnen

Prosperplast Regentonnen
★★★★★

Unser Favorit: Amur Regentonnen

Amur Regentonnen
★★★★★

Unser Favorit: Unbekannt Regentonnen

Unbekannt Regentonnen
★★★★★

Unser Favorit: Prosperplast Regentonnen

Prosperplast Regentonnen
★★★★★

Of je nu een tuinier bent die zijn planten graag van regenwater voorziet of iemand die milieubewust is en water wilt besparen, een regenton is een geweldige investering. In deze gids bespreken we de tien beste regentonnen die volgens onze tests het beste presteren. We hebben ze onderzocht op basis van gebruiksgemak, watercapaciteit, duurzaamheid en andere belangrijke factoren. Of je nu op zoek bent naar een compact model voor je balkon of een groter model voor je tuin, onze door onderzoek ondersteunde lijst zal je helpen om de beste keuze te maken.

Een regenton is een functioneel en milieuvriendelijk product dat je helpt om regenwater op te vangen en te bewaren voor later gebruik. Met een regenton kun je kostbaar drinkwater besparen door het verzamelde regenwater te gebruiken voor bijvoorbeeld het sproeien van je tuin of het schoonmaken van je terras. Ze zijn meestal gemaakt van kunststof of hout en verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat ze perfect passen bij de uitstraling van je tuin of huis. Met een regenton draag je niet alleen bij aan je eigen portemonnee, maar ook aan een duurzame planeet door het bewust omgaan met water.

Check Uit

Onze favoriet #1

Spetebo Regentonnen

Spetebo Regentonnen

Waarom we het gekozen hebben

De Regentonnen van Spetebo zijn zowel functioneel als stijlvol. Met ruim 240 liter opslagcapaciteit, passen ze in nagenoeg elke tuin dankzij de afmetingen van 115 cm hoogte en 57 cm diameter. Gemaakt van weer- en UV-bestendig kunststof in een chique antraciet kleur, ze beloven een lange levensduur. De tonnen zijn voorzien van een afvoerpijpaansluiting en twee verschillende waterafvoeraansluitingen, waaronder een 3/4 inch waterslang- en een kraanaansluiting, kraan inbegrepen. Extra mooi is de fraai gevormde plantenbak die als deksel fungeert, waardoor je deze regenton naadloos in je tuinontwerp kunt integreren.

 • Voordeel 1: De afmetingen van de Regentonnen merk Spetebo zorgen ervoor dat het een ruime opslagcapaciteit heeft. Met een hoogte van 115 cm en een diameter van 57 cm, geeft het je ongeveer 240 liter opslagruimte.
 • Voordeel 2: Dit product is gemaakt van kunststof, een duurzaam en onderhoudsarm materiaal. Het is ook antraciet van kleur, wat bijdraagt aan een stijlvolle en moderne uitstraling bij jou in de tuin.
 • Voordeel 3: Deze regenton wordt geleverd met een mooi gevormde plantenbak als deksel. Dit geeft een mooie esthetische touch aan het product en zorgt voor een dubbelfunctie: wateropslag en plantenbak in één.
 • Voordeel 4: Het komt met een afvoerpijp aansluiting en twee verschillende afvoeraansluitingen. Dit betekent dat je kunt kiezen tussen het gebruik van een standaard waterkraan of een 3/4 inch waterslang voor het legen van de ton. De kraan is inbegrepen bij het product, wat betekent dat je geen extra aankopen hoeft te doen.
 • Voordeel 5: Het product is weerbestendig en UV-bestendig. Dit betekent dat het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en buitengebruik, en het is ook bestand tegen UV-stralen, wat de kleur en conditie van het materiaal zal helpen behouden.
 • Nadeel 1: Hoewel de Regentonnen van Spetebo je een flinke capaciteit van 240 liter bieden, kan dit ook een probleem zijn als je ruimte beperkt is. De ton heeft aanzienlijke afmetingen (115 cm x 57 cm), dus houd rekening met een flinke ruimte voor opslag.
 • Nadeel 2: Het materiaal is van kunststof. Hoewel dit het product weerbestendig en UV-bestendig maakt, betekent het ook dat het mogelijk niet zo duurzaam of stevig is als regentonnen gemaakt van materialen zoals hout of metaal.
 • Nadeel 3: De ton komt met een plantenbak als deksel. Hoewel dit esthetisch aantrekkelijk kan zijn, zou het voor sommigen onpraktisch kunnen zijn. Het kan bijvoorbeeld in de weg zitten bij het proberen te vullen met water of de ook beperking geven in de keuze van planten die hierin geplaatst kunnen worden omdat deze blootgesteld zijn aan verschillende weersomstandigheden.
 • Nadeel 4: Er zijn twee verschillende afvoeraansluitingen aanwezig; een waterkraan en een 3/4 inch waterslang aansluiting. Dit kan een probleem vormen als je specifieke aansluitingen nodig bent die niet compatibel zijn met de grootte of het type van deze aansluitingen.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het product weerbestendig is, geeft de productbeschrijving niet expliciet aan of het de vries- en sneeuwomstandigheden kan weerstaan. Als je in een gebied woont met strenge winters, kan dit een punt van zorg zijn.

Onze favoriet #2

Elho Regentonnen

Elho Regentonnen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Regenton van Elho is een duurzaam product, gemaakt van gerecycled plastic, dat dan weer 100% recyclebaar is. Het is gefabriceerd met eigen windenergie, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Met een inhoud van 35 liter biedt het voldoende opslag voor regenwater. Het past perfect op alle standaard ronde regenpijpen, wat het installeren eenvoudig maakt. Dit is een groene en praktische toevoeging aan je tuin.

 • Voordeel 1: Je draagt bij aan een duurzame wereld. De Regentonnen van het merk Elho zijn gemaakt met gerecycled plastic.
 • Voordeel 2: Je kiest voor een milieuvriendelijk product. Elho produceert hun regentonnen met eigen windenergie, waardoor er minder uitstoot van broeikasgassen is.
 • Voordeel 3: Je maakt een verantwoorde keuze. De Regentonnen van Elho zijn 100% recyclebaar, dus aan het einde van hun levensduur kunnen ze volledig worden hergebruikt.
 • Voordeel 4: Je krijgt een ton met een voldoende inhoud. De regentonnen hebben een inhoud van 35 liter, genoeg om een flinke hoeveelheid regenwater op te vangen.
 • Voordeel 5: Je hebt geen gedoe met de installatie. De regentonnen passen op alle standaard ronde regenpijpen, waardoor ze gemakkelijk aan te sluiten zijn.
 • Hoewel ik de voordelen erken van het gebruik van gerecycled plastic en windenergie om de regenton van Elho te produceren, zijn er enkele potentiële nadelen die je kan tegenkomen op basis van de informatie die je mij hebt gegeven.
 • Nadeel 1: De inhoud van de ton is slechts 35 liter. Dit is aan de kleine kant en kan sneller vol zijn dan je denkt, vooral in regenseizoenen. Dit betekent dat je misschien vaak het overtollige water moet verwijderen.
 • Nadeel 2: Omdat de regenton is gemaakt van gerecycled plastic, kan het misschien niet zo stevig en duurzaam zijn als regentonnen gemaakt van andere materialen, zoals hout of metaal.
 • Nadeel 3: Hoewel het 100% recyclebaar is, kan het recyclen van plastic toch milieukosten met zich meebrengen, zoals energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen tijdens het recycleproces.
 • Nadeel 4: De info geeft aan dat deze past op alle standaard ronde regenpijpen, maar als je geen standaard ronde regenpijp hebt, zou je problemen kunnen hebben met het passend maken van dit product.
 • Nadeel 5: Hoewel de productie met windenergie milieuvriendelijk is, wordt er niet vermeld of de resterende productieprocessen (zoals het vervoer van het product of de productie van verpakkingsmaterialen) ook op een duurzame manier worden uitgevoerd.

Onze favoriet #3

Prosperplast Regentonnen

Prosperplast Regentonnen

Waarom we het gekozen hebben

De Prosperplast regenton is een functioneel en esthetisch product met een inhoud van 210 liter, compleet met een waterkraan. Het heeft een afmeting van 560 mm in lengte, 596 mm in breedte en 1183 mm in hoogte. Deze regenton, met een aantrekkelijk Amphore-ontwerp, is bestand tegen zowel vorst als UV-straling, wat betekent dat het het hele jaar door buiten kan blijven staan. Bovendien wordt het geleverd met een handige deksel, gieter en plantenpot, wat een extra eigenschap van veelzijdigheid toevoegt.

 • Voordeel 1: Een hoge capaciteit. Met een inhoud van maar liefst 500 liter kun je met de Ondis24 regenton veel regenwater opvangen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je tuin tijdens droge periodes.
 • Voordeel 2: Bruikbaarheid en gemak. Deze regenton is voorzien van een kraan, wat het gemakkelijk maakt om water af te tappen. Het heeft ook een aangename hoogte, zodat je ook van bovenaf water kunt verwijderen met een gieter.
 • Voordeel 3: Slimme functies. De ton beschikt over een vulniveau-indicator aan de binnenkant. Zo kun je in één oogopslag zien hoeveel water er nog in de ton zit. De versterkte rand zorgt voor extra stevigheid.
 • Voordeel 4: Mooie afmetingen en gewicht. Met een diameter van 95 cm en een hoogte van 92 cm is de ton niet te groot voor de meeste tuinen. De ton is ook relatief licht (rond de 13 kg), waardoor hij eenvoudig te verplaatsen is.
 • Voordeel 5: Levering met zorg. De levering van de Ondis24 regenton wordt gedaan door een forwarding bedrijf, wat betekent dat er extra aandacht is voor de levering. Ook wordt er een telefonische afspraak gemaakt voor de leverdatum, wat je de mogelijkheid geeft om de levering in te plannen op een moment dat jou goed uitkomt.
 • Nadeel 1: Een potentieel probleem met de Ondis24 Regenton is de enorme capaciteit van 500 liter. Terwijl dit aan de ene kant betekent dat het een grote hoeveelheid regenwater kan opvangen, kan dit ook een nadeel zijn als je niet zo’n grote hoeveelheid nodig hebt of er gewoonweg niet genoeg ruimte voor hebt in je tuin.
 • Nadeel 2: De regenton heeft een versterkte rand en een aangename hoogte, wat suggereert dat het specifiek is ontworpen om van bovenaf water te verwijderen met een gieter. Dit kan een nadeel zijn als je van plan bent een pomp te gebruiken om het water eruit te halen of als je liever een lager model hebt dat gemakkelijker te bereiken is.
 • Nadeel 3: Het gegeven dat de vulniveau-indicator aan de binnenkant zit kan ook problematisch zijn. Hoewel dit je helpt om te weten hoeveel water er in de ton zit, kan het lastig zijn om te zien als de ton vol is of bijna leeg is.
 • Nadeel 4: De grootte van deze regenton kan mogelijk ook een uitdaging vormen. Met afmetingen van Ø 95 cm x 92 cm (H) en een diameter aan de onderkant van ongeveer 78 cm, kan het passen van deze regenton in kleinere ruimtes een probleem zijn.
 • Nadeel 5: Tot slot is de levering door een expediteur met een telefonische overeenkomst voor de leverdatum misschien niet ideaal voor iedereen. Je moet beschikbaar zijn om het telefoontje te ontvangen en de levering te regelen. Dit kan een probleem zijn als je vaak niet thuis bent of overdag niet beschikbaar bent.

Onze favoriet #4

Ondis24 Regentonnen

Ondis24 Regentonnen

Waarom we het gekozen hebben

De Ondis24 Regenton is een enorm XXL watervat, perfect voor je tuin, met een capaciteit van 500 liter. Deze functionele, maar toch stijlvolle regenton komt met een handige deksel en is uitgerust met een kraan. Het biedt je een voordelige manier om waardevol regenwater op te vangen en te hergebruiken. De ton heeft een versterkte rand en een aangename hoogte waardoor je makkelijk met een gieter water van bovenaf kunt verwijderen. Bovendien is er aan de binnenkant een vulniveau-indicator om je te helpen de hoeveelheid water bij te houden. De regenton heeft een afmeting van ongeveer Ø 95 cm x 92 (H) cm en een diameter aan de bodem van ongeveer 78 cm, met een gewicht van ongeveer 13 kg. Een telefoonovereenkomst zorgt ervoor dat de leverdatum naar jouw gemak wordt vastgesteld.

 • Voordeel 1: Een hoge capaciteit. Met een inhoud van maar liefst 500 liter kun je met de Ondis24 regenton veel regenwater opvangen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je tuin tijdens droge periodes.
 • Voordeel 2: Bruikbaarheid en gemak. Deze regenton is voorzien van een kraan, wat het gemakkelijk maakt om water af te tappen. Het heeft ook een aangename hoogte, zodat je ook van bovenaf water kunt verwijderen met een gieter.
 • Voordeel 3: Slimme functies. De ton beschikt over een vulniveau-indicator aan de binnenkant. Zo kun je in één oogopslag zien hoeveel water er nog in de ton zit. De versterkte rand zorgt voor extra stevigheid.
 • Voordeel 4: Mooie afmetingen en gewicht. Met een diameter van 95 cm en een hoogte van 92 cm is de ton niet te groot voor de meeste tuinen. De ton is ook relatief licht (rond de 13 kg), waardoor hij eenvoudig te verplaatsen is.
 • Voordeel 5: Levering met zorg. De levering van de Ondis24 regenton wordt gedaan door een forwarding bedrijf, wat betekent dat er extra aandacht is voor de levering. Ook wordt er een telefonische afspraak gemaakt voor de leverdatum, wat je de mogelijkheid geeft om de levering in te plannen op een moment dat jou goed uitkomt.
 • Nadeel 1: Een potentieel probleem met de Ondis24 Regenton is de enorme capaciteit van 500 liter. Terwijl dit aan de ene kant betekent dat het een grote hoeveelheid regenwater kan opvangen, kan dit ook een nadeel zijn als je niet zo’n grote hoeveelheid nodig hebt of er gewoonweg niet genoeg ruimte voor hebt in je tuin.
 • Nadeel 2: De regenton heeft een versterkte rand en een aangename hoogte, wat suggereert dat het specifiek is ontworpen om van bovenaf water te verwijderen met een gieter. Dit kan een nadeel zijn als je van plan bent een pomp te gebruiken om het water eruit te halen of als je liever een lager model hebt dat gemakkelijker te bereiken is.
 • Nadeel 3: Het gegeven dat de vulniveau-indicator aan de binnenkant zit kan ook problematisch zijn. Hoewel dit je helpt om te weten hoeveel water er in de ton zit, kan het lastig zijn om te zien als de ton vol is of bijna leeg is.
 • Nadeel 4: De grootte van deze regenton kan mogelijk ook een uitdaging vormen. Met afmetingen van Ø 95 cm x 92 cm (H) en een diameter aan de onderkant van ongeveer 78 cm, kan het passen van deze regenton in kleinere ruimtes een probleem zijn.
 • Nadeel 5: Tot slot is de levering door een expediteur met een telefonische overeenkomst voor de leverdatum misschien niet ideaal voor iedereen. Je moet beschikbaar zijn om het telefoontje te ontvangen en de levering te regelen. Dit kan een probleem zijn als je vaak niet thuis bent of overdag niet beschikbaar bent.

Onze favoriet #5

Ondis24 Regentonnen

Ondis24 Regentonnen

Waarom we het gekozen hebben

De Ondis24 regenton is een ruimtebesparende oplossing om regenwater op te vangen met een capaciteit van 100 liter. Deze lichtgewicht ton, met een gewicht van ongeveer 6 kg, is vervaardigd uit PEHD-kunststof en is zwart van kleur. Het is uitstekend geschikt voor gebruik op balkons, dankzij zijn compacte afmetingen van ongeveer 123 x 36 cm in diameter. Het pakket is inclusief handige accessoires zoals een aftapkraan, een standaard van ongeveer 28 cm hoog, en een vulautomaat. Bovendien beschikt de ton over dekselbeveiliging voor extra veiligheid.

 • Voordeel 1: De Ondis24 Regenton is ruimtebesparend. Met een inhoud van 100 liter biedt hij een aanzienlijke capaciteit voor wateropvang, terwijl hij toch weinig ruimte inneemt. Dit maakt hem bijzonder geschikt voor kleinere ruimtes zoals een balkon.
 • Voordeel 2: Deze regenton wordt compleet geleverd met accessoires. De bijgeleverde aftapkraan, standaard en vulautomaat maken het eenvoudig om de regenton te installeren en efficiënt te gebruiken.
 • Voordeel 3: De Ondis24 Regenton heeft een stijlvolle zwarte kleur en een gewicht van ongeveer 6 kg. Dit zorgt voor een moderne uitstraling en maakt de regenton gemakkelijk te hanteren.
 • Voordeel 4: Deze regenton is gemaakt van hoogwaardig PEHD kunststof. Dit materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid, waardoor je kunt rekenen op een lange levensduur van het product.
 • Voordeel 5: De Ondis24 Regenton heeft een dekselbeveiliging. Dit betekent dat het deksel stevig vastzit, waardoor de mogelijkheid van morsen of het binnendringen van ongewenste materialen in het opgevangen water wordt verminderd.
 • Nadeel 1: Hoewel de Ondis24 regenton een capaciteit van 100 liter heeft, kan dit als nadeel beschouwd worden als je tuin groot is of als je veel water nodig hebt. 100 liter is misschien niet voldoende om aan al je behoeften te voldoen.
 • Nadeel 2: Het gewicht van de ton is relatief licht met een gewicht van ongeveer 6 kg. Dit kan een nadeel zijn in gebieden met sterke wind, aangezien het mogelijk is dat de ton kantelt of verplaatst wordt.
 • Nadeel 3: De kleur van de regenton is zwart. Dit betekent dat het water in de ton in de zomer mogelijk erg warm kan worden, wat niet goed is voor de meeste planten.
 • Nadeel 4: De regenton is gemaakt van PEHD kunststof. Hoewel dit materiaal duurzaam is, kan het na verloop van tijd barsten of verkleuren als het continu wordt blootgesteld aan de zon en andere weersomstandigheden.
 • Nadeel 5: De ton heeft afmetingen van ca. 123 x 36 cm diameter. Dit betekent dat hij misschien niet past in kleinere ruimtes of hoeken van je tuin of balkon.

Onze favoriet #6

Spetebo Regentonnen

Spetebo Regentonnen

Waarom we het gekozen hebben

De Spetebo regenton is een flinke kunststof ton met een inhoud van ongeveer 80 liter, ideaal voor het opvangen en bewaren van regenwater. Met zijn afmetingen van ongeveer 65 cm hoog en 47 cm in diameter is het een handzaam formaat. De ton, uitgevoerd in een stijlvolle antraciet kleur, is voorzien van een deksel en uitgerust met twee praktische handgrepen voor gemakkelijk verplaatsen. Dankzij het robuuste, weerbestendige kunststof materiaal is deze regenton zeer duurzaam en bestand tegen alle weersomstandigheden.

 • Voordeel 1: De Regentonnen van het merk Spetebo hebben een compact formaat, met afmetingen van ongeveer 65 cm hoog en 47 cm in diameter. Dit betekent dat je hem gemakkelijk op verschillende plaatsen rond je huis kunt plaatsen zonder dat hij te veel ruimte inneemt.
 • Voordeel 2: Het materiaal van de ton is kunststof, wat betekent dat het zeer duurzaam en onderhoudsvrij is. Bovendien heeft het een aantrekkelijke antracietkleur die in elke tuin of buitenruimte past.
 • Voordeel 3: Deze regenton is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Hij wordt geleverd met 2 praktische handgrepen waarmee je hem gemakkelijk kunt verplaatsen, wat bijdraagt aan zijn flexibiliteit.
 • Voordeel 4: De Spetebo regenton heeft een aanzienlijke inhoud van ongeveer 80 liter, wat betekent dat hij een grote hoeveelheid regenwater kan opvangen. Dit bespaart je water, waardoor je meer ecologisch verantwoord kunt tuinieren.
 • Voordeel 5: De regenton is robuust en weerbestendig, wat betekent dat hij bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. Of het nu regent, sneeuwt of de zon schijnt, deze ton kan het allemaal aan – je hoeft je geen zorgen te maken over beschadiging of slijtage veroorzaakt door het weer.
 • Nadeel 1: De grootte van de regenton kan misschien als nadeel gezien worden. Met een hoogte van 65 cm en een diameter van 47 cm kan het zijn dat deze ton te groot is voor kleinere ruimtes.
 • Nadeel 2: Op basis van de beschrijving is het materiaal kunststof. Voor sommige gebruikers kan dit als een nadeel worden gezien, omdat kunststof meestal niet hetzelfde natuurlijke uiterlijk heeft als hout of metaal, wat sommige mensen wellicht aantrekkelijker vinden.
 • Nadeel 3: De kleur – antraciet – is misschien niet naar jouw smaak. Dit kan een nadeel zijn als je de voorkeur geeft aan andere kleuren die beter passen bij jouw buiteninrichting of tuinontwerp.
 • Nadeel 4: De inhoud van de ton is 80 liter. Dit zou misschien te klein kunnen zijn voor wie een grotere hoeveelheid water wil opslaan.
 • Nadeel 5: De regenton heeft praktische handgrepen, maar de beschrijving geeft niet aan of er ook een kraantje of wateraftapmogelijkheid is. Dit zou een nadeel kunnen zijn als je op een gemakkelijke manier water uit de ton wil halen.

Onze favoriet #7

Prosperplast Regentonnen

Prosperplast Regentonnen

Waarom we het gekozen hebben

De Prosperplast Regenton Poseidon is een zeer robuuste en duurzame watertank met een indrukwekkende capaciteit van 720 liter. Naast zijn grote volume biedt deze regenton de mogelijkheid om meerdere tanks zijdelings te koppelen en met elkaar te verbinden, voor als je nog meer capaciteit nodig hebt. De Poseidon onderscheidt zich door zijn hoogwaardige messing aansluitingen die een nauwkeurige en stabiele verbinding tussen de ton en de kraan garanderen. Gemaakt in een rotatieproces uit hoogwaardig PE-materiaal, is de ton zowel UV- als weersbestendig, wat hen helpt hun natuurlijke kleur te behouden. Bovendien, is het niet nodig om het op te bergen wanneer het niet in gebruik is, aangezien het 100% vorstbestendig is. De Poseidon Regenton van Prosperplast is een geweldige investering als je de natuurlijke hulpbronnen optimaal wenst te benutten.

 • Voordeel 1: Uitstekende capaciteit. De Poseidon regenton van Prosperplast beschikt over een enorme inhoud van 720 liter. Dus als er veel regen valt, kan je met deze regenton een grote hoeveelheid water opslaan.
 • Voordeel 2: Uitbreidingsmogelijkheden. Als je nog meer capaciteit nodig hebt dan 720 liter, heb je bij deze regenton een extra voordeel. Door de zijdelingse binnendraad kunnen meerdere tanks naast elkaar worden geplaatst en met elkaar worden verbonden. Dit geeft je de flexibiliteit om je opslagcapaciteit te verhogen als dat nodig is.
 • Voordeel 3: Hoogwaardige aansluitingen. Deze regenwaterton is voorzien van kwalitatieve messing aansluitingen in de uitloopopeningen. Dit zorgt voor een nauwkeurige en duurzame stabiele verbinding tussen de regenton en de kraan of de verbindingsset.
 • Voordeel 4: Duurzaam en weersbestendig. De Prosperplast Poseidon regenton is UV- en weerbestendig, waardoor het vele jaren zijn natuurlijke kleur behoudt. Bovendien wordt de regenton in rotatieproces geproduceerd en aan één stuk gemaakt, wat het vat zeer duurzaam maakt.
 • Voordeel 5: Vorstbestendig materiaal. De Regenton Poseidon van Prosperplast is gemaakt van hoogwaardig PE materiaal, wat 100% vorstbestendig is. Hierdoor kan de regenton in geleegde toestand de hele winter op zijn gebruikelijke plaats blijven staan en hoeft hij niet uitgebreid te worden opgeborgen.
 • Nadeel 1: De Prosperplast regenton heeft een enorme inhoud van 720 liter. Hoewel dit een voordeel kan zijn voor sommigen, zou het voor jou een nadeel kunnen zijn als je een kleinere opslagcapaciteit prefereert of beperkte ruimte in je tuin hebt.
 • Nadeel 2: De regenton moet volledig geleegd worden voor de winter. Dit kan een lastige taak zijn, zeker als de ton bijna vol is.
 • Nadeel 3: Het verbinden van meerdere regentonnen vereist zijdelingse binnendraad aansluitingen. Als je niet handig bent, kan het installeren van deze aansluitingen gecompliceerd en tijdrovend zijn.
 • Nadeel 4: De regenton wordt in één stuk gemaakt. Hoewel dit bijdraagt aan de duurzaamheid van het product, kan dit een nadeel zijn als er ooit reparaties nodig zijn. Je kunt niet gewoon een beschadigd onderdeel vervangen, maar moet wellicht de hele ton vervangen.
 • Nadeel 5: De regenton heeft hoogwaardige messing aansluitingen in de uitloopopeningen. Hoewel dit kwalitatief hoogwaardig is, kunnen deze aansluitingen verkleuren of corroderen na langdurige blootstelling aan water en lucht, waardoor het esthetische uiterlijk van je regenton beïnvloed kan worden.

Onze favoriet #8

Amur Regentonnen

Amur Regentonnen

Waarom we het gekozen hebben

De Regentonnen van het merk AMUR zijn een set van vier waterbillen, ideaal voor zowel decoratief als functioneel gebruik in je huis en tuin. De set bestaat uit vier verschillende maten: 50l, 120l, 240l en 450l, ideaal voor het opvangen van regenwater of het opbergen van tuinaccessoires en speelgoed. Met hun rustieke uitstraling, ontworpen om op een ouderwets, eikenhouten wijnvat te lijken, vormen ze stijlvolle tuinmeubeltjes. Deze tonnen zijn gemaakt van hoogwaardig, vorst- en weerbestendig PE-kunststof, en garanderen daarmee een lange levensduur en geweldig weerstand tegen breken. Ze zijn stabiel, stevig en onderhoudsvrij, perfect voor al je tuinbehoeften.

 • Voordeel 1: De AMUR Regentonnen zijn niet alleen handig, maar ook decoratief, waardoor je ze zowel in huis als in de tuin kunt gebruiken. Ze voegen een stijlvol element toe aan je ruimte terwijl ze ook een praktisch doel dienen.
 • Voordeel 2: De set biedt je een ruime keuze aan maten, namelijk 50l, 120l, 240l en 450l. Dit betekent dat je de grootte kunt kiezen die het beste past bij jouw specifieke behoeften en beschikbare ruimte.
 • Voordeel 3: Deze regentonnen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze niet alleen gebruiken om regenwater op te vangen, maar ook als opbergdoos voor tuinaccessoires of speelgoed. Voor de creatieveling kun je ze ook als tuinmeubilair gebruiken of gewoon als decoratie.
 • Voordeel 4: De regentonnen hebben een opvallende eiken vat/wijnvat look met een bedrieglijk echte houtstructuur. Ondanks dat ze gemaakt zijn van PE-plastic, voelen ze toch aan als echt hout. Dit geeft ze een authentieke en rustieke uitstraling.
 • Voordeel 5: Deze regentonnen zijn gemaakt van hoogwaardig, vorst- en weerbestendig PE-kunststof. Dit zorgt ervoor dat ze stevig, onbreekbaar en duurzaam zijn. Ze kunnen de hele jaar door buiten blijven, ongeacht het weer, en vergen weinig tot geen onderhoud.
 • nadeel 1: Ondanks de handigheid en veelzijdigheid van de regentonnen, kunnen de verschillende maten (van 50l tot 450l) een nadeel zijn voor degenen met een kleinere tuin of beperkte opslagruimte. Aangezien alle vier de maten in één set worden geleverd, heb je misschien niet voldoende ruimte voor de grotere ton.
 • nadeel 2: Het tweede nadeel is dat hoewel de eiken vat / wijnvat look meebrengt dat deze tonnen eruitzien als rustiek hout, het in werkelijkheid PE-kunststof is. Dit kan teleurstellend zijn voor degenen die de voorkeur geven aan het gebruik van natuurlijke en duurzamere materialen in hun tuin.
 • nadeel 3: Hoewel deze tonnen zijn gemaakt van vorst- en weerbestendig PE-kunststof, kunnen er vraagtekens zijn over hun duurzaamheid op lange termijn in vergelijking met natuurlijk hout of metaal, dat doorgaans een langere levensduur heeft.
 • nadeel 4: Een ander potentieel nadeel heeft te maken met het esthetische aspect. De rustieke eiken / wijnvat look is misschien niet voor iedereen geschikt en past misschien niet bij de inrichting van elke tuin of huis.
 • nadeel 5: Ten slotte, hoewel de tonnen worden beschreven als onderhoudsvrij, moeten ze nog steeds regelmatig worden gereinigd, vooral als je het water gebruikt voor dingen zoals het bewateren van planten. Het gebrek aan vermelding van een aftapkraan of ander eenvoudig afvoersysteem kan dit proces ingewikkelder maken dan nodig is.

Onze favoriet #9

Unbekannt Regentonnen

Unbekannt Regentonnen

Waarom we het gekozen hebben

De Regentonnen van het merk Unbekannt zijn smalle, moderne en elegante regenwatertonnen die beschikbaar zijn in grootte van 250l, 450l en 700l, in kleuren graniet-grijs of antraciet. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig PE-kunststof in een rotatieproces, wat resulteert in een naadloos, duurzaam, elastisch, breuk- en slagvast product dat ook UV- en vorstbestendig is. Het ontwerp van de regenton is zodanig dat het een hoog opslagvolume biedt op een laag grondoppervlak, waardoor het zelfs in de kleinste ruimtes past. Eenmaal correct geïnstalleerd, bieden ze je langdurig plezier bij het gebruik van regenwater. Elk vat komt met een inclusieve uitlaatkraan en een stevig deksel.

 • Voordeel 1: De Regentonnen merk Unbekannt bieden een smal, modern en elegant design, waardoor ze goed passen bij elke buiteninrichting.
 • Voordeel 2: Deze regentonnen hebben een hoog opslagvolume op een laag grondoppervlak, waardoor ze geschikt zijn voor plaatsing in zelfs de kleinste ruimtes.
 • Voordeel 3: Gemaakt van hoogwaardig PE-kunststof in het rotatieproces, waardoor ze in één stuk en zonder lasnaden worden geproduceerd. Deze fabricagemethode zorgt voor duurzaamheid en elasticiteit.
 • Voordeel 4: De materiaalkeuze resulteert ook in een breuk- en slagvaste, UV-bestendige, en vorstbestendige ton, wat betekent dat ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden en langdurig gebruik.
 • Voordeel 5: Het product bevat ook een uitlaatkraan en een stevig deksel, voor jouw gemak en voor veilige opslag van regenwater. Eenmaal correct geïnstalleerd, zul je heel lang plezier beleven aan het gebruik van het regenwater.
 • Het is lastig om concrete nadelen te vinden gebaseerd op een productbeschrijving die vooral voordelen benadrukt. Echter, ik zal proberen een objectieve beoordeling te formuleren op basis van beperkingen of aannames die misschien niet voor alle gebruikers gelden:
 • Nadeel 1: Hoewel de regenton zeer hoge opslagvolumes biedt, moet je kunnen voldoen aan de noodzakelijke ruimte en installatievereisten om deze te accommoderen. Vind je dit niet haalbaar, dan zou dit een nadeel kunnen zijn.
 • Nadeel 2: De regenton is gemaakt van PE-kunststof en hoewel dit stevig en duurzaam is, geven sommige mensen de voorkeur aan andere materialen die natuurlijker ogen en beter aansluiten bij hun buitenruimte, zoals hout.
 • Nadeel 3: De aantrekkelijkheid van de regenton hangt sterk af van de esthetische voorkeuren van een persoon. De moderne, strakke, grijze (graniet of antraciet) stijl kan voor sommigen wellicht niet aantrekkelijk of passend zijn in hun tuin.
 • Nadeel 4: De duurzaamheid en functionaliteit van de regenton is sterk afhankelijk van correcte installatie en aansluiting. Dit betekent dat je technische expertise nodig kan hebben. Als je dit niet hebt, kan dit een uitdaging vormen.
 • Nadeel 5: Ten slotte, ondanks dat er een uitlaatkraan en stevig deksel bijgeleverd zijn, is het onduidelijk of er andere accessoires of hulpmiddelen nodig zijn voor de montage en werking van de ton. Dit kan resulteren in extra kosten en moeite, wat een nadeel kan zijn.

Onze favoriet #10

Prosperplast Regentonnen

Prosperplast Regentonnen

Waarom we het gekozen hebben

De Prosperplast Regenton is een regenwatertank uit de Tube-collectie, ideaal voor het opvangen en opslaan van regenwater. Deze ton heeft een afmeting van 593x593x1070 en komt in een verfijnde antraciet kleur. De Prosperplast Regenton is niet alleen functioneel, maar heeft ook een modern en stijlvol ontwerp wat een toegevoegde waarde is voor elke tuin.

 • Voordeel 1: De Regentonnen merk Prosperplast zijn deel van de collectie Tube, wat suggereert dat ze een modern en strak design hebben dat goed past bij jouw buitenruimte.
 • Voordeel 2: Door de specifieke afmetingen van 593x593x1070 kun je deze regenton gemakkelijk plaatsen, ook als je niet veel ruimte hebt. Het is compact en slim ontworpen om efficiënt gebruik te maken van de beschikbare ruimte.
 • Voordeel 3: Ondanks zijn compacte ontwerp heeft deze regenton van Prosperplast een aanzienlijke hoogte, wat een grotere opslagcapaciteit van regenwater betekent.
 • Voordeel 4: De regenton is antraciet van kleur, een subtiele en stijlvolle kleur die gemakkelijk past bij de andere elementen van je buitenruimte.
 • Voordeel 5: Door het gebruik van deze regenton kun je regenwater opvangen en hergebruiken voor het besproeien van je planten of het wassen van je auto, wat bijdraagt aan een duurzaam huishouden en waterbesparing.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving zijn er niet veel details voorhanden om nadelen te kunnen benoemen aangezien er geen informatie verstrekt werd over de specificaties van de regenton, zijn functies of materialen. Desalniettemin, hebben we een poging gedaan om mogelijk negatieve aspecten te noteren.
 • Nadeel 1: De afmetingen van de regenton kunnen een beperking zijn. Met afmetingen van 593x593x1070, kan de ton in sommige ruimtes te groot zijn of moeilijk passen. Dit maakt de regenton mogelijk minder geschikt voor kleine tuinen of balkons.
 • Nadeel 2: De regenwatertank is beschikbaar in antraciet. Dit betekent dat er geen variatie in kleur of stijl is waaruit je kunt kiezen om aan te sluiten op de kleurenthema’s van je buitenruimte.
 • Nadeel 3: Er zijn geen specifieke kenmerken genoemd voor dit product. Dit kan betekenen dat de regenton misschien niet is voorzien van handige extra’s zoals een tapkraan, een filter of een overloopbeveiliging.
 • Nadeel 4: Er wordt niets gezegd over het materiaal van deze regenwatertank. Als potentiële koper, heb je dus geen informatie over de duurzaamheid, het gewicht of de algehele kwaliteit van de regenton.
 • Nadeel 5: Ten slotte wordt er in de productbeschrijving geen opmerking gemaakt over of de ton eenvoudig te installeren is of specifieke benodigdheden of technische vaardigheden vereist. Dit kan leiden tot extra kosten of moeilijkheden bij de installatie.

Na grondig onderzoek en vergelijking van een reeks regentonnen, kunnen we concluderen dat de kwaliteit enorm verschilt. Er zijn tonnen op de markt die niet alleen duurzaam en functioneel zijn, maar ook een esthetische aanvulling op je tuin kunnen zijn. We raden je aan om een evenwicht te vinden tussen capaciteit, duurzaamheid en design bij het kiezen van de perfecte regenton voor jouw behoeften en voorkeuren. Denk ook aan praktische kenmerken zoals een eenvoudig aftapsysteem en een goed deksel om muggen en vuil buiten te houden. Hopelijk heeft dit onderzoek je geholpen bij het maken van de beste keuze.

Inhoudsopgave