a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Robot Maaier: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 robotmaaiers volgens het nieuwste onderzoek om de perfecte keuze te maken voor jouw gazon.

Unser Favorit: Worx Robot Maaier

Worx Robot Maaier
★★★★★

Unser Favorit: Gardena Robot Maaier

Gardena Robot Maaier
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Home And Garden Robot Maaier

Bosch Home And Garden Robot Maaier
★★★★★

Unser Favorit: Worx Robot Maaier

Worx Robot Maaier
★★★★★

Unser Favorit: Yard Force Robot Maaier

Yard Force Robot Maaier
★★★★★

Unser Favorit: Orbex Robot Maaier

Orbex Robot Maaier
★★★★★

Unser Favorit: Hookii Robot Maaier

Hookii Robot Maaier
★★★★★

Unser Favorit: Yard Force Robot Maaier

Yard Force Robot Maaier
★★★★★

Unser Favorit: Greenworks Robot Maaier

Greenworks Robot Maaier
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Robot Maaier

Einhell Robot Maaier
★★★★★

Ben jij het ook beu om je kostbare tijd te verspillen aan het maaien van het gras? Wij wel! Daarom hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar robotmaaiers, om jou het werk uit handen te nemen. In deze gids presenteren we de tien beste robotmaaiers die we hebben getest, gebaseerd op de nieuwste gegevens en technologieën. We hebben rekening gehouden met alle essentiële factoren zoals prestaties, duurzaamheid, functies, gebruikersrecensies en prijs-kwaliteitverhouding. Of je nu een kleine achtertuin hebt, of een uitgestrekt gazon, voor iedereen is er een perfecte robotmaaier om het leven een stukje makkelijker en groener te maken. Laten we snel kijken naar de top 10 beste robotmaaiers van dit moment!

Een robotmaaier is een geautomatiseerd apparaat dat je gazon voor jou onderhoudt. Het is ontworpen om zelfstandig te werken en hanteert een vooraf ingesteld maaiprogramma. Je hoeft de maaier alleen maar in te stellen, hem op je gazon te zetten en de rest gebeurt vanzelf. Met behulp van sensoren omzeilt deze robot obstakels en keert hij zelf terug naar zijn oplaadstation wanneer de batterij bijna leeg is. Het resultaat is een altijd perfect gemaaid grasveld zonder dat jij daar enige moeite voor hoeft te doen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Worx Robot Maaier

Worx Robot Maaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WORX Robot Maaier is een door technologie gedreven gazonverzorgingsapparaat met vrijwel autonome functionaliteiten. Deze top-of-the-line grasmaaier benadert kunstmatige intelligentie qua prestaties en gemak, met supersnelle en efficiënte navigatie die verder gaat dan andere grasmaaiers op de markt. Dit toestel, bekroond met vijf van de zeven prijzen en uitgeroepen tot het beste product van 2019, pakt moeiteloos hoeken, kanten en hellingen tot 35% aan, en doet dit fluisterstil (65 dB). De Li-ion accu heeft een gebruiksduur van 60 minuten en is uitwisselbaar met andere WORX-producten. Dankzij wifi en een app voor jouw iPhone of Android maakt deze robotmaaier het onderhoud van jouw gazon eenvoudig en moeiteloos. Het pakket komt ook met een oplaadbare batterij, 9 messen & schroeven, oplaadstation inclusief adapter, spijkers, 130 m draad met 180 pinnen, en een extra verlengde garantie van 2+1 jaar na registratie binnen 30 dagen.

 • Voordeel 1: Dankzij de geavanceerde technologie 2.0, die vergelijkbaar is met kunstmatige intelligentie, is deze robotmaaier vrijwel zelfstandig. Eenmaal ingesteld, hoef je er niet meer aan te denken en zorgt de intelligente navigatie voor snellere en efficiëntere maairesultaten in vergelijking tot andere grasmaaiers.
 • Voordeel 2: Deze flexibele, elektrische maaier heeft bijna alle prijzen gewonnen in zijn categorie voor het beste product van 2019. Dit bevestigt de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van het apparaat, dat bovendien is beschermd tegen diefstal.
 • Voordeel 3: Het apparaat kan moeiteloos hoeken, kanten en hellingen tot 35% aan. Daarnaast is het ook verrassend stil met een geluidsniveau van slechts 65 decibel. De Lithium-ion accu heeft een werkduur van 60 minuten en kan worden uitgewisseld met andere WORX-producten.
 • Voordeel 4: Tuinieren wordt naar een hoger niveau getild door de WORX robotmaaier. De maaier kan bediend worden via een app op jouw iPhone of Android-toestel, waarmee je altijd en overal jouw gazon kan onderhouden. Traditioneel grasmaaien is hiermee verleden tijd.
 • Voordeel 5: De robotmaaier wordt geleverd met een reeks handige accessoires. Dit omvat onder meer een set van 9 messen en schroeven, een oplaadstation inclusief adapter en een set met 130 meter draad en 180 pinnen. Zo heb je direct alles in huis om het gazon perfect te onderhouden.
 • Nadeel 1: Hoewel het product is uitgerust met AI-technologie, is er nog steeds initiële instelling nodig. Voor iemand die niet technisch onderlegd is, kan dit in het begin wat tijd en moeite kosten.
 • Nadeel 2: De robotmaaier is ontworpen om intelligent en efficiënt te navigeren, maar niet alle tuinen zijn hetzelfde. Als je tuin veel onregelmatigheden heeft, zoals veel bomen of ingewikkelde landschappen, kan dit de efficiëntie van de maaier beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Deze robotmaaier kan hellingen tot 35% aan, maar als je tuin steilere hellingen heeft, kan dit problemen opleveren. De maaier kan deze hellingen niet aan en zal daarom delen van je gazon niet kunnen maaien.
 • Nadeel 4: De grasmaaier werkt op een Li-ion accu die 60 minuten meegaat. Dit betekent dat als je een groot gazon hebt, de maaier mogelijk niet in één keer je hele gazon kan maaien en moet worden opgeladen voordat het werk is voltooid.
 • Nadeel 5: Hoewel het handig is dat deze grasmaaier werkt met een app en wifi, betekent dit ook dat hij afhankelijk is van een goede internetverbinding. Als je wifi-netwerk niet sterk is of regelmatig uitvalt, kan dit de functionaliteit van de grasmaaier beïnvloeden.

Onze favoriet #2

Gardena Robot Maaier

Gardena Robot Maaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Gardena Robot Maaier Sileno Minimo is een slim en stil tuinhulpmiddel dat je gazon moeiteloos onderhoudt. Aangedreven door de intuïtieve Gardena Bluetooth-app, die je gemakkelijk kan bedienen tot wel 10 meter, zorgt deze robotmaaier voor het perfecte maaipatroon, ook in smalle hoekjes en nauwe passages dankzij de CorridorCut-functie. Het werkt onder alle weersomstandigheden en is met de slang gemakkelijk schoon te maken. Zijn stille werking, met slechts 57 dB (A), zorgt ervoor dat het je rust niet verstoort. De Sileno Minimo wordt geleverd met een laadstation, 150 m begrenzingskabel, 150 haken, 4 connectoren en 5 aansluitklemmen voor een vlotte installatie en gebruiksgemak.

 • Voordeel 1: De Gardena Robot Maaier is voorzien van een intuïtieve Bluetooth-app. Na online registratie wordt de installatie en bediening een fluitje van een cent. Het mooie is dat je de Sileno Minimo tot maximaal 10 meter afstand kunt bedienen.
 • Voordeel 2: Met dit apparaat geniet je van maximale rust. Met slechts 57 dB (A) is de Sileno Minimo de stilste in zijn klasse. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over geluidsoverlast tijdens het maaien.
 • Voordeel 3: De Gardena Robot Maaier is een ervaren navigator. Dankzij de CorridorCut-functie bereikt hij zelfs de nauwste passages en smalle hoeken van je tuin.
 • Voordeel 4: Deze robotmaaier is een grote plus voor als je in een gebied woont met wisselende weersomstandigheden. Hij werkt onder alle omstandigheden, zelfs bij regen en op uitdagende terreinen.
 • Voordeel 5: De Sileno Minimo is zeer eenvoudig te reinigen. Na het maaien kun je hem afspoelen met de slang, waardoor het onderhoud aanzienlijk wordt verlaagd.
 • Nadeel 1: Jouw robotmaaier van Gardena is alleen te bedienen via de Gardena Bluetooth app. Dit betekent dat als je geen smartphone of tablet hebt, je deze maaier mogelijk niet optimaal kunt bedienen.
 • Nadeel 2: De app vereist ook online registratie. Als je het lastig vindt om online formulieren in te vullen of als je geen toegang tot het internet hebt, kan dit een probleem voor je zijn.
 • Nadeel 3: De Gardena robotmaaier kan tot maximaal 10 meter afstand worden bediend. Dit betekent dat je altijd binnen dat bereik moet blijven om controle over de maaier te houden.
 • Nadeel 4: Hoewel hij werkt onder alle weersomstandigheden, is het belangrijk om te begrijpen dat dit “werken” kan variëren. Als het weer bijzonder slecht is, zoals tijdens hevige stortbuien, kan de efficiëntie van de maaier verminderen.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt dat deze robotmaaier moeilijk terrein aankan, maar het is niet duidelijk hoe “moeilijk” dit terrein kan zijn. Het zou kunnen zijn dat de maaier moeite heeft met bijzonder steile hellingen of zeer oneffen oppervlakken.

Onze favoriet #3

Bosch Home And Garden Robot Maaier

Bosch Home And Garden Robot Maaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Robot Maaier van Bosch Home and Garden is een technisch geavanceerd tuingereedschap dat ontworpen is om je gazon zo efficiënt mogelijk te maaien. Dankzij de LogiCut-technologie is hij in staat het grasveld in kaart te brengen en in parallelle banen te werken, wat resulteert in een sneller klaar gazon. Het apparaat is geschikt voor nauwe doorgangen vanaf 75 cm en heeft geen begrenzingsdraad nodig voor deze plekken. Bovendien heeft deze robotmaaier een AUTO Calendar functie, die een maaischema op maat berekent, geoptimaliseerd voor jouw specifieke gazonoppervlakte. De MultiArea-functie laat de Indego XS 300 toe om maximaal drie grasveldsecties (tot 300 m2 in totaal) te maaien. Met het basisstation en benodigde bevestigingsmaterialen erbij geleverd, heb je alles in handen voor een zelfstandig maaiend gazon.

 • Voordeel 1: Met de ‘Cut to edge’ functie van de Landroid van WORX, wordt je gazon zo dicht mogelijk bij de rand gemaaid. Dit betekent dat je nauwelijks tot geen handmatige trimwerkzaamheden hoeft te doen na het maaien.
 • Voordeel 2: De Landroid grasmaaier is voorzien van WiFi en Bluetooth. Hierdoor kun je eenvoudig en snel een verbinding opzetten tussen je app en de grasmaaier voor een verbeterde bediening en eenvoudige software-updates.
 • Voordeel 3: De nieuwe ‘GroundTracer’-functie is een hulpmiddel dat de messen automatisch optilt bij oneffenheden in het gazon, waardoor ze worden beschermd. Dit zorgt voor een langere levensduur van je messen en een consistente, strakke maaibeurt.
 • Voordeel 4: De grasmaaier is voorzien van waterbescherming, wat het schoonmaken een stuk eenvoudiger maakt. Je kunt de grasmaaier zonder zorgen schoonmaken met de tuinslang, wat tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 5: De draaiknop en het lcd-display op de Landroid maken de bediening van de grasmaaier extra eenvoudig. Geen gedoe met ingewikkelde instellingen of handleidingen, je kunt direct op de maaier de nodige aanpassingen doen.
 • Nadeel 1: Hoewel de WORX Robot Maaier nabij de gazonrand kan maaien, is deze misschien niet in staat om precies tot de rand te maaien, wat betekent dat je misschien nog handmatig enkele gebieden moet maaien.
 • Nadeel 2: De grasmaaier vereist een WiFi- en Bluetooth-verbinding om de maximale functionaliteit te bereiken. Dit kan een probleem zijn als je een onstabiele of slechte internetverbinding hebt in je tuin of als je geen slimme apparaat bezit.
 • Nadeel 3: Hoewel de nieuwe GroundTracer-functie automatisch de messen optilt bij oneffenheden, kan het detectiesysteem misschien niet alle oneffenheden detecteren. Dit kan leiden tot mogelijke schade aan de maaier of minder effectief maaien op oneffen terrein.
 • Nadeel 4: De WORX Robot Maaier heeft waterbescherming en kan worden schoongemaakt met een tuinslang, maar dit suggereert niet dat de maaier volledig waterdicht is. Het maaiproces tijdens regen of nat gras kan de prestaties van de maaier negatief beïnvloeden of onderdelen ervan zelfs beschadigen.
 • Nadeel 5: Hoewel de WORX Robot Maaier een draaiknop en lcd-display heeft voor bediening, kan het gebruik hiervan eisen om fysiek naar de maaier te gaan, wat minder handig is dan volledig afstandsbedienen via de app. Ook kan de leesbaarheid van het LCD-display in direct zonlicht een probleem zijn.

Onze favoriet #4

Worx Robot Maaier

Worx Robot Maaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Robot Maaier van WORX is een geavanceerde grasmaaier die jouw tuinonderhoud vergemakkelijkt. De Landroid technologie zorgt voor een nette afwerking tot aan de gazonrand, dankzij de verspringende messen. De maaier biedt nu WiFi en Bluetooth voor een gemakkelijke en directe verbinding tussen jouw app en de maaier, waardoor je hem moeiteloos kunt bedienen en software-updates soepeler verlopen. De nieuwe GroundTracer functie beschermt de messen door ze automatisch op te tillen bij oneffenheden. Met de nieuwe waterbescherming kun je de maaier eenvoudig reinigen met de tuinslang. Ten slotte biedt de nieuwe draaiknop en het lcd-display je een eenvoudige bediening direct op de maaier, voor een nog gerieflijker gebruik.

 • Voordeel 1: Met de ‘Cut to edge’ functie van de Landroid van WORX, wordt je gazon zo dicht mogelijk bij de rand gemaaid. Dit betekent dat je nauwelijks tot geen handmatige trimwerkzaamheden hoeft te doen na het maaien.
 • Voordeel 2: De Landroid grasmaaier is voorzien van WiFi en Bluetooth. Hierdoor kun je eenvoudig en snel een verbinding opzetten tussen je app en de grasmaaier voor een verbeterde bediening en eenvoudige software-updates.
 • Voordeel 3: De nieuwe ‘GroundTracer’-functie is een hulpmiddel dat de messen automatisch optilt bij oneffenheden in het gazon, waardoor ze worden beschermd. Dit zorgt voor een langere levensduur van je messen en een consistente, strakke maaibeurt.
 • Voordeel 4: De grasmaaier is voorzien van waterbescherming, wat het schoonmaken een stuk eenvoudiger maakt. Je kunt de grasmaaier zonder zorgen schoonmaken met de tuinslang, wat tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 5: De draaiknop en het lcd-display op de Landroid maken de bediening van de grasmaaier extra eenvoudig. Geen gedoe met ingewikkelde instellingen of handleidingen, je kunt direct op de maaier de nodige aanpassingen doen.
 • Nadeel 1: Hoewel de WORX Robot Maaier nabij de gazonrand kan maaien, is deze misschien niet in staat om precies tot de rand te maaien, wat betekent dat je misschien nog handmatig enkele gebieden moet maaien.
 • Nadeel 2: De grasmaaier vereist een WiFi- en Bluetooth-verbinding om de maximale functionaliteit te bereiken. Dit kan een probleem zijn als je een onstabiele of slechte internetverbinding hebt in je tuin of als je geen slimme apparaat bezit.
 • Nadeel 3: Hoewel de nieuwe GroundTracer-functie automatisch de messen optilt bij oneffenheden, kan het detectiesysteem misschien niet alle oneffenheden detecteren. Dit kan leiden tot mogelijke schade aan de maaier of minder effectief maaien op oneffen terrein.
 • Nadeel 4: De WORX Robot Maaier heeft waterbescherming en kan worden schoongemaakt met een tuinslang, maar dit suggereert niet dat de maaier volledig waterdicht is. Het maaiproces tijdens regen of nat gras kan de prestaties van de maaier negatief beïnvloeden of onderdelen ervan zelfs beschadigen.
 • Nadeel 5: Hoewel de WORX Robot Maaier een draaiknop en lcd-display heeft voor bediening, kan het gebruik hiervan eisen om fysiek naar de maaier te gaan, wat minder handig is dan volledig afstandsbedienen via de app. Ook kan de leesbaarheid van het LCD-display in direct zonlicht een probleem zijn.

Onze favoriet #5

Yard Force Robot Maaier

Yard Force Robot Maaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Yard Force robotmaaier is een krachtige, efficiënte tuinhulp uitgerust met een 20 V, 2,0 Ah lithium-ion batterij. Met een maaibreedte van 160 mm en aanpasbare maaihoogte tussen 20 mm en 55 mm, biedt deze robotmaaier precies de juiste snit voor jouw gazon. Dankzij zijn randsnijfunctie zorgt hij er ook voor dat de randen van je tuin schoon en netjes blijven. De bediening is uiterst eenvoudig, zelfs bij tijdinstelling. Een bijzonder kenmerk is het mulchsysteem, dat de grashalmen versnippert en over het gazon verspreidt, waardoor ze als meststof kunnen blijven liggen en bijdragen aan een gezondere tuin. Bij je aankoop krijg je ook een laadstation, 80 meter begrenzingskabel, bevestigingsspijkers, een netsnoer, reservermessen en -schroeven, kabelconnectoren, een afstandhouder liniaal en een handleiding. Als de machine luidruchtig wordt, kun je de schroeven van de messen controleren, of indien nodig de messen vervangen, of de maaihoogte aanpassen.

 • Voordeel 1: Dankzij de krachtige 20V accu met lithium-ion cellen biedt de Yard Force robotmaaier een sterke prestatie, wat resulteert in een netjes en efficiënt gemaaid gazon.
 • Voordeel 2: De maaier heeft een randsnijfunctie om je tuin schoon en netjes te houden, dat betekent dat hij ook het gras langs de randen van je tuin nauwkeurig kan maaien.
 • Voordeel 3: De Yard Force robotmaaier biedt eenvoudige bediening en tijdinstellingen, waardoor het gebruiksgemak voor jou als gebruiker wordt vergroot.
 • Voordeel 4: Met het praktische mulchsysteem maait de robotmaaier het gras op een zodanige manier dat de grashalmen over het gazonoppervlak worden verdeeld en als meststof kunnen fungeren. Dit bevordert de gezondheid van je tuin.
 • Voordeel 5: De robotmaaier wordt geleverd met een volledig pakket, inclusief een laadstation, begrenzingskabel, bevestigingsspijkers, reservemessen, reserveschroeven, kabelconnectoren en een afstandhouder liniaal. Dit biedt je als gebruiker alles wat je nodig hebt voor een optimale werking en onderhoud van de maaier.
 • Nadeel 1: De Yard Force robotmaaier heeft een relatief smalle maaibreedte van 160 mm. Dit betekent dat het meer rondjes moet maken om je volledige gazon te maaien, wat mogelijk meer tijd in beslag neemt dan modellen met een grotere maaibreedte.
 • Nadeel 2: De maaier wordt geleverd met een beperkt aantal reservemessen en bevestigingsschroeven. Als je deze regelmatig moet vervangen, kan het zijn dat je back-up voorraad snel op is en dan moet je extra kosten maken voor vervangingen.
 • Nadeel 3: Hoewel er een handleiding wordt meegeleverd, is deze misschien niet beschikbaar in het Nederlands. Dit kan de installatie en het gebruik van de robotmaaier bemoeilijken als je geen andere talen spreekt.
 • Nadeel 4: Het geluidsniveau van de robotmaaier kan te hoog zijn, dit wordt zelf aangegeven door de fabrikant. Dit kan tot ongemak leiden, vooral als je in een rustige omgeving woont of gevoelig bent voor lawaai.
 • Nadeel 5: De Yard Force robotmaaier is mogelijk niet geschikt voor lang gras. Als het gras te hoog is, moet je mogelijk de maaihoogte aanpassen of het gazon eerst met een normale grasmaaier maaien. Dit verslaat enigszins het doel van het hebben van een automatische robotmaaier.

Onze favoriet #6

Orbex Robot Maaier

Orbex Robot Maaier

Waarom we het gekozen hebben

De Orbex S400G robotmaaier is een krachtige, zelfrijdende grasmaaier die perfect is voor je tuinonderhoud. Via een digitaal display kun je deze maaier gemakkelijk in gebruik nemen. De maaier beschikt over een moderne garage die optimale bescherming biedt tegen regen, hagel en andere weersinvloeden. Je kunt de maaihoogte aanpassen aan je eigen voorkeuren, met 5 standen variërend van 20 mm tot 60 mm en een snijdiameter van 180 mm. Dankzij de geïntegreerde sensoren kan de maaier gemakkelijk door zwaar terrein navigeren en hellingen tot 35% beklimmen. De levering bevat de robotmaaier, garage, laadstation, oplader, accu, reserve messen, begrenzingsdraad en draadklemmen.

 • Voordeel 1: Automatisering – Met de Orbex S400G robotmaaier wordt tuinonderhoud een koud kunstje. Dit apparaat maait je gazon helemaal zelf, zodat jij er geen omkijken meer naar hebt.
 • Voordeel 2: Bescherming – De moderne garage die wordt meegeleverd, biedt je robotmaaier ideale bescherming tegen invloeden van buitenaf zoals regen en hagel. Dit garandeert een langere levensduur voor jouw apparaat.
 • Voordeel 3: Aanpasbaarheid – De maaihoogte van de robotmaaier is aanpasbaar in 5 standen, van 20mm tot 60mm. Dit maakt het mogelijk om de maaier naar jouw eigen wensen af te stellen voor het perfecte resultaat.
 • Voordeel 4: Navigatie – De Orbex robotmaaier kan zonder problemen zwaar terrein en hellingen tot 35% aan. Dit betekent dat ook in een tuin met oneffenheden en glooiingen de maaier zijn werk goed doet.
 • Voordeel 5: Complete set – De robotmaaier komt met een ruim pakket aan accessoires, waaronder een laadstation, een oplader, een accu, reserve messen en een set voor het instellen van de begrenzing van je gazon. Alles wat jij nodig hebt om het apparaat goed zijn werk te laten doen, zit erbij.
 • Nadeel 1: De Orbex S400G robotmaaier is alleen geschikt voor hellingen tot 35%. Als je tuin dus steilere hellingen heeft, kan dit apparaat er moeite mee hebben om deze effectief te maaien.
 • Nadeel 2: De maaier is ontworpen voor nauwere passages die groter zijn dan 0,8 m. Als je tuin dus veel smalle doorgangen heeft die kleiner zijn dan deze maat, zal de robotmaaier mogelijk niet in staat zijn om deze gebieden te bereiken en te maaien.
 • Nadeel 3: De maaihoogte is instelbaar in 5 standen, variërend van 20 mm tot 60 mm. Dit kan beperkend zijn als je gazon een specifieke maaihoogte nodig heeft die buiten dit bereik valt.
 • Nadeel 4: De snijdiameter van de maaikop is 180 mm. Dit is aan de kleinere kant, wat kan betekenen dat het maaien van een groter gazon langer kan duren dan met een maaier met een grotere maaiomvang.
 • Nadeel 5: De set bevat 6 reservebladen. Dit suggereert dat de bladen mogelijk regelmatig vervangen moeten worden, wat kan leiden tot extra onderhoud en kosten, zelfs als deze niet noodzakelijkerwijs in geld zijn.

Onze favoriet #7

Hookii Robot Maaier

Hookii Robot Maaier

Waarom we het gekozen hebben

De HOOKII Robot Maaier is een slimme, doeltreffende oplossing voor het onderhoud van je gazon. Met een intelligent algoritme en sensorfusie ontwerpt deze robotmaaier een efficiënt maaiplan en biedt een geweldige dekking. Verwacht een vermogen tot 150m² per uur te maaien, ideaal voor de meeste tuinen kleiner dan een kwart hectare. Het geavanceerde algoritme en GPS-technologie creëren een optimale maairoute, zelfs op complex terrein, voor een grondige en evenwichtige maaibeurt. Deze automatische maaier heeft ook een auto-oplaadfunctie, draaiend op een 4400mAh hoge belastingsbatterij, je behoudt een continu, ononderbroken maaiproces. Met IPX5 waterbestendigheid is het apparaat bestand tegen vloeistof en regen. Het is gemakkelijk te bedienen via je smartphone en je krijgt professionele ondersteuning van HOOKII, voor een zorgeloze gazonverzorging. Het is geschikt voor gazons tot 1000m2 en wordt geleverd met een royale hoeveelheid accessoires, waaronder een oplaadstation en reserve messen. Bovendien biedt HOOKII een 2-jarige garantie en volledige klantenservice.

 • Voordeel 1: Slimmer maaien
  De HOOKII Robot Maaier heeft een slim algoritme en multi-sensor fusie die een efficiënt maaiplan optimaliseren. Met een dekkingsgraad die tot 150m² per uur bereikt, is deze robotmaaier ideaal voor tuinen kleiner dan 1/4 acre. Geniet van een prachtig gazon, zonder dat je zelf handmatig hoeft te maaien.
 • Voordeel 2: Parallel maaien
  Dankzij de geavanceerde GPS-technologie berekent deze maaier het meest efficiënte maakpad gebaseerd op het terrein van je gazon. Het verdeelt je gazon in gesegmenteerde zones en maait in parallelle lijnen. Kies voor de Cross-Mowing modus voor gebieden met zwakke GPS-signalen of complex terrein.
 • Voordeel 3: Auto-herlaad mogelijkheid
  Deze robotmaaier wordt aangedreven door een krachtige 4400mAh high load batterij waarmee tot 300㎡ per lading gemaaid kan worden. Wanneer de batterij bijna leeg is, laadt hij zichzelf automatisch op en gaat vervolgens verder met maaien waar hij gebleven was. Dit zorgt voor een continu maaiproces zonder onderbrekingen.
 • Voordeel 4: Eenvoudige bediening
  Met de HOOKII Robot Maaier hoef je geen expert te zijn om je gazon te onderhouden. Je kunt de maaier gemakkelijk bedienen vanaf je smartphone. Plan het maaiprogramma, pas de maaimodi aan en wijzig de maaispecificaties naar jouw behoeften.
 • Voordeel 5: Waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden
  Met zijn IPX5 waterdichte ontwerp en ingebouwde regensensor, is deze robotmaaier bestand tegen vloeistofspatten en regen. Het schoonmaken van de maaier kan dus niet gemakkelijker. Geen zorgen meer over de maaier tijdens een regenbui of tijdens het schoonmaken!
 • Nadeel 1: De HOOKII Robot Maaier is afhankelijk van een goed GPS-signaal. In gebieden waar het GPS-signaal zwak of niet stabiel is, kan dit problemen opleveren met de efficiëntie van het maaiplan.
 • Nadeel 2: De Robot Maaier maait tot 150m² per uur. Voor grotere tuinen kan dit betekenen dat het veel tijd kost voordat de gehele tuin gemaaid is, zelfs als het twee keer per week gebeurt.
 • Nadeel 3: De maaier is slechts tot op zekere hoogte waterdicht (IPX5). Hoewel dit betekent dat het kan omgaan met spatten en regen, kan het problematisch zijn als er sprake is van zwaardere weersomstandigheden zoals een stortbui of overstroming.
 • Nadeel 4: In de verpakking zijn 6 reserve messen inbegrepen. Dit suggereert dat de messen mogelijk snel slijten en dat je ze regelmatig moet vervangen om efficiënt te blijven maaien.
 • Nadeel 5: De Robot Maaier is ontworpen voor het maaien van gazons minder dan 1/4 acre. Dit kan een beperking zijn voor mensen met grotere gazons of landschappen, en vereist mogelijk de aankoop van meer dan één robotmaaier om de gehele ruimte te dekken.

Onze favoriet #8

Yard Force Robot Maaier

Yard Force Robot Maaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Yard Force Robotmaaier is een geavanceerde en krachtige tuingadget, voorzien van een 28 V batterij waarmee je indrukwekkend kunt maaien met een snijbreedte van 180 mm en verschillende maaihoogtes van 20-60 mm. Met zijn randsnijfunctie en borstelloze motor houdt het jouw gazon netjes en stil, terwijl het praktische mulchsysteem de maaisel als meststof op je gazon verdeelt, wat zorgt voor een gezonder uitziend grasveld. Het heeft een ingebouwde Bluetooth-functie voor eenvoudige bediening en kan worden bediend tot een afstand van 50 m. Verder wordt het product geleverd met toebehoren als een laadstation, begrenzingskabel, bevestigingsspijkers, reservemes, reserveschroeven en kabelconnectors.

 • Voordeel 1: Dankzij de Samsung lithium-ion cellen met een krachtige 28 V accu heb je een Robot Maaier dat betrouwbaar en langdurig werkt.
 • Voordeel 2: De Yard Force Robot Maaier biedt een randsnijfunctie om jouw tuin schoon en netjes te houden, wat zorgt voor een verzorgd gazon zonder dat jij er extra werk in hoeft te steken.
 • Voordeel 3: Deze Robot Maaier bevat een praktisch mulchsysteem. Het maait jouw gras mulchgewijs en verspreidt deze over jouw gazonoppervlak. Het resultaat? Gezondere grond en een weelderig gazon, doordat de grashalmen als meststof kunnen blijven liggen.
 • Voordeel 4: Yard Force Robot Maaier biedt bluetooth-bediening, wat gebruiksgemak naar een hoger niveau tilt. Je kunt deze grasmaaier vanaf je smartphone bedienen, zelfs tot een afstand van 50 meter!
 • Voordeel 5: Met de Yard Force Robot Maaier krijg je veel waardevolle accessoires direct geleverd. Van een laadstation tot bevestigingsspijkers, een extra netsnoer, reserve messen en schroeven, kabelconnectors en een handleiding. Dit zorgt voor gemakkelijke installatie en onderhoud van jouw Robot Maaier.
 • Nadeel 1: De robotmaaier van Yard Force maakt gebruik van een 28V accu, wat betekent dat de kracht van de batterij beperkt kan zijn. Je moet er rekening mee houden dat de maaier mogelijk niet in staat is om grotere tuinen of dikker gras efficiënt te maaien.
 • Nadeel 2: De maaier beschikt over een snijbreedte van 180 mm. Dit is relatief smal, dus voor grotere gazonoppervlakken kan de maaier veel tijd nodig hebben om het volledige oppervlak te bedekken.
 • Nadeel 3: Hoewel de beschrijving aangeeft dat de maaier een randsnijfunctie heeft, is het mogelijk dat deze functie niet zo nauwkeurig is als handmatig trimmen. Dit kan er dus voor zorgen dat je toch zelf nog aan de slag moet om je tuin er piekfijn uit te laten zien.
 • Nadeel 4: De Yard Force robotmaaier is te bedienen via Bluetooth tot een afstand van 50 meter. Dit betekent dat je altijd binnen die radius moet blijven om de maaier te bedienen. Als je tuin groter is of als je je verder in je huis bevindt, kan dit een beperking zijn.
 • Nadeel 5: De gebruiksaanwijzing van het product is mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands. Het kan dus lastig zijn om de handleiding te begrijpen als je geen andere talen spreekt, wat het gebruik van de maaier kan bemoeilijken.

Onze favoriet #9

Greenworks Robot Maaier

Greenworks Robot Maaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Greenworks Robot Maaier is een hoge prestatie en betrouwbare keuze, ideaal voor middelgrote gazons tot 300m2. Zelfs hellingen zijn geen probleem. Het maaien van gras wordt stil en moeiteloos met deze automatische grasmaaier die iedere dag voor je aan de slag gaat en je gazon vlekkeloos houdt, terwijl het zichzelf tussen de maaibeurten door oplaadt. De Robot Maaier bezorgt je meer vrije tijd en een groener, weelderig gazon doordat het een paar millimeter gras afsnijdt en het maaisel terug op het gazon laat liggen als natuurlijke mest. Het instellen is heel eenvoudig: begeleidingsdraad uitrollen, vastzetten met de meegeleverde haringen, het laadstation toevoegen en de app op je telefoon instellen om te bepalen wanneer je gras gemaaid wordt. Geen wifi noodzakelijk. Geniet van de ultra stille werking (slechts 61db) en het eenvoudige onderhoud; dankzij de waterdichte behuizing spoel je de maaier zo af met de tuinslang. Op dit slim ontworpen, hoogwaardige product geeft Greenworks je een garantie van 3 jaar.

 • Voordeel 1: Hoge prestaties en betrouwbaarheid – De Greenworks robotmaaier is ontworpen om hoge prestaties en betrouwbaarheid te leveren, ideaal voor middelgrote gazons tot 300m2. Zelfs op hellingen zorgt de maaier voor een vlekkeloos gazon. Bovendien laadt deze maaier zichzelf automatisch op tussen de maaibeurten.
 • Voordeel 2: Groener en weelderiger gazon – Met deze robotmaaier krijg je niet alleen een netjes gemaaid gazon, maar ook een gezonder en weelderiger gazon. De maaier snijdt slechts een paar millimeter van het gras af en laat het maaisel op de grond achter, wat bijdraagt aan het vocht- en voedingsstoffengehalte van je gazon.
 • Voordeel 3: Eenvoudige installatie – De Greenworks robotmaaier is eenvoudig in te stellen. Je hoeft alleen maar de begeleidingsdraad langs de rand van je gazon te leggen, deze vast te zetten met de meegeleverde haringen, het laadstation toe te voegen en verbinding te maken met de app op je telefoon. En je hoeft je geen zorgen te maken over wifi, die is niet nodig.
 • Voordeel 4: Ultra stil en makkelijk te reinigen – Met een geluidsniveau van slechts 61db, is deze robotmaaier zeer stil in gebruik – dat is vergelijkbaar met een vriendelijk gesprek. Bovendien is hij volledig waterdicht en eenvoudig te reinigen met behulp van een tuinslang.
 • Voordeel 5: Zorgt voor meer vrije tijd – Met de Greenworks robotmaaier krijg je meer vrije tijd, omdat hij je bevrijdt van het maaien. Stel gewoon de maaier in en laat hem het werk voor je doen terwijl je geniet van je vrije tijd.
 • Nadeel 1: Het is duidelijk dat de robotmaaier van Greenworks alleen geschikt is voor middelgrote gazons tot 300m2. Als je dus een groter gazon hebt, zou deze robotmaaier niet in staat zijn om het volledige oppervlak te bestrijken.
 • Nadeel 2: De robotmaaier vereist de installatie van een begeleidingsdraad rondom je gazon. Afhankelijk van het formaat en de vorm van je gazon is dit mogelijk een tijdrovend en ingewikkeld proces.
 • Nadeel 3: Hoewel de maaier is ontworpen om stil te zijn met een geluidsniveau van 61db, komt er nog steeds geluid vrij wanneer hij in bedrijf is. Afhankelijk van hoe gevoelig je bent voor geluid, kan dit mogelijk storend zijn.
 • Nadeel 4: Ondanks zijn slimme functies werkt de robotmaaier onafhankelijk en kan hij niet via wifi worden bediend. Dit betekent dat je de maaier niet op afstand kunt controleren of aanpassen als je niet thuis bent.
 • Nadeel 5: De robotmaaier is volledig waterdicht en kan worden afgespoeld met een tuinslang. Het is echter onduidelijk hoe vaak dit reinigingsproces nodig is en of dit extra inspanning van jouw kant vereist.

Onze favoriet #10

Einhell Robot Maaier

Einhell Robot Maaier

Waarom we het gekozen hebben

De Einhell Freelexo 350 is een krachtige, flexibele robotmaaier uit de Power X-Change-familie. Hij is perfect voor zowel eenvoudige als complexe tuinen, dankzij de multizone maaimodus waarmee het ook glooiende terreinen kan aanpakken. Het apparaat keert automatisch terug naar zijn laadstation om op te laden wanneer dat nodig is. Veiligheid wordt gewaarborgd door stoot-, kantel- en hefsensoren die obstakels zelfstandig herkennen, plus een ingebouwde regensensor. De maaier kan gras snijden op hoogtes variërend van 20 mm tot 60 mm en is geschikt voor hellingen tot 35%. Dankzij de draaggreep neem je het apparaat makkelijk mee. De Freelexo 350 wordt geleverd met een 2,0 Ah PXC-batterij, een snellader, en alles wat je nodig hebt voor de installatie: 110m begrenzingsdraad, 150 bevestigingshaken, 3 reservemessen en 4 verbindingsklemmen.

 • Voordeel 1: De Einhell Freelexo 350 is lid van de krachtige Power X-Change-familie, wat betekent dat het zorgt voor grenzeloze flexibiliteit binnen het systeem. Je kunt rekenen op een krachtig en betrouwbaar apparaat.
 • Voordeel 2: Deze robotmaaier bevat alles wat je nodig hebt voor installatie en werking, waardoor het proces voor jou eenvoudig en probleemloos wordt.
 • Voordeel 3: Dankzij de multizone-maaifunctie kan deze robotmaaier ook complexe, schuine tuinen aan. Of je tuin nu hellingen of ingewikkelde oppervlaktes heeft, de Freelexo 350 heeft geen problemen met navigeren, en keert zelfstandig terug naar het laadstation voor automatisch opladen.
 • Voordeel 4: De veiligheidssensor van de Freelexo 350 herkent zelfstandig obstakels dankzij zijn stoot-, kantel- en hefsensoren. Daarnaast heeft het ook een regensensor, dus de maaier is niet alleen slim, maar ook veilig en efficiënt.
 • Voordeel 5: De Einhell Freelexo 350 is behoorlijk veelzijdig – het kan een maaihoogte van 20 mm tot 60 mm aan en is geschikt voor hellingen tot 35%. Bovendien is met de geïntegreerde draaggreep transporteren een eitje.
 • Nadeel 1: De Freelexo 350 maakt deel uit van de Power X-Change-familie, wat betekent dat je misschien beperkt bent tot alleen producten van Einhell. Als je al andere tuingereedschappen hebt die niet van Einhell zijn, kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 2: Met deze robotmaaier worden 3 reservemessen geleverd. Dit kan betekenen dat de messen snel slijten en regelmatig moeten worden vervangen, wat op den duur kan leiden tot extra kosten en onderhoudstijd.
 • Nadeel 3: Hoewel de modus voor multi-zone maaien aantrekkelijk klinkt voor complexe tuinen, kan het programmeren en instellen van deze functie een uitdaging zijn en extra tijd vergen, vooral als je niet technisch onderlegd bent.
 • Nadeel 4: De robotmaaier kan hellingen tot 35 procent aan, maar als je tuin steiler is, kan hij mogelijk niet alle delen van je gazon bereiken. Dit beperkt de bruikbaarheid van de maaier op oneffen terrein.
 • Nadeel 5: De robotmaaier wordt geleverd met een 2,0 Ah PXC-accu. Hoewel niet specifiek vermeld, impliceren ze wel dat het een afzonderlijke oplaadbare batterij is, wat betekent dat je mogelijk geen continue maaitijd hebt zonder pauzes om de batterij op te laden. Dit kan leiden tot langere maaitijden vooral voor grotere gazons.

Op basis van ons nieuwste onderzoek naar de 10 beste robotmaaiers, is het duidelijk dat er een aantal uitstekende keuzes op de markt zijn die voldoen aan de wensen en behoeften op het gebied van gazononderhoud. Ongeacht de maat van je tuin, je budget of je specifieke eisen, er is zeker een robotmaaier die perfect bij je past. Kies je voor een model met geavanceerde functies zoals GPS tracking en smartphone-bediening, of een meer eenvoudige maar betrouwbare maaier, je grasveld zal er ongetwijfeld flawless uitzien. In onze ogen vertegenwoordigen deze robotmaaiers het beste wat technologie tegenwoordig te bieden heeft. Het is een investering in jouw vrije tijd en in een verzorgde tuin.

Inhoudsopgave