a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Robotmaaier Zonder Draad: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top tien draadloze robotmaaiers op de markt, volgens ons nieuwste onderzoek, om de juiste keuze voor jouw tuin te maken.

Unser Favorit: Roboup Robotmaaier Zonder Draad

Roboup Robotmaaier Zonder Draad
★★★★★

Unser Favorit: Worx Robotmaaier Zonder Draad

Worx Robotmaaier Zonder Draad
★★★★★

Unser Favorit: Kowoll Robotmaaier Zonder Draad

Kowoll Robotmaaier Zonder Draad
★★★★★

Unser Favorit: Worx Robotmaaier Zonder Draad

Worx Robotmaaier Zonder Draad
★★★★★

Unser Favorit: Orbex Robotmaaier Zonder Draad

Orbex Robotmaaier Zonder Draad
★★★★★

Unser Favorit: Gardena Robotmaaier Zonder Draad

Gardena Robotmaaier Zonder Draad
★★★★★

Unser Favorit: Worx Robotmaaier Zonder Draad

Worx Robotmaaier Zonder Draad
★★★★★

Unser Favorit: Einhell Robotmaaier Zonder Draad

Einhell Robotmaaier Zonder Draad
★★★★★

Unser Favorit: Gardena Robotmaaier Zonder Draad

Gardena Robotmaaier Zonder Draad
★★★★★

Unser Favorit: Yard Force Robotmaaier Zonder Draad

Yard Force Robotmaaier Zonder Draad
★★★★★

Ben je het zat om je gazon zelf te maaien en verlang je naar meer vrije tijd? Overweeg dan een draadloze robotmaaier: de ultieme gamechanger in tuinonderhoud. Maar met zo’n breed scala aan producten op de markt, kan het een uitdaging zijn om de juiste te kiezen. Daarom nemen wij je met dit artikel bij de hand. Gebaseerd op nieuw, uitgebreid onderzoek presenteren we je de tien beste draadloze robotmaaiers op de markt. Ontdek wat deze slimme apparaten te bieden hebben, vergelijk hun functies en vind uiteindelijk de perfecte match voor jouw tuin!

Een robotmaaier zonder draad is een geavanceerd stuk tuingereedschap dat speciaal voor jou is ontworpen om het onderhoud van je gazon te vergemakkelijken. Deze slimme maaier gebruikt sensoren, GPS en soms zelfs kunstmatige intelligentie om je gazon te navigeren, obstakels te vermijden en perfect maaiwerk te leveren zonder enige menselijke tussenkomst. Het heeft geen draad omdat het op een accu werkt, waardoor het veiliger en flexibeler in gebruik is. Je hoeft dus geen gedoe meer te hebben met verlengsnoeren of de angst om over een snoer te struikelen. Met zo’n draadloze robotmaaier kun jij achterover leunen en genieten van je vrije tijd terwijl je gazon er altijd onberispelijk uitziet.

Check Uit

Onze favoriet #1

Roboup Robotmaaier Zonder Draad

Roboup Robotmaaier Zonder Draad

Waarom we het gekozen hebben

De RoboUP robotmaaier zonder draad is een ultranauwkeurige, autonome oplossing voor gazone-beheer. Dankzij het C-Pass-systeem is de maaier in staat om met centimeter-nauwkeurigheid zijn locatie te bepalen en de gazongrenzen te herkennen. Dit slimme apparaat maait de verschillende gazonstukken automatisch en sequentieel af, maar is ook flexibel en kan zelfstandig werken op basis van hoogte, tijd, en frequentie. Uitgerust met HD-camera’s, herkent de RoboUP levende objecten en voorkomt daarmee botsingen. Het apparaat kan tuinen met diverse oppervlakken aankunnen, zelfs hellingen tot 26% (en tot 45% na een toekomstige upgrade). Voor de veiligheid is de grasmaaier uitgerust met een hef- en kantelsensor die direct het apparaat stopt bij omvallen of optillen. Ook heeft het een vergrendelmodus buiten de geprogrammeerde gazonoppervlak en een alarm. Je robotmaaier wordt geleverd met een compleet pakket accessoires voor een makkelijke installatie, ondersteund door een vriendelijke klantenservice.

 • Voordeel 1: Nauwkeurige positionering en grensherkenning. De RoboUP robotmaaier beschikt over het C-Pass-systeem. Dit betekent dat het apparaat in staat is om zijn positie in jouw tuin tot op de centimeter nauwkeurig te bepalen en gazongrenzen te herkennen. Dus, met een druk op de knop, kan de robotmaaier aan het werk zonder dat je je zorgen hoeft te maken of het wel het juiste gebied zal maaien.
 • Voordeel 2: Meerzonebeheer en routeplanning. Met deze functie kun je meerdere los van elkaar liggende of aangrenzende gazonstukken aangeven. De robotmaaier zal deze oppervlakken dan automatisch één voor één maaien, zelfs als je geen specifiek maaiplan opgeeft. Dit maakt het makkelijker om verschillende delen van jouw tuin apart te onderhouden.
 • Voordeel 3: KI-objectherkenning in real-time. De robotmaaier is uitgerust met HD-camera’s, waardoor het niet alleen objecten zoals hekken, bomen en tuinmeubilair kan herkennen, maar ook levende objecten. Het apparaat kan zo botsingen voorkomen en schade aan zowel eigendommen als mensen en dieren vermijden.
 • Voordeel 4: Perfect voor complexe tuinen. Ongeacht of jouw tuin vlak of heuvelachtig is, deze robotmaaier is in staat om hellingen tot 26% aan te kunnen. Dankzij de drijvende maaiplaat kan het ook oneffen oppervlakken maaien, waardoor het onderhoud van jouw tuin een stuk gemakkelijker wordt.
 • Voordeel 5: Apparaatveiligheid en diefstalbeveiliging. Als iemand probeert de maaier op te tillen of als het apparaat omvalt, zal er een luid alarm afgaan en stopt de maaischijf direct. Als de maaier buiten het gemarkeerde gazonoppervlak komt, wordt het apparaat vergrendeld en kan het alleen met een pincode weer worden geactiveerd. Bovendien word je via de app op de hoogte gebracht van elke poging tot diefstal of ongeautoriseerd gebruik.
 • Nadeel 1: De RoboUP robotmaaier is afhankelijk van technologieën zoals het C-Pass-systeem, VSLAM en AI VISION voor het navigeren en het herkennen van grenzen. Hoewel deze in principe het werk vergemakkelijken, kunnen technische storingen leiden tot maaiproblemen of onnauwkeurigheden in de positionering en grensherkenning.
 • Nadeel 2: Hoewel het ondersteuning biedt voor meerdere zones, vereist de RoboUP robotmaaier nog steeds menselijke input om aparte of aangrenzende gazonstukken in kaart te brengen en verbindingspassages te maken. Als je niet zo handig bent met technologie, kan dit ingewikkeld zijn.
 • Nadeel 3: De vaardigheid van de RoboUP om complexe tuinen en hellingen tot 26% aan te kunnen is indrukwekkend, maar als je tuin steilere hellingen heeft dan 26%, zul je moeten wachten op de OTA-upgrade in Q3/2023 om dit volledig te benutten. Tot die tijd kan de maaier mogelijk niet alle delen van je tuin bereiken.
 • Nadeel 4: De robotmaaier is voorzien van hef- en kantelsensoren die bij het optillen of omvallen een luid alarm laten klinken. Dit kan mogelijk overlast veroorzaken, afhankelijk van waar en wanneer je maaier aan het werk is.
 • Nadeel 5: Hoewel de RoboUP is uitgerust met anti-diefstaldesign en alarmsysteem, kan het feit dat de robotmaaier wordt vergrendeld en alleen kan worden geactiveerd door het invoeren van een pincode wat onhandig zijn als je de pincode vergeet.

Onze favoriet #2

Worx Robotmaaier Zonder Draad

Worx Robotmaaier Zonder Draad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WORX Robotmaaier Zonder Draad is een van de meest vooruitstrevende gazonmaaiers van nu, bijna een AI op zich. Deze bekroonde, elektrische gazonmaaier staat altijd klaar om je gazon tot in de puntjes te verzorgen, kan eenvoudig hellingen tot 35% aan en maakt daarbij slechts 65 dB geluid. Met een krachtige Li-Ion accu die 60 minuten mee gaat en compatibel is met andere WORX-producten, heb je consistente en efficiënte maairesultaten. Maar dat is nog niet alles – je hebt controle via een app op je iPhone of Android, dus het traditionele grasmaaien behoort tot het verleden. Tenslotte krijg je er een pakket vol accessoires bij, waaronder een oplaadstation, 9 messen en schroeven, en zelfs 2+1 extra jaar garantie bij registratie binnen 30 dagen.

 • Voordeel 1: Geavanceerde technologie – De WORX Robotmaaier Zonder Draad is uitgerust met naar verluidt AI-achtige Technologie 2.0. Dit biedt een intelligent navigatiesysteem dat sneller en efficiënter is dan veel andere gazonmaaiers, wat betekent dat je het eenmaal kunt instellen en er dan niet meer aan hoeft te denken.
 • Voordeel 2: Hoog aangeschreven – Deze robotmaaier is in 2019 vijf van de zeven prijzen toegekend. Dit toont aan dat deze maaier wordt erkend en gewaardeerd vanwege zijn prestaties en functionaliteit.
 • Voordeel 3: Veelzijdigheid – De WORX Robotmaaier kan moeiteloos hoeken, kanten en hellingen tot 35% aan. Dit betekent dat hij net zo goed werkt op een golvend en heuvelachtig terrein als op een vlak grasveld.
 • Voordeel 4: Laag geluidsniveau en lange accuduur – Deze grasmaaier werkt behoorlijk stil, met een geluidsniveau van slechts 65 dB, wat je buren zeker zullen waarderen. Bovendien heeft de Li-ion accu een werkduur van 60 minuten, en kan deze worden uitgewisseld met andere WORX-producten.
 • Voordeel 5: Handige app-besturing en WiFi-connectiviteit – Met de WORX Robotmaaier kun je tuinieren met behulp van een app op je iPhone of Android-toestel. Dankzij WiFi-connectiviteit kan je de maaier altijd voor een mooi gazon laten zorgen, waardoor het traditionele, arbeidsintensieve maaien een ding van het verleden wordt.
 • Nadeel 1: De batterijduur. Hoewel de Li-ion accu van deze grasmaaier een levensduur van 60 minuten heeft, zou dit misschien niet genoeg zijn voor grotere gazons die zorgvuldig gemaaid moeten worden. Afhankelijk van de grootte van jouw grasveld, moet je misschien de maaier tussendoor opladen.
 • Nadeel 2: Het gebruik van de app. Hoewel het mogelijk is om de grasmaaier te bedienen met een app op jouw iPhone of Android, kan dit misschien een nadeel zijn voor mensen die niet technisch onderlegd zijn of geen toegang hebben tot een smartphone.
 • Nadeel 3: Navigatie. Ondanks dat de robotmaaier over slimme navigatie beschikt, zou het nog steeds moeilijk kunnen zijn voor de maaier om in complex ontworpen tuinen te navigeren of hindernissen te vermijden, die niet altijd voorspelbaar zijn.
 • Nadeel 4: De geluidsproductie. Hoewel de beschrijving aangeeft dat de maaier geluidsarm is op 65 dB, zou dit voor sommige gebruikers als storend kunnen worden ervaren, vooral als je van stilte in jouw tuin houdt.
 • Nadeel 5: Het beheren van hellingen. Ondanks dat de maaier hoeken, kanten en hellingen tot 35% aankan, kan dit een uitdaging zijn voor tuinen met steilere hellingen of onregelmatige landschappen.

Onze favoriet #3

Kowoll Robotmaaier Zonder Draad

Kowoll Robotmaaier Zonder Draad

Waarom we het gekozen hebben

De KOWOLL Robotmaaier Zonder Draad is een hoogwaardige, autonome maaier die perfect is voor je gazon van maximaal 1000 m². Deze robotmaaier levert uitstekende en efficiënte snijprestaties dankzij een 4400 mAh accu, een slim algoritme, een maaibreedte van 19 cm en instelbare maaihoogte. Jij geniet van een goed onderhouden gazon zonder extra werk of kosten, en de batterij-aangedreven werking levert geen emissies op, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt. Bovendien laadt de KOWOLL automatisch op als de accu leeg is en hervat het zijn werk precies waar het was gestopt. De regensensor zorgt ervoor dat de maaier automatisch terugkeert naar het laadstation bij regen. Daarnaast wordt de veiligheid verzekerd door hef- en kantelsensoren die het snijden onmiddellijk stoppen als de maaier wordt opgetild of gekanteld.

 • Voordeel 1: De WORX Vision robotmaaier is intelligent en gemakkelijk in te stellen. Je hoeft het enkel op je gazon te installeren, de startknop in te drukken en te kijken hoe het zijn werk doet. Geen gedoe met randkabels of antennes.
 • Voordeel 2: Dankzij het geavanceerde neuraal netwerk kan deze robotmaaier zelfstandig beslissen welk gras te maaien is, welke obstakels vermeden moeten worden en welke grenzen het niet mag overschrijden. Dit betekent dat je de maaier zonder toezicht kunt laten werken.
 • Voordeel 3: De WORX Vision robotmaaier heeft een hoge veiligheid en betrouwbaarheid, dankzij de AI en Full HD-camera. Het toestel kan de omgeving snel en volledig vastleggen, zodat het de situatie kan ‘zien’ en ‘begrijpen’. Het beschermt ook wilde dieren en tuinobjecten tegen mogelijke schade.
 • Voordeel 4: Het toestel bevat Multizonebeheer en kan meerdere gebieden op je eigendom beheren. Je hoeft alleen de RFID-etiketten in verschillende delen van je tuin te plaatsen en de maaier weet waar hij moet gaan om verder te maaien.
 • Voordeel 5: De robotmaaier is gekoppeld en intelligent. Je kunt het op afstand bedienen en programmeren met de ‘Noesis’ app op je mobiele telefoon of tablet (Wi-Fi/Bluetooth). Bovendien is de WORX Vision compatibel met spraakassistenten zoals Alexa en Google Home.
 • Nadeel 1: Hoewel het gebrek aan draad zorgt voor minder gedoe, kan het risico bestaan dat de maaier zich buiten de grenzen van je tuin begeeft. Het neurale netwerk zou dit moeten herkennen, maar met obstakels of ongewone tuinconstructies kunnen er mogelijk problemen optreden.
 • Nadeel 2: De robotmaaier is afhankelijk van de RFID-etiketten om verschillende gebieden van je tuin te herkennen. Als deze etiketten niet correct worden geplaatst, kan de maaier bepaalde delen van je tuin misschien niet maaien.
 • Nadeel 3: Hoewel de AI en de Full HD-camera een brede reeks obstakels kunnen detecteren en vermijden, bestaat er nog steeds de kans dat de Vision bepaalde obstakels over het hoofd ziet of incorrect registreert.
 • Nadeel 4: De noodzaak om de software automatisch te updaten kan voor sommigen een nadeel zijn. Als je ergens woont met onbetrouwbaar internet of regelmatig technische problemen ondervindt, kan dit proces frustrerend zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het product beschikt over meerdere modules voor verbeteringen, zijn deze modules optioneel en niet inbegrepen. Dit betekent dat, als je extra functies wilt zoals een alarm, GPS-tracker, LED-licht of zelfs een beschermende garage, dit vereist dat je extra moet uitgeven om deze los te kopen.

Onze favoriet #4

Worx Robotmaaier Zonder Draad

Worx Robotmaaier Zonder Draad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WORX Vision Robotmaaier Zonder Draad is een slimme, zelfstandige grasmaaier die dankzij geavanceerde technologie en AI jouw gazon moeiteloos onderhoudt. Met slechts een druk op de knop doet hij zijn werk, zonder dat je een randkabel of antenne nodig hebt. De AI en Full HD-camera helpen de Vision om obstakels te vermijden en beschermen eveneens wilde dieren en tuinvoorwerpen. Hij kan met gemak meerdere zones beheren en verplaatst zich autonoom, dankzij slimme RFID-etiketten. Je kunt de Vision bedienen en programmeren via de “Noesis” app op je smartphone en hij werkt zelfs met spraakassistenten zoals Alexa en Google Home. De WORX PowerShare-accu is tevens toepasbaar op alle 20V, 40V en 80V MAX Powershare WORX gereedschappen. De robotmaaier kan uitgebreid worden met drie optionele modules voor extra beveiliging, nachtmuishulp en UV-bescherming. Hij is gemakkelijk te reinigen en komt met een garantie van 3 jaar, mits je het product binnen 30 dagen na aankoop registreert.

 • Voordeel 1: De WORX Vision robotmaaier is intelligent en gemakkelijk in te stellen. Je hoeft het enkel op je gazon te installeren, de startknop in te drukken en te kijken hoe het zijn werk doet. Geen gedoe met randkabels of antennes.
 • Voordeel 2: Dankzij het geavanceerde neuraal netwerk kan deze robotmaaier zelfstandig beslissen welk gras te maaien is, welke obstakels vermeden moeten worden en welke grenzen het niet mag overschrijden. Dit betekent dat je de maaier zonder toezicht kunt laten werken.
 • Voordeel 3: De WORX Vision robotmaaier heeft een hoge veiligheid en betrouwbaarheid, dankzij de AI en Full HD-camera. Het toestel kan de omgeving snel en volledig vastleggen, zodat het de situatie kan ‘zien’ en ‘begrijpen’. Het beschermt ook wilde dieren en tuinobjecten tegen mogelijke schade.
 • Voordeel 4: Het toestel bevat Multizonebeheer en kan meerdere gebieden op je eigendom beheren. Je hoeft alleen de RFID-etiketten in verschillende delen van je tuin te plaatsen en de maaier weet waar hij moet gaan om verder te maaien.
 • Voordeel 5: De robotmaaier is gekoppeld en intelligent. Je kunt het op afstand bedienen en programmeren met de ‘Noesis’ app op je mobiele telefoon of tablet (Wi-Fi/Bluetooth). Bovendien is de WORX Vision compatibel met spraakassistenten zoals Alexa en Google Home.
 • Nadeel 1: Hoewel het gebrek aan draad zorgt voor minder gedoe, kan het risico bestaan dat de maaier zich buiten de grenzen van je tuin begeeft. Het neurale netwerk zou dit moeten herkennen, maar met obstakels of ongewone tuinconstructies kunnen er mogelijk problemen optreden.
 • Nadeel 2: De robotmaaier is afhankelijk van de RFID-etiketten om verschillende gebieden van je tuin te herkennen. Als deze etiketten niet correct worden geplaatst, kan de maaier bepaalde delen van je tuin misschien niet maaien.
 • Nadeel 3: Hoewel de AI en de Full HD-camera een brede reeks obstakels kunnen detecteren en vermijden, bestaat er nog steeds de kans dat de Vision bepaalde obstakels over het hoofd ziet of incorrect registreert.
 • Nadeel 4: De noodzaak om de software automatisch te updaten kan voor sommigen een nadeel zijn. Als je ergens woont met onbetrouwbaar internet of regelmatig technische problemen ondervindt, kan dit proces frustrerend zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het product beschikt over meerdere modules voor verbeteringen, zijn deze modules optioneel en niet inbegrepen. Dit betekent dat, als je extra functies wilt zoals een alarm, GPS-tracker, LED-licht of zelfs een beschermende garage, dit vereist dat je extra moet uitgeven om deze los te kopen.

Onze favoriet #5

Orbex Robotmaaier Zonder Draad

Orbex Robotmaaier Zonder Draad

Waarom we het gekozen hebben

De Orbex S400G Robotmaaier Zonder Draad is jouw perfecte tuinhulp, die je op het digitale display eenvoudig kunt instellen. Deze zelfrijdende grasmaaier komt met een moderne garage die bescherming biedt tegen regen, hagel en andere weersinvloeden en fungeert als een handige schuilplaats. Verder kun je de maaihoogte aanpassen via 5 standen, variërend van 20 mm tot 60 mm, met een snijdiameter van 180 mm. De krachtige robotmaaier navigeert probleemloos door zwaar terrein, dankzij de sensoren die ontworpen zijn voor hellingen tot 35% en nauwere passages (> 0,8 m). Bij de levering ontvang je naast de robotmaaier ook een garage, een laadstation, een oplader, een accu, 6 reservemessen, 100 m begrenzingsdraad en 130 draadklemmen.

 • Voordeel 1: De Orbex S400G robotmaaier is volledig zelfrijdend en heeft een digitaal display voor gebruiksgemak. Dit betekent dat je niet meer zelf je gazon hoeft te maaien, de maaier doet dit automatisch voor je.
 • Voordeel 2: De maaier komt met een moderne garage die ideale bescherming biedt tegen regen, hagel of andere weersinvloeden. Hierdoor blijft je robotmaaier veilig opgeborgen wanneer hij niet in gebruik is.
 • Voordeel 3: De maaihoogte van de grasmaaier kan worden aangepast aan jouw individuele wensen. Je kunt kiezen uit 5 standen, variërend van 20 mm tot 60 mm, wat zorgt voor een netjes onderhouden gazon dat aan jouw specifieke voorkeuren voldoet.
 • Voordeel 4: De robotmaaier is ontworpen om zonder problemen door zwaar terrein te navigeren. Dankzij de geïntegreerde sensoren kan hij hellingen tot 35% en nauwere passages (> 0,8 m) aan. Dus zelfs als je gazon heuvels en smalle paden heeft, kan deze robotmaaier het probleemloos aan.
 • Voordeel 5: De leveringsinhoud is zeer uitgebreid. Naast de robotmaaier en garage krijg je ook een laadstation, een oplader, een accu, 6 reservemessen, 100 m begrenzingsdraad en 130 draadklemmen. Hiermee heb je alles wat je nodig hebt om je maaier te installeren en te onderhouden, zonder extra kosten of moeite van jouw kant.
 • Nadeel 1: Hoewel de Orbex S400G robotmaaier krachtig genoeg is om door zwaar terrein te navigeren en hellingen tot 35% aan kan, kan dit een probleem zijn als je tuin nog steilere hellingen heeft. De maaier zou dan mogelijk zijn werk niet kunnen voltooien.
 • Nadeel 2: De snijdiameter van de robotmaaier bedraagt 180 mm, wat betekent dat de maaier mogelijk niet het gras heel dicht langs de randen van je tuin kan maaien. Je zou dan handmatig moeten trimmen om een perfect gemaaid gazon te krijgen.
 • Nadeel 3: Hoewel de maaier een garage heeft voor bescherming tegen weersinvloeden, kun je je zorgen maken over de duurzaamheid van de maaier als deze onbeschermd zou zijn in geval van extreem weer. Je zult vaker naar de weersvoorspelling moeten kijken om ervoor te zorgen dat de maaier veilig is.
 • Nadeel 4: De maaihoogte kan worden aangepast via 5 standen van 20 mm tot 60 mm. Hoewel dit flexibiliteit biedt, is het wellicht niet voldoende als je specifieke maaihoogtes nodig hebt die buiten deze reeks vallen.
 • Nadeel 5: De robotmaaier heeft een begrenzingsdraad nodig om zijn werkgebied te bepalen. Dit betekent dat je enige tijd en moeite zou moeten investeren om de draad correct op te zetten en eventueel regelmatig te controleren en te onderhouden. Dit kan het gemak van een robotmaaier enigszins beperken.

Onze favoriet #6

Gardena Robotmaaier Zonder Draad

Gardena Robotmaaier Zonder Draad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Gardena Robotmaaier Zonder Draad is een hightech oplossing voor groenvoorziening. Dankzij LONA Intelligence biedt deze robotmaaier AI-gedreven functies zoals intelligente mapping, zones management, Area Protect en Location Tracking. Dit houdt in dat je tuin nauwkeurig in kaart wordt gebracht voor een optimaal maairesultaat en realtime plaatsbepaling van de maaier. Met het zonebeheer kun je de maaifrequentie en -intensiteit voor verschillende gedeeltes van je tuin instellen, terwijl je met Area Protect bepaalde gebieden kunt blokkeren voor de robotmaaier. Je houdt rechtstreeks controle over alle functies via een slimme app (online registratie vereist). In de verpakking vind je 1 robotmaaier SILENO city 600 m², 1 smart gateway, 1 laadstation, 200 m begrenzingskabel, 4 connectoren, 5 aansluitklemmen en 200 haken.

 • Voordeel 1: Dankzij de LONA Intelligence AI-technologie heb je toegang tot functies zoals intelligente mapping, zonebeheer, Area Protect en locatietracking. Dit betekent dat de robotmaaier met precisie jouw tuin kan navigeren.
 • Voordeel 2: Deze robotmaaier maakt gebruik van intelligente mapping en locatietracking om een gedetailleerde kaart van jouw tuin te creëren. Dit betekent dat het apparaat efficiënt te werk gaat door een nauwkeurige plattegrond te maken van het te maaien gebied.
 • Voordeel 3: Het zonebeheer en de Area-Protect-functie zorgen voor optimale gazonverzorging. Ze stellen je in staat om de maaiintensiteit en frequentie voor verschillende gebieden te definiëren en om blokkeerzones in te stellen. Zo kun je de maaier dus volledig naar wens instellen.
 • Voordeel 4: Je hebt directe controle over alle functies van de robotmaaier via een slimme app. Hierdoor kun je op ieder gewenst moment de instellingen van de maaier aanpassen.
 • Voordeel 5: Deze set bevat alles wat je nodig hebt om van start te gaan: een robotmaaier voor 600 m², een slimme gateway, een laadstation, 200 meter begrenzingskabel, 4 connectoren, 5 aansluitklemmen en 200 haken. Hiermee heb je alles in handen om jouw gazon perfect te onderhouden.
 • Het beoordelen en het vinden van nadelen van een product op basis van een beschrijving kan lastig zijn, vooral als de beschrijving voornamelijk de functies en voordelen benadrukt. Desalniettemin, hier zijn vijf mogelijke nadelen gebaseerd op de opgegeven productbeschrijving van de Gardena robotmaaier zonder draad:
 • Nadeel 1: Afhankelijkheid van technologie: Hoewel de AI, intelligente mapping, en locatie tracking technologieën indrukwekkend klinken, kunnen ze problemen opleveren als je niet vertrouwd bent met technologie. Het gebruiken en begrijpen van deze technologieën zou een uitdaging kunnen zijn, vooral voor de minder technisch onderlegde gebruikers.
 • Nadeel 2: Vereiste online registratie: Het feit dat online registratie vereist is voor het gebruik van de slimme app kan mogelijk een nadeel zijn. Niet alle gebruikers willen zich online registreren of hun persoonlijke gegevens delen.
 • Nadeel 3: Beperking door begrenzingskabel: Ondanks dat het een robotmaaier zonder draad is, moet u nog steeds een begrenzingskabel installeren om het maai gebied af te bakenen. Dit kan extra werk en moeite vergen om de kabel correct te installeren.
 • Nadeel 4: Ingestelde blokkeerzones: Hoewel het handig kan zijn om blokkeerzones in te stellen, kan het ook beperkend zijn. Als je je tuin anders wilt indelen of iets wilt verplaatsen, moet je mogelijk ook de instellingen van de maaier aanpassen.
 • Nadeel 5: Beperkte maaifrequentie per gebied: Het is mogelijk dat de mogelijkheid om de maaifrequentie voor verschillende gebieden te definiëren mogelijk niet aan ieders behoeften voldoet. Afhankelijk van de groeidynamiek van je gras, kun je merken dat sommige gebieden overmaaid zijn terwijl anderen onvoldoende worden gemaaid.

Onze favoriet #7

Worx Robotmaaier Zonder Draad

Worx Robotmaaier Zonder Draad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WORX Robotmaaier Zonder Draad is jouw ultieme tuingereedschap dat technologie en comfort combineert. De Landroid variant beschikt over verspringende messen die zo dicht mogelijk bij de gazonrand maaien, voor die perfecte afwerking. Het nieuwe WiFi- en Bluetooth-systeem zorgt voor een directe verbinding tussen de app en de maaier die jouw bedieningscomfort aanzienlijk verhoogt en handige software-updates mogelijk maakt. Dankzij de nieuwe GroundTracer-functie, tillen de messen automatisch op bij oneffenheden en worden beschermd, wat meer duurzaamheid biedt. Tevens heeft deze maaier waterbescherming, waardoor reinigen met de tuinslang probleemloos kan worden uitgevoerd. Kortom, de WORX Robotmaaier Zonder Draad maakt grasmaaien een fluitje van een cent.

 • Voordeel 1: De WORX Landroid Robotmaaier Zonder Draad heeft verspringende messen, wat betekent dat jij geniet van een perfect gemaaid gazon tot aan de rand. Geen noodzaak voor extra trimmen na het maaien!
 • Voordeel 2: Dankzij de nieuwe WiFi- en Bluetooth-connectiviteit heb je directe verbinding tussen app en grasmaaier, wat meer bedieningscomfort betekent. Je kunt je maaier eenvoudig bedienen vanaf je smartphone, waar je ook bent.
 • Voordeel 3: Door de handige software-updates, heb je altijd toegang tot de nieuwste functies en verbeteringen zonder extra kosten. Je grasmaaier wordt met de tijd beter in plaats van verouderd.
 • Voordeel 4: De innovatieve GroundTracer-functie zorgt ervoor dat de messen automatisch optillen bij oneffenheden in het gazon, waardoor de levensduur van de messen wordt verlengd en schade aan het apparaat wordt voorkomen.
 • Voordeel 5: De WORX Landroid Robotmaaier Zonder Draad heeft een nieuw waterbeschermingsfunctie, waardoor je je robotmaaier eenvoudig kunt reinigen met de tuinslang. Dit bespaart je veel tijd en moeite bij het onderhoud van de maaier.
 • Op basis van de verstrekte productinformatie kunnen potentiële nadelen zijn:
 • Nadeel 1: De ‘Cut to edge’ functie betekent dat de robotmaaier dicht bij de rand van het gazon maait. Dit kan mogelijk een probleem zijn als je gazon grenst aan delicate bloembedden of andere kwetsbare landschapselementen.
 • Nadeel 2: De robotmaaier is voorzien van WiFi en Bluetooth voor een directe verbinding met een app. Dit kan een beperking zijn als je niet tech-savvy bent of geen interesse hebt in het beheren van je grasmaaier via een app.
 • Nadeel 3: Met de ‘GroundTracer’ functie tillen de maaibladen bij oneffenheden automatisch op. Dit kan betekenen dat hogere oneffenheden op je gazon mogelijk niet worden gemaaid, waardoor een ongelijk maairesultaat ontstaat.
 • Nadeel 4: Het product wordt geadverteerd met waterbestendigheid en eenvoudige reiniging met de tuinslang. Dit betekent echter niet noodzakelijk dat het volledig waterdicht is, en zware regen of overstromingen kunnen mogelijk nog steeds schade aanrichten.
 • Nadeel 5: Hoewel het product heeft verspringende messen, is het niet gespecificeerd hoe deze messen presteren met dicht of sterk gras. Het is mogelijk dat het apparaat niet effectief is als je gazon bijzonder dik of rijk is.

Onze favoriet #8

Einhell Robotmaaier Zonder Draad

Einhell Robotmaaier Zonder Draad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Einhell FREELEXO 300 – Solo is een robotmaaier zonder draad, die deel uitmaakt van de Power X-Change familie, een systeem dat flexibiliteit en veelzijdigheid biedt. Deze maaier is ontworpen voor gazons tot 300 m² en kan hellingen tot 35% hanteren. De maaihoogte is verstelbaar van 20 tot 60 mm, waardoor je gras precies op de gewenste hoogte wordt gemaaid. Je kunt de werktijd in 8 stappen programmeren en zelfs een onafhankelijk programma starten voor een gebied buiten het hoofdgebied. Voor extra beveiliging is er een pincode en diefstalalarm op de robotmaaier. Wanneer het apparaat opladen nodig heeft, keert het automatisch terug naar het laadstation. Dankzij de multizone scheermodus kan de robot ook in complexe tuinen zonder problemen werken. Bovendien zorgen de regen-, slag-, kantel- en hefsensoren voor een veilige, zelfstandige werking.

 • Voordeel 1: De Einhell FREELEXO 300 Solo is een onderdeel van de Power X-Change familie. Dit betekent dat jij kunt rekenen op veelzijdigheid binnen dit systeem. Je kunt de maaier dus naadloos integreren in jouw bestaande gardetool-kit dat deel uitmaakt van dezelfde familie.
 • Voordeel 2: Deze robotgrasmaaier is uitermate geschikt voor gazons tot 300 m². De verstelbare maaihoogte van 20 tot 60 mm en de mogelijkheid om te functioneren op hellingen tot 35% zorgen ervoor dat hij zich aan vele omstandigheden kan aanpassen.
 • Voordeel 3: De FREELEXO 300 Solo heeft een programmeerbare werktijd die je in 8 stappen kunt instellen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een onafhankelijk programma voor buiten naar het hoofdgebied te starten. Hiermee heb jij de volledige controle over wanneer en hoe jouw gazon wordt gemaaid.
 • Voordeel 4: Een belangrijk veiligheidsaspect van deze robotmaaier is de diefstalbeveiliging door pincode en een alarmsignaal. Dit zorgt ervoor dat jouw investering beschermd is tegen eventuele onbevoegde toegang of diefstal.
 • Voordeel 5: Met de multizone scheermodus kan deze robotgrasmaaier ook in complexe en kronkelige tuinen zonder problemen werken. Daarnaast heeft hij een systeem van regen-, slag-, kantel- en hefsensoren dat ervoor zorgt dat hij veilig en zelfstandig blijft werken, zelfs in uitdagende omstandigheden.
 • Nadeel 1: Deze robotmaaier wordt aanbevolen voor gazons tot 300 m². Als jouw gazon groter is, is dit model mogelijk niet voldoende voor jou.
 • Nadeel 2: Hoewel deze robotmaaier in staat is om op hellingen tot 35% te werken, kan hij mogelijk moeite hebben met steilere oppervlakken. Als jouw gazon steile hellingen heeft, is dit iets om rekening mee te houden.
 • Nadeel 3: De maaizone moet worden geprogrammeerd in 8 verschillende stappen. Dit kan voor enige complexiteit zorgen bij de begin-instelling.
 • Nadeel 4: Hoewel het model zelfstandig terugkeert naar het laadstation en automatisch oplaadt, betekent dit dat er altijd een toegankelijk oplaadstation in de buurt van het maaioppervlak moet zijn.
 • Nadeel 5: Terwijl deze maaier diefstalbeveiliging met pincode en alarmsignaal heeft, vereist dit dat je een pincode onthoudt en mogelijk haastig naar buiten moet gaan als het alarmsignaal afgaat, wat wat overlast kan veroorzaken.

Onze favoriet #9

Gardena Robotmaaier Zonder Draad

Gardena Robotmaaier Zonder Draad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Gardena Sileno Minimo Robotmaaier Zonder Draad is een gebruiksvriendelijke, veelzijdige grasmaaier die levert aan elke tuinbezitter. Met een intuïtieve Bluetooth-app voor eenvoudige installatie en bediening, kun je deze maaier tot een afstand van 10 meter bedienen. Daarnaast is hij ongelofelijk stil met 57 dB (A), wat het de stilste in zijn klasse maakt. Hij is een doorgewinterde navigator die zelfs de smalste hoeken en passages kan bereiken dankzij de CorridorCut-functie. Ongeacht het weer en het terrein, deze robotmaaier blijft presteren, hij kan zelfs in de regen werken en op moeilijk terrein. Hij is gemakkelijk schoon te maken; je kunt hem gewoon met een slang afspoelen. Bovendien worden bij je levering ook een laadstation, 150 meter begrenzingskabel, 150 haken, 4 connectoren en 5 aansluitklemmen meegeleverd.

 • Voordeel 1: Dankzij de intuïtieve Gardena Bluetooth app, die gemakkelijk te installeren is en gebruiksvriendelijk, kun jij je robotmaaier tot maximaal 10 meter afstand bedienen.
 • Voordeel 2: Met zijn Pro-silent functie die slechts 57 dB (A) produceert, is deze Robotmaaier de stilste in zijn klasse. Dit betekent dat jij of je buren niet gestoord worden door geluidsoverlast tijdens het maaien.
 • Voordeel 3: De Gardena robotmaaier is uitgerust met een ervaren navigatiesysteem. Dankzij de CorridorCut-functie kan het zelfs nauwe passages en smalle hoeken bereiken, zodat geen enkel stukje van je gazon wordt overgeslagen.
 • Voordeel 4: Deiemaaier is ontworpen om onder alle weersomstandigheden te werken, zelfs bij regen en op moeilijk terrein. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over de prestaties in wisselende weersomstandigheden.
 • Voordeel 5: Deze draadloze robotmaaier van Gardena is zeer gemakkelijk te reinigen. Hij kan namelijk gewoon met de tuinslang worden afgespoeld, waardoor je meer tijd overhoudt om van een perfect gemaaid gazon te genieten.
 • Nadeel 1: Je moet online registratie uitvoeren om de intuïtieve Gardena Bluetooth-app te gebruiken. Dit kan een nadeel zijn als je niet technisch onderlegd bent of als je geen regelmatige internettoegang hebt.
 • Nadeel 2: Ondanks dat deze robotmaaier als de stilste in zijn klasse wordt geadverteerd, produceert hij nog steeds 57 dB (A) aan geluid. Dit kan nog steeds hoorbaar zijn en storend zijn als je houdt van complete stilte in je tuin.
 • Nadeel 3: Hoewel de CorridorCut-functie ervoor zorgt dat de maaier op smalle plaatsen kan navigeren, betekent dit niet dat hij elk stukje van je tuin kan bereiken. Er kunnen nog steeds gebieden zijn waar de maaier niet kan komen en waar je handmatig moet maaien.
 • Nadeel 4: De robotmaaier is ontworpen om onder alle weersomstandigheden te werken, wat betekent dat het zelfs in de regen zal werken. Dit kan voor sommige mensen een nadeel zijn, omdat ze de maaier misschien niet willen laten werken als er kans is op blikseminslag of extreme weersomstandigheden.
 • Nadeel 5: Het reinigen van de robotmaaier houdt in dat je hem met een waterslang moet afspoelen. Afhankelijk van je situatie, zoals het niet hebben van een buitenkraan of waterrestricties, kan dit een belangrijk nadeel zijn.

Onze favoriet #10

Yard Force Robotmaaier Zonder Draad

Yard Force Robotmaaier Zonder Draad

Waarom we het gekozen hebben

De Yard Force Robotmaaier Zonder Draad is een krachtige en slimme keuze voor je tuinonderhoud. Uitgerust met een 20V lithium-ion accu en een snijbreedte van 160 mm, kan deze robotmaaier moeiteloos je gazon beheren. Verrijkt met de IRadar ultrasone sensor om obstakels te detecteren en botsingen te voorkomen, zorgt deze robotmaaier voor een beveiligde werking. De randsnijfunctie zorgt voor een schoon en netjes gazon, en de borstelloze motor levert een stille en krachtige snijprestatie. Een bijkomend voordeel: met het praktische mulchsysteem worden de grashalmen vermalen en over het gazon verdeeld als meststof. Bovendien biedt deze robotmaaier eenvoudige bediening via een smartphone-app en snelle installatie. De verpakking bevat de robotmaaier, een laadstation, 100m begrenzingskabel, 120 bevestigingsnagels, 9m netsnoer, reserve messen, schroeven, een kabelconnector, afstandhouder en handleiding.

 • Voordeel 1: De Yard Force robotmaaier is uitgerust met een krachtige 20 V Lithium-ion cel accu, wat een sterke en betrouwbare stroomvoorziening verzekert voor een grondige maaibeurt van jouw gazon.
 • Voordeel 2: De veiligheidsfuncties zijn indrukwekkend, met een IRadar ultrasone sensor die obstakels detecteert op een afstand van 20-55 mm en een hellingssensor en botsingssensor voor extra bescherming. Dit zorgt ervoor dat jouw robotmaaier zonder schade door jouw tuin kan manoeuvreren.
 • Voordeel 3: Een borstelloze motor maakt stille en krachtige snijprestaties mogelijk. Dit betekent dat jij jouw gazon kan maaien zonder lawaai, waardoor het voor jouzelf en jouw buren aangenamer wordt.
 • Voordeel 4: Het beschikt over een praktisch mulchsysteem dat grashalmen fijnmaakt en over jouw gazon verspreidt, wat fungeert als een natuurlijke meststof. Hierdoor blijft jouw gazon gezonder zonder extra inspanning.
 • Voordeel 5: Dankzij de eenvoudige bediening via een smartphone-app is de installatie en het dagelijks gebruik een fluitje van een cent. Met de CloudHawk-app volg jij eenvoudig de stappen en is jouw robotmaaier snel klaar om aan de slag te gaan in jouw tuin.
 • Nadeel 1: Volledig afhankelijk van de accu – De Yard Force robotmaaier draait op een 20V 2,0 Ah lithium-ion-accu. Dit kan een beperking zijn als je een groot gazon hebt dat moet worden gemaaid, want als de accu leeg is, zal de maaier stoppen en moet deze worden opgeladen voordat je verder kunt gaan.
 • Nadeel 2: Snijbreedte – Deze robotmaaier heeft een relatief smalle snijbreedte van 160 mm. Dit betekent dat het mogelijk meer rondritten nodig heeft om al het gras te maaien, vooral als je een grotere tuin hebt.
 • Nadeel 3: Sensoren afhankelijkheid – De Yard Force robotmaaier vertrouwt op sensoren zoals de IRadar ultrasone sensor om obstakels te detecteren en botsingen te voorkomen. Hoewel dit een goede beveiligingsfunctie is, kan het soms leiden tot problemen als de sensoren valse positieven detecteren, zoals het detecteren van objecten die er niet zijn of het niet detecteren van objecten die er wel zijn.
 • Nadeel 4: Installatieproces – Hoewel de productbeschrijving vermeldt dat de robotmaaier eenvoudig te bedienen is via een smartphone-app en snel te installeren, kan dit voor sommige gebruikers toch een uitdaging zijn, vooral voor mensen die niet technisch onderlegd zijn.
 • Nadeel 5: Vereiste permanente opstelling – De maaier komt met een 100 meter begrenzingskabel die geïnstalleerd moet worden om de grenzen van het maaigebied aan te duiden. Dit kan een gedoe zijn om te installeren en een beperking zijn als je de maaier op verschillende locaties wilt gebruiken, omdat de kabel elke keer opnieuw geïnstalleerd moet worden.

Na grondig onderzoek en testen van de 10 beste draadloze robotmaaiers, kunnen we concluderen dat technologie ons leven echt gemakkelijker en beter kan maken. Zonder twijfel zul jij genieten van een netjes en goed onderhouden gazon zonder dat jij zelf het zware werk hoeft te doen. Deze intelligente machines kunnen automatisch maaien, hebben vaak een geruisloze werking en bieden effectieve maairesultaten. Bovendien zijn ze vaak voorzien van functies die het mogelijk maken om vanaf je smartphone te besturen. Een draadloze robotmaaier is een slimme en betrouwbare keuze voor jouw tuinonderhoud. Neem vooral ook in overweging dat een eenmalige investering jou op de lange termijn veel tijd, inspanning en mogelijk zelfs geld kan besparen.

Inhoudsopgave