a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Robotmaaier: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 beste robotmaaiers volgens ons nieuwste onderzoek om de perfecte keuze voor jouw gazon te maken.

Unser Favorit: Worx Robotmaaier

Worx Robotmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Home And Garden Robotmaaier

Bosch Home And Garden Robotmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Worx Robotmaaier

Worx Robotmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Yard Force Robotmaaier

Yard Force Robotmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Yard Force Robotmaaier

Yard Force Robotmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Roboup Robotmaaier

Roboup Robotmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Nac New American Concept Robotmaaier

Nac New American Concept Robotmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Gardena Robotmaaier

Gardena Robotmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Worx Robotmaaier

Worx Robotmaaier
★★★★★

Unser Favorit: Gardena Robotmaaier

Gardena Robotmaaier
★★★★★

Ben jij het zat om elke week je gazon te maaien? Of ben je gewoon op zoek naar een gemakkelijkere manier om je gazon er fris en netjes uit te laten zien zonder dat je er spierpijn van krijgt? Dan hebben we goed nieuws voor je! We hebben het nieuwste onderzoek naar de beste robotmaaiers op de markt uitgevoerd en we zijn hier om je te helpen de beste keuze te maken. In deze gids bespreken we de tien beste robotmaaiers die we hebben getest, waarbij we kijken naar de functies, de kwaliteit van het maaien, de prijs, betrouwbaarheid en het gebruiksgemak. Maak het jezelf makkelijker met een robotmaaier – lees verder om erachter te komen welke het beste bij jouw behoeften past!

Een robotmaaier is een innovatief tuinapparaat dat je helpt bij het moeiteloos maaien van het gazon. Met zijn automatische werking, kun jij achterover leunen en ontspannen terwijl de robotmaaier het zware werk doet. Deze slimme tuinhulp is programmeerbaar, kan omgaan met verschillende terreinen en hellingen, en keert zelf terug naar zijn oplaadstation wanneer de batterij bijna leeg is. Kortom, een robotmaaier maakt het onderhoud van je tuin gemakkelijker en bespaart je veel tijd en energie.

Check Uit

Onze favoriet #1

Worx Robotmaaier

Worx Robotmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WORX Robotmaaier is een toonaangevende tuin gadget met technologie 2.0 – een accu grasmaaier die bijna op artificial intelligence lijkt en die eens ingesteld, intelligent en efficiënt navigeert, zonder verdere acties van jou. Deze elektrische maaier, die in 2019 vijf van de zeven prijzen heeft gewonnen, neemt moeiteloos hoeken, kanten en hellingen tot 35% aan, werkt geluidsarm (65dB) en houdt het een uur vol op zijn uitwisselbare Li-ion accu. Met de bijbehorende app op jouw iPhone of Android, transformeert de maaier jouw tuinieren in een vlekkeloos en moeiteloos proces door altijd voor een mooi gazon te zorgen. Bovendien wordt deze gadget geleverd met een scala aan accessoires, waaronder een oplaadbare batterij (20 V, 2.0 A), 9 x messen & schroeven, oplaadstation incl. adapter, spijkers, 130 m draad met 180 pinnen (haringen), plus 2+1 extra jaar garantie na registratie binnen 30 dagen. De maaier is ook diefstalbestendig, dus jouw investering is altijd veilig.

 • Voordeel 1: De WORX Robotmaaier beschikt over Technologie 2.0. Dit betekent dat het apparaat bijna lijkt op een artificial intelligence: je stelt het eenmaal in en hoeft er dan niet meer aan te denken. Dankzij de intelligente navigatie van deze robotmaaier werkt hij sneller en efficiënter dan andere gazonmaaiers.
 • Voordeel 2: Dit apparaat heeft zich bewezen door maar liefst vijf van de zeven prijzen te winnen in 2019. Het is een flexibele, elektrische maaier die klaar is om voor jouw grasveld te zorgen. Bovendien is deze tuingadget beveiligd tegen diefstal.
 • Voordeel 3: De WORX Robotmaaier is een veelzijdige assistent voor jouw gazon. Het apparaat kan zonder probleem hoeken, kanten en hellingen tot 35% aanpakken. Daarnaast is de maaier geluidsarm (65 dB) en de Li-ion accu heeft een duur van 60 minuten. Bovendien kan de accu uitgewisseld worden met andere Worx-producten.
 • Voordeel 4: De maaier kan eenvoudig bestuurd worden via een app en wifi. Hierdoor kan de grasmaaier altijd zorgen voor een mooi gazon. Je kan het apparaat eenvoudig vanaf je iPhone of Android besturen waardoor het moeizame grasmaaien verleden tijd is.
 • Voordeel 5: Bij de aankoop van de WORX Robotmaaier ontvang je een compleet pakket. Dit bevat een robot grasmaaier met een oplaadbare batterij (20 V, 2.0 A), 9 messen & schroeven, een oplaadstation incl. adapter, en spijkers, 130 m draad met 180 pinnen (haringen). Dit maakt het een zeer compleet tuingereedschap.
 • Hoewel de WORX Robotmaaier de nieuwste technologie en veel indrukwekkende functionaliteiten heeft, zijn er desondanks een paar nadelen die je in overweging moet nemen:
 • Nadeel 1: Afhankelijkheid van technologie – Ondanks dat de maaier intelligent en efficiënt navigeert, is het volledig afhankelijk van technologie. Het kan problematisch zijn als er technische storingen optreden of als de elektronica defect raakt.
 • Nadeel 2: Geluidsniveau – Hoewel het aangegeven geluidsniveau van 65 dB redelijk stil is voor een grasmaaier, kan dit nog steeds overlast veroorzaken in een stille woonwijk, vooral omdat deze maaier zelfstandig kan werken zonder jouw toezicht.
 • Nadeel 3: Veiligheid – Hoewel het product bescherming tegen diefstal heeft, is het apparatuur dat buiten wordt gelaten en dus een potentieel doelwit voor dieven kan zijn.
 • Nadeel 4: Energieverbruik – De maaier heeft een looptijd van 60 minuten op een volledig opgeladen batterij, dit kan problematisch zijn als je een groter gazon hebt dat meer tijd nodig heeft om volledig gemaaid te worden.
 • Nadeel 5: Beperking op de helling: De maaier kan hellingen tot 35% aan, dit kan een probleem zijn als je tuin steilere hellingen heeft, dan zal de robotmaaier deze gebieden niet kunnen maaien.

Onze favoriet #2

Bosch Home And Garden Robotmaaier

Bosch Home And Garden Robotmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Robotmaaier van Bosch Home and Garden is een geavanceerd apparaat, uitgerust met de slimme LogiCut-technologie die jouw gazon in kaart brengt en vervolgens efficiënt en in parallelle banen maait. Het is bijzonder handig voor krappe ruimtes, met de mogelijkheid om doorgangen van minimaal 75 cm aan te kunnen zonder een begrenzingsdraad. Met de AUTO Calendar Function maakt de Indego XS 300 een gepersonaliseerd maaischema dat perfect aansluit op jouw gazon. De maaier kan bovendien tot drie gazongedeeltes maaien met een totale oppervlakte van 300 m2 dankzij de MultiArea-functie. In de doos ontvang je de Indego XS 300, een basisstation en bevestigingsschroeven, een voedingseenheid van 7 m, een begrenzingsdraad van 100m, kabelverbinder, 140 bevestigingspinnen, allemaal netjes verpakt in een kartonnen doos.

 • Voordeel 1: De Robotmaaier van Bosch Home and Garden beschikt over LogiCut-technologie. Dit betekent dat de maaier jouw gazon systematisch en snel in kaart brengt. Hierdoor kan het jouw gazon in efficiënte parallelle banen maaien, waardoor je gazon sneller klaar is.
 • Voordeel 2: Deze maaier heeft geen problemen met nauwe doorgangen. Het kan namelijk doorgangen met een minimumbreedte van 75 cm tussen de draden aan, zonder dat er een begrenzingsdraad nodig is. Dit maakt het manoeuvreren door jouw tuin een stuk eenvoudiger.
 • Voordeel 3: Met de AUTO Calendar Function berekent de Indego automatisch een maaischema dat geoptimaliseerd is voor de grootte van jouw gazon. Dit bespaart jou tijd omdat je niet zelf hoeft in te schatten wanneer het gras gemaaid moet worden.
 • Voordeel 4: De Bosch Robotmaaier is zeer efficiënt door de MultiArea-functie. De Indego XS 300 kan namelijk maximaal drie gazongedeeltes maaien met een totale oppervlakte van 300 m2. Dit maakt deze maaier bijzonder geschikt als je meerdere gazongedeeltes hebt.
 • Voordeel 5: De leveromvang van deze robotmaaier is zeer compleet. Bij jouw aankoop ontvang je de Indego XS 300, een basisstation en bevestigingsschroeven, een voedingseenheid van 7 m, een begrenzingsdraad van 100 m, een kabelverbinder, 140 bevestigingspinnen en een kartonnen doos. Alles wat je nodig hebt om direct te starten met maaien is dus inbegrepen.
 • Nadeel 1: Hoewel het LogiCut-systeem efficiënt kan zijn, kan het ook complex zijn. Het is mogelijk dat je bepaalde gebieden van je gazon moet aanpassen om dit systeem optimaal te laten werken.
 • Nadeel 2: De Robotmaaier heeft een minimumbreedte van doorgangen van 75 cm nodig, wat betekent dat als je een kleiner object in je tuin hebt, de maaier niet in staat zal zijn om er omheen te manoeuvreren zonder extra instellingen.
 • Nadeel 3: De AUTO Calendar Function kan weliswaar handig zijn, maar kan nog steeds leiden tot verschuivingen in je maaiprogramma die wellicht niet ideaal zijn en die je zelf moet aanpassen voor de optimale verzorging van je gazon.
 • Nadeel 4: Hoewel de MultiArea-functie kan maaie tot maximaal drie gazonsegmenten, kan dit nog steeds niet voldoende zijn voor grotere tuinen of complexe tuinontwerpen.
 • Nadeel 5: Op basis van de productomschrijving is het installatieproces van de begrenzingsdraad waarschijnlijk ingewikkeld en tijdrovend. Je zal mogelijk extra tijd kwijt zijn om de basisstation, begrenzingsdraad en bevestigingsschroeven correct te installeren.

Onze favoriet #3

Worx Robotmaaier

Worx Robotmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WORX robotmaaier is je ideale tuinhulp voor kleinere gazons tot 400 m², waarmee je verzekerd bent van mooi en verzorgd gazon dat jaloerse blikken van je buren zal trekken. Deze slimme maaier, uitgerust met AIA-technologie, navigeert zich efficiënt en gestructureerd door je tuin: hij bespaart tijd en energie en zorgt bovendien voor je gras. Hij wordt aangedreven door een 20V batterij (uit de Powershare-serie en dus vervangbaar met andere Worx-apparaten) met een indrukwekkende levensduur van 60 minuten, waardoor regelmatig gazononderhoud een fluitje van een cent wordt. Zwaar maaigedoe behoort definitief tot het verleden, want deze robotmaaier kan hellingen tot 35 procent en randen moeiteloos aan en werkt bovendien fluisterstil. Dankzij de wifi-verbinding bedien je het apparaat eenvoudig via de app op je mobiele apparaat. Je krijgt bij aankoop ook 9 messen en schroeven, een 20V Li-ion accu, een 1,5 A laadstation met voeding en bevestigingspinnen, en 150 m begrenzingsdraad inclusief 130 haringen.

 • Voordeel 1: De Yard Force robotmaaier heeft een krachtige 20 V accu met lithium-ion-cellen en een snijbreedte van 160 mm. Hierdoor kan hij efficiënt maaien en langere tijd werken zonder dat je hem opnieuw moet opladen.
 • Voordeel 2: Deze robotmaaier bevat een randsnijfunctie die je tuin schoon en netjes houdt. Hij gaat tot aan de randen van je gazon en zorgt ervoor dat elke centimeter van je gazon netjes wordt verzorgd.
 • Voordeel 3: De Yard Force robotmaaier heeft een eenvoudige bediening die verder wordt vereenvoudigd met Bluetooth- en app-bediening. Dit maakt het gemakkelijk om de maaitijden in te stellen en aan te passen volgens jouw schema.
 • Voordeel 4: De robotmaaier heeft een handig mulchsysteem dat de grashalmen eerst maait en dan verdeelt over je gazon. Dit betekent dat de gemaaid gras als een meststof kan blijven liggen, wat je gazon gezonder maakt.
 • Voordeel 5: De verpakking van deze robotmaaier bevat alles wat je nodig hebt om het apparaat te installeren en te bedienen, zoals een laadstation, begrenzingskabel, bevestigingsnagels, een netsnoer, reservebladen en nog veel meer. Je hebt dus geen extra accessoires nodig om het te gebruiken.
 • Nadeel 1: De Yard Force robotmaaier werkt op een 20V accu. Hoewel deze krachtig is, kan het zijn dat de accu sneller leeg raakt bij grote tuinen of intensief gebruik, waardoor je het apparaat frequenter moet opladen.
 • Nadeel 2: De maaier heeft een snijbreedte van 160 mm. Dit is aan de kleinere kant en kan mogelijk betekenen dat het apparaat meer tijd nodig heeft om je gehele tuin te maaien, vooral als je een groot gazon hebt.
 • Nadeel 3: De maaier kan de maaihoogte alleen in 3 standen instellen (20 mm – 55 mm). Dit kan een nadeel zijn als je specifieke voorkeuren hebt voor de hoogte van je gras, of als de omstandigheden in je tuin verschillende maaihoogtes vereisen.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat de robotmaaier gemakkelijk te bedienen is via Bluetooth en een app, zijn sommige mensen minder technisch onderlegd en vinden ze dit soort bedieningsmethodes mogelijk ingewikkeld of intimiderend.
 • Nadeel 5: Het mulchsysteem snijdt en verdeelt grashalmen over het gazonoppervlak om te dienen als meststof. Hoewel dit goed is voor de tuin, kan het mogelijk een probleem vormen als je gazon vol onkruid staat. Het mulchen van onkruid kan leiden tot een nog grotere verspreiding van onkruidzaden op je gazon.

Onze favoriet #4

Yard Force Robotmaaier

Yard Force Robotmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Yard Force robotmaaier is een geavanceerd tuingereedschap dat pronkt met een krachtige 20V Lithium-ion-cellen accu en een maaibreedte van 160 mm. Het biedt veelzijdigheid met zijn instelbare maaistand van 20 mm tot 55 mm. Deze robotmaaier, uitgerust met een randsnijfunctie, zorgt ervoor dat jouw tuin altijd schoon en netjes blijft. Bovendien is het gemakkelijk in gebruik, met bluetooth- en app-bediening voor eenvoudige tijdinstelling. De robotmaaier draagt bij aan een gezondere tuin door het praktische mulchsysteem dat de grashalmen mulchgewijs maait en verdeelt over het gazonoppervlak als meststof. De verpakking bevat alles wat je nodig hebt, inclusief laadstation, begrenzingskabel, bevestigingsnagels, netsnoer, reservebladen, reserveschroeven, kabelconnectors en een gebruiksaanwijzing.

 • Voordeel 1: De Yard Force robotmaaier heeft een krachtige 20 V accu met lithium-ion-cellen en een snijbreedte van 160 mm. Hierdoor kan hij efficiënt maaien en langere tijd werken zonder dat je hem opnieuw moet opladen.
 • Voordeel 2: Deze robotmaaier bevat een randsnijfunctie die je tuin schoon en netjes houdt. Hij gaat tot aan de randen van je gazon en zorgt ervoor dat elke centimeter van je gazon netjes wordt verzorgd.
 • Voordeel 3: De Yard Force robotmaaier heeft een eenvoudige bediening die verder wordt vereenvoudigd met Bluetooth- en app-bediening. Dit maakt het gemakkelijk om de maaitijden in te stellen en aan te passen volgens jouw schema.
 • Voordeel 4: De robotmaaier heeft een handig mulchsysteem dat de grashalmen eerst maait en dan verdeelt over je gazon. Dit betekent dat de gemaaid gras als een meststof kan blijven liggen, wat je gazon gezonder maakt.
 • Voordeel 5: De verpakking van deze robotmaaier bevat alles wat je nodig hebt om het apparaat te installeren en te bedienen, zoals een laadstation, begrenzingskabel, bevestigingsnagels, een netsnoer, reservebladen en nog veel meer. Je hebt dus geen extra accessoires nodig om het te gebruiken.
 • Nadeel 1: De Yard Force robotmaaier werkt op een 20V accu. Hoewel deze krachtig is, kan het zijn dat de accu sneller leeg raakt bij grote tuinen of intensief gebruik, waardoor je het apparaat frequenter moet opladen.
 • Nadeel 2: De maaier heeft een snijbreedte van 160 mm. Dit is aan de kleinere kant en kan mogelijk betekenen dat het apparaat meer tijd nodig heeft om je gehele tuin te maaien, vooral als je een groot gazon hebt.
 • Nadeel 3: De maaier kan de maaihoogte alleen in 3 standen instellen (20 mm – 55 mm). Dit kan een nadeel zijn als je specifieke voorkeuren hebt voor de hoogte van je gras, of als de omstandigheden in je tuin verschillende maaihoogtes vereisen.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat de robotmaaier gemakkelijk te bedienen is via Bluetooth en een app, zijn sommige mensen minder technisch onderlegd en vinden ze dit soort bedieningsmethodes mogelijk ingewikkeld of intimiderend.
 • Nadeel 5: Het mulchsysteem snijdt en verdeelt grashalmen over het gazonoppervlak om te dienen als meststof. Hoewel dit goed is voor de tuin, kan het mogelijk een probleem vormen als je gazon vol onkruid staat. Het mulchen van onkruid kan leiden tot een nog grotere verspreiding van onkruidzaden op je gazon.

Onze favoriet #5

Yard Force Robotmaaier

Yard Force Robotmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Yard Force robotmaaier, uitgerust met een sterke 28V accu met Samsung lithium-ion cellen, is de ideale hulp voor je tuin. Met een maaibreedte van 180 mm en een instelbare maaihoogte van 20 tot 60 mm, zorgt deze robotmaaier voor een schone en nette tuin dankzij de rand-snijfunctie. Uitgerust met een hefsensor en een hindernissensor, en door de borstelloze motor die stille en krachtige maairesultaten levert, werkt hij efficiënt en discreet. Je kunt eenvoudig de maaitijden instellen voor zowel werkdagen als weekenden via het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel. Bovendien zorgt het ingebouwde mulchsysteem ervoor dat gemaaid gras als meststof op het gazon blijft liggen, wat zorgt voor een gezonder gazon. Het pakket bevat de robotmaaier, een laadstation, 120m begrenzingskabel, 150 bevestigingsspijkers, 9m netsnoer, 6 reserve-messen, 3 reserveschroeven, 3 kabelconnectoren, een afstandhouder liniaal en een handleiding.

 • Voordeel 1: De Yard Force robotmaaier is uitgerust met Samsung lithium-ion cellen met een krachtige 28 V accu die een lange looptijd garandeert. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het voortdurend opladen of vervangen van de batterij.
 • Voordeel 2: Met zijn randsnijfunctie houdt de maaier je tuin schoon en netjes. Hij heeft ook een hefsensor en een hindernissensor, dus je hoeft niet voortdurend toezicht te houden – de maaier vermijdt obstakels vanzelf.
 • Voordeel 3: De borstelloze motor van de robotmaaier zorgt voor stille en krachtige snijprestaties. De eenvoudig te bedienen bedieningspaneel maakt het mogelijk de maaitijd tijdens de werkdagen en in het weekend in te stellen, waardoor de maaier efficiënt te gebruiken is.
 • Voordeel 4: De Yard Force robotmaaier werkt met een praktisch mulchsysteem. Hierdoor worden de grashalmen mulchend gemaaid en over het gazonoppervlak verdeeld, zodat ze als meststof kunnen blijven liggen. Dit bevordert de gezondheid van je tuin.
 • Voordeel 5: De verpakking van de robotmaaier is zeer volledig en bevat niet alleen de maaier en het laadstation, maar ook een ruime hoeveelheid toebehoren zoals begrenzingskabel, bevestigingsspijkers, reservemessen, reserveschroeven, kabelconnectoren en een afstandhouder liniaal. Dit betekent dat je alles bij de hand hebt om het apparaat direct in gebruik te nemen.
 • Nadeel 1: De maaibreedte van 180 mm kan relatief klein zijn voor grotere tuinen, wat betekent dat het langer kan duren om het hele gazon te maaien.

  Nadeel 2: Het feit dat de maaihoogte slechts 5 standen heeft, geeft je mogelijk niet de precieze controle die je wenst over de lengte van je gras.

 • Nadeel 3: De robotmaaier maakt gebruik van een mulch systeem, dit betekent dat het gemaaid gras over het gazon wordt verdeeld als meststof en niet opgevangen wordt. Als je liever hebt dat het gras opgevangen wordt, dan is dit product misschien niet geschikt voor jou.
 • Nadeel 4: Ondanks de aanwezigheid van een hindernissensor, kan de werking van dit systeem in praktijk tegenvallen. Het apparaat kan nog steeds vastlopen of niet reageren op bepaalde soorten hindernissen.
 • Nadeel 5: De handleiding is mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands. Dit kan voor sommige gebruikers een probleem zijn en de installatie en bediening van de robotmaaier bemoeilijken.

Onze favoriet #6

Roboup Robotmaaier

Roboup Robotmaaier

Waarom we het gekozen hebben

De RoboUP robotmaaier T1000 is een geavanceerd tuinonderhoudsapparaat dat nauwkeurige positionering en grensherkenning biedt dankzij het C-PASS-systeem. Deze intelligente maaier stemt zijn werkzaamheden af op de behoeften van je gazon, met mogelijkheden voor meerzonebeheer en routeplanning voor meerdere aparte of aangrenzende gazonstukken. De RoboUP is uitgerust met HD-camera’s voor AI-objectherkenning, wat helpt obstakels en levende wezens te identificeren en zo schade of letsel te voorkomen. Hij is geschikt voor zowel vlakke als oneffen tuinen, kan hellingen tot 26% aan en maakt gazononderhoud eenvoudig met zijn spot maaifunctie en het dicht bij de rand maaien. De RoboUP zorgt ook voor veiligheid, met sensoren die bij het optillen of kantelen van het apparaat een alarm laten afgaan en een antidiefstalbescherming die de grasmaaier buiten het ingestelde gebied vergrendelt. Tot slot komt deze robotmaaier met allerlei accessoires, inclusief een laadstation, reserveonderdelen en een levenslange klantenservice voor advies en ondersteuning.

 • Voordeel 1: De RoboUP robotmaaier biedt nauwkeurige positionering en intelligente grensherkenning dankzij het C-PASS-systeem. Met een simpele druk op de knop kun je de maaier aan het werk zetten, zonder je zorgen te hoeven maken over het navigeren of verlies van de weg.
 • Voordeel 2: Met de meerzonebeheer- en routeplanningsfunctie van de RoboUP kun je meerdere aparte of aangrenzende gazonstukken in kaart brengen. De robotmaaier maait dan automatisch alle gemarkeerde zones, wat veel tijd en moeite kan besparen.
 • Voordeel 3: De RoboUP is uitgerust met AI-objectherkenning in real-time, waardoor hij levende objecten zoals baby’s, huisdieren en wilde dieren kan herkennen en ontwijken. Hiermee worden schade aan voorwerpen, mensen en dieren voorkomen, waardoor je in volledige gemoedsrust kunt zijn.
 • Voordeel 4: Ongeacht hoe je tuin eruit ziet – vlak, heuvelachtig, hobbelig, steil – de RoboUP kan het aan. Hij kan maaien op hellingen tot 26% en dankzij de drijvende maaiplaat ook op oneffen terreinen. Hierdoor wordt gazononderhoud geen karwei, maar een plezier.
 • Voordeel 5: De RoboUP biedt extra veiligheid met zijn hef- en kantelsensor en een ingebouwde diefstalbeveiliging. Wanneer de maaier wordt opgetild of omvalt, wordt er een luid alarm geactiveerd en stopt de maaischijf onmiddellijk. Als de maaier buiten het gemarkeerde gazonoppervlak komt, vergrendelt hij automatisch, en kan alleen worden geactiveerd door het invoeren van een pincode.
 • Nadeel 1: Het product vereist een nauwkeurige kaart van je tuin om effectief te kunnen functioneren. Als jouw tuin een complexe layout heeft of vaak verandert, kan dit een uitdaging zijn.
 • Nadeel 2: De robotmaaier kan bij obstakels worden gestopt of verward raken. Ondanks de AI objectherkenning, moeten grote objecten zoals meubels, speeltoestellen, of decoraties mogelijk verplaatst worden om de maaier zijn werk goed te laten doen.
 • Nadeel 3: Hoewel de robotmaaier wordt geadverteerd als veilig voor huisdieren en kleine kinderen, kan het mogelijk nog steeds zorgen opleveren. De robot zou per ongeluk kunnen aangaan als kinderen of huisdieren in de buurt zijn, wat tot stress of mogelijk letsel kan leiden.
 • Nadeel 4: Het apparaat is mogelijk niet zo efficiënt op zeer steile hellingen of oneffen oppervlakken, ondanks de beweringen van de fabrikant dat het geschikt is voor hellingen tot 26%. Dit kan een probleem zijn als jouw tuin aanzienlijke hellingen of zeer oneffen terrein heeft.
 • Nadeel 5: Het veiligheidsalarm van de robotmaaier kan mogelijk overlast veroorzaken. Hoewel dit een handige functie is voor anti-diefstal, kan het alarm onnodig afgaan en zorgen voor verstoring, bijvoorbeeld als de maaier per ongeluk wordt gekanteld door een huisdier of door spelende kinderen.

Onze favoriet #7

Nac New American Concept Robotmaaier

Nac New American Concept Robotmaaier

Waarom we het gekozen hebben

De Robotmaaier van het merk NAC NEW AMERICAN CONCEPT is een geavanceerde en gebruiksvriendelijke tuinhulp. Deze machine, aangedreven door een 28V accu met een capaciteit van 2 Ah, kan een oppervlakte tot 800 m2 maaien, een indrukwekkende prestatie voor zijn compact gewicht van 7,9 kg. Hij biedt de flexibiliteit om de maaihoogte aan te passen tussen 20 en 60 mm en heeft een snijbreedte van 18 cm. Je kunt het werkplan programmeren en genieten van de gemoedsrust dankzij de automatische terugkeer naar het laadstation en diefstalbeveiliging met PIN-code. Handige sensoren, waaronder kantel-, kantel- en hefsensor en regensensor, zorgen voor veiligheid en efficiëntie. Deze robotmaaier wordt geleverd met alle benodigde montageaccessoires, zoals een dockingstation, voeding, touw voor het markeren van het werkgebied, pinnen, kabelverbindingen en zelfs reserve messen. Dit is een geweldige oplossing voor moeiteloos en effectief gazoneonderhoud.

 • Voordeel 1: De Robotmaaier van NAC NEW AMERICAN CONCEPT is uitgerust met een accu van 28 V en een capaciteit van 2 Ah. Dit betekent dat het apparaat langdurig kan functioneren zonder constant te moeten worden opgeladen.
 • Voordeel 2: De robotmaaier is ontworpen om een groot gebied te bedekken. Met een maximaal werkoppervlakte van 800 m2, een snijbreedte van 18 cm en maaihoogte van 20-60 mm, wordt het maaien van zelfs grote tuinen een efficiënte taak.
 • Voordeel 3: Dit model heeft een ingebouwde planningfunctie voor werkzaamheden en een automatische terugkeer naar het laadstation. Daardoor kan het volledig zelfstandig werken, zodat jij je tijd aan andere dingen kunt besteden.
 • Voordeel 4: De robotmaaier is voorzien van verschillende sensoren, waaronder kantel-, hef- en regensensoren. Deze sensoren dragen bij aan de veiligheid en efficiëntie van het apparaat en zorgen ervoor dat het onder verschillende weersomstandigheden kan werken.
 • Voordeel 5: De robotmaaier heeft ingebouwde diefstalbeveiliging via een PIN-code. Dit zorgt voor een extra beveiligingslaag en geeft je de gemoedsrust dat je apparaat veilig is, zelfs als het onbeheerd in je tuin wordt achtergelaten.
 • Nadeel 1: De beperkte werkoppervlakte van 800 m2 kan een nadeel zijn als jouw tuin groter is. Er zijn andere merken en modellen robotmaaiers die zijn ontworpen om grotere oppervlakten aan te kunnen.
 • Nadeel 2: De accucapaciteit van 2 Ah kan een beperking zijn, afhankelijk van de grootte en complexiteit van jouw grasveld. Je kan merken dat de maaier vaker terug moet naar het dockingstation om op te laden, wat het maaien van grotere gazons kan vertragen.
 • Nadeel 3: De NAC Robotmaaier gebruik kantel-, kantel- en hefsensoren als veiligheidsvoorziening. Hoewel deze nuttig zijn, kunnen ze mogelijk in de weg zitten op ongelijke oppervlakken, waardoor de maaier zijn route moet aanpassen of helemaal moet stoppen.
 • Nadeel 4: De bijgeleverde accessoires kunnen voor sommige mensen een minpunt zijn. Het touw voor het markeren van het werkgebied (100 m), en pinnen voor bevestiging van het touw (150 stuks) vereisen handmatige handelingen en tijd om in te stellen. Dit kan bij sommige mensen het gemak van een robotmaaier teniet doen.
 • Nadeel 5: Het apparaat weegt 7.9 kg. Hoewel dit niet bijzonder zwaar is voor een robotmaaier, kan het nog steeds lastig zijn om het te verplaatsen als het vastloopt, op een helling stopt of als je het voor onderhoud of winteropslag wilt ophalen.

Onze favoriet #8

Gardena Robotmaaier

Gardena Robotmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Gardena Robotmaaier SILENO city is een hypermoderne maaier ontworpen voor gazons tot 600 m². Jij kunt deze robotmaaier handig programmeren op afstand tot 10 m via de Gardena Bluetooth app. Met een uitzonderlijke precisie kan het smalle doorgangen en nauwe hoeken maaien die door de maaier automatisch herkend worden. Het toestel is weerbestendig en waterdicht zodat regen je maaiprogramma niet zal onderbreken. Geniet van rust in je tuin, want met een geluidsniveau van slechts 57 dB(A) is de SILENO city uitzonderlijk stil. In de levering krijg je bij de robotmaaier ook een laadstation, 200 m grensdraad, 200 haken, 4 verbindingsstukken, en 5 aansluitklemmen. Het is de perfecte combinatie van kracht, precisie en rustige werking.

 • Voordeel 1: Je hebt volledig controle en gemak met de Gardena robotmaaier, omdat je alles gemakkelijk kunt programmeren en instellen via de Gardena Bluetooth app, zelfs tot op een afstand van 10 meter.
 • Voordeel 2: Geen zorgen meer over lastige smalle plekken of nauwe hoeken in je gazon. De SILENO city herkent deze automatisch en maait met betrouwbare precisie, wat zorgt voor een onberispelijk resultaat.
 • Voordeel 3: Weersonafhankelijkheid is nog een opmerkelijke voordeel van deze robotmaaier. Regen of zonneschijn, het maakt niet uit; de robotmaaier is waterdicht en kan altijd aan het werk blijven. Je hoeft je maaiprogramma dus nooit te onderbreken vanwege het weer.
 • Voordeel 4: Met de SILENO city kun je genieten van de rust in je tuin terwijl hij voor je maait. Met een ruisniveau van slechts 57 dB(A) is hij zo stil dat hij jou en je buren niet zal storen, zelfs niet als je dichtbij in de tuin ontspant.
 • Voordeel 5: Tot slot hoef je je geen zorgen te maken over extra aankopen, alles wat je nodig hebt voor je robotmaaier wordt meegeleverd in het pakket. Dit omvat het laadstation, grensdraad, haken, verbindingsstukken en aansluitklemmen, alles klaar voor gebruik.
 • Nadeel 1: Het bereik van de bluetooth is beperkt tot slechts 10 meter, wat betekent dat je altijd dichtbij de maaier moet zijn om je instellingen te wijzigen. Dit kan lastig zijn als je gazon groter is of als je niet altijd thuis bent.
 • Nadeel 2: Hoewel de robotmaaier is ontworpen om nauwe hoeken en smalle doorgangen aan te kunnen, kan het zijn dat hij moeite heeft met het correct navigeren en maaien van zeer complexe tuinen met veel obstakels.
 • Nadeel 3: De app vereist online registratie. Dit kan voor sommige mensen een belemmering zijn, vooral als ze niet comfortabel zijn met het gebruik van technologie of privacyzorgen hebben.
 • Nadeel 4: Het pakket bevat een grensdraad van 200 meter, maar als je tuin groter is dan dat, zou je extra draad moeten aanschaffen. Dit kan een onverwachte extra kostenpost zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het geluidsniveau van 57 dB(A) extreem stil wordt genoemd, kan het nog steeds als storend worden ervaren, vooral als je op zoek bent naar complete stilte in je tuin. Het hangt af van je persoonlijke gevoeligheid voor geluid.

Onze favoriet #9

Worx Robotmaaier

Worx Robotmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WORX Robotmaaier Landroid is een geavanceerd tuingereedschap met diverse handige functies. Het bevat verspringende messen om zo dicht mogelijk bij de gazonrand te maaien, waardoor je tuin er na het maaien netjes uitziet. Je kunt deze robotmaaier eenvoudig bedienen via WiFi en Bluetooth met behulp van een app, waardoor je hem comfortabel kunt bedienen en eenvoudig software-updates kunt uitvoeren. Het bevat de GroundTracer-functie die de messen bij oneffenheden automatisch optilt, hierdoor worden de messen goed beschermd. Het apparaat is waterbestendig waardoor je het na gebruik gemakkelijk kunt reinigen met een tuinslang. Het heeft daarnaast een handige draaiknop en lcd-display op de maaier zelf voor eenvoudige bediening.

 • Voordeel 1: De Robotmaaier van het merk WORX heeft verspringende messen waardoor de maaier nauwkeurig aan de randen van je gazon kan maaien. Dit betekent dat je niet meer handmatig hoeft bij te trimmen, de robotmaaier verzorgt de perfecte afwerking van je gazon.
 • Voordeel 2: Met de nieuwe ingebouwde WiFi en Bluetooth-functies maakt deze maaier het mogelijk om via een app op je smartphone direct verbinding te maken. Dit geeft je meer gebruiksgemak en zorgt voor een comfortabele manier om eventuele software-updates uit te voeren.
 • Voordeel 3: De VORX Robotmaaier is uitgerust met een GroundTracer. Deze functie zorgt ervoor dat bij oneffenheden in je gazon de messen automatisch omhoog worden getild ter bescherming. Dit maakt het maaien efficiënter en kan de levensduur van de messen verlengen.
 • Voordeel 4: De waterbeschermingsfunctie maakt het mogelijk om de robotmaaier eenvoudig te reinigen met een tuinslang. Dit maakt onderhoud een fluitje van een cent en houdt de maaier in topconditie.
 • Voordeel 5: De aanwezigheid van een draaiknop en lcd-display op de robotmaaier zorgt voor eenvoudige bediening. Even geen smartphone bij de hand? Geen probleem, je kunt de maaier simpelweg bedienen via het display.
 • Nadeel 1: De robotmaaier heeft WiFi en Bluetooth nodig voor een directe verbinding met de app. Als je problemen hebt met je internetverbinding of Bluetooth, kan dit het gebruik van de maaier bemoeilijken.
 • Nadeel 2: Ondanks het Cut to edge-ontwerp dat bedoeld is om dicht bij de gazonrand te maaien, kan het nog steeds zijn dat je handmatig moet trimmen voor een perfecte afwerking, afhankelijk van de complexiteit van je tuinindeling.
 • Nadeel 3: Het GroundTracer-systeem heft automatisch de messen op bij oneffenheden. Dit klinkt geweldig, maar het betekent ook dat je gazon zo egaal mogelijk moet zijn voor de beste maaiprestaties.
 • Nadeel 4: Hoewel er wordt gesproken over waterbescherming voor eenvoudige reiniging, impliceert dit dat de maaier niet volledig waterdicht is. Hierdoor kan het zijn dat je hem moet binnenhalen bij slecht weer om te voorkomen dat hij beschadigd raakt.
 • Nadeel 5: Er wordt niet gespecificeerd hoe gebruiksvriendelijk de app van de maaier is. Hoewel de directe verbinding tussen de app en de grasmaaier kan zorgen voor meer bedieningscomfort en comfortabele software-updates, kan het een nadeel zijn als je niet technisch aangelegd bent en moeite hebt met het volgen van technische instructies.

Onze favoriet #10

Gardena Robotmaaier

Gardena Robotmaaier

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Gardena Robotmaaier, Sileno Minimo, is een uitmuntende slimme tuinhulp die jouw gazon nauwkeurig maait. Uitgerust met een intuïtieve Gardena Bluetooth app, die wel een online registratie vereist, kun je deze robotmaaier tot op 10 meter afstand bedienen. Met een geluidsniveau van slechts 57 dB (A), is het de stilste in zijn klasse, dus je kunt genieten van jouw rust terwijl het apparaat het werk doet. De bijzondere CorridorCut-functie stelt de maaier in staat zelfs smalle hoeken en passages te bereiken. Weer of geen weer, moeilijk terrein of niet, de Sileno Minimo functioneert altijd en is bovendien makkelijk schoon te maken met een slang. Bij de aankoop krijg je ook een laadstation, 150 m begrenzingskabel, 150 haken, 4 connectoren en 5 aansluitklemmen meegeleverd.

 • Voordeel 1: Je kunt de Gardena Robotmaaier eenvoudig bedienen met de intuïtieve Gardena Bluetooth-app. Zo heb je een handige tool tot je beschikking die je helpt bij de installatie en bediening van de maaier, ook op afstand tot maar liefst 10 meter.
 • Voordeel 2: De Sileno Minimo is zeer stil in zijn werking. Met maar 57 dB (A) is het een van de stilste in zijn klasse, zodat je niemand in je omgeving stoort terwijl het gras wordt gemaaid.
 • Voordeel 3: Deze robotmaaier is een ervaren navigator. Door de handige CorridorCut-functie kan hij zelfs nauwe doorgangen en smalle hoeken bereiken, zodat je gazon er altijd netjes uitziet, ongeacht de vorm.
 • Voordeel 4: De Gardena Sileno Minimo werkt onder alle weersomstandigheden. Ook als het regent en op moeilijk terrein kan deze robotmaaier zijn werk doen. Dat scheelt je een hoop zorgen over het gazononderhoud.
 • Voordeel 5: Het reinigen van de robotmaaier is een fluitje van een cent. Je kunt hem gewoon afspoelen met de slang en hij is weer schoon. Zo blijft je tuinapparatuur altijd in topconditie.
 • Nadeel 1: Je moet online registratie doorlopen om de Bluetooth-app van Gardena te kunnen gebruiken. Dit kan een obstakel zijn als je geen fan bent van het delen van je persoonlijke gegevens of als je liever een apparaat hebt dat direct uit de doos werkt zonder extra stappen.
 • Nadeel 2: De Sileno Minimo kan slechts tot een afstand van 10 m bediend worden. Als je een groter gebied hebt, kan dit beperkend zijn en kan je genoodzaakt zijn om de robotmaaier fysiek te verplaatsen om sommige gebieden van je tuin te bereiken.
 • Nadeel 3: Hoewel de CorridorCut-functie handig is voor het bereiken van nauwe doorgangen en hoeken, vereist dit mogelijk meer voorbereiding van je tuin. Je zult mogelijk obstakels moeten verwijderen of je tuinindeling moeten aanpassen om te zorgen dat de maaier effectief kan werken.
 • Nadeel 4: Het reinigen van deze robotmaaier vereist het gebruik van een slang. Dit kan lastig zijn als je geen gemakkelijke toegang hebt tot een waterslang op de plaats waar je van plan bent de maaier op te bergen of te reinigen.
 • Nadeel 5: De installatie van de Sileno Minimo vereist het leggen van een grensdraad met 150 meter begrenzingskabel en het plaatsen van 150 haken. Dit kan arbeidsintensief en tijdrovend zijn, vooral als je een grotere tuin hebt.

Na grondig onderzoek en vergelijking van de 10 beste robotmaaiers op de markt, kun je met vertrouwen de beste keuze maken die past bij je behoeften en tuinomvang. Onthoud dat factoren zoals maai-efficiëntie, batterijlevensduur, gebruiksgemak en extra functies zoals connectiviteit en beveiligingsopties belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste robotmaaier. Het is ook essentieel om het budget in gedachten te houden. Maar wat je ook kiest uit deze top tien, je zult zeker genieten van een eenvoudigere en meer ontspannen gazonverzorging.

Inhoudsopgave