a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Router: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Ontdek de top 10 routers van het nieuwste onderzoek, zorgvuldig getest om jou de beste prestaties en betrouwbaarheid te garanderen voor je internetverbinding thuis of op het werk.

Als je thuis of op kantoor gebruikmaakt van internet, weet je hoe belangrijk een goede router is. Een solide, betrouwbare router zorgt ervoor dat je verbonden blijft met de wereld op elk moment van de dag, zonder onderbrekingen of vertragingen. Maar hoe kies je de beste router uit het overweldigende aantal opties dat beschikbaar is? Geen zorgen, we hebben het zware werk voor je gedaan. In dit nieuwe onderzoek hebben we de 10 beste routers op de markt grondig getest en beoordeeld. Van eenvoudige modellen voor dagelijks gebruik tot high-end opties met de nieuwste technologieën, we hebben voor ieder wat wils opgenomen in onze lijst. Lees verder voor onze gedetailleerde beoordelingen en maak de keuze die het beste bij jou past.

Een router is een apparaat dat je thuisnetwerk verbindt met het internet. Het is een essentieel onderdeel van jouw thuisnetwerk, omdat het zorgt voor een stabiele internetconnectie en beveiliging voor jouw apparaten. Met een router kan je meerdere apparaten zoals je computer, smartphone of smarthome-apparaten tegelijkertijd met het internet verbinden, zodat je soepel kunt browsen, streamen en downloaden. Een goede router geeft je een sterke en betrouwbare internetverbinding, en moderne routers bieden vaak ook extra functies zoals gastnetwerken of ouderlijk toezicht.

Check Uit

Onze favoriet #1

Tp-Link Router

Tp-Link Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link Router is een hoogwaardig apparaat met een wifi-snelheid van 300 Mbit/s, wat het perfect maakt voor acties die hoge connectiviteit vereisen, zoals HD-videostreaming. De twee antennes zorgen voor een robuuste en stabiele wifi-verbinding. Het biedt eenvoudige wifi-beveiligingsversleuteling met een druk op de WPS-knop, en de IP-gebaseerde datasnelheidsbesturing laat je de gegevenssnelheid voor elke pc bepalen. Deze router ondersteunt de IPv6-standaard en is compatibel met verschillende besturingssystemen: Windows (vanaf 98SE tot 10), MacOS, NetWare, UNIX en Linux. Met deze router ben je verzekerd van sterke prestaties en betrouwbaarheid.

 • Voordeel 1: Met een wifi-snelheid van 300 Mbit/s is deze TP-Link router ideaal voor gebruik bij toepassingen die zwaar zijn voor onderbrekingen, waaronder HD-videostreaming. Dit betekent voor jou dat je zonder haperingen kunt genieten van je favoriete films en series.
 • Voordeel 2: Deze router is voorzien van twee antennes die de robuustheid en stabiliteit van de wifi-verbinding aanzienlijk verhogen. Hierdoor geniet je van een stabiele en betrouwbare internetverbinding, wat erg handig is bij bijvoorbeeld online gaming of conferentiegesprekken.
 • Voordeel 3: Het apparaat biedt eenvoudige wifi-beveiligingsversleuteling met een simpele druk op de WPS-knop. Dit betekent voor jou dat je gemakkelijk en veilige toegang tot je wifi-netwerk kunt bieden voor gasten of nieuwe apparaten.
 • Voordeel 4: De TP-Link router heeft een IP-gebaseerde datasnelheidsbesturing, waardoor je kunt bepalen hoeveel datasnelheid elke pc wordt toegewezen. Dit geeft je als gebruiker meer controle over je netwerk en de mogelijkheid om bandbreedte efficiënt te verdelen.
 • Voordeel 5: De router is compatibel met IPv6 en een breed scala aan besturingssystemen, waaronder Microsoft Windows 98SE tot en met 10, MacOS, NetWare, UNIX, en Linux. Het maakt dus niet uit welk besturingssysteem jij op jouw apparaten gebruikt, de router zal werken voor jou.
 • Nadeel 1: De wifi-snelheid van 300 Mbit/s is mogelijk niet optimaal voor extreem datagebruik, zoals het streamen van video’s in 4K of voor het spelen van online games die een hoge bandbreedte vereisen.
 • Nadeel 2: Het feit dat de router met twee antennes wordt geleverd, is zeker een voordeel in termen van stabiliteit, maar het kan nog steeds onvoldoende zijn voor grotere woningen of kantoren waar een grotere wifi-dekking nodig kan zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel de eenvoudige wifi-beveiligingsversleuteling met een druk op de WPS-knop handig is, kan het een veiligheidsrisico vormen. WPS is namelijk eerder al kwetsbaar gebleken voor bepaalde soorten aanvallen.
 • Nadeel 4: De IP-gebaseerde datasnelheidsbesturing klinkt interessant, maar kan complex worden voor gebruikers zonder technische kennis. Het vergt enige inspanning en begrip om een optimale balans in het netwerk te bereiken, wat mogelijk niet voor iedereen weggelegd is.
 • Nadeel 5: Ten slotte is het weliswaar compatibel met vele besturingssystemen, toch kan de configuratie en installatie van de router op verschillende systemen variëren, en kan dit voor sommige gebruikers een uitdaging vormen afhankelijk van hun technische kennis en ervaring.

Onze favoriet #2

Tp-Link Router

Tp-Link Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link Router is een state-of-the-art apparaat dat werkt volgens de nieuwste 802.11ac-standaard, de nieuwste generatie wifi. Je geniet van snelle verbindingen met zijn simultane dual-band capaciteit, die tot 300 Mbit/s op 2,4 GHz en 867 Mbit/s op 5 GHz levert, voor een totale datasnelheid van 1,2 GB/s. Het heeft 4 LAN-poorten met een snelheid van 10/100 Mbit/s en een WAN-poort van dezelfde snelheid. De router is uitgerust met 4 vaste antennes voor een breder bereik, en je kunt gastentoegang instellen voor bezoekers. Met de TP-LINK Tether app is het beheer van je verbinding kinderspel. De set bevat de AC1200-dual-band draadloze router Archer C50, een spanningsadapter, een CD, een ethernetkabel en een snelstartgids.

 • Voordeel 1: De router werkt volgens de nieuwe 802.11ac-standaard, wat betekent dat je kunt genieten van de nieuwste wifi-generatie voor snellere en gestabiliseerde verbindingen.
 • Voordeel 2: De simultane dual-band functie zorgt voor indrukwekkende datasnelheden tot 300 Mbit/s op 2,4 GHz en 867 Mbit/s op 5 GHz, wat een totale datasnelheid oplevert van 1,2 GB/s. Dit maakt streamen, gamen en downloaden een stuk eenvoudiger.
 • Voordeel 3: De router heeft configureerbare toegang voor gasten, waardoor je gemakkelijk de controle houdt over wie verbinding maakt met jouw netwerk en welke apparaten toegang hebben.
 • Voordeel 4: De TP-LINK Archer C50 is uitgerust met 4 niet-afneembare antennes die zorgen voor een groter bereik. Hiermee kan je dus in grotere ruimtes of huizen nog steeds een stabiele wifi-verbinding houden.
 • Voordeel 5: Met de TP-LINK Tether app heb je eenvoudig beheer over de router. Dit betekent dat je gemakkelijk instellingen kunt aanpassen, je netwerk kunt monitoren, en eventuele problemen kunt diagnosticeren via een gebruiksvriendelijke interface op jouw smartphone of tablet.
 • Nadeel 1: Hoewel de router de nieuwe 802.11ac-standaard ondersteunt, zijn er routers op de markt die nieuwere standaarden ondersteunen. Dit kan betekenen dat je bij het kiezen van deze router niet profiteert van de snelste beschikbare technologie.
 • Nadeel 2: De router levert een totale datasnelheid van 1,2 GB/s, verdeeld over de 2,4 GHz en 5 GHz banden. Er zijn andere routers op de markt die hogere snelheden kunnen leveren, vooral als je een zeer snelle internetverbinding hebt of veel apparaten gelijktijdig wilt aansluiten.
 • Nadeel 3: De 4 antennes van deze router zijn niet afneembaar. Dit betekent dat je ze niet kunt vervangen als ze worden beschadigd of als je antennes van een hogere kwaliteit wilt gebruiken voor een beter bereik.
 • Nadeel 4: Het beheren van de routerinstellingen gebeurt via de TP-LINK Tether app. Dit kan beperkend zijn als je liever een webinterface gebruikt of als je geen smartphone of tablet hebt.
 • Nadeel 5: De WAN en LAN poorten van de router ondersteunen snelheden tot 100 Mbit/s. Dit is flink lager dan de gigabit snelheden die door sommige internetproviders en modernere apparatuur worden aangeboden. Daardoor kun je in geval van een upgrade van je internetsnelheid of de aankoop van high-end apparatuur tegen beperkingen aanlopen.

Onze favoriet #3

Zyxel Router

Zyxel Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Zyxel router is een geavanceerd apparaat dat gebruik maakt van de nieuwste WiFi 6-standaard, de 802.11AX. Dit zorgt voor minder overbelasting van je netwerk en een hogere capaciteit vergeleken met de oudere 11ac standaard. Je geniet van uiterst snelle WLAN-snelheden tot 1,8 Gbit/s, met 574 Mbit/s op de 2,4 GHz band en 1201 Mbit/s op de 5 GHz band. Deze router biedt niet enkel ondersteuning voor MU-MIMO, maar ook voor OFDMA-technologie, wat zorgt voor een efficiënte toewijzing van kanalen en gelijktijdige communicatie met meerdere apparaten. Met de NBG7510 bereik je sterke, betrouwbare wifi-afdekking dankzij Beamforming en vier krachtige antennes die hun signaalsterkte richten op jouw apparaten. Het beheren van je wifi-instellingen en de toegang voor apparaten en personen is eenvoudig met de Rover-app van Zyxel en de web-interface.

 • Voordeel 1: De ASUS router levert je ultra-snelle overdrachtssnelheden. Met 1024-QAM signaalamplitude zorgt het voor drastisch versnelde draadloze verbindingen. De totale doorvoer is ongeveer 1800 Mb/s, waaronder 574 Mbps op de 2,4 GHz band en 1201 MHz op de 5 GHz band.
 • Voordeel 2: Verhoogde capaciteit en efficiëntie zijn verzekerd met deze router. Dankzij de MU-MIMO en OFDMA-technieken, heb je efficiënte bediening van kanalen en gelijktijdige communicatie met meerdere apparaten.
 • Voordeel 3: Deze router is uitgerust met AiProtection, een door TrendMicro ontwikkelde technologie. Deze beschermt je thuisnetwerk tegen bedreigingen op het internet op alle aangesloten apparaten.
 • Voordeel 4: Met de 1024-QAM signaalamplitude kan deze ASUS router de efficiëntie van je internetverbinding drastisch verbeteren. Dit betekent dat je kunne genieten van snellere downloads, uploads en streaming.
 • Voordeel 5: Tot slot zorgt de gelijktijdige communicatie met meerdere apparaten ervoor dat iedereen in je huishouden tegelijkertijd van een betrouwbare internetverbinding kan genieten. Dit is ideaal voor grotere huishoudens met veel verschillende apparaten.
 • Hoewel de ASUS-router veel indrukwekkende functies heeft, zijn er altijd een paar nadelen die je in gedachten moet houden bij het overwegen van dit product.
 • Nadeel 1: De uiterst snelle overdrachtssnelheid (1024-QAM signaalamplitude) kan voor sommige gebruikers complex zijn. Niet alle apparaten ondersteunen deze signaalamplitude en je loopt het risico compatibiliteitsproblemen of verbindingsproblemen te ervaren wanneer deze apparaten aan je netwerk worden aangesloten.
 • Nadeel 2: Hoewel de verhoogde capaciteit en efficiëntie geweldig klinkt, kan het gebruik van MU-MIMO en OFDMA-technieken leiden tot problemen met oudere apparatuur die deze technologieën misschien niet ondersteunt.
 • Nadeel 3: De hoge totale doorvoersnelheid van 1800 Mb/s kan erg uitdagend zijn om te bereiken als je internetverbinding niet even hoog is. Dit kan dus ook als nadeel beschouwd worden als je niet over een snelle internetverbinding beschikt.
 • Nadeel 4: De technologie AiProtection, ontwikkeld door TrendMicro, kan beperkingen opleggen aan je internetgebruik. Sommige gebruikers melden dat hun legitiem webverkeer per ongeluk wordt geblokkeerd, wat kan leiden tot frustrerende ervaringen.
 • Nadeel 5: Hoewel de router bedoeld is om gelijktijdige communicatie met meerdere apparaten mogelijk te maken, kan dit in de praktijk leiden tot netwerkverstopping en verminderde snelheden wanneer je een groot aantal apparaten tegelijkertijd aansluit. Met andere woorden, het ideale scenario van meerdere apparaten die naadloos tegelijkertijd werken, wordt niet altijd bereikt in een real-world omgeving.

Onze favoriet #4

Asus Router

Asus Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ASUS-router is een hoogwaardig netwerkapparaat met ultra-snelle overdrachtssnelheden tot 1800 Mb/s, verdeeld over verschillende frequentiebanden. Hierbij krijg je 574 Mbps op de 2,4 GHz band en 1201 MHz op de 5 GHz band, mogelijk gemaakt door een 1024-QAM signaalamplitude die je draadloze verbindingen drastisch versnelt. Deze router biedt niet alleen snelheid, maar ook capaciteit en efficiëntie dankzij MU-MIMO en OFDMA-technieken. Deze technieken zorgen voor een efficiënte kanaalbediening en communicatie met meerdere apparaten tegelijkertijd. Bovendien is je thuisnetwerk veilig dankzij AiProtection, een technologie ontwikkeld door TrendMicro om bedreigingen op het internet op alle aangesloten apparaten te bestrijden.

 • Voordeel 1: De ASUS router levert je ultra-snelle overdrachtssnelheden. Met 1024-QAM signaalamplitude zorgt het voor drastisch versnelde draadloze verbindingen. De totale doorvoer is ongeveer 1800 Mb/s, waaronder 574 Mbps op de 2,4 GHz band en 1201 MHz op de 5 GHz band.
 • Voordeel 2: Verhoogde capaciteit en efficiëntie zijn verzekerd met deze router. Dankzij de MU-MIMO en OFDMA-technieken, heb je efficiënte bediening van kanalen en gelijktijdige communicatie met meerdere apparaten.
 • Voordeel 3: Deze router is uitgerust met AiProtection, een door TrendMicro ontwikkelde technologie. Deze beschermt je thuisnetwerk tegen bedreigingen op het internet op alle aangesloten apparaten.
 • Voordeel 4: Met de 1024-QAM signaalamplitude kan deze ASUS router de efficiëntie van je internetverbinding drastisch verbeteren. Dit betekent dat je kunne genieten van snellere downloads, uploads en streaming.
 • Voordeel 5: Tot slot zorgt de gelijktijdige communicatie met meerdere apparaten ervoor dat iedereen in je huishouden tegelijkertijd van een betrouwbare internetverbinding kan genieten. Dit is ideaal voor grotere huishoudens met veel verschillende apparaten.
 • Hoewel de ASUS-router veel indrukwekkende functies heeft, zijn er altijd een paar nadelen die je in gedachten moet houden bij het overwegen van dit product.
 • Nadeel 1: De uiterst snelle overdrachtssnelheid (1024-QAM signaalamplitude) kan voor sommige gebruikers complex zijn. Niet alle apparaten ondersteunen deze signaalamplitude en je loopt het risico compatibiliteitsproblemen of verbindingsproblemen te ervaren wanneer deze apparaten aan je netwerk worden aangesloten.
 • Nadeel 2: Hoewel de verhoogde capaciteit en efficiëntie geweldig klinkt, kan het gebruik van MU-MIMO en OFDMA-technieken leiden tot problemen met oudere apparatuur die deze technologieën misschien niet ondersteunt.
 • Nadeel 3: De hoge totale doorvoersnelheid van 1800 Mb/s kan erg uitdagend zijn om te bereiken als je internetverbinding niet even hoog is. Dit kan dus ook als nadeel beschouwd worden als je niet over een snelle internetverbinding beschikt.
 • Nadeel 4: De technologie AiProtection, ontwikkeld door TrendMicro, kan beperkingen opleggen aan je internetgebruik. Sommige gebruikers melden dat hun legitiem webverkeer per ongeluk wordt geblokkeerd, wat kan leiden tot frustrerende ervaringen.
 • Nadeel 5: Hoewel de router bedoeld is om gelijktijdige communicatie met meerdere apparaten mogelijk te maken, kan dit in de praktijk leiden tot netwerkverstopping en verminderde snelheden wanneer je een groot aantal apparaten tegelijkertijd aansluit. Met andere woorden, het ideale scenario van meerdere apparaten die naadloos tegelijkertijd werken, wordt niet altijd bereikt in een real-world omgeving.

Onze favoriet #5

Tp-Link Router

Tp-Link Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link router is een krachtig apparaat voor al jouw internetbehoeften. De router biedt tot 300 Mbit/s WLAN-snelheid, ideaal voor basis internettoepassingen zoals browsen en e-mails. Het apparaat is uitgerust met 2 externe antennes voor optimale wifi-dekking en -bereik. Beveiliging is ook eenvoudig met de WPS-knop voor snelle wifi-encryptie. Een unieke functie is de IP-gebaseerde bandbreedtecontrole, waarmee je de prestatiecapaciteit per gebruiker kunt optimaliseren. De verpakking bevat een 300 Mbit/s draadloze router TL-WR840N, voeding, CD, LAN-kabel (RJ45) en een snelle installatiehandleiding om je snel op weg te helpen.

 • Voordeel 1: Met een WLAN-snelheid van maximaal 300 Mbit/s is deze router ideaal voor basis internettoepassingen zoals surfen op het web, e-mails sturen of het streamen van muziek.
 • Voordeel 2: De router is uitgerust met twee externe antennes die zorgen voor een optimale wifi-dekking en -bereik, waardoor je overal in huis een stabiele verbinding hebt.
 • Voordeel 3: De eenvoud van wifi-beveiliging is ook een belangrijk voordeel. Je kunt makkelijk versleuteling instellen door gewoon op de WPS-knop te drukken, wat de veiligheid van je netwerk aanzienlijk verhoogt.
 • Voordeel 4: Als een geavanceerde functie heeft deze router een IP-gebaseerde bandbreedtecontrole die een optimale toewijzing van de prestatiecapaciteit per gebruiker mogelijk maakt. Dit betekent dat je het datagebruik kunt beheren en voorkomen dat één apparaat alle snelheid verbruikt.
 • Voordeel 5: Het pakket bevat niet alleen de 300 Mbit/s draadloze router TL-WR840N, maar ook een voeding, CD, LAN-kabel (RJ45) en een snelle installatiehandleiding. Dit betekent dat je alles wat je nodig hebt voor de installatie en setup in het pakket vindt, waardoor het voor jou nog makkelijker wordt om je netwerk op te zetten.
 • Nadeel 1: De WLAN-snelheid van tot 300 Mbit/s kan als beperkend worden ervaren als je een hogesnelheidsverbinding nodig hebt voor activiteiten zoals streaming in hoge kwaliteit, online gaming of het overbrengen van grote hoeveelheden gegevens.
 • Nadeel 2: Het apparaat maakt gebruik van externe antennes, dit kan een esthetisch nadeel zijn als je de voorkeur geeft aan een meer minimalistische, minder opvallende router-look.
 • Nadeel 3: Hoewel de WPS-knop een eenvoudige manier is om wifi-beveiliging in te schakelen, betekent dit ook dat als iemand fysieke toegang heeft tot je router, ze gemakkelijk verbinding kunnen maken met je netwerk.
 • Nadeel 4: De IP-gebaseerde bandbreedtecontrole betekent dat het mogelijk is dat niet alle gebruikers gelijkwaardig toegang hebben tot de bandbreedte, wat tot conflicten kan leiden in een gedeelde woonsituatie.
 • Nadeel 5: Het product komt met een snelle installatiehandleiding, wat betekent dat als er gecompliceerdere problemen opduiken, je wellicht online naar oplossingen moet zoeken of klantenservice moet contacten voor hulp.

Onze favoriet #6

Tp-Link Router

Tp-Link Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link router is een strak vormgegeven, witte router die je naar eigen inzicht kunt neerzetten. Met dual-band functie (2.4 GHz / 5 GHz) en Wi-Fi 5 (802.11ac) ondersteuning, biedt het hoge snelheden tot 867 Mbit/s voor een soepele internetervaring. Bovendien wordt Fast Ethernet ondersteund voor snelle gegevensoverdracht, en met de Ethernet WAN-optie kan je eenvoudig verbinding maken met externe datalijnen. Het beschikt over 5 Ethernet LAN (RJ-45)-poorten, waardoor je meerdere netwerkapparaten bedraad kunt aansluiten voor een stevige en stabiele internetverbinding.

 • Voordeel 1: De TP-Link router heeft een fysiek aantrekkelijk wit ontwerp, wat je kunt neerzetten om te passen bij je interieur.
  Voordeel 2: Deze router biedt dual-band functionaliteit, wat betekent dat je kunt kiezen tussen de 2.4 GHz en 5 GHz banden voor flexibele connectiviteit.
  Voordeel 3: Dankzij de Wi-Fi 5 (802.11ac) functie, kan deze router snelheden tot 867 Mbit/s ondersteunen, wat zorgt voor snelle en soepele internetprestaties.
  Voordeel 4: Met Fast Ethernet-functionaliteit is deze router in staat om hoge snelheden te verzenden over het bedrade netwerk, ideaal voor zware netwerktoepassingen zoals gaming of streaming.
  Voordeel 5: Deze router heeft 5 Ethernet LAN (RJ-45)-poorten, wat zorgt voor veel aansluitingsmogelijkheden voor je apparaten.
 • Nadeel 1: De router ondersteunt alleen de 802.11ac standaard. Dit betekent dat het apparaat wellicht niet compatibel is met nieuwere apparaten die nieuwere wifi-standaarden zoals 802.11ax (Wifi 6) ondersteunen. Je zou dus mogelijk niet van de maximale internetsnelheden kunnen profiteren.
 • Nadeel 2: Hoewel het een Dual-band router is, met zowel 2.4 GHz als 5 GHz, worden de signalen niet tegelijkertijd uitgezonden en moet je manueel schakelen tussen de twee. Dit kan voor onderbrekingen zorgen bij het streamen van media of het downloaden van zware bestanden.
 • Nadeel 3: De router biedt Fast Ethernet, dit betekent dat je LAN-snelheden beperkt zijn tot maximaal 100 Mbps. Dit kan een knelpunt zijn als je een snelle internetverbinding hebt of grote bestanden over je thuisnetwerk wilt overbrengen.
 • Nadeel 4: De router moet neergezet worden. Dit kan een probleem zijn als je ruimte beperkt is, of als je de router wil monteren aan een muur of onder een bureau voor betere wifi-leding.
 • Nadeel 5: Hoewel er vijf Ethernet LAN (RJ-45)-poorten zijn, kan de capaciteit nog steeds beperkt zijn als je meerdere bekabelde apparaten hebt. Je zou dan een extra switch nodig hebben, wat leidt tot extra kosten en mogelijke complicaties bij de installatie.

Onze favoriet #7

Tp-Link Router

Tp-Link Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link router is een volgende generatie apparaat dat indruk maakt met zijn Gigabit Wi-Fi 6-snelheid, waardoor je soepel kunt streamen en sneller kunt downloaden met 2402 Mbps op 5 GHz en 574 Mbps op 2,4 GHz band. Dankzij de OFDMA-technologie kun je meer apparaten aansluiten en de capaciteit verhogen met 4 keer, wat leidt tot gelijktijdige overdracht naar meer apparaten. Met vier krachtige antennes en Beamforming technologie, kun je genieten van een uitgebreide Wi-Fi-dekking in je hele huis. De router garandeert ook verbeterde veiligheid met TP-Link HomeCare voor een veiligere en betrouwbare Wi-Fi. Voor extra gemak bevat deze router ook een USB 3.0-poort om externe opslagapparaten aan te sluiten en snel bestanden, foto’s en video’s te delen. Het is compatibel met Alexa en wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 3 jaar.

 • Voordeel 1: Geniet van een extrem hoge snelheid met de volgende generatie Gigabit Wi-Fi 6. Met 2402 Mbps op de 5 GHz-band en 574 Mbps op de 2,4 GHz-band, kan jij jouw favoriete content soepeler streamen en downloads sneller uitvoeren dan ooit tevoren.
 • Voordeel 2: Je kunt meer apparaten aansluiten dan je ooit voor mogelijk hield dankzij de OFDMA-technologie. Doordat de capaciteit met vier keer verhoogd wordt, is gelijktijdige overdracht naar meerdere apparaten eenvoudig mogelijk.
 • Voordeel 3: Ervaar de voordelen van een uitgebreide Wi-Fi-dekking. De vier krachtige antennes in combinatie met de Beamforming-technologie zorgen voor een sterke, betrouwbare Wi-Fi in jouw gehele huis.
 • Voordeel 4: Met deze router geniet je van verhoogde beveiliging. Dankzij TP-Link HomeCare ben je verzekerd van veiliger en betrouwbaarder Wi-Fi, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over de digitale veiligheid van jouw huis.
 • Voordeel 5: Profiteer van het gemak van de USB 3.0-poort. Deze laat je externe opslagapparaten aansluiten om vlot bestanden, foto’s en video’s te delen. Daarnaast is deze router compatibel met Alexa, wat extra gebruiksgemak creëert in je slimme huis.
 • Het beoordelen van nadelen op basis van een positieve productbeschrijving kan wat lastig zijn. Maar gebaseerd op de gegeven informatie, kunnen we het volgende bespreken:
 • Nadeel 1: Hoewel de router OFDMA-technologie aanbiedt om de capaciteit van gelijktijdige overdracht naar meer apparaten te verhogen, wordt er niet specifiek vermeld hoeveel apparaten tegelijkertijd ondersteund kunnen worden. Dit kan een probleem zijn als je in een huishouden woont met veel internetgebruikende apparaten.
 • Nadeel 2: De router heeft assumingly één USB 3.0-poort. Met maar één poort zou je kunnen merken dat je niet genoeg mogelijkheden hebt om al je externe opslagapparaten aan te sluiten wanneer je bestanden, foto’s en video’s wilt delen.
 • Nadeel 3: Hoewel de router krachtige antennes en Beamforming-technologie voor een betrouwbare Wi-Fi-dekking biedt, kan je toch in problemen komen bij grotere woningen. De reikwijdte en effectiviteit van het Wi-Fi-signaal kan beïnvloed worden door factoren zoals de grootte en lay-out van je huis, en de aanwezigheid van eventuele storende objecten.
 • Nadeel 4: De router biedt verbeterde beveiliging met TP-Link HomeCare, maar het vermeldt niet of er nog noodzakelijke aanvullende beveiligingsopties zijn zoals een gastnetwerk, beheer van ouders of bescherming tegen malware.
 • Nadeel 5: De router is compatibel met Alexa. Maar dit kan een nadeel zijn wanneer je geen Amazon apparaten hebt of wenst te gebruiken. Het kan beperkingen opleggen aan de integratie met andere slimme apparaten die je wellicht in je netwerk hebt. Zo kan je bijvoorbeeld niet profiteren van stemgestuurd netwerkbeheer als je Google Assistant of Siri gebruikt.

Onze favoriet #8

Tp-Link Router

Tp-Link Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link AC1900 Dualband WLAN-router Archer C80 is een geavanceerd apparaat ontworpen om solide en snelle internetconnectiviteit te bieden. Het ondersteunt 802.11ac Wave2 WLAN met snelheden tot 1300 Mbit/s op 5 GHz en 600 Mbit/s op 2,4 GHz. Met 3 x 3 MIMO technologie kun je genieten van gegevensoverdracht en ontvangst op drie streams voor verbindingen tussen 3 x 3 clients, wat zorgt voor een soepele en stabiele verbinding. De MU-MIMO functie verbetert je prestaties door efficiënte communicatie, terwijl je door de uitgebreide wifi-afdekking overal in huis een sterke ontvangst hebt. Extra functies, zoals kinderbeveiliging, toegangscontrole en gastnetwerk, zorgen voor een persoonlijk en veilig beheer van je netwerk. De set wordt geleverd met een spanningsadapter, ethernetkabel en een snelstartgids voor een eenvoudige installatie.

 • Voordeel 1: Met 802.11ac Wave2 WLAN haal je snelheden tot 1300 Mbit/s op 5 GHz en 600 Mbit/s op 2,4 GHz. Dit betekent dat jij kunt genieten van supersnelle draadloze verbindingen, ideaal voor online gamen en het streamen van HD-content.
 • Voordeel 2: De router gebruikt 3 x 3 MIMO technologie, wat in staat is om data overdracht en ontvangst op drie streams te ondersteunen voor verbindingen tussen 3 x 3 clients. Dit verbetert de efficiëntie van jouw netwerk en zorgt voor een stabielere wifi-verbinding.
 • Voordeel 3: De TP-Link router zorgt voor een verdere wifi-afdekking, maximaal bereik en doelgerichte draadloze ontvangst. Hierdoor zal jij geen last meer hebben van ‘dead zones’ in jouw huis of op kantoor.
 • Voordeel 4: MU-MIMO technologie verbetert de prestaties door efficiënte communicatie, wat betekent dat meerdere apparaten tegelijkertijd kunnen verbinden zonder vertraging of verlies van snelheid.
 • Voordeel 5: De router heeft geavanceerde functies zoals kinderbeveiliging, toegangscontrole, en een gastennetwerk voor gepersonaliseerd beheer. Zo kan jij bijvoorbeeld de internettoegang van jouw kinderen beheren, bepalen wie er toegang heeft tot jouw netwerk en gasten hun eigen netwerk bieden, geheel naar jouw eigen wens.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de TP-Link router ondersteuning biedt voor 3 x 3 MIMO-technologie, kan het mogelijk zijn dat niet al jouw apparaten deze technologie ondersteunen. Dit betekent dat je mogelijk niet de volle snelheden en stabiliteit ontvangt die het apparaat adverteert.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving geeft aan dat de router een grote wifi-afdekking en maximaal bereik biedt, maar concrete cijfers worden niet gegeven. Dit kan voor jou als gebruiker onduidelijkheid creëren over de daadwerkelijke prestaties van de router in jouw specifieke situatie.
 • Nadeel 3: De router gebruikt de MU-MIMO technologie voor efficiëntere communicatie. Echter, deze prestatieverbetering is alleen merkbaar als alle verbonden apparaten deze technologie ondersteunen. Als je apparaten dit niet ondersteunen, kun je niet optimaal gebruik maken van deze functie.
 • Nadeel 4: De geavanceerde functies, zoals bescherming van kinderen, toegangscontrole en gastnetwerk, veronderstellen dat je enige technische kennis hebt om ze naar behoren in te stellen. Als je niet technisch onderlegd bent, kan het moeilijk zijn om optimaal gebruik te maken van deze features.
 • Nadeel 5: De snelstartgids die bij de router geleverd wordt, is mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands. Dit kan voor jou als Nederlandstalige gebruiker een belemmering vormen bij het installeren en instellen van de router.

Onze favoriet #9

Asus Router

Asus Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ASUS-router is een geavanceerd apparaat met Next-Gen WiFi 6, dat zorgt voor betere efficiëntie en doorvoer. Het beschikt over een Gaming Port-versnelling om je game-ervaring te versnellen via een speciale gaming LAN-poort. Deze router maakt port forwarding eenvoudig in slechts 3 stappen met Open NAT, waardoor je de frustratie en complexiteit van handmatige configuratie kunt vermijden. Het biedt je de mogelijkheid om je netwerk eenvoudig uit te breiden met rijke geavanceerde functies door eender welke AiMesh-compatibele router toe te voegen, voor naadloos roamen. Bovendien staat de ASUS-router garant voor geteste duurzaamheid en stabiele werking, aangezien de TUF Gaming AX3000 is gebouwd om duurzaam te zijn en geverifieerd wordt getest om een betrouwbare, stabiele werking te verzekeren.

 • Voordeel 1: Met de Next-Gen WiFi 6 geniet je van een verbeterde efficiëntie en doorvoer. Dit betekent dat je verbinding sneller en betrouwbaarder is, waardoor je beter kunt streamen, downloaden, gamen en meer.
 • Voordeel 2: Dankzij de Gaming Port Acceleration kun je je game versnellen via een speciale gaming LAN-poort. Dit resulteert in soepelere en snellere gaming ervaringen, zonder vertragingen of onderbrekingen.
 • Voordeel 3: De router heeft een functie voor eenvoudige poortdoorsturing in 3 stappen. Met de Open NAT-functie wordt het instellen van poortdoorsturing eenvoudig, waardoor je geen frustrerende en ingewikkelde handmatige configuraties hoeft te doen.
 • Voordeel 4: Met de Easy Extendable Network-functie kun je naadloos roamen met rijke, geavanceerde functies door elke AiMesh-compatibele router toe te voegen. Hierdoor kun je je netwerk op een eenvoudige manier uitbreiden en verbeteren.
 • Voordeel 5: De router is gemaakt om duurzaam te zijn en ondergaat geverifieerde tests om betrouwbare en stabiele werking te waarborgen. Je kunt dus op zijn prestaties vertrouwen voor al je online activiteiten.
 • Het is belangrijk om te vermelden dat de productbeschrijving in de regel de voordelen van een product benadrukt, niet de nadelen. Echter, met deze gegeven informatie, kunnen we enkele potentiële nadelen identificeren, hoewel het subjectief en afhankelijk is van de specifieke behoeften van een gebruiker:
 • Nadeel 1: De router werkt volgens de WiFi 6 (802.11ax) standaard. Hoewel dit een superieure technologie is, kan dit een nadeel zijn als je apparaten niet compatibel zijn met deze nieuwste standaard en daarom mogelijk niet in staat zijn om de volledige voordelen van de router te benutten.
 • Nadeel 2: De router ondersteunt gaming port versnelling, maar dat is alleen via een bekabelde verbinding. Dit kan een nadeel zijn als je van plan bent om draadloze verbinding te gebruiken voor gaming, wat zou kunnen leiden tot een lagere prestaties.
 • Nadeel 3: De router heeft een ‘easy port forwarding’ functie. Hoewel dit gemakkelijk kan zijn voor technische gebruikers, kan het nog steeds ingewikkeld zijn voor mensen met beperkte technische kennis ondanks de belofte van een eenvoudige drie-stappen-proces.
 • Nadeel 4: Hoewel de router kan worden uitgebreid met elke AiMesh-compatibele router, kan dit beperkend zijn als je al routers van andere merken hebt die je wilt gebruiken om je netwerk uit te breiden. Je bent dus min of meer gebonden aan de producten van ASUS zelf.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving spreekt over ‘geteste duurzaamheid’. Echter, wat deze tests precies inhouden, wordt niet duidelijk vermeld. Dit gebrek aan transparantie kan leiden tot twijfel over de betrouwbaarheid en stabiliteit van de router.

Onze favoriet #10

Tp-Link Router

Tp-Link Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link AC750 is een compacte draadloze router die ideaal is voor op reis, gemakkelijk in te pakken dankzij het kleine formaat. Met een dual-band WLAN-AC-standaard garandeert de router snelle verbindingen, perfect voor het soepel streamen van HD-video’s op al je apparaten. Je kunt hem via verschillende modi gebruiken, zowel thuis, in een hotelkamer, of onderweg en wordt zelfs constant aangedreven dankzij de flexibele invoer via een USB-adapter, een powerbank of een notebook. De router is ook zeer veelzijdig, met USB-functionaliteit voor gegevensuitwisseling of aansluiting op een compatibele 3G/4G-modem. In de verpakking vind je naast de router een voedingsadapter, RJ45 Ethernet-kabel, een beknopte installatiehandleiding, USB-kabel en een Wi-Fi-informatiekaart om je setup zo eenvoudig mogelijk te maken.

 • Voordeel 1: Compact en reisvriendelijk – Dankzij het compacte ontwerp is de TP-Link AC750 draadloze router ideaal voor op reis. Zo kun je overal genieten van een betrouwbare internetverbinding.
 • Voordeel 2: Meerdere verbindingsmogelijkheden – De router biedt je de flexibiliteit om verbinding te maken via een LAN-kabel, een 3G/4G USB-surfstick of WISP. Dit betekent dat je verschillende opties hebt om online te gaan, afhankelijk van wat er beschikbaar is.
 • Voordeel 3: Hoge snelheid en prestaties – Met de dual-band WLAN-AC-standaard kun je rekenen op snelle verbindingen voor vloeiende HD-videostreaming op al je apparaten. Met deze router hoef je je geen zorgen te maken over buffering of traag internet.
 • Voordeel 4: Multifunctionele schakelaar – De router heeft een schakelaar voor meerdere modi, wat hem perfect maakt voor gebruik thuis, in een hotelkamer of onderweg. Je kunt de router eenvoudig aanpassen aan verschillende situaties.
 • Voordeel 5: Flexibele stroomtoevoer en veelzijdig USB-gebruik – De router kan worden gevoed via een USB-adapter, een powerbank of een notebook. Daarnaast is de USB-poort geschikt voor gegevensuitwisseling of een compatibele 3G/4G-modem, wat extra flexibiliteit biedt.
 • Nadeel 1: Hoewel de TP-Link router compact is en ideaal voor op reis, moet je er rekening mee houden dat je altijd een externe voedingsbron nodig hebt. Of het nu gaat om een USB-adapter, een powerbank of een notebook, je moet altijd iets bij de hand hebben om de router van stroom te voorzien.
 • Nadeel 2: Volgens de beschrijving ondersteunt de router Dual-band WLAN-AC-standaard, wat snelle verbindingen garandeert voor soepele HD-videostreaming op alle apparaten. Dit suggereert echter dat de prestaties bij lagere internetsnelheden mogelijk niet zo goed zijn.
 • Nadeel 3: Het feit dat de router een schakelaar heeft voor meerdere modi kan verwarrend zijn voor gebruikers die niet technisch onderlegd zijn. Het omschakelen tussen verschillende modi kan ingewikkeld zijn en kan leiden tot problemen met de verbinding als het niet op de juiste manier wordt gedaan.
 • Nadeel 4: De TP-Link router is flexibel invoerbaar via een USB-adapter, powerbank of notebook. Dit betekent echter ook dat je een van deze apparaten nodig hebt om het te gebruiken. Als je deze apparaten niet bij je hebt, is het niet mogelijk om de router te gebruiken.
 • Nadeel 5: Hoewel het veelzijdige USB-gebruik van de router praktisch lijkt, kan dit beperkend zijn als je geen compatibele apparaten hebt. Indien je bijvoorbeeld geen compatible 3G/4G-modem hebt, kan je niet ten volle gebruik maken van deze functie.

Concluderend kun je stellen dat er in de test een breed scala aan routers is onderzocht, waaruit duidelijk is geworden dat er voor elk budget en elke behoefte een geschikt product te vinden is. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen beoordeel je welke router voor jou het meest geschikt is. Van high-end gaming routers tot meer budgetvriendelijke opties die nog steeds betrouwbaar zijn – er is echt voor elk wat wils. Het is te hopen dat deze test je heeft geholpen bij je uiteindelijke keuze. Vergeet niet om altijd rekening te houden met factoren als snelheid, bereik en het aantal apparaten dat je wilt aansluiten bij het maken van je definitieve beslissing.

Inhoudsopgave