a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Saturatiemeter: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste saturatiemeters op de markt volgens nieuw onderzoek, zodat je verzekerd bent van kwaliteit en nauwkeurigheid bij het monitoren van je zuurstofverzadiging.

Unser Favorit: Braun Saturatiemeter

Braun Saturatiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Medx5 Saturatiemeter

Medx5 Saturatiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Medisana Saturatiemeter

Medisana Saturatiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Beurer Saturatiemeter

Beurer Saturatiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Beurer Saturatiemeter

Beurer Saturatiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Generico Saturatiemeter

Generico Saturatiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Wellue Saturatiemeter

Wellue Saturatiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Viatom Saturatiemeter

Viatom Saturatiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Wellue Saturatiemeter

Wellue Saturatiemeter
★★★★★

Unser Favorit: Pulox Saturatiemeter

Pulox Saturatiemeter
★★★★★

Zoek je naar de beste saturatiemeter om je gezondheid nauwkeurig op peil te houden? Gefeliciteerd, je bent aan het juiste adres! Bij het kiezen van de juiste saturatiemeter kan het een uitdaging zijn om door het bos van opties te zien. Daarom hebben we het zware werk voor je gedaan. In dit nieuwe onderzoek nemen we de tien beste saturatiemeters in de test onder de loep. We zetten hun prestaties, functies en prijs-kwaliteitverhoudingen op een rijtje, zodat je de beste keuze kunt maken. Dus trek je witte jas aan, zet je doktersbril op en duik met ons de wereld van saturatiemeters in!

Een saturatiemeter is een handig medisch hulpmiddel dat je gebruikt om de zuurstofverzadiging in je bloed te meten. Deze compacte, vaak draagbare meter wordt vaak toegepast om de gezondheid van je longen te controleren, wat bijzonder nuttig kan zijn als je lijdt aan aandoeningen zoals astma of COPD. Het apparaatje, dat je gewoon om je vinger klemt, gebruikt infraroodlicht om de hoeveelheid zuurstof in je bloed te bepalen. Het geeft je een direct en betrouwbaar beeld van het zuurstofgehalte in je bloed, waardoor je beter in staat bent je gezondheid te beheren.

Check Uit

Onze favoriet #1

Braun Saturatiemeter

Braun Saturatiemeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Braun Saturatiemeter is een uiterst betrouwbaar en nauwkeurig instrument, ontworpen om thuis je zuurstofniveaus in het bloed te meten, evenals je hartslag en differentiële spanning. Het is bijzonder geschikt voor volwassenen die lijden aan aandoeningen zoals COPD, longontsteking of slaapapneu. Deze lichte, digitale klem met achtergrondverlichting en een draaibaar OLED-display geeft gedetailleerd je resultaten weer voor gemakkelijke en duidelijke interpretatie. Door de handige handriem kun je het overal mee naartoe nemen- thuis, op het werk, of onderweg. Een slimme energiebesparende functie schakelt het apparaat uit na 8 seconden inactiviteit. Kortom, dit is een veilige, handige en efficiënte tool om je gezondheid op te volgen conform de Europese normen.

 • Voordeel 1: De Braun Saturatiemeter stelt je in staat om verschillende gezondheidsparameters te meten zoals zuurstofverzadiging, hartslag en differentiële spanning. Dit geeft je een uitgebreid inzicht in jouw gezondheidsstatus.
 • Voordeel 2: Het biedt klinische nauwkeurigheid voor thuisgebruik, wat betekent dat je erop kunt vertrouwen dat de resultaten betrouwbaar zijn en voldoen aan de Europese normen.
 • Voordeel 3: De meter is zeer geschikt als je een volwassene bent die lijdt aan aandoeningen zoals COPD, longontsteking of slaapapneu. Het ondersteunt je bij het monitoren van de ziekteprogressie of bij een behandeling.
 • Voordeel 4: De saturatiemeter biedt gedetailleerde resultaten via een comfortabele, lichtgewicht digitale klem met achtergrondverlichting en een draaibaar OLED-display. Zo heb je altijd een duidelijk zicht op jouw resultaten, zelfs in minder goed verlichte omstandigheden.
 • Voordeel 5: Dankzij de handige handriem die bij het apparaat wordt geleverd, kun je het apparaat overal mee naar toe nemen – thuis, op je werk of onderweg. Zo kun je op elk moment van de dag jouw gezondheidsstatus controleren.
 • Nadeel 1: Het apparaat is alleen geschikt voor volwassenen, of je nu een persoon jonger dan 18 jaar bent met een aandoening zoals COPD, longontsteking of slaapapneu, je zal niet in staat zijn om dit apparaat te gebruiken.
 • Nadeel 2: Het apparaat heeft een uitschakelfunctie na 8 seconden inactiviteit. Dit betekent dat, indien je het apparaat niet op de juiste manier op je vinger plaatst, het uit zal schakelen. Je moet dan de plaatsing op de vinger opnieuw instellen, wat frustrerend kan zijn.
 • Nadeel 3: De noodzaak om het apparaat opnieuw in te stellen wanneer het niet correct detecteert, kan ook leiden tot onnauwkeurige metingen. Je wilt er zeker van zijn dat je de meest nauwkeurige metingen krijgt, en deze functie kan het lastig maken om dat te garanderen.
 • Nadeel 4: Hoewel een OLED-display nuttig is, kan het bij fel zonlicht moeilijk zijn om te lezen. Als je van plan bent dit apparaat buiten te gebruiken, zal je mogelijk verblind worden door het licht en zal je de metingen niet kunnen aflezen.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving vermeldt dat het apparaat een handige handriem heeft, geeft het niet aan of de riem verstelbaar is of niet. Als je kleinere of grotere handen hebt, kan het oncomfortabel of lastig zijn om het apparaat continue te dragen.

Onze favoriet #2

Medx5 Saturatiemeter

Medx5 Saturatiemeter

Waarom we het gekozen hebben

De MedX5 pulsoximeter is een betrouwbaar hulpmiddel dat gemakkelijk de zuurstofsaturatie (SpO2%) en de hartslag van jouw lichaam meet, displayt in balk- of golfvorm op een OLED-scherm. Zowel professionals zoals huisartsen als individuen en atleten kunnen deze eenvoudig bedienen met de “one touch” functie. Het apparaat biedt zes verschillende perspectieven op het scherm, met door jou instelbare helderheidsniveaus. De MedX5 schakelt automatisch uit na 15 seconden inactiviteit om de levensduur van de meegeleverde 2x AAA-batterijen te verlengen. Dit apparaat heeft een meetbereik voor zuurstofverzadiging van 70% – 100% en voor pulsfrequentie van 25 – 250 BPM, met een nauwkeurigheid van ± 2%.

 • Voordeel 1: De MedX5 pulsoximeter geeft je de mogelijkheid om op een eenvoudige en snelle manier zowel je zuurstofsaturatie als je polsslag te meten. Handig om je gezondheid in de gaten te houden!
 • Voordeel 2: Je kunt de metingen op twee verschillende manieren weergeven, namelijk in balk- of golfvorm. Zo kun je kiezen voor de manier die je het prettigst vindt om te lezen.
 • Voordeel 3: De vingerpulsoximeter heeft een helder OLED-display waarop je de meetwaarden duidelijk kunt zien. Bovendien kun je kiezen uit 6 verschillende perspectieven en is de helderheid van het display instelbaar op 5 niveaus. Zo kun je het display altijd naar je persoonlijke voorkeur instellen.
 • Voordeel 4: De “one touch”-bediening maakt deze oximeter gebruiksvriendelijk en daarmee ideaal voor zowel particulieren, huisartsen als atleten.
 • Voordeel 5: Het product wordt geleverd met 2 AAA-batterijen en een riem, wat betekent dat je absoluut alles hebt wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. De automatische uitschakeling na 15 seconden zorgt daarnaast voor een langer batterijleven.
 • Nadeel 1: De MedX5 pulsoximeter heeft een meetbereik van zuurstofverzadiging van 70% – 100%. Als je een nauwkeurige lezing nodig hebt van zuurstofverzadiging onder 70%, is dit apparaat misschien niet geschikt, omdat het buiten dit bereik niet nauwkeurig kan meten.
 • Nadeel 2: Het apparaat schakelt automatisch uit na 15 seconden. Dit kan een nadeel zijn als je continu metingen moet doen of als je de metingen wilt observeren gedurende een langere periode, omdat je het apparaat weer opnieuw zou moeten inschakelen.
 • Nadeel 3: Hoewel de pulsoximeter aanbiedt om meetwaarden weer te geven in de vorm van een bar of golf, kan deze visualisatie niet nuttig en misschien verwarrend zijn voor sommige gebruikers die gewoon directe cijfers willen zien.
 • Nadeel 4: De MedX5 pulsoximeter wordt gevoed door 2x AAA-batterijen. Dit kan een nadeel zijn als je geen gemakkelijke toegang hebt tot vervangende batterijen, vooral in noodgevallen of voor langdurig gebruik.
 • Nadeel 5: De nauwkeurigheid van de pulsoximeter ligt binnen ± 2%. Dit betekent dat de metingen tot 2% uit kunnen zijn, wat problematisch kan zijn als absolute precisie vereist is voor jouw gezondheidstoestand of -monitoring.

Onze favoriet #3

Medisana Saturatiemeter

Medisana Saturatiemeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Medisana Saturatiemeter is een gebruiksvriendelijk hulpmiddel, ontworpen voor het meten van zuurstofverzadiging (SpO2) en polsfrequentie. Dankzij de one-touch-bediening is het eenvoudig aan en uit te schakelen, waardoor het ideaal is voor gebruik onderweg, thuis en tijdens sportactiviteiten. De gemeten waarden worden duidelijk weergegeven op het grote OLED-display, waarbij de informatie in zes verschillende weergaven en tien lichtstanden kan worden getoond. Ook is er een automatische uitschakelfunctie, die om energie te besparen de oximeter uitschakelt als er binnen acht seconden geen meetreactie is. Je ontvangt ook een praktische draagband bij deze vingeroximeter.

 • Voordeel 1: Het gebruik van de Beurer Saturatiemeter is eenvoudig en pijnloos. Je kunt je zuurstofverzadiging (SpO2) en hartslag (polsslag) meten zonder enige belasting of ongemak te ervaren.
 • Voordeel 2: Met deze pulsoximeter kun je je gezondheid nauwkeurig monitoren. Dit is bijzonder waardevol als je te maken hebt met ademhalingsziekten zoals astma of COPD, die een verlaging van de zuurstofsaturatie kunnen veroorzaken.
 • Voordeel 3: Deze saturatiemeter heeft een compact formaat, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is. Je kunt het in je zak stoppen en het gebruiken waar je ook bent, of dat nu tijdens het wandelen of op reis is.
 • Voordeel 4: De Beurer Saturatiemeter heeft een duidelijk leesbaar kleurendisplay. Hierop kun je je meetwaarden duidelijk zien, dankzij de vier verschillende displayformaten.
 • Voordeel 5: Deze pulsoximeter wordt geleverd met handige accessoires, waaronder een riemriem en een riemholster. Hierdoor kun je het apparaat gemakkelijk en veilig bij je dragen.
 • nadeel 1: Hoewel de Beurer pulsoxymeter klein en eenvoudig te hanteren is, kan dit een nadeel zijn voor mensen met grote handen of problemen met fijne motoriek. Het compacte formaat kan het lastig maken om het apparaat adequaat te hanteren en de knoppen te bedienen.
 • nadeel 2: Volgens de productomschrijving kan het apparaat ademhalingsziekten zoals astma, COPD en andere longziekten opsporen die een daling van de zuurstofsaturatie kunnen veroorzaken. Dit kan leiden tot onnodige angst als iemand nerveus of angstig is over zijn gezondheid en het apparaat vele malen per dag gebruikt. Het apparaat kan bovendien niet gebruikt worden als vervanger voor medische evaluatie en diagnose door een professional.
 • nadeel 3: Hoewel de Beurer pulsoxymeter wordt geleverd met een riem en holster, kan dit voor sommige mensen wellicht niet praktisch zijn. Niet iedereen draagt een riem en het kan een beetje omvangrijk zijn om het apparaat constant aan je zijde te dragen, vooral als je probeert te sporten of andere fysieke activiteiten uit te voeren.
 • nadeel 4: Het product heeft een kleurendisplay met in totaal 4 displayformaten. Dit kan overweldigend zijn voor sommige gebruikers, vooral diegenen die niet technisch onderlegd zijn of ouderen die onbekend zijn met dergelijke apparaten.
 • nadeel 5: Hoewel het apparaat wordt geadverteerd als klinisch gevalideerd, vermeldt de beschrijving niet precies welke klinische studies of tests zijn uitgevoerd om deze claim te ondersteunen. Dit kan bij sommige consumenten wantrouwen wekken over de betrouwbaarheid van het apparaat.

Onze favoriet #4

Beurer Saturatiemeter

Beurer Saturatiemeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Beurer Saturatiemeter is een handig hulpmiddel voor het pijnloos en met klinisch gevalideerde nauwkeurigheid meten van de zuurstofverzadiging (SpO2) en je hartslag. Het apparaatje speelt een belangrijke rol bij het monitoren van de gezondheid, vooral als je ademhalingsziekten als astma of COPD hebt. Dit compact ontwerp past gemakkelijk in je zak, ideaal voor onderweg, zodat je altijd je zuurstofsaturatie kan meten, waar je ook bent. Het beschikt over een kleurendisplay met vier verschillende weergaveformaten voor een duidelijke aflezing van de meetwaarden. Het apparaat wordt compleet geleverd met een riemriem en riemholster.

 • Voordeel 1: Het gebruik van de Beurer Saturatiemeter is eenvoudig en pijnloos. Je kunt je zuurstofverzadiging (SpO2) en hartslag (polsslag) meten zonder enige belasting of ongemak te ervaren.
 • Voordeel 2: Met deze pulsoximeter kun je je gezondheid nauwkeurig monitoren. Dit is bijzonder waardevol als je te maken hebt met ademhalingsziekten zoals astma of COPD, die een verlaging van de zuurstofsaturatie kunnen veroorzaken.
 • Voordeel 3: Deze saturatiemeter heeft een compact formaat, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is. Je kunt het in je zak stoppen en het gebruiken waar je ook bent, of dat nu tijdens het wandelen of op reis is.
 • Voordeel 4: De Beurer Saturatiemeter heeft een duidelijk leesbaar kleurendisplay. Hierop kun je je meetwaarden duidelijk zien, dankzij de vier verschillende displayformaten.
 • Voordeel 5: Deze pulsoximeter wordt geleverd met handige accessoires, waaronder een riemriem en een riemholster. Hierdoor kun je het apparaat gemakkelijk en veilig bij je dragen.
 • nadeel 1: Hoewel de Beurer pulsoxymeter klein en eenvoudig te hanteren is, kan dit een nadeel zijn voor mensen met grote handen of problemen met fijne motoriek. Het compacte formaat kan het lastig maken om het apparaat adequaat te hanteren en de knoppen te bedienen.
 • nadeel 2: Volgens de productomschrijving kan het apparaat ademhalingsziekten zoals astma, COPD en andere longziekten opsporen die een daling van de zuurstofsaturatie kunnen veroorzaken. Dit kan leiden tot onnodige angst als iemand nerveus of angstig is over zijn gezondheid en het apparaat vele malen per dag gebruikt. Het apparaat kan bovendien niet gebruikt worden als vervanger voor medische evaluatie en diagnose door een professional.
 • nadeel 3: Hoewel de Beurer pulsoxymeter wordt geleverd met een riem en holster, kan dit voor sommige mensen wellicht niet praktisch zijn. Niet iedereen draagt een riem en het kan een beetje omvangrijk zijn om het apparaat constant aan je zijde te dragen, vooral als je probeert te sporten of andere fysieke activiteiten uit te voeren.
 • nadeel 4: Het product heeft een kleurendisplay met in totaal 4 displayformaten. Dit kan overweldigend zijn voor sommige gebruikers, vooral diegenen die niet technisch onderlegd zijn of ouderen die onbekend zijn met dergelijke apparaten.
 • nadeel 5: Hoewel het apparaat wordt geadverteerd als klinisch gevalideerd, vermeldt de beschrijving niet precies welke klinische studies of tests zijn uitgevoerd om deze claim te ondersteunen. Dit kan bij sommige consumenten wantrouwen wekken over de betrouwbaarheid van het apparaat.

Onze favoriet #5

Beurer Saturatiemeter

Beurer Saturatiemeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Beurer Saturatiemeter is een geavanceerd en gebruiksvriendelijk hulpmiddel dat je helpt je hartslag, zuurstofverzadiging (SpO2) en perfusie-index (PI) nauwkeurig en zonder bloedmonster te meten. Het is uitgerust met een intuïtief kleurendisplay, dat een vraagteken toont als de meting onregelmatig is, zodat je de meting kunt overdoen voor betrouwbare resultaten. Deze saturatiemeter is bijzonder handig voor mensen met ademhalingsaandoeningen zoals bronchiale astma, COPD, longfibrose of hartfalen. Sporters en hoogte-avonturiers zullen het ook nuttig vinden om hun zuurstofverzadiging in zuurstofarme omgevingen te controleren. Met 7 weergaveformaten voor eenvoudig aflezen, is deze Beurer PO 40 pulsoximeter een praktische keuze voor jouw gezondheidsmonitoring.

 • Voordeel 1: De Beurer Saturatiemeter meet eenvoudig en pijnloos je zuurstofverzadiging (SpO2), polsslag en perfusie-index (PI). Dit houdt in dat je geen bloedmonster nodig hebt voor deze metingen, waardoor het eenvoudig en comfortabel is om te gebruiken.
 • Voordeel 2: De Beurer Saturatiemeter biedt een symboolweergave bij onregelmatige meetwaarden. Mocht de meting onstabiel zijn, dan toont het apparaat een vraagteken op het kleurendisplay. Hierdoor weet je precies wanneer je de meting opnieuw moet uitvoeren voor betrouwbare resultaten.
 • Voordeel 3: De pulsoxymeter van Beurer heeft een praktisch kleurendisplay dat gemakkelijk af te lezen is en biedt 7 weergaveformaten. Zo kun je de metingen op een duidelijke en overzichtelijke manier bekijken.
 • Voordeel 4: Het apparaat is bijzonder nuttig voor mensen met chronische of acute aandoeningen aan de luchtwegen, zoals bronchiale astma, COPD, longfibrose of met hartfalen. Het helpt bij het monitoren van de zuurstofverzadiging van het bloed, een belangrijke indicator van de ademhalingsfunctie.
 • Voordeel 5: Deze pulsoxymeter is ook zeer geschikt voor gezonde mensen en atleten die hun zuurstofverzadiging willen controleren, zelfs in omgevingen met een lager zuurstofgehalte. Dus als je graag sport op hoogtes, helpt deze oxymeter je om je gezondheid op peil te houden.
 • Nadeel 1: Hoewel de Beurer pulsoximeter aangeeft wanneer er een onstabiele meting is, kan dit ervoor zorgen dat je de meting vaak opnieuw moet uitvoeren om betrouwbare waarden te krijgen. Dit kan tijdrovend zijn en kan leiden tot frustratie.
 • Nadeel 2: De 7 weergaveformaten op het kleurendisplay kunnen enigszins overweldigend of verwarrend zijn voor sommige gebruikers, vooral als je niet bekend bent met het gebruik van dit soort technologie.
 • Nadeel 3: Hoewel de oximeter nuttig kan zijn voor mensen met bepaalde aandoeningen, is de effectiviteit van het apparaat mogelijk beperkt tot de genoemde aandoeningen. Het is mogelijk niet zo nuttig of betrouwbaar voor mensen met andere gezondheidstoestanden.
 • Nadeel 4: Dit apparaat is speciaal ontworpen voor het meten van zuurstofverzadiging. Daarom kunnen andere vitale metingen, zoals bloeddruk, temperatuur of glucose, niet met dit apparaat worden gedaan.
 • Nadeel 5: Het apparaat kan minder nauwkeurig zijn in omgevingen met een laag zuurstofgehalte. Dus als je een sporter bent die op grote hoogtes traint, is het mogelijk dat de metingen van de oximeter niet geheel betrouwbaar zijn.

Onze favoriet #6

Generico Saturatiemeter

Generico Saturatiemeter

Waarom we het gekozen hebben

De Saturatiemeter van Generico is een multifunctioneel apparaat dat snel en accuraat je hartslag, doorbloedingsindex, zuurstofverzadiging in het bloed, hemoglobinewaarden en ademhalingsfrequentie meet. Het heeft een geavanceerd OLED-display met 6 weergavemodi en 4 instelbare perspectieven en wordt geleverd met een handig riempje voor draagbaarheid. Het apparaat beschikt over een nieuwe alarmfunctie die akoestische signalen geeft voor elke erkende impuls, zodat je gewaarschuwd wordt zodra je SpO2 en hartslag de ingestelde grenswaarden overschrijden. Eenvoudig in gebruik, je drukt op de aan/uit-knop, plaatst je vinger in de oximeter en binnen ongeveer 8 seconden worden de meetgegevens getoond. Het is ook licht en compact, past op verschillende vingerformaten en is gemakkelijk mee te nemen tijdens sporten of outdoor-activiteiten – het werkt op 2 AAA-batterijen (niet meegeleverd).

 • Voordeel 1: Multifunctioneel gebruik. De Saturatiemeter van Generico biedt je de mogelijkheid om de hartslag, de doorbloedingsindex, de zuurstofverzadiging in het bloed, de hemoglobinewaarden en de ademhalingsfrequentie nauwkeurig en snel te meten.
 • Voordeel 2: Geavanceerd display. Met een OLED-display, 6 verschillende weergavemodi en 4 instelbare perspectieven, kun je de informatie naar wens aanpassen en duidelijk bekijken.
 • Voordeel 3: Handige alarmfuncties. De Saturatiemeter van Generico heeft akoestische signalen die automatisch klinken als de SpO2- en hartslagwaarden boven de ingestelde grenzen komen. Dit helpt je om jouw gezondheid beter in de gaten te houden.
 • Voordeel 4: Gebruiksgemak. Het gebruik van de Saturatiemeter is zo eenvoudig als het indrukken van de aan/uit-knop, je vinger plaatsen en na ongeveer 8 seconden worden de meetgegevens weergegeven.
 • Voordeel 5: Draagbaarheid. Door zijn lichte en compacte ontwerp is deze Saturatiemeter gemakkelijk mee te nemen tijdens het sporten of andere outdoor-activiteiten. Bovendien wordt het geleverd met een riempje voor extra draagbaarheid en werkt het op 2 AAA-batterijen.
 • Nadeel 1: Hoewel het product multifunctioneel is, kan dit ook leiden tot een overvloed aan informatie die moeilijk te interpreteren kan zijn als je geen medische ervaring hebt. Het kan zelfs voorkomen dat je onnodige angst ervaart door de resultaten zonder de nodige medische kennis of professionele begeleiding.
 • Nadeel 2: Het OLED-display, hoewel geavanceerd, kan in fel licht of zonlicht moeilijk af te lezen zijn. Daarnaast moeten de weergavemodi handmatig gewijzigd worden, wat mogelijk ongemakkelijk kan zijn bij buitengebruik.
 • Nadeel 3: De alarmfuncties kunnen gunstig zijn, maar zonder de juiste medische achtergrond, kan het moeilijk zijn om de alarmgrenzen correct in te stellen. Dit kan leiden tot onnodige alarmen die jou stress geven of wellicht belangrijke waarschuwingen negeren.
 • Nadeel 4: Aangezien de Saturatiemeter van Generico werkt op 2 AAA-batterijen, die niet meegeleverd zijn, zul je deze apart moeten aanschaffen. Bovendien zal je ze regelmatig moeten vervangen, wat zowel onhandig als duur kan zijn op de lange termijn.
 • Nadeel 5: Het compacte en lichte ontwerp is wellicht gunstig voor draagbaarheid tijdens sporten of buitenactiviteiten, maar dit betekent ook dat je het makkelijk kunt verliezen of misplaatsen. Daarnaast kan de compactheid het gebruik ervan bemoeilijken voor mensen met grote vingers of minder fijne motoriek.

Onze favoriet #7

Wellue Saturatiemeter

Wellue Saturatiemeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Wellue Saturatiemeter is een zeer nauwkeurig en betrouwbaar apparaat voor het meten van zuurstofniveaus in je bloed. Uitgerust met de meest geavanceerde MCU-chip en sensor, geeft het snel en eenvoudig resultaten. Wanneer je de vinger in het apparaat steekt, schakelt het zichzelf in binnen 2 seconden en het duurt slechts even voordat de meting is voltooid. Als je pulsfrequentie of zuurstofwaarde te hoog zijn, knippert de meter zodat je gewaarschuwd wordt. Het apparaat is voorzien van een groot, makkelijk af te lezen LED-display met achtergrondverlichting en het is gemaakt van latexvrij siliconen, wat het veilig en handig in gebruik maakt.

 • Voordeel 1: De Wellue Sp-02 monitor gebruikt de meest geavanceerde MCU chip en sensor. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat de metingen van het zuurstofniveau in je bloed zeer nauwkeurig en betrouwbaar zijn.
 • Voordeel 2: Met het licht knipperende alarm van de Wellue monitor ben je altijd op de hoogte. Als de pulsfrequentie of de zuurstofwaarde in je bloed de limiet overschrijdt, knippert de meting op het scherm. Zo weet je snel of er iets aan de hand is.
 • Voordeel 3: De Wellue monitor is heel eenvoudig in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is je vinger in het apparaat te steken en even te wachten. Zo wordt het meten van je zuurstofsaturatie een fluitje van een cent.
 • Voordeel 4: Snelheid is een groot voordeel van de Wellue monitor. Wanneer je je vinger in het apparaat steekt, schakelt het automatisch in binnen 2 seconden. Binnen een paar seconden krijg je vervolgens het meetresultaat. Dit scheelt je een hoop tijd.
 • Voordeel 5: De Wellue monitor is veilig en handig. Het is gemaakt van latexvrij siliconenmateriaal en heeft een groot LED-scherm met achtergrondverlichting. Op deze manier kun je altijd zonder moeite de resultaten lezen, ongeacht de lichtomstandigheden.
 • Het is een uitdaging om nadelen te vinden in een product dat voornamelijk positief wordt gepresenteerd. Gebaseerd op de vermelde productbeschrijving, kunnen de volgende punten echter als mogelijke nadelen worden gezien:
 • Nadeel 1: Het product bevat een ‘licht knipperend alarm’ dat kan gaan knipperen wanneer de O2-waarde of de polsfrequentie de limiet overschrijdt. Dit knipperende licht kan voor sommige gebruikers hinderlijk of verontrustend zijn, vooral in een situatie waar rust vereist is.
 • Nadeel 2: De Wellue saturatiemeter biedt alleen directe lezingen op het apparaat zelf, zonder mogelijkheid om de gegevens te synchroniseren met een smartphone of ander apparaat. Dit kan een belemmering vormen voor mensen die hun gegevens op de lange termijn willen volgen of delen met hun gezondheidszorgprofessionals.
 • Nadeel 3: Hoewel de saturatiemeter automatisch aangaat in ‘2 seconden’ nadat je je vinger erin steekt, moet je desondanks een aantal seconden wachten om het meetresultaat te krijgen. Dit kan als een nadeel worden gezien door gebruikers die directe resultaten verwachten.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving vermeldt geen brede compatibiliteit voor verschillende vingerformaten of -typen. Dit kan een nadeel zijn voor mensen met grote, kleine of ongewoon gevormde vingers.
 • Nadeel 5: Terwijl de productbeschrijving vermeldt dat het apparaat is gemaakt van latexvrij siliconen materiaal, vermeldt het niet specifiek dat het hypoallergeen is. Dit kan een potentieel nadeel zijn voor mensen met extreem gevoelige huid of specifieke allergieën.

Onze favoriet #8

Viatom Saturatiemeter

Viatom Saturatiemeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ViATOM Saturatiemeter is een nauwkeurig en betrouwbaar instrument dat je bloedzuurstofverzadigingsniveaus, hartslag, pulssterkte en pulsgolfvorm met precisie meet en de resultaten helder weergeeft op een groot OLED-scherm. Deze slimme meter voorziet je van waarschuwingen bij abnormale metingen, houdt je SpO2 en PR in real-time bij en behoudt een continu register van je metingen tot 10 uur via een gratis app voor Android en iOS. Je zult genieten van de gebruiksvriendelijkheid, klik het gewoon op je vinger en druk op de knop! Het heeft een SMART-veersysteem dat past op verschillende vingermaten. Het wordt geleverd met 2 AAA-batterijen en een handige lanyard, klaar voor gebruik direct uit de doos, en heeft ook een garantie van 1 jaar voor gemoedsrust.

 • Voordeel 1: De ViATOM Saturatiemeter is nauwkeurig en betrouwbaar. Het meet je bloedzuurstofverzadigingsniveaus (SpO2), hartslag, pulssterkte en pulsgolfvorm heel precies en toont deze informatie op een groot OLED-scherm. Hierdoor krijg je snel en eenvoudig inzicht in belangrijke fysiologische parameters.
 • Voordeel 2: Deze Saturatiemeter biedt een extra beveiligingslaag door waarschuwingen te geven voor abnormale metingen. Als een abnormale SpO2 of hartslag wordt gedetecteerd, knippert de waarde op het scherm. Zo blijf je continue bewust van je SpO2 en hartslag.
 • Voordeel 3: Met de gratis app voor Android en iOS kun je je metingen registreren en opslaan tot wel 10 uur aan een stuk. Deze feature stelt je in staat om real-time gegevens, grafische rapporten en trends van je bloedzuurstofverzadiging en hartslag te bekijken. Op deze manier kun je jouw gezondheid goed in de gaten houden.
 • Voordeel 4: De ViATOM Saturatiemeter is uiterst gebruiksvriendelijk. Je hoeft hem enkel op je vinger te klikken en met één druk op de knop in te schakelen. Bovendien is de vingersonde met SMART-veersysteem geschikt voor een breed scala aan vingermaten.
 • Voordeel 5: Bij aankoop van de Saturatiemeter ontvang je ook nog enkele handige accessoires. Zo zijn er 2 x AAA-batterijen inbegrepen, waardoor je de pulsoxymeter direct uit de doos kunt gebruiken. Daarnaast wordt er een lanyard meegeleverd voor het gemak, zodat je de meter altijd bij de hand hebt.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, kan het lastig zijn om nadelen te vinden, omdat deze voornamelijk de voordelen van het product benadrukt. Echter, enkele mogelijke nadelen kunnen worden geïnterpreteerd:
 • Nadeel 1: De ViATOM saturatiemeter werkt alleen naadloos met de bijbehorende app. Als je niet technisch onderlegd bent of niet graag apps gebruikt, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 2: Het feit dat de meter alleen opnames maakt wanneer de APP draait, kan als nadeel worden gezien. Je moet dus je telefoon of tablet constant in de buurt en met de app geopend hebben als je langdurige monitoring wilt.
 • Nadeel 3: De ViATOM saturatiemeter waarschuwt je enkel bij abnormale metingen door te knipperen op het scherm. Mocht je niet continu naar het apparaat kijken, kan je deze waarschuwingen dus missen.
 • Nadeel 4: Hoewel de vingersonde voorzien is van een SMART-veersysteem, is het mogelijk dat deze toch niet perfect past voor alle vingermaten. Dit kan ongemakkelijk zijn voor mensen met zeer kleine of grote vingers.
 • Nadeel 5: Voor het gebruik van dit apparaat zijn AAA-batterijen vereist. Dit betekent dat je steeds een voorraad batterijen moet hebben en het milieu belast met het gebruik van wegwerpbatterijen in plaats van oplaadbare opties.

Onze favoriet #9

Wellue Saturatiemeter

Wellue Saturatiemeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Wellue Saturatiemeter is een betrouwbaar apparaat dat zorgvuldig je bloedzuurstofverzadigingsniveaus (SpO2), hartslag en polssterkte meet en deze eenvoudig toont op een groot OLED-scherm. Als er een abnormale SpO2 of hartslag wordt gedetecteerd, knippert de waarde op het scherm om je te waarschuwen. Met de gratis bijbehorende app, beschikbaar voor zowel Android als iOS, kun je realtime gegevens bijhouden, grafieken bekijken, trends zien en metingen registreren en opslaan voor maximaal 10 uur. Het gebruiksgemak van deze saturatiemeter is hoog: het enige dat je moet doen is het apparaat op je vinger klikken, het inschakelen met één druk op de knop en het past op een groot aantal vingermaten dankzij het SMART veersysteem. Het apparaat wordt geleverd met 2 AAA-batterijen voor onmiddellijk gebruik en een draagkoord voor het gemak en heeft een garantie van 1 jaar.

 • Voordeel 1: De Wellue saturatiemeter belooft nauwkeurige metingen van bloedzuurstofverzadigingsniveaus (SpO2), hartslag, polssterkte en polsgolfvorm. Dit verzekert je van betrouwbare resultaten die je gezondheidsstatus effectief in kaart brengen.
 • Voordeel 2: Deze saturatiemeter detecteert niet alleen abnormale SpO2 of hartslag, maar waarschuwt je ook door de waarde op het scherm te laten knipperen. Dit stelt je in staat om onmiddellijk bewust te zijn van eventuele gezondheidsproblemen en snel actie te ondernemen.
 • Voordeel 3: De gratis app voor Android en iOS maakt het mogelijk om metingen tot 10 uur continu te registreren en te bewaren. Dit betekent dat je veranderingen in je bloedzuurstofverzadiging en hartslag op de lange termijn gemakkelijk kunt volgen.
 • Voordeel 4: Het gebruik van de Wellue saturatiemeter is simpel en gebruiksvriendelijk. Je hoeft het alleen maar op je vinger te klikken en het aan te zetten met een druk op de knop. Plus, de vingersonde met SMART Spring System past op een breed scala aan vingermaten, dus het is geschikt voor iedereen.
 • Voordeel 5: De saturatiemeter wordt geleverd met alle benodigde accessoires, waaronder 2 AAA-batterijen zodat het meteen uit de doos gebruikt kan worden, en een lanyard voor eenvoudige draagbaarheid. Dit betekent geen extra kosten of moeite om deze accessoires apart te kopen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Wellue saturatiemeter technisch is ontworpen om te functioneren met een breed scala aan vingermaten, kan het nog steeds problemen opleveren voor mensen met ongewoon grote of kleine vingers. De ‘Smart Spring System’ vingersonde mag dan wel aanpasbaar zijn, maar dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat het geschikt is voor iedereen.
 • Nadeel 2: De Wellue saturatiemeter heeft de app nodig om te kunnen registreren en opslaan van metingen tot 10 uur continu. Echter, de meter registreert enkel data wanneer de app actief is. Dit kan als een ongemak worden gezien omdat je continu de app actief moet houden om je metingen te registreren, dit kan de levensduur van je batterij van je smartphone verminderen.
 • Nadeel 3: Over batterij gesproken, de Wellue saturatiemeter werkt op 2 AAA-batterijen. Afhankelijk van de frequentie en duur van het gebruik, kunnen deze batterijen mogelijk vaker vervangen moeten worden dan je misschien leuk vindt.
 • Nadeel 4: De Wellue saturatiemeter is ontworpen om te knipperen en te waarschuwen bij abnormale metingen. Echter, dit kan leiden tot onnodige zorgen, aangezien niet alle “abnormale” metingen per se een indicatie zijn van een ernstig gezondheidsprobleem. Een knipperende waarschuwing bij een lichte afwijking van normale waarden kan eenvoudigweg angst en stress verhogen.
 • Nadeel 5: Volgens de productbeschrijving komt de Wellue saturatiemeter met een specifieke app voor zowel Android als iOS. Dit suggereert dat als je geen smartphone of apparaat dat geschikt is voor een van deze besturingssystemen hebt, je mogelijk niet in staat bent om volledig gebruik te maken van alle functies van de meter.

Onze favoriet #10

Pulox Saturatiemeter

Pulox Saturatiemeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pulox PO-200 vinger saturatiemeter is een betrouwbaar en gebruikersvriendelijk instrument om pijnloos en non-invasief de zuurstofsaturatie, polsslag (hartslag) en perfusie-index (PI) te meten. De metingen worden weergegeven op een helder LCD-scherm met grote cijfers, inclusief een puls golf en -balk. Dankzij zijn compacte formaat, kan je deze saturatiemeter makkelijk overal mee naartoe nemen, waardoor je altijd een overzicht van jouw SpO2 waarden binnen handbereik hebt. Dit maakt het ideaal voor zowel thuisgebruik en zelfmonitoring bij acute of chronische aandoeningen zoals COPD en bronchitis, als voor professioneel gebruik, bijvoorbeeld bij hulpdiensten.

 • voordeel 1: De Pulox saturatiemeter biedt een betrouwbare en pijnloze manier om jouw zuurstofsaturatie, polsslag en perfusie-index te meten. Dit gebeurt non-invasief, dus zonder dat je geprikt of gesneden hoeft te worden. Dat is wel zo prettig.
  voordeel 2: Naast zuurstofsaturatie, geeft het apparaat ook de polshartslag aan als pulsgolf en de intensiteit van de puls als pulsbalk. Zo krijg je een compleet overzicht van jouw vitale functies.
  voordeel 3: De metingen worden getoond op een helder LCD scherm met grote cijfers, waardoor het gemakkelijk te lezen is. Het hoog-contrast kleurendisplay zorgt ervoor dat je vanuit verschillende kijkperspectieven nog steeds een duidelijk beeld hebt.
  voordeel 4: Deze saturatiemeter is uiterst gebruiksvriendelijk voor zowel jong als oud. Je hoeft slechts één knop in te drukken om de meting te starten. Bovendien kun je hem dankzij zijn kleine formaat overal mee naartoe nemen. Daardoor heb je altijd en overal binnen enkele seconden inzicht in jouw SpO2 waarden.
  voordeel 5: De Pulox saturatiemeter is ideaal voor thuisgebruik en zelfmonitoring van zuurstofsaturatie, bijvoorbeeld bij acute of chronische ziekten zoals COPD en bronchitis. Maar ook voor atleten. De clip van de vinger pulsoxymeter is zelfs geschikt voor snelle eerste bloedzuurstofmetingen tijdens werkzaamheden, zoals bij hulpdiensten.
 • nadeel 1: Hoewel de Pulox PO-200 vinger oxymeter is ontworpen om gemakkelijk te lezen met een hoog-contrast LCD-scherm, kan dit in bepaalde lichtomstandigheden toch een probleem forment. Niet alle omgevingen zullen geschikt zijn voor het effectief aflezen van het scherm.
 • nadeel 2: Hoewel het apparaat eenvoudig te gebruiken is met slechts één druk op de knop, kan dit voor mensen met beperkte manuele behendigheid of artritis problematisch zijn. Het apparaat vereist een bepaalde mate van vingersterkte en coördinatie.
 • nadeel 3: Hoewel de Pulox PO-200 draagbaar en gemakkelijk te dragen is, zijn er geen details over de duurzaamheid van het product. Het is niet duidelijk hoe goed het bestand is tegen per ongeluk vallen of stoten, wat waarschijnlijk kan gebeuren, gezien het feit dat het overal mee naartoe kan worden genomen.
 • nadeel 4: De beschrijving geeft aan dat het apparaat ideaal is voor thuisgebruik en zelfmonitoring. Dit kan problematisch zijn voor mensen die niet comfortabel of bekwaam zijn in het zelfbeoordelen van hun zuurstofsaturatie en hartslag. Zonder juiste kennis kan het moeilijk zijn om te begrijpen wat de resultaten betekenen.
 • nadeel 5: Het apparaat is ontworpen voor vingergebruik, wat betekent dat mensen met bepaalde medische aandoeningen of verwondingen aan de vinger mogelijk moeite kunnen hebben om een nauwkeurige meting te krijgen. Mensen met slechte circulatie in de ledematen kunnen ook onnauwkeurige resultaten krijgen.

Na gedetailleerd onderzoek en nauwkeurige vergelijking van de tien beste saturatiemeters op de markt, kunnen we concluderen dat deze apparaten elk hun eigen unieke eigenschappen en voordelen hebben. Of je nu op zoek bent naar compactheid, nauwkeurigheid, gebruiksgemak of robuustheid, er is zeker een product dat perfect aan jouw eisen voldoet. Daarom adviseren we jou om de functies, prijs en beoordelingen van elk product zorgvuldig te overwegen voordat je een uiteindelijke beslissing maakt. Met deze kennis kun jij de saturatiemeter kiezen die perfect bij jouw behoeften en budget past.

Inhoudsopgave