a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Schoenenrek: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 schoenenrekken getest en goedgekeurd in ons nieuwste onderzoek om de beste keuze voor jouw ruimte te maken.

Unser Favorit: Songmics Schoenenrek

Songmics Schoenenrek
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Schoenenrek

Songmics Schoenenrek
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Schoenenrek

Songmics Schoenenrek
★★★★★

Unser Favorit: Hoobro Schoenenrek

Hoobro Schoenenrek
★★★★★

Unser Favorit: Magrimaxio Schoenenrek

Magrimaxio Schoenenrek
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Schoenenrek

Songmics Schoenenrek
★★★★★

Unser Favorit: Vasagle Schoenenrek

Vasagle Schoenenrek
★★★★★

Unser Favorit: Hoobro Schoenenrek

Hoobro Schoenenrek
★★★★★

Unser Favorit: Songmics Schoenenrek

Songmics Schoenenrek
★★★★★

Unser Favorit: Youdenova Schoenenrek

Youdenova Schoenenrek
★★★★★

Het vinden van het perfecte schoenenrek kan een uitdaging zijn. Van stijl en formaat tot de duurzaamheid en het totale opbergvermogen, er is zoveel om rekening mee te houden. In onze uitgebreide gids ‘Schoenenrek: De 10 beste producten in de test’, zullen we je helpen de juiste keuze te maken. Na grondig onderzoek en testen van talrijke modellen, hebben we de top 10 schoenenrekken van dit moment samengesteld. Na het lezen van deze gids, ben jij perfect uitgerust om een schoenenrek aan te schaffen dat perfect bij jouw levensstijl en opbergbehoeften past. Laten we samen de ideale oplossing voor jouw schoenenchaos vinden.

Een schoenenrek is een opbergsysteem waar je je schoenen netjes en georganiseerd op kunt bewaren. Dit praktische meubelstuk zorgt ervoor dat je schoenen niet langer verspreid liggen over de vloer of in de weg staan. In plaats daarvan heb je een designated plek waar je ze netjes gesorteerd en makkelijk bereikbaar houdt. Afhankelijk van de grootte en het design, kunnen schoenenrekken plaats bieden aan enkele paren tot tientallen paren schoenen. Zo draagt een schoenenrek bij aan een opgeruimde, overzichtelijke leefomgeving.

Check Uit

Onze favoriet #1

Songmics Schoenenrek

Songmics Schoenenrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het SONGMICS schoenenrek is een handig, ruimtebesparend en stijlvol meubelstuk, perfect voor het overzichtelijk opbergen van 12 tot 15 paar schoenen. Je zet dit 3-laagse rek in enkele minuten en zonder gereedschap in elkaar, dankzij de genummerde onderdelen en duidelijke instructies. Het rek is betrouwbaar en stabiel, met zware metalen buizen en hoogwaardige PP kunststof connectoren die tot wel 5 kg per plank kunnen dragen. Niet alleen is het opruimen van je schoenen met dit metalen rek een fluitje van een cent, ook het schoonmaken is eenvoudig door de gladde coating. Of je nu plaats nodig hebt in de slaapkamer, de hal, de kast of de woonkamer, dit compacte schoenenrek past perfect in elke ruimte van je huis.

 • Voordeel 1: Het SONGMICS schoenenrek is zeer eenvoudig te monteren. Je hebt geen gereedschap nodig en dankzij de heldere instructies en genummerde onderdelen heb je het rek in enkele minuten samengesteld.
 • Voordeel 2: Dit schoenenrek is betrouwbaar en stabiel. Met de zware metalen buizen en hoogwaardige kunststof connectoren, kun je erop vertrouwen dat het schoenenrek een sterke ondersteuning biedt en tot 5 kg per plank kan dragen.
 • Voordeel 3: Het onderhoud van dit schoenenrek is erg simpel. Omdat het een gladde coating heeft, kun je het gemakkelijk schoonmaken door vuil en vlekken gewoon af te vegen met een vochtige doek.
 • Voordeel 4: Het SONGMICS schoenenrek past dankzij zijn eenvoudige en ruimtebesparende ontwerp op meerdere plaatsen. Of je nu een rek in de slaapkamer, de ingang, de kast of zelfs in de woonkamer nodig hebt, het past perfect.
 • Voordeel 5: Dit schoenenrek biedt voldoende ruimte voor al je schoenen. Met zijn 3-laags ontwerp, is het geschikt voor 12 tot 15 paar schoenen. Het stelt je in staat om je schoenen op een toegankelijke, zichtbare manier op te bergen zonder de vaste vorm van de schoenen te verliezen.
 • Het begrijpen van potentiële nadelen van een product is essentieel voordat je een aankoop doet. Hier zijn enkele mogelijke nadelen van het SONGMICS schoenenrek op basis van de gegeven productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Hoewel het een pluspunt kan zijn dat het schoenenrek eenvoudig te monteren is zonder gereedschap, betekent dit ook dat het waarschijnlijk niet de stevigheid heeft van rekken die schroeven of andere bevestigingsmiddelen vereisen.
 • Nadeel 2: Het product heeft een beperkte capaciteit. Als je meer dan 15 paar schoenen hebt, zal dit rek niet voldoende zijn om al je schoenen op te bergen.
 • Nadeel 3: Ondanks dat het stabiel en betrouwbaar genoemd wordt, geeft het product aan dat elke plank slechts 5 kg kan dragen. Dit kan een beperking zijn als je zware laarzen of andere zware schoenen hebt.
 • Nadeel 4: Hoewel dit schoenenrek op verschillende plaatsen past, heeft het een specifiek, minimalistisch design dat misschien niet bij alle interieurstijlen past.
 • Nadeel 5: De gebruikte materialen zijn zware metalen buizen en PP kunststof connectoren. Sommige klanten kunnen het gebruik van kunststof in een draagconstructie als een nadeel zien, in termen van duurzaamheid en esthetiek.

Onze favoriet #2

Songmics Schoenenrek

Songmics Schoenenrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het SONGMICS schoenenrek is een uitstekend opbergsysteem voor schoenenliefhebbers. Ruim op en maak plaats voor je nieuwste aanwinsten met de tien planken, die je op tal van manieren kan indelen voor optimale verticale ruimtebenutting. Of je nu ruimte wilt voor je hoge laarzen of al je schoenen wilt tonen, dit rek past zich aan jouw wensen aan. De installatie is eenvoudig en vereist geen gereedschap – steek gewoon de metalen buizen in de plastic connectoren. Ondanks zijn compacte vorm, is dit staande rek veelzijdig en past het in elke ruimte, of je nu je schoenencollectie in de gang wilt tonen of decoratieve items in de woonkamer. Met een draagvermogen tot 5 kg per plank, biedt dit versterkte metalen schoenenrek een georganiseerde en veerkrachtige oplossing voor al je geliefde sneakers.

 • Voordeel 1: Flexibele opslag: Dit schoenenrek van SONGMICS heeft 10 planken en biedt je veel opbergruimte voor al je verschillende soorten schoenen. Het laat je ook toe om planken te verwijderen en te herschikken om ruimte te bieden aan hoge laarzen.
 • Voordeel 2: Eenvoudige montage: Met het meegeleverde montagemateriaal, dat bestaat uit metalen buizen en plastic connectoren, kun je het schoenenrek gemakkelijk zelf en zonder extra gereedschap monteren.
 • Voordeel 3: Multifunctioneel: Het compacte ontwerp van dit schoenenrek maakt het geschikt voor plaatsing op verschillende plekken in je huis, zoals de hal, woonkamer, slaapkamer of zelfs het balkon. Je kunt het ook gebruiken om andere items dan schoenen op te bergen.
 • Voordeel 4: Ruimtebesparend: Door de verticale opslagruimte maakt dit schoenenrek optimaal gebruik van je beschikbare ruimte, een perfecte oplossing wanneer ruimte beperkt is.
 • Voordeel 5: Duurzaam en veerkrachtig: Dankzij de versterkte metalen buizen, kan elke plank op het rek tot wel 5 kg dragen. Het is dus niet alleen handig voor je schoenencollectie, maar ook robuust en betrouwbaar voor de plaatsing van zwaardere objecten.
 • Nadeel 1: Hoewel het schoenenrek een goede opbergoptie biedt met zijn 10 planken, kan het een uitdaging zijn als je schoenen hebt die te groot of te breed zijn voor de planken.
 • Nadeel 2: Het schoenenrek maakt gebruik van plastic connectoren om de metalen buizen te bevestigen. Hoewel dit het montageproces gemakkelijker maakt, kan het de duurzaamheid en stabiliteit van het product in twijfel trekken.
 • Nadeel 3: De flexibiliteit van het schoenenrek om het op te delen in meerdere kleine planken kan als nadeel worden gezien. Hoewel dit meer aanpasbaarheid biedt, kan het de structuur zwakker maken en mogelijk instabiel als het niet correct wordt geconfigureerd.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het beschreven wordt als een compacte staande plank, passen niet alle kamers of gangen en kan het veel vloeroppervlak in beslag nemen, afhankelijk van de indeling van je huis.
 • Nadeel 5: De versterkte metalen buizen zijn veerkrachtig tot 5 kg per plank. Dit kan een beperking zijn voor de hoeveelheid schoenen die je op elke plank kunt bewaren, vooral als je zwaardere schoenen of laarzen hebt.

Onze favoriet #3

Songmics Schoenenrek

Songmics Schoenenrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het SONGMICS schoenenrek is een knap staaltje design dat zowel eenvoudig in elkaar te zetten is, als gebruiksgemak biedt. Het rek is gemaakt van een solide metalen frame met duurzame vliesstof planken, wat het een rotsvaste stabiliteit en een lange levensduur biedt. Ondanks zijn smalle vorm (28 x 45 x 173 cm), biedt dit 10-vaks schoenenrek royale opbergruimte om je schoenen netjes te organiseren. En met een hoge mate van flexibiliteit, kun je zelfs een plank verwijderen om ruimte te maken voor je laarzen. Waar je ook extra opbergruimte nodig hebt – in de gang, kleedkamer, slaapkamer of woonkamer – het SONGMICS schoenenrek past zich moeiteloos aan en is een echte allrounder!

 • Voordeel 1: Flexibele installatieopties – Met de HOOBRO schoenenrek, heb je de vrijheid om het rek naar wens vorm te geven. De planken kunnen plat of schuin worden gemonteerd, waardoor doe-het-zelf eenvoudig en leuk wordt.
 • Voordeel 2: Ruime opslagcapaciteit – Het rek kan tot 10 kg dragen en elke plank kan tot 5 kg dragen. Dit betekent dat je in totaal 12 damesschoenen of 9 herenschoenen op de drie planken kunt plaatsen.
 • Voordeel 3: Ruimtebesparend en praktisch – Met zijn perfecte afmetingen van 75 x 30 x 69 cm (l x b x h), is dit schoenenrek zowel ruimtebesparend als praktisch. Je kunt het overal gebruiken – naast je kledingkast en commode, in de hal, entree, slaapkamer of zelfs op het balkon.
 • Voordeel 4: Stijlvol ontwerp – Het rek heeft een vintage houtnerf en een glad zwart ijzeren frame wat het een industriële look geeft. Dit maakt het een veelzijdig stuk dat gemakkelijk met elke interieurstijl kan worden gecombineerd en geïntegreerd in je kamer.
 • Voordeel 5: Eenvoudige montage – Geen zorgen over de installatie, het HOOBRO schoenenrek is gemakkelijk op te bouwen. Dankzij de gedetailleerde instructies en de meegeleverde schroevendraaier, kun je het rek snel en eenvoudig opzetten en genieten van het plezier van het doen-het-zelf.
 • Nadeel 1: Hoewel de beschrijving aangeeft dat het schoenenrek tot 10 kg kan dragen, vermeldt het ook dat elke plank slechts tot 5 kg kan dragen. Dit kan misleidend of verwarrend zijn bij het beslissen over de hoeveelheid en het type schoenen dat je op het rek kunt plaatsen.
 • Nadeel 2: Het rek is ontworpen voor 12 damesschoenen of 9 herenschoenen. Dit kan beperkend zijn als je een grotere collectie hebt of als er meerdere mensen in je huishouden zijn die schoenen willen opbergen.
 • Nadeel 3: Met afmetingen van 75 x 30 x 69 cm is dit schoenenrek misschien te groot voor kleinere ruimtes. Hoewel het is beschreven als ruimtebesparend, kan het in werkelijkheid te veel vloerruimte in beslag nemen, vooral in kleinere appartementen of kamers.
 • Nadeel 4: Hoewel het ontwerp eenvoudig en elegant is, kan de specifieke industriële stijl misschien niet bij alle interieurstijlen passen. Het kan te opvallend zijn voor sommige mensen of niet overeenkomen met je huidige meubels of decoraties.
 • Nadeel 5: De montage wordt beschreven als eenvoudig dankzij de meegeleverde instructies en schroevendraaier. Dit suggereert echter dat er nog steeds enige montage vereist is, wat tijdrovend kan zijn of problematisch voor mensen die niet handig zijn met doe-het-zelf taken. Je kunt ook hulp nodig hebben van anderen om het schoenenrek correct in elkaar te zetten.

Onze favoriet #4

Hoobro Schoenenrek

Hoobro Schoenenrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het HOOBRO Schoenenrek is een multifunctionele opslagoplossing met drie roosterplanken die je naar wens plat of schuin kunt monteren. Het is ontworpen om maar liefst 12 paar damesschoenen of 9 paar herenschoenen te houden, met een gewicht van maximaal 10 kg. Dankzij de perfecte afmetingen van 75 x 30 x 69 cm (lxbxh) is dit ruimtebesparende schoenenrek zowel praktisch als flexibel, ideaal voor plaatsing naast je kledingkast, in de hal, slaapkamer en zelfs op het balkon. Met zijn vintage houtnerf en glad zwart ijzeren frame past het naadloos in elke inrichting, en voegt het een subtiele industriële look toe. Het bouwpakket bevat gedetailleerde instructies en een schroevendraaier, waardoor de montage snel en eenvoudig is, zodat je van het doe-het-zelf plezier kunt genieten.

 • Voordeel 1: Flexibele installatieopties – Met de HOOBRO schoenenrek, heb je de vrijheid om het rek naar wens vorm te geven. De planken kunnen plat of schuin worden gemonteerd, waardoor doe-het-zelf eenvoudig en leuk wordt.
 • Voordeel 2: Ruime opslagcapaciteit – Het rek kan tot 10 kg dragen en elke plank kan tot 5 kg dragen. Dit betekent dat je in totaal 12 damesschoenen of 9 herenschoenen op de drie planken kunt plaatsen.
 • Voordeel 3: Ruimtebesparend en praktisch – Met zijn perfecte afmetingen van 75 x 30 x 69 cm (l x b x h), is dit schoenenrek zowel ruimtebesparend als praktisch. Je kunt het overal gebruiken – naast je kledingkast en commode, in de hal, entree, slaapkamer of zelfs op het balkon.
 • Voordeel 4: Stijlvol ontwerp – Het rek heeft een vintage houtnerf en een glad zwart ijzeren frame wat het een industriële look geeft. Dit maakt het een veelzijdig stuk dat gemakkelijk met elke interieurstijl kan worden gecombineerd en geïntegreerd in je kamer.
 • Voordeel 5: Eenvoudige montage – Geen zorgen over de installatie, het HOOBRO schoenenrek is gemakkelijk op te bouwen. Dankzij de gedetailleerde instructies en de meegeleverde schroevendraaier, kun je het rek snel en eenvoudig opzetten en genieten van het plezier van het doen-het-zelf.
 • Nadeel 1: Hoewel de beschrijving aangeeft dat het schoenenrek tot 10 kg kan dragen, vermeldt het ook dat elke plank slechts tot 5 kg kan dragen. Dit kan misleidend of verwarrend zijn bij het beslissen over de hoeveelheid en het type schoenen dat je op het rek kunt plaatsen.
 • Nadeel 2: Het rek is ontworpen voor 12 damesschoenen of 9 herenschoenen. Dit kan beperkend zijn als je een grotere collectie hebt of als er meerdere mensen in je huishouden zijn die schoenen willen opbergen.
 • Nadeel 3: Met afmetingen van 75 x 30 x 69 cm is dit schoenenrek misschien te groot voor kleinere ruimtes. Hoewel het is beschreven als ruimtebesparend, kan het in werkelijkheid te veel vloerruimte in beslag nemen, vooral in kleinere appartementen of kamers.
 • Nadeel 4: Hoewel het ontwerp eenvoudig en elegant is, kan de specifieke industriële stijl misschien niet bij alle interieurstijlen passen. Het kan te opvallend zijn voor sommige mensen of niet overeenkomen met je huidige meubels of decoraties.
 • Nadeel 5: De montage wordt beschreven als eenvoudig dankzij de meegeleverde instructies en schroevendraaier. Dit suggereert echter dat er nog steeds enige montage vereist is, wat tijdrovend kan zijn of problematisch voor mensen die niet handig zijn met doe-het-zelf taken. Je kunt ook hulp nodig hebben van anderen om het schoenenrek correct in elkaar te zetten.

Onze favoriet #5

Magrimaxio Schoenenrek

Magrimaxio Schoenenrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Magrimaxio schoenenrek is een topkwaliteit product dat bekend staat om zijn robuustheid en duurzaamheid, dankzij de 12 mm diameter stalen buizen. Naast de hoge draagkracht, biedt dit schoenenrek ook een slim ruimtebesparend ontwerp met vier lagen waarop je tot acht paar schoenen kunt plaatsen. Bovendien kun je meerdere rekken stapelen voor extra opbergruimte. Het onderhoud is heel gemakkelijk, je kunt het eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek en het is licht genoeg om makkelijk verplaatst te worden. Het montageproces is ook eenvoudig, zonder behoefte aan extra gereedschap. Naast schoenen, kun je er ook kleding, boeken, elektronica en dergelijke op bergen. Het is veelzijdig genoeg om op je terras, balkon of waar dan ook in je huis te plaatsen voor gemakkelijke toegang.

 • Voordeel 1: De Magrimaxio schoenenrek is hoogwaardig en duurzaam. Het is gemaakt van stalen buizen met een diameter van 12 mm die roest- en slijtvast zijn. Je kunt er dus op vertrouwen dat dit rek niet gemakkelijk zal buigen of breken, en vele jaren zal meegaan.
 • Voordeel 2: Dit schoenenrek is een uitstekende ruimtebespaarder. Met vier lagen is er ruimte voor maximaal acht paar schoenen. Daarnaast kunnen de rekken gestapeld worden, waardoor je meer opbergruimte krijgt op hetzelfde vloeroppervlak.
 • Voordeel 3: Het schoenenrek is licht en stabiel, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen en te onderhouden is. Het kan eenvoudig worden schoongemaakt met een vochtige doek, waardoor het ideaal is voor drukke huishoudens.
 • Voordeel 4: Een ander groot voordeel van het Magrimaxio schoenenrek is de eenvoudige montage. Met behulp van kunststof verbindingsstukken, is het rek gemakkelijk te monteren en te demonteren zonder de noodzaak van extra gereedschap.
 • Voordeel 5: Tot slot, het schoenenrek is ontzettend veelzijdig. Het kan gebruikt worden voor het opbergen van niet alleen schoenen, maar ook kleding, elektronica, boeken en meer. Je kunt het rek gemakkelijk plaatsen op je terras of balkon, wat het een handige opbergoplossing maakt voor het hele gezin.
 • Nadeel 1: Hoewel de stalen buizen van het schoenenrek robuust en bestand tegen roest en slijtage zijn, wordt in de productbeschrijving niet vermeld of de kunststof verbindingsonderdelen dezelfde mate van duurzaamheid hebben. Dit kan een potentieel zwak punt in de constructie zijn.
 • Nadeel 2: Het schoenenrek heeft slechts 4 lagen voor het opbergen van schoenen. Hoewel deze stapelbaar zijn, kan dit voor mensen met een grote schoenencollectie of grotere huishoudens alsnog als beperkt worden ervaren.
 • Nadeel 3: De schoenenkast kan slechts ongeveer 2 paar schoenen per laag bevatten. Dit kan mogelijk niet voldoende zijn voor grotere schoenen, zoals laarzen of sportschoenen, waardoor je alsnog een beperkte opbergruimte kunt ervaren.
 • Nadeel 4: Hoewel het leg-rek veelzijdig is en gebruikt kan worden voor het bewaren van allerlei soorten objecten, betekent dit mogelijk dat het ontwerp niet volledig is geoptimaliseerd voor schoenen. Schoenen kunnen unieke storage uitdagingen hebben, zoals de noodzaak van ventilatie om geuren te voorkomen, die niet volledig worden aangepakt door een multipurpose-rek.
 • Nadeel 5: Het product is lichtgewicht en makkelijk te verplaatsen. Dit kan een voordeel zijn in termen van mobiliteit, maar het zou ook kunnen betekenen dat het rek niet stabiel genoeg is wanneer het volledig beladen is met zwaardere objecten.

Onze favoriet #6

Songmics Schoenenrek

Songmics Schoenenrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het SONGMICS schoenenrek biedt de perfecte oplossing om je schoencollectie netjes georganiseerd te houden. Geen schoenen meer op de grond, want nu kun je alles overzichtelijk op dit rek plaatsen, waaronder je sneakers, ballerina’s en zelfs laarzen door een plank te verwijderen. Het is zeer eenvoudig te monteren zonder gereedschap en hulp van buitenaf, dankzij de duidelijke instructies en gemarkeerde onderdelen. Bovendien is het design compact, zodat het perfect in een hoek van je gang, slaapkamer of woonkamer past zonder veel vloerruimte in te nemen. Je kunt zelfs twee van deze rekken met elkaar combineren voor meer opbergruimte. Gemaakt met robuuste metalen buizen en kunststof verbindingen, biedt het grote stabiliteit en een hoge draagkracht tot 5 kg per plank.

 • Voordeel 1: Orde in de schoenenchaos: Met het SONGMICS schoenenrek zijn de dagen van rondzwervende schoenen voorbij. Op dit rek kun je al je schoenen, van sneakers tot ballerina’s, netjes en georganiseerd bewaren. Het heeft zelfs ruimte voor laarzen, want je kunt eenvoudig een plank verwijderen als dat nodig is.
 • Voordeel 2: Eenvoudige montage: Je hebt geen gereedschap nodig om het SONGMICS schoenenrek te monteren. Dankzij de duidelijke instructies en gemarkeerde losse onderdelen kun je deze vrijstaande plank zonder hulp van vrienden of gereedschap zelf opzetten.
 • Voordeel 3: Compact maar ruim: Ondanks zijn compacte vorm, biedt het SONGMICS schoenenrek genoeg opbergruimte voor je schoenencollectie of dozen. Het past perfect in de hoek van je gang, slaapkamer of woonkamer, zonder veel vloeroppervlak in beslag te nemen.
 • Voordeel 4: Aanpasbaar: Het SONGMICS schoenenrek is flexibel aan te passen aan je behoeften. Je kunt zelfs twee van deze schoenenplanken met elkaar verbinden om een groot rekkensysteem te creëren. Je kunt ze boven op elkaar stapelen als je te maken hebt met een nis, of naast elkaar plaatsen als er meer vloeroppervlak beschikbaar is.
 • Voordeel 5: Sterk en stabiel: Je hoeft je geen zorgen te maken over de stabiliteit van het SONGMICS schoenenrek. Het is gemaakt van robuuste metalen buizen en kunststof verbindingen, en heeft een praktische kantelbeveiliging. Elke plank kan een gewicht tot 5 kg dragen, zodat je schoenenrek altijd overeind blijft, zelfs wanneer je thuiskomt met een nieuwe paar schoenen.
 • Nadeel 1: Hoewel het schoenenrek compact is, suggereert de productbeschrijving dat het wellicht niet genoeg ruimte biedt voor grotere schoenen zoals laarzen. Je zou daarvoor zelfs een plank kunnen verwijderen, maar dat vermindert natuurlijk de totale opbergcapaciteit van het rek.
 • Nadeel 2: Het schoenenrek lijkt volledig afhankelijk te zijn van accessoires zoals de kunststof verbindingen voor de stabiliteit. Deze kunnen na verloop van tijd sneller slijten dan metalen onderdelen, wat kan leiden tot verslechterde stabiliteit van het rek.
 • Nadeel 3: Hoewel de optie om twee rekken te verbinden flexibiliteit biedt op het gebied van ruimtebenutting, kan dit ook een nadeel zijn wanneer je er maar één hebt. Het rek is mogelijk minder stabiel of functioneel wanneer het als een enkele eenheid wordt gebruikt.
 • Nadeel 4: Met een hoge draagvermogen van 5 kg per plank, kan het zijn dat dit schoenenrek niet in staat is om zwaardere voorwerpen veilig op te bergen, wat de veelzijdigheid van het product kan beperken.
 • Nadeel 5: Tot slot ziet het eruit alsof dit schoenenrek vooral voor lichte sneakers en ballerina´s ontworpen is. De stevigheid van het rek kan mogelijk niet voldoen aan de eisen van zwaardere schoenen- of laarzenverzamelingen.

Onze favoriet #7

Vasagle Schoenenrek

Vasagle Schoenenrek

Waarom we het gekozen hebben

Het VASAGLE schoenenrek biedt ruimte voor 20-32 paar schoenen op zijn 4 gaasplanken, met een extra bovenste plank voor tassen, fotolijsten en decoraties, die tot 27 kg draagt. Het unieke ontwerp zorgt voor de keuze tussen een platte of schuine positionering van de roosterplanken, afhankelijk van je voorkeur of de typen schoenen die je hebt. De standaard afstand van 20,4 cm tussen de schappen maakt het zelfs geschikt voor hoge laarzen. Dit robuuste en stijlvolle rek, gemaakt van spaanplaat en staal, heeft een sterke en stabiele structuur en combineert 4 zwarte traliewerkplanken met een bovenpaneel in vintage bruin. Het is eenvoudig te monteren met gelabelde onderdelen en duidelijke instructies en helpt om je gang netjes te houden.

 • Voordeel 1: Veel opslagruimte: Het VASAGLE schoenenrek biedt je de mogelijkheid om 20-32 paar schoenen op te bergen. Met 4 gaasplanken en een bovenste plank kun je optimaal gebruik maken van de ruimte, zodat al je schoenen op één plek kunnen worden bewaard.
 • Voordeel 2: Stabiele ondersteuning en extra opbergruimte: De bovenste plank heeft een maximaal draagvermogen van 27 kg. Dit betekent dat je er veilig verschillende objecten op kunt plaatsen, zoals tassen, fotolijsten, boeken en decoraties. Zo kun je niet alleen je schoenen opbergen, maar maak je ook gebruik van extra opbergruimte.
 • Voordeel 3: Milieuvriendelijke aanpassing: Het VASAGLE schoenenrek biedt je 2 opties voor het plaatsen van je schoenen. Je kunt elke roosterplank plat of schuin plaatsen, welke manier je ook kiest, deze vrijheid om te kiezen zal je zeker plezieren.
 • Voordeel 4: Duurzaam en stijlvol: Het VASAGLE schoenenrek is gemaakt van spaanplaat en staal, wat betekent dat het robuust en stabiel is. Bovendien heeft het een vintage bruin bovenpaneel, waardoor het niet alleen functioneel maar ook stijlvol is. Het past in elk interieur en voegt een elegant tintje toe aan je gang of slaapkamer.
 • Voordeel 5: Duidelijke instructies: Het VASAGLE schoenenrek wordt geleverd met gelabelde onderdelen en duidelijke instructies, zodat de montage eenvoudig is en je direct aan de slag kunt. Je hoeft je dus niet druk te maken over ingewikkelde montagestappen.
 • Nadeel 1: Hoewel dit VASAGLE schoenenrek op papier plaats biedt aan 20-32 paar schoenen, hangt dit sterk af van de grootte en vorm van de schoenen. Voor grotere schoenmaten of ongewoon gevormde schoenen kan dit aantal verminderd zijn.
 • Nadeel 2: Er is slechts een specifieke afstand van 20,4 cm tussen de schappen. Dit kan problematisch zijn voor mensen die buitengewoon hoge laarzen of schoeisel willen opslaan dat deze afmetingen overschrijdt.
 • Nadeel 3: Hoewel de bovenste plank tot 27 kg kan dragen, is het draagvermogen van de roosterplanken beperkt tot 11 kg. Dit kan een beperking zijn voor gebruikers die van plan zijn om zwaardere objecten of een groter aantal schoenen op de planken te plaatsen.
 • Nadeel 4: Het schoenenrek is gemaakt van spaanplaat en staal, wat misschien niet ieders esthetische voorkeur is. Daarnaast is het de vraag hoe duurzaam de spaanplaat constructie op de lange termijn is, en of het bestand is tegen regelmatig gebruik of potentiële vochtigheid uit de schoenen.
 • Nadeel 5: De roosterplanken kunnen ofwel plat of schuin geplaatst worden. Hoewel dit flexibiliteit biedt, kan dit ook voor verwarring zorgen tijdens de montage en het kan tijd vergen om de optimale opstelling voor uw individuele behoeften te vinden. Ook kan het aanpassen van de hoek na montage lastig zijn zonder het hele rek te demonteren.

Onze favoriet #8

Hoobro Schoenenrek

Hoobro Schoenenrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het HOOBRO Schoenenrek is een zorgvuldig ontworpen stukje huisinrichting dat zowel functioneel als stijlvol is. Deze ruimtebesparende opbergoplossing bestaat uit acht niveaus en heeft een compact formaat van 28 x 28 x 113 cm, ideaal voor het gebruik in diverse ruimtes zoals ingangen, woonkamers, slaapkamers, gangen en garages. Bovendien heeft het uitneembare vakken voor laarzen of hakken en haken aan beide kanten voor het ophangen van zaken zoals paraplu’s en portemonnees. Gemaakt van hoogwaardige spaanplaat en metaal, het rek is zowel elegant als sterk, met elk vak dat tot 10kg kan dragen. Het grootste pluspunt van dit product is de eenvoudige installatie, dankzij de gedetailleerde instructies, genummerde accessoires en het meegeleverde installatiegereedschap. Dit schoenenrek is dus niet alleen praktisch, maar voegt ook een vleugje elegantie toe aan je huis.

 • Voordeel 1: Ruime opbergmogelijkheden: Dit HOOBRO schoenenrek met 8 niveaus helpt je om je schoenen georganiseerd te houden. De uitneembare compartimenten kunnen ook ruimte bieden voor laarzen en hoge hakken.
 • Voordeel 2: Ruimtebesparend ontwerp: Het smalle formaat van 28 x 28 x 113 cm maakt het mogelijk om het meeste uit je beschikbare ruimte te halen. Dit schoenenrek kan perfect passen in ingangen, woonkamers, slaapkamers, gangen en garages.
 • Voordeel 3: Multifunctioneel gebruik: Buiten het opbergen van schoenen, heeft dit HOOBRO schoenenrek ook haken aan beide zijden. Je kunt daar paraplu’s, portemonnees of andere voorwerpen aan ophangen en het kan ook dienen als rek in de woonkamer of salon.
 • Voordeel 4: Elegant en duurzaam: De schoenenorganizer is vervaardigd uit hoogwaardige spaanplaat en metaal. Elk vak kan gemakkelijk een gewicht van 10 kg dragen. De grote onderste plaat helpt om het schoenenrek stabiel op de grond te laten staan en kantelbeveiligingen zorgen voor de veiligheid en stabiliteit.
 • Voordeel 5: Eenvoudige installatie: Dit HOOBRO schoenenrek wordt geleverd met gedetailleerde instructies, genummerde accessoires en installatiegereedschap om een probleemloze installatie te verzekeren.
 • Nadeel 1: Hoewel het HOOBRO schoenenrek met 8 niveaus een flink aantal schoenen kan behergen, zou het beperkt kunnen zijn in capaciteit als je een grote schoenencollectie hebt. Het lijkt niet ontworpen om uitzonderlijk veel schoenen te kunnen houden.
 • Nadeel 2: Ongeacht de claim om ruimtebesparend te zijn, kan de hoogte van het rek (113 cm) mogelijk onhandig zijn voor lagere ruimtes of onder lage rekken. Het beste zou zijn om de hoogte van de bedoelde locatie eerst meet voordat je het koopt, om te verzekeren dat het past.
 • Nadeel 3: Hoewel het schoenenrek een multifunctioneel karakter heeft met zijn haken aan de zijkant, moet je rekening houden met het feit dat het ophangen van zware voorwerpen zoals grote handtassen de stabiliteit van het rek zou kunnen beïnvloeden. Ook kan het er vol en rommelig uitzien als je teveel items erop hangt.
 • Nadeel 4: Hoewel de schoenenorganizer goed gemaakt lijkt te zijn met hoogwaardige spaanplaat en metaal, toont de beschrijving niet of het materiaal bestand is tegen krasjes, stoten of water – wat belangrijk kan zijn gezien schoenen vaak modderig of nat kunnen zijn.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel de leverancier beweert dat de installatie eenvoudig is, moet je toch rekening houden met het feit dat enige technische kennis en gereedschap nodig is. Het kan dus mogelijk zijn dat je hulp van iemand anders nodig hebt of extra tijd om het te assembleren.

Onze favoriet #9

Songmics Schoenenrek

Songmics Schoenenrek

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het SONGMICS schoenenrek is een minimalistisch 2-laags rek dat je helpt orde te scheppen in de chaos van rondslingerende schoenen. Dankzij het ongecompliceerde ontwerp en het gebruik van stevige materialen, zoals zware metalen buizen en hoogwaardige PP-kunststof connectoren, is het rek niet alleen stabiel, maar kan het ook tot 8kg aan schoenen dragen. Het rek biedt ruimte aan 8-10 paar schoenen en de planken kunnen zelfs ondersteboven worden geplaatst voor extra opbergruimte. Het in elkaar zetten is kinderspel dankzij de duidelijke handleiding en genummerde onderdelen. Mocht je toch vragen hebben, dan staat de klantenservice altijd voor je klaar. Maak je huis netter en georganiseerder met dit praktische schoenenrek van SONGMICS.

 • Voordeel 1: Minimalisme en Handigheid: Ga voor een georganiseerde levensstijl met dit 2-laags SONGMICS schoenenrek. Met zijn ongecompliceerd ontwerp kan je gemakkelijk al je schoenen op een nette en georganiseerde manier opbergen, in plaats van ze op de vloer te laten rondslingeren.
 • Voordeel 2: Stabiel en stevig: Dit schoenenrek is gemaakt van zware metalen buizen en hoogwaardige PP-kunststof connectoren, waardoor het een totale belasting van maximaal 8 kg aankan. Geen zorgen meer over onstabiele of wankelende schoenenrekken.
 • Voordeel 3: Ruime opbergruimte: Het SONGMICS schoenenrek is ontworpen om je maximaal gemak te bieden. Elke plank kan 5 paar damesschoenen of 4 paar herenschoenen bevatten.
 • Voordeel 4: Extra bergruimte: Het slimme ontwerp van dit schoenenrek biedt extra opbergruimte. Je kunt het rek ondersteboven neerzetten om meer ruimte te creëren onder de onderste plank voor je sneakers en slippers.
 • Voordeel 5: Makkelijk te monteren: Dankzij de begrijpelijke instructies en genummerde onderdelen, kan het SONGMICS schoenenrek in slechts enkele momenten in elkaar gezet worden. Je hoeft enkel de buizen aan te sluiten op de kunststof connectoren.
 • Bovenstaande voordelen maken van dit SONGMICS schoenenrek de perfecte oplossing voor je schoenopslagproblemen.
 • nadeel 1: Hoewel het schoenenrek is ontworpen om stevig te zijn, is het maximum draagvermogen slechts 8 kg. Dit kan beperkend zijn als je zwaardere schoenen hebt zoals laarzen of als je meerdere paren wilt stapelen
 • nadeel 2: Het rek biedt plaats aan 8-10 paar schoenen, wat misschien niet voldoende is als je een grote schoenencollectie hebt. Je zou dan meerdere rekken moeten kopen.
 • nadeel 3: Dit rek is gemaakt met hoogwaardige PP-kunststof connectoren. Hoewel deze duurzaam zouden moeten zijn, zijn ze niet zo sterk als metaal en kunnen ze mogelijk niet bijzonder zware lasten dragen.
 • nadeel 4: De beschrijving suggereert dat je het rek ook ondersteboven kunt plaatsen om extra opbergruimte te creëren voor sneakers en slippers. Dit kan in de praktijk echter onhandig zijn en wellicht niet werken voor alle soorten schoenen.
 • nadeel 5: Hoewel het minimale ontwerp voor sommige mensen een voordeel kan zijn, zou het gebrek aan esthetische details voor anderen een nadeel kunnen zijn. Het ontwerp is zeer basic en biedt mogelijk niet de visuele aantrekkingskracht die je zoekt in je huisinrichting.

Onze favoriet #10

Youdenova Schoenenrek

Youdenova Schoenenrek

Waarom we het gekozen hebben

Het YOUDENOVA schoenenrek is een ruimtebesparende opbergoplossing, speciaal ontworpen voor kleinere ruimtes zoals entrees, gangen en slaapzalen. Het is vervaardigd uit kwalitatieve, dichte MDF-planken, wat het rek zeer duurzaam en stabiel maakt. Uniek aan dit houten schoenenrek zijn de verschillende plankhoogtes: de twee onderste niveaus zijn perfect voor het opbergen van hoge hakken en laarzen, terwijl de vijf bovenste niveaus ideaal zijn voor pantoffels, gymschoenen en dergelijke. Ook is dit verticale, vrijstaande rek multifunctioneel – je kunt er makkelijk andere items zoals cd’s, handdoeken of zelfs planten op kwijt. Met zijn strakke lijnen en moderne design geeft het jouw kamer een up-to-date uitstraling. Het rek is gemakkelijk te reinigen en zorgt ervoor dat jouw ruimte er georganiseerd en opgeruimd uitziet.

 • Voordeel 1: Ruimtebesparend design – Het schoenenrek van YOUDENOVA is verticaal en open ontworpen, perfect voor kleine ruimtes zoals de entree, hal, slaapzaal en hoeken. Bovendien zijn de afmetingen van 28 x 27 x 110 cm (b x h x d) compact genoeg om niet teveel ruimte in te nemen, waardoor jouw kamer netjes en overzichtelijk blijft.
 • Voordeel 2: Stevig materiaal – Het schoenenrek is gemaakt van hoogwaardige dichte MDF-platen, wat het veel duurzamer en stabieler maakt om zwaardere voorwerpen en schoenen vast te houden. Bovendien is het oppervlak glad voor eenvoudige dagelijkse reiniging.
 • Voordeel 3: Diverse hoogtes – De planken van het schoenenrek zijn ontworpen op verschillende hoogtes: de onderste twee niveaus zijn 19 cm hoog- perfect voor hoge hakken en laarzen, terwijl de bovenste 5 lagen 13 cm hoog zijn, geschikt voor pantoffels, gymschoenen, en dergelijke.
 • Voordeel 4: Veelzijdige organizer – Omdat dit een vrijstaand en meerlaags rek is, kan het overal in je huis gebruikt worden. Het is niet alleen geschikt voor schoenen, maar ook voor cd’s of kleinere items zoals handdoeken, huishoudelijke artikelen, boeken en planten.
 • Voordeel 5: Modern design – Het strakke lijnen en stijlvolle design zorgen voor een moderne touch in je kamer. Het schoenenrek ziet er niet alleen geweldig uit in gebruik, maar biedt ook een praktische opbergoplossing.
 • Nadeel 1: Hoewel het YOUDENOVA schoenenrek is ontworpen om ruimtebesparend te zijn, kunnen de afmetingen van 28 x 27 x 110 cm (b x h x d) voor sommige kleine ruimtes nog steeds te groot zijn en mogelijk niet passen, vooral als de ruimte al vol meubels is.
 • Nadeel 2: Het schoenenrek is gemaakt van MDF-platen. Hoewel dit materiaal duurzaam en stabiel is, kan het niet zo lang meegaan of zo sterk zijn als andere materialen zoals metaal of massief hout.
 • Nadeel 3: De verschillende plankhoogtes betekenen dat verschillende soorten schoenen op verschillende niveaus moeten worden geplaatst. Dit kan onhandig zijn als je veel van één type schoen hebt, zoals hoge hakken, die niet op de bovenste planken passen.
 • Nadeel 4: Ondanks de veelzijdigheid van het rek, is het nog steeds primair bedoeld voor schoenen. Het opslaan van andere items zoals boeken of huishoudelijke artikelen kan het rek overbelasten of de stabiliteit ervan verminderen.
 • Nadeel 5: Het moderne design kan mogelijk niet goed passen bij interieurs die een meer traditionele, klassieke of rustieke stijl hebben. Het strakke en stijlvolle ontwerp kan enigszins beperkend zijn als je wilt dat het schoenenrek past in een meer decoratieve of overdreven stijl.

Ter afsluiting van ons nieuwe onderzoek naar de top 10 schoenenrekken biedt dit overzicht jou een duidelijk inzicht in de beste producten op de markt. Of je nu een compacte, stijlvolle oplossing voor je gang zoekt, of een ruime opbergoplossing voor je uitgebreide schoenencollectie – er is een product dat perfect bij jouw behoeften past. Maar naast de functionaliteit en capaciteit, hebben we ook gekeken naar de duurzaamheid en gebruiksgemak van de producten. We hopen dat dit onderzoek je helpt bij het vinden van het schoenenrek dat jouw leven net iets georganiseerder maakt!

Inhoudsopgave