a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Silicium: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

“Ontdek de top 10 siliciumproducten die als beste uit de test kwamen in ons nieuwste onderzoek.”

Ben je op zoek naar de beste siliciumproducten op de markt? Je zoektocht is voorbij! Na uitgebreid onderzoek hebben we voor jou de top 10 siliciumproducten samengesteld. Deze lijst is gebaseerd op tal van variabelen zoals kwaliteit, prijs, klantrecensies en nog veel meer. Of je nu op zoek bent naar silicium voor huidverzorging, haarverzorging, gezondheidsverbetering of een ander doel, wij hebben het allemaal gedekt in deze test. Lees dus verder, ontdek de beste producten en kies de beste optie voor jou!

Silicium, beter bekend als silicium, is een op de aarde veel voorkomend element dat in de natuur voornamelijk in de vorm van silicaten voorkomt. Het is het op een na meest voorkomende element in de aardkorst na zuurstof en essentieel voor het leven op aarde. Het wordt in veel industrieën gebruikt, van de bouw tot elektronica. In feite is het kerncomponent van veel halfgeleiders, die zijn de basis voor moderne elektronische apparaten zoals je laptop of smartphone. Het is heel hard, maar toch broos, en in zuivere vorm, het is een glanzend, blauwgrijs metaal.

Check Uit

Onze favoriet #1

Vital Vegan Silicium

Vital Vegan Silicium

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Vital Vegan’s colloïdaal silicium is een hoogwaardig gezondheidsproduct dat met zorg en aandacht is geproduceerd in Noord-Duitsland. Deze oplossing, met een concentratie van 50 PPM in een 500ml verpakking, garandeert een zuiverheidsniveau van 99,99%, dankzij het gebruik van pure siliciumplaten. Het kenmerkende van dit product is de zuiverheid en natuurlijkheid, zonder enige toevoegingen – ideaal dus als je alleen het beste wilt. Ons colloïdaal silicium is veganistisch en dierproefvrij, wat het een bewuste keuze maakt voor zowel het milieu als je gezondheid. Je ontvangt dit product in een hoogwaardige apothekersbruine glazen fles om het silicium te beschermen tegen schadelijk licht en de versheid te behouden. Met zijn krachtige effecten op huid, haar, nagels, gewrichten, botten en kraakbeen, is het een waardevolle aanvulling op je dagelijkse gezondheidsregime.

 • Voordeel 1: Zuiverheid en kwaliteit – Het Silicium merk Vital Vegan maakt gebruik van zeer zuivere siliciumplaten (zuiverheidsniveau 99,99%). Ze onderscheiden zich van andere producten door de zuiverheid en kwaliteit van hun colloïdaal silicium. Het wordt geproduceerd onder strenge controles, zonder toevoegingen of kunstmatige ingrediënten.
 • Voordeel 2: Conservering en Effectiviteit – De verpakking in een hoogwaardige apotheker bruine glazen fles beschermt het silicium tegen schadelijk licht en behoudt zo zijn effectiviteit en frisheid. Zo ben je altijd verzekerd van een product dat zijn kracht behoudt tot aan het moment dat jij het gebruikt.
 • Voordeel 3: Veganistisch en Natuurlijk – Het product is veganistisch en vrij van dierlijke ingrediënten. Dit maakt het een ideale keuze voor gezondheids- en milieubewuste mensen die waarde hechten aan dierenwelzijn.
 • Voordeel 4: Gezondheidsvoordelen – Silicium draagt bij aan het organisme met zeer sterke effecten op huid, haar, nagels, gewrichten, botten en kraakbeen. Met het gebruik van dit product kun je dus profiteren van de vele voordelen die silicium biedt voor je lichaam.
 • Voordeel 5: Made in Germany – Het product wordt vers geproduceerd in Noord-Duitsland en vertrouwt op de hoogste zuiverheid, duurzaamheid en natuurlijkheid, zonder genetische manipulatie of dierproeven. Dit zorgt niet alleen voor hoge kwaliteit, maar biedt ook extra gemoedsrust dat alles met zorg en aandacht voor het product zelf en het milieu is gedaan.
 • Hoewel het product veel positieve aspecten heeft, zijn er ook enkele potentiële nadelen te benoemen van de Silicium merk Vital Vegan:
 • Nadeel 1: Hoewel het product geen additieven bevat, wat gunstig kan zijn voor sommige gebruikers, kan dit ook betekenen dat er geen extra voedingsstoffen of supplementen aan toegevoegd zijn. Voor sommige gebruikers kan dit betekenen dat ze naast dit supplement nog additionele vitamines of mineralen moeten innemen.
 • Nadeel 2: Het product wordt verpakt in een bruine glazen fles, wat niet de meest handige en draagbare verpakkingskeuze is. Dit maakt het minder makkelijk om mee te nemen voor gebruik onderweg.
 • Nadeel 3: Het product is volledig natuurlijk en zonder toevoegingen, maar er wordt niet gesproken over een biologische certificering. Hoewel dit niet noodzakelijk een probleem is, zal het voor sommige klanten die een biologisch product prefereren wellicht een afknapper zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel het product in Duitsland gemaakt wordt, wat in de beschrijving als kwaliteitsgarantie wordt gezien, zijn er geen extra details over de productiemethoden. Consumenten die graag meer informatie willen over hoe hun supplementen worden bereid, kunnen hierdoor op hun honger blijven zitten.
 • Nadeel 5: De producent claimt sterke effecten op huid, haar, nagels, gewrichten, botten en kraakbeen, maar biedt geen concreet wetenschappelijk bewijs dat deze effecten ondersteunt. Dit kan voor eindgebruikers twijfels scheppen over de effectiviteit van het product.

Onze favoriet #2

Aura Herbals Silicium

Aura Herbals Silicium

Waarom we het gekozen hebben

Het Silicium van het merk Aura Herbals is een hoogwaardig supplement dat originele MMST silicium G5 en organisch kiezelzuur bevat. Dit product is uniek vanwege zijn eenvoudige, watergebaseerde samenstelling zonder onnodige toevoegingen. Het is verder verrijkt met Bor voor extra gezondheidsvoordelen en biedt een hoge absorptie voor een effectiever resultaat. Met een aanbevolen dagelijkse portie van 15 ml, krijg je 5 mg organisch kiezelzuur en 3 mg boor. Dit supplement van Aura Herbals kan dus een belangrijke aanvulling op je dagelijkse voeding zijn.

 • Voordeel 1: Dit product bevat originele MMST silicium G5 organisch silicium, wat betekent dat het is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten die je lichaam ten goede komen.
 • Voordeel 2: De eenvoudigste samenstelling op waterbasis zonder onnodige toevoegingen zorgt ervoor dat je pure en onschadelijke producten krijgt, zonder extra chemische stoffen die je welzijn zouden kunnen aantasten.
 • Voordeel 3: Het product is verrijkt met borium; een mineraal dat bekend staat om zijn talrijke gezondheidsvoordelen, wat bijdraagt aan de algehele functionaliteit en effectiviteit van het product.
 • Voordeel 4: De hoge absorptie betekent dat de voedingsstoffen in het product snel en effectief door je lichaam worden opgenomen, wat zorgt voor snellere en meer merkbare resultaten.
 • Voordeel 5: De aanbevolen portie voor consumptie gedurende de dag is 15 ml. Dit maakt het gemakkelijk om in je dagelijkse routine op te nemen. Geen gedoe en toch de voordelen van de waardevolle ingrediënten- organisch kiezelzuur en boor.
 • Nadeel 1: Het product bevat originele MMST silicium G5 organisch silicium, maar het is niet duidelijk hoeveel en dat kan een probleem zijn als je behoefte hebt aan een specifieke dosering.
 • Nadeel 2: Hoewel het een voordeel kan zijn dat het product een eenvoudige samenstelling op waterbasis zonder onnodige toevoegingen heeft, betekent dit ook dat het product ook geen extra voedingsstoffen of ingrediënten kan bevatten die voordelig kunnen zijn voor je gezondheid.
 • Nadeel 3: Het product is verrijkt met Bor, maar te veel Bor kan giftig zijn, dus je moet ervoor zorgen dat je niet te veel inneemt in combinatie met andere producten die je mogelijk gebruikt.
 • Nadeel 4: Hoewel een hoge absorptie vaak een positief iets is, zou dit in dit geval een nadeel kunnen zijn als je niet de volledige dosering wilt absorberen, zoals het geval kan zijn als je een lage tolerantie of gevoeligheid hebt voor een of meer van de ingrediënten.
 • Nadeel 5: De aanbevolen portie voor consumptie gedurende de dag is 15 ml, wat voor sommigen misschien onpraktisch of onhandig is, afhankelijk van hun levensstijl of dagelijkse routine.

Onze favoriet #3

Nutrality Silicium

Nutrality Silicium

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Nutrality’s Silicium is een hoogwaardig, natuurlijk supplement dat je ondersteunt in je collageenproductie, wat resulteert in gezondere gewrichten, sterkere botten en een stralende huid. Deze krachtige collageenbooster, met een heerlijke citroensmaak, is makkelijk in te nemen en draagt bij aan de algehele regeneratie van jouw lichaam. Heb je last van broos haar of langzaam groeiende nagels? Dit kan een teken zijn dat je meer voedingssilica nodig hebt. Nutrality’s Silicium helpt je om luxueus haar, een jeugdige huid en sterkere, sneller groeiende nagels te krijgen. Het product is bovendien veganistisch en keto-vriendelijk en draagt bij aan de robuustheid en veerkracht van je gewrichten, bindweefsel, ligamenten en botten. Met meer dan tien jaar ervaring in het VK, levert Nutrality producten die een impact hebben op de gezondheid en het welzijn van de gebruikers.

 • Voordeel 1: De G7 Siliplant is niet alleen een supplement, maar een natuurlijke bondgenoot voor jouw gezondheid. Het is speciaal gewonnen uit de paardenstaart en bevordert de vorming van collageen op een natuurlijke manier. Hierdoor ondersteunt het de flexibiliteit en mobiliteit van jouw gewrichten en helpt het spierpijn te voorkomen.
 • Voordeel 2: Dit supplement heeft sterke anti-verouderingseffecten en zorgt voor het algemene welzijn van jouw gewrichten. Met zijn natuurlijke antioxidant eigenschappen, draagt het ook bij aan de detox-functie van jouw lichaam, die je huid, haar en nagels helpt regenereren en gewrichtspijn verbetert.
 • Voordeel 3: De nieuwe verbeterde formule van de G7 Siliplant zorgt voor maximale biologische beschikbaarheid. Door een eigen hogedruksysteem heeft het product de capaciteit om het siliciummolecuul aan water te binden. Het resultaat is een betere vertering in de cellen, waardoor de absorptiepercentage meer dan 64% is.
 • Voordeel 4: Dit product voldoet aan strenge kwaliteitscontroles en voldoet aan de hoogste Europese kwaliteits- en veiligheidsnormen. Het is gemaakt van alle natuurlijke ingrediënten, zonder GGO’s, additieven, bindmiddelen of conserveringsmiddelen. En het beste van alles is dat dit silicium allergeenvrij is, ideaal voor mensen met allergieën.
 • Voordeel 5: De G7 Siliplant is het resultaat van een missie om de voordelen van silicium wereldwijd te promoten. Deze toewijding wordt bekrachtigd door de combinatie van de meest effectieve Silicium formule van Dr. Loic Le Ribault en de kracht van moderne technologie. Door dit product te kiezen, kies je voor de expertise van de “Experts in Silicium”.
 • nadeel 1: Een van de potentiële nadelen van de Silicium merk G7 is dat het product een verbeterde formule heeft die de maximale biologische beschikbaarheid verkrijgt door biodynamisering. Dit een complex proces en kan daarom variëren in effectiviteit van persoon tot persoon.
 • nadeel 2: Hoewel het product claimt bijdragen te leveren aan het welzijn van de gewrichten en effecten van veroudering tegen te gaan, kunnen deze beloften niet bij iedereen worden waargemaakt. Ieder lichaam reageert anders en dit kan voor sommige gebruikers als een nadeel worden ervaren.
 • nadeel 3: De G7 SILIPLANT is een voedingssupplement en men moet dus niet vergeten dat voedingssupplementen bedoeld zijn als aanvulling en niet als vervanging voor een evenwichtige voeding. Dit kan een nadeel zijn voor wie op zoek is naar een product dat onmiddellijke resultaten biedt zonder rekening te houden met een uitgebalanceerd dieet en levensstijl.
 • nadeel 4: Het product wordt verkocht in flessen die voldoende zijn voor een behandeling van 33 dagen. Dit betekent dat je elke maand een nieuwe fles moet kopen om continu gebruik te garanderen. Dit kan onhandig en tijdrovend zijn voor sommige gebruikers.
 • nadeel 5: Tenslotte, ondanks de strikte kwaliteitscontroles en de afwezigheid van additieven, bindmiddelen of conserveermiddelen, is er altijd een kans op allergische reacties bij gevoelige individuen, vooral bij producten die plantaardige ingrediënten bevatten, zoals deze, die silicium uit paardenstaart haalt. Dit kan als een nadeel worden gezien voor mensen met overgevoeligheid of allergieën.

Onze favoriet #4

G7 Silicium

G7 Silicium

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

G7 SILIPLANT is een voedingssupplement gemaakt van pure silicium gewonnen uit de Paardenstaart. Het stimuleert de productie van collageen, verbetert de gezondheid van jouw huid, haar, nagels en tanden, terwijl het ook bijdraagt aan de flexibiliteit en mobiliteit van de gewrichten. Dit product helpt bij het tegengaan van de verouderingseffecten en is een krachtige antioxidant met ontgiftende eigenschappen. Dankzij hun biodynamische technologie en hoogwaardige productieprocessen in Spanje, zorgt Silicium G7 ervoor dat hun silicium makkelijk door het lichaam kan worden geabsorbeerd – met meer dan 64% absorptieratio. Het product wordt gemaakt onder de strikte ISO 22000 standaarden, is volledig natuurlijk en bevat geen GMO’s, additieven, bindmiddelen of conserveermiddelen. Een fles G7 SILIPLANT bevat 33 dosissen van 30ml, voldoende voor een maand behandelingskuur.

 • Voordeel 1: De G7 Siliplant is niet alleen een supplement, maar een natuurlijke bondgenoot voor jouw gezondheid. Het is speciaal gewonnen uit de paardenstaart en bevordert de vorming van collageen op een natuurlijke manier. Hierdoor ondersteunt het de flexibiliteit en mobiliteit van jouw gewrichten en helpt het spierpijn te voorkomen.
 • Voordeel 2: Dit supplement heeft sterke anti-verouderingseffecten en zorgt voor het algemene welzijn van jouw gewrichten. Met zijn natuurlijke antioxidant eigenschappen, draagt het ook bij aan de detox-functie van jouw lichaam, die je huid, haar en nagels helpt regenereren en gewrichtspijn verbetert.
 • Voordeel 3: De nieuwe verbeterde formule van de G7 Siliplant zorgt voor maximale biologische beschikbaarheid. Door een eigen hogedruksysteem heeft het product de capaciteit om het siliciummolecuul aan water te binden. Het resultaat is een betere vertering in de cellen, waardoor de absorptiepercentage meer dan 64% is.
 • Voordeel 4: Dit product voldoet aan strenge kwaliteitscontroles en voldoet aan de hoogste Europese kwaliteits- en veiligheidsnormen. Het is gemaakt van alle natuurlijke ingrediënten, zonder GGO’s, additieven, bindmiddelen of conserveringsmiddelen. En het beste van alles is dat dit silicium allergeenvrij is, ideaal voor mensen met allergieën.
 • Voordeel 5: De G7 Siliplant is het resultaat van een missie om de voordelen van silicium wereldwijd te promoten. Deze toewijding wordt bekrachtigd door de combinatie van de meest effectieve Silicium formule van Dr. Loic Le Ribault en de kracht van moderne technologie. Door dit product te kiezen, kies je voor de expertise van de “Experts in Silicium”.
 • nadeel 1: Een van de potentiële nadelen van de Silicium merk G7 is dat het product een verbeterde formule heeft die de maximale biologische beschikbaarheid verkrijgt door biodynamisering. Dit een complex proces en kan daarom variëren in effectiviteit van persoon tot persoon.
 • nadeel 2: Hoewel het product claimt bijdragen te leveren aan het welzijn van de gewrichten en effecten van veroudering tegen te gaan, kunnen deze beloften niet bij iedereen worden waargemaakt. Ieder lichaam reageert anders en dit kan voor sommige gebruikers als een nadeel worden ervaren.
 • nadeel 3: De G7 SILIPLANT is een voedingssupplement en men moet dus niet vergeten dat voedingssupplementen bedoeld zijn als aanvulling en niet als vervanging voor een evenwichtige voeding. Dit kan een nadeel zijn voor wie op zoek is naar een product dat onmiddellijke resultaten biedt zonder rekening te houden met een uitgebalanceerd dieet en levensstijl.
 • nadeel 4: Het product wordt verkocht in flessen die voldoende zijn voor een behandeling van 33 dagen. Dit betekent dat je elke maand een nieuwe fles moet kopen om continu gebruik te garanderen. Dit kan onhandig en tijdrovend zijn voor sommige gebruikers.
 • nadeel 5: Tenslotte, ondanks de strikte kwaliteitscontroles en de afwezigheid van additieven, bindmiddelen of conserveermiddelen, is er altijd een kans op allergische reacties bij gevoelige individuen, vooral bij producten die plantaardige ingrediënten bevatten, zoals deze, die silicium uit paardenstaart haalt. Dit kan als een nadeel worden gezien voor mensen met overgevoeligheid of allergieën.

Onze favoriet #5

Obire Silicium

Obire Silicium

Waarom we het gekozen hebben

Het Silicium 25 mg 90ca PS van Obire is een voedingssupplement van hoge kwaliteit dat helpt bij het versterken van je gewrichten, huid, haren en nagels. Elke capsule bevat 25 mg aan silicium, een belangrijk mineraal voor je lichaam. Dit supplement komt in een verpakking van 90 capsules, wat genoeg is voor een 3 maanden durende kuur. Neem de kracht van silicium in je dagelijkse routine op met Obire!

 • Bij deze productbeschrijving wordt niet genoeg informatie gegeven om 5 specifieke voordelen te benoemen. Maar we kunnen het wel hebben over algemene voordelen van Silicium supplementen. Hier zijn vijf voordelen die silicium supplementen zoals de ‘Silicium 25MG 90CA PS. Obire’ zou kunnen hebben:
 • Voordeel 1: Het bevat een hoge dosis silicium: Met 25 mg per capsule, biedt dit product je een makkelijke manier om je dagelijkse inname van silicium te verhogen.
 • Voordeel 2: Betere gezondheid van de huid, haar en nagels: Silicium staat bekend om zijn voordelen voor huid, haar en nagels. Het kan de huid elastischer maken, het haar versterken en breekbaarheid van de nagels verminderen.
 • Voordeel 3: Goed voor de botten: Silicium kan helpen om je botten sterk te houden, dus dit supplement kan een nuttige aanvulling zijn voor mensen die zich richten op botgezondheid.
 • Voordeel 4: Makkelijk in te nemen: Met maar liefst 90 capsules per verpakking, heb je genoeg voorraad voor een langere periode. Het is ook makkelijk om in te nemen, waardoor je het kunt inpassen in je dagelijkse routine.
 • Voordeel 5: Ondersteunt de spijsvertering: Silicium speelt een rol in veel lichaamsprocessen, waaronder de productie van maagzuur. Het nemen van dit supplement kan helpen om een gezonde spijsvertering te ondersteunen.
 • Let wel, deze voordelen zijn potentieel en kunnen variëren van persoon tot persoon. Het is altijd belangrijk om met een arts te praten voordat je een nieuw supplement in je dieet opneemt.
 • Aangezien de gegeven productbeschrijving ‘SILICIUM 25 MG 90CA PS. OBIRE’ vrij beperkt is, is het moeilijk om hier vijf nadelen uit te halen, maar ik zal mijn best doen om op basis hiervan een recensie te geven:
 • Nadeel 1: De product beschrijving is heel kort en gebrekkig. Het biedt weinig informatie over het product, wat het moeilijk maakt om te weten wat je precies koopt.
 • Nadeel 2: Het product bevat 25mg Silicium, maar het is onduidelijk of deze dosering geschikt is voor iedereen. Mensen met specifieke gezondheidstoestanden of bepaalde medicatieregimes kunnen meer gedetailleerde informatie nodig hebben.
 • Nadeel 3: De beschrijving geeft geen informatie over de gebruiksadviezen of doseringsinstructies van het product.
 • Nadeel 4: Er is geen vermelding van mogelijke bijwerkingen of waarschuwingen voor bepaalde groepen mensen die het product mogelijk niet mogen gebruiken.
 • Nadeel 5: Bovendien vermeldt de beschrijving ook niet of het product allergenen bevat of geschikt is voor mensen met een specifiek dieet, zoals vegetariërs or veganisten.

Onze favoriet #6

Silicium G5 Silicium

Silicium G5 Silicium

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Silicium G5 Gel van het merk SILICIUM LABORATORIOS is een krachtig product gemaakt met de hoogste concentratie siliconen op de markt (2500 mg/liter), gecombineerd met vitamine E en monomethylsilaantriol MMST van Dr. Le Ribault voor een optimale opname. Bij regulier gebruik stimuleert het je cellen om natuurlijk collageen aan te maken, wat kan bijdragen aan het verbeteren van gezamenlijke problemen zoals pijn door blessures of slijtage. Deze gel dringt snel door de huid, werkt direct op het getroffen gebied en heeft een natuurlijke ontstekingsremmende werking. Bovendien is het een effectieve schoonheidsversterker die bijdraagt aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress, waardoor je huid wordt gehydrateerd, verstevigd en geregenereerd. Het komt in een flexibele buis van 150 ml voor topisch gebruik. Door de gel meerdere keren per dag aan te brengen, kan het helpen bij huidregeneratie en anti-veroudering, inclusief het verminderen van rimpels.

 • Voordeel 1: Silicium G5 Gel heeft de hoogste concentratie silicium op de markt (2500 mg/liter), gecombineerd met vitamine E en monomethylsilaantriol MMST. Dit zorgt voor de beste opname en stimuleert je cellen om op natuurlijke wijze collageen aan te maken.
 • Voordeel 2: De gel verbetert gewrichtsproblemen, zoals ongemak of pijn veroorzaakt door blessures, slijtage of intense sport. Het dringt snel door de huid en werkt direct op het getroffen gebied. Daarnaast versterkt het je pezen, kraakbeen en spieren.
 • Voordeel 3: Silicium G5 Gel is een collageen- en schoonheidsversterker. Het beschermt je cellen tegen oxidatieve stress en draagt bij tot de regeneratie, hydratatie en versteviging van de huid. Het heeft ook een anti-aging effect en helpt rimpels te verminderen.
 • Voordeel 4: De gel is eenvoudig te gebruiken. Het wordt op het te behandelen gebied aangebracht 3-4 keer per dag of meer indien nodig, met een lichte massage of gewoon laten inwerken. Voor een intenser effect kun je het aangetaste gebied omwikkelen met plastic folie en het een bepaalde tijd laten rusten.
 • Voordeel 5: De producten van Silicium Laboratorios zijn ontwikkeld met een sterke focus op kwaliteit en wetenschappelijke innovatie, met het doel silicium en de voordelen ervan wereldwijd te promoten. Je maakt dus gebruik van een product dat gebaseerd is op intensief onderzoek en moderne technologie.
 • Nadeel 1: Hoewel Silicium G5 Gel een hoge concentratie silicium bevat, kan dit component eventueel tot bijwerkingen leiden, vooral bij langdurig gebruik. Teveel silicium kan mogelijk leiden tot nierproblemen of nierstenen.
 • Nadeel 2: De aangehaalde verbetering van gewrichtsproblemen is voornamelijk gebaseerd op subjectieve gevoelens van comfort en pijn, waarvan de resultaten per individu kunnen verschillen. De effectiviteit bij het behandelen van fysieke condities zoals blessures, slijtage of intense sport kan dus niet voor iedereen gegarandeerd worden.
 • Nadeel 3: Met betrekking tot de capaciteiten van huidverzorging en anti-veroudering, kan het product variëren in effectiviteit afhankelijk van het huidtype van de gebruiker. Er kunnen geen specifieke resultaten gegarandeerd worden voor alle huidtypes.
 • Nadeel 4: Hoewel het product aangeboden wordt in een flexibele tube van 150 ml en als een product voor topisch gebruik, kunnen de frequentie en het gebruiksgemak van de toepassing variëren. Het meermaals per dag moeten aanbrengen kan wellicht als ongemakkelijk worden ervaren, en het omwikkelen van het aangetaste gebied met plastic folie kan als omslachtig en tijdrovend worden beschouwd.
 • Nadeel 5: Hoewel de missie van Silicium Laboratorios bewonderenswaardig is om de voordelen van silicium wereldwijd te promoten, is de voordeligheid van deze specifieke formule afhankelijk van het accepteren van de wetenschappelijke opvattingen van Dr. Loic Le Ribault. Elk individu kan anders reageren op silicium, en het kan in sommige gevallen leiden tot ongewenste bijwerkingen.

Onze favoriet #7

Orgono Living Silica Silicium

Orgono Living Silica Silicium

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Orgono Living Silica is een vegan voedingssupplement dat op een natuurlijke manier de aanmaak van collageen stimuleert. Dit product heeft een uitmuntende absorptiesnelheid, die vier tot tien keer hoger ligt dan die van gelijkaardige supplementen op de markt. Als je dit product regelmatig inneemt, verbetert het de functie van je gewrichten en botten, verhoogt je metabolisme en verbetert de opname van voedingsstoffen, wat resulteert in een gezondere huid, sterkere nagels en glanzender haar. Daarnaast helpt het ook bij het ontgiften van je lichaam. Het is een uitstekend supplement voor zowel ouderen met gewrichts- en spierpijn als voor atleten, omdat het het lichaam helpt herstellen na intensieve training. Dit product bevat twee soorten silicium die bijdragen aan het evenwicht van het metabolisme en die kunnen helpen bij het aanpakken van auto-immuunziekten. Dit voedingssupplement van 1000ml gaat 67 dagen mee, dubbel zo lang als andere producten. Volledig ontwikkeld en gemaakt in Spanje, bevordert Orgono’s missie het belang van silicium voor onze gezondheid door kwaliteit en wetenschappelijke innovatie.

 • Voordeel 1: De Silicium merk Orgono Living Silica biedt een innovatieve formule voor het stimuleren van de natuurlijke productie van collageen. Dit helpt jouw gezondheid te verbeteren en het functionele potentieel van jouw lichaam te maximaliseren.
 • Voordeel 2: Dit supplement is ontworpen om veelzijdige voordelen te leveren die resultaten geven voor het hele lichaam. Regelmatige inname verbetert de gewrichten- en beenfunctie, verhoogt het metabolisme, en verhoogt voedingsabsorptie. Dit betekent dat je in totaal een gezondere levensstijl kunt hebben.
 • Voordeel 3: Silicium merk Orgono Living Silica moedigt tevens de groei van sterker haar en nagels aan en bevordert een helderdere huid. Dus als je waarde hecht aan jouw fysieke uitstraling, kan dit product een goede keuze zijn.
 • Voordeel 4: Het is goedgekeurd voor zowel degenen die last hebben van spier- en gewrichtspijn als atleten. Het supplement minimaliseert de ongunstige effecten van reguliere lichaamsbeweging en assisteert het lichaam in het herstelproces na een intensieve workout.
 • Voordeel 5: Het product bevat een combinatie van twee soorten silicium die bedoeld zijn om aluminium uit weefsels en de hersenen te verwijderen, om haar en nagels te verbeteren, om het niveau van het metabolisme te herstellen, om bij de productie van collageen te helpen, om aan gewrichtsproblemen te werken, en is geschikt voor mensen met auto-immuunziekten. Dit betekent dat je een alomvattend gezondheidsvoordeel kunt verwachten van dit enkele product.
 • nadeel 1: Het product vereist regelmatige inname om resultaten op te leveren. Dit betekent dat je het consequent moet blijven gebruiken om de beloofde voordelen te genieten, waardoor je mogelijk aan het product gebonden bent voor een langere periode.
 • nadeel 2: Ondanks de innovatieve formule, kan het product wellicht niet voor iedereen werken. Elk lichaam reageert anders op voedingssupplementen, dus het is mogelijk dat je de voordelen die het belooft niet ervaart.
 • nadeel 3: De dagelijkse dosis is 15 ml, wat mogelijk ongemakkelijk is voor sommige mensen. Niet iedereen vindt het prettig om dagelijks vloeibare supplementen in te nemen.
 • nadeel 4: Hoewel het product aangeeft dat het geschikt is voor mensen met auto-immuunziekten, kan het nog steeds nodig zijn om met een arts te overleggen alvorens het te gebruiken. Het kan interageren met andere medicijnen of een negatieve invloed hebben op bepaalde aandoeningen.
 • nadeel 5: Het product is specifiek ontworpen om het aanmaken van collageen op een natuurlijke manier te stimuleren. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die al voldoende collageen hebben, omdat te veel collageenproductie tot huidproblemen kan leiden zoals roodheid en gevoeligheid.

Onze favoriet #8

Lindens Silicium

Lindens Silicium

Waarom we het gekozen hebben

Silicium van het merk Lindens is een product van hoge kwaliteit, geproduceerd door een gerenommeerde Britse fabrikant gevestigd in Yorkshire. Dit merk staat bekend om zijn toewijding aan excellentie, innovatie en klanttevredenheid, onderstreept door de ISO 9001-certificering voor hun kwaliteitsmanagementsystemen. Het product kent een praktische, hersluitbare en lichtdichte verpakking zonder folie, wat zowel het gebruik als de opslag ervan vergemakkelijkt.

 • Voordeel 1: Je kunt vertrouwen op de kwaliteit van het product, omdat het wordt geproduceerd door een gerenommeerde Britse fabrikant die gevestigd is in Yorkshire. Dit betekent dat er strenge normen worden nageleefd tijdens het productieproces.
 • Voordeel 2: Het product is ISO 9001 gecertificeerd voor kwaliteitsmanagementsystemen. Dit betekent dat je kunt rekenen op een product van hoge kwaliteit dat voldoet aan internationale normen.
 • Voordeel 3: De toewijding aan excellentie, innovatie en tevredenheid van Lindens garandeert dat hun producten ontworpen en vervaardigd zijn om de behoeften van de consumenten te voldoen. Dit betekent dat je altijd het beste product krijgt dat beschikbaar is op de markt.
 • Voordeel 4: De verpakking is hersluitbaar, waardoor het product vers en veilig blijft voor een langere periode. Dit betekent dat je het product kunt bewaren zonder je zorgen te maken over de kwaliteit ervan.
 • Voordeel 5: De verpakking is ook lichtdicht en folievrij, wat helpt om de integriteit van het product te behouden door het te beschermen tegen lichtschade. Dit betekent dat je er zeker van kunt zijn dat het product op zijn best blijft, zelfs na opening.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving zijn er geen directe nadelen te identificeren. De productbeschrijving benadrukt alleen de positieve aspecten van het product zoals de ISO 9001-certificering en het gerenommeerde merk. Echter, als ik kritisch zou moeten zijn, kan ik het volgende zeggen:
 • Nadeel 1: Hoewel het product een gevestigde Britse fabrikant heeft, kan dit voor sommige mensen een nadeel zijn als ze bijvoorbeeld een voorkeur hebben voor producten die lokaal geproduceerd zijn.
 • Nadeel 2: Er wordt gewezen op hun toewijding aan excellentie, innovatie en tevredenheid. Dit is echter erg vaag en kan worden gezien als een marketingpraatje zonder duidelijke bewijzen of details om deze claims te ondersteunen.
 • Nadeel 3: De herbruikbare, lichtdichte, folievrije zakverpakking kan een nadeel zijn, als de consument liever een hard case of een andere vorm van verpakking zou willen.
 • Nadeel 4: Ook al is dit product ISO 9001 gecertificeerd voor kwaliteitsmanagementsystemen, het zegt niets over het feitelijke product zelf of de werkzaamheid ervan.
 • Nadeel 5: De informatie is niet compleet, er zijn geen details gegeven over het product zelf – wat het is, hoe het gebruikt moet worden, wat de ingrediënten zijn, etc. Dit kan als een nadeel worden gezien omdat je zonder deze informatie geen geïnformeerde keuze kan maken.

Ter afsluiting, na grondig onderzoek naar siliciumproducten, kunnen we stellen dat er aanzienlijke verschillen in kwaliteit en effectiviteit zijn. Het kiezen van het juiste product hangt af van je individuele behoeften en voorkeuren. Echter, met de top 10 siliciumproducten die in deze test zijn opgenomen, ben je verzekerd van een kwalitatief hoogstaand product. Onthoud, het is essentieel om een product te kiezen dat is afgestemd op jouw specifieke eisen. Neem de tijd om de productdetails te beoordelen en vergelijk prijzen en beoordelingen om de beste keuze te maken.

Inhoudsopgave