a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Stoomoven: De 10 beste producten in de test

Ontdek in dit nieuwe onderzoek de 10 beste stoomovens die als hoogst scorend uit onze test zijn gekomen, speciaal voor jou geselecteerd.

Unser Favorit: Panasonic Stoomoven

Panasonic Stoomoven
★★★★★

Unser Favorit: Steba Stoomoven

Steba Stoomoven
★★★★★

Unser Favorit: Panasonic Stoomoven

Panasonic Stoomoven
★★★★★

Unser Favorit: Russell Hobbs Stoomoven

Russell Hobbs Stoomoven
★★★★★

Unser Favorit: Cecotec Stoomoven

Cecotec Stoomoven
★★★★★

Unser Favorit: Princess Stoomoven

Princess Stoomoven
★★★★★

In de wereld van kooktechnologie is de stoomoven een opvallende favoriet die de manier waarop we koken heeft veranderd, en volgens ons nieuwste onderzoek is het zeker een investering waard. In deze gids zullen we je door de tien beste stoomovens leiden die we hebben getest en onderzocht. Of je nu verzot bent op gezond koken, de textuur van je voedsel wilt verbeteren of simpelweg de bereidingstijd wilt verkorten – er is een stoomoven gemaakt voor jou. Dus leun achterover en laat ons je helpen bij het vinden van de perfecte keukenupgrade. Van functies, capaciteit tot energiezuinigheid, we hebben alle aspecten onderzocht om je aankoopbeslissing te vergemakkelijken.

Een stoomoven is een innovatief keukenapparaat dat je in staat stelt om je voedsel te bereiden door het te stomen. Het werkt door water om te zetten in stoom, die vervolgens je maaltijden kookt. Hierdoor blijven de mineralen en vitaminen behouden, wat je voedsel voedzamer en smaakvoller maakt. Voedsel wordt gelijkmatig gegaard en blijft mals, zonder uit te drogen. Bovendien biedt een stoomoven je de mogelijkheid om verschillende gerechten tegelijkertijd te bereiden zonder smaakoverdracht. Gezond, veelzijdig en efficiënt, een stoomoven kan een geweldige aanvulling zijn op je keuken.

Check Uit

Onze favoriet #1

Panasonic Stoomoven

Panasonic Stoomoven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Panasonic stoomoven is een hoogwaardige combimagnetron die resulteert in gezond en heerlijk voedsel, dankzij zijn invertertechnologie en stoomkookfunctie. Met een inhoud van 31 liter biedt het meer kookruimte, terwijl het past op elk keukenblad. De invertertechnologie verwarmt en ontdooit je voedsel zacht, zelfs de meest delicate items zoals babyvoeding, om een gelijkmatige bereiding en behoud van voedingsstoffen te garanderen. Met het stoomkoken, gecombineerd met microwaves en roterende warmte, blijven voedzame waardes en smaak van je gerechten behouden, terwijl ze van binnen zacht en van buiten knapperig worden. Extra functies zoals de platte grill maken een gelijkmatige bereiding mogelijk, en de vaste bak biedt 100% kookoppervlak. Tenslotte, de Genius-sensor en gecombineerd koken zorgen voor moeiteloos en succesvol koken met één druk op de knop. Al ruim 30 jaar is Panasonic een pionier in deze technologie, waardoor je kunt vertrouwen op hun expertise.

 • Voordeel 1: Ruim – Deze stoomoven van Panasonic biedt een royale inhoud van 31 liter, dankzij hun doeltreffende ontwerptechnieken. Daardoor kun je profiteren van meer kookruimte binnen dezelfde grootte.
 • Voordeel 2: Invertertechnologie – Door gebruik te maken van invertertechnologie, kun je ervoor zorgen dat je gerechten gelijkmatiger en zorgvuldig bereid worden. Deze techniek zorgt ervoor dat zelfs de meest gevoelige gerechten niet overgaar worden en dat de voedingswaarden behouden blijven.
 • Voordeel 3: Koken met Stoom – Deze stoomoven maakt gezond en zacht koken mogelijk met behoud van alle smaak- en voedingswaarden van het voedsel. Dankzij de onafhankelijke stoomgenerator kan de stoom gecombineerd worden met microgolven om alle gerechten, zelfs kip en cakes, zacht van binnen en knapperig van buiten te maken.
 • Voordeel 4: Platte Grill – Deze combimagnetron is uitgerust met een platte grill, wat zorgt voor een gelijkmatige bereiding van je gerechten. Door het ontwerp is ook het schoonmaken van het apparaat eenvoudiger.
 • Voordeel 5: Gemak van Gebruik – Met de Genius-programmering van Panasonic kun je in slechts 2 klikken koken. Dit systeem detecteert het voedsel dat je in de magnetron hebt geplaatst en start het juiste kookproces, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over oververhitting of onderkoeling. Daarnaast biedt de vaste bak 100% kookruimte voor je borden en is deze gemakkelijk schoon te maken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Inverter-technologie de bereiding van de meest delicate gerechten mogelijk maakt, kan het een complex proces zijn. Vooral als je babyvoeding moet bereiden, moet je ervoor zorgen dat het eten op sommige plaatsen niet te koud is en op andere plaatsen niet te warm. Dit kan uitdagend en tijdrovend zijn.
 • Nadeel 2: Ondanks de platte grill die een gelijkmatige bereiding van voedsel mogelijk maakt, kan de verkleinde voetafdruk van de grill de hoeveelheid voedsel die je tegelijkertijd kunt bereiden beperken.
 • Nadeel 3: Volgens de beschrijving maakt de magnetron gebruik van een combinatie van stoom en microgolven voor het koken. Hoewel dit voordelen heeft zoals gelijkmatige bereiding en behoud van voedingswaarden, kan het een leercurve zijn voor degenen die nog niet vertrouwd zijn met deze methode van koken.
 • Nadeel 4: De gecombineerde kookfunctie, hoewel handig en efficiënt, kan beperkend zijn voor degenen die specifieke controle over de kookinstellingen en tijd willen hebben. Het combineert automatisch twee warmtebronnen zonder dat je de instellingen van elke modus of de kooktijd kunt aanpassen.
 • Nadeel 5: De Genius-sensor, ondanks het gemak, kan problemen opleveren als het voedsel dat je wilt bereiden een ongebruikelijke combinatie van ingrediënten bevat. Het risico bestaat dat de sensor de verkeerde kookinstellingen kiest en het voedsel oververhit of onderkoelt.

Onze favoriet #2

Steba Stoomoven

Steba Stoomoven

Waarom we het gekozen hebben

De Steba Multifunctionele stoomoven DG 40 is een hoogwaardig keukenapparaat dat modern koken tot een eitje maakt. De oven gebruikt warme stoom voor zacht en snel koken, waardoor je maaltijden perfect worden bereid. Ook is het apparaat ontworpen met effectieve isolatie om laag energieverbruik te bevorderen, een feature die zowel vriendelijk is voor je portemonnee als voor het milieu. Het biedt je ook 49 automatische programma’s en doe-het-zelfprogramma’s, waardoor je ongeacht het gerecht altijd de juiste instellingen hebt. De royale capaciteit van 37 liter maakt dat je ook voor grotere groepen kunt koken. Zeg maar dag tegen je oude oven, want met de Steba DG 40 stoomoven kook je als een ware chef-kok.

 • Voordeel 1: De Steba Multifunctionele stoomoven DG 40 gebruikt warme stoom voor zacht en snel koken. Dit betekent dat je gerechten niet alleen sneller klaar zijn, maar ook dat de kwaliteit van je voedsel wordt behouden.
 • Voordeel 2: De oven heeft een effectieve isolatie die zorgt voor een laag energieverbruik. Dit betekent dat je kunt koken zonder je zorgen te maken om de elektriciteitsrekening – een win voor zowel je portemonnee als het milieu.
 • Voordeel 3: Met 49 automatische programma’s biedt deze oven je een breed scala aan mogelijkheden. Er zijn programma’s beschikbaar voor bijna elk gerecht dat je wilt bereiden, waardoor het koken eenvoudiger en stressvrijer wordt.
 • Voordeel 4: De Steba stoomoven geeft je ook de vrijheid om je eigen programma’s in te stellen. Je kunt dus experimenteren en de instellingen aanpassen aan je persoonlijke kookstijl, waardoor deze oven een zeer flexibel keukenapparaat is.
 • Voordeel 5: Dankzij zijn capaciteit van 37 liter, kan je gemakkelijk voor grotere groepen koken. Dit maakt de Steba Multifunctionele stoomoven DG 40 ideaal voor grote gezinnen of voor wanneer je gasten hebt.
 • nadeel 1: Hoewel de Steba multifunctionele stoomoven DG 40 49 automatische programma’s heeft, kan dit overweldigend zijn voor jou als je op zoek bent naar een eenvoudige en eenvoudig te bedienen stoomoven.
 • nadeel 2: De steamovent kan te groot zijn op basis van de aangegeven capaciteit van 37 liter. Dit kan onpraktisch zijn als je een kleinere keuken hebt of als je niet zo vaak grote maaltijden bereidt.
 • nadeel 3: De effectieve isolatie voor laag energieverbruik kan betekenen dat het mogelijk langer duurt voor de oven om op te warmen of te koelen, wat je tijd kan kosten.
 • nadeel 4: Het product beschrijving vermeldt een “doe-het-zelfprogramma”, maar het is onduidelijk wat dit precies inhoudt. Dit kan verwarring veroorzaken tijdens het gebruik en mogelijk niet handig zijn voor jou.
 • nadeel 5: De beschrijving geeft niet aan of de Steba multifunctionele stoomoven DG 40 gebruiksvriendelijke kenmerken heeft, zoals een gemakkelijk te reinigen oppervlak, een timer of een alarmfunctie. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar deze specifieke kenmerken.

Onze favoriet #3

Panasonic Stoomoven

Panasonic Stoomoven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Panasonic Stoomoven is een krachtige keukenhulp, ontworpen om gezond en vetarm koken eenvoudig te maken. Hij biedt voldoende ruimte voor hele gerechten en beschikt over zowel een boven-/onderwarmte als een grillfunctie, waardoor hij een uitstekend alternatief is voor je traditionele oven. Daarnaast is hij uitgerust met magnetron en invertertechnologie voor gelijkmatig en zacht verwarmen en koken. Je kan combinaties van functies gebruiken, zoals magnetron en grill, om de kooktijd aanzienlijk te verkorten. Met 28 automatische programma’s en verschillende receptsuggesties wordt het koken een stuk comfortabeler en sneller. De oven heeft een royale kookruimte van 27 liter met een vlakke bodem, perfect voor vierkante schalen en geschikt voor het koken voor het hele gezin.

Onze favoriet #4

Russell Hobbs Stoomoven

Russell Hobbs Stoomoven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Russell Hobbs Stoomoven is een efficiënte en hoogwaardige keukenhulp, ontworpen om verschillende soorten voedsel gelijktijdig te stomen in de drie BPA-vrije en vaatwasserbestendige lagen. Met een royale totale capaciteit van 9 liter en een extra 1-liter stoommandje speciaal voor rijst, biedt deze stoomoven ruimte voor een scala aan ingrediënten. Jij hebt volledige controle over het kookproces dankzij de programmeerbare timer met automatische uitschakeling, tot maximaal 60 minuten. Laat je niet misleiden door de stijlvolle en gemakkelijk te reinigen roestvrijstalen basis, de stoomoven is ook praktisch met twee vulopeningen, een waterpeilindicator en een lekbakje voor het opvangen van gestoomd water. Houd er wel rekening mee dat je de mandjes één voor één moet verwijderen, beginnend bij de bovenste, en dat het deksel altijd op de pan moet blijven tijdens het stomen.

 • Voordeel 1: Je kunt genieten van de veelzijdigheid van het stomen met de stoomkoker dankzij de drie BPA-vrije, vaatwasserbestendige lagen. Deze zijn ontworpen om verschillende soorten voedsel tegelijkertijd te stomen, wat tijdbesparend en uiterst functioneel is.
 • Voordeel 2: Het apparaat is voorzien van een programmeerbare timer tot 60 minuten met automatische uitschakeling. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het in de gaten houden van je voedsel; je kunt gewoon de timer instellen en je ontspannen.
 • Voordeel 3: De stoomoven heeft een totale capaciteit van 9 liter, verdeeld over drie stapelbare stoomschalen. Er is ook een extra stoommandje van 1 liter speciaal voor het stomen van rijst. Dit geeft je veel ruimte om een verscheidenheid aan gerechten te stomen.
 • Voordeel 4: De stoomoven is uitgerust met twee vulopeningen en een indicatie van het waterniveau. Dit zorgt voor gebruiksgemak en voorkomt dat je teveel of te weinig water toevoegt, wat je stoomproces kan beïnvloeden.
 • Voordeel 5: De stijlvolle geborstelde roestvrijstalen basis is gemakkelijk te reinigen. Dit zorgt ervoor dat je stoomoven er niet alleen goed uitziet in je keuken, maar dat je hem ook gemakkelijk schoon kunt houden, zodat hij zijn optimale prestaties behoudt.
 • Nadeel 1: De stoomkoker heeft slechts een maximale tijd van 60 minuten. Dit kan een beperking zijn, vooral als je van plan bent om gerechten te bereiden die een langere kooktijd in de stoom nodig hebben.
 • Nadeel 2: De koker heeft slechts twee vulopeningen. Dit betekent dat je minder flexibiliteit hebt bij het bijvullen van water en het kan lastiger zijn om het apparaat tijdens gebruik bij te vullen.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat is voorzien van een waterniveau-indicator, geeft de productomschrijving niet aan of dit een digitale of mechanische indicator is. Een mechanische indicator kan lastiger zijn om af te lezen, vooral als je in een drukke keuken werkt.
 • Nadeel 4: De Russell Hobbs stoomoven heeft de nota om nooit alle manden tegelijk te verwijderen. Dit kan het lastig maken als je snel en efficiënt voedsel uit de oven wilt halen.
 • Nadeel 5: Tijdens het stomen moet het stoompan deksel altijd op de stoompan worden geplaatst. Dit betekent dat je niet zo gemakkelijk kunt controleren hoe het koken er aan toe gaat zonder het hele proces te onderbreken.

Onze favoriet #5

Cecotec Stoomoven

Cecotec Stoomoven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Cecotec Stoomoven is een compacte tafeloven met een inhoud van 14 liter, die geschikt is voor het bereiden van gerechten tot 800 gram zoals kip of kalkoen. De oven maakt gebruik van convectiekoken, wat resulteert in gelijkmatig gegaarde en smakelijke maaltijden. Met een ingebouwd groot aanraakscherm kun je gemakkelijk kiezen uit 9 vooraf ingestelde functies, wat handig is voor het braden, bakken, grillen, opwarmen en meer. De oven heeft een handgreep met roestvrijstalen materialen en een 5-laags dubbele beglazing deur om de temperatuur te behouden. Bovendien is deze veiliger in gebruik omdat de oven een lage oppervlaktetemperatuur heeft, en hij is uitgerust met binnenverlichting om de kookstatus te controleren. De oven wordt geleverd met een koekenmand, een ovenrek, een aardappelmand, een rotisserie en een vetbak voor extra kookgemak.

 • Voordeel 1: Compact maar Krachtig: Ondanks zijn compacte formaat van 14 liter, is deze stoomoven krachtig genoeg om voedingsmiddelen zoals kip of kalkoen tot 800 gram te bereiden. Met een vermogen van 1700W, krijg je de kracht van het frituren met lucht in een oven, waarmee je voedingsmiddelen met vergelijkbare eigenschappen als gefrituurd kunt bereiden met nauwelijks vet.
 • Voordeel 2: Gebruikersvriendelijk: De oven heeft een groot aanraakscherm waarmee je snel elke menufunctie kunt selecteren met een eenvoudige aanraking. Er zijn ook 9 vooraf ingestelde functies zoals frietjes, kippenvleugels, grill, pizza, toast, braden, bakken, uitdrogen en opwarmen, waardoor het koken een fluitje van een cent wordt.
 • Voordeel 3: Kwaliteit en Veiligheid: De oven is voorzien van een handgreep met bekleding en roestvrijstalen materialen voor duurzaamheid. De hoge sterkte dubbele beglazing 5-laags deur helpt de temperatuur te handhaven. Bovendien bereikt het oppervlak een laag temperatuurniveau, waardoor een veel veiliger en minder schadelijk gebruik wordt bereikt.
 • Voordeel 4: Inclusief Accessoires: De oven wordt geleverd met een koekenmand, ovenrek, aardappelmand, rotisserie en vetbak. Deze complete set accessoires zorgt voor veelzijdigheid in je kookervaringen.
 • Voordeel 5: Gelijke en Smaakvolle Kookresultaten: De oven kookt door convectie gelijkmatig met de lucht die het voedsel omhult, wat zorgt voor zachtere en smakelijkere resultaten. De instelbare temperatuur tot 220°C en de hoogteverstelling in 3 niveaus laten je toe om de perfecte condities te creëren voor elk soort voedsel. Bovendien is er een binnenverlichting waarmee je de kookstatus kunt regelen.
 • Nadeel 1: De Cecotec stoomoven heeft een beperkte capaciteit. Met een inhoud van slechts 14 liter is hij misschien niet geschikt voor grotere maaltijden of het voorbereiden van voedsel voor meerdere mensen.
 • Nadeel 2: Het product heeft 9 vooraf ingestelde functies, die handig kunnen zijn, maar dit kan beperkend zijn voor ervaren koks die meer personalisatie en controle over hun kookproces wensen.
 • Nadeel 3: Hoewel hij is uitgerust met een aanraakscherm voor eenvoudige selectie van functies, zijn er mogelijk momenten waarop je iets fijn afgestemd wilt hebben en deze oven biedt die mogelijkheid wellicht niet.
 • Nadeel 4: Het product vereist eventueel enige aanpassing qua kookstijl, omdat het voornamelijk werkt door convectie. Dit kan leiden tot resultaten die verschillen van traditionele ovenmethoden, wat sommige gebruikers misschien niet leuk vinden.
 • Nadeel 5: Hoewel de oven is gemaakt van hoge kwaliteit materialen en heeft een dubbele beglazing om de temperatuur te behouden, wordt niet vermeld hoe energiezuinig de oven is. Dit betekent dat het meer energie kan verbruiken dan andere soortgelijke apparaten op de markt.

Onze favoriet #6

Princess Stoomoven

Princess Stoomoven

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Princess stoomoven is een 2-in-1 keukenapparaat dat zowel functioneert als stoomoven en heteluchtfriteuse. Met een groot volume van 6,5 liter en hoog vermogen van 1700 watt kun je een ruime hoeveelheid voedsel snel en effectief bereiden. Kook nóg gezonder en behoudt belangrijke vitamines en mineralen in je maaltijden dankzij de kracht van stoom. Deze stoomoven biedt eindeloze maaltijdmogelijkheden en makkelijk te volgen bereidingen met 8 voorgeprogrammeerde programma’s. Met de Princess stoomoven wordt koken een fluitje van een cent.

 • voordeel 1: Je geniet van de veelzijdigheid van deze 2-in-1 Stoomoven en Heteluchtfriteuse, waardoor je tal van kookmethodes kunt uitproberen.
 • voordeel 2: De stoomoven heeft een groot volume van 6.5L en een hoog vermogen van 1700 watt, waardoor je een flinke hoeveelheid voedsel in één keer kunt bereiden en dat ook nog eens snel.
 • voordeel 3: Je hebt de mogelijkheid om nóg gezonder te koken. Dankzij de stoomfunctie blijven vitamines en mineralen namelijk bewaard tijdens het koken.
 • voordeel 4: De stoomoven biedt je eindeloze maaltijd opties. Of je nu wilt stomen, bakken, grillen, of frituren, met deze stoomoven kun je het allemaal.
 • voordeel 5: Dankzij de 8 voorgeprogrammeerde programma’s kun je gemakkelijk de perfecte bereiding van je maaltijd instellen. Van een perfect gekookt eitje tot knapperig krokante frietjes, het is allemaal mogelijk met de Princess stoomoven.
 • Nadeel 1: Hoewel de Princess stoomoven een indrukwekkend vermogen van 1700 watt heeft, kan dit ook een nadeel zijn. Het hoge vermogen kan betekenen dat het apparaat veel elektriciteit verbruikt, wat leidt tot hogere energiekosten voor jou.
 • Nadeel 2: Door zijn grootte van 6,5 liter neemt deze stoomoven mogelijk veel ruimte op je aanrecht in beslag. Als je een kleine keuken hebt, kan dit een gevoelig probleem zijn.
 • Nadeel 3: Het apparaat heeft 8 voorgeprogrammeerde programma’s. Hoewel dit handig is op sommige momenten, kan het beperkend zijn als je meer gevarieerde of complexe gerechten wilt voorbereiden die niet binnen deze programma’s passen.
 • Nadeel 4: De claim van ‘eindeloze maaltijd opties’ kan misschien wat overdreven zijn. Hoewel een stoomoven en heteluchtfriteuse combi zeker veelzijdig is, zijn er waarschijnlijk nog steeds bepaalde soorten gerechten die dit apparaat niet aankan.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat beweert dat het kan bijdragen aan gezonder koken door vitamines en mineralen te behouden, zijn er geen specifieke details over hoe effectief dit is. Het gebrek aan concrete informatie kan voor jou als consument wellicht wat frustrerend zijn.

Na uitvoerig onderzoek en talloze tests, is het duidelijk dat stoomovens een ware revolutie zijn in de keukenomgeving. Ze openen nieuwe horizonten van smaak en gezondheid op uw eettafel. Als jij een fijnproever bent of gewoon iemand die zijn/haar culinaire vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen, dan zijn deze top 10 stoomovens de beste investering. Ongeacht of je op zoek bent naar veelzijdigheid, efficiëntie, betrouwbaarheid of design, in deze ranglijst is er zeker een model dat bij je past. Dus, waar wacht je nog op? Trakteer jezelf en ontdek de vele voordelen die een stoomoven te bieden heeft.

Inhoudsopgave