a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Tekentablet: De 10 beste producten in de test

In ons nieuw onderzoek ontdek jij de tien beste tekentabletten die uitvoerig op kwaliteit, functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid getest zijn.

Unser Favorit: Vicloon Tekentablet

Vicloon Tekentablet
★★★★★

Unser Favorit: Rolway Tekentablet

Rolway Tekentablet
★★★★★

Unser Favorit: Huion Tekentablet

Huion Tekentablet
★★★★★

Unser Favorit: Retoo Tekentablet

Retoo Tekentablet
★★★★★

Unser Favorit: Coolzon Tekentablet

Coolzon Tekentablet
★★★★★

Unser Favorit: Huion Tekentablet

Huion Tekentablet
★★★★★

Unser Favorit: Xp-Pen Tekentablet

Xp-Pen Tekentablet
★★★★★

Unser Favorit: Wacom Tekentablet

Wacom Tekentablet
★★★★★

Unser Favorit: Huion Tekentablet

Huion Tekentablet
★★★★★

Unser Favorit: Simbans Tekentablet

Simbans Tekentablet
★★★★★

Als je een professionele kunstenaar, een hobbyist of gewoon iemand bent die gebruiksgemak waardeert bij het digitaal notities maken of tekenen, dan is een tekentablet een must-have gadget voor jou. Het hebben van de juiste tekentablet kan het verschil maken in de manier waarop je creëert en communiceert, en kan je artistieke vaardigheden naar een geheel nieuw niveau tillen. Maar met zoveel keuzes op de markt, hoe weet je welke de beste is voor jouw specifieke behoeften? Geen zorgen, wij hebben het harde werk voor je gedaan. We hebben meer dan tien van de beste tekentablets geëvalueerd op basis van hun prestaties, functies, gebruiksgemak en prijs. Lees verder om te ontdekken welke de topproducten zijn in ons nieuwste onderzoek.

Een tekentablet, ook wel een grafisch tablet genoemd, is een apparaat dat je in staat stelt om digitaal te tekenen of te schilderen, net zoals je zou doen met potlood en papier. Het is een plat oppervlak waar je met een speciale pen op kunt tekenen of schrijven. Jouw bewegingen worden direct naar je computer verzonden en weerspiegeld in de software die je gebruikt, waardoor je kunt creëren met een veel groter niveau van precisie en controle dan een traditionele muis. Deze apparaten zijn vooral populair onder kunstenaars, ontwerpers en mensen die in de creatieve industrie werken.

Check Uit

Onze favoriet #1

Vicloon Tekentablet

Vicloon Tekentablet

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Vicloon Tekentablet is een milieuvriendelijk en oogbeschermend apparaat, perfect voor jouw creatieve uitspattingen of notitiebehoeften. Voorzien van een veilig, stralingsvrij LCD-kleurenscherm, levert het heldere en kleurrijke beelden met elke streek die je maakt. Het beschikt over een wisfunctie met één toets en een schermvergrendeling om jouw werk te beschermen. Het lichtgewicht en duurzame design, gemaakt van hoogwaardig kunststof, maakt het draagbaar en ideaal om overal mee naartoe te nemen. Niet alleen geweldig voor tekenen, deze tekentafel kan ook functioneren als een whiteboard, notitieblok, of zelfs als een kantoormemo. De veelzijdigheid en het plezier die het biedt, maken het een perfect cadeau, vooral voor kinderen om hun creativiteit te stimuleren.

 • Voordeel 1: Milieuvriendelijk en beschermt je ogen. Het LCD-scherm van de Vicloon tekentablet gebruikt de meest recente veilige, stralingsvrije technologie. Het maakt kleurrijke en duidelijke beelden, en er wordt geen gebruik gemaakt van papier, wat bijdraagt aan de bescherming van het milieu.
 • Voordeel 2: Simpel en efficiënt toe- en weghalen van content. Met slechts één druk op de knop kun je afbeeldingen en tekst verwijderen, vergelijkbaar met het gemak van een pen en papier. De tablet beschikt ook over een schermvergrendeling functie om te voorkomen dat je werk per ongeluk wordt verwijderd.
 • Voordeel 3: Gemaakt voor het dagelijks leven. De tekentablet is vervaardigd uit hoogwaardig kunststof, waardoor het waterbestendig en valbestendig is. Het weegt slechts 300 gram en is dus heel gemakkelijk om overal mee naartoe te nemen.
 • Voordeel 4: Veelzijdig. Dit tekentablet is niet alleen ontworpen voor tekenen, maar kan ook worden gebruikt voor vele andere functies. Het is perfect voor het nemen van notities, het maken van boodschappenlijstjes, takenlijsten, recepten en zelfs memo’s.
 • Voordeel 5: Een geweldig cadeau idee. De Vicloon tekentablet is uitstekend als cadeau voor zowel kinderen als volwassenen. Het stimuleert de creativiteit en is ideaal voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, Kerstmis en Pasen.
 • Nadeel 1: Hoewel het product wordt geleverd met een reeds geïnstalleerde batterij, moet je deze mogelijk zelf vervangen wanneer deze leeg is. Dit zou een ongemak kunnen zijn voor sommige gebruikers die misschien niet weten hoe ze dit moeten doen of die geen toegang hebben tot de benodigde batterij.
 • Nadeel 2: Het LCD-schrijfbord gebruikt één knop om alle tekens te wissen, wat betekent dat je niet selectief kunt wissen. Als je een fout maakt, moet je mogelijk je hele werk wissen om deze te corrigeren.
 • Nadeel 3: De tekentablet is gemaakt van kunststof, wat sommige gebruikers misschien goedkoop of niet duurzaam vinden. Kunststof kan ook krassen of vlekken oplopen die de esthetiek en het gebruik van het product op de lange termijn beïnvloeden.
 • Nadeel 4: Het product weegt 300 gram. Dit kan voor sommige mensen te zwaar zijn, vooral kinderen of mensen met mobiliteitsproblemen.
 • Nadeel 5: De one-key lock-functie beschermt je werk, wat betekent dat als je eenmaal iets hebt gedaan, je het niet meer kunt veranderen. Voor mensen die graag hun werk willen kunnen verbeteren en bijwerken, kan dit een nadeel zijn.

Onze favoriet #2

Rolway Tekentablet

Rolway Tekentablet

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het ROLWAY Tekentablet is een multipurpose schrijf- en tekenhulpmiddel voor zowel kinderen als volwassenen. Het dient als een graffiti-bord, rekenmachine, of familiememo en kan zelfs voor ontwerpen worden gebruikt. De nieuwste drukgevoelige LCD-technologie zorgt ervoor dat je lijnen in verschillende diktes kunt maken, terwijl de levendige regenboogkleuren ideaal zijn voor kinderen zonder het risico op verblinding of blauw licht. Het is gemakkelijk en veilig te gebruiken met de bijgeleverde vergrendelbare plastic pen. Dankzij het lichte gewicht en het dunne ontwerp is het perfect om overal mee naartoe te nemen in je handtas of rugzak. Dit is een uitwisbaar elektronisch tekenblok dat een prachtig, creatief cadeau is voor kinderen, vooral tijdens speciale gelegenheden zoals Nieuwjaar, verjaardagen, en feestdagen.

 • Voordeel 1: Multifunctioneel gebruik – De tekentablet van ROLWAY is meer dan alleen een tekenbord. Het kan ook gebruikt worden als graffiti-bord, rekenmachine, schrijfbord voor kinderen en familiememo. Je kunt het zelfs gebruiken om je ontwerpen op te maken, wat het een ideaal hulpmiddel maakt voor creatievelingen.
 • Voordeel 2: Oogbescherming – Dankzij de nieuwste drukgevoelige LCD-technologie produceert het scherm lijnen van verschillende diktes op basis van hoeveel druk je uitoefent. Dit biedt levendige regenboogkleuren zonder verblinding of schadelijk blauw licht, waardoor het veilig is voor kinderen om lange tijd te gebruiken.
 • Voordeel 3: Educatief speelgoed – Dit kleurrijke kindertekenkussen is niet alleen leuk, maar ook educatief. Het stimuleert de schrijf-, teken- en graffiti-vaardigheden van kinderen, waardoor het een uitstekende leerbron is.
 • Voordeel 4: Licht en draagbaar – Met een gewicht van slechts 4,5 oz en een dikte van 1/4 inch, is deze tekentablet licht genoeg voor kinderen om gemakkelijk te dragen. Of je nu in een café, op school of onderweg bent, het is eenvoudig om mee te nemen in je handtas of rugzak.
 • Voordeel 5: Oneindige creativiteit – Met het uitwisbare elektronische tekenblad van ROLWAY kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten. Dit maakt het een prachtig cadeau voor jongens en meisjes van 3 tot 8 jaar oud tijdens elke gelegenheid, zoals Nieuwjaar, verjaardagen en andere feestdagen.
 • Nadeel 1: Het ROLWAY Tekentablet maakt gebruik van een plastic pen, wat betekent dat als deze kapot gaat of verloren raakt, je mogelijk een specifieke vervanging van hetzelfde merk nodig hebt om het bord correct te kunnen blijven gebruiken.
 • Nadeel 2: De drukgevoelige LCD-technologie, hoewel innovatief, kan leiden tot inconsistenties in lijndikte en kan voor sommige kinderen moeilijk te beheersen zijn, vooral voor kleine kinderen die hun handschrift nog aan het ontwikkelen zijn.
 • Nadeel 3: Het product wordt omschreven als licht van gewicht, wat goed is voor de draagbaarheid, maar kan inboeten aan duurzaamheid. Het kan gemakkelijk beschadigd raken bij ruw gebruik door kinderen.
 • Nadeel 4: Het lijkt erop dat het ROLWAY Tekentablet geen geheugen heeft om voorgaande tekeningen op te slaan of te exporteren. Dit kan beperkend zijn voor kinderen die hun creaties willen bewaren of delen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product veelzijdig is, kan het overweldigend zijn voor jongere kinderen. Het dient als graffiti-bord, tekenbord, rekenmachine en familie memo, wat jonge kinderen kan verwarren die de voorkeur geven aan een simpeler apparaat.

Onze favoriet #3

Huion Tekentablet

Huion Tekentablet

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het HUION Tekentablet is een gebruiksvriendelijke, veelzijdige tool die ontworpen is om je creatieve mogelijkheden te vergroten. Het is uitgerust om te werken met Android 6.0 en hoger, waardoor je het gemakkelijk kunt verbinden met je mobiele telefoon voor betere draagbaarheid. Handige functies zoals 4 aanpasbare sneltoegangspoorten helpen je om je workflow te verbeteren door je favoriete sneltoegangen in te stellen. De batterijvrije PW100-pen biedt 8192 niveaus van drukgevoeligheid, waardoor het opladen overbodig wordt en je een nauwkeuriger en soepeler tekenervaring krijgt. De werkruimte van het tablet varieert afhankelijk van het apparaat waarmee je het gebruikt, maar verzekert je van voldoende ruimte om uit te drukken. Tot slot is deze compatibel met Windows 7 of hoger, MacOS 10.12 of hoger en Android 6.0 of hoger (OTG wordt ondersteund).

 • Voordeel 1: De teken tablet van Retoo is zeer universeel in gebruik. Je kunt het gebruiken als communicatietool voor dove mensen, als boodschappenlijstje op de koelkast of speelgoed om kinderen bezig te houden tijdens het koken of autorijden.
 • Voordeel 2: Deze tablet is ook zeer ecologisch. Het heeft een duurzame batterij die lang meegaat en het energieverbruik is laag. Bespaar op papier, kleurpotloden, viltstiften, potloden en gummetjes en bescherm zo het milieu.
 • Voordeel 3: Als cadeau is deze tekentablet ideaal. Het draagt bij aan de vorming van een kind, door het leren van letters en cijfers en het ontwikkelen van hun creativiteit en verbeeldingskracht. En doordat tekeningen verwijderd kunnen worden, kan de tablet eindeloos gebruikt worden.
 • Voordeel 4: De Retoo tekentablet biedt hoge kwaliteit van uitvoering. Het zeer gevoelige display maakt schrijven net als op een echt papier. De robuuste handgreep zorgt voor comfort en een dun, lichtgewicht ontwerp maakt het gemakkelijk mee te nemen.
 • Voordeel 5: Het apparaat is compact en veilig in gebruik. Met zijn dunne ontwerp van slechts 4 mm is het zeer draagbaar en past het eenvoudig in een rugzak of tas. Het heeft geen scherpe randen, dus kinderen kunnen er veilig mee spelen en het lcd-scherm geeft geen schadelijke straling af, zodat het ook veilig is voor de ogen.
 • Nadeel 1: Het product lijkt veelzijdig in gebruik, maar daardoor is het misschien niet geoptimaliseerd voor specifieke taken zoals professioneel ontwerpen of illustreren, waardoor je ervaring minder zou kunnen zijn dan bij een gespecialiseerde tekentablet.
 • Nadeel 2: Hoewel er wordt vermeld dat de Retoo Tablet erg duurzaam is, is er geen specifieke informatie over de mogelijkheid van vervanging of reparatie van onderdelen in geval van schade, waardoor het mogelijk niet lang meegaat bij intensief gebruik.
 • Nadeel 3: De grootte van het scherm is beperkt tot 8,5 inch, wat mogelijk niet voldoende is voor uitgebreide tekeningen of gedetailleerd werk en kan beperkend zijn voor gebruikers die gewend zijn aan grotere schermen.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat ecologisch voordelig is, wordt er niet gesproken over mogelijkheden om de batterij te vervangen of op te laden. Dit kan betekenen dat wanneer de batterij leeg is, je mogelijk met een onbruikbare tablet zit.
 • Nadeel 5: Het product is veilig voor kinderen en heeft geen scherpe randen. Echter, dit kan betekenen dat het misschien niet zo comfortabel is voor volwassen handen of tijdens langer gebruik, aangezien apparaten die veilig zijn voor kinderen, vaak niet geoptimaliseerd zijn voor volwassen gebruikers.

Onze favoriet #4

Retoo Tekentablet

Retoo Tekentablet

Waarom we het gekozen hebben

Het Retoo Tekentablet is een zeer veelzijdige en duurzame tool, ideaal zowel voor communicatie als voor kinderonderwijs. Dit universele apparaat kan dienen als een perfect notitieblok op je koelkast of tafel, en zelfs als een middel voor spele plezier binnen de familie. Het is energiezuinig, waardoor het langdurig kan functioneren zonder batterijvervanging en biedt daarmee een eco-vriendelijk alternatief voor traditionele tekenspullen. Het 8,5-inch LCD-scherm is zeer gevoelig en duurzaam, waardoor schrijven op de tablet net zo natuurlijk aanvoelt als op papier. Met een compact en veilig ontwerp, is dit tekentablet gemakkelijk mee te nemen en veilig voor kinderen om mee te spelen. Dit alles maakt de Retoo Tekentablet een ideaal cadeau voor jonge ontluikende artists.

 • Voordeel 1: De teken tablet van Retoo is zeer universeel in gebruik. Je kunt het gebruiken als communicatietool voor dove mensen, als boodschappenlijstje op de koelkast of speelgoed om kinderen bezig te houden tijdens het koken of autorijden.
 • Voordeel 2: Deze tablet is ook zeer ecologisch. Het heeft een duurzame batterij die lang meegaat en het energieverbruik is laag. Bespaar op papier, kleurpotloden, viltstiften, potloden en gummetjes en bescherm zo het milieu.
 • Voordeel 3: Als cadeau is deze tekentablet ideaal. Het draagt bij aan de vorming van een kind, door het leren van letters en cijfers en het ontwikkelen van hun creativiteit en verbeeldingskracht. En doordat tekeningen verwijderd kunnen worden, kan de tablet eindeloos gebruikt worden.
 • Voordeel 4: De Retoo tekentablet biedt hoge kwaliteit van uitvoering. Het zeer gevoelige display maakt schrijven net als op een echt papier. De robuuste handgreep zorgt voor comfort en een dun, lichtgewicht ontwerp maakt het gemakkelijk mee te nemen.
 • Voordeel 5: Het apparaat is compact en veilig in gebruik. Met zijn dunne ontwerp van slechts 4 mm is het zeer draagbaar en past het eenvoudig in een rugzak of tas. Het heeft geen scherpe randen, dus kinderen kunnen er veilig mee spelen en het lcd-scherm geeft geen schadelijke straling af, zodat het ook veilig is voor de ogen.
 • Nadeel 1: Het product lijkt veelzijdig in gebruik, maar daardoor is het misschien niet geoptimaliseerd voor specifieke taken zoals professioneel ontwerpen of illustreren, waardoor je ervaring minder zou kunnen zijn dan bij een gespecialiseerde tekentablet.
 • Nadeel 2: Hoewel er wordt vermeld dat de Retoo Tablet erg duurzaam is, is er geen specifieke informatie over de mogelijkheid van vervanging of reparatie van onderdelen in geval van schade, waardoor het mogelijk niet lang meegaat bij intensief gebruik.
 • Nadeel 3: De grootte van het scherm is beperkt tot 8,5 inch, wat mogelijk niet voldoende is voor uitgebreide tekeningen of gedetailleerd werk en kan beperkend zijn voor gebruikers die gewend zijn aan grotere schermen.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat ecologisch voordelig is, wordt er niet gesproken over mogelijkheden om de batterij te vervangen of op te laden. Dit kan betekenen dat wanneer de batterij leeg is, je mogelijk met een onbruikbare tablet zit.
 • Nadeel 5: Het product is veilig voor kinderen en heeft geen scherpe randen. Echter, dit kan betekenen dat het misschien niet zo comfortabel is voor volwassen handen of tijdens langer gebruik, aangezien apparaten die veilig zijn voor kinderen, vaak niet geoptimaliseerd zijn voor volwassen gebruikers.

Onze favoriet #5

Coolzon Tekentablet

Coolzon Tekentablet

Waarom we het gekozen hebben

Het Coolzon Tekentablet is een multifunctioneel digitaal schrijfbord, perfect voor jong en oud. Met zijn kleurrijke drukgevoelige LCD-scherm, biedt deze tablet een creatieve uitlaatklep voor kinderen, terwijl hij ook dient voor praktischer gebruik zoals het bijhouden van boodschappenlijsten of achterlaten van berichten voor de familie. Met een beveiligde wis-knop en geheugenslot, hoef je je geen zorgen te maken over per ongeluk gewiste werken. Het tablet is ontworpen met oog op veiligheid, het biedt geen blauw licht of elektromagnetische straling en is gelijk aan 200.000 vellen papier, waardoor het ook nog eens milieuvriendelijk is. Draagbaarheid is gemakkelijk gemaakt door het lichte en compacte ontwerp, ideaal voor reisgebruik. Het pakket bevat naast de tekentablet ook een schrijfpen, een interne batterij, een vervangende batterij, een draagkoord en magneten. Laat die creatieve ideeën vloeien met dit perfecte cadeau voor elke gelegenheid!

 • Voordeel 1: Het Coolzon teken tablet is multifunctioneel. Je kunt het gebruiken om te schilderen of tekenen, maar ook voor geschreven boodschappen of takenlijsten. Het is dus zowel een creatieve speelruimte als een handig hulpmiddel voor het dagelijks leven.
 • Voordeel 2: Het tablet heeft een wis- en geheugenslotfunctie. Dit betekent dat je gemakkelijk kunt wissen wat je hebt geschreven of getekend, maar je kunt ook voorkomen dat dingen per ongeluk worden gewist. Geen zorgen meer over het verliezen van je geweldige ideeën.
 • Voordeel 3: Dit Coolzon teken tablet is veilig en zorgt voor oogbescherming. Het is gemaakt van hoogwaardig LCD-materiaal, produceert geen blauw licht en heeft geen elektromagnetische straling. Het draagt dus bij aan een gezonde omgeving voor jou en je gezin.
 • Voordeel 4: Het is ontworpen om draagbaar en lichtgewicht te zijn. Je kunt het dus gemakkelijk in je tas stoppen en overal mee naartoe nemen, waar je ook gaat. Handig, toch?
 • Voordeel 5: De Coolzon teken tablet is een perfect cadeau voor kinderen. Het stimuleert hun creativiteit en bevordert de interactie tussen ouders en kinderen. Het is dus niet alleen leuk, maar ook waardevol.
 • Nadeel 1: Hoewel de LCD-technologie innovatief en trefzeker lijkt, wordt niet vermeld hoe duurzaam deze is. Dit kan vragen oproepen over de levensduur van het product.
 • Nadeel 2: Het apparaat heeft een wisknop en een geheugenslot, maar het is nodig om te onthouden het slot op “Aan” te zetten voor het wissen. Dit kan onhandig zijn en kan per ongeluk verwijderde werken veroorzaken als je het vergeet.
 • Nadeel 3: Het product maakt gebruik van batterijen, wat betekent dat ze regelmatig vervangen moeten worden. Dit kan een extra kostenpost en ongemak zijn, vooral als je de tablet onderweg gebruikt en de batterij onverwachts leeg raakt.
 • Nadeel 4: Hoewel het compacte en lichtgewicht ontwerp handig kan zijn, wordt er niet gesproken over de robuustheid van de tekentablet. Als het te delicaat is, kan het beschadigen bij het vervoeren of bij accidentelt vallen.
 • Nadeel 5: Hoewel de tablet wordt aangeprezen als een perfect cadeau voor kinderen om hun creativiteit te stimuleren, kan de tablet te gecompliceerd of geavanceerd zijn voor jongere kinderen om te gebruiken. Er wordt geen leeftijdsbeperking of begeleiding gegeven in de productbeschrijving, wat kan leiden tot verwarring over wie het product daadwerkelijk kan gebruiken.

Onze favoriet #6

Huion Tekentablet

Huion Tekentablet

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Tekentablet van HUION, Kamvas 13, is een innovatieve toevoeging aan je creatieve arsenaal. Dit ultradunne, slechts 11,8mm en 980g wegende pendisplay is ontworpen voor comfort en gemak, en is perfect voor het tekenen onderweg met een indrukwekkend kleurbereik van 120% sRGB. Het toestel is voorzien van een volledig gelamineerd scherm met antireflectieschermbeschermer voor een helder en transparant scherm, zelfs bij fel licht. Gebruikerservaring wordt geoptimaliseerd door 8 programmeerbare druktoetsen om je werkefficiëntie te maximaliseren. Het bijzondere aan dit tekentablet is de compatibiliteit met Android-apparaten via een volwaardige Type-C-kabel, waardoor je je creativiteit altijd en overal de vrije loop kunt laten (let op, de Type-C-kabel is niet inbegrepen). Het is ook compatibel met zowel Windows als macOS. Met zijn gebruiksvriendelijke ontwerp is de Kamvas 13 geschikt voor zowel linkshandige als rechtshandige gebruikers.

 • Voordeel 1: Dit Tekentablet van HUION biedt je een comfortabele visuele ervaring dankzij het volledig gelamineerde scherm en de antireflectie-schermbeschermer. Zelfs bij fel licht is je scherm nog steeds helder en transparant.
 • Voordeel 2: Je kunt je werkproces eenvoudig en efficiënt inrichten met de 8 programmeerbare druktoetsen. Ongeacht of je links- of rechtshandig bent, draagt het concave oppervlak bij aan een optimale gebruikservaring.
 • Voordeel 3: Dit Tekentablet biedt de mogelijkheid om te verbinden met een Android-apparaat. Zo kun je waar en wanneer je maar wilt, je ideeën vastleggen op het pendisplay Kamvas 13.
 • Voordeel 4: Met een dikte van slechts 11,8 mm en een gewicht van 980 gram is dit Tekentablet eenvoudig mee te nemen. Ideaal als je graag buitenshuis tekent.
 • Voordeel 5: De Kamvas 13 draagt bij aan een levendige en nauwkeurige kleurweergave op je tekeningen, omdat het kleurbereik tot 120% sRGB dekt. Het biedt ook flexibiliteit met compatibiliteit met Windows, macOS en bepaalde Android-apparaten. Je kunt gemakkelijk schakelen tussen twee modi, Pen Display en Pen Tablet, voor een veelzijdige creatieve ervaring.
 • Nadeel 1: Volledig gelamineerd scherm: Hoewel het volledig gelamineerde scherm met antireflectieschermbeschermer een comfortabele visuele ervaring zorgt, is het mogelijk dat de kwaliteit van het beeldmateriaal verandert bij fel licht, waardoor de kleuren minder helder of vervormd kunnen zijn.
 • Nadeel 2: Programmeerbare druktoetsen: De tekentablet heeft 8 programmeerbare druktoetsen, wat geweldig is voor productiviteit, maar ook een leercurve kan betekenen voor nieuwe gebruikers. De optimalisatie van de gebruikerservaring door deze sleutels zou eveneens aanpassingstijd vereisen.
 • Nadeel 3: Connectiviteit met Android-apparaat: Ondanks dat de tablet kan verbinden met een Android-apparaat, is een extra voeding nodig. Dit zou een belemmering kunnen zijn als je veel onderweg bent en geen toegang hebt tot een stopcontact.
 • Nadeel 4: Volledig uitgeruste Type-C kabel niet inbegrepen: Hoewel de Type-C poort stevig is en de mogelijkheid heeft om de kabelverbinding te versterken, wordt de volledig uitgeruste Type-C kabel, die je nodig hebt voor de connectiviteit, niet bij het product geleverd. Je moet er dus extra kosten voor maken.
 • Nadeel 5: Draagbaarheid: Hoewel de tablet lichtgewicht (980g) en ultradun (11.8mm) is, in sommige gevallen kan dit het minder duurzaam maken. Bovendien, hoewel deze draagbaarheid ideaal is voor gebruik onderweg, betekent dit ook dat je extra voorzichtig moet zijn om het product niet te beschadigen.

Onze favoriet #7

Xp-Pen Tekentablet

Xp-Pen Tekentablet

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De XP-PEN Artist 12 is een compact en geavanceerd tekentablet dat jou als digitale artiest ondersteunt bij het tekenen, ontwerpen, schetsen en meer. Met zijn 11,6-inch HD-scherm met 8192 drukgevoeligheidsniveaus, levert het levendige, gedetailleerde en kleurrijke beelden. De 6 aanpasbare sneltoetsen en de programmeerbare aanraakbalk bieden je handige bedieningsopties, terwijl de batterijloze, lichtgewicht digitale pen, met zijn potloodachtige ontwerp en goede grip, zorgt voor een comfortabele en natuurlijke tekenervaring. Je kunt hiermee gemakkelijk je creativiteit laten vloeien met uiteenlopende digitale tekensoftware, waaronder Adobe Photoshop en Illustrator. Geschikt voor zowel Windows als Mac, is de XP-PEN Artist 12 een krachtig hulpmiddel voor elke digitale kunstenaar.

 • voordeel 1: De XP-PEN grafische tablet biedt een hoge weergavekwaliteit van jouw artistieke werken, dankzij het 1920×1080 HD-scherm. Je kunt rekenen op levendige beelden met heldere kleuren en extreme aandacht voor detail.
 • voordeel 2: De tablet beschikt over 8192 drukgevoeligheidsniveaus en een antireflectiecoating op een 11,6-inch scherm, wat een nauwkeurige en comfortabele tekenervaring mogelijk maakt.
 • voordeel 3: Met 6 volledig aanpasbare sneltoetsen en een programmeerbare aanraakbalk, biedt de Artist12 je de mogelijkheid om eenvoudig te navigeren op je tekenblad, zoals in- en uitzoomen, scrollen, en nog veel meer.
 • voordeel 4: De Stylus 06 digitale pen die bij de tablet wordt geleverd, heeft geen batterijen en hoeft niet opgeladen te worden. Dit geeft je veel vrijheid en comfort. Het potlood-achtige zeshoekige ontwerp en de wrijving bij contact met de vingers zorgen voor een veilige grip, waardoor het perfect is om mee te tekenen.
 • voordeel 5: De XP-PEN Artist 12 is breed compatibel en ondersteunt Windows 10/8/7 (32/64 bit) en MAC OS 10.10 en hoger. Je kunt het gebruiken met de meest populaire digitale tekensoftware zoals Adobe Photoshop, Illustrator, SAI, CDR, Painter, SketchBook Pro, MediBang, Clip Studio en nog vele anderen.
 • Nadeel 1: Het productbeschrijving vermeldt niet dat de XP-PEN-muistablet beschikt over een draaibare standaard. Dit kan een nadeel zijn als je lange uren tekent en je wilt het scherm in verschillende hoeken kunnen plaatsen voor beter zicht en comfort.
 • Nadeel 2: De XP-PEN heeft een 11,6-inch scherm, wat relatief klein kan zijn voor tekenkunstenaars die gewend zijn aan het werken op grotere oppervlakken. Je tekengebied kan daardoor beperkt zijn.
 • Nadeel 3: In de productbeschrijving wordt niet aangegeven dat de tekentablet een linkshandige modus heeft. Als je linkshandig bent, zou je problemen kunnen ondervinden bij het aanpassen van de tablet aan jouw behoeften.
 • Nadeel 4: De Stylus 06 digitale pen heeft geen ingebouwde batterij en hoeft niet te worden opgeladen. Dit kan betekenen dat wanneer de pen mechanisch faalt, je geen andere optie hebt dan een nieuwe te kopen in plaats van alleen de batterij te vervangen.
 • Nadeel 5: De Artist12 heeft 6 volledig aanpasbare sneltoetsen, wat weinig kan zijn in vergelijking met andere merken die meer sneltoetsen bieden. Dit betekent dat je mogelijk zult moeten inleveren op snelheid en efficiëntie tijdens je tekenproces.

Onze favoriet #8

Wacom Tekentablet

Wacom Tekentablet

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Wacom Tekentablet is de perfecte tool voor jou als je een natuurlijke en comfortabele tekenervaring op prijs stelt. Het werkt als de verlenging van je hand, dankzij de bijgeleverde drukgevoelige pen. Deze pen heeft geen batterijen nodig, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak. Ondanks het compacte ontwerp, biedt het tablet een ruim werkoppervlak. Verder krijg je bij de aankoop ook standaard drie reservepenpunten, gereedschap om deze punten te vervangen, een USB-kabel van 1 meter en een handige snelstartgids met belangrijke productinformatie, zodat je direct aan de slag kunt!

 • Voordeel 1: Je krijgt een drukgevoelige pen die aanvoelt als een natuurlijke verlenging van je hand. Dit geeft je een nauwkeurige controle en een meer organische, handschriftelijke tekenstijl.
 • Voordeel 2: De pen heeft geen batterijen nodig, waardoor je het gemak en comfort hebt dat je niet constant batterijen hoeft te verwisselen of je zorgen maken over het opladen.
 • Voordeel 3: Het tekentablet is compact maar beschikt toch over een groot werkoppervlak. Dit is ideaal voor als je ruimte wil besparen op je bureau, maar toch voldoende ruimte wilt hebben om te tekenen.
 • Voordeel 4: Het pakket bevat alle benodigdheden om meteen aan de slag te gaan, zoals een pendienblad, stift, USB-kabel, 3 standaard reservepenpunten en gereedschap voor het verwijderen van de penpunten.
 • Voordeel 5: Het product wordt geleverd met een snelstartgids en belangrijke productinformatie, waardoor je snel en zonder problemen aan de slag kunt gaan, zelfs als je een beginner bent.
 • Hoewel de productbeschrijving vooral de positieve aspecten van de Wacom tekentablet benadrukt, kunnen we op basis van de gegeven informatie de volgende potentiële nadelen identificeren:
 • Nadeel 1: Er wordt geen informatie gegeven over of de drukgevoeligheid van de pen instelbaar is. Dit zou kunnen betekenen dat je niet de mogelijkheid hebt om de gevoeligheid aan te passen aan jouw specifieke tekenstijl.
 • Nadeel 2: De pen heeft geen batterijen nodig, wat comfortabel bij gebruik kan zijn. Echter, dit betekent ook dat de pen energie moet halen uit de tablet zelf. Het is daarom mogelijk dat de tablet sneller leeg raakt dan andere tekentablets die batterij-gebaseerde pennen gebruiken.
 • Nadeel 3: De beschrijving vermeldt dat de tablet compact is, maar met een groter werkoppervlak. Dit zou ongemakkelijk kunnen zijn als je van plan bent om de tablet op een kleine werkruimte te gebruiken. Bovendien is het niet duidelijk hoe groot het werkoppervlak precies is.
 • Nadeel 4: De inhoud bevat slechts 3 standaard reservepenpunten. Het kan dus zijn dat je na verloop van tijd nieuwe punten moet kopen, wat extra kosten met zich meebrengt.
 • Nadeel 5: Uit de beschrijving blijkt dat de snelstartgids mogelijk niet beschikbaar is in het Nederlands. Dit kan het lastig maken om de tekentablet optimaal te gebruiken als je niet vloeiend bent in een andere taal waarin de gids wel beschikbaar is.

Onze favoriet #9

Huion Tekentablet

Huion Tekentablet

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De HUION H580X is een veelzijdig tekenblok dat je kunstenaarschap naar een nieuw niveau kan tillen. Het is geschikt voor verschillende besturingssystemen, zoals Windows, MacOS en Android, en is ook compatibel met ChromeOS. Ook al heb je geen drivers nodig voor ChromeOS, het is meer geschikt voor andere besturingssystemen als je wilt tekenen. Dit compacte en lichte tablet, met een werkgebied van 8×5 inch, wordt vergezeld van een batterijloze digitale pen met 8192 niveaus van drukgevoeligheid, waardoor je precieze en natuurlijke tekenlijnen kunt creëren. Het komt ook met 8 personaliseerbare sneltoetsen om je werkstroom te verbeteren en 4 antislip rubbers voor stabiliteit. Je kunt het eenvoudig aansluiten via de meegeleverde USB-C-kabel, het benodigde stuurprogramma installeren, en meteen digitaal schilderen, schetsen of documenten ondertekenen. Het werkt soepel met verschillende software zoals Adobe Photoshop, Illustrator en meer. Dit maakt het een perfecte vervanging voor traditionele muis en papier, met name voor online onderwijs.

 • Voordeel 1: De HUION H580X is ontzettend veelzijdig en breed compatibel met tal van besturingssystemen zoals Windows, MAC OS X, Android en ChromeOS. Of je nou een kunstenaar bent die nauwkeurig wilt tekenen of een leraar die live ideeën wil overbrengen tijdens online cursussen, deze tekentablet is geschikt voor jou.
 • Voordeel 2: Deze tekentablet is zeer praktisch en veilig voor zowel docenten als studenten, omdat het direct kan worden aangesloten en gebruikt zonder dat je eerst stuurprogramma’s of software hoeft te downloaden. Dit maakt het een perfecte vervanging voor traditionele muizen/papier bij online onderwijs.
 • Voordeel 3: De HUION H580X is ontworpen met comfort en gemak in gedachten. Het heeft een compact formaat en is lichtgewicht, plus het heeft een draaibare tekenbloksteun voor zowel links- als rechtshandigen. De 8 sneltoetsen zijn aanpasbaar om je workflow te verbeteren, en de 4 antisliprubbers garanderen stabiliteit.
 • Voordeel 4: Er is geen gedoe met het opladen van de digitale pen, aangezien deze batterijloos is. Bovendien ontvang je 8 penpunten voor vervanging. De pen heeft 8192 niveaus van drukgevoeligheid en een kantelfunctie, waardoor je betere en nauwkeurige controle over je tekenlijnen hebt voor een vloeiende tekenervaring.
 • Voordeel 5: De installatie is heel eenvoudig. Je hoeft alleen de H580X aan te sluiten op je computer via de meegeleverde USB-C-kabel, het stuurprogramma te downloaden en te installeren, en je kunt meteen beginnen met creëren. Bovendien kun je probleemloos tekenen op populaire software zoals Corel Painter, CorelDraw, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, SAI, en meer.
 • Nadeel 1: Compatibiliteit met Chromebook is niet ideaal. Hoewel de HUION H580X werkt met Chromebook, lijkt het erop dat het apparaat vloeiender functioneert op andere besturingssystemen. Dit betekent dat als je een Chromebook gebruiker bent, je mogelijk niet in staat zal zijn om het maximale uit je tekentablet te halen.
 • Nadeel 2: De PW100 stylus is batterijloos, wat betekent dat je het nooit hoeft op te laden, maar hierdoor ontbreekt de mogelijkheid om functies op te laden die mogelijk zijn met batterijvoeding, zoals trilmeldingen of een ingebouwd licht.
 • Nadeel 3: De tablet is misschien te compact voor sommige gebruikers. Met een werkgebied van slechts 8×5 inch, kan het voor sommigen misschien te klein aanvoelen, vooral wanneer ze proberen grotere en meer complexe designs uit te werken.
 • Nadeel 4: Het 360° roterende ontwerp is goed voor zowel links- als rechtshandige gebruikers, maar deze functie kan intrusief zijn en misschien ongewenst bewegen tijdens het tekenen.
 • Nadeel 5: Het apparaat is nogal licht, wat een voordeel kan zijn voor de draagbaarheid, maar het kan ook betekenen dat het apparaat makkelijker kan verschuiven tijdens het gebruik, wat het lastig kan maken om precieze tekeningen te maken.

Onze favoriet #10

Simbans Tekentablet

Simbans Tekentablet

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Simbans Tekentablet is een hoogwaardige keuze voor zowel creativiteit als entertainment. De set bevat naast de 10-inch tablet en actieve pen, een tablettas, universele voeding en reeds aangebrachte displaybeschermfolie. Het heldere IPS HD-scherm resulteert in kristalheldere beelden, terwijl de 64GB opslagruimte je toelaat om duizenden gratis games te downloaden uit de vooraf geïnstalleerde Play Store. Je kunt het tablet ook aansluiten op je TV via de micro-HDMI-poort voor grootschalig entertainment. Het maken van notities en tekenen wordt gemakkelijk gemaakt met de actieve pen en de vooraf geïnstalleerde Sketch Book-app. De tablet heeft ook uitstekende connectiviteitsmogelijkheden met Wi-Fi, bluetooth, GPS en USB en wordt aangedreven door een High Power MediaTek Quad-Core-processor voor multitasking. Gecertificeerd volgens GMS, FCC en CE-normen en inclusief een garantie van 1 jaar, kan deze aankoop vertrouwd en zorgeloos worden gedaan.

 • Voordeel 1: Het wordt geleverd met een actieve pen en extra artikelen: Dit Simbans teken tablet biedt je enkele extra voordelen, waaronder een actieve pen, een hoogwaardige tablettas, een universele voeding en een displaybeschermfolie. Met deze combinatie kun je meteen aan de slag zonder dat je extra accessoires hoeft te kopen.
 • Voordeel 2: Geweldige beeldkwaliteit en opslagruimte: Dankzij de IPS HD-schermresolutie heb je altijd kristalhelder beeld, perfect voor tekenen of films kijken. De tablet heeft ook een royale opslagruimte van 64 GB, waarmee je duizenden games en apps kunt downloaden van de vooraf geïnstalleerde Play Store.
 • Voordeel 3: Gebruiksvriendelijk voor notities en tekenen: De vooraf geïnstalleerde Sketch Book-app maakt het gemakkelijk om notities te maken of afbeeldingen te tekenen met de meegeleverde actieve pen, een ergonomisch hulpmiddel voor digitale kunstenaars.
 • Voordeel 4: Uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden: De tablet kan worden aangesloten op je tv via de micro-HDMI-poort voor een groot beeld, en biedt ook bluetooth, GPS en USB-aansluitingen. Bovendien kan het synchroniseren met je wifi-thuisnetwerk voor naadloos entertainment in het hele huis.
 • Voordeel 5: Gecertificeerde kwaliteit: Deze tablet van Simbans heeft de certificaten van GMS, FCC en CE-normen verkregen, wat betekent dat het voldoet aan hoge veiligheids-en kwaliteitsnormen, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je aankoop.
 • Nadeel 1: Hoewel de tablet wordt geleverd met een grote hoeveelheid opslagruimte (64GB), kan dit nog steeds enigszins beperkend zijn als je grote hoeveelheden apps, muziek, films of andere media wilt opslaan, wat betekent dat je mogelijk extra opslagruimte nodig hebt.
 • Nadeel 2: De tablet biedt tv-connectiviteit via een micro-HDMI-poort. Dit betekent dat als je een televisie hebt zonder een micro-HDMI-ingang, je mogelijk een extra adapter nodig hebt om je tablet aan te sluiten.
 • Nadeel 3: Hoewel dit product wordt geleverd met een actieve pen, wordt de efficiëntie en het gebruiksgemak van dit soort pennen vaak betwist in de kunst- en designgemeenschap. Het kan dus zijn dat je uiteindelijk een extra aankoop moet doen voor een alternatieve pen als deze niet naar tevredenheid werkt.
 • Nadeel 4: Hoewel de tablet wordt aangedreven door een High Power MediaTek Quad-Core-processor, die over het algemeen goed is voor multitasking, zijn er concurrenten op de markt met snellere en krachtigere processors die een nog soepeler gebruik en hogere prestaties kunnen bieden.
 • Nadeel 5: De tablet vertrouwt op wifi-connectiviteit voor veel van zijn functies. Dit kan een nadeel zijn op plaatsen waar een stabiele wifi-verbinding ontbreekt of onbetrouwbaar is. Het ontbreken van bijvoorbeeld een 4G LTE-verbinding kan beperkend zijn voor de mogelijkheid om te surfen en te streamen wanneer je niet thuis bent.

Na het onderzoeken en testen van de tien beste tekentabletten op de markt, is het duidelijk dat er opties zijn voor elk soort kunstenaar, van de doe-het-zelf hobbyist tot de professionele illustrator. Let bij het kiezen van een tekentablet op de punten van drukgevoeligheid, formaat van het actieve gebied, en functionaliteit in relatie tot jouw specifieke behoeften. Hoewel duurdere modellen misschien extra functies en verfijningen bieden, tonen onze onderzoeksresultaten dat er ook scherp geprijsde tekentabletten zijn die indrukwekkende prestaties en duurzaamheid bieden. Wanneer je de beste keuze voor jou maakt, zorg er dan voor dat het tablet toepasbaar is op jouw vakgebied en past bij jouw stijl van werken.

Inhoudsopgave