a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Tens Apparaat: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top tien Tens apparaten volgens nieuw onderzoek, zorgvuldig getest en beoordeeld om jou te helpen het beste product te kiezen.

Unser Favorit: Easy@Home Tens Apparaat

Easy@Home Tens Apparaat
★★★★★

Unser Favorit: Medfit Tens Apparaat

Medfit Tens Apparaat
★★★★★

Unser Favorit: Beurer Tens Apparaat

Beurer Tens Apparaat
★★★★★

Unser Favorit: Hyperice Tens Apparaat

Hyperice Tens Apparaat
★★★★★

Unser Favorit: Dioche Tens Apparaat

Dioche Tens Apparaat
★★★★★

Unser Favorit: Sanitas Tens Apparaat

Sanitas Tens Apparaat
★★★★★

Unser Favorit: Axion Tens Apparaat

Axion Tens Apparaat
★★★★★

Unser Favorit: Promed Tens Apparaat

Promed Tens Apparaat
★★★★★

Unser Favorit: Medfit Tens Apparaat

Medfit Tens Apparaat
★★★★★

Unser Favorit: Easy@Home Tens Apparaat

Easy@Home Tens Apparaat
★★★★★

In onze steeds drukkere levens zijn pijn en spanning vaak vaste gasten. Uit nieuw onderzoek blijkt echter dat er een mogelijkheid is om deze ongenode gasten de deur te wijzen met behulp van een TENS-apparaat. Dit revolutionaire apparaat kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de algehele gezondheid. Hoewel het kiezen van het juiste apparaat uit de vele opties op de markt overweldigend kan zijn, ben je hier op de juiste plek. In dit artikel presenteren we je de 10 beste TENS-apparaten die momenteel op de markt beschikbaar zijn, op basis van uitgebreide tests en onderzoek. We geven je inzicht in hun individuele kenmerken, voordelen en nadelen om je te helpen de juiste keuze te maken. Dus lees verder en zet je eerste stap naar pijnvrij leven!

Een TENS-apparaat, wat staat voor Transcutane Elektrische ZenuwStimulatie, is een compacte, draagbare tool die jou kan helpen bij het beheersen en verminderen van chronische of acute pijn. Het stuurt veilige, laagfrequente elektrische stromen naar specifieke delen van je lichaam om zenuwen te stimuleren en pijn te blokkeren. Dit apparaat kan handig zijn als je zoekt naar een niet-invasieve, medicatievrije methode voor pijnbestrijding.

Check Uit

Onze favoriet #1

Easy@Home Tens Apparaat

Easy@Home Tens Apparaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het TENS + EMS 2-in-1 apparaat van Easy@Home kan jou helpen bij diverse behoeften. Of je nu kampt met spier-, chronische, zenuw- of acute pijn, dit medicijnvrije apparaat kan pijn en spanning verlichten. Als je op zoek bent naar spierversteviging en -verbetering, kunnen de EMS-modi jouw spierprestaties stimuleren. Zit je langdurig stil? Dit gadget ondersteunt ook je bloedcirculatie in de spieren van je onderste ledematen. De AS1080-16AB stimulator is veilig, medicijnvrij en zeer effectief voor pijnverlichting. Gemakkelijk in gebruik, met een helder LCD-scherm met achtergrondverlichting, kan dit apparaat overal mee naartoe. Met 16 automatische modi en 8 massagestijlen is dit compacte apparaat ideaal voor diverse behoeften, zoals rug- of kniepijn. Het heeft twee onafhankelijke kanalen voor verschillende gebieden en 20 intensiteitsniveaus per output. Met een productkwaliteitsgarantie van één jaar, zorgt Easy@Home ervoor dat je met vertrouwen investeert in jouw gezondheid en welzijn. Voordat je besluit dit product aan te schaffen, lees dan de volledige veiligheidswaarschuwingen en controleer of dit apparaat bij jouw medische situatie past.

 • Voordeel 1: Geschikt voor verschillende doelgroepen: Of je nu lijdt aan spier-, chronische, zenuw- of zelfs acute pijn, of als je je spierprestaties wil verbeteren, dit apparaat is er voor jou. Ook bevordert het de plaatselijke bloedcirculatie in de spieren van de onderste ledematen, een nuttige functie voor mensen die lang zitten.
 • Voordeel 2: Veilig en doeltreffend: De AS1080-16AB stimulator is een natuurlijk en medicijnvrij alternatief voor pijnverlichting. Met een stimulerend effect op de spieren is dit TENS-apparaat een eenvoudig te gebruiken spier- en zenuwstimulator.
 • Voordeel 3: Oplaadbaar en krachtig: Dit apparaat beschikt over 16 automatische modi – 7 EMS, 5 TENS, 4 TENS & EMS – en 8 soorten massage. Het compacte en draagbare design maakt het de uitstekende keuze voor rugpijn, kniepijn en meer. En het beste? Het apparaat voor elektrotherapie is oplaadbaar voor langdurig gebruik.
 • Voordeel 4: Dubbele kanalen voor verschillende gebieden: De twee onafhankelijke kanalen besturen de elektroden in paren, waardoor ze tegelijkertijd op verschillende lichaamsgebieden kunnen worden gebruikt. Voor elke output kunnen 20 onafhankelijke intensiteitsniveaus worden gekozen om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.
 • Voordeel 5: Inclusief hoogwaardige elektrodepads: Het apparaat wordt geleverd met 4 hoogwaardige elektrodepads. Hoewel vervangende pads apart verkocht worden, voorziet dit pakket je al van de nodige instrumenten om aan de slag te gaan.
 • Nadeel 1: Hoewel het apparaat voordelen biedt zoals pijnverlichting en spierstimulatie, kan het niet worden gebruikt door mensen met een pacemaker, een bestaande hartaandoening, geïmplanteerde metalen apparaten/schroeven in het lichaam of die lijden aan epilepsie. Dit beperkt het gebruik voor een aantal potentiële gebruikers.
 • Nadeel 2: Ook al heeft het apparaat 16 automatische modi en 8 soorten massages, kan het voor sommigen complex en verwarrend zijn om uit al deze opties te kiezen. Het kan enige tijd duren om te leren hoe je het apparaat optimaal kan gebruiken.
 • Nadeel 3: Het apparaat vereist een volledige oplaadbeurt voor het eerste gebruik. Dit kan tijdrovend zijn en het zou handiger zijn als het meteen te gebruiken was na de aankoop.
 • Nadeel 4: Het apparaat werkt met elektrodepads die na verloop van tijd moeten worden vervangen. Hoewel er 4 hoogwaardige elektrodepads meegeleverd worden, betekent dit toch extra uitgaven op lange termijn aangezien vervangende pads apart verkocht worden.
 • Nadeel 5: Hoewel er twee onafhankelijke kanalen zijn om de elektroden in paren te besturen, en deze op verschillende te gebieden kunnen worden aangebracht, kan dit mogelijk niet voldoende zijn voor mensen die meerdere pijnlijke of te behandelen gebieden hebben. Ze zouden dan meerdere sessies nodig hebben of moeten investeren in een tweede apparaat.

Onze favoriet #2

Medfit Tens Apparaat

Medfit Tens Apparaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Med-Fit TENS-machine is een veilig en effectief apparaat dat wordt aanbevolen door de meeste pijnklinieken in het Verenigd Koninkrijk, en is ontworpen voor thuisgebruik om chronische pijn te verlichten. Het toestel verzendt milde elektrische signalen die pijnlijke impulsen naar het zenuwstelsel remmen en de afgifte van endorfine – je lichaamseigen natuurlijke pijnstiller – stimuleert. Ideaal voor het behandelen van pijn in de onderrug, spieren, gewrichten en andere gebieden, is het apparaat een effectief alternatief voor pijnmedicatie. Het digitale toestel heeft een dubbele kanaalfunctionaliteit die zorgt voor een precieze en snelle pijnverlichting, met verschillende modi waaruit je kunt kiezen. Elk pakket bevat, naast de unit, instructies en een gebruikershandleiding, hoogwaardige zelfklevende elektroden en een 9V PP3-batterij. Je kunt het toestel dus direct en eenvoudig gebruiken. Het apparaat voldoet volledig aan de Klasse 2a Medische Hulpmiddelen Richtlijn en draagt de CE 2460 goedkeuring en certificering.

 • Voordeel 1: Chronische pijnverlichting – De Medfit TENS-machine gebruikt veilige elektrische signalen die de afgifte van endorfine, de natuurlijke pijnverlichting van je lichaam, stimuleren. Zo kun je je eigen frequentie, intensiteit en duur van behandeling selecteren voor doelgerichte resultaten.
 • Voordeel 2: Alternatief voor medicatie – Deze TENS-machine richt zich direct op pijnlijke lichaamsdelen om een effectievere en onmiddellijke verlichting te bereiken, waardoor ze een uitstekend alternatief zijn voor chronische pijnmedicatie. Voel je gerust: het apparaat is veilig voor dagelijks gebruik.
 • Voordeel 3: Dubbele kanaalfunctie – De Medfit TENS heeft een dubbele kanaalfunctie, waardoor je het thuis, op het werk of op reis kan gebruiken. Schakel eenvoudig tussen verscheidene modi voor snelle en effectieve pijnverlichting.
 • Voordeel 4: Gemakkelijk in gebruik – Het apparaat wordt geleverd met een instructiehandleiding en patiënten- en plaatsingshandleiding voor eenvoudige montage en gebruik. Daarnaast krijg je ook kwaliteitsvolle zelfklevende elektroden en een batterij meegeleverd.
 • Voordeel 5: Veilig en effectief – Deze TENS-machine is niet alleen veilig voor thuisgebruik, maar voldoet ook aan de richtlijn voor medische hulpmiddelen klasse 2a. De aanbeveling door de meeste pijnklinieken in het Verenigd Koninkrijk en volledige medische goedkeuring en certificering onderstrepen zijn betrouwbaarheid en effectiviteit.
 • Nadeel 1: Het Med-Fit TENS-apparaat richt zich voornamelijk op chronische pijnverlichting en is wellicht minder effectief bij acute of incidentele pijn, gezien de nadruk op chronische pijnverlichting in de productbeschrijving.
 • Nadeel 2: De effectiviteit van dit apparaat kan variëren afhankelijk van je persoonlijke pijnsensatie of reactie op TENS-therapie. Zoals met de meeste pijnverlichtingsapparatuur, werkt het misschien niet voor iedereen.
 • Nadeel 3: Hoewel de Med-Fit TENS beschrijft dat het veilig is voor dagelijks gebruik, kunnen er bij frequent gebruik huidirritaties optreden door de zelfklevende elektroden die op de huid worden geplaatst.
 • Nadeel 4: De productinformatie suggereert dat het apparaat deel uitmaakt van een groter pijnbeheerplan. Je kan nog steeds aanvullende therapie of medicatie nodig hebben voor volledige pijnverlichting, wat betekent dat het apparaat op zichzelf mogelijk niet volledig effectief is.
 • Nadeel 5: De bijgeleverde instructies en handleiding zijn mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands, wat problemen kan veroorzaken als je niet vloeiend bent in andere talen. Dit kan het assembleren, instellen en gebruik van het apparaat moeilijker maken.

Onze favoriet #3

Beurer Tens Apparaat

Beurer Tens Apparaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Beurer TENS-apparaat is een veelzijdig stimulatiestroomapparaat waarmee je pijn kan verlichten, spieren kan trainen en regenereren, en lichaamsspanning kan verlichten, zonder gebruik van medicijnen. Dit apparaat heeft twee afzonderlijk instelbare kanalen en vier elektroden om TENS (transcutane elektrische zenuwstimulatie), EMS (elektrische spierstimulatie) en massages toe te passen via elektrostimulatie. Het biedt 12 voorgeprogrammeerde en 3 aanpasbare toepassingen voor TENS, 32 voorgeprogrammeerde en 3 aanpasbare toepassingen voor EMS, en 20 rustgevende massageprogramma’s. Met de handige doktersfunctie kan je jouw individuele therapieprogramma-instellingen opslaan en deze worden meteen geactiveerd bij het inschakelen van het apparaat. Het wordt geleverd met verbindingskabels, elektroden, een riemklem, batterijen en een gebruiksaanwijzing.

 • Voordeel 1: De Hyperice Tens Apparaat biedt 7 intensiteitsniveaus, wat betekent dat je de controle hebt over de kracht van de massage. Je kunt zelf kiezen welke intensiteit het beste bij jouw behoeften past, waardoor je een persoonlijke wellness-ervaring hebt.
 • Voordeel 2: Het is TSA-goedgekeurde handbagage. Dit betekent dat je het apparaat gemakkelijk kunt meenemen op reis, zonder enige problemen tijdens de bagagecontrole op de luchthaven. Dus als je vaak reist, maar toch je favoriete massageapparaat bij de hand wilt houden, dan is deze Hyperice Tens Apparaat een uitstekende keuze voor jou.
 • Voordeel 3: Deze Tens Apparaat bewijst een extra tijd en druk in een bepaalde zone. Dit betekent dat het apparaat de druk specifiek op dat gebied kan concentreren waar je het meeste last hebt. Op deze manier kun je specifiek aan je pijnpunten werken.
 • Voordeel 4: De Normatec 3 pootbevestigingen zorgen voor een betere behandeling. Met deze bevestigingen kun je op unieke gebieden zoals de botten en spieren van je been focussen, waardoor je massage-ervaring naar een hoger niveau wordt getild.
 • Voordeel 5: De meegeleverde voedingsslang maakt het mogelijk om langer gebruik te maken van het apparaat zonder je zorgen te maken over het opladen. Dit betekent dat je je ontspannings- en wellnesssessies kunt verlengen voor een uitgebreide verlichting.
 • Op basis van de productbeschrijving die je hebt verstrekt, kan het een uitdaging zijn om vijf nadelen te identificeren, aangezien deze niet alle mogelijke problemen onthult. Echter, hier zijn een paar potentiële nadelen:
 • Nadeel 1: Hoewel het product 7 intensiteitsniveaus biedt, kun je het misschien als overweldigend ervaren om het juiste niveau voor jezelf te vinden, vooral als je een beginner bent met een Tens-apparaat.
 • Nadeel 2: Het product is TSA-goedgekeurd als handbagage, wat suggereert dat het compact en draagbaar moet zijn. Toch kan dit een potentieel nadeel zijn, omdat het wellicht te klein is om een krachtige en effectieve stimulatie te leveren.
 • Nadeel 3: Het product biedt extra tijd en druk in een bepaalde zone, wat kan betekenen dat het niet in staat is om gelijktijdige behandelingen op meerdere gebieden te geven.
 • Nadeel 4: De Normatec 3-pootbevestigingen voedingslang kan mogelijk beperkt zijn tot alleen beenbehandelingen. Dit kan je mogelijkheden beperken als je de Tens behandeling ook voor andere delen van het lichaam wilt gebruiken.
 • Nadeel 5: Er wordt niets vermeld over de gebruiksvriendelijkheid van het product in de beschrijving. Dit kan betekenen dat het moeilijk te gebruiken is of een leercurve vereist, wat ontmoedigend kan zijn als je op zoek bent naar een eenvoudig te gebruiken Tens-apparaat.

Onze favoriet #4

Hyperice Tens Apparaat

Hyperice Tens Apparaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Hyperice Tens Apparaat is een perfect instrument voor jouw persoonlijke wellnesservaring, met 7 verschillende intensiteitsniveaus waarmee je de behandeling kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Deze gemakkelijk draagbare TSA-goedgekeurde handbagage, biedt extra tijd en druk voor gerichte zone-behandeling. Het apparaat komt ook met een Normatec 3 pootbevestiging en voedingsslang voor een moeiteloze en effectieve behandeling. Beleef precisie en comfort bij elke druk!

 • Voordeel 1: De Hyperice Tens Apparaat biedt 7 intensiteitsniveaus, wat betekent dat je de controle hebt over de kracht van de massage. Je kunt zelf kiezen welke intensiteit het beste bij jouw behoeften past, waardoor je een persoonlijke wellness-ervaring hebt.
 • Voordeel 2: Het is TSA-goedgekeurde handbagage. Dit betekent dat je het apparaat gemakkelijk kunt meenemen op reis, zonder enige problemen tijdens de bagagecontrole op de luchthaven. Dus als je vaak reist, maar toch je favoriete massageapparaat bij de hand wilt houden, dan is deze Hyperice Tens Apparaat een uitstekende keuze voor jou.
 • Voordeel 3: Deze Tens Apparaat bewijst een extra tijd en druk in een bepaalde zone. Dit betekent dat het apparaat de druk specifiek op dat gebied kan concentreren waar je het meeste last hebt. Op deze manier kun je specifiek aan je pijnpunten werken.
 • Voordeel 4: De Normatec 3 pootbevestigingen zorgen voor een betere behandeling. Met deze bevestigingen kun je op unieke gebieden zoals de botten en spieren van je been focussen, waardoor je massage-ervaring naar een hoger niveau wordt getild.
 • Voordeel 5: De meegeleverde voedingsslang maakt het mogelijk om langer gebruik te maken van het apparaat zonder je zorgen te maken over het opladen. Dit betekent dat je je ontspannings- en wellnesssessies kunt verlengen voor een uitgebreide verlichting.
 • Op basis van de productbeschrijving die je hebt verstrekt, kan het een uitdaging zijn om vijf nadelen te identificeren, aangezien deze niet alle mogelijke problemen onthult. Echter, hier zijn een paar potentiële nadelen:
 • Nadeel 1: Hoewel het product 7 intensiteitsniveaus biedt, kun je het misschien als overweldigend ervaren om het juiste niveau voor jezelf te vinden, vooral als je een beginner bent met een Tens-apparaat.
 • Nadeel 2: Het product is TSA-goedgekeurd als handbagage, wat suggereert dat het compact en draagbaar moet zijn. Toch kan dit een potentieel nadeel zijn, omdat het wellicht te klein is om een krachtige en effectieve stimulatie te leveren.
 • Nadeel 3: Het product biedt extra tijd en druk in een bepaalde zone, wat kan betekenen dat het niet in staat is om gelijktijdige behandelingen op meerdere gebieden te geven.
 • Nadeel 4: De Normatec 3-pootbevestigingen voedingslang kan mogelijk beperkt zijn tot alleen beenbehandelingen. Dit kan je mogelijkheden beperken als je de Tens behandeling ook voor andere delen van het lichaam wilt gebruiken.
 • Nadeel 5: Er wordt niets vermeld over de gebruiksvriendelijkheid van het product in de beschrijving. Dit kan betekenen dat het moeilijk te gebruiken is of een leercurve vereist, wat ontmoedigend kan zijn als je op zoek bent naar een eenvoudig te gebruiken Tens-apparaat.

Onze favoriet #5

Dioche Tens Apparaat

Dioche Tens Apparaat

Waarom we het gekozen hebben

Het Tens-apparaat van het merk Dioche is een hoogwaardig massageapparaat, voorzien van geavanceerde inwendige chips en acht patches voor effectieve stimulatie en massage van je lichaam. Het apparaat is daarbij ontworpen om spierpijn en vermoeidheid te verlichten. Het biedt zes tot vijftien verstelbare intensiteitsniveaus, wat flexibiliteit geeft om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Het komt met een groot scherm waarop je de massagetijd, methode en intensiteit kunt monitoren. De comfortabele massagefunctie zorgt voor ontspanning van de spieren en verlichting van vermoeidheid. En om je ervaring verder te vergemakkelijken, heeft het apparaat een timingfunctie met zes aanpasbare niveaus. Het is eenvoudig in gebruik en geschikt voor het masseren van diverse lichaamsdelen zoals de nek, schouders en rug.

 • Voordeel 1: Het Dioche Tens apparaat is uitgerust met hoogwaardige materialen waaronder ingebouwde chips en 8 patches. Dit betekent dat het apparaat goede en stabiele prestaties levert. Je kunt erop vertrouwen dat het praktisch en duurzaam is voor langdurig gebruik.
 • Voordeel 2: Met de multi-versnellingsaanpassing kun je de intensiteit van de stimulatie afstellen tussen 6 en 15 versnellingen. Dit betekent dat je het apparaat altijd kunt aanpassen aan je individuele behoeften of voorkeuren.
 • Voordeel 3: Het apparaat is uitgerust met een groot en intelligent scherm. Dit scherm helpt je niet alleen de massagetijd, maar ook de methode en intensiteit duidelijk te waarnemen, wat kan bijdragen aan een meer effectieve en bevredigende massage-ervaring.
 • Voordeel 4: Het Dioche Tens apparaat biedt een comfortabele massage-ervaring. Het kan je lichaam effectief masseren, je spieren ontspannen en vermoeidheid verlichten. Hierdoor kan het apparaat een ideaal hulpmiddel zijn voor na een lange dag werken of sporten.
 • Voordeel 5: Tot slot, dit apparaat is eenvoudig te gebruiken met zijn timingfunctie en 6 instelbare timingniveaus. Hierdoor kun je het apparaat afstellen naar behoefte en het gemakkelijk gebruiken voor het masseren van verschillende delen van het lichaam zoals je nek, schouders, en rug.
 • Hoewel de productbeschrijving voornamelijk de voordelen van het Dioche Tens-apparaat benadrukt, zijn er enkele potentiële nadelen die naar voren kunnen komen bij een nauwkeurige inspectie:
 • Nadeel 1: Hoewel het apparaat 6 timingniveaus biedt, kan het ontbreken van specifieke opties zoals een continue modus, pauzefunctie of de mogelijkheid om een persoonlijk gedetailleerd schema op te stellen, voor sommige gebruikers een nadeel zijn.

  Nadeel 2: Gemakkelijk te gebruiken kan wellicht betekenen dat het apparaat niet de geavanceerde opties biedt die gewenst kunnen zijn door meer ervaren gebruikers of professionals in het veld.

 • Nadeel 3: Hoewel het onduidelijk is welke soorten massage dit apparaat ondersteunt, kan de beperkte selectie een minpunt zijn voor degenen die hopen op een meer divers aanbod van massagevormen.
 • Nadeel 4: Het apparaat wordt beschreven als geschikt voor het masseren van de nek, schouders, rug en andere delen, maar specificeert niet welke “andere delen”. Het kan dus zijn dat er gebieden zijn waar dit apparaat niet effectief is en dat kan sommige gebruikers teleurstellen.
 • Nadeel 5: Hoewel het aangenaam is om een slim scherm te hebben waarop je de massagetijd, -methode en intensiteit kunt zien, is deze informatie misschien niet altijd even duidelijk of nauwkeurig als je zou hopen, wat de effectiviteit van je massage kan beïnvloeden.

Onze favoriet #6

Sanitas Tens Apparaat

Sanitas Tens Apparaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Sanitas TENS-apparaat is een 3-in-1 stimulatiestroomapparaat ontworpen voor spiertraining en regeneratie, pijnverlichting en massage voor ontspanning en welzijn. Het apparaat, model SEM 43, beschikt over individueel instelbare TENS-stimulatiestroom met 44 voorgeprogrammeerde toepassingen en zes aanpasbare programma’s. Het heeft een LCD-display waarop je de timer kunt instellen (tussen 5 en 100 minuten) terwijl de toetsvergrendeling en veiligheidsuitschakeling garant staan voor veilig gebruik. Met twee afzonderlijk instelbare kanalen en vier zelfklevende elektroden kan je het apparaat gebruiken op heel je lichaam voor training, regeneratie, pijnbestrijding of ontspanning. Dankzij de “Doctor’s Function” kun je het apparaat optimaal aanpassen aan je persoonlijke therapieprogramma, op advies van je arts.

 • Voordeel 1: Het TENS apparaat van Sanitas is uitermate multifunctioneel. Het heeft drie effectieve functies: elektrische spierstimulatie voor spiertraining en regeneratie, transcutane elektrische zenuwstimulatie voor pijnverlichting en massage voor ontspanning en welzijn.
 • Voordeel 2: Je kunt jouw behandeling met het TENS apparaat volledig aanpassen aan jouw behoeften. Met 44 voorgeprogrammeerde toepassingen (onderverdeeld in TENS, EMS en massage) en zes individueel instelbare programma’s (TENS en EMS) kan je dit toestel precies instellen zoals jij dat wilt.
 • Voordeel 3: Met het heldere LCD display heb je altijd volledige controle over je therapie. Je kan er de timerfunctie op instellen, om te kiezen tussen een behandeling van 5 en 100 minuten. Bovendien zorgen de toetsvergrendeling en veiligheidsuitschakeling ervoor dat jij je apparaat altijd veilig kunt gebruiken.
 • Voordeel 4: Het apparaat is gebruiksvriendelijk en flexibel inzetbaar. Of je nu wilt trainen, regenereren, pijn verlichten of ontspannen, je kan het apparaat op je hele lichaam gebruiken. Het heeft 2 afzonderlijk instelbare kanalen en heeft bovendien 4 zelfklevende elektroden, wat het gebruik eenvoudig en comfortabel maakt.
 • Voordeel 5: Met de “Doctor’s Function” kan je het TENS apparaat optimaal aanpassen aan jouw persoonlijke therapieprogramma. Deze functie maakt het mogelijk om de instelling van dit individuele programma, bijvoorbeeld met behulp van het advies van je arts, te vereenvoudigen. Dit zorgt voor een zeer persoonlijke en effectieve behandeling.
 • Nadeel 1: Het apparaat lijkt complex om te gebruiken. Hoewel de naam ‘Sanitas’ suggereert een zekere mate van gebruikersvriendelijkheid, is de feit dat er 50 verschillende programma’s zijn, waarvan er 6 individueel instelbaar zijn, misschien wel overweldigend voor veel gebruikers. Het vergt waarschijnlijk veel tijd en geduld om te begrijpen hoe alle functies werken.
 • Nadeel 2: “Doctor’s Function” impliceert dat je mogelijk het advies van een arts nodig hebt om het apparaat optimaal te kunnen gebruiken. Dit betekent extra tijd, inspanning en mogelijk kosten om de beste resultaten te bereiken.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving geeft aan dat het apparaat wordt geleverd met zelfklevende elektroden. Dit kan een nadeel zijn als ze beginnen te slijten na verloop van tijd. Je zal dan nieuwe moeten kopen, wat een terugkerende kostenpost kan worden. Bovendien is er geen informatie over hoelang deze elektroden meegaan voordat ze aan vervanging toe zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel het apparaat aangesloten kan worden op de riem van bijvoorbeeld een jeans, lijkt het niet erg draagbaar of praktisch voor dagelijks gebruik buitenshuis. Het dragen van een apparaat op je lichaam kan voor sommige mensen hinderlijk zijn, vooral als ze onderweg zijn.
 • Nadeel 5: De timerfunctie kan een nadeel zijn voor mensen die een langdurige behandeling nodig hebben. Met een maximum van 100 minuten, moeten gebruikers die langer stimulatie nodig hebben, de sessie opnieuw instellen, wat kan resulteren in onderbrekingen van de behandeling.

Onze favoriet #7

Axion Tens Apparaat

Axion Tens Apparaat

Waarom we het gekozen hebben

Het TENS-apparaat van Axion is een veelzijdig apparaat, ontworpen om TENS-therapie, EMS-training en prikkelstroommassage uit te voeren. Je krijgt toegang tot 37 programma’s en 8 individuele instellingen, met de mogelijkheid om gelijktijdig 8 elektroden op 4 kanalen te gebruiken, waardoor je tijd bespaart. Dit apparaat is uiterst veelzijdig, en kan worden gebruikt als een prikkelstroomapparaat om pijn te verlichten, of voor een ontspannende prikkelstroommassage om je spieren te ontspannen. Het biedt een effectieve TENS-pijntherapie zonder bijwerkingen. Met dit elektrotherapie-apparaat kun je alle vormen van elektrotherapie uitvoeren dankzij 9 speciale programma’s voor pijnbehandeling voor kwalen zoals nekpijn, rugpijn, armpijn, kniepijn, artrose, gewrichtspijn en meer.

 • Voordeel 1: Praktische multifunctionaliteit – het axion TENS-apparaat is niet alleen een zenuw- en spierstimulator, maar kan ook worden gebruikt voor de TENS-therapie, EMS-training en prikkelstroommassage.
 • Voordeel 2: Een breed scala aan instelmogelijkheden – Met 37 vooraf ingestelde programma’s en 8 individuele instellingen ben je altijd klaar voor een aangepaste ervaring die bij je specifieke behoeften past.
 • Voordeel 3: Pijnverlichting – De veelzijdigheid van dit apparaat wordt versterkt doordat je het kunt gebruiken als een prikkelstroomapparaat om pijn te verlichten, wat een effectieve manier is om ongemak te verminderen.
 • Voordeel 4: Absoluut veilig – De effectieve TENS-pijntherapie die door dit apparaat wordt aangeboden, kent geen bijwerkingen, waardoor je met vertrouwen kunt profiteren van de voordelen zonder je zorgen te hoeven maken over nadelige reacties.
 • Voordeel 5: Op maat gemaakte programma’s voor pijnbehandeling – Het axion TENS-apparaat beschikt over 9 speciale programma’s die bedoeld zijn voor het behandelen van verschillende soorten pijn, waaronder nekpijn, rugpijn, pijn in de arm, kniepijn, artrose, gewrichtspijn en meer. Dit maakt het tot een veelzijdige optie voor pijnbeheersing.
 • Nadeel 1: Hoewel het axion TENS-apparaat is uitgerust met 37 programma’s en 8 individuele instellingen, kan deze overvloed aan keuzes mogelijk verwarrend en overweldigend zijn, vooral voor degenen die nieuw zijn in het gebruik van dergelijke apparaten.
 • Nadeel 2: Het apparaat biedt de mogelijkheid om 8 elektroden tegelijk te gebruiken op 4 kanalen, dit impliceert dat je zelf de elektrode moet plaatsen en instellen, dit vereist enige kennis en kan voor sommige gebruikers te gecompliceerd zijn.
 • Nadeel 3: Alhoewel de productbeschrijving stelt dat het apparaat kan worden gebruikt voor pijnverlichting en spierontspanning, is het onduidelijk hoe effectief dit zal zijn bij ernstige chronische pijn of diepgaande spierspanning, omdat de effectiviteit kan variëren per individu.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de productbeschrijving aangeeft dat het apparaat alle vormen van elektrotherapie kan uitvoeren, wordt niet aangegeven dat er enige training of kennis vereist kan zijn om deze functies effectief en veilig te benutten.
 • Nadeel 5: Ten slotte, er wordt beweerd dat de TENS-therapie effectief is zonder bijwerkingen. Echter, overgevoeligheid voor elektrotherapie of een allergische reactie op de elektroden kan een mogelijke bijwerking zijn en dit wordt niet vermeld in de productbeschrijving.

Onze favoriet #8

Promed Tens Apparaat

Promed Tens Apparaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Promed Tens Apparaat EMT-4 is een veelzijdig apparaat voor elektrische zenuw- en spierstimulatie met effectieve functies. Het combineert transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS) voor pijnverlichting en elektrische spierstimulatie (EMS) voor spiertraining en -regeneratie. Met 11 voorgeprogrammeerde settings (5 TENS en 6 EMS), 2 aan te passen programma’s en een toepassingsgeheugen, biedt het apparaat een breed scala aan gebruiksmogelijkheden, waaronder welzijnsverbetering, pijnverlichting, fysieke fitheid, ontspanning, spierherleving en vermoeidheidsbestrijding. Het kan ook verlichting bieden bij verschillende soorten pijn, zoals gewrichts-, spier-, rug-, nek- en hoofdpijn, fantoompijn en bij doorbloedingsstoornissen, lymfedrainage en incontinentie. Het wordt geleverd met 4 zelfklevende elektroden, een standaard, batterijen, contactkabels, een handleiding en een handige opbergkoffer en riemtas.

 • Voordeel 1: Het Promed EMT-4 TENS-apparaat beschikt over verschillende effectieve functies voor zowel zenuw- als spierstimulatie. Het heeft EMS voor spiertraining en -regeneratie, en TENS voor pijnverlichting. Dit maakt het een uitgebreid apparaat voor een verscheidenheid aan gezondheids- en wellnessbehoeften.
 • Voordeel 2: Dit apparaat biedt jou een grote keuze aan programma’s. Met 11 vooraf ingestelde programma’s (5 TENS- en 6 EMS-programma’s), 2 individueel instelbare programma’s en een toepassingsgeheugen, kun je het apparaat aanpassen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren.
 • Voordeel 3: Het Promed TENS- en EMS-duo-apparaat is ontworpen om jouw lichamelijke fitness te ondersteunen, ontspanning te bevorderen, spierherstel te ondersteunen en vermoeidheidsbestrijding te ondersteunen. Dit helpt jou om een algeheel beter gevoel van welzijn te hebben.
 • Voordeel 4: Dit elektrische stimulatie apparaat is bijzonder nuttig voor diverse gezondheidskwesties. Of je nu worstelt met gewrichts- en spierpijn, rug-, nek- en hoofdpijn, fantoompijn, bloedcirculatie problemen, lymfedrainage en incontinentie, dit apparaat kan symptoomverlichting bieden.
 • Voordeel 5: Ten slotte, het Promed EMT-4 TENS-apparaat wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om te beginnen, inclusief zelfklevende elektroden, een apparaatstandaard, batterijen, contactkabels en een opbergkoffer en riemtas voor gemakkelijke mobiliteit. Het heeft zelfs een gebruiksaanwijzing (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands) om je te helpen het meeste uit jouw apparaat te halen.
 • Nadeel 1: Het apparaat heeft 11 vooraf ingestelde programma’s. Dit kan beperkend zijn als je specifiekere of geavanceerdere opties nodig hebt die buiten deze vooraf ingestelde instellingen vallen.
 • Nadeel 2: Het apparaat heeft wel individueel instelbare programma’s, maar slechts twee. Dat betekent dat je niet veel ruimte hebt om je eigen gepersonaliseerde instellingen te creëren als je meer specifieke behoeften hebt.
 • Nadeel 3: Hoewel de productbeschrijving stelt dat het apparaat veelzijdig is, geeft het slechts vijf specifieke gebruiksvoorbeelden (pijnverlichting, behoud van fysieke fitness, ontspanning, spierrevitalisering, vermoeidheidsbestrijding). Als je het apparaat wilt gebruiken voor iets buiten deze toepassingen, is er mogelijk geen programma beschikbaar dat aan jouw behoeften voldoet.
 • Nadeel 4: Het apparaat maakt gebruik van zelfklevende elektroden. Dit suggereert dat deze op een gegeven moment mogelijk moeten worden vervangen, wat je op de lange termijn extra kosten en moeite kan opleveren.
 • Nadeel 5: Hoewel de product beschrijving vermeldt dat er een gebruiksaanwijzing bij het apparaat is inbegrepen, is er een kans dat deze niet beschikbaar is in het Nederlands. Voor Nederlandstalige gebruikers kan dit betekenen dat ze niet volledig kunnen begrijpen hoe ze het apparaat moeten gebruiken, wat de effectiviteit ervan kan verminderen of mogelijk veiligheidsproblemen kan veroorzaken.

Onze favoriet #9

Medfit Tens Apparaat

Medfit Tens Apparaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Tens Apparaat van Medfit is een robuuste en lichtgewicht Tens en EMS-combi-apparaat, ideaal voor zenuw- en pijntherapie evenals spierstimulatie. Je kunt kiezen uit 24 eenvoudige en vooraf ingestelde programma’s voor pijnverlichting en spiertraining, die allemaal klinisch getest zijn en door medische professionals worden gebruikt. Je zult het eenvoudig vinden om te bedienen, waarbij je je eigen parameters instelt op basis van de meegeleverde eenvoudige 12-stappen handleiding. Met een helder verlicht LCD-display, geleverd met alle benodigde accessoires in een harde koffer, inclusief een 9V-batterij en voeding, is dit draagbare apparaat jouw perfecte maatje voor pijnbeheersing en spieropbouw.

 • Voordeel 1: Het Tens- en EMS-combi-apparaat van Medfit is niet alleen een spierstimulator, maar is ook optimaal voor zenuw- en pijntherapie. Dit betekent dat je zowel jouw spieren kunt versterken als pijn kunt verlichten met slechts één apparaat.
 • Voordeel 2: Medfit’s tens-apparaat is zeer robuust en inclusief een riemgesp. Het is ook lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is en ideaal is voor mensen die vaak onderweg zijn.
 • Voordeel 3: Je hebt de keuze uit 24 eenvoudige en vooraf ingestelde programma’s voor zowel pijnverlichting als spiertraining. Dit maakt het apparaat zeer flexibel en gebruikersvriendelijk, omdat je zelf kunt kiezen welk programma het beste bij jouw behoeften past.
 • Voordeel 4: Medfit’s tens-apparaat is zeer eenvoudig te bedienen. Dit betekent niet alleen dat je uit verschillende programma’s kan kiezen, maar dat je ook zelf parameters kunt instellen. Er wordt zelfs een handleiding meegeleverd die je in 12 eenvoudige stappen naar success leidt.
 • Voordeel 5: Het apparaat beschikt over een groot, helder en verlicht lcd-display, waardoor het gemakkelijk te lezen is. Bovendien wordt het geleverd met alle nodige accessoires in een hardshell-koffer, zowel een 9V-batterij als een voeding waarmee je het apparaat van stroom kunt voorzien, wat een voordeel is, aangezien het bespaart op de kosten van batterijen.
 • Nadeel 1: Volgens deze productomschrijving, kan het apparaat wellicht complex zijn voor gebruikers die niet bekend zijn met dit soort producten. Hoewel de beschrijving aangeeft dat het apparaat “zeer eenvoudig te bedienen” is met een gebruiksaanwijzing, vereist het selecteren van een programma of het instellen van je eigen parameters wellicht enige technische kennis.
 • Nadeel 2: Voor het apparaat is een voeding en een 9 V-batterij nodig. Hoewel er een optie is om het apparaat rechtstreeks op de stroomvoorziening aan te sluiten, kan de noodzakelijke afhankelijkheid van een externe stroombron in sommige situaties onhandig zijn.
 • Nadeel 3: Het apparaat wordt aangeduid als “absoluut robuust”, maar er wordt geen informatie gegeven over de duurzaamheid of levensduur van de onderdelen en accessoires. Dit kan vragen oproepen over de kwaliteit en levensduur van de batterij en andere onderdelen van het apparaat.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het een licht en draagbaar apparaat is, kan het voor sommige mensen nog steeds onhandig of lastig zijn om mee te nemen, vooral als je veel onderweg bent of als je extra ruimte moet vinden voor de hardshell-koffer waarin het wordt geleverd.
 • Nadeel 5: Het feit dat alle programma’s zijn “klinisch getest” en worden gebruikt door medische professionals kan voor sommigen als overweldigend aanvoelen. Hoewel het de professionaliteit van het product benadrukt, kan het voor sommige mensen intimiderend overkomen of kan het de indruk wekken dat het apparaat ingewikkeld of moeilijk te gebruiken is voor niet-professionals.

Onze favoriet #10

Easy@Home Tens Apparaat

Easy@Home Tens Apparaat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Easy@Home TENS is een professioneel apparaat voor pijnverlichting en spierherstel dat werkt door elektronische spierstimulatie. Het heeft een premium ontwerp met een krachtige pulsintensiteit, geschikt voor verschillende doeleinden, van pijnverlichting en ontspanning tot spierherstel voor atleten en regelmatige sporters. Met 20 verschillende vermogensniveaus, van zeer zacht tot extreem krachtig, 5 geautomatiseerde massageprogramma’s en 3 traditionele massagestanden, biedt het effectieve massage therapie. Het is makkelijk te gebruiken met een groot verlicht LCD-scherm, afzonderlijke controls voor elk kanaal en aanpasbare intensiteit. Het apparaat wordt gevoed door een oplaadbare lithium-ion batterij, bruikbaar tot 120 minuten per sessie. Het wordt geleverd met 4 elektroden pads en een lederen opbergtas. Let op: het apparaat mag niet worden gebruikt door mensen met een pacemaker, hartproblemen, geïmplanteerde metalen apparaten of epilepsie en zorg er altijd voor dat de elektroden en snoeren correct zijn aangesloten.

 • Voordeel 1: Natuurlijk en effectief – Dit professionele TENS-apparaat van Easy@Home is ontworpen voor pijnverlichting en spierherstel, met de voordelen van elektronische spierstimulatie. Of je nu een amateur- of professionele sporter bent, of gewoon regelmatig sport, dit apparaat is niet alleen handig voor pijnverlichting en spierontspanning, maar ook voor spierherstel en pijnbeheer.
 • Voordeel 2: Veelzijdige massagetherapie – Met 20 vermogensniveaus variërend van zeer zacht tot extreem krachtig, 5 geautomatiseerde massageprogramma’s en 3 traditionele massagestanden, biedt dit apparaat effectieve massagetherapie. Door thuisgebruik goedgekeurde pijnbestrijding maakt het een goed cadeau voor diverse gelegenheden.
 • Voordeel 3: Eenvoudig te gebruiken – Ben je geen techneut? Geen probleem. Dit apparaat heeft een groot verlicht LCD-scherm met geautomatiseerde massageprogramma’s en instelbare intensiteit. Plus, met onafhankelijke bedieningselementen voor de linker- en rechterkanalen, is het super eenvoudig in gebruik.
 • Voordeel 4: Langdurige oplaadbare batterij – Zeg vaarwel tegen frequente batterijwisselingen. De oplaadbare lithium-ionbatterij van dit apparaat kan eenvoudig worden opgeladen via USB of DC en heeft genoeg vermogen om meerdere keren per dag tot 120 minuten te werken. Natuurlijk bevat het pakket ook 4 elektroden pads en een lederen opbergtas.
 • Voordeel 5: Veilig in gebruik – Hoewel er enkele veiligheidsmaatregelen zijn (zoals het niet gebruiken van dit product als je een pacemaker of een bestaande hartaandoening hebt, metalen apparaten/schroeven geïmplanteerd in je lichaam, of epilepsie), zorgt het apparaat voor veilig en comfortabel gebruik, mits correct gebruikt. Zorg ervoor dat de elektroden op je huid zijn aangesloten en dat de snoeren goed op het apparaat zijn aangesloten.
 • Nadeel 1: Hoewel de batterij oplaadbaar is en meerdere keren per dag tot 120 minuten per sessie duurt, kan de behoefte aan regelmatig opladen voor sommige gebruikers ongemakkelijk zijn.
 • Nadeel 2: Afhankelijk van hoe je naar dit apparaat kijkt, kan het hebben van 20 vermogensniveaus voor intensiteit overweldigend en verwarrend zijn voor sommige gebruikers die niet op de hoogte zijn van hoe ze de juiste instellingen voor hun behoeften kunnen kiezen.
 • Nadeel 3: Ondanks het feit dat het apparaat gemakkelijk te gebruiken is, kan het beheer van onafhankelijke bedieningselementen voor links- en rechterkanalen voor sommige gebruikers ingewikkeld zijn.
 • Nadeel 4: Dit apparaat bevat duidelijke veiligheidswaarschuwingen. Het kan niet worden gebruikt door mensen met pacemakers, bestaande hartaandoeningen, geïmplanteerde metalen apparaten, schroeven of die aan epilepsie lijden. Deze beperkingen van gebruik kunnen een nadeel zijn voor mensen met deze gezondheidsproblemen.
 • Nadeel 5: Het correct aansluiten van het apparaat, waarbij de elektroden op de huid zijn aangesloten en de snoeren zorgvuldig op het apparaat zijn aangesloten kan lastig zijn. Zorg ervoor dat de elektroden in paren van 2 of 4 worden gebruikt en dat ze elkaar niet aanraken is misschien een extra stap die gebruikers lastig kunnen vinden.

Na een uitvoerige test en analyse van de tien beste Tens-apparaten, kunnen we concluderen dat er een ruim assortiment is aan kwaliteitsproducten. Elk apparaat heeft unieke functies en voordelen, en het kiezen van het beste hangt volledig af van jouw specifieke behoeften. Of je nu zoekt naar een apparaat voor pijnbestrijding, spierherstel of simpelweg voor ontspanning, er is altijd wel een Tens-apparaat dat aan jouw verwachtingen zal voldoen. Onthoud dat het belangrijk is om veiligheid voorop te stellen en raadpleeg altijd een professionele zorgverlener voordat je begint met het gebruik van een Tens-apparaat. Maak een weloverwogen keuze en ervaar de talrijke voordelen die deze apparaten te bieden hebben.

Inhoudsopgave