a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Toetsenbord: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Ontdek de top 10 toetsenborden als resultaat van nieuw onderzoek, getest en beoordeeld op prestaties, functies en waarde voor je geld.

Ben je op zoek naar een nieuw toetsenbord maar weet je niet zeker welke je moet kiezen? Maak je geen zorgen, we hebben het onderzoek voor je gedaan. Deze gids geeft een overzicht van de top 10 toetsenborden die momenteel op de markt zijn, gebaseerd op uitgebreid en nieuw onderzoek. We hebben ze allemaal getest op kwaliteit, functionaliteit, prijs en gebruiksgemak. Of je nu een fervent gamer bent, een schrijver met behoefte aan een toetsenbord dat zachtjes tikt, een programmeur met de behoefte aan snelheid of gewoon iemand die zijn oude toetsenbord wil vervangen, deze lijst zal je helpen het beste toetsenbord te vinden voor jouw specifieke behoeften en budget. Lees verder en ontdek jouw perfecte match.

Een toetsenbord is een invoerapparaat dat je gebruikt om gegevens in te voeren in een computer of andere elektronische apparaten. Normaal gesproken heeft het toetsenbord verschillende toetsen, waaronder letters, cijfers, symbolen en functietoetsen, die elk een unieke functie hebben. Door op deze toetsen te drukken, kun je commands geven aan je computer, zoals teksten typen, navigeren op het scherm, instellingen wijzigen en nog veel meer. Het toetsenbord is essentieel voor de meeste computer-gerelateerde taken, of je nu aan het werk bent, in je vrije tijd leuke dingen doet of met anderen communiceert.

Check Uit

Onze favoriet #1

Logitech Toetsenbord

Logitech Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Logitech-toetsenbord is ideaal voor jou als je op zoek bent naar comfort en stilte. Met de vrijwel stille, low-profile toetsen, kun je in alle rust werken zonder geluidsoverlast te veroorzaken. Het heeft een industriële standaardlay-out met F-toetsen van normaal formaat en een numeriek toetsenblok voor gemakkelijke toegang. Het slanke, dunne profiel is niet alleen stijlvol, maar ook morsbestendig, zodat je geen zorgen hoeft te maken over accidentele vloeistofspatten. Dankzij de plug-and-play USB-aansluiting is de installatie een fluitje van een cent. Bovendien maken de vetgedrukte, helder witte letters de toetsen gemakkelijk leesbaar onder elke lichtomstandigheid.

 • Voordeel 1: Dankzij de vrijwel stille, low-profile toetsen kun jij je concentreren op je werk of spel zonder veel geluid te maken.
 • Voordeel 2: Met de industriële standaardlay-out inclusief normaal formaat F-toetsen en numeriek toetsenblok, zul je geen moeite hebben je weg op het toetsenbord te vinden.
 • Voordeel 3: Het Logitech toetsenbord beschikt over een slank, dun profiel wat niet alleen stijlvol oogt, maar ook ruimte op je bureau bespaart.
 • Voordeel 4: Dankzij het morsbestendige ontwerp hoef je je geen zorgen te maken over het morsen van je favoriete drankje terwijl je werkt of speelt.
 • Voordeel 5: De plug-and-play USB-aansluiting maakt het installeren van dit toetsenbord een fluitje van een cent, zonder dat je gedoe hebt met software.
 • Voordeel 6: De vetgedrukte, helder witte letters op de toetsen zorgen voor een duidelijk en makkelijk leesbare toetsenbordlayout, waardoor je minder kans hebt op typefouten.
 • Hoewel het moeilijk is om nadelen te vinden op basis van de gegeven productbeschrijving, hier zijn een paar mogelijkheden die kunnen worden beschouwd:
 • Nadeel 1: Er wordt vermeld dat het toetsenbord ‘vrijwel stil’ is bij het typen. Dit kan voor sommige gebruikers, die feedback van het geluid van het tikken prettig vinden, minder bevredigend zijn.
 • Nadeel 2: Het ‘slanke, dunne profiel’ van het toetsenbord kan voor sommige mensen ongemakkelijk zijn, vooral als ze gewend zijn aan toetsenborden met meer hoogte of ‘body’.
 • Nadeel 3: Het product maakt gebruik van een plug-and-play USB-aansluiting, wat niet de voorkeur kan zijn van mensen die de neiging om draadloze apparaten te gebruiken om hun werkplek minder rommelig te maken.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt ‘vet, helder witte letters’. Dit kan voor sommige gebruikers te helder of te scherp zijn, vooral als ze in een donkere omgeving werken.
 • Nadeel 5: Ondanks het feit dat het toetsenbord morsbestendig is, betekent dit niet dat het volledig waterdicht is, dus volledige onderdompeling in vloeistof kan nog steeds schade aanrichten.

Onze favoriet #2

Dierya Toetsenbord

Dierya Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Dierya T68SE mechanisch gametoetsenbord is een minimalistisch en compact toestel dat perfect is voor gamers. Het heeft 68 toetsen, allemaal functioneel via de toetscombinatie ‘FN’, waardoor je bureauruimte optimaal wordt benut. De rode schakelaars zijn licht en ideaal voor snelle toetsenacties, wat het een favoriet maakt onder gamers. Bovendien zorgt het ergonomische ontwerp met trapsgewijs geordende toetsen voor maximaal comfort, waardoor handvermoeidheid na langdurig gebruik wordt beperkt. De volledige anti-ghosting en 1000 Hz pollingsnelheid zorgen voor een soepelere spelervaring zonder vertraging. Het toetsenbord werkt met Windows 11/10/8/7/XP en Mac OS, Vista en Linux zijn alleen compatibel voor typen en Office taken. Als klap op de vuurpijl heeft het ook een jaar garantie, dus je kunt rekenen op goede service na verkoop.

 • Voordeel 1: Minimalisme is een groot pluspunt van de T68SE. Dankzij de ultracompacte structuur en implementatie van alle functies via de toetscombinatie “FN”, krijg je een optimaal gebruik van de desktop- en muisruimte.
 • Voordeel 2: Dit toetsenbord van Dierya is uitgerust met rode schakelaars die lineair en lichter zijn – een functie die ideaal is voor gamen. Hiermee kun je snel achter elkaar toetsen indrukken, wat voor gamers zeer gunstig is.
 • Voordeel 3: De T68SE draagt zorg voor je comfort met zijn ergonomische ontwerp. Het is gebaseerd op de wetenschappelijke stair-up keycaps die je hand in een natuurlijke staat houden, waardoor handvermoeidheid tot een minimum wordt beperkt. Dit maakt het ideaal voor langdurig gebruik door gamers, kantoormedewerkers, tekstschrijvers, typeleraren en redacteuren.
 • Voordeel 4: Met de Anti-ghosting volledige toets-functie krijg je een soepele spelervaring. Dit Dierya-toetsenbord ondersteunt een pollingsnelheid van 1000 Hz, wat zorgt voor geen latentie en soepel typen van games.
 • Voordeel 5: Een ander groot voordeel is de compatibiliteit van de T68SE. Het is geschikt voor Windows11/10/8/7/XP en ook compatibel met typen en Office op Mac OS, Vista en Linux. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor verschillende soorten gebruikers.
 • Nadeel 1: Het toetsenbord heeft een ultra compacte structuur, wat in sommige gevallen een beperkte toetsenlayout kan betekenen, met alle functies uitgevoerd via de toetscombinatie „FN”. Dit zou voor jou als gebruiker een leercurve kunnen betekenen, bij het wennen aan de toetsencombinaties.
 • Nadeel 2: De rode schakelaars zijn ideaal voor gamen vanwege hun lichte en lineaire eigenschappen, wat betekent dat ze snel achter elkaar kunnen worden ingedrukt. Dit kan potentieel een nadeel zijn voor mensen die het toetsenbord voor typwerk gebruiken, omdat ze mogelijk een duidelijkere tactiele feedback prefereren.
 • Nadeel 3: Hoewel ergonomisch vormgegeven, is het belangrijk te vermelden dat comfort bij individuen kan verschillen. Wat voor de ene persoon comfortabel is, is dat mogelijk niet voor een ander. Als je gewend bent aan een bepaald type toetsenbord, kan de “Scientific stair-up keycap” ontwerp van dit toetsenbord in eerste instantie oncomfortabel zijn.
 • Nadeel 4: De Anti-ghosting functie met volledige toetsen is ideaal voor gamers voor een soepelere spelervaring. Echter, als je een doorsnee gebruiker bent die geen geavanceerde gaming of snel typen vereist, is deze functie wellicht overbodig.
 • Nadeel 5: Terwijl de compatibiliteit met Windows en Mac OS positief is, is het belangrijk te vermelden dat voor Linux-gebruikers, het toetsenbord alleen compatibel is met typen en Office. Dit kan een beperking zijn als je Linux gebruikt en je van plan bent om andere toepassingen te gebruiken.

Onze favoriet #3

Logitech Toetsenbord

Logitech Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Logitech toetsenbord is een robuuste en duurzame keuze voor intensief kantoorgebruik. Het is versterkt om jarenlang mee te gaan, met toetsen die tot 10 miljoen aanslagen weerstaan en morsbestendigheid voor onvermijdelijke kantoorongevallen. De kwaliteit van de toetsopdruk wordt gewaarborgd door de UV-coating. Dit toetsenbord is niet alleen stevig, maar ook gebruiksvriendelijk: het heeft hetzelfde klikgevoel maar is 90% stiller dan reguliere toetsenborden, waardoor jij en je collega’s kunnen genieten van een rustigere werkomgeving. De installatie is eenvoudig, dankzij de slimme USB-plug-and-play, dus je hoeft geen extra software te installeren. Het ontwerp omvat een toetsenbordindeling van normaal formaat met sneltoetsen en intuïtief ontworpen bedieningstoetsen, voor efficiënt gebruik. En tot slot, een status-LED geeft de typemodus visueel weer om je op de hoogte te houden van caps lock, scroll lock, en num lock situaties.

 • Voordeel 1: Het Rii toetsenbord is ontworpen voor comfort en efficiëntie. Met het standaard toetsenbordlay-out, volledige F-toetsen en nummerblok, gecombineerd met comfortabele toetsen, kan je beter en efficiënter werken, of je nu bezig bent met een project op het werk of midden in een intense game zit.
 • Voordeel 2: Dit toetsenbord zorgt voor jouw fysieke welzijn met zijn ergonomische ontwerp. Door de korte keycapontwerp krijg je uitstekende feedback bij het typen en de opvouwbare, verstelbare kantelpoten houden je handen in een comfortabele positie. Dit helpt de vermoeidheid van de handen te verminderen, zelfs na langdurig gebruik.
 • Voordeel 3: Het Rii toetsenbord is duurzaam en spatwaterdicht. De robuuste ABS-keycaps garanderen maximale duurzaamheid, zelfs na miljoenen toetsaanslagen zonder tekenen van slijtage. Het is gemaakt om tegen een stootje te kunnen, en zelfs wat morsen of een valpartij is geen probleem dankzij de afvoergaten.
 • Voordeel 4: Dit toetsenbord biedt jij optimale productiviteit met 12 multimedia snelkoppelingen. Door middel van toetsencombinaties krijg je makkelijk en snel toegang tot allerlei functies, zoals media, volume aanpassingen en navigatie. Hiermee kan je het gebruik van je computer sterk vereenvoudigen en je concentreren op de taak die voor je ligt.
 • Voordeel 5: Het Rii toetsenbord is uiterst gebruiksvriendelijk. Het is plug-and-play, wat betekent dat je alleen de USB-kabel hoeft aan te sluiten en geen extra software nodig hebt. Het werkt met desktops, notebooks en pc’s onder Windows en Mac OS, wat het een veelzijdige keuze maakt voor jouw computerbehoeften.
 • Nadeel 1: Een beperking van dit Rii-toetsenbord kan in feite liggen in de bedrade USB-verbinding. Hoewel het plug and play en heel gemakkelijk te gebruiken is, betekent het ook dat je altijd een vrije USB-poort nodig hebt om je toetsenbord te kunnen gebruiken, wat voor sommige gebruikers niet ideaal kan zijn, vooral als je een apparaat hebt met beperkte poorten.
 • Nadeel 2: Het ontwerp bevat opvouwbare, verstelbare kantelpoten. Hoewel deze bedoeld zijn om comfort te verhogen en vermoeidheid te verminderen, kunnen deze mogelijk onstabiel aanvoelen bij intense game-sessies of als je een zware typer bent.
 • Nadeel 3: Het toetsenbord is slechts spatwaterdicht, niet waterdicht. Dit betekent dat, hoewel het bestand is tegen incidentele morsen, een grotere hoeveelheid vloeistof of onderdompeling het toetsenbord kan beschadigen.
 • Nadeel 4: Het product heeft multimedia-snelkoppelingen met behulp van de functietoetsen. Dit kan enigszins verwarrend of moeilijk te onthouden zijn voor gebruikers die niet gewend zijn aan het gebruik van dergelijke snelkoppelingen, vooral voor oudere mensen of mensen die net beginnen met het gebruik van computers.
 • Nadeel 5: Het Rii-toetsenbord werkt met Windows en Mac OS, maar noemt geen ondersteuning voor andere besturingssystemen zoals Linux. Als je dus een van deze andere besturingssystemen gebruikt, heb je mogelijk problemen met compatibiliteit.

Onze favoriet #4

Rii Toetsenbord

Rii Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Rii toetsenbord is een bedraad USB-toetsenbord met 105 toetsen dat zich onderscheidt door zijn comfort en efficiëntie, ideaal voor zowel werk als gamen. Zijn ergonomisch ontwerp, met korte keycaps en verstelbare kantelpoten, zorgt voor een uitstekende feedback en comfortabele pasvorm, wat de handvermoeidheid vermindert bij langdurig gebruik. Het is een duurzaam en spatwaterbestendig product, dankzij robuuste ABS-keycaps en afvoergaten, en met witte, makkelijk leesbare tekens die tot 10 miljoen toetsaanslagen kunnen verdragen. Bovendien heeft het 12 multimedia-snelkoppelingen voor een eenvoudigere en snellere bediening. Het aansluiten is eenvoudig, door middel van plug and play, en het toetsenbord is compatibel met zowel desktops als notebooks die op Windows of Mac OS draaien.

 • Voordeel 1: Het Rii toetsenbord is ontworpen voor comfort en efficiëntie. Met het standaard toetsenbordlay-out, volledige F-toetsen en nummerblok, gecombineerd met comfortabele toetsen, kan je beter en efficiënter werken, of je nu bezig bent met een project op het werk of midden in een intense game zit.
 • Voordeel 2: Dit toetsenbord zorgt voor jouw fysieke welzijn met zijn ergonomische ontwerp. Door de korte keycapontwerp krijg je uitstekende feedback bij het typen en de opvouwbare, verstelbare kantelpoten houden je handen in een comfortabele positie. Dit helpt de vermoeidheid van de handen te verminderen, zelfs na langdurig gebruik.
 • Voordeel 3: Het Rii toetsenbord is duurzaam en spatwaterdicht. De robuuste ABS-keycaps garanderen maximale duurzaamheid, zelfs na miljoenen toetsaanslagen zonder tekenen van slijtage. Het is gemaakt om tegen een stootje te kunnen, en zelfs wat morsen of een valpartij is geen probleem dankzij de afvoergaten.
 • Voordeel 4: Dit toetsenbord biedt jij optimale productiviteit met 12 multimedia snelkoppelingen. Door middel van toetsencombinaties krijg je makkelijk en snel toegang tot allerlei functies, zoals media, volume aanpassingen en navigatie. Hiermee kan je het gebruik van je computer sterk vereenvoudigen en je concentreren op de taak die voor je ligt.
 • Voordeel 5: Het Rii toetsenbord is uiterst gebruiksvriendelijk. Het is plug-and-play, wat betekent dat je alleen de USB-kabel hoeft aan te sluiten en geen extra software nodig hebt. Het werkt met desktops, notebooks en pc’s onder Windows en Mac OS, wat het een veelzijdige keuze maakt voor jouw computerbehoeften.
 • Nadeel 1: Een beperking van dit Rii-toetsenbord kan in feite liggen in de bedrade USB-verbinding. Hoewel het plug and play en heel gemakkelijk te gebruiken is, betekent het ook dat je altijd een vrije USB-poort nodig hebt om je toetsenbord te kunnen gebruiken, wat voor sommige gebruikers niet ideaal kan zijn, vooral als je een apparaat hebt met beperkte poorten.
 • Nadeel 2: Het ontwerp bevat opvouwbare, verstelbare kantelpoten. Hoewel deze bedoeld zijn om comfort te verhogen en vermoeidheid te verminderen, kunnen deze mogelijk onstabiel aanvoelen bij intense game-sessies of als je een zware typer bent.
 • Nadeel 3: Het toetsenbord is slechts spatwaterdicht, niet waterdicht. Dit betekent dat, hoewel het bestand is tegen incidentele morsen, een grotere hoeveelheid vloeistof of onderdompeling het toetsenbord kan beschadigen.
 • Nadeel 4: Het product heeft multimedia-snelkoppelingen met behulp van de functietoetsen. Dit kan enigszins verwarrend of moeilijk te onthouden zijn voor gebruikers die niet gewend zijn aan het gebruik van dergelijke snelkoppelingen, vooral voor oudere mensen of mensen die net beginnen met het gebruik van computers.
 • Nadeel 5: Het Rii-toetsenbord werkt met Windows en Mac OS, maar noemt geen ondersteuning voor andere besturingssystemen zoals Linux. Als je dus een van deze andere besturingssystemen gebruikt, heb je mogelijk problemen met compatibiliteit.

Onze favoriet #5

Dierya Toetsenbord

Dierya Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Dierya DK61SE mechanisch gaming toetsenbord is een efficiënt 61-toetsen toetsenbord dat minimalistisch ontworpen is met functionele regeling via de ‘FN’-toetsencombinatie. Het profiteert van rode schakelaars die zorgen voor lichte en vlotte toetsaanslagen, ideaal voor gamers dankzij de snelle opeenvolging. Het voegt sfeer toe met zijn monochrome ijsblauwe verlichting, instelbare volgens 19 ingebouwde modi. Met volledige sleutels anti-ghosting en een ondersteuning van 1000Hz polling rate ervaar je een soepele gaming ervaring, terwijl het ergonomisch ontwerp en de trap-opvormige keycaps handvermoeidheid minimaliseren. Het is compatibel met diverse besturingssystemen en de fabrikant biedt een jaar garantie met uitstekende klantenservice.

 • Voordeel 1: Minimalistisch ontwerp. Dankzij de compactheid van het DK61se toetsenbord betekent dit dat je meer ruimte hebt op je bureau voor andere apparatuur zoals je muis.
 • Voordeel 2: Jouw game ervaring wordt verbeterd. De rode mechanische schakelaars zijn speciaal ontworpen voor gaming waardoor snelle opeenvolgende aanslagen mogelijk zijn zonder in te boeten aan prestaties of comfort.
 • Voordeel 3: Verbeterde visuele ervaring. Met 19 ingebouwde verlichtingsmodi en het vermogen om de helderheid en snelheid van de verlichting aan te passen via sneltoetsen, voegt dit toetsenbord een aantrekkelijke visuele dimensie toe aan je game-ervaring.
 • Voordeel 4: Comfortabele en soepele game experience. Volledige keys anti-ghosting brengen je een soepele game-ervaring zonder vertraging. Het ergonomische ontwerp van de toetsen minimaliseert handvermoeidheid tijdens langdurig gebruik.
 • Voordeel 5: Brede compatibiliteit. Het DK61se toetsenbord is compatibel met verschillende besturingssystemen waaronder Windows11/10/8/7/XP. Voor Mac OS, Vista en Linux is het geschikt voor typen en kantoorwerk. Dit betekent dat je het toetsenbord in verschillende omgevingen kunt gebruiken, afhankelijk van jouw behoeften.
 • Nadeel 1: Het toetsenbord heeft een grote nadruk op minimalisme, wat betekent dat alle extra functies alleen toegankelijk zijn via de “FN” toetscombinatie. Dit kan voor sommige gebruikers lastig en tijdrovend zijn, vooral als ze gewend zijn aan toetsenborden met aparte, dedicated media- of sneltoetsen.
 • Nadeel 2: Hoewel de rode mechanische schakelaars ideaal zijn voor gamers vanwege hun lichte en lineaire aard, kunnen ze niet erg aangenaam zijn voor mensen die veel typen. Ze kunnen minder voelbare feedback hebben dan andere schakelaars, wat soms ongemakkelijk is voor lange type-sessies.
 • Nadeel 3: Het monochrome Ice Blue licht kan na een tijdje eentonig worden. Hoewel het toetsenbord 19 verlichtingsmodi heeft, blijft de kleur altijd hetzelfde. Dit is zeker iets om rekening mee te houden als je een toetsenbord wilt met veel kleurvariatie of RGB-verlichting.
 • Nadeel 4: Dit toetsenbord legt veel nadruk op gaming ervaring, en het is niet zeker hoe goed het zal presteren voor andere doeleinden. Hoewel compatibel met kantoor- en type-activiteiten, wordt het voornamelijk gepresenteerd als een gaming toetsenbord. Dit kan een nadeel zijn als je hoort van iets meer veelzijdig.
 • Nadeel 5: Het product is alleen volledig compatibel met Windows-besturingssystemen (Windows 11/10/8/7/XP). Mac OS, Vista en Linux zijn alleen compatibel voor typen en kantoorwerk, wat betekent dat niet alle functies op deze besturingssystemen werken. Dit kan problemen opleveren als je plant om het toetsenbord op een Mac of Linux-systeem te gebruiken.

Onze favoriet #6

Urchoiceltd Toetsenbord

Urchoiceltd Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het UrChoiceLtd toetsenbord is een kwalitatief hoogwaardig product, ontworpen voor zowel gamers als typisten. Met anti-ghosting voor 82 toetsen, biedt het board de mogelijkheid om verschillende toetsen tegelijkertijd met hoge snelheid te bedienen, dankzij de onafhankelijke besturing van elke toets. Het gebruikt rode schakelaars die een klik en tactiele feedback geven, wat je een gevoelig en responsief gevoel geeft bij elke toetsaanslag. Met gemakkelijke toegang tot een scala aan media via de FN+F1-F12 toetsencombinatie, en een efficiënt, compact formaat om ruimte te besparen, is dit toetsenbord ontzettend praktisch. Het ergonomische ontwerp minimaliseert vermoeidheid tijdens het gebruik en het inbegrepen keycap trekker gereedschap vereenvoudigt reiniging en onderhoud. Daarnaast garandeert de lasergesneden karaktertoets een langdurige duurzaamheid. Gemaakt van stevig ABS en metaal, en compatibel met tal van besturingssystemen, is dit een toetsenbord dat de nodige duurzaamheid en veelzijdigheid biedt.

 • Voordeel 1: Het UrChoiceLtd toetsenbord beschikt over Anti-ghosting van 82 toetsen, wat het mogelijk maakt dat meerdere toetsen tegelijkertijd met hoge snelheid kunnen werken. Dit is een groot voordeel als je graag videogames speelt of veel typt, want je kunt genieten van een snelle respons en een hoogwaardige speel- of typervaring.
 • Voordeel 2: De rode schakelaars geven je een klik en tactiele feedback. Dit zorgt voor een geweldig tactiel gevoel, gevoeligheid, en responsiviteit die bij uitstek geschikt is voor professionele gamers en typisten.
 • Voordeel 3: Dit toetsenbord bevat een ontwerp met mediatoetsen. De eenvoudige FN+F1-F12 toetscombinaties bieden gemakkelijke toegang tot diverse functies zoals de rekenmachine, e-mail, webbrowser, volume en media. Dit maakt het bedienen van je computer nog gemakkelijker en sneller.
 • Voordeel 4: Het toetsenbord heeft een ergonomisch ontwerp. Door de compacte grootte, de ergonomische boog en helling, en het feit dat het ruimte op je bureau bespaart, zorgen ervoor dat je handen niet snel moe worden tijdens het typen of gamen.
 • Voordeel 5: Het UrChoiceLtd toetsenbord is erg duurzaam en compatibel. De toetsen zijn lasergesneden voor langdurig gebruik en het toetsenbord is gemaakt van hoogwaardig ABS en metaal met een matte afwerking, wat het stevig en robuust maakt. Bovendien werkt het toetsenbord met verschillende computersystemen, inclusief verschillende versies van Windows en Mac OS X.
 • Nadeel 1: Het toetsenbord is specifiek ontworpen voor gamers en typisten, het kan zijn dat het voor normale gebruikers te geavanceerd of ingewikkeld is.
 • Nadeel 2: De rode schakelaars met specifieke toetsaanslagen kunnen heel anders voelen dan waar je aan gewend bent met andere toetsenborden. Dit vereist mogelijk een aanpassingsperiode.
 • Nadeel 3: Het gebruik van de FN-toets in combinatie met F1-F12 voor toegang tot gemeenschappelijke functies zoals de rekenmachine, e-mail of webbrowser kan mogelijk ongemakkelijk zijn, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren.
 • Nadeel 4: Het compacte formaat kan een nadeel zijn als je gewend bent aan een ruimere toetsenbordindeling. Dit zou voor afleiding kunnen zorgen of de snelheid van jouw typen kunnen beïnvloeden.
 • Nadeel 5: De duurzaamheid van de lasergesneden karaktertoetsen is alleen genoemd, niet hun weerstand tegen slijtage door regelmatig gebruik. Dit kan betekenen dat na verloop van tijd de leesbaarheid van de toetsen kan verminderen.

Onze favoriet #7

Logitech Toetsenbord

Logitech Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Logitech MX mechanisch toetsenbord biedt je een vloeiende, stille type-ervaring dankzij de tactiele schakelaars. Het full-size toetsenbord met vlakke toetsen garandeert moeiteloze precisie en verbeterde ergonomie. Uitgerust met slimme verlichting, lichten de toetsen op zodra je handen in de buurt komen en passen zich automatisch aan de lichtomstandigheden aan. Dit toetsenbord stimuleert je workflow door de aanpasbare Fn-toetsen en de mogelijkheid om cross-computer of multi-apparaatbediening in te schakelen met de verbeterde Logi Options+. Het kan ook worden gekoppeld met maximaal 3 apparaten op vrijwel elk besturingssysteem via Bluetooth Low Energy of de meegeleverde Logi Bolt-ontvanger. Met snelle oplaadbaarheid via USB-C kan het toetsenbord tot 15 dagen werken op één volledige lading en tot wel 10 maanden wanneer de achtergrondverlichting is uitgeschakeld.

 • Voordeel 1: Dankzij de tactiele, stille schakelaars kun je genieten van vloeiend en stil typen met de Logitech-toetsenbord. Het vermindert onnodige geluiden en biedt een soepele schrijfervaring.
 • Voordeel 2: Mede dankzij de lage profielschakelaars, geniet je van comfort tijdens het typen. De vlakke, full-size toetsenindeling is ontworpen om moeiteloze precisie mogelijk te maken. Dat is beter voor je ergonomie en verbetert je type-ervaring.
 • Voordeel 3: Met zijn slimme verlichting biedt het Logitech-toetsenbord automatische aanpassingen aan de lichtomstandigheden. De verlichte toetsen lichten op zodra je handen in de buurt komen van het toetsenbord, zodat je zelfs in het donker gemakkelijk kunt typen.
 • Voordeel 4: Het Logitech-toetsenbord helpt je een snellere workflow te bereiken. Je kunt Fn-toetsen aanpassen, achtergrondverlichtingseffecten toewijzen, flow cross-computer of multi-apparaatbediening inschakelen om je productiviteit te verhogen.
 • Voordeel 5: Met de mogelijkheid om te koppelen aan maximaal drie apparaten en vrijwel elk besturingssysteem, biedt het Logitech-toetsenbord je veelzijdige connectiviteitsmogelijkheden. Of je nu via Bluetooth Low Energy of de meegeleverde Logi Bolt-ontvanger verbinding maakt, je kunt gemakkelijk schakelen tussen verschillende apparaten.
 • Voordeel 6: Het Logitech-toetsenbord biedt tot 15 dagen gebruik op een enkele lading, of zelfs tot 10 maanden als de achtergrondverlichting is uitgeschakeld. En met de USB-C aansluiting is het toetsenbord snel weer opgeladen, waardoor je nooit zonder stroom komt te zitten.
 • Nadeel 1: Hoewel het MX mechanische toetsenbord van Logitech stille schakelaars biedt, zijn er ook klikkende en lineaire schakelaars beschikbaar. Deze kunnen een afleidende geluidshinder veroorzaken tijdens het typen, zeker als je de stilte prefereert.
 • Nadeel 2: Het toetsenbord heeft een full-size toetsenbordindeling die ontworpen is voor moeiteloze precisie, maar deze kan wat onhandig en ruimte innemend zijn op kleinere bureaus of compacte werkruimtes.
 • Nadeel 3: De slimme verlichting op het toetsenbord licht op zodra je handen in de buurt komen. Dit zou mogelijk te fel kunnen zijn in donkere omgevingen, of zelfs storend als je liever werkt met minimale visuele prikkels.
 • Nadeel 4: Hoewel het toetsenbord de mogelijkheid biedt om meerdere apparaten te koppelen, kan dit zijn nadelen hebben. Het voortdurend switchen tussen apparaten kan onhandig zijn en kan soms leiden tot connectiviteitsproblemen, afhankelijk van de compatibiliteit van het besturingssysteem en de stabiliteit van de Bluetooth-verbinding.
 • Nadeel 5: Het MX mechanische toetsenbord werkt tot 15 dagen op één volledige lading, wat betekent dat je het vrij regelmatig moet opladen. Dit kan vooral onpraktisch zijn als je veel reist of als je veelvuldig toegang tot een stopcontact ontbreekt. Bovendien, als je de achtergrondverlichtingseffecten graag gebruikt, kan de batterijduur aanzienlijk verminderd worden.

Onze favoriet #8

Cherry Toetsenbord

Cherry Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het CHERRY toetsenbord is een plat, bedraad toetsenbord dat compleet is met een cursor en cijferblok, ideaal voor professioneel kantoorgebruik. Met GS-goedkeuring voor optimale prestaties, biedt dit toetsenbord een levensduur van wel 10 miljoen toetsaanslagen. De fluisterstille toetsaanslagen zorgen voor een comfortabele en geluidloze ervaring, terwijl de duurzame toetsletters garanderen dat de letters duidelijk zichtbaar blijven, zelfs na langdurig gebruik. Het gemak van plug-and-play via de USB-poort maakt installatie en gebruik een fluitje van een cent.

 • Voordeel 1: Het is een plat, bedraad toetsenbord inclusief cursor en cijferblok, handig voor een volledige toetsenbord ervaring en ideaal voor professionals.
 • Voordeel 2: Het is geoptimaliseerd voor professionele vereisten in kantoorgebruik. Dit betekent dat het ontwerp en de functionaliteit voldoen aan de GS-goedkeuring, wat zorgt voor betrouwbaarheid en geschiktheid voor de werkomgeving.
 • Voordeel 3: De Cherry toetsenbord is duurzaam en gaat lang mee. Het ondersteunt tot 10 miljoen toetsaanslagen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het snel slijt.
 • Voordeel 4: Het biedt fluistertoetsaanslagen met duurzame toetsletters. Dit betekent dat je zacht en stil kunt typen, wat in een stille kantooromgeving een belangrijk voordeel kan zijn.
 • Voordeel 5: Met het Plug & Play kenmerk via de USB-poort, is het toetsenbord eenvoudig te installeren en klaar voor gebruik. Je hoeft geen extra software te installeren of instellingen te configureren voor het toetsenbord, sluit het gewoon aan en begin met typen.
 • Het beoordelen van eventuele nadelen van een product is altijd subjectief, en afhankelijk van de individuele behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Gebaseerd op de gegeven productbeschrijving, hier zijn enkele potentiële nadelen van het CHERRY toetsenbord:
 • Nadeel 1: Het is een bedraad toetsenbord, wat betekent dat je mogelijk beperkt bent qua bewegingsvrijheid en ruimte op je bureau. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een draadloos toetsenbord voor een opgeruimder werkplek.
 • Nadeel 2: Hoewel de geoptimaliseerde professionele vereisten een voordeel kunnen zijn voor kantoorgebruik, kan dit een beperking vormen voor gamers of personen die het toetsenbord voor andere doeleinden willen gebruiken.
 • Nadeel 3: Fluistertoetsaanslagen kunnen voor sommige gebruikers een nadeel zijn. Dit is omdat sommige mensen vaak hoorbare feedback prefereren wanneer ze typen, en dit ontbreekt bij fluisterstille toetsen.
 • Nadeel 4: Hoewel de ‘Plug & Play’ functie via de USB-poort gemakkelijk en handig is, kan dit mogelijk problemen veroorzaken als de USB-poorten op je computer reeds in gebruik zijn of als je liever andere verbindingsmethoden zoals Bluetooth gebruikt.
 • Nadeel 5: Het productbeschrijving geeft informatie over ‘tot 10 miljoen toetsaanslagen’, maar er is geen informatie over hoe deze aanslagen verdeeld zijn over de toetsen. Bij intensief gebruik kunnen sommige toetsen sneller slijten dan andere, en het is onduidelijk hoe het toetsenbord deze slijtage zal verwerken.

Onze favoriet #9

Corsair Toetsenbord

Corsair Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Corsair Toetsenbord is jouw ultieme partner voor een intensieve gaming ervaring. Het adembenemende toetsenbord komt met dynamische RGB-verlichting per toets die twee opties biedt; geniet van tien voorgeprogrammeerde lichteffecten of personaliseer je eigen met de CORSAIR iCUE-software. Geef je productiviteit een boost met zes speciale macrotoetsen om functies en toetsaanslagen te activeren of gebruik ze om je streaming via Elgato Stream Deck-software te bedienen. Het toetsenbord is IP42-gecertificeerd, wat betekent dat het bestand is tegen stof en morsen, waardoor ongelukjes je gaming sessie niet kunnen onderbreken. Dankzij de afneembare polssteun met een getextureerd oppervlak, kunnen je polsen comfortabel rusten, zelfs tijdens langdurige gamesessies. Daarbij kun jij met de speciale volume- en mediatoetsen je muziek en geluidsniveau gemakkelijk beheren zonder je game-actie te pauzeren.

 • Voordeel 1: Je kunt profiteren van dynamische RGB-verlichting per toets. Dit betekent dat je jouw desktop kunt verlichten met tien ingebouwde verlichtingseffecten, of je kunt je eigen unieke effecten maken met de CORSAIR iCUE-software.
 • Voordeel 2: Het voorziet je van zes speciale macrotoetsen, waarmee je eenvoudig commando’s, snelkoppelingen of toetsaanslagen met slechts één beweging kunt activeren. Deze zijn bovendien eenvoudig in te stellen via de CORSAIR iCUE-software.
 • Voordeel 3: Het toetsenbord heeft een stof- en morsbestendig ontwerp, dankzij de IP42-certificering. Een klein ongelukje zal dus niet meteen tot problemen leiden.
 • Voordeel 4: Er zit een afneembare polssteun bij die de druk op je polsen verlaagt voor een comfortabele game-ervaring, zelfs tijdens lange sessies. Daarnaast heeft de polssteun een getextureerd oppervlak om je handen stevig op hun plek te houden.
 • Voordeel 5: Het toetsenbord bevat speciale volume- en mediatoetsen. Hiermee heb je altijd directe controle over je media en kan je het volume moeiteloos en nauwkeurig afstellen zonder je spel te hoeven onderbreken.
 • nadeel 1: Ondanks de RGB-verlichting per toets en de mogelijkheid om je eigen verlichtingseffecten te creëren met de CORSAIR iCUE-software, kan dit in bepaalde gevallen overweldigend zijn en voor afleiding zorgen tijdens het gamen of werken.
 • nadeel 2: Het Corsair-toetsenbord heeft zes speciale macrotoetsen die je kan instellen via de CORSAIR iCUE-software. Hierdoor kan het even duren voordat je ze allemaal hebt geconfigureerd naar je eigen voorkeuren, vooral als je niet zo ervaren bent met het programmeren van macro’s.
 • nadeel 3: Terwijl het stof- en morsbestendig ontwerp een goede bescherming biedt tegen ongelukken, is het IP42-certificaat niet volledig waterdicht. Dit betekent dat het toetsenbord bij een grotere hoeveelheid water of andere vloeistof alsnog schade kan oplopen.
 • nadeel 4: De afneembare polssteun is gemaakt van zacht rubber en heeft een getextureerd oppervlak om wegglijden te voorkomen. Hoewel dit comfortabel kan zijn voor sommige mensen, prefereren anderen misschien een hardere polssteun voor betere ondersteuning.
 • nadeel 5: De speciale volume- en mediatoetsen laten je het afspelen van media direct regelen en het volume nauwkeurig afstellen zonder je game te onderbreken. Dit kan echter leiden tot accidentele aanrakingen die de mediafuncties of het volume verstoren, vooral als je in een intensieve game zit.

Onze favoriet #10

Snpurdiri Toetsenbord

Snpurdiri Toetsenbord

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Snpurdiri toetsenbord is een compact mechanisch 60% toetsenbord, ideaal voor jou als je ruimte wilt besparen op je bureaublad. Het komt met een afneembare USB-C-kabel voor gemakkelijke mobiliteit. Bovendien zijn de rode mechanische schakelaars snel en nauwkeurig, dus ze vereisen weinig kracht van jou, wat ideaal is voor zowel gamen als typen. Het toetsenbord is voorzien van regenboog LED-achtergrondverlichting, wat je speeltijd een levendige draai geeft. Dankzij het ergonomische ontwerp met verstelbare poten, kun je dit toetsenbord langere tijd comfortabel gebruiken. Ten slotte heeft het brede systeemcompatibiliteit, waardoor het werkt met Windows XP, Win 7, Win 10 en meer.

 • Voordeel 1: Ruimtebesparing – Door het compacte formaat van dit Toetsenbord van Snpurdiri, bespaar je ruimte op je bureaublad. Handig als je het belangrijk vindt om een georganiseerde en onbelemmerde werkruimte te hebben.
 • Voordeel 2: Draagbaarheid – De afneembare USB-C-kabel van dit toetsenbord vergemakkelijkt het dragen ervan. Dat betekent dat je het eenvoudig kunt meenemen, waar je ook heen gaat.
 • Voordeel 3: Snelle reactiesnelheid – De mechanische rode schakelaar zorgt ervoor dat de toetsen snel reageren en minder kracht nodig hebben om ingedrukt te worden, dit is ideaal voor zowel gamen als typen.
 • Voordeel 4: Visuele effecten – De lichtgevende led-achtergrondverlichting biedt een levendig en prachtig visueel effect. De regenboogkleuren voegen een extra plezierige dimensie toe aan je speeltijd.
 • Voordeel 5: Ergonomisch en comfortabel – Dit toetsenbord is niet alleen mechanisch, maar ook ergonomisch ontworpen. Met de verstelbare poten kan je de plaatsingshoek aanpassen, waardoor je lange tijd kunt gamen of werken zonder vermoeid te raken.
 • Nadeel 1: Het kleine formaat van het Snpurdiri toetsenbord is misschien te compact voor gebruikers met grotere handen of die gewend zijn aan een standaard toetsenbordformaat.
 • Nadeel 2: De afneembare USB-C-kabel, hoewel handig voor draagbaarheid, kan relatief eenvoudig kwijt of beschadigd raken, waardoor je mogelijk zonder een manier zult zitten om je toetsenbord aan te sluiten.
 • Nadeel 3: Hoewel de rode schakelaars sneller reageren en minder kracht vereisen, kunnen ze aanvankelijk te licht of gevoelig aanvoelen voor gebruikers die gewend zijn aan een traditioneel membraantoetsenbord.
 • Nadeel 4: De levendige, regenboogkleurige LED-achtergrondverlichting, hoewel visueel aantrekkelijk, kan sommige gebruikers afleiden tijdens het gebruik van het toetsenbord, vooral in donkere omgevingen.
 • Nadeel 5: De compatibiliteit van het toetsenbord is beperkt tot Windows-besturingssystemen (XP, 7, 10, enz.), wat betekent dat het niet geschikt is voor gebruikers van andere besturingssystemen, zoals MacOS of Linux.

Na grondige analyse en onderzoek van diverse toetsenbordmodellen, ligt de keuze nu in jouw handen. Je hebt een reeks toetsenborden gezien van uiteenlopende merken, elk met unieke kenmerken en ontwerpen. Of je nu een gamer bent of een professional bent, de ideale keuze is beschikbaar in onze top 10. De keuze hangt vooral af van je individuele eisen en voorkeuren. Of je nu een mechanisch toetsenbord nodig hebt voor een perfecte spelervaring of een draadloos toetsenbord voor gemak en comfort, deze lijst biedt opties voor iedereen. Maak een weldoordachte keuze en geniet van een soepele en comfortabele type-ervaring.

Inhoudsopgave