a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Typemachine: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste typemachines volgens ons nieuwe onderzoek en vind de meest geschikte voor jou.

Unser Favorit: Yunzii Typemachine

Yunzii Typemachine
★★★★★

Unser Favorit: Olympia Typemachine

Olympia Typemachine
★★★★★

Unser Favorit: Printerfield Typemachine

Printerfield Typemachine
★★★★★

Unser Favorit: Tedkoo Typemachine

Tedkoo Typemachine
★★★★★

Unser Favorit: Jyswdz Typemachine

Jyswdz Typemachine
★★★★★

Unser Favorit: Royal Typemachine

Royal Typemachine
★★★★★

Unser Favorit: Ashata Typemachine

Ashata Typemachine
★★★★★

Unser Favorit: Gugxiom Typemachine

Gugxiom Typemachine
★★★★★

Unser Favorit: Solidee Typemachine

Solidee Typemachine
★★★★★

Welkom bij onze gloednieuwe gids voor de 10 beste typemachines op de markt, gebaseerd op uitgebreid en grondig onderzoek. Of je nu een fervente verzamelaar bent, een liefhebber van vintage charme of een schrijver die op zoek is naar een nauwere band met je werk, een typemachine kan een geweldig aanvulling zijn op je dagelijkse routine. We begrijpen dat het niet eenvoudig is om de perfecte typemachine te vinden vanwege het grote aantal beschikbare modellen. Daarom hebben we de tijd genomen om diepgaand onderzoek te doen en dit handige overzicht samen te stellen. Bereid je voor op een ontdekkingsreis naar de wereld van het tikken en laten we samen de beste typemachine vinden die perfect bij jou past!

Een typemachine is een mechanisch of elektromechanisch apparaat dat je in staat stelt om documenten te typen door op toetsen te drukken. Elk van deze toetsen komt overeen met een letter, symbool of cijfer dat op papier wordt gedrukt. Het werd populair in de 19e en 20e eeuw en je zult het herkennen aan zijn onmiskenbare ‘klik-klik-klik’ geluid bij het typen. Hoewel het grotendeels is vervangen door moderne computers, houden vintage liefhebbers, schrijvers en verzamelaars nog steeds van de authentieke ervaring van het typen op een typemachine.

Check Uit

Onze favoriet #1

Yunzii Typemachine

Yunzii Typemachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het YUNZII B503 typemachine toetsenbord is een perfecte samensmelting van retro-stijl met moderne technologie. Dit compacte en draadloze toetsenbord heeft een schattig design, pastelkleurige esthetiek en keycap die je bureau doen opleven en je typervaring leuker maken. Het bevat 104 toetsen en een geïntegreerde standaard die zorgt voor meer ruimte op je bureau en langdurig comfortabel typen mogelijk maakt. Met de nieuwste Bluetooth 5.0-technologie kun je storingsvrij tot een afstand van 10 meter verbinding maken en tegelijkertijd tot drie apparaten koppelen, ideaal voor gebruik met Windows, Android, en iOS-systemen. Plus, het pakket bevat een extra keycap, twee AAA-batterijen, en een handleiding om je op weg te helpen.

 • Voordeel 1: Het YUNZII B503 toetsenbord combineert retro-stijl met modern design, waardoor je een visueel aantrekkelijke toevoeging aan je bureau krijgt. De pastel esthetiek voegt een vleugje kleur toe en maakt het typen nog leuker.
 • Voordeel 2: Dankzij de nieuwste Bluetooth 5.0-technologie biedt de B503 een stabiele, kabelvrije en rommelvrije verbinding. Je kunt genieten van een bedrijfsafstand van 33FT (10m) zonder vertragingen, wat je veel flexibiliteit geeft in hoe en waar je werkt.
 • Voordeel 3: Met 104 toetsen is de B503 een volledig Bluetooth-toetsenbord dat zelfs een numpad bevat. Dit is meer dan zijn voorgangers, de B303 en B305, die 86 toetsen hebben, waardoor je toegang hebt tot meer functies en gemak.
 • Voordeel 4: Het YUNZII toetsenbord is ontworpen met een geïntegreerde standhouder, wat zowel een stijlvolle look aan je bureau als ruimte bespaart. Daarnaast bevat het toetsenbord verstelbare knopvoeten voor comfortabel lange tijd typen.
 • Voordeel 5: Een andere geweldige functie van de B503 is zijn multi-apparaat en multi-OS compatibiliteit. Het kan verbinding maken via Bluetooth op Windows-, Android- of iOS-systemen, en kan met maximaal 3 apparaten worden gekoppeld. Dit maakt het toetsenbord bijzonder veelzijdig en geschikt voor vrijwel iedereen.
 • Nadeel 1: De YUNZII B503 is ontworpen met een pastel esthetiek en schattige keycaps. Als je voorkeur uitgaat naar een professioneel of strakker design, kan deze stijl misschien niet aan jouw smaak voldoen.
 • Nadeel 2: Ondanks dat deze typemachine de mogelijkheid biedt om met drie apparaten te verbinden, moet je handmatig schakelen tussen de apparaten met behulp van de FN+1/2/3 toetsen. Dit kan potentieel onhandig en tijdrovend zijn.
 • Nadeel 3: De YUNZII B503 wordt gevoed door 2 AAA-batterijen. Dit betekent dat je regelmatig de batterijen moet vervangen, wat een extra lopende kosten en moeite kan zijn in vergelijking met een oplaadbaar toetsenbord.
 • Nadeel 4: Hoewel het toetsenbord een ingebouwde standaard heeft voor tablets en telefoons, geeft de beschrijving aan dat deze slechts 1,5 cm breed is. Dit betekent dat het misschien niet compatibel is met sommige apparaten met dikkere behuizingen of covers.
 • Nadeel 5: Terwijl de YUNZII B503 een volledig toetsenbord is met een numpad, heeft het een compacte indeling, waar sommige gebruikers wellicht moeite mee kunnen hebben. Afhankelijk van jouw gewoonten kan de overstap naar een compact toetsenbord wat aanpassingstijd kosten.

Onze favoriet #2

Olympia Typemachine

Olympia Typemachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OLYMPIA typemachine is een efficiënte en functionele machine, ontworpen voor nauwkeurige en snelle tekstverwerking. Met een typewiel dat 100 variaties biedt en een letterindeling met groottes van 10, 12 en 15, levert het apparaat uitstekende prestaties met een snelheid van 11 tekens per seconde. Het heeft 45 toetsen en kan woorden vet maken of onderstrepen voor extra nadruk. De typemachine kan papier tot 330 mm breed verwerken en heeft een maximale schrijfbreedte van 229 mm, daarnaast biedt de machine regelafstanden van 1, 1,5 en 2. Een opmerkelijke functie is de automatische papierinvoer die de efficiëntie verhoogt. Daarnaast is de OLYMPIA typemachine uitgerust met een correctiegeheugen van 90 tekens en correctie-instellingen zoals lift-off en cover-up. Deze typmachine heeft tevens een decimale tabulator en een handige centreerfunctie. Alles wordt overzichtelijk weergegeven op het LCD-display van 20 tekens.

 • Voordeel 1: De Olympia typemachine biedt je verschillende letterindelingen (10 / 12 / 15) om aan te passen aan je specifieke behoeften en eisen voor verschillende documenten.
 • Voordeel 2: Het apparaat is uitgerust met een automatische papierinvoer, waardoor je eenvoudig en snel kunt printen, zonder tijd te verspillen aan het handmatig invoeren van papier.
 • Voordeel 3: De correctiemogelijkheden zijn een grote plus. Met het correctiegeheugen van 90 tekens en instellingen zoals ‘lift-off’ en ‘cover-up’ kun je eenvoudig fouten in het document corrigeren, wat zorgt voor een schoon en professioneel eindresultaat.
 • Voordeel 4: De centreerfunctie helpt je om je documenten een nette, gebalanceerde look te geven. Dit kan het professioneel maken van je werk vergemakkelijken.
 • Voordeel 5: De machine heeft een LCD-scherm van 1 x 20 tekens, waardoor je gemakkelijk kunt zien wat je typt voordat het op papier verschijnt. Dit helpt om eventuele fouten te voorkomen.
 • nadeel 1: Met een schrijfvermogen van 11 tekens per seconde kan het typen met deze typemachine voor sommige gebruikers traag lijken, zeker in vergelijking met moderne computers of typmachines met snellere typsnelheid.
 • nadeel 2: Het maximale papierbreedte is 330 mm en de maximale schrijfbreedte is 229 mm. Dit betekent dat je mogelijk beperkt bent in een aantal papierformaten die je kunt gebruiken, vooral als je werkt met speciale of brede formaten.
 • nadeel 3: De correctiefunctie van de typemachine is beperkt tot een geheugen van 90 tekens. Dit kan problematisch zijn bij het corrigeren van langere fouten of bij het herzien van werk.
 • nadeel 4: Het aantal toetsen is 45, wat betekent dat het apparaat mogelijk niet alle symbolen of tekens heeft die u mogelijk nodig hebt. Je bent dus beperkt tot wat beschikbaar is op het toetsenbord van de machine.
 • nadeel 5: De displayweergave, een LCD van 1 x 20 tekens, is redelijk beperkt. Als je veel data moet verwerken of door lange documenten moet navigeren, wordt dit wellicht als ongemakkelijk ervaren.

Onze favoriet #3

Printerfield Typemachine

Printerfield Typemachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Printerfield Typemachine is een hoogwaardige vervanging voor het typemachine twin spoel inktlint, speciaal ontworpen voor GR1, OLYMPIA, DIN2130 modellen. Het model SPOOL LINT GR1 met een kleurrijke zwart-rode lintkleur zal een stijlvolle toets aan je typwerk geven. Elk pakket bevat zes stuks van dit product. Hoewel het wordt geproduceerd door een derde partij en niet een officieel item is, staat het toch garant voor uitstekende prestaties.

 • voordeel 1: Deze typemachine is zeer veelzijdig. Of je nu brieven wilt typen, notities wilt maken, vergaderingsnotulen wilt vastleggen of zelfs aan je memoires wilt werken, het kan allemaal.
 • voordeel 2: Het ontwerp van de Tedkoo typemachine is fantastisch en uniek. Hij wordt geleverd met een harde draagtas en een zwart/rode riem waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen en kunt beginnen met typen waar je maar wilt.
 • voordeel 3: De vintage, handmatige draagbare constructie maakt de Tedkoo typemachine exclusief. Hij is perfect voor het adresseren van enveloppen, het schrijven van brieven, aantekeningen maken of zelfs het schrijven van een roman.
 • voordeel 4: Het vakmanschap van deze typemachine is duidelijk. Het product is speciaal ontworpen en gemaakt om een oud effect te bereiken, met opzettelijke roestvlekken, zichtbare lassporen en nagebootst stof.
 • voordeel 5: De Tedkoo typemachine heeft een brede toepassing. Hij is zeer geschikt voor creatieve schrijvers, waarbij het percussieve geluid van de toetsen voor onverwachte inspiratie kan zorgen. Bovendien is het ook een perfect cadeau voor kinderen, om ze iets anders te bieden dan de afleiding van elektronische producten en ze kennis te laten maken met de charme van het verleden.
 • Nadeel 1: Deze typemachine is handmatig, wat betekent dat je niet kunt profiteren van moderne technologieën zoals spellingscontrole, automatische opslag en snel typen, wat mogelijk je productiviteit kan verlagen.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving geeft aan dat er bewust roestvlekken, duidelijke lassporen en imitatiestof op de typemachine zijn aangebracht om het oude effect te bereiken. Dit kan aantrekkelijk zijn voor sommigen, maar voor anderen kan dit een ongewenste esthetiek zijn.
 • Nadeel 3: De typemachine komt alleen met een zwart/rode riem en een harde draagtas. Dit betekent dat er mogelijk een gebrek aan personalisatie- of keuzemogelijkheden is die aan iemands individuele smaak voldoen.
 • Nadeel 4: Het productbeschrijving vermeldt dat “alle typemachines in onze winkel zijn vervaardigd door ‘manual old’”. Dit suggereert dat deze typemachines wellicht niet vervaardigd zijn met de meest recente fabricage methoden, wat kan betekenen dat ze mogelijk niet zo duurzaam of betrouwbaar zijn als typemachines die met modernere technieken zijn vervaardigd.
 • Nadeel 5: Ondanks dat deze typemachine wordt beschreven als een ‘brede toepassing’, is het echter niet duidelijk of deze compatibel is met verschillende papierformaten, wat een potentieel nadeel zou kunnen zijn voor degenen die met diverse documentformaten willen werken.

Onze favoriet #4

Tedkoo Typemachine

Tedkoo Typemachine

Waarom we het gekozen hebben

De Tedkoo typemachine is een veelzijdige, vintage handmatige machine die je creativiteit stimuleert. Je kunt alles typen, van brieven en notities tot memoires, met een unieke flair, dankzij de kenmerkende zwarte/rode riem en stevige draagkoffer. Binnen de charme schuilt echter een stukje vakmanschap – vervaardigd met de hand om het authentieke ouderwetse gevoel te bereiken, met doelbewuste imperfecties zoals roestvlekken en imitatiestof. Niet alleen perfect voor het creëren van je meesterwerken, maar het kan ook als een prachtig geschenk dienen om kinderen kennis te laten maken met de magie van mechanische typen, weg van de afleidingen van moderne elektronische apparaten. Deze typemachine is het ultieme instrument voor zowel de huidige creatieve schrijver als de retro-enthousiast.

 • voordeel 1: Deze typemachine is zeer veelzijdig. Of je nu brieven wilt typen, notities wilt maken, vergaderingsnotulen wilt vastleggen of zelfs aan je memoires wilt werken, het kan allemaal.
 • voordeel 2: Het ontwerp van de Tedkoo typemachine is fantastisch en uniek. Hij wordt geleverd met een harde draagtas en een zwart/rode riem waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen en kunt beginnen met typen waar je maar wilt.
 • voordeel 3: De vintage, handmatige draagbare constructie maakt de Tedkoo typemachine exclusief. Hij is perfect voor het adresseren van enveloppen, het schrijven van brieven, aantekeningen maken of zelfs het schrijven van een roman.
 • voordeel 4: Het vakmanschap van deze typemachine is duidelijk. Het product is speciaal ontworpen en gemaakt om een oud effect te bereiken, met opzettelijke roestvlekken, zichtbare lassporen en nagebootst stof.
 • voordeel 5: De Tedkoo typemachine heeft een brede toepassing. Hij is zeer geschikt voor creatieve schrijvers, waarbij het percussieve geluid van de toetsen voor onverwachte inspiratie kan zorgen. Bovendien is het ook een perfect cadeau voor kinderen, om ze iets anders te bieden dan de afleiding van elektronische producten en ze kennis te laten maken met de charme van het verleden.
 • Nadeel 1: Deze typemachine is handmatig, wat betekent dat je niet kunt profiteren van moderne technologieën zoals spellingscontrole, automatische opslag en snel typen, wat mogelijk je productiviteit kan verlagen.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving geeft aan dat er bewust roestvlekken, duidelijke lassporen en imitatiestof op de typemachine zijn aangebracht om het oude effect te bereiken. Dit kan aantrekkelijk zijn voor sommigen, maar voor anderen kan dit een ongewenste esthetiek zijn.
 • Nadeel 3: De typemachine komt alleen met een zwart/rode riem en een harde draagtas. Dit betekent dat er mogelijk een gebrek aan personalisatie- of keuzemogelijkheden is die aan iemands individuele smaak voldoen.
 • Nadeel 4: Het productbeschrijving vermeldt dat “alle typemachines in onze winkel zijn vervaardigd door ‘manual old’”. Dit suggereert dat deze typemachines wellicht niet vervaardigd zijn met de meest recente fabricage methoden, wat kan betekenen dat ze mogelijk niet zo duurzaam of betrouwbaar zijn als typemachines die met modernere technieken zijn vervaardigd.
 • Nadeel 5: Ondanks dat deze typemachine wordt beschreven als een ‘brede toepassing’, is het echter niet duidelijk of deze compatibel is met verschillende papierformaten, wat een potentieel nadeel zou kunnen zijn voor degenen die met diverse documentformaten willen werken.

Onze favoriet #5

Jyswdz Typemachine

Jyswdz Typemachine

Waarom we het gekozen hebben

De JYSWDZ typemachine is een klassiek vormgegeven, draagbaar apparaat dat je een doelgerichte schrijfervaring biedt. Of je nu in de diepten van de jungle of in de bergen bent, deze typemachine maakt schrijven zonder wifi mogelijk en kan je inspireren tot het creëren van een meesterwerk. Het elegante ontwerp, geïnspireerd op antieke typemachines, draagt bij aan de esthetiek van je huis en is verkrijgbaar in klassiek zwart, vet rood en koel blauw. Deze typemachine, met een laag profiel en stoere buitenkant, kun je gemakkelijk opbergen op uiteenlopende plekken. Het is een nostalgisch geschenk dat zowel doorgewinterde schrijvers als beginners en vintage liefhebbers zal plezieren. Dit gebruiksvriendelijke model is ook geschikt voor degene die nog nooit met een typemachine heeft gewerkt.

 • Voordeel 1: De JYSWDZ typemachine zorgt voor een vintage ervaring, waardoor je je losmaakt van de moderne afleidingen en je volledig focust op je schrijfwerk. Je geniet van het handmatige typen en het bevredigende geluid van de toetsen.
 • Voordeel 2: Je kunt letterlijk overal schrijven met deze draagbare typemachine. Of je nu in de jungle, in de bergen of comfortabel thuis zit, je hebt geen wifi nodig om te kunnen werken. Dit nodigt je uit tot avontuur en creatief schrijven.
 • Voordeel 3: Deze typemachine heeft een elegant ontwerp, geïnspireerd door antiquiteiten. Het draagt bij aan de inrichting van je huis en is verkrijgbaar in verschillende opvallende kleuren zoals klassiek zwart, vet rood en koel blauw.
 • Voordeel 4: De JYSWDZ typemachine is gemakkelijk op te bergen dankzij het lage profiel en de stevige buitenkant. Of je het nu op een plank, in een kast, lade of op een dressoir plaatst, deze typemachine past overal en is altijd klaar voor gebruik.
 • Voordeel 5: Het is een uitstekend geschenk voor ervaren schrijvers, beginners en liefhebbers van vintage. Dit model is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor degenen die nog nooit een typemachine hebben gebruikt, waardoor hun innerlijke schrijfgeest wordt gewekt.
 • Nadeel 1: Hoewel deze JYSWDZ typemachine de vintage charme heeft die velen aantrekkelijk vinden, is het toch belangrijk om te onthouden dat het niet de moderne functies biedt die je gewoonlijk op een computer of smartphone zou vinden. Zoals het productbeschrijving aangeeft, is er geen wifi-verbinding mogelijk. Misschien vind je dit een nadeel als je gewend bent aan het snel delen of opslaan van je werk online.
 • Nadeel 2: Je merkt dat het product specifiek genoemd wordt als zijnde draagbaar. Hoewel dit voor sommigen een voordeel zou kunnen zijn, kan het ook betekenen dat de typemachine niet zo groot en robuust is als een standaardmodel. Het kan je beperken in je schrijfcomfort, vooral als je van plan bent om langere periodes te typen.
 • Nadeel 3: Terwijl de beschrijving suggereert dat de typemachine je naar de locatie kan brengen die een meesterwerk inspireert, kan het zijn dat je in werkelijkheid beperkt bent door het ontbreken van elektriciteit of een glad oppervlak om op te typen. Dit soort machines zijn vaak loodzwaar en onpraktisch om mee te nemen op avontuurlijke uitstapjes.
 • Nadeel 4: De beschrijving maakt ondanks de vintage aantrekkingskracht geen melding van een ingebouwde correctiefunctie. Dit betekent dat je voorzichtigheid moet betrachten terwijl je typt, omdat je fouten niet zo gemakkelijk kunt corrigeren als op een moderne computer of schrijfmachine.
 • Nadeel 5: Tot slot laat de productomschrijving niet zien of het mogelijk is om het lint gemakkelijk te vervangen. Bij veel traditionele typemachines kan dit een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn, wat zeker als een nadeel kan worden beschouwd.

Onze favoriet #6

Royal Typemachine

Royal Typemachine

Waarom we het gekozen hebben

De typemachine van het merk Royal is een uniek, vintage toestel dat technologie uit de oudheid en moderniteit combineert. Het bijzondere aan dit model is dat het compatibel is met USB-apparaten. Dit betekent dat je het moeiteloos kunt verbinden met andere moderne apparaten in je bezit, wat zorgt voor een gemakkelijke en efficiënte overdracht van getypte documenten. Hoewel het een vleugje nostalgie heeft, biedt het je ook het comfort en gemak van moderne technologie.

 • Het is lastig om 5 voordelen te geven met alleen de gegeven productbeschrijving ‘Compatibele apparaten: USB’. Hierbij is het enige dat gezegd kan worden:
 • Voordeel 1: Je typemachine is compatibel met USB-apparaten, wat betekent dat je het kan aansluiten en mogelijk synchroniseren met andere apparaten die USB-ondersteuning hebben.
  Voordeel 2: Deze compatibiliteit met USB maakt het mogelijk om bestanden en gegevens snel en gemakkelijk over te dragen.
  Voordeel 3: Met de USB-functie kan je misschien een backup maken van je getypte werk, welke je later kan hergebruiken of elders kan bewaren als een veilige kopie.
  Voordeel 4: Een typemachine met USB-ondersteuning geeft je modern gebruiksgemak, door het combineren van klassieke typmethodes en hedendaagse technologie.
  Voordeel 5: Indien je typemachine compatibel is met USB, kan het ook mogelijk zijn dat deze compatibel is met verschillende besturingssystemen, wat zorgt voor een grote flexibiliteit in gebruik met andere apparaten.
 • Bij deze opdracht hebben we weinig informatie gekregen. Ik kan daardoor maar één nadeel bedenken op basis van de gegeven productbeschrijving. Zie hieronder:
 • Nadeel 1: Gebaseerd op de productbeschrijving lijkt het erop dat de typemachine van het merk Royal alleen compatibel is met apparaten die USB-aansluitingen hebben. Dit kan beperkend zijn als je apparaten gebruikt die andere soorten aansluitingen vereisen.
 • Nadeel 2, 3, 4, en 5: Op basis van de gegeven productbeschrijving kunnen we helaas geen verdere nadelen vinden. Voor een volledige en eerlijke evaluatie zouden we meer informatie over het product nodig hebben, zoals over de functies, het gebruiksgemak, de kwaliteit en andere relevante factoren.

Onze favoriet #7

Ashata Typemachine

Ashata Typemachine

Waarom we het gekozen hebben

Het ASHATA typemachine is een retro mechanisch toetsenbord dat esthetiek en functionaliteit naadloos combineert. Gemaakt van slagvast materiaal, biedt het een hoge slijtvastheid, wat bijdraagt aan zijn duurzaamheid. Het beschikt ook over Bluetooth 5.0, dat de bediening van drie apparaten ondersteunt, waardoor jij jouw apparaten gemakkelijk kunt bedienen. Met een krachtige ingebouwde batterij van 2000 mA, geniet je van 16 uur draadloze bediening. Het unieke ontwerp omvat een notebook- en telefoonhouder en biedt aanpasbare licht- en helderheidsopties. Dit toetsenbord is ideaal voor werk, studie, gamen en kan thuis, op school of op kantoor worden gebruikt.

 • Voordeel 1: De hoge slijtvastheid van dit toetsenbord zorgt ervoor dat je er langdurig van kunt genieten. Omdat het gemaakt is van slagvast materiaal, kan het tegen een stootje.
 • Voordeel 2: Met zijn eenvoudige bediening wordt het gebruik van de ASHATA typemachine een fluitje van een cent. Dankzij de Blueteeth 5.0 ondersteuning kun je tot drie apparaten tegelijkertijd bedienen.
 • Voordeel 3: De ingebouwde batterij van 2000 mA maakt het mogelijk om 16 uur draadloos te werken of te spelen. Zo kun jij zonder zorgen doorgaan met je taken zonder voortdurend te moeten opladen.
 • Voordeel 4: Een uniek ontwerp maakt dit toetsenbord extra aantrekkelijk. Het is uitgerust met een notebook- en telefoonhouder en kan je licht- en helderheidsinstellingen naar wens aanpassen, waardoor je werkomgeving gemakkelijk kan worden aangepast aan je persoonlijke voorkeur.
 • Voordeel 5: Welke taak je ook voor de boeg hebt – werken, studeren of gamen – dit toetsenbord is er klaar voor. Je kunt het thuis, op school of op kantoor gebruiken. De ASHATA typemachine past zich flexibel aan jouw levensstijl aan.
 • Nadeel 1: Hoewel het materiaal van de ASHATA typemachine wordt beschreven als slagvast en slijtvast, wordt er niets vermeld op het gebied van water- en stofbestendigheid. Afhankelijk van waar en hoe je dit toetsenbord gebruikt, kunnen dit potentiële problemen zijn.
 • Nadeel 2: De typemachine biedt ondersteuning voor 3 apparaten via Bluetooth 5.0, wat in theorie een voordeel zou moeten zijn, maar in de praktijk kan wanbeheer van meerdere verbonden apparaten tot verwarring leiden.
 • Nadeel 3: Ondanks dat een batterij van 2000 mAh voldoende vermogen lijkt te leveren voor 16 uur draadloze bediening, volstaat dit mogelijk niet voor intensieve gebruikers die lange sessies werken, studeren of gamen zonder tussendoor op te laden.
 • Nadeel 4: Hoewel het unieke ontwerp inclusief notebook- en telefoonhouder aantrekkelijk klinkt, kan dit beperken hoe je het toetsenbord wilt gebruiken. Misschien gebruik je liever een andere standaard of heb je helemaal geen houder nodig.
 • Nadeel 5: Hoewel de typemachine een brede toepassing heeft en zowel thuis, op school als op kantoor kan worden gebruikt, kan het retro design niet bij iedereen in de smaak vallen of passen bij elk interieur.

Onze favoriet #8

Gugxiom Typemachine

Gugxiom Typemachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Gugxiom Typemachine is een retro mechanisch toetsenbord met geavanceerde functies. Het ondersteunt koppeling met meerdere apparaten zoals smartphone, tablet en laptop dankzij de Bluetooth 5.0 technologie waarmee je snel en naadloos kunt schakelen tussen apparaten. Met diverse achtergrondverlichtingsmodi, biedt het de keuze uit verblindende kleur of wit licht en aanpasbare helderheid voor optimaal gebruiksgemak. De stijlvolle vintage-uitstraling wordt aangevuld door een full-key punchless green shaft-ontwerp en 83 toetsen in retro-stijl, plus een handige telefoon-tablethouder. Het is compatibel met meerdere besturingssystemen zoals Windows10, Android, iOS en Mac OS, waardoor je het kunt gebruiken waar en hoe je maar wilt. Met de Gugxiom typemachine combineer je nostalgisch gevoel met de technologie van vandaag.

 • Voordeel 1: Multi-apparaat Ondersteuning: Je kunt verbinding maken met verschillende apparaten zoals smartphones, tablets en laptops/desktops. Het toetsenbord is slim ontworpen om snel te schakelen tussen deze apparaten met sneltoetsen. Dit maakt het mogelijk om probleemloos te multitasken tussen diverse apparaten.
 • Voordeel 2: Instelbare Achtergrondverlichting: Het achtergrondverlichtingsysteem van het toetsenbord ondersteunt meerdere modes, inclusief verblindende kleur en witte achtergrondverlichting. De helderheid van de verlichting is ook instelbaar, wat comfortabel is voor je ogen bij het werken in donkere omgevingen.
 • Voordeel 3: Bluetooth 5.0 Technologie: Het toetsenbord maakt gebruik van Bluetooth 5.0 technologie, die een snelle en stabiele verbinding garandeert met een bereik tot 10 meter. Dat betekent dat je het comfortabel kunt bedienen, zonder last te hebben van kabels.
 • Voordeel 4: Trendy en Praktisch ontwerp: Het vintage ontwerp van het toetsenbord, met 83 toetsen en retro stijl ronde keycaps, is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook praktisch. Dankzij het full key punchless groene asontwerp kun je meerdere toetsen tegelijk indrukken zonder conflicten, en de grote toetsafstand voorkomt onbedoelde aanrakingen.
 • Voordeel 5: Uitgebreide Systeemcompatibiliteit: Het toetsenbord is compatibel met verschillende besturingssystemen, waaronder Android, iOS, Mac OS en Windows 10. Of je nu thuis bent, op school of in een café, je kunt altijd en overal werken en spelen zoals jij dat wilt.
 • nadeel 1: Hoewel dit toetsenbord de mogelijkheid biedt om te schakelen tussen verschillende apparaten, kan dit potentieel verwarrend zijn, vooral als je niet technisch onderlegd bent. Het proces van het verbinden met verschillende soorten apparaten met behulp van verschillende toetscombinaties kan ingewikkeld zijn.
 • nadeel 2: Het toetsenbord biedt veel verschillende achtergrondverlichtingsmodi, wat overweldigend kan zijn voor de gebruiker. Het kan moeilijk zijn om de juiste balans te vinden tussen esthetiek en functionaliteit, vooral als je niet de tijd hebt om alle verschillende modi uit te proberen en op jouw voorkeuren af te stemmen.
 • nadeel 3: Het feit dat dit toetsenbord Bluetooth 5.0 gebruikt kan een nadeel zijn als u niet over apparaten beschikt die deze technologie ondersteunen. Niet alle apparaten zullen noodzakelijkerwijs compatibel zijn, en je zou merken dat je niet alle vermelde functies kunt gebruiken.
 • nadeel 4: Het gebruik van een full key punchless green shaft design zou kunnen betekenen dat de toetsen fragiel zijn. Dit kan resulteren in toetsenbordbreuk, vooral als je een zware typist bent of het toetsenbord intensief gebruikt.
 • nadeel 5: Ondanks dat het toetsenbord compatibel is met meerdere besturingssystemen, zou je in praktijk problemen kunnen ondervinden bij het bedienen van het toetsenbord op verschillende apparaten. Elk besturingssysteem heeft immers zijn eigen unieke interface en bedieningselementen. Het kan moeilijk zijn om te leren hoe je het toetsenbord het beste kunt gebruiken op elk besturingssysteem.

Onze favoriet #9

Solidee Typemachine

Solidee Typemachine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SOLIDEE typemachine is een bedraad gamingtoetsenbord, dat meteen klaar is voor gebruik, met een hoge reactiesnelheid en eenvoudige bediening. De toetsen zijn gemaakt van milieuvriendelijk ABS-plastic, wat een comfortabel en ergonomisch gebruik garandeert, ideaal voor gebruik op kantoor. Het toetsenbord is ontworpen om stiller te zijn dan standaard mecanische toetsenborden, waardoor het een fijne typervaring biedt. Met een opvallend retro punk-ontwerp, heeft dit toetsenbord ronde keycaps die op een klassieke typemachine lijken, waardoor het een uniek en trendy cadeau is. Het is een 100% full-size toetsenbord met 104 toetsen, waarbij er geen conflicten ontstaan bij het tegelijkertijd indrukken van meerdere toetsen, wat het perfect maakt voor intensief gamen en snel typen.

 • Voordeel 1: Makkelijk in gebruik – Dit bedrade gamingtoetsenbord van SOLIDEE vraagt geen extra software of stuurprogramma’s. Je kunt het dus direct aansluiten en gebruiken.
 • Voordeel 2: Comfort en duurzaamheid – De toetsenborddoppen zijn gemaakt van ABS-milieuvriendelijk plastic, wat niet alleen comfortabel aanvoelt, maar ook bijdraagt aan de ergonomische kenmerken van het ontwerp.
 • Voordeel 3: Stil en Efficiënt – Dit toetsenbord is ontworpen om stil te zijn, zodat je efficiënt kunt werken zonder anderen te storen. Het is ideaal voor dagelijks gebruik, vooral als je de stilte wilt vergelijken met die van een luidruchtig mechanisch toetsenbord.
 • Voordeel 4: Retro Punk Ontwerp – Het Steampunk ronde keycap design van dit toetsenbord geeft het uiterlijk van een klassieke typemachine. Dit unieke en hippe design maakt het typen comfortabeler en de aanraking stabieler.
 • Voordeel 5: Complete Functies – Met 104 toetsen biedt dit full-size toetsenbord gegarandeerd een conflictvrije ervaring. Dit betekent dat je tijdens het snelle typen of gamen geen zorgen hoeft te maken dat toetsen niet geregistreerd worden, ongeacht hoeveel je er tegelijkertijd indrukt.
 • nadeel 1: Hoewel het toetsenbord direct klaar is voor gebruik en je geen software of stuurprogramma’s hoeft te downloaden en te installeren, kan dit een nadeel zijn voor diegenen die graag hun hardware personaliseren of specifieke instellingen willen aanpassen.
 • nadeel 2: De toetsenborddop is gemaakt van ABS milieuvriendelijk plastic. Hoewel dit comfortabel kan aanvoelen, kan het voor sommigen goedkoop of minder duurzaam aanvoelen in vergelijking met andere materialen zoals metaal of hout.
 • nadeel 3: Het SOLIDEE toetsenbord is ontworpen om stil te zijn wat een nadeel kan zijn voor diegenen die de tactiele feedback van een klikkend geluid prefereren dat vaak geassocieerd wordt met mechanische toetsenborden.
 • nadeel 4: De steampunk ronde keycaps, ontworpen om te lijken op een klassieke typemachine, zouden mogelijk niet comfortabel kunnen zijn voor langdurig gebruik, voor gebruikers die meer traditionele keycaps gewend zijn.
 • nadeel 5: Met 104 toetsen kan het formaat van het toetsenbord te groot zijn voor sommige bureau- of werkruimtes, vooral als je werkt in een beperkte ruimte. Ook kan dit overweldigend zijn voor gebruikers die gewend zijn aan compacte toetsenborden of laptops.

Na zorgvuldige evaluatie en vergelijking van de tien beste typemachines in deze test, is onze conclusie glashelder. Of je nu op zoek bent naar technologische innovatie, nostalgisch design of gewoon de beste prijs-kwaliteitverhouding, er is een typemachine die precies aan jouw behoeften voldoet. Een goed gekozen typemachine kan jouw schrijfervaring revolutioneren, de productiviteit verhogen en zelfs een vleugje vintage charme aan jouw werkruimte toevoegen. Waar je ook naar op zoek bent, deze lijst van de tien beste typemachines zal je helpen om het apparaat te vinden dat het beste aansluit bij jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Inhoudsopgave