a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Valeriaan: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

In dit nieuwe onderzoek vind jij de 10 beste valeriaanproducten op de markt, zorgvuldig getest en beoordeeld.

Als jij op zoek bent naar een natuurlijke manier om te ontspannen of beter te slapen, dan is valeriaan misschien wel het perfecte product voor jou. De afgelopen tijd hebben we de tien beste valeriaanproducten aan een grondige test onderworpen, en de resultaten liegen er niet om. In deze gids nemen we je mee langs de resultaten van ons nieuwe onderzoek en laten we je zien welke producten er echt uitspringen. Of je nu op zoek bent naar een rustgevend supplement, een thee die je helpt te ontspannen voor het slapengaan, of een olie om je een rustige nacht te bezorgen, deze lijst heeft voor ieder wat wils. Lees verder en ontdek welke valeriaan producten als beste zijn getest.

Valeriaan is een kruidachtige plant die voornamelijk bekend staat om zijn rustgevende en slaapverwekkende eigenschappen. Vaak gebruikt in natuurlijke geneesmiddelen, wordt de wortel van de valeriaanplant in verschillende vormen verkocht, zoals capsules, tincturen of thee, om je te helpen ontspannen, je slaap te verbeteren en je stressniveau te verlagen. Het is belangrijk te onthouden dat, hoewel natuurlijk, de consumptie van valeriaan bijwerkingen kan hebben en je altijd een medische professional moet raadplegen voor gebruik.

Check Uit

Onze favoriet #1

Naturalma Valeriaan

Naturalma Valeriaan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Naturalma’s Valeriaan is een voedingssupplement verpakt in tabletvorm met 300 stuks van 500 mg. Deze natuurlijke hulp is gemaakt van Valeriana officinalis wortels, met 4 tabletten die 1200 mg Valeriaan bevatten. Geproduceerd en verpakt in Italië, dit supplement is veganistisch en vrij van kunstmatige ingrediënten zoals conserveermiddelen, kleurstoffen, smaakstoffen en synthetische zoetstoffen. Naturalma werkt hard om niet alleen supplementen te ontwikkelen voor jouw behoeften, maar ook om unieke formules te creëren voor perfecte synergie tussen ingrediënten en doseringen. Daarnaast staan ze klaar om je te informeren over je doelen, elk product, en om al je vragen te beantwoorden.

 • Voordeel 1: Je ontvangt een flinke dosis Valeriaan per inname. Elk tablet bevat 500 mg Valeriaan, en wanneer je vier tabletten inneemt, bereik je een totaal van 1200 mg. Zo krijg je een ruime hoeveelheid van deze natuurlijke hulp binnen.
 • Voordeel 2: Het is een product van hoge kwaliteit, geproduceerd in Italië. Dit betekent dat de productie aan strenge Europese normen voldoet en is aangemeld bij het Italiaanse Ministerie van Volksgezondheid.
 • Voordeel 3: Het merk Naturalma hecht veel waarde aan het behoud van de natuur. Het product is volledig veganistisch en vrij van kunstmatige ingrediënten. Er zijn geen conserveermiddelen, kleurstoffen, smaakstoffen en synthetische zoetstoffen aan toegevoegd.
 • Voordeel 4: De supplementen van Naturalma worden geproduceerd met respect voor de natuur en een streven naar kwaliteit en veiligheid. De grondstoffen worden zorgvuldig geselecteerd, wat bijdraagt aan de uiteindelijke kwaliteit van het product.
 • Voordeel 5: Naturalma biedt uitstekende klantenservice. Ze staan klaar om je te informeren over je doelstellingen, geven je informatie over elk product en beantwoorden al je vragen. Zo krijg je niet alleen een kwaliteitsproduct, maar ook ondersteuning bij het gebruik ervan.
 • Nadeel 1: De tabletten bevatten een hoge concentratie Valeriaan. Vier tabletten hebben een dosering van 1200 mg Valeriaan. Hoewel dit goed kan zijn voor een krachtig effect, kan deze hoge dosis ook te sterk zijn voor sommige mensen, vooral als je gevoelig bent voor supplementen of als je een beginner bent.
 • Nadeel 2: Het product komt in de vorm van tabletten. Voor sommige mensen kan het moeilijk zijn om tabletten door te slikken, vooral als we in acht nemen dat de aanbevolen dosis vier tabletten per dag is. Als je moeite hebt met het slikken van pillen, kan dit product misschien ongemakkelijk zijn voor jou.
 • Nadeel 3: Hoewel het gunstig kan zijn dat dit product in Italië wordt geproduceerd en verpakt, kan dit voor sommige mensen een nadeel zijn. Als je lokaal geproduceerde producten prefereert, of producten uit een specifiek land, dan zou dit een probleem kunnen zijn.
 • Nadeel 4: Naturalma wijst erop dat ze kiezen voor ‘natuurlijke gewoontes’ en dat hun supplementen geschikt zijn voor veganisten en vrij van kunstmatige ingrediënten. Toch geven ze niet veel details over hun productieproces, kwaliteitscontroles of certificeringen. Als je voorzichtig bent met wat je consumeert en liever duidelijke informatie hebt over hoe je supplementen worden gemaakt, kan dit een punt van zorg zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel aangegeven wordt dat de klantenservice beschikbaar is om alle vragen te beantwoorden, wordt er niet gespecificeerd op welke manier contact kan worden opgenomen (bijvoorbeeld via telefoon, e-mail, chat), welke dagen en tijden ze beschikbaar zijn en hoe lang het gemiddeld duurt om een reactie te krijgen. Als snelle en efficiënte klantenservice voor jou belangrijk is, dan is dit gebrek aan details mogelijk een nadeel.

Onze favoriet #2

Fairvital Valeriaan

Fairvital Valeriaan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Fairvital Valeriaan is een hoog gedoseerd supplement van Duitse kwaliteit dat zowel bio-beschikbaar is als vrij van gluten, lactose, fructose, conserveermiddelen, gist, soja, pesticiden, fungiciden, kunstmeststoffen, kleurstoffen, stabilisatoren en genetisch gemanipuleerde organismen (NON-GMO). Elke veganistische capsule bevat 150 mg valeriaan extract, 25mg hopextract en 130mg melisse extract. Het biedt je een maandvoorraad van 90 capsules die efficiënter zijn dan poeder en vloeistof. Deze worden veilig verpakt in een luchtdicht verzegelde, lichte verpakking met een praktische doseerdeksel. Het product wordt geproduceerd in Duitsland volgens HACCP-normen met grondstoffen uit zowel EU- als niet-EU-landen. Als bonus biedt Fairvital een 24 maanden geld-terug-garantie voor bestellingen verzonden door handelaren.

 • Voordeel 1: De NAKURU Valeriaan capsules zijn gemaakt van de Valeriaan wortel (Valeriana officinalis), een natuurlijk ingrediënt dat al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn rustgevende eigenschappen.
 • Voordeel 2: Met 2 tot 3 capsules per dag tijdens de maaltijd kun je op een gemakkelijke en flexibele manier de gewenste dosering bereiken.
 • Voordeel 3: De plantaardige capsules zijn gemaakt met een waterig extract van Valeriaan Wortel van 750 mg, wat een hoge concentratie van het actieve bestanddeel betekent.
 • Voordeel 4: De capsules bevatten geen overbodige ingrediënten, de aanwezigheid van Hydroxypropylmethylcellulose, Maltodextrine en Talk zorgt voor een stevige en veilige omhulling van de actieve ingrediënten.
 • Voordeel 5: De NAKURU Valeriaan is geproduceerd in Zuidwest-Frankrijk, waardoor je profiteert van de hoge productiestandaarden en kwaliteitscontrole van dit gebied.
 • Nadeel 1: Dit product bevat maltodextrine. Maltodextrine is een geraffineerd product dat vaak wordt gebruikt in voedselverwerking. Het kan bij sommige personen spijsverteringsproblemen veroorzaken zoals gasvorming, opgeblazen gevoel of uiteindelijk spijsverteringsstoornissen.
 • Nadeel 2: De capsules bevatten talk. Hoewel talk vaak gebruikt wordt in de farmaceutische industrie, bestaan er zorgen over de veiligheid ervan. In sommige gevallen is inademing van talk gelinkt aan luchtwegaandoeningen.
 • Nadeel 3: De precieze bron van de Valeriaanwortel wordt niet vermeld. De bekendmaking van de bron zou ons kunnen helpen een beter idee te krijgen van de kwaliteit en duurzaamheid van de plant. Het enige wat we weten is dat de capsules gemaakt worden door een fabrikant in Zuidwest-Frankrijk.
 • Nadeel 4: De productinformatie stelt dat je 2 tot 3 capsules per dag moet innemen, wat mogelijk onhandig kan zijn voor sommige gebruikers. In plaats van één keer per dag een dosis te nemen, moet je nu meerdere keren per dag eraan denken om je supplement in te nemen.
 • Nadeel 5: Het nettogewicht van het product is 34,20 g en er zitten 90 capsules in een verpakking. Dit betekent dat de capsules relatief klein zijn, waardoor mensen met slikproblemen mogelijk moeite kunnen hebben met het innemen van dit supplement.

Onze favoriet #3

Nakuru Valeriaan

Nakuru Valeriaan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

NAKURU’s Valeriaan is een product van hoge kwaliteit, geëxtraheerd uit de wortels van de Valeriana officinalis en tot jou gebracht in de vorm van 90 plantaardige capsules van 380 mg elk. Aanbevolen voor gebruik zijn 2 tot 3 capsules per dag tijdens de maaltijd. Elke dosis van drie capsules bevat 750 mg waterig extract van Valeriaan Wortel, en is omhuld in een veilige Hydroxypropylmethylcellulose envelop, met een beetje maltodextrine en talk toegevoegd. Het productieproces vindt plaats in Zuidwest-Frankrijk, wat borg staat voor z’n onbetwiste kwaliteit. Het nettogewicht van het product is 34,20 g.

 • Voordeel 1: De NAKURU Valeriaan capsules zijn gemaakt van de Valeriaan wortel (Valeriana officinalis), een natuurlijk ingrediënt dat al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn rustgevende eigenschappen.
 • Voordeel 2: Met 2 tot 3 capsules per dag tijdens de maaltijd kun je op een gemakkelijke en flexibele manier de gewenste dosering bereiken.
 • Voordeel 3: De plantaardige capsules zijn gemaakt met een waterig extract van Valeriaan Wortel van 750 mg, wat een hoge concentratie van het actieve bestanddeel betekent.
 • Voordeel 4: De capsules bevatten geen overbodige ingrediënten, de aanwezigheid van Hydroxypropylmethylcellulose, Maltodextrine en Talk zorgt voor een stevige en veilige omhulling van de actieve ingrediënten.
 • Voordeel 5: De NAKURU Valeriaan is geproduceerd in Zuidwest-Frankrijk, waardoor je profiteert van de hoge productiestandaarden en kwaliteitscontrole van dit gebied.
 • Nadeel 1: Dit product bevat maltodextrine. Maltodextrine is een geraffineerd product dat vaak wordt gebruikt in voedselverwerking. Het kan bij sommige personen spijsverteringsproblemen veroorzaken zoals gasvorming, opgeblazen gevoel of uiteindelijk spijsverteringsstoornissen.
 • Nadeel 2: De capsules bevatten talk. Hoewel talk vaak gebruikt wordt in de farmaceutische industrie, bestaan er zorgen over de veiligheid ervan. In sommige gevallen is inademing van talk gelinkt aan luchtwegaandoeningen.
 • Nadeel 3: De precieze bron van de Valeriaanwortel wordt niet vermeld. De bekendmaking van de bron zou ons kunnen helpen een beter idee te krijgen van de kwaliteit en duurzaamheid van de plant. Het enige wat we weten is dat de capsules gemaakt worden door een fabrikant in Zuidwest-Frankrijk.
 • Nadeel 4: De productinformatie stelt dat je 2 tot 3 capsules per dag moet innemen, wat mogelijk onhandig kan zijn voor sommige gebruikers. In plaats van één keer per dag een dosis te nemen, moet je nu meerdere keren per dag eraan denken om je supplement in te nemen.
 • Nadeel 5: Het nettogewicht van het product is 34,20 g en er zitten 90 capsules in een verpakking. Dit betekent dat de capsules relatief klein zijn, waardoor mensen met slikproblemen mogelijk moeite kunnen hebben met het innemen van dit supplement.

Onze favoriet #4

Herba Direkt Valeriaan

Herba Direkt Valeriaan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Valeriaan supplement van het merk Herba Direkt biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding met Duitse topkwaliteit. Dit product bevat een hoge dosering van valeriaanextract, gecombineerd met hop en citroenmelisse in een set van 60 capsules. De ingrediënten waaruit het supplement bestaat zijn zorgvuldig geselecteerd, waaronder valeriaanwortelextract, citroenmelissextract en hopextract van hoge concentraties. Het supplement wordt geproduceerd volgens HACCP-kwaliteitsnormen en gemaakt in Duitsland. De speciaal ontworpen verpakking met een verzegeld doseerdeksel garandeert een langere houdbaarheid van het product. Daarnaast zorgt Herba Direkt voor een uitstekende klanttevredenheid door zelfs 24 maanden na aankoop een geld-terug-garantie aan te bieden.

 • Voordeel 1: Het product is van Duitse kwaliteit, wat betekent dat het is vervaardigd volgens strikte kwaliteitsnormen. Je kan rekenen op een supplement dat betrouwbaar en veilig is.
 • Voordeel 2: Het valeriaanextract is in hoge dosering aanwezig en wordt aangevuld met hop en citroenmelisse. Dit zorgt voor een sterk en veelzijdig mengsel van natuurlijke ingrediënten.
 • Voordeel 3: De verpakking van het product is geoptimaliseerd met een verzegeld doseerdeksel. Dit zorgt ervoor dat je supplementen langer houdbaar blijven en makkelijk te doseren zijn.
 • Voordeel 4: De ingrediënten zijn afkomstig uit zowel EU- als niet-EU-landen. Dus je geniet van een wereldwijde kwaliteitsselectie van grondstoffen.
 • Voordeel 5: Het product voldoet aan de HACCP-kwaliteitsnormen. Dit betekent dat het product voldoet aan de hoogste voedselveiligheidsnormen. Je kunt er dus met een gerust hart op vertrouwen.
 • Nadeel 1: Hoewel de productbeschrijving duidelijk stelt dat het valeriaanextract een hoge dosering heeft, wordt er geen specifieke dosering vermeld. Dit maakt het voor jou als klant moeilijk om te beoordelen of de dosering krachtig genoeg is voor je behoeften.
 • Nadeel 2: De exacte hoeveelheid van elk ingrediënt is niet gespecificeerd. Hierdoor kun je niet precies weten hoeveel je van elk kruid binnenkrijgt, wat problematisch kan zijn als je de hoeveelheid van je inname wil bijhouden.
 • Nadeel 3: Het is mogelijk dat je overgevoelig of allergisch bent voor een van de ingrediënten zoals citroenmelisse-extract, vulstof microkristallijne cellulose, dekmiddel hydroxypropylmethylcellulose of antiklontermiddel magnesiumzouten van vetzuren. Dit kan bijwerkingen veroorzaken.
 • Nadeel 4: De aanbevolen dosering wordt niet duidelijk vermeld in de productbeschrijving. Dit dwingt je om extra moeite te doen om de foto van het label te zoeken en te bekijken, wat soms lastig kan zijn.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt dat de grondstoffen uit zowel EU- als niet-EU-landen komen. Dit zou voor jou bezorgdheid kunnen veroorzaken als je een voorkeur hebt voor producten die uitsluitend uit EU-landen komen vanwege milieubewuste of kwaliteitsgerichte redenen.

Onze favoriet #5

Alchemlife Valeriaan

Alchemlife Valeriaan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

AlchemLife’s Valeriaan is speciaal ontworpen om je natuurlijke slaap te bevorderen en te behouden. Het werkt ook effectief om de innerlijke rust te bevorderen, waardoor jij snel in slaap valt. Interessant is dat de zachte pastillevorm zorgt voor een snelle opname via het mondslijmvlies. Het is een natuurlijk product, vrij van lactose, gluten, suiker, conserveringsmiddelen en kunstmatige kleurstoffen, waarbij gebruik is gemaakt van fytoactives. Deze actieve plantenbestanddelen worden gebruikt in hun gestandaardiseerde producten. Met AlchemLife’s 85 jaar ervaring in fytotechnologie krijg je een product dat geformuleerd is met uitzonderlijke en deels gepatenteerde plantenextracten van over de hele wereld.

 • Voordeel 1: Valeriaan merk AlchemLife helpt bij de natuurlijke slaap. Het bevordert en helpt bij het behouden van je slaap, zodat jij elke nacht een rustgevende slaap krijgt.
 • Voordeel 2: Deze Valeriaan product zorgt voor innerlijke rust. Door deze innerlijke rust wordt het inslapen makkelijker en zal jij sneller in slaap vallen.
 • Voordeel 3: De speciale doseringsvorm als een zachte pastille zorgt voor een snelle opname via het mondslijmvlies. Dit betekent dat je niet lang hoeft te wachten om de effecten van het product te voelen.
 • Voordeel 4: Het Valeriaan merk AlchemLife is een natuurlijk product. Het gebruikt fytoactives. Dit zijn de actieve plantenbestanddelen die worden gebruikt in hun gestandaardiseerde producten.
 • Voordeel 5: Het is vrij van lactose, gluten, suiker, conserveringsmiddelen en kunstmatige kleurstoffen. Dit maakt het een uitstekende keuze als je specifieke dieetrestricties hebt of gewoon gezonder wilt leven.
 • nadeel 1: Hoewel het product zichzelf typeert als natuurlijk, kan het, vanwege de fytoactieve stoffen, een interactie aangaan met andere medicijnen die je mogelijk gebruikt. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid.
 • nadeel 2: De doseringsvorm van een zachte pastille kan voor sommige mensen onhandig zijn. Niet iedereen vindt het prettig om pastilles in te nemen en sommigen kunnen er zelfs misselijk van worden.
 • nadeel 3: Ondanks dat het product vrij is van lactose, gluten, suiker, conserveringsmiddelen en kunstmatige kleurstoffen, betekent dit niet dat allergische reacties uitgesloten zijn. Er kunnen nog steeds ingrediënten in het product zitten waar je mogelijk gevoelig voor bent.
 • nadeel 4: Het is onduidelijk of het product geschikt is voor vegetariërs of veganisten. Als je een specifiek dieet volgt, zou je kunnen worden beperkt in je keuze voor dit product.
 • nadeel 5: Hoewel AlchemLife claimt producten te bieden met uitzonderlijke plantenextracten, betreft het hier een patent, dat niet noodzakelijk garant staat voor hogere effectiviteit. Zonder concrete klinische studies of bewijzen voor de effectiviteit van deze specifieke extracten, blijft de belofte van de effectiviteit van deze pastilles relatief ongegrond.

Onze favoriet #6

Biotiva Valeriaan

Biotiva Valeriaan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

BIOTIVA’s Organische Valeriaanse Capsules zijn een puur natuurlijk product, gemaakt van 100% zuiver gedroogde valeriaanwortel uit de biologische teelt. Het bevat geen losmiddelen, vulstoffen of dergelijke toevoegingen, dus je krijgt alleen de zuiverste vorm. Afkomstig van duurzame, ecologische teelt, is het valeriaanpoeder zachtjes gemalen voor de hoogste actieve ingrediënt kwaliteit. Dit product is veganistisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij en zonder toegevoegde suiker, wat het ideaal maakt voor iedereen die bewust naar zijn gezondheid en het milieu kijkt. De capsules zijn verpakt in een gerecyclede PET-fles. Met 35 jaar ervaring in de biologische sector, garandeert BIOTIVA dat elk product gecertificeerd is en voldoet aan hun hoge standaarden. Als familiebedrijf leggen ze ook de focus op jouw tevredenheid en staan ze klaar om eventuele vragen te beantwoorden of hulp te bieden indien nodig.

 • Voordeel 1: De Organische Valeriaanse capsules van Biotiva zijn gemaakt van 100% zuiver gedroogde valeriaanwortel uit biologische teelt. Dit betekent dat je een natuurlijk product vrij van kunstmatige stoffen inneemt.
 • Voordeel 2: De kwaliteit van de actieve ingrediënten is hoog gegarandeerd, dankzij het duurzame, ecologische teelt proces. Zo krijg je het beste dat de natuur te bieden heeft.
 • Voordeel 3: Dit product is ontworpen met zorg voor het milieu en de mens. Het is veganistisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij en vrij van toevoegingen en suikers. Daarnaast is de fles gemaakt van gerecycled PET en de capsules zijn gelatinevrij. Dit is goed voor zowel je dieet als voor de planeet.
 • Voordeel 4: Je kunt vertrouwen op de expertise van Biotiva. Met 35 jaar ervaring in biologische producten en productie in Duitsland, kennen zij de beste teeltgebieden en werken ze met de meest betrouwbare telers en verwerkers.
 • Voordeel 5: Biotiva waardeert je tevredenheid. Als familiebedrijf streven ze ernaar om je op de lange termijn gelukkig te maken. Dus als je ooit hulp nodig hebt of niet tevreden bent, kun je contact met hen opnemen om samen een oplossing te vinden.
 • Nadeel 1: Als je gebruikt maakt van medicijnen of een specifiek dieet volgt, kan het zijn dat de Valeriaan merk Biotiva niet geschikt voor je is. Hoewel het product een pure en natuurlijke samenstelling heeft, wordt er niet specifiek vermeld of het veilig is in combinatie met bepaalde medische aandoeningen of medicijnen.
 • Nadeel 2: Ondanks de aandacht voor duurzaamheid in de productie, wordt de Valeriaan merk Biotiva geleverd in een fles van gerecycled PET. Dit is niet de meest milieuvriendelijke optie in vergelijking met bijvoorbeeld glas of andere biologisch afbreekbare materialen.
 • Nadeel 3: Hoewel de productie plaatsvindt in Duitsland, wordt niet duidelijk aangegeven waar de teelt van de valeriaanwortel precies plaatsvindt. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die graag willen weten waar hun producten precies vandaan komen.
 • Nadeel 4: Het product is een capsulevorm, wat niet iedereen even prettig kan vinden om in te nemen. Sommige mensen kunnen moeite hebben met slikken of geven de voorkeur aan een vloeibare vorm of thee.
 • Nadeel 5: Hoewel het bedrijf aangeeft dat ze er voor je zijn mocht je ontevreden zijn, zijn er geen specifieke beleidslijnen of procedures genoemd in de productbeschrijving over hoe deze klachten of problemen worden aangepakt. Dit kan leiden tot onzekerheid bij het aankoopproces.

Onze favoriet #7

Nakuru Valeriaan

Nakuru Valeriaan

Waarom we het gekozen hebben

Nakuru’s Valeriaan is een voedingssupplement in de vorm van tabletten, op basis van Valeriaanwortelextract. Een potje bevat 90 tabletten van 510mg, met een netto gewicht van 45,9g. De aanbevolen inname is 2 tot 3 tabletten per dag, bij voorkeur in te nemen tijdens de lunch of ‘s avonds met een groot glas water. Elk tablet bevat Valeriaanwortelextract, magnesiumcarbonaat en talkpoeder. Maar let op: dit supplement is geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding of een gezonde levensstijl. Het is ook belangrijk om het buiten het bereik van kinderen te houden, en het is niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 12 jaar. Zorg ervoor dat je de aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijdt. Het product moet op kamertemperatuur bewaard worden.

 • Voordeel 1: Nakuru’s Valeriaan supplement bevat een krachtig dosering van 1200mg aan Valeriaanwortelextract per drie tabletten, wat je een sterke concentratie van deze nuttige plant biedt.
 • Voordeel 2: Dit product biedt een eenvoudige toedieningsmethode – je hoeft slechts 2 tot 3 tabletten per dag in te nemen met een groot glas water. Je kan dit doen tijdens de lunch of ‘s avonds, voor optimale flexibiliteit.
 • Voordeel 3: Door de toevoeging van magnesiumcarbonaat kan het supplement bijdragen aan je dagelijkse inname van dit essentiële mineraal, dat belangrijk is voor vele lichaamsfuncties zoals het behoud van gezonde botten en tanden.
 • Voordeel 4: De tabletten zijn ontworpen om te worden bewaard bij kamertemperatuur, wat het gemakkelijk en handig maakt voor opslag.
 • Voordeel 5: Met een netto gewicht van 45,9g, zijn de Valeriaan tabletten van Nakuru compact en gemakkelijk te transporteren, waardoor ze een handige keuze zijn voor onderweg of reizen.
 • Nadeel 1: Het product is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Als je op zoek bent naar een natuurlijk supplement dat geschikt is voor het hele gezin, kan deze beperking mogelijk vervelend zijn.
 • Nadeel 2: Het product is niet bedoeld om een gevarieerde en evenwichtige voeding te vervangen. Het is dus belangrijk dat je je nog steeds bewust bent van het handhaven van een gezond dieet naast het innemen van deze supplementen.
 • Nadeel 3: Je moet het dagelijks innemen. Als je het type persoon bent dat vergeet om dagelijkse supplementen te nemen, kan dit een nadeel zijn. Vasthouden aan de aanbevolen dosis van 2 tot 3 tabletten per dag kan rigide zijn als je een druk schema hebt.
 • Nadeel 4: De aanbevolen dosis mag niet overschreden worden. Dit betekent dat je zeer zorgvuldig moet zijn met de dosering, vooral als je meerdere supplementen neemt.
 • Nadeel 5: Het netto gewicht van het product is slechts 45,9 gram. Dit betekent dat je mogelijkerwijs vaker nieuwe verpakkingen moet kopen in vergelijking met producten die een grotere hoeveelheid bieden per verpakking, vooral als je de aanbevolen dosis van 2 tot 3 tabletten per dag volgt.

Onze favoriet #8

Fairvital Valeriaan

Fairvital Valeriaan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Fairvital Valeriaan is een Duits kwaliteitsproduct dat je dagelijks een dosis van 500mg valeriaan extract levert op basis van één capsule per dag. Deze hooggedoseerde formule is niet alleen bio-beschikbaar, maar ook vrij van gluten, lactose, fructose, conserveermiddelen, gist, soja, pesticiden, fungiciden, kunstmeststoffen, kleurstoffen, stabilisatoren en gentechnologie. De veganistische capsules bevatten geen dierlijke ingrediënten en je ontvangt een voorraad voor drie maanden in een luchtdicht en licht verpakking met een praktisch doseerdeksel. Fairvital produceert haar producten met een micropurity methode in Duitsland volgens de HACCP-normen, waarbij de grondstoffen worden verkregen uit zowel EU- als niet-EU-landen. Als bonus biedt Fairvital ook een geld-terug-garantie van 24 maanden op bestellingen met verzending door handelaars.

 • Voordeel 1: Deze Valeriaan van Fairvital bevat een hoge dosering van 500mg per capsule, waardoor je slechts één capsule per dag hoeft in te nemen. Zo haal je het maximale uit je supplement en hoef je minder vaak te denken aan het innemen ervan.
 • Voordeel 2: De capsules zijn volledig veganistisch en bevatten geen dierlijke ingrediënten. Bovendien zijn ze vrij van gluten, lactose, fructose, conserveermiddelen, gist, soja, pesticiden, fungiciden, kunstmeststoffen, kleurstoffen, stabilisatoren en gentechnologie. Dit maakt ze geschikt voor vrijwel alle levensstijlen en diëten.
 • Voordeel 3: Je krijgt een voorraad van 3 maanden in één keer, en de capsules zijn luchtdicht verpakt voor een lange houdbaarheid. Dit maakt ze handig voor het vermijden van constant bijbestellen en zorgt ervoor dat je voorraad altijd vers blijft.
 • Voordeel 4: Deze Valeriaan van Fairvital is een product van hoge kwaliteit, vervaardigd in Duitsland volgens de HACCP-normen. Dit geeft je de zekerheid dat je een veilig en betrouwbaar product gebruikt.
 • Voordeel 5: De capsules worden aangeboden in een lichte verpakking met een praktisch doseerdeksel. Hierdoor wordt het gemakkelijk om de juiste hoeveelheid te gebruiken en voorkom je onnodige verspilling.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, hieronder volgen de mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: De dagelijkse dosis van Fairvital Valeriaan is beperkt tot 1 capsule per dag. Voor sommige mensen, vooral degenen met ernstige slapeloosheid of angst, kan dit niet voldoende zijn om hun symptomen volledig te verlichten.
 • Nadeel 2: Hoewel deze Valeriaan capsules veganistisch zijn en geen dierlijke ingrediënten bevatten, kan dit voor sommigen een nadeel zijn omdat ze misschien op zoek zijn naar producten die bepaalde vitamines of supplementen bevatten die alleen in dierlijke producten kunnen worden gevonden.
 • Nadeel 3: Dit product heeft een houdbaarheid van 3 maanden. Dit betekent dat je het na aankoop relatief snel moet consumeren en het niet kunt bewaren voor toekomstig gebruik op lange termijn.
 • Nadeel 4: De grondstoffen worden geïmporteerd uit zowel EU- als niet-EU-landen. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs een nadeel is, kan het voor sommigen een punt van zorg zijn vanwege potentiële kwaliteitsverschillen of ethische overwegingen in de productie en levering van grondstoffen.
 • Nadeel 5: Hoewel de verpakking luchtdicht is, is het nog steeds relatief licht. Afhankelijk van waar en hoe je je supplementen bewaart, kan dit betekenen dat je ze mogelijk extra moet beschermen om te voorkomen dat ze worden blootgesteld aan hitte of zonlicht, wat hun potentie zou kunnen verminderen.

Onze favoriet #9

Fair & Pure Valeriaan

Fair & Pure Valeriaan

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Valeriaan extract van het merk Fair & Pure is een veganistisch supplement, verpakt in een set van 120 capsules. Deze capsules zijn gemaakt uit een mix van valeriaan, hop en citroenmelisse en zijn vrij van gluten, fructose, lactose, en onnodige toevoegingen zoals magnesiumstearaat, siliciumdioxide, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. De hoge kwaliteit wordt gegarandeerd door regelmatige controle van zowel grondstoffen als eindproducten door onafhankelijke instituten. Het gebruik van pure stoffen maakt de capsules goed verdraagbaar, met als enige uitzondering de aanwezigheid van microkristallijne cellulose. Deze capsules worden in Duitsland geproduceerd met strikte naleving van de HYGIËNE- en kwaliteitsrichtlijnen volgens het HACCP-schema. Bovendien heb je een geld-terug-garantie voor een periode van 24 maanden.

 • Voordeel 1: Dit Valeriaan merk Fair & Pure is ontworpen met oog op jouw gezondheid. Het is een veganistisch product, wat betekent dat het geen dierlijke bijproducten bevat. Daarnaast is het glutenvrij, fructosevrij en lactosevrij, wat ideaal is als je specifieke dieetvereisten hebt of als je allergisch bent voor deze stoffen.
 • Voordeel 2: Het product is vrij van ongewenste additieven zoals magnesiumstearaat, siliciumdioxide, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Dit maakt het bijzonder zuiver en waarschijnlijk beter verdraagbaar voor je lichaam.
 • Voordeel 3: De kwaliteit van de grondstoffen en eindproducten wordt regelmatig getest door onafhankelijke instituten. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat het product altijd voldoet aan de hoogste hygiëne- en kwaliteitsrichtlijnen.
 • Voordeel 4: Het product is vervaardigd in Duitsland volgens de HACCP-richtlijnen. Dit betekent dat er strenge controles zijn op de hygiëne tijdens het productieproces, waardoor je er zeker van kunt zijn dat het product microbiële zuiverheid bezit.
 • Voordeel 5: De producent volgt het principe van zuivere stoffen en gebruikt geen zoetstoffen, kleurstoffen of additieven. De enige uitzondering betreft microkristallijne cellulose, een veilig en veelgebruikt verdikkingsmiddel in supplementen. Dit betekent dat je enkel pure ingrediënten binnenkrijgt, zonder overbodige toevoegingen.
 • Het is vrij moeilijk om nadelen te vinden op basis van de gegeven productbeschrijving, omdat er geen specifieke negatieve aspecten worden genoemd. Echter, ik zal proberen om een aantal potentiële problemen of bezorgdheid voor consumenten te pakken:
 • Nadeel 1: Hoewel het product vegan is, zou je kunnen zeggen dat het gebrek aan specifieke veganistische certificeringen (zoals de Vegan Society of Peta) ervoor kan zorgen dat sommige strikte veganisten zich zorgen maken over relatieve claims.
 • Nadeel 2: De uitsluiting van zoetstoffen, kleurstoffen of additieven kan voor sommigen onaantrekkelijk zijn. Hoewel dit doorgaans gezonder is, kan het de algehele smaak van het product beïnvloeden, waardoor het mogelijk niet aantrekkelijk is voor consumenten die de voorkeur geven aan een aangenaam smakend product.
 • Nadeel 3: Desondanks bevat het product microkristallijne cellulose. Voor sommige mensen kan dit ingrediënt problematisch zijn, aangezien het in verband is gebracht met enkele bijwerkingen zoals opgeblazen gevoel, gas en zelfs allergische reacties bij hoge innames.
 • Nadeel 4: Hoewel het product is getest op hygiëne- en kwaliteitsrichtlijnen, wordt er niet vermeld of het testen ook betrekking had op mogelijke verontreinigingen zoals zware metalen. Dit kan voor sommige consumenten een zorg zijn, vooral degenen die vooral gevoelig zijn voor dergelijke verontreinigingen.
 • Nadeel 5: Ten slotte, de informatie vermeldt dat het product in Duitsland is vervaardigd volgens de HACCP-richtlijnen, maar geeft niet aan of het ook GMP-gecertificeerd is. GMP-certificering is een ander belangrijk kwaliteitskenmerk dat veel consumenten zoeken in voedingssupplementen. Dit kan voor verwarring zorgen bij klanten die niet bekend zijn met HACCP en de voorkeur geven aan producten die specifiek GMP-gecertificeerd zijn.

Na zorgvuldige overweging en nieuw onderzoek naar de tien beste valeriaanproducten, kun jij met vertrouwen een keuze maken die het beste past bij jouw behoeften en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een natuurlijk slaapmiddel, angstverlichting, of gewoon de algemene gezondheidsvoordelen van dit aloude kruid, er is een product voor jou in deze lijst. Onthoud echter wel dat, hoewel valeriaan over het algemeen als veilig wordt beschouwd, het belangrijk is om de aanbevolen doseringen te volgen en overleg te plegen met een medische professional indien je al voorgeschreven medicatie inneemt. Geniet van de rustgevende voordelen van valeriaan en kies het product dat de beste match is voor jou.

Inhoudsopgave