a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Vleermuiskast: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 vleermuiskasten uit ons nieuwste onderzoek om de perfecte keuze te maken voor jouw tuin.

Unser Favorit: Wildlife Friend Vleermuiskast

Wildlife Friend Vleermuiskast
★★★★★

Unser Favorit: Relaxdays Vleermuiskast

Relaxdays Vleermuiskast
★★★★★

Unser Favorit: Ecol-Logic Vleermuiskast

Ecol-Logic Vleermuiskast
★★★★★

Unser Favorit: Lecerrot Vleermuiskast

Lecerrot Vleermuiskast
★★★★★

Unser Favorit: Elinrat Vleermuiskast

Elinrat Vleermuiskast
★★★★★

Unser Favorit: Esschert Design Vleermuiskast

Esschert Design Vleermuiskast
★★★★★

Unser Favorit: Asixxsix Vleermuiskast

Asixxsix Vleermuiskast
★★★★★

Unser Favorit: Ferplast Vleermuiskast

Ferplast Vleermuiskast
★★★★★

Unser Favorit: Relaxdays Vleermuiskast

Relaxdays Vleermuiskast
★★★★★

Unser Favorit: Tidyard Vleermuiskast

Tidyard Vleermuiskast
★★★★★

Wil je bijdragen aan de bescherming van vleermuizen, deze fascinerende nachtdieren een veilige schuilplaats bieden, of misschien gewoon de populatie muggen in je omgeving verminderen? Dan is een vleermuiskast wellicht iets voor jou. Het kiezen van de juiste vleermuiskast kan echter lastig zijn met zo veel opties beschikbaar op de markt. In dit artikel helpen we je navigeren door de top 10 vleermuiskast-producten die momenteel beschikbaar zijn, volgens ons meest recente onderzoek. Of je nu op zoek bent naar de hoogste kwaliteit, de beste prijs-kwaliteitverhouding, of specifieke kenmerken zoals formaat of materiaaltype, we hebben het allemaal voor je onderzocht. Lees verder en ontdek welke vleermuiskast het beste bij jouw wensen past.

Een vleermuiskast is een speciaal ontworpen schuilplaats voor vleermuizen. Vergelijkbaar met een vogelhuisje, maar dan ontworpen voor deze specifieke diersoort. Het helpt deze nuttige dieren een veilige plek te geven om te rusten of zich voort te planten. Typisch zijn vleermuiskasten gemaakt van onbehandeld hout en hebben ze smalle openingen die aantrekkelijk zijn voor vleermuizen, aangezien hun natuurlijke schuilplaatsen vaak spleten en kieren zijn. Door een vleermuiskast in je tuin op te hangen, draag je bij aan de bescherming van deze bijzondere diersoort, die helaas in veel gebieden met uitsterven wordt bedreigd.

Check Uit

Onze favoriet #1

Wildlife Friend Vleermuiskast

Wildlife Friend Vleermuiskast

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De WILDLIFE FRIEND Vleermuiskast is een duurzaam en weerbestendig woononderkomen voor vleermuizen, gemaakt van onbehandeld grenenhout met een metalen dak. Door de slimme constructie, inclusief een smalle invliegopening en voldoende grip aan de achterwand, biedt het huis zowel bescherming als comfort voor de vleermuizen. Ideaal voor zowel zomer- als winterseizoenen, kan deze vleermuiskast moeiteloos een plek vinden in je tuin of balkon dankzij de voorgeboorde ophanging. De gepaste houtverwerking zorgt voor een aangename temperatuurbalans in de nestkast. En mocht je niet helemaal tevreden zijn met je aankoop, biedt de fabrikant een 30-dagen geld-teruggarantie. Met afmetingen van 28cm x 10,5cm x 47cm, past dit vleermuishuis prima in elke buitenruimte.

 • Voordeel 1: De WILDLIFE FRIEND vleermuiskast is weerbestendig en duurzaam, gemaakt van onbehandeld grenenhout. Dit betekent dat hij bestand is tegen de elementen en langdurig gebruikt kan worden, ongeacht het seizoen.
 • Voordeel 2: Het natuurlijke hout en de smalle invliegopening van de vleermuiskast bieden bescherming tegen doorgang en rovers. Dit zorgt ervoor dat de vleermuizen een veilige en beschermde ruimte hebben om te rusten en te leven.
 • Voordeel 3: Het vleermuishuis is ontworpen voor gebruik in alle seizoenen, zowel in zomer- als winterkwartieren. Dit is bijzonder handig, omdat je hierdoor geen aparte schuilplaatsen voor verschillende seizoenen hoeft aan te schaffen.
 • Voordeel 4: Dankzij het gebruik van onbehandeld, ademend hout is de binnentemperatuur in de nestkast altijd in evenwicht. Dit zorgt voor een comfortabele omgeving voor de vleermuizen, wat hun overlevingskans kan vergroten.
 • Voordeel 5: Met de voorgeboorde ophanging kun je de vleermuiskast snel en eenvoudig bevestigen. Dit bespaart je tijd en moeite, en je hebt geen specialistische kennis of extra gereedschap nodig om de kast op te hangen.
 • Op basis van de verstrekte productinformatie zijn deze nadelen moeilijk te identificeren, aangezien de beschrijving geen expliciete gebreken of tekortkomingen van het product vermeldt. Op basis van de functies en kenmerken die worden beschreven, zou ik het volgende kunnen suggereren:
 • Nadeel 1: Het product is gemaakt van onbehandeld grenenhout, waardoor het mogelijk vatbaar is voor schade door houtetende insecten of schimmels.
 • Nadeel 2: De vleermuiskast heeft een smalle invliegopening die, hoewel bedoeld om bescherming te bieden tegen doorvoer en rovers, mogelijk een belemmering kan vormen voor grotere vleermuissoorten.
 • Nadeel 3: De vermelde afmetingen zouden te klein kunnen zijn voor sommige soorten vleermuizen, waardoor de bruikbaarheid van het product voor bepaalde kopers zou kunnen worden beperkt.
 • Nadeel 4: Hoewel de weerbestendigheid een voordeel is, suggereert de beschrijving niet dat er extra isolatie is wat mogelijk nodig zou kunnen zijn in extreem koude omstandigheden.
 • Nadeel 5: Terwijl de beschrijving een makkelijke installatie belooft met een voorgeboorde ophanging, vermeldt het niet de eventuele benodigde extra gereedschappen of vaste gebieden, waardoor de installatie mogelijk toch lastiger kan zijn dan gesuggereerd. De locatie en wijze van bevestiging kan ook beperkend zijn voor sommige gebruikers, afhankelijk van hun ruimte en mogelijkheden.

Onze favoriet #2

Relaxdays Vleermuiskast

Relaxdays Vleermuiskast

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vleermuiskast van het merk Relaxdays is een helpende hand voor de vleermuizen in jouw tuin, die het mogelijk maakt voor hen om gemakkelijk een huisje te vinden. Deze zorgvuldig ontworpen vleermuishuis heeft een smalle invliegopening om de nachtdieren te beschermen tegen hun vijanden. Gemaakt van natuurlijk dennenhout, zorgt deze bruine nestkast voor goede houvast, dankzij de groeven. Het is belangrijk dat je de vleermuiskast op een windvrij, zonnig plekje ophangt, minimaal 4 meter hoog. Deze grote vleermuiskast heeft afmetingen van circa 37 x 22 x 12,5 cm, met een invliegopening van ongeveer 18 x 2 cm.

 • Voordeel 1: Natuurbescherming: Met de Relaxdays vleermuiskast help je de vleermuizen in jouw tuin bij het vinden van een geschikte woonruimte. Hiermee draag je je steentje bij aan de bescherming van de natuur en het welzijn van deze nachtdieren.
 • Voordeel 2: Doordacht ontwerp: Het vleermuishuis van Relaxdays is voorzien van een smalle invliegopening. Dit beschermt de vleermuizen tegen mogelijke vijanden, wat bijdraagt aan hun veiligheid en rust.
 • Voordeel 3: Hoogwaardig materiaal: De vleermuiskast is gemaakt van natuurlijk dennenhout. Dit zorgt niet alleen voor een natuurlijke uitstraling, maar is ook duurzaam en sterk genoeg om aan de behoeften van de vleermuizen te voldoen.
 • Voordeel 4: Doordachte montage: De vleermuiskast is ontworpen om tegen de wind beschermd te zijn en wordt idealiter op een zonnige plek op minstens 4 meter hoogte opgehangen. Deze strategische montage draagt bij aan het comfort en de veiligheid van de vleermuizen.
 • Voordeel 5: Basis specificaties: De Relaxdays vleermuiskast heeft royale afmetingen (HxBxD: ca. 37 x 22 x 12,5 cm) met een opening van ongeveer 18 x 2 cm. Dit biedt ruime en comfortabele leefruimte voor de vleermuizen in jouw tuin.
 • Nadeel 1: De vleermuiskast van Relaxdays vereist op zijn minst enige kennis van montage. Je moet het op de juiste plek, beschut tegen wind en op een zonnige plaats, en minstens 4 meter hoog kunnen ophangen. Dit kan een uitdaging zijn als je niet handig bent of geen geschikte plaats hebt.
 • Nadeel 2: De kast is gemaakt van natuurlijk dennenhout. Hoewel dit ecologisch kan zijn, betekent het waarschijnlijk dat het vatbaarder is voor weersinvloeden en minder duurzaam kan zijn dan materialen zoals kunststof of metaal.
 • Nadeel 3: De afmetingen van de invliegopening (18 x 2 cm) kunnen mogelijk wat beperkt zijn voor sommige vleermuissoorten. Ondanks het feit dat dit vleermuizen kan beschermen tegen grotere roofdieren, kan het ook een belemmering vormen voor grotere vleermuissoorten.
 • Nadeel 4: De buitenafmetingen van de kast (37 x 22 x 12,5 cm) zouden te groot kunnen zijn voor sommige tuinen of balkons, wat een probleem zou kunnen zijn bij het vinden van een geschikte locatie voor de montage.
 • Nadeel 5: Gezien de relatief grote afmetingen van deze vleermuiskast, kan het ontwerp niet erg discreet zijn. Als je iets minder opvallends zoekt, dan is dit model misschien niet de beste keuze.

Onze favoriet #3

Ecol-Logic Vleermuiskast

Ecol-Logic Vleermuiskast

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vleermuiskast van het merk Ecol-logic is een uniek, met de hand vervaardigd product, gemaakt van onbehandeld grenenhout, speciaal ontworpen met het oog op de delicaatheid van vleermuizen. De kast is met vakmanschap beschilderd en dient op een hoogte van minimaal 4 meter geplaatst te worden, altijd gericht naar een open ruimte. Met deze vleermuiskast bied je een veilige en comfortabele schuilplaats voor deze nuttige, nachtelijke vliegers.

 • Voordeel 1: De Lecerrot Vleermuiskast is weerbestendig en duurzaam, wat betekent dat deze vleermuiskast bestand is tegen alle soorten weersomstandigheden. Het wordt gemaakt van de meest duurzame houtsoorten die onbehandeld zijn, zodat het zowel in de zomer als in de winter gebruikt kan worden.
 • Voordeel 2: Het specifieke ontwerp van de Lecerrot Vleermuiskast biedt bescherming tegen tocht en roofdieren. Dit zorgt ervoor dat lokale vleermuizen een geschikte en veilige plek vinden om te verblijven.
 • Voordeel 3: Door vleermuizen in je tuin aan te trekken, help je het ecosysteem. Vleermuizen zijn nuttige ongediertebestrijders en kunnen ongewenste insecten zoals muggen en dazen vangen. Dit zorgt voor aangenamere, muggenvrije nachten tijdens de zomer.
 • Voordeel 4: De Lecerrot Vleermuiskast is het hele jaar door beschikbaar voor gebruik door de vleermuizen. Het kan in de zomer dienen als schuilplaats en in de winter als nest- en winterslaapplaats. Dit maakt het een ideale habitat voor vleermuizen in je tuin, ongeacht het seizoen.
 • Voordeel 5: Dit vleermuishuis is ook een doordachte toevoeging aan je tuindecoratie. Wanneer de dieren in de schemering op zoek gaan naar voedsel, heb je een prachtige gelegenheid om ze te observeren. Dan kan je genieten van de natuur in je eigen tuin zonder de dieren te storen.
 • Het beoordelen van producten hangt grotendeels af van de gegeven informatie. Uit de gegeven productbeschrijving van de Lecerrot Vleermuiskast, kan ik echter weinig concrete nadelen halen. Toch zal ik proberen een aantal potentiële nadelen te identificeren:
 • Nadeel 1: Terwijl de beschrijving opgeeft dat het product weerbestendig en duurzaam is, wordt er niet vermeld welk soort hout er wordt gebruikt. Sommige houtsoorten zijn misschien duurzamer dan andere, en het feit dat dit niet wordt gespecificeerd, kan een nadeel zijn voor degenen die dergelijke details belangrijk vinden.
 • Nadeel 2: Het ontwerp van de vleermuiskast is misschien niet geschikt voor alle soorten vleermuizen. Sommige soorten hebben mogelijk een specifieke configuratie of grootte van de opening nodig om zich veilig te voelen.
 • Nadeel 3: De beschrijving vermeldt dat de vleermuiskast het hele jaar door beschikbaar is en in de winter als nest- en winterslaapplaats kan dienen, maar in sommige extreme weersomstandigheden kan het niet voldoen aan de behoeften van de dieren.
 • Nadeel 4: Alhoewel het idee van het hebben van een vleermuiskast in je tuin voor sommigen aantrekkelijk kan zijn, kan het constante nachtelijke activiteit en mogelijke lawaai voor anderen als onaangenaam worden ervaren.
 • Nadeel 5: Hoewel het dient als een tuindecoratie, kan het design van de vleermuiskast niet bij de stijl of esthetiek van iedere tuin passen. Esthetische voorkeuren kunnen variëren en dit product biedt geen variatie in ontwerpstijlen of kleuren.

Onze favoriet #4

Lecerrot Vleermuiskast

Lecerrot Vleermuiskast

Waarom we het gekozen hebben

Het Vleermuiskast van het merk Lecerrot is een stabiel en weerbestendig onderkomen voor vleermuizen, gemaakt van duurzaam onbehandeld hout. Met zijn vleermuisvriendelijk design, biedt het kastje bescherming tegen tocht en roofdieren, terwijl het voldoende grip biedt voor de dieren om binnen te komen. Bovendien draagt het bij aan rustige en aangename avonden doordat vleermuizen van nature ongedierte bestrijden. Het vleermuiskastje is het hele jaar door te gebruiken, ideaal als zomerse schuilplaats of winters nest- en slaapplek in je tuin. Daarnaast biedt het jou als tuinliefhebber een unieke kans om deze dieren te observeren, vooral in de schemering wanneer ze op zoek gaan naar voedsel. Een functionele en doordachte toevoeging aan je tuindecoratie dus!

 • Voordeel 1: De Lecerrot Vleermuiskast is weerbestendig en duurzaam, wat betekent dat deze vleermuiskast bestand is tegen alle soorten weersomstandigheden. Het wordt gemaakt van de meest duurzame houtsoorten die onbehandeld zijn, zodat het zowel in de zomer als in de winter gebruikt kan worden.
 • Voordeel 2: Het specifieke ontwerp van de Lecerrot Vleermuiskast biedt bescherming tegen tocht en roofdieren. Dit zorgt ervoor dat lokale vleermuizen een geschikte en veilige plek vinden om te verblijven.
 • Voordeel 3: Door vleermuizen in je tuin aan te trekken, help je het ecosysteem. Vleermuizen zijn nuttige ongediertebestrijders en kunnen ongewenste insecten zoals muggen en dazen vangen. Dit zorgt voor aangenamere, muggenvrije nachten tijdens de zomer.
 • Voordeel 4: De Lecerrot Vleermuiskast is het hele jaar door beschikbaar voor gebruik door de vleermuizen. Het kan in de zomer dienen als schuilplaats en in de winter als nest- en winterslaapplaats. Dit maakt het een ideale habitat voor vleermuizen in je tuin, ongeacht het seizoen.
 • Voordeel 5: Dit vleermuishuis is ook een doordachte toevoeging aan je tuindecoratie. Wanneer de dieren in de schemering op zoek gaan naar voedsel, heb je een prachtige gelegenheid om ze te observeren. Dan kan je genieten van de natuur in je eigen tuin zonder de dieren te storen.
 • Het beoordelen van producten hangt grotendeels af van de gegeven informatie. Uit de gegeven productbeschrijving van de Lecerrot Vleermuiskast, kan ik echter weinig concrete nadelen halen. Toch zal ik proberen een aantal potentiële nadelen te identificeren:
 • Nadeel 1: Terwijl de beschrijving opgeeft dat het product weerbestendig en duurzaam is, wordt er niet vermeld welk soort hout er wordt gebruikt. Sommige houtsoorten zijn misschien duurzamer dan andere, en het feit dat dit niet wordt gespecificeerd, kan een nadeel zijn voor degenen die dergelijke details belangrijk vinden.
 • Nadeel 2: Het ontwerp van de vleermuiskast is misschien niet geschikt voor alle soorten vleermuizen. Sommige soorten hebben mogelijk een specifieke configuratie of grootte van de opening nodig om zich veilig te voelen.
 • Nadeel 3: De beschrijving vermeldt dat de vleermuiskast het hele jaar door beschikbaar is en in de winter als nest- en winterslaapplaats kan dienen, maar in sommige extreme weersomstandigheden kan het niet voldoen aan de behoeften van de dieren.
 • Nadeel 4: Alhoewel het idee van het hebben van een vleermuiskast in je tuin voor sommigen aantrekkelijk kan zijn, kan het constante nachtelijke activiteit en mogelijke lawaai voor anderen als onaangenaam worden ervaren.
 • Nadeel 5: Hoewel het dient als een tuindecoratie, kan het design van de vleermuiskast niet bij de stijl of esthetiek van iedere tuin passen. Esthetische voorkeuren kunnen variëren en dit product biedt geen variatie in ontwerpstijlen of kleuren.

Onze favoriet #5

Elinrat Vleermuiskast

Elinrat Vleermuiskast

Waarom we het gekozen hebben

De Elinrat Vleermuiskast is een uniek houten vleermuisnest dat bedoeld is om lokaal vleermuizen aan te trekken en te voorzien van een geschikte schuilplaats. Het is ontworpen om een comfortabele en herbruikbare leefruimte te bieden voor alle seizoenen, terwijl het fungeert als een natuurlijke habitat met een landingshulp en een ingang. Perfect om je te helpen genieten van ontspannende zomeravonden zonder onderbreking, met de geruststelling van nuttige afweermiddelen. De vleermuiskast kan direct gebruikt worden en biedt een veilige plek voor vleermuizen om te nestelen en te winterslapen, ongeacht het seizoen. Nodig vleermuizen uit in je tuin en observeer ze rustig tijdens hun nachtelijke uitjes, maar zorg ervoor dat ze niet gestoord worden.

 • Voordeel 1: De Elinrat Vleermuiskast is aantrekkelijk voor vleermuizen, dankzij de unieke, houten ontwerp. Het helpt bij het aantrekken van deze nuttige nachtdieren naar jouw omgeving en biedt hen een veilige schuilplaats.
 • Voordeel 2: Het zorgt voor ontspannende zomeravonden. Dankzij de vleermuiskast kunnen deze dieren ongedierte uit je tuin houden en zorgen voor een vredige en ongestoorde omgeving.
 • Voordeel 3: Deze vleermuiskast is ontworpen om de bescherming van vleermuizen te verbeteren. Het is gemaakt van onbehandeld tricothout, biedt een herbruikbaar verblijf voor alle seizoenen, en is ideaal voor hun bescherming het hele jaar door.
 • Voordeel 4: De Elinrat Vleermuiskast is onmiddellijk klaar voor gebruik. Het biedt veilige nest- en winterslaapmogelijkheden voor vleermuizen, perfect voor alle seizoenen. Of het nu winter is om ze te beschermen tegen de kou, of zomer voor comfortabele huisvesting, deze kast heeft het allemaal.
 • Voordeel 5: Ten slotte, de Elinrat Vleermuiskast nodigt vleermuizen uit in je tuin. Vleermuizen bieden veel voordelen zoals controle op ongedierte, en met deze kast kunnen ze een natuurlijke habitat vinden. Het biedt je ook de kans om ze te observeren terwijl ze in de schemering foerageren, vanuit het comfort van je eigen tuin.
 • Hoewel de Elinrat Vleermuiskast in het algemeen een geweldig product lijkt om vleermuizen dichter bij de natuur te brengen, kunnen er bij de close-up wel enkele nadelen optreden. Hier zijn vijf mogelijke nadelen gebaseerd op de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: De Elinrat Vleermuiskast is gemaakt van onbehandeld tricothout. Terwijl dit een positieve factor kan zijn op het gebied van milieuoverwegingen, kan het aan de andere kant betekenen dat de kast minder bestand is tegen weersomstandigheden aangezien het hout niet behandeld is.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de vleermuiskast je toevlucht en schuilplaats biedt voor vleermuizen het hele jaar door, er is geen expliciete vermelding dat het voldoende geïsoleerd is om extreme kou of hitte te weerstaan. Dit kan een nadeel zijn, vooral in gebieden met zware weersomstandigheden.
 • Nadeel 3: Er is geen landing en ingangshulp voorzien in de productbeschrijving. Terwijl dit als winst kan worden beschouwd, zal het voor sommige soorten moeilijk zijn om gemakkelijk toegang te krijgen tot de schuilplaats, vooral voor de jongere en minder ervaren vleermuizen.
 • Nadeel 4: Hoewel het product beschikt over verschillende terugkerende voordelen voor het milieu, is er geen directe indicatie dat het bijdraagt aan de controle van potentieel schadelijke insecten- of parasietenpopulaties, iets dat vleermuizen gewoonlijk in natuurlijke ecosystemen doen.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving geeft niet duidelijk aan hoe het product kan worden bevestigd of gemonteerd. Zonder deze informatie is het mogelijk dat je mogelijk extra middelen of inspanningen nodig hebt om de vleermuiskast veilig en stevig te installeren.

Onze favoriet #6

Esschert Design Vleermuiskast

Esschert Design Vleermuiskast

Waarom we het gekozen hebben

De Vleermuiskast van Esschert Design is een hoogwaardig, FSC 100% gecertificeerd product dat bedoeld is voor de instandhouding van verschillende soorten. Jij, als natuurliefhebber, zult het feit waarderen dat dit merkproduct van Esschert Design een veilige en comfortabele schuilplaats biedt voor vleermuizen, bijdragend aan de ecologische diversiteit in jouw tuin of landschap.

 • Voordeel 1: Je draagt bij aan duurzaamheid. Dit product is ‘Fsc 100%’ gecertificeerd, wat betekent dat het gemaakt is van hout uit goed beheerde bossen en daarom een milieuvriendelijke keuze is.
 • Voordeel 2: Je draagt bij aan het behoud van soorten. Door deze vleermuiskast te gebruiken, help je vleermuizen een veilige en geschikte plek te bieden om in te wonen, wat bijdraagt aan het behoud van deze waardevolle soort.
 • Voordeel 3: Je krijgt een merkproduct. Deze vleermuiskast is van Esschert Design, een gerenommeerd merk bekend om zijn stijlvolle en duurzame producten.
 • Voordeel 4: Je verwerft een stijlvol product. Als een product van Esschert Design, kun je ervan uitgaan dat deze vleermuiskast niet alleen functioneel is, maar ook een aantrekkelijk ontwerp heeft dat een aanwinst kan zijn voor je tuin of balkon.
 • Voordeel 5: Je kiest voor kwaliteit. Esschert Design staat bekend om zijn hoge kwaliteitsnormen, dus je kunt er op vertrouwen dat deze vleermuiskast duurzaam en robuust is, ontworpen om vele jaren mee te gaan.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving is het moeilijk om nadelen te vinden, omdat er niet veel specifieke details gegeven zijn over dit product van Esschert Design. Dit is echter een poging om potentiële nadelen op te sommen op algemene basis:
 • Nadeel 1: Er wordt niet vermeld of er een handleiding of instructies zijn inbegrepen voor de montage of installatie van de vleermuiskast. Dit kan voor jou problematisch zijn als je niet handig bent in het monteren van dergelijke items.
 • Nadeel 2: Het merkt niets over de weersbestendigheid van het product. Dit zou jou kunnen laten twijfelen over de duurzaamheid en levensduur van het product, vooral als het wordt blootgesteld aan ongunstige weersomstandigheden.
 • Nadeel 3: Er wordt niet vermeld of het product onderhoudsarm is en hoe vaak je de vleermuiskast schoon moet maken. Dat kan jou meer tijd en moeite kosten om het product schoon te houden dan je verwacht.
 • Nadeel 4: ‘Fsc 100%’ betekent dat het product is gemaakt van 100% FSC-gecertificeerd hout, maar deze verklaring geeft geen informatie over de kwaliteit of de soort van het gebruikte hout. De kwaliteit van het gebruikte hout kan een directe impact hebben op de duurzaamheid en levensduur van het product.
 • Nadeel 5: Hoewel het merkproduct van Esschert Design is, wordt er geen informatie gegeven over de extra functies die het product aantrekkelijk kunnen maken. Het zou beter zijn als er meer informatie beschikbaar was, zodat je een weloverwogen keuze kon maken op basis van de functies en voordelen van het product.

Onze favoriet #7

Asixxsix Vleermuiskast

Asixxsix Vleermuiskast

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Vleermuiskast van Asixxsix is een met zorg handgemaakt en weerbestendig onderkomen voor vleermuizen. Dankzij het robuuste ontwerp, dat is gecoat met materialen die tegen alle weertypes kunnen, blijft het huisje standvastig in sneeuw, regen, kou en hitte. Het heeft een dubbele kamer voor een hele vleermuiskolonie om te rusten en biedt met zijn groeven de perfecte hangplek. Hiermee bied jij een milieuvriendelijke schuilplaats voor deze nuttige dieren in jouw tuin, terras of bos. Geen zorgen, je hoeft de vleermuizen niet te lokken, ze vinden instinctief hun weg naar het huis als je het hoog en veilig ophangt. Het voorgemonteerde huis wordt geleverd met stevige haken aan de achterkant, waardoor je het gemakkelijk zelf kunt installeren aan je huis, bomen of op andere geschikte plekken.

 • Voordeel 1: Het Asixxsix vleermuiskast is handgemaakt en weerbestendig. Zorgvuldig gecoat met weerbestendige materialen, is het bestand tegen diverse weersomstandigheden zoals sneeuw, regen, kou en hitte. Je kunt dus rekenen op een duurzaam en betrouwbaar onderkomen voor vleermuizen.
 • Voordeel 2: Het ontwerp beschikt over een dubbele kamer. Dit betekent dat er voldoende ruimte is voor een hele kolonie om te slapen, voorzien van groeven aan de binnenkant voor de vleermuizen om op te hangen. Dit maakt de kast bijzonder geschikt voor buitentuin, terras, tuin, enz.
 • Voordeel 3: De Asixxsix vleermuiskast is een milieuvriendelijke oplossing. Vleermuizen vervullen een essentiële rol in het natuurlijke ecosysteem en dit vleermuishuis biedt hen een onderdak in milieuvriendelijke gebieden.
 • Voordeel 4: Met het Asixxsix vleermuiskast hoef je geen moeite te doen om vleermuizen naar jouw huis te lokken. Zodra je het huis op een hoge locatie plaatst, veilig van potentiële roofdieren, zullen vleermuizen op eigen houtje hun weg ernaartoe vinden aangezien ze instinctief elke nacht op zoek gaan naar nieuwe rustplaatsen.
 • Voordeel 5: De Asixxsix vleermuiskast levert eenvoud bij installatie. Het voorgemonteerde vleermuishuis biedt een veilige schuilplaats voor vleermuizen, houdt ze droog en comfortabel tijdens hun slaap en wordt geleverd met stevige haken aan de achterkant voor gemakkelijke installatie. Je kunt het dus eenvoudig bevestigen aan je huis, bomen of andere geschikte locaties.
 • Nadeel 1: Ondanks dat het vleermuishuis is gemaakt van weerbestendig materiaal, kan het nog steeds mogelijk zijn dat extreme weersomstandigheden invloed hebben op de duurzaamheid en levensduur van het product.
 • Nadeel 2: Het ontwerp van het vleermuishuis met een dubbele kamer kan voor sommige soorten vleermuizen ongeschikt zijn, die bij voorkeur in kleinere, meer geïsoleerde ruimtes vertoeven. Dit kan dus mogelijk een beperking zijn in de soorten vleermuizen die dit huis kunnen gebruiken.
 • Nadeel 3: Het product garandeert niet dat vleermuizen effectief worden aangetrokken om te nestelen, ook al is de positie hoog en ver van roofdieren. Dit betekent dat er een kans bestaat dat je de vleermuiskast installeert, maar het wordt niet bezet door vleermuizen.
 • Nadeel 4: De eenvoudige installatie is gebaseerd op de veronderstelling dat je een geschikte plaats hebt waar je het kunt ophangen. Als je geen bomen of geschikte oppervlakken in je tuin hebt, kan het installeren van het vleermuishuis een uitdaging vormen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product een veilige en droge plaats biedt voor de vleermuizen, worden er geen maatregelen of functies genoemd die rekening houden met mogelijke veranderingen in het milieu, zoals temperatuur, die het comfort en de levensvatbaarheid van het huis voor vleermuizen kunnen beïnvloeden.

Onze favoriet #8

Ferplast Vleermuiskast

Ferplast Vleermuiskast

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Ferplast Vleermuiskast is een ecologische en natuurvriendelijke oplossing om je te beschermen tegen muggen en andere ongewenste insecten. Het biedt onderdak aan vleermuizen – natuurlijke insectenbestrijders. Deze bat box is gemaakt van berkenmultiplex zonder het gebruik van schadelijke lijmen of kleurstoffen, wat het een veilige keuze maakt voor het milieu. Tussen april en oktober raden we je aan het vleermuishuis buiten op de muur van je huis of aan een boom te bevestigen op een hoogte van ongeveer 4 meter, met behulp van de stevige metalen haken. De vleermuiskast heeft een sleuf aan de onderkant van de voorwand voor vleermuizen om vrij in en uit te kunnen. Met afmetingen van 39 x 7 x 58 cm, past hij discreet in jouw tuin.

 • Voordeel 1: De Vleermuiskast van Ferplast dient als een ecologische en natuurlijke manier om jezelf te beschermen tegen muggen en vervelende insecten. Door vleermuizen een onderkomen te bieden, kun je deze dieren inzetten als een natuurlijke plaagbestrijding.
 • Voordeel 2: De Vleermuiskast van Ferplast is vervaardigd van berkenmultiplex. Dit betekent dat het product niet alleen van hoge kwaliteit is, maar ook dat er geen schadelijke lijmen of kleurstoffen zijn gebruikt. Dit respecteert niet alleen de gezondheid van de dieren, maar ook van de omgeving.
 • Voordeel 3: In de periode van april tot oktober kan het nest eenvoudig buitenshuis worden bevestigd op een muur of aan een boom. Dit kan met behulp van de stevige metalen haken die bij de vleermuiskast komen. Je hoeft dus geen extra materialen aan te schaffen.
 • Voordeel 4: De vleermuiskast heeft een handige sleuf in het onderste deel van de voorwand. Dit zorgt ervoor dat de vleermuizen vrij in en uit kunnen vliegen, waardoor de dieren zich veilig en vrij zullen voelen in de kast.
 • Voordeel 5: Met totale afmetingen van 39 x 7 x 58 cm is de Vleermuiskast van Ferplast compact maar biedt het voldoende ruimte voor de vleermuizen. Dit maakt het de ideale keuze voor zowel kleine als grote tuinen.
 • Nadeel 1: Het vleermuiskast van Ferplast is gemaakt van berkenmultiplex. Hoewel dit een sterk materiaal is, kan het bij weersinvloeden alsnog gaan vervormen of rotten.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de vleermuiskast geen schadelijke lijmen of kleurstoffen bevat, impliceert dit niet dat het volledig opgewassen is tegen de elementen. Bescherming tegen regen, wind, en hagel kan onvoldoende zijn.
 • Nadeel 3: De vleermuiskast moet op een bepaalde hoogte (ongeveer 4 meter) worden bevestigd, wat lastig kan zijn als je geen geschikte plaats of de juiste gereedschappen hebt. Dit kan een belemmering zijn voor de installatie.
 • Nadeel 4: Het vleermuis huis heeft een sleuf in het onderste deel van de voorwand, dit kan voor sommige dieren een drempel vormen om de kast in te gaan, waardoor het zijn functionaliteit voor bepaalde soorten vleermuizen verliest.
 • Nadeel 5: De afmetingen van de vleermuiskast (39 x 7 x 58 cm) suggereren dat de kast misschien niet ruim genoeg is voor grotere soorten vleermuizen of grotere groepen, wat de effectiviteit ervan kan beperken.

Onze favoriet #9

Relaxdays Vleermuiskast

Relaxdays Vleermuiskast

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vleermuiskast van het merk Relaxdays is een doordacht ontworpen natuurconservatietool die fungeert als een veilige schuilplaats voor inheemse vleermuizen. Deze kast, gemaakt van onbehandeld hout met een ruw oppervlak, stelt de vleermuizen in staat om stevig vast te zitten en te klimmen. Hij is uitgerust met een smalle invliegopening die vleermuizen beschermt tegen roofdieren. De installatie van de vleermuiskast vereist een zonnige plek die minimaal 4 meter hoog is om windbestendig te zijn. De afmetingen van dit XL vleermuishotel zijn ca. 55 x 35 x 7,5 cm en de opening meet ca. 28,5 x 3,5 cm.

 • Voordeel 1: Je draagt bij aan natuurbescherming. Door het aanschaffen van de Relaxdays vleermuiskast, help jij de inheemse vleermuis aan een veilig onderkomen.
 • Voordeel 2: De vleermuiskast is zeer doordacht ontworpen, met een smalle invliegopening. Dit biedt de vleermuizen bescherming tegen roofdieren en stelt ze in staat een veilige plaats te vinden om te verblijven.
 • Voordeel 3: De vleermuiskast is gemaakt van onbehandeld hout. Dit ruwe oppervlak biedt vleermuizen een stevige grip voor het klimmen.
 • Voordeel 4: De montage van het product is eenvoudig. Je kunt de vleermuiskast winddicht plaatsen op een hoogte van minstens 4 meter. Het wordt aangeraden om een zonnige plek te kiezen.
 • Voordeel 5: De Relaxdays vleermuiskast heeft royale afmetingen, waardoor er voldoende ruimte is voor de vleermuizen. Met afmetingen van ongeveer 55 x 35 x 7,5 cm en een opening van 28,5 x 3,5 cm, kunnen de vleermuizen comfortabel verblijven en zich gemakkelijk verplaatsen.
 • Nadeel 1: De Relaxdays vleermuiskast is gemaakt van onbehandeld hout. Hoewel dit een ruw oppervlak biedt dat vleermuizen helpt om vast te houden en te klimmen, kan het ook gemakkelijker worden aangetast door weersinvloeden, wat de duurzaamheid van het product kan beïnvloeden.
 • Nadeel 2: De vleermuisbox van Relaxdays moet op een hoogte van minimaal 4 meter worden geïnstalleerd. Dit kan een uitdaging zijn als je geen geschikte plek in je tuin of aan je huis hebt. Het kan ook extra gereedschap en goed vakmanschap vereisen om deze veilig te installeren.
 • Nadeel 3: De beschrijving suggereert dat het product winddicht moet worden gemaakt. Dit kan betekenen dat je extra stappen moet nemen om ervoor te zorgen dat de vleermuiskast veilig en winddicht is bevestigd, wat extra tijd en moeite kan kosten.
 • Nadeel 4: De vleermuiskast zou op een zonnige plek geplaatst moeten worden. Dit beperkt de installatiemogelijkheden als je tuin of eigendom niet over een dergelijk gebied beschikt.
 • Nadeel 5: Hoewel de XL afmetingen ervoor zorgen dat er meer vleermuizen in de kast passen, kan de grootte van de kast problematisch zijn als je maar beperkte ruimte hebt. De afmetingen van 55 x 35 x 7,5 cm kunnen dominant zijn in een kleine ruimte.

Onze favoriet #10

Tidyard Vleermuiskast

Tidyard Vleermuiskast

Waarom we het gekozen hebben

De Vleermuiskast van het merk Tidyard is een hoogwaardig onderkomen voor vleermuizen, gemaakt van massief dennenhout wat voor duurzaamheid en robuustheid zorgt. Met de afmetingen van 30 x 20 x 38 cm biedt het voldoende ruimte voor vleermuizen om zich te nestelen. Dankzij de meegeleverde metalen ophanghaken kun je de kast gemakkelijk installeren op een gewenste plek. Bovendien is de vleermuiskast ongecompliceerd te reinigen wat bijdraagt aan de algehele gebruiksvriendelijkheid van het product.

 • Voordeel 1: De vleermuiskast is gemaakt van massief dennenhout. Dit maakt het niet alleen duurzaam en langdurig, maar geeft het ook een natuurlijke uitstraling die mogelijk aantrekkelijk is voor vleermuizen.
 • Voordeel 2: De kast heeft een comfortabel formaat met afmetingen van 30 x 20 x 38 cm. Dit biedt voldoende ruimte voor vleermuizen om zich veilig en comfortabel te voelen.
 • Voordeel 3: De vleermuiskast is inclusief metalen ophanghaken. Dit maakt de installatie gemakkelijk, je kunt het simpelweg ergens ophangen zonder de noodzaak om extra ophangmaterialen aan te schaffen.
 • Voordeel 4: Je kunt deze vleermuiskast heel gemakkelijk schoonmaken. Hierdoor kan je ervoor zorgen dat de vleermuizen altijd in een schone en hygiënische omgeving verblijven.
 • Voordeel 5: De Tidyard vleermuiskast is gemaakt en ontworpen voor gebruik buitenshuis. Het dennenhout en de metalen haken zijn sterk genoeg om weersinvloeden te weerstaan.
 • Nadeel 1: De vleermuiskast is gemaakt van massief dennenhout. Dit materiaal kan mogelijk niet duurzaam zijn in bepaalde weersomstandigheden of gevoelig zijn voor houtetende ongedierte zoals termieten.
 • Nadeel 2: De afmetingen van deze kast, 30 x 20 x 38 cm, kunnen te klein zijn voor sommige soorten vleermuizen, die genoeg ruimte nodig hebben om te bewegen en te nestelen.
 • Nadeel 3: In hoewel het product wordt geleverd met metalen ophanghaken, gebaseerd op de informatie gegeven, worden er geen schroeven of bevestigingsmiddelen meegeleverd. Dit kan het moeilijk maken om het op te hangen, vooral als je niet technisch onderlegd bent.
 • Nadeel 4: De vleermuiskast wordt geadverteerd als makkelijk schoon te maken, maar er wordt geen specifiek systeem of methode beschreven om dit gemakkelijk te maken. Dit kan betekenen dat er enig giswerk nodig is aan jouw kant.
 • Nadeel 5: Er is geen verdere informatie gegeven over speciale kenmerken of ontwerpdetails die kunnen helpen bij het aantrekken van vleermuizen. Dit kan betekenen dat het product mogelijk niet effectief is bij het aantrekken van vleermuizen in je tuin of buitenruimte.
 • Let op, mijn analyse is uitsluitend gebaseerd op de gegeven productbeschrijving. Ik raad je aan om meer productreviews te lezen of directe feedback van de fabrikant of leverancier te vragen voor een meer volledige evaluatie.

Na uren onderzoek en het vergelijken van tientallen producten, kan worden geconcludeerd dat de aankoop van een vleermuiskast zeker de moeite waard is. Je zult verbaasd zijn over de variëteit en kwaliteit van de vleermuiskasten die op de markt beschikbaar zijn. Er zijn er voor elke smaak, behoefte en budget. Van eenvoudige en betaalbare modellen, tot geavanceerdere designopties. Het kiezen van de beste hangt af van je persoonlijke voorkeur en de specifieke behoeften van de vleermuizen in jouw omgeving. Met deze top tien vleermuiskasten kun je echter niet fout gaan, dus kies de kast die je het meest aanspreekt en draag bij aan de bescherming en de bevordering van de lokale vleermuispopulatie.

Inhoudsopgave