a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Vleeshamer: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste vleeshamers op de markt volgens recent onderzoek, geselecteerd om jouw kookervaring te verbeteren.

Unser Favorit: Timesetl Vleeshamer

Timesetl Vleeshamer
★★★★★

Unser Favorit: Juliyeh Vleeshamer

Juliyeh Vleeshamer
★★★★★

Unser Favorit: Zmren Vleeshamer

Zmren Vleeshamer
★★★★★

Unser Favorit: Yoyiag Vleeshamer

Yoyiag Vleeshamer
★★★★★

Unser Favorit: Relota Vleeshamer

Relota Vleeshamer
★★★★★

Unser Favorit: Wenco Vleeshamer

Wenco Vleeshamer
★★★★★

Unser Favorit: Westmark Vleeshamer

Westmark Vleeshamer
★★★★★

Unser Favorit: Rösle Vleeshamer

Rösle Vleeshamer
★★★★★

Unser Favorit: Sinzau Vleeshamer

Sinzau Vleeshamer
★★★★★

Als een echte fijnproever weet jij dat de bereiding van vlees net zo belangrijk is als de kwaliteit ervan. Een goede vleeshamer, ook wel vleesmalleet genoemd, is onmisbaar in elke keuken, omdat het bijdraagt aan de malsheid en de smaak van je vleesgerechten. Dankzij ons nieuwe, uitgebreide onderzoek hebben we de tien beste vleeshamers op de markt voor je op een rijtje gezet en deze grondig getest. Lees verder om te ontdekken welke vleeshamer de beste is voor jou – of je nu een aspirant-thuiskok bent of een ervaren chef-kok, wij hebben de perfecte optie voor je gevonden.

Een vleeshamer is een keukengereedschap dat jij als kok gebruikt om vlees mals te maken voor het koken. Het heeft twee verschillende gezichten, één plat en één met puntjes. Met het platte gedeelte kun je het vlees platter slaan, waardoor het sneller en gelijkmatiger kookt, terwijl het deel met de puntjes helpt om de vezels van het vlees te breken en het malser te maken. Door het gebruik van een vleeshamer, kun je dus zorgen voor mals, heerlijk vlees, elke keer als je kookt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Timesetl Vleeshamer

Timesetl Vleeshamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TIMESETL Vleeshamer is een hoogwaardige keukentool, vervaardigd uit een voedselveilige aluminiumlegering en met een stevige, duurzame constructie. Deze vleeshamer, met aan één zijde 140 scherpe stekels en aan de andere zijde een vlak oppervlak, is ontworpen om vlees te verzachten en smaakvol te bereiden. Het grote oppervlak maakt de voorbereiding van je vlees zeer efficiënt. De handgreep, gemaakt van ABS-kunststof, zorgt voor een antislip grip en is zo uitgebalanceerd dat het hameren niet zwaar aanvoelt – de hamer doet het werk, niet jouw arm. Naast vlees kan dit multifunctionele keukenhulpje ook gebruikt worden voor noten, ijs en knoflook. De hamer is eenvoudig te reinigen met de hand (niet vaatwasserbestendig) en heeft een handige ophanglus.

 • Voordeel 1: De vleeshamer van TIMESETL is handwasbaar en makkelijk op te bergen. Het heeft een gat in het handvat om het eenvoudig op te hangen na het schoonmaken.
 • Voordeel 2: Het is gemaakt van een voedselgeschikte aluminiumlegering met een stevige constructie uit één stuk. Dit zorgt voor een sterk en duurzaam product dat lang meegaat, zelfs na regelmatig gebruik.
 • Voordeel 3: De vleeshamer biedt een dubbelzijdig en groot oppervlak voor meer efficiëntie. Met 140 scherpe stekels aan de ene kant om het vlees malser te maken, en een vlak oppervlak aan de andere kant om het vlees te stampen, impleert dit product een makkelijkere en snellere vleesvoorbereiding.
 • Voordeel 4: Met zijn ergonomisch design en een handvat van ABS-kunststof, ligt deze hamer goed in de hand en rolt niet uit je greep. Daardoor is het mogelijk om met minimale inspanning het vlees licht te hameren.
 • Voordeel 5: De vleeshamer is verbazingwekkend multifunctioneel. Niet alleen kun je verschillende soorten vlees, zoals kip, steak, en rundvlees ermee malser maken, maar je kan het ook gebruiken voor het pletten van noten, ijs, knoflook en andere voedingsmiddelen in de keuken.
 • Nadeel 1: Hoewel de vleeshamer van ABS-kunststof gemaakt is en een antislipfunctie heeft, kan het nog steeds mogelijk zijn dat de hamer uit je hand rolt, zeker als je handen nat of zeer vettig zijn.
 • Nadeel 2: De vleeshamer is niet geschikt voor de vaatwasser. Dit betekent dat je het na gebruik handmatig moet schoonmaken, wat misschien minder handig is als je liever alle keukengerei samen in de vaatwasser stopt.
 • Nadeel 3: Zwaar hameren kan een uitdaging zijn. De productomschrijving geeft aan dat de vleeshamer goed is uitgebalanceerd voor licht hameren. Voor zwaarder vlees kan dit een probleem zijn, waarbij je mogelijk meer kracht moet gebruiken dan je denkt.
 • Nadeel 4: Hoewel de hamer van een voedselveilige aluminiumlegering is gemaakt, kan de hamer na verloop van tijd wellicht verkleuren of aantasten, vooral omdat hij niet vaatwasserbestendig is.
 • Nadeel 5: Het gat in de handgreep dat bedoeld is om de hamer op te hangen, kan misschien als onhandig worden ervaren als je de hamer liever in een lade opbergt. Dit kan namelijk ruimte in beslag nemen of ongemakkelijk zijn tijdens het hanteren van de hamer.

Onze favoriet #2

Juliyeh Vleeshamer

Juliyeh Vleeshamer

Waarom we het gekozen hebben

De Juliyeh vleeshamer is een dubbelzijdig keukengereedschap dat jouw culinaire ervaring naar een hoger niveau tilt. Met een spike-kant breekt het de vleesvezels na een paar zachte tikken, terwijl de platte kant het vlees uitbreidt en verzacht, waardoor het zachter en gladder wordt en kruiden gemakkelijker kunnen worden geabsorbeerd. Daarnaast heeft deze vleeshamer een ergonomisch ontworpen handvat dat zorgt voor comfort en gebruiksgemak.

 • Voordeel 1: De vleeshamer van Juliyeh heeft een dubbelzijdig ontwerp dat zowel praktisch als functioneel is. Dit stelt je in staat om verschillende kooktechnieken te gebruiken, afhankelijk van wat je nodig hebt.
 • Voordeel 2: Aan de ene kant heeft de vleeshamer spikes, die je kunnen helpen om de vleesvezels eenvoudig en efficiënt te breken door er slechts een paar keer zachtjes op te tikken. Dit zorgt voor mals vlees en een verbeterde textuur.
 • Voordeel 3: Aan de andere zijde van de hamer is er een plat oppervlak. Deze kant kan je gebruiken om het vlees te vlakken. Dit proces kan het vlees verzachten, wat gunstig kan zijn voor de kooktijd en het eindresultaat.
 • Voordeel 4: Door de vleesvezels te breken en het vlees te verzachten met deze hamer, kunnen kruiden en marinades beter in het vlees trekken. Dit resulteert in een rijker en dieper smaakprofiel.
 • Voordeel 5: De vleeshamer van Juliyeh heeft een ergonomisch handvat. Het slimme ontwerp van dit handvat kan handvermoeidheid verminderen tijdens het gebruik, waardoor het nog gemakkelijker wordt om je perfecte maaltijd te bereiden.
 • nadeel 1: De productbeschrijving vermeldt niet of de vleeshamer vaatwasserbestendig is. Dit is een essentieel punt om op te letten, aangezien dit de schoonmaakprocedure aanzienlijk kan vergemakkelijken.
 • nadeel 2: Ook is er niets opgenomen over het materiaal van de vleeshamer. Omdat de duurzaamheid van het product afhangt van het materiaal, kan dit een nadeel zijn voor de gebruiker.
 • nadeel 3: De vleeshamer heeft een dubbelzijdig ontwerp, wat betekent dat het twee functionaliteiten heeft. Hoewel dit over het algemeen een voordeel is, kan het problemen opleveren als de ene zijde beter werkt dan de andere, wat kan leiden tot inconsistentie.
 • nadeel 4: Zonder informatie over het gewicht van de hamer, kan het gebruik ervan vermoeiend zijn, vooral als het zwaar is en bij langdurig gebruik.
 • nadeel 5: Ten slotte, hoewel het product beschikt over een ergonomisch handvat, geeft het niet aan of dit handvat antislip is. Dit kan het moeilijk maken om een goede grip te houden tijdens het gebruik, vooral als je handen nat zijn.

Onze favoriet #3

Zmren Vleeshamer

Zmren Vleeshamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ZMREN vleeshamer is een veelzijdige tool voor elke keuken, ontworpen om je vlees te verzachten en de bereidingstijd te verminderen. Met een dubbelzijdig design, een vlakke kant en een afgeronde kant, is deze hamer perfect voor het verzachten van allerlei soorten vlees, inclusief rund, varken en kip. Het hoogwaardige roestvrijstalen design met polijstafwerking garandeert duurzaamheid en weerstand tegen roest en corrosie. Dankzij de vleeshamer kunnen marinades, specerijen en aroma’s snel en gelijkmatig doordringen in het vlees, waardoor de gaartijd tot 40% en de marinadetijd tot slechts 5 minuten kan worden verminderd. De hamer is eenvoudig op te bergen door de handige ophanglus en is niet alleen veelzijdig in het behandelen van diverse vleessoorten, maar ook nuttig voor het fijnmaken van noten, ijs, knoflook en andere voedingsmiddelen.

 • Voordeel 1: De vleeshamer is gemaakt van roestvrij staal van hoge kwaliteit. Dit betekent dat het maximale bescherming biedt tegen roest en corrosie, en bovendien uitstekende slijtvastheid bezit.
 • Voordeel 2: Dankzij de roestvrijstalen tanden kan de vleeshamer taaie vleesvezels ontbinden. Dit maakt het ideaal voor het doorprikken van vlees vóór het marineren, omdat dit de marinades helpt om snel en diep in het weefsel te dringen – wat vervolgens de smaak en de zachtheid van het vlees verhoogt.
 • Voordeel 3: Met zijn ideale gewichtsverdeling en handige handgreep, ligt de vleeshamer altijd veilig in de hand. Zo kun je zonder enige moeite een dikker stuk vlees omtoveren tot een plat stuk dat perfect kan worden gepaneerd.
 • Voordeel 4: Deze vleeshamer is heel makkelijk schoon te maken. Na gebruik hoef je het slechts voor enkele minuten in warm zeepwater te weken en vervolgens met een borstel te wassen. Maar als je wilt, kun je het ook in een vaatwasser schoonmaken.
 • Voordeel 5: Wat ook bijzonder is aan deze vleeshamer, is dat het de vorm of het uiterlijk van het vlees niet verandert. Het creëert een klein heet kanaal in het vlees en helpt de marinade snel in te trekken. Hierdoor kan de kooktijd tot 40% worden verkort terwijl de oorspronkelijke smaak en aroma behouden blijven.
 • Nadeel 1: Het eerste nadeel is de noodzaak tot schoonmaken na elk gebruik. Hoewel het gemakkelijk te reinigen lijkt te zijn, is het nog steeds een taak die je moet uitvoeren elke keer als je de vleeshamer gebruikt. Dit kan lastig zijn als je in een haast bent of als je geen fan bent van afwassen.
 • Nadeel 2: De vleeshamer van YOYIAG weke de vleesvezels in plaats van ze fijn te malen. Hoewel dit geschikt is om het vlees zachter te maken, kan het resulteren in een andere vleesstructuur dan je gewend zou zijn.
 • Nadeel 3: De beschrijving geeft aan dat de vleeshamer de vorm of het uiterlijk van het vlees niet verandert. Dit kan een nadeel zijn als je eigenlijk op zoek bent naar een vleeshamer die je vlees duidelijk platter en dunner maakt.
 • Nadeel 4: Hoewel de gewichtsverdeling en handgreep ontworpen zijn om het gebruik te vergemakkelijken, kan de roestvrijstalen vleeshamer nog steeds zwaar zijn voor langdurig gebruik. Het gewicht kan ook variëren, afhankelijk van de grootte van het vlees dat je bewerkt.
 • Nadeel 5: De vleeshamer van YOYIAG beweert de kooktijd met tot 40% te verkorten, maar dit kan ook een nadeel zijn. Als je een recept volgt waarbij de kooktijd niet mag worden verkort, moet je de kooktijd aanpassen, wat verwarring of een verkeerd gekookt gerecht kan veroorzaken.

Onze favoriet #4

Yoyiag Vleeshamer

Yoyiag Vleeshamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vleeshamer van YOYIAG is gemaakt van hoogwaardig, roestvrij staal, wat zorgt voor optimale duurzaamheid en corrosiebestendigheid. Deze keukentool is ideaal voor het ontbinden van taaie vleesvezels, waardoor marinades sneller en dieper in het vlees weefsels kunnen doordringen, wat de smaak en zachtheid van je vlees verbetert. Je zult ook de uitstekende gewichtsverdeling en gemakkelijke handgreep waarderen, waarmee je in een handomdraai van een dik stuk vlees een dun, pannenkoekgerecht kan maken. Na het koken, is de reiniging een fluitje van een cent; je kunt het eenvoudig schoonmaken in warm zeepwater of in de vaatwasser. Met de roestvrijstalen vleesmaker kun je bovendien tot 40% van de kooktijd besparen, terwijl de oorspronkelijke smaak en het aroma van je vlees behouden blijven. Kortom, deze vleeshamer is een onmisbaar hulpmiddel in je keuken.

 • Voordeel 1: De vleeshamer is gemaakt van roestvrij staal van hoge kwaliteit. Dit betekent dat het maximale bescherming biedt tegen roest en corrosie, en bovendien uitstekende slijtvastheid bezit.
 • Voordeel 2: Dankzij de roestvrijstalen tanden kan de vleeshamer taaie vleesvezels ontbinden. Dit maakt het ideaal voor het doorprikken van vlees vóór het marineren, omdat dit de marinades helpt om snel en diep in het weefsel te dringen – wat vervolgens de smaak en de zachtheid van het vlees verhoogt.
 • Voordeel 3: Met zijn ideale gewichtsverdeling en handige handgreep, ligt de vleeshamer altijd veilig in de hand. Zo kun je zonder enige moeite een dikker stuk vlees omtoveren tot een plat stuk dat perfect kan worden gepaneerd.
 • Voordeel 4: Deze vleeshamer is heel makkelijk schoon te maken. Na gebruik hoef je het slechts voor enkele minuten in warm zeepwater te weken en vervolgens met een borstel te wassen. Maar als je wilt, kun je het ook in een vaatwasser schoonmaken.
 • Voordeel 5: Wat ook bijzonder is aan deze vleeshamer, is dat het de vorm of het uiterlijk van het vlees niet verandert. Het creëert een klein heet kanaal in het vlees en helpt de marinade snel in te trekken. Hierdoor kan de kooktijd tot 40% worden verkort terwijl de oorspronkelijke smaak en aroma behouden blijven.
 • Nadeel 1: Het eerste nadeel is de noodzaak tot schoonmaken na elk gebruik. Hoewel het gemakkelijk te reinigen lijkt te zijn, is het nog steeds een taak die je moet uitvoeren elke keer als je de vleeshamer gebruikt. Dit kan lastig zijn als je in een haast bent of als je geen fan bent van afwassen.
 • Nadeel 2: De vleeshamer van YOYIAG weke de vleesvezels in plaats van ze fijn te malen. Hoewel dit geschikt is om het vlees zachter te maken, kan het resulteren in een andere vleesstructuur dan je gewend zou zijn.
 • Nadeel 3: De beschrijving geeft aan dat de vleeshamer de vorm of het uiterlijk van het vlees niet verandert. Dit kan een nadeel zijn als je eigenlijk op zoek bent naar een vleeshamer die je vlees duidelijk platter en dunner maakt.
 • Nadeel 4: Hoewel de gewichtsverdeling en handgreep ontworpen zijn om het gebruik te vergemakkelijken, kan de roestvrijstalen vleeshamer nog steeds zwaar zijn voor langdurig gebruik. Het gewicht kan ook variëren, afhankelijk van de grootte van het vlees dat je bewerkt.
 • Nadeel 5: De vleeshamer van YOYIAG beweert de kooktijd met tot 40% te verkorten, maar dit kan ook een nadeel zijn. Als je een recept volgt waarbij de kooktijd niet mag worden verkort, moet je de kooktijd aanpassen, wat verwarring of een verkeerd gekookt gerecht kan veroorzaken.

Onze favoriet #5

Relota Vleeshamer

Relota Vleeshamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Relota vleeshamer is een hoogwaardig keukenhulpmiddel dat jouw kookervaring naar een hoger niveau tilt. Gemaakt van superieur roestvrij staal 304, is deze hamer steviger en duurzamer dan zijn houten of aluminium tegenhangers. Het 27 cm lange gereedschap heeft een dubbelzijdig ontwerp, waarbij één kant voorzien is van 24 afgeronde nagels om het vlees te verzachten en kruiden dieper in te laten trekken, terwijl de platte zijde het vlees uitrekt en verzacht. Met een gewicht van 405g is hij eenvoudig te bedienen en minimaliseert het dubbele buisontwerp de trillingen tijdens het slaan. Deze veelzijdige hamer is geschikt voor allerlei ingrediënten, van kip en vis tot steak en rundvlees, maar kan ook worden ingezet om noten, knoflook, komkommers en nog veel meer te hakken. Voor extra gemak beschikt hij over een haakontwerp voor eenvoudige opslag en ruimtebesparing. De Relota vleeshamer is ongetwijfeld een onmisbaar hulpmiddel in jouw keuken.

 • Voordeel 1: De vleeshamer is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal 304 en is dus erg duurzaam. In tegenstelling tot hamers van hout of andere aluminiumlegeringen, is deze roest- en corrosiebestendig en heeft hij een glad, antiaanbakoppervlak dat gemakkelijk schoon te maken is.
 • Voordeel 2: Het dubbelzijdige ontwerp van de vleeshamer maakt hem zeer functioneel. De ene kant heeft 24 afgeronde hamernagels om vlees malser te maken en smaakstoffen dieper binnen te laten dringen, terwijl de platte kant het vlees uitrekt en verzacht.
 • Voordeel 3: Dankzij het ergonomische ontwerp en het gewicht van 405g kun je met deze vleeshamer het vlees gemakkelijk tenderiseren zonder veel kracht te hoeven uitoefenen. Het dubbel buisontwerp reduceert trillingen bij het slaan.
 • Voordeel 4: De vleeshamer is niet alleen bedoeld voor vlees. Hij is geschikt voor de meeste ingrediënten en kan worden gebruikt voor allerlei soorten vlees, zoals kip, vis en rundvlees, en kan ook nuttig zijn bij het hakken van noten, knoflook, komkommers en andere voedingsmiddelen.
 • Voordeel 5: De vleeshamer is ontworpen met een handige haak aan het einde. Dit betekent dat je hem eenvoudig kunt ophangen voor opberging, waardoor je essentiële keukenruimte bespaart.
 • Hoewel de Relota-vleeshamer een aantal voordelige kenmerken heeft, kunnen op basis van de productbeschrijving ook enkele nadelen worden aangewezen:
 • Nadeel 1: De vleeshamer is gemaakt van roestvrij staal 304, wat duurzamer en corrosiebestendig is dan hout of aluminium. Maar dit kan ook nadelig zijn, want als je niet voorzichtig bent, kun je bij het slaan van het vlees te hard slaan, waardoor het vlees zijn vorm verliest of te gemalen wordt.
 • Nadeel 2: Het dubbelzijdig design is handig voor het bereiden van verschillende soorten vlees, maar het kan ook lastig zijn om tijdens gebruik tussen beide te wisselen. Je moet voorzichtig zijn om het juiste deel van de hamer te gebruiken, en het omdraaien kan wat omslachtig zijn.
 • Nadeel 3: Met een gewicht van 405 gram is de vleeshamer lichtgewicht, waardoor het gemakkelijker is om het vlees zacht te maken zonder veel kracht te gebruiken. Dit kan echter ook een nadeel zijn, want bij sommige soorten vlees is er misschien meer kracht nodig om het vlees goed mals te krijgen.
 • Nadeel 4: Hoewel de vleeshamer geschikt is voor het hakken van noten, knoflook, komkommers, enz., is het de vraag of dit de meest praktische tool is voor deze taken. Het hanteren van een hamer voor dit soort fijnere taken kan onhandig en inefficiënt zijn, ten opzichte van andere keukengereedschappen.
 • Nadeel 5: Het haakdesign is handig voor opslag, maar als je niet genoeg opslagruimte of geschikte haken in je keuken hebt, kan dit onhandig zijn. Bovendien moet je ervoor zorgen dat de hamer veilig hangt, omdat het onveilig kan zijn als het valt vanwege het gewicht en het materiaal.

Onze favoriet #6

Wenco Vleeshamer

Wenco Vleeshamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Wenco vleeshamer is een lichtgewicht keukengereedschap ontworpen om je te helpen bij het bereiden van verschillende soorten vlees. Deze handige hamer heeft twee verschillende bewerkingsoppervlakken van metaal: een fijn reliëf voor zacht vlees en een grof reliëf voor peziger vlees. Je kunt dus zowel kip, rundvlees als varkensvlees gemakkelijk malskloppen voor een smaakvol en zacht resultaat. Maar hij is ook perfect voor het fijnmalen van noten, koekjes en ijsblokjes. De hamer heeft een lichte handgreep van beukenhout voor een veilige en comfortabele greep en kan eenvoudig opgeborgen worden in je keukenlade. En het schoonmaken? Dat is ook geen probleem, dankzij de hygiënische metalen kappen kun je de vleeshamer eenvoudig met de hand reinigen.

 • Voordeel 1: De Wenco vleeshamer is multifunctioneel, je kan hem niet alleen gebruiken om schnitzels van kip, rundvlees en varken zachter te maken, maar ook voor het fijnmaken van noten, koekjes en ijsblokjes.
 • Voordeel 2: Dankzij de twee verschillende bewerkingsoppervlakken van metaal ben je in staat om verschillende soorten vlees te bereiden zoals jij dat wilt. Het fijne reliëf is perfect voor zachter vlees, terwijl het grovere reliëf ideaal is voor meer pezige vleessoorten.
 • Voordeel 3: De lichte handgreep van beukenhout garandeert een veilige en aangename hantering. Met deze vleeshamer hoef je geen zorgen te maken over ongemak of instabiliteit tijdens gebruik.
 • Voordeel 4: De vleeshamer is ontworpen voor eenvoudige opslag. Dankzij zijn vorm past hij gemakkelijk in een keukenlade, waardoor hij weinig ruimte inneemt.
 • Voordeel 5: Na gebruik is de Wenco vleeshamer eenvoudig met de hand te reinigen. Dit komt door de hygiënische metalen kappen, die ervoor zorgen dat je hem grondig kunt schoonmaken zonder veel moeite.
 • Nadeel 1: De vleeshamer is licht van gewicht, wat op het eerste gezicht een voordeel lijkt, je zou kunnen ondervinden dat je meer kracht moet zetten om het vlees effectief te slaan.
 • Nadeel 2: Hoewel de vleeshamer handgeschakeld is dankzij zijn beukenhouten handvat, zou de levensduur van het hout niet zo lang kunnen zijn als andere materialen. Hout is vatbaar voor scheuren en slijtage over tijd heen.
 • Nadeel 3: De vleeshamer heeft twee verschillende bewerkingsoppervlaktes, maar het zou kunnen zijn dat je ze niet allebei nodig hebt en dus betaalt voor een functie die je niet gebruikt.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het product gemakkelijk met de hand te reinigen is, moet je er rekening mee houden dat het niet vaatwasserbestendig is. Dit betekent dat het altijd met de hand gereinigd zal moeten worden, wat extra tijd kan kosten.
 • Nadeel 5: De vleeshamer is geschikt voor het glad maken en zacht kloppen van schnitzels van kip, rundvlees en varken. Echter, als je andere soorten vlees wilt bewerken, kan het zijn dat deze vleeshamer niet effectief is.

Onze favoriet #7

Westmark Vleeshamer

Westmark Vleeshamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Westmark Vleeshamer is een essentieel keukengereedschap, ideaal om alle soorten vlees malser te maken en ook te gebruiken voor het pletten van noten, koekjes en ijsblokjes. Hij is voorzien van een dubbelzijdige hamerkop met zowel een grof als fijn reliëf, waardoor je gemakkelijk en snel vlees kunt bewerken zonder de vezels te beschadigen. De hamer is vervaardigd uit hoogwaardig gegoten aluminium, zonder naad tussen de handgreep en de kop, en heeft een evenwichtige gewichtsverdeling met een ergonomische handgreep. Bovendien is deze “made in Germany” hamer vaatwasserbestendig en eenvoudig te reinigen. Je zult de toegevoegde waarde van deze robuuste vleeshamer, met 5 jaar garantie, snel in je keuken waarderen. Het gewicht is 238 g, en de afmetingen zijn 21,5 x 6 x 3,5 cm, perfect voor zowel professioneel als thuisgebruik.

 • Voordeel 1: Deze Westmark vleeshamer is een multi-gereedschap dat je kunt gebruiken om verschillende soorten voedsel te bewerken. Het is niet alleen voor het malser maken van vlees, maar ook voor het pletten van noten, koekjes en ijsblokjes. Dit maakt het een veelzijdige toevoeging aan je keukengereedschap.
 • Voordeel 2: De hamerkop van deze vleeshamer heeft twee verschillende oppervlakken; grof en fijn reliëf. Dit betekent dat je de juiste textuur kunt gebruiken op basis van wat je aan het bereiden bent, wat je helpt om vlees mals te maken zonder de vezels te beschadigen.
 • Voordeel 3: Met deze vleeshamer, die gemaakt is van hoogwaardig gegoten aluminium, hoef je je geen zorgen te maken over de duurzaamheid. Bovendien heeft het een naadloze verbinding tussen de handgreep en de kop, wat de verbeterde sterkte onderstreept.
 • Voordeel 4: Dankzij de evenwichtige gewichtsverdeling en de ergonomische handgreep van de vleeshamer, zul je merken dat het gemakkelijk te hanteren is tijdens het gebruik. Bovendien, het praktische ophangoogje maakt het handig in termen van opslag.
 • Voordeel 5: Het schoonmaken van deze vleeshamer is een fluitje van een cent omdat het vaatwasmachinebestendig is. Dit betekent minder stress tijdens het opruimen na het koken en meer tijd om te genieten van je maaltijd.
 • Nadeel 1: Hoewel de Westmark Vleeshamer veelzijdig is en gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden, kan zijn breed gebruiksgamma je keuken onnodig rommelig maken. Als je houdt van gespecialiseerde tools, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 2: De hamerkop heeft een diameter van 4 cm. Dit betekent dat je werkt met een relatief klein oppervlak, wat het slaan van grotere stukken vlees tijdrovend en inefficiënt kan maken.
 • Nadeel 3: Hoewel het product beschikt over een ergonomische handgreep, is het gewicht van 238 gram voor sommige gebruikers mogelijk te zwaar voor langdurig gebruik. Dit kan leiden tot snellere vermoeidheid van je hand en pols.
 • Nadeel 4: Hoewel de vleeshamer van hoogwaardig aluminium is gemaakt en geen naad heeft tussen de handgreep en kop, hebben sommige gebruikers misschien een voorkeur voor houten handgrepen die meer grip en controle bieden, evenals een meer traditionele look and feel.
 • Nadeel 5: De vleeshamer heeft een ergonomische handgreep met een praktisch ophangoogje. Dit suggereert dat je de hamer moet ophangen voor opslag. Niet iedereen heeft hiervoor de ruimte, of misschien geef je de voorkeur aan opslag in een lade, wat met deze ontwerpeigenschap misschien wat lastiger kan zijn.

Onze favoriet #8

Rösle Vleeshamer

Rösle Vleeshamer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De RÖSLE Vleeshamer is een essentiële hulp in de keuken voor de bereiding van vlees. Deze solide vleesklopper, gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, biedt een uitgebalanceerde gewichtsverdeling tussen de ergonomische handgreep en het functionele deel, wat ervoor zorgt dat hij optimaal in de hand ligt. Je kunt hem gebruiken om vlees mals en plat te maken, perfect voor het bereiden van heerlijke schnitzels – makkelijk en toegankelijk, dankzij het vlakke en genopte slagoppervlak. Zijn naadloze design maakt hem robuust en hygiënisch, en hij is ook nog eens praktisch en onderhoudsarm, want na gebruik kun je hem moeiteloos reinigen in de vaatwasmachine. De afmetingen zijn 5,1 x 27,7 x 5,1 cm en de handgreep is 12 cm lang met een diameter van 18 mm.

 • Voordeel 1: De Vleeshamer van RÖSLE heeft een uitgebalanceerde gewichtsverdeling tussen de handgreep en het functionele deel. Dit zorgt ervoor dat hij optimaal in de hand ligt en je dús comfortabel en efficiënt kunt werken.
 • Voordeel 2: Met deze handzame klopper wordt het bereiden van vlees een kinderspel! Of je nu vlees wil mals maken of plat maken voor perfecte schnitzels, dit keukenaccessoire maakt het je gemakkelijk.
 • Voordeel 3: De Vleeshamer heeft een vlak slagoppervlak voor het plat maken en een genopt oppervlak voor het mals maken van vlees. Zo krijg je altijd het gewenste resultaat en maak je elke maaltijd tot een succes.
 • Voordeel 4: Deze vleesklopper is robuust en hygiënisch door de naadloze verwerking. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de duurzaamheid en de schoonmaak van het product.
 • Voordeel 5: Onderhoud van de Vleeshamer is een fluitje van een cent, want hij is gemaakt van roestvrij staal. Daardoor is hij niet alleen praktisch, maar ook onderhoudsarm en moeiteloos te reinigen in de vaatwasmachine.
 • Nadeel 1: De RÖSLE vleeshamer heeft een handvat van 12 cm. Afhankelijk van jouw handgrootte, kan dit te kort zijn en moeilijk vast te houden zijn tijdens het gebruik.
 • Nadeel 2: Het product is gemaakt van roestvrij staal, wat een zwaar materiaal is. Dit kan jouw hand en pols belasten wanneer je het voor een langere periode gebruikt.
 • Nadeel 3: Hoewel het product vaatwasmachinebestendig is, zou het niet de meest milieuvriendelijke keuze kunnen zijn als het vaak moet worden schoongemaakt in een vaatwasser.
 • Nadeel 4: De hamer is 27,7 cm lang, wat veel ruimte kan innemen in jouw keukenlade of opbergruimte.
 • Nadeel 5: Hoewel het product een gebalanceerde gewichtsverdeling heeft, kan de handgreep van 18 mm diameter te smal zijn voor gebruikers met grotere handen, wat het comfort en de grip kan verminderen.

Onze favoriet #9

Sinzau Vleeshamer

Sinzau Vleeshamer

Waarom we het gekozen hebben

De Vleeshamer van het merk Sinzau is een veelzijdig keukengereedschap, perfect voor verschillende vleessoorten en het fijnmaken van andere voedingsmiddelen zoals noten en knoflook. Met een dubbelzijdig design, biedt het zowel platte zijden om te pureren en te pletten, als een ronde punt om het vlees zachter te maken. Het is gemaakt van roestvrij staal in een eendelige structuur, waardoor het niet gemakkelijk roest en uitzonderlijk duurzaam is. Het handvat is dik en voorzien van een antislip oppervlak, waardoor het comfortabel en veilig vast te houden is. Bovendien maakt de gemakkelijke reiniging, zowel handmatig als in de vaatwasser, dit product een uiterst handige aanvulling op je keuken.

 • Voordeel 1: Met het dubbelzijdige design van de Sinzau vleeshamer kun jij vlees op verschillende manieren bereiden. Of je het nu zacht wilt maken, wilt knijpen of pureren, deze vleeshamer biedt jou die mogelijkheid.
 • Voordeel 2: Deze vleeshamer is niet alleen geschikt voor vlees, maar ook voor andere ingrediënten. Wil jij noten fijnmaken of knoflook pureren? Ook dan is de Sinzau vleeshamer jouw ideale keukenhulp.
 • Voordeel 3: De vleeshamer is gemaakt van roestvrij staal en heeft een eenstukstructuur. Dat maakt hem niet alleen sterk en duurzaam, maar ook bestand tegen roest. Zo weet je zeker dat jij lang plezier gaat hebben van dit keukengerei.
 • Voordeel 4: Het handvat van de Sinzau vleeshamer is dik en heeft een antislip oppervlakte. Dit maakt hem comfortabel in gebruik en zorgt ervoor dat hij niet zomaar uit jouw handen glijdt.
 • Voordeel 5: Schoonmaken is geen probleem met deze vleeshamer. Hij is niet alleen gemakkelijk met de hand te reinigen, maar kan ook gewoon in de vaatwasser. Dat bespaart jou weer tijd en moeite.
 • Nadeel 1: Hoewel het product gemaakt is van roestvrij staal, kan het toch niet volledig roestbestendig zijn. Bij lange blootstelling aan vocht of bij onvoldoende onderhoud kan roestvorming nog steeds plaatsvinden.
 • Nadeel 2: Het gebruik ervan is beperkt tot zachte voedingsmiddelen zoals vlees en noten. Het is wellicht niet geschikt voor het bewerken van hardere voedingsmiddelen.
 • Nadeel 3: Afhankelijk van de grootte van het voedsel wat je gaat bereiden met de vleeshamer, kan het dubbelzijdig ontwerp een beetje onhandig zijn. De ene kant is plat en de andere kant heeft een ronde punt, wat kan betekenen dat je de hamer steeds moet omdraaien om verschillende texturen te bereiken.
 • Nadeel 4: Hoewel het handvat antislip is, kan het nog steeds uit je handen glijden als ze erg nat of vettig zijn. Een mogelijk ongeluk in de keuken is nooit helemaal uit te sluiten.
 • Nadeel 5: Hoewel het product vaatwasserbestendig is, kan vaak in de vaatwasser wassen leiden tot eerder genoemde roestvorming of andere slijtage dan bij handmatige reiniging.

Na zorgvuldig onderzoek hebben we de tien beste vleeshamers geëvalueerd op basis van prestatie, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding. Onze conclusie is dat er een breed scala aan vleeshamers beschikbaar is die aan verschillende culinaire eisen kunnen voldoen. U kunt er een vinden die perfect is voor uw keuken, of u nu een professionele kok bent of een enthousiaste thuischef. Let bij het kiezen van een vleeshamer op het materiaal, de gebruiksvriendelijkheid en de effectiviteit van het product om ervoor te zorgen dat u het meeste waar voor uw geld krijgt. Er is geen reden om niet het perfecte hulpmiddel voor uw keuken te vinden en het bereiden van uw favoriete vleesgerechten nog aangenamer te maken.

Inhoudsopgave