a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Volkoren Pasta: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 volkorenpasta producten die het beste uit de test komen volgens nieuw onderzoek.

Unser Favorit: Soubry Volkoren Pasta

Soubry Volkoren Pasta
★★★★★

Unser Favorit: Barilla Volkoren Pasta

Barilla Volkoren Pasta
★★★★★

Unser Favorit: Bio Planet Volkoren Pasta

Bio Planet Volkoren Pasta
★★★★★

Unser Favorit: Molin Di Pepe Volkoren Pasta

Molin Di Pepe Volkoren Pasta
★★★★★

Unser Favorit: De Cecco Volkoren Pasta

De Cecco Volkoren Pasta
★★★★★

Unser Favorit: Barilla Volkoren Pasta

Barilla Volkoren Pasta
★★★★★

Unser Favorit: De Cecco Volkoren Pasta

De Cecco Volkoren Pasta
★★★★★

Als je op zoek bent naar gezondere pasta-opties, dan is volkoren pasta een uitstekende keuze! Beter voor je lichaam en rijkelijk in smaak, volkoren pasta is uitgegroeid tot een favoriet in vele huishoudens. Maar hoe zorg je ervoor dat je het beste product kiest in een markt die overspoeld wordt door zoveel opties? Dat is waar wij binnenkomen. In dit nieuwe onderzoek hebben we de 10 beste volkoren pasta’s grondig getest en beoordeeld op basis van factoren als voedingswaarde, smaak, textuur en prijs-kwaliteitverhouding, om je te helpen de pasta te vinden die het best bij jouw behoeften past. Laten we samen duiken in de wereld van volkoren pasta’s!

Volkoren pasta is een gezondere variant van de reguliere pasta die je misschien gewend bent. Het is gemaakt van volkorenmeel, wat betekent dat het alle delen van de graankorrel bevat waaronder de zemel, kiem en het endosperm. Dit zorgt voor een hogere voedingswaarde, vooral als het gaat om vezels en mineralen. De pasta heeft een iets stevigere textuur en een nootachtige smaak, wat een leuke afwisseling kan zijn. Door voor volkoren pasta te kiezen, verrijk jij je maaltijden op een simpele maar effectieve manier.

Check Uit

Onze favoriet #1

Soubry Volkoren Pasta

Soubry Volkoren Pasta

Waarom we het gekozen hebben

De Volkoren Pasta van SOUBRY is een uitgebreid pakket met een variëteit aan 100% volkoren pastasoorten, speciaal voor jouw keuken. Het pakket bestaat uit vijf verschillende soorten pasta, waaronder drie keer spaghetti, capellini en spirelli, en twee keer penne en korte macaroni. Deze pasta’s zijn vervaardigd uit streng geselecteerde en kwalitatieve harde tarwe, gevolgd door een uniek verwerkingsproces, wat resulteert in een prachtige gouden kleur. Dankzij het 100% volkoren griesmeel van harde tarwe, zijn deze pasta’s een rijke bron van voedingsvezels en geven ze snel een verzadigd gevoel. Het SOUBRY Pasta pakket is ook een perfect cadeau-idee voor elke pasta liefhebber.

 • Voordeel 1: SOUBRY volkoren pasta biedt een rijke variatie aan pasta-types voor jouw keuken. Hierdoor is er altijd wel iets dat je smaakt, van spaghetti tot korte macaroni.
 • Voordeel 2: Met de SOUBRY pasta box krijg je inspiratie in één pakket: de box bestaat uit vijf verschillende varianten en voor leuke en originele receptideeën kun je terecht op de SOUBRY website.
 • Voordeel 3: SOUBRY Pasta is gemaakt van de hoogste kwaliteit, geselecteerde harde tarwe uit België. Dit resulteert in volkoren pasta met een mooie gouden kleur.
 • Voordeel 4: De pasta van SOUBRY is niet alleen smakelijk, maar ook gezond! De pasta’s zijn volledig gemaakt van volkoren griesmeel van harde tarwe, wat ze een rijke bron van voedingsvezels maakt. Dit geeft je sneller een verzadigd gevoel en kan daarbij helpen om je gewicht onder controle te houden.
 • Voordeel 5: De SOUBRY pasta box is een origineel en verrukkelijk cadeau-idee. Perfect voor liefhebbers van pasta of als je eens iets anders wilt geven dan de standaard cadeaus. Wie zou er nou niet blij worden van een doos vol heerlijke pasta’s?
 • Nadeel 1: Teveel van hetzelfde, de box levert je een ruime hoeveelheid volkoren pasta, maar dit omvat 3x spaghetti, 3x capellini en 3x spirelli. Dus je zou misschien kunnen zeggen dat het pakket aan diversiteit in soorten pasta ontbreekt.
 • Nadeel 2: De pasta wordt verkocht tot 50 dagen voor het verstrijken van de houdbaarheidsdatum, wat betekent dat als je niet snel genoeg door de grote hoeveelheid pasta heen bent, je het risico loopt dat je pasta over de vervaldatum gaat.
 • Nadeel 3: Hoewel de Soubry Pasta wordt aangeschreven als een geweldig cadeau-idee, komt hij in een kartonnen verpakking. Dit kan dus wellicht voor sommige consumenten wat goedkoop aanvoelen, waardoor het toch minder geschikt is als cadeau.
 • Nadeel 4: Hoewel volkoren pasta’s voedingsvezels bevatten en snel een verzadigd gevoel geven, betekent dit niet dat ze noodzakelijkerwijs bij ieders dieet passen – vooral als je probeert om minder koolhydraten te consumeren of gluten probeert te vermijden.
 • Nadeel 5: Tot slot, voor degenen die geen fan zijn van online receptideeën, maakt SOUBRY geen melding van recepten of serveersuggesties die direct op de verpakking zelf staan. Dit betekent dat je mogelijk toegang tot internet nodig hebt om het meeste uit dit product te halen.

Onze favoriet #2

Barilla Volkoren Pasta

Barilla Volkoren Pasta

Waarom we het gekozen hebben

Barilla’s Volkoren Pasta is een kwalitatief hoogwaardig product dat zich onderscheidt door zijn voedingswaarde en smaak. Zoals vereist volgens de Levensmiddeleninformatieverordening (LMIV), is alle noodzakelijke productinformatie aanwezig op de verpakking of op een eraan bevestigd label. Voor producten die geïmporteerd worden, moet vanuit Duitsland dit label informatie in het Duits bevatten (zoals uitgelegd in § 2 LMIDV). Dit betekent dat als de originele productbeschrijving in een andere taal is, er een extra etiket op de verpakking moet zitten met alle belangrijke informatie in het Duits. Zo ben je altijd goed geïnformeerd over wat je eet.

 • Sorry voor de verwarring maar de gegeven productbeschrijving geeft niet de specifieke details over de producteigenschappen van Barilla Volkoren Pasta. De informatie betreft eigenlijk de verplichte etikettering en labelling voorschriften voor levensmiddelen in Duitsland en hoe producten met buitenlandse verklaring aan deze voorschriften moeten voldoen. Zonder de specifieke eigenschappen van het product, kan ik niet de voordelen van Barilla Volkoren Pasta opmaken. Het zou nuttig zijn als u een gedetailleerde beschrijving of lijst van productkenmerken van Barilla Volkoren Pasta zou kunnen verstrekken. Dank je!
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving zou ik zeggen dat er geen specifieke nadelen over het product, Volkoren Pasta merk Barilla, vermeld zijn. De vermelding gaat voornamelijk over de etikettering en niet over de eigenlijke inhoud, smaak, kwaliteit, of enige andere product-specifieke details.
 • Hier zijn echter enkele mogelijke nadelen op basis van het label en verpakking aspect:
 • Nadeel 1: De verpakking moet verplicht gestickerd zijn met extra etiketten in het Duits. Dit kan rommelig zijn of de esthetiek van de verpakking bederven.
 • Nadeel 2: Voor mensen die geen Duits spreken, kan dit leiden tot communicatieproblemen en verwarring bij het ontcijferen van de inhoud en bereidingswijze.
 • Nadeel 3: De noodzaak voor een extra sticker op producten met een buitenlandse verklaring kan resulteren in extra kosten voor de producent, die mogelijk worden doorberekend aan de consument.
 • Nadeel 4: Het extra label kan gemakkelijk vervagen of beschadigd raken, wat kan leiden tot een deel van de noodzakelijke informatie die niet meer leesbaar is.
 • Nadeel 5: Als de sticker niet correct is aangebracht, kan deze losraken en misplaatst raken, wat de allergeneninformatie of de ingrediëntenlijst kan bedekken. Dit kan een veiligheidsrisico vormen voor consumenten met bijzondere dieeteisen.

Onze favoriet #3

Bio Planet Volkoren Pasta

Bio Planet Volkoren Pasta

Waarom we het gekozen hebben

De Volkoren Pasta van het merk BIO PLANET is een hoogwaardige penne pasta, gemaakt van volkoren griesmeel. Deze pasta is met trots gefabriceerd in Italië, waar ook alle ingrediënten van origine vandaan komen, daarbij de Italiaanse pastatraditie eer aandoend. De pasta is zowel vegetarisch als veganistisch, wat het een uitstekende keuze maakt voor diegenen die bewust met hun voeding omgaan. Met deze pasta zet jij een authentiek, gezond en verantwoord Italiaans gerecht op tafel.

Onze favoriet #4

Molin Di Pepe Volkoren Pasta

Molin Di Pepe Volkoren Pasta

Waarom we het gekozen hebben

De Volkoren Pasta van Molin di Pepe is een smaakvolle, ambachtelijke pasta gemaakt van ongeraffineerd speltmeel van eenkoren, wat de oudste graansoort ter wereld is. Deze Farro Tagliatelle is verkregen via een uniek proces dat het glutennetwerk intact houdt, terwijl het toch een laag glutengehalte behoudt. Het is rijk aan vitamine B2, beta-caroteen en luteïne, waardoor het voedzaam en zeer goed verteerbaar is. Deze pasta past perfect binnen een Mediterraans dieet en is ook geschikt voor de voeding van groeiende kinderen. Om de smaken echt tot hun recht te laten komen, raden we je aan om de pasta eenvoudigweg te serveren met verse tomaat, basilicum en Toscaanse IGP Extra Vierge Olijfolie.

 • Voordeel 1: De pasta is ambachtelijk en gemaakt met ongeraffineerd speltmeel van eenkoren, het oudste graansoort op aarde. Hierdoor draagt het bij aan authentieke smaken en gezondheidsvoordelen die je niet bij elke pasta zult vinden.
 • Voordeel 2: Deze Farro Tagliatelle wordt verkregen met een enkel proces om het glutengaas te behouden, dus het is een pasta die, hoewel met een laag glutengehalte, een consistente textuur behoudt, wat belangrijk is voor een bevredigende eetervaring.
 • Voordeel 3: Spelt in deze pasta is niet alleen laag in gluten, maar ook rijk aan vitamine B2, beta-caroteen en luteïne. Deze voedingsstoffen zijn goed voor je gezondheid, maken de pasta voedzaam en zeer goed verteerbaar.
 • Voordeel 4: Het is een favoriet voedsel in het Mediterrane dieet. Als je veel belang hecht aan gezonde, uitgebalanceerde voeding, dan is dit een uitstekende keuze. Daarnaast past het perfect in het dieet van kinderen in de groeifase, ondersteunend aan hun gezondheid en ontwikkeling.
 • Voordeel 5: De pasta heeft het vermogen om de smaken van toegevoegde ingrediënten te versterken. Breng het simpelweg op smaak met verse tomaat, basilicum en Toscaanse IGP Extra Vierge Olijfolie, en je zult zien hoe de pasta de eenvoudige ingrediënten transformeert tot een heerlijke maaltijd.
 • nadeel 1: Hoewel de pasta wordt gemaakt van ongeraffineerd speltmeel, wat betekent dat het meer voedingsstoffen bevat dan geraffineerd meel, is het nog steeds een bron van koolhydraten en kan het gewichtstoename veroorzaken als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd.
 • nadeel 2: De pasta is specifiek gemaakt om het glutengaas te behouden. Dit kan een nadeel zijn voor mensen met coeliakie of mensen die een glutenvrij dieet volgen, omdat ze dit product niet kunnen consumeren.
 • nadeel 3: Ondanks dat het een laag glutengehalte heeft, is dit product misschien niet geschikt voor personen met een hoge glutenintolerantie of coeliakie aangezien het nog steeds een zekere hoeveelheid gluten bevat.
 • nadeel 4: De suggestie om de smaken van spelt te versterken is om de pasta op smaak te brengen met verse tomaat, basilicum en Toscaanse IGP Extra Vierge Olijfolie. Dit kan een beperking zijn voor mensen die deze specifieke ingrediënten niet lekker vinden of voor diegenen die hun maaltijden willen variëren.
 • nadeel 5: Ondanks het feit dat deze pasta veel voordelen heeft en rijk is aan vitamine B2, beta-caroteen en luteïne, kan het voor sommige mensen een vrij eenvoudig pasta product zijn met weinig smaak of textuur, vooral als je gewend bent aan andere soorten pasta met meer verschillende smaken en texturen.

Onze favoriet #5

De Cecco Volkoren Pasta

De Cecco Volkoren Pasta

Waarom we het gekozen hebben

De Cecco Volkoren Pasta is van het Linguïne type, speciaal afkomstig uit Ligurië. Deze pasta is plat en smal zoals een tagliatella, speciaal ontworpen om je pesto gerechten te begeleiden. Het voegt een authentieke Italiaanse touch toe aan je maaltijd met zijn volkoren samenstelling en biedt daarnaast een gezonder alternatief voor reguliere pasta. Probeer het zelf en laat de traditionele Italiaanse smaak jouw keuken vullen.

 • Het lijkt erop dat er niet genoeg specifieke informatie beschikbaar is in de productbeschrijving om vijf voordelen te bepalen. Maar op basis van de gegeven informatie kan ik de volgende voordelen formuleren:
 • Voordeel 1: De unieke vorm – De pasta is in de vorm van kleine platte en smalle tagliatella, wat bijdraagt aan een leuk en afwisselend eetervaring.
 • Voordeel 2: Verscheidenheid in gebruik – Linguïns zijn populair in de Ligurische keuken, maar hun veelzijdigheid betekent dat je ze kunt combineren met elk sausje dat je wilt.
 • Voordeel 3: Perfect voor pesto – Deze pasta is speciaal gecreëerd om de traditionele pesto te begeleiden, wat betekent dat het snel en gemakkelijk perfecte pastagerechten maakt.
 • Voordeel 4: Volgens Italiaanse traditie – Met de Cecco haal je authentieke, Italiaanse pasta in huis.
 • Voordeel 5: Volkoren optie – Dit is een volkorenpasta, wat betekent dat het een gezondere optie is in vergelijking met gewone pasta. Volkorenpasta bevat meer vezels en voedingsstoffen.
 • Gezien de productbeschrijving die wordt verstrekt, zijn hier enkele mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: De pasta lijkt speciaal ontworpen om traditionele pesto te begeleiden. Als je geen fan bent van pestosaus, vind je deze pasta misschien niet zo lekker of veelzijdig als anderen.
 • Nadeel 2: De pasta is van het linguïne-type, dat zijn smalle, platte en langwerpige noedels. Als je favoriete pasta een andere vorm heeft, zoals penne of fusilli, valt deze pasta misschien niet in de smaak.
 • Nadeel 3: De pasta is gemaakt van volkoren. Hoewel dit gezonder is, kan de smaak en textuur sterk verschillen van die van reguliere pasta. Als je de voorkeur geeft aan de smaak en textuur van gewone pasta, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: In de productbeschrijving wordt alleen vermeld dat het een Ligurisch langwerpige pasta is. het merk deelt echter niks over andere culinaire toepassingen. Dus als je op zoek bent naar pasta die veelzijdiger is in de keuken, vind je dit misschien te beperkend.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel dit niet rechtstreeks uit de productbeschrijving naar voren komt, zullen sommige mensen misschien vinden dat volkorenpasta’s meer kooktijd nodig hebben dan hun geraffineerde tegenhangers. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar een snelle maaltijd.

Onze favoriet #6

Barilla Volkoren Pasta

Barilla Volkoren Pasta

Waarom we het gekozen hebben

Barilla Volkoren Pasta is een heerlijke, vezelrijke pasta met een unieke korrelvorm. Deze vorm zorgt ervoor dat de pasta saus zeer goed vasthoudt, waardoor elke hap vol van smaak is. De korte noedels blijven altijd perfect ‘al dente’ dankzij een zorgvuldige selectie van harde tarwe en hebben een kooktijd van slechts 9 minuten. Gemaakt van volkoren gries en water, past deze pasta perfect binnen een mediterraan dieet en is het laag in natrium en vet. Ideaal om te combineren met delicate specerijen, vis en groenten, met name inktvis, garnalen en erwten. De pasta is een product van Barilla, een Italiaans familiebedrijf met een passie voor pasta sinds 1877. Hun producten zijn smakelijk, veilig en dragen bij aan een evenwichtige voeding op jouw tafel.

 • Voordeel 1: Volkoren Pasta van Barilla is rijk aan vezels. Door de volle korrelvormige penne structuur krijg je met deze pasta met een kleine diameter een natuurlijke bron van vezels binnen.
 • Voordeel 2: Deze pasta is altijd ‘al dente’ dankzij de zorgvuldige selectie van harde tarwe. Met een kooktijd van slechts 9 minuten, heb je snel een heerlijke maaltijd op tafel.
 • Voordeel 3: Barilla’s Volkoren Pasta is gemaakt van volkoren gries en water, wat betekent dat het een gezonde keuze is. Naast dat het de kern vormt van het Mediterrane dieet, is deze pasta een bron van granen en is ze vetarm en laag in natrium.
 • Voordeel 4: Deze pasta is ideaal voor combinaties met fijne specerijen, vis en groenten. Combineer ze bijvoorbeeld met een saus van inktvis, garnalen en erwten voor een exquis gerecht vol geraffineerde smaken en delicate kleuren.
 • Voordeel 5: Kroon op het werk is het merk Barilla zelf – een Italiaans familiebedrijf dat al sinds 1877 een passie voor pasta koestert. Elke pasta, saus en ontbijtgranen van Barilla is smakelijk en veilig, en draagt bij aan een gebalanceerd dieet. Hiermee zet je dus niet alleen een heerlijke, maar ook verantwoorde maaltijd op tafel.
 • Nadeel 1: De volkorrelvormige pennen van Barilla zijn specifiek ontworpen om saus vast te houden. Dit kan een nadeel zijn als je de voorkeur geeft aan een pasta waar de saus minder aan blijft kleven of als je een lichte, minder sausachtige maaltijd wilt bereiden.
 • Nadeel 2: Barilla Volkoren Pasta heeft een kooktijd van 9 minuten. Dit kan als een ongemak worden gezien als je een pasta met een kortere kooktijd prefereert voor snellere maaltijden.
 • Nadeel 3: De pasta van Barilla is gemaakt van griesmeel en water. Hoewel dit eenvoudige ingrediënten zijn, betekent dit ook dat de pasta mogelijk minder smaakvol kan zijn in vergelijking met andere pastasoorten die gemaakt zijn van een mix van verschillende soorten graan.
 • Nadeel 4: Barilla Volkoren Pasta wordt aanbevolen met delicate specerijen en een mix van vis en groenten. Dit zou kunnen betekenen dat deze pasta minder compatibel is met zeer gekruide sauzen of vleesgerechten.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel Barilla een bedrijf is dat sinds 1877 een passie voor pasta koestert, zou de historische genegenheid van het bedrijf voor pasta als nadeel kunnen worden gezien als je op zoek bent naar een merk dat voortdurend innoveert en nieuwe producten of smaken op de markt brengt.

Onze favoriet #7

De Cecco Volkoren Pasta

De Cecco Volkoren Pasta

Waarom we het gekozen hebben

De Cecco’s Volkoren Pasta is een hoogwaardig product gemaakt van integrale, harde tarwegries, geteeld in zowel EU als niet-EU landen, maar gemalen in Italië. Deze pasta is met liefde en toewijding vervaardigd via de traditionele De Cecco – Methode, een receptuur die al meer dan 125 jaar in ere wordt gehouden. Genieten van deze pasta betekent genieten van pure Italiaanse traditie en een gezonde keuze maken dankzij de volkoren tarwe.

 • Voordeel 1: De Volkoren Pasta van De Cecco is gemaakt van integrale noedels van hardtarwegriesel. Dit betekent dat ze rijk zijn aan voedingsvezels, wat goed is voor je spijsvertering.
 • Voordeel 2: Het merk De Cecco staat voor traditionele verwerking. Dit is een garantie voor de kwaliteit en authenticiteit van de pasta, omdat het recept al meer dan 125 jaar oud is.
 • Voordeel 3: De ‘De Cecco – Methode’ is een unieke bereidingswijze die zorgt voor de behoud van alle voedingswaarden en smaken in de pasta.
 • Voordeel 4: De pasta is van Europese oorsprong, zowel de teelt als de maalprocessen vinden plaats binnen de EU. Dit is niet alleen een teken van kwaliteit, maar ook van duurzaamheid aangezien dit overzeese transport en bijhorende CO2-uitstoot vermijdt.
 • Voordeel 5: Het feit dat de tarwe wordt gemalen in Italië garandeert dat je geniet van authentieke Italiaanse pasta, gemaakt volgens traditionele methoden en met een hoge standaard van kwaliteitscontrole.
 • nadeel 1: De productbeschrijving vermeldt dat de tarwe afkomstig kan zijn van zowel EU- als niet-EU-landen. Dit kan voor jou een nadeel zijn als je de voorkeur geeft aan producten die uitsluitend uit de EU komen vanwege de strikte landbouw- en productienormen.
 • nadeel 2: De verwerking van De Cecco Volkoren Pasta volgt een recept dat al meer dan 125 jaar wordt gebruikt. Als je op zoek bent naar iets nieuws en innovatiefs in voedselbereiding en receptuur, is dit product mogelijk niet voor jou.
 • nadeel 3: Het merk De Cecco wordt specifiek genoemd in de productbeschrijving. Als je slechte ervaringen hebt gehad met dit merk of als je voorkeur uitgaat naar andere merken, kan dit een potentieel nadeel zijn.
 • nadeel 4: De pasta is gemaakt van hardtarwegriesel. Dit kan niet voldoen aan de voorkeur in textuur en smaak van iedereen, vooral als je gewend bent aan pasta gemaakt van andere granen.
 • nadeel 5: Het maalland van de tarwe is Italië. Hoewel dit een teken is van authentiek Italiaans vakmanschap, als je de voorkeur geeft aan lokale productie of een kleinschalige productie, dan kan dit voor jou een nadeel zijn.

Na grondig onderzoek en het evalueren van talloze volkoren pasta producten, kunnen we met zekerheid zeggen dat er verschillende merken zijn die uitstekende keuzes zijn binnen deze categorie. Echter, de echte winnaar hangt af van jouw specifieke smaak en voedingsbehoeften. We merken wel op dat de top 10 volkoren pasta producten op onze lijst vrijwel allemaal een hoog vezelgehalte hebben, een belangrijk aspect voor een gezonde voeding. Bovendien blinken ze ook uit in smaak en textuur, wat zorgt voor een heerlijke eetervaring. Dit nieuw onderzoek heeft voor ieder persoon iets; of je nu op zoek bent naar de meest voedzame optie, het beste prijs-kwaliteitproduct of de fijnste smaak. Zorg ervoor dat je met deze lijst in de hand jouw volgende pasta maaltijd tot een succes maakt!

Inhoudsopgave