a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Vouwdeur: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek jij de top 10 vouwdeuren op de markt, zorgvuldig getest om jou het kiezen makkelijker te maken.

Unser Favorit: Rollplast Pinto Vouwdeur

Rollplast Pinto Vouwdeur
★★★★★

Unser Favorit: Rollplast Pinto Vouwdeur

Rollplast Pinto Vouwdeur
★★★★★

Unser Favorit: Rollplast Pinto Vouwdeur

Rollplast Pinto Vouwdeur
★★★★★

Unser Favorit: Granisud Vouwdeur

Granisud Vouwdeur
★★★★★

Unser Favorit: King Home Vouwdeur

King Home Vouwdeur
★★★★★

Unser Favorit: Tectake Vouwdeur

Tectake Vouwdeur
★★★★★

Unser Favorit: Decor Space Vouwdeur

Decor Space Vouwdeur
★★★★★

Unser Favorit: Marley Vouwdeur

Marley Vouwdeur
★★★★★

Unser Favorit: Marley Vouwdeur

Marley Vouwdeur
★★★★★

Unser Favorit: Zaqycm Vouwdeur

Zaqycm Vouwdeur
★★★★★

Ben je op zoek naar de perfecte oplossing om ruimte te besparen en tegelijkertijd je huis een stijlvolle touch te geven? Dan zal een vouwdeur zeker aan je eisen voldoen! Het kiezen van de juiste vouwdeur kan een uitdagende taak zijn, vooral gezien het brede scala aan opties dat momenteel op de markt verkrijgbaar is. Daarom hebben wij voor jou een nieuw onderzoek uitgevoerd waarin we de 10 beste vouwdeuren hebben getest. Hierbij hebben we gekeken naar verschillende aspecten zoals kwaliteit, gebruiksgemak, design en prijs-kwaliteitverhouding. Dus leun achterover en lees verder om te ontdekken welke vouwdeur het beste bij jou past.

Een vouwdeur is een speciaal soort deur die je kan opvouwen om ruimte te besparen. In plaats van op een traditionele manier open te draaien, vouwt deze deur zich op als een harmonica. Dit maakt het een ideale keuze voor jou als je kamers wilt afscheiden maar niet genoeg ruimte hebt voor een traditionele deur. Ze zijn er in diverse materialen en stijlen, dus er is altijd een passende vouwdeur voor elk interieur. Het praktische design en de ruimte-efficiëntie maken de vouwdeur een slimme keuze voor jouw huis of kantoor.

Check Uit

Onze favoriet #1

Rollplast Pinto Vouwdeur

Rollplast Pinto Vouwdeur

Waarom we het gekozen hebben

De ROLLPLAST PINTO vouwdeur is een veelzijdige en aanpasbare optie voor elke kamer, met name vochtige ruimtes, dankzij zijn PVC-constructie. Met een afmeting van 82 x 210 cm en een strakke witte kleur, beschikt het over een speciaal open-/sluitsysteem dat op in elkaar grijpende scharnieren werkt, zodat je de deur volgens een ‘vouwpatroon’ kunt bewegen. Deze deur is ook verstelbaar in zowel hoogte als breedte – snijd simpelweg de deur op de gewenste hoogte en voeg of verwijder platen om de breedte aan te passen. Let op: om slijtage te verminderen, dwing de deur niet tot zijn uiterste limieten bij montage, maar overschrijd de deurbreedte met enkele centimeters. De deur is probleemloos schoon te maken met niet agressieve huishoudelijke producten. Vervaardigd in Italië, het komt met een handig ABS handvat en spoel sluitsysteem dat naar rechts of links kan worden aangepast.

 • Voordeel 1: De ROLLPLAST PINTO vouwdeur is gemaakt van duurzaam PVC, wat betekent dat je een deur krijgt die stevig, robuust en bestand is tegen alledaagse slijtage.
 • Voordeel 2: Het unieke open- en sluitsysteem is ontworpen op basis van in elkaar liggende scharnieren. Dit zorgt niet alleen voor een soepele en gemakkelijke werking, maar geeft de deur ook een esthetische uitstraling.
 • Voordeel 3: Met deze deur hoef je je geen zorgen te maken over de pasvorm, aangezien hij zowel in de breedte als in de hoogte kan worden aangepast. Dit maakt de installatie en aanpassing ervan aan je specifieke ruimte eenvoudig.
 • Voordeel 4: De vouwdeur is ook geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. Dit maakt hem perfect voor plaatsing in badkamers, wasruimtes of andere ruimtes waar hij aan vocht kan worden blootgesteld.
 • Voordeel 5: Het onderhoud is heel eenvoudig, de vouwdeur kan gemakkelijk worden gereinigd met elk niet-agressief huishoudproduct. Het betekent dat het zowel tijdbesparend als kosteneffectief is om hem schoon en in goede staat te houden.
 • Nadeel 1: Hoewel de vouwdeur van het merk ROLLPLAST PINTO is gemaakt van pvc, is dit materiaal niet altijd de meest duurzame optie. PVC kan na verloop van tijd verkleuren, vooral als het wordt blootgesteld aan direct zonlicht, waardoor de esthetiek van de deur kan worden beïnvloed.
 • Nadeel 2: Het installatieproces kan wat ingewikkeld zijn. Je wordt geadviseerd om de deur niet tot de verlenggrens te dwingen als hij wordt gemonteerd en je moet de deurbreedte enkele centimeters laten overschrijden. Dit kan voor sommigen een uitdaging zijn, vooral als je niet ervaren bent met doe-het-zelf taken.
 • Nadeel 3: Er kunnen beperkingen zijn in de aanpassingsmogelijkheden. Hoewel er enige aanpassingsruimte is in de breedte en hoogte, is het grootste deel van de breedteaanpassing afhankelijk van het toevoegen of verwijderen van panelen. Dit kan de flexibiliteit van de montage mogelijkerwijs belemmeren.
 • Nadeel 4: Het specifieke open-/sluitsysteem kan mogelijk problemen opleveren. Het is gebaseerd op in elkaar liggende scharnieren die zich volgens een “vouwpatroon” bewegen. Dit systeem kan in de loop der tijd verslijten of vastlopen, vooral als het niet correct en zorgvuldig wordt onderhouden.
 • Nadeel 5: Hoewel de deur kan worden schoongemaakt met niet-agressieve huishoudelijke producten, kan dit nog steeds een extra taak zijn. Vouwdeuren, met hun vele hoeken en randen, kunnen moeilijker te reinigen zijn dan standaard vaste deuren. Het kan dus meer tijd en moeite kosten om ze schoon en in goede staat te houden.

Onze favoriet #2

Rollplast Pinto Vouwdeur

Rollplast Pinto Vouwdeur

Waarom we het gekozen hebben

De ROLLPLAST PINTO vouwdeur is een product van hoge kwaliteit, gemaakt van PVC, wit van kleur en 83 x 214 cm in afmeting. Het sluitsysteem, met een handvat en ABS spoel, kan aan de rechter- of linkerkant worden geplaatst en de deur zelf beschikt over een uniek open-/sluitsysteem gebaseerd op ingebouwde scharnieren die zich volgens een ‘vouwpatroon’ bewegen. Hoewel stevig, is het beter om de deur niet tot zijn uiterste limieten te forceren, maar liever wat extra breedte te overwegen bij de montage. De deur kan zowel in de hoogte als breedte versteld worden door simpelweg stukken toe te voegen of te verwijderen. Ook geschikt voor vochtige ruimtes, deze deur kan makkelijk schoongemaakt worden met niet-agressieve huishoudelijke producten. Gemaakt in Italië, de ROLLPLAST PINTO vouwdeur is ontworpen voor zowel functionaliteit als stijl.

 • Voordeel 1: De ROLLPLAST PINTO vouwdeur is flexibel in zijn installatie dankzij het verstelbare formaat. Zowel in breedte als in hoogte kan de deur aangepast worden. Je kunt eenvoudig de deur in de hoogte inkorten en de breedte regelen door platen toe te voegen of te verwijderen.
 • Voordeel 2: Het kenmerkende open-/sluitsysteem van de vouwdeuren zorgt voor een unieke werking. Gebaseerd op in elkaar liggende scharnieren, beweegt het zich volgens een ‘vouwpatroon’, wat een praktisch en innovatieve oplossing is.
 • Voordeel 3: Deze vouwdeur is gemaakt van een stevig materiaal – PVC. Wanneer correct gemonteerd – niet gedwongen tot de verlengingsgrens – belooft het een verminderde slijtage, wat een lange levensduur garandeert.
 • Voordeel 4: Je kunt de deur aan elke kant van de muur plaatsen dankzij het handvat en de spoel van ABS, wat het mogelijk maakt de deur van rechts of links te sluiten.
 • Voordeel 5: De ROLLPLAST PINTO vouwdeur is ook geschikt voor vochtige ruimtes en is gemakkelijk schoon te maken met elk niet-agressief huishoudelijk schoonmaakproduct. Dit geeft je veel vrijheid voor plaatsing en onderhoud in je huis.
 • Nadeel 1: Het installatieproces kan uitdagend zijn. Zoals in de beschrijving staat, is het belangrijk om de vouwdeur niet tot zijn verlenggrens te dwingen bij de montage. Dit kan lastig zijn omdat je de deurbreedte enkele centimeters moet laten overschrijden.
 • Nadeel 2: Hoewel de deur in hoogte en breedte verstelbaar is, is het veranderen van de breedte niet zo eenvoudig. Je kan de breedte alleen variëren door platen toe te voegen of te verwijderen.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving suggereert dat er een risico op slijtage bestaat. Je moet voorzichtig zijn bij het installeren om dit te voorkomen, wat mogelijk extra tijd en moeite vergt.
 • Nadeel 4: Het materiaal van de vouwdeur is PVC, wat voor sommige mensen niet de gewenste uitstraling zou kunnen hebben. Hoewel dit materiaal duurzaam kan zijn, en geschikt voor vochtige ruimtes, mist het misschien de warmte en charme van natuurlijke materialen zoals hout.
 • Nadeel 5: Het sluitsysteem is éénzijdig — het kan alleen rechts of links worden geïnstalleerd. Dit kan beperkend zijn, afhankelijk van de configuratie van uw ruimte.

Onze favoriet #3

Rollplast Pinto Vouwdeur

Rollplast Pinto Vouwdeur

Waarom we het gekozen hebben

De Vouwdeur van het merk ROLLPLAST PINTO is een veelzijdige deuroptie met afmetingen van 83 x 214 cm, gemaakt van duurzaam PVC in een aantrekkelijke walnootkleur. Deze vouwdeur beschikt over een uniek open- en sluitsysteem, met in elkaar liggende scharnieren die zich volgens een “vouwpatroon” bewegen. Aanpasbaar in zowel hoogte als breedte (door simpelweg het afsnijden of toevoegen van platen), is het belangrijk om niet te forceren tot de verlenggrens bij montage. Je laat de deurbreedte namelijk enkele centimeters overschrijden om slijtage te voorkomen. Deze deur is ook geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes en is eenvoudig schoon te maken met de meeste niet-agressieve huishoudproducten. Het handvat en de spoel, gemaakt van ABS, garanderen een solide en gebruiksvriendelijke bediening. Deze vouwdeur is met zorg geproduceerd in Italië.

 • Voordeel 1: De Vouwdeur van Granisud is gemaakt van kunststof. Dit zorgt voor een hoge duurzaamheid en robuustheid van de deur, waardoor je ervan verzekerd kunt zijn dat deze lang meegaat.
 • Voordeel 2: Dankzij de witte kleur van de deur, kan deze gemakkelijk passen in verschillende interieurontwerpen. Je hoeft je geen zorgen te maken of het wel bij de rest van je inrichting past.
 • Voordeel 3: De Vouwdeur heeft een afmeting van H 204 x 82 cm, wat een ruimtebesparende optie is. Deze maat is ideaal voor ruimtes waar je niet genoeg plek hebt voor een traditionele deur.
 • Voordeel 4: De deur is voorzien van een slot met knop die afsluitbaar is. Dit verhoogt de veiligheid van je ruimte en zorgt ervoor dat je privacy behouden blijft.
 • Voordeel 5: De dubbelwandige eigenschap van de Vouwdeur betekent extra isolatie en sterkte. Zo blijft de warmte beter binnen en de kou beter buiten, en is de deur beter bestand tegen schade.
 • Het is een beetje moeilijk om vijf nadelen te vinden in een vrij eenvoudige productbeschrijving, maar ik zal mijn best doen om te analyseren wat potentieel onhandig zou kunnen zijn voor sommige gebruikers:
 • Nadeel 1: De Granisud Vouwdeur is gemaakt van PVC, een type kunststof. Dit materiaal kan minder duurzaam en robuust zijn dan hout of metaal, wat zou kunnen betekenen dat de deur na verloop van tijd kan slijten of beschadigen.
 • Nadeel 2: De deur is afsluitbaar met een slot met knop. Voor sommige gebruikers kan dit type slot minder veilig zijn dan traditionele sleutelsloten. Bovendien kan het ontgrendelen ervan lastig zijn als je handen vol zijn.
 • Nadeel 3: De maten (Hoogte 204 cm, breedte 82 cm) zijn standaard, wat zou kunnen betekenen dat de deur niet past in alle soorten kozijnen of ruimtes. Je moet dus zeker zijn van de maten van je deuropening voordat je deze deur koopt.
 • Nadeel 4: De deur is wit van kleur, wat niet iedereen zou kunnen bekoren. Het is ook gevoeliger voor vuil en vlekken, wat een nadeel kan zijn als je een schonere en nette uitstraling van je interieur wilt.
 • Nadeel 5: De dubbelwandige specificatie suggereert dat de deur van behoorlijke dikte is. Dit kan een probleem zijn in kleinere ruimtes waar elke centimeter telt. Bovendien kan een zwaardere deur moeilijker te hanteren en te installeren zijn.

Onze favoriet #4

Granisud Vouwdeur

Granisud Vouwdeur

Waarom we het gekozen hebben

De Vouwdeur van het merk Granisud is een witte, kunststof vouwdeur met afmetingen van 204 x 82 cm. Deze stijlvolle deur is gemaakt van duurzaam PVC en is ontworpen met dubbelwandige eigenschappen voor extra stevigheid. Het bevat bovendien een afsluitbaar slot met een knop voor een extra laag beveiliging. Ideaal om ruimte te besparen en tegelijkertijd een elegante touch aan je interieur te geven!

 • Voordeel 1: De Vouwdeur van Granisud is gemaakt van kunststof. Dit zorgt voor een hoge duurzaamheid en robuustheid van de deur, waardoor je ervan verzekerd kunt zijn dat deze lang meegaat.
 • Voordeel 2: Dankzij de witte kleur van de deur, kan deze gemakkelijk passen in verschillende interieurontwerpen. Je hoeft je geen zorgen te maken of het wel bij de rest van je inrichting past.
 • Voordeel 3: De Vouwdeur heeft een afmeting van H 204 x 82 cm, wat een ruimtebesparende optie is. Deze maat is ideaal voor ruimtes waar je niet genoeg plek hebt voor een traditionele deur.
 • Voordeel 4: De deur is voorzien van een slot met knop die afsluitbaar is. Dit verhoogt de veiligheid van je ruimte en zorgt ervoor dat je privacy behouden blijft.
 • Voordeel 5: De dubbelwandige eigenschap van de Vouwdeur betekent extra isolatie en sterkte. Zo blijft de warmte beter binnen en de kou beter buiten, en is de deur beter bestand tegen schade.
 • Het is een beetje moeilijk om vijf nadelen te vinden in een vrij eenvoudige productbeschrijving, maar ik zal mijn best doen om te analyseren wat potentieel onhandig zou kunnen zijn voor sommige gebruikers:
 • Nadeel 1: De Granisud Vouwdeur is gemaakt van PVC, een type kunststof. Dit materiaal kan minder duurzaam en robuust zijn dan hout of metaal, wat zou kunnen betekenen dat de deur na verloop van tijd kan slijten of beschadigen.
 • Nadeel 2: De deur is afsluitbaar met een slot met knop. Voor sommige gebruikers kan dit type slot minder veilig zijn dan traditionele sleutelsloten. Bovendien kan het ontgrendelen ervan lastig zijn als je handen vol zijn.
 • Nadeel 3: De maten (Hoogte 204 cm, breedte 82 cm) zijn standaard, wat zou kunnen betekenen dat de deur niet past in alle soorten kozijnen of ruimtes. Je moet dus zeker zijn van de maten van je deuropening voordat je deze deur koopt.
 • Nadeel 4: De deur is wit van kleur, wat niet iedereen zou kunnen bekoren. Het is ook gevoeliger voor vuil en vlekken, wat een nadeel kan zijn als je een schonere en nette uitstraling van je interieur wilt.
 • Nadeel 5: De dubbelwandige specificatie suggereert dat de deur van behoorlijke dikte is. Dit kan een probleem zijn in kleinere ruimtes waar elke centimeter telt. Bovendien kan een zwaardere deur moeilijker te hanteren en te installeren zijn.

Onze favoriet #5

King Home Vouwdeur

King Home Vouwdeur

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vouwdeur van het merk King Home is een praktische en stijlvolle toevoeging aan je interieur. Gemaakt van duurzaam PVC, beschikt deze deur over een dubbele plaat met zachte gewrichten en een plaat van 86 x 6 mm. Het kunststof handvat met magneetsluiting zorgt voor makkelijk openen en sluiten, en de walnootkleur geeft een warme en elegante uitstraling. Met afmetingen van 214 x 82 cm, past deze fraaie deur gemakkelijk in diverse interieursettings.

 • Voordeel 1: De vouwdeur is gemaakt van pvc. Dit betekent dat de deur zeer duurzaam en bestand tegen elementen is. Daarnaast is pvc makkelijk schoon te houden, waardoor deze deur weinig onderhoud vereist.
 • Voordeel 2: De dubbele plaat met zachte gewrichten zorgt voor soepel en geruisloos openen en sluiten. Dit voegt comfort en gebruiksgemak toe aan je woon- of werkruimte.
 • Voordeel 3: De plaat van de deur meet 86 x 6 mm, wat betekent dat de deur aan de stevige kant zit. Dit zorgt voor extra stabiliteit en duurzaamheid.
 • Voordeel 4: De deur heeft een kunststof handvat met magneetsluiting. Dit maakt het gemakkelijk om de deur te openen en te sluiten, en zorgt tegelijkertijd voor een strakke afwerking wanneer de deur gesloten is.
 • Voordeel 5: De afmetingen van de deur zijn met een hoogte van 214 x 82 cm zeer genereus. De kleur is walnoot, wat het een stijlvolle en warme uitstraling geeft, die in veel verschillende interieurstijlen past.
 • nadeel 1: De vouwdeur is gemaakt van pvc. Dit materiaal kan minder stevig zijn dan bijvoorbeeld hout of aluminium en kan bij intensief gebruik sneller slijtage vertonen.
 • nadeel 2: De deur heeft een dubbele plaat met zachte gewrichten. Hierdoor kan het mogelijk gevoelig zijn voor beschadigingen en mogelijk is de levensduur korter dan deuren met hardere en sterke gewrichten.
 • nadeel 3: De plaatmaat van 86 x 6 mm kan beperkt zijn in termen van structurele stevigheid tegen zwaardere belasting, wat kan resulteren in een deur die mogelijk minder stabiel aanvoelt.
 • nadeel 4: De deur heeft een kunststof handvat met magneetsluiting. Kunststof kan bij veelvuldig gebruik sneller slijten en een magneetsluiting kan na verloop van tijd aan kracht verliezen, wat kan leiden tot een deur die niet goed sluit.
 • nadeel 5: De specifieke afmetingen van de deur (hoogte 214 x 82 cm) zorgen ervoor dat hij mogelijk niet past in alle ruimtes of deurkozijnen. Dit beperkt de universele toepasbaarheid van de deur.

Onze favoriet #6

Tectake Vouwdeur

Tectake Vouwdeur

Waarom we het gekozen hebben

De vouwdeur van het merk tectake is een voordelige oplossing als je op zoek bent naar een deur of ruimteverdeler. Met zijn waterbestendigheid is hij ook geschikt voor gebruik in de badkamer. Je zult het onderhoud ervan als een fluitje van een cent vinden, want de deur is extreem onderhoudsvriendelijk en afwasbaar. Voor gemakkelijke toegang en sluiting is de deur voorzien van een magneetsluiting. De totale afmetingen zijn ongeveer 80 cm breed en 203 cm hoog, wat het een praktische keuze maakt voor de meeste ruimtes.

 • Voordeel 1: Deze vouwdeur van tectake is een ideaal alternatief als je op zoek bent naar een praktische en goedkope manier om je ruimte in te delen. Hiermee kun je gemakkelijk verschillende zones binnen een kamer creëren zonder dat het veel kost.
 • Voordeel 2: Dankzij de waterbestendigheid is deze vouwdeur perfect voor gebruik in badkamers. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over waterschade als je hem in vochtige ruimtes wilt gebruiken.
 • Voordeel 3: Met deze deur hoef je niet veel tijd te besteden aan het onderhoud, omdat hij extreem onderhoudsvriendelijk is. Hij is gemakkelijk te reinigen aangezien hij afwasbaar is, wat betekent dat eventuele vlekken of vuiligheid gemakkelijk verwijderd kunnen worden.
 • Voordeel 4: Het gebruiksgemak van deze deur wordt versterkt door de magneetsluiting. Met deze functie kun je de deur gemakkelijk openen en sluiten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een hard dichtslaande deur.
 • Voordeel 5: Tenslotte heeft deze deur een groot formaat (80 cm x 203 cm), wat betekent dat hij goed past in veel verschillende kamerformaten. Met deze grootte kun je er zeker van zijn dat hij voldoende privacy en scheiding biedt tussen de verschillende delen van de kamer.
 • Hoewel het moeilijk is om nadelen te identificeren louter op basis van de vermelde specificaties, zijn hier enkele mogelijke overwegingen:
 • Nadeel 1: Als de deur als “goedkoop alternatief” wordt aangeboden, kan je twijfelen aan de algehele bouwkwaliteit en duurzaamheid van het product. Het kan zijn dat het niet zo robuust en duurzaam is als je zou verwachten.
 • Nadeel 2: Ondanks het feit dat de deur waterbestendig is (wat betekent dat hij geschikt is voor gebruik in de badkamer), wordt er geen garantie gegeven dat de deur volledig bestand is tegen vocht. Dit kan leiden tot mogelijke schade aan de deur in de loop van de tijd.
 • Nadeel 3: Hoewel de deur extreem onderhoudsvriendelijk is omdat hij afwasbaar is, kunnen er na verloop van tijd toch vlekken of vegen zichtbaar worden, afhankelijk van het materiaal van de deur.
 • Nadeel 4: De deur is voorzien van een magneetsluiting. Hoewel dit zorgt voor een soepele en stille sluiting, betekent dit dat de deur mogelijk niet zo veilig is als een die is uitgerust met een traditioneel slot.
 • Nadeel 5: De genoemde afmetingen van de deur (80 cm x 203 cm) kunnen in sommige gevallen een nadeel zijn. Voor klanten met een grote of ongewoon gevormde deuropening kan deze deur misschien niet passen. Het is altijd het beste om de metingen van je deuropening te controleren voordat je een aankoop doet.

Onze favoriet #7

Decor Space Vouwdeur

Decor Space Vouwdeur

Waarom we het gekozen hebben

De Vouwdeur van Decor Space is een indrukwekkend item dat je interieur een boost zal geven. Gemaakt van hoogwaardig, schokbestendig kunststof, biedt het een breed scala aan kleuren en uitvoeringen met standaard of glazen elementen, wat het een perfecte keuze maakt voor elk interieur. Het beschikt over een stevig scharnier dat maximale stabiliteit aan de deur geeft en je in staat stelt om te beslissen hoe ver je de deur wilt openen – iets dat niet mogelijk is met andere deuren met softscharnieren. Het is ook een omkeerbare deur, zodat je de handgreep naar rechts of links kunt monteren. Met afmetingen van 88,5 x 214 cm, kun je de platen eenvoudig snijden met een zaag om ze aan te passen aan je behoeften.

 • Voordeel 1: De Decor Space Vouwdeur presenteert een hoogwaardig en schokbestendig kunststof ontwerp. Dit betekent dat je kunt rekenen op een stevig en duurzaam product.
 • Voordeel 2: Een breed scala aan kleuropties en versies met standaard of glazen elementen maakt deze deur een ideale keuze voor jou, ongeacht je interieurstijl.
 • Voordeel 3: De stevige scharnieren van deze vouwdeur bieden maximale stabiliteit. Hierdoor kun je genieten van een betrouwbare en solide deur in jouw ruimte.
 • Voordeel 4: De Decor Space Vouwdeur biedt een unieke flexibiliteit met een omkeerbaar ontwerp. De handgreep kan rechts of links worden gemonteerd, volgens jouw voorkeur of afhankelijk van de lay-out van je ruimte.
 • Voordeel 5: Tot slot is deze deur eenvoudig aanpasbaar. De platen kunnen gemakkelijk worden gesneden om ze aan jouw specifieke maat aan te passen. Dit betekent dat je niet alleen een stijlvolle, maar ook een praktische deur krijgt die perfect in jouw ruimte past.
 • Nadeel 1: Hoewel de deuren gemaakt zijn van hoogwaardig, schokbestendig kunststof, kan dit materiaal minder duurzaam en esthetisch aantrekkelijk zijn dan echte houten of glazen deuren.
 • Nadeel 2: De beschrijving vermeldt een stijf scharnier dat de hoeveelheid deuropening bepaalt. Dit kan beperkend zijn als je meer flexibiliteit wilt in hoever je de deur kunt openen.
 • Nadeel 3: Hoewel de deuren een omkeerbare functie hebben, kan het proces van het veranderen van de handgreep van links naar rechts en omgekeerd, technisch en tijdrovend zijn, vooral zonder professionele hulp.
 • Nadeel 4: De genoemde afmetingen van 88,5 x 214 cm passen mogelijk niet bij alle deuropeningen. Hoewel de platen kunnen worden aangepast met een zaag, kan dit een extra stap zijn die je mogelijk liever vermijdt.
 • Nadeel 5: Het vermogen om de platen met een zaag te snijden om ze op maat te maken kan onhandig en potentieel onveilig zijn voor diegenen die niet vertrouwd zijn met dit soort werk. Het kan ook leiden tot ongelijke randen of een onprofessioneel afgewerkt uiterlijk als het niet goed gedaan is.

Onze favoriet #8

Marley Vouwdeur

Marley Vouwdeur

Waarom we het gekozen hebben

De dubbele vouwdeur Marley President is een elegante keuze voor jouw interieur. Met zijn beukenkleur en ingesloten venster zorgt het voor een klassiek-exclusieve sfeer in elke ruimte. De deur is uitbreidbaar tot een maximum van 200 cm voor één vleugel of tot 400 cm voor twee vleugels, waardoor het handig is voor verschillende ruimtes. Een groot voordeel van deze vouwdeur is de stille en lichte loop. Het wordt geleverd in een gedemonteerd staat, vergezeld van een montagehandleiding (die mogelijk niet in het Nederlands beschikbaar is), maar het is makkelijk in te korten om perfect in jouw ruimte te passen.

 • Voordeel 1: Met het klassiek-exclusieve design van de Marley President vouwdeur, kun je elke ruimte een elegante en stijlvolle sfeer geven.
 • Voordeel 2: De deur is eenvleugelig tot maximaal 200 cm of met twee vleugels tot maximaal 400 cm uitbreidbaar. Dit betekent dat het een zeer flexibele optie is, die zich aan verschillende ruimtes en behoeften kan aanpassen.
 • Voordeel 3: De stille en lichte loop zorgt voor een aangename, onopvallende werking van de deur. Het zorgt ervoor dat je zonder onnodig geluid of inspanning toegang krijgt tot je kamers.
 • Voordeel 4: De levering van de vouwdeur vindt plaats in gedemonteerde staat, wat betekent dat je deze eenvoudig kunt transporteren en bij jou thuis kunt installeren.
 • Voordeel 5: De bijgeleverde montagehandleiding maakt het voor jou gemakkelijk om de deur zelf in te korten en te installeren. Dit betekent dat je de deur aan je persoonlijke behoeften kunt aanpassen zonder dat je een expert hoeft te bellen.
 • Nadeel 1: De Marley President vouwdeur wordt geleverd in gedemonteerde staat. Dit betekent dat je de deur zelf zal moeten monteren, wat misschien niet erg gemakkelijk is als je niet handig bent.
 • Nadeel 2: Hoewel er een montagehandleiding bij de deur wordt geleverd, kan het zijn dat deze niet in het Nederlands beschikbaar is. Dit kan het montageproces bemoeilijken als je geen andere talen beheerst.
 • Nadeel 3: De deur is beschikbaar in uitbreidbare vleugels van maximaal 200 cm enkelvoudig en 400 cm dubbel, wat betekent dat het mogelijk niet past als jouw deuropening groter of kleiner is dan deze afmetingen.
 • Nadeel 4: De deur is in beukenkleur. Hoewel dit een neutrale kleur is, past het misschien niet bij ieders inrichting of stijlvoorkeur.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de deur een “stille en lichte loop” heeft, geeft de beschrijving geen specifieke details over de gebruikte materialen of de duurzaamheid van de deur, wat je zou kunnen terugdeinzen als je op zoek bent naar een robuuste en langdurige oplossing.

Onze favoriet #9

Marley Vouwdeur

Marley Vouwdeur

Waarom we het gekozen hebben

De Vouwdeur van het merk Marley is een ruimtebesparende oplossing, perfect voor elke ruimte in jouw huis. Deze model, de Eurostar, komt in het wit zonder venster en meet 83 x 205 cm. De deur bevat een kunststof slot met sleutel, afgestemd op het kleurenschema van de bovenste glijrail. Dankzij geluidsarme en onderhoudsvrije speciale glijders is de deur eenvoudig te bedienen en kan bovendien gemakkelijk worden ingekort. De eenvoudige montage en de optie om de deur uit te breiden tot een breedte van 150 cm maakt deze vouwdeur een veelzijdige keuze voor jouw interieur.

 • Voordeel 1: De Marley vouwdeur Eurostar wordt geleverd met een kunststof slot met sleutel, wat zorgt voor extra veiligheid en beveiliging in je woning.
 • Voordeel 2: De deur beschikt over in kleur afgestemde panelen voor de bovenste glijrail, wat resulteert in een strakke en uniforme uitstraling.
 • Voordeel 3: De speciale glijders zijn zowel geruisloos als onderhoudsvrij, wat zorgt voor minimale verstoring in je woonruimte.
 • Voordeel 4: Deze vouwdeur kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften doordat de deuren eenvoudig in te korten zijn.
 • Voordeel 5: De Marley vouwdeur Eurostar is niet alleen ruimtebesparend maar ook uiterst eenvoudig te installeren, waardoor je gemakkelijk tijd en ruimte bespaart. Bovendien is het optioneel uit te breiden tot 150 cm breed, wat sterk bijdraagt aan de flexibiliteit ervan.
 • Nadeel 1: De Marley Vouwdeur wordt geleverd zonder venster. Dit betekent dat je geen zicht naar buiten hebt als de deur dicht is, wat je privacy verbetert, maar het kan ook betekenen dat je kamer veel donkerder is.
 • Nadeel 2: Hoewel decoders worden verkocht met een in kleur afgestemd paneel voor de bovenste glijrail, zou dit nog steeds een mismatch kunnen zijn met je bestaande interieur. Het is een klein detail, maar details doen ertoe als het om huisdecoratie gaat.
 • Nadeel 3: De verklaring dat de deuren eenvoudig te verkorten zijn, kan voor sommige kopers een probleem zijn. Het impliceert mogelijk extra werk bij het aanpassen van de deur, wat niet iedereen wil of kan doen.
 • Nadeel 4: Hoewel de deur ruimtebesparend is, kan dit ook betekenen dat het niet sterke geluidisolatie biedt, wat een probleem kan zijn in huizen met veel omgeving of interne ruis.
 • Nadeel 5: De mogelijkheid om de deur optioneel uit te breiden tot een breedte van 150 cm kan voor sommige huizen een probleem zijn als er niet genoeg ruimte is voor deze uitbreiding. Het is belangrijk om de afmetingen van je kamer zorgvuldig te meten voordat je deze deur koopt.

Onze favoriet #10

Zaqycm Vouwdeur

Zaqycm Vouwdeur

Waarom we het gekozen hebben

De ZAQYCM vouwdeur is een aluminium deur met een paneel van 8 cm breed en een dikte van 1,2 mm. Het is uitgerust met onderhoudsvrije stille rollen en een zware onderspoor voor stabiliteit. Deze deur, die in een enkele of dubbele uitvoering kan worden geleverd, is voorzien van een 21cm lange deur hardware kit met sleutels. De vouwdeur biedt thermische isolatie door wind, warmte en koude lucht buiten te houden, waarmee het energieverlies beperkt wordt. De deur is ook aanpasbaar aan je specifieke maten. Een grote troef van deze deur is dat ze ruimtebesparend is en slechts 10% van de ruimte inneemt van traditionele deuren. Het is ook een uitstekende oplossing voor de keuken of het toilet, waar het fungeert als een effectieve olie rookbarrière of een droge en natte scheidingswand zonder stijl te verliezen. Bovendien is de ZAQYCM vouwdeur eenvoudig zelf te installeren.

 • Voordeel 1: De Vouwdeur merk ZAQYCM is gemaakt van een robuust aluminium paneel van 8 cm breed en een dikte van 1,2 mm. Dit betekent dat de deur sterk en duurzaam is.
 • Voordeel 2: De deur biedt uitstekende thermische isolatie. Het houdt wind, warmte en kou buiten, waardoor de temperatuur in huis beter gereguleerd kan worden. Dit maakt het ideaal voor seizoensgebonden comfort.
 • Voordeel 3: De deur is aanpasbaar in grootte. Dus als je de perfecte maat voor jouw deuropening niet kunt vinden, biedt het merk een service op maat. Dit garandeert dat de deur perfect past in jouw leefomgeving.
 • Voordeel 4: Het bespaart ruimte! De accordeondeur neemt slechts 10% van de ruimte in beslag van een traditionele deur. Dit maakt het een ideale keuze voor kleinere ruimtes zoals keukens en toiletten.
 • Voordeel 5: De deur is eenvoudig te installeren. Je meet simpelweg de hoogte en breedte van je deurkozijn en kunt dan aan de slag met een eenvoudige doe-het-zelf installatie. Dit bespaart je op installatiekosten en geeft een voldoening van het zelf doen.
 • Nadeel 1: De productbeschrijving van de vouwdeur van ZAQYCM merk maakt geen melding van de duurzaamheid van het product. Hoewel het van aluminium is gemaakt, wordt er geen informatie gegeven over de levensduur, wat kan betekenen dat de deur mogelijk niet bestand is tegen langdurig gebruik of slijtage.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de ZAQYCM vouwdeur is ontworpen voor thermische isolatie, is er geen duidelijke informatie over de effectiviteit ervan. Het worstelt misschien met het daadwerkelijk blokkeren van de buitenlucht en het behouden van de airconditioning of verwarming binnenshuis.
 • Nadeel 3: Hoewel de deur aanpasbaar is qua grootte, vereist dit dat je contact moet opnemen met hun klantenservice. Dit kan extra tijd en moeite kosten, wat hinderlijk kan zijn als je een snel vervangend product nodig hebt.
 • Nadeel 4: De deur neemt 10% van de ruimte in beslag, wat betekent dat het wellicht niet geschikt is voor zeer kleine ruimtes. Dit kan erg lastig zijn als je op zoek bent naar ruimtebesparende oplossingen.
 • Nadeel 5: Hoewel de deur als ‘eenvoudig te installeren’ wordt beschreven, kan dit per persoon verschillen. Als je geen ervaring hebt met doe-het-zelf projecten of als je iets verkeerd doet, kan het installatieproces uiteindelijk lastig en tijdrovend zijn.

Na grondig onderzoek en analyse, kunnen we concluderen dat de keuze voor de juiste vouwdeur afhankelijk is van diverse factoren zoals duurzaamheid, esthetiek, gebruiksgemak, en prijs. Onze lijst van de 10 beste vouwdeuren biedt een brede selectie van hoogwaardige opties die aan deze criteria voldoen. Ongeacht of je zoekt naar een betaalbare, gebruiksvriendelijke deur of een luxueuze, stijlvolle optie, je vindt zeker een product op onze lijst dat perfect aansluit bij je behoeften en voorkeuren. Investeer vandaag nog in een van deze top vouwdeuren en ervaar het verschil in comfort en stijl in jouw woonruimte.

Inhoudsopgave