a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Vpn Router: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de tien beste VPN-routers getest op prestaties, beveiliging en gebruiksgemak voor een veilige en soepele internetervaring.

Unser Favorit: Tp-Link Vpn Router

Tp-Link Vpn Router
★★★★★

Unser Favorit: Gl.Inet Vpn Router

Gl.Inet Vpn Router
★★★★★

Unser Favorit: Cudy Vpn Router

Cudy Vpn Router
★★★★★

Unser Favorit: Gl.Inet Vpn Router

Gl.Inet Vpn Router
★★★★★

Unser Favorit: Gl.Inet Vpn Router

Gl.Inet Vpn Router
★★★★★

Unser Favorit: Gl.Inet Vpn Router

Gl.Inet Vpn Router
★★★★★

Unser Favorit: Gl.Inet Vpn Router

Gl.Inet Vpn Router
★★★★★

Unser Favorit: Gl.Inet Vpn Router

Gl.Inet Vpn Router
★★★★★

Unser Favorit: Gl.Inet Vpn Router

Gl.Inet Vpn Router
★★★★★

Unser Favorit: Gl.Inet Vpn Router

Gl.Inet Vpn Router
★★★★★

Als je steeds meer bewust wordt van de noodzaak om je online activiteiten te beveiligen, dan heb je waarschijnlijk al eens overwogen om een VPN-router aan te schaffen. Misschien vraag je je af welke de beste is? Dan ben je hier op de juiste plek! Wij hebben het nieuwste onderzoek uitgevoerd om de 10 beste VPN-routers op de markt te testen en te beoordelen. In dit artikel delen we niet alleen onze resultaten, maar helpen we je ook de beste keuze te maken op basis van je individuele behoeften en budget. Dus, ga zitten, ontspan en bereid je voor om de meest geïnformeerde aankoopbeslissing te nemen die beschikbaar is.

Een VPN-router is een slim apparaat dat je eenvoudigweg helpt om al jouw internetverbonden apparaten te beschermen met slechts één enkele VPN-verbinding. In plaats van een VPN op elk apparaat apart te installeren, kun je alles via deze router laten verlopen. Hierdoor geniet je continu van anonimiteit en beveiliging, of je nu je computer, smartphone, tablet of smart-tv gebruikt. Door een VPN-router in te zetten, surf je veiliger op het web en verklein je de kans op ongewenste toegang tot je persoonlijke gegevens.

Check Uit

Onze favoriet #1

Tp-Link Vpn Router

Tp-Link Vpn Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link VPN Router is een geavanceerd apparaat dat jouw internetverbinding beveiligt en optimaliseert. Met Omada SDN gecentraliseerd cloudbeheer en intelligente monitoring, heb je volledige controle en inzicht in jouw netwerk. Dankzij vijf gigabit-poorten biedt het apparaat razendsnelle bekabelde connectiviteit. Daarnaast kun je met tot 4 WAN-poorten (1 Gigabit WAN-poort en 3 Gigabit WAN/LAN-poorten) de bezettingsgraad van breedbandverbindingen met meerdere lijnen verhogen. Voor de ultieme beveiliging ondersteunt de router tot 20× LAN-naar-LAN IPsec, 16× OpenVPN*, 16× L2TP en 16× PPTP VPN-verbindingen en heeft het geavanceerde firewallbeleid, DoS-preventie, IP/MAC/URL-filtering en andere veiligheidsfuncties om jouw netwerk en gegevens te beschermen. Met de cloudtoegang en Omada-app kun je gemakkelijk en overal beheer uitvoeren.

 • Voordeel 1: Dankzij de integratie met Omada SDN geniet je van gecentraliseerd cloudbeheer en intelligente monitoring. Dit maakt het mogelijk om het apparaat vanaf elke locatie te beheren en zorgt voor een naadloze werking.
 • Voordeel 2: De router biedt ultiem gemak en eenvoudig beheer, niet alleen via cloudtoegang, maar ook via de Omada-app. Met deze functie kun je de instellingen van je router aanpassen en toezicht houden op de prestaties rechtstreeks vanaf je smartphone.
 • Voordeel 3: Je bent verzekerd van snelle bekabelde connectiviteit met de vijf Gigabit-poorten van de TP-Link router. Deze functie is ideaal voor situaties waarin je apparaten wilt aansluiten die een stabiele, hoge snelheidsverbinding vereisen.
 • Voordeel 4: De router wordt geleverd met maximaal 4 WAN-poorten, waaronder 1 Gigabit WAN-poort en 3 Gigabit WAN/LAN-poorten met taakverdeling. Dit verhoogt de bezettingsgraad van breedbandverbindingen met meerdere lijnen en zorgt voor een verbeterde netwerkefficiëntie.
 • Voordeel 5: De TP-Link router biedt hoogwaardige beveiligingsfuncties, waaronder VPN-ondersteuning voor tot 20× LAN-naar-LAN IPsec, 16× OpenVPN*, 16× L2TP en 16× PPTP VPN-verbindingen. Daarnaast is er geavanceerd firewallbeleid, DoS-preventie, IP/MAC/URL-filtering om je netwerk en gegevens te beschermen tegen potentiële bedreigingen.
 • Nadeel 1: Hoewel de TP-Link VPN Router beweert veel geavanceerde functies te hebben, waaronder diverse beveiligingsfuncties, valt het te bezien hoe gemakkelijk deze zijn in te stellen en te gebruiken. Je mag mogelijk geavanceerde technische kennis nodig hebben om de beschermende kracht van je router volledig te benutten.
 • Nadeel 2: De router biedt cloudtoegang voor beheer en bewaking, maar dit kan een nadeel zijn als je bezorgd bent over gegevensprivacy. Je gegevens worden opgeslagen en verwerkt in de cloud, wat mogelijk minder veilig is dan lokale opslag.
 • Nadeel 3: Met de TP-Link VPN Router is taakverdeling van breedbandverbindingen met meerdere lijnen mogelijk, wat betekent dat de router de bandbreedte uit verschillende bronnen moet combineren. Dit kan echter gevolgen hebben voor de internetstabiliteit als er een storing is in een van de lijnen.
 • Nadeel 4: Hoewel het router beheer via de Omada-app biedt, hangt de gebruiksvriendelijkheid af van de uitvoering van de app zelf. Het ontwerp en de interface van de app kunnen een invloed hebben op het gemak van het beheer.
 • Nadeel 5: De router ondersteunt weliswaar veel verschillende VPN-verbindingen, maar het maximum aantal gelijktijdige verbindingen is beperkt. Als je meer verbindingen nodig hebt, kun je de limiet bereiken.

Onze favoriet #2

Gl.Inet Vpn Router

Gl.Inet Vpn Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GL.iNet Vpn Router is jouw ideale reisgenoot door zijn draadloze mini-mobiele reisrouter functie, waarmee je openbare netwerken verandert in privé Wi-Fi voor veilig surfen. Ondanks zijn supercompacte ontwerp van slechts 39 gram, biedt het meerdere gebruikers 3G, 4G-internettoegang waar je ook netwerkdekking hebt. Dit knappe stukje technologie heeft OpenWrt voorgeïnstalleerd en is ontgrendeld, waardoor je functionaliteiten uitbreidbaar zijn – ideaal voor de doe-het-zelvers. Met 16 MB NOR + 128 MB RAM en uitbreidbare USB-disk, dubbele ethernet-poorten, UART en GPIO’s voor doe-het-zelf hardware, is deze router veelzijdig in gebruik. Daarnaast zorgt de vooraf geïnstalleerde OpenVPN, compatibel met meer dan 30 VPN-serviceproviders, voor een stabiele, altijd beschermde online ervaring. De verpakking bevat de GL-MT300N-V2 (Mango) mini-router, USB-kabel, ethernetkabel en een handleiding met mooie wensen van het merk.

 • Voordeel 1: De GL.iNet draadloze mini-mobiele reisrouter is in staat om openbare netwerken, zowel bekabeld als draadloos, om te zetten naar een privé WiFi. Dit betekent dat je veilig op het internet kunt surfen zonder je zorgen te hoeven maken over je online privacy.
 • Voordeel 2: De compacte ontwerp van slechts 39 gram maakt het uitermate gemakkelijk om de router mee te nemen. Hij is zo compact dat je hem in je tas of zelfs in je broekzak kunt stoppen, zonder dat hij veel ruimte inneemt. Bovendien kun je met deze reisrouter meerdere gebruikers toegang geven tot 3G, 4G-internet, waar je ook bent.
 • Voordeel 3: Deze router heeft OpenWrt vooraf geïnstalleerd, wat betekent dat hij ontgrendeld is en extreem uitbreidbaar in functies. Dit maakt de router perfect voor doe-het-zelfprojecten. De router komt ook met 16 MB NOR + 128 MB RAM en is USB-disk verlengbaar, wat extra flexibiliteit en opslagruimte biedt.
 • Voordeel 4: Een andere grote troef van deze router is zijn OpenVPN-clientbeveiliging en gegevensbescherming. Met OpenVPN vooraf geïnstalleerd en compatibel met meer dan 30 VPN-serviceproviders, ben je altijd beschermd, waar je ook bent en waar je ook toegang tot het internet nodig hebt.
 • Voordeel 5: De verpakking van de GL.iNet-router bevat alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, waaronder een mini-router, een USB-kabel, een ethernetkabel en een handleiding. Hoewel de handleiding mogelijk niet in het Nederlands beschikbaar is, draagt het bij aan een vlotte installatie- en instellingenproces.
 • Nadeel 1: Hoewel de GL.iNet router lof krijgt voor zijn compactheid, kan het lichte gewicht en miniformaat het ook een gemakkelijk te verliezen item maken. Je moet extra voorzichtig zijn waar je deze router opbergt, vooral als je onderweg bent.
 • Nadeel 2: De handleiding is mogelijk niet in het Nederlands beschikbaar. Dit kan problemen opleveren als je geen sterke beheersing van de Engelse taal hebt, aangezien veel van de functies en instructies ingewikkeld kunnen zijn voor de gemiddelde gebruiker.
 • Nadeel 3: Hoewel het product compatibel is met meer dan 30 VPN-serviceproviders, moet je je bewust zijn van de noodzaak om een aparte VPN-service te hebben. De router biedt op zichzelf geen VPn-service, maar biedt alleen ondersteuning voor deze diensten.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat het vooraf geïnstalleerde OpenWrt extreem uitbreidbaar is in functies, kan de noodzaak om dit te doen voor sommigen ontmoedigend zijn. De mogelijkheid voor doe-het-zelven is geweldig voor technologie-liefhebbers, maar kan overweldigend zijn voor anderen die minder technische kennis hebben.
 • Nadeel 5: Voor zover het product 3G, 4G-internettoegang biedt, kan het resulteren in het snel opraken van je mobiele datalimieten als je niet voorzichtig bent. Afhankelijk van je data-abonnement kan dit leiden tot bijkomende kosten.

Onze favoriet #3

Cudy Vpn Router

Cudy Vpn Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Cudy Vpn Router is een geavanceerde router met vijf Gigabit-poorten die je kunt configureren voor optimaal bandbreedtegebruik. Deze router is krachtig en biedt diverse VPN-opties om te waarborgen dat je online veilig en betrouwbaar kunt werken. Hij ondersteunt verschillende VPN-servers en -clients en ook site naar site VPN. Uniek aan deze router is de intelligente load balancing functie die een efficiënt gebruik van je internetverbinding mogelijk maakt, door gegevensstromen te verdelen gebaseerd op de bandbreedte van elke WAN-poort. Internettoegangscontrole is gemakkelijk in te stellen per gebruiker of apparaat, zodat jij de touwtjes in handen hebt. Bovendien heeft deze router een compact en duurzaam ontwerp, waardoor hij in elke omgeving gemakkelijk een plekje vindt.

 • Voordeel 1: Draagbaarheid en comfort, deze mini-router weegt slechts 39 gram en past gemakkelijk in je zak. Dus je kunt hem overal mee naartoe nemen en veilig internetten.
 • Voordeel 2: Veelzijdige stroomvoorziening, je kunt de router voeden via USB-laptops, powerbanks of een 5V DC-adapter. Daardoor ben je niet beperkt tot één stroombron.
 • Voordeel 3: Open source en programmeerbaar, de mini-router heeft OpenWrt/LEDE voorgeïnstalleerd en biedt ondersteuning voor software-repository. Dit betekent dat je de flexibiliteit hebt om het naar wens aan te passen.
 • Voordeel 4: Uitstekende VPN-compatibiliteit, de OpenVPN client is al voorgeïnstalleerd en werkt met meer dan 20 VPN-serviceproviders. Dit zorgt ervoor dat je een naadloze en beveiligde internetervaring hebt, ongeacht je locatie.
 • Voordeel 5: Geweldige opslagmogelijkheden en uitbreidingspotentieel, met 128 MB RAM, 16 MB NOR Flash, twee Ethernet poorten, UART en GPIO’s. Het is niet alleen krachtig genoeg om aan je internetbehoeften te voldoen, maar biedt ook voldoende ruimte voor hardware-enthousiastelingen om mee te werken.
 • Nadeel 1: Hoewel de mini-router ontworpen is voor reizen en mobiliteit, moet je extra zorg besteden aan de stroomvoorziening. Het apparaat ontvangt stroom via USB-laptops, powerbanks of een 5 V DC-adapter die apart wordt verkocht. Dit betekent dat je altijd een stroombron bij je moet hebben om de router te kunnen gebruiken.
 • Nadeel 2: De GL.iNet-router draait op de OpenWrt/LEDE-software, die open source is. Hoewel dit biedt dat je het systeem volledig naar wens kunt aanpassen, is het voor een gemiddelde gebruiker die niet technisch onderlegd is, wellicht een uitdaging om met de software om te gaan.
 • Nadeel 3: De verpakking bevat mogelijk geen Nederlandstalige handleiding. Dit kan het instellen en begrijpen van de functionaliteiten ingewikkeld maken, vooral voor degenen die moeite hebben met het lezen van technische documentatie in een andere taal.
 • Nadeel 4: De OpenVPN Client is voorgeïnstalleerd en compatibel met meer dan 20 VPN-serviceproviders, maar als jouw VPN-provider hier niet bij zit, dan zal je met de incompatibiliteit te maken krijgen en zelf moeten uitzoeken hoe je dit oplost.
 • Nadeel 5: Hoewel de router 128 MB RAM en 16 MB NOR Flash geheugen heeft, kan dit onvoldoende zijn voor zwaardere toepassingen en grotere netwerkomgevingen, wat de prestaties van de router kan beïnvloeden.

Onze favoriet #4

Gl.Inet Vpn Router

Gl.Inet Vpn Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GL.iNet VPN Router is een compacte, lichtgewicht mini-router, perfect voor op reis. Het transformeert een openbaar netwerk (bekabeld of draadloos) in een privé WLAN, waardoor je veilig kunt internetten. Het is ook compatibel met tethering en 3G/4G USB-modems, en kan worden gevoed via USB-laptops, powerbanks of een apart verkrijgbare 5V DC-adapter. Ondanks dat hij maar 39 gram weegt, is deze router krachtig en veelzijdig, met OpenWrt/LEDE voorgeïnstalleerd en ondersteund door een software-repository, en een ingebouwde OpenVPN Client die compatibel is met meer dan 20 VPN-serviceproviders. Bovendien beschikt de router over 128 MB RAM, 16 MB NOR Flash en meerdere uitbreidingsmogelijkheden zoals twee Ethernet-poorten, UART en GPIO’s. In de verpakking vind je de GL-AR300M16-Ext mini-router, een USB-kabel en een handleiding.

 • Voordeel 1: Draagbaarheid en comfort, deze mini-router weegt slechts 39 gram en past gemakkelijk in je zak. Dus je kunt hem overal mee naartoe nemen en veilig internetten.
 • Voordeel 2: Veelzijdige stroomvoorziening, je kunt de router voeden via USB-laptops, powerbanks of een 5V DC-adapter. Daardoor ben je niet beperkt tot één stroombron.
 • Voordeel 3: Open source en programmeerbaar, de mini-router heeft OpenWrt/LEDE voorgeïnstalleerd en biedt ondersteuning voor software-repository. Dit betekent dat je de flexibiliteit hebt om het naar wens aan te passen.
 • Voordeel 4: Uitstekende VPN-compatibiliteit, de OpenVPN client is al voorgeïnstalleerd en werkt met meer dan 20 VPN-serviceproviders. Dit zorgt ervoor dat je een naadloze en beveiligde internetervaring hebt, ongeacht je locatie.
 • Voordeel 5: Geweldige opslagmogelijkheden en uitbreidingspotentieel, met 128 MB RAM, 16 MB NOR Flash, twee Ethernet poorten, UART en GPIO’s. Het is niet alleen krachtig genoeg om aan je internetbehoeften te voldoen, maar biedt ook voldoende ruimte voor hardware-enthousiastelingen om mee te werken.
 • Nadeel 1: Hoewel de mini-router ontworpen is voor reizen en mobiliteit, moet je extra zorg besteden aan de stroomvoorziening. Het apparaat ontvangt stroom via USB-laptops, powerbanks of een 5 V DC-adapter die apart wordt verkocht. Dit betekent dat je altijd een stroombron bij je moet hebben om de router te kunnen gebruiken.
 • Nadeel 2: De GL.iNet-router draait op de OpenWrt/LEDE-software, die open source is. Hoewel dit biedt dat je het systeem volledig naar wens kunt aanpassen, is het voor een gemiddelde gebruiker die niet technisch onderlegd is, wellicht een uitdaging om met de software om te gaan.
 • Nadeel 3: De verpakking bevat mogelijk geen Nederlandstalige handleiding. Dit kan het instellen en begrijpen van de functionaliteiten ingewikkeld maken, vooral voor degenen die moeite hebben met het lezen van technische documentatie in een andere taal.
 • Nadeel 4: De OpenVPN Client is voorgeïnstalleerd en compatibel met meer dan 20 VPN-serviceproviders, maar als jouw VPN-provider hier niet bij zit, dan zal je met de incompatibiliteit te maken krijgen en zelf moeten uitzoeken hoe je dit oplost.
 • Nadeel 5: Hoewel de router 128 MB RAM en 16 MB NOR Flash geheugen heeft, kan dit onvoldoende zijn voor zwaardere toepassingen en grotere netwerkomgevingen, wat de prestaties van de router kan beïnvloeden.

Onze favoriet #5

Gl.Inet Vpn Router

Gl.Inet Vpn Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GL.iNet VPN-router is een dual-band draadloze router met een krachtige IPQ4018 @717MHz CPU, die een stabiele verbinding garandeert met snelheden tot 400 Mbps (2,4G) en 867 Mbps (5G). Het werkt op het nieuwste OpenWRT 21.02 besturingssysteem, wat zorgt voor minder signaalinterferentie en jou de mogelijkheid geeft om de router naar eigen behoefte aan te passen en apps te installeren. Het grote voordeel is de ingebouwde VPN-client en -server, met vooraf geïnstalleerde OpenVPN en WireGuard, compatibel met meer dan 30 VPN-serviceproviders. De router heeft ook een netwerkopslagfunctie die SAMBA- en WebDAV-protocollen ondersteunt, waardoor je door het aansluiten van een externe USB harde schijf, een persoonlijke netwerkopslagruimte kunt creëren voor het opslaan en delen van documenten. Of je nu in een hotel, café of camper bent, je kunt uw apparaten veilig aansluiten op openbare wifi-hotspots. Het compacte formaat (118 x 84 x 33 mm en 429 g) maakt deze router ideaal om mee te nemen op reis.

 • Voordeel 1: Uitmuntende snelheid en stabiliteit – Deze router biedt je een solide connectie met snelheden van 400 Mbps bij 2,4G en zelfs 867 Mbps bij 5G, ondersteund door een sterke en stabiele IPQ4018 @717MHz CPU.
 • Voordeel 2: Aanpasbaar en programmeerbaar – Het draait op het nieuwste OpenWRT 21.02 besturingssysteem, wat betekent dat je de mogelijkheid hebt om de router aan te passen en toepassingen te installeren volgens jouw voorkeuren.
 • Voordeel 3: Uitgebreide VPN-ondersteuning – Met vooraf geïnstalleerde OpenVPN en WireGuard, die compatibel zijn met meer dan 30 VPN-serviceproviders, biedt deze router een uitstekende VPN-snelheid van maximaal 28 Mbps voor OpenVPN en 190 Mbps voor WireGuard.
 • Voordeel 4: Netwerkopslag-functies – Door een externe USB-harde schijf op de router aan te sluiten, is het mogelijk om een privé netwerkopslag te creëren door middel van de SAMBA- en WebDAV-protocollen. Dit maakt het makkelijker om je documenten op te slaan en te delen.
 • Voordeel 5: Wijd gebruik en draagbaar – Of je nu in een hotel, café, luchthaven, restaurant of camper bent, je kunt de router verbinden met de openbare wifi-hotspot en je aangesloten apparaten beveiligen. De compacte maat en het lichte gewicht maken het makkelijk om de router overal mee naartoe te nemen, zowel voor werk als op reis.
 • Nadeel 1: Hoewel de GL.iNet Dual Band AC Draadloze Router zowel OpenVPN als WireGuard voorgeïnstalleerd heeft, is er een significant verschil in maximale VPN-snelheid tussen de twee. Met OpenVPN krijg je een maximale snelheid van slechts 28 Mbps, wat veel minder is dan de 190 Mbps die je krijgt met WireGuard. Afhankelijk van de VPN-service die je gebruikt, kan dit een aanzienlijke vertraging veroorzaken.
 • Nadeel 2: De router functioneert op het OpenWRT 21.02 besturingssysteem, wat open source is. Hoewel dit je veel mogelijkheden geeft voor aanpassing, kan het ook uitdagend zijn als je niet bekend bent met programmeren of als je gewoon op zoek bent naar een plug-and-play oplossing.
 • Nadeel 3: De externe opslagfunctie van de router werkt alleen met SAMBA- en WebDAV-protocollen. Als je een andere vorm van netwerkopslag wilt gebruiken die niet compatibel is met deze protocollen, kan dat problemen veroorzaken.
 • Nadeel 4: Hoewel de router een indrukwekkende draadloze snelheid van 400 Mbps (2,4G) + 867 Mbps (5G) biedt, kan signal interference nog steeds optreden, vooral in gebieden met veel draadloze apparaten. Dit kan de prestaties beïnvloeden en je internetervaring minder gratificerend maken.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel het draagbare formaat van de router het gemakkelijk maakt om mee te nemen, kan het ook zorgen voor beperkingen in termen van bereik. Kleinere routers hebben over het algemeen een kleiner signaalbereik dan hun grotere tegenhangers, wat problemen kan veroorzaken in grotere ruimtes of door muren heen.

Onze favoriet #6

Gl.Inet Vpn Router

Gl.Inet Vpn Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GL.iNet VPN Router is een compacte, duaal-band draadloze router, perfect voor onderweg of je volgende avontuur door zijn lichte gewicht van 145 gram. Met een draadloze snelheid tot 300 Mbps (2.4 GHz) voor lichtere taken zoals e-mail en web surfen, en 867 Mbps (5GHz) voor zwaardere taken zoals gamen of 4K videostreaming, zorgt het ervoor dat je altijd verbonden blijft. De router heeft 2 gigabit LAN-poorten en 1 gigabit WAN-poorten, ideaal voor vele internetabonnementen en het rechtstreeks aansluiten van je bekabelde apparaten. Daarnaast zorgt de router voor jouw internetveiligheid door ondersteuning van IPv6, vooraf geïnstalleerde OpenVPN & WireGuard, compatibel met meer dan 30 VPN-serviceproviders en ondersteuning voor Cloudflare-codering. Bovendien kun je eenvoudig een openbaar netwerk transformeren in een privé wifi-netwerk voor veiliger surfen. Let op: de router ondersteunt geen easytethering.

 • Voordeel 1: Dual-band draadloze router – De GL.iNet router biedt gelijktijdige dual-band met draadloze snelheid tot 300 Mbps (2,4 GHz) + 867 Mbps (5 GHz). Deze dual-band functie maakt het mogelijk om eenvoudige taken zoals e-mails of surfen op het web te doen op de 2,4 GHz-band, terwijl bandbreedte-intensieve taken zoals gamen of 4K-videostreaming kunnen worden afgehandeld door de 5GHz-band.
 • Voordeel 2: Draagbaar ontwerp – Met een lichtgewicht ontwerp van slechts 145g is de GL.iNet router ontworpen voor gemakkelijke draagbaarheid. Ideaal voor je volgende reis of avontuur. Dankzij het compacte design neem je hem eenvoudig mee op pad.
 • Voordeel 3: Volledige gigabit-poorten – De GL.iNet router is een gigabit draadloze internetrouter met 2 gigabit LAN-poorten en 1 gigabit WAN-poorten. Dit maakt de router ideaal voor veel internetabonnementen en stelt je in staat om je bekabelde apparaten rechtstreeks aan te sluiten.
 • Voordeel 4: Geavanceerde internetbeveiliging – De GL.iNet router biedt uitgebreide ondersteuning voor internetbeveiliging. Het ondersteunt IPv6 en heeft OpenVPN & WireGuard vooraf geïnstalleerd, compatibel met 30+ VPN-serviceproviders. Bovendien biedt het ondersteuning voor Cloudflare-codering om de privacy te beschermen.
 • Voordeel 5: Repeater voor openbare wifi – De GL.iNet router kan een openbaar netwerk (bedraad/draadloos) omzetten naar een privé-wifi voor veilig surfen. Dit is met name handig wanneer je gebruik maakt van gratis openbare Wi-Fi-hotspots die over het algemeen een tijdlimiet voor de gebruikers instellen. Als de tijd om is, kun je de router weer verbinden met wifi.
 • Nadeel 1: Hoewel de GL.iNet router zowel 2.4GHz als 5GHz banden ondersteunt, zou je merken dat de 2.4 GHz-band alleen maar geschikt is voor basistaken zoals e-mailen en surfen op het web. Voor meer bandbreedte-intensieve taken zoals gamen of 4K-video streaming, zul je moeten vertrouwen op de 5GHz-band die mogelijk niet altijd in staat is om consistent krachtige prestaties te leveren, afhankelijk van de signaalsterkte en interferentie.

  Nadeel 2: Ondanks de draagbaarheid en het compacte ontwerp, die ideaal zijn voor reizen, is de router misschien niet zo duurzaam als zwaardere, grotere modellen. Lichtgewicht betekent niet altijd robuust.

 • Nadeel 3: Hoewel de router 2 gigabit LAN-poorten en 1 WAN-poort heeft, zou dit voor sommige van de meer netwerkintensieve huishoudens of kleine bedrijven die veel apparaten gebruiken of verbonden moeten zijn, nog steeds onvoldoende kunnen zijn.
 • Nadeel 4: De GL.iNet router ondersteunt IPv6 en heeft OpenVPN & WireGuard vooraf geïnstalleerd en is compatibel met meer dan 30 VPN-serviceproviders. Hoewel dit geweldig klinkt, kan de noodzaak om je keuze voor een VPN-service te beperken tot alleen deze providers, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en voorkeuren, als beperkend worden ervaren.
 • Nadeel 5: De router biedt geen ondersteuning voor easytethering. Dit betekent dat je mogelijk enige tijd zult moeten besteden aan het configureren van de tethering-instellingen wanneer je hem verbindt met verschillende apparaten, wat misschien niet ideaal is als je onderweg bent of als je vaak tijdens je reizen van apparaat wisselt.

Onze favoriet #7

Gl.Inet Vpn Router

Gl.Inet Vpn Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GL.iNet VPN-router is een hoogwaardig apparaat dat volledige netwerkbescherming biedt. Het heeft OpenVPN en WireGuard vooraf geïnstalleerd, compatibel met meer dan 30 VPN-serviceproviders, en ondersteunt indrukwekkende snelheden van respectievelijk 150 en 355 Mbps. Deze router mist een Wi-Fi-functie, maar compenseert dit met geavanceerde functies zoals Cloudflare-codering voor privacybescherming en ondersteuning voor het IPv6-beveiligingsprotocol. Bovendien maakt de VPN-cascading functie synchronisatie tussen de VPN-server en VPN-client mogelijk, zodat je tegelijkertijd toegang kunt krijgen tot lokale netwerkservers en het openbare internet. De GL.iNet is een ideale keuze voor het hosten van een VPN-server zowel thuis als op kantoor, waardoor je veilig toegang krijgt tot gevoelige bedrijfsinformatie en regionale blokkades kunt omzeilen. De router, uitgerust met een 2,5 gigabit WAN-poort, 1 gigabit LAN-poort, een USB 3.0-poort en 8 GB EMMC-opslag, draait op het nieuwste OpenWrt 21.02 besturingssysteem, dat de verbinding van meerdere apparaten ondersteunt en de signaalinterferentie vermindert. Kortom, de GL.iNet router biedt een veilige, krachtige en aanpasbare netwerkoplossing.

 • Voordeel 1: Je profiteert van de compatibiliteit met meer dan 30 VPN-serviceproviders. De GL.iNet Router is namelijk vooraf geïnstalleerd met OpenVPN en WireGuard. Dit biedt je de mogelijkheid om het VPN-netwerk te kiezen dat het beste bij je behoeften past.
 • Voordeel 2: Je bent verzekerd van volledige netwerkbeveiliging. Met Cloudflare-versleuteling en ondersteuning voor het IPv6-beveiligingsprotocol blijft je privacy beschermd tijdens het surfen op het internet.
 • Voordeel 3: De router ondersteunt VPN-cascading. Dit betekent dat de VPN-server en VPN-client tegelijkertijd binnen hetzelfde apparaat kunnen werken. Hierdoor kun je toegang krijgen tot lokale netwerkservers en tegelijkertijd genieten van toegang tot het openbare internet als een VPN-client.
 • Voordeel 4: Het is een ideale gateway voor het hosten van een VPN-server thuis of op je kantoor. Daarmee krijg je veilige toegang tot gevoelige informatie die is opgeslagen onder een privénetwerk op afstand, en kun je lokale bestanden bereiken en geoblocking omzeilen.
 • Voordeel 5: De router draait op het nieuwste OpenWrt 21.02-besturingssysteem. Dit biedt mogelijkheden voor massaverbindingsapparaten en vermindert signaalinterferentie. Bovendien kun je de router aanpassen en applicaties installeren volgens jouw voorkeuren.
 • Nadeel 1: Het product heeft geen Wi-Fi-functie. Dit betekent dat je zult moeten inloggen op een apart netwerk of een aparte router nodig hebt voor draadloze verbindingen, wat een extra ongemak kan zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de router IPv6-beveiligingsprotocol ondersteunt, moet je het zelf inschakelen via het admin-paneel. Dit kan voor sommige gebruikers lastig zijn, vooral diegenen die niet technisch onderlegd zijn.
 • Nadeel 3: De router draait op OpenWrt 21.02-besturingssysteem, wat misschien niet compatibel is met alle apparaten. Bovendien zal het installeren van bepaalde toepassingen op basis van jouw voorkeuren mogelijk technische kennis vereisen.
 • Nadeel 4: De router biedt ondersteuning voor VPN-cascading, wat betekent dat de VPN-server en VPN-client gelijktijdig binnen hetzelfde apparaat kunnen werken. Echter, dit kan resulteren in een complexe netwerkconfiguratie en kan de algemene prestaties van het netwerk verminderen afhankelijk van de bandbreedte.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat is uitgerust met een 2,5 gigabit WAN-poort, heeft het maar één 1 gigabit LAN-poort. Dit kan beperkend zijn voor gebruikers die meerdere bedrade apparaten willen aansluiten.

Onze favoriet #8

Gl.Inet Vpn Router

Gl.Inet Vpn Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GL.iNet VPN Router is een reisrouter met dual-band netwerk die je van snelle draadloze snelheden van respectievelijk 574Mbps (2.4G) en 2402Mbps (5G) voorziet. Deze router heeft een ingebouwde OpenVPN en WireGuard VPN-client en -server, die automatisch al het netwerkverkeer binnen jouw verbonden netwerk versleutelt, met een maximale VPN-snelheid van 150 Mbps (OpenVPN) en 300 Mbps (WireGuard). Ook draait het op OpenWrt 21.02 firmware, wat betekent dat je toegang hebt tot meer dan 5000 plug-ins om je ervaring aan te passen. Bovendien garandeert de router jouw netwerkbeveiliging met ondersteuning voor het WPA3-protocol en maatregelen tegen brute force-aanvallen. Ook kun je, dankzij de flexibele VPN-opties, bepaalde websites via VPN laten lopen en andere niet. Tot slot beschikt de router over een repeatermodus, waarmee het bereik van een bestaand wifi-netwerk kan worden vergroot. Zorg er wel voor dat je de firmware updatet naar de nieuwste versie om de productprestaties te maximaliseren.

 • Voordeel 1: Superieure Snelheid en Bereik – Met de dual-band technologie die draadloze snelheden tot 574 Mbps (2.4G) + 2402 Mbps (5G) biedt, kan deze router je een sneller en breder netwerk leveren. Het beschikt ook over wifi 6, wat meer dan het dubbele van de totale wifisnelheid mogelijk maakt.
 • Voordeel 2: Geoptimaliseerde VPN Prestaties – De router is vooraf geïnstalleerd met OpenVPN en WireGuard, en is compatibel met meer dan 30 VPN-serviceproviders. Het versleutelt al het netwerkverkeer automatisch, met een maximale VPN-snelheid van 150 Mbps voor OpenVPN en 300 Mbps voor WireGuard.
 • Voordeel 3: Customizable Firmware – Draait op OpenWrt 21.02 firmware, deze router ondersteunt meer dan 5.000 kant-en-klare plug-ins voor personalisatie. Met de codeloze interface kun je eenvoudig pakketten bladeren, installeren en beheren.
 • Voordeel 4: Versterkte Netwerkbeveiliging- De router ondersteunt het WPA3-protocol, wat helpt tegen brute force-aanvallen met wachtwoorden. Het heeft ook DNS via HTTPS en DNS via TLS, wat de veiligheid van het domeinnaamsysteemverkeer verzekert en het afluisteren van gegevens voorkomt. Bovendien heeft het ingebouwde IPv6 authenticatie voor privacybescherming, waardoor netwerkadresvertaling onnodig is.
 • Voordeel 5: Flexibele VPN-beleid en Blokkade van niet-VPN Verkeer – Je kan VPN-routeringsbeleid definiëren en aangeven dat enkel specifieke websites/IP’s VPN vereisen, terwijl normaal internetverkeer wordt gehandhaafd zonder VPN voor andere toepassingen. Bovendien, als de VPN-client (OpenVPN of WireGuard) niet actief is, blokkeert de router alle internettoegang van aangesloten apparaten voor extra beveiliging.
 • Nadeel 1: De router moet de hele tijd de VPN-client (OpenVPN of WireGuard) uitvoeren. In de productbeschrijving is te lezen dat wanneer de VPN-client niet actief is, de apparaten die op de router zijn aangesloten geen toegang tot internet hebben. Dit kan betekenen dat je zonder actieve VPN geen internettoegang hebt.
 • Nadeel 2: Hoewel het product compatibel is met meer dan 30 VPN-serviceproviders, moet je al een bestaande VPN-account hebben om dit product te gebruiken. Het product biedt geen eigen VPN-service.
 • Nadeel 3: De repeater-modus ondersteunt GEEN EAP (Extensible Authentication Protocol) wifi-netwerk. Dit kan een probleem zijn als je een EAP-netwerk gebruikt, omdat deze router het bereik van dat netwerk niet kan vergroten.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat het een dual-band router is en snelheden tot 2402Mbps op het 5G-netwerk ondersteunt, is de maximale snelheid voor VPN-diensten beperkt. Voor OpenVPN-diensten is dit 150 Mbps en voor WireGuard-diensten 300 Mbps, wat aanzienlijk lager is dan de totale wifi-snelheid.
 • Nadeel 5: Beryl AX kan een VPN-server en VPN-client tegelijkertijd hosten, maar dit kan potentieel leiden tot conflicten of performance problemen bij het gebruik van zowel VPN-server als client op hetzelfde apparaat. Het is dus noodzakelijk om goed te letten op de instellingen en het gebruik om mogelijke problemen te vermijden.

Onze favoriet #9

Gl.Inet Vpn Router

Gl.Inet Vpn Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GL.iNet Vpn Router is een krachtige WiFi 6 router die je voorziet van een ongeëvenaarde netwerkverbinding. De router levert een gecombineerde wifi-snelheid van 1800 Mbps, verdeeld over 2,4 GHz en 5 GHz banden, en ondersteunt tot wel 120 apparaten tegelijk. Surfen gaat snel en veilig, dankzij geïnstalleerde OpenVPN & WireGuard, en een reeks van compatibele VPN-serviceproviders. Bestandsdeling is eenvoudig gemaakt met de ingebouwde NAS-functie, zodat je met een externe USB harde schijf een privénetwerk kunt creëren voor je documenten. De router draait op het nieuwste OpenWrt 21.02 besturingssysteem, waardoor je de router en applicaties kunt aanpassen naar jouw wensen. Het apparaat kan ook publieke Wi-Fi-netwerken omzetten in privé, voor veilig surfen.

 • Voordeel 1: Krachtige draadloze verbinding – De GL.iNet VPN Router biedt je een sterke en betrouwbare Wi-Fi 6-netwerkverbinding. Met een totale gecombineerde wifi-snelheid van 1800 Mbps (600 Mbps voor 2,4 GHz en 1200 Mbps voor 5 GHz) ben je verzekerd van een snelle en ononderbroken internetconnectiviteit.
 • Voordeel 2: Verbeterde wifi-prestaties – Met technologieën zoals MU-MIMO, OFDMA en BSS kleur, is deze router in staat om de prestaties van je wifi aanzienlijk te verbeteren. Bovendien kan het tot wel 120 apparaten tegelijkertijd aansluiten.
 • Voordeel 3: Veilig browsen – Deze router komt met vooraf geïnstalleerde OpenVPN & WireGuard, en is compatibel met meer dan 30 VPN-serviceproviders. Met snelheden tot 550 Mbps, kan je veilig en snel browsen.
 • Voordeel 4: Eenvoudig delen van bestanden – De GL.iNet Router heeft een geïntegreerde NAS-functie die het SAMBA- en WebDav-protocol ondersteunt. Door een externe USB-harde schijf aan te sluiten, kan je een privénetwerk maken om al je documenten veilig op te slaan en te delen.
 • Voordeel 5: Flexibiliteit en aanpassingsvermogen – Uitvoeren op het nieuwste OpenWrt 21.02 besturingssysteem, kan je de router en installatie applicaties aanpassen volgens je voorkeuren. Daarnaast vermindert het signaalinterferentie voor een naadloze internetverbinding.
 • Nadeel 1: Hoewel de router 120 apparaten kan aansluiten, kan dit resulteren in prestatieverlies. De prestaties van de apparaten kunnen afnemen naarmate er meer apparaten worden aangesloten, vooral als ze allemaal proberen toegang te krijgen tot high-bandwidth diensten zoals streaming video.
 • Nadeel 2: Ondanks het bieden van snelle en veilige browsing met OpenVPN & WireGuard vooraf geïnstalleerd, zijn er nog steeds compatibiliteitsproblemen met sommige VPN-serviceproviders. Dit kan beperkingen opleggen aan de keuze van VPN-services die je kunt gebruiken.
 • Nadeel 3: De NAS-functie van deze router vraagt om een externe USB-harde schijf voor het delen van bestanden. Dit betekent dat je misschien een extra aankoop moet doen als je deze functionaliteit wilt gebruiken en dat er een potentiële kans op verlies van data is als de externe schijf beschadigd raakt.
 • Nadeel 4: Hoewel de router op OpenWRT 21.02 draait, kan dit besturingssysteem complex zijn voor gebruikers die niet technisch onderlegd zijn. Het feit dat je de router en installatie applicaties kunt aanpassen, betekent dat er mogelijk meer technische kennis nodig is om dit te bewerkstelligen.
 • Nadeel 5: De functie van de repeater voor publiek wifi kan problemen geven met tijdgebonden toegang tot gratis openbare wifi hotspots. Ondanks dat de router deze hotspots kan omzetten naar privénetwerken, kan je mogelijk nog steeds problemen ondervinden bij het behouden van de verbinding na bepaalde tijdsperiodes.

Onze favoriet #10

Gl.Inet Vpn Router

Gl.Inet Vpn Router

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GL.iNet VPN Router is een high-speed apparaat, ideaal voor veeleisende online taken. Met de WiFi 6-standaard, kan het snelheden tot 1,8 Gbps bieden, waardoor je kunt genieten van naadloze 4K-streaming, gaming, en videogesprekken. De router is gebaseerd op de Qualcomm SDK en is uitgerust met een krachtige combinatie van een 1,2 GHz quad-core CPU en een aparte 1,5 GHz Network Process Unit om de netwerksnelheid te versnellen. Met OpenVPN & Wireguard, kan het VPN-snelheden tot 500Mbps behalen. Extra functies zijn onder andere ondersteuning voor AdGuard Home, waardoor advertenties en online trackers geblokkeerd kunnen worden. Plus, dankzij de revolutionaire OFDMA-technologie, kan het efficiënt communiceren met en kanalen toewijzen aan maximaal 120 apparaten tegelijk, waardoor het geschikt is voor grote netwerken.

 • Voordeel 1: Je kunt genieten van de voordelen van de WiFi 6-standaard met lage latentie, waaronder snelheden tot 1,8 Gbps. Dit betekent soepeler 4K-streaming, gaming, videogesprekken en meer.
 • Voordeel 2: De VPN-snelheid die de GL.iNet router biedt, is ongelooflijk snel, met snelheden tot 500Mbps. Dat betekent dat je een veilige en privéverbinding kunt hebben zonder in te boeten aan efficiëntie.
 • Voordeel 3: Met ondersteuning voor AdGuard Home, een speciale internetfiltersoftware voor het blokkeren van advertenties en online trackers, biedt deze router je een reclamevrije en veilige internetervaring.
 • Voordeel 4: De krachtige hardwarecombinatie van een 1,2 GHz quad-core CPU-processor en een extra aparte 1,5 GHz NPU (Network Process Unit) zorgt voor versnelling van de netwerksnelheid, wat resulteert in een soepeler en sneller netwerk.
 • Voordeel 5: Met de capaciteit om tot 120 apparaten aan te sluiten dankzij de revolutionaire OFDMA-technologie, kun je efficiënt communiceren met meerdere apparaten tegelijk, waarmee je de capaciteit en efficiëntie van je verbinding vergroot.
 • Nadeel 1: Hoewel het product over de nieuwste Wi-Fi 6-standaard beschikt, is het onduidelijk in hoeverre de prestaties kunnen fluctueren onder verschillende netwerkomstandigheden. Hoewel de snelheden tot 1,8 Gbps kunnen oplopen, is dit mogelijk niet consistent.
 • Nadeel 2: De router voert een aangepaste versie van OpenWrt uit, wat betekent dat de firmware mogelijk niet compatibel is met de allernieuwste vanilla OpenWrt. Dit kan je beperken als je van plan bent om van de meest recente OpenWrt functies gebruik te maken.
 • Nadeel 3: De VPN-snelheid van 500 Mbps is de theoretische maximale snelheid en de daadwerkelijke snelheid kan behoorlijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals je internetprovider, netwerkomgeving en VPN-serverlocatie. Dus, het garandeert niet altijd high-speed VPN-verbindingen.
 • Nadeel 4: Hoewel de router AdGuard Home ondersteunt voor het blokkeren van advertenties en trackers, kan dit voor sommige gebruikers ingewikkeld zijn om te bedienen via de Web UI, en kan het extra tijd kosten om het geheel naar wens in te stellen.
 • Nadeel 5: Het product claimt tot 120 apparaten tegelijk te kunnen aansluiten dankzij de OFDMA-technologie. Echter, het daadwerkelijke aantal verbonden apparaten kan de efficiëntie van het netwerk en de prestaties van de router negatief beïnvloeden. Zoals altijd kan de verbinding bij teveel apparaten trager worden.

Na zorgvuldig onderzoek en analyse van de tien beste VPN routers op de markt, is het duidelijk dat er een product voor iedere specifieke behoefte bestaat. Of je nu een VPN router zoekt voor je groeiende bedrijf, je woonkamer of je gaming sessies, jij kunt vertrouwen op degelijke, beveiligde verbindingen en uitstekende prestaties. Onthoud wel dat de juiste VPN router voor jou afhankelijk is van jouw unieke behoeftes en budget. Neem de tijd om jouw opties te overwegen en maak de keuze die de beste veiligheid en prestaties biedt voor de meest redelijke prijs. Een goede VPN router is een investering in privacy en gemoedsrust, en dat is, in dit technologie gedreven tijdperk, onbetaalbaar.

Inhoudsopgave