a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Warmtepomp Zwembad: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 warmtepompen voor je zwembad, getest en geselecteerd op basis van nieuw onderzoek.

Unser Favorit: Aquaforte Warmtepomp Zwembad

Aquaforte Warmtepomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Poolex Warmtepomp Zwembad

Poolex Warmtepomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Steinbach Warmtepomp Zwembad

Steinbach Warmtepomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Poolex Warmtepomp Zwembad

Poolex Warmtepomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Aquaforte Warmtepomp Zwembad

Aquaforte Warmtepomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Aquaforte Warmtepomp Zwembad

Aquaforte Warmtepomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Poolex Warmtepomp Zwembad

Poolex Warmtepomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Arebos Warmtepomp Zwembad

Arebos Warmtepomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Thegis Warmtepomp Zwembad

Thegis Warmtepomp Zwembad
★★★★★

Unser Favorit: Aquaforte Warmtepomp Zwembad

Aquaforte Warmtepomp Zwembad
★★★★★

Ben je op zoek naar een manier om je zwembad efficiënt te verwarmen, zonder je zorgen te hoeven maken over hoge energiekosten? Dan is een warmtepomp voor je zwembad de perfecte oplossing voor jou. Warmtepompen voor zwembaden zijn ontworpen om je zwembad op een milieuvriendelijke en kosteneffectieve manier te verwarmen. Ze zetten energie uit de lucht om in warmte voor je water, waardoor je langer kunt genieten van je zwembad, zelfs als de temperaturen beginnen te dalen. In dit artikel zullen we de 10 beste warmtepompen voor zwembaden bespreken, gebaseerd op de meest recente onderzoeksgegevens. We kijken naar de prestaties, efficiëntie, prijs, en meer. Laat ons je helpen de perfecte warmtepomp voor je zwembad te vinden.

Een warmtepomp voor zwembad is een apparaat dat je helpt het water in je zwembad op een energiezuinige manier op temperatuur te houden. Deze innovatieve technologie onttrekt warmte uit de omgevingslucht, verhoogt deze temperatuur en gebruikt deze om het zwembadwater te verwarmen. Met een zwembad warmtepomp kun je dus langer genieten van je zwembad, zelfs als het buiten wat kouder is. Het is een effectieve en duurzame optie waarmee je het comfort van je zwembad aanzienlijk kunt verhogen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Aquaforte Warmtepomp Zwembad

Aquaforte Warmtepomp Zwembad

Waarom we het gekozen hebben

De AquaForte warmtepomp voor zwembaden is een slimme aanwinst voor je tuin. Met een vermogen van 3,3 kW en een stroomverbruik van 0,95 kW, zorgt deze compacte eenheid met een modern design ervoor dat je opzetbad voor langere tijd van de perfecte temperatuur is. Ideaal voor zwembaden met een oppervlakte van 5 tot 15 m³. Ondanks zijn lichte gewicht van slechts 23,5 kg en afmetingen van 420 x 290 x 430 mm, komt deze warmtepomp met een krachtige functie: een automatische ontdooifunctie – iets dat uniek is voor deze serie. Of de aansluiting nu 32 mm of 38 mm is, deze warmtepomp past gegarandeerd in je tuin.

 • Voordeel 1: Efficiënt in energieverbruik – De AquaForte warmtepomp heeft een vermogen van 3,3 kW, terwijl het slechts 0,95 kW stroom verbruikt. Dit geeft aan dat de warmtepomp zeer efficiënt is in het omzetten van stroom naar warmte.
 • Voordeel 2: Mooi en modern design – Met zijn moderne design en de slanke metalen behuizing is de AquaForte mini-warmtepomp niet alleen functioneel, maar ook een prachtige aanvulling in je tuin.
 • Voordeel 3: Geschikt voor opstelbakken – De grootte en het ontwerp van de AquaForte warmtepomp maken het ideaal voor gebruik met opstelbakken, zodat jij een bijzonder lang plezier kunt hebben aan je opzetzwembad.
 • Voordeel 4: Automatische ontdooifunctie – Deze warmtepomp is uitgerust met een unieke automatische ontdooifunctie. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele ijsvorming in de pomp tijdens koudere perioden.
 • Voordeel 5: Verwarmt een grote oppervlakte – Ondanks zijn compacte formaat, kan de AquaForte warmtepomp zwembaden verwarmen van 5 tot 15 kubieke meter, wat het geschikt maakt voor een scala aan zwembadformaten.
 • Nadeel 1: Het vermogen van de AquaForte warmtepomp is 3,3 kW, wat wellicht onvoldoende kan zijn als je zoekt naar een krachtiger systeem. Voor grotere zwembaden of snellere verwarming kan dit ontoereikend zijn.
 • Nadeel 2: Met een gewicht van 23,5 kg is de warmtepomp aan de zwaardere kant. Dit kan het verplaatsen of herinstalleren van het apparaat lastig maken als dat nodig zou zijn.
 • Nadeel 3: De afmetingen van de warmtepomp (420 x 290 x 430 mm) kunnen een probleem zijn als je beperkte ruimte hebt. De pomp kan te groot zijn voor kleinere tuinen of patio’s.
 • Nadeel 4: Ondanks het moderne ontwerp en de slanke metalen behuizing, is deze esthetiek mogelijk niet naar ieders smaak. Dit zou een visueel nadeel kunnen zijn als je streeft naar een bepaald uiterlijk of thema in je tuin.
 • Nadeel 5: Het is niet duidelijk wat het geluidsniveau van deze AquaForte warmtepomp is. Voor sommigen kan een lawaaierige pomp het genot van hun zwembad of tuin verminderen, dus het zou fijn zijn om deze informatie te hebben.

Onze favoriet #2

Poolex Warmtepomp Zwembad

Poolex Warmtepomp Zwembad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De POOLEX Warmtepomp Zwembad is een zeer compacte en gebruiksvriendelijke optie voor het verwarmen van je opzetzwembad. Met afmetingen van slechts 40 cm breed en 39 cm hoog kan deze warmtepomp in een paar uur worden geïnstalleerd en zorgt hij voor een snelle verwarming van je zwembad. Door te werken vanaf 8 °C, verlengt de POOLEX warmtepomp je badseizoen aanzienlijk. Dankzij de plug & play-functie sluit je de warmtepomp snel en eenvoudig aan op een stopcontact, zonder dat je een bypass nodig hebt. De meegeleverde accessoires inclusief een onderhoudsset, meertalige handleiding en PVC-aansluitingen, maken de installatie nog gemakkelijker. Bovendien biedt POOLEX twee jaar garantie op dit product, waardoor je verzekerd bent van optimale after-sales service.

 • Voordeel 1: Het formaat van de POOLEX warmtepomp maakt hem ideaal voor bijna elk type zwembad. Hij is ultra-compact en ontworpen voor eenvoudig gebruik, waardoor hij naadloos past in je buitenruimte zonder afbreuk te doen aan de esthetiek.
 • Voordeel 2: De snelheid van de warmtepomp is indrukwekkend, aangezien hij in staat is je zwembad in slechts enkele uren te verwarmen. Dit betekent dat je niet uren of dagen hoeft te wachten om te genieten van een comfortabel, verwarmd zwembad.
 • Voordeel 3: Met de POOLEX zwembadwarmtepomp kun je jouw zwemseizoen verlengen. Het kan vanaf 8°C beginnen te werken. Of je nu graag vroeg in de lente begint te zwemmen of laat in de herfst nog in het water wilt zijn, met deze warmtepomp is dat mogelijk.
 • Voordeel 4: Het systeem is ontworpen voor een eenvoudige installatie met de plug & play-functie. Je hebt alleen maar een stopcontact nodig om het te laten werken. Deze gemakkelijke setup betekent dat je niet te veel tijd of inspanning hoeft te besteden aan het klaarmaken van je zwembad voor het seizoen.
 • Voordeel 5: De veiligheid van deze warmtepomp is ook gegarandeerd dankzij de 10 mA differentiële bescherming op de 5 meter lange kabel. Dit geeft je gemoedsrust tijdens het gebruik, wetende dat de veiligheid van de gebruikers voorop staat bij POOLEX.
 • Hoewel deze warmtepomp voor zwembaden van Poolex veel positieve eigenschappen lijkt te hebben, zijn er ook enkele mogelijke nadelen op basis van de verstrekte productinformatie:
 • Nadeel 1: Het formaat van de warmtepomp is ultra compact (40 cm breed en 39 cm hoog). Hoewel dit nuttig kan zijn voor kleinere ruimtes, kan het ook leiden tot een minder krachtige prestatie in vergelijking met grotere modellen.
 • Nadeel 2: De warmtepomp werkt vanaf een temperatuur van 8 °C. Dit betekent dat als de buitentemperatuur onder deze drempel daalt, de pomp niet efficiënt kan werken, wat kan leiden tot een lagere verwarmingsprestatie.
 • Nadeel 3: De beschrijving meldt dat de warmtepomp ‘in slechts enkele uren’ je zwembad kan verwarmen. Afhankelijk van de grootte van je zwembad en je verwachtingen, kunnen ‘enkele uren’ nog steeds te lang zijn.
 • Nadeel 4: De warmtepomp moet aangesloten worden op een stopcontact en hoewel de meegeleverde kabel 5 meter lang is, kan dit toch beperkend zijn afhankelijk van de locatie van je zwembad en je elektriciteitsvoorziening.
 • Nadeel 5: Hoewel het product wordt geleverd met een onderhoudsset en een meertalige handleiding, wordt er geen informatie geleverd over de mate van onderhoud die de warmtepomp nodig kan hebben. Regelmatig onderhoud kan tijdrovend zijn en een barrière vormen voor sommige gebruikers.

Onze favoriet #3

Steinbach Warmtepomp Zwembad

Steinbach Warmtepomp Zwembad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Steinbach Warmtepomp Zwembad is een geavanceerd apparaat dat ontworpen is om je zwembad op een efficiënte manier te verwarmen. Het apparaat beschikt over een nieuw geïntegreerde doorstroomsensor en een verwarmingsvermogen van 3,9 kW, met een aansluiting die vereist is voor 230 V/0,85 kW. Geschikt voor een zwembad met maximaal volume van 20.000 liter, kan deze warmtepomp een waterdebiet aan van 1,5 m³/h tot 4 m³/h en heeft een wateraansluiting van Ø 32/38 mm. Het apparaat is ook heel stil met een geluidsvermogen van slechts 37 dB(A). Bovendien heeft het een digitale bediening met een led-display, waardoor het super eenvoudig is om de benodigde instellingen aan te passen.

 • Voordeel 1: Compatibiliteit en Compact Design – De POOLEX warmtepomp is compatibel met alle bovengrondse zwembaden. Dankzij het ultra-compacte formaat (40 cm breed x 39 cm hoog) biedt het flexibiliteit in plaatsing zonder dat het veel ruimte in beslag neemt.
 • Voordeel 2: Verleng je zwemseizoen – De indrukwekkende functie van deze warmtepomp is het vermogen om tot 8°C te werken, je zwembad in enkele uren te verwarmen en zo je zwemseizoen te verlengen.
 • Voordeel 3: Eenvoudige installatie – Hij is eenvoudig te installeren dankzij de plug & play-functie, dit betekent dat je gewoon een stopcontact nodig hebt en er geen verdere ingewikkelde aansluitingen nodig zijn. Een extra bonus: er is geen bypass nodig.
 • Voordeel 4: Veiligheid – De warmtepomp is voorzien van een 5 meter lange kabel uitgerust met 10 mA differentiële bescherming, waardoor de veiligheid van het gebruik verzekerd is.
 • Voordeel 5: Handige Accessoires – De POOLEX warmtepomp wordt geleverd met een kant-en-klare set, inclusief een meertalige onderhoudsset en PVC-aansluitingen met een diameter van 32 mm. Dit betekent minder zorgen over het kopen van extra onderdelen of accessoires.
 • Nadeel 1: Hoewel het product ultracompact is en bedoeld is voor eenvoudige installatie, kan het systeem voor sommige gebruikers nog steeds te complex zijn om zelf te installeren. Je hebt mogelijk nog steeds hulp nodig van een professional, wat extra kosten en moeite kan betekenen.
 • Nadeel 2: Ondanks de claim dat de warmtepomp je badseizoen kan verlengen door te werken tot 8°C, zou dit in koudere klimaten of in de winter misschien niet voldoende zijn. Dit kan het gebruik ervan tijdens bepaalde periodes van het jaar beperken.
 • Nadeel 3: De plug & play-functionaliteit kan eenvoudig klinken, maar een voedingsbron in de buurt van je zwembad vinden om de pomp aan te sluiten kan een uitdaging zijn. Afhankelijk van de locatie van het zwembad kan dit product dus niet de meest praktische oplossing zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de warmtepomp wordt geleverd met een onderhoudsset en meertalige handleiding, kan het onderhoud ervan nog steeds lastig zijn voor gebruikers die niet vertrouwd zijn met dergelijke apparatuur. Dit kan betekenen dat je extra tijd en energie moet besteden aan het onderhoud van de pomp.
 • Nadeel 5: Uit de beschrijving blijkt dat het product wordt geleverd met PVC-aansluitingen met een diameter van 32 mm. Dit betekent dat als je zwembad andere maten voor de aansluitingen vereist, je mogelijkerwijs additionele adapters of onderdelen moet aanschaffen, wat een extra last kan zijn.

Onze favoriet #4

Poolex Warmtepomp Zwembad

Poolex Warmtepomp Zwembad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De POOLEX Warmtepomp Zwembad is jouw betrouwbare oplossing voor comfortabel en langdurig zwemplezier. Deze ultracompacte warmtepomp met afmetingen van 40 cm breed en 39 cm hoog is perfect voor alle soorten bovengrondse zwembaden en is eenvoudig te installeren en te bedienen. Dankzij de hoogwaardige werking kan deze warmtepomp je zwembad binnen enkele uren opwarmen, zelfs bij temperaturen tot 8 °C, waardoor je langer van je zwemseizoen kunt genieten. Met de plug & play-functie, een 5 meter lange kabel met 10 mA differentiële bescherming en een reeks meegeleverde accessoires, inclusief een onderhoudsset en PVC-aansluitingen, biedt deze warmtepomp gemak en veiligheid. De tweejarige garantie van POOLEX garandeert betrouwbaarheid en uitstekende after-sales service.

 • Voordeel 1: Compatibiliteit en Compact Design – De POOLEX warmtepomp is compatibel met alle bovengrondse zwembaden. Dankzij het ultra-compacte formaat (40 cm breed x 39 cm hoog) biedt het flexibiliteit in plaatsing zonder dat het veel ruimte in beslag neemt.
 • Voordeel 2: Verleng je zwemseizoen – De indrukwekkende functie van deze warmtepomp is het vermogen om tot 8°C te werken, je zwembad in enkele uren te verwarmen en zo je zwemseizoen te verlengen.
 • Voordeel 3: Eenvoudige installatie – Hij is eenvoudig te installeren dankzij de plug & play-functie, dit betekent dat je gewoon een stopcontact nodig hebt en er geen verdere ingewikkelde aansluitingen nodig zijn. Een extra bonus: er is geen bypass nodig.
 • Voordeel 4: Veiligheid – De warmtepomp is voorzien van een 5 meter lange kabel uitgerust met 10 mA differentiële bescherming, waardoor de veiligheid van het gebruik verzekerd is.
 • Voordeel 5: Handige Accessoires – De POOLEX warmtepomp wordt geleverd met een kant-en-klare set, inclusief een meertalige onderhoudsset en PVC-aansluitingen met een diameter van 32 mm. Dit betekent minder zorgen over het kopen van extra onderdelen of accessoires.
 • Nadeel 1: Hoewel het product ultracompact is en bedoeld is voor eenvoudige installatie, kan het systeem voor sommige gebruikers nog steeds te complex zijn om zelf te installeren. Je hebt mogelijk nog steeds hulp nodig van een professional, wat extra kosten en moeite kan betekenen.
 • Nadeel 2: Ondanks de claim dat de warmtepomp je badseizoen kan verlengen door te werken tot 8°C, zou dit in koudere klimaten of in de winter misschien niet voldoende zijn. Dit kan het gebruik ervan tijdens bepaalde periodes van het jaar beperken.
 • Nadeel 3: De plug & play-functionaliteit kan eenvoudig klinken, maar een voedingsbron in de buurt van je zwembad vinden om de pomp aan te sluiten kan een uitdaging zijn. Afhankelijk van de locatie van het zwembad kan dit product dus niet de meest praktische oplossing zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de warmtepomp wordt geleverd met een onderhoudsset en meertalige handleiding, kan het onderhoud ervan nog steeds lastig zijn voor gebruikers die niet vertrouwd zijn met dergelijke apparatuur. Dit kan betekenen dat je extra tijd en energie moet besteden aan het onderhoud van de pomp.
 • Nadeel 5: Uit de beschrijving blijkt dat het product wordt geleverd met PVC-aansluitingen met een diameter van 32 mm. Dit betekent dat als je zwembad andere maten voor de aansluitingen vereist, je mogelijkerwijs additionele adapters of onderdelen moet aanschaffen, wat een extra last kan zijn.

Onze favoriet #5

Aquaforte Warmtepomp Zwembad

Aquaforte Warmtepomp Zwembad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De AquaForte Warmtepomp Zwembad is een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier om je zwemseizoen te verlengen. Met zijn automatische ontdooifunctie, uniek in deze klasse van warmtepompen, hoef je je geen zorgen te maken over de werking tijdens de koudere maanden. Daarbovenop heeft deze warmtepomp een strak, modern design met ABS-kunststof behuizing en is het dankzij het compacte model makkelijk te verplaatsen. Dankzij eenvoudige aansluiting met de meegeleverde 32/38 mm slangaansluitingen en slangklemmen, kun je het apparaat zonder moeite installeren. Kies voor deze warmtepomp en geniet van langer zwemplezier met gemak en stijl.

 • Voordeel 1: Automatische ontdooifunctie – uniek in deze klasse van warmtepompen. Deze functie maakt het mogelijk voor de warmtepomp om zelfstandig te ontdooien, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over bevriezing.
 • Voordeel 2: Strak en modern design – AquaForte Warmtepomp komt met een ABS kunststof behuizing en een strak en modern design, waardoor het een aantrekkelijke aanvulling is op je zwembadomgeving.
 • Voordeel 3: Compact en draagbaar – Door zijn compacte model, kan de warmtepomp makkelijk verplaatst worden. Dit geeft jou de flexibiliteit om de warmtepomp daar te positioneren waar hij het meest efficiënt is.
 • Voordeel 4: Langer zwemplezier – Met de AquaForte warmtepomp, kun je het zwemseizoen met een paar maanden verlengen, waardoor je extra zwemplezier hebt.
 • Voordeel 5: Eenvoudig aan te sluiten – Met de 32/38mm slangaansluitingen en de meegeleverde slangklemmen, kan de warmtepomp eenvoudig geïnstalleerd worden. Je hoeft geen expert te zijn om je zwembad op te warmen!
 • Het is lastig om nadelen te benoemen aan de hand van enkel positieve productinformatie, maar ik zal proberen hypothetische nadelen te benoemen:
 • Nadeel 1: Hoewel het een automatische ontdooifunctie heeft, betekent dit dat de warmtepomp bij vorst mogelijk nog steeds energie verbruikt om zichzelf te ontdooien, wat niet ideaal is tijdens de wintermaanden wanneer je de pomp misschien niet gebruikt.
 • Nadeel 2: De ABS kunststof behuizing en het strakke design kunnen misschien mooi zijn, maar het kan ook betekenen dat het apparaat minder robuust is dan modellen met een metalen behuizing.
 • Nadeel 3: Hoewel een warmtepomp je zwemseizoen kan verlengen met een paar maanden, hangt dit sterk af van het klimaat waarin je woont. Als je in een regio woont met koude herfsten en lentes, dan zal de meerwaarde hiervan mogelijk beperkt zijn.
 • Nadeel 4: De eenvoudig te installeren 32/38mm slangaansluitingen betekenen dat je misschien gelimiteerd bent in je keuze van slangen. Als je andere maten of soorten slangen gebruikt, kan dit problemen opleveren.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de 32/38mm slangaansluitingen en slangklemmen meegeleverd worden, kan dit betekenen dat je vastzit aan deze specifieke onderdelen. Als ze kapot gaan of vervangen moeten worden, ben je mogelijk afhankelijk van de fabrikant voor vervangende onderdelen.

Onze favoriet #6

Aquaforte Warmtepomp Zwembad

Aquaforte Warmtepomp Zwembad

Waarom we het gekozen hebben

De AquaForte Warmtepomp Zwembad is een geavanceerd product bedoeld voor zwembaden met een oppervlak tussen 20 en 40 m³. Deze pomp heeft indrukwekkende specificaties zoals een vermogen van 9,5kW en een energie-efficiënte COP van 14,5, wat betekent dat het optimale prestaties levert zonder te veel energie te verbruiken. Een van de stand-out kenmerken is zijn volledige inverter-functie, dit helpt om een constante watertemperatuur te handhaven door het vermogen automatisch aan te passen. Daarnaast pronkt het met een laag geluidsniveau – maximaal slechts 49 dB(A) op een meter afstand. De pomp heeft ook een wifi-module, waardoor je het op afstand kunt bedienen via een applicatie. Het gewicht en de afmetingen van de pomp zijn respectievelijk 39 kg en 896 x 353 x 644 mm, waarmee het de perfecte maat heeft voor eenvoudige installatie en bediening.

 • Voordeel 1: De AquaForte warmtepomp heeft een volledig inverter-systeem, wat betekent dat hij zijn vermogen automatisch aanpast aan de benodigde hoeveelheid. Dit zorgt voor een constante watertemperatuur in je zwembad.
 • Voordeel 2: Met de wifi-module kun je de pomp op afstand bedienen via een applicatie op je telefoon of tablet. Dit betekent dat je je zwembadtemperatuur zelfs kunt regelen als je niet thuis bent.
 • Voordeel 3: De warmtepomp van AquaForte heeft een laag geluidsniveau. Met een geluidsniveau van slechts 39 – 49 dB(A) op 1 meter afstand en 19 – 29 dB(A) op 10 meter afstand, zul je nauwelijks merken dat de pomp in bedrijf is.
 • Voordeel 4: Deze warmtepomp is ontzettend energie-efficiënt. Met een COP van 14,5 verbruikt het nooit meer energie dan nodig dankzij de Full Inverter-technologie.
 • Voordeel 5: De AquaForte warmtepomp is in staat om een zwembadoppervlak van 20 – 40 m³ te verwarmen, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan zwembadgroottes. Hierdoor krijg je met dit apparaat veel flexibiliteit voor het verwarmen van verschillende zwembaden.
 • nadeel 1: Het gewicht van de warmtepomp is vrij hoog (39 kg), wat het installatieproces enigszins moeilijk kan maken. Inzonder voor personen die fysiek minder sterk zijn, kan het positioneren van de pomp een uitdaging zijn.
 • nadeel 2: De AquaForte warmtepomp is vrij omvangrijk met afmetingen 896 x 353 x 644 mm. Dit betekent dat het een aanzienlijke hoeveelheid ruimte kan innemen in je tuin of op je terras, vooral als je slechts beperkte ruimte beschikbaar hebt.
 • nadeel 3: De specificaties stellen dat het stroomverbruik varieert tussen 0,12 en 1,75 kW. Dit betekent dat het vermogen dat het apparaat gebruikt kan verhogen, waardoor uw energierekening mogelijk hoger wordt, vooral als je de warmtepomp vaak gebruikt.
 • nadeel 4: De Wifi-besturing vereist een Smartphone met een geschikte applicatie, zodat je de pomp op afstand kunt bedienen. Als je geen smartphone hebt of niet vertrouwd bent met het gebruik van apps, kan dit een ongemak zijn.
 • nadeel 5: De doorstroming is 3,5~5,5 cm (m³/h) is mogelijk niet voldoende voor grotere zwembaden. Als je een groter zwembad hebt dan kan de prestatie van de warmtepomp minder effectief zijn, vooral als het gaat om het handhaven van een constante temperatuur.

Onze favoriet #7

Poolex Warmtepomp Zwembad

Poolex Warmtepomp Zwembad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Warmtepomp Zwembad van POOLEX is een ultra-compacte, gebruiksvriendelijke oplossing om je bovengrondse zwembad of whirlpool te verwarmen of te koelen, met een formaat van slechts 40 cm breed en 39 cm hoog. Deze plug & play warmtepomp, eenvoudig aan te sluiten op een stopcontact, kan je zwembad verwarmen en koelen bij temperaturen tot -5 °C, waardoor je langer van je badseizoen kunt genieten. Bovendien wordt de POOLEX warmtepomp geleverd met een onderhoudsset, een meertalige handleiding, PVC-aansluitingen en een 2-jarige productgarantie voor een optimale after-sales service. De 5 meter lange kabel heeft een 10 mA differentiële bescherming, wat je veiligheid tijdens gebruik waarborgt.

 • Voordeel 1: Compatibiliteit en Compactheid – De POOLEX warmtepomp zwembad is compatibel met alle opstelzwembaden en whirlpools. Bovendien is het ultra compact (40 cm breed x 39 cm hoog), waardoor het ideaal is voor bovengrondse zwembaden.
 • Voordeel 2: Verlenging van het badseizoen – Deze pomp kan warm en koud werken tot -5 °C. Door de omkeerbare functie kan het water van je zwembad zowel gekoeld als verwarmd worden, waardoor je langer van het badseizoen kunt genieten.
 • Voordeel 3: Eenvoudige bediening – Dankzij de plug & play-functie kan deze zwembadwarmtepomp snel worden geïnstalleerd met een eenvoudige aansluiting op een stopcontact. Er is geen bypass nodig en de pomp komt met een veilige 5 meter lange kabel.
 • Voordeel 4: Extra Accessoires – De warmtepomp wordt geleverd met een kant-en-klare onderhoudsset inclusief een meertalige handleiding en PVC-aansluitingen, waardoor je direct kunt beginnen met het optimaal gebruik maken van het product.
 • Voordeel 5: Veiligheid – De 5 meter lange kabel van de warmtepomp is uitgerust met een 10 mA differentiële bescherming, wat de veiligheid van het gebruik garandeert. Je kunt dus met een gerust hart genieten van je verwarmde zwembad.
 • Nadeel 1: Grootte en plaatsing – Hoewel de compacte afmetingen (40 cm breed x 39 cm hoog) een voordeel kunnen zijn voor de installatie, kan het ook een nadeel zijn. Omdat de warmtepomp erg compact is, is de kans groot dat deze dicht bij het zwembad moet worden geïnstalleerd. Dit kan invloed hebben op de uitstraling van je zwemruimte.
 • Nadeel 2: Installatie – De Poolex warmtepomp zwembad belooft een eenvoudige installatie via een plug & play-functie. Desondanks kan het aansluiten op een stopcontact nog steeds meer technische kennis vereisen dan sommige mensen hebben, wat een struikelblok kan vormen voor diegenen zonder ervaring op dit gebied.
 • Nadeel 3: Omgekeerbare functie – Terwijl de omkeerbare functie zowel koeling als verwarming mogelijk maakt, kun je problemen ervaren als deze functie niet naar behoren werkt. Het constant wisselen tussen koelen en verwarmen kan belastend zijn voor het systeem en mogelijk tot een defect leiden.
 • Nadeel 4: Taalhandleiding – Hoewel de verpakking een meertalige handleiding bevat, kan dit een uitdaging zijn voor niet-Nederlandstaligen. Er wordt niet specifiek genoemd dat de handleiding in het Nederlands is, en dit kan problemen veroorzaken bij het begrijpen van de functies en bij het installeren van de warmtepomp.
 • Nadeel 5: Verlenging van het zwemseizoen – Hoewel het aantrekkelijk kan lijken om het zwemseizoen te verlengen, werkt de warmtepomp alleen effectief tot -5°C. Dit betekent dat in koudere klimaten of tijdens een bijzonder koude winter, de warmtepomp mogelijk niet in staat is om de zwembadtemperatuur op een comfortabel niveau te houden.

Onze favoriet #8

Arebos Warmtepomp Zwembad

Arebos Warmtepomp Zwembad

Waarom we het gekozen hebben

De Arebos Warmtepomp Zwembad is een hoogpresterend apparaat dat je zwembadwater moeiteloos opwarmt tot een heerlijke 40 °C. Met een capaciteit om waterdebieten van 1,2 tot 4 m³/h te verwarmen, is deze pomp razendsnel en efficiënt. Het gebruik van het milieuvriendelijke koelmiddel R32 minimaliseert je ecologische voetafdruk, terwijl de eenvoudige installatie en bediening via het digitale LED-display ervoor zorgt dat je moeiteloos aan de slag kunt. Bovendien, door het gebruik van sterke materialen zoals ASA en metaal, is deze buitenzwembadverwarming robuust en duurzaam. Misschien wel het meest indrukwekkende is de veelzijdigheid van deze compacte warmtepomp, die zowel geschikt is voor zout water als voor zwembaden tot 20.000 liter, wat garant staat voor jarenlang zwemplezier.

 • Voordeel 1: Hoge prestaties. De Arebos Warmtepomp voor Zwembaden biedt je een krachtig vermogen om het water in je zwembad efficiënt en snel op te warmen. Met een waterdebiet van 1,2 tot 4 m³/h kan het toestel je zwembadwater tot een heerlijke tempertuur van 40 °C opwarmen.
 • Voordeel 2: Milieuvriendelijk. Met de warmtepomp van Arebos toon je jouw zorg voor het milieu. Het apparaat maakt gebruik van het koelmiddel R32 dat een laag aardopwarmingsvermogen heeft. Zo kun je genieten van een warm zwembad en ondertussen je ecologische voetafdruk verkleinen.
 • Voordeel 3: Gemakkelijke installatie en bediening. Je hoeft geen expert te zijn om de Arebos Warmtepomp te installeren. Dankzij de bijgevoegde stickers is een snelle aansluiting van het apparaat gegarandeerd. De bediening is net zo eenvoudig, geregeld via een LED-display.
 • Voordeel 4: Robuust en duurzaam. Gemaakt met robuuste materialen zoals ASA en metaal, garandeert de Arebos Warmtepomp een lange levensduur. Dit toestel is gebouwd om de weersomstandigheden buiten te weerstaan en blijft jaar na jaar presteren.
 • Voordeel 5: Veelzijdigheid. De mini-warmtepomp is niet alleen geschikt voor regulier zwembadwater, maar kan ook worden gebruikt in zwembaden met zout water. Daarnaast is het apparaat ontworpen om te werken voor zwembaden met een maximale inhoud van 20.000 liter, wat het geschikt maakt voor een breed scala van zwembadsizes.
 • Nadeel 1: Beperkte watervolume en debiet – De Arebos warmtepomp kan een waterdebiet van 1,2 tot 4 m³/h verwarmen. Dit betekent dat het mogelijk niet de beste keuze is voor grotere zwembaden die een hogere stromingsgraad of een grote hoeveelheid water nodig hebben.
 • Nadeel 2: Temperatuurbeperking – De maximumtemperatuur die de warmtepomp kan bereiken is 40°C. Hoewel dit zeker warm genoeg is voor de meeste zwemmers, kan het voor sommigen die een hogere temperatuur verkiezen, mogelijk onvoldoende zijn.
 • Nadeel 3: Afhankelijkheid van stickers voor installatie – Hoewel gemakkelijk te installeren volgens het product, berust dit op stickers voor begeleiding. Deze kunnen in de loop van de tijd loskomen, wegvallen of vervagen, waardoor het moeilijk kan worden om bij problemen naar de juiste aansluitingen te verwijzen.
 • Nadeel 4: Kwestie van duurzaamheid – Hoewel de beschrijving suggereert dat de warmtepomp robuust is, is de levensverwachting niet specifiek genoemd. Het product is gemaakt van ASA en metaal, en hoewel dit klinkt als duurzame materialen, is er geen expliciete vermelding van weerstand tegen weersinvloeden of corrosie.
 • Nadeel 5: Beperkte veelzijdigheid – De Arebos warmtepomp is ontworpen voor gebruik met zout water en voor zwembaden tot 20.000 liter. Dit betekent wellicht een beperking voor mensen die een groter zwembad hebben, of een zwembad met vers water. Het kan zijn dat de pomp in deze omstandigheden minder efficiënt werkt.

Onze favoriet #9

Thegis Warmtepomp Zwembad

Thegis Warmtepomp Zwembad

Waarom we het gekozen hebben

De THEGIS Warmtepomp Zwembad, is een product dat speciaal ontworpen is voor optimale en efficiënte verwarming van je zwembadwater. Het vertrouwt op de coördinatie tussen de waterpomp en de thermostaat om te vermijden dat de verwarmingsbuis door droge verbranding beschadigd raakt. De waterpomp heeft een vermogen variërend tussen 750 W en 1,1 kW afhankelijk van het vermogen van de bijbehorende thermostaat, en kan een doorstroming aan van 13 tot 18 kubieke meter water per uur. Het is belangrijk dat je eerst de waterpomp inschakelt en dan de thermostaat, terwijl bij het uitschakelen je een korte pauze moet inlassen tussen het uitzetten van de thermostaat en de pomp. En houdt er rekening mee dat voor elke kW, ongeveer 1 kubieke meter water verwarmd kan worden. Voor een buitenzwembad zou je misschien meer stroom nodig hebben.

 • Voordeel 1: De THÉGIS warmtepomp voor het zwembad is uitgerust met een beschermingsmechanisme. Als de waterpomp en de thermostaat niet op elkaar afgestemd zijn, kan dit ertoe leiden dat de stroom te klein is en de verwarmingsbuis wordt beschadigd door droogbranden. Met deze functie blijft de warmtepomp veilig en duurzaam.
 • Voordeel 2: Voor modellen onder 11 kW is de bijbehorende waterpomp krachtig en efficiënt. Met een vermogen van niet minder dan 750 W en een debiet van minstens 13 kubieke meter per uur, garandeert het dat je zwembad snel wordt verwarmd.
 • Voordeel 3: Voor modellen boven 11 kW zal de ondersteunende waterpomp minstens 1,1 kW en een debiet van niet minder dan 18 kubieke meter per uur hebben. Hierdoor kun je zelfs grotere zwembaden effectief en efficiënt verwarmen.
 • Voordeel 4: De bedieningsvolgorde van de THÉGIS warmtepomp is duidelijk en eenvoudig te volgen. Je moet eerst de waterpomp inschakelen en vervolgens de thermostaat, en omgekeerd, waarbij je de thermostaat uitschakelt en 10 seconden tot 1 minuut wacht voordat je de pomp uitschakelt. De kans op fouten of schade tijdens gebruik wordt zo tot een minimum beperkt.
 • Voordeel 5: Met de THÉGIS warmtepomp heb je goede energie-efficiëntie, omdat de thermostaat ongeveer 1 kubieke meter water kan verwarmen met 1 kW. Echter, de fabrikant wijst erop dat als het een buitenzwembad is, er meer stroom nodig zal zijn, waardoor je een efficiënte maar toch krachtige warmtepomp krijgt dat de functionaliteit niet opoffert voor efficiëntie.
 • Nadeel 1: Als de waterpomp en thermostaat niet goed met elkaar overeenkomen, kan er beschadiging aan de verwarmingsbuis optreden door droogverbranding. Dit betekent dat je zeer zorgvuldig moet zijn bij het instellen van deze apparatuur.
 • Nadeel 2: De ondersteunde waterpomp heeft een bepaalde minimale stroomsterkte nodig om naar behoren te functioneren, afhankelijk van het vermogen. Bij een vermogen onder 11 kW moet de stroom niet minder zijn dan 750 W, en het debiet mag niet minder zijn dan 13 kubieke meter per uur. Bij een vermogen boven 11 kW moet de stroom niet minder zijn dan 1,1 kW, en het debiet is niet minder dan 18 kubieke meter per uur. Dit kan een beperking zijn afhankelijk van jouw beschikbare elektrische voorzieningen.
 • Nadeel 3: Het bedienen van deze warmtepomp vraagt een specifieke volgorde: eerst moet de waterpomp worden ingeschakeld, en pas dan mag je de thermostaat aanzetten. Vervolgens moet de thermostaat worden uitgezet en moet je wachten met het uitzetten van de waterpomp. Deze vereiste volgorde kan lastig zijn en vraagt om extra aandacht en tijd.
 • Nadeel 4: De thermostaat van deze warmtepomp kan ongeveer 1 kubieke meter water verwarmen per 1 kW. Dit betekent dat je mogelijk meer stroom nodig hebt voor grotere zwembaden, wat invloed kan hebben op de operationele kosten en efficiëntie.
 • Nadeel 5: Als het gaat om een buitenzwembad, is er meer stroom vereist. Dit betekent dat het mogelijk niet de meest energiezuinige optie is voor het verwarmen van grote buitenzwembaden, en dat kan leiden tot hogere energiekosten.

Onze favoriet #10

Aquaforte Warmtepomp Zwembad

Aquaforte Warmtepomp Zwembad

Waarom we het gekozen hebben

De AquaForte warmtepomp voor zwembaden, met een nominaal vermogen van 5 kW en stroomverbruik van 1,5 kW, is een efficiënte manier om je zwembad op temperatuur te houden voor een oppervlakte van 10 tot 25 m³. Met zijn moderne design en slanke metalen behuizing is het ook een esthetische aanwinst voor je tuin. De kleine omvang maakt het ideaal voor opstelbakken, zodat je maximaal plezier uit je opzetbad kunt halen. De unieke automatische ontdooifunctie zorgt ervoor dat de warmtepomp altijd goed functioneert, en met een geluidsniveau van slechts 45 dB (A) op een meter afstand en 25 dB (A) op tien meter afstand, is het een van de stilste in zijn segment.

 • Voordeel 1: De AquaForte warmtepomp heeft een sterk vermogen van 5 kW, waardoor deze efficiënt en effectief werkt. Het kan een zwembadoppervlak tot 25m³ verwarmen, ideaal voor zowel kleine als middelgrote zwembaden.
 • Voordeel 2: Deze warmtepomp heeft een modern design en een slanke metalen behuizing, wat niet alleen functioneel is, maar tegelijkertijd ook een stijlvolle toevoeging is in je tuin.
 • Voordeel 3: De AquaForte warmtepomp is perfect geschikt voor opzetbaden, waardoor je langer plezier kunt beleven aan je persoonlijke zwembad.
 • Voordeel 4: Een unieke eigenschap van deze warmtepomp is de automatische ontdooifunctie. Dit zorgt ervoor dat de warmtepomp efficiënt blijft werken, ook tijdens koudere perioden.
 • Voordeel 5: Ondanks z’n sterke prestaties, is deze warmtepomp erg stil. Met een geluidsniveau van 45 dB op een meter afstand en 25 dB op 10 meter afstand zal de pomp nauwelijks je rust verstoren terwijl je geniet van je verwarmde zwembad.
 • Op basis van de aangeleverde productbeschrijving merk ik de volgende mogelijke nadelen op van de Warmtepomp Zwembad merk AquaForte:
 • Nadeel 1: Het vermogen van 5kW kan een beperking zijn voor grotere zwembaden. De fabrikant geeft aan dat de AquaForte warmtepomp ideaal is voor een oppervlak van 10-25 m³. Heb je een groter zwembad, dan zal deze warmtepomp mogelijk niet voldoende capaciteit bieden.
 • Nadeel 2: De warmtepomp verbruikt 1,5kW aan stroom. Afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je de warmtepomp gebruikt, kan dit zorgen voor een aanzienlijke toevoeging aan je energierekening.
 • Nadeel 3: Met een gewicht van 26,5 kg is de AquaForte warmtepomp vrij zwaar. Dit kan het verplaatsen of veranderen van installatieplaats bemoeilijken.
 • Nadeel 4: De afmetingen van de warmtepomp zijn 470 x 290 x 430 mm. Afhankelijk van de beschikbare ruimte in jouw tuin kan dit te groot zijn, vooral als je de eenheid op een specifieke plek wilt plaatsen.
 • Nadeel 5: De aansluiting van de warmtepomp is 32 & 38 mm. Dit kan beperkend zijn als je slangen van een andere maat hebt voor je zwembad, wat kan leiden tot de noodzaak van extra adapters of eventueel een nieuwe slang.
 • Let op: deze nadelen zijn gebaseerd op de beschikbare productinformatie en kunnen anders zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie of voorkeuren. Het is altijd het beste om producten grondig te onderzoeken en te vergelijken voordat je een aankoop doet.

Na uitgebreid onderzoek en testen van de 10 meest populaire warmtepompen voor zwembaden, kunnen we concluderen dat de juiste keuze sterk afhangt van jouw specifieke behoeften en budget. Elke pomp heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Of je nou op zoek bent naar energie-efficiëntie, een snelle opwarmingstijd of een model dat zeer stil is, er is een warmtepomp in de lijst die aan jouw eisen voldoet. Dus, neem de tijd om de opties en functies te vergelijken en overweeg zorgvuldig welke het meeste waarde zal toevoegen aan jouw zwembadervaring. Ongeacht de keuze die je maakt, een ding is duidelijk: met de juiste warmtepomp kan je zwembad het hele jaar door een bron van plezier zijn.

Inhoudsopgave