a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Wespenval: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste wespenvallen op de markt, zorgvuldig getest en geëvalueerd in ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Aspectek Wespenval

Aspectek Wespenval
★★★★★

Unser Favorit: Bsi Wespenval

Bsi Wespenval
★★★★★

Unser Favorit: Gardigo Wespenval

Gardigo Wespenval
★★★★★

Unser Favorit: Payfully Wespenval

Payfully Wespenval
★★★★★

Unser Favorit: Swissinno Wespenval

Swissinno Wespenval
★★★★★

Unser Favorit: Kinzo Wespenval

Kinzo Wespenval
★★★★★

Unser Favorit: Tescoma Wespenval

Tescoma Wespenval
★★★★★

Unser Favorit: Seababoo Wespenval

Seababoo Wespenval
★★★★★

Unser Favorit: Com-Four Wespenval

Com-Four Wespenval
★★★★★

Unser Favorit: Ntcl Wespenval

Ntcl Wespenval
★★★★★

Terwijl de zonnige dagen zetten, zo neemt ook de aanwezigheid van wespen toe. Deze kleine indringers kunnen je zomerse buitenplezier snel in een nachtmerrie veranderen. Daarom is een betrouwbare wespenval een must-have voor elk huis of tuin. Of je nu een frequente BBQ-gastheer bent of gewoon rustig wilt genieten van je tuin zonder gestoord te worden, een effectieve wespenval kan je helpen om op een veilige manier van wespen af te komen. In deze gids presenteren we de 10 beste wespenvallen volgens ons nieuwste onderzoek. We hebben elk product getest op effectiviteit, duurzaamheid en gebruiksgemak, zodat jij de beste keus kunt maken. Laten we snel verder gaan en ontdekken welke wespenval jouw zomer bugvrij kan maken!

Een wespenval is een apparaat dat je helpt om de wespen in je leefomgeving te beheersen zonder dat je ze schaadt. Deze slimme val, die je gemakkelijk kunt vullen met zoet lokmiddel zoals jam of frisdrank, trekt wespen aan die kruipen in de speciale ingang, maar kunnen er dan niet meer uit. Hierdoor kun je rustig genieten van je buitenactiviteiten zonder last te hebben van deze nare insecten. Het is belangrijk eraan te denken dat je de val regelmatig moet legen en schoonmaken om effectief te blijven.

Check Uit

Onze favoriet #1

Aspectek Wespenval

Aspectek Wespenval

Waarom we het gekozen hebben

De ASPECTEK Wespenval is een effectieve oplossing voor het vangen van wespen, hoornaars en gele jassen op jouw perceel. Verpakt als een deal met twee hoogwaardige vallen, wordt deze wespenval geleverd met een lokaas op basis van voedselproducten: een onweerstaanbare combinatie van water en suiker die insecten lokt. Dit product is licht, duurzaam en gemaakt van kunststof, geleverd met een 18 inch nylon koord voor eenvoudige installatie. Bovendien is het zeer eenvoudig te monteren met de handleiding, ook al is deze mogelijk niet in het Nederlands beschikbaar.

 • Voordeel 1: De Wespenval van ASPECTEK biedt een effectieve manier om wespen, hoornaars en gele jassen rondom je perceel te vangen, wat zorgt voor een veiliger en aangenamere omgeving.
 • Voordeel 2: Het lokaas op levensmiddelbasis verhoogt de effectiviteit van de val. De vallen lokken insecten aan met een onweerstaanbaar mengsel van water en suiker.
 • Voordeel 3: Het monteren van de wespenval is zeer eenvoudig. De handleiding bevat een duidelijke beschrijving van het recept voor het lokaas, dus het zal geen moeite kosten om de val op te zetten.
 • Voordeel 4: De Wespenval van ASPECTEK is lichtgewicht, wat het gemakkelijk maakt om de val te hangen of te verplaatsen indien nodig.
 • Voordeel 5: Gemaakt van kunststof, is de val duurzaam en uitgerust met een 18-inch nylon koord om de val mee op te hangen. Deze materialen zorgen voor de lange levensduur, zodat je steeds weer dezelfde val kunt gebruiken om wespen te vangen.
 • nadeel 1: De instructies zijn mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands. Dit kan een probleem zijn als je geen andere talen spreekt en je moet weten hoe je de wespenval op de juiste manier in elkaar zet.
 • nadeel 2: De wespenval is gemaakt van kunststof. Hoewel dit het licht en gemakkelijk te hanteren maakt, kan het ook betekenen dat het niet zo sterk is als een model gemaakt van een duurzamer materiaal.
 • nadeel 3: De val is afhankelijk van een levensmiddelen-gebaseerd lokaas om insecten aan te trekken. Dit betekent dat je regelmatig het lokaas moet verversen om de val effectief te houden.
 • nadeel 4: Hoewel de productbeschrijving vermeldt dat de val wespen, horten en gele jassen vangt, kan het zijn dat andere soorten ongedierte niet worden aangetrokken door het lokaas en daarom niet worden gevangen.
 • nadeel 5: Het product heeft een nylon koord van 18 inch om op te hangen. Afhankelijk van waar je de val wilt ophangen, kan dit koord te kort zijn en moet je wellicht extra oplossingen vinden om de val op de gewenste hoogte te krijgen.

Onze favoriet #2

Bsi Wespenval

Bsi Wespenval

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Wespenval van BSI is een effectieve en natuurlijke oplossing om wespen, inclusief Aziatische variëteiten, onder controle te houden. Deze herbruikbare val, met een grote capaciteit, vul je tot aan de aangegeven lijn met de speciale BSI wespenlokstof (let op, deze moet je apart aanschaffen). Dankzij het slimme design van de val worden bijen niet aangetrokken. Je kan het eenvoudig buiten aan een koord ophangen of neerzetten, maar houd wel voldoende afstand tot eetplaatsen om overlast te voorkomen.

 • Voordeel 1: De Wespenval van BSI heeft een natuurlijke werking. Je vult de val gewoon met de aantrekkelijke BSI wespenlokstof tot aan de aangegeven lijn.
 • Voordeel 2: Deze val heeft een grote capaciteit. Hij kan heel veel wespen of horzels, inclusief Aziatische soorten, bevatten.
 • Voordeel 3: Je kunt de val op diverse manieren plaatsen. Hang het op of zet het neer met een koord, zolang het maar op voldoende afstand van de eetplaats is.
 • Voordeel 4: De BSI wespenval is herbruikbaar. Dit betekent dat je het keer op keer kunt gebruiken zonder een nieuwe te hoeven kopen.
 • Voordeel 5: Deze val is ontworpen om specifiek wespen te lokken en geen bijen. Dit is goed nieuws als je je zorgen maakt over het behoud van bijen.
 • Nadeel 1: Het lijkt erop dat de aantrekkelijke BSI wespenlokstof noodzakelijk is voor de werking van de val, maar deze wordt niet meegeleverd. Je moet deze dus apart aanschaffen wat extra moeite en kosten met zich mee kan brengen.
 • Nadeel 2: Hoewel de wespenval heel veel wespen of horzels kan bevatten, moet je deze op een gegeven moment wel legen. Dit kan een vies en potentieel gevaarlijk klusje zijn, zeker als er nog levende wespen in zitten.
 • Nadeel 3: Het ophangen van de val kan lastig zijn, vooral als deze vol zit met wespen. Je dient voldoende afstand te houden tot de eetplaats wat betekent dat je mogelijk veel ruimte nodig hebt en een geschikte plek moet vinden om de val veilig op te hangen.
 • Nadeel 4: De val is alleen voor buitengebruik. Als je een wespennest binnen hebt, bijvoorbeeld op zolder, dan zal deze val daar niet voor kunnen worden gebruikt.
 • Nadeel 5: De val is specifiek zo ontworpen dat deze geen bijen aantrekt. Hoewel dit een voordeel is voor bijen, kan dit een nadeel zijn als je ook problemen hebt met andere vliegende insecten, zoals muggen of vliegen. De val zal deze niet vangen.

Onze favoriet #3

Gardigo Wespenval

Gardigo Wespenval

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Gardigo Wespenval is een innovatieve 2-in-1 oplossing voor je terras, balkon of campingplek. Overdag trekt deze slimme val wespen aan met een lokstof, die je zelf kan maken van suikerwater, bier of vruchtensap. ‘s Nachts schakelt de val over naar een blauwe ledlamp, aangedreven door een geïntegreerde zonnecel, die muggen lokt. Je kunt de val op tafel zetten of ophangen met de meegeleverde metalen beugel voor meer flexibiliteit. Het pakket bevat 1 x insectenval met handleiding, en biedt voldoende garantie voor een zorgeloos gebruik.

 • Voordeel 1: Het materiaal van de Wespenval is hoogwaardig en vochtbestendig. Dit betekent dat het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor het duurzaam en langdurig gebruik ondersteunt.
 • Voordeel 2: De Wespenval is milieuvriendelijk en veilig voor je gezin. Het bevat geen giftige stoffen, waardoor het niet schadelijk is voor de mensen om je heen en de natuur.
 • Voordeel 3: Dit product is zeer effectief in het afschrikken van wespen. Door het uiterlijk van een vijandig wespennest te simuleren, zal het op een natuurlijke wijze wespen wegblijven.
 • Voordeel 4: De Wespenval is eenvoudig te gebruiken. Je kunt het gemakkelijk opzetten en ophangen op een hoogte van 2 tot 2,5 meter. Het is dus een snelle en eenvoudige oplossing voor je wespenprobleem.
 • Voordeel 5: Het product is veelzijdig en kan gebruikt worden in verschillende omgevingen zoals onder daken, aan bomen, in tuinen, boomgaarden en op balkons. Daarnaast functioneert het niet alleen als een effectieve wespenafweer, maar ook als een mooie decoratie voor het huis.
 • Nadeel 1: Je moet de wespendummy zelf monteren. Je trekt het voorzichtig uit elkaar, steekt de meegeleverde spanbeugel door de grote opening, spant de beugel voorzichtig en dan hang je het op. Dit kan als tijdrovend en moeilijk beschouwd worden als je niet handig bent.
 • Nadeel 2: Het product moet op een bepaalde hoogte worden geplaatst voor optimaal effect. De ideale plek om de dummy op te hangen is op een hoogte van 2 tot 2,5 meter. Dit kan moeilijk zijn voor mensen die beperkte toegang hebben tot hoge plaatsen, of die beperkte mobiliteit hebben.
 • Nadeel 3: Dit product vermindert het aantal wespen in je omgeving, maar het is geen definitieve oplossing. Het simuleert het uiterlijk van een vijandig wespennest om wespen af te schrikken, maar het vernietigt geen bestaande wespennesten.
 • Nadeel 4: Dit product vereist dat je de juiste locaties kiest voor ophanging zoals onder het dak, aan bomen, in tuinen, tuinen, boomgaarden, op balkons, dit kan onhandig zijn voor mensen die beperkte opties hebben qua buitenruimte.
 • Nadeel 5: Het wespenafweer-horzelnest helpt niet alleen wespen maar bijna alle insecten af te weren. Dit kan een nadeel zijn als andere nuttige insecten zoals bijen en vlinders ook worden afgeschrikt.

Onze favoriet #4

Payfully Wespenval

Payfully Wespenval

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PAYFULLY Wespenval is een effectief en milieuvriendelijk product om wespen op afstand te houden. Gemaakt van hoogwaardig, vochtbestendig materiaal, het simuleert het uiterlijk van een vijandig wespennest in grootte, vorm en kleur om de van nature territoriale wespen af te schrikken. De wespenval is daarnaast waterdicht, waardoor hij ook op regenachtige dagen goed functioneert. De installatie is eenvoudig: trek de wespendummy voorzichtig uit elkaar, gebruik de meegeleverde spanbeugel en hang hem op een hoogte van 2 tot 2,5 meter. Hij kan onder het dak, aan bomen, in je tuin of op het balkon worden opgehangen om wespen weg te houden, maar ook als mooie decoratie dienen. Zowel voordelig voor jou als veilig voor het milieu.

 • Voordeel 1: Het materiaal van de Wespenval is hoogwaardig en vochtbestendig. Dit betekent dat het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor het duurzaam en langdurig gebruik ondersteunt.
 • Voordeel 2: De Wespenval is milieuvriendelijk en veilig voor je gezin. Het bevat geen giftige stoffen, waardoor het niet schadelijk is voor de mensen om je heen en de natuur.
 • Voordeel 3: Dit product is zeer effectief in het afschrikken van wespen. Door het uiterlijk van een vijandig wespennest te simuleren, zal het op een natuurlijke wijze wespen wegblijven.
 • Voordeel 4: De Wespenval is eenvoudig te gebruiken. Je kunt het gemakkelijk opzetten en ophangen op een hoogte van 2 tot 2,5 meter. Het is dus een snelle en eenvoudige oplossing voor je wespenprobleem.
 • Voordeel 5: Het product is veelzijdig en kan gebruikt worden in verschillende omgevingen zoals onder daken, aan bomen, in tuinen, boomgaarden en op balkons. Daarnaast functioneert het niet alleen als een effectieve wespenafweer, maar ook als een mooie decoratie voor het huis.
 • Nadeel 1: Je moet de wespendummy zelf monteren. Je trekt het voorzichtig uit elkaar, steekt de meegeleverde spanbeugel door de grote opening, spant de beugel voorzichtig en dan hang je het op. Dit kan als tijdrovend en moeilijk beschouwd worden als je niet handig bent.
 • Nadeel 2: Het product moet op een bepaalde hoogte worden geplaatst voor optimaal effect. De ideale plek om de dummy op te hangen is op een hoogte van 2 tot 2,5 meter. Dit kan moeilijk zijn voor mensen die beperkte toegang hebben tot hoge plaatsen, of die beperkte mobiliteit hebben.
 • Nadeel 3: Dit product vermindert het aantal wespen in je omgeving, maar het is geen definitieve oplossing. Het simuleert het uiterlijk van een vijandig wespennest om wespen af te schrikken, maar het vernietigt geen bestaande wespennesten.
 • Nadeel 4: Dit product vereist dat je de juiste locaties kiest voor ophanging zoals onder het dak, aan bomen, in tuinen, tuinen, boomgaarden, op balkons, dit kan onhandig zijn voor mensen die beperkte opties hebben qua buitenruimte.
 • Nadeel 5: Het wespenafweer-horzelnest helpt niet alleen wespen maar bijna alle insecten af te weren. Dit kan een nadeel zijn als andere nuttige insecten zoals bijen en vlinders ook worden afgeschrikt.

Onze favoriet #5

Swissinno Wespenval

Swissinno Wespenval

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Wespenval van het merk SWISSINNO is een praktische en herbruikbare oplossing voor overlast van wespen in buitenruimtes zoals je tuin, terras of balkon. In de set is een gele wespenval inbegrepen met niet-giftig speciaal aas en ophangdraad. Je kunt de val ophangen aan bomen, palen, hekken, of balken, maar ook gewoon plaatsen. Het meegeleverde aas lokt de wespen via gaten aan de zijkant in de val. Vul de val simpelweg met het aas en water tot aan de markering, daarna kun je de val na elk gebruik opnieuw vullen. Het vervangende aas is apart te koop. Zo houd jij je buitenruimte vrij van deze hinderlijke insecten.

 • Voordeel 1: De Wespenval van het merk SWISSINNO is een praktische set die niet alleen uit de wespenval zelf bestaat, maar ook wordt geleverd met niet-giftig speciaal aas en een ophangdraad.
 • Voordeel 2: De wespenval heeft een veelzijdige toepassing. Je kunt het buiten in de tuin, op je terras, balkon, binnenplaats of bij speeltuinen en vuilnisbakken plaatsen.
 • Voordeel 3: Je hebt de keuze om de wespenval op te hangen of ergens neer te zetten. Dankzij de meegeleverde draadophanging kan je de val eenvoudig aan bomen, palen, hekken of balken bevestigen.
 • Voordeel 4: De val wordt geleverd met een speciaal aas dat wespen naar de val lokt. De wespen komen de val binnen via gaten aan de zijkanten, wat ongewenste overlast voorkomt.
 • Voordeel 5: De wespenval van SWISSINNO is herbruikbaar. Na elk gebruik kunt je het aas in de val vervangen en opnieuw opvullen met water tot de aangegeven markering. Zo heb je altijd een effectieve en kant-en-klare oplossing tegen wespenoverlast.
 • Nadeel 1: Een mogelijke tekortkoming van deze SWISSINNO wespenval kan zijn dat het aas apart moet worden gekocht nadat het oorspronkelijke aas op is. Dit betekent extra kosten en moeite om het product effectief te blijven gebruiken.
 • Nadeel 2: Hoewel het een voordeel is dat de val herbruikbaar is, betekent dit ook dat je na elk gebruik tijd moet besteden aan het opnieuw vullen en klaarmaken van de val.
 • Nadeel 3: De val moet gevuld worden met water tot aan een specifieke markering, wat wellicht een gedoe kan zijn en precisie vereist.
 • Nadeel 4: Hoewel deze wespenval geschikt is voor diverse locaties, kan het hangen of plaatsen op bepaalde oppervlakken een uitdaging zijn. Niet alle tuinen hebben bijvoorbeeld geschikte bomen, palen of hekken.
 • Nadeel 5: Het feit dat de wespen naar de val gelokt worden kan een nadeel zijn. Hoewel de wespen in de val gevangen worden, kan het lokken van extra wespen naar je leefomgeving juist meer overlast kunnen veroorzaken, vooral als er mensen in de buurt zijn met een wespenallergie.

Onze favoriet #6

Kinzo Wespenval

Kinzo Wespenval

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De wespenval van Kinzo Garden is een praktische oplossing om de overlast van wespen te beperken. Deze set van drie vallen is gemaakt van robuust, recyclebaar kunststof en is ontworpen om wespen te lokken met zoetigheid onderin de val. Met een handig touwtje kun je de wespenvanger eenvoudig ophangen, waardoor je ongestoord en wespenvrij van je tuin kunt genieten.

 • Voordeel 1: Met de Kinzo Garden wespenvallen kun je de overlast van wespen beperken. Waarom je het prettig zou moeten vinden om op je terras te zitten zonder dat je wordt gestoord door vervelende wespen.
 • Voordeel 2: Deze wespenvallen zijn gemaakt van stevig, recyclebaar kunststof. Dit is goed voor zowel je geweten als de planeet, omdat je weet dat je een product gebruikt dat bijdraagt aan duurzaamheid en hergebruik.
 • Voordeel 3: De val lokt wespen weg met de zoetigheid die je onderin de val plaatst. Dus in plaats van naar jouw barbecue of picknick te komen, zullen de wespen afgeleid worden door de val.
 • Voordeel 4: De set bevat 3 wespenvallen. Zo kun je er meerdere in je tuin of rondom je huis verspreiden voor een brede en effectieve dekking.
 • Voordeel 5: Elke wespenval is voorzien van een handig touwtje waarmee je de wespenvanger kunt ophangen. Dit maakt het gemakkelijk om ze op te hangen op plaatsen waar wespen vaak komen, of ze nu hoog of laag zijn. Het touwtje biedt extra flexibiliteit bij het kiezen van de optimale locatie voor je wespenvallen.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het uitdagend om 5 nadelen te benoemen. Dit komt omdat de beschrijving vrij kort is en enkel de voordelen van het product belicht. Echter, een mogelijke interpretatie van eventuele nadelen kan zijn:
 • Nadeel 1: Het product maakt gebruik van zoetigheid om wespen te lokken, dit kan als nadeel worden beschouwd aangezien je hiervoor zelf een bron van zoetigheid, zoals suikerwater, moet voorzien. Dit vergt dus extra voorbereiding en aankoop van je kant.
 • Nadeel 2: De wespenval hangt aan een touwtje. Afhankelijk van waar je het gaat ophangen, kan de stabiliteit van de val in de wind een probleem vormen. Het touwtje kan het ophangen bemoeilijken en er kan stevigheid ontbreken in winderige omstandigheden.
 • Nadeel 3: De set bevat drie vallen, dit kan als een nadeel worden gezien als je maar een kleine ruimte hebt of een klein probleem met wespen.
 • Nadeel 4: Het feit dat het product vervaardigd is uit kunststof, hoewel recyclebaar, kan een nadeel vormen voor mensen die de voorkeur geven aan meer natuurlijke of biologisch afbreekbare materialen.
 • Nadeel 5: Er wordt niet gespecificeerd hoe je de vallen moet schoonmaken of hoe vaak je ze moet legen. Het zou kunnen zijn dat je dit zelf moet uitzoeken, wat extra moeite en tijd kost.

Onze favoriet #7

Tescoma Wespenval

Tescoma Wespenval

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Wespenval van Tescoma is een milieuvriendelijke oplossing om je te bevrijden van hinderlijke wespen, zonder het gebruik van chemicaliën. Je vult de schaal van de val eenvoudig met een wespenlokstof (niet meegeleverd), waarna de wespen erin gevangen worden en je niet langer zullen storen. Ideaal voor warme zomerdagen en buitengebruik, dient de val binnen een bereik van 2-5 meter van het te beschermen gebied geplaatst te worden, bijvoorbeeld bij je eettafel of lounge. Om te zorgen dat de wespen niet ontsnappen, is het belangrijk de val te vullen tot een niveau van 2 tot 3 vingerdiktes of 3-5 cm vanaf de zeef met lokstof.

 • Voordeel 1: De Wespenval van Tescoma beschermt je effectief tegen vervelende wespen, zodat je ongestoord kunt genieten van je tijd buiten.
 • Voordeel 2: De val werkt zonder het gebruik van chemicaliën, dus het is een milieuvriendelijker en veiliger optie voor zowel jou als het milieu.
 • Voordeel 3: Het product is makkelijk te gebruiken. Je moet alleen een lokstof in de schaal van de wespenval plaatsen en hem dan afsluiten.
 • Voordeel 4: Het ontwerp van de wespenval zorgt ervoor dat eenmaal gevangen wespen niet meer kunnen uitvliegen en je verder niet kunnen storen.
 • Voordeel 5: De val kan geplaatst worden in een straal van 2-5 meter van het te beschermen gebied. Hierdoor kun je gericht bescherming bieden aan bepaalde zones, zoals je eettafel of loungegedeelte.
 • Nadeel 1: De wespenval wordt zonder lokstof geleverd. Dit betekent dat je deze zelf apart moet aanschaffen wat extra tijd en moeite kost.
 • Nadeel 2: Voor effectief gebruik moet de val zeer strategisch worden geplaatst, namelijk binnen een straal van 2-5 meter van het te beschermen gebied. Dit beperkt je in waar je de val kunt plaatsen en vereist dat je een goede inschatting maakt van waar de wespen zich zullen bevinden.
 • Nadeel 3: De val moet met voldoende lokstof worden gevuld. De aanbevolen hoeveelheid is 2 tot 3 vingerdiktes of 3-5 cm vanaf zeef. Dit kan moeilijk uit te voeren zijn zonder maatbeker en het kan onhandig zijn om de exacte hoeveelheid te meten.
 • Nadeel 4: Dit product is specifiek ontworpen om wespen te vangen, dus het kan niet effectief zijn tegen andere soorten insecten of ongedierte.
 • Nadeel 5: De val werkt door wespen te lokken, dus het kan mogelijk meer wespen naar het gebied aantrekken voordat ze uiteindelijk in de val zitten. Dit kan tijdelijk leiden tot een toename van het aantal wespen in de directe omgeving.

Onze favoriet #8

Seababoo Wespenval

Seababoo Wespenval

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SEABABOO wespenval is een economische en duurzame oplossing om wespen op een veilige en milieuvriendelijke manier te vangen. Het product is gemaakt van hoogwaardig, niet-irriterend kunststof en is ontworpen om te worden geïnstalleerd op een afgedankte plastic fles, wat zowel kostenefficiëntie als veiligheid garandeert, zonder dat je extra elektriciteitskosten of schadelijke chemicaliën nodig heeft. De installatie is eenvoudig – snijd een kruis in een plastic fles, druk de wespenval in de gleuf en vul het met een zoete vloeistof. Het gebruik van de val helpt tevens om het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen te verminderen. Voor het beste resultaat, plaats je de val op een plek met sterk zonlicht, bij voorkeur 2 meter boven de grond, in het voorjaar.

 • Voordeel 1: De wespenval van Seababoo is gemaakt van hoogwaardig kunststof, wat betekent dat hij duurzaam en niet-irriterend is. Dit zorgt voor een lange levensduur en veilig gebruik.
 • Voordeel 2: Deze wespenval is zowel economisch als praktisch. Je kunt hem eenvoudig installeren op elke afgedankte plastic fles. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over extra elektriciteitskosten of het gebruik van schadelijke chemicaliën.
 • Voordeel 3: Het installatieproces van de wespenval is zeer eenvoudig. Je hoeft alleen maar een kruis in het fleslichaam van een plastic fles te snijden, de wespenval in de gleuf te drukken en een zoete vloeistof te gieten.
 • Voordeel 4: Door het gebruik van deze wespenval kun je het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen verminderen. Dit is milieuvriendelijk en draagt bij aan een gezondere leefomgeving.
 • Voordeel 5: De wespenval is ontworpen om op een plaats met sterk zonlicht te worden geplaatst, bij voorkeur 2 meter boven de grond. Dit betekent dat het zeer effectief is in het vangen van wespen, vooral als je het in het voorjaar plaatst.
 • Nadeel 1: De wespenval van SEABABOO is gemaakt van kunststof, en ondanks dat dit materiaal hoogwaardig en duurzaam is, kan het nog steeds vatbaar zijn voor schade door weersomstandigheden of plotse impact.
 • Nadeel 2: De installatie van de val vereist enige handigheid en werk van de gebruiker. Je moet zelf een kruis in een plastic fles snijden om de val te installeren, wat best lastig kan zijn voor sommige mensen.
 • Nadeel 3: Het effect van de val hangt ook af van de soort zoete vloeistof die je gebruikt. Het product geeft niet aan welke vloeistoffen het beste werken om wespen aan te trekken, dit kan dus wat experimentatie en extra kosten met zich meebrengen.
 • Nadeel 4: Hoewel de wespenval ontworpen is om geen gebruik te hoeven maken van chemische bestrijdingsmiddelen, kan het zijn dat deze methode niet zo effectief is als de chemische alternatieven. Je moet er rekening mee houden dat dit misschien niet de meest effectieve oplossing is als je kamp met een flinke wespenplaag.
 • Nadeel 5: De val moet op een specifieke manier geplaatst worden (in sterk zonlicht en 2 meter boven de grond) voor optimale werking, dit kan beperkend zijn en kan het lastigste deel van het gebruiksproces zijn. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om de val zo specifiek te plaatsen, wat de effectiviteit kan verminderen.

Onze favoriet #9

Com-Four Wespenval

Com-Four Wespenval

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De COM-FOUR Wespenval is je betrouwbare en niet-giftige oplossing om eindelijk vrij te zijn van wespen. Deze hangende val, gevuld met rijpe druiven of een bier-suiker-azijnmix, lokt effectief vliegende insecten en houdt ze op afstand voor een ontspannen tijd buitenshuis. Handig voor bij het barbecueën, kamperen, op het terras of balkon, deze val beschermt je tegen wespen, vliegen en horzels. De set bevat 4 wespenvallen die gemakkelijk op te hangen zijn, met een bakafmeting van ongeveer 8 x 12 cm en een bandlengte van ongeveer 21 cm. Gemaakt van kunststof, de val is transparant en groen van kleur.

 • Voordeel 1: Met de COM-FOUR wespenval kun je eindelijk genieten van je tijd buitenshuis zonder last te hebben van vervelende vliegende insecten zoals wespen, vliegen en horzels.
 • Voordeel 2: Deze insectenvanger is een niet-giftig alternatief. In tegenstelling tot giftige chemische sprays en schuimen, is deze val veilig voor jou en je omgeving.
 • Voordeel 3: De praktische toepassing van deze wespenval is een groot voordeel. De val is eenvoudig te vullen met gesneden rijpe druiven of een mengsel van bier, suiker en azijn en vervolgens simpelweg op te hangen.
 • Voordeel 4: De COM-FOUR wespenval is een veelzijdig product. Het kan worden gebruikt tijdens een barbecue, tijdens het kamperen, op het terras of op het balkon.
 • Voordeel 5: De levering bevat vier wespenvallen, die zijn gemaakt van duurzaam kunststof en hebben een afmeting van ca. 8 x 12 cm (Ø x hoogte). Hiermee kun je meerdere locaties tegelijkertijd beschermen tegen wespen en andere vliegende insecten.
 • Nadeel 1: De wespenval vereist het gebruik van lokstoffen zoals gesneden rijpe druiven of een mengsel van bier, suiker en azijn. Dit betekent dat je altijd bijpassende ingrediënten bij de hand moet hebben om te zorgen dat de val effectief blijft werken.
 • Nadeel 2: De val is gemaakt van kunststof materiaal, wat niet al te duurzaam kan zijn en mogelijk minder goed bestand is tegen weersinvloeden dan alternatieve materialen zoals metaal of glas.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de wespenval met afneembaar deksel een niet-giftig alternatief is, kan het voor velen nog steeds gezien worden als inhumanitair. Immers, wespen en andere insecten worden aangelokt en vervolgens gevangen.
 • Nadeel 4: De val heeft een beperkte capaciteit. Met een afmeting van 8 x 12 cm kan deze bij een grote zwerm wespen snel vol raken.
 • Nadeel 5: De kleur van de wespenval is transparant en groen, wat mogelijk minder aantrekkelijk is voor mensen die een meer discrete val willen of voor wie de kleur niet past bij hun buitenruimte.

Onze favoriet #10

Ntcl Wespenval

Ntcl Wespenval

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De NTCL Wespenval is een unieke en milieuvriendelijke oplossing om wespen op een effectieve en niet-giftige manier af te stoten. Gemaakt van hoogwaardig papier en ondersteund door ijzerdraad, de lantaarn is stevig, duurzaam en kan zowel zien als hoge temperaturen en vocht weerstaan. Het eenvoudige installatieproces en de draagbaarheid maken het een handige optie om overal te plaatsen waar bescherming nodig is, zoals aan de dakrand van je huis, je balkon, terras, of zelfs in je tuin of camping. De lantaarn, ontworpen om een wespennest te simuleren, dient om wespen af te schrikken zonder ze te schaden. Bovendien kan de NTCL Wespenval ook dienst doen als een aantrekkelijke buitenverlichting tijdens je picknicks, barbecues en zwembadfeesten, terwijl het je veilig houdt van ongewenste wespenstoringen.

 • Voordeel 1: De Wespenval van merk NTCL is gemaakt van hoogwaardig papier en ondersteund door ijzerdraad. Dit zorgt ervoor dat het product milieuvriendelijk, niet giftig, veilig en niet schadelijk is. Bovendien is het bestand tegen hoge temperaturen en vocht, wat betekent dat het duurzaam en gegarandeerd lang meegaat.
 • Voordeel 2: Het installatieproces van de Wespenval is zeer eenvoudig. Met de meegeleverde lantaarns, beugels en touwen kun je het gemakkelijk monteren en ophangen. Als je het niet gebruikt, kun je het product ook handig opvouwen voor eenvoudige opslag en draagbaarheid.
 • Voordeel 3: De vorm en kleur van de lantaarn is ontworpen om een wespennest te simuleren. Hierdoor worden wespen ontmoedigd om hun eigen nesten te bouwen en kunnen mensen wespen veilig wegjagen. Dit draagt bij aan een wespvrije omgeving.
 • Voordeel 4: De Wespenval van merk NTCL is veilig en milieuvriendelijk. Het product beschadigt of beïnvloedt de wespen niet, maar stoot ze alleen af. Hierdoor wordt de rust en veiligheid van jouw huis of buitenbijeenkomsten beter gewaarborgd.
 • Voordeel 5: Deze lantaarns zijn zeer breed toepasbaar en kunnen in verschillende buitengebieden, zoals dakranden, balkons, terrassen, bomen, tuinen, boomgaarden en kampeerterreinen worden opgehangen. Bovendien kan het ook worden gebruikt als decoratieve buitenverlichting, wat betekent dat je terwijl je wespen verjaagt ook jouw huis kunt versieren.
 • Nadeel 1: Hoewel het materiaal van hoge kwaliteit is, kan het papier dat in de constructie wordt gebruikt mogelijk beschadigd raken door extreme weersomstandigheden of na verloop van tijd verteerd worden in vochtige omgevingen.
 • Nadeel 2: De installatie van de wespenval vereist mogelijk enige handvaardigheid en kennis om de val correct te monteren en op te hangen, wat vervelend kan zijn voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 3: De vorm en kleur van de lantaarn is ontworpen om een wespennest te simuleren, wat mogelijk onbedoeld andere soorten insecten of dieren aantrekt die geïnteresseerd zijn in bijenkorven.
 • Nadeel 4: Hoewel de lantaarn wespen afschrikt, doodt het ze niet. Dit betekent dat de wespen nog steeds rond je huis kunnen blijven zoemen, alleen dan wat verder weg.
 • Nadeel 5: De lantaarns zijn ontworpen om opgehangen te worden in buitengebieden die bescherming nodig hebben. Dit kan betekenen dat ze niet effectief zijn in gesloten binnenruimtes of in gebieden met een hoge verkeersstroom waar ze gemakkelijk kunnen worden gestoten of beschadigd.

Na uitgebreid onderzoek en het testen van talrijke producten, is het duidelijk dat de kwaliteit van wespenvallen sterk kan variëren. Echter, als jij het probleem van rondzwervende wespen effectief wilt aanpakken, zijn er een aantal opties in onze top 10 die uitblinken. De juiste keuze hangt af van jouw specifieke behoeften en situatie. Overweeg factoren zoals gebruiksgemak, duurzaamheid, kosteneffectiviteit en natuurlijk de effectiviteit van de val om jouw ideale keuze te bepalen. Met de juiste wespenval kan jij weer genieten van jouw buitenruimte zonder voortdurend gestoord te worden door onwelkome wespen. Onthoud, de beste wespenval is degene die voor jou werkt.

Inhoudsopgave