a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Whey Protein: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek vind jij de top 10 beste Whey Protein producten die grondig zijn getest en beoordeeld.

Unser Favorit: Premium Body Nutrition Whey Protein

Premium Body Nutrition Whey Protein
★★★★★

Unser Favorit: Optimum Nutrition Whey Protein

Optimum Nutrition Whey Protein
★★★★★

Unser Favorit: Optimum Nutrition Whey Protein

Optimum Nutrition Whey Protein
★★★★★

Unser Favorit: Betterprotein Whey Protein

Betterprotein Whey Protein
★★★★★

Unser Favorit: Esn Whey Protein

Esn Whey Protein
★★★★★

Unser Favorit: Optimum Nutrition Whey Protein

Optimum Nutrition Whey Protein
★★★★★

Unser Favorit: Optimum Nutrition Whey Protein

Optimum Nutrition Whey Protein
★★★★★

Unser Favorit: Optimum Nutrition Whey Protein

Optimum Nutrition Whey Protein
★★★★★

Unser Favorit: Optimum Nutrition Whey Protein

Optimum Nutrition Whey Protein
★★★★★

Unser Favorit: Muscletech Whey Protein

Muscletech Whey Protein
★★★★★

Als je serieus bent over fitness, dan weet je hoe belangrijk eiwitten zijn voor je lichaam. Eiwitten helpen bij het herstellen van spieren na intensieve training en dragen bij aan het opbouwen van spiermassa. Whey-eiwitten zijn een populaire keuze onder fitnessliefhebbers vanwege hun hoge biologische waarde en snelle opname in het lichaam. Maar met zo veel merken en types beschikbaar, kan het lastig zijn om te kiezen. Daarom hebben wij voor jou het huiswerk gedaan en presenteren we de top 10 beste whey-eiwitten, gebaseerd op nieuw onderzoek en uitgebreide tests. Laat ons je begeleiden voor de juiste keuze die past bij jouw individuele behoeften en doelen.

Whey Protein, of in het Nederlands Wei-eiwit, is een supplement dat veel wordt gebruikt door sporters en mensen die hun eiwitinname willen verhogen. Het is afkomstig uit het vloeibare deel van melk dat overblijft tijdens de kaasproductie. Jij kunt het gemakkelijk aan je dieet toevoegen door het in een shake of smoothie te mengen. Het helpt jou bij het opbouwen van spieren, herstel na workouts en kan ook ondersteunen bij gewichtsverlies. Het is een handige, veelzijdige bron van hoge kwaliteit eiwitten.

Check Uit

Onze favoriet #1

Premium Body Nutrition Whey Protein

Premium Body Nutrition Whey Protein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Premium Body Nutrition’s Whey Protein is een hoogwaardig eiwitsupplement van 2,27 kg, verpakt in een glazen pot met een heerlijke chocolade-hazelnootsmaak. Je profiteert van maar liefst 23 g eiwit per portie, samengesteld uit de beste kwaliteitsingrediënten. Het is zelfs geschikt voor vegetariërs! Met 75 porties per verpakking, kun je jouw lichaam voorzien van de essentiële eiwitten die het nodig heeft voor een effectieve spieropbouw en -herstel.

 • Voordeel 1: Dit product biedt een ruime hoeveelheid proteïne per portie; met 23 gram eiwit per portie garandeert Premium Body Nutrition dat je genoeg van deze essentiële voedingsstof krijgt.
 • Voordeel 2: De chocolade-hazelnootsmaak maakt het consumeren van de shake tot een aangename ervaring. Bij veel proteïne shakes kan de smaak saai zijn, maar met deze unieke smaakcombinatie zal elke portie smakelijk zijn.
 • Voordeel 3: Het wordt gemaakt van ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Dit betekent dat je met elk portie van dit product voorziet in je proteïne behoefte met de beste ingrediënten.
 • Voordeel 4: De Premium Body Nutrition Whey Protein is geschikt voor vegetariërs. Als je een vegetarisch dieet volgt, kun je er zeker van zijn dat dit product in lijn is met je dieetbehoeften.
 • Voordeel 5: In één verpakking zit een royale hoeveelheid porties. Met 75 porties per verpakking, kun je ervan uitgaan dat je de aankoop niet snel hoeft te herhalen, wat zowel handig als efficiënt is.
 • Het is belangrijk om te benadrukken dat de volgende nadelen zijn gebaseerd op de gegeven productbeschrijving en een beoordeling kunnen vormen voor sommige mensen, afhankelijk van hun behoeften en voorkeuren.
 • Nadeel 1: Met alleen een chocolade-hazelnootsmaak beschikbaar, biedt deze wei-eiwit van Premium Body Nutrition mogelijk niet genoeg variatie voor degenen die vaak van smaak willen veranderen.
 • Nadeel 2: Elke portie van dit product bevat 23 gram eiwit. Hoewel dit voor sommige mensen voldoende kan zijn, kan het voor anderen die een hoger eiwitdieet nodig hebben, niet genoeg zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel het product is gemaakt van ingrediënten van de hoogste kwaliteit, wordt er niet gespecificeerd of deze ingrediënten biologisch, GMO-vrij of vrij van kunstmatige stoffen zijn. Afhankelijk van je dieetvoorkeuren kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: Het product is geschikt voor vegetariërs, maar er wordt niet vermeld of het ook veganistisch is. Dit kan een minpunt zijn voor degenen die een strikt veganistisch dieet volgen.
 • Nadeel 5: Hoewel het pakket 75 porties aanbiedt, wordt er niets gezegd over individuele verpakkingen. Voor degenen die de voorkeur geven aan portieverpakkingen voor gemak en draagbaarheid kan dit een nadeel zijn.

Onze favoriet #2

Optimum Nutrition Whey Protein

Optimum Nutrition Whey Protein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY, wereldwijd één van de bestverkochte proteïnepoeders, is ontworpen om jou vanaf dag één in je fitnessmissie te ondersteunen. Dit snel absorberende weiproteïne, met weiproteïne-isolaat als hoofdingrediënt, helpt bij spieropbouw en ondersteunt herstel na elke trainingssessie. Het heeft het Informed Choice-keurmerk, bevat natuurlijk voorkomende BCAA’s en glutamine en is laag in suikers en vetten. Beschikbaar in verschillende smaken en maten, zoals dubbel romige chocolade, romige bananensmaak, vanille-ijs en nog meer. Het is eenvoudig en gebruiksvriendelijk: meng gewoon 1 schepje met 180-240 ml koud water en consumeer bij voorkeur in de ochtend en/of binnen 30 minuten voor of na je training.

 • Voordeel 1: Het is een enorm populair product. Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is volgens cijfers van Euromonitor International Limited de wereldwijde bestseller onder de proteïnepoeders. Dit betekent dat velen voor dit product kiezen en het waarderen om zijn kwaliteiten.
 • Voordeel 2: Het bevat snel absorberende whey proteïne. Deze whey proteïne, waarvan het isolaat het hoofdingrediënt is, helpt bij het opbouwen van spieren en ondersteunt je herstel na elke training.
 • Voordeel 3: Het product is vertrouwd en veilig. De ON whey proteïne formule beschikt over het Informed Choice-keurmerk. Dit geeft aan dat het product getest is op verboden stoffen en dus veilig is voor sporters om te gebruiken.
 • Voordeel 4: De formule is laag in suikers en vetten. Dit is een groot pluspunt als je let op je voeding en geen onnodige extra’s wilt binnenkrijgen.
 • Voordeel 5: Je hebt keuzevrijheid. Het product is verkrijgbaar in verschillende smaken en ook in varianten zonder toegevoegde smaak. Of je nu houdt van dubbel romige chocolade, romige bananensmaak, vanille-ijs of iets anders, er is een optie die bij jou past.
 • Nadeel 1: ‘Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY’ bevat weinig suikers en vetten. Hoewel dit voor sommigen een voordeel kan zijn, kan het voor anderen betekenen dat de smaak niet zo aantrekkelijk is als die van proteïnepoeders die meer suikers of vetten bevatten.
 • Nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat dit product snel absorberende whey proteïne bevat. Hoewel dit kan bijdragen aan sneller spierherstel na een training, kan snelle absorptie voor sommige gebruikers indigestie of maagongemak veroorzaken.
 • Nadeel 3: Hoewel er verschillende smaken beschikbaar zijn, moet je er rekening mee houden dat niet iedereen alle smaken lekker zal vinden. Het kan zijn dat je een paar verschillende smaken moet proberen voordat je er een vindt die je echt lekker vindt.
 • Nadeel 4: Het product wordt aanbevolen voor gebruik in de ochtend of binnen 30 minuten voor of na de training. Dit kan voor sommige mensen onhandig zijn, afhankelijk van hun dagelijkse routines en levensstijl.
 • Nadeel 5: Het product is ontworpen om jouw fitnessmissie te ondersteunen. Als je echter geen regelmatige fitnessroutine hebt, zal het gebruik van dit product alleen je waarschijnlijk niet veel gezondheidsvoordelen opleveren. Het is dus belangrijk om bij het gebruik van dit product ook een consequent fitnessregime te volgen.

Onze favoriet #3

Optimum Nutrition Whey Protein

Optimum Nutrition Whey Protein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is het wereldwijd bestverkochte proteïnepoeder. Ontwikkeld om jou vanaf dag één te ondersteunen in je fitnessmissie, bevat dit snel absorberende whey-eiwitproduct proteïne-isolaat als het hoofdingrediënt. Het ondersteunt spieropbouw en herstel na elke training. Met het keurmerk van Informed Choice en natuurlijk voorkomende BCAA’s en GLUTAMINE, heb je een kwaliteitsproduct in handen dat weinig suikers en vetten bevat. Kies uit verschillende smaken en maten, van dubbel romige chocolade tot proteïnepoeder zonder toegevoegde smaak. Je kunt het eenvoudig gebruiken: meng gewoon een maatschepje met 180-240 ml koud water. Voor optimaal resultaat, drink je dit het beste in de ochtend en/of 30 minuten vóór of net na een training.

 • Voordeel 1: BeterProtein Whey Protein is een regionaal product uit Noord-Duitsland. Het wordt lokaal geproduceerd, wat betekent dat het merk onnodige transporten en geïmporteerde melk vermijdt. Hierdoor ben jij verzekerd van een duurzaam geproduceerd product.
 • Voordeel 2: Deze Whey Protein is uitermate geschikt voor spieropbouw, spierdefinitie en gewichtsverlies tijdens een koolhydraatarm dieet. Met dit product kan je ervoor zorgen dat jouw spierweefsel genoeg voedingsstoffen krijgt om te groeien.
 • Voordeel 3: Het is een product van topkwaliteit omdat het voldoet aan strenge Duitse voedselspecificaties en kwaliteitsnormen (IFS, HACCP). Je kan er dus op vertrouwen dat je een veilig en kwalitatief hoogwaardig product gebruikt.
 • Voordeel 4: Per portie krijg je 23 g wei-eiwit, 15,6 g EAA‘s en slechts 2 g koolhydraten. Verder is het low carb, low fat, aspartaamvrij en bevat het geen soja, conserveringsmiddelen, vulmiddelen, smaakversterkers, gluten of ggo‘s. Dit maakt het een gezonde keuze voor jouw dieet.
 • Voordeel 5: De aanbevolen dosering is gemakkelijk te bereiden: 30 g poeder met 200 ml koud water of melk in een mixer of shaker. Het eiwit heeft een perfecte oplosbaarheid en een romige smaak, ook in water, wat resulteert in een heerlijke post-workout shake.
 • Nadeel 1: Hoewel het product made in Germany is en claimt het gebruik van geïmporteerde grondstoffen te vermijden, geeft het niet expliciet aan of alle ingrediënten lokaal zijn. Het kan zijn dat andere essentiële ingrediënten van elders worden ingevoerd, wat vragen oproept over de totale milieueffecten.
 • Nadeel 2: Het product is low carb en low fat. Dit kan sommige mensen aanspreken, maar voor degenen die op zoek zijn naar een eiwitpoeder dat ook bijdraagt aan hun dagelijkse koolhydraat- en vetinname, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 3: Het product vermeldt niet of het geschikt is voor vegetariërs of veganisten. Gezien het feit dat het wei-proteïne is, wat een bijproduct is van melk, kan het niet geschikt zijn voor veganisten of mensen met een lactose-intolerantie.
 • Nadeel 4: Hoewel het product als aspartaamvrij wordt aangeprezen, geeft het niet aan of het gebruik maakt van andere kunstmatige zoetstoffen. Dit kan zorgwekkend zijn voor personen die proberen het gebruik van alle kunstmatige zoetstoffen te vermijden.
 • Nadeel 5: De aanbevolen dosering suggereert dat het moet worden geconsumeerd na sport/training. Dit kan echter ongemakkelijk zijn voor mensen die hun proteïneshake op andere tijdstippen willen consumeren, zoals in de ochtend of als tussendoortje. Bovendien kan het verwarring veroorzaken voor degenen die zoeken naar algemene eiwitondersteuning en niet noodzakelijkerwijs een intensief sportschema volgen.

Onze favoriet #4

Betterprotein Whey Protein

Betterprotein Whey Protein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Betterprotein’s Whey Protein is een regionaal product uit Duitsland, gemaakt van wei proteïne melk van kleine en middelgrote boeren uit Noord-Duitsland, hiermee wordt onnodig transport en geïmporteerde melk vermeden. Ideaal voor spieropbouw, definitie of gewichtsverlies op een koolhydraatarm dieet, het biedt je 23g wei proteïne en 15,6g EAA’s per portie, met een laag koolhydraat- en vetgehalte. Vrij van aspartaam, soja, conserveringsmiddelen, vulstoffen, smaakversterkers, gluten en ggo’s, dit product voldoet aan strenge Duitse voedselspecificaties en kwaliteitsnormen. Voor consumptie, mix 30g poeder met 200ml koud water of melk en neem het na je training; dankzij de samenstelling levert het een perfect oplosbaarheid en romige smaak, zelfs in water. Door te kiezen voor Betterprotein’s Whey Protein, kies jij voor topkwaliteit in je sportvoeding.

 • Voordeel 1: BeterProtein Whey Protein is een regionaal product uit Noord-Duitsland. Het wordt lokaal geproduceerd, wat betekent dat het merk onnodige transporten en geïmporteerde melk vermijdt. Hierdoor ben jij verzekerd van een duurzaam geproduceerd product.
 • Voordeel 2: Deze Whey Protein is uitermate geschikt voor spieropbouw, spierdefinitie en gewichtsverlies tijdens een koolhydraatarm dieet. Met dit product kan je ervoor zorgen dat jouw spierweefsel genoeg voedingsstoffen krijgt om te groeien.
 • Voordeel 3: Het is een product van topkwaliteit omdat het voldoet aan strenge Duitse voedselspecificaties en kwaliteitsnormen (IFS, HACCP). Je kan er dus op vertrouwen dat je een veilig en kwalitatief hoogwaardig product gebruikt.
 • Voordeel 4: Per portie krijg je 23 g wei-eiwit, 15,6 g EAA‘s en slechts 2 g koolhydraten. Verder is het low carb, low fat, aspartaamvrij en bevat het geen soja, conserveringsmiddelen, vulmiddelen, smaakversterkers, gluten of ggo‘s. Dit maakt het een gezonde keuze voor jouw dieet.
 • Voordeel 5: De aanbevolen dosering is gemakkelijk te bereiden: 30 g poeder met 200 ml koud water of melk in een mixer of shaker. Het eiwit heeft een perfecte oplosbaarheid en een romige smaak, ook in water, wat resulteert in een heerlijke post-workout shake.
 • Nadeel 1: Hoewel het product made in Germany is en claimt het gebruik van geïmporteerde grondstoffen te vermijden, geeft het niet expliciet aan of alle ingrediënten lokaal zijn. Het kan zijn dat andere essentiële ingrediënten van elders worden ingevoerd, wat vragen oproept over de totale milieueffecten.
 • Nadeel 2: Het product is low carb en low fat. Dit kan sommige mensen aanspreken, maar voor degenen die op zoek zijn naar een eiwitpoeder dat ook bijdraagt aan hun dagelijkse koolhydraat- en vetinname, kan dit een nadeel zijn.
 • Nadeel 3: Het product vermeldt niet of het geschikt is voor vegetariërs of veganisten. Gezien het feit dat het wei-proteïne is, wat een bijproduct is van melk, kan het niet geschikt zijn voor veganisten of mensen met een lactose-intolerantie.
 • Nadeel 4: Hoewel het product als aspartaamvrij wordt aangeprezen, geeft het niet aan of het gebruik maakt van andere kunstmatige zoetstoffen. Dit kan zorgwekkend zijn voor personen die proberen het gebruik van alle kunstmatige zoetstoffen te vermijden.
 • Nadeel 5: De aanbevolen dosering suggereert dat het moet worden geconsumeerd na sport/training. Dit kan echter ongemakkelijk zijn voor mensen die hun proteïneshake op andere tijdstippen willen consumeren, zoals in de ochtend of als tussendoortje. Bovendien kan het verwarring veroorzaken voor degenen die zoeken naar algemene eiwitondersteuning en niet noodzakelijkerwijs een intensief sportschema volgen.

Onze favoriet #5

Esn Whey Protein

Esn Whey Protein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

ESN Whey Protein is een effectieve combinatie van whey concentraat en whey isolaat, die samen zorgen voor een sterk aminozuurprofiel. Het is een van de beste wei-eiwitmengsels ter wereld, gemakkelijk te verteren en snel door het lichaam opgenomen. Dankzij de koude-zachte productieprocessen, blijven alle eiwitfracties en peptideketens intact voor een hoge biobeschikbaarheid. Maar dit product is meer dan alleen een shake, het is ook veelzijdig genoeg om te gebruiken in bak- en kookgerechten. Met de trots van ‘Made in Germany’, garandeert ESN regelmatige laboratoriumcontroles op hun eigen productie.

 • Voordeel 1: Het ESN Whey Protein is een effectieve combinatie van whey concentraat en whey isolaat, wat zorgt voor een goed aminozuurprofiel. Dit draagt bij aan een optimale protein synthese wat belangrijk is voor spierherstel en -opbouw.
 • Voordeel 2: Dit product is snel resorbeerbaar en zeer licht verteerbaar. Dat betekent dat het lichaam het snel opneemt – een belangrijk punt na een intensieve training.
 • Voordeel 3: Dankzij de koude-zachte productie van de ESN Whey Protein, blijven alle eiwitfracties en peptideketens intact. Dit verhoogt de biologische waarde van het product, wat betekent dat je lichaam de proteïne optimaal kan benutten.
 • Voordeel 4: De ESN Whey Protein is veelzijdig in gebruik. Het is uiteraard perfect voor een shake, maar je kunt het ook gebruiken om mee te bakken en te koken, wat het makkelijker maakt om voldoende proteïne binnen te krijgen.
 • Voordeel 5: De ESN Whey Protein is gemaakt in Duitsland en is onderworpen aan regelmatige laboratoriumcontroles. Dat staat garant voor een hoge productstandaard, en je weet dus zeker dat je een product van hoge kwaliteit ontvangt.
 • Op basis van de gegeven productomschrijving, kan het vinden van negatieve aspecten lastig zijn, echter zou je de volgende punten als potentiële nadelen kunnen beschouwen:
 • Nadeel 1: Té Veelzijdig: Hoewel het veelzijdige gebruik van dit product als een positief punt kan worden beschouwd, kan de mogelijkheid om het te gebruiken voor bakken en koken je dieetplan wellicht ingewikkelder maken. Het bepalen van de juiste hoeveelheden kan lastig zijn en het kan de smaak van je eten beïnvloeden.
 • Nadeel 2: Hoogwaardige Wei: Het gebruik van zowel wei-concentraat als wei-isolaat biedt een sterk aminozuurprofiel, maar dit kan voor sommige mensen problematisch zijn, bijvoorbeeld als je lactose-intolerant bent, dan kan het wei-concentraat daarin een probleem vormen.
 • Nadeel 3: Snelle Absorptie: Hoewel snelle absorptie over het algemeen als een voordeel wordt gezien, kan dit nadelig zijn voor degenen die op zoek zijn naar een langere afgifte van eiwitten, zoals caseïne-eiwitten bieden.
 • Nadeel 4: Koude Productie: De koude productiemethode behoudt weliswaar alle eiwitfracties en peptideketens intact, maar dit kan het product minder geschikt maken voor mensen die de voorkeur geven aan een eiwitpoeder dat verhit is geweest om potentieel ongewenste microbiële inhoud te elimineren.
 • Nadeel 5: Gemaakt in Duitsland: Hoewel “Made in Germany” over het algemeen zorgt voor hoge productie standaarden, kan dit leiden tot langere verzendtijden voor consumenten die buiten Duitsland wonen. Bovendien kunnen sommige mensen de voorkeur geven aan producten die lokaal geproduceerd worden om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Onze favoriet #6

Optimum Nutrition Whey Protein

Optimum Nutrition Whey Protein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is het wereldwijd bestverkopende proteïnepoeder, speciaal ontworpen om je fitnessreis vanaf de eerste dag te ondersteunen. Dit snel absorberende whey-eiwit, met whey-eiwitisolaat als hoofdingrediënt, helpt bij spieropbouw en bevordert herstel na elke trainingssessie. De ON whey-eiwitformule, bekroond met het Informed Choice-keurmerk, zit vol met natuurlijke BCAA’s en GLUTAMINE, en bevat weinig suikers en vetten. Het is verkrijgbaar in diverse smaken en maten – dubbelromige chocolade, romige bananensmaak, vanille-ijs, en zelfs een variant zonder toegevoegde smaak. Het is makkelijk en gebruiksvriendelijk – meng gewoon een maatschepje met 180-240 ml koud water en consumeer het bij voorkeur in de ochtend of binnen 30 minuten vóór of na een training.

 • Voordeel 1: Het ondersteunt je fitnessmissie vanaf de start. Met Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY protein, kies je voor het bestverkochte proteïnepoeder wereldwijd. Dit betekent dat velen je voorgingen en vertrouwen hebben in dit product om hun fitnessdoelen te bereiken.
 • Voordeel 2: Het biedt effectieve hulp bij spieropbouw en herstel. Dankzij het feit dat deze whey proteïne snel absorberend is en whey proteïne isolaat bevat als belangrijkste ingrediënt, kun je rekenen op een sterk product dat je spieropbouw ondersteunt en herstel bevordert na elke trainingssessie.
 • Voordeel 3: Het product is erkend en goedgekeurd. De formule van ON whey proteïne heeft het Informed Choice-keurmerk, wat inhoudt dat het aan strikte kwaliteitscontroles voldoet en is getest voor verboden substanties. Naast proteïne bevat het product ook natuurlijk voorkomende BCAA’s en GLUTAMINE.
 • Voordeel 4: Het levert smaak en variëteit. Je hoeft je niet vast te pinnen op één smaak, want de Gold Standard 100% WHEY proteïne is verkrijgbaar in verschillende smaken zoals dubbel romige chocolade, romige bananensmaak, vanille-ijs en proteïnepoeder zonder toegevoegde smaak.
 • Voordeel 5: Het is gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Een maatschepje mengen met 180-240 ml koud water is alles wat je moet doen om deze proteïne shake te bereiden. Het kan het best genuttigd worden in de ochtend en/of in de 30 minuten vóór of net na een training, wat het nog gemakkelijker maakt om het in je dagelijkse routine op te nemen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY beschikt over snel absorberende proteïne, is het mogelijk dat het niet geschikt is voor mensen met een gevoelige maag of spijsverteringsproblemen. Deze personen kunnen last krijgen van een opgeblazen gevoel, gasvorming of maagklachten door de hoge absorptiesnelheid.
 • Nadeel 2: Het product bevat niet alleen proteïne, maar ook natuurlijk voorkomende BCAA’s en Glutamine. Hoewel deze ingrediënten hun voordelen kunnen hebben, kunnen ze ook negatieve bijwerkingen veroorzaken zoals vermoeidheid, krampen, misselijkheid en hoofdpijn bij sommige personen.
 • Nadeel 3: De Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY bevat weinig suikers en vetten. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die een dieet volgen waarin een hogere inname van vetten of suikers wenselijk is.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY beschikbaar is in verschillende smaken, kunnen sommige smaken niet aangenaam of te kunstmatig zijn voor sommige klanten. Smaak is een sterk subjectieve factor en kan het productplezier verminderen.
 • Nadeel 5: De manier van inname – mengen met 180-240 ml koud water – kan onpraktisch of onaangenaam zijn voor sommige mensen. Niet iedereen geeft de voorkeur aan koude dranken of vindt het mengproces prettig. Dit kan de algehele ervaring met het product beïnvloeden.

Onze favoriet #7

Optimum Nutrition Whey Protein

Optimum Nutrition Whey Protein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is het bestverkochte proteïnepoeder wereldwijd, speciaal ontworpen om jou vanaf dag één in je fitnessreis te ondersteunen. Dit snel absorberende whey-eiwit, met whey-eiwit-isolaat als hoofdingrediënt, helpt bij spieropbouw en ondersteunt het herstel na elke trainingssessie. De formule van deze ON whey proteïne, die het Informed Choice-keurmerk draagt, bevat natuurlijke BCAA’s en GLUTAMINE, met weinig suikers en vetten. Met verschillende formaten en smaken zoals dubbele romige chocolade, roomachtige bananensmaak, vanille-ijs en meer, is er een keuze voor ieder wat wils. Meng eenvoudigweg 1 maatschepje met 180-240 ml koud water en consumeer het het beste in de ochtend en/of binnen 30 minuten voor of net na een training.

 • Voordeel 1: Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is het best verkochte proteïnepoeder wereldwijd. Dit betekent dat je kunt rekenen op de kwaliteit en effectiviteit van het product, aangezien vele sporters en fitnessenthousiasten ervoor kiezen.
 • Voordeel 2: Het product bevat snel absorberende whey proteïne met whey proteïne isolaat als hoofdingrediënt. Dit draagt bij aan spieropbouw en ondersteunt herstel na elke trainingssessie, waardoor je sneller resultaat zal bemerken van je inspanningen.
 • Voordeel 3: De ON whey proteïne formule heeft het Informed Choice-keurmerk. Dit betekent dat het product grondig is getest en veilig is bevonden voor sporters om te gebruiken.
 • Voordeel 4: Het product komt in diverse smaken en maten, waaronder dubbel romige chocolade, romige bananensmaak, vanille-ijs, en ook een optie zonder toegevoegde smaak. Dit geeft je de mogelijkheid om de vorm en smaak te kiezen die het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Voordeel 5: De gebruiksinstructies zijn simpel en gebruiksvriendelijk. Je hoeft alleen maar een maatschepje te mengen met 180-240 ml koud water. Voor het beste resultaat kan je dit in de ochtend nemen en/of binnen 30 minuten voor of na een training. Hierdoor past het makkelijk in je dagelijkse routine.
 • Nadeel 1: Hoewel de OPTIMUM NUTRITION’s Gold Standard 100% WHEY weinig suikers en vetten bevat, moet je er rekening mee houden dat ‘weinig’ niet hetzelfde betekent als ‘geen’. Dus als je een strikt dieet volgt of als je specifieke voedingsbehoeften hebt, dan kan de aanwezigheid van deze ingrediënten toch een punt van zorg zijn.
 • Nadeel 2: Dit product is snel absorberend, wat in wezen goed is voor spieropbouw, maar het kan ook betekenen dat je sneller honger kunt krijgen na consumptie, aangezien het lichaam het snel metaboliseert.
 • Nadeel 3: Hoewel het product beschikbaar is in verschillende smaken, kan dit zowel een voor- als nadeel zijn. Als jouw persoonlijke smaakvoorkeur niet overeenkomt met de aangeboden smaken, vind je het misschien niet lekker.
 • Nadeel 4: De consumptie-aanbeveling suggereert het gebruik in de ochtend en/of in de 30 minuten vóór of net na een training. Dit kan onhandig zijn als je een variabel trainingsschema hebt of als je op onregelmatige tijden traint.
 • Nadeel 5: Hoewel het product het Informed Choice-keurmerk draagt, zou het niet altijd optimaal kunnen zijn voor iedereen. Dit komt omdat het lichaam van iedereen anders reageert op verschillende soorten proteïnepoeders. Voor sommige mensen kunnen de natuurlijk voorkomende BCAA’s en GLUTAMINE mogelijk geen merkbaar effect hebben op de spieropbouw en het herstel. Het is daarom van belang zorgvuldig te overwegen wat jouw lichaam nodig heeft en hoe het reageert op specifieke supplementen.

Onze favoriet #8

Optimum Nutrition Whey Protein

Optimum Nutrition Whey Protein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is wereldwijd het bestverkochte proteïnepoeder, speciaal ontworpen om jouw fitnessdoelen te ondersteunen. Het bevat een snel absorberende whey proteïne met whey proteïne isolaat als hoofdingrediënt, wat je helpt bij spieropbouw en herstel na elke training. Het draagt het Informed Choice-keurmerk en bevat van nature BCAA’s en GLUTAMINE, met een lage hoeveelheid suikers en vetten. Het proteïnepoeder is eenvoudig en gebruiksvriendelijk; je hoeft slechts één maatschepje te mengen met 180-240 ml koud water. Ideaal voor je ochtendroutine of in de 30 minuten voor of na je workout. Verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder dubbel romige chocolade, romige banaan, vanille-ijs en meer.

 • Voordeel 1: Ondersteuning bij je fitnessdoelen – Deze whey proteïne van Optimum Nutrition is ontworpen om je te ondersteunen vanaf de eerste dag van je fitnessmissie. Hierdoor wordt je fitnessreis beter gefaciliteerd.
 • Voordeel 2: Snelle absorptie – De Whey eiwit van Optimum Nutrition is snel absorberend, met whey eiwit isolaat als hoofdingrediënt. Dit bevordert de spieropbouw en ondersteunt herstel na elke trainingssessie.
 • Voordeel 3: Gecertificeerd en gezond – De ON whey eiwit formule heeft het Informed Choice keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat de eiwitpoeder geen verboden substanties bevat. Daarnaast bevat de formule natuurlijk voorkomende BCAA’s en Glutamine en heeft het weinig suikers en vetten.
 • Voordeel 4: Beschikbaar in verschillende smaken en groottes – Optimum Nutrition’s whey proteïne is verkrijgbaar in diverse smaken zoals dubbel romige chocolade, romige banaansmaak, vanille-ijs en nog veel meer. Het product is ook in verschillende maten verkrijgbaar, wat je de kans geeft om je favoriet voor een langere tijd in huis te halen.
 • Voordeel 5: Gemakkelijk en gebruikersvriendelijk – Deze whey proteïne is gemakkelijk te gebruiken. Je mengt simpelweg 1 maatschepje met 180-240 ml koud water en het kan het beste genuttigd worden in de ochtend en/of in de 30 minuten vóór of net na een training.
 • Nadeel 1: Hoewel Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% Whey Protein weinig suikers en vetten bevat, is het belangrijk op te merken dat het nog steeds “weinig” betekent, niet “geen”. Dit betekent dat als je je consumptie van deze stoffen strikt in de gaten houdt, je nog steeds rekening moet houden met het feit dat ze aanwezig zijn in het product.
 • Nadeel 2: ON Whey bevat whey proteïne isolaat als hoofdingrediënt. Dit kan een nadeel zijn als je lactose-intolerant bent, want deze vorm van whey proteïne kan lactose bevatten.
 • Nadeel 3: Het merk biedt verschillende smaken aan, waaronder roomachtige chocolade en vanille-ijs. Echter, als je iemand bent die liever geen gearomatiseerde proteïnepoeders consumeert of als je gevoelig bent voor kunstmatige smaakstoffen, kan dit een nadeel voor je zijn.
 • Nadeel 4: ON Whey is ontworpen om snel te absorberen, wat kan betekenen dat het je snel hongerig kan maken na consumptie. Dit kan als een nadeel worden gezien, vooral als je het gebruikt als een maaltijdvervanging of als je probeert af te vallen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product makkelijk en gebruiksvriendelijk is – je hoeft alleen maar een schepje te mengen met koud water – kan het nog steeds als een nadeel worden gezien voor diegenen die een meer geconcentreerde bron van eiwitten zoeken. De behoefte aan het mengen van het poeder kan ook onpraktisch zijn als je onderweg bent of geen toegang hebt tot schoon water.

Onze favoriet #9

Optimum Nutrition Whey Protein

Optimum Nutrition Whey Protein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is het wereldwijd meest verkochte proteïnepoeder, speciaal ontworpen om jouw fitnessdoelen te ondersteunen vanaf de allereerste dag. Deze snel absorberende whey proteïne, met whey proteïne isolaat als hoofdingrediënt, draagt bij aan spieropbouw en bevordert het herstel na elke trainingssessie. Erkend met het Informed Choice-keurmerk, bevat het de natuurlijk voorkomende BCAA’s en Glutamine en is arm aan suikers en vetten. Verkrijgbaar in talloze smaken en maten, je vindt er zeker een die bij je past. Deze gebruiksvriendelijke proteïne kan eenvoudig gemengd worden met koud water en is optimaal als je het consumeert in de ochtend en/of binnen 30 minuten vóór of na je training.

 • Voordeel 1: Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% Whey is ontworpen om je fitnessmissie te ondersteunen vanaf de allereerste dag. Dit geeft aan dat het proteïnepoeder zorgvuldig is samengesteld om je trainingssessies te ondersteunen, of je nu een beginner bent of een doorgewinterde sportschoolbezoeker.
 • Voordeel 2: De formule bevat snel absorberende whey proteïne met whey proteïne isolaat als hoofdingrediënt, wat helpt bij spieropbouw en het herstel ondersteunt na iedere trainingssessie.
 • Voordeel 3: De whey proteïne formule van Optimum Nutrition is aanbevolen door Informed Choice en bevat natuurlijk voorkomende BCAA’s en Glutamine. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat de ingrediënten veilig en effectief zijn, en je je beenwerkspieren kunt versterken.
 • Voordeel 4: Het proteïnepoeder heeft weinig suikers en vetten; een gezonde optie als je op zoek bent naar een proteïne supplement dat past bij een gebalanceerd dieet.
 • Voordeel 5: Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% Whey is beschikbaar in verschillende smaken en maten, waaronder dubbel romige chocolade, romige bananensmaak, vanille-ijs, en meer. Dit maakt het een veelzijdige keuze die geschikt is voor verschillende smaakvoorkeuren. Bovendien is het makkelijk en gebruikersvriendelijk: je mengt gewoon 1 maatschepje met 180-240 ml koud water.
 • Nadeel 1: Hoewel de Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY proteïnepoeder bekend staat om zijn snelle absorptie dankzij het hoofdingrediënt whey proteïne isolaat, is het mogelijk dat je lichaam moeite kan hebben met de verwerking als je gevoelig bent voor lactose, een ingrediënt in wei.
 • Nadeel 2: De Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY bevat weinig suikers en vetten, wat in principe goed is, maar dit kan iets zijn dat je niet bevordert als je probeert aan te komen of je calorie-inname te verhogen.
 • Nadeel 3: Het product is verkrijgbaar in verschillende smaken. Hoewel dit een voordeel kan zijn voor sommige mensen, kan het voor anderen een nadeel zijn als ze een specifieke smaak niet lekker vinden of als ze allergisch zijn voor bepaalde smaakstoffen.
 • Nadeel 4: De consumptie van het product wordt aanbevolen in de ochtend en/of 30 minuten voor of na een training. Dit kan overlast veroorzaken als je trainingsschema of levensstijl je niet toestaat het proteïnepoeder op deze specifieke tijden te nuttigen.
 • Nadeel 5: De verplichting om dit proteïnepoeder te mengen met koud water kan een nadeel zijn als je niet altijd toegang hebt tot koud water, of als je de voorkeur geeft aan proteïneshakes die met melk of andere vloeistoffen worden gemengd.

Onze favoriet #10

Muscletech Whey Protein

Muscletech Whey Protein

Waarom we het gekozen hebben

Muscletech’s Nitro-Tech 100% Whey Gold is een premium wei-eiwit supplement van topklasse waarin je minimaal 5,5 gram BCAA’s en 4,3 gram glutamine per portie krijgt. Deze wetenschappelijk ontwikkelde formule is ontworpen om snel geabsorbeerd en verteerd te worden. Dankzij de koude, meerfasige filtratie worden vet, lactose en onzuiverheden uitgesloten, zonder gebruik te maken van hitte, harde zuren of zout. Het ondersteunt bij spieropbouw en herstel, waardoor het ideaal is om voor of na je training te consumeren. Daarnaast garandeert MuscleTech een heerlijke smaakervaring, dankzij hun partnerschap met wereldberoemde smaakhuizen.

 • Voordeel 1: Het bevat een premium 100% wei-eiwit, inclusief minimaal 5,5 gram BCAA’s en 4,3 gram glutamine per portie – dit betekent dat je lichaam alle essentiële aminozuren krijgt die het nodig heeft voor spiergroei en herstel.
 • Voordeel 2: Het is onze beste wei-eiwit in zijn klasse, ontwikkeld via wetenschappelijke methodes – dit betekent dat de formule snel wordt geabsorbeerd en verteerd, waardoor je spieren sneller de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben.
 • Voordeel 3: Het ondergaat een koudgefilterd, meerfasig filtratieproces – dit vermindert vet, lactose en onzuiverheden, waardoor je de zuiverste vorm van eiwit krijgt zonder gebruik te maken van warmte, harde zuren of zout.
 • Voordeel 4: Het helpt bij de spieropbouw en verbetert het herstel – door het voor of na het sporten te nemen, kun je je lean spiermassa verbeteren en je spierherstel ondersteunen, zowel voor mannen als vrouwen.
 • Voordeel 5: Smaakbevrediging gegarandeerd – MuscleTech heeft samengewerkt met ‘s werelds beste smaakhuizen om een smakelijke ervaring te garanderen, waardoor het niet alleen goed is voor je spieren, maar ook heerlijk smaakt.
 • Nadeel 1: Mogelijke lactose-intolerantie – Ondanks het verminderd lactosegehalte door de koudgefilterde, meerfasige filtratie, kan het nog steeds sporen van lactose bevatten. Als je zeer gevoelig bent voor lactose, kan dit product nog steeds symptomen veroorzaken.
 • Nadeel 2: De nadruk op smaaktevredenheid – Het feit dat Muscletech veel aandacht besteedt aan smaak kan wijzen op de aanwezigheid van kunstmatige smaakstoffen of zoetstoffen. Deze kunnen mogelijk je gezondheid beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Kant-en-klaar product – Met de Whey Protein van Muscletech krijg je een kant-en-klare formule. Dit kan een nadeel zijn als je graag controle hebt over de specifieke ingrediënten en hoeveelheden van je voeding.
 • Nadeel 4: Beperkende tijd voor inname – Het product wordt aangeraden om te nemen voor of na het sporten. Dit impliceert dat het mogelijk minder efficiënt is wanneer ingenomen op andere momenten van de dag.
 • Nadeel 5: Snelle vertering – Hoewel snelle vertering een voordeel kan zijn na een training, kan het ook betekenen dat je sneller weer honger krijgt. Dit is misschien niet ideaal voor mensen die proberen hun calorie-inname te reguleren.

Na een grondige evaluatie en vergelijking van de 10 beste Whey Protein producten, kunnen we concluderen dat de keuze sterk afhangt van jouw individuele behoeftes en voorkeuren. Elk product heeft unieke kenmerken op het gebied van smaak, prijs, eiwitgehalte en toevoegingen. Maar ongeacht het product dat je kiest, is één ding zeker: Whey Protein is een geweldige aanvulling op elke fitnessroutine en kan jou helpen jouw doelen sneller te bereiken. Vergeet niet om altijd de aanbevolen dosering te volgen en om een evenwichtige, voedzame voeding te handhaven voor de beste resultaten.

Inhoudsopgave