a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Whey Proteine: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Na grondig onderzoek presenteren we je de 10 beste producten van Whey Proteïne op de markt, nauwkeurig getest en beoordeeld op basis van hun kwaliteit, prijs en prestaties.

Ben jij klaar om je fitnessresultaten naar een hoger niveau te tillen? Dan is whey proteïne onmisbaar in jouw dieet. Dit supplement helpt om je spieren te voeden en herstellen na een zware training, waardoor je sneller resultaten ziet. Maar met een overweldigend aantal keuzes op de markt, welke whey proteïne producten zijn dan de beste? Geen zorgen, wij hebben het harde werk voor je gedaan. In dit artikel stellen we de top 10 beste whey proteïne producten aan je voor, gebaseerd op nieuw uitgevoerd onderzoek. Zo weet jij straks precies welke whey proteïne perfect bij jouw behoeften past.

Whey proteïne is een soort eiwitsupplement dat jij kunt innemen om aan jouw dagelijkse eiwitbehoeften te voldoen. Het is afgeleid van wei, een bijproduct dat ontstaat tijdens de productie van kaas. Whey proteïne staat bekend om zijn hoge biologische waarde, wat betekent dat het gemakkelijk door jouw lichaam wordt opgenomen en gebruikt. Het is ideaal als je aan sport doet, gewicht wilt verliezen, of gewoon je gezondheid wilt verbeteren. Het biedt alle essentiële aminozuren die je lichaam nodig heeft en helpt bij de opbouw en het herstel van spierweefsel.

Check Uit

Onze favoriet #1

Premium Body Nutrition Whey Proteine

Premium Body Nutrition Whey Proteine

Waarom we het gekozen hebben

Het Whey Proteine van het merk Premium Body Nutrition is een hoogwaardige eiwitsupplement in een 2,27 kg glazen verpakking met een heerlijke chocolade-hazelnootsmaak. Per portie voorziet het je van 23 g eiwit, afkomstig van ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Met 75 porties per verpakking, is deze weiproteïne niet alleen geschikt voor regelmatige sporters, maar ook perfect afgestemd op de voedingsbehoeften van vegetariërs.

 • voordeel 1: De Whey Proteïne van Premium Body Nutrition bevat een royale hoeveelheid eiwitten. Met elke portie krijg je maar liefst 23 gram eiwit binnen. Dit draagt bij aan de opbouw en het herstel van je spieren na een zware training.
 • voordeel 2: De Whey Proteïne is heerlijk van smaak. De unieke chocolade-hazelnootsmaak maakt het een plezier om te consumeren, wat belangrijk is als je een product regelmatig gebruikt.
 • voordeel 3: Het merk Premium Body Nutrition staat garant voor ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Je kan er zeker van zijn dat je een product consumeert dat gemaakt is van de beste materialen.
 • voordeel 4: Het is geschikt voor vegetariërs. Als je een vegetarisch dieet volgt, hoef je je geen zorgen te maken dat dit product niet aan je levensstijl voldoet.
 • voordeel 5: De verpakking gaat lang mee. Met 75 porties per verpakking, kan je er zeker van zijn dat je met één aankoop lange tijd goed zit. Dit maakt de Whey Proteïne van Premium Body Nutrition een duurzame optie in termen van hoeveelheid.
 • Na het bekijken van de verstrekte informatie over de Whey Proteïne van het merk Premium Body Nutrition, zijn hier enkele mogelijke nadelen die je misschien wilt overwegen:
 • Nadeel 1: Het product bevat slechts 23 gram eiwit per portie. Afhankelijk van je persoonlijke behoeften of fitnessdoelen, is deze hoeveelheid mogelijk niet genoeg, vooral als je een meer intense trainingssessie hebt.
 • Nadeel 2: De smaak van dit product is chocolade-hazelnoot. Hoewel het voor sommige mensen aantrekkelijk kan zijn, could dit als beperkend worden ervaren als je geen fan bent van deze specifieke smaak, of het beu wordt na verloop van tijd omdat er geen andere smaken beschikbaar zijn.
 • Nadeel 3: Terwijl er wordt aangegeven dat het product is gemaakt van ingrediënten van de hoogste kwaliteit, wordt er geen duidelijkheid gegeven over de specifieke ingrediënten. Dit kan een nadeel zijn als je bepaalde voedingseisen of allergieën hebt.
 • Nadeel 4: Hoewel het wordt vermeld dat dit product geschikt is voor vegetariërs, is het niet duidelijk of het product ook veganistisch is. Dit kan een nadeel zijn als je een veganistisch dieet volgt.
 • Nadeel 5: Het product levert 75 porties in een enkele verpakking. Dit kan een nadeel zijn als je niet veel ruimte hebt voor opslag, of als je de waarde van de versheid van het product waardeert en je je zorgen maakt dat de kwaliteit over tijd kan verminderen.

Onze favoriet #2

Optimum Nutrition Whey Proteine

Optimum Nutrition Whey Proteine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is het bestverkochte proteïnepoeder wereldwijd, speciaal ontworpen om je fitnessdoelen te steunen vanaf de start. Het is een snel absorberend whey proteïne poeder dat als hoofdingrediënt whey proteïne isolaat bevat, wat bijdraagt aan de opbouw van spieren en het herstel na elke trainingssessie. Deze proteïneformule heeft het Informed Choice-keurmerk en bevat natuurlijk voorkomende BCAA’s en Glutamine, met weinig suikers en vetten in de mix. Het is verkrijgbaig in verschillende smaken zoals dubbel romige chocolade, romige bananensmaak, vanille-ijs en nog veel meer, evenals verschillende maten. Voor gebruiksgemak meng je 1 maatschepje met 180-240 ml koud water en het wordt aanbevolen dit te nuttigen in de ochtend en/of 30 minuten vóór of na je training.

 • Voordeel 1: Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is het bestverkochte proteïnepoeder wereldwijd. Dit kan je geruststellen dat je kiest voor een kwaliteitsproduct dat door veel sporters wordt vertrouwd en geprefereerd.
 • Voordeel 2: Met whey proteïne isolaat als hoofdingrediënt, draagt deze WHEY enorm bij aan je spieropbouw en ondersteunt het herstel na elke trainingssessie. Dit kan je helpen om je fitnessdoelen sneller te bereiken en beter te herstellen na je workouts.
 • Voordeel 3: Het product heeft het Informed Choice-keurmerk en bevat natuurlijk voorkomende BCAA’s en GLUTAMINE. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit en veiligheid van het product, en de extra voordelen van de ingrediënten die bijdragen aan spierherstel en -groei.
 • Voordeel 4: Deze proteïnepoeder heeft WEINIG SUIKERS en vetten – een gezondere keuze die je helpt om op je suiker- en vetinname te letten terwijl je je proteïne-inname verhoogt.
 • Voordeel 5: Het poeder is beschikbaar in VERSCHILLENDE MATEN en SMAKEN, zelfs een variant zonder toegevoegde smaak, waardoor je het kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren en variatie kunt houden in je inname.
 • Voordeel 6: Het is MAKKELIJK & GEBRUIKSVRIENDELIJK om te mengen, ideaal te nuttigen in de ochtend en/of in de 30 minuten vóór of net na een training. Dit maakt het een handig, risk-free proteïnesupplement voor zowel beginners als doorgewinterde sporters.
 • nadeel 1: Hoewel Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% Whey proteïnepoeder wordt gepresenteerd als een snel absorberend product, kan dit ook betekenen dat je eerder honger krijgt na inname omdat het zo snel is opgenomen.
 • nadeel 2: De hoofdingrediënt van dit product is whey proteïne isolaat, waarvan bekend is dat het lactose bevat. Voor degenen die lactose-intolerant zijn of spijsverteringsproblemen hebben, kan dit leiden tot maagklachten of andere ongemakken.
 • nadeel 3: Het merk maakt bekend dat hun proteïnepoeder weinig suikers en vetten bevat, maar onthult niet hoeveel precies. Het kan nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid suiker bevatten, wat niet ideaal is voor mensen die hun suikerinname willen verminderen of beheersen.
 • nadeel 4: Terwijl dit proteïnepoeder in verschillende smaken komt, kan dit een beperking zijn voor degenen die een specifieke smaakvoorkeur hebben. Als je bijvoorbeeld de smaak van de “dubbel romige chocolade” of “romige bananensmaak” niet lekker vindt, ben je beperkt in je keuzes.
 • nadeel 5: Dit product moet idealiter worden genuttigd in de ochtend en/of in de 30 minuten voor of net na een training. Dit kan ongemakkelijk zijn voor mensen met onregelmatige werktijden of een onvoorspelbaar dagschema.

Onze favoriet #3

Esn Whey Proteine

Esn Whey Proteine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ESN Whey Proteïne is een krachtig eiwitmengsel van whey concentraat en whey isolaat, dat samen een uitstekend aminozuurprofiel vormt. De eiwitten worden snel door het lichaam opgenomen, waardoor het draagt bij aan een efficiënte spierherstel en -opbouw. Door de koude-zachte productie blijven alle eiwitfracties en peptideketens intact, en daarom heeft het een hoge biobeschikbaarheid. De veelzijdigheid van dit product maakt het ideaal voor gebruik in shakes, maar het kan ook gebruikt worden in bak- en kookrecepten. Verder wordt de ESN Whey Proteïne in Duitsland gemaakt en is het onderhevig aan regelmatige laboratoriumcontroles, waardoor de kwaliteit en veiligheid gewaarborgd is.

 • Voordeel 1: Duurzaam Productieproces. De whey proteïne van het merk betterprotein is een regionaal product uit Noord-Duitsland. Ze werken samen met kleine en middelgrote boeren, en er wordt vermeden om onnodige transporten of geïmporteerde melk te gebruiken. Zo geniet je van een product dat lokaal geproduceerd wordt met een minimale ecologische voetafdruk.
 • Voordeel 2: Ondersteunt Spieropbouw. Deze whey proteïne levert essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor effectieve spieropbouw. Een tekort aan eiwitten kan je trainingsinspanningen saboteren, maar met deze whey proteïne zorg je er voor dat je lichaam voldoende bouwstenen heeft voor spiergroei.
 • Voordeel 3: Topkwaliteit en Veiligheid. Betterprotein houdt zich aan strenge Duitse voedselspecificaties en kwaliteitsnormen. Je kunt er dus zeker van zijn dat je een product van hoge kwaliteit en veiligheid krijgt. Indien gewenst, kunnen ze zelfs een laboratoriumanalyse van hun batch leveren.
 • Voordeel 4: Nutritioneel Rijk. Elke portie van deze whey proteïne bevat 23 gram wei proteïne en 15,6 gram EAA’s. Het is ook laag in koolhydraten en vetten, vrij van aspartaam, soja, conserveermiddelen, vulmiddelen, smaakversterkers, gluten en genetisch gemodificeerde organismen.
 • Voordeel 5: Makkelijk in Gebruik en Lekkere Smaak. De aanbevolen dosering is eenvoudig voor te bereiden met koud water of melk, en het heeft een perfecte oplosbaarheid. Het resultaat is een romige en smaakvolle drank, zelfs met water. Het is dus ideaal voor na je sport- of trainingssessie.
 • nadeel 1: De BetterProtein Whey Proteïne is een regionaal product uit Noord-Duitsland. Als je de voorkeur geeft aan producten van dichter bij huis, kan dit als een nadeel gezien worden.
 • nadeel 2: De aanbevolen dosering vereist dat je een mixer of shaker gebruikt. Als je geen van deze apparaten tot je beschikking hebt, kan dit het lastiger maken om dit product correct te gebruiken.
 • nadeel 3: De bereidingsmethode houdt in dat je na het sporten of trainen de shake moet consumeren. Dit kan onpraktisch zijn voor mensen die niet direct na het sporten willen of kunnen eten.
 • nadeel 4: Dit product bevat 2 gram koolhydraten per portie, wat problematisch kan zijn voor mensen die een strikt keto dieet volgen.
 • nadeel 5: Hoewel het product claimt een romige smaak te hebben, ook in water, kan de smaak nog steeds niet aantrekkelijk zijn voor sommige mensen. De smaakbeleving kan per individu verschillen.

Onze favoriet #4

Betterprotein Whey Proteine

Betterprotein Whey Proteine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Betterprotein’s Whey Proteïne is een regionaal product uit Noord-Duitsland, gemaakt van de melk van kleine en middelgrote boerderijen, wat zorgt voor minder onnodig transport en het gebruik van geïmporteerde grondstoffen. Deze whey proteïne is van topkwaliteit en voldoet aan strenge Duitse voedsel- en kwaliteitsnormen. Het is ideaal voor spieropbouw, definitie of afvallen tijdens een koolhydraatarm dieet, omdat het per portie 23 g wei proteïne en 15,6 g essentiële aminozuren bevat. Het poeder is low carb & low fat en bevat geen aspartaam, soja, conserveringsmiddelen, vulmiddelen, smaakversterkers, gluten of ggo’s. Voor optimale resultaten mix je 30 g poeder met 200 ml koud water of melk in een shake of mixer en consumeer je het na je training. Het poeder lost perfect op en heeft ook in water een romige smaak.

 • Voordeel 1: Duurzaam Productieproces. De whey proteïne van het merk betterprotein is een regionaal product uit Noord-Duitsland. Ze werken samen met kleine en middelgrote boeren, en er wordt vermeden om onnodige transporten of geïmporteerde melk te gebruiken. Zo geniet je van een product dat lokaal geproduceerd wordt met een minimale ecologische voetafdruk.
 • Voordeel 2: Ondersteunt Spieropbouw. Deze whey proteïne levert essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor effectieve spieropbouw. Een tekort aan eiwitten kan je trainingsinspanningen saboteren, maar met deze whey proteïne zorg je er voor dat je lichaam voldoende bouwstenen heeft voor spiergroei.
 • Voordeel 3: Topkwaliteit en Veiligheid. Betterprotein houdt zich aan strenge Duitse voedselspecificaties en kwaliteitsnormen. Je kunt er dus zeker van zijn dat je een product van hoge kwaliteit en veiligheid krijgt. Indien gewenst, kunnen ze zelfs een laboratoriumanalyse van hun batch leveren.
 • Voordeel 4: Nutritioneel Rijk. Elke portie van deze whey proteïne bevat 23 gram wei proteïne en 15,6 gram EAA’s. Het is ook laag in koolhydraten en vetten, vrij van aspartaam, soja, conserveermiddelen, vulmiddelen, smaakversterkers, gluten en genetisch gemodificeerde organismen.
 • Voordeel 5: Makkelijk in Gebruik en Lekkere Smaak. De aanbevolen dosering is eenvoudig voor te bereiden met koud water of melk, en het heeft een perfecte oplosbaarheid. Het resultaat is een romige en smaakvolle drank, zelfs met water. Het is dus ideaal voor na je sport- of trainingssessie.
 • nadeel 1: De BetterProtein Whey Proteïne is een regionaal product uit Noord-Duitsland. Als je de voorkeur geeft aan producten van dichter bij huis, kan dit als een nadeel gezien worden.
 • nadeel 2: De aanbevolen dosering vereist dat je een mixer of shaker gebruikt. Als je geen van deze apparaten tot je beschikking hebt, kan dit het lastiger maken om dit product correct te gebruiken.
 • nadeel 3: De bereidingsmethode houdt in dat je na het sporten of trainen de shake moet consumeren. Dit kan onpraktisch zijn voor mensen die niet direct na het sporten willen of kunnen eten.
 • nadeel 4: Dit product bevat 2 gram koolhydraten per portie, wat problematisch kan zijn voor mensen die een strikt keto dieet volgen.
 • nadeel 5: Hoewel het product claimt een romige smaak te hebben, ook in water, kan de smaak nog steeds niet aantrekkelijk zijn voor sommige mensen. De smaakbeleving kan per individu verschillen.

Onze favoriet #5

Optimum Nutrition Whey Proteine

Optimum Nutrition Whey Proteine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is wereldwijd het meest verkochte proteïnepoeder, speciaal geformuleerd om je fitnessdoelen vanaf dag één te ondersteunen. Dit product is voornamelijk samengesteld uit snel absorberende whey proteïne isolaat, ontworpen om je spieropbouw te stimuleren en je herstel na elke trainingssessie te optimaliseren. Het heeft het Informed Choice-keurmerk, bevat van nature aanwezige BCAA’s en GLUTAMINE en is laag in suikers en vetten. Bovendien is het beschikbaar in verschillende maten en smaken, zoals dubbele roomchocolade, romige banaan, vanille-ijs en meer. Je kunt het gemakkelijk in je routine opnemen door één maatschepje te mengen met 180-240 ml koud water, het beste te consumeren in de ochtend en/of binnen 30 minuten voor of na je training.

 • Voordeel 1: De Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is wereldwijd het bestverkochte proteïnepoeder, ontworpen om jou vanaf dag 1 bij je fitnessmissie te ondersteunen. Dit betekent dat vele andere sporters op dit product vertrouwen en het positief beoordelen.
 • Voordeel 2: Dit proteïnepoeder bevat snel absorberende whey proteïne met whey proteïne isolaat als hoofdingrediënt. Hierdoor is het uiterst effectief voor spieropbouw en ondersteunt het je herstel na elke trainingssessie.
 • Voordeel 3: De ON whey proteïne formule heeft het Informed Choice-keurmerk. Dit keurmerk betekent dat de productie van dit product strenge controles heeft ondergaan. Bovendien bevat het natuurlijk voorkomende BCAA’s en GLUTAMINE en weinig suikers en vetten, wat aangeeft dat dit een gezonde keuze is.
 • Voordeel 4: Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is verkrijgbaar in verschillende maten en smaken zoals dubbel romige chocolade, romig banaansmaak, vanille-ijs, en proteïnepoeder zonder toegevoegde smaak. Dit betekent dat je kunt variëren en altijd een smaak kunt vinden die bij jouw voorkeur past.
 • Voordeel 5: Het product is makkelijk en gebruiksvriendelijk. Je hoeft het alleen maar te mengen met 180-240 ml koud water en het kan het beste genuttigd worden in de ochtend en/of in de 30 minuten vóór of net na een training. Zo past het gemakkelijk in je dagelijkse routine.
 • Nadeel 1: Hoewel Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY snel absorberend is, is het belangrijk om te onthouden dat dit heel persoonlijk kan zijn. Iedereen’s lichaam reageert anders op supplementen, dus het kan zijn dat je niet dezelfde snelle resultaten ervaart.
 • Nadeel 2: De formule bevat weinig suikers en vetten, wat goed klinkt voor de gezondheid, maar dit kan ook betekenen dat de smaak misschien niet zo aantrekkelijk is. Zoals altijd met proteïnepoeders, kan het compromis tussen smaak en voedingswaarden een uitdaging zijn.
 • Nadeel 3: De Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is verkrijgbaar in verschillende maten. Dit kan echter ook als een nadeel worden gezien, aangezien je misschien verward raakt over welke maat het meest geschikt is voor jouw behoeften en uiteindelijk een grotere maat koopt dan je daadwerkelijk nodig hebt.
 • Nadeel 4: Het product is ontworpen om te worden gemengd met koud water. Dit kan voor sommige mensen onpraktisch zijn, vooral als ze de voorkeur geven aan het mengen van hun proteïnepoeder met andere vloeistoffen zoals melk of yoghurt.
 • Nadeel 5: Het wordt aanbevolen om de Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY in de ochtend en/of in de 30 minuten voor of na een training te consumeren. Dit kan echter niet passen bij iedereen’s routine of voedingsschema, waardoor je gedwongen wordt je dagelijkse activiteiten aan te passen.

Onze favoriet #6

Optimum Nutrition Whey Proteine

Optimum Nutrition Whey Proteine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is een veelgeprezen en vertrouwd proteïnepoeder dat je helpt bij je fitnessdoelen vanaf de eerste dag. Kenmerkend aan dit snel absorberende whey proteïne poeder, met whey proteïne isolaat als belangrijkste ingrediënt, is dat het de spieropbouw bevordert en herstel na een workout ondersteunt. Bovendien draagt het Informed Choice-keurmerk en is het verrijkt met natuurlijke BCAA’s en Glutamine, terwijl het laag blijft in suikers en vetten. Je kan genieten van dit proteïnepoeder in verschillende smaken en maten, zoals dubbel romige chocolade, romige banaan, vanille-ijs of zelfs een versie zonder toegevoegde smaak. Voor gebruiksgemak meng je simpelweg 1 maatschepje met 180-240 ml koud water, en voor de beste resultaten consumeer je het ‘s ochtends of 30 minuten voor of na je training.

 • Voordeel 1: Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY wordt wereldwijd erkend als het best verkochte proteïnepoeder. Dit betekent dat je vertrouwt op een product dat bij veel mensen populair is, wat een weerspiegeling is van de hoge kwaliteit en de effectiviteit ervan.
 • Voordeel 2: Het product bevat als hoofdingrediënt snel absorberende whey proteïne isolaat. Dit ingrediënt bevordert spieropbouw en ondersteunt je herstel na elke trainingssessie, zodat je sneller vooruitgang kunt boeken met je fitnessdoelen.
 • Voordeel 3: De formule van ON whey proteïne heeft het Informed Choice-keurmerk en bevat natuurlijk voorkomende BCAA’s (vertakte keten aminozuren) en Glutamine. Dit garandeert dat je een supplement gebruikt dat in een veilige en gecontroleerde omgeving is geproduceerd, en dat het waardevolle aminozuren bevat die bijdragen aan spierontwikkeling en herstel.
 • Voordeel 4: Dit proteïnepoeder bevat weinig suikers en vetten. Dit maakt het een gezonde keuze die bijdraagt aan je algemene voedingsdoelen en helpt om je calorie-inname in balans te houden terwijl je je spiermassa verhoogt.
 • Voordeel 5: Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is verkrijgbaar in verschillende maten en smaken, waaronder dubbel romige chocolade, romige bananensmaak en vanille-ijs. Dit biedt je de mogelijkheid om het product te kiezen dat het beste bij jouw voorkeur en lifestyle past, waardoor het makkelijker en plezieriger wordt om consequent je proteïne-inname te onderhouden.
 • Nadeel 1: Ondanks dat OPTIMUM NUTRITION’s whey-eiwit het Informed Choice-keurmerk heeft, wat betekent dat het is gecontroleerd op verboden stoffen, geven zij geen informatie over de bron van hun wei. Dit kan een zorg zijn voor mensen die graag precies willen weten waar hun voeding vandaan komt.
 • Nadeel 2: Hoewel het product whey-eiwitisolaat als hoofdingrediënt heeft, worden er geen andere ingrediënten vermeld. Dit laat je in het ongewisse over eventuele additieven of vulstoffen die mogelijk in het product zijn opgenomen.
 • Nadeel 3: OPTIMUM NUTRITION’s whey-eiwit wordt geleverd in verschillende smaken, maar deze kunnen kunstmatig zijn. Dus als je een voorkeur hebt voor natuurlijke smaakstoffen, kan dit een tegenvaller voor je zijn.
 • Nadeel 4: Het feit dat het product nu het best verkochte is, betekent niet dat het de beste productkwaliteit heeft. Populaire producten zijn niet altijd synoniem met hoge kwaliteit.
 • Nadeel 5: Hoewel OPTIMUM NUTRITION’s whey-eiwit snel absorberend is, geeft het niet aan hoeveel porties per dag maximaal ingenomen moeten worden. Overconsumptie van wei-eiwit kan leiden tot mogelijke bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel, krampen, verminderde eetlust en vermoeidheid.

Onze favoriet #7

Optimum Nutrition Whey Proteine

Optimum Nutrition Whey Proteine

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is het meest verkochte proteïnepoeder wereldwijd en is ontworpen om jouw fitnessdoelen vanaf dag één te ondersteunen. Dit snel absorberende whey proteïne-poeder, met whey proteïne-isolaat als hoofdingrediënt, helpt bij spieropbouw en ondersteunt het herstel na elke trainingssessie. Het draagt het Informed Choice-keurmerk en bevat natuurlijk voorkomende BCAA’s en GLUTAMINE, en weinig suikers en vetten. Het is beschikbaar in verschillende maten en smaken, waaronder dubbele romige chocolade, romige banaan, vanille-ijs, en meer. Om te gebruiken, meng je eenvoudigweg een maatschepje met 180-240 ml koud water. Het wordt aanbevolen om het poeder ‘s ochtends en/of 30 minuten vóór of direct na een training te nuttigen.

 • Voordeel 1: Hoogwaardige Ingrediënten – De Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey Proteine is gemaakt met whey proteïne isolaat als het hoofdingrediënt. Dit helpt je niet alleen bij spieropbouw maar ondersteunt ook het herstel na iedere trainingssessie.
 • Voordeel 2: Gezonde Formule – Dit proteïnepoeder is voorzien van het Informed Choice-keurmerk, wat betekent dat het is getest op verboden stoffen. Daarnaast bevat het natuurlijk voorkomende BCAA’s en glutamine, die essentieel zijn voor spierherstel en -groei, en bevat het weinig suikers en vetten.
 • Voordeel 3: Verkrijgbaar in Verschillende Smaken – Of je nu houdt van dubbel romige chocolade, bananensmaak, vanille-ijs, of een proteïnepoeder zonder toegevoegde smaak, er is een Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey Proteine voor jou.
 • Voordeel 4: Gebruiksvriendelijk – Het product maakt het eenvoudig om je dagelijkse proteïne-inname te verhogen. Je hoeft slechts 1 maatschepje te mengen met 180-240 ml koud water. Het kan het beste genuttigd worden in de ochtend en/of in de 30 minuten vóór of net na een training.
 • Voordeel 5: Bewezen Succes – Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is niet zomaar een proteïnepoeder. Het is wereldwijd het bestverkochte proteïnepoeder. Dit succes toont aan dat het product heeft bewezen effectief te zijn voor consumenten over de hele wereld in hun fitnessmissie.
 • Nadeel 1: Hoewel de OPTIMUM NUTRITION Whey Proteïne veel verschillende smaken aanbiedt, kan dit ook een minpunt zijn voor mensen die weinig tolerantie hebben voor kunstmatige zoetstoffen of kleurstoffen, die vaak gebruik worden in geproduceerde smaken.
 • Nadeel 2: Het product op basis van whey proteïne isolaat is snel absorberend, wat geweldig is voor spierherstel, maar het kan bij sommige mensen maagklachten veroorzaken vanwege de snelle opname.
 • Nadeel 3: Hoewel het product weinig suikers en vetten bevat, heeft het geen specifieke informatie over hoe “weinig” deze waarden zijn. Voor mensen die op zoek zijn naar een dieetarme of zeer laag-suiker optie, is dit misschien niet voldoende informatie.
 • Nadeel 4: OPTIMUM NUTRITION’s Gold Standard 100% WHEY maakt het makkelijk door alleen te hoeven mengen met water, maar dit kan een nadeel zijn voor degenen die de voorkeur geven aan mengen met melk of ander soort vloeistoffen om de smaak te verbeteren.
 • Nadeel 5: Hoewel het product heel handig is in gebruik door de enkele maatschep menging, voor mensen die op zoek zijn naar een variabele eiwitdosis afhankelijk van de intensiteit van hun training, kan dit een beperking zijn.

Onze favoriet #8

Optimum Nutrition Whey Proteine

Optimum Nutrition Whey Proteine

Waarom we het gekozen hebben

Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is het bestverkochte proteïnepoeder wereldwijd, gecreëerd om jouw fitnessdoelen vanaf dag één te ondersteunen. Het bevat snel absorberende whey proteïne met whey proteïne isolaat als hoofdingrediënt, wat spieropbouw stimuleert en herstel na elke training bevordert. Deze formule is Informed Choice-gecertificeerd, bevat natuurlijk voorkomende BCAA’s en GLUTAMINE, en heeft weinig suikers en vetten. Het is gemakkelijk te gebruiken: meng gewoon een maatschepje met 180-240 ml koud water en drink het bij voorkeur ‘s ochtends of binnen 30 minuten vóór of na een training. Het whey proteïne poeder is verkrijgbaar in verschillende smaken en formaten, waaronder dubbele romige chocolade, romige banaan, vanille-ijs en een smaakloze variant.

 • Voordeel 1: Het is niet voor niets het bestverkochte proteïnepoeder wereldwijd. Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is ontworpen om jou vanaf dag 1 in je fitnessmissie te ondersteunen.
 • Voordeel 2: Het bevat een snel absorberende whey proteïne met whey proteïne isolaat als hoofdingrediënt. Dit helpt bij spieropbouw en ondersteunt herstel na elke trainingssessie.
 • Voordeel 3: Het product heeft het Informed Choice-keurmerk, wat aangeeft dat het gecontroleerd is op verboden stoffen en met zekerheid veilig is voor sporters. Bovendien bevat het natuurlijk voorkomende BCAA’s en GLUTAMINE, essentiële bouwstenen voor je spieren.
 • Voordeel 4: Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY bevat weinig suikers en vetten. Dit betekent dat het in lijn is met een gezond voedingspatroon en helpt jou de eiwitten binnen te krijgen die je nodig hebt, zonder onnodige extra’s.
 • Voordeel 5: Tot slot is het verkrijgbaar in verschillende maten en smaken, zoals dubbel romige chocolade en romige bananensmaak. Ook is het makkelijk en gebruiksvriendelijk; je hoeft alleen maar 1 maatschepje te mengen met 180-240 ml koud water. Het kan het beste genuttigd worden in de ochtend en/of in de 30 minuten vóór of net na een training.
 • Nadeel 1: Mogelijk niet geschikt voor iedereen met specifieke dieetbehoeften of -beperkingen. De beschrijving geeft aan dat het whey proteïne bevat, wat een melkderivaat is. Dus als je lactose-intolerantie hebt, is deze proteïnedrank wellicht niet de beste keuze voor jou.
 • Nadeel 2: Afgaand op de beschrijving bevat dit product weinig suikers en vetten, wat mogelijk een nadeel is als je op zoek bent naar een proteïnepoeder met een hogere calorische waarde om in gewicht aan te komen.
 • Nadeel 3: De smaken zijn beperkt. Hoewel er meerdere smaken beschikbaar zijn zoals dubbel romige chocolade, vanille-ijs en bananensmaak, als je niet van deze smaken houdt, zou je mogelijk andere merken moeten overwegen.
 • Nadeel 4: Portiegrootte en -frequentie. De beschrijving suggereert dat dit poeder het meest effectief is als je het in de 30 minuten vóór of direct na een training consumeert. Dit betekent dat het misschien niet geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een proteïnepoeder dat op elk moment van de dag kan worden geconsumeerd.
 • Nadeel 5: De voorbereiding van het poeder kan enige tijd kosten en mogelijk ook gedoe veroorzaken. Het poeder moet worden gemengd met 180-240 ml koud water. Dit kan voor sommige mensen onpraktisch zijn, vooral als ze weinig tijd hebben of onderweg zijn.

Onze favoriet #9

Optimum Nutrition Whey Proteine

Optimum Nutrition Whey Proteine

Waarom we het gekozen hebben

De OPTIMUM NUTRITION Gold Standard Whey Proteïne is een waardevolle aanwinst voor je fitnessroutine, dankzij zijn hoge concentratie van 83% puur whey isolaat proteïne. Deze kwalitatieve proteïnepoeder ondersteunt de opbouw en het onderhoud van je spieren en botten. Plus, elke portie bevat slechts 0.3g suiker en 0.4g vetten, maar wel 5.5g essentiële aminozuren en BCAA’s. Dit proteïnepoeder, bekroond met het Informed Choice-keurmerk, is ideaal om te mengen in je pre- of post-workout shake en verkrijgbaar in heerlijke smaken zoals vanille, chocolade en aardbei. Eén maatschep (30g) gemengd met 200 ml koud water zorgt voor de perfecte proteïnedrank.

 • Voordeel 1: Het Gold Standard whey proteïnepoeder van OPTIMUM NUTRITION is hoogwaardig en puur, met 25g (83%) whey isolaat proteïne mix per portie. Dit ondersteunt je bij het opbouwen van slanke spieren.
 • Voordeel 2: De whey proteïne isolaat in dit product is uitzonderlijk zuiver gegarandeerd, dankzij een hoogwaardig filterproces. Hiermee draagt het bij aan de groei en het onderhoud van je spiermassa én behoud van normaal botweefsel.
 • Voordeel 3: Het product is goedgekeurd met het Informed Choice-keurmerk en bevat beperkte hoeveelheden suiker (0.3 g) en vetten (0.4 g) per portie. Zo blijft je inname van suiker en vetten laag, zelfs bij regelmatige consumptie.
 • Voordeel 4: Het whey proteïnepoeder is verrijkt met 5.5 g natuurlijk voorkomende essentiële aminozuren, BCAA’s, per portie. Hierdoor krijgt je lichaam een breed scala aan essentiële voedingsstoffen binnen die bijdragen aan je algehele gezondheid en fitnessdoelen.
 • Voordeel 5: Het OPTIMUM NUTRITION product is ideaal voor zowel voorafgaand als na je workout en verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals vanille, chocolade en aardbei. Hiermee biedt het een lekkere, veelzijdige optie voor jouw proteïne-inname, passend bij je persoonlijke smaak.
 • Nadeel 1: Hoewel OPTIMUM NUTRITION aangeeft dat hun Gold Standard weipoeder rijk is aan proteïne, kan het toch slecht zijn voor mensen met een lactose-intolerantie. Whey proteïne is afkomstig van melk en kan spijsverteringsproblemen veroorzaken bij deze groep mensen.
 • Nadeel 2: Het whey proteïnepoeder van OPTIMUM NUTRITION is niet volledig vrij van suiker en vetten. Het bevat 0,3g suiker en 0,4g vetten per portie. Hoewel dit lage hoeveelheden zijn, kan dit voor sommige gebruikers minder aantrekkelijk zijn, vooral voor degenen die een strikt dieet volgen.
 • Nadeel 3: Het product bevat slechts drie smaken: vanille, chocolade en aardbei. Hoewel dit voor veel mensen aantrekkelijk kan zijn, kan het gebrek aan diversiteit aan smaken het product minder aantrekkelijk maken voor degenen die van variatie houden of een specifieke smaak behoeften hebben.
 • Nadeel 4: Je moet het proteïnepoeder zelf mengen met water om de proteïnedrank te maken. Dit proces kan enige tijd kosten en het kan voor sommige mensen onhandig zijn om het product op deze manier te gebruiken.
 • Nadeel 5: OPTIMUM NUTRITION doet geen specifieke claims over snelheid of effectiviteit. Hoewel het product is ontworpen om de opbouw van slanke spieropbouw te ondersteunen, geeft de merk niet aan hoe snel je resultaten kunt verwachten te zien. Dit kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn.

Onze favoriet #10

Optimum Nutrition Whey Proteine

Optimum Nutrition Whey Proteine

Waarom we het gekozen hebben

Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is het meest verkochte whey proteïnepoeder ter wereld, ontworpen om jou te ondersteunen in je fitnessmissie vanaf het allereerste begin. Hoog in snel absorberende whey proteïne met whey proteïne isolaat als het hoofdingrediënt, helpt dit poeder je bij de opbouw van spieren en bevordert het herstel na elke trainingssessie. Het drukt het Informed Choice-keurmerk en bevat natuurlijke BCAA’s en Glutamine, met een laag gehalte aan suikers en vetten. Het is verkrijgbaar in verschillende smaken en maten, waaronder dubbele romige chocolade en vanille ijs. Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk, je hoeft alleen maar 1 maatschepje te mengen met 180-240 ml koud water. Het beste moment om dit te consumeren is in de ochtend en/of binnen 30 minuten vóór of direct na een training.

 • Voordeel 1: Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% WHEY is een topkwaliteit product, aangezien het wereldwijd het bestverkochte proteïnepoeder is. Dit toont aan dat vele atleten en fitnessprofessionals vertrouwen hebben in dit product voor hun proteïnebehoeften.
 • Voordeel 2: Het bevat snel absorberende whey proteïne met whey proteïne isolaat als hoofdingrediënt. Dit helpt bij de opbouw van spieren en ondersteunt het herstel na elke trainingssessie, waardoor je eerder weer klaar bent voor je volgende workout.
 • Voordeel 3: Het product heeft het Informed Choice-keurmerk, wat betekent dat het grondig is getest en gecontroleerd op verboden stoffen – een extra geruststelling dat je een veilig en kwalitatief product gebruikt. Bovendien bevat het natuurlijk voorkomende BCAA’s en GLUTAMINE, plus het heeft lage suiker- en vetgehaltes.
 • Voordeel 4: Het is verkrijgbaar in een scala aan smaken, dus je hoeft je niet te beperken tot één keuze. Of je nu houdt van dubbel romige chocolade, romige bananensmaak, vanille-ijs of een proteïnepoeder zonder toegevoegde smaak, er is iets voor elke smaakvoorkeur.
 • Voordeel 5: Gebruiksgemak is een groot pluspunt van dit product. Meng simpelweg één maatschepje met 180-240 ml koud water. Het kan het beste genuttigd worden in de ochtend en/of in de 30 minuten vóór of net na een training, zodat de proteïne direct aan de slag kan gaan met het ondersteunen van je herstel en groei.
 • Nadeel 1: Hoewel de OPTIMUM NUTRITION Gold Standard 100% WHEY proteïnepoeder snel absorberend is, hangt de effectiviteit ervan af van jouw lichaamseigen vermogen om de proteïne te absorberen. Dit betekent dat als jouw lichaam moeite heeft met de vertering van bepaalde elementen, je niet de volledige voordelen van het product kan ervaren.
 • Nadeel 2: De ON whey proteïne formule bevat natuurlijk voorkomende BCAA’s en GLUTAMINE, maar de hoeveelheid van deze ingrediënten is niet gespecificeerd. Je weet dus niet precies hoeveel je er van neemt, wat problemen kan opleveren als je wil bijhouden hoeveel je ervan binnen krijgt.
 • Nadeel 3: Ook al heeft het proteïnepoeder WEINIG SUIKERS en vetten, er zit nog steeds een bepaalde hoeveelheid in. Als je een zeer streng dieet volgt of als je gezondheidsproblemen hebt waarbij je het suiker- of vetgehalte nauwlettend moet bewaken, kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 4: Dit proteïnepoeder komt in VERSCHILLENDE SMAKEN, maar als je een kieskeurige eter bent of specifieke voedselallergieën hebt, kan je de keuze van smaken beperkt vinden. Je kan ook allergische reacties ervaren op de smaakstoffen die in het product worden gebruikt.
 • Nadeel 5: Het wordt aanbevolen om dit proteïnepoeder in de ochtend of rond een training te nemen. Als jouw schema niet consistent is, kan het moeilijk zijn om altijd op de ideale momenten dit supplement te nemen. Dit kan de effectiviteit ervan compromitteren.

Concluderend kunnen we zeggen dat het kiezen van de juiste whey proteïne een cruciale stap is in jouw fitnessreis. Uit ons nieuwe onderzoek blijkt dat er verschillende topmerken zijn die geweldige producten op de markt hebben, maar het is jouw persoonlijke behoefte die bepaalt welke het beste voor jou is. Of je nu spiermassa wilt opbouwen, gewicht wilt verliezen of je herstel na de training wilt verbeteren, er is altijd een whey proteïne die bij je past. We hopen dat je na het doorlopen van onze top 10 jouw perfecte match hebt gevonden, zodat je optimale resultaten uit je inspanningen kunt halen.

Inhoudsopgave