a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Zadelkruk: De 10 beste producten in de test

In deze test ontdek jij de tien beste zadelkrukken op de markt volgens nieuw onderzoek.

Unser Favorit: Yaheetech Zadelkruk

Yaheetech Zadelkruk
★★★★★

Unser Favorit: Wkwker Zadelkruk

Wkwker Zadelkruk
★★★★★

Unser Favorit: Kktoner Zadelkruk

Kktoner Zadelkruk
★★★★★

Unser Favorit: Goets Zadelkruk

Goets Zadelkruk
★★★★★

Unser Favorit: Dunimed Zadelkruk

Dunimed Zadelkruk
★★★★★

Unser Favorit: Homcom Zadelkruk

Homcom Zadelkruk
★★★★★

Unser Favorit: Frniamc Zadelkruk

Frniamc Zadelkruk
★★★★★

Unser Favorit: Fnzir Zadelkruk

Fnzir Zadelkruk
★★★★★

Unser Favorit: Antlu Zadelkruk

Antlu Zadelkruk
★★★★★

Unser Favorit: De Basis B.V. Zadelkruk

De Basis B.V. Zadelkruk
★★★★★

Ben je op zoek naar een manier om je houding te verbeteren terwijl je werkt? Misschien is het dan tijd om te investeren in een zadelkruk. In de hedendaagse werkpaardenwereld is comfort koning en een zadelkruk kan je helpen om de dag door te komen zonder rugpijn of ongemak veroorzaakt door langdurig zitten. In deze review, verken je de 10 beste zadelkrukken op de markt, gebaseerd op recent onderzoek. Deze gids zal je helpen de zadelkruk te kiezen die het beste bij jouw behoefte past. Van hun ergonomische ontwerp tot hun aanpasbaarheid en duurzaamheid, lees verder en ontdek welke zadelkruk jouw werkervaring naar een hoger niveau kan tillen.

Een zadelkruk is een speciaal soort stoel met een uniek, zadelvormig ontwerp dat bedoeld is om jouw lichaamshouding te corrigeren en rugpijn te verminderen. Het biedt comfort en gemak, vooral als je urenlang moet zitten zoals op kantoor, een behandelkamer of in je studeerkamer. De vorm van de zadelkruk zorgt ervoor dat je aan het eind van de dag minder vermoeid bent en dat je onderrug minder belast wordt. Het is verstelbaar in hoogte, draait 360 graden en is vaak voorzien van wieltjes voor eenvoudige verplaatsing.

Check Uit

Onze favoriet #1

Yaheetech Zadelkruk

Yaheetech Zadelkruk

Waarom we het gekozen hebben

De Zadelkruk van Yaheetech is een flexibele en veelzijdige kruk, ideaal voor gebruik in verschillende omgevingen, van de kapsalon en tattoostudio, tot kantoor en keuken. Je kunt de zithoogte gemakkelijk aanpassen tussen 45,5 cm en 60 cm met de hendel onder het zitvlak, perfect passend bij diverse tafels en bars. Deze kruk is ook 360° draaibaar en heeft vijf robuuste nylon wielen, waardoor je soepel en stil kunt bewegen. Daarnaast is deze zadelkruk gemakkelijk te onderhouden, dankzij het waterafstotende oppervlak en verchroomde metaal, een vochtige doek is al genoeg om het schoon te houden. Met een brede basis en solide onderstel kan de kruk een maximaal gewicht tot 120 kg ondersteunen.

 • Voordeel 1: De zadelkruk van Yaheetech heeft een verstelbare zithoogte, zodat je deze gemakkelijk kunt aanpassen aan jouw behoeften. Deze aanpassbaarheid maakt de kruk ideaal voor verschillende gebruiksscenario’s, van tafels en bars tot keukeneilanden.
 • Voordeel 2: Deze zadelkruk is geweldig veelzijdig. Of je nu werkt in een kapsalon, tattoostudio, dokterspraktijk, kantoor, magazijn, werkplaats of keuken, deze kruk past perfect in jouw omgeving.
 • Voordeel 3: De zadelkruk van Yaheetech is 360° draaibaar en heeft vijf robuuste nylon wielen. Dit betekent dat deze stoel stil en zeer soepel beweegt, en je gemakkelijk van richting kan veranderen.
 • Voordeel 4: Deze kruk is ontworpen met onderhoudsgemak in het achterhoofd. Het waterafstotende oppervlak en het verchroomde metaal maken de barkruk onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te reinigen. Gewoon afvegen met een vochtige doek en klaar ben je!
 • Voordeel 5: De zadelkruk van Yaheetech staat bekend om zijn robuuste structuur. Dankzij de brede basis en het solide onderstel blijft de barkruk stabiel staan ​​en glijdt het niet weg. De robuuste materialen zorgen ook voor een maximale belastbaarheid tot 120 kg.
 • Nadeel 1: Hoewel de zadelkruk van het merk Yaheetech beweert eenvoudig in hoogte verstelbaar te zijn, kan het een gedoe zijn als je het vaak moet aanpassen, afhankelijk van de gebruiker of het gebruik.
 • Nadeel 2: De stoel wordt aangemerkt als veelzijdig voor diverse omgevingen als kapsalon, kantoor, keuken enz., maar deze veelzijdigheid kan een compromis zijn op specialisatie. Voor sommige specifieke toepassingen, zoals langdurig zitten, biedt de stoel mogelijk niet genoeg comfort.
 • Nadeel 3: Hoewel de 360° draaibaarheid nuttig kan zijn, kan het ook leiden tot onnodige beweging of draaiing als je dat niet wilt, wat kan leiden tot een gevoel van instabiliteit.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat deze kruk gemakkelijk te onderhouden en te reinigen is, kan het waterafstotende oppervlak glad aanvoelen wanneer het in contact komt met zweet of vocht, wat kan leiden tot mogelijke glij- en valincidenten.
 • Nadeel 5: Hoewel de brede basis en het solide onderstel stabiliteit beloven, is er geen vermelding van enige vorm van vulling op het zitvlak. Hierdoor kan langdurig zitten oncomfortabel worden, wat mogelijk niet aantrekkelijk is voor gebruikers die van plan zijn de kruk voor langere perioden te gebruiken.

Onze favoriet #2

Wkwker Zadelkruk

Wkwker Zadelkruk

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Zadelkruk van WKWKER is jouw oplossing voor comfortabel en ergonomisch zitten. Deze kruk komt met een comfortabel kussen dat gevoerd is met een gloednieuwe spons en bekleed met waterproof en oliebestendig PU-leer, wat het gemakkelijk schoon te maken maakt. Het unieke zadelontwerp draagt bij aan extra comfort voor je rug en vermindert pijn vanaf verkeerd zitten. Je kunt genieten van een 360° draaibaar zitvlak en een verstelbare hoogte van 45 cm tot 62 cm. De kruk wordt ondersteund door een stevige basis van een aluminiumlegering die tot 180 kg kan dragen en rust op premium aluminiumlegering wielen, bedekt met stille hars, geschikt voor elke soort vloer. Je installeert de WKWKER Zadelkruk in slechts 5 minuten.

 • Voordeel 1: WKWKER zadelkruk is voorzien van een comfortabel kussen dat voornamelijk is gevuld met gloednieuwe spons en bedekt met PU-leer. Dit maakt de kruk waterdicht, oliebestendig en gemakkelijk schoon te maken, ideaal voor elke omgeving.
 • Voordeel 2: Het ergonomische kussenontwerp van deze zadelkruk biedt extra comfort aan je rug, wat kan leiden tot vermindering van pijn veroorzaakt door onjuist zitten. Dit maakt het een perfecte keuze voor langdurig zitcomfort.
 • Voordeel 3: Deze zadelkruk van WKWKER biedt een 360° draaibare functie, wat betekent dat je vrij in elke richting kunt draaien. Bovendien is de hoogte instelbaar van 45 cm tot 62 cm, zodat je de stoel kunt aanpassen aan jouw behoeften.
 • Voordeel 4: Gemaakt met een stevige basis van aluminiumlegering kan de zadelkruk tot 180 kg bevatten. Dit betekent dat het geschikt is voor verschillende lichaamstypes, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de robuustheid en stabiliteit.
 • Voordeel 5: De zadelkruk is uitgerust met premium wielen gecoat met stille hars. Deze wielen van aluminiumlegering maken het mogelijk om de kruk moeiteloos te verplaatsen op diverse oppervlakken zoals pluizig tapijt of vloer.
 • Bovendien is er een extra voordeel dat het vermelden waard is: de snelle montage. Je kunt dit product alleen in 5 minuten installeren, wat het ook toegankelijk maakt voor diegenen die niet echt handig zijn.
 • nadeel 1: Hoewel het kussen waterdicht, oliebestendig en gemakkelijk schoon te maken is, kan het PU-leer na verloop van tijd slijten of barsten op plekken waar het vaak in contact komt met het lichaam.
 • nadeel 2: Het ergonomische ontwerp van de zadelkruk vermindert wellicht pijn door verkeerd zitten, maar zal niet voor iedereen comfortabel zijn. Het zadelontwerp kan voor sommige mensen na langdurig zitten oncomfortabel zijn.
 • nadeel 3: Ondanks dat de zadelkruk 360° draaibaar en in hoogte verstelbaar is, kan dit voor sommige mensen te veel bewegingsvrijheid bieden, wat kan leiden tot balansproblemen of blessures bij het opstaan ​​of zitten.
 • nadeel 4: Hoewel de zadelkruk een stevige basis van aluminiumlegering heeft die tot 180 kg kan bevatten, kan deze basis op gladdere vloeren mogelijk glijden, wat tot veiligheidsproblemen kan leiden.
 • nadeel 5: De premium wielen zijn bedekt met stille hars, waardoor de stoel overal past, maar als de hars na verloop van tijd slijt, kunnen de wielen luidruchtig worden of op bepaalde oppervlakken moeilijk te bewegen zijn.

Onze favoriet #3

Kktoner Zadelkruk

Kktoner Zadelkruk

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Zadelkruk van het merk KKTONER is een comfortabele en mobiele zitoplossing die zich kenmerkt door een soepel glijdend, vijfwielig ontwerp. De ergonomische vormgeving maakt langdurig werk comfortabel, terwijl de versterkte zitconstructie, bekleed met synthetisch leer, zorgt voor een slijtvaste en makkelijk schoon te maken oppervlak. Wat je lengte ook is, je kunt de hoogte van de kruk aanpassen van 45 cm tot 61 cm. Daarnaast kan de kruk 360 graden draaien, kan een gewicht tot 135 kg dragen en weegt zelf slechts 4,2 kg. Deze zadelkruk is ontzettend veelzijdig, ideaal voor gebruik in kapsalons, bij tatoeëerders, doktoren, schoonheidsspecialisten, maar ook in je eigen woonkamer, kinderkamer of kantoor. Het monteren is heel eenvoudig dankzij de bijgevoegde handleiding.

 • Voordeel 1: Comfortabel – De zadelkruk van Goets is ontworpen met comfort in gedachten. Het biedt een comfortabele zitervaring, ideaal voor lange zituren.
 • Voordeel 2: Ergonomisch – Met zijn ergonomische ontwerp, stimuleert deze zadelkruk je om een actieve en verantwoorde zithouding aan te nemen, wat belangrijk is voor je gezondheid en welzijn.
 • Voordeel 3: Preventie van pijn – De kruk kan helpen om vele soorten pijn te voorkomen, waaronder bekken-, rug-, schouder- en hoofdpijn, waardoor het essentieel is voor mensen die vaak zitten of last hebben van deze soorten pijn.
 • Voordeel 4: Bevordert een goede houding – Niet alleen kan het comfort van de zadelkruk helpen om pijn te voorkomen, maar het bevordert ook een verantwoorde houding, wat kan leiden tot betere algehele gezondheid en welzijn.
 • Voordeel 5: Kan worden gebruikt voor meerdere doeleinden – De Goets zadelkruk is niet alleen bedoeld voor kantoorwerk. Vanwege het comfort en de gezondheidsvoordelen die het biedt, kan het overal worden gebruikt waar je langdurig moet zitten.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving is het moeilijk om specifieke nadelen te identificeren. Het zou kunnen zijn dat de beschrijving enige nadelen van het product niet vermeldt. Maar op basis van de vermelde kenmerken van het product, kunnen we enkele mogelijke nadelen extrapoleren:
 • Nadeel 1: Aanpassingsperiode – Gezien het feit dat de zadelkruk een “actieve en verantwoorde zithouding” bevordert, kan dit betekenen dat er een aanpassingsperiode nodig is voordat je je comfortabel voelt op de kruk. Vooral als je gewend bent aan conventionele stoelen, kan de overgang ongemakkelijk zijn.
 • Nadeel 2: Niet ideaal voor langdurige perioden – Terwijl de zadelkruk wordt gepromoot als ergonomisch, zou continu zitten voor lange perioden nog steeds oncomfortabel kunnen zijn. Het heeft geen rugsteun die nodig kan zijn voor lange werkdagen.
 • Nadeel 3: Mogelijk niet geschikt voor iedereen – Hoewel de zadelkruk rug-, schouder- en hoofdpijn kan voorkomen, zal het niet noodzakelijk voor iedereen werken. De effectiviteit kan afhangen van persoonlijke factoren zoals jouw zithouding, lichaamstype, etc.
 • Nadeel 4: Beperkte mobiliteit – Met het zadelontwerp kan je mobiliteit mogelijk worden beperkt. Je kan niet zo gemakkelijk bewegen of draaien als op een gewone bureaustoel.
 • Nadeel 5: Esthetisch beperkt – Hoewel functioneel, kan de zadelvorm esthetisch niet voor iedereen aantrekkelijk zijn. Dit kan een afweging zijn als je waarde hecht aan de esthetiek van je werkruimte.

Onze favoriet #4

Goets Zadelkruk

Goets Zadelkruk

Waarom we het gekozen hebben

De Goets Zadelkruk is een comfortabele, ergonomisch ontworpen stoel die je helpt een actieve zithouding aan te nemen. Deze kruk stimuleert een verantwoorde zithouding die kan helpen om mogelijke bekken-, rug-, schouder- en hoofdpijn te verminderen, waardoor het een uitzonderlijke optie is voor diegenen die lange perioden zittend doorbrengen.

 • Voordeel 1: Comfortabel – De zadelkruk van Goets is ontworpen met comfort in gedachten. Het biedt een comfortabele zitervaring, ideaal voor lange zituren.
 • Voordeel 2: Ergonomisch – Met zijn ergonomische ontwerp, stimuleert deze zadelkruk je om een actieve en verantwoorde zithouding aan te nemen, wat belangrijk is voor je gezondheid en welzijn.
 • Voordeel 3: Preventie van pijn – De kruk kan helpen om vele soorten pijn te voorkomen, waaronder bekken-, rug-, schouder- en hoofdpijn, waardoor het essentieel is voor mensen die vaak zitten of last hebben van deze soorten pijn.
 • Voordeel 4: Bevordert een goede houding – Niet alleen kan het comfort van de zadelkruk helpen om pijn te voorkomen, maar het bevordert ook een verantwoorde houding, wat kan leiden tot betere algehele gezondheid en welzijn.
 • Voordeel 5: Kan worden gebruikt voor meerdere doeleinden – De Goets zadelkruk is niet alleen bedoeld voor kantoorwerk. Vanwege het comfort en de gezondheidsvoordelen die het biedt, kan het overal worden gebruikt waar je langdurig moet zitten.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving is het moeilijk om specifieke nadelen te identificeren. Het zou kunnen zijn dat de beschrijving enige nadelen van het product niet vermeldt. Maar op basis van de vermelde kenmerken van het product, kunnen we enkele mogelijke nadelen extrapoleren:
 • Nadeel 1: Aanpassingsperiode – Gezien het feit dat de zadelkruk een “actieve en verantwoorde zithouding” bevordert, kan dit betekenen dat er een aanpassingsperiode nodig is voordat je je comfortabel voelt op de kruk. Vooral als je gewend bent aan conventionele stoelen, kan de overgang ongemakkelijk zijn.
 • Nadeel 2: Niet ideaal voor langdurige perioden – Terwijl de zadelkruk wordt gepromoot als ergonomisch, zou continu zitten voor lange perioden nog steeds oncomfortabel kunnen zijn. Het heeft geen rugsteun die nodig kan zijn voor lange werkdagen.
 • Nadeel 3: Mogelijk niet geschikt voor iedereen – Hoewel de zadelkruk rug-, schouder- en hoofdpijn kan voorkomen, zal het niet noodzakelijk voor iedereen werken. De effectiviteit kan afhangen van persoonlijke factoren zoals jouw zithouding, lichaamstype, etc.
 • Nadeel 4: Beperkte mobiliteit – Met het zadelontwerp kan je mobiliteit mogelijk worden beperkt. Je kan niet zo gemakkelijk bewegen of draaien als op een gewone bureaustoel.
 • Nadeel 5: Esthetisch beperkt – Hoewel functioneel, kan de zadelvorm esthetisch niet voor iedereen aantrekkelijk zijn. Dit kan een afweging zijn als je waarde hecht aan de esthetiek van je werkruimte.

Onze favoriet #5

Dunimed Zadelkruk

Dunimed Zadelkruk

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Zadelkruk van het merk Dunimed is een ergonomische, ARBO-conforme stoel die speciaal is ontworpen om de juiste werkhouding te bevorderen. Deze zadelkruk heeft een comfortabele rugleuning die je ruggengraat optimaal ondersteunt. Het unieke aan deze stoel is dat hij verrijdbaar is dankzij de soepel lopende zwenkwielen. Verder heeft hij een stabiel, verchroomd voetkruis met een beschermkap. Het past zich gemakkelijk aan jouw behoefte aan, want het is traploos in hoogte verstelbaar. Kortom, het is een veelzijdige stoel die zowel comfort als mobiliteit biedt.

 • Voordeel 1: De Dunimed zadelkruk is conform de ARBO norm geproduceerd. Dit betekent dat de kruk voldoet aan de strenge veiligheidsstandaarden en dus perfect is voor professioneel gebruik.
 • Voordeel 2: De zadelkruk is uitgerust met een ergonomische rugleuning. Dit zorgt ervoor dat jij een gezondere werkhouding kan aannemen en dat je rug comfortabel ondersteund wordt gedurende de gehele werkdag.
 • Voordeel 3: De zadelkruk is verrijdbaar en beschikt over soepel lopende zwenkwielen. Hierdoor kan je je gemakkelijk en zonder veel inspanning verplaatsen op de werkvloer.
 • Voordeel 4: Het chromen voetkruis inclusief beschermkap geeft de zadelkruk een extra bescherming en stijlvolle afwerking. Dit zorgt niet alleen voor een aangename look, maar ook voor een langere levensduur.
 • Voordeel 5: De hoogte van de zadelkruk is traploos verstelbaar, zodat je deze altijd kan aanpassen aan jouw lichaam en werkplek. Dit verhoogt het comfort en maakt de kruk geschikt voor diverse gebruiksomstandigheden.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving, is het niet gemakkelijk om nadelen te identificeren. Echter, hieronder staan wat mogelijke inductieve negatieve aspecten:
 • Nadeel 1: Hoewel de zadelkruk ‘conform de ARBO norm’ is geproduceerd, betekent dit niet per se dat het voor iedereen geschikt is. ARBO-standaarden zijn minimaal en jouw specifieke comfort en behoeften kunnen hogere specificaties vereisen.
 • Nadeel 2: De ‘ergonomische zadelkrukken met rugleuning’ zorgen weliswaar voor een juiste werkhouding, maar de vorm of het design van de zadelkruk kan niet voor iedereen comfortabel zijn, vooral als langdurig zitten vereist is.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de zadelkruk verrijdbaar is dankzij de ‘soepel lopende zwenkwielen’, kan dit voor sommigen juist een nadeel zijn als ze een statische stoel prefereren of als de ruimte geen mobiliteit toelaat.
 • Nadeel 4: Het ‘chromen voetkruis inclusief beschermkap’ kan glanzend en elegant overkomen, maar dit kan voor sommigen een nadeel zijn als het niet past bij de rest van het interieur. Bovendien vereist chroom regelmatig onderhoud om zijn glans te behouden.
 • Nadeel 5: Hoewel de zadelkruk ‘traploos in hoogte verstelbaar’ is, vermeldt de beschrijving niet hoe gemakkelijk dit is. Als het mechanisme om de hoogte te verstellen niet gebruiksvriendelijk is, kan dit een potentieel nadeel zijn.

Onze favoriet #6

Homcom Zadelkruk

Homcom Zadelkruk

Waarom we het gekozen hebben

De HOMCOM Zadelkruk is een veelzijdig en mobiel meubelstuk dankzij de vijf soepel lopende wielen. De ergonomische vorm en dikke bekleding zorgen voor een comfortabele en rechtop zittende houding, en de onderhoudsvriendelijke kunstleren bekleding maakt het zowel duurzaam als eenvoudig te reinigen. De zithoogte kan je traploos aanpassen tussen 49 cm – 61 cm met een gemakkelijk toegankelijke zijhendel. Of je het nu thuis, in de woonkamer, kinderkamer, op kantoor, in kapsalons, bij tatoeëerders, artsen of schoonheidsspecialisten wilt gebruiken – deze draaikruk is een handige toevoeging aan elke ruimte.

 • Voordeel 1: De HOMCOM zadelkruk is voorzien van 5 soepel lopende wielen. Dit betekent dat je altijd makkelijk op de kruk kunt bewegen, en dus jouw mobiliteit niet hoeft op te geven.
 • Voordeel 2: De zadelkruk heeft een ergonomische vorm en is voorzien van dikke bekleding. Dit betekent dat je heerlijk comfortabel en rechtop kunt zitten, waardoor je rugklachten kunt voorkomen.
 • Voordeel 3: De HOMCOM zadelkruk heeft een kunstleren bekleding die zeer onderhoudsvriendelijk is. Dit betekent dat je de kruk gemakkelijk kunt reinigen en dat hij er altijd mooi uit blijft zien.
 • Voordeel 4: Deze zadelkruk is in hoogte verstelbaar, wat inhoudt dat je de zithoogte traploos tussen 49 cm en 61 cm kunt verstellen. Je kunt dit eenvoudig doen met de gemakkelijk toegankelijke zijhendel.
 • Voordeel 5: De HOMCOM zadelkruk is ontzettend veelzijdig te gebruiken. Je kunt hem thuis in de woonkamer of kinderkamer gebruiken, maar ook op kantoor. Bovendien is hij geschikt voor gebruik in kapsalons, bij tatoeëerders, bij artsen en bij schoonheidsspecialisten. Dit betekent dat waar je ook bent, je altijd een comfortabele zadelkruk tot je beschikking hebt.
 • Nadeel 1: Hoewel de HOMCOM zadelkruk wielen heeft voor mobiliteit, zouden deze wielen mogelijk sporen kunnen achterlaten op bepaalde vloeren of niet goed kunnen rollen op vloeroppervlakken zoals tapijten.
 • Nadeel 2: Ondanks de ergonomische vorm en dikke bekleding kan het zitcomfort van de kruk afhankelijk zijn van de individuele voorkeur. Wat voor de één comfortabel is, is dat niet noodzakelijkerwijs voor de ander.
 • Nadeel 3: De kunstleren bekleding is weliswaar onderhoudsvriendelijk en duurzaam, maar kan warmer en zweteriger aanvoelen dan natuurlijk leren of stoffen bekleding, wat vooral op zomerse dagen onprettig kan zijn.
 • Nadeel 4: De zadelkruk is in hoogte verstelbaar tussen 49 cm – 61 cm. Het kan dus zijn dat voor mensen die extreem lang of kort zijn, de kruk niet de optimale hoogte biedt voor comfortabel zitten.
 • Nadeel 5: De veelzijdigheid van de kruk impliceert dat deze niet specifiek is ontworpen voor een bepaald gebruik. Dit kan betekenen dat het niet uitblinkt in specifieke omstandigheden of eisen die bepaalde locaties zoals kapsalons of dokterspraktijken kunnen hebben.

Onze favoriet #7

Frniamc Zadelkruk

Frniamc Zadelkruk

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Zadelkruk van het merk FRNIAMC is een ergonomisch ontworpen meubelstuk dat is bedoeld om je zithouding te corrigeren en zodoende pijn in de rug en nek te verminderen. Het product is uitgerust met Rollerblade Style Wheel Casters, die dubbel zo soepel rollen dan gewone wielen en het meest veilig zijn voor je vloer, zonder haren te verzamelen. De stevige en robuuste kruk heeft een duurzame aluminium basis van 21,5″ in diameter en kan een gewicht tot 300 lbs dragen. Je kunt de hoogte snel aanpassen tussen 20,25″-29,5″, wat handig is voor verschillende taken. Ten slotte is de zadelkruk eenvoudig in elkaar te zetten in slechts 2 minuten, zonder dat er gereedschap of schroeven nodig zijn.

 • Voordeel 1: De ergonomische zadelzitting van de FRNIAMC Zadelkruk helpt jouw zithouding te corrigeren, waardoor pijn in de rug en nek kan worden verminderd. Hierdoor is het zowel comfortabel als bevorderlijk voor je gezondheid.
 • Voordeel 2: De Rollerblade Style Wheel Casters zijn dubbel zo glad als gewone wielen, waardoor jij gemakkelijk en soepel kunt bewegen. Bovendien vormen ze geen bedreiging voor je vloer en houden ze geen haar of vuil vast, wat betekent dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn.
 • Voordeel 3: Deze Zadelkruk beschikt over een stevige en duurzame aluminium basis met een diameter van 21,5″. Met een gewichtscapaciteit van 300 lbs is het robuust en betrouwbaar, waardoor je het met een gerust hart kunt gebruiken.
 • Voordeel 4: De kruk is in hoogte verstelbaar, variërend van 20,25″ tot 29,5″. Dit betekent dat je het kunt aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur of de taken die je moet volbrengen, waardoor het veelzijdig en flexibel is.
 • Voordeel 5: Tot slot is de FRNIAMC Zadelkruk eenvoudig te monteren. Er zijn geen gereedschappen of schroeven nodig en in slechts twee minuten heb je alle onderdelen samengevoegd. Dit bespaart je tijd en moeite, waardoor je kunt genieten van je nieuwe kruk zonder enige moeilijkheden.
 • Nadeel 1: De ‘zadel’ zitting kan even wennen zijn. Als je nog nooit op een zadelkruk hebt gezeten, kan de ergonomische vorm in het begin oncomfortabel aanvoelen en kan het best lastig zijn om de juiste zithouding te vinden.
 • Nadeel 2: Hoewel de rollerblade-stijl wielen extra soepel glijden, kunnen ze mogelijk te vlot bewegen op zeer gladde vloeren, wat een risico op uitglijden kan veroorzaken.
 • Nadeel 3: De stool heeft een zeer stevige, zware basis. Dit kan voor sommige mensen een uitdaging zijn om de stoel te verplaatsen of te dragen.
 • Nadeel 4: De verstelbare hoogte kan een probleem zijn voor mensen met een kleiner postuur. Met een minimale hoogte van 20,25″, kan het moeilijk zijn voor kortere mensen om comfortabel met de voeten aan de grond te komen.
 • Nadeel 5: Hoewel de eenvoudige montage een voordeel lijkt, betekent het ontbreken van gereedschap en schroeven dat je volledig op de bijgeleverde onderdelen moet vertrouwen. Als er iets defect is of ontbreekt, kun je het waarschijnlijk niet met je eigen gereedschap en schroeven repareren.

Onze favoriet #8

Fnzir Zadelkruk

Fnzir Zadelkruk

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De FNZIR Zadelkruk is een comfortabele en praktische stoel die ontworpen is voor een scala aan omgevingen. Hij heeft een extra dik en zacht zitvlak voor ultiem comfort en draait 360 graden voor maximale flexibiliteit. De kruk is in hoogte verstelbaar van 55 tot 65 cm, waardoor hij aan jouw individuele behoeften kan voldoen. De bekleding is gemaakt van makkelijk te reinigen PU-leer, waardoor hij geschikt is voor plaatsen zoals kantoren, woningen, sapbars en salons. De FNZIR Zadelkruk beweegt soepel over elk oppervlaktype dankzij zijn vijfwielontwerp en heeft een maximaal draagvermogen van 113 kg. Daarnaast is hij ook eenvoudig te monteren.

 • Voordeel 1: De Zadelkruk van FNZIR biedt je hoog comfort, dankzij de dikkere, zachtere pasvorm en de 360 graden rotatiemogelijkheid.
 • Voordeel 2: Het product biedt een goede flexibiliteit, met een in hoogte verstelbaar bereik van 55 tot 65 cm. Hierdoor kan het voldoen aan de eisen van verschillende mensen.
 • Voordeel 3: Met het gebruik van PU-leer is de Zadelkruk gemakkelijk te reinigen en dus hygiënisch. Dit maakt hem geschikt voor meerdere omgevingen, zoals het kantoor, thuis, in de bar of salon.
 • Voordeel 4: Deze rolkruk is uitgerust met vijf wielen, wat zorgt voor een soepele beweging op alle soorten oppervlakken.
 • Voordeel 5: Met een maximaal draagvermogen van 113 kg is het product zowel sterk als eenvoudig te monteren. Dus je kunt snel gebruik maken van je nieuwe kruk zonder zorgen over het draagvermogen.
 • nadeel 1: Hoewel de kruk in hoogte verstelbaar is van 55 tot 65 cm, is deze wellicht niet geschikt voor extreem lange of korte mensen, omdat deze niet verder aanpasbaar is.
 • nadeel 2: De FNZIR Zadelkruk is bedekt met PU-leer, een materiaal dat gemakkelijk te reinigen is, maar mogelijk niet zo duurzaam of ademend is als andere beschikbare materialen.
 • nadeel 3: Hoewel de kruk 360 graden kan draaien, wat een voordeel kan zijn in sommige situaties, kan het ook leiden tot onbalans of onverwachte bewegingen, afhankelijk van de gebruiker.
 • nadeel 4: Met een maximaal draagvermogen van 113 kg kunnen mensen die zwaarder zijn zich misschien niet comfortabel of veilig voelen op deze kruk.
 • nadeel 5: De zadelkruk wordt geleverd met vijf wielen die op elk oppervlak kunnen werken, dit kan echter onstabiel zijn op ongelijke vloeren en te glad op harde oppervlakken.

Onze favoriet #9

Antlu Zadelkruk

Antlu Zadelkruk

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Zadelkruk van het merk Antlu is een ergonomisch ontworpen stoel die je comfort en duurzaamheid garandeert, ideaal voor langdurig zitten. Wat deze kruk onderscheidt, is de set rollerbladerwielen, die geruisloos en soepel bewegen zonder je vloer te beschadigen. Het beschikt over een 360-graden draaifunctie en een ruime verstelbare zithoogte variërend van ongeveer 21,5 tot 28,5 inch, waardoor je vrije toegang hebt tot diverse plaatsen. De kruk is ondersteund door een licht, maar zeer sterk gegoten aluminium zwenkframe met een gewichtscapaciteit van 150 kg. Extra bonus: je kunt deze kruk in slechts 3 minuten monteren zonder gereedschap.

 • Voordeel 1: De zadelkruk is uitgerust met rollerbladerwielen, bekend als een van de beste wielen op de markt. Deze wielen zijn zeer stil en soepel, zodat je geruisloos en zonder haperingen om je werkplek kunt manoeuvreren. Bovendien zullen deze wielen je vloer niet bekrassen.
 • Voordeel 2: De zadelkruk is ergonomisch ontworpen. Dit zorgt ervoor dat je zeer comfortabel op de kruk kunt zitten, zelfs voor langere tijd. Het verbetert je houding en vermindert mogelijke rugklachten.
 • Voordeel 3: Deze stoelzitting heeft een functie voor vrije rotatie en verstelbare hoogte. Je kunt de stoel 360 graden draaien en de hoogte aanpassen tussen ongeveer 21,5 inch tot 28,5 inch. Dit betekent dat je gemakkelijk toegang hebt tot verschillende gebieden zonder je kruk te hoeven verplaatsen.
 • Voordeel 4: De stevige basis van de zadelkruk is gemaakt van gegoten aluminium. Dit zwenkframe is lichtgewicht en zeer sterk, met een gewichtscapaciteit van 150 kg. Je kunt op deze kruk zitten zonder je zorgen te maken over de stabiliteit.
 • Voordeel 5: De zadelkruk is super eenvoudig te monteren. Zelfs zonder gereedschap kun je deze kruk in slechts 3 minuten monteren. Zo bespaar je tijd en vind je snel comfort op je werkplek.
 • Nadeel 1: Hoewel de stoel opmerkelijk comfortabel lijkt door het ergonomische ontwerp, kan het zijn dat het nog steeds ongemakkelijk is voor sommige mensen, vooral degenen die voorkeur geven aan een stoel met rugleuning. Het zadelontwerp kan op de lange termijn belastend zijn voor je houding.
 • Nadeel 2: De zadelkruk is weliswaar in hoogte verstelbaar en draaibaar, maar er wordt niets vermeld over horizontale beweeglijkheid. Als je werk vereist dat je veel zijwaarts beweegt, zou dit een probleem kunnen vormen.
 • Nadeel 3: De rollerbladerwielen zijn misschien stil en vlot, maar hun prestatie op verschillende soorten vloeren is onduidelijk. Ze kunnen mogelijk minder goed presteren op tapijt of ruwe oppervlakken.
 • Nadeel 4: Hoewel de stoel een indrukwekkende gewichtscapaciteit heeft van 150 kg, is er weinig informatie over de duurzaamheid van de andere onderdelen van de stoel. Het frame en de wielen kunnen mogelijk minder gewicht aan dan de zitting.
 • Nadeel 5: De stoel is weliswaar eenvoudig te monteren, maar dit betekent niet noodzakelijk dat hij stevig en stabiel is. Het ontbreken van gereedschap kan erop wijzen dat de verbindingen niet zo robuust zijn als bij andere stoelen die montage met gereedschap vereisen.

Onze favoriet #10

De Basis B.V. Zadelkruk

De Basis B.V. Zadelkruk

Waarom we het gekozen hebben

De Zadelkruk van De Basis B.V. is een duurzame en stevige kruk perfect voor verschillende activiteiten zoals werken achter een bureau of gebruikt door professionals zoals kappers en tandartsen. De comfortabele zitting dankzij de kunstlederen zadelstructuur, gecombineerd met een handbediende gasveer voor hoogteaanpassing, maakt deze kruk zowel praktisch als comfortabel. Het zadel kan variëren in hoogte van 42cm tot 63cm en weegt slechts 4,7 kg. De specifieke afmetingen van het zadel zijn 42cm breed en 35cm lang. Bovendien, als je zoekt naar een ergonomische oplossing, dit product is ARBO waardig, wat betekent dat het voldoet aan de normen voor gezond en veilig werken.

 • Voordeel 1: De comfortabele zitting door een kunstlederen zadelstructuur verzekert je van optimaal zitgemak tijdens lange werkdagen. Je zult last van ongemakkelijk zitten achterwege kunnen laten.
 • Voordeel 2: Dankzij de stevige structuur is de kruk geschikt voor diverse werkplekken, van een kapster tot een tandarts, of gewoon voor achter het bureau. Waar je ook bent, deze kruk biedt de ondersteuning die je nodig hebt.
 • Voordeel 3: De gasveer handbediening maakt het mogelijk om de kruk gemakkelijk te verstellen. Je hoeft alleen maar even op te staan om via de handbediening de kruk omhoog te laten komen. Zo stem je de hoogte altijd perfect af op jouw werkplek.
 • Voordeel 4: Met de minimale zitpositie van 42cm en maximale hoogte van 63cm, biedt deze kruk flexibiliteit om te voldoen aan je specifieke behoeften. Dit maakt deze kruk geschikt voor een breed scala aan activiteiten en werkomgevingen.
 • Voordeel 5: De Zadelkruk is ontworpen om een ergonomische werkhouding te ondersteunen, waardoor het ARBO waardig is. Dat betekent dat je niet alleen comfortabel, maar ook veilig en gezond kunt werken. Zo voorkom je klachten die ontstaan door een verkeerde zit- of werkhouding.
 • nadeel 1: De kruk heeft een kunstlederen zadelstructuur, dit kan in de zomer warm worden en als je lange tijd zit, kan dit tot zweten leiden.
 • nadeel 2: De gasveer handbediening vergt dat je eerst moet opstaan voordat je de kruk omhoog kunt brengen. Dit kan onhandig zijn als je snel van positie moet veranderen tijdens je werk.
 • nadeel 3: De minimale zitpositie is 42cm, dit kan voor sommigen te hoog zijn, vooral als je korter bent. Het gebrek aan verstelbaarheid in deze zin kan ongemakkelijk zijn.
 • nadeel 4: Het zadel is 42cm breed en 35cm lang, dit kan te groot zijn voor sommige gebruikers, resulterend in onvoldoende steun en stabiliteit.
 • nadeel 5: Met een gewicht van 4,7 kg kan de stoel lastig te verplaatsen zijn, vooral in ruimtes waar flexibiliteit en mobiliteit belangrijk zijn.

Samenvattend kunnen we stellen dat de juiste zadelkruk aanschaffen een significant verschil kan maken in je dagelijkse comfort en gezondheid, vooral als je langdurig zittend werk verricht. Uit ons nieuwe onderzoek is gebleken dat er op de markt een groot aantal hoogwaardige zadelkrukken beschikbaar zijn, die variëren in prijs, ontwerp, functionaliteit en ergonomie. Voordat je een definitieve keuze maakt, raden we je aan rekening te houden met jouw specifieke behoeften, je lichaamsgrootte en de aard van je werk. Investeer in een model dat niet alleen je lichaamshouding verbetert, maar ook je comfort maximaliseert. Onthoud dat de beste zadelkruk voor jou degene is die aan al je persoonlijke en professionele vereisten voldoet.

Inhoudsopgave