a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Babybad: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 babybadproducten volgens de nieuwste onderzoeksresultaten in deze uitgebreide test.

Het selecteren van het perfecte babybadje kan een uitdaging zijn, vooral voor nieuwe ouders die mogelijk verstrikt raken in het grote aantal opties dat beschikbaar is. Het is van essentieel belang om een badje te kiezen die niet alleen veilig en comfortabel is voor je kleintje, maar ook praktisch en handig in gebruik. In onze laatste gids ‘Babybad: De 10 beste producten in de test’ presenteren we een nauwkeurig onderzoek naar een reeks babybadproducten, om je te helpen bij het vinden van de beste keuze voor jou en je kind. Elke optie is zorgvuldig getest en geëvalueerd op factoren zoals veiligheid, duurzaamheid, gebruiksgemak en waarde voor je geld. Laten we gaan kijken!

Een babybad is een compact en veilig badje specifiek ontworpen voor het baden van baby’s en peuters. Het is een handig hulpmiddel voor jou als ouder om je kleintje gemakkelijk en veilig te wassen. Babybadjes zijn vaak voorzien van antislipmateriaal, een temperatuurindicator en soms zelfs ingebouwde zitjes om het badderen nog comfortabeler te maken voor jouw baby. Het gebruik van een babybad zorgt voor een meer gecontroleerde en veilige omgeving dan een gewoon bad, vooral voor pasgeborenen en jonge baby’s.

Check Uit

Onze favoriet #1

Rabb 1St Babybad

Rabb 1St Babybad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het RABB 1ST Babybad is een slim ontworpen opvouwbare babybadkuip, ideaal voor ruimtebesparende opslag. Het beschikt over een warmtegevoelige afvoerstop die verandert van kleur, waardoor je gemakkelijk de watertemperatuur kunt controleren voor de veiligheid en het comfort van je baby. Het bad is uitgerust met een comfortabel en antislip kussen met verstelbare bandjes die rustgevende ondersteuning bieden voor het hoofd en de nek van je kleintje. Gemaakt van niet-giftige, geurloze en milieuvriendelijke PP+TPE materialen, het zorgt voor een veilige en zorgeloze badtijd. Het bad is geschikt voor baby’s van 0-2 jaar en moet altijd onder toezicht van een volwassene worden gebruikt. Hang het na gebruik simpelweg op om het te drogen voor het volgende gebruik.

 • Voordeel 1: De RABB 1ST babybadkuip is eenvoudig op te bergen. Met enkele seconden en een paar eenvoudige stappen vouw je de badkuip in een vierkante vorm, wat jouw opbergtaken vergemakkelijkt en ruimte in huis bespaart.
 • Voordeel 2: Bijzonder nuttig is de instelling van de watertemperatuur. Deze babybadkuip is uitgerust met een warmtegevoelige afvoerstop die van kleur verandert naargelang de watertemperatuur, zodat jij de temperatuur gemakkelijk kunt controleren om de veiligheid en het comfort van je kind tijdens het baden te garanderen.
 • Voordeel 3: Voor het comfort van je baby is deze badkuip voorzien van een antislipkussen met verstelbare bandjes. Deze zorgen voor een rustgevende ondersteuning voor hoofd en nek, waardoor het baden van je baby zowel veiliger als plezieriger is.
 • Voordeel 4: De RABB 1ST babybadkuip is gemaakt van hoogwaardige materialen, namelijk PP+TPE. Dit zijn niet-giftige, geurloze en milieuvriendelijke materialen, wat betekent dat je je baby in alle veiligheid kunt baden.
 • Voordeel 5: Bekend voor het zijn van leeftijd passend. Deze badkuip is geschikt voor baby’s van 0 tot 2 jaar oud, waardoor het een handige keuze is voor veel ouders die op zoek zijn naar een geschikt bad voor hun jonge kind.
 • Nadeel 1: De badkuip moet na gebruik opgehangen worden om te drogen. Dit kan lastig zijn als je niet genoeg ruimte hebt om het op te hangen, of als je simpelweg de badkuip direct na gebruik wilt opbergen.
 • Nadeel 2: De veiligheid van de baby is afhankelijk van een warmtegevoelige afvoerstop die de kleur verandert om aan te geven of het water te warm is. Dit systeem kan echter fouten maken en daardoor de veiligheid van het kind in gevaar brengen.
 • Nadeel 3: De badkuip kan alleen maar op het wateroppervlak drijven. Dit kan het moeilijk maken om de baby volledig schoon te krijgen, vooral als de baby actief is en houdt van spatten en spelen in het bad.
 • Nadeel 4: Hoewel de badkuip antislipmateriaal en verstelbare banden bevat, zou het niet stevig genoeg kunnen zijn om een heel beweeglijk kind veilig te ondersteunen. Als de baby eenmaal kan omdraaien en bewegen, moet je extra voorzichtig zijn.
 • Nadeel 5: Het materiaal is hoewel veilig en milieuvriendelijk, is het mogelijk dat de badkuip niet zo duurzaam is als het zou moeten zijn. Materialen zoals PP+TPE zijn niet altijd de meest slijtvaste, en na verloop van tijd kunnen ze schade of slijtage vertonen.

Onze favoriet #2

Beartop Babybad

Beartop Babybad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het BearTop babybad is een hoogwaardig product, vervaardigd uit kwalitatief PP en TPE zonder weekmakers, wat zorgt voor een gegarandeerd lekvrije ervaring. Dankzij het slimme opvouwbare ontwerp, met brede en antislip poten, biedt het bad een veilige en stabiele stand, terwijl het ook gemakkelijk kan worden opgeborgen na gebruik. Een bijzondere eigenschap is de afvoerstop die van kleur verandert wanneer de watertemperatuur boven de 40 graden stijgt, wat zorgt voor extra veiligheid tijdens het badderen. Daarnaast heeft het bad een handig inzetstuk voor baby’s dat aan de zijkanten bevestigd kan worden, wat jouw badmomenten gemakkelijker maakt. Nu ben je in staat om je baby veilig en comfortabel te baden, terwijl het product weinig ruimte in beslag neemt als het niet in gebruik is.

 • Voordeel 1: De BearTop Babybad is gemaakt van hoogwaardige materialen, namelijk PP (polypropeen) en TPE (thermoplastisch elastomeer). De materialen zijn zonder weekmakers wat bijdraagt aan de veiligheid van je kleintje.
 • Voordeel 2: Het ontwerp van het babybadje is zowel praktisch als comfortabel. Het is opvouwbaar en daardoor eenvoudig op te bergen. Ook neemt het weinig ruimte in, een uitstekende keuze als je beperkte ruimte hebt.
 • Voordeel 3: De badkuip biedt extra veiligheidskenmerken, zoals de afvoerstop die verkleurt zodra de watertemperatuur 40 graden overschrijdt. Dit geeft je een goede indicatie om ervoor te zorgen dat het water nooit te heet wordt voor je kindje.
 • Voordeel 4: Het ontwerp van de badkuip biedt gemak tijdens het baden. Het heeft een bad-inzetstuk voor baby’s dat gemakkelijk aan de zijkanten kan worden bevestigd, waardoor je een hand vrij hebt tijdens het baden. Dit maakt de badervaring zo stressvrij mogelijk voor beide partijen.
 • Voordeel 5: Het babybad van BearTop is niet alleen een bad. Als het niet als bad nodig is, kan het worden omgebouwd tot een ruimtebesparende was- of boodschappenmand. Dat maakt het een veelzijdig product dat je nog jaren na de babytijd van je kindje kunt gebruiken.
 • Nadeel 1: Hoewel de kwaliteit van het babybad hoogwaardig is, wordt er niet gesproken over enige vorm van anti-slip materiaal aan de binnenzijde van het bad. Dit kan een risico inhouden voor de veiligheid van je baby als deze glibberig wordt.
 • Nadeel 2: Het babybad is opvouwbaar, wat handig is voor opslag, maar dit kan ook zorgen voor instabiliteit tijdens gebruik. Hoewel het product een breed en antislip oppervlak belooft, kan het inklapbare ontwerp mogelijk leiden tot een onstabiele stand bij gebruik.
 • Nadeel 3: Er is een ingebouwde thermometer in de vorm van een afvoerstop, die verkleurt zodra de watertemperatuur 40 graden overschrijdt. Echter, voor absolute zekerheid dien je nog steeds een aparte thermometer te gebruiken. Dit kan onhandig zijn en extra kosten met zich meebrengen.
 • Nadeel 4: Hoewel er een bad-inzetstuk voor baby’s bij het bad wordt geleverd, is dit slechts aan de zijkanten te bevestigen. Dit kan beperkend zijn, aangezien je baby mogelijk niet volledig comfortabel ligt tijdens het baden.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving stelt dat het bad kan worden omgebouwd tot een was- of boodschappenmand wanneer het niet meer nodig is als babybad. Dit geeft aan dat het bad mogelijk niet duurzaam genoeg is om lang mee te gaan als babybad, of dat het ontwerp niet specifiek gericht is op het comfort en de veiligheid van de baby, maar ook op andere gebruiksmogelijkheden.

Onze favoriet #3

Okbaby Babybad

Okbaby Babybad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het OKBABY babybadje is een compact en lichtgewicht product, speciaal ontworpen voor baby’s van 0 tot 12 maanden oud. Het heeft een ergonomisch ontwerp met een ingebouwd stoeltje en extra steun tussen de beentjes. Daarnaast zorgt de antislip onderkant voor stabiliteit. Dit badje, met maximale buitenafmetingen van 42 cm lang, 24 cm hoog en 63 cm diep, past gemakkelijk in een douchebak van minimaal 60 x 60 cm. Het is bovendien voorzien van een ingebouwde digitale thermometer, zodat je de badtemperatuur nauwkeurig kunt controleren. Met OKBABY, een bedrijf dat al sinds 1976 gespecialiseerd is in babyartikelen, ben je verzekerd van innovatie, kwaliteit en veiligheid. Bovendien is dit product 100% gemaakt in Italië.

 • Voordeel 1: De Ikodm babybad is opvouwbaar en neemt dus weinig ruimte in beslag. Je kunt het gemakkelijk opbergen, wat ideaal is voor kleinere woningen of voor als je reist.
 • Voordeel 2: Het bad is uitgerust met een intelligent temperatuuralarm en temperatuurregistratie. Dit betekent dat de afvoerstop van kleur verandert afhankelijk van de watertemperatuur zodat je meteen weet of het water te warm voor je baby is.
 • Voordeel 3: Het bad is gemaakt van veilige en duurzame materialen, inclusief hoogwaardig PP (polypropyleen) + TPE (thermoplastisch elastomeer). Deze materialen zijn antislip en geurneutraal.
 • Voordeel 4: De badkuip is uitgerust met een afneembare veiligheidsbadmat en een waterschep. Dit maakt het bad geschikt voor baby’s van 0 tot 3 jaar, en eenvoudig in gebruik.
 • Voordeel 5: De antislip inklapbare steunpoten zorgen voor stabiliteit en geven een gevoel van veiligheid. Dit betekent dat het bad op elk vlak oppervlak kan worden geplaatst, waardoor de ouders en baby’s zich veilig en comfortabel voelen tijdens het badderen.
 • Nadeel 1: Hoewel het babybad een intelligent temperatuuralarm en temperatuurregistratie heeft, moet je nog steeds een aparte thermometer gebruiken om de temperatuur van het water te controleren. Dit kan voor extra gedoe zorgen tijdens het badtijd.
 • Nadeel 2: Het badje heeft wel een antislip functie, maar de stabiliteit is volledig afhankelijk van waar je hem plaatst. Hij moet op een vlak oppervlak worden geplaatst, wat betekent dat het minder flexibel is in waar je het kunt gebruiken.
 • Nadeel 3: Het badje is wel opvouwbaar en handig om op te bergen, maar als je niet genoeg ruimte hebt, kan het nog steeds een probleem zijn om het badje op te bergen, aangezien het nog steeds fysieke ruimte inneemt.
 • Nadeel 4: Hoewel het badje een afneembare veiligheidsbadmat heeft voor baby’s van verschillende leeftijden, kan het verwijderen en weer plaatsen van deze mat een extra taak kan zijn voor ouders.
 • Nadeel 5: Het babybad wordt gepresenteerd als geurneutraal, maar dit betekent mogelijk niet dat het resistent is tegen de groei van bacteriën of schimmels. De verzorging en het schoonmaken van het bad kan dus meer aandacht en tijd vragen.

Onze favoriet #4

Ikodm Babybad

Ikodm Babybad

Waarom we het gekozen hebben

Het Ikodm opvouwbare babybad is een uiterst praktisch en veilig product voor jouw kindje. Dankzij het inklapbare ontwerp is deze babybadkuip eenvoudig op te bergen en ideaal om mee te nemen, zowel voor thuisgebruik als voor onderweg. De badkuip biedt extra stabiliteit door de antislip beensteunen en is gemaakt van hoogwaardige, geurneutrale en duurzame materialen (PP en TPE). Bovendien zorgt het intelligente temperatuuralarm voor extra veiligheid: de afvoerstop verandert van kleur om de watertemperatuur aan te geven. De bijgevoegde veiligheidsbadmat en waterschep zijn geschikt voor baby’s van 0 tot 3 jaar, terwijl je de mat kunt verwijderen voor gebruik bij kinderen ouder dan 6 maanden. Het antislipontwerp van de inklapbare steunpoten zorgt voor nog meer veiligheid en stabiliteit, waardoor jij en je baby zich comfortabel en veilig voelen tijdens het baden.

 • Voordeel 1: De Ikodm babybad is opvouwbaar en neemt dus weinig ruimte in beslag. Je kunt het gemakkelijk opbergen, wat ideaal is voor kleinere woningen of voor als je reist.
 • Voordeel 2: Het bad is uitgerust met een intelligent temperatuuralarm en temperatuurregistratie. Dit betekent dat de afvoerstop van kleur verandert afhankelijk van de watertemperatuur zodat je meteen weet of het water te warm voor je baby is.
 • Voordeel 3: Het bad is gemaakt van veilige en duurzame materialen, inclusief hoogwaardig PP (polypropyleen) + TPE (thermoplastisch elastomeer). Deze materialen zijn antislip en geurneutraal.
 • Voordeel 4: De badkuip is uitgerust met een afneembare veiligheidsbadmat en een waterschep. Dit maakt het bad geschikt voor baby’s van 0 tot 3 jaar, en eenvoudig in gebruik.
 • Voordeel 5: De antislip inklapbare steunpoten zorgen voor stabiliteit en geven een gevoel van veiligheid. Dit betekent dat het bad op elk vlak oppervlak kan worden geplaatst, waardoor de ouders en baby’s zich veilig en comfortabel voelen tijdens het badderen.
 • Nadeel 1: Hoewel het babybad een intelligent temperatuuralarm en temperatuurregistratie heeft, moet je nog steeds een aparte thermometer gebruiken om de temperatuur van het water te controleren. Dit kan voor extra gedoe zorgen tijdens het badtijd.
 • Nadeel 2: Het badje heeft wel een antislip functie, maar de stabiliteit is volledig afhankelijk van waar je hem plaatst. Hij moet op een vlak oppervlak worden geplaatst, wat betekent dat het minder flexibel is in waar je het kunt gebruiken.
 • Nadeel 3: Het badje is wel opvouwbaar en handig om op te bergen, maar als je niet genoeg ruimte hebt, kan het nog steeds een probleem zijn om het badje op te bergen, aangezien het nog steeds fysieke ruimte inneemt.
 • Nadeel 4: Hoewel het badje een afneembare veiligheidsbadmat heeft voor baby’s van verschillende leeftijden, kan het verwijderen en weer plaatsen van deze mat een extra taak kan zijn voor ouders.
 • Nadeel 5: Het babybad wordt gepresenteerd als geurneutraal, maar dit betekent mogelijk niet dat het resistent is tegen de groei van bacteriën of schimmels. De verzorging en het schoonmaken van het bad kan dus meer aandacht en tijd vragen.

Onze favoriet #5

Twistshake Babybad

Twistshake Babybad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Babybad van Twistshake is een veilige en praktische keuze voor je kleintje. Met rubberen pootjes en een rubberen mat op de badbodem, biedt het een uitstekend anti-slip functie zowel voor het bad zelf als voor je baby. Het bad is ook gemakkelijk leeg te maken door de slimme afvoerplug en past perfect in kleinere ruimtes, dankzij het opvouwbare en ruimtebesparende ontwerp. Voor extra comfort kan je in de Twistshake winkel bijpassende badkussens en spoelers vinden. Het babybad, in grijs/wit, heeft een afmeting van 79,5 x 47,5 x 20cm wanneer uitgevouwen en 79,5 x 47,5 x 10cm wanneer opgevouwen, weegt 2,3 kg en heeft een inhoud van 30L. Gemaakt van duurzaam PP en TPE materiaal, is dit babybad niet alleen functioneel, maar ook duurzaam.

 • Voordeel 1: Het Twistshake babybadje is uitgerust met rubberen pootjes en een rubberen mat op de bodem. Dit betekent dat zowel het badje als je baby niet kunnen wegglijden tijdens het badderen. Veiligheid is gegarandeerd!
 • Voordeel 2: Heb je beperkte ruimte in je badkamer? Geen probleem! Het Twistshake babybadje kan gemakkelijk worden opgevouwen en opgeborgen met een minimum aan ruimte. Handig voor kleine badkamers en voor reizen!
 • Voordeel 3: Dankzij de slimme afvoerplug kun je het badje eenvoudig laten leeglopen. Het water spoelt dan vrij weg, wat schoonmaken na het badderen een stuk gemakkelijker maakt.
 • Voordeel 4: Voor een comfortabele badderervaring kan je bijpassende ondersteunende badkussens en spoelers vinden in de Twistshake winkel. Hiermee kun je je baby nog beter ondersteunen tijdens het baden.
 • Voordeel 5: De Twistshake badkuip is compact, maar ruim genoeg voor een comfortabele badderervaring met de afmetingen van 79,5 x 47,5 x 20cm uitgevouwen en 79,5 x 47,5 x 10cm opgevouwen. Het heeft een inhoud van 30L, wat voldoende is voor een lekker baddertijd!
 • Nadeel 1: Hoewel de Twistshake babybad is ontworpen met anti-slipfuncties, zowel met rubberen pootjes als een rubberen mat, kan het zijn dat je je nog steeds zorgen maakt over de veiligheid van je kleintje tijdens het baden. In sommige situaties, vooral bij zeer actieve kinderen, kunnen deze anti-slipfuncties niet voldoende zijn.
 • Nadeel 2: Ondanks het feit dat het babybad ruimtebesparend is en gemakkelijk kan worden opgevouwen, passeert het mogelijk niet gemakkelijk onder een kleine wastafel of in een kleine opbergruimte. Met een opgevouwen afmeting van 79,5×47,5x10cm kan het nog steeds te groot zijn voor sommige ruimtes.
 • Nadeel 3: Het afvoerpunt is slim ontworpen voor eenvoudige afvoer, maar dit kan ook zorgen voor onbedoelde lozingen. Als de afvoerplug per ongeluk wordt geopend, kan dit een waterige puinhoop veroorzaken.
 • Nadeel 4: Hoewel de Twistshake babybad wordt geleverd met een badkussen voor extra ondersteuning, moet je dit extra aanschaffen in de Twistshake winkel. Dit betekent dat je nog een extra aankoop moet doen om de babybad optimaal te gebruiken.
 • Nadeel 5: De Twistshake babybad heeft een inhoud van 30 liter. Hoewel dit voldoende kan zijn voor de meeste baby’s, kan het voor sommige baby’s misschien te ondiep zijn, vooral als ze ouder worden en meer willen spetteren en spelen tijdens het baden.

Onze favoriet #6

Keeeper Babybad

Keeeper Babybad

Waarom we het gekozen hebben

Het babybadje van het merk keeeper is een ergonomisch ontworpen badje voor kinderen van 0 tot ongeveer 12 maanden. Het zorgt voor veilig en comfortabel badplezier dankzij de geïntegreerde schapjes voor zeep en de stabiele stand. Dit badje past perfect bij de keeeper-universele badstandaard voor babybadjes en andere producten uit de Little Duck-collectie. Het is gemaakt in Europa van hoogwaardige, stevige kunststof, zonder BPA, weekmakers en schadelijke stoffen. Met een maximaal draagvermogen van 25 kg en een gewicht van slechts 868 g, is het gemakkelijk te dragen en te reinigen met een vochtige doek of spons. Het badje, genaamd ‘Wiktoria’, heeft de afmetingen 84 x 49 x 29 cm en is in een schattige roze kleur beschikbaar.

 • Voordeel 1: Het babybadje is ergonomisch ontworpen voor kinderen van 0 tot ongeveer 12 maanden, waardoor jouw baby veilig en comfortabel kan badderen.
 • Voordeel 2: Het badje beschikt over handige geïntegreerde schapjes voor zeep en is stabiel en veilig. Het kan ook ideaal gecombineerd worden met de keeeper-universele badstandaard voor babybadjes (Dawid), voor nog meer functionaliteit.
 • Voordeel 3: Het babybadje past bij andere keeeper-producten uit de Little Duck-collectie, waardoor je een stijlvol en coherent geheel kunt creëren.
 • Voordeel 4: Het babybadje is gemakkelijk schoon te maken met slechts een vochtige doek of spons, wat tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 5: Het babybadje is gemaakt in Europa van hoogwaardige, stevige kunststof en bevat geen BPA of weekmakers. Het biedt een veilige en betrouwbare omgeving voor je baby zonder de vrijkoming van schadelijke stoffen.
 • Het is een beetje lastig om 5 nadelen te vinden gebaseerd specifiek op de productbeschrijving die je hebt gegeven, omdat de beschrijving voornamelijk de voordelen en kenmerken van het product benadrukt. Maar ik zal proberen een aantal mogelijke nadelen te formuleren op basis van de beschikbare informatie:
 • Nadeel 1: Deze babybadje is ontworpen voor kinderen van 0 tot ongeveer 12 maanden. Dit betekent dat je wellicht een ander badje moet kopen als je kind ouder wordt, wat kan leiden tot extra kosten en gedoe.
 • Nadeel 2: De beschrijving vermeldt dat het badje ‘licht van gewicht’ is, wat handig kan zijn voor het verplaatsen, maar het roept ook vragen op over de stabiliteit. Kan het badje bijvoorbeeld makkelijk kantelen als je kindje beweegt?
 • Nadeel 3: Hoewel de beschrijving aangeeft dat het badje gemakkelijk te reinigen is met een vochtige doek of spons, wordt er niet gespecificeerd hoe gemakkelijk het is om vuil of zeepresten van het oppervlak te verwijderen. Als het materiaal niet goed bestand is tegen dit soort vlekken, kan dit leiden tot extra schoonmaakwerk.
 • Nadeel 4: Het babybadje lijkt het best te werken in combinatie met de keeeper-universele badstandaard voor babybadjes (Dawid). Als je deze standaard niet hebt, kan je te maken krijgen met ongemakken bij gebruik.
 • Nadeel 5: Het is niet duidelijk of er een afvoersysteem is ingebouwd in dit babybadje. Als dat niet het geval is, kan het lastig zijn om na het badderen het water eruit te halen. Dit kan vooral een probleem zijn als je rugproblemen hebt.

Onze favoriet #7

Flyelf Babybad

Flyelf Babybad

Waarom we het gekozen hebben

Het Flyelf babybadje is een praktische keuze voor je kleintje, vervaardigd uit niet-giftig, geurloos en ftalaat-vrij PP-plastic en TPR, perfect voor de tere babyhuid. Met een royaal badoppervlak en een draagvermogen van 50 kg, kun je dit badje op elk oppervlak gebruiken. Het grootste voordeel? Het is opvouwbaar en draagbaar, ideaal voor thuisgebruik of onderweg, en bespaart je zo veel ruimte. Het badje is heel gemakkelijk te ledigen en schoon te maken, dankzij de aftapplug en het eenvoudige ontwerp uit één stuk. Bovendien zorgen de antislip voetsteun en temperatuurisolatie voor extra comfort en veiligheid voor je baby.

 • Voordeel 1: Het babybadje van Flyelf is vervaardigd van PP-plastic en TPR, wat betekent dat het niet-giftig, geurloos, loodvrij en vrij van ftalaten is. Dit zorgt ervoor dat de gevoelige huid van je baby wordt beschermd.
 • Voordeel 2: Dankzij het diepe en ruime bad ontstaat er heel wat badruimte voor je baby. Het badje heeft bovendien een draagvermogen van maar liefst 50 kg, waardoor het voor jou gemakkelijk wordt om je kind veilig te baden.
 • Voordeel 3: De kinderbadkuip van Flyelf is opvouwbaar en draagbaar. Hierdoor kan je het gemakkelijk overal mee naartoe nemen en het biedt ook een eenvoudige oplossing om thuis ruimte te besparen.
 • Voordeel 4: Het is gemakkelijk schoon te maken. Met de handige aftapplug kan je snel en grondig het water afvoeren. Bovendien heeft het een eenvoudig ontwerp uit één stuk waardoor je niet het risico loopt om onderdelen te verliezen.
 • Voordeel 5: Het beschikt over antislip voetsteun en ondersteuning voor temperatuurisolatie. Dit dubbele stabiele ontwerp geeft je baby stabiliteit en veiligheid tijdens het baden.
 • Nadeel 1: Hoewel het babybadje van Flyelf draagbaar en opvouwbaar is, kan dit een nadeel zijn. Het risico bestaat dat het bad onstabiel kan zijn als het niet correct is opgevouwen.
 • Nadeel 2: Het product biedt een diep en ruim bad met een draagvermogen van 50 kg, maar dit kan opnieuw een nadeel zijn als je kind nog klein is en het bad niet voldoende gevuld is. Dit kan ervoor zorgen dat je baby te diep zit en niet comfortabel in het bad ligt.
 • Nadeel 3: Er wordt vermeld dat het badje gemakkelijk te reinigen is door de aftapplug, maar er wordt niet gesproken over het schoonmaken van het opvouwbare deel. Er zou vuil en zeep kunnen ophopen in de vouwen.
 • Nadeel 4: Hoewel het badje een antislip voetsteun heeft, is er geen melding gemaakt van antislip aan de binnenzijde van het bad zelf. Hierdoor kan het gevaarlijk zijn als je baby tijdens het baden glibberig wordt, vooral als het bad niet volledig is gevuld.
 • Nadeel 5: Ondanks dat er ondersteuning voor temperatuurisolatie is, wordt er niet genoemd of er een indicatie of meter is die laat zien hoe warm of koud het water is. Dit kan het lastig maken om te bepalen of het water veilig is voor de gevoelige huid van je baby.

Onze favoriet #8

Primabobo Babybad

Primabobo Babybad

Waarom we het gekozen hebben

De Primabobo babybad is een praktische en veilige keuze voor jouw kindje van 0 tot 36 maanden, ideaal voor zowel thuis als op reis. Dankzij het inklapbare ontwerp neemt het weinig ruimte in en de constructie is stevig en stabiel, voldoend aan de hoogste veiligheidsnormen conform EN71. Het is gemaakt van veilige, niet-giftige materialen (PP + TPE) en de handige maat van 85 cm x 48 cm x 21 cm (of 85 x 48 x 11 cm ingeklapt), maakt het ruimtebesparend. De badkuip is uitgerust met antislip, vergrendelbare poten en een ingebouwde temperatuursensor in de stop die van kleur verandert als het water de 37 graden Celsius overschrijdt. De bodem heeft een antislipmat voor extra veiligheid bij alleen zittende kinderen. Voor extra comfort wordt de badkuip geleverd met een zacht, aanpasbaar kussen, geschikt voor kinderen van 0 tot 24 maanden.

 • Voordeel 1: De Primabobo babybad is uiterst functioneel en eenvoudig mee te nemen. Of je nu thuis wilt badderen of op reis bent, deze inklapbare badkuip is ideaal voor beide omstandigheden.
 • Voordeel 2: Deze babybadkuip is ontworpen met een hoge nadruk op veiligheid. Het beschikt over antislip, vergrendelbare poten en een grote afstand tussen de poten voor stabiliteit. Bovendien is er een stop die van kleur verandert zodra het water de 37 graden Celsius overschrijdt, zodat je altijd de watertemperatuur voor je kleintje onder controle hebt.
 • Voordeel 3: Gemaakt van niet-toxische en veilige materialen, is deze Primabobo babybadkuip een veilige optie voor het baden van je kind. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele schadelijke effecten van de materialen op de huid van je kindje.
 • Voordeel 4: De babybadkuip van Primabobo heeft een comfortabel zitoppervlak met een zacht meegeleverd kussen. Dit betekent dat je kleintje in een comfortabele positie kan zitten tijdens het baden.
 • Voordeel 5: Dit babybadje is ontworpen met een antislipmat aan de onderkant, wat vooral nuttig is bij het baden van kinderen die zelf kunnen zitten. Deze functie biedt extra veiligheid en zorgt ervoor dat je kleintje tijdens het baden op zijn plek blijft.
 • Nadeel 1: Hoewel de Primabobo inklapbare babybad de ruimtebesparende functie van de babybad in de verf zet, heeft het nog altijd een tamelijk groot formaat. Zelfs wanneer het is ingeklapt, meet het nog steeds 85 cm x 48 cm x 11 cm wat mogelijk nog steeds problemen kan opleveren als je reist of weinig opbergruimte hebt.
 • Nadeel 2: De badkuip is ontworpen voor kinderen van 0 tot 36 maanden, maar het comfortabele zitkussen dat wordt meegeleverd is alleen gepast voor kinderen van 0 tot 24 maanden. Dit betekent dat kinderen boven deze leeftijd minder comfortabel kunnen zijn.
 • Nadeel 3: Het feit dat de bodem van de badkuip is uitgerust met een antislipmat kan ertoe leiden dat deze moeilijk schoon te maken is. De antislipmat kan vastzittende stukjes zeep of vuil opvangen en vereist mogelijk extra reiniging.
 • Nadeel 4: Hoewel de babybadkuip een stop heeft die van kleur verandert als de temperatuur 37 graden Celsius overschrijdt, biedt het geen zekerheid wat betreft de precieze temperatuur van het water. Dit kan zorgen baren als ouders het badwater te warm of te koud maken voor hun baby.
 • Nadeel 5: Hoewel een zacht kussen is inbegrepen, moeten ouders het overtollige materiaal zelf om het kunststof deel wikkelen om de grootte aan te passen. Dit kan een extra klus zijn en het niet correct aanpassen kan het comfort van het kind beïnvloeden.

Onze favoriet #9

Superbe Bebe Babybad

Superbe Bebe Babybad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het SUPERBE BEBE Babybad is een evoluerende badkuip, ideaal vanaf de geboorte tot een leeftijd van 3 jaar. Het bad transformeert het badritueel in een leuk spel dankzij de 5 kleurrijke plastic ballen. Je baby zal comfortabel en veilig zijn, ondersteund door een zacht badkussen en de stabiliteit van het bad is gegarandeerd door de antislipvoeten. Het schoonmaken wordt een eitje, dankzij de makkelijk te verwijderen afvoerplug. Je zult het waarderen hoe gemakkelijk het is om op te bergen; het kan in slechts 3 seconden worden opgevouwen en netjes worden opgehangen met de meegeleverde opberghaak. Bovendien stelt de digitale thermometer je in staat om eenvoudig de watertemperatuur te controleren voor een perfect badmoment.

 • Voordeel 1: De babybadkuip van SUPERBE BEBE is meegroeiend en kan dus vanaf de geboorte tot de leeftijd van 3 jaar worden gebruikt, wat je garandeert dat je niet meerdere keren een nieuwe badkuip hoeft te kopen naarmate je kind groeit.
 • Voordeel 2: De meegeleverde gekleurde plastic ballen veranderen het baden in een spel, waardoor je kind het leuker zal vinden en je makkelijker tijd hebt om hem of haar te wassen.
 • Voordeel 3: Het heeft een badkussen en antislipvoeten voor extra comfort en veiligheid. Het kussen kan je baby in slaap wiegen, terwijl de antislipvoeten ervoor zorgen dat de kuip niet glijdt of kantelt tijdens het baden.
 • Voordeel 4: Met de makkelijk te verwijderen afvoerplug is het bad makkelijk te reinigen. Dit kan helpen om de na-bad schoonmaak zo moeiteloos mogelijk te maken.
 • Voordeel 5: Dankzij de inklapfunctie en de opberghaak is het SUPERBE BEBE babybad eenvoudig op te bergen, waardoor het perfect is voor woningen met beperkte ruimte.
 • Voordeel 6: Ten slotte, de ingebouwde digitale thermometer maakt het zeer eenvoudig om de watertemperatuur te controleren, zodat je de perfecte badervaring voor je baby elke keer kunt verzekeren.
 • Nadeel 1: Hoewel de Superbe Bebe babybad vermeldt dat het een ‘evoluerende badkuip’ is, geschikt vanaf de geboorte tot 3 jaar, geeft het merk niet aan hoe het zich aanpast of evolueert om je groeiende kind comfortabel te accommoderen.
 • Nadeel 2: De toevoeging van 5 gekleurde plastic ballen kan een leuk idee lijken, maar je moet ook bedenken dat deze een potentieel verslikkingsgevaar kunnen vormen of op andere manieren onveilig kunnen zijn als ze niet goed worden bewaakt.
 • Nadeel 3: De badkuip beschikt over een badkussen dat je baby in slaap kan laten vallen tijdens het baden. Echter, dit kan een risico inhouden als de baby onbeheerd achter blijft of als je als ouder afgeleid raakt.
 • Nadeel 4: Hoewel er een eenvoudig te verwijderen afvoerplug wordt genoemd, gericht op het gemakkelijk legen van het bad, kan het nog steeds een gedoe zijn om het water te verwijderen, vooral als het bad vol is.
 • Nadeel 5: De badkuip kan in 3 seconden worden opgevouwen voor eenvoudige opslag, echter, de robuustheid en duurzaamheid van het bad kunnen mogelijk in het geding zijn door dit ontwerp. De dagelijkse slijtage kan na verloop van tijd de vouwmechanismen beschadigen, wat kan leiden tot problemen met de functionaliteit.

Onze favoriet #10

Pandaear Babybad

Pandaear Babybad

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Babybad van PandaEar is een handige, opblaasbare badkuip, speciaal ontworpen voor baby’s tussen 0 en 36 maanden. Het is gemaakt van veilige en duurzame materialen, met een gestructureerde bodem die voorkomt dat je baby uitglijdt tijdens het baden. Bovendien krijg je er een gratis luchtpomp bij en is er een aftapplug voor eenvoudige waterafvoer. Geschikt voor thuis of op reis dankzij zijn compacte formaat en gemakkelijk opblaas- en leegloopproces. Het bad is voorzien van extra functies zoals een waterniveaumarkering, een zijvak voor essentiële items en het materiaal is zacht voor de babyhuid. Daarnaast geeft PandaEar een 100% tevredenheidsgarantie voor volledige gemoedsrust bij je aankoop.

 • Voordeel 1: Het PandaEar babybad is zeer praktisch; het is gemaakt van veilige en duurzame materialen, ideaal voor baby’s tussen 0 en 36 maanden. Het opblaasbare ontwerp maakt het gemakkelijk op te zetten en de meegeleverde luchtpomp neemt nog meer werk uit handen.
 • Voordeel 2: Veiligheid is een topprioriteit. Dit babybadje heeft een gestructureerde bodem die uitglijden voorkomt. Dit zorgt ervoor dat je baby veilig en comfortabel kan badderen.
 • Voordeel 3: Het PandaEar babybadje is reisvriendelijk. Dankzij het compacte formaat, het gemak van opblazen en leeglopen, en de mogelijkheid om eenvoudig te worden ingeklapt, is dit badje perfect voor zowel thuisgebruik als voor onderweg.
 • Voordeel 4: Dit babybadje heeft handige extra functies. Zo is er een waterniveaumarkering voor precieze watervulling en een handig zijvak voor essentiële items zoals een telefoon, shampoo, speelgoed of handdoeken.
 • Voordeel 5: Over de gebruikte materialen hoeft je je geen zorgen te maken. Deze zijn zacht en vriendelijk voor de huid van je baby, wat zorgt voor een prettige badervaring voor je kleintje.
 • Nadeel 1: Hoewel het handig is dat er een bevestigde haak is voor eenvoudig drogen en opbergen, kan dit een nadeel zijn als je geen geschikte plek hebt om de badkuip op te hangen. Dit maakt het gebruik en opslag minder flexibel.
 • Nadeel 2: Hoewel het antislip kenmerk van dit babybadje de veiligheid verbetert, is dit mogelijk niet voldoende voor zeer actieve kinderen of voor diegenen die gedurende het bad moeten staan of bewegen. Bij beweging zou het kind nog steeds kunnen uitglijden, ondanks de textuur van de badbodem.
 • Nadeel 3: Door zijn compacte formaat kan dit badje te klein zijn voor grotere baby’s of peuters. Hoewel het geschikt is voor kinderen tot 36 maanden, betekent dit niet noodzakelijk dat het voldoende ruimte biedt voor alle kinderen van deze leeftijd.
 • Nadeel 4: Hoewel het bad voorzien is van een waterniveaumarkering voor nauwkeurige watervulling, is het toch mogelijk dat je het niet nauwkeurig genoeg vult waardoor de badervaring niet comfortabel is voor je baby.
 • Nadeel 5: Zelfs met de toevoeging van zijvak voor noodzakelijke items; het kan zijn dat dit opbergvak in de weg zit tijdens het baden of dat het niet groot genoeg is voor alle items die je bij de hand wilt hebben tijdens het baden van je kind.

Na grondig onderzoek en testen, kunnen we concluderen dat er een breed scala aan babybadproducten op de markt is die aan verschillende behoeften kunnen voldoen. De top 10 van de beste babybadproducten in deze test bieden allen een veilige en comfortabele badervaring voor je kleintje. Van opvouwbare badjes tot baden met ingebouwde temperatuursensoren, er is een product voor elke ouder en situatie. Het belangrijkste is dat de gekozen babybad een veilige, comfortabele en praktische keuze is die past bij jouw levensstijl. Of je nu een budgetvriendelijk badje of een luxe model zoekt, je kunt erop vertrouwen dat deze selectie de best mogelijke opties biedt. Vergeet niet goed op te letten bij het kiezen van het babybad dat het beste bij je past, want niet alle babybadjes zijn gelijk gecreëerd. Geniet van het maken van herinneringen terwijl je je baby onderdompelt in het plezier van badtijd met een product uit onze top 10 lijst!

Inhoudsopgave