a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Tepelhoedje: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 tepelhoedjes op de markt, grondig getest en beoordeeld op basis van ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Medela Tepelhoedje

Medela Tepelhoedje
★★★★★

Unser Favorit: Philips Tepelhoedje

Philips Tepelhoedje
★★★★★

Unser Favorit: Coverbasics Tepelhoedje

Coverbasics Tepelhoedje
★★★★★

Unser Favorit: Mam Tepelhoedje

Mam Tepelhoedje
★★★★★

Unser Favorit: Worsy Tepelhoedje

Worsy Tepelhoedje
★★★★★

Unser Favorit: Livella Tepelhoedje

Livella Tepelhoedje
★★★★★

Unser Favorit: Hurrise Tepelhoedje

Hurrise Tepelhoedje
★★★★★

Unser Favorit: Philips Tepelhoedje

Philips Tepelhoedje
★★★★★

Unser Favorit: Mam Tepelhoedje

Mam Tepelhoedje
★★★★★

Unser Favorit: Tmishion Tepelhoedje

Tmishion Tepelhoedje
★★★★★

Welkom bij onze nieuwste producttest, waar we een diepe duik nemen in de wereld van tepelhoedjes. In dit onderzoek hebben we de tien beste tepelhoedjes op de markt grondig geëvalueerd om jou als moeder het beste te kunnen adviseren. Of je nu worstelt met ongemak tijdens het borstvoeden of moeite hebt met het aanhappen van je baby, een kwalitatief tepelhoedje kan een groot verschil maken. Maar niet alle tepelhoedjes zijn gelijk geschapen – sommigen zijn superieur op het gebied van comfort, prestaties en duurzaamheid. Daarom is het tijd om de mythes te debunkken en feitelijke informatie te leveren die jij nodig hebt om een geïnformeerde keuze te maken. Lees verder om erachter te komen welke producten onze strenge tests hebben doorstaan en die de hoofdplaatsen op onze top 10 lijst hebben verdiend.

Een tepelhoedje is een beschermend hulpmiddel dat je over je tepel plaatst bij het geven van borstvoeding. Het is speciaal ontworpen om moeders te helpen die problemen hebben met borstvoeding door pijnlijke, gebarsten, vlakke of omgekeerde tepels. Het tepelhoedje is vaak gemaakt van zachte, flexibele siliconen en fungeert als een schild tussen jouw tepel en de mond van je baby, waardoor het voeden comfortabeler kan worden. Het kan ook nuttig zijn om je baby te helpen beter aan te leggen, vooral als je baby vroeg of met een laag gewicht is geboren.

Check Uit

Onze favoriet #1

Medela Tepelhoedje

Medela Tepelhoedje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Medela Tepelhoedje is speciaal ontworpen om ondersteuning te bieden aan moeders die borstvoeding geven. Wanneer het aanleggen pijnlijk is, biedt dit product bescherming aan de tepels en helpt het de baby gemakkelijker aan te leggen. Gemaakt met ultradunne, zachte siliconen, het is comfortabel op de gevoelige huid en de speciale vorm maximaliseert het huidcontact tussen jou en je baby. Bovendien bieden deze tepelhoedjes uitstekende bescherming tegen tepeldroogheid tijdens borstvoeding. Ze zijn BPA- en smaakneutraal, wat zorgt voor veiligheid en comfort tijdens het gebruik. Bij aankoop ontvang je 2 Medela Contact tepelhoedjes en een etui, met een formaat van 24 mm.

 • voordeel 1: De Medela tepelhoedjes bieden ondersteuning tijdens het geven van borstvoeding. Ze verlichten de pijn bij het aanleggen doordat ze de tepels beschermen en de baby helpen om gemakkelijker aan te leggen.
 • voordeel 2: De speciale vorm van de tepelhoedjes maximaliseert de huid-op-huidcontact tussen jou en je baby. Dit vergroot de borstvoeding ervaring voor zowel jou als je baby.
 • voordeel 3: Het gebruik van de Medela tepelhoedjes beschermt je tepels tegen uitdroging tijdens de borstvoeding, zodat het voeden comfortabeler en minder pijnlijk wordt.
 • voordeel 4: De tepelhoedjes zijn gemaakt van een transparante, ultradunne, zachte siliconen dat comfortabel aanvoelt op de gevoelige huid. Het zijn BPA- en smaakneutrale materialen, veiligheid is gegarandeerd.
 • voordeel 5: De levering omvat niet alleen 2 Medela Contact tepelhoedjes, maar ook een handige etui om ze hygiënisch in op te bergen als je ze niet gebruikt. Daarmee kan je ze op een veilige en schone manier meenemen, waar je ook naartoe gaat.
 • nadeel 1: Er wordt gesuggereerd dat de tepelhoedjes pijn bij het aanleggen kunnen verminderen, maar de effectiviteit hiervan kan variëren per persoon en is niet gegarandeerd.
 • nadeel 2: Hoewel de tepelhoedjes zijn gemaakt van ultradun, zacht silicone dat comfortabel voelt op de gevoelige huid, kunnen sommige moeders ze toch als onnatuurlijk of storend ervaren tijdens de borstvoeding.
 • nadeel 3: De speciale vorm die bedoeld is om het huidcontact tussen moeder en baby te maximaliseren, zou mogelijk niet geschikt zijn voor alle borstvormen en -groottes. Dit zou kunnen leiden tot minder efficiënt voeden of ongemak.
 • nadeel 4: Hoewel het product BPA- en smaakneutraal is om veilig voeding te garanderen, kunnen sommige baby’s nog steeds aarzelen of weigeren met een extra voorwerp in de mond te voeden.
 • nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt dat tepelhoedjes bescherming bieden tegen droge tepels. Echter, als de tepelhoedjes niet correct worden gebruikt of gedurende te lange tijd worden gedragen, kunnen ze mogelijkerwijs bijdragen aan tepelproblemen in plaats van deze te verlichten.

Onze favoriet #2

Philips Tepelhoedje

Philips Tepelhoedje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Tepelhoedje van PHILIPS is een uitstekend product voor moeders die borstvoeding geven. Dit doordachte ontwerp biedt een unieke vlindervorm die je tepels beschermt tijdens het voeden, terwijl het gemakkelijk te reinigen is in het bijgeleverde doosje. Bovendien geeft PHILIPS je de optie om tussen twee maten te kiezen voor een comfortabele en gepersonaliseerde pasvorm. Dit tepelhoedje combineert comfort, hygiëne en functionaliteit om je borstvoedingservaring zo vlot en aangenaam mogelijk te maken.

 • Voordeel 1: De unieke vlindervorm van het tepelhoedje van PHILIPS is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar biedt ook een aangepaste, comfortabele pasvorm voor jou.
 • Voordeel 2: Het tepelhoedje zorgt voor optimale bescherming van jouw tepels tijdens het voeden, wat kan bijdragen aan een meer comfortabele voedingservaring en de bescherming van gevoelige tepels.
 • Voordeel 3: Met twee maten om uit te kiezen, biedt het tepelhoedje van PHILIPS je de mogelijkheid om een maat te selecteren die het beste bij jou past. Dit zorgt voor een betere pasvorm en een comfortabelere voedingservaring.
 • Voordeel 4: Het meegeleverde doosje maakt het reinigen van het tepelhoedje altijd eenvoudig en overzichtelijk. Dit verzekert je van een hygiënisch product voor elke voeding.
 • Voordeel 5: Het feit dat het tepelhoedje zo eenvoudig kan worden gereinigd in het meegeleverde doosje, maakt het niet alleen handig voor thuisgebruik, maar ook ideaal voor op reis of onderweg.
 • Nadeel 1: De ‘unieke vlindervorm’ kan misschien niet passen of comfortabel zijn voor iedereen. Iedereen heeft verschillende vormen en maten, dus deze ‘unieke’ vorm werkt mogelijk niet voor iedereen.
 • Nadeel 2: Het product beschermt weliswaar de tepels tijdens het voeden, maar deze beschrijving zegt niets over de gebruiksvriendelijkheid van het product. Het kan moeilijk zijn om aan te brengen of te verwijderen, wat ongemak kan veroorzaken.
 • Nadeel 3: Hoewel er ‘twee maten om uit te kiezen’ zijn, kunnen deze maten niet iedereen passen. Voor degenen met niet-standaard tepelmaten kan het ontbreken van meerdere maatopties een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel het ‘altijd eenvoudig te reinigen’ is, moet je rekening houden met de tijd en moeite die het kost om de tepelhoedje te reinigen na elk gebruik. Dit kan zeker vermoeiend zijn, vooral als je de verzorgingstaken van een pasgeborene al moet balanceren.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving spreekt over een ‘meegeleverd doosje’, maar geeft geen informatie over de kwaliteit ervan. Dit doosje kan gemakkelijk beschadigd raken of niet stevig genoeg zijn, wat een probleem kan zijn bij het veilig en hygiënisch opbergen van de tepelhoedjes.

Onze favoriet #3

Coverbasics Tepelhoedje

Coverbasics Tepelhoedje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Tepelhoedje van COVERbasics is een geavanceerd product ontworpen voor onmiddellijke natuurlijke zorg voor je tepels. Het is gemaakt met trilaminaat zilver, dat wondgenezings- en desinfectiemiddelen afgeeft zodra het in contact komt met je huid, waardoor het effectief is bij het voorkomen en behandelen van kloofjes. Het is ook bestand tegen vouwen en duurzaam, wat zorgt voor hygiëne en effectiviteit. Het heeft een anatomische comfort-fit ontwerp dat bijna onzichtbaar is, perfect aansluit op je tepel en licht en dun blijft voor maximaal comfort. Het geeft geen nikkel of andere schadelijke stoffen af, wat de smaak van je melk niet beïnvloedt of allergische reacties veroorzaakt. Dit product, handgemaakt in Italië en gecertificeerd als een klasse 1 medisch hulpmiddel, geeft je tepels de zorg die ze nodig hebben.

 • Voordeel 1: Praktisch in gebruik. De MAM tepelhoedjes zijn flinterdun en worden geleverd als set van twee in een steriliseerbare opbergdoos. Handig om ze hygiënisch op te bergen en op elk moment bij de hand te hebben.
 • Voordeel 2: Natuurlijk gevoel. Dankzij het zachte SkinSoft siliconen oppervlak voelen de tepelhoedjes vertrouwd aan voor je baby. Het wordt goed geaccepteerd en is aanbevolen door 98% van de verloskundigen.
 • Voordeel 3: Doordachte vormgeving. De vlindervorm van de siliconen hoedjes zorgt voor maximaal huidcontact met je baby’s neus, kin en borst. Hierdoor kan je baby jouw geur waarnemen, wat bijdraagt aan het natuurlijke borstvoedingsproces.
 • Voordeel 4: Bijzondere details. Aan de buitenkant van de borstkap zitten nopjes die voorkomen dat hij aan de huid van je baby blijft plakken. Dit zorgt voor optimale luchtcirculatie tijdens het voeden.
 • Voordeel 5: Inclusief opbergdoos. De MAM borstvoedingshoedjes worden geleverd in een handige opbergdoos. Hiermee blijven ze hygiënisch en kun je ze makkelijk meenemen.
 • Nadeel 1: Hoewel het product in een set van twee wordt geleverd, kan het feit dat er maar twee hoedjes zijn een nadeel zijn. Als je vaak borstvoeding geeft of als je de ene set wilt schoonmaken terwijl je de andere set gebruikt, kan dit problematisch zijn.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het product gemaakt is met SkinSoft siliconen wat bedoeld is om comfortabel te zijn, kan de reactie van de babyhuid op dit materiaal variëren. Sommige baby’s kunnen mogelijk een allergische reactie krijgen of irritatie ervaren.
 • Nadeel 3: De vlindervorm van de tepelhoedjes is ontworpen voor optimaal huidcontact, maar deze specifieke vorm past mogelijk niet bij alle moeders. Dit kan leiden tot ongemak of een slechte pasvorm, waardoor borstvoeding moeilijker wordt.
 • Nadeel 4: De borstkap heeft noppen aan de buitenkant die luchtcirculatie mogelijk maakt, maar dit kan ook betekenen dat het hoedje niet goed op zijn plaats blijft, wat onhandig kan zijn tijdens het voeden.
 • Nadeel 5: Het product komt met een steriliseerbare opbergdoos, maar dit betekent ook dat je het product rammelaar vrij moet houden voor het steriliseren. Dit kan een extra stap zijn waar je geen tijd voor hebt terwijl je zorgt voor je baby. Het kan ook betekenen dat je het hoedje misschien niet altijd bij de hand hebt als het gesteriliseerd moet worden en dat je het niet onmiddellijk kan gebruiken.

Onze favoriet #4

Mam Tepelhoedje

Mam Tepelhoedje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Tepelhoedje van het merk MAM is een slimme set van twee flinterdunne, innovatieve zuigmutsjes in maat M, geleverd in een praktische, steriliseerbare opbergdoos. Het is vervaardigd uit zeer zacht SkinSoft siliconen wat je baby een vertrouwd gevoel geeft en goed accepteert – het wordt dan ook aanbevolen door 98% van de verloskundigen. De vlinderachtige vorm maakt maximaal contact met de huid van de baby’s neus, kin en borst, waardoor de baby de geur van de moeder kan waarnemen. Unieke details zoals noppen aan de buitenkant voorkomen het vastplakken aan de babyhuid en zorgen voor een optimale luchtcirculatie. Met dit product kun je dus maximaal huidcontact hebben, terwijl borstvoeding wordt gegeven.

 • Voordeel 1: Praktisch in gebruik. De MAM tepelhoedjes zijn flinterdun en worden geleverd als set van twee in een steriliseerbare opbergdoos. Handig om ze hygiënisch op te bergen en op elk moment bij de hand te hebben.
 • Voordeel 2: Natuurlijk gevoel. Dankzij het zachte SkinSoft siliconen oppervlak voelen de tepelhoedjes vertrouwd aan voor je baby. Het wordt goed geaccepteerd en is aanbevolen door 98% van de verloskundigen.
 • Voordeel 3: Doordachte vormgeving. De vlindervorm van de siliconen hoedjes zorgt voor maximaal huidcontact met je baby’s neus, kin en borst. Hierdoor kan je baby jouw geur waarnemen, wat bijdraagt aan het natuurlijke borstvoedingsproces.
 • Voordeel 4: Bijzondere details. Aan de buitenkant van de borstkap zitten nopjes die voorkomen dat hij aan de huid van je baby blijft plakken. Dit zorgt voor optimale luchtcirculatie tijdens het voeden.
 • Voordeel 5: Inclusief opbergdoos. De MAM borstvoedingshoedjes worden geleverd in een handige opbergdoos. Hiermee blijven ze hygiënisch en kun je ze makkelijk meenemen.
 • Nadeel 1: Hoewel het product in een set van twee wordt geleverd, kan het feit dat er maar twee hoedjes zijn een nadeel zijn. Als je vaak borstvoeding geeft of als je de ene set wilt schoonmaken terwijl je de andere set gebruikt, kan dit problematisch zijn.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het product gemaakt is met SkinSoft siliconen wat bedoeld is om comfortabel te zijn, kan de reactie van de babyhuid op dit materiaal variëren. Sommige baby’s kunnen mogelijk een allergische reactie krijgen of irritatie ervaren.
 • Nadeel 3: De vlindervorm van de tepelhoedjes is ontworpen voor optimaal huidcontact, maar deze specifieke vorm past mogelijk niet bij alle moeders. Dit kan leiden tot ongemak of een slechte pasvorm, waardoor borstvoeding moeilijker wordt.
 • Nadeel 4: De borstkap heeft noppen aan de buitenkant die luchtcirculatie mogelijk maakt, maar dit kan ook betekenen dat het hoedje niet goed op zijn plaats blijft, wat onhandig kan zijn tijdens het voeden.
 • Nadeel 5: Het product komt met een steriliseerbare opbergdoos, maar dit betekent ook dat je het product rammelaar vrij moet houden voor het steriliseren. Dit kan een extra stap zijn waar je geen tijd voor hebt terwijl je zorgt voor je baby. Het kan ook betekenen dat je het hoedje misschien niet altijd bij de hand hebt als het gesteriliseerd moet worden en dat je het niet onmiddellijk kan gebruiken.

Onze favoriet #5

Worsy Tepelhoedje

Worsy Tepelhoedje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Tepelhoedje van WORSY is een essentieel hulpmiddel voor moeders die moeite hebben met borstvoeding door aanlegproblemen of door pijnlijke, platte of ingetrokken tepels. De bijzondere vorm van het tepelhoedje zorgt voor een uitstekend huidcontact en biedt je tepels de nodige bescherming tijdens het voeden. Je kunt er gerust op zijn dat het 100% BPA-vrij is, waardoor het veilig is voor zowel jou als je baby. Het tepelhoedje is beschikbaar in twee maten, waardoor je altijd een maat kunt vinden die het meest comfortabel is voor jou. Bovendien is het eenvoudig te reinigen in het bijgeleverde doosje, wat zorgt voor veel gemak en hygiëne.

 • Voordeel 1: Het WORSY tepelhoedje maakt borstvoeding mogelijk ondanks aanlegproblemen of pijnlijke, platte of ingetrokken tepels. Dit betekent dat het voeden van je baby soepeler en comfortabeler kan verlopen.
 • Voordeel 2: Het speciale vorm van het WORSY tepelhoedje zorgt voor een optimaal huidcontact. Dit helpt om een natuurlijke en effectieve borstvoeding ervaring te behouden, ondanks de tussenkomst van het hoedje.
 • Voordeel 3: De tepelhoedjes van WORSY beschermen je tepels tijdens het voeden. Dit kan het risico op tepelkloven en andere ongemakken die vaak gepaard gaan met borstvoeding verkleinen.
 • Voordeel 4: De tepelhoedjes van WORSY zijn 100% BPA-vrij. Dit betekent dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen, en dus veilig voor jou en je baby.
 • Voordeel 5: Er zijn twee maten om uit te kiezen wat betekent dat je een maat kan kiezen die het beste bij jou past. Dit kan de effectiviteit van de tepelhoedjes en je comfort tijdens de borstvoeding verhogen.
 • Voordeel 6: De WORSY tepelhoedjes zijn altijd eenvoudig te reinigen in het meegeleverde doosje. Dit zorgt voor een zorgeloze reiniging en een veilige opslag van het tepelhoedje wanneer het niet in gebruik is.
 • Nadeel 1: Hoewel de WORSY tepelhoedjes borstvoeding mogelijk maken, ondanks aanlegproblemen, zou het gebruik ervan ook kunnen fungeren als een tijdelijke oplossing in plaats van het adresseren en oplossen van het onderliggende probleem.
 • Nadeel 2: De speciale vorm van het tepelhoedje zorgt voor optimaal huidcontact, maar dit suggereert ook dat er een minder natuurlijk gevoel kan zijn voor zowel de moeder als de baby, wat de borstvoedingservaring kan beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de WORSY tepelhoedjes 100% BPA-vrij zijn, wordt er geen informatie verstrekt over andere mogelijke allergenen of irritaties die aanwezig kunnen zijn in het gebruikte materiaal.
 • Nadeel 4: Hoewel er twee maten beschikbaar zijn, betekent dit nog steeds dat het tepelhoedje wellicht niet de perfecte fit zal zijn voor iedere moeder, wat lekkage of ongemak kan veroorzaken.
 • Nadeel 5: Het product wordt geleverd met een schoonmaakdoosje en hoewel dit zorgt voor gemak bij het reinigen, kan het ook een extra stap en tijdsinvestering inhouden die niet nodig zou zijn bij borstvoeding zonder tepelhoedje.

Onze favoriet #6

Livella Tepelhoedje

Livella Tepelhoedje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Tepelhoedje van Livella is een kwalitatief medisch hulpmiddel dat is ontworpen om de natuurlijke wondgenezing van belaste tepels te ondersteunen door een optimale combinatie van bescherming en een vochtige omgeving te bieden. Je hebt geen zalven nodig als je dit regelmatig draagt, en het behoudt de kenmerkende geur van de borst voor de baby. Het past comfortabel en onzichtbaar aan op je huid, beschermt je tepels tegen uitdrogen en wrijving van de kleding, en is ook geschikt voor vlakke en ingetrokken tepels. Gemaakt van 999er zilver, vrij van nikkel, en vervaardigd in Duitsland, het belooft topkwaliteit. Je gebruikt het door 1 – 2 druppels moedermelk in het tepelhoedje te gieten en het dan op de tepel te plaatsen. Het is aanbevolen door verloskundigen en ontworpen om je borstvoedingstijd aangenamer te maken.

 • Voordeel 1: Het Tepelhoedje van Livella ondersteunt de natuurlijke wondgenezing. Dankzij de combinatie van bescherming en een vochtige omgeving kan je tepels ongehinderd genezen.
 • Voordeel 2: Door het regelmatig dragen van deze tepelhoedjes zijn tepelzalven overbodig. Dit zorgt ervoor dat de voor baby’s belangrijke karakteristieke geur van de borst behouden blijft. Daarnaast worden zalven en hun ingrediënten niet meer opgenomen, wat voeden altijd mogelijk maakt.
 • Voordeel 3: Het Tepelhoedje van Livella zorgt voor een aangenaam draagcomfort en biedt bescherming voor je tepels. De anatomische vorm van de tepelhoedjes zorgt ervoor dat ze zacht en nauwelijks voelbaar zijn op de huid, en beschermen tegen uitdrogen, wrijving van kleding en voorkomen het afknikken. Ze zijn ook geschikt voor vlakke en ingetrokken tepels.
 • Voordeel 4: Dit product is gemaakt van kwalitatief 999er zilver, ook bekend als fijnzilver, en is vrij van nikkel. Dit garandeert een hoge kwaliteit en minimaliseert het risico op allergische reacties.
 • Voordeel 5: De toepassing van dit product is simpel. Je hoeft alleen 1-2 druppels moedermelk in het tepelhoedje te gieten en vervolgens op de tepel te plaatsen. Moedermelk kan de lichaamseigen wondgenezing bevorderen, en deze tepelhoedjes maken het proces nog comfortabeler.
 • Nadeel 1: Het product vereist handmatige toepassing van moedermelk: Het tepelhoedje van Livella vereist dat je 1-2 druppels moedermelk erin giet voordat je het op de tepel plaatst. Dit kan als ongemakkelijk en tijdrovend worden ervaren.
 • Nadeel 2: Het product is mogelijk niet geschikt voor iedereen: Hoewel het product claimt aangenaam draagcomfort te bieden en ook geschikt is voor vlakke en ingetrokken tepels, kan dit per situatie verschillen. Wat comfortabel is voor de ene moeder, is dat misschien niet voor de andere.
 • Nadeel 3: Mogelijk gedoe met borstvoedingsbeha en voedingspads: Na het plaatsen van het tepelhoedje, wordt aangeraden om een borstvoedingsbeha en voedingspads aan te trekken. Dit kan als veel gedoe worden ervaren, vooral bij frequente borstvoeding.
 • Nadeel 4: Mogelijk risico op allergieën: Hoewel het product claimt gemaakt te zijn van 999er zilver en vrij van nikkel, kunnen mensen nog steeds allergisch zijn voor zilver. Dit kan leiden tot huidirritatie of andere allergische reacties.
 • Nadeel 5: Mogelijke geurverandering: Hoewel de productbeschrijving stelt dat door het regelmatig dragen tepelzalven overbodig worden, waardoor de voor baby’s belangrijke karakteristieke geur van de borst behouden blijft, kan het voortdurende contact met zilver deze geur mogelijk veranderen. Dit kan invloed hebben op de wil van de baby om te drinken.

Onze favoriet #7

Hurrise Tepelhoedje

Hurrise Tepelhoedje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Tepelhoedje van het merk HURRISE is een intieme oplossing voor moeders die borstvoeding geven en wat ondersteuning nodig hebben. Dankzij het gebogen ontwerp kun je een sterk huidcontact met je baby behouden, waardoor je kind gemakkelijker bij de moedermelk kan en het zuigen zelf kan regelen. Het is dun en zacht, nauwsluitend aan de borst en veroorzaakt geen ongemak voor de neus van je baby. Als je worstelt met tepelproblemen, zoals vergrendelingsproblemen, gebarsten, platte of ingetrokken tepels, kan dit tepelhoedje helpend zijn. Het wordt geleverd met een stofkap voor veilige en gemakkelijke opslag. Het tepelhoedje is gemaakt van zacht, dun, geur- en smaakloos siliconen, veilig voor zowel moeder als baby. De tepelbeschermer is ook anti-pijn en anti-bijt, waardoor het je borsten beschermt tegen pijn en helpt bij overgangsmoeilijkheden tijdens het borstvoeding geven.

 • Voordeel 1: Het gebogen ontwerp van het tepelhoedje van HURRISE biedt een sterke huid-op-huid contact tussen moeder en kind. Het speciale ontwerp bevordert maximaal huidcontact, waardoor het zuigproces voor het kind gemakkelijker wordt.
 • Voordeel 2: Het product biedt assistentie bij verschillende tepelproblemen zoals vergrendelingsproblemen, gebarsten, platte of ingetrokken tepels. Zo kan de baby moeiteloos moedermelk consumeren, wat bijdraagt aan een betere borstvoedingservaring.
 • Voordeel 3: Het tepelhoedje komt met een stofkap. Dit helpt om het product schoon en hygiënisch te houden wanneer het niet in gebruik is, waardoor het veiliger is voor zowel moeder als baby. Daarnaast biedt de stofkap gemak bij opslag en transport.
 • Voordeel 4: Het product is gemaakt van zachte, dunne, geur- en smaakloze siliconen. Deze hoge temperatuur siliconen zijn veilig voor zowel moeder als kind en geschikt voor moeders die een goede melkproductie hebben en gemakkelijk kunnen afkolven.
 • Voordeel 5: Het product beschikt over eigenschappen die pijn, bijten en verstikking voorkomen. Dit draagt bij aan het comfort van de moeder en zorgt ervoor dat de baby op een natuurlijke en zachte manier kan zuigen.
 • nadeel 1: Hoewel de productbeschrijving vermeldt dat het tepelhoedje een gebogen ontwerp heeft voor maximaal huidcontact, kan dit nog steeds een belemmering vormen voor het directe huid-op-huidcontact dat belangrijk is bij borstvoeding.
 • nadeel 2: Het tepelhoedje is ontworpen om te helpen bij tepelproblemen zoals vergrendelingsproblemen, gebarsten, platte of ingetrokken tepels. Dit suggereert echter dat als je geen van deze problemen hebt, het tepelhoedje wellicht niet nodig of nuttig is.
 • nadeel 3: Hoewel het tepelhoedje wordt geleverd met een stofkap voor opslag en transport, kan dit extra onderhoud en schoonmaakwerk vereisen om te zorgen dat het tepelhoedje schoon en hygiënisch blijft.
 • nadeel 4: De productbeschrijving geeft aan dat het tepelhoedje gemaakt is van dunne zachte siliconen. Dit kan een gebrek aan duurzaamheid inhouden, vooral als je het vaak gebruikt.
 • nadeel 5: Hoewel het product is ontworpen om pijn te verminderen en te beschermen tegen bijten en verstikking, biedt het misschien niet de volledige bescherming die nodig is voor moeders die extreme pijn of bijtproblemen bij hun baby ervaren.

Onze favoriet #8

Philips Tepelhoedje

Philips Tepelhoedje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Tepelhoedje van het merk PHILIPS is een innovatief hulpmiddel voor het geven van borstvoeding, ontworpen met een unieke vlindervorm voor een optimale pasvorm. Deze bescherming biedt een veilige haven voor je tepels tijdens het voeden, en met twee maten om uit te kiezen, zorgt het voor een comfortabele en individuele gebruikservaring. Bovendien is het tepelhoedje altijd eenvoudig schoon te maken, dankzij het handige meegeleverde opbergdoosje voor hygiënische opslag en transport.

 • Voordeel 1: Dankzij de unieke vlindervorm van het tepelhoedje van PHILIPS, krijgt jouw baby nog steeds huidcontact tijdens de voeding wat de bonding en het natuurlijke gevoel bij het voeden bevordert.
 • Voordeel 2: Dit tepelhoedje is ontworpen om je tepels te beschermen tijdens het voeden. Dit betekent dat eventuele pijn, ongemak of irritaties kunnen worden verminderd, waardoor het voeden een aangenamere ervaring voor jou wordt.
 • Voordeel 3: Met de keuze uit twee maten, is er altijd een tepelhoedje dat perfect bij jou past. Dit zorgt voor comfort en gemak tijdens het gebruik, wat erg belangrijk is tijdens de vaak vermoeiende voedingstijden.
 • Voordeel 4: Het onderhouden van het tepelhoedje is eenvoudig. Je kunt het namelijk gemakkelijk reinigen in het meegeleverde doosje. Dit bespaart je tijd en zorgt ervoor dat je het tepelhoedje altijd hygiënisch en klaar voor gebruik hebt.
 • Voordeel 5: Het meegeleverde doosje biedt ook het voordeel van veilige en hygiënische opslag. Zo kan je het tepelhoedje veilig meenemen in je tas zonder je zorgen te maken dat het vuil wordt, zodat je overal en altijd klaar bent voor de volgende voeding.
 • Nadeel 1: Hoewel het product een unieke vlindervorm heeft, kan deze niet geschikt zijn voor alle vrouwen. Deze vorm kan de pasvorm en het comfort beïnvloeden, wat kan resulteren in een ongemakkelijke voederervaring.
 • Nadeel 2: De tepelhoedjes zijn ontworpen om de tepels te beschermen tijdens het voeden, maar ze kunnen het natuurlijke huid-op-huidcontact tussen jou en je baby belemmeren. Dit kan invloed hebben op de binding tijdens het voeden.
 • Nadeel 3: Het product komt in slechts twee maten, wat een beperking kan zijn. Vrouwen hebben verschillende tepelgroottes en -vormen, en het is mogelijk dat geen van de beschikbare maten goed past.
 • Nadeel 4: Hoewel ze eenvoudig te reinigen zijn, moeten de tepelhoedjes na elk gebruik worden gereinigd, wat extra moeite en tijd kost. Niet iedereen heeft zoveel tijd, vooral als je net een baby hebt gekregen.
 • Nadeel 5: Het meegeleverde schoonmaakdoosje is handig, maar het is ook weer een extra item dat je bij je moet hebben als je onderweg of op reis bent, wat mogelijk niet ideaal is voor alle moeders.

Onze favoriet #9

Mam Tepelhoedje

Mam Tepelhoedje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het MAM Tepelhoedje is een doordachte set van twee tepelpads in maat S en wordt geleverd met een steriliseerbare opberg- en transportbox. Dit praktische product heeft een unieke vlindervorm die toelaat dat de neus en kin van je baby contact maken met je huid, waardoor je baby jouw geur kan oppikken. Wat het tepelhoedje van MAM nog specialer maakt, is het voorgevormde oppervlak dat luchtdoorlaat tussen de huid van je baby en de tepelhouder, dit zorgt voor een zachte behandeling van de tere babyhuid. De tepelhoedjes zijn vervaardigd uit Skinsoft siliconen en zijn zowel bpa als bps vrij, wat maximale contact en comfort biedt tijdens de borstvoeding. Let op, dehandleiding is in het Italiaans. De set bevat 2 stuks en de productreferentie is 9001616707414.

 • Voordeel 1: Deze set van MAM-tepelpads is erg praktisch. Je krijgt bij aankoop niet alleen twee tepelhoedjes, maar ook een steriliseerbare opberg- en transportbox. Dit maakt het opbergen en meenemen van de pads een stuk eenvoudiger.
 • Voordeel 2: Het intelligente ontwerp maakt het mogelijk dat de neus en kin van de baby contact maken met de huid van de moeder. Dit kan bijdragen aan een natuurlijker voedingservaring voor zowel jou als je baby.
 • Voordeel 3: De MAM-tepelpads hebben een voorgevormd oppervlak om de luchtcirculatie tussen de huid van de baby en de tepelhoedje mogelijk te maken. Dit helpt om de huid van je baby zacht en comfortabel te houden.
 • Voordeel 4: Deze tepelhoedjes zijn bijzonder zacht voor de babyhuid. Met deze pads kun je er zeker van zijn dat de gevoelige huid van je baby goed wordt verzorgd.
 • Voordeel 5: Zowel voor je eigen als voor de gezondheid van je baby, zal je het waarderen dat deze tepelhoedjes gemaakt zijn van Skinsoft siliconen en vrij zijn van bpa en bps. Dit betekent dat ze zijn gemaakt van veilige en huidvriendelijke materialen.
 • Nadeel 1: De handleiding van de MAM tepelhoedjes wordt geleverd in het Italiaans. Dit kan een groot nadeel zijn als je deze taal niet beheerst en je essentiële instructies over het gebruik en reinigen van de tepelhoedjes hierdoor mist.
 • Nadeel 2: Er wordt melding gemaakt van een ‘vlindervorm’ die contact van de neus en kin van de baby op de huid van de moeder mogelijk maakt. Dit kan echter een nadeel zijn voor diegenen die een standaardvorm prefereren of als de vlindervorm niet goed past, wat het borstvoeden bemoeilijkt.
 • Nadeel 3: De tepelhoedjes zijn verkrijgbaar in maat S. Dit kan voor sommige moeders die grotere tepels hebben een probleem zijn, omdat de eenheidsmaat niet bij iedereen past.
 • Nadeel 4: Het pakket bevat slechts twee stuks MAM tepelhoedjes. Dit kan ongemakkelijk zijn omdat je bij verlies of beschadiging direct nieuwe moet aanschaffen, wat onpraktisch kan zijn in de hectiek van de eerste weken van het moederschap.
 • Nadeel 5: Hoewel de MAM tepelhoedjes een voorgevormd oppervlak hebben voor luchtdoorlaat tussen de babymond en de tepelvoeder, kan dit voor bepaalde baby’s toch onvoldoende zijn en problemen veroorzaken met het vasthouden van het tepelhoedje.

Onze favoriet #10

Tmishion Tepelhoedje

Tmishion Tepelhoedje

Waarom we het gekozen hebben

Het Tepelhoedje van TMISHION is speciaal ontworpen om veelvoorkomende borstvoedingsproblemen aan te pakken. Met het vloeibare siliconenmateriaal en het bloemblaadjesvormige ontwerp past het perfect op jouw tepelhof, hierdoor is het gemakkelijk te dragen en zorgt voor een zeer comfortabele ervaring. Dit product is ideaal als je platte of ingetrokken tepels hebt, pijn ervaart tijdens het voeden of als je baby moeite heeft met het zuigen van melk. Daarnaast biedt het tepelhoedje door zijn lichtgewicht en compacte formaat een eenvoudige mobiliteit en opslag, waardoor het ook perfect is voor op reis of buitenactiviteiten. Het bloembladstijl-ontwerp zorgt voor een natuurlijke kromming en het imiteert de looks van de tepel. Dit kalmeert de baby en bevordert de beweging van de orale spieren van de baby. Tot slot zorgt de redelijke structuur, inclusief binnenste spiraalvormige steun, ervoor dat de melk met een constante snelheid stroomt om te voorkomen dat de baby zich in de melk verslikt. Het is een uitstekende hulp voor zowel moeder als baby tijdens de borstvoedingsperiode.

 • Voordeel 1: Veelzijdig in gebruik. Dit tepelhoedje van TMISHION is handig om schoon te maken en licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk op te bergen en mee te nemen is. Het kan worden gebruikt thuis, op reis en bij buitenactiviteiten.
 • Voordeel 2: Ontworpen om borstvoedingsproblemen aan te pakken. Dit product helpt bij veelvoorkomende borstvoedingsproblemen zoals platte of ingetrokken tepels, problemen met aanleggen, pijn en een overactieve toeschietreflex.
 • Voordeel 3: Ergonomisch en comfortabel ontwerp. Gemaakt van vloeibaar siliconenmateriaal en ontworpen in de vorm van bloemblaadjes, past dit tepelhoedje goed op de tepelhof. Het is gemakkelijk te dragen en voelt zacht en huidvriendelijk aan.
 • Voordeel 4: Bevordert huid-op-huidcontact. Het tepelhoedje is licht en gemakkelijk voor moeders die borstvoeding geven om op hun plaats te houden, waardoor huid-op-huidcontact tussen moeder en baby wordt gemaximaliseerd. Bovendien geeft het imitatie-ontwerp van de tepel de baby het gevoel van direct contact.
 • Voordeel 5: Veilig voor de baby. Het tepelhoedje heeft een redelijke structuur met een binnenste spiraalvormige steun voor de speen, waardoor melk op een constante snelheid in een ringvorm stroomt en voorkomt dat de baby stikt door te veel melk. Het bevordert ook de beweging van de orale spieren van de baby.
 • Nadeel 1: De Tepelhoedje van TMISHION, ondanks dat het ontworpen is om borstvoedingsproblemen zoals platte of ingetrokken tepels aan te pakken, kan zich niet aanpassen aan unieke of ongebruikelijke borstanatomie. De opmerking dat de tepelhoedjes zijn ontworpen om ‘veelvoorkomende’ borstvoedingsproblemen aan te pakken, suggereert dat er beperkingen kunnen zijn voor minder algemene situaties.
 • Nadeel 2: Het product is gemaakt van vloeibaar siliconenmateriaal. Hoewel dit zacht en huidvriendelijk is, is er een risico voor diegenen die mogelijk allergisch zijn voor siliconen. Dit kan huidirritatie of allergische reacties veroorzaken.
 • Nadeel 3: Hoewel het product licht en gemakkelijk mee te nemen is, kan het gemakkelijk verloren raken of beschadigd raken gezien zijn kleine formaat. Er is ook geen informatie gegeven over een opbergkoffer of houder om het product te beschermen als het niet in gebruik is.
 • Nadeel 4: De structuur van het product omvat een innerlijke spiraalvormige steunset voor de fopspeen zodat de melk met een constante snelheid stroomt. Dit impliceert dat de melkstroom niet kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de baby, wat een probleem kan vormen als de baby een tragere of snellere melkstroom prefereert.
 • Nadeel 5: De opmerking dat het ontwerp van de tepelhoedjes is ontworpen om moeder-baby huidcontact te maximaliseren suggereert dat er nog steeds enige vorm van barrière tussen moeder en baby aanwezig is. Dit kan sommige moeders ervan weerhouden het volledige huid-op-huid contact te ervaren dat veel wordt gewaardeerd tijdens borstvoeding.

Na grondig onderzoek en testen van tepelhoedjes, kunnen we concluderen dat het juiste product een groot verschil kan maken tijdens het voeden van je baby. Het kan uitkomst bieden bij problemen zoals pijn tijdens het voeden, een baby die niet goed aanhapt of ingetrokken tepels. Wat je situatie ook is, er is een tepelhoedje dat bij je past. Als je kiest voor een van de top 10 geteste producten, kun je zeker zijn van kwaliteit, comfort en effectiviteit. Maar vergeet niet dat iedereen anders is. Het is belangrijk dat je het tepelhoedje vindt dat het beste voor jou en je baby werkt. Vergeet ook niet om hulp of advies te vragen aan een lactatiekundige, mocht je nog twijfelen.

Inhoudsopgave