a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Meegroeibed: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 meegroeibedden van uitstekende kwaliteit, nauwkeurig getest en beoordeeld in ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Atb Meegroeibed

Atb Meegroeibed
★★★★★

Unser Favorit: Lullaby Store Meegroeibed

Lullaby Store Meegroeibed
★★★★★

Unser Favorit: Love For Sleep Meegroeibed

Love For Sleep Meegroeibed
★★★★★

Unser Favorit: Belivin Meegroeibed

Belivin Meegroeibed
★★★★★

Unser Favorit: Lullaby Store Meegroeibed

Lullaby Store Meegroeibed
★★★★★

Unser Favorit: Rundum Meegroeibed

Rundum Meegroeibed
★★★★★

Unser Favorit: Lullaby Store Meegroeibed

Lullaby Store Meegroeibed
★★★★★

Unser Favorit: Kmbaby Meegroeibed

Kmbaby Meegroeibed
★★★★★

Unser Favorit: Moltico Meegroeibed

Moltico Meegroeibed
★★★★★

Unser Favorit: [En.Casa] Meegroeibed

[En.Casa] Meegroeibed
★★★★★

Het kiezen van het juiste meegroeibed voor je kind kan een uitdagende taak zijn gezien het ruime aanbod op de markt. Het is een cruciale stap, want goede nachtrust is enorm belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je kind. Daarom hebben we al het werk voor jou gedaan. In dit artikel presenteren we de 10 beste meegroeibedden die momenteel beschikbaar zijn, gebaseerd op recent onderzoek. We hebben deze bedden grondig getest en beoordeeld op comfort, duurzaamheid, prijs-kwaliteitverhouding en nog veel meer. Dus leun achterover, ontspan en laat ons je gidsen bij het vinden van het perfecte bed dat kan meegroeien met je kind.

Een meegroeibed is een slimme oplossing voor jou als je op zoek bent naar een langdurige slaapoplossing voor je kind. Het is een speciaal soort bed dat in lengte en soms in breedte kan worden aangepast, zodat het ‘meegroeit’ met je kind. Dit betekent dat je niet voortdurend nieuwe bedden hoeft te kopen naarmate je kind groter wordt. Ze zijn ontworpen om veilig en comfortabel te zijn voor kinderen van alle leeftijden, van peuters tot tieners, wat ze tot een praktische en kosteneffectieve keuze maakt voor de slaapkamer van je kind.

Check Uit

Onze favoriet #1

Atb Meegroeibed

Atb Meegroeibed

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het ATB Meegroeibed is een multifunctioneel kinderbed dat zorgvuldig ontworpen is om mee te groeien met je kind. Doordat het bed verstelbaar is, kun je het jarenlang blijven gebruiken, aangepast op de behoeften van je kind. Het kan zelfs worden veranderd in een ligstoel voor extra comfort. De focus van dit bed ligt op veiligheid, met een stabiele constructie en zacht afgeronde latten en sporten om ongevallen te voorkomen. Met het gebruik van hoogwaardige materialen staat kwaliteit voorop, waardoor het bed zeer duurzaam is en voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Het bed wordt geleverd met een bijpassende matras en een beschermhoes om de matras tegen vocht te beschermen. Gemaakt van geslepen hout in de Europese Unie en inclusief een handleiding en montagebenodigdheden, voldoet dit bed aan alle eisen voor langdurig gebruik voor jouw opgroeiende kind.

 • Voordeel 1: De multifunctionaliteit van het ATB Meegroeibed maakt het een praktische keuze voor jou. Het kinderbed is ontworpen voor langdurig gebruik, met een verstelbaarheid om de hoogte naar jouw wens in te stellen. Bovendien kan het worden omgevormd tot een ligstoel om na verloop van tijd bruikbaar te blijven.
 • Voordeel 2: Veiligheid is een kenmerk waar je op kunt vertrouwen bij dit kinderbed. De stabiele constructie waarborgt de rustige slaap van je baby. Met zacht afgeronde latten en sporten, hoef je je geen zorgen te maken over letsel tijdens het spelen.
 • Voordeel 3: De kwaliteit van het ATB Meegroeibed is een ander aantrekkelijk kenmerk. Het bijzetbed is gemaakt van hoogwaardige materialen, die het ongelooflijk duurzaam en bestand tegen invloeden van buitenaf maken. Vervaardigd volgens Europese veiligheidsnormen, kun je er zeker van zijn dat het bed jarenlang perfect zal functioneren.
 • Voordeel 4: Dit kinderbed wordt geleverd met een meegroeiende matras, perfect passend bij de grootte van het bed. Voor extra bescherming wordt ook een matrasbeschermer meegeleverd, die extra isolatie biedt en beschermt tegen vocht, voor jouw gemoedsrust.
 • Voordeel 5: Het ATB Meegroeibed is gemaakt van duurzaam glad hout en het pakket bevat ook een handleiding in papieren vorm, evenals alle benodigde benodigdheden voor de montage van het kinderbed. Dit product is vervaardigd in de Europese Unie, wat een aanvullende garantie is voor kwaliteit en veiligheid.
 • Het is best moeilijk om negatieve punten te vinden over het Meegroeibed van het merk ATB op basis van de gegeven productbeschrijving, maar hier zijn enkele potentiële nadelen:
 • Nadeel 1: Het bed is multifunctioneel en verstelbaar, wat betekent dat er veel bewegende delen kunnen zijn. Dit kan ertoe leiden dat dit product op termijn gevoelig wordt voor slijtage, vooral als het bed vaak wordt aangepast.
 • Nadeel 2: Hoewel het bed gemaakt is van hoogwaardige materialen, worden er geen specifieke materialen genoemd in de beschrijving. Hierdoor weet je niet precies wat je qua bouw en kwaliteit kunt verwachten.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving meldt dat de constructie van het bed veilig en stabiel is. Het ontbreekt echter aan concrete details over de veiligheidsmaatregelen en functies, buiten de zacht afgeronde latten en sporten.
 • Nadeel 4: Het bed wordt geleverd met een matras en matrasbeschermer, maar de kwaliteit of het comfort van de matras wordt niet vermeld. Dit zou dus mogelijk een nadeel kunnen zijn als de matras niet aan de verwachtingen voldoet.
 • Nadeel 5: De technische gegevens deelt de informatie dat het bed gemaakt is van geslepen hout en in de Europese Unie is gefabriceerd. Echter, specifieke informatie over het type hout en algemene duurzaamheidskenmerken ontbreken. Dit zou een punt van zorg kunnen zijn, bijvoorbeeld als het bed niet bestand is tegen bepaalde omgevingsinvloeden.

Onze favoriet #2

Lullaby Store Meegroeibed

Lullaby Store Meegroeibed

Waarom we het gekozen hebben

Het Meegroeibed van het merk Lullaby Store is een verstelbaar kinderbed met drie hoogtestanden, zodat het meegroeit met je kind en eenvoudig kan worden omgebouwd tot een juniorbed. Het wordt vergezeld van een 6 cm dikke schuimrubberen matras met een luxueuze, hypoallergene en antibacteriële aloë vera-afdekking. Deze matrasovertrek is afneembaar en wasbaar. Dit bed, dat in Europa wordt vervaardigd volgens Europese veiligheidsnormen, is gelakt met een niet-toxische, baby- en milieuvriendelijke natuurlijke kleur. Je krijgt zelfs 12 maanden garantie op zowel het bed als de matras. De afmetingen van het bed zijn ongeveer 65 cm breed, 125 cm lang en 84 cm hoog, met een ligvlak van 120 x 60 cm.

 • Voordeel 1: Het Meegroeibed van Lullaby Store is verstelbaar met drie hoogtestanden, wat betekent dat het eenvoudig kan worden aangepast aan de groeiende behoeften van jouw kind en daarom zeer functioneel en praktisch is.
 • Voordeel 2: Dit bed kan ook eenvoudig worden omgebouwd tot een juniorbed. Dit betekent dat je kind er gedurende een langere periode gebruik van kan maken, waardoor je op lange termijn geld bespaart.
 • Voordeel 3: Dit kinderbed wordt geleverd met een 6 cm schuimrubberen matras, met een luxe, hypoallergene, antibacteriële aloë vera-afdekking die zorgt voor een veilige en hygiënische slaapomgeving voor je kind.
 • Voordeel 4: De matrasovertrek is afneembaar en wasbaar, wat bijdraagt aan de hygiëne en eenvoudige schoonmaak hiervan.
 • Voordeel 5: Het Meegroeibed van Lullaby Store is gemaakt volgens Europese veiligheidsnormen en gelakt met niet-toxische, baby- en milieuvriendelijke natuurlijke kleur, wat betekent dat het veilig is voor jouw kind en ook voor het milieu.
 • Het geven van nadelen wordt hier uiteraard gebaseerd op de gegeven productbeschrijving en kan dus variëren op basis van persoonlijke voorkeuren en behoeften van de gebruiker. Hier zijn vijf mogelijke nadelen:
 • Nadeel 1: Het Meegroeibed van Lullaby Store heeft drie hoogtestanden, maar dit kan beperkend zijn als je nauwkeurige aanpassingen wilt maken gebaseerd op de groei en ontwikkeling van je kind.
 • Nadeel 2: Het bed kan gemakkelijk worden omgebouwd tot een juniorbed, maar dit betekent wel dat je als ouder eraan moet denken en tijd moet vrijmaken om deze aanpassingen te doen naarmate je kind groeit.
 • Nadeel 3: De matras heeft een luxe hypoallergene, antibacteriële aloë vera-afdekking, maar er kunnen nog steeds kinderen zijn die allergisch zijn voor aloë vera, wat problemen kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: Hoewel de matrasovertrek afneembaar en wasbaar is, betekent dit extra werk voor jou als ouder. Het kan soms lastig zijn om het steeds te moeten verwijderen, wassen en weer aanbrengen.
 • Nadeel 5: Het ligvlak is 120 x 60 cm, wat voldoende is voor een baby, maar wellicht te klein voor een opgroeiend kind, waardoor de bruikbaarheid van het bed als juniorbed enige beperkingen kan hebben.

Onze favoriet #3

Love For Sleep Meegroeibed

Love For Sleep Meegroeibed

Waarom we het gekozen hebben

Het Meegroeibed van Love For Sleep is een duurzaam en veelzijdig bed gemaakt van robuust grenenhout dat gemakkelijk getransformeerd kan worden in een kinderbed dankzij het meegeleverde houten rooster. De drie basisposities zorgen voor eenvoudige en veilige toegang tot jouw baby en de aanwezigheid van een grote lade met deksel biedt handige opbergruimte voor belangrijke babyspullen. Met de natuurlijke tandbeschermrails wordt het gevoelige tandvlees van je kind beschermd. Het bed is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 3 jaar en is afgewerkt met niet-giftige natuurlijke kleuren die gecertificeerd zijn volgens kinderbeveiligingen (BS EN 71-3:2019). Het voldoet aan de Britse veiligheidsnormen (BS EN 716-1:2017). De buitenafmetingen van het bed zijn L 124 x B 65 x H 90 cm.

 • Voordeel 1: Duurzaamheid. Het babybedje van Belivin is gemaakt van massief beukenhout. Dit is een hardhout dat veel stabieler en duurzamer is dan bijvoorbeeld grenenhout.
 • Voordeel 2: Aanpasbaarheid. Het babybed kan zich idealiter aanpassen aan de behoeften van je groeiende baby. De lattenbodem kan in 5 stappen in hoogte worden ingesteld zonder dat je het bed moet ombouwen. Dit kan je veel werk en tijd besparen.
 • Voordeel 3: Veiligheid. Het Belivin bed is gecertificeerd volgens de Europese veiligheidsnormen, wat betekent dat het veilig is voor je kind vanaf de babytijd tot in de juniorleeftijd.
 • Voordeel 4: Zelfstandigheid van het kind. Als je kind eenmaal groter is, kun je 3 spijlen uit het bed halen. Dit maakt het voor je kind mogelijk om zelfstandig in en uit bed te stappen en de babykamer te verkennen.
 • Voordeel 5: Klimaatregulatie. Het beukenhout van de Belivin bedjes heeft het unieke kenmerk dat het klimaatregulerend werkt in de kinderkamer. Dit kan zorgen voor een comfortabele slaapomgeving voor je kind.
 • Op basis van de gedetailleerde productbeschrijving en de gegeven richtlijnen kan het moeilijk zijn om vijf nadelen te vinden voor de Belivin groeibed, omdat het product vele voordelen en hoogwaardige kenmerken heeft. Echter, hier zijn enkele mogelijke nadelen, die voortvloeien uit de aard en het gebruik van het product:
 • Nadeel 1: De lattenbodem kan tot 5 standen worden ingesteld, maar misschien vind je dat het niet genoeg flexibiliteit biedt. Er kunnen bijvoorbeeld specifieke hoogtes zijn die je wilt bereiken die niet beschikbaar zijn met de gegeven opties.
 • Nadeel 2: Hoewel het bed makkelijk om te bouwen is tot een juniorbed, kan dit proces alsnog als lastig of tijdrovend worden ervaren. Natuurlijk hangt dit af van je persoonlijke handigheid.
 • Nadeel 3: Het feit dat je 3 spijlen kunt verwijderen voor je kind om in- en uit te stappen kan gecompliceerd zijn. Terwijl dit de zelfstandigheid van je kind vergroot, kan het ook een potentiële veiligheidskwestie worden als je kind te actief is en het bed uit wil klimmen wanneer het niet veilig is.
 • Nadeel 4: Het groeibed is gemaakt van massief beukenhout, wat zeer duurzaam en sterk is. Echter, het bed kan hierdoor ook vrij zwaar zijn, wat het moeilijk maakt om te verplaatsen of te herpositioneren.
 • Nadeel 5: Omdat beukenhout klimaatregulerend werkt, kan het bed in sommige gevallen oncomfortabel zijn. Bijvoorbeeld, als de kamer van je kind al vrij koel is, kan de eigenschap van beukenhout om een koelere temperatuur vast te houden, het bed nog koeler en daardoor oncomfortabel maken.

Onze favoriet #4

Belivin Meegroeibed

Belivin Meegroeibed

Waarom we het gekozen hebben

Het Belivin Meegroeibed is een duurzaam, veilig en gemakkelijk aanpasbaar bedje dat geschikt is voor je groeiende baby. Vervaardigd uit stevig en duurzaam beukenhout, heeft het bed de mogelijkheid om hoogteregeling aan te passen in vijf eenvoudige stappen en de capaciteit tot 100kg te dragen. In het beginstadium biedt de hoogste stand het gemak om je baby er meerdere keren in en uit te tillen. Zodra je baby de peuterleeftijd bereikt, kunnen drie spijlen worden verwijderd om de zelfstandige in- en uitgang te vergemakkelijken. Het bed kan ook handig worden omgebouwd tot een juniorbed. Belivin biedt een 7-jarige ‘Rondom zorgeloze garantie’, wat je gemoedsrust geeft over de kwaliteit van dit product gedurende zijn gebruiksperiode.

 • Voordeel 1: Duurzaamheid. Het babybedje van Belivin is gemaakt van massief beukenhout. Dit is een hardhout dat veel stabieler en duurzamer is dan bijvoorbeeld grenenhout.
 • Voordeel 2: Aanpasbaarheid. Het babybed kan zich idealiter aanpassen aan de behoeften van je groeiende baby. De lattenbodem kan in 5 stappen in hoogte worden ingesteld zonder dat je het bed moet ombouwen. Dit kan je veel werk en tijd besparen.
 • Voordeel 3: Veiligheid. Het Belivin bed is gecertificeerd volgens de Europese veiligheidsnormen, wat betekent dat het veilig is voor je kind vanaf de babytijd tot in de juniorleeftijd.
 • Voordeel 4: Zelfstandigheid van het kind. Als je kind eenmaal groter is, kun je 3 spijlen uit het bed halen. Dit maakt het voor je kind mogelijk om zelfstandig in en uit bed te stappen en de babykamer te verkennen.
 • Voordeel 5: Klimaatregulatie. Het beukenhout van de Belivin bedjes heeft het unieke kenmerk dat het klimaatregulerend werkt in de kinderkamer. Dit kan zorgen voor een comfortabele slaapomgeving voor je kind.
 • Op basis van de gedetailleerde productbeschrijving en de gegeven richtlijnen kan het moeilijk zijn om vijf nadelen te vinden voor de Belivin groeibed, omdat het product vele voordelen en hoogwaardige kenmerken heeft. Echter, hier zijn enkele mogelijke nadelen, die voortvloeien uit de aard en het gebruik van het product:
 • Nadeel 1: De lattenbodem kan tot 5 standen worden ingesteld, maar misschien vind je dat het niet genoeg flexibiliteit biedt. Er kunnen bijvoorbeeld specifieke hoogtes zijn die je wilt bereiken die niet beschikbaar zijn met de gegeven opties.
 • Nadeel 2: Hoewel het bed makkelijk om te bouwen is tot een juniorbed, kan dit proces alsnog als lastig of tijdrovend worden ervaren. Natuurlijk hangt dit af van je persoonlijke handigheid.
 • Nadeel 3: Het feit dat je 3 spijlen kunt verwijderen voor je kind om in- en uit te stappen kan gecompliceerd zijn. Terwijl dit de zelfstandigheid van je kind vergroot, kan het ook een potentiële veiligheidskwestie worden als je kind te actief is en het bed uit wil klimmen wanneer het niet veilig is.
 • Nadeel 4: Het groeibed is gemaakt van massief beukenhout, wat zeer duurzaam en sterk is. Echter, het bed kan hierdoor ook vrij zwaar zijn, wat het moeilijk maakt om te verplaatsen of te herpositioneren.
 • Nadeel 5: Omdat beukenhout klimaatregulerend werkt, kan het bed in sommige gevallen oncomfortabel zijn. Bijvoorbeeld, als de kamer van je kind al vrij koel is, kan de eigenschap van beukenhout om een koelere temperatuur vast te houden, het bed nog koeler en daardoor oncomfortabel maken.

Onze favoriet #5

Lullaby Store Meegroeibed

Lullaby Store Meegroeibed

Waarom we het gekozen hebben

Het Meegroeibed van Lullaby Store is een slim ontworpen, verstelbaar kinderbed dat met je kleintje meegroeit. Het bed heeft drie hoogteposities en kan eenvoudig worden omgebouwd tot een juniorbed. Het bed bevat ook tandrails om het gevoelige tandvlees van je baby te beschermen. Comfort wordt verzekerd door de 6 cm dikke schuimstofmatras met een luxe, hypoallergene en antibacteriële aloë vera-afdekking, die tevens verwijderbaar en wasbaar is. Het bed is vervaardigd in Europa volgens de Europese veiligheidsnormen en afgewerkt met niet-giftige, baby- en milieuvriendelijke natuurlijke verf. Met afmetingen van 65 cm breed, 125 cm lang, en 84 cm hoog, biedt het een voldoende ligoppervlak van 120 x 60 cm.

 • Voordeel 1: Met het verstelbare kinderbed van lullaby store kun je gemakkelijk schakelen tussen drie hoogteposities. Je kunt het kinderbed ook heel eenvoudig ombouwen tot een juniorbed, wat betekent dat je kind er met gemak een paar jaar mee vooruit kan.
 • Voordeel 2: Het bed is uitgerust met tandrails ter bescherming van het gevoelige babytandvlees. Dit toont aan dat elke kleine detail is overwogen om de veiligheid en het comfort van je kind te waarborgen.
 • Voordeel 3: Het bed wordt geleverd met een 6 cm schuimstofmatras met een luxueuze hypoallergene, antibacteriële aloë vera-afdekking. De matrashoes is bovendien verwijderbaar en wasbaar, wat helpt om het bed hygiënisch en fris te houden.
 • Voordeel 4: Het kinderbed is gemaakt in Europa en voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Het is gelakt met niet-giftige, baby- en milieuvriendelijke natuurlijke verf, zodat je er gerust op kan zijn dat het product veilig is voor je kind en de planeet.
 • Voordeel 5: De afmetingen zijn zeer gunstig. Met een breedte van 65 cm, een lengte van 125 cm en een hoogte van 84 cm, biedt het bed een royaal ligoppervlak van 120 x 60 cm. Het bed is dus ruim genoeg voor je kind om comfortabel te slapen, terwijl het compact genoeg is om in de meeste kinderkamers te passen.
 • Het is een uitdaging om nadelen te vinden op basis van de gegeven productbeschrijving, omdat deze voornamelijk positieve aspecten van het Meegroeibed merk Lullaby Store benadrukt. Toch zijn er enkele potentiële nadelen die misschien zorgwekkend kunnen zijn voor enkele kopers:
 • Nadeel 1: Hoewel het bed verstelbaar is, biedt het slechts drie hoogteposities. Dit betekent dat je beperkte mogelijkheden hebt voor het aanpassen van de hoogte, afhankelijk van de specifieke behoeften van je kind.
 • Nadeel 2: Het product heeft een tandrails ter bescherming van baby’s gevoelige tandvlees. Dit kan echter een probleem zijn als je kind al wat ouder is en deze bescherming niet meer nodig heeft, want het lijkt niet dat de tandrails verwijderd kan worden.
 • Nadeel 3: Het bed wordt geleverd met een schuimstof matras. Hoewel dit soort matrassen vaak comfortabel en ondersteunend zijn, houden ze ook warmte vast, wat ongemakkelijk kan zijn voor sommige kinderen.
 • Nadeel 4: De afmetingen van het bed zijn relatief klein (lengte: 125 cm, breedte: 65 cm). Dit kan een beperking zijn als je kind snel groeit, omdat het bed mogelijk niet lang genoeg is om ze comfortabel te accommoderen.
 • Nadeel 5: Hoewel de matrashoes verwijderbaar en wasbaar is, wordt er niet gespecificeerd of het bed zelf gemakkelijk schoon te maken is. Dit kan zorgen baren als er vlekken of morsingen op het bedframe zelf ontstaan.

Onze favoriet #6

Rundum Meegroeibed

Rundum Meegroeibed

Waarom we het gekozen hebben

Het Meegroeibed van het merk Rundum is een veelzijdig en duurzaam product, vervaardigd uit grenenhout en uitgerust met een uittrekbare MDF-lade voor extra opbergruimte. Het unieke design met platte sporten biedt een moderne look, terwijl het jou in staat stelt om je kleintje van alle kanten te observeren. Het klimbed beschikt over een verstelbare lattenbodem met drie verschillende standen, ideaal voor zowel pasgeborenen als grotere kinderen. Dankzij het Oeko-Tex Standard 100-certificaat weet je zeker dat het product vrij is van schadelijke stoffen en milieuvriendelijk wordt geproduceerd. Het meegroeibed wordt geleverd met een comfortabele polyurethaanschuim matras (120 x 60 x 6 cm) die zich aanpast aan het lichaam van je kind, met een duurzame en zachte polyester hoes.

 • Voordeel 1: Het Meegroeibed merk Rundum is gemaakt van duurzaam grenenhout en heeft een uittrekbare MDF-lade, waardoor het een lange levensduur heeft en extra opbergruimte biedt.
 • Voordeel 2: Het ontwerp met platte sporten geeft het bed niet alleen een moderne uitstraling, maar zorgt er ook voor dat je de baby van alle kanten kunt observeren. Dit zorgt voor extra gemak en veiligheid.
 • Voordeel 3: De verstelbare lattenbodem maakt dit bed ideaal voor zowel pasgeborenen als oudere kinderen. Je kunt de lattenbodem in drie verschillende standen zetten, waardoor het bed mee kan groeien met je kind.
 • Voordeel 4: Het bed heeft een onafhankelijk Oeko-Tex Standard 100 certificaat. Dit betekent dat het bed vrij is van schadelijke stoffen en milieuvriendelijk is geproduceerd. Je kunt er dus zeker van zijn dat je kind in een veilige en milieuvriendelijke omgeving slaapt.
 • Voordeel 5: Het bed komt met een polyurethaanschuim matras, die zich aan het lichaam van je kind aanpast. Dit zorgt voor extra comfort en een goede nachtrust voor je kleintje. Bovendien is de bekleding van de matras zacht, duurzaam en aangenaam om aan te raken.
 • Nadeel 1: Hoewel de aanpasbaarheid en functies van het bed opmerkelijk zijn, verwijst de productbeschrijving niet naar een voorziening voor het toevoegen van veiligheidsbarrières. Aangezien het bed bedoeld is om met het kind mee te groeien, zou het ontbreken van veiligheidsbarrières een zorg kunnen zijn, vooral voor onrustige slapers.
 • Nadeel 2: Het bed wordt geleverd met een MDF-lade, wat handig kan zijn voor opbergen, maar er wordt geen informatie gegeven over een beveiligingssysteem om te voorkomen dat de lade volledig wordt verwijderd door nieuwsgierige kinderhanden.
 • Nadeel 3: De matras is gemaakt van polyurethaanschuim. Hoewel dit schuim bekend staat om zijn comfort, is het ook bekend dat het warmte opneemt en vasthoudt, wat voor sommige kinderen oncomfortabel kan zijn, vooral in warmere klimaten.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving geeft aan dat het bed is gemaakt van grenenhout. Hoewel dit een duurzaam materiaal is, kan het bij langdurig gebruik krassen of deuken oplopen, waardoor het uiterlijk van het bed na verloop van tijd kan worden aangetast.
 • Nadeel 5: De bedbekleding is gemaakt van polyester. Ondanks dat het duurzaam en aangenaam om aan te raken is, hebben sommige mensen misschien een voorkeur voor natuurlijke stoffen vanwege hun betere ademend vermogen en vochtafvoerende eigenschappen.

Onze favoriet #7

Lullaby Store Meegroeibed

Lullaby Store Meegroeibed

Waarom we het gekozen hebben

Het Meegroeibed van Lullaby Store is een slim ontworpen, aanpasbaar kinderbed dat mee-evolueert met de groei van je kind. Het bed heeft drie hoogteposities en kan moeiteloos worden omgebouwd tot een juniorbed. Het is voorzien van een ruime verborgen lade met deksel voor extra opbergruimte en tandrails om het gevoelige tandvlees van je baby te beschermen. Het bed komt met een 6 cm schuimstofmatras, bedekt met een luxueuze, hypoallergene en antibacteriële aloë vera-hoes die verwijderbaar en wasbaar is. Dit in Europa gemaakte meegroeibed voldoet aan de Europese veiligheidsnormen en is afgelakt met niet-giftige, baby- en milieuvriendelijke natuurlijke verf. De afmetingen zijn ongeveer B: 65 cm L: 125 cm H: 84 cm, ligoppervlak: 120 x 60 cm.

 • Voordeel 1: Het Meegroeibed van Lullaby Store is verstelbaar en heeft drie hoogteposities. Dit betekent dat je het kunt aanpassen aan de groei en ontwikkeling van je kind, wat zorgt voor een lange gebruiksduur.
 • Voordeel 2: Het bed kan gemakkelijk worden omgebouwd tot een juniorbed. Dit betekent dat je geen nieuw bed hoeft aan te schaffen als je kind de wieg ontgroeit, wat economisch en praktisch is.
 • Voordeel 3: Het bed bevat een grote verborgen lade met een deksel. Hierdoor heb je opbergruimte voor bijvoorbeeld beddengoed of speelgoed, wat helpt om de kinderkamer netjes en georganiseerd te houden.
 • Voordeel 4: Het bed is uitgerust met tandrails die het gevoelige tandvlees van de baby beschermen. Dit toont aan dat het ontwerp rekening houdt met de gezondheid en het comfort van je baby.
 • Voordeel 5: Het bed wordt geleverd met een 6 cm schuimstofmatras met een luxueuze, hypoallergene, antibacteriële aloë vera-afdekking. De matrashoes is verwijderbaar en wasbaar, wat zorgt voor hygiëne en duurzaamheid. Bovendien zal de aloë vera-afdekking bijdragen aan de huidgezondheid van je kind.
 • Het is belangrijk te benadrukken dat dit kinderbed in Europa is gemaakt volgens Europese veiligheidsnormen en is afgewerkt met niet-giftige, baby- en milieuvriendelijke natuurlijke verf. Dit geeft een extra geruststelling over de veiligheid en kwaliteit van het product.
 • Nadeel 1: Hoewel de lade een nuttige bergruimte is, kan het feit dat deze verborgen is voor sommige ouders onhandig zijn. Als je vergeet wat je erin hebt opgeslagen of deze moeilijk te bereiken is, kan dit tijdrovend en frustrerend zijn.
 • Nadeel 2: Het kinderbedje kent slechts drie hoogteposities. Hoewel dit voor sommigen voldoende variatie kan bieden, geeft het anderen misschien niet de gewenste flexibiliteit. Het kan zijn dat geen van deze posities ideaal is voor jouw specifieke omstandigheden.
 • Nadeel 3: De matrashoes is weliswaar verwijderbaar en wasbaar, maar er staat niet dat deze drogerbestendig is. Als je zonder droger moet drogen, kost het extra tijd voor de hoes om helemaal droog te worden.
 • Nadeel 4: De afmetingen van het bed kunnen voor sommigen een probleem worden. Een lengte van 125 cm en een breedte van 65 cm komen mogelijk niet overeen met de grootte van de kamer waar het bed staat, of misschien is het bed te klein als je kind groot is voor zijn leeftijd.
 • Nadeel 5: Het lullaby store merk Meegroeibed mag dan zijn gemaakt volgens Europese veiligheidsnormen, toch geeft dit maar een beperkte gemoedsrust. Er zijn geen specifieke veiligheidstests of -certificeringen genoemd om de veiligheid van het bed voor jouw kleintje verder te ondersteunen.

Onze favoriet #8

Kmbaby Meegroeibed

Kmbaby Meegroeibed

Waarom we het gekozen hebben

Het KMbaby Meegroeibed is een stijlvol en veilig babybed, gemaakt van naadloos afgewerkt, natuurlijk grenenhout. Het meet 123cm in lengte, 68cm in breedte, en 88cm in hoogte, en biedt daarmee een comfortabele slaapruimte voor je baby. De lattenbodem kan in drie verschillende hoogtes worden versteld om te voldoen aan de ontwikkelingsbehoeften van je kind, en om rugpijn bij jou te voorkomen doordat je minder diep hoeft te bukken. De witgelakte afwerking van het bed is niet alleen kindvriendelijk maar ook stijlvol, zodat het mooi blend met jouw interieur. Het babybedje wordt in gedemonteerde delen geleverd voor eenvoudige zelfmontage. Houd er rekening mee dat het bed zonder matras komt, maar dat je die er apart bij kunt bestellen. Vertrouw op KMbaby voor een veilige en comfortabele nachtrust voor jouw kleintje.

 • Voordeel 1: Het babybedje is gemaakt van natuurlijk grenenhout, een niet-giftig en babyvriendelijk materiaal. Hierdoor is het volkomen veilig voor je kleintje en voegt het een natuurlijke en rustieke uitstraling toe aan de kinderkamer.
 • Voordeel 2: Het meegroeibed van KMbaby heeft veiligheid als topprioriteit. De houten sporten hebben een veilige afstand tussen elkaar om te voorkomen dat je baby’s hoofdje ertussen kan komen. Het bed is ook bedekt met een babyvriendelijke witte lakafwerking, dus je hoeft je geen zorgen te maken over je gezin’s welzijn.
 • Voordeel 3: Dit bed is ontworpen met het oog op de groei van je kind. De lattenbodem kan op drie verschillende hoogten worden ingesteld, zodat je het bed kunt aanpassen aan de leeftijd van je kind. Dit maakt het bed niet alleen comfortabel voor je kind, maar kan ook rugpijn bij de ouders voorkomen.
 • Voordeel 4: Het babybedje wordt gedemonteerd in verschillende onderdelen geleverd, wat betekent dat je het eenvoudig zelf in elkaar kunt zetten. Bovendien is het gemaakt van stevig grenenhout, wat garant staat voor een duurzame en langdurige investering.
 • Voordeel 5: Hoewel het babybedje zonder matras wordt geleverd, is er de mogelijkheid om een bijpassend matras te bestellen. Hierdoor kun je een matras kiezen dat perfect past bij het bed en het comfort en de slaapkwaliteit van je baby garandeert.
 • Nadeel 1: Hoewel het bed is gemaakt van natuurlijke materialen, dat is grenenhout, kan dit ook betekenen dat het niet zo duurzaam is als andere soorten hout en meer vatbaar kan zijn voor slijtage.
 • Nadeel 2: Het bed wordt gedemonteerd geleverd, wat betekent dat je het zelf moet monteren. Afhankelijk van je handigheid kan dit een lastige taak zijn, die veel tijd kan kosten.
 • Nadeel 3: Hoewel het feit dat de lattenbodem instelbaar is op 3 verschillende hoogtes een voordeel kan zijn voor de groei van je kind, betekent dit ook dat je meer werk hebt om de hoogte aan te passen naarmate je kind groeit.
 • Nadeel 4: Hoewel de witte lakafwerking absoluut babyvriendelijk is, kan deze afwerking op termijn mogelijk krassen of vlekken vertonen door normaal gebruik, wat het esthetische uiterlijk van het bed kan beïnvloeden.
 • Nadeel 5: Het aangegeven comfortabele slaapcomfort is afhankelijk van het aanschaffen van een matras, aangezien dit niet met het bed wordt meegeleverd. Daarom heb je extra kosten en moeite om een matras te vinden dat goed bij het bed past.

Onze favoriet #9

Moltico Meegroeibed

Moltico Meegroeibed

Waarom we het gekozen hebben

Het MOLTICO Meegroeibed is een veilig en duurzaam kinderbed gemaakt van stabiele en veilige grenenhout. Dit witte bed met laden biedt een geborgen omgeving voor je kind en heeft afgeronde randen voor veilig gebruik. Het unieke is dat het bed meegroeit met je kind; het is eenvoudig in te stellen op verschillende hoogtes (25 tot 39 en 53 cm) en kan omgevormd worden tot een juniorbed of kinderbankje. De positie van de bedlade en de zijbeveiliging kan je zelf kiezen. Extra handig zijn de drie uitneembare spijlen aan de voorkant waardoor je kind zelf in en uit bed kan klimmen. Daarnaast biedt de rollende bedlade extra opbergruimte. Ook voldoet het bed aan de strenge PN-EN 716-1:2010 normen en draagt het tot een maximum van 30 kg. Het bed wordt geleverd zonder matras en beddengoed, die je apart kunt bestellen. De montage is eenvoudig met de meegeleverde instructies, ook al zijn die mogelijk niet in het Nederlands.

 • Voordeel 1: Veiligheid staat voorop. De constructie en het gebruikte grenenhout geven het MOLTICO meegroeibed een veilige stabiliteit. Het heeft afgeronde randen en een roosterbed (120 x 60) dat je kind een beschermd gevoel geeft tijdens het slapen.
 • Voordeel 2: Het is een meerjarige aankoop. Dit bed is gemakkelijk in drie stappen verstelbaar in hoogte en kan eenvoudig worden omgebouwd tot een juniorbed of kinderbank, waardoor het langdurig bruikbaar is.
 • Voordeel 3: Het MOLTICO meegroeibed is functioneel ontworpen. Het is geschikt voor jongens en meisjes en heeft een oprolbare lade die perfect is voor het opbergen van beddengoed. Bovendien kun je zelf kiezen aan welke kant je de lade en de treeplanken wilt monteren.
 • Voordeel 4: Het bed beschikt over een praktische functie met 3 uitneembare spijlen aan de voorkant. Deze kunnen eenvoudig worden verwijderd, waardoor je kind zelfstandig in en uit bed kan klimmen.
 • Voordeel 5: De MOLTICO meegroeibed voldoet aan de normen PN-EN 716-1:2010 en is geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Het kinderbed kan veilig worden gebruikt voor kinderen van 0 tot 3 jaar en het juniorbed voor kinderen tussen 3 en 5 jaar met een maximale belastbaarheid van 30 kg. Voor jouw gemak wordt het product geleverd in één pakket van 25kg, gedemonteerd en is gemakkelijk op te bouwen met behulp van de bijgeleverde montagehandleiding.
 • Nadeel 1: Het MOLTICO meegroeibed biedt beperkte flexibiliteit in hoogte-instellingen. Ondanks dat de lattenbodem in 3 stappen verstelbaar is, kan het beperkend zijn voor de exacte behoeften van je kind op verschillende groeistadia.
 • Nadeel 2: Montage kan voor sommigen een probleem zijn, omdat de handleiding mogelijk niet in het Nederlands beschikbaar is. Dit kan het proces van het opbouwen van het bed moeilijk maken voor mensen die geen andere talen spreken of begrijpen.
 • Nadeel 3: De maximal belastbaarheid bedraagt 30 kg, wat een beperking kan zijn voor oudere of zwaardere kinderen. Dit kan betekenen dat het bed mogelijk niet zo lang meegaat als je zou willen.
 • Nadeel 4: Het gebrek aan meegeleverde matras en beddengoed kan als nadeel worden beschouwd. Dit betekent dat je extra aankopen moet doen om het bed klaar voor gebruik te maken.
 • Nadeel 5: De aanwezigheid van slechts één bedlade kan onvoldoende zijn voor het opbergen van alle beddengoed of andere items die je graag bij het bed wilt bewaren. Dit kan het moeilijk maken om alles op één plaats te houden en de kamer georganiseerd te houden.

Onze favoriet #10

[En.Casa] Meegroeibed

[En.Casa] Meegroeibed

Waarom we het gekozen hebben

Het Meegroeibed van [en.casa] is een kinderbed genaamd ‘Sisimiut’ dat voorzien is van een uitvalbeveiliging. Dit witte bed, gemaakt van grenen en multiplex, heeft totale afmetingen van 207x96x140 cm en is geschikt voor een matras van 200×90 cm. De uitvalbeveiliging is 27 cm hoog en de bedbodem bevindt zich op een hoogte van 9 cm. Het functionele en veilige design van dit bed maakt het een topkeuze voor je opgroeiende kind.

 • Voordeel 1: Dit [en.casa] meegroeibed is voorzien van een ingebouwde uitvalbeveiliging van 27 cm hoog. Dit betekent dat je kind veilig kan slapen zonder het risico van uit bed vallen. Zo kun jij met een gerust hart de nacht doorkomen.
 • Voordeel 2: Het bed is gemaakt van grenen en multiplex. Deze combinatie van materialen staat bekend om zijn duurzaamheid en stevigheid. Daardoor is dit bed niet alleen veilig, maar ook duurzaam en betrouwbaar.
 • Voordeel 3: Dankzij de afmetingen van 207x96x140 cm is dit bed ruim genoeg voor je kind om comfortabel in te slapen terwijl hij groeit. Met de geschikte matrasmaat van 200×90 cm, vindt je kind voldoende ruimte om te bewegen en zich uit te strekken tijdens de slaap.
 • Voordeel 4: Het design van het bed is eenvoudig en tijdloos in de kleur wit. Deze neutrale kleur past bij elke kamerdecoratie en voegt een vleugje helderheid toe aan de kinderkamer.
 • Voordeel 5: De bodem van het bed bevindt zich op een hoogte van 9 cm van de vloer. Dit is een ideale hoogte om het in- en uitstappen gemakkelijk te maken voor je kind en onder het bed is er nog ruimte voor het opbergen van speelgoed of andere spullen.
 • Nadeel 1: Het [en.casa] Meegroei bed is gemaakt van grenen en multiplex, materialen die minder duurzaam kunnen zijn dan bijvoorbeeld metaal of massief hout. Dit betekent dat het bed misschien niet zo lang meegaat als je zou willen of verwachten.
 • Nadeel 2: De uitvalbeveiliging heeft een hoogte van 27 cm. Hoewel dit in veel gevallen voldoende zal zijn, is er een kans dat oudere kinderen of kinderen die heel actief zijn in hun slaap hier overheen kunnen rollen en uit bed kunnen vallen.
 • Nadeel 3: De hoogte van de bedbodem is 9 cm. Dit kan betekenen dat er onder het bed weinig ruimte is voor opslag, wat voor sommige mensen een handige mogelijkheid van een kinderbed zou zijn.
 • Nadeel 4: Het bed is verkrijgbaar in een kleur: wit. Hoewel dit een neutrale en veelzijdige keuze is, kan het voor sommige gezinnen een nadeel zijn dat er geen andere kleuropties beschikbaar zijn voor dit bed.
 • Nadeel 5: De afmetingen van het bed zorgen ervoor dat het een ruime voetafdruk heeft (207×96 cm). Dit kan een probleem vormen in kleinere kamers waar ruimte een premium is. Zorg ervoor dat je de ruimte zorgvuldig meet voordat je dit bed kiest om er zeker van te zijn dat het past.

Na zorgvuldige evaluatie van de tien beste meegroeibedden op de markt, is het duidelijk dat het vinden van het juiste meegroeibed een oneindige impact kan hebben op zowel het comfort als de ontwikkeling van je kind. Het is essentieel om een bed te selecteren dat zowel veiligheid als comfort garandeert, maar ook de groei en veranderingen van je kind gedurende vele jaren kan ondersteunen. Of je nu op zoek bent naar iets trendy, functioneel, duurzaam of eenvoudigweg betaalbaar, er is een meegroeibed die perfect aan jouw behoeften voldoet. Investeer in een kwalitatief meegroeibed en verzekerd jezelf van slaapcomfort voor je kind in de komende jaren. In onze test hebben diverse modellen de lat hoog gelegd. De keuze is aan jou!

Inhoudsopgave