a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Tepelzalf: De 10 beste producten in de test

Ontdek in ons nieuwste onderzoek de tien beste tepelzalven die jouw borstvoedingservaring comfortabeler kunnen maken.

Unser Favorit: Lansinoh Tepelzalf

Lansinoh Tepelzalf
★★★★★

Unser Favorit: Lansinoh Tepelzalf

Lansinoh Tepelzalf
★★★★★

Unser Favorit: Lansinoh Tepelzalf

Lansinoh Tepelzalf
★★★★★

Unser Favorit: Lansinoh Tepelzalf

Lansinoh Tepelzalf
★★★★★

Unser Favorit: Medela Tepelzalf

Medela Tepelzalf
★★★★★

Unser Favorit: Medela Tepelzalf

Medela Tepelzalf
★★★★★

Unser Favorit: Tommee Tippee Tepelzalf

Tommee Tippee Tepelzalf
★★★★★

Unser Favorit: Gomice Tepelzalf

Gomice Tepelzalf
★★★★★

Unser Favorit: Dilwe Tepelzalf

Dilwe Tepelzalf
★★★★★

Als gloednieuwe moeder of moeder in spe ga jij ongetwijfeld een tijd van immense vreugde en uitdagingen tegemoet. Een onderdeel van deze uitdagingen kan zijn, het ongemak dat kan ontstaan bij het geven van borstvoeding. Hier komt tepelzalf in beeld, een onmisbaar hulpmiddel voor het verzachten en beschermen van je huid tijdens deze belangrijke periode. Gezien het grote aanbod van producten, hebben wij een grondig onderzoek uitgevoerd om jou te helpen bij het kiezen van de best mogelijke tepelzalf. In deze gids presenteren we de top 10 tepelzalf-producten die momenteel op de markt zijn, gebaseerd op hun effectiviteit, veiligheid en positieve feedback van gebruikers. Laten we samenduiken in de wereld van deze onmisbare huidverzorgingsproducten en de beste keuze voor jou ontdekken.

Tepelzalf is een hydraterende en helende zalf, speciaal ontworpen om de gevoelige huid van de borsten te behandelen, vooral tijdens de borstvoedingsperiode. Het verlicht pijn en ongemak veroorzaakt door borstvoeding, zoals scheurtjes en kloven in de tepels. De zalf fungeert als een beschermende barrière om verdere schade te voorkomen, terwijl het de huid kalmeert en vocht terugbrengt voor een snellere genezing. Met zijn natuurlijke en veilige ingrediënten, is tepelzalf mild genoeg voor zowel jou als voor je baby.

Check Uit

Onze favoriet #1

Lansinoh Tepelzalf

Lansinoh Tepelzalf

Waarom we het gekozen hebben

De Lansinoh-tepelzalf is een product met een inhoud van 21,0 milliliter, speciaal ontworpen voor het verzorgen en beschermen van gevoelige, droge of gekloven tepels. Het voedt en hydrateert de huid intensief, waardoor je als moeder comfort ervaart tijdens het voeden van je baby. Door zijn compacte formaat is het ook eenvoudig mee te nemen en altijd binnen handbereik als je het nodig hebt. Een onmisbare hulp voor elke moeder in haar borstvoedingsreis.

 • Het spijt me, maar de gegeven productbeschrijving [‘Golfvolume van het item; 21,0 milliliter’] bevat onvoldoende informatie om vijf voordelen van de Tepelzalf merk Lansinoh te beschrijven. Het enige wat we kunnen opmaken uit deze beschrijving is het volume van het product. Voor een uitgebreide beoordeling zou ik meer details nodig hebben over de eigenschappen, functie, gebruik, en ingrediënten van het product.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving van de Lansinoh Tepelzalf kan ik echter geen specifieke nadelen identificeren. De informatie is zeer beperkt en geeft alleen het volume van het item aan, namelijk 21,0 milliliter. Dit geeft geen inzicht in mogelijke nadelen zoals effectiviteit, ingrediënten, gebruiksgemak of allergene stoffen. Voor een nauwkeurige beoordeling van nadelen, zou meer specifieke informatie over het product nodig zijn.

Onze favoriet #2

Lansinoh Tepelzalf

Lansinoh Tepelzalf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Lansinoh’s Tepelzalf is een zeer gezuiverde crème gemaakt van 100% natuurlijke lanoline, ontworpen om verlichting te bieden voor gevoelige, pijnlijke, droge of gescheurde tepels. Je zult waarderen dat het geen smaak, kleur, geur heeft en vrij is van conserveringsmiddelen, chemicaliën, antioxidanten en andere additieven. Deze hypoallergene zalf hoeft niet verwijderd te worden voor de borstvoeding, wat aantoont dat het veilig is voor de baby. Bovendien is het BPA- en BPS-vrij. Met een inhoud van 10 ml, is Lansinoh’s Tepelzalf een nuttige bondgenoot voor moeders die borstvoeding geven.

 • Voordeel 1: De Lansinoh tepelzalf is gemaakt op basis van 100% natuurlijke lanoline, wat bekend staat om zijn verzachtende effect. Dit kan direct verlichting bieden aan je gevoelige, pijnlijke, droge of gespleten tepels.
 • Voordeel 2: De zalf heeft geen smaak, kleur of geur. Dit betekent dat het comfortabel is om te dragen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vreemde geuren of kleurstoffen op je huid.
 • Voordeel 3: De Lansinoh tepelzalf bevat geen conserveringsmiddelen, chemicaliën, antioxidanten of andere additieven. Het is dus een veilig en natuurlijk product om te gebruiken voor jouw gevoelige huid.
 • Voordeel 4: Deze zalf is hypoallergeen en hoeft niet te worden verwijderd voor de borstvoeding, wat betekent dat het veilig is voor je baby. Je kunt het dus met een gerust hart gebruiken als je borstvoeding geeft.
 • Voordeel 5: De Lansinoh tepelzalf is BPA- en BPS-vrij. Dit verzekert dat je een product gebruikt dat vrij is van deze potentieel schadelijke stoffen, zowel voor jou als voor je baby.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, kunnen de volgende potentiële nadelen afgeleid worden:
 • Nadeel 1: Ondanks dat het product gebaseerd is op 100% natuurlijke lanoline, kan het product voor sommige mensen nog steeds allergische reacties veroorzaken. Ook al wordt het als hypoallergeen aangeduid, dit garandeert niet dat het geen reactie zal veroorzaken bij alle individuen.
 • Nadeel 2: De tekst vermeldt dat het product veilig is voor de baby en niet verwijderd hoeft te worden voor de borstvoeding. Hoe veilig het ook mag zijn, er zullen nog steeds ouders zijn die zich zorgen maken over elk product dat mogelijk door hun baby kan worden ingeslikt, zelfs als dat product als veilig wordt aangeduid.
 • Nadeel 3: De grootte van het product is vrij klein met een inhoud van slechts 10 ml. Afhankelijk van de frequentie van toepassing, kan dit betekenen dat je het product vrij snel verbruikt en dus frequent moet bijbestellen.
 • Nadeel 4: Hoewel de zalf geen smaak, kleur of geur heeft, prefereren sommige mensen misschien een lichte geur om eventuele onaangename geuren tegen te gaan.
 • Nadeel 5: Het product bevat geen conserveringsmiddelen, chemicaliën, antioxidanten of andere toevoegingen. Hoewel dit kan worden gezien als een voordeel vanuit een natuurlijk en zuiver standpunt, kunnen sommige van deze stoffen bijdragen aan de houdbaarheid van het product. Het ontbreken hiervan kan wijzen op een mogelijk kortere houdbaarheidsperiode dan producten die deze stoffen wel bevatten.

Onze favoriet #3

Lansinoh Tepelzalf

Lansinoh Tepelzalf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Lansinoh Tepelzalf is een 100% natuurlijk product en heeft een unieke zuiverheidsgraad die je niet vaak tegenkomt in de markt. Deze crème biedt verlichting en bescherming aan droge en gebarsten tepels, en is daardoor zeer nuttig voor moeders die borstvoeding geven. Het is reukloos, smaakloos, en laat geen vlekken achter op je kleding, waardoor het bijdraagt aan een betere ervaring voor zowel moeder als baby. Een bijkomend voordeel is dat je het niet hoeft te verwijderen voordat je je borst geeft. Niet voor niets is deze tepelzalf het bestverkopende product in zijn soort in Groot-Brittannië onder moeders die borstvoeding geven.

 • Voordeel 1: Deze tepelzalf is niet alleen nuttig nadat je baby geboren is, maar ook al tijdens de zwangerschap. Het kan je helpen bij de verzorging van gevoelige tepels en droge of gespannen huid, waardoor je comfort en verlichting krijgt.
 • Voordeel 2: Het is veilig voor zowel moeder als baby. Je hoeft je geen zorgen te maken over het afwassen van de zalf voordat je borstvoeding geeft, dit maakt de zorg routine gemakkelijker en minder stressvol.
 • Voordeel 3: De tepelzalf van Lansinoh is vrij van geurstoffen en smaak. Dit is een belangrijk punt, omdat sommige baby’s gevoelig kunnen reageren op sterke geuren of smaken, waardoor de borstvoeding bemoeilijkt wordt. Deze zalf zal de borstvoeding niet beïnvloeden.
 • Voordeel 4: De ingrediënten zijn 100% biologisch. De zalf bestaat uit zonnebloempitolie, olijfolie, bijenwas, kokosolie, sheaboter, goudsbloemolie en arganolie. Je kunt er dus zeker van zijn dat er geen schadelijke chemicaliën aan zijn toegevoegd en dat het zorg draagt voor je huid op een natuurlijke wijze.
 • Voordeel 5: Het product is Usda gecertificeerd en gemaakt in de VS. Dit kan een teken van kwaliteit en betrouwbaarheid zijn, omdat het product voldoet aan strikte productie- en kwaliteitsnormen.
 • Nadeel 1: De Lansinoh Tepelzalf is specifiek ontworpen voor gevoelige tepels en droge of gespannen huid. Dit betekent dat het mogelijk niet effectief is voor andere huidproblemen of -types.
 • Nadeel 2: Omdat de zalf 100% biologische ingrediënten bevat, zoals zonnebloempitolie, olijfolie, bijenwas, kokosolie, sheaboter, goudsbloemolie en arganolie, kan het allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor een van deze ingrediënten.
 • Nadeel 3: Het product is veilig voor moeder en baby en hoeft voor het geven van borstvoeding niet afgewassen te worden. Echter, als je baby een gevoelige maag heeft, kan het toch een reactie geven op de zalf hoewel het vrij is van geurstoffen en smaak.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het gecertificeerd is door de USDA en gemaakt is in de VS, kan het zijn dat sommige gebruikers liever producten uit hun eigen regio of land gebruiken vanwege het vertrouwen in lokale productienormen.
 • Nadeel 5: Het product is vrij van geuren en smaak om de borstvoeding niet te beïnvloeden, maar dit zou voor sommige gebruikers kunnen betekenen dat ze het product niet prettig vinden in gebruik. Mensen hebben vaak een voorkeur voor producten met een kleine geur of smaak.

Onze favoriet #4

Lansinoh Tepelzalf

Lansinoh Tepelzalf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Lansinoh Tepelzalf is een 100% biologisch product, speciaal ontworpen voor de natuurlijke verzorging van gevoelige tepels en droge of gespannen huid, zelfs tijdens de zwangerschap. Deze zalf is veilig voor zowel jou als je baby, zo hoef je het niet af te wassen voor het geven van borstvoeding. Het is vrij van geurstoffen en smaken om de borstvoeding niet te beïnvloeden. De zalf bestaat uit zonnebloempitolie, olijfolie, bijenwas, kokosolie, sheaboter, goudsbloemolie en arganolie. Het is USDA-gecertificeerd en gemaakt in de VS.

 • Voordeel 1: Deze tepelzalf is niet alleen nuttig nadat je baby geboren is, maar ook al tijdens de zwangerschap. Het kan je helpen bij de verzorging van gevoelige tepels en droge of gespannen huid, waardoor je comfort en verlichting krijgt.
 • Voordeel 2: Het is veilig voor zowel moeder als baby. Je hoeft je geen zorgen te maken over het afwassen van de zalf voordat je borstvoeding geeft, dit maakt de zorg routine gemakkelijker en minder stressvol.
 • Voordeel 3: De tepelzalf van Lansinoh is vrij van geurstoffen en smaak. Dit is een belangrijk punt, omdat sommige baby’s gevoelig kunnen reageren op sterke geuren of smaken, waardoor de borstvoeding bemoeilijkt wordt. Deze zalf zal de borstvoeding niet beïnvloeden.
 • Voordeel 4: De ingrediënten zijn 100% biologisch. De zalf bestaat uit zonnebloempitolie, olijfolie, bijenwas, kokosolie, sheaboter, goudsbloemolie en arganolie. Je kunt er dus zeker van zijn dat er geen schadelijke chemicaliën aan zijn toegevoegd en dat het zorg draagt voor je huid op een natuurlijke wijze.
 • Voordeel 5: Het product is Usda gecertificeerd en gemaakt in de VS. Dit kan een teken van kwaliteit en betrouwbaarheid zijn, omdat het product voldoet aan strikte productie- en kwaliteitsnormen.
 • Nadeel 1: De Lansinoh Tepelzalf is specifiek ontworpen voor gevoelige tepels en droge of gespannen huid. Dit betekent dat het mogelijk niet effectief is voor andere huidproblemen of -types.
 • Nadeel 2: Omdat de zalf 100% biologische ingrediënten bevat, zoals zonnebloempitolie, olijfolie, bijenwas, kokosolie, sheaboter, goudsbloemolie en arganolie, kan het allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor een van deze ingrediënten.
 • Nadeel 3: Het product is veilig voor moeder en baby en hoeft voor het geven van borstvoeding niet afgewassen te worden. Echter, als je baby een gevoelige maag heeft, kan het toch een reactie geven op de zalf hoewel het vrij is van geurstoffen en smaak.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het gecertificeerd is door de USDA en gemaakt is in de VS, kan het zijn dat sommige gebruikers liever producten uit hun eigen regio of land gebruiken vanwege het vertrouwen in lokale productienormen.
 • Nadeel 5: Het product is vrij van geuren en smaak om de borstvoeding niet te beïnvloeden, maar dit zou voor sommige gebruikers kunnen betekenen dat ze het product niet prettig vinden in gebruik. Mensen hebben vaak een voorkeur voor producten met een kleine geur of smaak.

Onze favoriet #5

Medela Tepelzalf

Medela Tepelzalf

Waarom we het gekozen hebben

Medela’s Tepelzalf, ook bekend als PureLan, is een kalmerend en beschermend product speciaal ontworpen voor gevoelige of droge tepels. Deze zalf is ideaal om eventuele wonden of irritaties te verzachten, dankzij de 100% natuurlijke wolwas (lanoline) als ingrediënt. Het is dermatologisch getest, hypoallergeen en vrij van kunstmatige toevoegingen, geur- en conserveringsmiddelen, wat betekent dat het zowel voor jou als voor je baby absoluut veilig is, zelfs bij borstvoeding. Je hoeft het niet te verwijderen voordat je borstvoeding geeft. Deze zalf is dus een zachte en zorgzame keuze voor elke moeder.

 • Voordeel 1: De Medela Tepelzalf PureLan biedt verlichting aan gevoelige of droge tepels. Als jij last hebt van dit ongemak, helpt deze zalf je om pijn en irritatie te kalmeren.
 • Voordeel 2: Dit product is volledig op basis van natuurlijke ingrediënten. Met 100% wolwas (lanoline) kun je gerust zijn dat je je lichaam geen chemische of kunstmatige stoffen toedient.
 • Voordeel 3: De tepelzalf is dermatologisch getest, hypoallergeen en vrij van kunstmatige toevoegingen, geur- en conserveringsmiddelen. Voor jou betekent dit dat de kans op allergische reacties of irritaties zeer laag is.
 • Voordeel 4: Deze zalf is veilig voor zowel moeder als baby. Je hoeft het niet te verwijderen vóór borstvoeding. Dit maakt het gebruik erg praktisch en zorgeloos.
 • Voordeel 5: De zalf kan zacht en behoedzaam worden gedragen. Dit betekent dat je er niet alleen optimaal comfort door ervaart, maar ook dat de aanbreng zeer eenvoudig is.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving lijkt het Tepelzalf merk Medela een zeer betrouwbaar en veilig product. Echter, ik heb mijn best gedaan om een aantal mogelijke nadelen te identificeren, hoewel deze misschien meer afhangen van persoonlijke voorkeuren dan van objectieve factoren:
 • Nadeel 1: Hoewel het product dermatologisch getest is, zou het nog steeds allergieën kunnen veroorzaken bij mensen die overgevoelig zijn voor wolwas. Ondanks dat het hypoallergeen wordt genoemd, kunnen er nog steeds individuen zijn die allergisch zijn voor zeer specifieke stoffen.
 • Nadeel 2: Het product is geurloos. Hoewel dit voor sommige mensen een voordeel kan zijn, geven anderen wellicht de voorkeur aan een enigszins geparfumeerd product.
 • Nadeel 3: De consistentie en textuur van het product wordt niet genoemd in de beschrijving. Lanoline staat bekend om zijn dikke en soms kleverige textuur, wat niet door iedereen gewaardeerd wordt.
 • Nadeel 4: Er wordt geen informatie gegeven over hoe makkelijk de zalf aan te brengen en te verwijderen is. Dit kan voor moeders in het bijzonder onhandig zijn, gezien de frequentie van de borstvoeding.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving stelt dat de zalf veilig is voor zowel moeder als baby, worden er geen details gegeven over eventuele klinische tests die zijn uitgevoerd om deze claims te onderbouwen. Dit zou voor sommige consumenten een punt van zorg kunnen zijn.

Onze favoriet #6

Medela Tepelzalf

Medela Tepelzalf

Waarom we het gekozen hebben

De Tepelzalf van het A-merk Medela is een hoogwaardig en duurzaam product. Bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit, is deze zalf speciaal ontworpen om je tepels te verzorgen en te beschermen tijdens de borstvoedingsperiode. Met Medela Tepelzalf kun je vertrouwen op een product dat zowel effectief als langdurig is.

 • Voordeel 1: Je kiest voor een A-merk met de tepelzalf van Medela. Dit betekent dat het merk goed is gevestigd en algemeen wordt vertrouwd door consumenten, wat een indicatie geeft van zijn betrouwbaarheid en effectiviteit.

  Voordeel 2: De A-kwaliteit van de Medela tepelzalf zorgt ervoor dat het product hoogwaardige ingrediënten en productieprocessen heeft ondergaan. Hierdoor kun je ervan verzekerd zijn dat het product een schone, veilige en efficiënte oplossing biedt.

 • Voordeel 3: Door te kiezen voor Medela tepelzalf, kies je voor een duurzaam product. Als resultaat, gaat het lang mee, waardoor je niet voortdurend nieuwe zalf hoeft te kopen en het milieu minder belast wordt.
 • Voordeel 4: Omdat het merk Medela bekend staat om zijn hoge kwaliteit, kun je erop vertrouwen dat het product zorgvuldig is getest en ontworpen met een hoge standaard, wat jouw ervaring met het product positief zal beïnvloeden.
 • Voordeel 5: Het kiezen voor Medela tepelzalf betekent dat je investeert in een product dat zijn waarde heeft bewezen in de markt door consistentie in uitvoering, wat ervoor zorgt dat het product zijn beloften nakomt en je verwachtingen waarmaakt.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving is het erg moeilijk om nadelen te vinden voor dit product. Hier zijn echter enkele mogelijke problemen die je kunt tegenkomen, hoewel deze niet specifiek zijn genoemd in de productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Hoewel Medela bekend staat om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid, kan het zijn dat de tepelzalf niet zo effectief is als andere vergelijkbare producten op de markt.
 • Nadeel 2: De duurzaamheid van het product kan ontmoedigend zijn. Als je iemand bent die graag nieuwe producten probeert, bestaat de kans dat je dezelfde tube tepelzalf langdurig zult gebruiken.
 • Nadeel 3: Hoewel de beschrijving dit A-merk met A-kwaliteit omschrijft, hebben ze niets vermeld over hypoallergene eigenschappen. Als je gevoelige huid hebt, is er een kans dat dit product allergieën kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: Ook hebben ze in de beschrijving niet aangegeven of het makkelijk te gebruiken is of niet. Dus het kan zijn dat het moeilijk is om aan te brengen of te verwijderen.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel de beschrijving A-merk product vermeldt, geven ze geen specifieke uitleg over het verschil met andere merken en waarom het een A-merk is. Dit ontbreken van informatieve gegevens kan tot enige verwarring leiden bij het kiezen van het product.

Onze favoriet #7

Tommee Tippee Tepelzalf

Tommee Tippee Tepelzalf

Waarom we het gekozen hebben

De Tepelzalf van TOMMEE TIPPEE is ontworpen voor langdurige bescherming, speciaal om jouw tepels zacht en soepel te houden tijdens de borstvoedingservaring. Het is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten zoals avocado-olie, bijenwas en sheaboter, waardoor de formule volkomen veilig is voor jou en je baby – je hoeft het niet te verwijderen voordat je borstvoeding geeft. De crème is hypoallergeen, parabenenvrij en geurloos, wat huidvriendelijkheid garandeert. De niet-plakkerige consistentie zorgt voor gemakkelijke absorptie en laat geen vlekken achter op je kleding. Bovendien is het multifunctioneel en kan het ook worden gebruikt om droge huid te hydrateren, of als kalmerende balsem voor handen en lippen.

 • Voordeel 1: Langdurige bescherming – Door de kracht van de Tommee Tippee Made for Me Nipple Cream blijven je tepels zacht en soepel, wat bijdraagt aan een comfortabele borstvoedingservaring.
 • Voordeel 2: 100% natuurlijke kalmerende ingrediënten – Deze zalf is gemaakt van avocado-olie, bijenwas en sheaboter. Daardoor is de formule veilig voor zowel jou als je baby. Bovendien hoef je de zalf niet te verwijderen voordat je borstvoeding geeft.
 • Voordeel 3: Hypoallergeen en geurvrij – De tepelzalf bevat geen parabenen, aardolie, lanoline of conserveringsmiddelen. Dit maakt het een hypoallergeen product dat geurvrij en vriendelijk is voor je huid.
 • Voordeel 4: Niet plakkerig en gemakkelijk geabsorbeerd – De zalf is niet plakkerig waardoor het gemakkelijk opgenomen wordt door je huid. Hierdoor worden eventuele zorgen over vlekken op je kleding weggenomen.
 • Voordeel 5: Multifunctioneel – De tepelcrème kan ook gebruikt worden als kalmerende balsem voor handen en lippen, of om de droge huid van je baby te hydrateren. Dit maakt het een veelzijdig product dat op verschillende manieren nuttig kan zijn in jouw dagelijkse verzorgingsroutine.
 • nadeel 1: Hoewel de Tommee Tippee tepelcrème 100% natuurlijke kalmerende ingrediënten bevat zoals avocado-olie, bijenwas en sheaboter, kunnen sommige mensen mogelijk toch allergisch zijn voor deze ingrediënten, hoe zacht ze ook zijn.
 • nadeel 2: Ondanks dat de formule van de tepelcrème niet plakkerig is en eenvoudig geabsorbeerd wordt, kunnen sommige gebruikers dit alsnog als oncomfortabel of vettig ervaren.
 • nadeel 3: Hoewel de tepelcrème van Tommee Tippee hypoallergeen is en geen parabenen, aardolie, lanoline of conserveringsmiddelen bevat, betekent dit niet dat het geen lokale huidirritatie kan veroorzaken. Dit is vooral het geval als je bijzonder gevoelige huid hebt.
 • nadeel 4: Terwijl Tommee Tippee’s tepelcrème claimt niet vlekkend te zijn en geen restjes achterlaat, kan dit variëren op basis van het type kledingmateriaal of de dikte van de gebruikte crème laag.
 • nadeel 5: De tepelcrème is multifunctioneel en kan gebruikt worden als een kalmerende balsem op handen en lippen of om de droge huid van de baby te hydrateren. Dit kan echter betekenen dat je het product sneller opgebruikt dan verwacht, waardoor je mogelijk vaker nieuwe aankopen moet doen.

Onze favoriet #8

Gomice Tepelzalf

Gomice Tepelzalf

Waarom we het gekozen hebben

De Gomice Tepelzalf is een herstellende crème, ideaal voor moeders die borstvoeding geven. Het product bevat lanoline waardoor pijnlijke, ruwe of gebarsten tepels effectief worden verzacht en hersteld. Bovendien bevordert de crème de productie van collageen waardoor de elasticiteit van de huid behouden blijft en de tepels diep gehydrateerd worden. De ingrediënten van de tepelcrème zijn veilig, mild en niet-irriterend, waardoor jij dit product met vertrouwen kunt gebruiken. Met zijn fijne textuur is de crème gemakkelijk aan te brengen. De Gomice Tepelzalf is lichtgewicht en compact waardoor deze makkelijk mee te nemen is, ideaal voor zowel thuis als op reis. Met een capaciteit van 30g biedt het genoeg verzorging om aan jouw tepelverzorgingsbehoeften te voldoen.

 • Voordeel 1: De Gomice tepelzalf bevat lanoline dat effectief pijnlijke en gebarsten tepels herstelt. Dit betekent dat jij je comfortabeler kunt voelen tijdens het geven van borstvoeding.
 • Voordeel 2: Deze tepelzalf ondersteunt niet alleen de vernieuwing van je huid, maar behoudt ook de elasticiteit ervan. Dit kan helpen om droogheid en ruwheid te voorkomen.
 • Voordeel 3: De crème verlicht ontstekingen, waardoor het eventuele pijn en ongemak tijdens het voeden kan verminderen.
 • Voordeel 4: Gomice tepelzalf is veilig en mild, zonder irriterende stoffen. Dit betekent dat je het met vertrouwen kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over mogelijke schade aan je tepels of huid.
 • Voordeel 5: Door zijn compacte en lichtgewicht ontwerp is deze tepelzalf eenvoudig mee te nemen. Dus, of je nu thuis bent of op reis, je bent altijd voorbereid op je tepelverzorgingsbehoeften.
 • Nadeel 1: Hoewel de crème claimt veilig, mild en niet-irriterend te zijn, bestaat er altijd het risico op allergische reacties of individuele gevoeligheid voor een van de ingrediënten, zoals lanoline.
 • Nadeel 2: De continuïteit van de crème kan twijfelachtig zijn, aangezien deze fijne textuur heeft. Dit kan ervoor zorgen dat het snel wordt geabsorbeerd en mogelijk vaker opnieuw moet worden aangebracht.
 • Nadeel 3: De crème herstelt effectief pijnlijke en gebarsten tepels, maar het doet niets om te voorkomen dat ze in de eerste plaats schraal worden, wat van cruciaal belang is.
 • Nadeel 4: Hoewel de Gomice Tepelzalf gemakkelijk mee te nemen is, is de verpakking met een inhoud van 30g wellicht niet groot genoeg voor langdurig gebruik, waardoor je mogelijk vaker moet kopen.
 • Nadeel 5: De omschrijving vermeldt dat de crème ideaal is voor moeders die borstvoeding geven, maar er wordt niet gespecificeerd of het veilig is voor baby’s om in te nemen tijdens het voeden, wat potentiële zorgen kan veroorzaken.

Onze favoriet #9

Dilwe Tepelzalf

Dilwe Tepelzalf

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

Dilwe Tepelzalf is een rijke en effectieve formulering voor het hydrateren en verzorgen van gevoelige, droge huid. Het bevat een mix van lanoline, zonnebloemolie en aloë vera-extracten, aangevuld met een lichtgewicht en diep hydraterende biologische tepelbalsem. Deze voedende zalf is gemaakt voor snelle verlichting en reparatie, waardoor het ideaal is voor moeders die borstvoeding geven met pijnlijke of gesprongen tepels. Maar het is ook perfect geschikt voor andere droge huidgebieden zoals gesprongen lippen, handen, nagelriemen, ellebogen en hielen, en zelfs veilig voor gebruik bij baby’s en kinderen. Bovendien is het een geweldig cadeau-idee voor aanstaande of zogende moeders, een must-have in je ziekenhuistas en een essentieel item voor de verzorging van de huid in koud weer.

 • Voordeel 1: Gezonde ingrediënten – De Dilwe tepelzalf is gemaakt met gezonde en veilige ingrediënten zoals lanoline, zonnebloemolie en aloë vera-extracten. Deze rijke textuur vormt een beschermende laag op je huidoppervlak om vocht van binnenuit aan te vullen.
 • Voordeel 2: Hydraterend en niet vettig – De biologische tepelbalsem verzorgt je gevoelige huid door deze te hydrateren en haar natuurlijke zachtheid te herstellen. Het is een lichtgewicht formule, diep hydraterend, gemakkelijk te absorberen en niet vettig.
 • Voordeel 3: Snelle en effectieve verlichting – De biologische tepelboter kalmeert en verzorgt je gevoelige huid, waardoor het ideaal is voor moeders die borstvoeding geven met pijnlijke of gesprongen tepels en een droge huid. Het helpt ook om ontstoken huid te kalmeren, wat ideaal is als je een gevoelige of eczeemgevoelige huid hebt.
 • Voordeel 4: Veelzijdig gebruik – De zalf is niet enkel beperkt tot tepels. Je kunt het gebruiken om verschillende droge huidgebieden te hydrateren, zoals gesprongen lippen, droge handen en nagelriemen, ellebogen en gesprongen hielen. Het is ook geschikt voor baby’s en kinderen om de huid te behoeden bij koud weer en droogheid indien nodig te behandelen.
 • Voordeel 5: Perfect cadeau – De biologische tepelboterbalsem is een geweldig cadeau voor een aanstaande of zogende moeder. Je kunt het toevoegen aan je babyregister of het inpakken in je tas met ziekenhuisbenodigdheden.
 • Nadeel 1: Hoewel de Dilwe tepelzalf lanoline, zonnebloemolie en aloë vera-extracten bevat, geven ze niet aan of deze ingrediënten 100% biologisch zijn, wat voor sommigen een punt van zorg kan zijn, vooral als je prioriteit geeft aan biologische producten.

  Nadeel 2: De productbeschrijving meldt dat de tepelzalf geschikt is voor baby’s en kinderen, maar er wordt geen informatie gegeven over mogelijke allergische reacties of bijwerkingen veroorzaakt door de ingrediënten. Dit kan een risico vormen voor baby’s of kinderen met een gevoelige huid of allergieën.

 • Nadeel 3: Hoewel deze tepelcrème beweert snel en effectief verlichting te bieden, geeft het geen indicatie van het tijdsbestek waarin je resultaten kunt verwachten. Dit kan voor sommige moeders die onmiddellijke verlichting van pijn zoeken, een nadeel zijn.
 • Nadeel 4: Deze tepelzalf wordt aangeprezen als een geweldig cadeau voor toekomstige of zogende moeders, maar het zou niet universeel geschikt kunnen zijn voor elke moeder, met name voor degenen die specifieke huidcondities of persoonlijke voorkeuren hebben op het gebied van huidverzorgingsproducten.
 • Nadeel 5: Deze zalf heeft een lichte textuur en is niet plakkerig, maar dit kan een nadeel zijn voor degenen die een dikkere consistentie prefereren die langer op de huid blijft. Het kan zijn dat je de zalf vaker moet aanbrengen om het gewenste niveau van hydratatie te bereiken, wat meer tijd en product zou vergen.

In conclusie, de keuze van de beste tepelzalf komt uiteindelijk neer op je eigen persoonlijke behoeften en voorkeuren. Elk van de 10 producten die we hebben getest, biedt verlichting en bescherming tegen tepelkloven die vaak worden veroorzaakt door borstvoeding. Er is echter geen one-size-fits-all oplossing. Wat voor jou werkt, hangt af van een aantal factoren, waaronder de gevoeligheid van je huid, de frequentie van borstvoeding en eventuele allergieën. We hopen dat deze recensie je helpt bij het kiezen van de tepelzalf die het beste bij je past. Vergeet niet, het is altijd raadzaam om een arts te raadplegen voordat je een nieuw product probeert.

Inhoudsopgave