a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Driewieler: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 driewielers getest in ons nieuwste onderzoek en vind de beste voor jouw behoeften.

Welkom bij het meest recente onderzoek naar de 10 beste driewielers op de markt! Of je nu op zoek bent naar de perfecte driewieler voor jouw kleintje om zijn of haar evenwichtsgevoel te ontwikkelen of je bent een gepassioneerde verzamelaar op zoek naar de nieuwste toevoeging aan je collectie, je bent op de juiste plaats. Wij hebben de nieuwste, meest populaire en best gewaardeerde driewielers uitgeprobeerd en getest. Lees verder om te ontdekken welke driewieler het beste aan jouw behoeften voldoet. Het maakt niet uit of je prioriteit ligt bij veiligheid, stijl, comfort of duurzaamheid; wij hebben de perfecte optie voor je.

Een driewieler is een voertuig, vergelijkbaar met een fiets, maar dan met drie wielen in plaats van twee. Deze extra wiel biedt stabiliteit en maakt het voertuig ideaal voor jonge kinderen die nog leren te balanceren, of voor volwassenen die extra ondersteuning nodig hebben. Driewielers komen in verschillende maten en stijlen, sommige met pedalen en anderen met een motor. Of je nu leert fietsen of gewoon meer stabiliteit wilt, een driewieler kan een geweldige optie voor jou zijn.

Check Uit

Onze favoriet #1

Smoby Driewieler

Smoby Driewieler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Smoby Be Fun Driewieler is een robuust, lichtgewicht en veilig voertuig dat met je kind meegroeit, ideaal voor kinderen van 15 maanden tot meer dan 3 jaar. Het bevat prachtige functies zoals een stalen frame, veiligheidsgordel, en vrijloopvoorziening voor de veiligheid van je kind. De driewieler heeft daarnaast handige extra’s zoals een kiep- en stuurvergrendeling en een eenvoudig te verwijderen ouderstok. Het comfort wordt verzekerd door de ergonomisch ontworpen zitting die in 2 standen verstelbaar is en antislip pedalen waarop het kind zijn voeten kan rusten. Als extra voordeel voor de ouders heeft de driewieler bovendien een in hoogte verstelbare ouderstok. Het product wordt geproduceerd in Spanje en komt met een garantie van 2 jaar.

 • Voordeel 1: Als ouder zul je het fijn vinden dat de Smoby driewieler 2-in-1 schaalbaar is. Hij is ontworpen om zich te ontwikkelen met je kind vanaf 15 maanden tot meer dan 3 jaar, en ondersteunt zo de motorische ontwikkeling van jouw kleintje tijdens deze cruciale jaren.
 • Voordeel 2: Veiligheid is een hoge prioriteit met de Be Fun driewieler. Hij is robuust gebouwd en beschikt over verschillende veiligheidsfuncties voor jouw kind, waaronder een stalen frame, een veiligheidsgordel en een vrijloopvoorziening.
 • Voordeel 3: De driewieler is ook zeer praktisch in gebruik. Het heeft handige functies zoals een kiep- en stuurvergrendeling. Daarnaast is de ouderstok eenvoudig en snel te verwijderen om ruimte te besparen.
 • Voordeel 4: Comfort voor jouw kind en jouzelf worden niet over het hoofd gezien. De Be Fun driewieler heeft een in 2 standen verstelbare zitting met een ergonomisch design. Wanneer jouw kind moe wordt, kunnen de voetjes rusten op de antislip pedalen zonder dat ze moeten draaien.
 • Voordeel 5: Voor het comfort van de ouders is er eveneens gedacht aan een in hoogte verstelbare ouderstok. Deze kan op 3 verschillende posities worden ingesteld, waardoor er altijd een aangename hoogte is voor het duwen van de driewieler.
 • Het evalueren van een Driewieler merk Smoby op basis van de informatie die je hebt gegeven, kunnen de volgende nadelen naar voren worden gebracht:
 • Nadeel 1: De driewieler is ontworpen om te schalen met de leeftijd van je kind, van 15 maanden tot meer dan 3 jaar. Dit betekent dat het mogelijk niet geschikt is voor jongere of oudere kinderen.
 • Nadeel 2: Hoewel de zitting in twee standen verstelbaar is, kan dit beperkt zijn als je kind een specifieke zitvoorkeur heeft of groter is dan de gemiddelde leeftijdsgroep.
 • Nadeel 3: De driewieler heeft veel veiligheidsvoorzieningen, zoals een veiligheidsgordel, een vrijloopvoorziening en een stalen frame, wat kan betekenen dat je kind niet in staat is om de fiets onafhankelijk te hanteren en te verkennen.
 • Nadeel 4: De driewieler heeft veel functies die handig kunnen zijn in het dagelijks leven, maar ze kunnen ook overweldigend zijn voor een jong kind en ervoor zorgen dat het speeltje complexer wordt dan nodig is.
 • Nadeel 5: Het product is gemaakt in Spanje. Hoewel dit geen direct nadeel is, als je een sterke voorkeur heeft voor lokaal gemaakte producten of specifieke landen, kan dit een nadeel voor je zijn.

Onze favoriet #2

Turefans Driewieler

Turefans Driewieler

Waarom we het gekozen hebben

De TureFans driewieler is een veelzijdig kindervoertuig ontworpen om met jouw kind mee te groeien, met aanpasbare vormen die variëren van een bestuurbare duw- en trekwagen tot een zelfstandige driewieler. De hoogwaardige rubberen banden van deze driewieler hoeven niet te worden opgeblazen en bieden een explosieveilige, schokabsorberende rijervaring. Bovendien leveren de verstelbare duwstang en het ademende zitje een comfortabele ervaring voor de gebruiker. Handige functies zoals een mandje aan de voor- en achterkant en een opbergzakje bij de duwstang bieden ruimte voor comfortabele opslag van zowel kinder- als oudergerichte items. De overkapping kan worden aangepast tegen regen en zon. En het beste gedeelte? Dit product wordt snel geleverd vanuit een magazijn in Frankrijk.

 • Voordeel 1: Dit driewieler van TureFans is geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Het is ontworpen om met je kind mee te groeien, wat betekent dat je enkele onderdelen kunt verwijderen naarmate je kind ouder wordt. Het verandert van een push-pull-modus, naar rijden met ondersteunde push-pull-modus, naar free riding-modus.
 • Voordeel 2: Het biedt veiligheid voor je kind. De banden zijn gemaakt van een hoog aandeel rubber, die niet opgeblazen hoeven te worden, explosieveilig zijn, schokabsorberend, en niet gemakkelijk te beschadigen. Dit zorgt voor een veilige rit voor je kind op alle terreinen.
 • Voordeel 3: Dit driewieler zorgt voor een hoge mate van comfort. De hoek van de duw-trekstang kan worden aangepast voor ouders van verschillende lengtes. Daarnaast is het zitmateriaal ademend om zelfs in de hete zomer een comfortabele ervaring voor je kind te bieden. De verstelbare luifel aan de bovenkant kan ook je kind beschermen tegen regen en ultraviolette straling.
 • Voordeel 4: Het driewieler komt met handige opbergruimte. Het heeft een mandje aan de voor- en achterkant waar je allerlei babyproducten in kwijt kunt, evenals een opbergzakje aan de duwstang voor je mobiele telefoon en dergelijke.
 • Voordeel 5: De levering van dit driewieler is snel. Het magazijn bevindt zich in Frankrijk, waardoor de wachttijd voor klanten wordt verkort. Dit betekent dat je zo snel mogelijk van alle voordelen van dit driewieler kunt genieten.
 • Nadeel 1: Hoewel het driewieler aanpasbaar is voor verschillende leeftijden, kan dit ook een mogelijk nadeel zijn. Het feit dat je onderdelen moet verwijderen of toevoegen naarmate het kind ouder wordt, kan extra moeite betekenen en de kans op het verliezen van deze onderdelen vergroten.
 • Nadeel 2: Veiligheid wordt benadrukt, met name de kwaliteit van de banden. Echter, het feit dat ze niet opgeblazen hoeven te worden, kan betekenen dat je minder controle hebt over de hardheid van de banden, wat invloed kan hebben op de comfort van de rit.
 • Nadeel 3: Hoewel de hoek van de duw-trekstang kan worden aangepast, wordt er niet gespecificeerd hoe breed het bereik van aanpassingen is. Ouders die erg lang of kort zijn, hebben mogelijk nog steeds moeite om de stang comfortabel te gebruiken.
 • Nadeel 4: Het zitmateriaal is ademend, wat goed is voor de hete zomermaanden, maar mogelijk niet comfortabel of warm genoeg in de koudere maanden.
 • Nadeel 5: De levering zou snel moeten zijn, aangezien het magazijn zich in Frankrijk bevindt. Echter, er wordt vermeld dat voor sommige regio’s de logistieke dienstverlener het pakket mogelijk niet kan leveren. Dit betekent dus dat er een risico is dat je als koper je bestelling niet ontvangt en het moet annuleren, wat uiteraard een groot ongemak is.

Onze favoriet #3

Smoby Driewieler

Smoby Driewieler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Smoby Be Fun driewieler is een stevig en licht 2-in-1 voertuig dat meegroeit met je kind, ideaal voor kinderen tussen 15 maanden en 3 jaar. Dit innovatieve speelgoed ondersteunt hun motorische ontwikkeling en zorgt voor maximale veiligheid dankzij een stalen frame, veiligheidsgordel en vrijloopvoorziening. Praktisch in gebruik, het heeft een kantel- en stuurvergrendeling en een eenvoudig te verwijderen ouderstok. Het comfort van je kind is gewaarborgd met een ergonomisch gevormde zitting, die in 2 standen verstelbaar is, en antislip pedalen waar het kind zijn voeten op kan rusten zonder te draaien. En voor het comfort van de ouders is er een in hoogte verstelbare ouderstok op 3 posities. Geproduceerd in Spanje, wordt dit product geleverd met een garantie van 2 jaar.

 • Voordeel 1: De Lionelo driewieler groeit met je kind mee. Dit komt doordat de zitting voor of achter kan worden gemonteerd en je de afstand kunt besturen met een verstelbare handgreep. Als jouw kind klaar is om zelf te sturen, transformeert deze driewieler in een klassieke driewieler.
 • Voordeel 2: Comfort voor je kind is de hoogste prioriteit bij deze driewieler. Het wordt geleverd met een luifel die bescherming biedt tegen zonlicht, regen en wind. Daarnaast is er ook een voetensteun speciaal voor de kleinsten, net als een bekerhouder, tas en een ruime mand.
 • Voordeel 3: De driewieler heeft onderhoudsvrije rubberen wielen met profiel. Dankzij het hoogwaardige, zeer lichte PU-materiaal zijn deze niet door te prikken of op te pompen.
 • Voordeel 4: De Lionelo driewieler zorgt voor veiligheid tijdens het rijden met zijn 3-punts gordels. Een met schuim beklede veiligheidsbeugel beschermt je kind tegen uitvallen en het stuurwiel is van een antislip coating voorzien.
 • Voordeel 5: Deze driewieler is ook uitgerust met een handige accessoireset. Naast de ruime mand krijg je ook een tas. Bovendien is er een flessenhouder die je onder het stuur van de fiets of aan het stuur voor de ouder kunt bevestigen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Lionelo driewieler groeit met je kind en de zitting aanpasbaar is, is niet expliciet vermeld of de fiets geschikt is voor verschillende leeftijdsgroepen. Dit kan betekenen dat het niet geschikt is voor kinderen van alle leeftijden.
 • Nadeel 2: Hoewel de driewieler belooft topcomfort voor je kind, enkel door het aanbieden van een voetensteun, een bekerhouder, een tas en een ruime mand, zijn er geen comfortfuncties genoemd voor de ouder, zoals verstelbare handgrepen of een comfortabele stoel.
 • Nadeel 3: De wielen van de Lionelo-driewieler zijn gemaakt van hoogwaardig, licht PU-materiaal. Hoewel dit betekent dat ze niet hoeven te worden gepompt of doorboord, kan het materiaal minder duurzaam zijn dan traditionele rubberbanden en meer vatbaar zijn voor slijtage op de lange termijn.
 • Nadeel 4: Hoewel veiligheid een topprioriteit is met de 3-punts gordels en een met schuim beklede veiligheidsbeugel, zijn er geen extra veiligheidsfuncties genoemd, zoals reflecterende elementen voor betere zichtbaarheid ‘s nachts of veiligheidsverlichting.
 • Nadeel 5: Ondanks de inbegrepen accessoires zoals een ruime mand en tas en flessenhouder, ontbreekt er informatie over het al dan niet kunnen aanbrengen van extra accessoires. Dit kan betekenen dat je beperkt bent in het personaliseren van de driewieler voor de specifieke behoeften van je kind.

Onze favoriet #4

Lionelo Driewieler

Lionelo Driewieler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Lionelo driewieler is een kindvriendelijk voertuig dat meegroeit met je kind. Het is uniek ontworpen met een stoel die naar voren of naar achteren kan worden gemonteerd, en kan worden bestuurd door een ouder via een verstelbare handgreep, variërend van 91 cm tot 107 cm. Wanneer je kind klaar is om zelf te sturen, verandert de driewieler gemakkelijk in een klassieke driewieler. Comfort is een topprioriteit van dit product, met een aanpasbare luifel voor bescherming tegen weersomstandigheden, een voetensteun, een bekerhouder, een tas en een ruime mand. De onderhoudsvrije, rubberen wielen zijn gemaakt van hoogwaardig, licht PU-materiaal. Veiligheid wordt gegarandeerd door de 3-punts gordels, een veiligheidsbeugel bekleed met schuim en een stuur met anti-slip coating. De driewieler voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN 71. De set bevat ook een ruime mand en tas, en een flessenhouder die zowel onder het stuur van de fiets als aan het stuur voor de ouder kan worden bevestigd.

 • Voordeel 1: De Lionelo driewieler groeit met je kind mee. Dit komt doordat de zitting voor of achter kan worden gemonteerd en je de afstand kunt besturen met een verstelbare handgreep. Als jouw kind klaar is om zelf te sturen, transformeert deze driewieler in een klassieke driewieler.
 • Voordeel 2: Comfort voor je kind is de hoogste prioriteit bij deze driewieler. Het wordt geleverd met een luifel die bescherming biedt tegen zonlicht, regen en wind. Daarnaast is er ook een voetensteun speciaal voor de kleinsten, net als een bekerhouder, tas en een ruime mand.
 • Voordeel 3: De driewieler heeft onderhoudsvrije rubberen wielen met profiel. Dankzij het hoogwaardige, zeer lichte PU-materiaal zijn deze niet door te prikken of op te pompen.
 • Voordeel 4: De Lionelo driewieler zorgt voor veiligheid tijdens het rijden met zijn 3-punts gordels. Een met schuim beklede veiligheidsbeugel beschermt je kind tegen uitvallen en het stuurwiel is van een antislip coating voorzien.
 • Voordeel 5: Deze driewieler is ook uitgerust met een handige accessoireset. Naast de ruime mand krijg je ook een tas. Bovendien is er een flessenhouder die je onder het stuur van de fiets of aan het stuur voor de ouder kunt bevestigen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Lionelo driewieler groeit met je kind en de zitting aanpasbaar is, is niet expliciet vermeld of de fiets geschikt is voor verschillende leeftijdsgroepen. Dit kan betekenen dat het niet geschikt is voor kinderen van alle leeftijden.
 • Nadeel 2: Hoewel de driewieler belooft topcomfort voor je kind, enkel door het aanbieden van een voetensteun, een bekerhouder, een tas en een ruime mand, zijn er geen comfortfuncties genoemd voor de ouder, zoals verstelbare handgrepen of een comfortabele stoel.
 • Nadeel 3: De wielen van de Lionelo-driewieler zijn gemaakt van hoogwaardig, licht PU-materiaal. Hoewel dit betekent dat ze niet hoeven te worden gepompt of doorboord, kan het materiaal minder duurzaam zijn dan traditionele rubberbanden en meer vatbaar zijn voor slijtage op de lange termijn.
 • Nadeel 4: Hoewel veiligheid een topprioriteit is met de 3-punts gordels en een met schuim beklede veiligheidsbeugel, zijn er geen extra veiligheidsfuncties genoemd, zoals reflecterende elementen voor betere zichtbaarheid ‘s nachts of veiligheidsverlichting.
 • Nadeel 5: Ondanks de inbegrepen accessoires zoals een ruime mand en tas en flessenhouder, ontbreekt er informatie over het al dan niet kunnen aanbrengen van extra accessoires. Dit kan betekenen dat je beperkt bent in het personaliseren van de driewieler voor de specifieke behoeften van je kind.

Onze favoriet #5

Smoby Driewieler

Smoby Driewieler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Smoby Driewieler is een robuuste speedster ontworpen met een zeer stabiel metalen frame en diverse veiligheidsvoorzieningen waardoor het kan worden aangepast aan de capaciteiten en leeftijd van jouw kind. De driewieler heeft een in hoogte verstelbaar en afneembaar stuur, wat zorgt voor veiligheid tijdens het rijden en ouders volledige controle geeft. Het unieke gebogen frame biedt een extreem ergonomische zitplaats voor je kind, zorgt voor rugsteun en maakt stuur- en pedaalbeheer vlot. Bovendien is het multifunctioneel – dankzij het stuurslot, de pedaalvrijloop en een meervoudig verstelbaar zadel kan het ook fungeren als een loopfiets voor kinderen vanaf 15 maanden. Met Smoby’s reputatie sinds 1924 voor constante kwaliteitscontrole, jarenlange ervaring en het gebruik van hoogwaardige materialen, is deze driewieler een veilige en betrouwbare keuze voor speelgoed.

 • Voordeel 1: De Smoby Driewieler heeft een zeer robuust metalen frame. Dit maakt de driewieler bijzonder stabiel en duurzaam, zodat je kind er gegarandeerd lang plezier van zal hebben.
 • Voordeel 2: De hoogteverstelbare en afneembare duwstang geeft je totale controle over de driewieler. Dit zorgt voor extra veiligheid tijdens de eerste fietservaringen van je kind.
 • Voordeel 3: De innovatieve en ergonomische stoel biedt een goede ondersteuning aan de rug van je kind. Dit maakt het fietsen op de driewieler comfortabel en gaat de ontwikkeling van een goede houding bij je kind na.
 • Voordeel 4: Met de verschillende verstelbare onderdelen kan de Smoby Driewieler ook functioneren als loopfiets. Dit maakt de driewieler nog veelzijdiger en zorgt ervoor dat je kind de fiets op allerlei manieren kan ontdekken.
 • Voordeel 5: De Smoby Driewieler staat garant voor kwaliteit. Met de constante kwaliteitscontroles, jarenlange ervaring en het gebruik van hoogwaardige materialen, kan je ervan uitgaan dat je een veilig speelgoed voor je kind in handen hebt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Smoby driewieler volgens de productomschrijving stevig is en heel wat veiligheidsvoorzieningen heeft, is er niets vermeld over een veiligheidsriem of -harnas. Dit zou een punt van zorg kunnen zijn, in het geval dat uw kind niet in staat is om zich zelfstandig op het zadel te houden.
 • Nadeel 2: Het stuur is in hoogte verstelbaar en afneembaar, wat betekent dat je als ouder absolute controle hebt. Dit is handig, maar kan ook resulteren in een minder leerervaring voor je kind, omdat hij of zij misschien niet leert om volledig zelfstandig te trappen en te sturen.
 • Nadeel 3: Het gebogen ontwerp van de stoel is bedoeld om de rug te ondersteunen en te zorgen voor een goede controle over het stuur en de pedalen. Dit klinkt goed, maar kan problematisch zijn voor kinderen die gewend zijn aan een standaard rechte rugsteun. Ze kunnen hierdoor een oncomfortabele zithouding hebben.
 • Nadeel 4: De Smoby driewieler kan worden omgezet in een loopfiets. Dit is ideaal voor kinderen vanaf 15 maanden, maar oudere of meer gevorderde kinderen kunnen dit verwarrend of overbodig vinden, omdat zij wellicht al bekend zijn met het trappen op de pedalen.
 • Nadeel 5: Hoewel deze driewieler wordt gemaakt door een bedrijf met een langdurige reputatie, is er geen informatie verstrekt over de duurzaamheid van de materialen. Voor ouders die prioriteit geven aan duurzaamheid en productlevensduur zou dit een nadeel kunnen zijn. Bovendien, als een kind er ruw mee omgaat, is het onbekend hoe lang de driewieler echt mee zou kunnen gaan.

Onze favoriet #6

Lionelo Driewieler

Lionelo Driewieler

Waarom we het gekozen hebben

De Lionelo Driewieler is een multifunctionele fiets, ideaal voor kinderen van 18 maanden tot 5 jaar. Deze driewieler dient in eerste instantie als toerfiets met vrijwielpedaal voor de allerkleinsten om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen, waarna het transformeert naar een klassieke driewieler. Het stuur is in hoogte verstelbaar voor maximaal comfort en de vrijloopvergrendeling zorgt ervoor dat jij de snelheid controleert, zelfs als je kind trapt. Voor extra comfort en veiligheid bij de kleintjes is er een voetsteun voorzien en rubberbanden voor een stille rit. Praktisch voor onderweg, bevat de driewieler ook een bekerhouder, fietsbel en een opbergtas voor babyspeelgoed of andere essentiële spulletjes. Zorg er echter voor dat je kind altijd onder toezicht staat en controleer of alle mechanismen vergrendeld zijn voordat je de Lionelo Driewieler gebruikt.

 • Voordeel 1: Multifunctionaliteit: De Lionelo driewieler is multifunctioneel en is geschikt voor kinderen van 18 maanden en ouder. Het begint als een toerfiets met vrijwielpedaaleenheid voor kinderen van 1,5 jaar en wordt uiteindelijk een klassieke driewieler. Dit helpt je peuter zelfstandig te leren rijden en motorische vaardigheden te ontwikkelen.
 • Voordeel 2: Verstelbare besturing: Het stuur van de driewieler is traploos in hoogte verstelbaar. Dit betekent dat het kan worden aangepast aan jouw lichaamslengte, waardoor je het hoogste comfort krijgt tijdens het sturen.
 • Voordeel 3: Veiligheid: De vrijloopvergrendeling maakt het kind onafhankelijk van de werkelijke rijsnelheid, wat betekent dat je kind kan trappen terwijl jij de snelheid onder controle hebt. De vergrendelbare besturing voorkomt dat het kind zelfstandig kan manoeuvreren, wat de veiligheid verder verhoogt.
 • Voordeel 4: Comfortabel zitten en rijden: De driewieler is ontworpen voor comfort, voorzien van een extra voetsteun voor de allerkleinsten, waardoor zelfs de kleintjes comfortabel en veilig kunnen fietsen. Je kan ook genieten van stille ritten dankzij de rubberen banden.
 • Voordeel 5: Praktische accessoires: De Lionelo driewieler wordt geleverd met handige accessoires zoals een bekerhouder, fietsbel en een opbergtas voor babyspeelgoed en alle andere essentiële babyspullen die je onderweg nodig hebt.
 • Nadeel 1: Beperkte Leeftijdsbereik – Het Lionelo merk Driewieler is specifiek ontworpen voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar. Dit betekent dat het product een beperkte houdbaarheid heeft en mogelijk niet zo nuttig of aantrekkelijk is voor kinderen buiten deze leeftijdsgroep.
 • Nadeel 2: Overmatige afhankelijkheid van toezicht – Hoewel er veiligheidsvoorzieningen zijn toegepast zoals de vrijloopvergrendeling, wordt er nadrukkelijk op aangewezen dat het kind nooit zonder toezicht mag zijn. Dus hoewel het ontworpen is om het kind enige onafhankelijkheid te bieden, vanwege veiligheidsoverwegingen, kun je als ouder misschien niet genieten van deze voordelen.
 • Nadeel 3: Beperkte rijervaring – Het feit dat het stuur vergrendeld kan worden zodat het kind niet zelf kan manoeuvreren, kan de rijervaring van het kind beperken, wat mogelijk niet bijdraagt aan hun motorische ontwikkeling en zelfstandigheid zoals beweerd.
 • Nadeel 4: Mogelijk ontoereikende opslagruimte – Hoewel het wordt geleverd met een opbergtas voor babyspeelgoed en belangrijke babyspullen, zou de ruimte nog steeds onvoldoende kunnen zijn, afhankelijk van hoeveel items je tijdens een uitje wilt meenemen.
 • Nadeel 5: Tijdrovende voorbereiding – Het product vereist dat alle mechanismen vergrendeld zijn voordat je ze gebruikt. Dit kan tijdrovend zijn voor ouders, vooral wanneer ze snel op pad willen gaan.

Onze favoriet #7

Kk Kinderkraft Driewieler

Kk Kinderkraft Driewieler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ASTON driewieler van het merk KinderKraft is een functioneel, veerkrachtig en veilig voertuig, perfect voor kinderen vanaf 9 maanden tot ongeveer 5 jaar oud. Het komt met een roteerbare zitting voor flexibiliteit, een comfortabele stoel, en een uitklapbare zonnekap om je kleintje te beschermen tegen de zon en wind. De voetsteunen zijn handig voor kinderen die niet bij de pedalen kunnen, en de fiets heeft ook een vrije loop-functie. Het heeft alle veiligheidsvoorzieningen, waaronder een verbinding tussen het stuur en de duwstang, een centrale bumper en een verstelbare gordel. Het robuuste staal en de onderhoudsvrije, lekvrije wielen maken dit een duurzaam product voor langdurig gebruik. Daarnaast biedt het ook leuke accessoires zoals een bel, een bekerhouder en een tas voor ouders, om de rit plezierig te maken voor je kleintje.

 • Voordeel 1: De ASTON driewieler, ontworpen door KinderKraft, is een zeer functionele fiets die geschikt is voor jouw kind vanaf 9 maanden tot ongeveer 5 jaar. Dankzij de draaibare zitting kan je kindje zowel naar voren als naar achteren kijken, wat een flexibel gebruik mogelijk maakt.
 • Voordeel 2: Gezien de verstelbare duwstang en de modulaire ontwerp, is deze driewieler in staat om zich aan te passen aan de groei en ontwikkeling van je kind. De fiets bevat bovendien praktische voetsteunen voor de kleintjes die nog niet bij de pedalen kunnen.
 • Voordeel 3: De KinderKraft ASTON driewieler is ontworpen met veiligheid als topprioriteit. Met de vrije loop-functie kan je kind trappen zonder de fiets aan te drijven en de verbinding tussen het stuur en duwstang zorgt ervoor dat de controle behouden blijft. Daarnaast bevatten de veiligheidsvoorzieningen een praktische rem, een centraal bevestigde bumper en verstelbare gordel.
 • Voordeel 4: Deze driewieler is vervaardigd uit massief staal, wat ervoor zorgt dat het zeer duurzaam is. Daarnaast zijn de onderhoudsvrije en lekvrije wielen zowel geschikt voor stadsritjes als parkavonturen.
 • Voordeel 5: De ASTON driewieler komt met een reeks handige accessoires zoals een bel, bekerhouder, een tas voor ouders en een mandje. Hierdoor kan jouw kind zijn/haar geliefde voorwerpen gemakkelijk meenemen onderweg en gewaarschuwd worden bij aankomst.
 • Nadeel 1: De ASTON driewieler is enkel geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot ongeveer 5 jaar, hierdoor heeft het een vrij beperkte gebruiksduur. Naarmate je kind ouder wordt, zul je deze driewieler moeten vervangen door een geschikter voertuig.
 • Nadeel 2: Hoewel de duwstang verstelbaar is, maakt de beschrijving niet duidelijk of deze ook geheel verwijderd kan worden. Dit zou een beperking kunnen zijn als je kind zelfstandig wil rijden.
 • Nadeel 3: De beschrijving vermeldt een ‘verbinding tussen het stuur en de duwstang’. Dit suggereert dat de ouder mogelijk de volledige controle over het stuur moet hebben, wat de zelfstandigheid van het kind kan beperken.

  Nadeel 4: Hoewel de onderhoudsvrije wielen praktisch kunnen zijn, kan het feit dat ze niet opgepompt kunnen worden betekenen dat er minder veerkracht of schokabsorptie is, wat kan leiden tot een minder comfortabele rit, vooral op oneffen oppervlakken.

 • Nadeel 5: De ASTON driewieler wordt geleverd met een bel, een bekerhouder, een tas voor ouderlijke benodigdheden en een gemakkelijk toegankelijke mand. Hoewel dit handig kan zijn, kunnen al deze extra functies het design belasten en mogelijk moeilijker maken om schoon te maken.

Onze favoriet #8

Olmitos Driewieler

Olmitos Driewieler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Driewieler van het merk Olmitos is een veelzijdig product dat meegroeit met je kind. Het kan op vijf verschillende manieren worden gebruikt, passend bij de leeftijd en vaardigheden van je kind, variërend van driewieler tot fiets, met of zonder pedalen. Deze adaptatie helpt je kind geleidelijk te wennen aan dit transportmiddel. Het komt met een verstelbaar stuur, dat je nadat je de zwarte schuimbescherming verwijderd hebt, kunt bevestigen. Het product heeft ook afneembare pedalen, een verstelbaar en comfortabel zadel met rugleuning en een veiligheidsgordel om de veiligheid van je kind te garanderen. Het is gemakkelijk om zonder gereedschap aanpassingen te doen, zodat het precies aan de groei en het ontwikkelingsniveau van je kind kan worden aangepast.

 • Voordeel 1: De Olmitos driewieler groeit mee met je kind, de fiets kan namelijk op 5 verschillende manieren worden gebruikt. Dit is afhankelijk van de leeftijd en de vaardigheden van je kind. Zo kan je kind altijd op een passende manier leren fietsen.
 • Voordeel 2: Het is een duurzame keuze. Dankzij de verschillende treden kun je de fiets langer gebruiken, deze gaat dus mee gedurende de verschillende fases van de groei van je kind.
 • Voordeel 3: De Olmitos driewieler is aan te passen zonder gereedschap. Met een eenvoudig systeem kun je de fiets veranderen om aan de leeftijd van je kind aan te passen.
 • Voordeel 4: De fiets is gemaakt voor comfort en veiligheid. Zo is er een comfortabele in hoogte verstelbare zitting met rugleuning en een afneembare veiligheidsgordel. Zo zit je kind altijd comfortabel en veilig op de fiets.
 • Voordeel 5: De fiets is voorzien van een verstelbaar stuur met antislip rubberen handgrepen. Naast veilig is de fiets dus ook erg handig in gebruik.
 • nadeel 1: Het product vereist eerst een verwijdering van de zwarte schuimbescherming voor de montage van het ouderstuur. Dit kan als een extra en mogelijk tijdrovende stap worden gezien tijdens de eerste installatie.
 • nadeel 2: Het product heeft vijf verschillende gebruiksmethoden, afhankelijk van de leeftijd en vaardigheid van het kind. Dit kan verwarrend zijn voor de ouders bij het kiezen van de meest geschikte methode voor hun kind en kan wat experimenteren vereisen.
 • nadeel 3: De driewieler evolueert na verloop van tijd van een driewieler naar een fiets met of zonder pedalen. Dit betekent dat de ouders de driewieler regelmatig moeten aanpassen, wat mogelijk extra moeite en tijd vergt.
 • nadeel 4: Hoewel de fiets een verstelbaar stuur, afneembare pedalen en een verstelbaar zadel heeft, kunnen deze elementen los of disfunctioneel worden door slijtage. Dit zou extra onderhoud en mogelijke vervanging kunnen vereisen, wat een extra kostenpost zou kunnen zijn.
 • nadeel 5: Het systeem dat het mogelijk maakt om de fiets gemakkelijk aan te passen en om te vormen zonder gereedschap is ideaal, maar als je dit systeem niet goed begrijpt, kan het het aanpassingsproces compliceren en frustreren.

Onze favoriet #9

Kk Kinderkraft Driewieler

Kk Kinderkraft Driewieler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KK KinderKraft driewieler is een multifunctioneel opvouwbaar product dat aan de leeftijd en de motorische ontwikkeling van je kind wordt aangepast. Vanaf negen maanden tot ongeveer vijf jaar kunnen ze zowel voor- als achterwaarts rijden, en leren trappen en de beginselen van fietsen. Veiligheid is gegarandeerd met een verstelbare gordel, een afneembare beugel, een robuuste rem, vrije rollen en lekvrije wielen. Deze driewieler is ook zeer praktisch; je kunt eenvoudig onderdelen demonteren zonder gereedschap en het is gemakkelijk opvouwbaar voor transport of opslag. Het comfort van je kleintje is ook in acht genomen met een comfortabele zitting, een grote zonnekap, een hoge rugleuning en voetsteunen voor rustmomenten.

 • Voordeel 1: Multifunctionaliteit. De KinderKraft driewieler is opvouwbaar en kan zowel voor- als achteruit worden gereden. Hij is ontworpen om te worden aangepast aan de leeftijd en het motorische ontwikkelingsniveau van het kind, waardoor de driewieler geschikt is voor kinderen van 9 maanden tot 5 jaar.
 • Voordeel 2: Ontwikkeling door spel. Door te spelen leert je kind trappen en de regels van het fietsen. Dit zorgt ervoor dat je kind op jonge leeftijd al gewend raakt aan lichaamsbeweging en fit blijft!
 • Voordeel 3: Veiligheid. De driewieler is uitgerust met een verstelbare gordel, een volledig verwijderbare beugel, een stevige rem en lekvrije, geveerde wielen. Dit zorgt voor een veilige rijervaring voor je kind.
 • Voordeel 4: Functionaliteit. De Driewieler KinderKraft kan gemakkelijk worden gedemonteerd zonder dat je gereedschap nodig hebt. De duwstang, beugel en zonneklep kunnen eenvoudig worden verwijderd. Bovendien kan je de driewieler eenvoudig opvouwen voor vervoer of opslag.
 • Voordeel 5: Praktisch in gebruik. De driewieler is voorzien van een comfortabele zitting en een grote zonneklep die bescherming biedt tegen wind en zon. Daarnaast heeft de driewieler een hoge rugleuning en voetsteunen, ideaal voor een rustmoment na het spelen.
 • Nadeel 1: Hoewel de KinderKraft driewieler multifunctioneel is en aangepast kan worden aan de leeftijd van het kind, betekent dit dat je de configuratie regelmatig moet aanpassen naarmate je kind ouder wordt. Dit kan tijdrovend en onpraktisch zijn, vooral voor drukke ouders.
 • Nadeel 2: Het is een veilige fiets met een verstelbare gordel, afneembare beugel, stevige rem, vrije loop-functie en geveerde, lekvrije wielen. Echter, al deze veiligheidsvoorzieningen kunnen het kind mogelijk overweldigen en het complex maken voor het kind om te bedienen.
 • Nadeel 3: De demontage van de onderdelen is eenvoudig te doen zonder gereedschap. Omgang met losse onderdelen kan echter lastig zijn, er bestaat altijd het risico van verlies of beschadiging wat de functionaliteit van de driewieler zou kunnen beperken.
 • Nadeel 4: Hoewel de driewieler opvouwbaar is voor vervoer of opslag, kan het nog steeds een uitdaging zijn in situaties waar ruimte beperkt is. Het volume van de driewieler, zelfs wanneer compact gevouwen, kan nog steeds flink wat ruimte in beslag nemen.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt een comfortabele zitting en een grote zonnekap voor bescherming tegen de wind en schaduw. Echter, afhankelijk van de weersomstandigheden en het klimaat waar je woont, is de zonnekap misschien niet voldoende om je kind volledig te beschermen tegen barre weersomstandigheden zoals regen of sneeuw.

Onze favoriet #10

Korimefa Driewieler

Korimefa Driewieler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KORIMEFA driewieler is een veelzijdig stuk speelgoed dat vier functies in één biedt: puttermodus, driewielermodus, loopfietsmodus en fietsmodus. Jij kunt het eenvoudig aanpassen aan de ontwikkeling en groei van je kind, dankzij het verstelbare stuur, de zitting en de pedalen. Het is ontworpen om stevig en duurzaam te zijn, met een antislip stuur, een comfortabele PU-lederen zitting, duurzame wielen, een stevig stalen frame en een stabiele driehoekige structuur. De veiligheid van je kind wordt gegarandeerd door het volledig gesloten wiel dat voorkomt dat kindervoeten worden bekneld. Deze driewieler, een perfect cadeau voor kinderen, kan de balans en coördinatie van je peuter verbeteren en hun vertrouwen opbouwen.

 • Voordeel 1: Dit KORIMEFA driewieler is een 4-in-1 product. Je kunt het eenvoudig transformeren van een driewieler naar een tweewieler of loopfiets. Dit betekent dat het meegroeit met je kind, waardoor je op lange termijn geld bespaart.
 • Voordeel 2: De driewieler heeft een verstelbaar stuur, zitting en pedalen om de beste rijpositie aan te passen voor je kind. Je kunt de hoogte aanpassen naarmate je kind groeit, wat zorgt voor een comfortabelere en veiligere rit.
 • Voordeel 3: De KORIMEFA driewieler is stevig en duurzaam, met een antislip stuur, comfortabele PU-lederen zitting, duurzame wielen, een stevig stalen frame en een stabiele driehoekige structuur.
 • Voordeel 4: Veiligheid is een hoge prioriteit voor dit product. Het ontwerp van het volledig gesloten wiel voorkomt dat de voeten van kinderen klem komen te zitten. Het heeft ook veiligheidstests doorstaan, dus je kunt er zeker van zijn dat het veilig is voor je kind om te gebruiken.
 • Voordeel 5: Het is een perfect cadeau voor een kleuter, omdat het helpt bij de ontwikkeling van hun balansvaardigheden en coördinatie. Door te rijden op de driewieler kunnen kinderen hun stuurvaardigheden oefenen en vertrouwen opbouwen.
 • Nadeel 1: Het product wordt aanbevolen voor kinderen van 1 tot 3 jaar. Hieruit kunnen we opmaken dat de levensduur van de driewieler vrij kort kan zijn, afhankelijk van hoe snel je kind groeit. Zodra je kind ouder is dan 3 jaar, heeft hij/zij misschien een nieuw voertuig nodig.
 • Nadeel 2: Het product moet worden omgebouwd van een driewieler naar een tweewieler, en de pedalen moeten worden verwijderd om op te bergen. Hoewel dit veelzijdigheid biedt, kan het ook ingewikkeld zijn voor sommige ouders en tijdrovend om voortdurend de vorm van het voertuig te veranderen.
 • Nadeel 3: Het stuur is slechts tot een hoek van 60 graden instelbaar. Hierdoor kan er een beperking zijn in de wendbaarheid van de driewieler. Dit kan voor sommige kinderen frustrerend zijn als ze in een strakkere bocht willen manoeuvreren.
 • Nadeel 4: Hoewel het materiaal van het product veilig is voor kinderen, wordt er niet specifiek vermeld of er geen schadelijke chemicaliën zijn gebruikt in de productie. Dit gebrek aan informatie kan zorgwekkend zijn voor ouders die het milieu of de gezondheid van hun kind hoog in het vaandel hebben.
 • Nadeel 5: Ten slotte, hoewel de driewieler een volledig gesloten wiel heeft om te voorkomen dat de voeten van kinderen bekneld raken, kan dit een beperking zijn op ongelijk terrein. De wielen kunnen vastlopen of niet zo soepel rijden op grint of op gras.

Na uitvoerig onderzoek en testen van de tien beste driewielers op de markt, is het helder dat de kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid van deze producten enorm varieert. Alle driewielers hebben hun eigen unieke kenmerken, maar ze delen ook een aantal gemeenschappelijke punten die enorm belangrijk zijn bij het maken van de juiste keuze. Jij, als potentiële koper, moet aandacht besteden aan factoren zoals veiligheid, comfort, prijs-kwaliteitverhouding en bruikbaarheid op verschillende soorten terrein. Houd altijd rekening met de leeftijd en de vaardigheden van je kind bij het maken van je keuze. Vergeet niet dat de beste driewieler niet noodzakelijkerwijs de duurste is, maar diegene die voldoet aan jouw specifieke behoeften en verwachtingen.

Inhoudsopgave