a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Drinkfontein Kat: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste drinkfonteinen voor katten, getest en goedgekeurd volgens ons nieuwste onderzoek, voor een gezondere en gelukkigere katachtige metgezel.

Unser Favorit: Giotohun Drinkfontein Kat

Giotohun Drinkfontein Kat
★★★★★

Unser Favorit: Simplynatural Natural Pet Food Drinkfontein Kat

Simplynatural Natural Pet Food Drinkfontein Kat
★★★★★

Unser Favorit: Tomxcute Drinkfontein Kat

Tomxcute Drinkfontein Kat
★★★★★

Unser Favorit: Plooht Drinkfontein Kat

Plooht Drinkfontein Kat
★★★★★

Unser Favorit: Aouvt Drinkfontein Kat

Aouvt Drinkfontein Kat
★★★★★

Unser Favorit: Aonboy Drinkfontein Kat

Aonboy Drinkfontein Kat
★★★★★

Unser Favorit: Eugad Drinkfontein Kat

Eugad Drinkfontein Kat
★★★★★

Unser Favorit: Catit Drinkfontein Kat

Catit Drinkfontein Kat
★★★★★

Unser Favorit: Uiooq Drinkfontein Kat

Uiooq Drinkfontein Kat
★★★★★

Unser Favorit: Soofpet Drinkfontein Kat

Soofpet Drinkfontein Kat
★★★★★

Het is belangrijk voor je kat om gehydrateerd te blijven en voldoende water te drinken, en de beste manier om dit te garanderen is door een drinkfontein te gebruiken. Drinkfonteinen voor katten zijn ontworpen om schoon, gefilterd water continu in beweging te houden, waardoor je lieve huisgenoot constant toegang heeft tot vers water. Bovendien zijn ze meestal een stuk aantrekkelijker voor katten dan een stilstaande waterbak. Maar welke drinkfontein is de beste voor jouw kat? In dit nieuwe onderzoek hebben we de 10 beste drinkfonteinen getest en beoordeeld – zodat jij de beste keuze voor jouw kat kunt maken.

Een Drinkfontein Kat is een speciaal ontworpen apparaat dat jouw kat voorziet van constant stromend water. Deze fontein stimuleert jouw kat om meer water te drinken, wat bijdraagt aan een gezondere nierfunctie en algemene gezondheid. Het apparaat heeft een ingebouwd filter om het water schoon en vers te houden, en is vaak gemaakt van gemakkelijk schoon te maken materialen zoals roestvrij staal of plastic. Jouw kat zal genieten van de frisse, stromende waterbron en jij zult de eenvoud van het gebruik en onderhoud waarderen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Giotohun Drinkfontein Kat

Giotohun Drinkfontein Kat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Drinkfontein Kat van GIOTOHUN is een uiterst praktische en hygiënische drinkoplossing voor je huisdier. Met een capaciteit van 2L zorgt het voor voldoende water voor 4-6 dagen en de onderdelen zijn makkelijk verwijderbaar voor reiniging. De fontein is uitgerust met een drievoudig filtersysteem bestaande uit actieve kool, een katoenen laag en een sponsfilter, die zorgen voor vers, gezuiverd en geurloos water. Praktisch is het ingebouwde LED-lampje, waardoor je het waterniveau kan controleren en je kat de fontein in het donker makkelijk kan vinden. De ultrastille en energiezuinige waterpomp stoort je nachtrust niet en de twee waterstanden stimuleren je kat om voldoende te drinken en ondersteunen zo de niergezondheid. GIOTOHUN biedt 2 jaar garantie op de pomp en uitgebreide klantenservice.

 • Voordeel 1: De GIOTOHUN drinkfontein voor katten heeft een grote capaciteit van 2L en biedt makkelijk schoon te maken onderdelen. Dit betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het bijvullen en schoonmaken, maar toch je huisdier voor 4-6 dagen water kan geven.
 • Voordeel 2: Dit product heeft een drievoudig filtersysteem dat bestaat uit actieve kool, een katoenen laag met hoge dichtheid en een sponsfilter. Dit zorgt voor hoge kwaliteit water door onzuiverheden en geuren te verwijderen en helpt ook de levensduur van de pomp verlengen.
 • Voordeel 3: De drinkfontein is voorzien van een ingebouwd LED licht, welke zowel functioneel als aantrekkelijk is. Met de transparantie van het waterreservoir kun je gemakkelijk de hoeveelheid water controleren. Daarnaast helpt de LED verlichting je kat om de fontein sneller te vinden in het donker.
 • Voordeel 4: Doordat de waterpomp van de fontein ultrastil is (≤40dB), levert het geen storende geluiden op. Zo kun jij en je huisdier genieten van een rustige nachtrust. Bovendien is de pomp met 1,5W ook nog eens energiezuinig.
 • Voordeel 5: De GIOTOHUN drinkfontein heeft twee standen, een kraanstand en een fonteinstand, die voldoen aan de verschillende behoeften van je huisdier. De fontein simuleert het geluid van stromend water, dit moedigt katten niet alleen aan om meer water te drinken, maar is ook goed voor hun niergezondheid.
 • Nadeel 1: Hoewel de GIOTOHUN drinkfontein voor katten een capaciteit van 2L heeft, die 4-6 dagen water kan voorzien voor je huisdier, moet je nog steeds tijd besteden om hem regelmatig bij te vullen. Dit kan misschien lastig zijn als je het erg druk hebt.
 • Nadeel 2: Het drievoudig filtersysteem dat actieve kool, een sponsfilter en een katoenen laag met hoge dichtheid bevat, vereist regelmatige vervangingen. Volgens de beschrijving, moet je het koolstoffilter elke 2-4 weken vervangen. Dit betekent dat je constant filters moet kopen om te garanderen dat jouw huisdier schoon, fris en zuurstofrijk water krijgt.
 • Nadeel 3: De drinkfontein heeft wel een ingebouwd LED-licht om in het donker op te lichten en je te laten zien hoeveel water er nog in zit, maar als de fontein niet op een opvallende plek is geplaatst, kan het licht mogelijk niet effectief zijn.
 • Nadeel 4: De waterpomp van de huisdierenfontein is energiezuinig, maar dient elke 2-4 weken gereinigd te worden. Dit kan een extra klus zijn in je huishouden en misschien onhandig voor mensen die weinig tijd hebben.
 • Nadeel 5: Ondanks de twee waterstanden: kraanstand en fonteinstand, vereist deze fontein een voeding om het ‘stromend levend water’ te simuleren. Het zou dus mogelijk niet werken tijdens stroomuitval, wat het ongeschikt maakt voor gebieden die vaak te maken hebben met stroomonderbrekingen.

Onze favoriet #2

Simplynatural Natural Pet Food Drinkfontein Kat

Simplynatural Natural Pet Food Drinkfontein Kat

Waarom we het gekozen hebben

De Drinkfontein Kat van SimplyNatural NATURAL PET FOOD is een ruime, milieuvriendelijke en stille drinkfontein met een waterreservoir van 2,4 liter – ideaal voor tijdbesparing aangezien je hem minder vaak hoeft bij te vullen. Jouw kat geniet altijd van het zuiverste water dankzij het drievoudige zuiveringssysteem dat alle onzuiverheden verwijdert. De drinkfontein, compleet vrij van BPA en ftalaten, is veilig voor jouw huisdieren en gemaakt van hoogwaardig, morsbestendig kunststof. Het fluisterstille design, oplaadbaar via USB, biedt op drie verschillende manieren vers stromend water voor jouw kieskeurige drinkers. Een veilige en diervriendelijke keuze, deze drinkfontein is dierproefvrij en vervaardigd met aandacht voor het milieu.

 • Voordeel 1: Deze drinkfontein voor katten heeft een hoog volume van 2,4 liter. Dit betekent dat jij minder vaak hoeft bij te vullen, wat tijd bespaart in jouw drukke schema.
 • Voordeel 2: Het product is uitgerust met een drievoudig zuiveringsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat het water voortdurend gereinigd wordt, zodat jouw kat altijd toegang heeft tot het zuiverste water, vrij van onzichtbare onzuiverheden.
 • Voordeel 3: De katten- en hondendrinkfontein is veilig voor jouw huisdieren omdat het BPA- en ftalaatvrij is. Daarnaast is het gemaakt van hoogwaardig kunststof en afdichtingsmiddelen, waardoor het huisdierbestendig en morsbestendig is.
 • Voordeel 4: Deze waterfontein is niet alleen slim, maar ook stil. Het is oplaadbaar via USB en produceert geen geluid boven de 30dB. Dit betekent dat het fluisterstil is en jouw huisdier comfortabel van zijn water kan genieten zonder gestoord te worden door lawaai.
 • Voordeel 5: Tot slot is het product milieuvriendelijk. Het is dierproefvrij gemaakt en getest op veiligheid met jouw huisdier in gedachten. Zo kun jij erop vertrouwen dat je ook bijdraagt ​​aan de bescherming van het milieu terwijl je voor je huisdier zorgt.
 • Het uitpikken van nadelen gebaseerd op de productbeschrijving kan uitdagend zijn, omdat de beschrijving meestal de positieve kanten van het product belicht. Hieronder heb ik echter een poging gedaan op basis van mogelijke zorgen die je zou kunnen hebben met de beschreven kenmerken.
 • Nadeel 1: Ondanks de hoge volume van 2,4 liter, zou het alsnog kunnen zijn dat je de drinkfontein regelmatig moet bijvullen. Als je meerdere huisdieren hebt, kan het water snel op raken.
 • Nadeel 2: Het product beschrijft een drievoudig filtersysteem, maar het is niet duidelijk hoe vaak deze filters vervangen moeten worden voor optimale effectiviteit. Dit kan extra onderhoud en kosten met zich meebrengen.
 • Nadeel 3: Het feit dat de drinkfontein is gemaakt van kunststof kan voor sommige mensen een nadeel zijn. Hoewel het product benadrukt dat het veilig materiaal is, hebben sommige huisdierbezitters misschien toch de voorkeur voor glas of keramiek.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het product fluisterstil is volgens de beschrijving, kan het zijn dat het geluid van stromend water storend kan zijn voor je kat of voor jouzelf, vooral in een stille omgeving.
 • Nadeel 5: De drinkfontein is oplaadbaar via USB. Dit betekent dat er altijd een stroombron nodig is, wat minder flexibel is dan op batterijen werkende alternatieven. Het kan ook moeilijk zijn als er geen stopcontact in de buurt van de gewenste locatie is.

Onze favoriet #3

Tomxcute Drinkfontein Kat

Tomxcute Drinkfontein Kat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Drinkfontein Kat van het merk tomxcute is een roestvrijstalen drinkfontein voor katten die probeert enkele vaak geziene problemen met plastic drinkfonteinen op te lossen. Het continu stromende water van de fontein trekt katten aan om meer te drinken, wat urineweg- en nierziekten kan helpen voorkomen. Het heeft een effectief filtersysteem, bestaande uit een koolstoffilter en spons, om haar en verontreinigingen te filteren voor vers drinkwater. De verbeterde pomp met nieuwe motortechnologie is energiezuinig, stil en afneembaar voor eenvoudige reiniging. Als het water in de tank te laag is, zal de pomp beginnen te zoemen. Bovendien is deze kattenwaterdispenser dankzij het roestvrijstalen materiaal vaatwasmachinebestendig en bestand tegen hoge temperaturen. Met deze drinkfontein heeft jouw kat altijd toegang tot vers, schoon water.

 • Voordeel 1: De PLOOHT kattenfontein is draadloos en werkt op batterijen, wat zeer handig is. Je hoeft je geen zorgen te maken over struikelgevaar door kabels of de neiging van je kat om erop te kauwen. Zijn draadloze eigenschap maakt hem ook draagbaar en bruikbaar onafhankelijk van stopcontacten.
 • Voordeel 2: Deze drinkfontein is uitgerust met een bewegingssensor en biedt drie verschillende werkmodi. Hierdoor kan je enerzijds energie besparen en anderzijds zorgt het voor interactie en plezier voor je kat.
 • Voordeel 3: De kattenfontein heeft een ingebouwde 2600 mAh lithiumbatterij die met een USB Type-C interface wordt opgeladen. Na volledige lading kan hij tot 25 dagen werken in de inductiemodus. Het toeziend observatievenster is ook een handige functie die je helpt om het waterniveau in de gaten te houden.
 • Voordeel 4: Met een dubbel filtersysteem: een koolstoffilter en een spons, zorgt deze kattenfontein ervoor dat je kat altijd vers en schoon water kan drinken. De filters zijn effectief in het verwijderen van haren en onzuiverheden en beschermen ook de pomp, waardoor de levensduur wordt verlengd.
 • Voordeel 5: De PLOOHT kattenfontein is voorzien van een zeer stille waterpomp. Met een geluidsniveau lager dan 30 dB zal hij je nachtrust zeker niet verstoren. Bovendien heeft de pomp een functie die automatisch stopt als het waterniveau te laag wordt, wat bijdraagt aan de bescherming van het apparaat en verlenging van de levensduur.
 • Nadeel 1: De ingebouwde batterij van de PLOOHT Drinkfontein Kat kan niet vervangen worden. Mocht de batterij op termijn minder goed gaan presteren, dan kan dit invloed hebben op de werking van de fontein.
 • Nadeel 2: Je zult zelf de oplading in de gaten moeten houden. Hoewel de batterij een goede levensduur heeft, is het essentieel dat je niet vergeet om hem op tijd op te laden. Je wilt immers niet dat de fontein ophoudt met werken, waardoor je kat zonder water kan komen te zitten.
 • Nadeel 3: Deze kattenfontein heeft drie verschillende werkmodi. Hoewel dit in eerste instantie als een voordeel kan worden gezien, kan het ook ingewikkeld zijn om uit te vinden welke modus het beste is voor jouw situatie.
 • Nadeel 4: Omdat de fontein op batterijen werkt, kan het zijn dat deze in de loop van de tijd minder effectief wordt. Dit betekent dat je mogelijk voor langere perioden gedurende de dag de Werking van de fontein dient te voorzien om een consistente waterstroom voor je huisdier te behouden.
 • Nadeel 5: Hoewel de waterpomp zeer stil is, maakt hij toch enig geluid (minder dan 30 dB). Afhankelijk van waar je de fontein plaatst, kan dit voor sommige mensen toch als storend worden ervaren.

Onze favoriet #4

Plooht Drinkfontein Kat

Plooht Drinkfontein Kat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PLOOHT Drinkfontein Kat is een draadloze, draagbare waterdispenser voor katten, aangedreven door een ingebouwde 2600 mAh lithiumbatterij die maximaal 25 dagen meegaat bij volledige oplading. Uniek aan dit product zijn de drie werkmodi: een sensor modus, timing-modus en de standaard modus die alleen continu werkt bij aansluiting op stroom, waardoor het aantrekkelijker en interactief is voor je katten. Het omvat een dubbel filtersysteem – een koolstoffilter en een spons, ontworpen om haren en onzuiverheden te verwijderen, terwijl de pomp wordt beschermd tegen verontreinigingen, zo kan je kat altijd vers water drinken. Deze fontein heeft ook een ruim 3,2 liter waterreservoir met een observatievenster zodat je het waterniveau kan bewaken. Het pronkt verder met een super stille en energiezuinige waterpomp die stopt om zichzelf te beschermen als het waterniveau te laag is.

 • Voordeel 1: De PLOOHT kattenfontein is draadloos en werkt op batterijen, wat zeer handig is. Je hoeft je geen zorgen te maken over struikelgevaar door kabels of de neiging van je kat om erop te kauwen. Zijn draadloze eigenschap maakt hem ook draagbaar en bruikbaar onafhankelijk van stopcontacten.
 • Voordeel 2: Deze drinkfontein is uitgerust met een bewegingssensor en biedt drie verschillende werkmodi. Hierdoor kan je enerzijds energie besparen en anderzijds zorgt het voor interactie en plezier voor je kat.
 • Voordeel 3: De kattenfontein heeft een ingebouwde 2600 mAh lithiumbatterij die met een USB Type-C interface wordt opgeladen. Na volledige lading kan hij tot 25 dagen werken in de inductiemodus. Het toeziend observatievenster is ook een handige functie die je helpt om het waterniveau in de gaten te houden.
 • Voordeel 4: Met een dubbel filtersysteem: een koolstoffilter en een spons, zorgt deze kattenfontein ervoor dat je kat altijd vers en schoon water kan drinken. De filters zijn effectief in het verwijderen van haren en onzuiverheden en beschermen ook de pomp, waardoor de levensduur wordt verlengd.
 • Voordeel 5: De PLOOHT kattenfontein is voorzien van een zeer stille waterpomp. Met een geluidsniveau lager dan 30 dB zal hij je nachtrust zeker niet verstoren. Bovendien heeft de pomp een functie die automatisch stopt als het waterniveau te laag wordt, wat bijdraagt aan de bescherming van het apparaat en verlenging van de levensduur.
 • Nadeel 1: De ingebouwde batterij van de PLOOHT Drinkfontein Kat kan niet vervangen worden. Mocht de batterij op termijn minder goed gaan presteren, dan kan dit invloed hebben op de werking van de fontein.
 • Nadeel 2: Je zult zelf de oplading in de gaten moeten houden. Hoewel de batterij een goede levensduur heeft, is het essentieel dat je niet vergeet om hem op tijd op te laden. Je wilt immers niet dat de fontein ophoudt met werken, waardoor je kat zonder water kan komen te zitten.
 • Nadeel 3: Deze kattenfontein heeft drie verschillende werkmodi. Hoewel dit in eerste instantie als een voordeel kan worden gezien, kan het ook ingewikkeld zijn om uit te vinden welke modus het beste is voor jouw situatie.
 • Nadeel 4: Omdat de fontein op batterijen werkt, kan het zijn dat deze in de loop van de tijd minder effectief wordt. Dit betekent dat je mogelijk voor langere perioden gedurende de dag de Werking van de fontein dient te voorzien om een consistente waterstroom voor je huisdier te behouden.
 • Nadeel 5: Hoewel de waterpomp zeer stil is, maakt hij toch enig geluid (minder dan 30 dB). Afhankelijk van waar je de fontein plaatst, kan dit voor sommige mensen toch als storend worden ervaren.

Onze favoriet #5

Aouvt Drinkfontein Kat

Aouvt Drinkfontein Kat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Drinkfontein Kat van AOUVT is een geavanceerd waterbron voor je huisdier dat uitblinkt in zowel functionaliteit als design. Met zijn vierlaags filtersysteem – bestaande uit een filterspons, filterkatoen, kokosnootschaalactieve kool en ionenuitwisselingshars – zorgt dit apparaat voor een continue stroom van schoon, hygiënisch en smaakvol water, vrij van zware metalen en onaangename geuren. De fontein heeft drie verschillende stromingsmodi en een aangenaam klinkende bloemenfontein om de interesse van je kat in water te wekken. Met een royale capaciteit van 2 liter hoef je je geen zorgen te maken over regelmatig bijvullen. Het apparaat heeft ook een ingebouwd ledlampje waarmee je het waterniveau kunt bekijken en je kat zelfs ‘s nachts de waterbak kan vinden. Ten slotte is de verbeterde waterpomp zowel energiezuinig als stil, voor een naadloze integratie in je dagelijkse routine zonder verstoring.

 • Voordeel 1: Het meervoudige filtersysteem van de Drinkfontein Kat van AOUVT verzekert de zuiverheid van het water. De combinatie van filterspons, filterkatoen, kokosnootschaal-actieve kool en ionenwisselaarhars houdt het water vrij van fijne deeltjes, zware metalen en onaangename geurtjes.
 • Voordeel 2: De ingebouwde led-display maakt het gemakkelijk om het waterpeil te monitoren. Zo vermijd je gemakkelijk dat het water opraakt. Bovendien helpt het ledlicht je kat om de fontein ‘s nachts gemakkelijk te vinden.
 • Voordeel 3: Met 3 verschillende waterstroommodi kun je het drinkgedrag van je kat aanmoedigen. De fonteinmodus, fontein + springmodus en springmodus verhogen niet alleen de interesse van je kat in het drinken van water, maar het aangename watergeluid en het bewegende water kunnen ook de nieuwsgierigheid van je kat prikkelen.
 • Voordeel 4: Dankzij de grote inhoud van 2 liter, hoef je niet om de haverklap de waterbak bij te vullen. Dit is ideaal voor wanneer je even niet thuis bent – je kunt erop vertrouwen dat je huisdier altijd voldoende schoon en gezond drinkwater heeft.
 • Voordeel 5: De verbeterde waterpomp is zowel energiezuinig als stil, waardoor jij en je huisdier elke dag in rust en comfort kunnen genieten. Met een geluidsniveau onder de 30 dB zal je dagelijkse routine niet verstoord worden door de fontein.
 • Nadeel 1: Het product beschikt over een viervoudig filtersysteem. Hoewel dit in eerste instantie klinkt als een voordeel, kan het onderhoud ervan een tijdrovende taak zijn. Dit betekent dat je mogelijkerwijs elk van deze filters moet vervangen, wat aanvullende kosten en moeite met zich mee kan brengen.
 • Nadeel 2: De led-verlichting in de drinkfontein is bedoeld om huisdieren de weg te wijzen in het donker. Voor sommige katten kan dit echter te fel of storend zijn en hun vermogen om te slapen beïnvloeden, vooral als de fontein in een slaapruimte wordt geplaatst.
 • Nadeel 3: Met drie verschillende waterstroommodi kan het enige tijd duren voor je kat om aan het aanbod te wennen. Sommige katten kunnen zelfs in de war raken of zich geïntimideerd voelen door de verschillende waterstroommodi.
 • Nadeel 4: Ondanks zijn grote inhoud van 2 liter suggereert de productbeschrijving dat dit product vooral geschikt is voor kleine tot middelgrote huisdieren. Als je een groter huisdier of meerdere huisdieren hebt, kan je merken dat er ondanks de grote capaciteit vaker moet worden bijgevuld dan je zou willen.
 • Nadeel 5: De beschrijving geeft aan dat de waterpomp laag energieverbruik heeft en een geluidsniveau van minder dan 30db produceert. Dit suggereert echter niet dat het volledig geruisloos is, dus voor zeer gevoelige dieren of bezitters kan dit nog storend zijn.

Onze favoriet #6

Aonboy Drinkfontein Kat

Aonboy Drinkfontein Kat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Drinkfontein Kat van AONBOY is een geavanceerd waterdispenser voor je huisdier met een 4-voudig filtratiesysteem. Gemaakt van hoogwaardig katoen, kokosnoot, actieve kool en ionenuitwisselingshars, verwijdert het onzuiverheden en nare geuren, terwijl het water zachter en smaakvoller wordt gemaakt. Met een royale capaciteit van 2L, hoef je je geen zorgen te maken over frequent bijvullen, zelfs niet als je een paar dagen weg bent. Dankzij de ingebouwde LED-verlichting kun je het waterniveau gemakkelijk controleren en kan je kat de fontein ook in het donker vinden. Het maakt gebruik van een bijgewerkte waterpomp die stille werking (≤30dB) en laag stroomverbruik garandeert, ideaal voor een rustige slaap en milieubewustzijn. Het komt ook met drie verschillende waterstroomontwerpen – bloemwaterval, bloembel en zachte fontein – die er niet alleen leuk uitzien, maar ook de niergezondheid van je kat bevorderen.

 • Voordeel 1: Het Quad Filtration System van de drinkfontein zorgt voor een hoge kwaliteit water voor jouw kat. Dit systeem gebruikt katoen met hoge dichtheid, kokosnoot, actieve kool en ionenuitwisselingshars om onzuiverheden te filteren, geuren te verwijderen en de waterkwaliteit te verzachten wat weer bijdraagt aan de gezondheid van je huisdier.
 • Voordeel 2: Met een royale capaciteit van 2L is deze drinkfontein ideaal voor kleine tot middelgrote huisdieren. Je hoeft niet constant water bij te vullen, wat handig is als je een paar dagen weg moet voor bijvoorbeeld een zakenreis.
 • Voordeel 3: De ingebouwde LED-verlichting geeft niet alleen aan hoeveel water er nog in de drinkfontein zit, maar functioneert ook als nachtlampje, waardoor jouw kat de fontein gemakkelijk in het donker kan vinden.
 • Voordeel 4: De AONBOY-waterpomp is geüpgraded met de nieuwste technologie, wat zorgt voor een stille werking en een laag energieverbruik. Hierdoor wordt jouw slaap of die van je huisdier niet onderbroken door storende geluiden van de waterpomp.
 • Voordeel 5: De drinkfontein heeft drie waterstroom ontwerpen: Bloemwaterval, bloembel, en zachte fontein, om aan de verschillende drinkvoorkeuren van je huisdier te kunnen voldoen. Dit speelgoedachtige ontwerp en de verschillende waterstroomvormen kunnen je kat stimuleren om meer te drinken, wat bijdraagt aan een betere niergezondheid.
 • Nadeel 1: Hoewel de Drinkfontein Kat van AONBOY een quad-filtratiesysteem heeft, kan dit betekenen dat de filters regelmatig moeten worden vervangen. Dit kan extra moeite en kosten met zich meebrengen, omdat je tijd moet besteden aan het controleren en vervangen van filters om een optimale werking te behouden.
 • Nadeel 2: De 2L capaciteit kan voldoende zijn voor kleine tot middelgrote huisdieren, maar voor grotere huisdieren of meerdere katten kan dit volume onvoldoende zijn, wat betekent dat je mogelijk moet bijvullen, zelfs als je maar kort weg bent.
 • Nadeel 3: De LED-verlichting, hoewel nuttig om het waterniveau te controleren, kan voor sommige huisdieren te helder of zelfs storend zijn, vooral ‘s nachts. Het is niet duidelijk uit de beschrijving of de lichten instelbaar zijn of uitgeschakeld kunnen worden.
 • Nadeel 4: De waterpomp heeft een laag stroomverbruik, wat geweldig is voor energiebesparing, maar je kunt je afvragen hoe krachtig het is. Een minder krachtige pomp zou kunnen betekenen dat het water niet zo krachtig of gestaag stroomt als het zou kunnen met een krachtiger pomp.
 • Nadeel 5: Hoewel de 3 waterstroomontwerpen interessant en aantrekkelijk kunnen zijn voor huisdieren, kunnen sommige katten overweldigd worden of de voorkeur geven aan een eenvoudiger, minder complex ontwerp.

Onze favoriet #7

Eugad Drinkfontein Kat

Eugad Drinkfontein Kat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De EUGAD Drinkfontein Kat is een innovatieve drinkoplossing voor je huisdier, gekenmerkt door zijn draadloze pomp en betrouwbare waterkrachtscheiding, wat de veiligheid verhoogt en lekstroom voorkomt. Met een ruime capaciteit van 2L, geschikt voor 3-7 dagen gebruik, is deze BPA-vrije drinkfontein zowel hygiënisch als fluisterstil met slechts 30 dB aan bedrijfsgeluid. De fontein onderscheidt zich door een viervoudig filtratiesysteem: een sponsfilter voor zichtbaar vuil, een PP-filter voor fijne deeltjes, een harsfilter voor het verzachten van water, en een actief koolstoffilter voor sterilisatie en reiniging. Met een laagwaterindicator, die bij leegstand rood wordt en de pomp uitschakelt, is ook aan energiebesparing en veiligheid gedacht. De semi-transparante behuizing maakt het gemakkelijk om het waterniveau in de gaten te houden, terwijl de antislipbasis ervoor zorgt dat de fontein stevig op zijn plaats blijft.

 • Voordeel 1: De EUGAD Drinkfontein Kat beschikt over een draadloze pomp met betrouwbare waterkrachtscheiding. Dit maakt de drinkfontein veiliger dan bekabelde modellen want het voorkomt lekstromen. Daarnaast kan de pomp gedemonteerd worden voor een schoonmaakbeurt, wat zijn levensduur verlengt.
 • Voordeel 2: Deze drinkfontein heeft een respectabele capaciteit van 2L, wat genoeg is om een kat of hond voor 3 tot 7 dagen van water te voorzien. Met een bedrijfsgeluid van slechts 30 dB, is deze fontein fluisterstil, wat bijzonder prettig is voor jou en je huisdier.
 • Voordeel 3: De EUGAD Drinkfontein Kat zorgt voor een viervoudige filtratie van het water. De spons filtert zichtbare onzuiverheden zoals puin en haar, terwijl de PP-filter fijn vuil en stof verwijdert. Het harsfilter maakt het water zachter en het actieve koolstoffilter steriliseert en reinigt het water.
 • Voordeel 4: Het product is uitgerust met een laagwaterindicator voor je gemoedsrust. De groene of meerkleurige LED geeft een normaal waterniveau aan, en als er geen water is, wordt het rood. Bovendien stopt de pomp voor veiligheidsredenen en om energie te besparen. De LED kan ook dienen als een nachtlampje, zodat je huisdier ‘s nachts de drinkfontein kan vinden.
 • Voordeel 5: Met zijn semi-transparante uiterlijk kun je gemakkelijk controleren hoeveel water er nog beschikbaar is en de dagelijkse wateropname van je huisdier bijhouden. Daarnaast zorgen de siliconen pads aan de basis voor de nodige stabiliteit, zodat de fontein stevig blijft staan en niet makkelijk omvalt.
 • Nadeel 1: Hoewel de EUGAD drinkfontein voor katten komt met een draadloze pomp, kan dit ook een nadeel zijn. Sinds het een gescheiden oplaadstation heeft, betekent dit dat je periodiek de pomp moet ontmantelen om deze op te laden, wat extra werk toevoegt aan het onderhoud van de fontein.
 • Nadeel 2: De watercapaciteit is 2L, wat voldoende zou moeten zijn voor 3-7 dagen voor één kat of hond. Echter, voor gezinnen met meerdere huisdieren kan dit onvoldoende zijn en is het dus nodig om vaker water bij te vullen.
 • Nadeel 3: De viervoudige filtratie van de EUGAD drinkfontein klinkt indrukwekkend, maar houd er rekening mee dat deze filters ook periodiek vervangen moeten worden. Dat betekent extra kosten en onderhoudswerk.
 • Nadeel 4: De drinkfontein heeft een LED laagwaterindicator. Echter, als je een zeer druk leven hebt, kan het lastig zijn om constant de kleurcode van de LED te controleren, en dus kan het tijdrovend zijn.
 • Nadeel 5: De semi-transparante aard van de fontein kan een minpunt zijn voor sommige mensen die een meer discreet ontwerp prefereren. Het betekent ook dat vuil en onzuiverheden meer zichtbaar zijn, wat onaantrekkelijk kan zijn.

Onze favoriet #8

Catit Drinkfontein Kat

Catit Drinkfontein Kat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Drinkfontein Kat van het merk Catit is een innovatieve waterfontein met een capaciteit van 3 liter, speciaal ontworpen voor je huisdier. Deze fontein is voorzien van een effectief filter (let op, vervangingsfilters zijn niet inbegrepen) dat het water zuivert, verzacht en onzuiverheden zoals haar en vuil opvangt. Je kunt deze fontein eenvoudig schoonmaken, installeren en op drie verschillende stromingsniveaus instellen, afhankelijk van de behoeften van je kat. Het is belangrijk om te weten dat de fontein niet schoongemaakt mag worden met chemische producten of schuurmiddelen, spoel grondig na met water. Het lichte en uniforme ontwerp maakt het een mooie aanvulling op je huis. Let wel, voor een soepele werking, is regelmatige schoonmaak van de put noodzakelijk om verstopping van de pomp te voorkomen.

 • Voordeel 1: De Drinkfontein Kat van Catit bevat een filterwerkend filter. Dit betekent dat het water voor jouw kat altijd puur en zacht is. Dit filter vangt tevens haar, vuil en gruis op, wat zorgt voor schoon en veilig drinkwater voor je huisdier.
 • Voordeel 2: Dit product is eenvoudig te reinigen en in te stellen. Dat bespaart je tijd en moeite, zodat je meer quality time overhoudt om met je lieve kat te spenderen.
 • Voordeel 3: Alle stukken van de drinkfontein kunnen handmatig worden gewassen. Dit maakt het makkelijker om elk deel van de fontein grondig schoon te maken, waardoor de hygiëne van je kat zijn waterbron gewaarborgd blijft.
 • Voordeel 4: Er zijn drie instelbare leveringsniveaus voor de wateruitgifte. Hierdoor kan je de fontein aanpassen aan de specifieke drinkvoorkeuren van jouw kat, wat maakt dat je kat sneller zal drinken uit de fontein wat bijdraagt aan de hydratatie van je kat.
 • Voordeel 5: Het product is licht, traanbestendig en gelijkmatig. Hierdoor is het duurzaam en kan het gemakkelijk worden verplaatst, zodat je het op elke gewenste plaats in je huis kan zetten waar je kat zich het meest comfortabel voelt.
 • Nadeel 1: De fontein komt zonder vervangingsfilter. Dit betekent dat je afzonderlijk aanschaf van vervangingsfilters nodig zal hebben, wat meer onderhoudstijd en -inspanning van jouw kant vereist.
 • Nadeel 2: Deze katten drinkfontein is niet geschikt voor reiniging met chemische producten en schuurmiddelen. Dit kan een nadeel zijn als je gewend bent aan sterkere schoonmaakproducten om de hygiëne van je huisdierenproducten te waarborgen.
 • Nadeel 3: Hoewel de put regelmatig moet worden gereinigd om te voorkomen dat de pomp verstopt raakt, is er geen indicatie hoe vaak dit moet gebeuren. Dit kan onduidelijk zijn en extra moeite kosten om te achterhalen hoe vaak schoonmaakbeurten nodig zijn.
 • Nadeel 4: Het product is alleen voor uitwendig gebruik. Dit betekent dat je de waterbron voor je huisdieren misschien niet flexibel kunt beheren of aanpassen op basis van hun gedrag en eisen.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het product drie instelbare leveringsniveaus biedt voor veeleisende katten, kan dit potentieel nadelig zijn voor katten die gewend zijn aan een consistente waterstroom. Het constant aanpassen van de niveaus kan stressvol zijn voor zowel jou als je huisdier.

Onze favoriet #9

Uiooq Drinkfontein Kat

Uiooq Drinkfontein Kat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Drinkfontein Kat van het merk UIOOQ is ontworpen met het doel om jouw kat gestimuleerd te houden om voldoende water te drinken. Het apparaat maakt gebruik van een stromend watereffect dat katten aantrekt, in de overtuiging dat stromend water schoon is. Het mooie van deze drinkfontein is dat het beschikt over een actieve koolstof- en sponsfilter die verontreinigingen effectief verwijdert en ervoor zorgt dat jouw kat altijd schoon water drinkt. De capaciteit van 2,2 liter zorgt ervoor dat er altijd genoeg water aanwezig is voor ongeveer 10 dagen. Bijkomende voordelen van deze drinkfontein zijn een ultra stille pomp en de zorg voor een gladde waterstroom, waardoor het geen spatten maakt en erg stil is in gebruik.

 • Voordeel 1: De Drinkfontein Kat van UIOOQ stimuleert je kat om meer water te drinken. De continue stroom van water trekt je huisdier aan en kan bijdragen aan de algemene hydratatie en gezondheid van je kat.
 • Voordeel 2: Met een slim kattenkraandesign spreekt dit product je kat visueel aan. Dit stimuleert je kat om van de fontein te drinken in plaats van onzuiver water op andere locaties te zoeken, en helpt opnieuw om zijn gezondheid te bevorderen.
 • Voordeel 3: De waterfontein biedt een voortdurende aanvoer van schoon water. Dankzij componenten zoals geactiveerde koolstof en laagdichtheidsponsfilter, houdt het product verontreinigingen uit het water en biedt het constant gefilterd, schoon water voor je kat.
 • Voordeel 4: De UIOOQ Drinkfontein Kat heeft een capaciteit van 2,2 liter, waardoor het voldoende water kan leveren voor een kat om 10 dagen lang te nuttigen, op basis van een gemiddeld dagelijkse waterconsumptie van 200 ml voor een volwassen kat.
 • Voordeel 5: Deze drinkfontein maakt gebruik van een ultra stille pomp met lage energie en anti-spetter technologie. Hiermee wordt het milieu beschermd, terwijl de stille werking en de soepele waterstroom zorgen voor een rustige en niet storende omgeving voor jou en je huisdier.
 • Nadeel 1: De drinkfontein kan misschien té effectief zijn in het aantrekken van je kat. Hoewel het ontwerp bedoeld is om katten aan te moedigen meer vers water te drinken, kan het zo aantrekkelijk zijn dat je kat misschien andere waterbronnen negeert, zoals haar waterbakje.
 • Nadeel 2: Het product maakt gebruik van een geactiveerd koolstof- en sponsfilter om het water schoon te houden. Hoewel dit zorgt voor de aanvoer van schoon water, betekent dit ook dat je het filter regelmatig moet vervangen om de effectiviteit ervan te behouden. Dit kan een extra inspanning van jouw kant vergen.
 • Nadeel 3: De drinkfontein heeft een capaciteit van 2,2 liter en volgens de productomschrijving is dit voldoende voor een kat om 10 dagen lang water te drinken. Dit betekent echter dat je de fontein om de 10 dagen moet bijvullen. Voor sommige gebruikers kan dit extra onderhoud vereisen.
 • Nadeel 4: Hoewel de drinkfontein een milieuvriendelijke 5V waterpomp gebruikt, verbruikt deze nog steeds stroom. Dit betekent dat je ook rekening moet houden met de lopende energiekosten bij het gebruik van de fontein.
 • Nadeel 5: Het product wordt beschreven als een “ultra stille pomp”. Dit suggereert echter niet dat het absoluut geen geluid maakt. Afhankelijk van hoe gevoelig jouw kat is voor geluiden, kan zelfs een zacht bromgeluid storend zijn en haar ervan weerhouden het apparaat te gebruiken.

Onze favoriet #10

Soofpet Drinkfontein Kat

Soofpet Drinkfontein Kat

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Drinkfontein Kat van SOOFPET is een hoogwaardig product dat zorgt voor een veilige en aantrekkelijke manier voor jouw kat om gehydrateerd te blijven. Deze fontein is gemaakt van 304 roestvrij staal uit Duitsland en zorgt voor stromend, zuurstofrijk en fris drinkwater, wat helpt de groei van bacteriën te verminderen. Het heeft een flinke capaciteit van 3,2 liter waardoor je niet dagelijks water hoeft bij te vullen en het biedt tot 8 dagen continue watertoevoer, ideaal als je op reis gaat. De fontein beschikt over een vierlaags filtersysteem dat haar, etensresten, micro-organismen en geuren uit het water filtert, wat bijdraagt aan de gezondheid van jouw kat. De stille pomp, die minder dan 35 dB produceert, verstoort de slaap van jou en jouw kat niet. Bovendien heeft de pomp een laag energieverbruik en een garantie van 2 jaar.

 • Voordeel 1: Veiligheid – De SOOFPET Drinkfontein Kat is gemaakt van hoogwaardig 304 roestvrij staal uit Duitsland. Dit materiaal zorgt voor het toevoegen van zuurstof en houdt het water fris, terwijl de groei en resten van bacteriën verminderd worden. Je hoeft je geen zorgen te maken over de gezondheid van je kat wanneer ze uit deze fontein drinkt.
 • Voordeel 2: Verse watervoorziening – Deze drinkfontein is ontworpen om 24 uur per dag stromend water te bieden, net als een vloeiende bron. Het filtert ook stof en haar uit het water, zodat je kat altijd schoon en vers water heeft om te drinken.
 • Voordeel 3: Capaciteit – Met een grote capaciteit van 3,2 liter, biedt de SOOFPET drinkfontein voor katten genoeg water om je kat gedurende 8 dagen gehydrateerd te houden. Dit betekent dat je niet elke dag water hoeft bij te vullen, wat je heel wat tijd bespaart.
 • Voordeel 4: Vierlaagse filtratie – De vierlaagse filtersysteem zorgt ervoor dat haar, voedselresten, micro-organismen en geuren effectief uit het water gefilterd worden. Dit kan het risico op maag-darm- en urinewegproblemen bij je kat sterk verminderen, wat bijdraagt aan een betere gezondheid van je huisdier.
 • Voordeel 5: Stille werking – De pomp van de SOOFPET kattenfontein is ontworpen met unieke motortechnologie en is superstil (minder dan 35 dB). Dit betekent dat het de slaap van zowel jou als je kat niet zal verstoren, terwijl het een continu verse watervoorziening biedt.
 • Nadeel 1: Hoewel de SOOFPET Drinkfontein Kat een grote capaciteit van 3,2 liter heeft, wat voldoende is voor ongeveer 8 dagen, betekent dit ook dat het apparaat vrij groot kan zijn. Voor kleinere woonruimtes of voor diegenen die een minimalistische omgeving wensen te houden, kan dit de esthetica van de ruimte beïnvloeden.
 • Nadeel 2: Het staat niet vermeld dat de drinkfontein gebruik maakt van een automatisch afsluitsysteem. Dit kan potentieel een nadeel zijn, omdat het risico bestaat dat het water blijft stromen als het apparaat niet nauwlettend in de gaten wordt gehouden.
 • Nadeel 3: De vierlaagse filtratiesysteem van deze drinkfontein kan te complex zijn voor sommige gebruikers. Hoewel het efficiënt is in het filteren van haar, etensresten en micro-organismen, kan het vervangen van filterelementen moeilijk en tijdrovend zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel de pomp superstil is, wordt niet vermeld of de motor warm kan worden na langdurig gebruik. Dit kan potentieel een risico vormen voor de veiligheid van jouw huisdier, vooral als ze nieuwsgierig zijn en graag nieuwe objecten verkennen.
 • Nadeel 5: Een ander nadeel is dat het apparaat enkel geschikt lijkt voor gebruik met water. Als je huisdier gewend is aan het consumeren van andere vloeistoffen zoals melk, zou dit apparaat misschien niet geschikt zijn.

Na grondig onderzoek en analyse van de tien beste drinkfonteinen voor katten in de test, kunnen we concluderen dat het echt de moeite waard is om in een kwaliteitsdrinkfontein te investeren. Deze producten helpen je kat gehydrateerd te blijven en bevorderen hun algehele welzijn. Het is belangrijk dat jij, als zorgzame katteneigenaar, kiest voor een drinkfontein die past bij de drinkgewoonten en voorkeuren van jouw kat. Of je nu op zoek bent naar een betaalbaar model of een luxe variant met extra functies, we hebben vast en zeker een drinkfontein besproken die perfect aan jouw eisen en die van je kat voldoet. Het is je huisdier meer dan waard.

Inhoudsopgave