a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Hamsterkooi: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste hamsterkooien op de markt, volgens ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Rosewood Hamsterkooi

Rosewood Hamsterkooi
★★★★★

Unser Favorit: Interzoo Hamsterkooi

Interzoo Hamsterkooi
★★★★★

Unser Favorit: Interzoo Hamsterkooi

Interzoo Hamsterkooi
★★★★★

Unser Favorit: Bucatstate Hamsterkooi

Bucatstate Hamsterkooi
★★★★★

Unser Favorit: Interzoo Hamsterkooi

Interzoo Hamsterkooi
★★★★★

Unser Favorit: Little Friends Hamsterkooi

Little Friends Hamsterkooi
★★★★★

Unser Favorit: Smell & Smile Hamsterkooi

Smell & Smile Hamsterkooi
★★★★★

Unser Favorit: Pawhut Hamsterkooi

Pawhut Hamsterkooi
★★★★★

Unser Favorit: Xxl-Zoo Hamsterkooi

Xxl-Zoo Hamsterkooi
★★★★★

Unser Favorit: N/A Hamsterkooi

N/A Hamsterkooi
★★★★★

Of je nu een ervaren hamsterbezitter bent of net begint te ontdekken hoe fascinerend deze kleine knaagdieren kunnen zijn, één ding is zeker: je hamster verdient de allerbeste thuisbasis. Een goede hamsterkooi is absoluut cruciaal voor het welzijn van je kleine vriend. Maar wat zijn de beste hamsterkooien op de markt en welke past bij jouw behoeften en die van je hamster? In deze gids duiken we diep in de wereld van hamsterkooien. We hebben onze top 10 geselecteerd na uitgebreid onderzoek en zullen deze uitgebreide gids aan je presenteren, waarin we alle voors en tegens van elk product bespreken. Lees verder en ontdek de perfecte woonplaats voor jouw pluizige maatje.

Een hamsterkooi is jouw hamsters eigen veilige en comfortabele ruimte waarin hij kan eten, slapen en spelen. Het is essentieel dat de kooi groot genoeg is, voorzien is van voldoende ventilatie en genoeg accessoires (zoals een huisje, drinkflesje, voerbakje en speeltjes) bevat om belangrijke natuurlijke gedragingen, zoals klimmen en knagen, te stimuleren. Als zorgzame eigenaar moet jij ervoor zorgen dat de omgeving van je hamster zo veel mogelijk overeenkomt met zijn natuurlijke habitat, om zijn welzijn te waarborgen en een gelukkig en gezond leven te verzekeren.

Check Uit

Onze favoriet #1

Rosewood Hamsterkooi

Rosewood Hamsterkooi

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Rosewood Hamsterkooi is een hoogwaardig huis, ideaal voor jouw hamster of muis, verkrijgbaar in drie stijlvolle kleuren. Het unieke ontwerp van deze kooi maakt het reinigen eenvoudig: bij het optillen van het kooidak wordt alle uitrusting mee opgetild, zodat je moeiteloos de bodemplaat kunt schoonmaken. Het beschikt ook over een unieke, verbeterde boomholte, een inhangbare drinkfles, voerbak en vaste loopfiets, allemaal inbegrepen voor het comfort en plezier van je huisdier. De afmetingen van de verpakking zijn 51,0 x 37,0 x 14,0 cm.

 • Voordeel 1: De Rosewood hamsterkooi is een hoogwaardig huis voor jouw hamster of muis, wat betekent dat je erop kunt rekenen dat het robuust, sterk en duurzaam is.
 • Voordeel 2: De kooi is beschikbaar in drie chique kleuren, waardoor je de mogelijkheid hebt om een kleur te kiezen die het beste past bij jouw interieur of persoonlijke voorkeur.
 • Voordeel 3: Een van de grootste pluspunten van deze kooi is dat deze eenvoudig te reinigen is. Alles is aan het kooidak bevestigd, zodat bij het optillen van het dak alles wordt opgetild en jij de bodemplaat moeiteloos kunt reinigen.
 • Voordeel 4: De kooi wordt geleverd met extra toebehoren zoals een unieke boomholte, een inhangbare drinkfles, een voerbak en een vaste loopfiets. Dit betekent dat je niet afzonderlijk voor deze extra’s hoeft te zorgen, waardoor je tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 5: De verpakking van de kooi heeft compacte afmetingen (51,0 x 37,0 x 14,0 cm), wat het gemakkelijk maakt voor transport of opslag, mocht dat nodig zijn.
 • Nadeel 1: De beschrijving vermeldt niet de exacte afmetingen van de kooi zelf, alleen die van de verpakking. Dit geeft je dus geen duidelijkheid over hoeveel ruimte je hamster echt zal hebben.
 • Nadeel 2: Hoewel de kooi in drie chique kleuren verkrijgbaar is, kan je mogelijk niet de gewenste kleur selecteren op het moment van aankoop. Het is onduidelijk hoe de kleurselectie wordt gedaan.
 • Nadeel 3: Het is niet duidelijk of de ‘boomholte’ op de juiste manier is ontworpen zodat hamsters er gemakkelijk in kunnen en uit kunnen komen. Er wordt vermeld dat het ontwerp is verbeterd, maar het is niet duidelijk op welke manier.
 • Nadeel 4: De gehele uitrusting is bevestigd aan het kooidak, wat het reinigen van de kooi makkelijker maakt. Maar dit kan een nadeel zijn als je hamster aan de uitrusting knaagt of deze probeert te verplaatsen, omdat ze stevig zijn bevestigd en niet kunnen worden verplaatst.
 • Nadeel 5: De drinkfles, voerbak en loopfiets zijn al inbegrepen. Dit is zeker handig, maar wellicht wil je andere of extra accessoires toevoegen. Het is niet duidelijk of er voldoende ruimte is in de kooi voor extra toevoegingen.

Onze favoriet #2

Interzoo Hamsterkooi

Interzoo Hamsterkooi

Waarom we het gekozen hebben

De Hamsterkooi van het merk Interzoo is een ruime en veilige woonplek voor je hamster. Met een hoogte van 62 cm, lengte van 55 cm en breedte van 38 cm, biedt deze kooi volop ruimte voor je hamster om te bewegen en te spelen. De kooi beschikt over een deurtje van ongeveer 15 x 14 cm en een zijdeur van 14 x 12 cm, voor gemakkelijke toegang. De hoogte van de onderkant is circa 10,5 cm en de afstand tussen de tralies is slechts 1 cm, waardoor je hamster veilig blijft en niet kan ontsnappen.

 • Voordeel 1: De royale afmetingen van deze Interzoo hamsterkooi (hoogte 62 cm, lengte 55 cm, breedte 38 cm) zorgen ervoor dat jouw hamster genoeg ruimte heeft om te lopen en te spelen, wat bijdraagt aan zijn welzijn en fitness.
 • Voordeel 2: Met een deur van 15 x 14 cm en een zijdeur van 14 x 12 cm, maakt dit ontwerp het eenvoudiger voor je om jouw hamster te bereiken en de kooi schoon te maken wanneer dat nodig is.
 • Voordeel 3: De hoogte van 10,5 cm helpt bij het creëren van een comfortabele en veilige omgeving voor jouw hamster.
 • Voordeel 4: De afstand tussen de tralies is slechts 1 cm, wat een veilige omgeving voor jouw hamster garandeert, omdat het bijna onmogelijk is voor hem om er tussendoor te knijpen.
 • Voordeel 5: Het merk Interzoo staat bekend om zijn duurzame en hoogwaardige producten. Deze hamsterkooi is daarop geen uitzondering, met zijn robuuste constructie gemaakt om de test van tijd te doorstaan, zodat jouw hamster een lang en gelukkig leven kan leiden.
 • Nadeel 1: De hoogte van de kooi is 62 cm, dit kan als te hoog worden ervaren, zeker als je een kleinere hamster hebt. Dit kan het lastiger maken om je hamster eruit te halen en een veilige omgeving te creëren.
 • Nadeel 2: De afmetingen van het deurtje en de zijdeur zijn vrij klein, met respectievelijk afmetingen van 15 x 14 cm en 14 x 12 cm. Dit kan het in- en uitgaan voor je hamster lastiger maken en daarnaast kan het schoonmaken van de kooi bemoeilijken.
 • Nadeel 3: De kooi heeft een hoogte van slechts 10,5 cm boven de grond. Dit betekent dat als je hamster graaft of graag een laag bedding heeft, de ruimte beperkt kan zijn.
 • Nadeel 4: De afstand tussen de tralies is 1 cm. Dit kan een risico betekenen voor kleinere hamsters die mogelijk door de tralies kunnen glippen, of hun kop of ledematen kunnen vastzitten.
 • Nadeel 5: De algemene afmetingen van de kooi (55 cm in lengte en 38 cm in breedte) kunnen als wat klein worden ervaren, zeker als je hamster houdt van veel bewegen, spelen en verkennen. Deze grootte biedt mogelijk niet voldoende ruimte voor bijvoorbeeld een wiel, spelletjes of schuilplaatsen.

Onze favoriet #3

Interzoo Hamsterkooi

Interzoo Hamsterkooi

Waarom we het gekozen hebben

De Hamsterkooi van Interzoo is een ruimtelijke woning voor jouw kleine viervoeter met afmetingen van ongeveer 41 x 27 x 53 cm. Door de roosterafstand van circa 1 cm is de kooi veilig en kan jouw hamster niet ontsnappen. Deze kooi bevat 2 etages die verbonden zijn door 2 ladders, ideaal voor wat klimplezier. Een voerbak is inbegrepen voor maaltijden, terwijl een loopfiets zorgt voor de nodige beweging. Verder komt de kooi met een comfortabel slaaphuis en 8 buizen voor extra vermaak. Bovendien zijn er 2 deuren voor gemakkelijke toegang tot jouw huisdier.

 • Voordeel 1: De BUCATSTATE hamsterkooi beschikt over een verbeterd installatieproces. Dit betekent dat je de voordeur kunt installeren in slechts twee eenvoudige stappen, wat je tijd bespaart en het proces minder ingewikkeld maakt.
 • Voordeel 2: Deze hamsterkooi biedt veel ruimte voor je hamster om te bewegen en te spelen. Met een vloeroppervlak van ongeveer 0,35 vierkante meter en een diepe basis voor het huisdier om in te graven, kan je hamster genieten van een natuurlijke en bevredigende leefomgeving.
 • Voordeel 3: Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen is de kooi zowel kauwbestendig als ontsnappingsbestendig. Dit zorgt voor een grotere veiligheid voor je hamster en langdurige duurzaamheid van de kooi. Bovendien heeft de kooi 4 kijkvensters waarmee je je huisdier in actie kunt zien.
 • Voordeel 4: De kooi heeft een stapelbaar ontwerp, wat betekent dat als je meer dan één kooi hebt, je ze op elkaar kunt stapelen om ruimte te besparen. Dit is niet alleen handig, maar stelt je ook in staat om verschillende ruimtes voor je huisdieren te organiseren als je meer dan één hamster hebt.
 • Voordeel 5: Als laatste voordeel is de BUCATSTATE hamsterkooi eenvoudig te reinigen. Dit komt door haar water- en roestbestendige eigenschappen, wat het onderhoud eenvoudig en moeiteloos maakt.
 • Nadeel 1: Hoewel de installatie stappen zijn vereenvoudigd, kan het nog steeds ingewikkeld zijn voor sommige gebruikers. De kooi vereist montage wat tijd en moeite kan kosten.
 • Nadeel 2: Ondanks het hebben van luchtventilatie, kan het ontbreken van verdere toegangspunten het reinigen of veranderen van de habitat bemoeilijken, vergeleken met een kooi met meer ingangen.
 • Nadeel 3: Hoewel de kooi ruimte biedt voor een specifiek aantal soorten kleine dieren, past het wellicht minder goed bij andere soorten of grotere aantallen huisdieren.
 • Nadeel 4: Het stapelbaar ontwerp suggereert dat deze kooi geschikt is voor uitbreiding door meerdere kooien te stapelen. Echter, de benodigde accessoires om dit te doen moeten apart worden aangeschaft, wat kan leiden tot extra kosten.
 • Nadeel 5: Hoewel de metalen structuur kauwbestendig is, kan het minder comfortabel zijn voor het huisdier in vergelijking met houten of plastic kooien die aangenamer aanvoelen.

Onze favoriet #4

Bucatstate Hamsterkooi

Bucatstate Hamsterkooi

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hamsterkooi van BUCATSTATE is een uiterst doordacht ontworpen habitat voor je kleine huisvriend. Deze nieuwere versie heeft een vereenvoudigde installatie en biedt genoeg natuurlijke luchtcirculatie dankzij een groot voordeur en een dakventilatie. De ruime afmetingen van 80 x 44,7 x 50,6 cm en een vloeroppervlak van ongeveer 0.35 vierkante meter laten je hamster comfortabel tunnelen en graven. Pluspunt is de metalen structuur in combinatie met hoogwaardige acrylplaten, de kooi is hierdoor kauwbestendig en voorkomt ontsnappingen. Uniek zijn de 4 kijkvensters die jou een 360-graden beeld geven van je huisdier in actie. Het stapelbare ontwerp maakt het mogelijk om meerdere kooien boven elkaar te plaatsen, mocht je meerdere huisdieren hebben. De hamsterkooi wordt geleverd met een 100% tevredenheidsgarantie – binnen 24 uur wordt er een oplossing geboden als er iets aan de hand is. Kortom, een ruim en veilig thuis voor je hamster met veel kijkplezier voor jou.

 • Voordeel 1: De BUCATSTATE hamsterkooi beschikt over een verbeterd installatieproces. Dit betekent dat je de voordeur kunt installeren in slechts twee eenvoudige stappen, wat je tijd bespaart en het proces minder ingewikkeld maakt.
 • Voordeel 2: Deze hamsterkooi biedt veel ruimte voor je hamster om te bewegen en te spelen. Met een vloeroppervlak van ongeveer 0,35 vierkante meter en een diepe basis voor het huisdier om in te graven, kan je hamster genieten van een natuurlijke en bevredigende leefomgeving.
 • Voordeel 3: Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen is de kooi zowel kauwbestendig als ontsnappingsbestendig. Dit zorgt voor een grotere veiligheid voor je hamster en langdurige duurzaamheid van de kooi. Bovendien heeft de kooi 4 kijkvensters waarmee je je huisdier in actie kunt zien.
 • Voordeel 4: De kooi heeft een stapelbaar ontwerp, wat betekent dat als je meer dan één kooi hebt, je ze op elkaar kunt stapelen om ruimte te besparen. Dit is niet alleen handig, maar stelt je ook in staat om verschillende ruimtes voor je huisdieren te organiseren als je meer dan één hamster hebt.
 • Voordeel 5: Als laatste voordeel is de BUCATSTATE hamsterkooi eenvoudig te reinigen. Dit komt door haar water- en roestbestendige eigenschappen, wat het onderhoud eenvoudig en moeiteloos maakt.
 • Nadeel 1: Hoewel de installatie stappen zijn vereenvoudigd, kan het nog steeds ingewikkeld zijn voor sommige gebruikers. De kooi vereist montage wat tijd en moeite kan kosten.
 • Nadeel 2: Ondanks het hebben van luchtventilatie, kan het ontbreken van verdere toegangspunten het reinigen of veranderen van de habitat bemoeilijken, vergeleken met een kooi met meer ingangen.
 • Nadeel 3: Hoewel de kooi ruimte biedt voor een specifiek aantal soorten kleine dieren, past het wellicht minder goed bij andere soorten of grotere aantallen huisdieren.
 • Nadeel 4: Het stapelbaar ontwerp suggereert dat deze kooi geschikt is voor uitbreiding door meerdere kooien te stapelen. Echter, de benodigde accessoires om dit te doen moeten apart worden aangeschaft, wat kan leiden tot extra kosten.
 • Nadeel 5: Hoewel de metalen structuur kauwbestendig is, kan het minder comfortabel zijn voor het huisdier in vergelijking met houten of plastic kooien die aangenamer aanvoelen.

Onze favoriet #5

Interzoo Hamsterkooi

Interzoo Hamsterkooi

Waarom we het gekozen hebben

De Interzoo Hamsterkooi is een ruime kooi van 60 cm breed, 36 cm diep en 54 cm hoog. De kooi is uitgerust met drie etages, bereikbaar via drie ladders, waardoor jouw hamster genoeg ruimte heeft om te bewegen en te spelen. Naast een voerbak beschikt de kooi over een huisje waar jouw huisdier zich kan terugtrekken, en een loopfiets voor de nodige activiteit. Met twee deuren is de toegang tot de kooi probleemloos en de roosterafstand van ongeveer 1 cm zorgt voor veiligheid.

 • Voordeel 1: De hamsterkooi van Interzoo heeft royale afmetingen (Breedte 60 cm, diepte 36 cm, hoogte 54 cm). Dit betekent dat jouw hamster voldoende ruimte heeft om te bewegen en te spelen.
 • Voordeel 2: De kooi is uitgerust met drie etages en drie ladders, waardoor jouw hamster verschillende niveaus heeft om te verkennen en te gebruiken voor zijn oefeningen, wat bijdraagt aan een gezond leven.
 • Voordeel 3: Een voerbak is inbegrepen, wat het voor jou gemakkelijker maakt om jouw hamster te voeden en zijn voedsel op te slaan.
 • Voordeel 4: De kooi bevat ook een huisje en een loopfiets. Deze accessoires helpen om het natuurlijke gedrag van de hamster te stimuleren en zorgen voor verrijking en entertainment.
 • Voordeel 5: Met een roosterafstand van ongeveer 1 cm is de kooi veilig voor jouw hamster, want er is geen risico dat hij vast komt te zitten of ontsnapt. Bovendien heeft de kooi twee deuren, wat het schoonmaken en hanteren van de hamster vergemakkelijkt.
 • Nadeel 1: De breedte en diepte van de kooi zijn vrij beperkt met respectievelijk 60 cm en 36 cm, wat misschien niet genoeg ruimte biedt voor de hamster om vrij te bewegen en te spelen.
 • Nadeel 2: Hoewel er een aantal toevoegingen komen zoals ladders en een loopfiets, kan dit in een relatief kleine kooi leiden tot overbevolking en beperkte bewegingsruimte voor de hamster.
 • Nadeel 3: Met maar 2 deuren kan het lastig zijn om de hamster makkelijk te bereiken, vooral als het diertje zich in een van de bovenste etages van de kooi bevindt.
 • Nadeel 4: De cage vermeldt een roosterafstand van ongeveer 1 cm, wat misschien te breed is voor kleinere hamsters of jonge hamsters. Er is een risico dat ze kunnen ontsnappen of dat hun poten vast kunnen komen te zitten.
 • Nadeel 5: Het feit dat er maar één huisje wordt verstrekt kan een probleem zijn als je meer dan één hamster hebt. Dit kan leiden tot competitie voor het huisje en mogelijke confrontaties tussen je huisdieren.

Onze favoriet #6

Little Friends Hamsterkooi

Little Friends Hamsterkooi

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Grosvenor Hamsterkooi van Little Friends is precies wat jij nodig hebt voor jouw kleine huisdier, of dat nu een rat, hamster of chinchilla is. Deze kooi wordt compleet geleverd met alle accessoires die worden getoond in de afbeelding, inclusief een huisje, wiel en kom. De kooi heeft ook een houten plank en ladder voor extra vermaak. Naast zijn veelzijdigheid, bevat de kooi super smalle bar ruimte van 1 cm, om ervoor te zorgen dat jouw kleine vriend veilig binnen blijft. Bovendien is het deel van ons ruimtebesparende assortiment, wat betekent dat je het gemakkelijk kunt opvouwen en opbergen. De afmetingen bedragen 78 cm in de breedte, 48 cm in de diepte en 36 cm in de hoogte.

 • Voordeel 1: De Grosvenor kooi van Little Friends is ontworpen voor een verscheidenheid aan kleine huisdieren, waaronder ratten, hamsters en chinchilla’s. Dit betekent dat je flexibiliteit hebt in de soorten dieren die je kunt verzorgen in deze kooi.
 • Voordeel 2: Deze hamsterkooi wordt geleverd met een houten plank en ladder, waardoor je kleine vriend tal van activiteiten en speelmogelijkheden heeft binnenin de kooi.
 • Voordeel 3: Alle getoonde accessoires zijn inbegrepen bij de kooi. Je ontvangt niet alleen de kooi zelf, maar ook een huis, wiel en kom, waardoor je alle basisbenodigdheden hebt die je nodig hebt om voor je huisdier te zorgen.
 • Voordeel 4: De kooi heeft ongelofelijk smalle spijlen met een afstand van slechts 1 cm. Dit houdt je kleine huisdier veilig binnenin de kooi en voorkomt dat ze ontsnappen.
 • Voordeel 5: Deze kooi van Little Friends maakt deel uit van hun ruimtebesparende assortiment en kan gemakkelijk worden opgevouwen voor opslag. Dit is ideaal als je de kooi wilt opruimen wanneer je huisdier niet in gebruik is, of als je ruimte wilt besparen in je huis.
 • Nadeel 1: Hoewel de Grosvenor kooi wordt voorgesteld als ideaal voor verschillende soorten kleine huisdieren, kunnen sommige diersoorten verschillende behoeften en gedragspatronen hebben. Deze kooi is misschien niet in staat om aan alle specifieke eisen van die verschillende dieren te voldoen.
 • Nadeel 2: De kooi wordt geleverd met een houten plank en ladder. Dit kan een probleem zijn aangezien hout moeilijker schoon te maken is dan andere materialen en het kan de groei van bacteriën bevorderen als het niet goed wordt onderhouden. Bovendien kunnen sommige kleine dieren geneigd zijn om aan het hout te knagen, waardoor de levensduur van deze onderdelen kan verkorten.
 • Nadeel 3: Hoewel de kooi wordt geleverd met veel accessoires, zijn de functionaliteit en kwaliteit van deze items niet gespecificeerd. Misschien zijn ze niet van hoge kwaliteit of passen ze niet goed bij jouw specifieke behoeften of die van je huisdier.
 • Nadeel 4: Hoewel deze kooi deel uitmaakt van een ruimtebesparend assortiment en gemakkelijk kan worden opgevouwen voor opslag, betekent dit mogelijk dat het niet de stevigste structuur heeft. Het kan ook moeilijker zijn om te monteren en te demonteren voor reiniging of opslag.
 • Nadeel 5: De afmetingen van de kooi geven aan dat het misschien niet geschikt is voor grotere kleine huisdieren, of voor meerdere huisdieren die tegelijkertijd gehuisvest worden. Bovendien geven de smalle balkafstanden van 1 cm aan dat het misschien niet geschikt is voor kleine en behendige dieren die mogelijk kunnen proberen te ontsnappen.

Onze favoriet #7

Smell & Smile Hamsterkooi

Smell & Smile Hamsterkooi

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hamsterkooi van SMELL & SMILE is een grootschalige woonoplossing voor jouw kleine huisdier. Deze vierkante kooi, vervaardigd uit metaal en kunststof, is beschikbaar in diverse kleuren en biedt je hamster, rat of muis voldoende ruimte om vrij te bewegen. De kooi wordt geleverd met een oefenwiel, voerbak, drinkfles en hok, voor het comfort en de stimulatie van jouw huisdier. Het schoonmaken is ook een fluitje van een cent, dankzij het aangename, gemakkelijk te desinfecteren materiaal.

 • Voordeel 1: De hamsterkooi van het merk SMELL & SMILE is gemaakt van duurzaam metaal en kunststof, wat garant staat voor een lange levensduur.
 • Voordeel 2: Dankzij de grote omvang en inhoud van deze kooi kan jouw hamster, rat of muis vrij rondlopen en verkennen, stimulerend voor hun natuurlijke gedrag en welzijn.
 • Voordeel 3: Deze kooi wordt geleverd met vele handige accessoires zoals een oefenwiel, voerbak, drinkfles en hok. Dit betekent dat je alles wat je nodig hebt in één keer hebt, wat zowel tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 4: De SMELL & SMILE hamsterkooi is zeer gemakkelijk schoon te maken. Dit betekent dat je meer tijd hebt om met je huisdier te spelen en minder tijd kwijt bent aan het schoonmaken.
 • Voordeel 5: De kooi is gemaakt van aangenaam materiaal dat gemakkelijk te desinfecteren is. Dit zorgt ervoor dat je jouw huisdier een schone en gezonde leefruimte kunt bieden.
 • Nadeel 1: Hoewel het vermeldt dat de hamsterkooi eenvoudig te reinigen is, wordt niet specifiek aangegeven of het een uitneembare bodem heeft. Dit kan het schoonmaken van de kooi bemoeilijken, aangezien hamsters bekend staan om het maken van een rommeltje.
 • Nadeel 2: De hamsterkooi wordt geleverd met een loopwiel, voerbak, drinkfles en hok, echter zijn er geen extra functies of speelgoed inbegrepen. Dit betekent dat je mogelijk extra uitgaven moet doen om je hamster te vermaken.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de kooi ruim wordt genoemd, wordt er geen specifieke afmeting gegeven. Dit kan problematisch zijn, aangezien je niet zeker weet of de kooi wel past in de ruimte die je ervoor hebt bedacht.
 • Nadeel 4: De hamsterkooi is gemaakt van metaal en kunststof. Hoewel dit makkelijk schoon te maken is, kan metaal koud zijn voor een hamster en plastic kan bij doorknagen stukken losmaken die potentieel schadelijk kunnen zijn.
 • Nadeel 5: Het feit dat de kooi in verschillende kleuren verkrijgbaar is, betekent niet dat je een voorkeur voor een specifieke kleur kunt geven bij het bestellen. Dit kan teleurstellend zijn als je een kleurenschema in je huis of kamer volgt.

Onze favoriet #8

Pawhut Hamsterkooi

Pawhut Hamsterkooi

Waarom we het gekozen hebben

De PawHut hamsterkooi is een ideale woon- en speelplek voor jouw kleine huisdieren zoals hamsters, knaagdieren en muizen. Met zijn drie ruime niveaus en evenveel toegangsdeuren, biedt het je huisdier veel bewegingsvrijheid. Met de metalen tralies en buizensysteem kun je je huisdier gemakkelijk observeren en het dier kan zich vrij tussen de niveaus verplaatsen. Daarnaast is de kooi onderhoudsvriendelijk met een gepoedercoat metaaldraad en uitneembare PP-onderbak voor eenvoudige reiniging. De totale afmetingen van de kooi zijn 40,5 L x 28 B x 55 H cm, met een hoogte van 13,5 cm voor elk compartiment. Het is een product dat zowel functioneel als plezierig is voor je kleine metgezel.

 • Voordeel 1: Geschikt voor kleine huisdieren: De PawHut hamsterkooi is speciaal ontworpen voor kleine huisdieren zoals hamsters, knaagdieren en muizen. Dit maakt het tot een perfect huis en speelplek voor jouw kleine huisdier.
 • Voordeel 2: Ruimte in overvloed: Dankzij de drie niveaus heeft jouw huisdier altijd genoeg ruimte om te spelen en te rusten. Bovendien kunnen de dieren dankzij de drie deuren gemakkelijk in en uit de kooi stappen.
 • Voordeel 3: Veel kijkplezier: De metalen tralies geven je een duidelijk zicht op je kleine huisdier, terwijl het buissysteem het voor je huisdier makkelijk maakt om zich tussen de verschillende niveaus te verplaatsen.
 • Voordeel 4: Onderhoudsvriendelijk: Het schoonmaken van de PawHut hamsterkooi is een fluitje van een cent. Met het gepoedercoate metaaldraad en de uitneembare PP-onderbak hou je de kooi altijd vlekkeloos schoon.
 • Voordeel 5: Perfecte afmetingen: De totale afmetingen van de kooi zijn 40,5 l x 28 b x 55 h cm, wat meer dan genoeg ruimte biedt voor je huisdier om zich comfortabel in te bewegen. Elk compartiment is 13,5 cm hoog, de deuren zijn 14 l x 9 b cm en de buizen hebben een diameter van 5,5 cm. Zo heeft jouw kleine huisdier altijd genoeg ruimte.
 • Nadeel 1: De PawHut hamsterkooi is alleen geschikt voor kleine huisdieren zoals hamsters, knaagdieren en muizen. Dit betekent dat als je grotere dieren hebt, deze kooi waarschijnlijk niet voldoet aan hun behoeften.
 • Nadeel 2: Hoewel de kooi drie niveaus heeft om extra ruimte te bieden, zal je huisdier door de aard van deze niveaus gedwongen zijn om voortdurend te klimmen. Dit zou op lange termijn problematisch kunnen zijn voor oudere of minder actieve dieren.
 • Nadeel 3: Hoewel er wel een buissysteem aanwezig is, zou dit systeem mogelijk te klein kunnen zijn voor sommige grotere hamsterrassen. Met een diameter van 5,5 cm, kunnen grotere hamsters moeite hebben om door de buizen te manoeuvreren.
 • Nadeel 4: Hoewel de kooi wordt aangeprezen als onderhoudsvriendelijk, geeft de beschrijving niet duidelijk aan hoe gemakkelijk of moeilijk het zou kunnen zijn om de verschillende compartimenten te bereiken voor het reinigen. Dit kan een probleem vormen als je huisdier een bijzonder rommelige bewoner is.
 • Nadeel 5: De hoogte van elk compartiment is volgens de beschrijving 13,5 cm. Dit lijkt tamelijk beperkt en zou de bewegingsvrijheid van je kleine huisdier kunnen beperken. Het beperkte compartiment hoogte kan een probleem zijn, afhankelijk van de grootte van je huisdier en de items die je wilt plaatsen in de kooi voor hun vermaak en comfort.

Onze favoriet #9

Xxl-Zoo Hamsterkooi

Xxl-Zoo Hamsterkooi

Waarom we het gekozen hebben

De Hamsterkooi van XXL-ZOO is een kwalitatief hoogwaardige en veelzijdige keuze voor je hamster of andere kleine knaagdieren, voorzien van een uitgebreid buizensysteem voor urenlang klimplezier. De kooi heeft vier etages die veilig vastzitten met bevestigingsclips, waardoor er geen gevaar is dat deze wegglijden. Met 10 gebogen en 4 rechte buizen, een huis, een loopmolen en 3 ladders, zit deze kooi vol functionele accessoires. De inbegrepen buizen zijn voorzien van voldoende ventilatieopeningen en loopgroeven. De kooi is 76 cm hoog inclusief buisopbouw, 60 cm hoog zonder deze en 74 cm breed. De kleur van het rooster en het kooidak is zwart, terwijl de accessoires en onderbak verkrijgbaar zijn in beige of zwart.

 • Voordeel 1: De XXL-ZOO hamsterkooi is zeer kwalitatief en geschikt voor verschillende knaagdieren zoals hamsters en muizen, een veelzijdige keuze voor je huisdier.
 • Voordeel 2: De kooi is uitgerust met een uitgebreid buizensysteem voor grenzeloos klimplezier. Dit systeem bevat 4 etages, 10 gebogen buizen, 4 rechte buizen wat het een spannende omgeving voor je huisdier maakt.
 • Voordeel 3: Er zijn verschillende veiligheidsvoorzieningen. De buizen zijn voorzien van voldoende ventilatieopeningen en loopgroeven, en de etages zijn bevestigd met clips die voorkomen dat je huisdier valt.
 • Voordeel 4: De kooi heeft royale afmetingen. Met een hoogte van 76 cm inclusief de buisopbouw en een breedte van 74 cm inclusief de buizen, biedt deze kooi volop leefruimte voor je huisdier.
 • Voordeel 5: Er is keuzevrijheid in kleur en ontwerp van de kooi. Je kan kiezen voor een zwarte onderschaal met beige of zwarte accessoires, of voor meer kleurrijke accessoires. Op deze manier kan je de kooi afstemmen op het interieur van je woning.
 • Nadeel 1: De hoogte van de kooi, inclusief het buizenstelsel, is ongeveer 76 cm. Dit kan een probleem zijn als je beperkte ruimte hebt in je huis of appartement waar je de kooi wilt plaatsen. De omvang kan mogelijk te groot zijn voor je beoogde ruimte.
 • Nadeel 2: De totale breedte van de kooi, inclusief buizen, is ongeveer 74 cm. Net als de hoogte kan dit een probleem vormen als je niet genoeg ruimte hebt.
 • Nadeel 3: Hoewel de kooi wordt geleverd met voldoende ventilatieopeningen, kan dit alsnog voor onvoldoende luchtstroom zorgen. Dit is belangrijk voor de gezondheid van je hamster en een slechte ventilatie kan resulteren in een onaangename geur.
 • Nadeel 4: Alhoewel de kooi wordt geleverd met bevestigingsclips om te voorkomen dat dieren vallen, kunnen deze clips mogelijk niet sterk genoeg zijn om zwaardere hamsters of meerdere dieren tegelijk te ondersteunen.
 • Nadeel 5: De kooi is beschikbaar in zeer beperkte kleurstellingen (zwart/beige raster en dak, beige of zwart onderstel en accessoires). Dit kan een afknapper zijn als je op zoek bent naar een specifieke kleur of design dat bij de rest van je interieur past.

Onze favoriet #10

N/A Hamsterkooi

N/A Hamsterkooi

Waarom we het gekozen hebben

De hamsterkooi van het merk N/A is ruim, modern en van hoge kwaliteit. Met een aantrekkelijk design en afmetingen van 60 x 37 x 48,4 cm biedt het je hamster veel ruimte om te spelen en zijn omgeving te verkennen. De kooi is gemaakt van hoogwaardige MDF- en PVC-panelen en heeft een open bovenkant voor een geweldig uitzicht vanuit verschillende hoeken. Dankzij de gebogen spleten aan de bovenzijde is de ventilatie uitstekend. De bovenzijde van de kooi is gemakkelijk te openen of te sluiten, waardoor het vervangen van nestmateriaal of het plaatsen van nieuwe speeltjes simpel is. Het monteren duurt ongeveer 45 minuten en de kooi is eenvoudig te reinigen, omdat de behuizing en bodem afzonderlijk zijn. Let wel, de kooi wordt geleverd zonder accessoires. Deze hamsterkooi is het ideale geschenk voor je kleine vriend, geschikt voor onder andere Syrische hamsters, dwerghamsters en Chinese hamsters.

 • Voordeel 1: Je hamster heeft veel ruimte in deze ruime hamsterkooi. De genereuze afmetingen (60 x 37 x 48,4 cm) geven je hamster voldoende gelegenheid om te spelen en te ontdekken, wat bijdraagt aan zijn algemene welzijn.
 • Voordeel 2: De kooi heeft een aantrekkelijk en modern ontwerp, met hoogwaardige MDF- en PVC-panelen. De kooi is bovenaan te openen, wat je een mooi zicht vanuit meerdere hoeken biedt en gemakkelijk contact met je huisdier mogelijk maakt.
 • Voordeel 3: Personalisatie is eenvoudig vanwege de ruime opzet, waardoor je moeiteloos schuilplaatsen, een zandbad, een hamsterwiel en andere accessoires naar eigen voorkeur kan plaatsen. Dit stelt je in staat om verschillende thema habitats te creëren volgens je eigen ontwerp.
 • Voordeel 4: De hamsterkooi is luchtdoorlatend, wat een gezonde en comfortabele leefomgeving voor je hamster garandeert. De gebogen spleten aan de bovenzijde van de kooi zorgen voor voldoende ventilatie en de gemakkelijk te openen of te sluiten bovenkant maakt het eenvoudig om de waterfles, voedsel of speeltjes bij te vullen of te vervangen.
 • Voordeel 5: Het onderhoudsgemak is een andere sterke troef van deze hamsterkooi. De kooien hebben een aparte behuizing en bodem die je afzonderlijk kunt monteren, verplaatsen en schoonmaken. Het heeft inschuifbare aansluitingen en is ontworpen voor snelle installatie, met instructies om je stap voor stap te begeleiden.
 • Nadeel 1: Hoewel het ontwerp van deze hamsterkooi aantrekkelijk is, wordt er in de productbeschrijving vermeld dat deze zonder accessoires wordt geleverd. Dit betekent dat je nog aparte investeringen moet doen in zaken als voederbakjes, een waterfles, een looprad en schuilplaatsen voor je hamster.
 • Nadeel 2: Het moderne ontwerp van deze kooi kan misschien een mooi zicht bieden vanuit meerdere hoeken, maar het zorgt ook voor veel ventilatie door de gebogen spleten aan de bovenzijde. Voor sommige kleinere hamsters kan dit te veel tocht opleveren en mogelijk voor ongemak zorgen.
 • Nadeel 3: Er staat in de productbeschrijving dat de installatie van de kooi ongeveer 45 minuten in beslag neemt. Dit is een vrij langdurig proces in vergelijking met andere hamsterkooien die je kant-en-klaar kunt kopen.
 • Nadeel 4: De kooi is gemaakt van MDF- en PVC-panelen. Hoewel dit een modern uiterlijk geeft, kan dit minder duurzaam zijn dan metaal en mogelijk sneller beschadigen, vooral als je hamster een knager is.
 • Nadeel 5: Het schoonmaken van de kooi kan een uitdaging zijn, gezien de aparte behuizing en bodem die je afzonderlijk kunt monteren en schoonmaken. Dit vereist extra inspanning vergeleken met andere hamsterkooien waarbij je eenvoudigweg de hele kooi kunt reinigen.

Na intensief onderzoek en grondige tests, kunnen we concluderen dat het vinden van de perfecte hamsterkooi een essentiële investering is voor de gezondheid en het geluk van je kleine vriend. Hoewel alle tien de producten voldoen aan de basisbehoeften, is het van belang te overwegen welk product het beste past bij de specifieke behoeften van jouw hamster. Denk hierbij aan voldoende ruimte, comfort, speeltoestellen, en veiligheid. Laat je leiden door onze top 10 om de beste keuze te maken — een keuze die zowel jou als je huisdier tevreden zal stellen. Vergeet niet de kooi regelmatig schoon te maken om je hamster een aangenaam en gezond leefklimaat te bieden.

Inhoudsopgave