a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Fopspeen: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Hier vind je een overzicht van de tien beste fopspenen, grondig getest en beoordeeld volgens nieuw onderzoek, speciaal voor jou samengevat.

Op zoek naar de perfecte fopspeen voor jouw kleintje? Je bent hier aan het juiste adres! In onze meest recente onderzoek hebben we de top 10 fopspenen op de markt grondig onder de loep genomen. We hebben gelet op alle belangrijke factoren die een fopspeen geweldig maken, zoals de kwaliteit van het materiaal, de vorm, het ontwerp en de prijs. Blijf lezen om erachter te komen welke fopspeen jouw baby het ultieme comfort en tevredenheid biedt.

Een fopspeen, ook wel bekend als een tutje of een speentje, is een product dat speciaal voor baby’s is ontworpen om hun zuigreflex te bevredigen als ze niet worden gevoed. Het bestaat meestal uit een siliconen, latex of rubberen tepel, bevestigd aan een plastic of siliconen schild dat groot genoeg is om te voorkomen dat de baby de speen volledig in de mond neemt. Je kunt fopspenen in een verscheidenheid aan kleuren, stijlen en maten vinden, en ze bieden ook comfort aan je kleintje tijdens tandjes krijgen of om hen te helpen bij het inslapen. Het wordt echter wel aanbevolen om het gebruik van een fopspeen na een bepaalde leeftijd te beperken om problemen met het gebit en de spraakontwikkeling bij het opgroeien te voorkomen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Mam Fopspeen

Mam Fopspeen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MAM fopspeen is de eerste klimaatneutrale speen, vervaardigd uit veilig en duurzaam biobased materiaal. Het zuiggedeelte is gemaakt van MAM SkinSoft siliconen, wat direct door baby’s wordt geaccepteerd. De kleine, symmetrische speenhals maakt hem tandvriendelijk, ontworpen in samenwerking met tandartsen. De MAM speen is ook bedachtzaam ontworpen voor de gevoelige babyhuid, met zijn gebogen vorm, grote luchtgaten en noppen aan de binnenkant, voor maximaal comfort. De handige knop maakt het voor baby’s eenvoudig om de speen zelf vast te pakken en er kan een speenkoord aan worden bevestigd. Bovendien worden de spenen geleverd met een sterilisatie- en transportdoos, waarmee je de speentjes snel en eenvoudig in de magnetron kunt steriliseren, zonder extra apparatuur, waardoor je 77% CO2, energie en water bespaart.

 • Voordeel 1: De fopspeen van MAM is de eerste klimaatneutrale speen, wat betekent dat je dankzij de gebruikte biobased materialen in het schild en de knop een milieuverantwoorde keuze maakt.
 • Voordeel 2: Door de samenwerking met tandartsen heeft MAM een tandvriendelijk ontwerp kunnen creëren. Met de smalle, symmetrische speenhals voorkom je tandproblemen bij je baby.
 • Voordeel 3: De huidvriendelijke vorm van de MAM Original Pure siliconen speen zorgt voor extra comfort. Dankzij de gebogen vorm, grote luchtgaten en noppen aan de binnenkant is de speen extra zacht voor de gevoelige babyhuid.
 • Voordeel 4: Door de handige fopspeenknop kan je baby het tutje snel en makkelijk zelf vastpakken. Bovendien kun je aan de knop makkelijk een speenkoord bevestigen, voor extra gebruiksgemak.
 • Voordeel 5: Bij de fopspeen van MAM krijg je ook een fopspeendoos, waarin je de spenen zonder extra apparatuur eenvoudig en snel in de magnetron kunt steriliseren. Dit is niet alleen handig, maar je bespaart hiermee ook nog eens 77% CO₂, energie en water.
 • Het identificeren van nadelen op basis van positieve productbeschrijvingen kan uitdagend zijn, maar ik zal proberen op basis van potentiële problemen en vragen die klanten mogelijk hebben.
 • Nadeel 1: De fopspeen is gemaakt van biobased materiaal. Hoewel dit milieuvriendelijk en veilig is, kan de duurzaamheid ervan in de praktijk variëren, wat kan betekenen dat je ze vaker moet vervangen.
 • Nadeel 2: De zuiggedeelte is gemaakt van MAM SkinSoft siliconen, dat instinctief door baby’s wordt geaccepteerd. Echter, dit betekent niet dat alle baby’s dit instinctief zullen accepteren.
 • Nadeel 3: Hoewel de speen is ontwikkeld in samenwerking met tandartsen, kan het ontwerp en de pasvorm van de speen niet voor elk kind geschikt zijn, wat kan leiden tot bijt- of slikproblemen.
 • Nadeel 4: De gebogen vorm, grote luchtgaten en noppen aan de binnenkant maken de speen comfortabel en huidvriendelijk, maar kunnen ook een uitdaging vormen bij het schoonmaken, gezien de noodzaak om alle hoekjes en gaatjes goed schoon te maken.
 • Nadeel 5: De fopspeen komt met een sterilisatie- en opbergdoos om de speen in de magnetron te steriliseren. Hoewel dit handig is, vereist het wel dat je toegang tot een magnetron hebt om het sterilisatieproces effectief uit te voeren. Niet alle ouders hebben mogelijk regelmatig toegang tot een magnetron, vooral niet onderweg of tijdens het reizen.

Onze favoriet #2

Philips Fopspeen

Philips Fopspeen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Fopspeen van PHILIPS is een innovatief product ontworpen met het welzijn van jouw baby als prioriteit. Het is uitgerust met extra grote luchtgaten die zorgen dat de gevoelige huid van jouw kleine droog en ademend blijft, waardoor irritaties worden voorkomen. Uniek aan deze fopspeen is het oplichtende schildje, wat het eenvoudiger maakt om de speen in het donker te vinden – een slimme oplossing voor nachtelijke rust. Bovendien heeft deze fopspeen een hoge acceptatiegraad van 98% onder baby’s dankzij de Avent ultra soft- en ultra air-technologie. Het pakket bevat twee Philips Avent ultra air-fopspenen, wat een goede waarde voor de prijs levert.

 • Voordeel 1: De fopspeen heeft extra grote luchtgaten. Hierdoor blijft het gevoelige huidje van je baby droog en kan het blijven ademen, wat bijdraagt aan het comfort van je kleine.
  Voordeel 2: De fopspeen licht op in het donker. Dit is buitengewoon handig voor het gemakkelijk vinden van de speen in het donker, waardoor je minder moeite hoeft te doen en kan blijven genieten van je nachtrust.
  Voordeel 3: Met een acceptatie van 98%, is het duidelijk dat baby’s de Avent ultra soft- en ultra air-fopspenen waarderen. Daarom is de kans groot dat jouw baby de fopspeen ook zal accepteren.
  Voordeel 4: Het product bevat twee Philips Avent ultra air-fopspenen. Deze dubbele verpakking zorgt ervoor dat je altijd een back-up fopspeen bij de hand hebt.
  Voordeel 5: Gebaseerd op het merk ‘Philips’, wat bekend staat om zijn kwalitatieve en duurzame babyproducten, kun je ervan uitgaan dat deze fopspeen van goede kwaliteit is, waardoor het lang meegaat en veilig is voor je baby om te gebruiken.
 • Nadeel 1: Hoewel de extra grote luchtgaten het huidje van de baby droog en ademend kunnen houden, kunnen zij ook een mogelijk risico vormen doordat kleine voorwerpen erdoor kunnen komen.
 • Nadeel 2: De speen die oplicht in het donker kan je baby juist afleiden of verstoren tijdens het slapen. Bovendien, als het licht niet uitgeschakeld kan worden, kan dit leiden tot onnodig energieverbruik.
 • Nadeel 3: Hoewel de acceptatiegraad gemeld wordt als 98%, gaven 2% van de gebruikers aan dat hun baby de ultra soft- en ultra air fopspenen niet accepteerde. Dit kan problematisch zijn als jouw kind tot die 2% behoort.
 • Nadeel 4: Het pakket bevat slechts twee Philips Avent ultra air-fopspenen. Dit kan onvoldoende zijn als je tegelijkertijd meerdere spenen nodig hebt voor bijvoorbeeld verschoning of vervanging.
 • Nadeel 5: Er wordt niet vermeld of de fopspenen BPA-vrij zijn, wat een belangrijke overweging kan zijn voor ouders die zich zorgen maken over de chemicaliën waaraan hun baby kan worden blootgesteld.

Onze favoriet #3

Philips Fopspeen

Philips Fopspeen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PHILIPS ultra air-fopspeen is een uniek product ontworpen voor het absolute comfort van je kind. Het beschikt over een oplichtend schildje dat gemakkelijk te vinden is in het donker zonder de lampen aan te hoeven doen. De extra grote luchtgaten houden de huid van je baby ademend, zacht en droog. De fopspeen heeft een lichtgewicht design, gericht op comfort met een zijdezachte speen. Verder houdt de symmetrische vorm van de speen rekening met de natuurlijke vorm van het gehemelte, tanden en tandvlees van je baby en ondersteunt het de tandgroei. Dit maakt de ultra air-fopspeen van PHILIPS een ideale keuze voor baby’s met een gevoelige huid.

 • Voordeel 1: Laat de huid ademen: De Philips Avent ultra air-fopspeen is ontworpen met extra grote luchtgaatjes. Hierdoor kan de huid van jouw baby ademen en droog blijven terwijl jouw kleintje wordt gekalmeerd.
 • Voordeel 2: Eenvoudig te vinden: Deze fopspeen heeft een unieke eigenschap – een oplichtend schildje dat helpt om de speen gemakkelijk te vinden zonder het licht aan te doen. Vooral handig tijdens de nachtelijke uren!
 • Voordeel 3: Geliefd bij baby’s: Volgens een enquête accepteert gemiddeld 98% van de kleintjes deze ultra air-fopspeen. De zijdezachte speen zorgt voor extra comfort en zal zeker jouw baby’s beste vriend zijn.
 • Voordeel 4: Extra comfort: De Philips Avent ultra air-fopspeen is zo comfortabel mogelijk ontworpen. Dit komt niet in de weg van de mondgroei van jouw kleintje en beschermt de natuurlijke vorm van tanden en tandvlees.
 • Voordeel 5: Complete set: De set bestaat uit 2x Philips Ultra Air Soother Glow-in-the-dark, 2x Philips Ultra Air Soother Daytime, beide BPA-vrije fopspenen voor baby’s van 6-18 maanden, en 1 x Sterilisator/opbergbakje. Je hebt dus alles bij de hand voor het gebruik en onderhoud van de fopspenen.
 • Nadeel 1: De Philips Avent Fopspeen geeft alleen een comfortabele ervaring en bescherming om de natuurlijke vorm van tanden en tandvlees te promoten. Dit zou een probleem kunnen zijn als je baby extra mondverzorging nodig heeft of als er specifieke aandachtsgebieden zijn met betrekking tot de mondontwikkeling van je kind.
 • Nadeel 2: De speen heeft extra grote luchtgaatjes die de huid van je baby laten ademen. Hoewel dit in eerste instantie gunstig kan lijken, kan het in bepaalde omstandigheden juist nadelig zijn, omdat vuil en bacteriën ook hun weg naar binnen kunnen vinden.
 • Nadeel 3: De set bestaat uit verschillende soorten fopspenen die zijn ontworpen voor gebruik op verschillende tijdstippen van de dag. Dit kan verwarrend zijn en vereist ook meer onderhoud en schoonmaken.
 • Nadeel 4: Hoewel het product een hoge acceptatiegraad heeft onder baby’s, stelt niet elk kind hetzelfde op prijs. Het feit dat zo’n 98% van de ouders aangeeft dat hun baby de ultra air-fopspeen accepteert, betekent ook dat er nog steeds 2% van de baby’s is die deze fopspeen mogelijk niet comfortabel of bevredigend vinden.
 • Nadeel 5: Het merk stelt dat de fopspeen gemakkelijk te vinden is dankzij het oplichtende schildje. Dit kan echter een potentiële verontrusting voor je baby veroorzaken, vooral als het lichtgevend onderdeel tijdens de nacht de slaap van de baby verstoort.

Onze favoriet #4

Philips Fopspeen

Philips Fopspeen

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Avent Ultra Air-fopspeen is een zorgvuldig ontworpen product dat het comfort van je baby voorop stelt. Ontworpen met extra grote luchtgaatjes, zorgt het ervoor dat de huid van je baby kan ademen en droog blijft, terwijl het zachte ontwerp extra comfort biedt. Het opvallende kenmerk is het oplichtende schildje, waardoor je de speen gemakkelijk in het donker kunt vinden. Bovendien is de speen zo ontworpen dat het de natuurlijke groei van de mond van je kleintje niet belemmert en de vorm van de tanden en het tandvlees beschermt. In de set zitten 2 Philips Ultra Air Fopspenen die licht geven in het donker, 2 Philips Ultra Air Fopspenen voor overdag, en 1 sterilisator/opbergbakje. Deze BPA-vrije fopspenen zijn geschikt voor baby’s van 6-18 maanden.

 • Voordeel 1: Laat de huid ademen: De Philips Avent ultra air-fopspeen is ontworpen met extra grote luchtgaatjes. Hierdoor kan de huid van jouw baby ademen en droog blijven terwijl jouw kleintje wordt gekalmeerd.
 • Voordeel 2: Eenvoudig te vinden: Deze fopspeen heeft een unieke eigenschap – een oplichtend schildje dat helpt om de speen gemakkelijk te vinden zonder het licht aan te doen. Vooral handig tijdens de nachtelijke uren!
 • Voordeel 3: Geliefd bij baby’s: Volgens een enquête accepteert gemiddeld 98% van de kleintjes deze ultra air-fopspeen. De zijdezachte speen zorgt voor extra comfort en zal zeker jouw baby’s beste vriend zijn.
 • Voordeel 4: Extra comfort: De Philips Avent ultra air-fopspeen is zo comfortabel mogelijk ontworpen. Dit komt niet in de weg van de mondgroei van jouw kleintje en beschermt de natuurlijke vorm van tanden en tandvlees.
 • Voordeel 5: Complete set: De set bestaat uit 2x Philips Ultra Air Soother Glow-in-the-dark, 2x Philips Ultra Air Soother Daytime, beide BPA-vrije fopspenen voor baby’s van 6-18 maanden, en 1 x Sterilisator/opbergbakje. Je hebt dus alles bij de hand voor het gebruik en onderhoud van de fopspenen.
 • Nadeel 1: De Philips Avent Fopspeen geeft alleen een comfortabele ervaring en bescherming om de natuurlijke vorm van tanden en tandvlees te promoten. Dit zou een probleem kunnen zijn als je baby extra mondverzorging nodig heeft of als er specifieke aandachtsgebieden zijn met betrekking tot de mondontwikkeling van je kind.
 • Nadeel 2: De speen heeft extra grote luchtgaatjes die de huid van je baby laten ademen. Hoewel dit in eerste instantie gunstig kan lijken, kan het in bepaalde omstandigheden juist nadelig zijn, omdat vuil en bacteriën ook hun weg naar binnen kunnen vinden.
 • Nadeel 3: De set bestaat uit verschillende soorten fopspenen die zijn ontworpen voor gebruik op verschillende tijdstippen van de dag. Dit kan verwarrend zijn en vereist ook meer onderhoud en schoonmaken.
 • Nadeel 4: Hoewel het product een hoge acceptatiegraad heeft onder baby’s, stelt niet elk kind hetzelfde op prijs. Het feit dat zo’n 98% van de ouders aangeeft dat hun baby de ultra air-fopspeen accepteert, betekent ook dat er nog steeds 2% van de baby’s is die deze fopspeen mogelijk niet comfortabel of bevredigend vinden.
 • Nadeel 5: Het merk stelt dat de fopspeen gemakkelijk te vinden is dankzij het oplichtende schildje. Dit kan echter een potentiële verontrusting voor je baby veroorzaken, vooral als het lichtgevend onderdeel tijdens de nacht de slaap van de baby verstoort.

Onze favoriet #5

Philips Fopspeen

Philips Fopspeen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het PHILIPS Avent Ultra Air-fopspeen is een ademende fopspeen, ontworpen om de huid van je baby zacht en droog te houden dankzij extra grote gaatjes. Deze lichte, BPA-vrije fopspeen wordt door bijna 98% van de baby’s geaccepteerd en draagt bij aan een gezonde mondontwikkeling, met aandacht voor de natuurlijke vorm van het gehemelte, de tanden en het tandvlees van je kind. De set bevat twee fopspenen en een reisetui dat ook als sterilisator werkt – voeg gewoon wat water toe en plaats hem in de magnetron voor een eenvoudige reiniging. Perfect voor kinderen van 6-18 maanden en kan veilig in de vaatwasser worden gereinigd.

 • Voordeel 1: Ademende speen: De Philips Avent ultra air-fopspeen is ontworpen om de huid van je baby te laten ademen. Dankzij de lichte, ademende speen met extra grote luchtgaatjes blijft de huid van je baby zacht en droog.
 • Voordeel 2: Eenvoudige sterilisatie: Het ultra air-reisetui fungeert als sterilisator voor de speen van je baby. Met een eenvoudige toevoeging van water en een kort bezoekje aan de magnetron krijg je een eenvoudige en snelle reiniging.
 • Voordeel 3: Hoge speenacceptatie: Maar liefst 98% van de moeders die we vroegen gaven aan dat hun baby onze siliconenspenen met textuur accepteerde. Dit betekent dat de kans groot is dat jouw kleintje de Philips Avent ultra soft- en ultra air-fopspenen ook zal accepteren.
 • Voordeel 4: Bijdragen aan een gezonde mond: Help de mond van je kleintje goed ontwikkelen met een symmetrische speen die rekening houdt met de natuurlijke vorm van het gehemelte, de tanden en het tandvlees.
 • Voordeel 5: Handige extras: De set bevat niet alleen 2 Philips Avent ultra air-fopspenen, maar ook een reisetui voor de ultra air-fopspeen. Bovendien zijn de fopspenen, die geschikt zijn voor kinderen van 6-18 maanden, BPA-vrij, vaatwasmachinebestendig en eenvoudig schoon te maken met een veiligheidsring.
 • Nadeel 1: De fopspeen lijkt sterk afhankelijk van magnetronsterilisatie, wat lastig kan zijn als je geen toegang tot een magnetron hebt.
 • Nadeel 2: Hoewel de fopspeen een hoge acceptatiegraad heeft, is er nog steeds een kans van 2% dat je baby de fopspeen kan afwijzen. Dit kan leiden tot ongemak en extra kosten voor het kopen van een andere fopspeen.
 • Nadeel 3: De set bevat slechts twee Philips Avent ultra air-fopspenen. Deze hoeveelheid kan onvoldoende zijn, zeker als je kind vaak fopspenen verliest of als je graag meerdere reserve-exemplaren bij de hand wilt hebben.
 • Nadeel 4: De fopspenen zijn voor een specifieke leeftijdscategorie van 6-18 maanden oud. Dit betekent dat je nieuwe fopspenen zult moeten kopen als je kind ouder wordt, wat kan bijdragen aan voortdurende kosten.
 • Nadeel 5: Hoewel het fijn is dat de fopspeen kan worden schoongemaakt in de vaatwasser, moet je er wel rekening mee houden dat niet iedereen een vaatwasser heeft of dat sommige ouders mogelijk de fopspeen graag met de hand wassen. Het ontbreken van informatie over handwasvriendelijkheid kan voor sommigen een nadeel zijn.

Onze favoriet #6

Philips Fopspeen

Philips Fopspeen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Avent ultra air-fopspeen is een ademende fopspeen die dankzij de extra grote luchtgaatjes je baby’s huid droog houdt en laat ademen. De fopspeen is zo ontworpen dat het je kleintje maximaal comfort biedt zonder de mondgroei te belemmeren, en beschermt de natuurlijke vorm van tanden en tandvlees. Opmerkelijk is het oplichtende schildje dat het mogelijk maakt de fopspeen in het donker terug te vinden. De hoge acceptatiegraad van baby’s, volgens 98%* van de ouders, is te danken aan de zijdezachte speen. De set bevat vier Philips Avent BPA-vrije ultra air-fopspenen voor baby’s van 18+ maanden en een handig sterilisatie- en opbergdoosje.

 • Voordeel 1: Laat de huid ademen: De Philips Avent ultra air-fopspeen is ontworpen met extra grote luchtgaatjes die de huid van je baby laten ademen. Dit zorgt ervoor dat de huid van je kleintje droog blijft terwijl hij of zij wordt gerustgesteld.
 • Voordeel 2: Eenvoudig te vinden: Dankzij het unieke ontwerp met een oplichtend schildje, kun je de speen gemakkelijk vinden zonder het licht aan te hoeven doen.
 • Voordeel 3: Geliefd bij baby’s: De Philips Avent ultra air-fopspeen wordt gemiddeld door 98% van de ouders gerapporteerd als geaccepteerd door hun baby. Dit komt door het gebruik van een zijdezachte speen voor extra comfort.
 • Voordeel 4: Extra comfort: Deze speen is zo ontworpen dat het de mondgroei van je kleintje niet belemmert en beschermt de natuurlijke vorm van tanden en tandvlees.
 • Voordeel 5: Praktische set: De set bevat niet alleen 4 Philips Avent BPA-vrije ultra air-fopspenen, maar ook een sterilisatie- en opbergdoosje. Dit maakt het onderhoud en de opslag van de spenen gemakkelijk en hygiënisch.
 • Nadeel 1: Hoewel het merk claimt dat het ontwerp de tand- en tandvleesvorm van je baby beschermt en de mondgroei niet belemmert, biedt het geen gegarandeerde bewijzen. Dus er is toch een risico dat de mondgroei van je kleintje wordt belemmerd.
 • Nadeel 2: Het is specifiek ontworpen voor baby’s van 18+ maanden. Als je kind jonger is, is deze fopspeen niet geschikt en moet je een ander model zoeken.
 • Nadeel 3: Hoewel de fopspeen beschikt over een lichtgevend schildje, wat het ‘s nachts makkelijker maakt om te vinden, kan dit ook betekenen dat het voor de baby storend is in een donkere kamer en de slaap kan verstoren.
 • Nadeel 4: De fopspenen zijn gemaakt van ‘zijdezacht’ materiaal voor extra comfort, maar dit materiaal kan slijtage ondergaan en moet mogelijk vaker vervangen worden dan spenen van harder materiaal.
 • Nadeel 5: De Philips Avent fopspeen wordt geleverd met een sterilisatie- en opbergdoosje, maar deze extra componenten kunnen makkelijk kwijtraken, wat het minder handig maakt voor reizen of uitstapjes.

Onze favoriet #7

Nuk Fopspeen

Nuk Fopspeen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De NUK Fopspeen is een zorgvuldig ontworpen product dat de gezonde ontwikkeling van de tanden en kaak van je baby bevordert door het trainen van zijn lippen, tong en gezichtsspieren. Gebaseerd op de moedertepel, heeft deze fopspeen een optimale vorm die zich perfect in de mond van je baby voegt tijdens het zuigen. Het unieke NUK Air System zorgt ervoor dat lucht ontsnapt, waardoor het zuiggedeelte zacht en flexibel blijft. Het platte ontwerp van de speen voorkomt drukplekken en zorgt ervoor dat de fopspeen niet uit de mond van je baby valt. Het is BPA-vrij en de schoonmaak is eenvoudig: je kunt het in de magnetron reinigen met de meegeleverde herbruikbare transportdoos. Bovendien is deze fopspeen gemaakt in Duitsland, wat een hoge kwaliteitsnorm garandeert.

 • Voordeel 1: De verbeterde NUK originele vorm, die gebaseerd is op de tepel van de moeder, past optimaal in de mond van de baby. Dit zorgt voor een natuurlijk en comfortabel gevoel voor je kleintje tijdens het zuigen.
 • Voordeel 2: De NUK Fopspeen bevordert de gezonde ontwikkeling van tanden en kaak van je kind. Dit komt doordat het ontwerp de lippen, tong en gezichtsspieren traint, wat handig is voor de groei en ontwikkeling van je baby.
 • Voordeel 3: Het NUK Air System zorgt ervoor dat de zuighulp altijd zacht en buigzaam blijft. Dit systeem laat lucht ontsnappen, waardoor het zuiggedeelte in het mondje van je kind niet stijf wordt, voor een meer comfortabele zuigervaring.
 • Voordeel 4: De platte vorm van de NUK Fopspeen voorkomt drukplekken en zorgt ervoor dat de fopspeen niet gemakkelijk uit de mond van de baby valt. Dit zorgt voor minder onderbrekingen en een rustigere ervaring voor zowel jou als je baby.
 • Voordeel 5: De NUK Fopspeen is BPA-vrij en gemakkelijk schoon te maken in de magnetron met de herbruikbare transportdoos. Zo kun je er zeker van zijn dat de fopspeen van je kind veilig en hygiënisch is. Bovendien is deze fopspeen gemaakt in Duitsland, wat staat voor kwaliteit en duurzaamheid.
 • Nadeel 1: Ondanks de verbeterde NUK originele vorm, die zich optimaal in de mond voegt, kan het gebruik van de fopspeen mogelijk bij sommige baby’s leiden tot een voorkeur voor deze vorm boven die van de natuurlijke tepel, wat problemen kan veroorzaken tijdens het borstvoeden.
 • Nadeel 2: Hoewel het product wordt geadverteerd om de gezonde ontwikkeling van tanden en kaak te bevorderen door lippen, tong en gezichtsspieren te trainen, kan het constante gebruik van fopspenen ook de tandgroei en mondstructuur van een baby beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Het NUK Air System kan, ondanks dat het zorgt voor de zachtheid en buigzaamheid van de zuignap, mogelijk verstuikte lucht in de mond van de baby blazen en zo bijdragen aan extra gasvorming.
 • Nadeel 4: De platte vorm kan drukplekken voorkomen en zorgen dat de fopspeen niet uit de mond van de baby valt, maar kan ook voor problemen zorgen als de baby gewend raakt aan deze vorm en moeite heeft met het overstappen op een normale tepel of flessenspeen.
 • Nadeel 5: Het is waar dat de fopspeen BPA-vrij is en gemakkelijk in de magnetron te reinigen is, maar overmatige blootstelling aan magnetronstraling kan de levensduur van de fopspeen verminderen of leiden tot ongewenste chemische reacties. Bovendien, zelfs als de fopspeen in Duitsland is gemaakt, kunnen sommige ouders de voorkeur geven aan producten die dichter bij huis zijn vervaardigd of geproduceerd worden onder specifieke lokale regelgeving.

Onze favoriet #8

Philips Fopspeen

Philips Fopspeen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Avent ultra soft-fopspeen is ontworpen met de gevoelige huid van je baby in gedachten. Dankzij de beschermingstechnologie volgt deze speen de natuurlijke rondingen van het gezicht van je baby, wat helpt bij het verminderen van huidirritatie en -vlekken. Het wordt ook geleverd met een speciaal ultra soft-reisetui dat dienst doet als sterilisator voor eenvoudige en snelle reiniging, gewoon wat water toevoegen en in de magnetron plaatsen. Verder claimt Philips dat ongeveer 98% van de moeders aangeeft dat hun baby deze siliconen ultra soft- en ultra air-spenen accepteert. De symmetrische vorm van de fopspeen draagt bij aan een gezonde mondontwikkeling, met respect voor de natuurlijke vorm van het gehemelte, de tanden en het tandvlees van je kleintje. De set bevat 2 Philips Avent ultra soft-fopspenen en 1 reisetui, is BPA-vrij, geschikt voor kinderen van 0-6 maanden en is vaatwasmachinebestendig voor nog meer gebruiksgemak.

 • Voordeel 1: De Fopspeen van Philips is speciaal ontworpen voor de gevoelige huid van je baby. Dankzij de beschermingstechnologie volgt de fopspeen de natuurlijke rondingen van het gezicht van je baby, wat helpt bij het verminderen van huidirritatie en huidvlekken.
 • Voordeel 2: De Philips Avent ultra soft-fopspeen kan eenvoudig worden gesteriliseerd. Het bijbehorende ultra soft-reisetui fungeert als sterilisator. Alles wat je hoeft te doen is wat water toevoegen en het etui in de magnetron plaatsen voor een eenvoudige en snelle reiniging.
 • Voordeel 3: Deze fopspeen heeft een hoge speenacceptatie. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 98% van de baby’s de Philips Avent ultra soft- en ultra air-fopspenen accepteert.
 • Voordeel 4: De Philips Avent ultra soft-fopspeen ondersteunt een gezonde ontwikkeling van de mond van je kleintje. De symmetrische speen houdt rekening met de natuurlijke vorm van het gehemelte, de tanden en het tandvlees van je baby.
 • Voordeel 5: De set is zeer compleet en praktisch. Hij bevat 2 Philips Avent ultra soft-fopspenen en 1 reisetui voor de ultra soft-fopspeen. Daarbij zijn de fopspenen BPA-vrij, geschikt voor kinderen van 0-6 maanden, vaatwasmachinebestendig en eenvoudig schoon te maken met een veiligheidsring.
 • Nadeel 1: Hoewel Philips aangeeft dat deze fopspeen dankzij de beschermingstechnologie de natuurlijke rondingen van je baby’s gezicht volgt om huidirritatie te verminderen, kan het zijn dat bij sommige baby’s toch irritaties kunnen ontstaan. Niet elke babyhuid reageert hetzelfde en individuele verschillen kunnen voorkomen.
 • Nadeel 2: De sterilisatie vereist het gebruik van een magnetron. Als je geen magnetron hebt, kan dit dus een probleem opleveren voor de eenvoudige en snelle reiniging die Philips belooft.
 • Nadeel 3: Hoewel Philips Avent een 98% speenacceptatie vermeldt, betekent dit dat er nog steeds 2% van de baby’s is die de speen niet accepteren. Voor jou kan dit betekenen dat jouw kindje één van die 2% kan zijn.
 • Nadeel 4: De fopspeen bevat een symmetrische speen die de natuurlijke vorm van het gehemelte, de tanden en het tandvlees respecteert. Echter, dit geldt alleen als je kindje een standaard mondanatomie heeft. Niet alle baby’s mondontwikkeling past bij deze ‘standaard’ vorm.
 • Nadeel 5: Hoewel het product wordt beschreven als ‘vaatwasmachinebestendig’, weten we allemaal dat sommige producten na regelmatig reinigen in de vaatwasser hun oorspronkelijke kwaliteit kunnen verliezen. Dit kan ervoor zorgen dat je de fopspeen mogelijk vaker moet vervangen dan gewenst.

Onze favoriet #9

Philips Fopspeen

Philips Fopspeen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Avent ultra air-fopspeen is een lichte, ademende speen die ontworpen is met het oog op het comfort en de gezondheid van je baby. De speen is gemaakt van BPA-vrij materiaal en heeft extra grote luchtgaatjes waardoor de huid van je baby kan ademen, zodat deze zacht en droog blijft. Bovendien wordt een steriele omgeving gegarandeerd door het ultra air-reisetui dat ook fungeert als sterilisator; gewoon water toevoegen en in de magnetron plaatsen voor een snelle en gemakkelijke reiniging. De structuur van de speen is zo ontworpen dat deze door 98% van de baby’s wordt geaccepteerd en bijdraagt aan een goede ontwikkeling van de mond, met respect voor de natuurlijke vorm van het gehemelte, de tanden en het tandvlees van je kleintje. De set bevat 2 Philips Avent ultra air-fopspenen en 1 reisetui die beide vaatwasmachinebestendig zijn, en de speen bevat een veiligheidsring voor extra gemak. Geschikt voor kinderen van 0-6 maanden.

 • Voordeel 1: Ademende speen. De Philips Avent ultra air-fopspeen is licht en goed ademend, perfect voor de gevoelige huid van je baby. Dankzij de extra grote luchtgaten blijft de huid van je baby zacht en droog.
 • Voordeel 2: Moeiteloze sterilisatie. Met het ultra air-reisetui kun je de fopspeen van je baby zonder gedoe steriliseren. Voeg gewoon water toe en zet het etui in de magnetron voor een gemakkelijke schoonmaakbeurt.
 • Voordeel 3: Hoge acceptatiegraad. Volgens moeders die we hebben gevraagd, accepteerde ongeveer 98% van de baby’s de Philips Avent ultra soft- en ultra air-fopspenen met textuur, wat betekent dat jouw baby hier ook waarschijnlijk van zal houden.
 • Voordeel 4: Bevordert gezonde mondontwikkeling. De symmetrische speen houdt rekening met de natuurlijke vorm van het gehemelte, de tanden en het tandvlees van je baby, wat bijdraagt aan een goede mondontwikkeling.
 • Voordeel 5: Set bevat handige extra’s. De Philips Avent ultra air-fopspeenset wordt geleverd met twee fopspenen en een handige reisetui. Bovendien zijn deze BPA-vrije fopspenen vaatwasmachinebestendig en makkelijk schoon te maken met een veiligheidsring.
 • Nadeel 1: Hoewel het product beweert een “ademspeen” te zijn, met grote luchtgaatjes om de huid van de baby te laten ademen, kan het toch eventuele huidirritatie rond de mond van je baby veroorzaken, vooral als je baby een gevoelige huid heeft.
 • Nadeel 2: De sterilisatieprocedure kan voor sommige ouders problematisch zijn. Ondanks dat het bedoeld is om eenvoudig te zijn door het gebruik van een magnetron, is niet iedereen comfortabel met deze methode. Je moet heel zorgvuldig zijn met de hoeveelheid water die je gebruikt en de tijd dat je het product in de magnetron zet.
 • Nadeel 3: Ze geven aan dat er een 98% acceptatie van de speen is, maar dit betekent niet garantie dat je baby tot die 98% zal behoren. Elke baby is uniek en kan verschillende voorkeuren hebben, dus het kan zijn dat je baby deze speen niet accepteert.
 • Nadeel 4: Hoewel de speen ontworpen is met een symmetrische vorm met de natuurlijke vorm van het gehemelte, tanden en tandvlees in gedachten, zijn er studies die aangeven dat langdurig gebruik van een fopspeen de vorm van het mondje van je baby en de uitlijning van de tandjes kan beïnvloeden.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het product beweert vaatwasmachinebestendig te zijn, kunnen sommige ouders terughoudend zijn om een babyproduct in de vaatwasser te reinigen. Het wassen in de vaatwasser kan de speen op termijn ook minder sterk maken, wat mogelijk de veiligheid in gevaar kan brengen.

Onze favoriet #10

Medela Fopspeen

Medela Fopspeen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Medela Baby Soft Silicone fopspeen is een waardevolle aanwinst voor je baby van 0-6 maanden. Deze fopspeen heeft een platte, symmetrische zuiger die de tong voldoende ruimte geeft voor natuurlijke bewegingen. Dankzij innovatieve SensoPearls, zorgt de fopspeen voor een uitstekende luchtcirculatie, waardoor de huid van je baby ademend en ongestoord blijft. De kaakvriendelijke en ergonomisch gevormde speen is zacht voor de mond en het gezicht van je baby, waarbij de dunne schacht de afstand tussen de boven- en onderlip minimaliseert. Deze fopspeen is speciaal ontworpen met de hulp van professionals in de gezondheidszorg in Zwitserland en heeft een zachte, huidvriendelijke textuur. De verpakking bevat twee Medela Baby Soft Silicone fopspenen, gemaakt van 100% silicone, BPA- en BPS-vrij, en verkrijgbaar in twee maten.

 • Voordeel 1: De Medela Baby Soft Silicone fopspeen is ontworpen met een vlakke, symmetrische zuiger, wat betekent dat de tong van je baby vrij in de mond kan bewegen. Dit kan bijdragen tot een natuurlijker gevoel van zuigen voor de baby, wat het comfort verhoogt.
 • Voordeel 2: Vanwege de SensoPearls-technologie in het ontwerp van de fopspeen, kan de lucht goed circuleren tussen het fopspeenschild en de huid van de baby. Dit is vooral belangrijk omdat het helpt om huidirritatie en roodheid bij je baby te verminderen.
 • Voordeel 3: De fopspeen is kaakvriendelijk en ergonomisch gevormd. Dit draagt bij aan een lagere belasting van de mond- en gezichtsspieren van je baby, waardoor het risico op tand- en mondproblemen later in de ontwikkeling van de baby wordt verminderd.
 • Voordeel 4: De kaakvriendelijke speen is ontwikkeld in samenwerking met verloskundigen, tandartsen en logopedisten in Zwitserland. Dit onderstreept de kwaliteit en doordachte ontwerp van de speen, wat zorgt voor een product dat zowel veilig als nuttig is voor je baby.
 • Voordeel 5: De fopspeen is gemaakt van 100% siliconen en is BPA-vrij en BPS-vrij. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over schadelijke chemicaliën die in contact komen met de mond van je baby tijdens het gebruik. Bovendien zorgt het siliconenmateriaal voor een zachte en huidvriendelijke textuur.
 • Nadeel 1: De Medela Baby Soft Silicone fopspeen is alleen geschikt voor baby’s van 0-6 maanden. Als je kind ouder is, moet je mogelijk een ander model of merk zoeken dat beter past bij hun leeftijd of grootte.
 • Nadeel 2: Het ontwerp van de speen is vlak en symmetrisch, bedoeld om de tong vrij in de mond te laten bewegen. Als je kind de voorkeur geeft aan een andere vorm of soort zuiger, kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 3: Het product is ontwikkeld in samenwerking met professionals uit Zwitserland. Als je kind specifieke medische problemen heeft, is het raadzaam medisch advies te vragen voordat je deze fopspeen gebruikt, omdat deze mogelijk niet door specialisten in jouw eigen regio is beoordeeld.
 • Nadeel 4: Hoewel de fopspeen licht is en ontworpen om te voorkomen dat je baby’s huid geïrriteerd raakt, geeft de beschrijving niet aan of deze geschikt is voor baby’s met zeer gevoelige huid of bepaalde huidaandoeningen.
 • Nadeel 5: De fopspeen wordt geleverd in een set van 2. Dit betekent dat er geen optie is om slechts één stuk te kopen. Als je kind uiteindelijk de fopspeen niet leuk vindt, heb je mogelijk een ongebruikt product over.

Na grondig onderzoek naar de tien beste fopspenen op de markt, kunnen we gerust concluderen dat er voor elke baby iets passends te vinden is. Of je nu de voorkeur geeft aan orthodontische, natuurlijke of nachtelijke fopspenen, je vindt altijd een product dat niet alleen het comfortabelst is voor je baby, maar ook voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Let wel op de leeftijdscategorie en de materiaalkeuze wanneer je de beste fopspeen voor jouw kleintje selecteert. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je baby tevreden is en dat je als ouder gemoedsrust hebt, wetende dat je het beste product voor je kind hebt gekozen.

Inhoudsopgave