a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Graanvrij Hondenvoer: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 van de beste graanvrije hondenvoedingsproducten volgens ons nieuwste onderzoek die jouw hond de optimale voeding en gezondheid kunnen bieden.

Unser Favorit: Mera Graanvrij Hondenvoer

Mera Graanvrij Hondenvoer
★★★★★

Unser Favorit: Wellness Core Graanvrij Hondenvoer

Wellness Core Graanvrij Hondenvoer
★★★★★

Unser Favorit: The Hunger Of The Wolf Graanvrij Hondenvoer

The Hunger Of The Wolf Graanvrij Hondenvoer
★★★★★

Unser Favorit: Green Petfood Graanvrij Hondenvoer

Green Petfood Graanvrij Hondenvoer
★★★★★

Unser Favorit: Bosch Graanvrij Hondenvoer

Bosch Graanvrij Hondenvoer
★★★★★

Unser Favorit: Lily'S Kitchen Graanvrij Hondenvoer

Lily'S Kitchen Graanvrij Hondenvoer
★★★★★

Unser Favorit: Nature'S Protection Graanvrij Hondenvoer

Nature'S Protection Graanvrij Hondenvoer
★★★★★

Unser Favorit: The Hunger Of The Wolf Graanvrij Hondenvoer

The Hunger Of The Wolf Graanvrij Hondenvoer
★★★★★

Unser Favorit: Pooch & Mutt Graanvrij Hondenvoer

Pooch & Mutt Graanvrij Hondenvoer
★★★★★

Unser Favorit: Edgard & Cooper Graanvrij Hondenvoer

Edgard & Cooper Graanvrij Hondenvoer
★★★★★

Jouw trouwe viervoeter verdient het allerbeste, en dat betekent ook voeding van de bovenste plank! Met een overweldigend aantal keuzes op de markt, is het soms lastig te bepalen wat het beste graanvrije hondenvoer voor jouw harige vriend is. Daarom hebben wij het onderzoek voor jou gedaan. In dit artikel introduceren we de 10 beste graanvrije hondenvoedingen op basis van ons nieuwste onderzoek. We hebben de voedingen getest op kwaliteit, ingrediënten, prijs, smaak en nog belangrijker, de reactie van de honden zelf. Of je nu een pup, een volwassen hond, een senior, of een hond met speciale voedingsbehoeften hebt, lees verder om te ontdekken welk graanvrij hondenvoer het beste bij jouw huisdier past.

Graanvrij hondenvoer is een type diervoeding dat geen granen bevat zoals tarwe, mais, rijst of andere granen die vaak worden gebruikt als vulstoffen in traditioneel hondenvoer. Dit hondenvoer is gemaakt om een dieet na te bootsen dat meer lijkt op wat honden in het wild zouden eten. Het is rijk aan proteïnen van dierlijke bronnen en heeft een lager koolhydraatgehalte. Als je jouw hond graanvrij voer geeft, krijgt hij wellicht meer hoogwaardige, gemakkelijk verteerbare ingrediënten binnen, wat kan bijdragen aan zijn algehele gezondheid en welzijn.

Check Uit

Onze favoriet #1

Mera Graanvrij Hondenvoer

Mera Graanvrij Hondenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

MERA Graanvrij Hondenvoer is speciaal ontwikkeld voor voedselgevoelige honden, met name die met allergieën. Dit komt door de zorgvuldig geselecteerde, natuurlijke ingrediënten, zoals kalkoen als enige dierlijke eiwitbron en licht verteerbare rijst. Deze combinatie minimaliseert het risico op voedselonverdraagzaamheid en allergieën. Het droogvoer bevat geen conserveringsmiddelen, glutenhoudende of genetisch gemodificeerde ingrediënten, waardoor de gezondheid van je viervoeter optimaal wordt ondersteund. Geproduceerd in Duitsland met hoogwaardige regionale grondstoffen, belooft MERA kwaliteit. De verpakking bevat 12,5 kg droogvoer, en is hersluitbaar voor gemak en versheid.

 • Voordeel 1: Dit hondenvoer van MERA is speciaal ontworpen voor voedselgevoelige honden. Dankzij de beperking tot een aantal natuurlijke ingrediënten, biedt het een optimale verdraagbaarheid, zelfs voor honden met allergieën.
 • Voordeel 2: De combinatie van kalkoen als de enige dierlijke eiwitbron en licht verteerbare rijst in de formule helpt het risico op voedselonverdraagzaamheid en allergieën tot een minimum te verminderen.
 • Voordeel 3: Het hondendroogvoer wordt geproduceerd zonder conserveringsmiddelen en glutenhoudende en genetisch gemodificeerde ingrediënten, wat de algehele gezondheid van jouw viervoetige vriend ten goede komt.
 • Voordeel 4: Het droogvoer van MERA wordt regionaal in Kevelaer aan Niederrhein geproduceerd met behulp van hoogwaardige grondstoffen en, waar mogelijk, regionale ingrediënten. Dit draagt bij aan de versheid en kwaliteit van het product.
 • Voordeel 5: Dit pakket bevat 1 x MERA pure sensitive hondenvoeding voor volwassenen en komt in een handige hersluitbare verpakking. Met een gewicht van 12,5 kg en afmetingen van 37,5 x 10,9 x 80 cm, biedt het voldoende voedsel voor jouw hond voor een aanzienlijke periode.
 • nadeel 1: Hoewel de samenstelling van MERA Graanvrij Hondenvoer bedoeld is voor voedselgevoelige honden en de formule zich beperkt tot enkele natuurlijke ingrediënten, kan het zijn dat jouw hond bepaalde ingrediënten toch niet goed verdraagt. Het kan erg specifiek zijn voor elke hond, en dus niet altijd toepasbaar op alle honden met allergieën of voedselintoleranties.
 • nadeel 2: De hondenvoeding bevat kalkoen als enige dierlijke eiwitbron. Hoewel dit het risico op intoleranties en allergieën kan verminderen, kan het er ook toe leiden dat de hond niet genoeg variëteit aan eiwitten krijgt, wat nodig is voor een uitgebalanceerd dieet.
 • nadeel 3: Hoewel het voer is gemaakt zonder conserveringsmiddelen, glutenhoudende en genetisch gemodificeerde ingrediënten, worden er geen specifieke details verstrekt over de ingrediënten die worden gebruikt. Het is dus mogelijk dat er andere ingrediënten in zitten die niet op de beschrijving staan, maar die jouw hond wellicht niet goed verdraagt of waaraan hij allergisch is.
 • nadeel 4: Het voer wordt geproduceerd in Duitsland en hoewel dit kan betekenen dat het voldoet aan bepaalde kwaliteitsstandaarden, kan het ook betekenen dat er een groter risico bestaat op lange leveringstijden, vooral als je buiten Duitsland woont.
 • nadeel 5: De verpakking van de hondenvoeding is hersluitbaar, maar er wordt niet genoemd hoe goed het product bewaard blijft na opening en hoe de kwaliteit gegarandeerd is na opening van de verpakking. Afhankelijk van hoe snel jouw hond het voer consumeert, kan dit een nadeel zijn.

Onze favoriet #2

Wellness Core Graanvrij Hondenvoer

Wellness Core Graanvrij Hondenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Wellness CORE Graanvrij Hondenvoer is een hoogwaardig droogvoer speciaal ontwikkeld voor grote honden. Het bevat meer dan 50% dierlijke ingrediënten en een indrukwekkend eiwitgehalte van 32-37%, met verse kalkoen als hoofdingrediënt. Idealiter, dit voer is absoluut graan-, gluten- en eivrij, wat het een natuurlijk hypoallergeen optie maakt voor jouw hond. Bovendien zijn er geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen toegevoegd. Voor de gezondheid van heupen en gewrichten van jouw hond bevat dit voer glucosamine en chondroïtine. En om de spijsvertering van jouw hond te ondersteunen, is prebiotica toegevoegd. Dit evenwichtig hondenvoer dient als een compleet voer voor jouw hond.

 • Voordeel 1: Het Wellness CORE hondenvoer is granenvrij en heeft een hoog vleesgehalte, meer dan 50%. Dit betekent dat je hond genoeg dierlijke voedingsstoffen binnenkrijgt die belangrijk zijn voor zijn algehele gezondheid en welzijn.
 • Voordeel 2: Dit hondenvoer gebruikt verse kalkoen als hoofdingrediënt en gevogelte als enige bron van eiwitten. Dit waarborgt niet alleen de smaak waar honden van houden, maar levert ook de nodige eiwitten voor hun lichaamsgroei en -onderhoud.
 • Voordeel 3: Wellness CORE hondenvoer is ook natuurlijk hypoallergeen. Het bevat geen granen, gluten, eieren, kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over allergische reacties of gezondheidsproblemen gerelateerd aan deze ingrediënten.
 • Voordeel 4: Dit hondenvoer is verrijkt met glucosamine en chondrine, wat belangrijk is voor de gezondheid van de heupen en gewrichten van je hond. Dit is vooral nuttig voor grotere honden die meer kans hebben op gewrichtsproblemen.
 • Voordeel 5: Wellness CORE bevat prebiotica die bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Een goede spijsvertering is essentieel voor de algehele gezondheid van je hond, omdat het ervoor zorgt dat alle noodzakelijke voedingsstoffen uit het voer worden opgenomen.
 • Nadeel 1: Hoewel het hondenvoer een hoog vleesgehalte heeft, wordt alleen gevogelte als de enige bron van eiwitten genoemd. Als jouw hond allergisch is voor gevogelte of een gevarieerd dieet met verschillende soorten eiwitten nodig heeft, kan dit een probleem vormen.
 • Nadeel 2: Het hoge eiwitgehalte van 32-37% kan weliswaar gunstig zijn voor actieve, sportieve honden, maar dit kan voor sommige honden te veel zijn. Honden die minder actief zijn of gezondheidsproblemen hebben zoals nierproblemen, kunnen moeite hebben met de verwerking van het hoge eiwitgehalte.
 • Nadeel 3: Vers vlees, zoals verse kalkoen, is het hoofdingrediënt. Hoewel dit kan zorgen voor hoge kwaliteit eiwitten, kan het ook een risico opleveren als het voer niet juist bewaard wordt, vanwege het bederfelijke karakter van vers vlees.
 • Nadeel 4: Het voer is volledig graan- en glutenvrij. Hoewel dit voordelig kan zijn voor honden met specifieke voedselallergieën, is het niet per se noodzakelijk voor alle honden. In sommige gevallen kunnen granen gezonde vezels en voedingsstoffen leveren die nuttig kunnen zijn voor de algemene gezondheid en spijsvertering van een hond.
 • Nadeel 5: Hoewel het voer prebiotica bevat voor een gezonde spijsvertering, vermeldt het product niet dat probiotica zijn opgenomen. Probiotica kunnen helpen bij de spijsvertering en de algemene darmgezondheid. Het ontbreken hiervan kan dus gezien worden als een nadeel.

Onze favoriet #3

The Hunger Of The Wolf Graanvrij Hondenvoer

The Hunger Of The Wolf Graanvrij Hondenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Graanvrij Hondenvoer van The Hunger of the Wolf is een hypoallergene, granenvrije voeding, speciaal samengesteld voor honden van alle rassen. Dit voer bevat zalm en aardappelen voor een hoogwaardige eiwitbron en energie. Bovendien bevat het antioxiderende kruidenextracten die celbeschadiging en het verouderingsproces van je hond vertragen. Dit hondenvoer bevat geen toegevoegde gluten, waardoor het ideaal is voor honden met een gevoelig spijsverteringssysteem. Met een uitstekende smaak die je hond zeker lekker zal vinden, biedt het een gezonde en smaakvolle voedingskeuze voor je viervoeter.

 • Voordeel 1: Duurzaamheid en Innovatie – Green Petfood zet zich in voor het milieu door een innovatief en ecologisch alternatief aan te bieden dat een positieve impact heeft op de klimaatbalans.
 • Voordeel 2: 100% Plantaardig – Deze formule zorgt voor optimale voeding uit hoogwaardige ingrediënten op een puur plantaardige basis.
 • Voordeel 3: Graanvrij – Deze formule, vrij van granen, voorziet je hond van gezonde ingrediënten zoals aardappelen en erwten, verrijkt met heerlijke kruiden en bosvruchten.
 • Voordeel 4: Kwaliteitsingredienten – Green Petfood kiest voor de beste ingrediënten, zonder tarwe, soja of suiker en zonder kunstmatige kleur- en aromastoffen.
 • Voordeel 5: Made in Germany & Zonder Dierproeven – Green Petfood wordt gemaakt in Duitsland met veel regionale ingrediënten en zonder dierproeven, wat zowel de kwaliteit als de ethische standaard van het product onderstreept.
 • Het identificeren van nadelen is vaak moeilijk zonder directe kritiek of recensies van gebruikers. Toch, op basis van de informatie uit de productbeschrijving, kunnen de volgende potentiële nadelen worden geïdentificeerd:
 • Nadeel 1: Hoewel Green Petfood beweert 100% plantaardig te zijn, kan dit een nadeel zijn voor honden die een meer gevarieerd dieet nodig hebben. Niet alle honden doen het goed op een volledig plantaardig dieet en sommige kunnen vlees nodig hebben voor hun welzijn.
 • Nadeel 2: Het product is gebaseerd op aardappelen en erwten, wat een probleem kan zijn voor sommige honden. Hoewel deze ingrediënten gezond zijn, kunnen sommige honden allergieën of intoleranties voor deze soorten voedsel ontwikkelen.
 • Nadeel 3: Hoewel de formule vrij is van granen, tarwe, soja en suiker, kan dit ook een potentiële bron van essentiële voedingsstoffen voor honden beperken. In de juiste hoeveelheden kunnen deze ingrediënten bijdragen aan een evenwichtige voeding.
 • Nadeel 4: Hoewel dit product in Duitsland wordt geproduceerd, kan de beschikbaarheid of levering een probleem zijn voor klanten buiten dit gebied. Dit kan resulteren in langere wachttijden of hogere verzendkosten.
 • Nadeel 5: Hoewel er geen kunstmatige kleur- en aromastoffen zijn toegevoegd, kan de afwezigheid van deze ingrediënten ertoe leiden dat het voedsel minder aantrekkelijk is voor sommige honden. Niet alle honden reageren positief op natuurlijk hondenvoer zonder de toegevoegde smaakversterkers die ze gewend zijn.

Onze favoriet #4

Green Petfood Graanvrij Hondenvoer

Green Petfood Graanvrij Hondenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Green Petfood Graanvrij Hondenvoer is een innovatieve en duurzame keuze voor jouw viervoeter. Het wordt gemaakt in Duitsland en is geheel vrij van dierproeven. Dit 100% plantaardige hondenvoer voorziet jouw hond van hoogwaardige ingrediënten, zonder gebruik van granen. In plaats daarvan bevat het aardappelen, erwten, voortreffelijke kruiden en gezonde bosvruchten. Het wordt geproduceerd zonder tarwe, soja, suiker of kunstmatige kleur- en aromastoffen, wat zorgt voor een puur en gezond alternatief voor jouw hond. Green Petfood zet zich in voor een positieve klimaatbalans en maakt gebruik van veel regionale ingrediënten.

 • Voordeel 1: Duurzaamheid en Innovatie – Green Petfood zet zich in voor het milieu door een innovatief en ecologisch alternatief aan te bieden dat een positieve impact heeft op de klimaatbalans.
 • Voordeel 2: 100% Plantaardig – Deze formule zorgt voor optimale voeding uit hoogwaardige ingrediënten op een puur plantaardige basis.
 • Voordeel 3: Graanvrij – Deze formule, vrij van granen, voorziet je hond van gezonde ingrediënten zoals aardappelen en erwten, verrijkt met heerlijke kruiden en bosvruchten.
 • Voordeel 4: Kwaliteitsingredienten – Green Petfood kiest voor de beste ingrediënten, zonder tarwe, soja of suiker en zonder kunstmatige kleur- en aromastoffen.
 • Voordeel 5: Made in Germany & Zonder Dierproeven – Green Petfood wordt gemaakt in Duitsland met veel regionale ingrediënten en zonder dierproeven, wat zowel de kwaliteit als de ethische standaard van het product onderstreept.
 • Het identificeren van nadelen is vaak moeilijk zonder directe kritiek of recensies van gebruikers. Toch, op basis van de informatie uit de productbeschrijving, kunnen de volgende potentiële nadelen worden geïdentificeerd:
 • Nadeel 1: Hoewel Green Petfood beweert 100% plantaardig te zijn, kan dit een nadeel zijn voor honden die een meer gevarieerd dieet nodig hebben. Niet alle honden doen het goed op een volledig plantaardig dieet en sommige kunnen vlees nodig hebben voor hun welzijn.
 • Nadeel 2: Het product is gebaseerd op aardappelen en erwten, wat een probleem kan zijn voor sommige honden. Hoewel deze ingrediënten gezond zijn, kunnen sommige honden allergieën of intoleranties voor deze soorten voedsel ontwikkelen.
 • Nadeel 3: Hoewel de formule vrij is van granen, tarwe, soja en suiker, kan dit ook een potentiële bron van essentiële voedingsstoffen voor honden beperken. In de juiste hoeveelheden kunnen deze ingrediënten bijdragen aan een evenwichtige voeding.
 • Nadeel 4: Hoewel dit product in Duitsland wordt geproduceerd, kan de beschikbaarheid of levering een probleem zijn voor klanten buiten dit gebied. Dit kan resulteren in langere wachttijden of hogere verzendkosten.
 • Nadeel 5: Hoewel er geen kunstmatige kleur- en aromastoffen zijn toegevoegd, kan de afwezigheid van deze ingrediënten ertoe leiden dat het voedsel minder aantrekkelijk is voor sommige honden. Niet alle honden reageren positief op natuurlijk hondenvoer zonder de toegevoegde smaakversterkers die ze gewend zijn.

Onze favoriet #5

Bosch Graanvrij Hondenvoer

Bosch Graanvrij Hondenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Graanvrij Hondenvoer van het merk Bosch is een hoogwaardige voeding speciaal ontworpen voor volwassen honden van alle rassen. Dit product is volledig graan- en suikervrij, waardoor het uitermate geschikt is voor honden met voedselintoleranties of allergieën. Het recept bevat een hoog percentage (60%) verse eend als enige bron van dierlijke eiwitten. In plaats van granen gebruikt dit voer aardappel als waardevolle bron van koolhydraten. Bovendien heeft het een semi-vochtige consistentie (18% restvochtigheid) waar honden dol op zijn, wat zorgt voor een buitengewoon hoge acceptatiegraad onder honden. Jij kunt je hond dus een voedzaam en smakelijk dieet bieden met dit hondenvoer van Bosch.

 • Voordeel 1: Bosch hondenvoer biedt een gezond recept dat zowel graan- als suikervrij is, waardoor mogelijke voedselallergieën of opgeblazen gevoel die je hond kan krijgen van andere voedselproducten op basis van granen verminderd worden.

  Voordeel 2: Dit voer is rijk aan verse eend, met 60 procent als de enige bron van dierlijke eiwitten. Dit geweldige aandeel kan bijdragen aan het behoud van gezonde spieren en de algehele gezondheid van je hond.

 • Voordeel 3: Bosch hondenvoer vervangt granen met hoogwaardige koolhydraten uit aardappelen. Jouw hond krijgt dus nog steeds voldoende energie zonder de mogelijke nadelige effecten van granen.
 • Voordeel 4: Dit is een heerlijk semi-vochtig product dat bij honden over het algemeen zeer goed wordt geaccepteerd. Met een restvochtigheid van 18 procent is dit voer gemakkelijker te kauwen en te verteren dan droogvoer.
 • Voordeel 5: Bosch hondenvoer is geschikt voor volwassen honden van alle rassen. Ongeacht het ras van je hond, je kunt er zeker van zijn dat dit product aan haar voedingsbehoeften voldoet.
 • Nadeel 1: Het product is graanvrij, wat een nadeel kan zijn als jouw hond graan goed verdraagt. Graan is een voedingsbron die belangrijke vezels levert en kan helpen bij de spijsvertering van veel honden.
 • Nadeel 2: Met verse eend als de enige bron van dierlijk eiwit, kan dit een probleem zijn als je hond allergisch of intolerant is voor eend. Dit limiteert ook de variatie in de eiwitbronnen voor je hond.
 • Nadeel 3: Hoewel aardappel wordt gebruikt als een hoogwaardige bron van koolhydraten ter vervanging van granen, kunnen sommige honden moeite hebben om deze koolhydraten juist te verteren, wat spijsverteringsproblemen kan veroorzaken.
 • Nadeel 4: Dit voer is een semi-vochtig product met een restvochtigheid van 18 procent. Dit betekent dat het voer mogelijk niet zo lang houdbaar is als droogvoer en de kans op schimmel of bederf toeneemt als het te lang wordt bewaard.
 • Nadeel 5: Tot slot, het product wordt geadverteerd als geschikt voor volwassen honden van alle rassen, maar dit betekent niet dat het geschikt is voor alle levensstadia van de hond. Zo zouden pups, senioren of honden met specifieke dieetbehoeften mogelijk andere voedingsstoffen nodig hebben die dit voer niet kan bieden.

Onze favoriet #6

Lily'S Kitchen Graanvrij Hondenvoer

Lily'S Kitchen Graanvrij Hondenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Graanvrije Hondenvoer van Lily’s Kitchen is een uitgebalanceerde en complete voeding voor je volwassen hond. Het is gemaakt met 27% vers bereid lamsvlees en 5% lamslever. Daarnaast is het verrijkt met een breed scala aan gezonde groenten, fruit en plantenextracten, alsook kruiden voor die extra voedingsboost. Het voer bevat geen vleesmeel, conserveermiddelen of vulstoffen – enkel waardevolle natuurlijke ingrediënten voor de gezondheid van je hond. Let wel, de verpakking kan variëren.

 • Voordeel 1: Je hond krijgt een uitgebalanceerde voeding, dankzij de graanvrije receptuur. Dit is vooral gunstig voor honden met graanallergieën of gevoelige magen.

  Voordeel 2: Het voer bevat vers bereid lamsvlees en lamslever. Dit betekent dat je hond zal genieten van een eiwitrijk dieet dat essentieel is voor zijn spierontwikkeling en energie.

 • Voordeel 3: Dit hondenvoer zit vol met gezonde groenten, fruit, plantenextracten en kruiden. Deze ingrediënten dragen bij aan een sterker immuunsysteem, een gezonde huid en vacht, en een betere spijsvertering.
 • Voordeel 4: Lily’s Kitchen hondenvoer bevat geen vleesmeel, conserveermiddelen of vulstoffen. Dit houdt in dat je hond hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten binnenkrijgt zonder de onnodige toevoegingen die in veel commerciële hondenvoeren te vinden zijn.
 • Voordeel 5: Hoewel de verpakking kan variëren, kun je er vertrouwen in hebben dat de kwaliteit van het voer die je hond krijgt constant blijft. Dit betekent dat je hond keer op keer kan genieten van dezelfde heerlijke en voedzame maaltijd.
 • nadeel 1: Hoewel Lily’s Kitchen graanvrij hondenvoer nutritioneel uitgebalanceerd is, kan het een nadeel zijn voor honden die gewend zijn aan het verteren van granen en ze kunnen problemen ervaren bij het aanpassen aan een graanvrij dieet.
 • nadeel 2: Het product bevat 27% vers bereid lamsvlees en 5% lamslever. Als je hond een allergie of intolerantie heeft voor lamsvlees of lamslever, kan dit een groot nadeel zijn.
 • nadeel 3: Lily’s Kitchen hondenvoer is verrijkt met gezonde groenten, fruit, plantenextracten en kruiden. Hoewel dit over het algemeen positief is, kunnen sommige honden gevoelig zijn voor bepaalde soorten fruit, groenten of kruiden.
 • nadeel 4: Dit product bevat geen vleesmeel, conserveermiddelen of vulstoffen. Hoewel dit getuigt van de hoge kwaliteit van het product, kan het toch een nadeel zijn als je hond gewend is aan voer met een meer gevulde textuur die wordt verkregen door het gebruik van vleesmeel en vulstoffen.
 • nadeel 5: De verpakking van Lily’s Kitchen hondenvoer kan variëren. Dit kan verwarrend zijn als je het product in de winkels zoekt en kan ook onzekerheid veroorzaken over de consistentie van het product.

Onze favoriet #7

Nature'S Protection Graanvrij Hondenvoer

Nature'S Protection Graanvrij Hondenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Nature’s Protection Graanvrij Hondenvoer is speciaal vervaardigd voor kleine tot mini-rassen met een gewicht van 1-10 kg, ideaal voor volwassen honden met een lichtgekleurde vacht. Het voorziet je hond van hoogwaardige eiwitten uit witte vis zoals kabeljauw, merlan en koolvis, bekend om hun hypoallergene eigenschappen en hoger gehalte aan vitamine A en D, wat essentieel is voor honden. Dit voer bevat zorgvuldig geselecteerde eiwitten die helpen bij het beheer van traanvlekken en kunnen bruine vlekken verminderen rond de ogen, mond en poten van je hond. Het is niet alleen een hoogwaardige, goed verteerbare voeding, maar het heeft ook een geweldige smaak die honden niet kunnen weerstaan. Voorts is witte vis calorierijk, wat bijdraagt aan gewichtscontrole voor je volwassen hond.

 • Voordeel 1: Dit Graanvrij Hondenvoer merk Nature’s Protection is specifiek geformuleerd voor volwassen honden, kleine en mini-rassen met een gewicht van 1-10kg. Dit betekent dat het voer goed afgestemd is op de specifieke voedingsbehoeften van jouw kleine tot medium viervoeter.
 • Voordeel 2: Dankzij de zorgvuldig geselecteerde eiwitbronnen met witte vissen, helpt dit voer bij het behoud van de juiste tranensamenstelling. Dit kan helpen bruine vlekken rond de ogen, mond en poten van jouw hond te verminderen.
 • Voordeel 3: Nature’s Protection bevat hoogwaardige eiwitten afkomstig van kabeljauw, merlan en koolvis. Deze vissen worden niet alleen gewaardeerd om hun hypoallergene eigenschappen, maar bevatten ook meer vitamine A en D dan veel andere vissoorten, wat essentieel is voor jouw hond.
 • Voordeel 4: Met dit voer krijgt jouw hond een uitstekende smaakervaring. Het is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde, hoogwaardige ingrediënten en is professioneel verwerkt, wat resulteert in een makkelijk verteerbaar product en kleinere, stevige uitwerpselen.
 • Voordeel 5: Dit voer van Nature’s Protection helpt ook bij gewichtscontrole. Omdat witte vis caloriearm is, draagt het bij aan het onder controle houden van het gewicht van jouw volwassen hond. Perfect dus als jouw hond de neiging heeft om zwaarder te worden.
 • Nadeel 1: Het product is specifiek bedoeld voor honden met een lichtgekleurde vacht. Dit betekent dat als jouw hond een donkere vacht heeft, dit voer mogelijk niet de beoogde voordelen biedt.
 • Nadeel 2: Hoewel het geclaimd wordt dat het voer kan helpen om bruine vlekken rond de ogen, mond en poten van de hond te verwijderen, is het niet duidelijk hoe effectief dit werkelijk is. Het hangt sterk af van de individuele gezondheid en genetica van de hond.
 • Nadeel 3: Dit hondenvoer is alleen geschikt voor kleine en mini-rassen met een gewicht van 1-10 kg. Als jouw hond groter is of een ander gewicht heeft, is dit product mogelijk niet geschikt.
 • Nadeel 4: De beschrijving geeft aan dat het hondenvoer gemaakt is van ingrediënten van de hoogste kwaliteit, waaronder verschillende soorten vis. Als jouw hond allergisch is voor vis, of bepaalde vissoorten niet verdraagt, is dit product niet aan te raden.
 • Nadeel 5: Met betrekking tot gewichtscontrole, dit product claimt caloriearm te zijn. Dit kan echter onvoldoende zijn voor honden die energieker zijn of meer calorieën nodig hebben. Houd er rekening mee dat je mogelijk aanvullende voedingsmiddelen moet geven om in de energiebehoefte van de hond te voorzien.

Onze favoriet #8

The Hunger Of The Wolf Graanvrij Hondenvoer

The Hunger Of The Wolf Graanvrij Hondenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

The Hunger of the Wolf Graanvrij Hondenvoer is speciaal ontwikkeld voor volwassen honden van grote en zeer grote rassen. Het draagt bij aan de ondersteuning van spieren en botten dankzij de toegevoegde chondroïtine en glucosamine. Bovendien helpt dit droogvoer huidproblemen voorkomen, dankzij de aanwezigheid van omega-3 en omega-6 vetzuren. Het voer is gluten-vrij, waardoor het uitermate geschikt is voor honden met een gevoeligheid voor gluten. Tot slot zal de uitstekende smaak van dit hondenvoer zeker in de smaak vallen bij je hond.

 • Voordeel 1: Dit droogvoer is specifiek ontworpen voor volwassen honden van grote en zeer grote rassen, wat betekent dat het is afgestemd op de specifieke voedingsbehoeften van jouw grotere hond.
 • Voordeel 2: De toevoeging van chondroïtine en glucosamine ondersteunt spieren en botten. Dit kan bijdragen aan de algehele gezondheid van jouw hond en mogelijk problemen met mobiliteit op latere leeftijd voorkomen.
 • Voordeel 3: Dankzij de Omega-3 en Omega-6 vetzuren in dit voedsel, kan het helpen bij het voorkomen van huidproblemen. Jouw hond zal er niet alleen gezond uitzien, maar zich ook zo voelen.
 • Voordeel 4: Dit voer bevat geen gluten, ideaal voor honden die intolerant of gevoelig zijn voor gluten. Zo voorkom je mogelijke allergische reacties of spijsverteringsproblemen bij jouw huisdier.
 • Voordeel 5: Het voer heeft een uitstekende smaak die je hond zal bevallen. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat jouw hond zijn voeding eet, wat bijdraagt aan een betere gezondheid en algemeen welzijn.
 • nadeel 1: Het voedsel is specifiek bedoeld voor volwassen honden van grote en zeer grote rassen, dus het is niet geschikt voor kleine rassen of puppy’s.
 • nadeel 2: Hoewel het voedsel chondroïtine en glucosamine ter ondersteuning van spieren en botten bevat, geeft de beschrijving geen informatie over het exacte gehalte, wat het moeilijk maakt om de effectiviteit ervan te bepalen.
 • nadeel 3: De omschrijving vermeldt het gebruik van omega-3 en omega-6 vetzuren om huidproblemen te voorkomen, maar als je hond reeds huidproblemen heeft, kan dit voedsel onvoldoende zijn voor behandeling.
 • nadeel 4: Het feit dat er geen gluten worden vermeld, kan voor sommige hondenbezitters een nadeel zijn. Sommige honden kunnen gluten gewoonlijk goed verdragen, en deze honden kunnen profiteren van de aanvullende voedingswaarde die gluten kunnen bieden.
 • nadeel 5: De producent claimt een ‘uitstekende smaak die je hond zal bevallen’, maar dit is erg subjectief. Wat voor de ene hond heerlijk kan zijn, is dat misschien niet voor de andere. De smaak kan dus niet altijd een garantie zijn voor het plezier van jouw hond.

Onze favoriet #9

Pooch & Mutt Graanvrij Hondenvoer

Pooch & Mutt Graanvrij Hondenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Pooch & Mutt Graanvrij Hondenvoer is een hoogwaardige keuze voor honden met een gevoelige of slechte spijsvertering. Deze droge voeding is rijk aan voedingsstoffen en bevat 45% zalm als eiwitbron, wat het zowel gezond als smakelijk maakt voor je huisdier. Het unieke aan dit product is dat het prebiotica bevat die de darmflora van je hond ondersteunen en evenwicht brengen. Bovendien is het volledig vrij van granen, gluten, genetisch gemodificeerde producten, kunstmatige aroma’s, kleur- en conserveringsmiddelen, wat betekent dat je je hond voedt met een zo natuurlijk mogelijk product.

 • Voordeel 1: Pooch & Mutt Graanvrij Hondenvoer is speciaal ontwikkeld voor honden met een gevoelige of slechte spijsvertering. Als jij merkt dat je hond problemen heeft met zijn maag, dan kan dit voer een uitkomst bieden.
 • Voordeel 2: Het hondenvoer is van hoogwaardige kwaliteit en kan als droge individuele voeding worden geserveerd. Hierdoor krijgt jouw hond alle nodige voedingsstoffen binnen in een handige portie.
 • Voordeel 3: Het voer bevat prebiotica, wat de darmflora van je hond ondersteunt. Dit helpt bij een gezonde spijsvertering en draagt bij tot een goed werkend immuunsysteem.
 • Voordeel 4: Het product bevat 45% zalm als eiwitbron. Dit zorgt niet alleen voor een smaak waar de meeste honden dol op zijn, maar de hoge hoeveelheid eiwit draagt ook bij aan de bouw en het herstel van de spiermassa van je hond.
 • Voordeel 5: Dit hondenvoer van Pooch & Mutt is vrij van granen, gluten, genetisch gemodificeerde producten, kunstmatige aroma’s, kleur- en conserveringsmiddelen. Zo weet je zeker dat je hond een natuurlijk en gezond product krijgt, vrij van onnodige toevoegingen.
 • Het identificeren van vijf nadelen op basis van deze productbeschrijving kan een uitdaging zijn gezien het voornamelijk de positieve aspecten benadrukt. Echter, hieronder vind je de mogelijke nadelen, die kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behoeften en voorkeuren van elke hond of hondenbezitter.
 • Nadeel 1: Hoewel het Pooch & Mutt hondenvoer vrij is van granen en gluten, kan dit voor sommige honden een minder bevredigende voedingsoptie zijn. Honden die gewend zijn aan granen in hun dieet kunnen het moeilijk vinden om zich aan te passen aan een graanvrij dieet.
 • Nadeel 2: Het product beschrijft dat het 45% zalm als eiwitbron bevat, wat potentieel een nadeel kan zijn voor honden die gevoelig zijn voor vissen of die eenvoudigweg de smaak van vis niet lekker vinden.
 • Nadeel 3: Ondanks dat dit product prebiotica bevat begrip om de darmflora te ondersteunen, kan de verandering in dieet bij sommige honden tijdelijke spijsverteringsproblemen veroorzaken.
 • Nadeel 4: Hoewel het product claimt bijzonder geschikt te zijn voor honden met een gevoelige spijsvertering, moeten honden met specifieke gezondheidsproblemen of met een zeer gevoelige spijsvertering mogelijk nog steeds aanvullende supplementen of medicijnen krijgen.
 • Nadeel 5: De afwezigheid van kunstmatige aroma’s in het product kan in sommige gevallen leiden tot minder smakelijk voedsel voor honden, vooral voor degenen die gewend zijn aan voeder dat deze aroma’s bevat. Het kan dus zijn dat sommige honden dit voer minder aantrekkelijk vinden.

Onze favoriet #10

Edgard & Cooper Graanvrij Hondenvoer

Edgard & Cooper Graanvrij Hondenvoer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Edgard & Cooper’s Graanvrij Hondenvoer is een kwalitatief hoogwaardige voeding voor jouw hond, rijk aan verse vleeseiwitten van hert en eend. Het bevat geen GMO-ingrediënten, noch graan of gluten, dus perfect voor honden met een gevoelige maag. Met toegevoegde prebiotica ter ondersteuning van een gezonde darmflora en een unieke mix van appel, biet, peer, blauwe bessen en kruisbes, biedt deze voeding jouw hond alle benodigde vezels, vitamines, antioxidanten en calcium voor een optimaal dieet. In lijn met de waarden van Edgard & Cooper, is dit hondenvoer duurzaam voor de planeet, met recyclebare verpakkingen en een doel om tegen 2025 koolstofneutraal te zijn. Geleidelijk overstappen op dit natuurlijke voedsel wordt geadviseerd, waarbij je ervoor moet zorgen dat er altijd vers water voor jouw hond beschikbaar is. Het voer dient op een koele, droge plek bewaard te worden, en blijft drie maanden vers na opening.

 • Voordeel 1: Hoogwaardige Eiwitten – Edgard & Cooper hondenvoer is verpakt met veel vers vlees, dat dient als een bron van hoogwaardige en smakelijke eiwitten. Dit betekent een goede smaak voor je hond en in tegenstelling tot veel andere hondenvoermerken, gebruiken ze geen vleesmaaltijd, overbewerkt of gedroogd vlees.
 • Voordeel 2: Graanvrije en Glutenvrije Dieet – Dit product is graanvrij en glutenvrij, wat het een ideale keuze maakt voor honden met een gevoelige maag. Het bevat ook prebiotica die bijdragen aan een gezonde darm van je hond.
 • Voordeel 3: Nuttige Additieven – De toevoeging van appel, biet, peer, blauwe bes en vossebes geeft dit hondenvoer een boost van vezels, vitamine A, C, K, essentiële antioxidanten en calcium. Zo wordt je hond gevoed met een gezonde, gebalanceerde voeding rijk aan essentiële voedingsstoffen.
 • Voordeel 4: Duurzaamheid – Met Edgard & Cooper kies je niet alleen voor jouw hond, maar ook voor de natuur. Ze streven ernaar om tegen 2025 koolstofneutraal te worden en gebruiken papieren verpakkingen om hun impact op het milieu te verminderen.
 • Voordeel 5: Sociale Waarden – Door het kopen van Edgard & Cooper’s producten, draag je bij aan het beëindigen van het lijden van honden en katten wereldwijd. Ze doneren namelijk 1% van hun omzet aan hun onafhankelijke stichting die zich inzet voor dierenwelzijn.
 • Nadeel 1: Hoewel dit product graanvrij en glutenvrij is, wat geweldig is voor honden met een gevoelige maag, kan dit een nadeel zijn voor honden die wel graan in hun dieet nodig hebben. Het is belangrijk om te weten dat niet alle honden baat hebben bij een graanvrij dieet en dat sommige honden juist granen nodig hebben voor de benodigde vezels en energie.
 • Nadeel 2: Het hondenvoer van Edgard & Cooper is gebaseerd op verse producten zoals hert en eend. Hoewel verse ingrediënten over het algemeen beter zijn dan bewerkte ingrediënten, kan dit betekenen dat sommige honden een allergische reactie kunnen krijgen op deze specifieke eiwitbronnen.
 • Nadeel 3: Het merk geeft aan dat je geleidelijk de hoeveelheid Edgard & Cooper-voedsel in de kom van je hond moet verhogen over een periode van vier dagen. Dit kan een ongemak zijn voor drukke hondeneigenaren die misschien niet de tijd hebben om het dieet van hun hond zo nauwlettend in de gaten te houden.
 • Nadeel 4: Het product moet bewaard worden op een koele, droge plaats, weg van direct licht. Dit kan lastig zijn als je weinig opslagruimte hebt of als je in een klimaat leeft waar hoge temperaturen gebruikelijk zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel het product gebruik maakt van duurzame papieren verpakkingen, kan dit een nadeel zijn voor diegenen die graag voer in bulk kopen en bewaren. Papieren verpakkingen zijn immers niet zo duurzaam als bepaalde soorten plastic of metalen containers als het aankomt op langdurige opslag.

Na uitgebreid onderzoek en analyse, kunnen we met zekerheid zeggen dat een graanvrij dieet het beste kan zijn voor jouw viervoeter. De tien graanvrije hondenvoeders in onze test hebben aangetoond dat ze het potentieel hebben om de algehele gezondheid, energie en vitaliteit van je hond te verbeteren. Met eersteklas ingrediënten, hoogwaardige eiwitbronnen en een gebalanceerde mix van essentiële vitamines en mineralen, zijn deze producten ontworpen om aan de unieke voedingsbehoeften van je huisdier te voldoen. Maar zoals altijd, is geen enkele hond hetzelfde. Dus jouw uiteindelijke keuze zou moeten afhangen van de specifieke voorkeuren, het voedingsprofiel en de gezondheidstoestand van jouw hond.

Inhoudsopgave