a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Handkolf: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 handkolven die uitblinken in onze recente test en zorg dat jij de beste keuze maakt voor jouw kolfbehoeften.

Unser Favorit: Medela Handkolf

Medela Handkolf
★★★★★

Unser Favorit: Philips Handkolf

Philips Handkolf
★★★★★

Unser Favorit: Medela Handkolf

Medela Handkolf
★★★★★

Unser Favorit: Philips Handkolf

Philips Handkolf
★★★★★

Unser Favorit: Medela Handkolf

Medela Handkolf
★★★★★

Unser Favorit: Naturebond Handkolf

Naturebond Handkolf
★★★★★

Unser Favorit: Philips Handkolf

Philips Handkolf
★★★★★

Unser Favorit: Naturebond Handkolf

Naturebond Handkolf
★★★★★

Ben je op zoek naar de perfecte handkolf om je borstvoedingsreis gemakkelijker te maken? Dan ben je op de juiste plek. Of je nu een drukke moeder bent die letterlijk handen tekort komt, of iemand die graag op pad is zonder je baby te storen, onze uitgebreide gids van de top 10 handkolven op basis van nieuw onderzoek helpt je de ideale keuze te maken. We hebben een grondige test gedaan op allerlei soorten handkolven om ervoor te zorgen dat jij de best mogelijke oplossing vindt. Laten we dus de diepte induiken en deze wereld van handige en functionele hulpmiddelen voor borstvoeding ontdekken!

Een handkolf, ook wel een handmatige borstkolf genoemd, is een apparaat dat jij als moeder kunt gebruiken om moedermelk uit je borsten te pompen. Dit kan bijzonder handig zijn als je op momenten geen borstvoeding kunt of wilt geven. Je pompt de melk in een flesje die je later aan je baby kunt geven. Deze kolf wordt handmatig bediend waardoor het minder belastend is voor je lichaam en een natuurlijke zuigelingenaanpak imiteert. Het is draagbaar, gemakkelijk te gebruiken en het heeft geen elektriciteit of batterijen nodig, waardoor het een goede keuze is als je moet kolven als je onderweg bent.

Check Uit

Onze favoriet #1

Medela Handkolf

Medela Handkolf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Medela Handkolf is een hoogwaardige melkpomp die een van de meest gekozen merken is in ziekenhuizen en moederschappen. Deze kolf is ontworpen voor discreet en stil gebruik, waardoor het gemakkelijk mee te nemen en ideaal voor elke situatie is. Comfort en efficiëntie worden gegarandeerd door de revolutionaire PersonalFit Flex fopspeen die zich aanpast aan elke anatomie. Bovendien maakt de exclusieve 2-fase technologie van Medela een natuurlijke expressie mogelijk door het ritme van een zuigende baby na te bootsen. De set bevat een 24 mm zuiger, een fles met deksel, een aansluiting en een ventiel met membraan.

 • Voordeel 1: De Handkolf van Medela is zeer betrouwbaar, het is een van de merken van melkpompen die in ziekenhuizen worden gebruikt. Hieruit kan je concluderen dat professionals vertrouwen hebben in de kwaliteit en prestaties van dit product.
 • Voordeel 2: Deze handkolf is discreet en stil, waardoor je het gemakkelijk kunt vervoeren en discreet kunt gebruiken. Dit maakt het de ideale oplossing als je op zoek bent naar een pomp die je overal mee naartoe kunt nemen zonder veel ophef te veroorzaken.
 • Voordeel 3: Comfort is een belangrijk aspect als het gaat om kolfapparaten. De Handkolf van Medela is comfortabel en efficiënt, dankzij de revolutionaire vorm van de PersonalFit Flex fopspeen die zich aan elke anatomie aanpast. Dit betekent dat je een goede pasvorm krijgt, ongeacht je lichaamsvorm of -grootte.
 • Voordeel 4: De exclusieve 2-fase technologie van Medela imiteert de ritmes van het zuigen van een baby (stimulatie/expressie). Dit zorgt voor een meer natuurlijke kolfervaring en kan mogelijk de hoeveelheid afgegeven melk verhogen.
 • Voordeel 5: De inhoud van het pakket zorgt ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt om te beginnen met kolven. Dit omvat een zuiger van 24 mm, een fles met deksel, een aansluiting en een ventiel met membraan. Het feit dat je alles bij de hand hebt, zorgt voor gemak en efficiëntie.
 • Nadeel 1: Gezien de beschrijving, is het onduidelijk of dit product wordt geleverd met een handleiding of instructies voor gebruik. Dit kan problemen opleveren als je niet zelfverzekerd of ervaren bent in het gebruik van een handkolf.
 • Nadeel 2: De beschrijving vermeldt geen instelbare zuigkracht. Dit kan potentieel ongemak veroorzaken als de zuigkracht te sterk of niet sterk genoeg is voor jouw persoonlijke behoeften en comfort.
 • Nadeel 3: Medela handkolf heeft een fopspeen die zich aanpast aan elke anatomie, maar wat als je toch problemen ondervindt? Er wordt in de productbeschrijving helaas niet aangegeven of er andere maten fopspenen beschikbaar zijn.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het product wordt aangeprezen als discreet en stil, is er geen duidelijke definitie van wat dit betekent. Voor sommige moeders kan het nog steeds te luidruchtig of opvallend zijn bij gebruik in openbare of rustige omgevingen.
 • Nadeel 5: In de productbeschrijving staat dat de Medela handkolf een ‘2-fasen technologie’ bevat, maar er wordt geen specificatie aangegeven over deze stadia of hoe ze werken. Zonder verdere uitleg kan dit verwarrend zijn, vooral voor nieuwe moeders.

Onze favoriet #2

Philips Handkolf

Philips Handkolf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Avent-handkolf is een draagbare BPA-vrije* handpomp die ontworpen is voor comfortabel en efficiënt kolven, waar je ook bent. Dankzij de innovatieve Natural Motion-technologie simuleert deze handkolf de unieke zuigbeweging van je baby, wat de tepel stimuleert om je melkstroom op te wekken en te voeden. Het zachte, buigzame siliconenkussen past zich aan je tepel aan en zorgt zo voor comfort tijdens het afkolven. Hij is klein en licht, dus gemakkelijk op te bergen en overal discreet mee naartoe te nemen. De set bevat een afkolfset met handvat en een flessenhouder van 125 ml. Perfect voor moeders die comfort en flexibiliteit hoog in het vaandel hebben staan.

 • Voordeel 1: Comfortabel kolven. De Philips Avent-handkolf is BPA-vrij en ontworpen voor een snelle melkafgifte en zacht comfort, waardoor je overal comfortabel kunt kolven.
 • Voordeel 2: Eenvoudig kolven. Dankzij de Natural Motion-technologie die de unieke zuigbeweging van de baby nabootst, stimuleert de kolf de tepel om je melkstroom op te wekken en te voeden.
 • Voordeel 3: Past zich aan je tepels aan. Met het zachte en buigzame siliconenkussen dat zich aan je tepel aanpast, wordt effectief kolven comfortabeler voor je.
 • Voordeel 4: Draagbaarheid. De handkolf is klein en licht, waardoor je hem gemakkelijk op kunt bergen en mee kunt nemen. Dit maakt het eenvoudig en discreet om buitenshuis te kolven.
 • Voordeel 5: Complete set. De set gaat verder dan alleen de kolf en bevat ook een handvat en een flessenhouder van 125 ml. Dit betekent dat je alles wat je nodig hebt binnen handbereik hebt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Philips Avent-handkolf comfortabel en zacht belooft te zijn, kunnen er nog steeds moeilijkheden en ongemakken optreden, aangezien de gevoeligheid van tepels van vrouw tot vrouw verschilt. Wat voor de een comfortabel is, kan voor de ander onaangenaam zijn.
 • Nadeel 2: De Natural Motion-technologie die de zuigbeweging van de baby nabootst, is mogelijk niet voor elke vrouw effectief. Elke baby heeft een unieke zuigbeweging en ritme, dus het kan zijn dat deze technologie niet optimaal is voor elke moeder.
 • Nadeel 3: Het siliconenkussen dat zich aanpast aan je tepel kan wel effectief zijn, maar als je een zeer gevoelige huid hebt, kan dit materiaal mogelijk irritatie veroorzaken. Het is belangrijk om te testen op eventuele gevoeligheidsreacties voor siliconen.
 • Nadeel 4: De handkolf is draagbaar en gemakkelijk op te bergen, maar doordat je deze handmatig moet gebruiken, kan dit proces meer tijd en inspanning vergen dan bij een elektrische borstkolf, zeker indien je regelmatig moet afkolven.
 • Nadeel 5: De set bevat een flessenhouder van 125 ml. Deze capaciteit is mogelijk niet voldoende als je een grote melkproductie hebt. Dit betekent dat je vaker moet legen en reinigen, wat extra werk met zich meebrengt.

Onze favoriet #3

Medela Handkolf

Medela Handkolf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Medela Handkolf is een discrete en stille handmatige borstkolf, ideaal voor drukke moeders die altijd en overal veilig willen kunnen kolven. Waar jij je ook bevindt, deze compacte, lichte en draagbare kolf past gemakkelijk in een handtas en heeft geen batterijen of kabels nodig. De Medela Handkolf is uitgerust met een ovale PersonalFit Flex Shield die 360 graden draaibaar is en aangepast kan worden aan jouw specifieke borstvorm voor een optimaal comfort. Dankzij Medela’s 2-fase expressietechnologie biedt de kolf een natuurlijke pompervaring die de instinctieve ritmes van borstvoeding nabootst. De set bestaat uit een handmatige borstkolf met borstschild, een aansluiting, en een ventiel met membraan. Voor meer informatie over borstvoeding volgens de aanbeveling van de WHO, kun je terecht op de Medela-website.

 • Voordeel 1: De PHILIPS handkolf heeft Natural Motion-technologie waarmee je eenvoudig het ritme en de zuigkracht kunt aanpassen. Dit betekent dat je volledige controle hebt over je kolfervaring voor maximaal comfort en efficiëntie.
 • Voordeel 2: De borstkolf beschikt over een adaptief siliconenkussen dat zich aanpast aan de grootte en vorm van jouw tepel. Dit zorgt ervoor dat het kolven zo aangenaam en efficiënt mogelijk is, ongeacht je lichaamsvorm of -grootte.
 • Voordeel 3: Met de PHILIPS handkolf kun je comfortabel rechtop blijven zitten tijdens het kolven. Je hoeft niet voorover te leunen, waardoor dit proces minder belastend is voor je rug en je langer kunt kolven zonder ongemak.
 • Voordeel 4: De borstkolf is draagbaar en eenvoudig, wat betekent dat je het gemakkelijk mee kunt nemen waar je ook gaat. Bovendien is het klein en licht, waardoor je discreet kunt kolven, zelfs als je niet thuis bent.
 • Voordeel 5: Gemakkelijke reiniging en montage zijn gegarandeerd, aangezien de borstkolf uit slechts een paar onderdelen bestaat. Dit bespaart je tijd bij zowel het in elkaar zetten als schoonmaken – een toegevoegd gemak in je al drukke schema als nieuwe moeder.
 • Het is belangrijk op te merken dat de volgende nadelen gebaseerd zijn op de productbeschrijving en verschillende gebruikers mogelijk andere ervaringen hebben.
 • Nadeel 1: Personalisatie: Hoewel de Philips Avent-handkolf je de mogelijkheid biedt om het ritme en de zuigkracht aan te passen, kan dit een extra stap zijn die je misschien niet nodig hebt of wilt. Soms is eenvoudigheid juist meer verwelkomend dan aangepaste functies.
 • Nadeel 2: Conformiteit: Het adaptieve siliconenkussen past zich aan de grootte en vorm van je tepel aan, wat betekent dat het niet gepersonaliseerd is. Dit zou mogelijk oncomfortabel kunnen zijn voor vrouwen met ongewone tepelgroottes of -vormen.
 • Nadeel 3: Zithouding: De borstkolf vereist dat je rechtop blijft zitten tijdens het gebruik, wat voor sommige gebruikers mogelijk oncomfortabel is. Iedereen heeft immers een andere voorkeur voor hun zittende houding.
 • Nadeel 4: Draagbaarheid: Hoewel de borstkolf draagbaar is, kan dit betekenen dat hij kleiner en misschien fragieler is dan je zou willen. Het kan ook betekenen dat de capaciteit beperkt is.
 • Nadeel 5: Reiniging: Ondanks dat de Philips Avent-handkolf eenvoudig schoon te maken lijkt, bestaat de kolf wel uit verschillende onderdelen. Het enkele feit dat je het moet demonteren en monteren om het te reinigen, kan een bron van frustratie zijn en tijd kosten die je misschien niet hebt. Elk extra onderdeel betekent ook een extra onderdeel dat je mogelijk kunt kwijtraken of dat kan kapotgaan.

Onze favoriet #4

Philips Handkolf

Philips Handkolf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PHILIPS Handkolf is een innovatieve borstkolf die is ontworpen met de Natural Motion-technologie, waarmee je eenvoudig het ritme en de zuigkracht van de kolf kunt aanpassen voor jouw comfort. Het unieke adaptieve siliconenkussen past zich aan de grootte en vorm van jouw tepel, en zorgt voor een comfortabele zitpositie zonder dat je moet voorover leunen. Daarnaast is deze borstkolf klein en licht, wat het mogelijk maakt om discreet en gemakkelijk te kolven. Bovendien is de PHILIPS Handkolf eenvoudig in elkaar te zetten en schoon te maken, dankzij de weinige onderdelen waaruit deze bestaat.

 • Voordeel 1: De PHILIPS handkolf heeft Natural Motion-technologie waarmee je eenvoudig het ritme en de zuigkracht kunt aanpassen. Dit betekent dat je volledige controle hebt over je kolfervaring voor maximaal comfort en efficiëntie.
 • Voordeel 2: De borstkolf beschikt over een adaptief siliconenkussen dat zich aanpast aan de grootte en vorm van jouw tepel. Dit zorgt ervoor dat het kolven zo aangenaam en efficiënt mogelijk is, ongeacht je lichaamsvorm of -grootte.
 • Voordeel 3: Met de PHILIPS handkolf kun je comfortabel rechtop blijven zitten tijdens het kolven. Je hoeft niet voorover te leunen, waardoor dit proces minder belastend is voor je rug en je langer kunt kolven zonder ongemak.
 • Voordeel 4: De borstkolf is draagbaar en eenvoudig, wat betekent dat je het gemakkelijk mee kunt nemen waar je ook gaat. Bovendien is het klein en licht, waardoor je discreet kunt kolven, zelfs als je niet thuis bent.
 • Voordeel 5: Gemakkelijke reiniging en montage zijn gegarandeerd, aangezien de borstkolf uit slechts een paar onderdelen bestaat. Dit bespaart je tijd bij zowel het in elkaar zetten als schoonmaken – een toegevoegd gemak in je al drukke schema als nieuwe moeder.
 • Het is belangrijk op te merken dat de volgende nadelen gebaseerd zijn op de productbeschrijving en verschillende gebruikers mogelijk andere ervaringen hebben.
 • Nadeel 1: Personalisatie: Hoewel de Philips Avent-handkolf je de mogelijkheid biedt om het ritme en de zuigkracht aan te passen, kan dit een extra stap zijn die je misschien niet nodig hebt of wilt. Soms is eenvoudigheid juist meer verwelkomend dan aangepaste functies.
 • Nadeel 2: Conformiteit: Het adaptieve siliconenkussen past zich aan de grootte en vorm van je tepel aan, wat betekent dat het niet gepersonaliseerd is. Dit zou mogelijk oncomfortabel kunnen zijn voor vrouwen met ongewone tepelgroottes of -vormen.
 • Nadeel 3: Zithouding: De borstkolf vereist dat je rechtop blijft zitten tijdens het gebruik, wat voor sommige gebruikers mogelijk oncomfortabel is. Iedereen heeft immers een andere voorkeur voor hun zittende houding.
 • Nadeel 4: Draagbaarheid: Hoewel de borstkolf draagbaar is, kan dit betekenen dat hij kleiner en misschien fragieler is dan je zou willen. Het kan ook betekenen dat de capaciteit beperkt is.
 • Nadeel 5: Reiniging: Ondanks dat de Philips Avent-handkolf eenvoudig schoon te maken lijkt, bestaat de kolf wel uit verschillende onderdelen. Het enkele feit dat je het moet demonteren en monteren om het te reinigen, kan een bron van frustratie zijn en tijd kosten die je misschien niet hebt. Elk extra onderdeel betekent ook een extra onderdeel dat je mogelijk kunt kwijtraken of dat kan kapotgaan.

Onze favoriet #5

Medela Handkolf

Medela Handkolf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Medela Harmony handkolf is een discreet en stille kolfoplossing waarmee je altijd en overal veilig kunt afkolven, zonder dat je een batterij of kabel nodig hebt. Deze compacte en lichte kolf past in elke handtas, waardoor hij ideaal is voor een druk schema, als back-up voor een elektrische borstkolf, of voor incidenteel gebruik wanneer je baby normaal borstvoeding krijgt. Het PersonalFit Flex borstschild heeft een zachte, gladde, flexibele rand en een ovale vorm die 360° kan worden gedraaid voor een gemakkelijke aanpassing aan de vorm van je borst. Dankzij de 2-Phase Expression technologie van Medela ervaar je een natuurlijke manier van afkolven die het instinctieve ritme van je baby imiteert. De leveringsomvang bestaat uit een handborstkolf met borstschild, een connector en een ventiel met diafragma.

 • Voordeel 1: Discreet en Praktisch – De Medela handkolf is ontworpen voor de moderne moeder. Het is klein genoeg om in elke handtas te passen en vereist geen batterij of kabel, wat betekent dat je overal veilig en onopvallend kunt afkolven.
 • Voordeel 2: Compact en Draagbaar – Deze borstkolf is lichtgewicht en draagbaar, waardoor het perfect is voor een druk schema. Je kunt het ook als backup gebruiken voor je elektrische borstkolf of voor incidenteel gebruik wanneer je baby normale borstvoeding krijgt.
 • Voordeel 3: Comfort en Flexibiliteit – Dankzij het PersonalFit Flex borstschild met gladde, flexibele rand kan de kolf 360 graden worden gedraaid. Dit betekent dat je de positie gemakkelijk kunt aanpassen aan de vorm van je borst voor een comfortabelere afkolfsessie.
 • Voordeel 4: Natuurlijke Afkolfervaring – Met de 2-Phase Expression technologie van Medela, kun je genieten van een meer natuurlijke en comfortabele afkolfervaring. Deze technologie is ontworpen om het instinctieve ritme van je baby te imiteren.
 • Voordeel 5: Uitgebreide Leveringsomvang – Bij aankoop van deze handkolf krijg je niet alleen het borstschild, maar ook de connector en een ventiel met diafragma, zodat je alles hebt wat je nodig hebt voor een efficiënte en effectieve afkolfsessie.
 • Nadeel 1: Hoewel de Medela Handkolf klein en compact is, kan het feit dat het niet heeft gezorgd voor een batterij- of kabeloptie een beperking zijn voor sommige moeders die misschien een meer continue stroombron prefereren of meer gebruiksgemak bij thuisgebruik.
 • Nadeel 2: De Harmony Handkolf van Medela wordt geadverteerd als een ideale keuze voor een druk schema of als back-up voor de elektrische borstkolf. Dit suggereert echter dat het misschien niet de kracht of efficiëntie heeft voor regelmatig, frequent gebruik.
 • Nadeel 3: Hoewel de PersonalFit Flex borstschild kan worden aangepast en 360° worden gedraaid, kan deze aanpassing gecompliceerd en vervelend zijn voor sommige gebruikers die misschien geen tijd of geduld hebben om te experimenteren met de meest comfortabele positie.
 • Nadeel 4: Medela’s 2-Phase Expression technologie imiteert het natuurlijke ritme van een zuigeling, maar dit zou niet voor alle moeders comfortabel of efficiënt genoeg kunnen zijn. Individuele voorkeuren en behoeften variëren.
 • Nadeel 5: Het feit dat deze handkolf alleen met een borstschild, connector, ventiel en diafragma wordt geleverd, kan betekenen dat je zelf andere benodigdheden moet aanschaffen, zoals extra flessen, opslagzakken of schoonmaakgereedschap, wat extra tijd en moeite kan kosten.

Onze favoriet #6

Naturebond Handkolf

Naturebond Handkolf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De NatureBond Handkolf is een hoogwaardige siliconen melkpomp die buitengewoon zacht, comfortabel en veilig is. Het is gemaakt van BPA-vrije en 100% FDA goedgekeurde siliconen, geschikt voor voedingsmiddelen. Deze all-in-one set bevat een luchtdichte vacuümverpakking, een siliconen stop voor de melkpomp, een stofdeksel, een hoogwaardige opbergzak, en de melkpomp zelf met een Engelse handleiding, allemaal verpakt in een elegante geschenkverpakking. Het is eenvoudig te gebruiken, licht van gewicht en draagbaar, waardoor het mogelijk is om tot 100 ml moedermelk op te vangen. Ideaal voor onderweg en eenvoudig mee te nemen in elke handtas of luiertas. De NatureBond melkpomp is zeer populair en wordt aanbevolen door voedingsadviseurs en verpleegkundigen in het Texas Health Presbyterian Hospital (USA). Het bevordert de melkstroom en voorkomt borstzwelling, terwijl het moedermelk eenvoudig en met een natuurlijke zuigdruk afkolft. Het is de perfecte investering, waarbij elke kostbare druppel moedermelk efficiënt wordt opgevangen.

 • Voordeel 1: Het materiaal is uiterst zacht, comfortabel en veilig. De NatureBond handkolf is gemaakt van hoogwaardige siliconen en is BPA-vrij en 100% FDA goedgekeurd. Hierdoor biedt het jou en je baby veiligheid en comfort tijdens het gebruiken.
 • Voordeel 2: De set is compleet en alles-in-een. Het bevat onder andere een siliconen stop voor melkpompen, een stofdeksel, een kwalitatief hoogwaardige opbergzak en een handleiding. Alles handig bij elkaar verpakt in een hoogwaardige geschenkverpakking.
 • Voordeel 3: Deze handkolf is eenvoudig te bedienen, licht en draagbaar. Je kan er tot 100 ml moedermelk mee verzamelen en door de compactheid past het perfect in elke handtas of luiertas. Ideaal voor als je onderweg bent!
 • Voordeel 4: De NatureBond handkolf is aanbevolen door voedingsadviseurs en verpleegkundigen in het Texas Health Presbyterian Hospital in de Verenigde Staten en is de nummer 1 handmelkpomp van siliconen in Canada en het VK. Dat zegt iets over de erkenning en het vertrouwen in de kwaliteit van dit product.
 • Voordeel 5: Deze handkolf helpt niet alleen bij het bevorderen van de melkstroom en melkkoffer, maar voorkomt ook zwelling van de borst. Het pompen van de moedermelk gaat heel eenvoudig met natuurlijke zuigdruk, waardoor elke druppel waardevol is voor je baby.
 • Op basis van de productbeschrijving zou men de volgende potentiële nadelen kunnen benadrukken:
 • Nadeel 1: Ondanks dat het wordt aangeprezen als gemakkelijk te bedienen, kan de handmatige pompfunctie van de NatureBond melkpomp voor sommige gebruikers vermoeiend of oncomfortabel zijn, vooral bij frequent gebruik.
 • Nadeel 2: Hoewel het compact en draagbaar is, kan de capaciteit van 100 ml niet voldoende zijn voor sommige moeders die grotere hoeveelheden melk per keer willen afkolven.
 • Nadeel 3: De set wordt geleverd met een luchtdichte vacuümverpakking, maar het is onduidelijk hoe duurzaam deze verpakking is en of het bestand is tegen regelmatig gebruik en reiniging.
 • Nadeel 4: Hoewel de handleiding in het Engels is, kan dit een nadeel zijn voor moeders die deze taal niet begrijpen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product wordt aanbevolen door voedingsadviseurs en verpleegkundigen in het Texas Health Presbyterian Hospital, zijn er geen gegevens beschikbaar uit andere geografische gebieden of medische instellingen om de effectiviteit en veiligheid te ondersteunen. Deze specifieke aanbeveling kan dus niet volledig representatief zijn.

Onze favoriet #7

Philips Handkolf

Philips Handkolf

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PHILIPS Handkolf is uitgerust met de innovatieve Natural Motion-technologie die de unieke zuigbeweging van jouw baby nabootst om de melkafgifte snel op gang te brengen. Het borstschild bestaat uit flexibel siliconen en past zich aan jouw unieke anatomie aan, geschikt voor 99,98% van alle tepelmaten tot 30 mm. De kolf is licht en draagbaar, handig voor discreet kolven buitenshuis. Ideaal voor moeders die rustig en comfortabel willen afkolven, het kolfritme en de zuigkracht zijn aanpasbaar aan jouw behoeften en melkafgifte. Dankzij het ergonomisch ontwerp kun je comfortabel rechtop blijven zitten tijdens het kolven, geen noodzaak om voorover te leunen.

 • Voordeel 1: De Natural Motion-technologie van Philips stimuleert op een unieke manier de tepel, net zoals de zuigbeweging van je baby. Dit zorgt ervoor dat de melkafgifte snel op gang komt, wat het kolfproces comfortabeler en effectiever maakt.
 • Voordeel 2: De handkolf past zich aan aan je tepels. Dankzij het meebuigende siliconen kussen kun je comfortabel kolven, ongeacht de vorm en grootte van je tepels. Het past op 99,98% van alle tepelmaten (tot 30 mm) waardoor het een “one size fits all” oplossing is.
 • Voordeel 3: De handkolf van Philips is draagbaar en gebruiksvriendelijk. Het is klein, licht en gemakkelijk op te bergen en mee te nemen, wat betekent dat je overal en op elk moment discreet kunt kolven.
 • Voordeel 4: De handkolf maakt een snelle afgifte van melk mogelijk. Dit is ideaal voor moeders die hun melk rustig willen afkolven, zowel buitenshuis als voordat ze borstvoeding gaan geven.
 • Voordeel 5: De handkolf stelt je in staat om de zuigkracht en melkafgifte aan te passen aan je eigen behoeften en comfort. Daarnaast kun je dankzij het ontwerp comfortabel zitten tijdens het kolven, zonder dat je voorover hoeft te leunen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Philips borstkolf beweert dat het siliconen borstschild zich aanpast aan 99,98% van de tepels, kan het zijn dat als je een zeer uitzonderlijke maat hebt, deze kolf misschien niet goed bij je past.
 • Nadeel 2: De borstkolf is draagbaar en licht, wat betekent dat hij gemakkelijk mee te nemen is. Dit kan echter betekenen dat het minder krachtig is dan zwaardere, grotere modellen, wat mogelijk niet geschikt is voor jou als je regelmatig en snel moet kolven.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving geeft geen duidelijke informatie over het geluidsniveau van dit product. Hoewel het discreet buitenshuis kan worden gebruikt, kan het nog steeds wat geluid maken wat misschien niet optimaal is als je op zoek bent naar complete discretie.
 • Nadeel 4: Dit apparaat is handbediend, wat betekent dat het mogelijk meer fysieke inspanning vereist dan elektrische modellen. Dit kan na een tijdje inspannend worden als je veel melk moet afkolven en kan het moeilijker maken om andere taken uit te voeren tijdens het kolven.
 • Nadeel 5: De borstkolf laat je toe je eigen ritme en zuigkracht te bepalen. Dit kan aan de ene kant goed zijn omdat het je de mogelijkheid geeft om het aan je eigen behoeften aan te passen, maar het kan aan de andere kant ook betekenen dat het moeilijk kan zijn om de meest effectieve instelling te vinden, vooral als je een nieuwkomer bent in het kolven.

Onze favoriet #8

Naturebond Handkolf

Naturebond Handkolf

Waarom we het gekozen hebben

De NatureBond Handkolf Pro is een opgewaardeerde versie van de originele siliconen moedermelk handpomp. Het gepatenteerde ontwerp, met verschillende diktes door het hele lichaam, biedt optimaal comfort en flexibiliteit om aan jouw individuele behoeften te voldoen. Het unieke van deze handmatige pomp is het instelbare zuigniveau, waardoor deze zowel ideaal is voor het verzamelen van teleurstellingen tijdens het voeden als voor het pompen van extra melk. De NatureBond Handkolf is wereldwijd gecertificeerd als veilig (FDA goedgekeurd en ASTM, CE, UKCA gecertificeerd) en bevat geen BPA, ftalaten of latex. Het is gemaakt van voedselkwaliteit siliconen, is duurzaam, werkt stil – verstoor hindert jouw baby niet – en is vaatwasserbestendig. De set is met zijn basic design voornamelijk bedoeld voor thuisgebruik.

 • Voordeel 1: De NatureBond handkolf is gepatenteerd en ontworpen met verschillende diktes door het hele lichaam voor ultiem comfort. Zo voldoet het aan de behoeften van verschillende moeders, wat betekent dat je een product krijgt dat zowel flexibel als functioneel is, aangepast aan jouw unieke eisen.
 • Voordeel 2: Als de enige handmatige pomp met een instelbaar zuigniveau biedt de NatureBond handkolf een unieke aanpak voor het verzamelen van teleurstellingen tijdens het voeden of pompen voor toevoer. Met deze feature kan je dus de pomp aan jouw specifieke behoeften aanpassen.
 • Voordeel 3: In termen van veiligheid, is deze handkolf een winnaar. De NatureBond handkolf is wereldwijd gecertificeerd veilig voor alle moeders – met goedkeuring van de FDA en certificering van ASTM, CE, UKCA. Het is ook vrij van BPA, ftalaten en latex, en gemaakt van voedingskwaliteit siliconen, wat jou gemoedsrust geeft in het gebruik.
 • Voordeel 4: De kolf is zowel duurzaam als stil. Silicone pompen zijn discreet en maken geen lawaai waardoor je jouw kind niet stoort. Plus, je kan het in de vaatwasser wassen (bovenste rek), wat bijdraagt aan gemak en duurzaamheid.
 • Voordeel 5: Als de zogenaamde “Stay-at-Home Pump” is de NatureBond handkolf ideaal voor thuisgebruik, vooral geschikt als je teleurstellingen verzamelt tijdens het voeden. Het is een betrouwbare keuze voor het alledaagse leven met een pasgeboren baby.
 • Nadeel 1: Hoewel de pomp handmatig instelbaar is, kan dit lastig zijn voor nieuwe moeders die nog niet precies weten welk zuigniveau het beste voor hen is. Dit kan leiden tot ongemak of een ondoeltreffende melkcollectie.
 • Nadeel 2: Het is duurzaam en geruisloos, wat zeker voordelen zijn, maar als het om duurzaamheid gaat, kan het ontbreken van een precieze levensduur indicatie twijfel brengen over hoe lang het product daadwerkelijk meegaat.
 • Nadeel 3: De beschrijving suggereert dat de pomp het beste bruikbaar is voor het verzamelen van “teleurstellingen” tijdens het voeden. Dit kan betekenen dat het niet zo effectief is voor andere behoeften, zoals het regelmatig afkolven van melk.
 • Nadeel 4: Als ondanks dat de borstkolf gemakkelijk kan worden gewassen in de vaatwasser, is het alleen aanbevolen op het bovenste rek, wat mogelijk niet past in alle vaatwassers of andere items in de vaatwasser kan belemmeren.
 • Nadeel 5: Het product wordt beschreven als een “Stay-at-Home Pump”, wat kan betekenen dat het niet de meest draagbare of reisvriendelijke optie is als je vaak onderweg bent.

Na zorgvuldig onderzoek en het testen van verschillende handkolven, kunnen we concluderen dat er een verscheidenheid aan producten op de markt is, die variëren in termen van prestaties, comfort en prijs. Het is van essentieel belang dat je de handkolf kiest die het beste aansluit bij jouw behoeften. Of het nu gaat om efficiëntie, gebruiksgemak of betaalbaarheid, er is zeker een model dat aan jouw verwachtingen voldoet. Vergeet niet dat de beste handkolf diegene is die je helpt het moederschap gemakkelijker, handiger en minder stressvol te ervaren.

Inhoudsopgave