a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Katten Drinkfontein: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste katten drinkfonteinen in onze nieuwste test om het meest geschikte product voor jouw huisdier te vinden.

Unser Favorit: Simplynatural Natural Pet Food Katten Drinkfontein

Simplynatural Natural Pet Food Katten Drinkfontein
★★★★★

Unser Favorit: Giotohun Katten Drinkfontein

Giotohun Katten Drinkfontein
★★★★★

Unser Favorit: Tomxcute Katten Drinkfontein

Tomxcute Katten Drinkfontein
★★★★★

Unser Favorit: Plooht Katten Drinkfontein

Plooht Katten Drinkfontein
★★★★★

Unser Favorit: Uiooq Katten Drinkfontein

Uiooq Katten Drinkfontein
★★★★★

Unser Favorit: Feelneedy Katten Drinkfontein

Feelneedy Katten Drinkfontein
★★★★★

Unser Favorit: Pet Mate Katten Drinkfontein

Pet Mate Katten Drinkfontein
★★★★★

Unser Favorit: Aonboy Katten Drinkfontein

Aonboy Katten Drinkfontein
★★★★★

Unser Favorit: Eugad Katten Drinkfontein

Eugad Katten Drinkfontein
★★★★★

Unser Favorit: Feelneedy Katten Drinkfontein

Feelneedy Katten Drinkfontein
★★★★★

Ben je bezorgd over de hydratatie van je geliefde katachtige? Katten Drinkfontein kan de perfecte oplossing zijn. In dit artikel nemen we je mee door de top 10 katten drinkfonteinen die uitvoerig zijn getest op basis van nieuw onderzoek. Deze hoogwaardige beoordelingen belichten de functies, voordelen en mogelijke minpunten van elk product om je te helpen de beste keuze te maken voor je harige vriend. Van gestroomlijnde ontwerpen die passen bij je interieur tot geavanceerde varianten die laden op zonne-energie – we hebben alle soorten fonteinen onderzocht om aan al je behoeften te voldoen. Beginnen we?

Een katten drinkfontein is een innovatief product dat ontworpen is om te voorzien in de behoefte aan vers, stromend water van je kat. Het is een apparaat dat continue een stroom van gefilterd water biedt, wat niet alleen de gezondheid van je kat kan verbeteren door de nierfunctie en hydratatie te bevorderen, maar het kan ook haar aandacht trekken en haar aanmoedigen om meer te drinken. De aantrekkelijke stroming kan vooral nuttig zijn als je kat normaal gesproken niet genoeg vocht consumeert uit een stilstaande waterbak. Dit is dus een handige en praktische oplossing als je wilt dat je kat altijd toegang heeft tot vers, stromend water.

Check Uit

Onze favoriet #1

Simplynatural Natural Pet Food Katten Drinkfontein

Simplynatural Natural Pet Food Katten Drinkfontein

Waarom we het gekozen hebben

De SimplyNatural NATURAL PET FOOD Katten Drinkfontein is een hoogwaardige, diervriendelijke en milieubewuste keuze voor je huisdier. Met een waterreservoir van 2,4 liter hoef je je geen zorgen te maken over constant bijvullen. Het bevat een drielaags filtersysteem dat zorgt voor continue zuivering van het water, waardoor je kat altijd toegang heeft tot het zuiverste water. Daarnaast is de drinkfontein helemaal veilig voor je huisdier, aangezien het BPA- en ftalaatvrij is en gemaakt van duurzaam kunststof. Deze morsbestendige fontein is ook slim ontworpen en werkt stil, met een geluidsniveau van niet meer dan 30dB. Bovendien biedt het je kieskeurige drinker drie verschillende manieren om vers water te krijgen. Met oog op de planeet, is dit product dierproefvrij gemaakt en getest met de veiligheid van jouw huisdier in gedachten.

 • Voordeel 1: De SimplyNatural NATURAL PET FOOD katten drinkfontein heeft een hoog volume van 2,4 liter, wat betekent dat je minder vaak hoeft bij te vullen. Dit bespaart je tijd en zorgt ervoor dat je kat altijd toegang heeft tot vers water.
 • Voordeel 2: Deze drinkfontein voor katten maakt gebruik van een drielaags filtersysteem dat de hele waterstroomleiding zuivert. Zo krijgt jouw kat altijd het zuiverste water, vrij van alle onzuiverheden.
 • Voordeel 3: Dit product is veilig voor jouw huisdieren. Het is volledig BPA- en ftalaatvrij en gemaakt van hoogwaardig kunststof en afdichtingsmiddelen. Dit maakt de fontein zowel huisdierbestendig als morsbestendig.
 • Voordeel 4: De SimplyNatural NATURAL PET FOOD drinkfontein is slim en stil ontworpen. Het werkt op USB-oplading en produceert minder dan 30dB aan geluid, dat is fluisterstil. Dit zorgt voor minimale verstoring in jouw huishouden.
 • Voordeel 5: Het is een milieuvriendelijk product. De katten drinkfontein is dierproefvrij gemaakt en getest op veiligheid met jouw huisdier in gedachten. Dit toont aan dat zowel de gezondheid van jouw kat als het milieu in acht wordt genomen bij de productie van deze drinkfontein.
 • Nadeel 1: Hoewel de SimplyNatural NATURAL PET FOOD drinkfontein is uitgerust met een groot waterreservoir van 2,4 liter en daardoor minder vaak hoeft te worden bijgevuld, kan dit nadelig zijn als je een klein huisdier hebt. De overvloed aan water kan mogelijk overweldigend zijn voor kleinere huisdieren.
 • Nadeel 2: Het product maakt gebruik van een drievoudige zuiveringsproces. Hoewel dit een goed punt is wat betreft de zuiverheid van het water, kan het vervangen van de filters een uitdaging zijn en mogelijk tijd vergen.
 • Nadeel 3: Het is vermeld dat de drinkfontein is gemaakt van hoogwaardig plastic. Dit kan voor sommige mensen een nadeel zijn, omdat plastic in de loop van de tijd kan verkleuren en krassen kan oplopen, wat uiteindelijk de algehele esthetiek van het product kan beïnvloeden.
 • Nadeel 4: De drinkfontein werkt op USB opladen. Dit kan onhandig zijn als je geen gemakkelijke toegang hebt tot een USB port of als de fontein zich ver van een stroombron bevindt, kan dit de plaatsingsmogelijkheden beperken.
 • Nadeel 5: Hoewel de drinkfontein wordt gepromoot als zijnde fluisterstil, is elk geluidsniveau boven absolute stilte voor sommige huisdieren mogelijk hinderlijk. Dit kan vooral een probleem zijn voor angstige of nerveuze katten die gevoelig zijn voor geluid.

Onze favoriet #2

Giotohun Katten Drinkfontein

Giotohun Katten Drinkfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GIOTOHUN Katten Drinkfontein is een 2L huisdierenfontein die je niet vaak hoeft bij te vullen, handig voor als je op reis bent. Het heeft verwijderbare onderdelen die makkelijk schoon te maken zijn. Daarnaast beschikt het over een drievoudig filtersysteem, waardoor je huisdier toegang heeft tot schoon, fris en zuurstofrijk water. Het koolstoffilter dien je elke 2-4 weken te vervangen. Het apparaat heeft een ingebouwd LED-lampje zodat je de waterstand kan controleren, en je kat de fontein in het donker kan vinden. De fontein maakt gebruik van een ultrastille, energiebesparende waterpomp en simuleert het geluid van een kraan of fontein, dit kan je kat aanmoedigen om meer te drinken, wat goed is voor de niergezondheid. Met een 2 jaar garantie op de pomp, is deze GIOTOHUN Katten Drinkfontein een solide keuze voor je huisdier.

 • Voordeel 1: De GIOTOHUN dierenfontein heeft een capaciteit van 2L, dus je hoeft hem niet vaak bij te vullen. Met een volle fontein kan jouw huisdier tot 4-6 dagen van drinkwater worden voorzien, wat erg handig kan zijn als je op reis bent.
 • Voordeel 2: Deze drinkfontein heeft een slim drievoudig filtersysteem, dat onzuiverheden en geurtjes verwijdert, het water verzacht en de levensduur van de pomp verlengt. Hierdoor krijgt jouw huisdier altijd schoon, fris en zuurstofrijk water.
 • Voordeel 3: De fontein is voorzien van een doorzichtig waterreservoir en een ingebouwd LED-lampje. Hierdoor kun je op elk moment controleren hoeveel water er nog in de fontein zit en hoeft je de fontein niet constant te openen. Het LED-lampje helpt je kat de waterfontein snel te vinden, zelfs in het donker.
 • Voordeel 4: De waterpomp in deze huisdierenfontein is ultrastil (≤40dB) en energiezuinig (1,5W energieverbruik). Dit betekent dat zowel jij als jouw huisdier kunnen genieten van een rustige nachtrust zonder storend geluid, terwijl je ook energie bespaart.
 • Voordeel 5: De drinkfontein heeft twee waterstanden – kraanstand en fonteinstand – die aan verschillende behoeften van jouw huisdier kunnen voldoen. Door het geluid te simuleren van water dat uit een kraan of fontein stroomt, wordt je kat aangemoedigd om meer te drinken, wat goed is voor de gezondheid van zijn nieren.
 • Nadeel 1: Hoewel de fontein ontworpen is met een capaciteit van 2L, kan dit punt voor sommige grotere huisdieren of huishoudens met meerdere huisdieren als een nadeel worden gezien. Je zou het vaak bij moeten vullen bij een groot aantal huisdieren.
 • Nadeel 2: Hoewel de fontein een drievoudig filter systeem heeft en het filter elke 2-4 weken vervangen moet worden, kan dit als lastig of tijdrovend worden ervaren door de gebruikers.
 • Nadeel 3: Het product heeft een ingebouwd LED lampje om in het donker op te lichten, dit kan echter storend zijn voor jou of je huisdier als je een rustige en donkere omgeving wilt hebben tijdens het slapen.
 • Nadeel 4: De fontein moet elke 2-4 weken worden schoongemaakt, vooral de pomp. Dit kan voor sommige gebruikers tijdrovend en vervelend zijn.
 • Nadeel 5: Terwijl de fontein twee waterstanden heeft, kraanstand en fonteinstand, geven sommige huisdieren wellicht de voorkeur aan stilstaand water, of vinden ze het geluid van het stromend water onaangenaam. Dit kan de kans verkleinen dat je huisdier voldoende water drinkt.

Onze favoriet #3

Tomxcute Katten Drinkfontein

Tomxcute Katten Drinkfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Katten Drinkfontein van Tomxcute is een roestvrijstalen drinkoplossing voor je kat. Het is speciaal gemaakt omdat plastic gemakkelijk bacteriën kan verzamelen en niet goed gesteriliseerd kan worden, wat mogelijk schadelijk is voor je kat. Deze fontein houdt je kat gehydrateerd door middel van een circulatiesysteem dat de zuurstof verhoogt en het water vers houdt. Met een geïntegreerd koolstoffilter en spons kunnen haren en vuil effectief worden gefilterd, waardoor je kat verser water krijgt en de pomp langer meegaat. De verbeterde, afneembare pomp is energiezuinig en superstil voor een onverstoorde slaap. Als het waterniveau te laag is, blijft de pomp draaien en maakt lawaai om mogelijke problemen te signaleren. Tenslotte, de fontein is vaatwasmachinebestendig vanwege zijn duurzame roestvrijstalen ontwerp. Als je issues ervaart tijdens gebruik, neem dan gerust contact op met de klantenservice.

 • Voordeel 1: Veiligheid en draagbaarheid zijn verzekerd omdat de PLOOHT drinkfontein draadloos en op batterijen werkt. Dit bespaart jou het ongemak van struikelen over een snoer en houdt je kat veilig door het risico van kauwen op een elektrisch snoer te voorkomen.
 • Voordeel 2: De fontein is uitgerust met een bewegingssensor met drie werking modi. Deze functie bespaart energie en maakt het interactiever en plezieriger voor je kat.
 • Voordeel 3: Met een ingebouwde 2600mAh lithiumbatterij kan de kattenfontein na volledig opladen tot 25 dagen in inductiemodus werken. Plus, het heeft een ruime waterbak van 3,2 liter, waardoor jouw kat altijd voldoende vers water heeft.
 • Voordeel 4: Het dubbele filtersysteem bestaat uit een koolstoffilter en een spons, die effectief haren en onzuiverheden uit het water filteren. Hierdoor kan jouw kat altijd fris water drinken.
 • Voordeel 5: De waterpomp is super stil, die werkt onder 30 dB. Dit betekent dat de werking van de fontein je rust niet verstoort. Bovendien stopt de pomp automatisch als het waterniveau in de tank onder “MIN” daalt, wat de levensduur van de pomp verlengt.
 • Nadeel 1: Een nadeel van deze PLOOHT katten drinkfontein is dat de batterij niet vervangbaar is. Dit betekent dat als de batterij ooit uitvalt, je het gehele apparaat moet vervangen. Dit kan duur en onhandig zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel deze fontein een bewegingssensor heeft die energie kan besparen, kan dit ook een nadeel zijn. Als je kat bijvoorbeeld graag ‘s nachts drinkt wanneer er geen beweging is, werkt de fontein mogelijk niet en kan je kat geen water krijgen.
 • Nadeel 3: Een ander nadeel is dat de fontein alleen continu werkt als hij op het elektriciteitsnet is aangesloten. Dit beperkt de functie van de draadloze operatie en kan onhandig zijn voor diegenen die dachten dat de fontein altijd kon werken, ongeacht of hij is aangesloten of niet.
 • Nadeel 4: Het dubbele filtersysteem, bestaande uit een koolstoffilter en een spons, lijkt op het eerste gezicht een positief punt. Echter, het kan een nadeel zijn omdat je regelmatig de filters moet controleren en mogelijk vervangen, wat extra kosten en onderhoud betekent.
 • Nadeel 5: Als het waterniveau in de tank onder “MIN” daalt, stopt de pomp automatisch. Hoewel dit kan helpen om de levensduur van de pomp te verlengen, betekent dit ook dat je huisdier mogelijk geen toegang heeft tot vers water als je er niet bent om de tank bij te vullen. Dit kan een probleem zijn als je vaak weg bent van huis.

Onze favoriet #4

Plooht Katten Drinkfontein

Plooht Katten Drinkfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PLOOHT Katten Drinkfontein is een draadloze, batterijgevoede drinkoplossing die ideaal is voor kattenbezitters. Dankzij de bewegingssensor kan de fontein in drie modi werken, wat energie bespaart en de interactie met je kat verhoogt. Opgeladen via een USB type C-interface, kan de ingebouwde 2600 mAh lithiumbatterij de fontein tot 25 dagen in inductiemodus draaien. De roestvrijstalen waterbak en de grote inhoud van 3,2 liter zijn ontworpen met een handig observatievenster om het waterniveau bij te houden. Daarnaast beschikt deze fontein over dubbele filters – één van katoen, actieve kool en ionenwisselaarhars, en een sponsfilter – om haar en onzuiverheden uit het water te filteren en de pomp te beschermen. De super stille waterpomp met een geluidsniveau van minder dan 30 dB zorgt voor minimale geluidshinder, en is voorzien van een anti-droogloop functie voor wanneer het waterniveau te laag is.

 • Voordeel 1: Veiligheid en draagbaarheid zijn verzekerd omdat de PLOOHT drinkfontein draadloos en op batterijen werkt. Dit bespaart jou het ongemak van struikelen over een snoer en houdt je kat veilig door het risico van kauwen op een elektrisch snoer te voorkomen.
 • Voordeel 2: De fontein is uitgerust met een bewegingssensor met drie werking modi. Deze functie bespaart energie en maakt het interactiever en plezieriger voor je kat.
 • Voordeel 3: Met een ingebouwde 2600mAh lithiumbatterij kan de kattenfontein na volledig opladen tot 25 dagen in inductiemodus werken. Plus, het heeft een ruime waterbak van 3,2 liter, waardoor jouw kat altijd voldoende vers water heeft.
 • Voordeel 4: Het dubbele filtersysteem bestaat uit een koolstoffilter en een spons, die effectief haren en onzuiverheden uit het water filteren. Hierdoor kan jouw kat altijd fris water drinken.
 • Voordeel 5: De waterpomp is super stil, die werkt onder 30 dB. Dit betekent dat de werking van de fontein je rust niet verstoort. Bovendien stopt de pomp automatisch als het waterniveau in de tank onder “MIN” daalt, wat de levensduur van de pomp verlengt.
 • Nadeel 1: Een nadeel van deze PLOOHT katten drinkfontein is dat de batterij niet vervangbaar is. Dit betekent dat als de batterij ooit uitvalt, je het gehele apparaat moet vervangen. Dit kan duur en onhandig zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel deze fontein een bewegingssensor heeft die energie kan besparen, kan dit ook een nadeel zijn. Als je kat bijvoorbeeld graag ‘s nachts drinkt wanneer er geen beweging is, werkt de fontein mogelijk niet en kan je kat geen water krijgen.
 • Nadeel 3: Een ander nadeel is dat de fontein alleen continu werkt als hij op het elektriciteitsnet is aangesloten. Dit beperkt de functie van de draadloze operatie en kan onhandig zijn voor diegenen die dachten dat de fontein altijd kon werken, ongeacht of hij is aangesloten of niet.
 • Nadeel 4: Het dubbele filtersysteem, bestaande uit een koolstoffilter en een spons, lijkt op het eerste gezicht een positief punt. Echter, het kan een nadeel zijn omdat je regelmatig de filters moet controleren en mogelijk vervangen, wat extra kosten en onderhoud betekent.
 • Nadeel 5: Als het waterniveau in de tank onder “MIN” daalt, stopt de pomp automatisch. Hoewel dit kan helpen om de levensduur van de pomp te verlengen, betekent dit ook dat je huisdier mogelijk geen toegang heeft tot vers water als je er niet bent om de tank bij te vullen. Dit kan een probleem zijn als je vaak weg bent van huis.

Onze favoriet #5

Uiooq Katten Drinkfontein

Uiooq Katten Drinkfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De UIOOQ Katten Drinkfontein is een innovatieve waterdispenser die continu stromend, schoon water biedt voor jouw huisdier. Dit apparaat gebruikt een aantrekkelijk kattenkraandesign, en met zijn actieve koolstof en lage dichtheid sponsfilter, zorgt het ervoor dat het water vrij blijft van verontreinigingen. Met een capaciteit van 2,2L kan het tot 10 dagen lang voldoende water leveren voor een volwassen kat. Daarnaast bevat het een milieuvriendelijke 5V waterpomp die zorgt voor een stille en soepele waterstroom zonder spatten. Deze fontein moedigt je kat aan om genoeg water te drinken, wat bevorderlijk is voor hun gezondheid.

 • Voordeel 1: De UIOOQ drinkfontein zorgt voor meer water voor je kat. Het continu stromende water uit de fontein trekt dieren aan en helpt de gezondheid van je kat te bevorderen door hen gestimuleerd te houden om te drinken.
 • Voordeel 2: Het UIOOQ ontwerp imiteert dat van een huishoudelijke kraan, wat effectief katten aantrekt. Dit kan voorkomen dat je kat op andere plaatsen onzuiver water gaat drinken, waardoor de gezondheid van je kat verbetert.
 • Voordeel 3: De drinkfontein van UIOOQ biedt een voortdurende aanvoer van schoon water. Het ingebouwde geactiveerde koolstof- en lage-dichtheidssponsfilter kan onzuiverheden uit het water filteren en continu functioneren om het water schoon te houden.
 • Voordeel 4: Deze drinkfontein heeft een capaciteit van 2,2 liter, genoeg voor een kat om circa 10 dagen lang water te drinken. Dit betekent dat er minder vaak bijgevuld hoeft te worden, wat tijd bespaart.
 • Voordeel 5: De UIOOQ drinkfontein maakt gebruik van een ultra stille 5V waterpomp. Deze zorgt voor een stille werking en een gladde waterstroom, wat resulteert in minder spatten en een rustiger en schoner huis voor jou.
 • Nadeel 1: Hoewel de UIOOQ drinkfontein het gebruik van een huishoudelijke kraan ontwerp nabootst om katten aan te trekken, kan het feit dat het er niet precies zo uitziet als een kraan sommige katten in verwarring brengen. Ze kunnen terughoudend zijn om het te gebruiken als ze eerst tijd nodig hebben om te wennen aan het ontwerp.
 • Nadeel 2: De waterpomp is 5V en milieuvriendelijk, maar de stroomsterkte is misschien niet sterk genoeg om een consistente waterstroom te garanderen, vooral als het filter vuil begint te verzamelen.
 • Nadeel 3: De beschrijving stelt dat de fontein voldoende capaciteit heeft om 10 dagen van water te voorzien voor een volwassen kat. Dit betekent echter ook dat je de fontein slechts elke 10 dagen moet vullen, wat kan leiden tot het opbouwen van bacteriën als het water niet frequent genoeg wordt ververst.
 • Nadeel 4: Hoewel dit product een geactiveerde koolstof en sponsfilter gebruikt om het water te reinigen, kan het zijn dat dit niet alle mogelijke verontreinigingen kan filteren. Het onvermogen om bepaalde micro-organismen, chemicaliën of andere schadelijke stoffen te filteren, zou het water minder schoon kunnen maken dan beloofd.
 • Nadeel 5: Hoewel de fontein is ontworpen om spatten te verminderen, is er nog steeds een kans dat sommige katten op een zodanige manier zullen drinken waardoor er water buiten de fontein terechtkomt. Dit kan leiden tot een nat en mogelijk glad oppervlak rond de fontein, wat ongemakkelijk kan zijn voor de eigenaar en de kat.

Onze favoriet #6

Feelneedy Katten Drinkfontein

Feelneedy Katten Drinkfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De FEELNEEDY Katten Drinkfontein is een innovatieve drinkoplossing voor je kat met een indrukwekkende capaciteit van 2,5 liter. De drinkfontein werkt met een geavanceerd zuiveringssysteem dat bestaat uit drie lagen: microporeus vlies, kationenwisselhars en kokosnootschaal-actieve kool, die zware metalen, afval en andere onzuiverheden tot 99,99% filtert. Het heeft een aangenaam stille werking en voorziet je huisdier van zuurstofrijk water, wat helpt bij het verwijderen van urinestenen en het verminderen van ziekten. Het beschikt ook over een blauw LED-licht, waardoor je kat de fontein ook ‘s nachts gemakkelijk kan vinden. Bovendien is het gemaakt van hoogwaardig, BPA-vrij ABS-kunststof en heeft het een elegant, glasachtig uiterlijk dat niet alleen functioneel, maar ook een decoratieve aanvulling op je huis is. Denk eraan, voor de optimale werking en gezondheid van je kat, vervang je maandelijks de cartridge.

 • Voordeel 1: De kattendrinkfontein van het merk FEELNEEDY heeft 3 reinigingslagen voor super schoon water: een microporeus vlies, kationenwisselhars en kokosnootschaal-actieve kool. Deze circulatieve filtratie biedt een 99,99% filtering van zware metalen, afval en vuil, wat zorgt voor de gezondheid van jouw huisdieren en ze schoon water laat drinken.
 • Voordeel 2: De drinkfontein heeft een grote capaciteit van 2,5 liter en een groot drinkoppervlak. Deze grote capaciteit stelt jouw kat in staat om 5-7 dagen te drinken, zodat je met vertrouwen weg kunt gaan. Het extra grote drinkoppervlak zorgt ervoor dat je tegelijkertijd water beschikbaar kunt stellen voor meerdere huisdieren.
 • Voordeel 3: De fontein is voorzien van een led-blauw licht. Dit maakt het voor je kat gemakkelijker om de waterbak ‘s nachts te vinden en dus op elk moment van de dag of nacht toegang te hebben tot schoon water.
 • Voordeel 4: De stille werking van de drinkfontein (lawaai < 25 dB) zorgt ervoor dat jouw rustige omgeving niet wordt gestoord. De hoogwaardige kinetische waterpomp draagt hieraan bij en biedt tegelijkertijd een hoge kwaliteit drinkwater voor je huisdier.
 • Voordeel 5: Het stijlvolle, Europese design en de glazen textuur van de zonder BPA ABS-plastic gemaakte fontein maken het niet alleen een functioneel item voor jouw huisdier, maar ook een mooie decoratie voor jouw huis. Bovendien is het zuivere spuitgietproces zonder onzuiverheden waardoor je gemakkelijk kunt zien of er voldoende water in zit en het is niet gemakkelijk te morsen, wat het schoonmaken gemakkelijk maakt.
 • Nadeel 1: Hoewel de FEELNEEDY Katten Drinkfontein een indrukwekkend drielaags filtratiesysteem heeft, kan het regelmatig vervangen van de cartridge arbeidsintensief en tijdrovend zijn. De producent raadt aan om dit maandelijks te doen.
 • Nadeel 2: Het product heeft led-blauw licht om ervoor te zorgen dat je kat de fontein ‘s nachts kan vinden. Dit kan echter een storing vormen als het inkepingen in je donkere kamer creëert, wat je slaap kan verstoren.
 • Nadeel 3: Met een capaciteit van 2,5 liter kan de fontein voldoende water voor één kat leveren voor 5-7 dagen. Dit kan echter onvoldoende zijn voor huishoudens met meerdere katten en kan betekenen dat je de fontein vaker moet bijvullen dan je zou willen.
 • Nadeel 4: Hoewel de fontein een geluidsarme werking van minder dan 25 dB heeft, kan zelfs dit kleine geluid storend zijn voor sommige huisdieren of eigenaren, vooral in stille omgevingen.
 • Nadeel 5: De waterdispenser is gemaakt van ABS-kunststof zonder BPA met een glazen textuur, wat het mogelijk maakt om de waterstand duidelijk te zien. Deze kunststof constructie is misschien niet zo duurzaam of resistent als andere materialen, wat kan leiden tot schade op langere termijn.

Onze favoriet #7

Pet Mate Katten Drinkfontein

Pet Mate Katten Drinkfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Katten Drinkfontein van Pet Mate is een uniek drinkstation met verschillende drinkhoogtes, ontworpen om zowel aan de behoeften van katten als kleine honden te voldoen. Met een ruim waterreservoir van 2 liter en een geïsoleerd pompsysteem zorgt deze fontein voor een zeer stille werking. De speciale laagspanningsmodus en de 3 meter lange aansluitkabel maken het eenvoudig en veilig te gebruiken. Het is dus een praktische en stijlvolle oplossing voor je huisdier om gehydrateerd te blijven.

 • Voordeel 1: Dankzij de drinkstations met meerdere drinkhoogtes kan jouw huisdier uit verschillende posities drinken. Dit maakt de drinkervaring comfortabeler en aangenamer voor hem.
 • Voordeel 2: Het product beschikt over een groot watervolume van 2 liter. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over het constant bijvullen van het water, wat je tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 3: Het geïsoleerde pompsysteem zorgt voor een zeer stille werking. Dit betekent dat je kat of kleine hond zonder afleiding of angst kan drinken, wat essentieel is voor een huisdier dat mogelijk door lawaai wordt bang gemaakt.
 • Voordeel 4: De Drinkfontein bedient met een laagspanningsmodus met 3m aansluitkabel. Dit geeft je meer flexibiliteit bij het kiezen van waar de fontein wordt geplaatst, zodat je hem op de meest geschikte plek in jouw huis kunt zetten.
 • Voordeel 5: De Pet Mate Drinkfontein is niet alleen voor katten bedoeld, maar ook geschikt voor kleine honden. Dit maakt het een veelzijdig product als je verschillende types en maten huisdieren in huis hebt.
 • Nadeel 1: Hoewel het drinkstation meerdere drinkhoogtes heeft, kan dit voor sommige katten of kleine honden lastig zijn als ze een bepaalde voorkeur hebben voor de hoogte van hun waterbron.
 • Nadeel 2: Het product heeft een watercapaciteit van slechts 2 liter, dus afhankelijk van de dorst van je huisdier en het aantal huisdieren dat je hebt, moet je het misschien vaak bijvullen.
 • Nadeel 3: Ondanks het geïsoleerde pompsysteem dat een zeer stille werking belooft, kan elk geluid van de waterfontein nog steeds afleidend of storend zijn voor zowel jou als je huisdier. De stilte kan ook variëren, afhankelijk van de hoeveelheid water in de fontein.
 • Nadeel 4: De lage voltage-modus vereist een 3 meter aansluitkabel, wat een beperking kan zijn als je de fontein ver van een stopcontact wilt plaatsen. Ook kan het risico’s met zich meebrengen als katten of honden graag op kabels kauwen.
 • Nadeel 5: Hoewel vermeld wordt dat het product geschikt is voor katten en kleine honden, kan het formaat of ontwerp niet passend of aantrekkelijk zijn voor alle rassen of maten van katten en honden. Bovendien kan dit product mogelijk minder geschikt zijn voor huishoudens met meerdere of grotere huisdieren.

Onze favoriet #8

Aonboy Katten Drinkfontein

Aonboy Katten Drinkfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De AONBOY Katten Drinkfontein is een hoogwaardige drinkoplossing voor je huisdier. Uitgerust met een Quad filtratiesysteem, bestaande uit katoen met hoge dichtheid, kokosnoot, actieve kool en ionenuitwisselingshars, filtert het onzuiverheden, verwijdert het vreemde geuren, verzacht het water en verbetert de smaak – wat bijdraagt aan de gezondheid van je huisdier. Met een capaciteit van 2L is hij ideaal voor kleine tot middelgrote huisdieren en is vaak bijvullen niet nodig, zelfs niet als je paar dagen weg bent. Met ingebouwde LED-verlichting en een doorschijnend ontwerp kun je het waterniveau makkelijk controleren. Dankzij de nieuwste technologie van de ANBOY-waterpomp, functioneert deze fontein uiterst stil en verbruikt weinig stroom. Tot slot, met drie verschillende waterstroomontwerpen, bloemwaterval, bloembel en zachte fontein, zal je kat worden aangemoedigd om vaker te drinken.

 • Voordeel 1: De AONBOY katten drinkfontein komt met een Quadfiltratiesysteem. Dit betekent dat het water dat je kat drinkt, altijd gezuiverd wordt van onzuiverheden, eigenaardige geurtjes en andere onwenselijke bestanddelen. Hierdoor krijgt je kat altijd fris en schoon water, wat ziekten kan voorkomen.
 • Voordeel 2: Met zijn 2L grote capaciteit hoef je niet voortdurend het water bij te vullen. Dit is ideaal voor kleine tot middelgrote huisdieren en superfijn als je op zakenreis bent of een paar dagen weg bent. Je kunt met een gerust hart op pad, want je kat zal altijd voldoende water hebben.
 • Voordeel 3: De ingebouwde LED-verlichting is een echt kers op de taart. Het stelt je in staat om het waterniveau op elk moment te controleren, zonder de fontein steeds te hoeven openen. Bovendien dient het LED-licht als een extra verlichting, zodat je kat de fontein ook in het donker gemakkelijk kan vinden.
 • Voordeel 4: De geüpgrade waterpomp zorgt voor een ultrastille werking, zodat noch jouw noch je huisdier slaap zal worden gestoord. Het heeft bovendien een laag stroomverbruik, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt en op de lange termijn de beste metgezel voor je kat zal zijn!
 • Voordeel 5: Het toestel komt met drie verschillende waterstroomontwerpen. Of je kat nu houdt van een bloemwaterval, bloembel of zachte fontein, er is een optie die bij zijn voorkeur past. Dankzij de speelse ontwerpen en aantrekkelijke kleuren zal je kat worden aangemoedigd om meer te drinken, wat een positieve invloed kan hebben op zijn niergezondheid.
 • Nadeel 1: Hoewel de kattenfontein een geavanceerd quad filtratie systeem heeft, kan dit ook betekenen dat onderhoud lastig kan zijn. Het vervangen van de verschillende soorten filters kan voor sommigen te ingewikkeld zijn.
 • Nadeel 2: De grote capaciteit van 2L is handig voor als je een paar dagen weg bent, maar als je een groter huisdier hebt of meerdere huisdieren, zou de capaciteit nog steeds onvoldoende kunnen zijn.
 • Nadeel 3: Ingebouwde LED-verlichting is weliswaar handig om het waterniveau te controleren, maar de constant brandende lamp kan irritant of storend zijn, vooral ‘s nachts als je probeert te slapen.
 • Nadeel 4: De upgrade waterpomp heeft weliswaar een ultrastille werking, maar het is nog steeds onduidelijk hoe betrouwbaar deze is op de lange termijn. Als de pomp defect gaat, is het hele fontein onbruikbaar.
 • Nadeel 5: De 3 waterstroomontwerpen hebben mogelijk niet allemaal de voorkeur van je huisdier. Het is mogelijk dat je kat de variaties in de waterstroom verwarrend vindt en daardoor minder water drinkt dan je zou willen.

Onze favoriet #9

Eugad Katten Drinkfontein

Eugad Katten Drinkfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De EUGAD Katten Drinkfontein is een veilige en betrouwbare waterbron voor je huisdier, uitgerust met een draadloze pomp en een apart oplaadstation om lekstroom te voorkomen. Met een capaciteit van 2L, BPA-vrij materiaal en een ultra-stil ontwerp (30dB), biedt het je huisdier 3-7 dagen fris water en heeft het tevens twee wateruitstootmodi: continu en intermitterend. Deze drinkfontein kenmerkt zich door een viervoudig filtratiesysteem – een sponsfilter voor zichtbare onzuiverheden, een PP-filter voor fijn vuil, een harsfilter om het water te verzachten en een actief koolstoffilter voor het steriliseren en reinigen van het water. Het bevat ook een laagwaterindicator voor veiligheid, met LED-lichtindicatoren die het waterpeil weergeven, en een automatisch stopmechanisme om energie te besparen als er geen water over is. De basis is uitgerust met antislip siliconen pads en het semi-transparante ontwerp maakt het eenvoudig om de waterstand te controleren.

 • Voordeel 1: De EUGAD Katten Drinkfontein is uitgerust met een draadloze pomp en betrouwbare waterkrachtscheiding. Dankzij het afzonderlijke oplaadstation en de draadloze pomp, zal je nooit last hebben van lekstroom. Bovendien kan de pomp gedemonteerd worden voor reiniging, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van deze drinkfontein.
 • Voordeel 2: Deze drinkfontein heeft een groot reservoir van 2L, waardoor deze voldoende water kan bevatten voor jouw huisdier voor 3-7 dagen. Daarnaast produceert de fontein slechts een geluid van 30 dB, wat fluisterstil is, terwijl ze ook nog eens BPA-vrij is, waardoor het water hygiënisch en veilig is.
 • Voordeel 3: De EUGAD drinkfontein is voorzien van een viervoudig filtratiesysteem. Het sponsfilter haalt zichtbare onzuiverheden eruit zoals puin en haren, terwijl het PP-filter fijn vuil verwijdert. Daarnaast maakt het harsfilter het water zachter terwijl het actieve koolstoffilter steriliseert en reinigt.
 • Voordeel 4: De laagwaterindicator is een zeer praktische functie van deze drinkfontein. De groene of meerkleurige LED geeft een normaal waterniveau aan en als er geen water is, wordt het rood en stopt de pomp. Dit zorgt niet enkel voor de veiligheid van je huisdier maar bespaart ook energie.
 • Voordeel 5: Met zijn semi-transparante uiterlijk en antislipbasis biedt deze drinkfontein niet alleen een stijlvol design, maar ook ongeëvenaard gebruiksgemak. Door de transparantie kan jij vlot de hoeveelheid water zien en de dagelijkse wateropname van je huisdier volgen. Dankzij de siliconen pads onderaan, zal de drinkfontein stevig op zijn plaats blijven staan.
 • Nadeel 1: Hoewel de draadloze pomp veiliger wordt geacht vanwege het verminderde risico op lekstroom, kan het nodig zijn om deze regelmatig op te laden, wat mogelijk onhandig kan zijn voor drukke huisdiereigenaren.
 • Nadeel 2: Hoewel de 2L capaciteit voor sommige katten en honden voldoende kan zijn, is de hoeveelheid water die uw huisdier dagelijks nodig heeft afhankelijk van zijn of haar omvang en activiteitsniveau. Bij grotere honden of huishoudens met meerdere huisdieren kan het zijn dat je het waterreservoir vaak moet bijvullen om aan hun behoeften te voldoen.
 • Nadeel 3: Hoewel het wordt geleverd met een viervoudig filtersysteem dat meerdere onzuiverheden verwijdert, vereist het regelmatige vervanging en onderhoud van deze filters om de efficiëntie en veiligheid van het drinkwater te waarborgen.
 • Nadeel 4: Hoewel de LED-lichtindicator handig klinkt, kan de functionaliteit zoals een laagwaterindicator die rood oplicht en de pomp die stopt als er geen water is, in werkelijkheid tot frustratie leiden als de pomp herhaaldelijk stopt uit voorzorg, zelfs als er nog voldoende water is.
 • Nadeel 5: Hoewel de antislipbasis een goede eigenschap lijkt, is er geen garantie dat de drinkfontein stabiel blijft bij gebruik door grotere huisdieren of in huishoudens met meerdere dieren, die hem mogelijk omver kunnen gooien of verplaatsen.

Onze favoriet #10

Feelneedy Katten Drinkfontein

Feelneedy Katten Drinkfontein

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De FEELNEEDY Katten Drinkfontein is een geavanceerde kattenwaterfontein uitgerust met een bewegingssensor die automatisch begint te stromen als je kat nadert. Bovendien heeft het een timermodus die om de 15 minuten werkt en een continue modus die aangesloten moet zijn op een voeding. De drinkfontein is draadloos dankzij de ingebouwde 4000 mAh-batterij en wordt geleverd met een oplaadbare USB-kabel, dus je hoeft je geen zorgen te maken over los rondliggende kabels. Het heeft een 5-laags filtersysteem met 2 actieve koolfilters en 2 sponzen voor gezuiverd drinkwater voor je katten. De drinkfontein heeft een royale capaciteit van 4 liter en is gemakkelijk te reinigen dankzij het hoogwaardige kunststof en roestvrijstalen ontwerp. Bovendien is het super stil (<35 dB) en energiezuinig. Het wordt geleverd met een handleiding in meerdere talen. Met deze drinkfontein zal je kat altijd toegang hebben tot schoon, vers water.

 • Voordeel 1: De FEELNEEDY katten drinkfontein biedt verschillende gebruiksmodi, waaronder een sensormodus, een timermodus en een continue modus. Dit verhoogt het gebruiksgemak voor jou en past zich aan de behoeften van je kat aan.
 • Voordeel 2: De katten drinkfontein van dit merk is draadloos en werkt op een ingebouwde 4000 mAh batterij. Dit betekent dat je hem overal kunt plaatsen zonder je zorgen te maken over stopcontacten of wegslingerende kabels.
 • Voordeel 3: De drinkfontein is voorzien van een 5-laags filtersysteem dat zorgt voor schoon en zuiver water voor je katten. Het effectief haren en onzuiverheden kan filteren, een gezonde drinkervaring voor jouw katten verzekert.
 • Voordeel 4: Met een inhoud van 4 liter is de fontein zeer geschikt voor huishoudens met meerdere katten of voor degenen die willen minderen in het frequent vullen van de fontein. Het is gemaakt van hoogwaardig kunststof en eenvoudig te reinigen.
 • Voordeel 5: De FEELNEEDY drinkfontein voor katten is super stil met een geluidsarme pomp (< 35 dB). Het is energiezuinig en zorgt zo voor een rustige sfeer in huis, wat bijdraagt aan het comfort en de rust van je katten.
 • Nadeel 1: Hoewel deze drinkfontein voor katten een ingebouwde 4000mAh batterij heeft, kan het toch een nadeel zijn als je meerdere huisdieren hebt. In dat geval moet je de fontein elke 10 tot 20 dagen opladen, wat misschien niet erg handig is voor jou.
 • Nadeel 2: Terwijl de fontein hoogwaardig kunststof en roestvrijstalen onderdelen bevat, kan het voor sommigen een minpunt zijn. Sommige kattenbezitters geven de voorkeur aan keramische of glazen fonteinen omdat ze denken dat deze materialen de waterkwaliteit beter behouden.
 • Nadeel 3: Hoewel de sensormodus handig is, kan het zijn dat de kat tijd nodig heeft om eraan te wennen. Sommige katten kunnen in het begin bang zijn voor het plotselinge stromende water.
 • Nadeel 4: De drinkfontein wordt geleverd met meerdere waarschuwingen zoals filterwisseling en lage batterij. Hoewel dit nuttig kan zijn, kunnen constante waarschuwingen sommige mensen irriteren of verwarren.
 • Nadeel 5: Hoewel het product eenvoudig te configureren is met een handleiding in verschillende talen, kan dit voor sommige kopers toch een nadeel zijn. Niet iedereen is even handig of vindt het prettig om dingen in elkaar te zetten, zelfs als de instructies duidelijk is.

Na grondige evaluatie van de top 10 katten drinkfonteinen, kunnen we concluderen dat er een breed scala aan stijlvolle en functionaliteiten beschikbaar zijn om aan de behoeften van jouw huisdier te voldoen. Of je kat nu de voorkeur geeft aan een langzame waterstroom of een borrelend fonteintje, er is iets voor elk type drinker. Het belangrijkste is om te zorgen voor fris, gefilterd water om de gezondheid en hydratatie van jouw huisdier te ondersteunen. Kies dus vandaag nog de beste drinkfontein die past bij de specifieke eisen van je kat en jouw huis, zodat je de welzijn van je huisdier te garanderen.

Inhoudsopgave