a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Multimeter: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 multimeters getest en goedgekeurd in ons nieuwste onderzoek, speciaal voor jou samengesteld om de beste keuze te maken.

Unser Favorit: Ultrics Multimeter

Ultrics Multimeter
★★★★★

Unser Favorit: Coczow Multimeter

Coczow Multimeter
★★★★★

Unser Favorit: Kaiweets Multimeter

Kaiweets Multimeter
★★★★★

Unser Favorit: Mestek Multimeter

Mestek Multimeter
★★★★★

Unser Favorit: Ueznirn Multimeter

Ueznirn Multimeter
★★★★★

Unser Favorit: Kaiweets Multimeter

Kaiweets Multimeter
★★★★★

Unser Favorit: Zateety Multimeter

Zateety Multimeter
★★★★★

Unser Favorit: Acboor Multimeter

Acboor Multimeter
★★★★★

Unser Favorit: Kuman Multimeter

Kuman Multimeter
★★★★★

Unser Favorit: Uni-T Multimeter

Uni-T Multimeter
★★★★★

Als je graag klust, reparaties in en rondom het huis verricht, of elektronica als hobby of professie hebt, is de multimeter een onmisbaar stuk gereedschap. Bekend om haar veelzijdigheid, is dit compacte apparaat geschikt voor het meten van verschillende elektrische grootheden zoals spanning, stroom en weerstand. Maar welke multimeter is het beste geschikt voor jou? Om de keuze gemakkelijker te maken, presenteren we je na nieuw onderzoek de top 10 van beste multimeters die op dit moment op de markt beschikbaar zijn. Van basisapparaten tot professionele multimeters, deze gids helpt je om de juiste keuze te maken op basis van jouw behoeften en budget.

Een multimeter is een veelzijdig meetinstrument dat je kunt gebruiken om verschillende metingen uit te voeren aan elektronische apparaten. Met dit handige apparaatje kun je de stroomsterkte, spanning en weerstand in verschillende circuits meten. Hiermee is het een onmisbaar instrument voor iedereen die regelmatig aan elektronica sleutelt, of je nu een professional of een hobbyist bent. Door de veelzijdigheid en precisie van de multimeter kun jij allerlei technische problemen snel opsporen en oplossen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Ultrics Multimeter

Ultrics Multimeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ULTRICS Multimeter is een hoogwaardig meetapparaat ontworpen om AC en DC spanning, stroom, temperatuur, frequentie en weerstand te meten. Uitgerust met een automatisch bereik en een Echte RMS 6000 punten digitale display, kan deze multimeter robuuste en betrouwbare prestaties leveren dankzij bescherming tegen overlading, een batterij-indicator en dubbele isolatie. Het toestel heeft een verlicht LCD-scherm dat zorgt ervoor dat je de aflezingen duidelijk kan lezen, zelfs bij weinig licht en op donkere plaatsen. Deze multimeter, die vooral nuttig is voor laboratoria, onderwijs en fabriekswerkplaatsen, is stevig en veilig in gebruik. Je kunt hem met de hand vasthouden of op zijn opvouwbare standaard plaatsen, en de duurzame rubberen behuizing biedt bescherming tegen kleine spatten en stoten.

 • Voordeel 1: De ULTRICS Multimeter levert betrouwbare prestaties. Deze multimeter is ontworpen om de AC DC-spanning, stroom, temperatuur, frequentie en weerstand te meten. Dankzij de 1000V sondes en een 10A-niveau batterij kun je nauwkeurige metingen verwachten.
 • Voordeel 2: Het apparaat biedt een hoge mate van veiligheid. Met functies zoals dubbele isolatie en een overlaadbescherming over het hele oppervlak, kun je erop vertrouwen dat de multimeter jou tijdens het gebruik beschermt.
 • Voordeel 3: De ULTRICS Multimeter heeft een gebruiksvriendelijk ontwerp. Het bevat een handige batterijindicator, backlit LCD-scherm en verwijderbare rubberen behuizing, waardoor het een duurzaam en makkelijk te gebruiken apparaat is.
 • Voordeel 4: Met het backlit LCD-scherm kun je de waarde gemakkelijk lezen in situaties met weinig licht. Of je nu in het laboratorium of in een donkere fabriekshal werkt, deze multimeter zorgt ervoor dat je altijd duidelijk ziet wat je meet.
 • Voordeel 5: Deze multimeter is niet alleen een nuttige tool voor professionals, maar ook een prima DIY test tool voor onderwijs en fabrieksomstandigheden. Dankzij de aanbeveling door professionals en ingenieurs, weet je dat je een betrouwbaar apparaat in handen hebt.
 • nadeel 1: Hoewel de multimeter wordt geleverd met een 9V-batterij, geeft de productbeschrijving niet aan hoe lang deze batterij meegaat. Je kunt dus voor verrassingen komen te staan als de batterij snel leeg is.
 • nadeel 2: Het display is achtergrondverlicht, wat fijn is voor donkere omstandigheden. Maar het is niet duidelijk hoe goed je deze multimeter kunt aflezen in fel daglicht, wat een nadeel kan zijn voor werkzaamheden buiten of op goed verlichte plekken.
 • nadeel 3: Deze multimeter lijkt beter geschikt voor professioneel gebruik zoals laboratoria of fabrieken. Dit kan een nadeel zijn voor hobbyisten of doe-het-zelvers die misschien niet de uitgebreide functies nodig hebben, waardoor het apparaat ingewikkelder kan zijn dan nodig.
 • nadeel 4: De behuizing van de multimeter is verwijderbaar en beschermt tegen kleine spatten en stoten, maar de productbeschrijving geeft geen informatie over de beschermingsklasse (IP-classificatie). Het is dus onduidelijk hoe goed het apparaat bestand is tegen bijvoorbeeld stof, zwaardere stoten of grotere hoeveelheden vocht.
 • nadeel 5: Hoewel de multimeter een laadbeveiliging over het gehele oppervlak heeft, wordt er niet gesproken over de beveiliging tegen verkeerd aansluiten of polairverwisseling. Dit kan een risico vormen bij onjuiste bediening.

Onze favoriet #2

Coczow Multimeter

Coczow Multimeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Coczow Multimeter is een veelzijdig en nauwkeurig meetinstrument geschikt voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik. Deze digitale multimeter kan AC/DC-spanning tot 600V, AC/DC-stroom tot 10A en weerstand tot 20MΩ met precisie meten. Het LCD-display van 15mm met achtergrondverlichting zorgt voor een helder en goed leesbaar resultaat, zelfs op donkere plaatsen. Hij heeft handige functies zoals data hold, automatische uitschakeling na 15 minuten en een indicator voor een bijna lege batterij. Veiligheid wordt gewaarborgd door overbelastingsbescherming, dubbele zekeringen en dubbele isolatie. Het pakket bevat naast de multimeter, meetsnoeren, een 9V-batterij en een gebruikershandleiding. Met de Coczow Multimeter heb je een betrouwbaar en makkelijk te gebruiken instrument om elektrische problemen accuraat op te lossen.

 • Voordeel 1: Veelzijdigheid – De Coczow multimeter is geen gewone multimeter, deze is ontworpen om een breed scala aan metingen uit te voeren zoals AC/DC-spanning, AC/DC-stroom, weerstand, capaciteit, frequentie, diode, pass-test en NCV-tests. Of je nu in een school, onderzoeksinstituut, fabriek of gewoon thuis bent, deze multimeter is een handig instrument voor veel doeleinden.
 • Voordeel 2: Breed meetbereik – Met de capaciteit om AC/DC-spanning tot 600V, AC/DC-stroom tot 10A en weerstand tot 20MΩ te meten, kun je deze multimeter gebruiken voor een breed scala aan tests. Of je nu stopcontacten, zekeringen, batterijen of stroomkabels moet testen, of problemen in autocircuits wilt oplossen, deze multimeter is de juiste keuze.
 • Voordeel 3: Helder LCD-display – De multimeter is uitgerust met een 3 ½ digit 15 mm LCD-display met achtergrondverlichting, waardoor de weergave duidelijk leesbaar is, zelfs op donkere plaatsen. Of je nu in een kelder, een garage of gewoon ‘s nachts werkt, je hoeft je geen zorgen te maken over de leesbaarheid van je metingen.
 • Voordeel 4: Gebruiksgemak – Doordachte functies zoals data hold, maximum, 15 minuten automatische uitschakeling, indicator voor bijna lege batterij op “0L” bereik en passnummer, maken deze multimeter gebruiksvriendelijk. Het is ontworpen om het oplossen van elektrische problemen veiliger, gemakkelijker en gebruiksvriendelijker te maken.
 • Voordeel 5: Veiligheid – Jouw veiligheid is altijd de hoogste prioriteit en dat is goed doordacht bij het ontwerp van deze multimeter. Met functies zoals allround overbelasting, brandbeveiliging met dubbele zekeringen, dubbele isolatie en IEC61010-1 600V CAT III ben je in elk aspect beschermd. De verpakking bevat ook alles wat je nodig hebt om direct te beginnen, inclusief meetsnoeren, een 9V-batterij en een gebruikershandleiding.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving lijken er veel sterke punten te zijn aan de Coczow multimeter. Echter, er zijn een paar potentiële nadelen die ik kan identificeren:
 • Nadeel 1: Hoewel de multimeter een automatische uitschakeling van 15 minuten heeft, kan dit een nadeel zijn als je langdurige metingen of tests moet doen, omdat het apparaat vonder waarschuwing uitschakelen kan.
 • Nadeel 2: De Coczow multimeter heeft een achtergrondverlichting, maar het is niet duidelijk of dit permanent kan worden ingeschakeld. Als dat niet het geval is, kan dit problemen opleveren in situaties waarin je voortdurend in donkere omstandigheden moet werken.
 • Nadeel 3: Het product komt met een 9V-batterij, maar er wordt niet vermeld hoe lang deze batterij meegaat of hoe vaak deze vervangen moet worden. Dit kan leiden tot onverwachte onderbrekingen van je werk.
 • Nadeel 4: De multimeter heeft een breed meetbereik. Echter, als je hogere spanningen, stromen of weerstanden moet meten dan de aangegeven maxima, dan is deze multimeter niet geschikt.
 • Nadeel 5: Hoewel deze multimeter veelzijdig is, worden er geen specifieke gespecialiseerde kenmerken of functies genoemd. Als je specifieke, gespecialiseerde metingen moet doen, kan het zijn dat je merkt dat deze multimeter net tekortschiet in vergelijking met andere, gespecialiseerdere modellen.

Onze favoriet #3

Kaiweets Multimeter

Kaiweets Multimeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KAIWEETS multimeter is een veilige en betrouwbare keuze voor al je meetbehoeften. Dankzij de ingebouwde dubbele zekering geniet je van overbelastingsbeveiliging op alle gebieden, wat betekent dat het apparaat extra beveiligd is tegen elektrische schade, waardoor jij je metingen kunt uitvoeren zonder je zorgen te maken over de veiligheid. Dit gereedschap is dus een ideale keuze als je een betrouwbare, duurzame en veilige multimeter zoekt.

 • Voordeel 1: Multifunctioneel en nauwkeurig – De MESTEK Multimeter is een zeer handige en essentiële tool. Met 6000 tellingen is het apparaat ontzettend nauwkeurig. Het kan een breed scala aan metingen uitvoeren, waaronder AC/DC-spanning en stroom, temperatuurtests, diode, weerstand, frequentie en batterijtests.
 • Voordeel 2: Gebruiksvriendelijk – Deze multimeter is ontworpen met een groot LCD-scherm voor gemakkelijke digitale aflezing, het is zelfs uitgerust met een achtergrondverlichtingsfunctie voor gebruik in slecht verlichte gebieden. De multimeter heeft tevens een automatische uitschakelfunctie en een laag batterijniveau indicator om de levensduur van de batterij te verlengen.
 • Voordeel 3: Junker en temperatuurmeting – Dankzij de NCV-detectiefunctie kan de MESTEK Multimeter eenvoudig en snel de aanwezigheid van spanning bepalen. Bovendien, met de thermokoppelsonde, kan het de temperatuur meten van vloeistoffen en ook van warmtegenererende apparaten zoals airconditioners en koelkasten.
 • Voordeel 4: Hoge veiligheid – De MESTEK Multimeter garandeert je veiligheid tijdens het werk. Het apparaat heeft een groot scherm met achtergrondverlichting dat goed leesbaar is en een ingebouwde LED-zaklamp om te helpen bij het werken in donkere omgevingen. Bovendien is de multimeter voorzien van een afneembare dikke rubberen beschermhoes om vallen en kleine schokken te weerstaan.
 • Voordeel 5: Praktisch Ontwerp – De ingebouwde steun maakt het mogelijk om de multimeter in je hand te houden of ergens neer te zetten tijdens het meten. Plus, de multimeter is niet alleen handig voor professionele elektriciëns en onderhoudspersoneel, maar is ook gebruiksvriendelijk genoeg voor beginner. Het is een nuttig instrument in auto-onderhoud, thuisgebruik, op school, in het laboratorium, en in fabrieken.
 • Nadeel 1: Hoewel de MESTEK multimeter veel functies heeft, kan dit ook worden gezien als zijn nadeel. Voor beginners of mensen die niet technisch onderlegd zijn, kan de veelheid aan functies overweldigend en verwarrend zijn.
 • Nadeel 2: De grote scherm grootte is weliswaar makkelijk leesbaar, maar dit kan ook het toestel onhandig en moeilijk draagbaar maken, vooral als je werkt in kleine, krappe ruimtes.
 • Nadeel 3: Hoewel de achtergrondverlichting en de zaklamp handig kunnen zijn in donkere situaties, kunnen ze de levensduur van de batterij verkorten. Dit kan betekenen dat de batterijen vaker moeten worden vervangen dan je misschien wel zou willen.
 • Nadeel 4: De ingebouwde beugel die het apparaat rechtop kan houden, kan bij vallen of stoten slijtage of zelfs breuk veroorzaken, waardoor de multimeter mogelijk niet meer stabiel blijft staan.
 • Nadeel 5: Terwijl de meter in staat is om de temperatuur van vloeistoffen te meten, is het mogelijk dat de thermokoppelsonde bij onzorgvuldig gebruik beschadigd raakt of verslijt, waardoor je mogelijk separaat een nieuwe sonde moet aanschaffen.

Onze favoriet #4

Mestek Multimeter

Mestek Multimeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MESTEK Multimeter is een hoogwaardige, multifunctionele tool met auto-range capaciteiten, ideaal voor het meten van een breed scala van waarden, waaronder spanning, stroom, weerstand, frequentie en capaciteit. Het grote LCD-display beschikt over een handige zaklamp en achtergrondverlichting, ideaal voor werken in donkere omgevingen. Deze tool is niet alleen uitgerust met handige functies zoals een MAX-waarde vergrendeling en een over bereik “OL” weergave, maar bevat ook veiligheidsfeatures zoals een ingebouwde zekering voor anti-ontsteking en een afneembare dikke rubberen beschermhoes. Een extra pluspunt is zijn veelzijdigheid – het is ideaal voor auto-onderhoud, thuisgebruik, in het laboratorium en op veel andere plaatsen. Compleet met meetsnoer, batterijen en een handleiding wordt deze multimeter ook geleverd met een zorgeloze kwaliteitsgarantie van 2 jaar en 24/7 technische ondersteuning.

 • Voordeel 1: Multifunctioneel en nauwkeurig – De MESTEK Multimeter is een zeer handige en essentiële tool. Met 6000 tellingen is het apparaat ontzettend nauwkeurig. Het kan een breed scala aan metingen uitvoeren, waaronder AC/DC-spanning en stroom, temperatuurtests, diode, weerstand, frequentie en batterijtests.
 • Voordeel 2: Gebruiksvriendelijk – Deze multimeter is ontworpen met een groot LCD-scherm voor gemakkelijke digitale aflezing, het is zelfs uitgerust met een achtergrondverlichtingsfunctie voor gebruik in slecht verlichte gebieden. De multimeter heeft tevens een automatische uitschakelfunctie en een laag batterijniveau indicator om de levensduur van de batterij te verlengen.
 • Voordeel 3: Junker en temperatuurmeting – Dankzij de NCV-detectiefunctie kan de MESTEK Multimeter eenvoudig en snel de aanwezigheid van spanning bepalen. Bovendien, met de thermokoppelsonde, kan het de temperatuur meten van vloeistoffen en ook van warmtegenererende apparaten zoals airconditioners en koelkasten.
 • Voordeel 4: Hoge veiligheid – De MESTEK Multimeter garandeert je veiligheid tijdens het werk. Het apparaat heeft een groot scherm met achtergrondverlichting dat goed leesbaar is en een ingebouwde LED-zaklamp om te helpen bij het werken in donkere omgevingen. Bovendien is de multimeter voorzien van een afneembare dikke rubberen beschermhoes om vallen en kleine schokken te weerstaan.
 • Voordeel 5: Praktisch Ontwerp – De ingebouwde steun maakt het mogelijk om de multimeter in je hand te houden of ergens neer te zetten tijdens het meten. Plus, de multimeter is niet alleen handig voor professionele elektriciëns en onderhoudspersoneel, maar is ook gebruiksvriendelijk genoeg voor beginner. Het is een nuttig instrument in auto-onderhoud, thuisgebruik, op school, in het laboratorium, en in fabrieken.
 • Nadeel 1: Hoewel de MESTEK multimeter veel functies heeft, kan dit ook worden gezien als zijn nadeel. Voor beginners of mensen die niet technisch onderlegd zijn, kan de veelheid aan functies overweldigend en verwarrend zijn.
 • Nadeel 2: De grote scherm grootte is weliswaar makkelijk leesbaar, maar dit kan ook het toestel onhandig en moeilijk draagbaar maken, vooral als je werkt in kleine, krappe ruimtes.
 • Nadeel 3: Hoewel de achtergrondverlichting en de zaklamp handig kunnen zijn in donkere situaties, kunnen ze de levensduur van de batterij verkorten. Dit kan betekenen dat de batterijen vaker moeten worden vervangen dan je misschien wel zou willen.
 • Nadeel 4: De ingebouwde beugel die het apparaat rechtop kan houden, kan bij vallen of stoten slijtage of zelfs breuk veroorzaken, waardoor de multimeter mogelijk niet meer stabiel blijft staan.
 • Nadeel 5: Terwijl de meter in staat is om de temperatuur van vloeistoffen te meten, is het mogelijk dat de thermokoppelsonde bij onzorgvuldig gebruik beschadigd raakt of verslijt, waardoor je mogelijk separaat een nieuwe sonde moet aanschaffen.

Onze favoriet #5

Ueznirn Multimeter

Ueznirn Multimeter

Waarom we het gekozen hebben

De UEZNIRN PM8233E multimeter is een digitaal en automatisch meetsysteem ideaal voor het testen van elektrische apparaten en kabels, evenals autoaccu’s en motortoestanden. Het beschikt over een meetbereik van AC/DC-spanning tot 600V, AC/DC-stroom tot 10A, en weerstand tot 20 mΩ, en het includeert andere functies zoals een K-thermo-element, continuïteitstest en diode. Voor jouw veiligheid, voldoet het aan de IEC61010-1 en CAT II 600V veiligheidsnormen en bevat dubbele beveiliging met een verwisselbare keramische zekering voor bescherming tegen kortsluiting, hoogspanning en overbelasting. Je zult de achtergrondverlichting op het LCD-display waarderen voor het gemakkelijk lezen van resultaten in donkere omstandigheden, en je krijgt ook een inklapbare houder en een duurzame beschermhoes. Daarnaast is deze multimeter draagbaar en wordt geleverd met een handige draagtas voor eenvoudig transport. Bij aankoop ontvang je een jaar garantie en 24/7 klantenservice voor een 100% klanttevredenheid.

 • Voordeel 1: De Uneznirn PM8233E multimeter heeft automatisch meetbereik. Dit betekent dat je alleen de meetmethode hoeft te selecteren en de multimeter zal zichzelf aanpassen aan het juiste bereik. Het biedt een breed scala aan metingen, waaronder AC/DC-spanning tot 600 V, AC/DC-stroom tot 10 A en weerstand tot 20 mΩ.
 • Voordeel 2: Veiligheid is een belangrijk aandachtspunt in de ontwerpfase van deze multimeter. Het integreert dubbele beschermingen en voldoet aan de IEC61010-1 spanningsveiligheidsnorm en CAT II 600 V. Bovendien krijg je een vervangbare keramische zekering meegeleverd voor extra veiligheid.
 • Voordeel 3: De digitale ampèremeter van dit apparaat wordt geleverd met een lcd-achtergrondverlichting en drie lcd-display van 1 2 cijfers waardoor de resultaten en genoteerde gegevens zelfs bij weinig licht en duisternis goed te lezen zijn.
 • Voordeel 4: Ondanks zijn robuuste en duurzame bouw implementeert de multimeter ook ontwerpelementen voor gebruiksgemak en bescherming, zoals de inklapbare houder en de afneembare, dikke rubberen hoes die bescherming biedt tegen spatten en lichte stoten.
 • Voordeel 5: De multimeter is zeer bruikbaar en draagbaar. Met de meegeleverde draagtas kun je het gemakkelijk ordenen en overal mee naar toe nemen. Het is breed inzetbaar voor het testen van kabels, elektrische apparaten, autoaccu’s en is ook geschikt voor DIY-liefhebbers van elektronische producten.
 • Nadeel 1: Zoals aangegeven in de beschrijving, is de meetbereik van de UEZNIRN multimeter tot 600V voor zowel AC als DC. Voor professionele doeleinden kan dit onvoldoende zijn, vooral als je werkt met systemen die een hogere spanning hebben.
 • Nadeel 2: Hoewel het erop wijst dat er een dubbele beveiliging met verwisselbare keramische zekering aanwezig is, ontbreekt er een concrete uitleg over hoe dit systeem werkt. Je zou dus extra tijd kunnen besteden aan het uitvogelen of zelfs een professional moeten inhuren om het correct te bedienen.
 • Nadeel 3: De beschrijving vermeldt dat de digital ampèremeter drie lcd-display van 1 2 cijfers heeft. Hoewel dit nuttig kan zijn, kan het ook leiden tot verwarring of onnauwkeurige aflezingen als je niet gewend bent aan dergelijke complexe displays.
 • Nadeel 4: Hoewel de multimeter wordt geleverd met een inklapbare houder waarmee het kan worden vastgehouden of opstaan, kan dit leiden tot minder stabiliteit en het risico op omvallen, waarbij het apparaat kan beschadigen.
 • Nadeel 5: Tot slot, terwijl de multimeter wordt beschreven als bruikbaar en draagbaar met een draagtas voor gemakkelijke opslag en vervoer, vermeldt de beschrijving niet over de fysieke grootte en het gewicht. Dit kan betekenen dat het apparaat mogelijk groter en zwaarder is dan wat als gemakkelijk draagbaar wordt beschouwd en maakt het minder handig om te vervoeren, afhankelijk van je specifieke behoeften.

Onze favoriet #6

Kaiweets Multimeter

Kaiweets Multimeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KAIWEETS KM601 Multimeter is een intelligent en oplaadbaar apparaat dat ervoor ontworpen is om je meetwerk gemakkelijker en sneller te maken. Het kan automatisch spanning, weerstand en continuïteit meten in de intelligente modus, en het selecteert zelf het beste bereik voor de hoogste resolutie. Met een ingebouwde 1200mAh batterij, hoef je je geen zorgen meer te maken over het vervangen van de batterij en krijg je een langere gebruiksduur voordat opladen nodig is. Deze multimeter is veelzijdig en kan worden gebruikt voor het oplossen van elektrische problemen in auto’s, industrie en huishoudens, omdat het nauwkeurig AC- en DC-spanning, weerstand, continuïteit, AC- en DC-stroom, capaciteit, frequentie, diode, duty cycle, temperatuur, NCV en fasedraad kan meten. Verder is de veiligheid gegarandeerd dankzij dubbele zekeringen om overbelasting en verbranding te voorkomen, een stevige siliconen hoes voor bescherming tegen vallen en schokken, evenals een uitschuifbare standaard aan de achterkant.

 • Voordeel 1: De multimeter van KAIWEETS heeft een intelligente modus, waardoor deze automatisch spanning, weerstand en continuïteit meet. Hierdoor wordt het meten voor jou een stuk handiger en sneller, omdat de multimeter zelf de meest optimale bereik en meetinhoud selecteert.
 • Voordeel 2: Dit apparaat bevat een oplaadbare functie met een ingebouwde 1200mAh batterij. Je hoeft dus niet steeds de batterij handmatig te vervangen wat tijd bespaart en het apparaat handiger in gebruik maakt.
 • Voordeel 3: De digitale multimeter van KAIWEETS is veelzijdig inzetbaar. Je kunt het gebruiken voor het diagnosticeren van elektrische problemen in de auto, industrie en thuis. Het kan diverse metingen uitvoeren zoals AC- en DC-spanning, weerstand, continuïteit, AC- en DC-stroom, capaciteit, frequentie, diode, duty cycle, temperatuur, NCV en fasedraad.
 • Voordeel 4: Veiligheid wordt hoog in het vaandel gedragen bij KAIWEETS, de multimeter heeft namelijk een dubbele zekering voor bescherming tegen overbelasting en verbranding. Hierdoor is de kans op schade door verkeerd gebruik aanzienlijk kleiner.
 • Voordeel 5: De multimeter van KAIWEETS is ontworpen met een duurzame siliconen behuizing die extra bescherming biedt tegen vallen en elektrische schokken. Daarnaast is er ook een uitschuifbare standaard aan de achterkant van de multimeter toegevoegd, waardoor het apparaat stabiel kan staan terwijl je metingen uitvoert.
 • Ondanks dat de productbeschrijving van de KAIWEETS multimeter hoofdzakelijk positieve kenmerken lijkt te bevatten, zijn er ook een paar potentiële nadelen te benoemen.
 • Nadeel 1: De KAIWEETS multimeter functioneert standaard in de intelligente modus. Dit kan betekenen dat je controle mist over welke metingen je precies wilt doen. Voor de meer ervaren gebruiker kan men minder controle ervaren over specifieke instellingen en metingen.
 • Nadeel 2: De multimeter is voorzien van een ingebouwde 1200mAh batterij. Hoewel dit het handiger maakt omdat je de batterij niet handmatig hoeft te vervangen, kan het een nadeel zijn als de ingebouwde batterij op termijn minder goed presteert of defect raakt. Het eventueel vervangen van een ingebouwde batterij is namelijk vaak gecompliceerder en duurder dan het vervangen van losse batterijen.
 • Nadeel 3: De multimeter is bedoeld voor een breed scala aan toepassingen (auto, industrie, thuis, enz.). Dit is uiteraard handig, maar het kan ook betekenen dat het toestel niet volledig geoptimaliseerd is voor een specifiek gebruik. Als je het dus primair wilt gebruiken voor een specifieke taak, dan zou je voor die taak misschien beter gediend zijn met een gespecialiseerder toestel.
 • Nadeel 4: Hoewel de dubbele zekeringen en de siliconen behuizing bescherming bieden, is het nog steeds mogelijk dat het apparaat beschadigd raakt bij vallen of stoot. Het niveau van bescherming kan dus nog steeds onvoldoende zijn voor sommige gebruiksomstandigheden.
 • Nadeel 5: Een uitschuifbare standaard is handig voor het opzetten van de multimeter, maar deze kan kwetsbaar zijn voor breken of verlies, wat de bruikbaarheid van het product zou kunnen verminderen.

Onze favoriet #7

Zateety Multimeter

Zateety Multimeter

Waarom we het gekozen hebben

De Zateety Multimeter is een functioneel en betrouwbaar meetinstrument, perfect voor jouw meetwerkzaamheden. Het heeft een stevig en inklapbaar rugsteunframe, wat bijzonder handig is bij staand werken. De ingebouwde sensor zorgt voor een gevoelige, snelle en nauwkeurige meting, versterkt door de precieze zwart/rode meetleidingen en de roestvrijstalen sonde. De dubbele beschermhoes, met een slijtvaste en slagvaste vlamvertragende ABS-schaal en een siliconen anti-valhoes, beschermt de hardware tegen beschadigingen. Je krijgt duidelijke metingen op het digitale LCD-display, met aanpasbare achtergrondverlichting voor gebruik in elke omgeving. Bovendien ondersteunt de Zateety Multimeter diverse functiemetingen zoals capaciteit, weerstand, AC/DC-stroom, AC/DC-spanning, diode/transistormetingen en een aan/uit-zoemer.

 • Voordeel 1: De Zateety multimeter biedt een rugsteunframe dat vrij kan worden ingeschoven. Dit biedt stabiele ondersteuning voor sta- en meetwerkzaamheden, waardoor hij handig en flexibel is in gebruik.
 • Voordeel 2: Door de ingebouwde zeer nauwkeurige sensor kan deze multimeter snel testresultaten opleveren. De zeer gevoelige roestvrijstalen sondeherkenning maakt de metingen nog nauwkeuriger.
 • Voordeel 3: De Zateety multimeter beschikt over een dubbele beschermhoes die gemaakt is van vlamvertragende ABS-schaal, waardoor hij slijtvast en slagvast is. De meegeleverde siliconen anti-valhoes aan de zijkant biedt extra veiligheid en druppelbestendigheid.
 • Voordeel 4: Het digitale lcd-display van deze multimeter laat de meetgegevens duidelijk en intuïtief zien. De instelbare achtergrondverlichting maakt het mogelijk om meetwaarden in elke omgeving duidelijk waar te nemen.
 • Voordeel 5: De Zateety multimeter heeft allerlei nuttige functies. Je kunt onder andere de capaciteit, weerstand, AC/DC-stroom, AC/DC-spanning, diode/transistor meten, en er is een aan/uit-zoemer voor andere functiemetingen.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, kan ik de volgende nadelen identificeren:
 • Nadeel 1: Hoewel het nuttig is dat het steunframe vrij kan worden ingeschoven, betekent dit mogelijk dat er extra stappen zijn om het in te stellen en dat het kan verschuiven tijdens het gebruik, wat de nauwkeurigheid van de metingen kan beïnvloeden.
 • Nadeel 2: De beschrijving vermeldt dat de multimeter een zeer nauwkeurige sensor heeft, maar geeft niet aan hoe nauwkeurig deze is en wat het meetbereik is. Dit kan leiden tot onzekerheid over de daadwerkelijke nauwkeurigheid van het apparaat.
 • Nadeel 3: Hoewel de Zateety multimeter is uitgerust met een dubbele beschermhoes voor duurzaamheid, kan het dragen van de extra siliconenhoes het apparaat zwaarder en groter maken, waardoor het minder draagbaar en ongemakkelijk is om te gebruiken.
 • Nadeel 4: De achtergrondverlichting van het digitale lcd-display is instelbaar, wat betekent dat je mogelijk extra tijd moet besteden aan het instellen van de helderheid om de metingen in verschillende omgevingen duidelijk te kunnen lezen.
 • Nadeel 5: De multimeter heeft veel functies, wat voor sommige gebruikers overweldigend en verwarrend kan zijn, vooral als ze niet allemaal nodig zijn voor hun specifieke doeleinden. Het kan ook moeilijker zijn om door de instellingen te navigeren en de gewenste functie te vinden.

Onze favoriet #8

Acboor Multimeter

Acboor Multimeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Acboor digitale multimeter is een efficiënt en gebruiksvriendelijk gereedschap dat zowel automatische als handmatige meetmodi ondersteunt. Je kunt eenvoudig AC/DC-spanning, weerstand en doorgang meten, en de krachtige led-displaytechnologie verbetert je leeservaring aanzienlijk, zelfs onder helder zonlicht of weinig licht. Een unieke functie is de mogelijkheid om een levende/neutrale draad te onderscheiden door de sterkte van de gedetecteerde spanning te vergelijken – veiligheid is nooit zo gemakkelijk geweest! Bovendien is er een heldere led-zaklamp ingebouwd voor comfort en efficiëntie bij het testen in alle lichtomstandigheden. Alles wat nodig is, is om de rode meetkabel in de “Input”-aansluiting te steken, de zwarte meetkabel in de COM-aansluiting, en je bent klaar om te meten.

 • Voordeel 1: De Acboor multimeter biedt dubbele modus functionaliteit, met ondersteuning voor zowel automatische als handmatige meetstanden. Dit betekent dat je voor extra gemak kunt kiezen om automatisch AC/DC-spanning, weerstand en doorgang te meten.
 • Voordeel 2: De geavanceerde LED-displaytechnologie van de Acboor multimeter verbetert de leeservaring significant. Dus zelfs bij fel zonlicht of weinig licht kun je de metingen eenvoudig aflezen.
 • Voordeel 3: De Acboor multimeter onderscheidt zich met de veilige en gemakkelijke leven/neutrale draadcontrolefunctie. Door de sterkte van de gedetecteerde spanning te vergelijken, kun je eenvoudig de stroomvoerende draad herkennen.
 • Voordeel 4: Met de ingebouwde heldere LED-zaklamp kun je de Acboor multimeter efficiënt en comfortabel gebruiken in allerlei situaties, zowel binnen als buiten, en zowel overdag als ‘s nachts.
 • Voordeel 5: Het gebruiksgemak van de Acboor multimeter is ook een belangrijk pluspunt. De rode en zwarte meetkabels sluit je simpelweg aan op de daarvoor bestemde ‘Input’ en ‘COM’ aansluitingen, en je kunt direct wissel- en gelijkspanning, weerstand en doorgang meten.
 • Nadeel 1: De dubbele modus van deze multimeter kan een beetje verwarrend zijn, vooral voor beginners. Het schakelen tussen automatische en handmatige modus kan wat tijd vergen om te begrijpen en te wennen.
 • Nadeel 2: Het LED-display kan in sommige situaties slecht leesbaar zijn, ondanks de bewering dat het leesbaar is bij fel zonlicht of weinig licht.
 • Nadeel 3: Het product beschrijft een methode om de levens-/neutrale draad te onderscheiden, maar het is helemaal niet duidelijk hoe dit werkelijk werkt. Dit kan tot verkeerde metingen leiden als je niet grondig op de hoogte bent van de specificaties.
 • Nadeel 4: De heldere LED-zaklamp is een handige functie, maar deze kan onnodig zijn als je al een afzonderlijke zaklamp hebt en de extra LED-zaklamp kan de kosten van het apparaat verhogen zonder noodzakelijk een navenante verbetering van de functionaliteit te bieden.
 • Nadeel 5: Hoewel de eenvoudige bediening voor sommigen een voordeel kan zijn, kan het gebrek aan geavanceerde instellingen en bedieningselementen een nadeel zijn voor professionals die op zoek zijn naar meer geavanceerde opties in hun multimeter.

Onze favoriet #9

Kuman Multimeter

Kuman Multimeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De kuman Multimeter is een onmisbaar instrument voor al je meetbehoeften. Het heeft een breed scala aan functionaliteiten en kan AC/DC-spanning, AC/DC-stroom, weerstand, frequentie, continuïteit, capaciteit en diodes met precisie meten. De mulitmeter beschikt ook over een geheugenfunctie voor datums en maximale waardes, controleert temperaturen en detecteert magnetische velden. Dankzij het grote, verlichte lcd-scherm kun je de meetresultaten gemakkelijk en duidelijk aflezen, zelfs bij weinig licht. Voor extra veiligheid is de multimeter ontworpen met een dubbele zekering en afdekking. Als bonus krijg je er ook een set meetkabels in zwart en rood bij, evenals 35mm-krokodillenklemmen en een 50cm-overbruggingskabel.

 • Voordeel 1: De Kuman multimeter kent een breed toepassingsgebied, zodat je een verscheidenheid aan eenheden kunt meten waaronder AC/DC-spanning, AC/DC-stroom, weerstand, frequentie, continuïteit, capaciteit en diode.
 • Voordeel 2: Het is een multifunctioneel apparaat dat niet alleen je metingen kan onthouden, maar ook de maximale waardes opslaat. Daarnaast kan het een magnetisch veld detecteren en de temperatuur controleren.
 • Voordeel 3: De multimeter heeft een groot verlicht LCD-scherm met automatische polariteitsaanduiding. Dit, gecombineerd met een ruim kijkveld, zorgt voor een overzichtelijke en gemakkelijke afleesbaarheid van je metingen, zelfs bij weinig licht.
 • Voordeel 4: Veiligheid staat voorop met het dubbele zekeringontwerp van deze multimeter die een extra beveiligingslaag biedt.
 • Voordeel 5: Bij aankoop van de Kuman multimeter ontvang je tevens een aantal handige accessoires waaronder een zwarte en een rode meetkabelset, 35mm-krokodillenklemmen, en een 50cm-overbruggingskabel. Dit maakt het geheel tot een zeer complete set voor al je meetbehoeften.
 • Het kan een uitdaging zijn om vijf nadelen uit de opgegeven productbeschrijving te halen, omdat de beschikbare informatie voornamelijk de functies en voordelen van de Kuman multimeter benadrukt. Echter, met wat creatief denken, zou men de volgende potentiële nadelen kunnen afleiden:
 • Nadeel 1: De multimeter van Kuman is wellicht overweldigend voor beginners of voor diegenen die op zoek zijn naar een eenvoudig apparaat om enkele basismetingen uit te voeren. De breedte en diversiteit van de metingen kunnen intimiderend zijn en mogelijk niet nuttig voor mensen die enkel de basisfuncties nodig hebben.
 • Nadeel 2: Het ‘onthouden van data en het maximale waardes’ impliceert dat het apparaat mogelijk over interne opslag beschikt. Als dit het geval is, zou je je zorgen kunnen maken over de privacy en de beveiliging van je data, aangezien dataopslag vaak gepaard gaat met een risico op dataverlies of -inbreuk.
 • Nadeel 3: Hoewel het grote verlichte lcd-scherm een voordeel kan zijn bij weinig licht, kan het in heldere of zonverlichte omgevingen moeilijk zijn om de weergave te zien, vooral als er sprake is van verblinding.
 • Nadeel 4: Het beschikt over een dubbele zekering ontwerp, wat suggereert dat het apparaat een hoog stroomverbruik heeft, waardoor je mogelijk vaker van zekering moet wisselen.
 • Nadeel 5: De multimeter wordt geleverd met een set van zwarte en rode meetkabels en krokodillenklemmen. Deze componenten kunnen kwetsbaar zijn en kunnen op den duur slijten of breken als gevolg van frequente handling of onder bepaalde omstandigheden, wat kan leiden tot extra kosten voor vervanging.

Onze favoriet #10

Uni-T Multimeter

Uni-T Multimeter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De multimeter van UNI-T is een veelzijdig en handig apparaat voor al jouw metingen. Het meetbereik kan je handmatig veranderen, zodat je altijd de controle behoudt. Daarnaast bevat het een handige lage batterij-indicator zodat je nooit zonder stroom komt te zitten. Met de functie ‘bevriezen van de laatste weergave’ houd je belangrijke meetgegevens bij de hand en het verlichte LCD-scherm zorgt ervoor dat je informatie helder en duidelijk kan lezen. De continue controle waarborgt nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bij gebruik.

 • Voordeel 1: Dankzij de handmatige verandering van het meetbereik, kun jij zelf beslissen welke meetwaarden voor jou relevant zijn en kun je nauwkeurigheid en flexibiliteit in je metingen garanderen.
 • Voordeel 2: Met de lage batterij-indicator ben je altijd op de hoogte van de batterijstatus van je multimeter, zodat je nooit onverwachts zonder stroom komt te zitten tijdens belangrijke metingen.
 • Voordeel 3: De functie voor het bevriezen van de laatste weergave stelt je in staat om genomen metingen langer te bekijken. Hierdoor kun je op je gemak de resultaten analyseren zonder druk om snel te moeten meten.
 • Voordeel 4: Het verlichte lcd-scherm zorgt ervoor dat je ook in het donker of bij slechte lichtomstandigheden je metingen duidelijk kunt aflezen. Dit komt je werkcomfort ten goede en voorkomt fouten door slechte leesbaarheid.
 • Voordeel 5: Met de continue controle-functie kun je zeker zijn van de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van je metingen, aangezien eventuele afwijkingen in de resultaten meteen worden gedetecteerd en gemeld.
 • Nadeel 1: De ‘Handmatige verandering van het meetbereik’ kan als nadeel worden beschouwd. Dit betekent dat je zelf constant moet schakelen tussen verschillende meetbereiken. Dit kan tijdrovend en onhandig zijn, zeker als je vaak werkt met wisselende waarden.
 • Nadeel 2: De ‘Lage batterij-indicator’ is zeker nuttig, maar kan ook als nadeel worden gezien aangezien dit betekent dat het apparaat op batterijen functioneert. Als de batterij leeg is, moet je deze vervangen, wat niet altijd praktisch is en meer kosten met zich meebrengt.
 • Nadeel 3: Het ‘Bevriezen van de laatste weergave’ kan in sommige situaties een nadeel zijn. Hoewel het handig kan zijn om de laatste meting te onthouden, kan het ook verwarring veroorzaken als je vergeet dat het de vorige meting is en het verkeerd interpreteert als een huidige meting.
 • Nadeel 4: Hoewel een ‘Verlicht lcd-scherm’ in veel omstandigheden handig is, kan het ook een nadeel zijn. De backlight van het LCD-scherm kan namelijk extra batterijvermogen gebruiken. Bij langdurig gebruik of bij gebruik in zeer heldere omgevingen, kan deze functie dus onnodig energie verbruiken.
 • Nadeel 5: De ‘Continue controle’ kan als nadeel worden gezien, afhankelijk van de toepassing van de multimeter. Als je metingen doet waarbij je de controle niet continu nodig hebt, kan dit leiden tot onnodige batterijverspilling. Bovendien kan continue controle ook leiden tot meer slijtage aan het apparaat.

Na grondig onderzoek en testen van de 10 beste multimeters op de markt, kunnen we concluderen dat het essentieel is om een multimeter te kiezen die uw specifieke behoeften en eisen vervult. Of je nu een professional bent die nauwkeurige meetresultaten nodig heeft of een doe-het-zelver die op zoek is naar een betrouwbaar hulpmiddel, er is een multimeter voor jou. Vergeet niet om prioriteit te geven aan kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit bij het maken van je keuze. Vertrouw op ons onderzoek en vindt de multimeter die perfect bij je past.

Inhoudsopgave