a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

VR Bril: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 VR-brillen op de markt, uitgekozen op basis van nieuw onderzoek, om de beste virtual reality ervaring in je handen te hebben.

Unser Favorit: Orzly Vr Bril

Orzly Vr Bril
★★★★★

Unser Favorit: Nk Vr Bril

Nk Vr Bril
★★★★★

Unser Favorit: Aqctim Vr Bril

Aqctim Vr Bril
★★★★★

Unser Favorit: Xyyrys Vr Bril

Xyyrys Vr Bril
★★★★★

Unser Favorit: Magix Vr Bril

Magix Vr Bril
★★★★★

Unser Favorit: Retoo Vr Bril

Retoo Vr Bril
★★★★★

Unser Favorit: Vr Shyieon Vr Bril

Vr Shyieon Vr Bril
★★★★★

Unser Favorit: Oivo Vr Bril

Oivo Vr Bril
★★★★★

Unser Favorit: Tanri Vr Bril

Tanri Vr Bril
★★★★★

Unser Favorit: Vr Primus Vr Bril

Vr Primus Vr Bril
★★★★★

Duik jij graag in de ongelofelijke wereld van virtual reality? In dat geval wil je natuurlijk alleen de beste VR-bril voor je avonturen. Dankzij technologische vooruitgang zijn er tegenwoordig talloze vernuftige virtual reality brillen op de markt. Om je te helpen bij je keuze, hebben we diepgaand onderzoek gedaan naar de 10 beste producten. Van budgetvriendelijke modellen tot geavanceerde high-end brillen, we hebben ze onder de loep genomen en uitvoerig getest. In dit artikel delen we onze bevindingen en bieden we je een uitgebreide gids om de VR-bril te vinden die perfect bij je past. Maak je klaar voor een waanzinnige virtual reality ervaring!

Een VR-bril, of Virtual Reality-bril, is een hightech hoofdtoestel dat je in staat stelt om een 3D, computergestuurde omgeving te ervaren alsof je er echt in bent. Wanneer je de bril opzet, kun je om je heen kijken en interactie aangaan met deze gesimuleerde werelden. Jij, als de gebruiker, wordt ondergedompeld in een virtuele realiteit waarin je nieuwe werelden kunt ontdekken, spannende games kunt spelen of zelfs trainingen kunt volgen. Het gevoel van “aanwezig zijn” in de virtuele wereld wordt sterk versterkt door de VR-bril, wat bijdraagt aan de complete virtual reality ervaring.

Check Uit

Onze favoriet #1

Orzly Vr Bril

Orzly Vr Bril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Orzly VR-bril, ontworpen in Londen, is een gespecialiseerde VR-headset met verstelbare lens en hoofdband, specifiek ontworpen voor de Nintendo Switch. Geschikt voor zowel jongeren vanaf 8 jaar als volwassenen, biedt deze VR-bril je een vernieuwde en verbeterde ervaring met jouw Switch console. Het is een creatieve aanvulling op je huidige Switch-accessoires en -games, waarmee je onder andere YouTube op een geheel nieuwe manier kan beleven. Met zijn verstelbare lens, aanpasbare hoofdband en robuuste ontwerp, biedt de Orzly VR-bril je een comfortabele en fascinerende manier van gamen.

 • Voordeel 1: De Orzly VR-bril is ontworpen in Londen en op maat gemaakt voor de Nintendo Switch. Dit betekent dat het perfect past bij jouw console en zo ontworpen is om de jouw game-ervaring te verbeteren.
 • Voordeel 2: De bril is voorzien van een verstelbare lens en hoofdband. Hierdoor kan jij de pasvorm perfect op jezelf afstemmen, wat belangrijk is voor comfort en het totale VR-ervaring.
 • Voordeel 3: De leeftijdscategorie van deze bril is redelijk breed, namelijk vanaf 8 jaar tot volwassenen. Of je nu een jonge speler of een volwassen gamer bent, je kunt volop genieten van de VR-ervaring met deze bril.
 • Voordeel 4: Deze bril is niet alleen voor gaming, maar ook geschikt voor het kijken van YouTube. Dit breidt de toepassingen van je Nintendo Switch uit en biedt je een geheel nieuwe manier om video’s te ervaren.
 • Voordeel 5: De degelijkheid van het ontwerp is een extra pluspunt. Je hoeft je geen zorgen te maken over de duurzaamheid van de bril en je kunt jouw focus houden op het genieten van de uitstekende VR-ervaring.
 • Nadeel 1: De VR-bril van Orzly is specifiek ontworpen voor de Nintendo Switch. Dit kan een nadeel zijn als je meerdere consoles hebt, omdat je de VR-bril misschien niet met je andere apparaten kunt gebruiken.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving suggereert dat je eerst de promotievideo op hun YouTube-kanaal moet bekijken om te zien of het product geschikt voor je is. Dit kan vervelend zijn en tijdrovend, vooral als je gewoon een aankoop wilt doen.
 • Nadeel 3: Hoewel het product wordt aangeprezen als zijnde geschikt voor zowel kinderen (vanaf 8 jaar) als volwassenen, zijn er misschien bepaalde kenmerken die niet ideaal zijn voor beide leeftijdsgroepen. Wat perfect is voor een volwassene, is misschien niet comfortabel of gebruiksvriendelijk voor een kind.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving vermeldt dat de VR-bril een aanvulling is op je assortiment Switch-accessoires en -games. Dit suggereert dat je al een collectie Switch-accessoires en -games moet hebben, wat het product minder aantrekkelijk kan maken voor nieuwe of casual gamers.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de hoofdband en lens verstelbaar zijn, kan er sprake zijn van discomfort bij langdurig gebruik. De beschrijving garandeert namelijk geen comfort bij lange draagtijden en dit kan variëren per individu.

Onze favoriet #2

Nk Vr Bril

Waarom we het gekozen hebben

De NK VR-bril biedt een ongeëvenaarde 3D-immersie en 360 graden ervaring, waardoor je op elk moment, in elke situatie en in welke wereld dan ook kunt stappen. Deze bril komt met een verstelbare oog- en objectafstand, wat je aanspoort om de helderheid naar wens aan te passen met behulp van het wiel aan de bovenkant. Bovendien kan je met de bril plezier beleven met je vrienden door hem op te zetten en unieke virtual reality-momenten te delen. Ontdek duizenden video’s en verschillende scenario’s op het YouTube-platform om de 360 graden ervaring van jouw keuze te beleven. Het goede nieuws is dat deze VR bril compatibel is met alle smartphones tussen 4,7″ – 6,53″, waaronder Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi en andere bekende merken.

 • Voordeel 1: Met de 3D-immersie en 360 graden rotatie van deze VR-bril, sluit jij je volledig af van de buitenwereld en duik je volledig in de virtuele wereld. Jij bepaalt zelf waar en wanneer je wilt ontsnappen naar een andere realiteit.
 • Voordeel 2: Deze VR-bril biedt instelbare oog- en objectafstand door simpelweg aan het bovenste wieltje te draaien. Dit betekent dat je de bril naar wens kunt aanpassen voor een zo helder en comfortabel mogelijk beeld.
 • Voordeel 3: Deel het plezier! Deze VR-bril is niet alleen ontworpen voor individueel gebruik, maar je kunt hem ook meenemen en delen met je vrienden. Lachen, plezier maken en unieke momenten delen was nog nooit zo makkelijk.
 • Voordeel 4: Er is een overvloed aan inhoud beschikbaar speciaal voor deze VR-bril. Op YouTube platform vind je duizenden video’s en uiteenlopende scenario’s waar je direct in kunt stappen. Zoek simpelweg naar de situaties die je in 360º wilt beleven en geniet van de ervaring!
 • Voordeel 5: Deze VR-bril heeft een brede compatibiliteit. Het maakt niet uit wat voor smartphone je gebruikt, deze bril kan worden aangesloten met de Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi smartphones en andere smartphones tussen 4,7″ – 6,53″. Dit betekent een probleemloze aansluiting voor bijna iedereen met een smartphone!
 • Nadeel 1: Hoewel de virtual reality-bril een meeslepende 3D- en 360-graden ervaring biedt, kan dit intense gebruik van je zicht en bewegingsvrijheid voor sommige mensen leiden tot desoriëntatie of duizeligheid.
 • Nadeel 2: De beschrijving vermeldt dat je aan het wieltje aan de bovenkant van de bril moet draaien om de oog- en objectafstand aan te passen voor een zo helder mogelijk beeld. Dit kan betekenen dat je vaker moet stoppen met je ervaring om aanpassingen te maken, wat de immersie kan onderbreken.
 • Nadeel 3: Hoewel de bril belooft plezier te hebben met vrienden, blijkt uit de beschrijving niet duidelijk hoe dit mogelijk is. Het lijkt erop dat je de bril moet opzetten en je eigen moment moet creëren, wat kan betekenen dat het niet de functionaliteit heeft voor gedeelde of groeps-VR-ervaringen.
 • Nadeel 4: De beperkte content beschikbaarheid is een ander nadeel. Het lijkt erop dat je beperkt bent tot het bekijken van video’s op het YouTube-platform. Dit betekent dat je mogelijk geen toegang hebt tot bepaalde VR-games of -ervaringen aangeboden door andere platforms of apps.
 • Nadeel 5: Hoewel de compatibiliteit breed is, is het misschien niet universeel. De VR-bril is ontworpen voor smartphones tussen 4,7″ – 6,53″. Dit betekent dat als jouw smartphone kleiner of groter is, het misschien niet goed past of je misschien niet de volledige VR-ervaring krijgt.

Onze favoriet #3

Aqctim Vr Bril

Aqctim Vr Bril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De VR-bril van AQCTIM tilt jouw gamingervaring naar een nieuw niveau door van je 4,7 inch iOS/Android-smartphone een innovatieve 3D-bril te maken. Zijn stijlvolle, ergonomische ontwerp zorgt voor comfort en een perfecte pasvorm, terwijl de ademende en huidvriendelijke gezichtskussen lange gebruikssessies mogelijk maken. De asferische PMMA-anti-blauw lichtlens met een brede gezichtsveld van 100-110° en een dubbel instelsysteem voor de oogafstand zorgen voor een optimale visuele ervaring, zelfs bij bijziendheid onder 600 graden. Houd er echter rekening mee dat je in het begin enige duizeligheid of misselijkheid kan ervaren. Tenslotte, heb je voor de Bluetooth-afstandsbediening 2 AAA-batterijen nodig, deze zijn niet inbegrepen.

 • Voordeel 1: Je ervaart een uitmuntende 3D en VR-ervaring. Met de XYYRYS VR-bril kun je de wereld van 360-graden video’s en 3D-films en -games volledig verkennen. Deze VR headset laat je niet alleen kijken naar de actie, maar dankzij het 3D gezichtsveld neemt hij je er helemaal in mee.
 • Voordeel 2: De VR-bril is lichtgewicht, zodat je je altijd en overal in een ongelooflijke wereld kunt onderdompelen. Met zijn lichte gewicht zal hij je geen ongemak bezorgen, zelfs niet bij langere gebruikssessies, wat het ideaal maakt voor intensieve games en films.
 • Voordeel 3: XYYRYS VR is compatibel met bijna alle smartphones. Of je nu een Android of een iPhone gebruikt, deze headset werkt zonder problemen. Het is ontworpen voor alle smartphones tussen de 4,5 en 7,2 inch, dus het is een perfecte match met de meeste modellen op de markt.
 • Voordeel 4: Comfort staat centraal in het ontwerp van deze VR-bril. Van de verstelbare T-vormige bandjes tot het zachte en ademende PU-lederen masker, alles is ontworpen om je optimaal comfort te bieden. De headset is gemakkelijk schoon te maken en comfortabel om te dragen, zelfs voor langere periodes.
 • Voordeel 5: Uitstekende optische kwaliteit. Met de HD optische hars lens, biedt deze VR-bril een ongeëvenaarde beeldkwaliteit. De lens minimaliseert vervorming en vergroot de beelden voor een beter zicht. Bovendien is de asferische lens gemaakt van HD-hars zorgvuldig ontworpen om het beeld gladder en scherper te maken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Vr Bril merk XYYRYS veel belooft met betrekking tot onderdompeling en helderheid, geeft de productbeschrijving geen specifieke technische details over het daadwerkelijke gezichtsveld of de resolutie. Dit kan betekenen dat de beeldkwaliteit wellicht niet even hoog is als andere vergelijkbare producten op de markt.
 • Nadeel 2: De VR-headset is compatibel “met alle smartphones tussen 4,5 en 7,2 inch”. Dit suggereert dat als je een smartphone hebt die kleiner of groter is, je deze niet kunt gebruiken met deze headset, wat beperkend kan zijn.
 • Nadeel 3: De vermelding van de ‘verstelbare T-vormige bandjes en hoofdtelefoons’ suggereert dat deze headset wellicht niet de meest gebruiksvriendelijke op de markt is. Als je niet gewend bent aan VR-technologie, kan het proces van aanpassen en opzetten lastig zijn.
 • Nadeel 4: De XYYRYS gebruikt een ‘HD optische hars lens’, wat kan leiden tot een minder natuurgetrouwe kijkervaring vergeleken met brillen die glazen lenzen gebruiken. Resin lenzen kunnen ook gevoeliger zijn voor krassen en beschadigingen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product zich erg richt op comfort, met functies als het zachte en ademende PU-lederen masker, betekent dit niet automatisch dat de bril comfortabel zal zitten voor iedere gebruiker. Ieders gezicht en hoofd zijn verschillend, en wat voor sommige mensen comfortabel is, kan voor anderen ongemakkelijk zijn.

Onze favoriet #4

Xyyrys Vr Bril

Xyyrys Vr Bril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De XYYRYS VR Bril is een verbluffende 3D VR-headset die je dichtbij een nieuw realiteit brengt, alsof je echt aan het surfen bent in de oceaan. Deze lichtgewicht headset biedt een uitstekende 3D-ervaring, ideaal voor het kijken van 360 graden video’s en 3D-films of het spelen van games. Hij werkt perfect met alle smartphones tussen de 4,5 en 7,2 inch, waardoor hij een breed scala aan iOS en Android toestellen ondersteunt. Het comfortabele ontwerp, met verstelbare T-vormige bandjes en een zacht, ademend PU-lederen masker, zorgt voor een prettige gebruikerservaring, zelfs bij langdurig gebruik. De headset is voorzien van een HD optische hars lens die zorgt voor heldere, onvervormde beelden. Om je aankoop nog aantrekkelijker te maken, biedt XYYRYS betrouwbare klantenservice, klaar om eventuele vragen binnen 24 uur te beantwoorden.

 • Voordeel 1: Je ervaart een uitmuntende 3D en VR-ervaring. Met de XYYRYS VR-bril kun je de wereld van 360-graden video’s en 3D-films en -games volledig verkennen. Deze VR headset laat je niet alleen kijken naar de actie, maar dankzij het 3D gezichtsveld neemt hij je er helemaal in mee.
 • Voordeel 2: De VR-bril is lichtgewicht, zodat je je altijd en overal in een ongelooflijke wereld kunt onderdompelen. Met zijn lichte gewicht zal hij je geen ongemak bezorgen, zelfs niet bij langere gebruikssessies, wat het ideaal maakt voor intensieve games en films.
 • Voordeel 3: XYYRYS VR is compatibel met bijna alle smartphones. Of je nu een Android of een iPhone gebruikt, deze headset werkt zonder problemen. Het is ontworpen voor alle smartphones tussen de 4,5 en 7,2 inch, dus het is een perfecte match met de meeste modellen op de markt.
 • Voordeel 4: Comfort staat centraal in het ontwerp van deze VR-bril. Van de verstelbare T-vormige bandjes tot het zachte en ademende PU-lederen masker, alles is ontworpen om je optimaal comfort te bieden. De headset is gemakkelijk schoon te maken en comfortabel om te dragen, zelfs voor langere periodes.
 • Voordeel 5: Uitstekende optische kwaliteit. Met de HD optische hars lens, biedt deze VR-bril een ongeëvenaarde beeldkwaliteit. De lens minimaliseert vervorming en vergroot de beelden voor een beter zicht. Bovendien is de asferische lens gemaakt van HD-hars zorgvuldig ontworpen om het beeld gladder en scherper te maken.
 • Nadeel 1: Hoewel de Vr Bril merk XYYRYS veel belooft met betrekking tot onderdompeling en helderheid, geeft de productbeschrijving geen specifieke technische details over het daadwerkelijke gezichtsveld of de resolutie. Dit kan betekenen dat de beeldkwaliteit wellicht niet even hoog is als andere vergelijkbare producten op de markt.
 • Nadeel 2: De VR-headset is compatibel “met alle smartphones tussen 4,5 en 7,2 inch”. Dit suggereert dat als je een smartphone hebt die kleiner of groter is, je deze niet kunt gebruiken met deze headset, wat beperkend kan zijn.
 • Nadeel 3: De vermelding van de ‘verstelbare T-vormige bandjes en hoofdtelefoons’ suggereert dat deze headset wellicht niet de meest gebruiksvriendelijke op de markt is. Als je niet gewend bent aan VR-technologie, kan het proces van aanpassen en opzetten lastig zijn.
 • Nadeel 4: De XYYRYS gebruikt een ‘HD optische hars lens’, wat kan leiden tot een minder natuurgetrouwe kijkervaring vergeleken met brillen die glazen lenzen gebruiken. Resin lenzen kunnen ook gevoeliger zijn voor krassen en beschadigingen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product zich erg richt op comfort, met functies als het zachte en ademende PU-lederen masker, betekent dit niet automatisch dat de bril comfortabel zal zitten voor iedere gebruiker. Ieders gezicht en hoofd zijn verschillend, en wat voor sommige mensen comfortabel is, kan voor anderen ongemakkelijk zijn.

Onze favoriet #5

Magix Vr Bril

Magix Vr Bril

Waarom we het gekozen hebben

De Magix VR Bril is een verbeterd nieuw model dat perfect als educatieve tool fungeert, maar ook als cool cadeau voor feesten of verjaardagen. De ingebouwde mechanische knop vereist geen batterijen en de materiaalverwerking is geoptimaliseerd. Deze VR-headset biedt je niet alleen de mogelijkheid om met plezier verschillende talen te leren zoals Spaans, Frans, Duits, Engels en Chinees via leerspelletjes en online video’s van Hero Mask, maar kan ook worden ingezet voor het bekijken van video’s of het spelen van virtual reality-games. Dankzij de aanpasbare maat is de headset door het hele gezin te gebruiken, ongeacht de grootte van hoofd of gezicht. Plus, het is compatibel met alle iOS- en Android-apparaten tussen 4,7 en 6 inch.

 • Voordeel 1: Verbeterd model: De nieuwe Magix VR-bril heeft een ingebouwde mechanische knop die geen batterijen nodig heeft. Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het feit dat je de batterijen moet vervangen of dat ze opraken op een ongelegen moment.
 • Voordeel 2: Educatief en leuk: Dit product is niet alleen een vermaaksobject. Het kan ook worden gebruikt voor educatieve doeleinden. Met de MAGIX Virtual Reality headset kun je bijvoorbeeld verschillende talen leren en daarbij veel plezier hebben.
 • Voordeel 3: Perfect cadeau: De MAGIX VR-bril is een leuk en uniek cadeau voor verjaardagen of feestdagen. Het is meer dan een gewoon cadeau, aangezien het fungeert als zowel een leermiddel, als een bron van entertainment.
 • Voordeel 4: Geschikt voor het hele gezin: De MAGIX VR-bril is ontworpen om te passen bij alle hoofd- en gezichtsmaten en is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Het hele gezin kan gebruik maken van deze VR-bril om video’s te bekijken of virtual-reality-games te spelen.
 • Voordeel 5: Uitgebreide compatibiliteit: De MAGIX Virtual Reality glazen zijn compatibel met alle iOS- en Android-apparaten tussen 4,7 en 6 inch. Dat betekent dat je ze kunt gebruiken met een breed scala aan smartphones, zonder je zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen.
 • Nadeel 1: Hoewel de MAGIX VR-bril een verbeterde mechanische knop heeft, wordt er specifiek genoemd dat er geen batterijen nodig zijn. Dit kan betekenen dat de bril volledig afhankelijk is van het aangesloten apparaat voor stroom, wat mogelijk de levensduur van de batterij van je telefoon of tablet kan beïnvloeden.
 • Nadeel 2: De MAGIX VR-bril lijkt een sterke focus te hebben op educatieve doeleinden, in het bijzonder talen leren. Hoewel dit geweldig is voor kinderen, kan het zijn dat volwassen gebruikers of gamers dit als een nadeel zien, omdat het onduidelijk is hoe goed deze bril presteert met meer interactieve VR-games.
 • Nadeel 3: Hoewel de MAGIX VR-bril beschikt over aanpasbare componenten om op alle hoofd- en gezichtsmaten te passen, zijn er mensen met specifieke behoeften of maten die het mogelijk nog steeds ongemakkelijk of lastig vinden om de bril aan te passen voor de beste pasvorm.
 • Nadeel 4: De compatibiliteit van de MAGIX VR-bril is beperkt tot iOS- en Android-apparaten tussen 4,7 en 6 inch. Dit betekent dat eigenaren van grotere telefoons of tablets mogelijk deze bril niet kunnen gebruiken, wat de bruikbaarheid beperkt.
 • Nadeel 5: Hoewel de MAGIX VR-schijnbaar goed geschikt is voor het hele gezin, is er geen vermelding van enige ouderlijk toezicht of kindveilige instellingen. Dit kan een potentieel probleem zijn voor ouders die zich zorgen maken over de toegankelijkheid van ongeschikte VR-content voor hun kinderen.

Onze favoriet #6

Retoo Vr Bril

Retoo Vr Bril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De VR Bril van Retoo is een hoogwaardig Virtual Reality-apparaat met een breed scala aan compatibiliteit, geschikt voor smartphones met een schermgrootte van 3,5″ tot 6,3″. Hierdoor past het op de meeste mobiele telefoons. Dit apparaat bevat ook een handige Bluetooth controller voor eenvoudige bediening, compatibel met zowel Android als iOS systemen. Wat comfort betreft, hebben deze 3D-brillen verstelbare banden, gemaakt van rubber, en een patch van ecologisch leer voor een aangename en stabiele pasvorm. Ook is er aandacht besteed aan het gezichtsveld, met een asferische lens van optische hars, wat zorgt voor een breed gezichtsveld van 70-90°, ideaal voor een meeslepende VR-ervaring. Tot slot is de VR Bril draadloos, waardoor je onbeperkte bewegingsvrijheid hebt tijdens het gamen, maar met een ingang voor een oplaadkabel, zodat je nooit zonder stroom komt te zitten.

 • Voordeel 1: Brede compatibiliteit – De het merk Retoo VR-bril is ontworpen om de meeste smartphones te passen, met schermgroottes tussen 3,5 “tot 6,3”. Hierdoor is het zeer waarschijnlijk dat je huidige telefoon geschikt is voor deze VR-bril, zonder dat je een nieuwe hoeft aan te schaffen.
 • Voordeel 2: Bluetooth-controller – De bijgeleverde Bluetooth-controller werkt met zowel Android- als iOS-smartphones. Hierdoor kun je jouw telefoon bedienen zonder deze uit de bril te halen, een handig aspect als je midden in een VR-ervaring zit.
 • Voordeel 3: Comfort en aanpasbaarheid – De Retoo VR-bril is ontworpen met comfort in gedachten. De stevige rubberen bandjes en de ecologisch lederen patch zorgen voor een comfortabele pasvorm, terwijl de ventilatieopeningen oververhitting helpen voorkomen. Bovendien hebben de asferische lenzen een bidirectionele aanpassing, wat betekent dat je zowel de grootte van de smartphone als de afstand tussen de pupillen kunt aanpassen.
 • Voordeel 4: Optimaal gezichtsveld – De VR-bril heeft een breed gezichtsveld van 70-90°, waardoor je van een meer meeslepende VR-ervaring kunt genieten. Dankzij de asferische lens van optische hars, heb je een volledige en duidelijke weergave van het beeld over het hele oppervlak.
 • Voordeel 5: Draadloos – De Retoo VR-bril heeft de mogelijkheid om draadloos multimedia af te spelen en weer te geven. Dit elimineert de noodzaak van storende kabels die je beweging tijdens de gameplay kunnen belemmeren. En zelfs als de batterij van je telefoon bijna leeg is, bevat de VR-bril een handige ingang voor je oplaadkabel, zodat je kunt blijven spelen zonder je telefoon uit de bril te hoeven halen.
 • Nadeel 1: Hoewel de VR-bril compatibel is met verschillende schermgroottes van smartphones, kan de plaatsing van de aan/uit-knop op je apparaat problemen veroorzaken. Als je telefoon een aan/uit-knop in het midden heeft, is er een kans dat de bril per ongeluk de knop indrukt.
 • Nadeel 2: De Bluetooth-controller werkt alleen met smartphones die een Android- of IOS-systeem hebben. Als je dus een telefoon met een ander besturingssysteem hebt, kan dit mogelijk niet werken.
 • Nadeel 3: Hoewel de bril gechikt is voor alle leeftijden, wordt er niet gespecificeerd of het product eenvoudig aan te passen is aan verschillende hoofdmaten en -vormen, wat kan leiden tot een minder comfortabele pasvorm voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 4: Het gezichtsveld van 70-90° klinkt indrukwekkend, maar dit kan nog steeds beperkend zijn voor sommige games of toepassingen die een breder perspectief vereisen voor de beste ervaring.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat draadloos is, wil je misschien je smartphone opladen tijdens het spelen. Hiervoor moet je een oplaadkabel in je smartphone steken, wat mogelijk je bewegingsvrijheid beperkt en je ervaring kan belemmeren.

Onze favoriet #7

Vr Shyieon Vr Bril

Vr Shyieon Vr Bril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De VR SHYIEON-bril is een hoogwaardig VR-product dat een 1080p HD-kwaliteit visuele ervaring biedt met zijn asferische optische PMMA-lens. Het maakt niet alleen gebruik van een anti-blauw lichtfunctie en anti-magnetische stralingsfunctie om je gezichtsvermogen en ogen te beschermen, het komt ook met een handige Bluetooth-controller waarmee je muziek- en spraakinstellingen eenvoudig kunt bedienen. Een andere opvallende functie is de aanpasbaarheid, met instelbare pupil- en brandpuntsafstanden, dat ook degenen met een zwak gezichtsvermogen een goede kijkervaring biedt. Het product heeft een uitstekend ademend vermogen en warmteafvoer, wat ervoor zorgt dat je, zelfs bij langdurig gebruik, niet moe wordt. Daarnaast biedt de fabrikant uitstekende klantenservice, met de belofte van 100% tevredenheid.

 • Voordeel 1: De VR SHYIEON bril biedt 1080p HD kwaliteit. Met deze functie kun je genieten van levensechte VR-beelden, wat je virtual reality-ervaring veel boeiender en realistischer maakt.
 • Voordeel 2: De VR-bril wordt geleverd met een Bluetooth afstandsbediening, die je in staat stelt om de muziekweergave en spraakinstellingen van je smartphone eenvoudig te bedienen, zodat je ogen zich volledig op de video kunnen concentreren.
 • Voordeel 3: Het product wordt geleverd met een hoogwaardige hoofdtelefoon. Deze kan volgens jouw behoefte in de juiste positie geplaatst worden. Dit geeft je een gepersonaliseerate luisterervaring.
 • Voordeel 4: De VR-bril kan aangepast worden aan jouw persoonlijke behoeften. Of je nu bijziend of verziend bent, je kunt de brandpuntsafstand en de pupilafstand naar wens instellen. Zo kun je altijd genieten van een aangename kijkervaring.
 • Voordeel 5: De VR SHYIEON bril heeft een uitstekende warmteafvoer en veroorzaakt geen druk op je nek, zelfs niet na langdurig gebruik. Daarnaast is de band die aan het hoofd wordt bevestigd elastisch en instelbaar, wat zorgt voor een comfortabel en ademend gevoel.
 • Nadeel 1: Hoewel de VR SHYIEON bril een Bluetooth afstandsbediening heeft, moet je voor het bedienen van bepaalde functies zoals SIRI, muziek en volume nog steeds een kabel in de headset-aansluiting van de VR-bril steken. Dit kan de immersieve VR-ervaring onderbreken en minder gebruiksvriendelijk zijn.
 • Nadeel 2: Een ander belangrijk punt is dat sommige gebruikers duizeligheid en misselijkheid kunnen ervaren bij het eerste gebruik van de VR-bril. Hoewel de productbeschrijving dit als een normaal verschijnsel uitlegt, kan dit oncomfortabel zijn en in sommige gevallen zelfs zorgwekkend voor gebruikers.
 • Nadeel 3: Het instellen van de pupil- en focusafstand op deze VR-bril kan voor sommige gebruikers wellicht wat moeilijk en tijdrovend zijn, vooral voor mensen die niet bekend zijn met deze technologie.
 • Nadeel 4: Hoewel de VR-bril goed rekening lijkt te houden met warmteafvoer, wordt er niet specifiek vermeld hoe goed de bril werkt met verschillende modellen smartphones. Sommige smartphones kunnen aanzienlijk warm worden bij langdurig gebruik, wat van invloed kan zijn op de algehele prestaties van de VR-ervaring.
 • Nadeel 5: De VR SHYIEON bril biedt een draadloze Bluetooth-verbinding. Echter, afhankelijk van de kwaliteit van de verbinding, kunnen er onderbrekingen optreden die de VR-ervaring beïnvloeden. Daarnaast hangt de prestatie van de bluetooth-controller ook af van de compatibiliteit en connectiviteit met verschillende smartphones, wat niet gegarandeerd kan worden voor alle telefoonmodellen.

Onze favoriet #8

Oivo Vr Bril

Oivo Vr Bril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OIVO VR-bril voor Switch is speciaal ontworpen voor Nintendo Switch & Switch OLED en biedt je een geheel nieuwe ervaring met VR-games zoals Zelda, Super Smash Bros, Captian Toad en nog veel meer. De bril, gemaakt van comfortabele EVA- en polyesterlycra-materialen, heeft een geüpgradede instelbare lens voor de perfecte uitlijning van je beeld en een ergonomisch design inclusief verstelbare hoofdband voor een perfecte pasvorm. Voorbij zijn de dagen van het vasthouden van je Switch, je kan nu duiken in een verbazingwekkende 3D-wereld voor een meeslepende visuele ervaring, zelfs als je een bril draagt. Bovendien, met uitsparingen voor de ventilatie, luidsprekers, USB-aansluiting en knoppen, is deze bril een perfect en stevig accessoire voor je Switch of Switch OLED.

 • Voordeel 1: De OIVO VR-bril heeft verbeterde instelbare lenzen, waarmee je de beelduitlijning naar jouw voorkeur kunt aanpassen. Dit garandeert je optimaal speelplezier zonder problemen met focus of uitlijning.
 • Voordeel 2: Deze VR-bril ondersteunt verschillende populaire VR-spellen voor de Nintendo Switch & Switch OLED, waaronder Zelda, Super Smash Bros en Super Mario Odyssey. Dit breidt je spelmogelijkheden uit en verbetert de ervaring van het spelen van deze spellen.
 • Voordeel 3: Met de OIVO VR-bril beleef je een meeslepende visuele ervaring. Door het gebruik van deze VR-bril stap je in een verbazingwekkende 3D-wereld die je speelervaring naar een geheel nieuw niveau tilt.
 • Voordeel 4: De bril is gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder EVA en polyester lycra. Deze materialen helpen je huid ademen en verminderen de druk op je gezicht tijdens het spelen. Bovendien wordt het comfort vergroot door de zachte binnenlaag die jouw gezicht aanraakt.
 • Voordeel 5: Tot slot valt de OIVO VR-bril op dankzij het ergonomische ontwerp, inclusief de verstelbare hoofdband en de brilvriendelijkheid. Dit betekent dat zelfs als je bijziendheid hebt en een bril draagt, je de VR-bril nog steeds comfortabel kunt dragen. Bovendien wordt de Switch stevig in de VR-bril vastgezet met klittenband, waardoor deze veilig en stabiel is tijdens het spelen.
 • Nadeel 1: Beperkte spelcompatibiliteit: In de beschrijving wordt aangegeven dat deze VR-bril alleen compatibel is met bepaalde games zoals Zelda, Super Smash Bros. Captain Toad, Super Mario Odyssey, LABO VR, Spice & Wolf VR. Dit betekent dat je VR-ervaring beperkt is en dat je niet alle Nintendo Switch-games kunt spelen.
 • Nadeel 2: Mogelijke ongemakken: Hoewel de VR-bril voor de Nintendo Switch & Switch OLED is gemaakt van EVA- en polyesterlycra-materialen bedoeld om het ademen van je huid mogelijk te maken en de druk te verminderen, kan langdurig gebruik mogelijk nog steeds ongemak opleveren. Dit kan vooral een probleem zijn voor langere speelsessies.
 • Nadeel 3: Complexiteit van aanpassingen: De beschrijving stelt dat je de lens van de VR-bril kan en moet aanpassen voor een optimaal beeld, wat betekent dat het spelen van games niet meteen mogelijk is. Je moet eerst de tijd nemen om deze aanpassingen te maken wat mogelijk een tijdrovend en complex proces kan zijn.
 • Nadeel 4: Noodzaak om accessoires te verwijderen: De beschrijving suggereert dat het beter is om de Joy Cons te verwijderen bij het spelen met deze VR-bril. Dit betekent dat je moet rondsuizen met het verwijderen en terugplaatsen van je Joy Cons, wat op zijn beurt een ongemak kan zijn.
 • Nadeel 5: Beperking voor brildragers: Hoewel gesteld wordt dat de VR-bril beschikbaar is voor degenen die een bril voor bijziendheid dragen, geeft de beschrijving niet aan of dit comfortabel is. Brildragers kunnen mogelijk hinder ondervinden bij het combineren van hun reguliere bril met de VR-bril.

Onze favoriet #9

Tanri Vr Bril

Tanri Vr Bril

Waarom we het gekozen hebben

De VR Bril van het merk Tanri is een hightech apparaat dat jou onderdompelt in interactieve virtuele werelden. Dit nieuw ontworpen model beschikt over een ultrasnelle processor en een scherm met hoge resolutie, waardoor je elke seconde van je game-ervaring optimaal beleeft. Met de all-in-one gaming functionaliteit kun je door de contentbibliotheek bladeren en nieuwe avonturen ontdekken, of dankzij achterwaartse compatibiliteit, de iconische momenten van jouw favoriete games herbeleven. Dit is een must-have voor elke gaming liefhebber.

 • Voordeel 1: Met het nieuwe ontwerp van de Tanri VR-bril ben je verzekerd van een high-end visuele ervaring. De ultrasnelle processor zorgt voor een soepele en naadloze gameplay, zodat je elk moment optimaal kunt ervaren.
 • Voordeel 2: De hoge resolutie van het scherm verbetert je game-ervaring door je een duidelijk, gedetailleerd en realistisch beeld te geven. Dit maakt de interactie met virtuele omgevingen veel meeslepender.
 • Voordeel 3: Met de all-in-one gaming-functie van deze VR-bril hoef je geen aparte hardware te kopen om te kunnen genieten van je favoriete games. Alles wat je nodig hebt is verpakt in één handig apparaat.
 • Voordeel 4: De contentbibliotheek van de Tanri VR-bril biedt je een ruime keuze aan games en ervaringen. Er is altijd iets nieuws te ontdekken en te genieten, wat de lange termijn waarde van deze VR-bril verder vergroot.
 • Voordeel 5: Met de achterwaartse compatibiliteit kan je niet alleen nieuwe avonturen ontdekken, maar ook de iconische momenten van je favoriete games opnieuw beleven. Je eerdere investeringen in games gaan hierdoor niet verloren, waardoor je meer waar krijgt voor je geld.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving is het niet eenvoudig om specifieke nadelen te vinden omdat er puur positieve punten worden benadrukt. Echter, enkele potentiële nadelen kunnen worden afgeleid:
 • Nadeel 1: Mocht je van minder intense graphics houden, kan de ultrasnelle processor en het scherm met hoge resolutie van de Tanri VR-bril te overweldigend voor je zijn.
 • Nadeel 2: Zoals vermeld is deze VR-bril gericht op gaming. Als je niet geïnteresseerd bent in games, maar de bril liever wilt gebruiken voor bijvoorbeeld educatieve of professionele doeleinden, dan ben je misschien beter af met een ander model.
 • Nadeel 3: De Tanri VR-bril heeft achterwaartse compatibiliteit, wat suggereert dat het meer gericht is op de ondersteuning van oudere games. Dit kan betekenen dat niet alle nieuwe technologieën en game-ontwikkelingen onmiddellijk of volledig worden ondersteund.
 • Nadeel 4: Het is niet duidelijk of deze VR-bril draadloos is of niet. Als de VR-bril bedraad is, kan dit je bewegingsvrijheid belemmeren wat een negatieve impact op je gamebeleving kan hebben.
 • Nadeel 5: Hoewel de aanwezigheid van een contentbibliotheek handig is, kan deze je misschien beperken tot alleen de titels die in deze bibliotheek beschikbaar zijn. Dat kan betekenen dat je geen toegang hebt tot games of content van andere bibliotheken.

Onze favoriet #10

Vr Primus Vr Bril

Vr Primus Vr Bril

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De VR Primus hoofdhouder is een onmisbare aanvulling voor je Meta (Oculus) Quest 2 die zowel comfort als stijl verhoogt. De intelligente vormgeving zorgt voor een hoog draagcomfort en evenredige gewichtsverdeling, ook bij langdurig gebruik, zonder overmatige druk op je gezicht uit te oefenen. De verstelbare band past zich moeiteloos aan je hoofdmaat aan (49-68 cm), zodat het beeld van de hoogste kwaliteit blijft en de bril stevig blijft zitten. Aan de praktische kant is de hoofdhouder snel en eenvoudig te installeren en kunnen de kussens gemakkelijk worden verwijderd voor reiniging. Bovendien bevat het pakket een lensbeschermer om je waardevolle VR-brillenlenzen te beschermen wanneer je ze niet gebruikt. Verhoog je VR-ervaring met het elegante zwart van de VR Primus hoofdhouder.

 • Voordeel 1: De VR Primus hoofdhouder verhoogt aanzienlijk het plezier en het draagcomfort van je Meta Quest 2.
  Voordeel 2: Door de intelligente ontwerpaanpak, extra zachte drievoudige voering en gelijkmatige gewichtsverdeling zorgt het voor een hoog comfort, zonder veel druk op je gezicht uit te oefenen, zelfs bij langdurig gebruik.
  Voordeel 3: De VR Primus is optimaal instelbaar voor de beste beeldkwaliteit en optimale grip, zonder te verschuiven, en is compatibel met verschillende hoofdmaten (hoofdomtrek van 49-68 cm).
  Voordeel 4: Het gebruik van de VR Primus is eenvoudig; zowel installatie als het op-en afzetten zijn snel te realiseren en de kussens op de VR bril kunnen worden verwijderd voor een eenvoudige reiniging.
  Voordeel 5: De VR Primus wordt geleverd inclusief lensbescherming, wat een nuttig accessoire is om de waardevolle lenzen van je Meta Quest 2 VR-bril te beschermen wanneer je ze niet gebruikt.
 • Het is best lastig om nadelen te benoemen op basis van de productbeschrijving, aangezien dit meestal bedoeld is om de positieve aspecten van het product te benadrukken. Desalniettemin, hier zijn vijf mogelijke nadelen die je zou kunnen overwegen op basis van de gegeven beschrijving:
 • Nadeel 1: Je zou kunnen opmerken dat, hoewel er gesproken wordt over een “hoog draagcomfort”, de gebruikservaring kan variëren per persoon, afhankelijk van hun tolerantie voor langdurig gebruik van VR-brillen. Sommige mensen kunnen nog steeds ongemak of vermoeidheid ervaren ondanks de beloofde comfort.
 • Nadeel 2: Hoewel het product compatibel is met verschillende hoofdmaten (hoofdomtrek 49-68 cm), kan het niet goed passen voor mensen met een grotere of kleinere hoofdomtrek dan de aangegeven maten, wat kan leiden tot ongemak of een slechte VR-ervaring.
 • Nadeel 3: De lensbescherming is nuttig om de lenzen van de VR-bril te beschermen, maar het op- en afzetten van de lensbescherming kan lastig of tijdrovend zijn, zeker als je net lekker in je game zit.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat de kussens verwijderd kunnen worden voor een eenvoudige reiniging, moet dit periodiek gebeuren om ervoor te zorgen dat de headset schoon en comfortabel blijft. Dit kan een beetje lastig zijn voor sommige gebruikers.
 • Nadeel 5: De zwart design verbetert misschien de look en de veiligheid, maar het kan ook krassen en slijtage meer zichtbaar maken dan bij een lichter gekleurde headset. Dit kan op termijn de esthetische aantrekkingskracht van de VR-bril verminderen.

Na grondig onderzoek en testen, is het duidelijk dat er verscheidene fantastische VR-brillen op de markt zijn. Elk model biedt unieke kenmerken en ervaringen, waardoor het de moeite waard is om de tijd te nemen voor het maken van een weloverwogen keuze. Jij, als consument, dient rekening te houden met zowel de kwaliteit van de immersieve ervaring als de compatibiliteit met jouw apparaten. Budget kan ook een overweging zijn, maar onthoud dat je investeert in een sterk en snelgroeiend technologisch veld. Het selecteren van de juiste VR-bril kan je in de nabije toekomst urenlang plezier en entertainment bezorgen.

Inhoudsopgave