a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Voicerecorder: De 10 beste producten in de test

Onderzoek onthult de top 10 van beste voicerecorders voor jou, met grondige tests en beoordelingen van elk product.

Unser Favorit: Zooaoxo Voicerecorder

Zooaoxo Voicerecorder
★★★★★

Unser Favorit: Coconise Voicerecorder

Coconise Voicerecorder
★★★★★

Unser Favorit: Sony Voicerecorder

Sony Voicerecorder
★★★★★

Unser Favorit: Ashata Voicerecorder

Ashata Voicerecorder
★★★★★

Unser Favorit: Covvy Voicerecorder

Covvy Voicerecorder
★★★★★

Unser Favorit: Kinpee Voicerecorder

Kinpee Voicerecorder
★★★★★

Unser Favorit: Om System Voicerecorder

Om System Voicerecorder
★★★★★

Unser Favorit: Vandlion Voicerecorder

Vandlion Voicerecorder
★★★★★

Unser Favorit: Yiko Voicerecorder

Yiko Voicerecorder
★★★★★

Unser Favorit: Telefo Voicerecorder

Telefo Voicerecorder
★★★★★

Het kiezen van de juiste voicerecorder kan een uitdaging zijn, gezien de overvloed aan beschikbare producten op de markt. Maar maak je geen zorgen! Na grondig en uitgebreid onderzoek presenteren we je met trots onze nieuwste gids: “Voicerecorder: De 10 beste producten in de test”. Deze gids is speciaal samengesteld om jou te helpen bij het vinden van het perfecte apparaat dat aan al je opnamebehoeften voldoet. Het bevat gedetailleerde recensies van de best presterende voicerecorders, gebaseerd op verschillende criteria, zoals opnamekwaliteit, gebruiksgemak, batterijduur, storingsvrije prestaties en nog veel meer. Bereid je voor om een voicerecorder te vinden die de game gaat veranderen en bijdraagt aan je succes!

Een voicerecorder is een handig apparaat dat je in staat stelt om geluid op te nemen, ideaal voor het vastleggen van live muziek, interviews, vergaderingen of lezingen. Jij zult het kunnen gebruiken om audio op te nemen, terug te luisteren, te bewaren en te delen. Het is een compact en draagbaar apparaat met ingebouwde microfoon en opslagcapaciteit. De kwaliteit van de opname kan variëren afhankelijk van het type voicerecorder. Moderne voicerecorders bieden ook functies zoals spraakherkenning, ruisonderdrukking en de mogelijkheid om opnames te categoriseren en te markeren.

Check Uit

Onze favoriet #1

Zooaoxo Voicerecorder

Zooaoxo Voicerecorder

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ZOOAOXO Voicerecorder is een toonaangevend opnameapparaat, speciaal ontworpen voor het vastleggen van helder geluid in iedere omgeving dankzij de professionele ruisonderdrukking en 360°-opnamefunctie. Deze recorder begint meteen op te nemen binnen 0.01 seconden na het drukken op de opnameknop en dankzij zijn krachtige 10.000 mAh accu, kan het tot 100 uur doorlopend opnemen. De recorder is tevens voorzien van een ruime 64GB aan geheugen en een unieke functie voor het opnemen van bluetooth telefoongesprekken. Nog opmerkelijk is de verscheidenheid aan extra functies – zoals spraakgestuurde opname, timeropname, en MP3-functionaliteit. Het is een ideale keuze als je hoge kwaliteit, gebruiksgemak en veelzijdigheid verlangt in één handig, compact apparaat.

 • Voordeel 1: De ZOOAOXO Voice Recorder is voorzien van professionele ruisonderdrukking en maakt 360° opnames. Met deze functies ben je verzekerd van optimale geluidskwaliteit, zelfs in lawaaierige omgevingen.
 • Voordeel 2: De voicerecorder heeft een onmiddellijke opnamefunctie, waardoor je al binnen 0,01 seconde kunt beginnen met opnemen. Dit maakt het apparaat ideaal voor spontane opnamesituaties.
 • Voordeel 3: Met een geweldige batterijcapaciteit kan de ZOOAOXO Voice Recorder tot 100 uur ononderbroken opnemen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het feit dat je batterij of geheugen middenin een opname op raken.
 • Voordeel 4: De recorder heeft de functie van Bluetooth-oproepopname, zodat je belangrijke telefoongesprekken kunt opnemen. Je kunt het ook gebruiken om muziek af te spelen door de bluetooth-muziekmodus te activeren, waardoor je kunt genieten van je muziektijd.
 • Voordeel 5: De ZOOAOXO Voice Recorder is een multifunctioneel apparaat. Het heeft meer dan 60 functies zoals spraakgeactiveerde opname, timer opname, opnamebewaking en A-B-herhaling. Bovendien heeft het een elegant, compact uiterlijk en is het snel oplaadbaar waardoor je het in elke omgeving kunt gebruiken.
 • Nadeel 1: Hoewel de ZOOAOXO voicerecorder een indrukwekkende ruisonderdrukking en 360° opnamefunctie heeft, geeft de productbeschrijving aan dat het apparaat in 2,7% van de gevallen geluiden niet kan elimineren. Dit zou een probleem kunnen zijn voor professionals die absolute stilte vereisen voor hun opnames.
 • Nadeel 2: De voicerecorder gebruikt een inschakelwachtwoord voor beveiliging, wat weliswaar een goede beveiligingsmaatregel is, maar als je het wachtwoord vergeet, kun je mogelijk geen toegang krijgen tot je apparaat en je opnames.
 • Nadeel 3: Het apparaat claimt 100 uur ononderbroken te kunnen opnemen, maar als de accu leeg is, slaat de recorder het opnamebestand op voordat hij uitschakelt. Dit kan betekenen dat als de batterij leegraakt tijdens een belangrijke opname, je mogelijk cruciale informatie verliest.
 • Nadeel 4: De voicerecorder heeft een bluetooth-oproepopnamefunctie. Hoewel dit een handige functie is, kan het een privacyprobleem vormen als je per ongeluk telefoongesprekken opneemt die privé of vertrouwelijk zouden moeten zijn.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt dat er meer dan 60 functies zijn op deze recorder. Dit kan intimiderend zijn voor gebruikers die een eenvoudig en ongecompliceerd apparaat willen gebruiken. Het kan ook een leercurve vereisen om te begrijpen hoe alle verschillende functies te gebruiken.

Onze favoriet #2

Coconise Voicerecorder

Coconise Voicerecorder

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De COCONISE Voicerecorder is een premium opnameapparaat met uitstekende functies. Het beschikt over een intelligente ruisonderdrukkingschip en twee microfoons die een superieur 3072 kbps stereogeluid kunnen vastleggen. De BLC-luidsprekers optimaliseren de audioverbinding, waardoor je geniet van verhoogde geluidshelderheid. Met een ruim geheugen van 64 GB hoef je je geen zorgen te maken over opslagruimte – het kan tot 16.000 nummers of 270 uur aan 512 kbps opnames bevatten. De snelle opname-optie en stemgestuurde opnamefunctie maken het gebruiksgemak nog groter. Het verhoogt ook de privacy met de optie om een ​​4-cijferig wachtwoord in te stellen. Daarnaast biedt COCONISE klantgerichte after-sales service, beantwoordt het vragen binnen 24 uur en de dicteerbatterij is ingebouwd en oplaadbaar.

 • Voordeel 1: De COCONISE spraakrecorder biedt een hoogwaardige opnamekwaliteit. Dankzij een intelligente ruisonderdrukkingschip en de aanwezigheid van twee microfoons, kan deze recorder een stereogeluid vastleggen met een indrukwekkende bitrate van 3072 kbps.
 • Voordeel 2: Met de grote geheugencapaciteit van 64 GB aan boord, hoef je je geen zorgen te maken over gebrek aan ruimte. Je kunt tot 16.000 nummers of 270 uur aan opnames met een resolutie van 512 kbps opslaan, wat betekent dat je niet steeds bestanden hoeft te verplaatsen of op te schonen.
 • Voordeel 3: Snel en eenvoudig opnemen is gegarandeerd met de COCONISE spraakrecorder. Er is een speciale knop voor snelle opname, dus je hoeft gewoon je duim omhoog te drukken en de opname start, waardoor je geen belangrijk moment mist.
 • Voordeel 4: Deze recorder bespaart aanzienlijk op opslagruimte door middel van spraakgestuurde opname. Wanneer geactiveerd, slaat het apparaat automatisch op wanneer er geluid is en stopt de opname als er geen geluid meer is, wat je ook tijd bespaart bij het luisteren naar opgeslagen inhoud.
 • Voordeel 5: De COCONISE spraakrecorder biedt hoge mate van privacy. Je kunt een viercijferige pincode instellen ter voorkoming van ongeautoriseerde toegang, zodat je je opnames met een gerust hart kunt opslaan.
 • Nadeel 1: Hoewel de COCONISE dicteerapparaat een geavanceerde ruisonderdrukkingschip gebruikt, kan dit systeem niet alle achtergrondgeluiden volledig elimineren, afhankelijk van je omgeving. Je kunt dus nog steeds wat ruis ervaren.
 • Nadeel 2: Hoewel 64GB aan geheugenimpressief is, kan het beperkend zijn als je extreem lange opnames maakt, of heel veel audiobestanden op het apparaat wilt opslaan. Er is geen mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met bijvoorbeeld een SD-kaart.
 • Nadeel 3: De ‘one-touch’ opnamefunctie kan soms onhandig zijn als je per ongeluk de knop aanraakt en een opname start die je niet had bedoeld, wat extra ruimte op je geheugen kan gebruiken.
 • Nadeel 4: De spraakgestuurde opnamefunctie kan misschien niet altijd perfect werken, met het risico dat de opname stopt wanneer er stiltes vallen, ook al zijn deze bedoeld of essentieel naar jouw idee.
 • Nadeel 5: Hoewel de bescherming met een 4-cijferige code een goede privacyfunctie lijkt, is het risico dat je de code vergeet. Dan kun je niet meer bij je eigen opnames. Bovendien is een 4-cijferige code relatief makkelijk te kraken, dus mensen met slechte bedoelingen kunnen nog steeds toegang krijgen tot je gevoelige informatie.

Onze favoriet #3

Sony Voicerecorder

Sony Voicerecorder

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Voicerecorder van Sony biedt je het gemak van het snel en eenvoudig opnemen van geluid in MP3-formaat. Met zijn uitzonderlijke lange batterijduur, kun je tot 57 uur aan opnamen maken, perfect voor langdurig gebruik. Dankzij de Optimized Voice Rec-functie kun je rekenen op glasheldere opnamen doordat omgevingsgeluid effectief wordt verminderd. Het apparaat komt ook met de handige Scene Select-functie, waarmee je de instellingen kunt aanpassen aan verschillende situaties, zoals muziekopnamen of vergaderingen. Bovendien biedt de royale opslagcapaciteit van 4 GB ruimte voor bijna 60 uur aan MP3-opnamen, waardoor jij nooit iets belangrijks hoeft te missen.

 • Voordeel 1: Met de ASHATA Voicerecorder kan je tot 60 seconden geluid opnemen, waardoor je muziek of persoonlijke boodschappen kan opslaan. Dit maakt het een zeer praktisch gadget.
 • Voordeel 2: De voicerecorder heeft een functie waarmee je de knop kunt uitschakelen om muziek of andere opgenomen geluiden af te spelen. Dit zorgt voor gebruiksgemak en controle over je opnames.
 • Voordeel 3: De veelzijdigheid van dit product is een groot pluspunt. Het is geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zoals kerstkaarten, creatieve geschenkdozen, juwelendoosjes, kunsthandwerk en kinderspeelgoed.
 • Voordeel 4: De ASHATA Voicerecorder werkt op 3 AAA-batterijen, wat zorgt voor een duurzame stroomvoorziening. Je hoeft je geen zorgen te maken over stroomuitval, waardoor je altijd en overal opnames kunt maken.
 • Voordeel 5: Het apparaat wordt geleverd met een 8 ohm, 0,25 watt milieuhoorn, die zorgt voor een luide en heldere stem. Dit betekent dat je opnames altijd duidelijk te horen zijn, wat de kwaliteit van je eindproduct verhoogt.
 • Nadeel 1: De Voicerecorder van ASHATA heeft een beperkte opnametijd van maximaal 60 seconden. Dit betekent dat je niet in staat zal zijn om langere geluidsfragmenten of muziekstukken op te nemen.
 • Nadeel 2: De werking van het apparaat kan initieel verwarrend zijn, omdat de functie wordt geactiveerd door de knop uit te schakelen om muziek of een loop af te spelen. Dit is misschien niet intuïtief voor alle gebruikers.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de voicerecorder geschikt is voor veel verschillende gebruiken, zoals kerstkaarten, creatieve geschenkdozen en kinderspeelgoed, beperkt dit ook zijn specifieke nut en specialisatie. Het is misschien niet ideaal voor meer professionele of technische toepassingen.
 • Nadeel 4: De Voicerecorder wordt aangedreven door 3 AAA-batterijen. Hoewel dit een duurzame stroomvoorziening kan bieden, betekent dit ook dat er extra kosten en milieu-impact zijn om de batterijen te vervangen als deze leeg zijn.
 • Nadeel 5: Het apparaat is uitgerust met een 8-ohm, 0,25-watt milieuhoorn. Hoewel dit zorgt voor een luid en helder geluid, betekent dit ook dat de kwaliteit van het geluid beperkt is en mogelijk niet overeenkomt met die van hoogwaardige audioapparaten.

Onze favoriet #4

Ashata Voicerecorder

Ashata Voicerecorder

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ASHATA Voicerecorder is een handig en multifunctioneel apparaat waarmee je tot 60 seconden aan geluid kunt opnemen, of dat nu muziek is of jouw persoonlijke boodschap. Je activeert de opname gewoon door een knop uit te schakelen. Deze recorder is zeer geschikt voor gebruik in kerstkaarten, creatieve geschenkdozen, sieradendoosjes, kunsthandwerk en kinderspeelgoed, waardoor je een persoonlijk tintje aan je gave geeft. De voeding wordt verzorgd door drie AAA-batterijen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over stroomuitval. Tot slot, met een 8 ohm, 0,25 watt milieuhorn, ben je verzekerd van een luide en heldere afspeelkwaliteit.

 • Voordeel 1: Met de ASHATA Voicerecorder kan je tot 60 seconden geluid opnemen, waardoor je muziek of persoonlijke boodschappen kan opslaan. Dit maakt het een zeer praktisch gadget.
 • Voordeel 2: De voicerecorder heeft een functie waarmee je de knop kunt uitschakelen om muziek of andere opgenomen geluiden af te spelen. Dit zorgt voor gebruiksgemak en controle over je opnames.
 • Voordeel 3: De veelzijdigheid van dit product is een groot pluspunt. Het is geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zoals kerstkaarten, creatieve geschenkdozen, juwelendoosjes, kunsthandwerk en kinderspeelgoed.
 • Voordeel 4: De ASHATA Voicerecorder werkt op 3 AAA-batterijen, wat zorgt voor een duurzame stroomvoorziening. Je hoeft je geen zorgen te maken over stroomuitval, waardoor je altijd en overal opnames kunt maken.
 • Voordeel 5: Het apparaat wordt geleverd met een 8 ohm, 0,25 watt milieuhoorn, die zorgt voor een luide en heldere stem. Dit betekent dat je opnames altijd duidelijk te horen zijn, wat de kwaliteit van je eindproduct verhoogt.
 • Nadeel 1: De Voicerecorder van ASHATA heeft een beperkte opnametijd van maximaal 60 seconden. Dit betekent dat je niet in staat zal zijn om langere geluidsfragmenten of muziekstukken op te nemen.
 • Nadeel 2: De werking van het apparaat kan initieel verwarrend zijn, omdat de functie wordt geactiveerd door de knop uit te schakelen om muziek of een loop af te spelen. Dit is misschien niet intuïtief voor alle gebruikers.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de voicerecorder geschikt is voor veel verschillende gebruiken, zoals kerstkaarten, creatieve geschenkdozen en kinderspeelgoed, beperkt dit ook zijn specifieke nut en specialisatie. Het is misschien niet ideaal voor meer professionele of technische toepassingen.
 • Nadeel 4: De Voicerecorder wordt aangedreven door 3 AAA-batterijen. Hoewel dit een duurzame stroomvoorziening kan bieden, betekent dit ook dat er extra kosten en milieu-impact zijn om de batterijen te vervangen als deze leeg zijn.
 • Nadeel 5: Het apparaat is uitgerust met een 8-ohm, 0,25-watt milieuhoorn. Hoewel dit zorgt voor een luid en helder geluid, betekent dit ook dat de kwaliteit van het geluid beperkt is en mogelijk niet overeenkomt met die van hoogwaardige audioapparaten.

Onze favoriet #5

Covvy Voicerecorder

Covvy Voicerecorder

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De COVVY Voicerecorder is een veelzijdige digitale dicteermachine met een ruim geheugen van 8GB, wat je tot 600 uur aan opnames of 1600 nummers biedt. Het apparaat heeft een compact en licht ontwerp, ideaal om makkelijk mee te nemen in bijna elke tas. Deze voicerecorder is meer dan alleen een dicteermachine; het is ook een MP3-muziekspeler en beschikt over functies als A-B-herhaling, spraakbesturing, éénknopsdirecte opname en automatische opslag. Het ondersteunt WMA, ASF en WAV formaten. Dit maakt het niet alleen nuttig voor studenten, professoren, en professionals, maar voor iedereen die vaak opnamen maakt voor herinneringen of om ideeën vast te leggen. Door het stijlvolle ontwerp, is deze voicerecorder ook het perfecte cadeau voor oogstfeest, lerarendag of een verjaardag.

 • Voordeel 1: De COVVY Voice Recorder heeft een immens opslagvermogen. Met 8 GB geheugen kun je tot 600 uur aan opnamecapaciteit of zelfs tot 1600 nummers opslaan. Dat is ruim voldoende voor de meeste gebruikstoepassingen.
 • Voordeel 2: Deze Voice Recorder is veel meer dan alleen een opnameapparaat. Het is een multifunctioneel hulpmiddel met functies zoals een MP3-muziekspeler, A-B-herhaling, spraakbesturingsfunctie, one-touch-directe opname en automatische opslag. Het kan zelfs formaten zoals WMA, ASF en WAV ondersteunen.
 • Voordeel 3: De COVVY Voice Recorder is ontworpen om gemakkelijk te dragen te zijn. Dankzij het kleine, lichte ontwerp past het eenvoudig in bijna elke tas, zodat je het overal mee naartoe kunt nemen.
 • Voordeel 4: Als het op functionaliteit aankomt, is de COVVY Voice Recorder zeer veelzijdig en kan het in veel verschillende gebieden worden toegepast. Of je nu een student, professor, ondernemer, schrijver, blogger bent of gewoon iemand die vaak opnames maakt, dit apparaat is zeer geschikt.
 • Voordeel 5: Tot slot, het mooi ontworpen uiterlijk maakt de COVVY Voice Recorder een perfect cadeau. Of het nu voor een oogstfeest, lerarendag, verjaardag is of gewoon als attent gebaar, het is een uitstekende keuze voor studenten, professionals en nog veel meer.
 • Nadeel 1: Hoewel de COVVY voicerecorder wordt geadverteerd met 8 GB geheugen, wat voldoende zou moeten zijn voor ongeveer 600 uur aan opnames, zou dit voor sommige gebruikers onvoldoende kunnen zijn. Bijvoorbeeld voor professionals die continu lange opnamen moeten maken, kunnen ze merken dat ze al snel meer geheugen nodig hebben.
 • Nadeel 2: De voicerecorder ondersteunt drie specifieke bestandsformaten, namelijk WMA, ASF en WAV. Mocht je audio willen afspelen of opslaan in andere populaire formaten, zoals MP3, dan kan dit problemen veroorzaken.
 • Nadeel 3: Hoewel de recorder klein en licht is, zou dit voor sommige mensen eigenlijk een nadeel kunnen zijn. Ze kunnen hem gemakkelijk verliezen of vergeten vanwege de kleine afmetingen.
 • Nadeel 4: De oplaadduur van de voicerecorder is 2 uur, wat voor iemand die snel het apparaat nodig heeft, te lang kan zijn. De batterij gaat na het opladen tot 30 uur mee, maar frequent opladen kan voor sommigen lastig zijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de voicerecorder een verscheidenheid aan functies heeft zoals een MP3-speler en spraakbesturing, kan de functionaliteit ervan overweldigend zijn voor sommige eenvoudige gebruikers, wat de algehele gebruiksvriendelijkheid in gevaar zou kunnen brengen. Het kan een leercurve hebben voor degenen die niet technisch onderlegd zijn.

Onze favoriet #6

Kinpee Voicerecorder

Kinpee Voicerecorder

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KINPEE voicerecorder is een draagbare, 64GB digitale recorder die perfect is voor het opslaan van lezingen, vergaderingen, interviews en meer. Met een indrukwekkend intern geheugen kan hij opnames slaan van 48 uur tot 4640 uur of 8000 nummers. De audiorecorder is uitgerust met een professionele opname-chip en 2 ingebouwde AGC-ruisonderdrukkingsmicrofoons voor hoogwaardige audio-opnames. Hij heeft ook een spraakgestuurde opnamefunctie, die begint met opnemen zodra hij geluid detecteert en pauzeert als het geluid onder een bepaald decibelniveau komt. Met eenvoudige éénknopsbediening en meerdere functies zoals automatisch opslaan, A-B herhaling, snel vooruit- en terugspoelen, tijdstempel, getimede opname en wachtwoordbeveiliging, is dit een uiterst veelzijdige en gebruiksvriendelijke gadget. Bovendien komt hij met 12 maanden klantenservice, zodat je altijd hulp krijgt als je problemen tegenkomt.

 • Voordeel 1: De KINPEE voicerecorder heeft een ingebouwd geheugen van 64GB. Dit geeft je voldoende ruimte om uren aan opnames te maken, variërend van 48 uur in de spraakmodus tot maar liefst 4640 uur in MP3 32kbps. Dit is ruimschoots genoeg voor lezingen, vergaderingen, interviews en nog veel meer.
 • Voordeel 2: De audiorecorder is voorzien van een professionele opname-chip en 2 ingebouwde AGC-ruisonderdrukkingsmicrofoons. De geluidskwaliteit wordt hiermee aanzienlijk verbeterd door het efficiënt verminderen van achtergrondgeluid. Daarnaast kun je genieten van stereo-audio-opnames tot 1536kbps.
 • Voordeel 3: Dankzij de “VOR” functie (spraakgestuurde opname) wordt geluid automatisch gedetecteerd tijdens het opnemen. Hierdoor vermijd je onnodige stiltes in je opnames, waardoor je opnametijd en capaciteit bespaart.
 • Voordeel 4: De KINPEE voicerecorder is enorm gebruiksvriendelijk. Met een enkele knop begin je met opnemen of sla je het op. Hij bevat ook handige functies zoals automatisch opslaan, A-B herhaling, snel vooruit & terugspoelen, een tijdstempel en zelfs wachtwoordbescherming.
 • Voordeel 5: Niet te vergeten, de voicerecorder kan ook dienen als een MP3-speler of flash-station. Hierdoor kan je niet alleen je opnames beluisteren maar ook je favoriete muziek. Ondersteuning is beschikbaar voor zowel Windows als Mac.
 • Nadeel 1: De KINPEE voicerecorder heeft een relatief korte batterijduur. Hoewel het apparaat een ingebouwde 400mAh oplaadbare lithium batterij heeft, ondersteunt het maar tot 13 uur continue opname na een volledige laadbeurt van 3 uur. Voor langdurige evenementen of reizen zonder toegang tot elektriciteit kan dit een beperkende factor zijn.
 • Nadeel 2: De geluidsdetectiefunctie van deze voicerecorder kan een nadeel zijn als je belangrijke informatie wilt vastleggen. Wanneer het geluid lager is dan de ingestelde decibelnorm zal de opname na ongeveer 2 seconden pauzeren. Hoewel dit een geldbesparende functie kan zijn, kan het ook betekenen dat je mogelijk belangrijke audio-opnames mist als het geluid niet luid genoeg is.
 • Nadeel 3: De KINPEE voicerecorder vertrouwt op een één-knop-bediening voor opname en opslag. Dit kan verwarrend zijn of niet intuïtief voor sommige gebruikers die meer bekend zijn met multi-button apparaten.
 • Nadeel 4: Hoewel de voicerecorder de mogelijkheid heeft om te fungeren als een MP3-speler of flashstation, is deze alleen compatibel met Windows en Mac. Dit kan beperkend zijn voor gebruikers die andere besturingssystemen gebruiken of grondstoffen op andere digitale platforms willen delen.
 • Nadeel 5: De functie voor gesproken activering kan ongewenste opnames veroorzaken bij omgevingsgeluiden. Dit kan leiden tot gevulde, ongewenste of ontoegankelijke audio die de opslagcapaciteit van het apparaat inneemt en het zoeken naar relevante opnames moeilijk maakt. Er wordt niet vermeld hoe vaak deze functie kan worden in- of uitgeschakeld of dat er parameters zijn voor wat als omgevingsgeluid wordt beschouwd.

Onze favoriet #7

Om System Voicerecorder

Om System Voicerecorder

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De OM SYSTEM voicerecorder is de ideale digitale assistent voor jouw opnamebehoeften. Uitgerust met een hoge kwaliteit stereomicrofoon, vangt hij geluiden op in een hoek van 90 graden, waardoor je heldere opnames krijgt, ongeacht waar de spreker zich bevindt. Deze intelligente recorder heeft een automatische modus die zich aanpast aan verschillende volumes voor de beste geluidskwaliteit. Niet alleen is dit apparaat oplaadbaar via een ingebouwde USB-terminal waarmee je hem ook kunt verbinden met een pc, het heeft ook een simpele modus die alleen de essentiële informatie met een groot lettertype weergeeft en de menuopties beperkt tot de meest gebruikte functies. De voicerecorder ondersteunt zowel MP3 44.1kHz 8-128kbps stereo als PCM 22.05 kHz sampling 16 bit mono opnameformaten, en staat erom bekend een waardige opvolger te zijn van de succesvolle Olympus serie.

 • Voordeel 1: De digitale voicerecorder van het merk OM SYSTEM is voorzien van een ingebouwd echt stereomicrofoon-systeem van hoge kwaliteit. Met een hoek van 90° kan het gemakkelijk alles helder opvangen, ongeacht waar de spreker zich bevindt. Dit betekent dat je altijd een uitstekende audiokwaliteit tot je beschikking hebt.
 • Voordeel 2: De intelligente automatische modus van deze voicerecorder past het opnameniveau aan op verschillende volumes. Dus of de spreker nu zacht of luid spreekt, je opnamen zullen altijd op het juiste volume zijn.
 • Voordeel 3: Met de ingebouwde USB-terminal kun je de recorder direct met een pc verbinden. Dit maakt het heel gemakkelijk om je opnamen te beheren en de ingebouwde batterij op te laden.
 • Voordeel 4: De simpele modus van de voicerecorder toont alleen essentiële informatie met een groot lettertype en beperkt de menuopties tot de meest gebruikte functies. Hierdoor kan je je focussen op je opnamen zonder afgeleid te worden door complexe menu’s of instellingen.
 • Voordeel 5: De voicerecorder ondersteunt het opnameformaat MP3 44.1kHz 8-128kbps stereo / PCM 22.05 kHz sampling 16 bit mono. Dit biedt je flexibiliteit in de kwaliteit en grootte van je opnamen, afhankelijk van je behoeften.
 • Daarnaast is het belangrijk te vermelden dat deze recorder de opvolger is van de succesvolle Olympus serie, wat de kwaliteit en betrouwbaarheid van het product onderstreept.
 • Nadeel 1: De aangegeven ingebouwde stereomicrofoon-systeem is gefixeerd op een hoek van 90 graden. Hierdoor kan het complex zijn om geluid op te vangen van sprekers die zich niet op deze specifieke positie bevinden.
 • Nadeel 2: De intelligente automatische modus past het opnameniveau variabel aan verschillende volumes aan, wat in sommige gevallen kan leiden tot inconsistenties in de audio kwaliteit bij opnames met sterk variërende volumes.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat verbinding maakt met een pc via een ingebouwde USB-terminal, kan dit beperkend zijn als je geen computer bij de hand hebt om de batterij op te laden.
 • Nadeel 4: De eenvoudige modus van de voicerecorder beperkt de menuopties tot alleen de meest gebruikte functies. Dit kan het moeilijker maken om toegang te krijgen tot geavanceerde functies of instellingen.
 • Nadeel 5: Uit de productbeschrijving blijkt dat het apparaat Mono audio opnames maakt bij PCM 22.05 kHz sampling 16 bit, wat een lagere audiokwaliteit betekent in vergelijking met stereo opnames. Dit kan een belangrijke factor zijn voor gebruikers die hoge kwaliteit audio opnames nodig hebben.

Onze favoriet #8

Vandlion Voicerecorder

Vandlion Voicerecorder

Waarom we het gekozen hebben

De Vandlion Voicerecorder is een compact en draagbaar opnameapparaat met een opslagcapaciteit van 32 GB, wat gelijk staat aan 350 uur aan opnamebestanden. Eenmaal volledig opgeladen, kan het 20 tot 25 uur non-stop opnemen. Het opnemen is eenvoudig te bedienen met één knop en biedt een spraakactiveringsfunctie waarmee de recorder automatisch opneemt bij het detecteren van geluid. Met een hoofdtelefoon kun je opnames op een comfortabele manier afspelen en vooruit- of terugspoelen. Bij lage batterij wordt je data automatisch opgeslagen en toont het een tijdstempel, waardoor opnames gemakkelijk te navigeren zijn. De recorder is compatibel met Windows, Mac en Android-telefoon, maar helaas niet met iOS/iPhone. Voor eventuele vragen of problemen kun je terecht bij de klantenservice die binnen 24 uur reageert.

 • Voordeel 1: De Vandlion voicerecorder heeft een groot geheugen van 32 GB, waarmee je tot wel 350 uur aan opnames kunt opslaan. Na slechts 2 uur opladen, kun je deze recorder 20 tot 25 uur non-stop gebruiken.
 • Voordeel 2: Het apparaat kenmerkt zich door een eenvoudige bediening met een knop voor het starten en opslaan van opnames. Bovendien is er een spraakactiveringsoptie die het mogelijk maakt om opnames te starten zodra er geluiden in de omgeving worden gedetecteerd.
 • Voordeel 3: De Vandlion voicerecorder biedt de mogelijkheid om opnames met een hoofdtelefoon af te spelen. Met slimme snel vooruit/snelle terugspoel knoppen kun je makkelijk door je opnames navigeren, wat het luisteren naar de opnames comfortabel maakt.
 • Voordeel 4: De voicerecorder heeft een functie voor automatische opslag bij lage batterij. Zo hoef je je nooit zorgen te maken over het verlies van opnames, zelfs als de batterij bijna leeg is. Daarnaast worden opnames opgeslagen met een tijdstempel in de naam, wat zoeken en navigeren makkelijk maakt.
 • Voordeel 5: De Vandlion voicerecorder is compatibel met Windows-, Mac- en Android-systemen. Je kunt je opnames dus moeiteloos afspelen, verwijderen of overzetten op meerdere apparaten. De voicerecorder wordt ook ondersteund door een klantenservice die snel reageert op vragen of problemen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Vandlion Voicerecorder een grote opslagcapaciteit van 32 GB heeft, kan het beperkend zijn als je langere opnames wilt opslaan. Dit komt omdat het geheugen niet uitbreidbaar is, waardoor de opslagruimte beperkt blijft.
 • Nadeel 2: De opnamefunctie met spraakactivering is in eerste instantie uitgeschakeld. Dit kan onhandig zijn als je niet weet hoe je deze functie moet activeren. Je moet de handleiding lezen om deze functie te activeren, wat extra tijd en moeite kost.
 • Nadeel 3: De Vandlion Voicerecorder werkt niet met iOS/iPhone-apparaten. Als je een iPhone-gebruiker bent, kun je de opnames niet direct op je telefoon afspelen, verwijderen of overdragen. Dit kan onpraktisch zijn in situaties waarin je opnames snel moet overbrengen.
 • Nadeel 4: Hoewel de Vandlion Voicerecorder automatisch opnames opslaat als de batterij bijna leeg is, kan het rode licht dat knippert terwijl de batterij bijna leeg is, in sommige situaties storend zijn. Het kan vooral een probleem zijn als je in een omgeving bent waar licht schaarser is.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de Vandlion voicerecorder licht is (weegt slechts 37 g), kan het formaat worden beschouwd als een nadeel voor sommige gebruikers. Met afmetingen van 0,3 x 1 x 3 inch kan deze voicerecorder iets groter zijn in vergelijking met andere modellen op de markt en past hij wellicht niet in kleinere zakken of tassen.

Onze favoriet #9

Yiko Voicerecorder

Yiko Voicerecorder

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Yiko Voicerecorder is een digitaal dicteerapparaat met 64 GB geheugen, waar je tot 1000 uur aan opnames op kunt bewaren. Het compacte en lichte ontwerp zorgt ervoor dat je het gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Het apparaat is eenvoudig te bedienen met één knop en heeft een spraakactiveringsfunctie, waardoor de recorder opneemt zodra deze geluid detecteert. Je hoeft je geen zorgen te maken over verloren opnames; bij een laag batterijniveau worden je opnames automatisch opgeslagen. Bovendien kun je opnames gemakkelijk terugvinden dankzij de tijdstempel functie. Je kunt opnames probleemloos afspelen, verwijderen of overdragen op je Windows/Mac computer of Android telefoon. Dit maakt de Yiko Voicerecorder een ideaal cadeau voor onder andere studenten, leraren, advocaten en journalisten.

 • Voordeel 1: De Yiko voicerecorder komt met een 64 GB groot geheugen waardoor je tot 1000 uur aan opnamebestanden kunt opslaan. Dit is perfect als je lange opnames moet maken zonder je zorgen te maken over geheugenruimte.
 • Voordeel 2: Dankzij het draagbare design en zijn unieke vorm kun je de voicerecorder makkelijk meenemen. Hij is lichtgewicht (39 g), en kan handig aan je riem, sleutelring of rugzak bevestigd worden. Ook past het gemakkelijk in zakken, portemonnees en tassen.
 • Voordeel 3: De voicerecorder biedt een eenvoudige bediening met één knop. Met een schuif op de aan/uit-schakelaar start het de opname. Dit maakt het makkelijker voor je om meteen te kunnen beginnen met opnemen wanneer dat nodig is.
 • Voordeel 4: De voicerecorder heeft een functie voor automatisch opslaan bij laag batterijniveau. Je hoeft je nooit zorgen te maken over verloren opnames als de batterij bijna leeg is, want de voicerecorder zal de opname automatisch opslaan. Het rode lichtje knippert ook om je te laten weten wanneer de batterij bijna leeg is.
 • Voordeel 5: Er is ook een spraakactiveringsfunctie beschikbaar. Dit betekent dat de voicerecorder automatisch begint met opnemen zodra hij geluiden om je heen detecteert. Op deze manier mis je nooit belangrijke momenten in gesprekken of tijdens vergaderingen.
 • Nadeel 1: De voicerecorder van Yiko is niet compatibel met iOS/iPhone. Als je een iPhone gebruiker bent, dan is dit product niet het ideale apparaat voor jou, aangezien je de opnames niet kunt afspelen, verwijderen of overdragen op jouw Apple-apparaat.
 • Nadeel 2: Hoewel er spraakactivering mogelijk is, stopt de voicerecorder met opnemen bij stilte of een laag volume. Dit kan als een nadeel worden ervaren als je een continue opname wenst, ook al is er een lager volume of stilte in de omgeving.
 • Nadeel 3: De spraakactiveringsfunctie is standaard uitgeschakeld. Dit kan als nadeel worden gezien voor gebruikers die verwachten dat deze functie standaard aan staat. Dit zou kunnen resulteren in gemiste opnames indien de gebruiker niet op de hoogte is van deze instelling.
 • Nadeel 4: Volgens de productomschrijving wordt geadviseerd om de voicerecorder niet te gebruiken bij belangrijke gelegenheden. Dit belemmert de functionaliteit en bruikbaarheid van het apparaat, aangezien veel gebruikers juist op zoek zijn naar een voicerecorder voor belangrijke evenementen zoals vergaderingen of interviews.
 • Nadeel 5: De voicerecorder ondersteunt alleen WAV-formaten. Dit kan een nadeel zijn als je de voorkeur geeft aan een ander audioformaat, zoals MP3 of FLAC, voor jouw opnames.

Onze favoriet #10

Telefo Voicerecorder

Telefo Voicerecorder

Waarom we het gekozen hebben

De Telefo Voicerecorder is een uiterst compact en lichtgewicht apparaat dat je gemakkelijk in je portemonnee of aan je sleutelbos kunt hangen. Ondanks het kleine formaat, biedt het een grote capaciteit van 64GB, wat voldoende ruimte biedt voor maximaal 750 uur opname. Daarnaast heeft het een opmerkelijke batterijduur, die na een volledige oplaadbeurt van 2,5 uur, tot 50 uur aan continue opnames of tot 30 uur afspelen van inhoud mogelijk maakt. Het bedienen van de recorder is eenvoudig met één druk op de knop en door de OTG-functionaliteit kun je de opgenomen bestanden direct op je Android-telefoon bekijken of verwijderen. Met de PCM intelligente ruisonderdrukkingstechnologie zal je een hoge geluidskwaliteit ervaren, terwijl de privacyfunctie je gegevens automatisch opslaat bij een lage batterij. Het apparaat wordt ondersteund door een 1-jarige garantie en levenslange klantenondersteuning.

 • Voordeel 1: Uitzonderlijk draagbaar – Deze mini voicerecorder van Telefo is opvallend licht en compact, met een gewicht van slechts 21 gram en afmetingen van 6 x 32 x 54 mm. Hierdoor kun je hem moeiteloos meenemen in je portemonnee, tas of zelfs aan je sleutelhanger.
 • Voordeel 2: Duurzaam en stijlvol – Gemaakt van hoogwaardige titaniumlegering, is deze recorder valbestendig en duurzaam. Het zwarte ontwerp met delicate textuur is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aangenaam.
 • Voordeel 3: Grote opnamecapaciteit – Met 64 GB opslagruimte kan deze digitale voicerecorder tot 750 uur aan opnames bevatten. Daarnaast kan de ingebouwde 200 mAh-batterij, eenmaal volledig opgeladen, tot 50 uur continu opnemen.
 • Voordeel 4: Eenvoudige bediening en OTG-functie – De recorder is uitgerust met een opnameknop die je gemakkelijk kunt starten of stoppen. Bovendien kan je met de OTG-functie en de meegeleverde type C/micro-USB-adapter bestanden direct op je Android-telefoon weergeven of verwijderen.
 • Voordeel 5: Intelligent ruisonderdrukkingssysteem – De voicerecorder gebruikt de nieuwste PCM-Ten-Core Triple digitale ruisonderdrukkingstechnologie, die in staat is om tot 90% van het omgevingsgeluid te verminderen, voor een optimale luisterervaring. Plus, het heeft een privacyfunctie die je gegevens automatisch opslaat als de batterij bijna leeg is.
 • Nadeel 1: Ondanks het compacte design en de lichte constructie, kan dit een nadeel zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar iets dat zij gemakkelijk kunnen lokaliseren. Door zijn kleine formaat kan de Telefo voicerecorder in je tas of op andere plaatsen verloren gaan.
 • Nadeel 2: Hoewel de voicerecorder een opnamecapaciteit van maximaal 750 uur heeft, kan een te grote opslagcapaciteit ook een nadeel zijn wanneer je specifieke opnames wilt vinden. Als er heel veel opnames zijn gemaakt, kan het lastig zijn om de juiste terug te vinden zonder een goede zoek- of sorteerfunctie.
 • Nadeel 3: De Telefo voicerecorder maakt gebruik van een knop om de opname te starten en te stoppen. Als je niet bekend bent met de bediening, kan het ingedrukt houden van de knop onder bepaalde omstandigheden een uitdaging zijn, wat kan leiden tot gemiste opnames.
 • Nadeel 4: De OTG-functie is beperkt tot Android-telefoons. Dus, als je een iPhone of ander type smartphone hebt, zul je geen gebruik kunnen maken van deze handige functie voor het direct weergeven of verwijderen van bestanden.
 • Nadeel 5: Hoewel de voicerecorder voorzien is van een PCM-intelligente ruisonderdrukking, kan dit ten koste gaan van geluidsdetails, vooral bij opnames in een lawaaierige omgeving. Dit kan belangrijke geluidsinformatie vervormen of zelfs volledig uitsluiten.

Na het grondig testen en analyseren van de 10 beste voicerecorder producten, is het duidelijk dat er vele opties zijn om aan je opnamebehoeften te voldoen. Of je nu op zoek bent naar heldere audio voor professionele doeleinden, of gewoon een eenvoudig te gebruiken flash-opnameapparaat nodig hebt voor persoonlijke notities, er is een voicerecorder voor jou. Uiteindelijk hangt de beste keuze af van zowel je budget als je specifieke behoeften. Wees dus aandachtig voor de functies en extra’s die voor jou belangrijk zijn. Hopelijk heeft dit nieuwe onderzoek je geholpen om de beste beslissing te nemen voor jouw situatie. Met de juiste voicerecorder zal je klaar zijn om hoogwaardige audio vast te leggen wanneer je maar wilt.

Inhoudsopgave