a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Rattenkooi: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste rattenkooien getest en aanbevolen door nieuw onderzoek, speciaal voor jou samengesteld.

Unser Favorit: Yaheetech Rattenkooi

Yaheetech Rattenkooi
★★★★★

Unser Favorit: Yaheetech Rattenkooi

Yaheetech Rattenkooi
★★★★★

Unser Favorit: Midwest Homes For Pets Rattenkooi

Midwest Homes For Pets Rattenkooi
★★★★★

Unser Favorit: Yaheetech Rattenkooi

Yaheetech Rattenkooi
★★★★★

Unser Favorit: Little Friends Rattenkooi

Little Friends Rattenkooi
★★★★★

Unser Favorit: Yaheetech Rattenkooi

Yaheetech Rattenkooi
★★★★★

Unser Favorit: Yaheetech Rattenkooi

Yaheetech Rattenkooi
★★★★★

Unser Favorit: Yaheetech Rattenkooi

Yaheetech Rattenkooi
★★★★★

Unser Favorit: Yaheetech Rattenkooi

Yaheetech Rattenkooi
★★★★★

Of je nu een ervaren rattenhouder bent of net begonnen bent op deze fascinerende reis, je wilt het allerbeste voor je kleine vrienden: een comfortabel en veilig thuis. Daarom hebben we grondig onderzoek gedaan naar de 10 beste rattenkooien op de markt. In deze gids bespreken we de verschillende features en de voor- en nadelen van elk model, zodat jij de perfecte keuze kunt maken voor je rat(ten). Ons doel is om je keuze zo eenvoudig mogelijk te maken, en jouw ratten een leven vol geluk en comfort te geven. Laten we dieper ingaan op onze ontdekkingen.

Een rattenkooi is een speciaal ontworpen verblijf voor je huisdieren, in dit geval ratten. Het is een veilige en comfortabele omgeving waarin je rat kan eten, slapen, spelen en zich kan uitleven. De kooi is vaak uitgerust met diverse accessoires zoals hangmatjes, tunnels, huisjes en speeltjes om de rat te stimuleren en bezig te houden. Ook heeft een goede rattenkooi voldoende ventilatie en is deze makkelijk schoon te maken. Het is belangrijk dat de kooi ruim genoeg is, aangezien ratten graag bewegen en ruimte nodig hebben.

Check Uit

Onze favoriet #1

Yaheetech Rattenkooi

Yaheetech Rattenkooi

Waarom we het gekozen hebben

De Yaheetech Rattenkooi is een ruime, tweeverdiepingse behuizing, ideaal voor kleine huisdieren zoals ratten, fretten, chinchilla’s of cavia’s. Uitgerust met uitneembare hellingen en platformen, biedt het je flexibiliteit om een op maat gemaakte leefruimte te creëren die aan de behoeften van je huisdieren voldoet, terwijl stoffen afdekkingen extra bescherming voor hun poten bieden. Het staat op een rolbaar frame voor gemakkelijk gebruik, en heeft een standaard met 4 wielen en een extra opbergvak voor dierenaccessoires. Veiligheid is ook een prioriteit, met vergrendelbare vleugeldeuren en comfortabele, veilige toegangsopeningen voor voeding en reiniging. Met een afmeting van 78 x 51 x 137 cm (l x b x h) en een staafafstand van 22 mm, zorgt deze kooi voor een aangename en veilige omgeving voor je huisdieren.

 • Voordeel 1: De Yaheetech rattenkooi is ontworpen met uitneembare hellingen en platforms. Hierdoor kun je de binnenste opstelling van de kooi naar wens veranderen en een leefruimte creëren die perfect past bij de behoeften van jouw huisdieren.
 • Voordeel 2: Deze kooi staat op een rolbaar frame waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is. De standaard is uitgerust met vier wielen en heeft een extra opbergvak om dierenaccessoires georganiseerd en binnen handbereik te houden.
 • Voordeel 3: Met de veiligheid van jouw huisdier als topprioriteit, heeft Yaheetech deze kooi uitgerust met vleugeldeuren die over de gehele breedte reiken en beveiligd zijn met vergrendelingen, zodat zelfs de slimste huisdieren ze niet kunnen openen. Er zijn extra openingen voor een comfortabele en veilige toegang bij het voeden en reinigen.
 • Voordeel 4: De rattenkooi van Yaheetech beschikt over twee verdiepingen en biedt daarmee een ruime omgeving voor je huisdier. Afmetingen van 78 x 51 x 137 cm (l x b x h) bieden voldoende ruimte voor levendige kleine dieren of meerdere huisdieren. Elke etage heeft een aparte deur over de gehele breedte voor eenvoudige en comfortabele toegang.
 • Voordeel 5: Deze kooi is ideaal voor kleine huisdieren, met een staafafstand van 22 mm ontworpen voor een aangename en veilige omgeving voor diertjes zoals ratten, fretten, chinchilla’s of cavia’s. Het is de perfecte plek voor je huisdieren om te rusten, spelen en ravotten.
 • Nadeel 1: Hoewel de uitneembare hellingen en platforms aanpasbaarheid bieden, kan dit ook een nadeel zijn, omdat het herhaaldelijk opnieuw in elkaar zetten van de kooi tijd en moeite kan kosten, vooral als je huisdier nog moet wennen aan de nieuwe opstelling.
 • Nadeel 2: Terwijl het rolbaar frame van de kooi het gemakkelijk maakt om te bewegen, kan het ook onstabiel zijn. Als het frame onvoldoende vergrendeld is of per ongeluk wordt geduwd, kan dit je huisdier of de meubels in je huis beschadigen.
 • Nadeel 3: De beveiligde vleugeldeuren en extra openingen zorgen voor een veilige toegang tot de kooi, maar als de deuren niet correct of stevig gesloten worden, kunnen je huisdieren ontsnappen.
 • Nadeel 4: Hoewel de twee verdiepingen van de kooi ruimtelijk zijn, kan het leiden tot territoriale problemen tussen je huisdieren als je er meerdere hebt. Het kan ook lastig zijn om bij de onderste verdieping te komen voor voeding, schoonmaak of zorg.
 • Nadeel 5: Ten slotte is de kooi ontworpen met een staafafstand van 22 mm, wat veilig is voor kleine huisdieren. Echter, voor zeer kleine of jonge dieren kan deze ruimte te groot zijn, waardoor er een risico bestaat op ontsnapping of beklemming.

Onze favoriet #2

Yaheetech Rattenkooi

Yaheetech Rattenkooi

Waarom we het gekozen hebben

De Yaheetech rattenkooi is een robuust en duurzaam product, vervaardigd uit een stevig staaldraadframe met een gepoedercoat oppervlak dat roest- en verouderingsbestendig is, een veilige keuze voor jouw ratten. Met totale afmetingen van 77 x 46 x 175,5 cm (B x L x H), biedt het ruimte voor jouw huisdier om te ontdekken. Het heeft een vuilvanger om uitstoten van vuil en etensresten te voorkomen en voor jouw gemak bevat het ook een lade in het vloeroppervlak en een lade onder de vrije vlucht voor eenvoudige schoonmaak. De deur is zo ontworpen dat jouw rat comfortabel in- en uit kan stappen, met twee zijdeuren voor de RVS kommen van de kooi. Daarnaast is de grote rechthoekige deur eenvoudig te openen en te sluiten vanaf de buitenkant en het slot is veilig weggewerkt zodat jouw rat het niet kan bereiken.

 • Voordeel 1: De rattenkooi van Yaheetech blinkt uit in duurzaamheid en robuustheid. Dankzij het gepoedercoate staaldraadframe is de kooi zowel roest- als verouderingsbestendig. Dit betekent dat de kooi vele jaren mee kan gaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over slijtage.
 • Voordeel 2: Gelet op de afmetingen (ca. 77 x 46 x 175,5 cm), biedt de kooi meer dan genoeg ruimte voor jouw huisdier. Jouw rat heeft dus voldoende mogelijkheden om te bewegen en zich comfortabel te voelen binnen zijn leefgebied.
 • Voordeel 3: Een ander opmerkelijk aspect van deze rattenkooi is het schoonmaakgemak. Met een lade in het vloeroppervlak en een lade onder de vrije vlucht, wordt het schoonmaken van de kooi een eenvoudig en ongecompliceerd proces.
 • Voordeel 4: De kooi is ontworpen met het comfort van je huisdier in gedachten. De deur van de kooi stelt je rat in staat gemakkelijk in en uit te stappen. Daarnaast bieden de twee zijdeuren ruimte om de roestvrijstalen kommen van de kooi te plaatsen.
 • Voordeel 5: De veiligheid van je huisdier is gegarandeerd met de grote rechthoekige deur die eenvoudig van buitenaf kan worden gesloten of geopend. Een belangrijk detail hier is dat het slot onbereikbaar is voor je rat, waardoor het risico op onbedoelde ontsnappingen wordt verminderd.
 • Nadeel 1: Hoewel het Yaheetech merk gebruikt maakt van een robuust staaldraadframe dat verouderingsbestendig is, wordt er geen informatie gegeven over hoe veilig dit materiaal is voor ratten, vooral voor jonge dieren die kunnen knagen.
 • Nadeel 2: De genoemde afmetingen van de kooi zijn vrij groot, wat betekent dat de kooi mogelijk te veel ruimte in beslag neemt in jouw woning of dat het moeilijk te vervoeren kan zijn.
 • Nadeel 3: De vuilvanger voorkomt weliswaar dat er vuil en etensresten worden uitgestoten, maar de beschrijving geeft niet aan of deze gemakkelijk te verwijderen of schoon te maken is.
 • Nadeel 4: De beschrijving spreekt over vogels en niet over ratten waardoor het onduidelijk is of de kenmerken van de kooi wel geschikt zijn voor ratten. Dit kan betekenen dat het design van de kooi, zoals de grootte en plaatsing van de deuren, mogelijk niet ideaal is voor ratten.
 • Nadeel 5: Hoewel er melding wordt gemaakt van een slot dat buiten bereik is van vogels, is niet duidelijk of dit slot ook veilig is voor ratten. Ratten zijn zeer slimme dieren die mogelijk in staat zijn de kooi te openen indien dit slot niet speciaal ontworpen is om hen tegen te houden.

Onze favoriet #3

Midwest Homes For Pets Rattenkooi

Midwest Homes For Pets Rattenkooi

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Rattenkooi van MidWest Homes for Pets is een uitstekende keuze voor je knaagdier. Het heeft complete dubbele deuren die je maximale toegang tot de kooi geven, wat ideaal is voor eenvoudige reiniging en voeding. De kooi is afgewerkt in een platinum grijze hamerslag lak voor extra duurzaamheid. De ruime bodem en een over de volledige breedte lopende kunststof kuip bieden je rat een maximaal speeloppervlak, terwijl ze gevaarlijke valpartijen voorkomen. Verder heeft het een kruipvaste, dubbele deurgrendel voor veiligheid, die eenvoudig met één hand te bedienen is. Bovendien zijn de bijgeleverde hellingen gehoekt ontworpen, specifiek voor de veiligheid van je huisdier.

 • Voordeel 1: Deze rattenkooi van Yaheetech is ideaal voor kleine huisdieren, waaronder fretten, chinchilla’s of cavia’s. De roosterafstand van 2,4 cm zorgt voor een optimale veiligheid en comfort voor je kleinschalige huisdieren.
 • Voordeel 2: De kooi is uitgerust met aantrekkelijke en praktische accessoires. Er is zowel een hangmat als een ligoppervlak van dubbellaags polyesterweefsel inbegrepen, die beide wasbaar zijn in de machine, wat zorgt voor een comfortabel en hygiënisch wonen voor je dierenvrienden.
 • Voordeel 3: Veiligheid is een prioriteit bij deze rattenkooi van Yaheetech. Elke deur is uitgerust met een ruimtebesparende en praktische vergrendeling om ervoor te zorgen dat je huisdier altijd veilig binnen blijft.
 • Voordeel 4: De Yaheetech rattenkooi is ontworpen voor eenvoudige reiniging. De bodem is voorzien van een uittrekbare plank, dat de schoonmaak- en opruimtaken efficiënter maakt.
 • Voordeel 5: Deze kooi is ook zeer mobiel en flexibel in zijn plaatsing. De vier 360° draaiende wielen maken het gemakkelijk om de kooi te verplaatsen waar je maar wilt. Bovendien is elk wiel voor veiligheidsdoeleinden uitgerust met een rem.
 • Nadeel 1: Hoewel de Yaheetech rattenkooi ideaal is voor kleine huisdieren, specificeert de productbeschrijving niet of het ook geschikt is voor dieren die kleiner zijn dan fretten, chinchilla’s of cavia’s. Dit zou erop kunnen wijzen dat het mogelijk niet de beste keuze is voor nog kleinere dieren, zoals hamsters of muizen.
 • Nadeel 2: De kooi bevat een hangmat en een ligoppervlak van dubbellaags polyester weefsel. Dit materiaal kan echter minder duurzaam zijn dan wat in sommige andere kooien wordt gebruikt, wat kan leiden tot snellere slijtage en de noodzaak voor vervanging.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de deuren van de kooi zijn uitgerust met een vergrendeling, wordt niet gespecificeerd hoe stevig deze vergrendelingen zijn. Dit is mogelijk een zwak punt waar grotere of meer inventieve dieren zouden kunnen proberen te ontsnappen.
 • Nadeel 4: Hoewel de onderkant van de kooi is uitgerust met een uittrekbare plank, wat het schoonmaken en opruimen zou moeten vergemakkelijken, wordt niet vermeld of deze functie ook gemakkelijk kan worden beheerd zonder het risico dat het huisdier ontsnapt. Dit kan een probleem zijn, vooral bij het verzorgen van snelle of nerveuze dieren.
 • Nadeel 5: De kooi staat op wielen die draaien en remmen voor gemakkelijke mobiliteit. Toch zou dit een nadeel kunnen zijn voor bepaalde klanten die een mobiele kooi niet nodig hebben of wensen. Deze wielen kunnen onnodige ruimte in beslag nemen en als ze niet goed vergrendeld zijn, kan dit het risico op een ongewenste beweging van de kooi vergroten.

Onze favoriet #4

Yaheetech Rattenkooi

Yaheetech Rattenkooi

Waarom we het gekozen hebben

De Yaheetech Rattenkooi is het perfecte huisje voor je kleine huisdieren zoals fretten, chinchilla’s of cavia’s, dankzij de roosterafstand van 2,4cm die optimale veiligheid biedt. De kooi is zorgvuldig ontworpen met talrijke functies; een hangmat en een ligoppervlak van dubbellaags polyesterweefsel, beide wasbaar in de machine voor gemakkelijke reiniging. De deuren zijn uitgerust met ruimtebesparende en praktische vergrendeling om je huisdier veilig te houden. Bovendien is de onderkant voorzien van een uittrekbare plank om het schoonmaken nog te vergemakkelijken. Wat het uniek maakt, is de mobiliteit; de kooi staat op vier 360 graden wielen met remmen, zodat je hem veilig kunt verplaatsen en positioneren waar je maar wilt.

 • Voordeel 1: Deze rattenkooi van Yaheetech is ideaal voor kleine huisdieren, waaronder fretten, chinchilla’s of cavia’s. De roosterafstand van 2,4 cm zorgt voor een optimale veiligheid en comfort voor je kleinschalige huisdieren.
 • Voordeel 2: De kooi is uitgerust met aantrekkelijke en praktische accessoires. Er is zowel een hangmat als een ligoppervlak van dubbellaags polyesterweefsel inbegrepen, die beide wasbaar zijn in de machine, wat zorgt voor een comfortabel en hygiënisch wonen voor je dierenvrienden.
 • Voordeel 3: Veiligheid is een prioriteit bij deze rattenkooi van Yaheetech. Elke deur is uitgerust met een ruimtebesparende en praktische vergrendeling om ervoor te zorgen dat je huisdier altijd veilig binnen blijft.
 • Voordeel 4: De Yaheetech rattenkooi is ontworpen voor eenvoudige reiniging. De bodem is voorzien van een uittrekbare plank, dat de schoonmaak- en opruimtaken efficiënter maakt.
 • Voordeel 5: Deze kooi is ook zeer mobiel en flexibel in zijn plaatsing. De vier 360° draaiende wielen maken het gemakkelijk om de kooi te verplaatsen waar je maar wilt. Bovendien is elk wiel voor veiligheidsdoeleinden uitgerust met een rem.
 • Nadeel 1: Hoewel de Yaheetech rattenkooi ideaal is voor kleine huisdieren, specificeert de productbeschrijving niet of het ook geschikt is voor dieren die kleiner zijn dan fretten, chinchilla’s of cavia’s. Dit zou erop kunnen wijzen dat het mogelijk niet de beste keuze is voor nog kleinere dieren, zoals hamsters of muizen.
 • Nadeel 2: De kooi bevat een hangmat en een ligoppervlak van dubbellaags polyester weefsel. Dit materiaal kan echter minder duurzaam zijn dan wat in sommige andere kooien wordt gebruikt, wat kan leiden tot snellere slijtage en de noodzaak voor vervanging.
 • Nadeel 3: Ondanks dat de deuren van de kooi zijn uitgerust met een vergrendeling, wordt niet gespecificeerd hoe stevig deze vergrendelingen zijn. Dit is mogelijk een zwak punt waar grotere of meer inventieve dieren zouden kunnen proberen te ontsnappen.
 • Nadeel 4: Hoewel de onderkant van de kooi is uitgerust met een uittrekbare plank, wat het schoonmaken en opruimen zou moeten vergemakkelijken, wordt niet vermeld of deze functie ook gemakkelijk kan worden beheerd zonder het risico dat het huisdier ontsnapt. Dit kan een probleem zijn, vooral bij het verzorgen van snelle of nerveuze dieren.
 • Nadeel 5: De kooi staat op wielen die draaien en remmen voor gemakkelijke mobiliteit. Toch zou dit een nadeel kunnen zijn voor bepaalde klanten die een mobiele kooi niet nodig hebben of wensen. Deze wielen kunnen onnodige ruimte in beslag nemen en als ze niet goed vergrendeld zijn, kan dit het risico op een ongewenste beweging van de kooi vergroten.

Onze favoriet #5

Little Friends Rattenkooi

Little Friends Rattenkooi

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Little Friends Rattenkooi is een speciaal ontworpen ruimte voor je kleine huisdieren, zoals ratten, hamsters en chinchilla’s. Deze duurzame en functionele kooi wordt geleverd met twee planken en twee ladders, die samen een handig meerlaags systeem vormen. Ook inbegrepen zijn alle afgebeelde accessoires, waaronder 2 wielen, 2 kommen, een schuilplaats en de al genoemde planken en ladders. De kooi heeft een smalle roosterafstand van 1 cm voor de veiligheid van je huisdier. Een geweldig kenmerk van deze kooi is dat deze kan worden ingeklapt voor eenvoudige opslag – ideaal voor als je ruimte wilt besparen. Met afmetingen van 77 x 47 x 58 cm, biedt het voldoende ruimte voor je kleine vriend om te verkennen en te spelen.

 • Voordeel 1: De Rattenkooi van Little Friends is niet alleen geschikt voor ratten, maar ook voor andere kleine huisdieren zoals hamsters en chinchilla’s. Dit geeft je een hoop flexibiliteit bij het kiezen welk dier je wilt adopteren.
 • Voordeel 2: De kooi is uitgerust met twee planken en twee ladders die een multifunctioneel vloersysteem vormen. Dit betekent dat je huisdier volop ruimte heeft om te klimmen, verkennen en zich te vermaken.
 • Voordeel 3: De kooi wordt compleet geleverd met alle noodzakelijke accessoires zoals twee huizen, twee wielen, twee kommen en een schuilplaats. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over extra aankopen om de kooi compleet te maken.
 • Voordeel 4: De kooi heeft een zeer smalle roosterafstand van slechts 1 cm, wat ervoor zorgt dat zelfs de kleinste huisdieren veilig en beveiligd zijn binnen de kooi.
 • Voordeel 5: Het ontwerp van deze kooi maakt deel uit van het ruimtebesparende assortiment van Little Friends, wat betekent dat hij gemakkelijk kan worden ingeklapt voor opslag wanneer hij niet in gebruik is. Dit maakt het geschikt voor huishoudens waar de ruimte beperkt is.
 • Nadeel 1: Hoewel de Little Friends Rattenkooi adverteert als ideaal voor ratten, hamsters, chinchilla’s en andere kleinere huisdieren, kan de zeer smalle roosterafstand van 1 cm lastig zijn voor grotere ratten of chinchilla’s om zich comfortabel te bewegen.
 • Nadeel 2: De kooi biedt verschillende accessoires, waaronder twee wielen, twee kommen, twee houten platforms en een schuilplaats. Een potentiële hindernis hierbij is dat deze accessoires mogelijk niet naar ieders wens zijn of niet passen bij de behoeften van je specifieke huisdier.
 • Nadeel 3: Hoewel de afmetingen van de kooi (77 x 47 x 58 cm) voldoende ruimte lijken te bieden, kan dit voor sommige huisdieren aanvoelen als beperkte bewegingsruimte, vooral als er meerdere huisdieren samen worden gehuisvest.
 • Nadeel 4: De kooi wordt geleverd met twee planken en twee ladders, maar is misschien niet voldoende verrijkt voor sommige dieren, zoals ratten, die bekend staan om hun behoefte aan intellectual stimulation en genieten van het hebben van verschillende klim- en speelstructuren.
 • Nadeel 5: Hoewel het een voordeel kan zijn dat de kooi gemakkelijk kan worden ingeklapt voor opslag, kan dit een probleem zijn als de kooi niet solide en robuust aanvoelt wanneer hij weer wordt opgezet. De stabiliteit van de kooi is essentieel voor de veiligheid van je huisdier.

Onze favoriet #6

Yaheetech Rattenkooi

Yaheetech Rattenkooi

Waarom we het gekozen hebben

De Yaheetech rattenkooi is een ruim en comfortabel onderkomen voor je knaagdieren. Het is uitgerust met vijf etages en een oprit, waardoor je huisdier gemakkelijk toegang heeft tot alle lagen van de habitat. De kooi is voorzien van een uitneembare lade voor eenvoudige reiniging en bevat ook een waterbak, voederbak en een 250 ml drinkfles – ideaal voor beginners in de knaagdierenteelt. Het heeft drie deuropeningen die toegang geven tot elk niveau van de kooi, wat het in- en uittillen van je knaagdieren vergemakkelijkt. Bovendien is de kooi op wielen bevestigd voor gemakkelijke verplaatsing, plaatsing en transport. Het monteren is een fluitje van een cent en kost slechts enkele minuten van je tijd.

 • Voordeel 1: De Yaheetech rattenkooi komt met een uitneembare lade. Dit vergemakkelijkt het schoonmaken, waardoor jij tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 2: De kooi beschikt over deuren op 3 verdiepingen. Deze plaatsing maakt het voor jou gemakkelijk en comfortabel om jouw knaagdieren op elk gewenst niveau te plaatsen of uit te tillen.
 • Voordeel 3: De installatie is eenvoudig en kort. Je hoeft slechts enkele minuten te spenderen om de kooi op te zetten. Dit is ideaal wanneer je snel je nieuwe knaagdieronderdak wilt gereed maken.
 • Voordeel 4: De kooi is uitgerust met 4 wielen. Dit maakt het voor jou stressvrij en gemakkelijk om de kooi te verplaatsen of te verhuizen, afhankelijk van waar je de kooi wilt plaatsen.
 • Voordeel 5: De Yaheetech rattenkooi heeft een veelzijdige uitrusting, inclusief een voederbak en een 250 ml drinkfles, waardoor het zelfs voor beginners in de knaagdierteteelt een ideale keuze is.
 • Nadeel 1: De kooi heeft openingen op drie niveaus, wat in theorie geweldig klinkt voor de toegankelijkheid. Echter, dit kan ook betekenen dat er meer kans is op ontsnappen van de ratten als ze erg nieuwsgierig en behendig zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de kooi wielen heeft voor mobiliteit, kan dit onstabiel zijn als de ondergrond niet volledig vlak is. Dit kan mogelijk een risico op omvallen vormen, vooral als de kooi hoog is.
 • Nadeel 3: Het product beschrijft een snelle en eenvoudige montage, maar het biedt geen informatie over de kwaliteit van de geboden instructies. Soms kan een “eenvoudige” montage toch moeilijk en verwarrend zijn zonder duidelijke begeleiding.
 • Nadeel 4: De kooi bevat een uittrekbare lade voor gemakkelijk schoonmaken. Echter, dit systeem kan een probleem zijn als de lade niet volledig afgesloten is, waardoor er gemorst bedding kan ontsnappen en over de vloer kan verspreiden.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de kooi 5 etages heeft, wordt er niets vermeld over de ruimte (hoogte) tussen de verschillende etages. Dit zou potentieel een probleem kunnen zijn als een rat besluit om van de ene naar de andere etage te springen. Het zou voldoende ruimte moeten hebben om dit veilig te doen.

Onze favoriet #7

Yaheetech Rattenkooi

Yaheetech Rattenkooi

Waarom we het gekozen hebben

De Yaheetech rattenkooi is een robuuste en functionele keuze voor elk knaagdierhuis. Deze volledig metalen kooi biedt voldoende ruimte voor grotere knaagdieren en is stevig genoeg om dagelijks gebruik te weerstaan. Uitgerust met wielen voor eenvoudige verplaatsing en deurtjes op drie niveaus voor gemakkelijke toegang, maakt deze kooi het interacteren met jouw dieren een fluitje van een cent. Het monteren van de kooi is eenvoudig en tijdbesparend. De kooi wordt geleverd met basisuitrusting zoals een voederbak en een 250 ml drinkfles, ideaal voor beginnende knaagdierbezitters. Het schoonmaken is ook heel simpel, dankzij een uittrekbare lade onderin de kooi en eenvoudig te verwijderen platforms en hellingen. Kortom, de Yaheetech rattenkooi biedt een veelzijdige en handige oplossing voor jouw knaagdierbehoeften.

 • Voordeel 1: De Yaheetech rattenkooi biedt stevigheid. Omdat hij volledig gemaakt is van metaal, is hij uitzonderlijk sterk en daardoor ook geschikt voor grotere knaagdieren.
 • Voordeel 2: De kooi is mobiel en gemakkelijk toegankelijk. Via de wielen aan de onderkant is de kooi makkelijk te verplaatsen, en de deurtjes op drie niveaus zorgen ervoor dat je huisdieren eenvoudig in en uit de kooi kunnen.
 • Voordeel 3: De montage van de Yaheetech rattenkooi is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten heb je de kooi opgezet, ideaal als je als beginner start met het houden van knaagdieren.
 • Voordeel 4: De kooi is eenvoudig te reinigen. Dankzij de lade die onder de kooi is bevestigd, kost het schoonmaken je slechts enkele minuten. Ook kun je de platforms en hellingen gemakkelijk verwijderen om ze schoon te maken.
 • Voordeel 5: De Yaheetech rattenkooi is uitgerust met basisbenodigdheden zoals een voederbak en een 250 ml drinkfles, waardoor het een veelzijdige keuze voor de verzorging van je knaagdieren is.
 • Nadeel 1: Hoewel de kooi gemaakt is van metaal voor stevigheid, kan dit mogelijk leiden tot letsel bij jouw knaagdieren als ze hun tanden erin zetten om te knagen, wat een natuurlijk gedrag is voor dit soort dieren.
 • Nadeel 2: De rasterafstand van ongeveer 2,3 cm kan voor kleinere knaagdieren een probleem zijn omdat ze er mogelijk doorheen kunnen glippen en weglopen. Dus tenzij je grotere knaagdieren hebt, kan dit tot veiligheidsproblemen leiden.
 • Nadeel 3: Het lijkt erop dat deze kooi gemakkelijk kan worden verplaatst dankzij de wielen aan de onderkant. Dit kan echter mogelijk tot instabiliteit leiden als de kooi niet goed is beveiligd, wat stressvol kan zijn voor jouw knaagdieren.
 • Nadeel 4: Hoewel de montage eenvoudig is, geeft de productbeschrijving niet aan of de kooi gemakkelijk te demonteren is voor opslag of tijdens het reizen. Dit kan het moeilijk maken om de kooi te vervoeren of op te slaan.
 • Nadeel 5: De bijgeleverde basisuitrusting omvat alleen een voederbak en een 250ml drinkfles. Dit kan onvoldoende zijn als je meer dan één knaagdier in de kooi wilt houden, waardoor je mogelijk extra accessoires moet kopen.

Onze favoriet #8

Yaheetech Rattenkooi

Yaheetech Rattenkooi

Waarom we het gekozen hebben

De Yaheetech Rattenkooi is een flexibel en beweegbaar huis voor jouw kleine dieren. De kooi, gemaakt van metaal en kunststof, heeft vier 360° draaibare wielen waardoor jij het gemakkelijk kan verplaatsen. Voor optimale veiligheid is de kooi voorzien van een afsluitbare deur en een extra opening bovenaan voor gemakkelijke toegang tijdens het voeden en schoonmaken. Uniek aan deze kooi is de extra opbergruimte onder de kooi voor het opbergen van voer en verzorgingsaccessoires, wat alles netjes en binnen handbereik houdt. De kooi is verder uitgerust met afneembare hellingen en platforms, waarmee je de ruimte kunt aanpassen aan de specifieke behoeften van jouw dieren. Met een stabiele structuur kan het standaard en opbergvak elk tot 7 kg dragen.

 • Voordeel 1: De Yaheetech rattenkooi is flexibel en beweegbaar dankzij de vier 360° draaibare wielen. Hierdoor kan je de kooi gemakkelijk naar elke gewenste plek in huis verplaatsen.
 • Voordeel 2: Deze kooi is niet alleen praktisch, maar ook veilig. De afsluitbare deur zorgt ervoor dat je dieren optimaal beschermd zijn. Bovendien maakt de extra opening aan de bovenkant het voeden en reinigen eenvoudiger.
 • Voordeel 3: De kooi biedt extra opbergruimte. Onder de kooi bevindt zich een opbergvak waar je voer en verzorgingsaccessoires netjes en binnen handbereik kunt bewaren. Dit maakt het onderhoud van je dieren een stuk eenvoudiger.
 • Voordeel 4: De Yaheetech rattenkooi beschikt over afneembare hellingen en platforms. Dit betekent dat je de kooi kunt personaliseren en optimaal kunt afstemmen op de behoeften van je dieren. Zo creëren jij en je dieren een unieke leefomgeving.
 • Voordeel 5: Deze kooi is zeer duurzaam en stevig gebouwd. Het is gemaakt van metaal en kunststof en heeft een maximale draagvermogen van 7 kg voor zowel de standaard als het opbergvak. Hierdoor is de kooi bestand tegen het dagelijkse gewicht en de activiteit van je dieren.
 • Nadeel 1: Hoewel de kooi flexibel en beweegbaar is, met de vier 360° draaibare wielen, kan dit een probleem zijn als de kooi onbedoeld beweegt. Bijvoorbeeld, als je in een huis woont met een ongelijk vloeroppervlak, of als je huisdieren of kinderen in huis hebt die de kooi per ongeluk zouden kunnen duwen.
 • Nadeel 2: De beschrijving vermeldt een afsluitbare deur voor veiligheid, maar verduidelijkt niet of er aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn zoals meerdere sloten. Dit kan een probleem zijn als je rat erg ondernemend is en probeert te ontsnappen.
 • Nadeel 3: De Yaheetech rattenkooi heeft een extra opbergvak onder de kooi. Hoewel dit handig kan zijn, kan het ook een beperking zijn als je beperkte ruimte hebt. Het opbergvak kan in de weg zitten als je de kooi onder meubels wilt plaatsen, zoals een tafel of een bank.
 • Nadeel 4: Hoewel het een voordeel kan zijn dat de helling en het platform afneembaar zijn voor afstemming op de behoeften van je dieren, kan dit ook een nadeel zijn. Het vaak demonteren en monteren kan tijdrovend zijn en kan ook de integriteit van de onderdelen in de loop van de tijd verminderen.
 • Nadeel 5: De kooi is gemaakt van metaal en kunststof. Hoewel dit kan zorgen voor een robuuste constructie, zijn deze materialen koud en kunnen ze het dier ongemakkelijk maken. Bovendien kan de combinatie van metaal en plastic slijtage en tandknarsen van de rat veroorzaken als het dier zijn omgeving verkent.

Onze favoriet #9

Yaheetech Rattenkooi

Yaheetech Rattenkooi

Waarom we het gekozen hebben

De Yaheetech rattenkooi is een uiterst stabiele, metalen knaagdierkooi. Dit maakt het zeer geschikt voor grotere knaagdieren. De kooi, met zijn roosterafstand van ongeveer 2,3 cm en draaddikte van rond de 4 mm of 2,5 mm, is ideaal voor kleine beestjes zoals ratten, hamsters of cavia’s. Het bevat verschillende niveaus die verbonden zijn door hellingen, waardoor je knaagdieren een comfortabele leefruimte hebben en kunnen genieten van het uitzicht. Het is ook zeer toegankelijk, dankzij deuren op drie niveaus en zwenkwielen voor eenvoudige verplaatsing. De montage is heel eenvoudig en de meegeleverde basisuitrusting, inclusief een voerbak en een 250 ml drinkfles, maakt dit ideaal voor beginnende knaagdierhouders. Schoonmaken is een fluitje van een cent door de uitschuifbare lade en gemakkelijk verwijderbare plank en oprijplaten.

 • Voordeel 1: Duurzaam en Stabiel – Het merk Yaheetech heeft een rattenkooi die compleet uit metaal is gemaakt wat zorgt voor extra stabiliteit en bewoonbaarheid. Deze metalen kooi is daardoor perfect geschikt voor grotere knaagdieren.
 • Voordeel 2: Veelzijdig – Deze knaagdierkooi is niet alleen geschikt voor ratten, maar ook voor andere kleine dieren zoals hamsters en cavia’s. Met meerdere niveaus en verbonden via hellingen, hebben je knaagdieren veel plezier en kunnen genieten van hun omgeving.
 • Voordeel 3: Mobiel en Toegankelijk – De kooi is uitgerust met zwenkwielen aan de onderkant, wat de kooi mobiel maakt en gemakkelijk kan worden verplaatst. En de deuren op 3 verdiepingen maken het voor jou eenvoudig om je huisdieren te bereiken of ze op elk gewenst niveau in de kooi te plaatsen.
 • Voordeel 4: Eenvoudig in Montage en Gebruik – Deze kooi kan in slechts een paar minuten worden gemonteerd. De kooi wordt geleverd met een voerbak en een 250 ml-drinkfles, wat het vooral handig maakt voor beginners in het houden van knaagdieren.
 • Voordeel 5: Makkelijk Schoon te Maken – Deze rattenkooi heeft een lade onderaan waardoor je de kooi eenvoudig en in slechts enkele minuten kunt schoonmaken. Bovendien kunnen de plank en oprijplaten makkelijk worden verwijderd voor extra schoonmaakgemak.
 • Het bedenken van nadelen gebaseerd op deze productbeschrijving is enigszins uitdagend, omdat het voornamelijk positieve kenmerken bevat. Daarom zijn enkele van de vermelde nadelen hypothetische situaties die mogelijk kunnen voortkomen uit de gegeven eigenschappen.
 • Nadeel 1: Hoewel ook de Yaheetech rattenkooi veelzijdig is voor het huisvesten van verschillende kleine dieren zoals ratten, hamsters of cavia’s, kan het gebruik van deze kooi voor meerdere verschillende soorten dieren leiden tot potentiële problemen met compatibiliteit. In het bijzonder zou het mogelijk kunnen zijn dat grotere dieren zich niet zo comfortabel voelen in deze kooi als kleinere dieren.
 • Nadeel 2: Hoewel vermeld wordt dat de rattenkooi gemakkelijk toegankelijk is dankzij de deuren op 3 verdiepingen, kan het alsnog een uitdaging zijn om je huisdier te vinden en te bereiken, vooral als het zich op de onderste verdiepingen bevindt.
 • Nadeel 3: Het is vermeld dat de kooi mobiel is dankzij de zwenkwielen aan de onderkant. Maar deze mobiliteit kan soms meer kwaad dan goed doen, als de kooi bijvoorbeeld per ongeluk wordt verplaatst en het huisdier daardoor gestresst raakt.
 • Nadeel 4: Hoewel de constructie van de kooi van metaal is en erg stevig zou moeten zijn, wijzen de specificaties van de roosteropening op een mogelijk risico. Met een roosterafstand van ongeveer 2,3 cm kunnen kleinere huisdieren of jonge dieren mogelijk door de openingen glippen of hun kop eraan stoten.
 • Nadeel 5: De kooi wordt geleverd met basisuitrusting, waaronder een voerbak en een 250ml drinkfles. Hoewel dit handig is voor beginners, kunnen meer ervaren eigenaren van knaagdieren deze accessoires overbodig vinden en eigen voorkeursaccessoires willen gebruiken. Deze basisuitrusting kan daarom onnodig zijn en ruimte innemen die anders zou kunnen worden gebruikt voor de aanpassing van de kooi aan de specifieke behoeften van het dier.

Na zorgvuldige evaluatie van de tien beste rattenkooien op basis van ons nieuw onderzoek, kunnen we concluderen dat de beste keuze afhangt van jouw specifieke behoeften en die van je huisdier. Het is van cruciaal belang om een kooi te kiezen die ruimte, veiligheid, comfort en gemak in het gebruik combineert. Of je nu kiest voor een eenvoudige, budgetvriendelijke optie, of investeert in een luxe model, verlies nooit de gezondheid en het welzijn van je ratten uit het oog. Hopelijk biedt deze lijst jou de juiste aanwijzingen om de perfecte keuze voor jou en je fluffy vrienden te maken.

Inhoudsopgave