a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Rattenval: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste rattenval-producten die uitblinken in effectiviteit, gebruiksgemak en waarde volgens ons nieuwste onderzoek.

Unser Favorit: Köder-Discount Rattenval

Köder-Discount Rattenval
★★★★★

Unser Favorit: Aspectek Rattenval

Aspectek Rattenval
★★★★★

Unser Favorit: Praknu Rattenval

Praknu Rattenval
★★★★★

Unser Favorit: Baokua Rattenval

Baokua Rattenval
★★★★★

Unser Favorit: Nutabevr Rattenval

Nutabevr Rattenval
★★★★★

Unser Favorit: Köder-Discount Rattenval

Köder-Discount Rattenval
★★★★★

Unser Favorit: Hinrichs Rattenval

Hinrichs Rattenval
★★★★★

Unser Favorit: Protect Home Rattenval

Protect Home Rattenval
★★★★★

Unser Favorit: Windhager Rattenval

Windhager Rattenval
★★★★★

Unser Favorit: Windhager Rattenval

Windhager Rattenval
★★★★★

Ben jij het ook zat om voortdurend overlast te hebben van ratten? Wij begrijpen je volledig en daarom hebben we het onderzoek voor je gedaan. Soms lijkt het een onmogelijke opgave om van deze plaag af te komen, maar met de juiste hulpmiddelen kan ook jij je woning of bedrijf ratten vrij maken. In deze gids bespreken we de top 10 rattenval producten die daadwerkelijk werken. Deze lijst is samengesteld op basis van nieuw onderzoek en klantrecensies, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Lees verder en ontdek welke rattenval het beste bij jouw situatie past.

Een rattenval is een apparaat dat je gebruikt om ratten in je huis of tuin te vangen en te doden. Het is een rechthoekig object, vaak gemaakt van hout of plastic, met een veermechanisme dat wordt geactiveerd als een rat het lokaas aanraakt dat je op de val hebt geplaatst. Wanneer de rat het lokaas eet, klapt de val dicht en wordt de rat gedood of gevangen. Het is een efficiënte manier om van ratten af te komen zonder ze gif te hoeven voeren, waardoor je het risico vermijdt dat andere dieren of huisdieren per ongeluk het gif binnen krijgen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Köder-Discount Rattenval

Köder-Discount Rattenval

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Köder-Discount rattenval is een professioneel, hygiënisch en herbruikbaar instrument voor ongediertebestrijding. Deze val vereist geen specifieke lokstoffen of rattengif, maar werkt effectief met alledaagse aas zoals leverworst of noten-nougatcrème. De vallen, gemaakt van vochtbestendig plastic, zijn ontworpen om eenvoudig schoon te maken, duurzaam en geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. Ze zijn ook weerbestendig en werken nog steeds optimaal bij verschillende temperatuurveranderingen. Deze set bevat drie Köder-Discount rattenval voor jouw gemak. Maak simpelweg de val klaar met aas en plaats deze langs de routes die de ratten normaal volgen – meestal langs muren of tuinranden.

 • Voordeel 1: Je hebt geen lokstoffen of rattengif nodig met de Köder-Discount rattenvallen. De aanbevolen aasopties zijn eenvoudig en gemakkelijk te verkrijgen, zoals leverworst of noten-nougatcrème.
 • Voordeel 2: De Köder-Discount rattenvallen zijn hygiënisch en makkelijk te reinigen. In tegenstelling tot houten vallen, die kunnen vervormen en onbruikbaar worden door weersomstandigheden, zijn deze plastic vallen weerbestendig en activeren zelfs bij veranderende temperatuuromstandigheden.
 • Voordeel 3: De rattenvallen zijn makkelijk in gebruik. Plaats gewoon het aas in de val en stel deze op aan de randen van de tuin of langs de muren waar ratten normaal bewegen.
 • Voordeel 4: De rattenvallen van Köder-Discount zijn herbruikbaar. Ze hebben een stevige constructie en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor ze extreem duurzaam zijn.
 • Voordeel 5: De vallen zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, wat betekent dat je ze kunt gebruiken om ratten in je tuin of in je huis te bestrijden. Bovendien ontvang je drie Köder-Discount rattenvallen voor professionele ongediertebestrijding met je levering, waarmee je meerdere locaties tegelijk kunt bestrijden.
 • Nadeel 1: Het eerste nadeel dat opvalt bij de Köder-Discount rattenval is dat je zelf voor het aas moet zorgen. De productbeschrijving raadt aan om leverworst of noten-nougatcrème te gebruiken, maar dit is niet inbegrepen. Je moet dus zelf nog naar de winkel om dit te kopen.
 • Nadeel 2: Een ander nadeel is dat de val langs de paden van de ratten geplaatst moet worden. Als je niet zeker weet waar de ratten bewegen of als ze verschillende paden gebruiken, kan het lastiger zijn om de vallen effectief te plaatsen.
 • Nadeel 3: Hoewel de productbeschrijving aangeeft dat de vallen makkelijk schoon te maken zijn, moet dit nog steeds handmatig gebeuren. Dit kan voor sommige mensen onaangenaam of vies zijn en draagt dus bij aan de algemene onderhoudslast.
 • Nadeel 4: Hoewel de vallen herbruikbaar zijn, wat op het eerste gezicht een voordeel lijkt, kan dit ook betekenen dat ze opnieuw moeten worden ingesteld na elk gevangen knaagdier. Dit kan tijdrovend zijn en meer inspanning vereisen dan eenmalige vallen.
 • Nadeel 5: Ten slotte wordt de val geleverd in een productomvang van drie. Voor mensen met een grotere rattenplaag kan dit betekenen dat ze meerdere sets moeten aanschaffen, wat het gebruik van deze specifieke rattenval minder handig en mogelijk duurder maakt.

Onze favoriet #2

Aspectek Rattenval

Aspectek Rattenval

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ASPECTEK rattenval is een herbruikbaar en efficiënt knaagdiervangstmechanisme met een robuuste en duurzame constructie van polystyreen en staal. Het maakt eenvoudige toepassing en reiniging mogelijk, waardoor het voortdurend gebruikt kan worden. De krachtige veer en het nauwkeurige klikmechanisme zorgen voor effectieve invang bij aanraking van het pedaal door de rat. Een ingenieus ontworpen lokschaal voorkomt morsen en verkeerde plaatsing van het lokvoer en wordt veilig vastgehouden met een metalen staaf. Daarnaast krijg je 6 voorgebouwde vallen, waardoor meerdere gelijktijdige plaatsingen mogelijk zijn in verschillende delen van je huis of commerciële ruimtes. Dit zorgt voor een snelle en effectieve verdelging van de knaagdieren.

 • Voordeel 1: De rattenval van ASPECTEK is herbruikbaar, wat betekent dat je hem gemakkelijk kunt schoonmaken en het hele jaar door kunt gebruiken voor het vangen van veel ratten. Dit maakt het een duurzame en praktische keuze.
 • Voordeel 2: De val heeft een perfect ontwerp met een sterke veer. Wanneer de rat het pedaal raakt, zorgt de trigger van de ASPECTEK rattenval, in combinatie met de veersnelheid, voor een snelle registratie. Zo weet je zeker dat de ratten gevangen worden.
 • Voordeel 3: Het is uitgerust met een aasschaal. Dit versimpelt het plaatsen van het lokaas en voorkomt per ongeluk morsen, vallen of verkeerd plaatsen. Het ontwerp zorgt ervoor dat het voer goed zichtbaar is en veilig vastgehouden wordt door een metalen staaf. Dit maakt het vullen eenvoudig, veilig en hygiënisch.
 • Voordeel 4: De rattenval is gemaakt van duurzaam polystyreen en een stabiele stalen constructie, waardoor hij zeer robuust is. Bovendien beschikt het over een krachtig klikmechanisme, wat het vangen van ratten efficiënter maakt.
 • Voordeel 5: Met de levering zijn 6 volledig opgebouwde rattenvallen inbegrepen, zodat je knaagdieren sneller en effectiever kunt opvangen. Je kunt de vallen op verschillende plaatsen in en rond je huis plaatsen – in de woonkamer, op de veranda, het terras, het balkon, in de hal en zelfs op plaatsen buiten huis, zoals restaurants en kantoren.
 • Nadeel 1: Hoewel het herbruikbare aspect van de ASPECTEK rattenval handig is, kan de noodzaak van regelmatige reiniging na elke vangst tijdrovend en onaangenaam zijn.
 • Nadeel 2: De sterke veer in het ontwerp kan mogelijk veiligheidsproblemen opleveren. Als je niet voorzichtig genoeg bent bij het instellen of verplaatsen van de val, kan de veer per ongeluk afgaan en verwondingen veroorzaken.
 • Nadeel 3: Hoewel de lokschaal is ontworpen om morsen en verkeerde plaatsing te voorkomen, kan het vullen ervan toch nog een uitdaging zijn, voornamelijk als je probeert te voorkomen dat je jezelf in gevaar brengt van de krachtige veer.
 • Nadeel 4: Hoewel de val robuust is gebouwd, kan de duurzaamheid van polystyreen in vraag gesteld worden, afhankelijk van het weer en de omgeving waarin je het gebruikt.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het pakket 6 rattenvalletjes bevat, kan de effectiviteit van het vangen van knaagdieren verminderen als hetzelfde type val overal wordt gebruikt; ratten zijn slimme dieren en kunnen leren de vallen te vermijden als ze hetzelfde design telkens opnieuw zien.

Onze favoriet #3

Praknu Rattenval

Praknu Rattenval

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Praknu Rattenval is een diervriendelijke manier om ratten, muizen en slaapmuizen levend te vangen. Daarmee onderscheidt het zich van traditionele slagvallen waarbij het dier gewond kan raken. Deze herbruikbare val hoef je alleen maar met water schoon te maken voordat je hem opnieuw kunt gebruiken. Gemaakt van robuuste draden, dicht de val snel en veilig als het succesvol wordt geactiveerd. De afmetingen zijn ook geschikt voor muizen, waarbij ze zich niet bekneld zullen voelen. Het ontwerp is eenvoudig en met twee kleppen, kun jij gemakkelijk het aas in de val plaatsen, klaar om te gebruiken na een paar simpele stappen.

 • Voordeel 1: De rattenval van BAOKUA heeft een effectieve functie. Zodra de muis bij het aas komt, raakt hij twee ijzeren platen aan die een circuit voltooien en de muis doden. Dit lost jouw muizenprobleem gemakkelijk op.
 • Voordeel 2: Het product is eenvoudig te gebruiken. De val is geschikt voor verschillende soorten knaagdieren en het heeft twee verschillende voedingen waaruit je kunt kiezen. Het LED-lampje op de val laat je weten wanneer het werkt en knippert rood om je te laten weten wanneer er een muis is gevangen.
 • Voordeel 3: De rattenval van BAOKUA is makkelijk schoon te maken. Je kan de val eenvoudig schoonmaken met wegwerphandschoenen, zonder dat er sporen of onaangename geuren achterblijven. Onthoud altijd de stekker te verwijderen tijdens het schoonmaken om elektrische schokken te voorkomen.
 • Voordeel 4: Deze muizenval is veilig en herbruikbaar. De val is niet-giftig en niet-klevend en heeft een ingebouwde veiligheidsschakelaar om te voorkomen dat kinderen en huisdieren elektrische schokken krijgen. Bovendien kan de val steeds opnieuw worden gebruikt: maak het gewoon schoon en stel het opnieuw in voor de volgende muis.
 • Voordeel 5: Het product is geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Je kunt het gebruiken in diverse plekken zoals terrassen, huizen, lofts, kelders, keukens en restaurants. Waar je ook last hebt van muizen, deze val kan je helpen.
 • Nadeel 1: One-size-fits-all benadering van plaagbestrijding. De elektrische rattenval van BAOKUA is ontworpen voor meerdere soorten knaagdieren, zoals muizen, woelmuizen, eekhoorns en hamsters. Dit kan een probleem zijn als je specifiek muisprobleem hebt. Een val die zo universeel is ontworpen, kan minder effectief zijn voor specifieke soorten plagen.
 • Nadeel 2: Batterijen zijn niet inbegrepen. Ondanks dat de val een voedingsadapter heeft, is de tweede stroombron 4 AA-batterijen, die je apart moet kopen. Dit kan als een verborgen kost worden gezien en tevens onpraktisch zijn als je geen batterijen bij de hand hebt en de val direct nodig hebt.
 • Nadeel 3: Veiligheid is een zorg. Ondanks het feit dat de val is uitgerust met een veiligheidsschakelaar om te voorkomen dat kinderen en huisdieren elektrische schokken krijgen, bestaat er nog altijd het risico op een ongeluk, vooral als de val niet goed wordt opgeborgen of als de veiligheidsschakelaar niet goed functioneert.
 • Nadeel 4: Reiniging kan lastig zijn. Hoewel de beschrijving aangeeft dat de val gemakkelijk kan worden gereinigd, kunnen veel mensen het nog steeds onaangenaam vinden om de resten van een knaagdier op te ruimen, zelfs met wegwerphandschoenen. Ook moet je de stekker altijd verwijderen tijdens het schoonmaken om elektrische schokken te voorkomen, wat een beetje gedoe kan veroorzaken.
 • Nadeel 5: Mogelijke signaleringsproblemen. De val gebruikt een LED-lampje om aan te geven wanneer het werkt en knippert rood om de vangst van een muis te signaleren. Dit kan overdag echter moeilijk te zien zijn, vooral als de val op een zonnige plaats staat. Dit kan je reactietijd op een gevangen knaagdier vertragen.

Onze favoriet #4

Baokua Rattenval

Baokua Rattenval

Waarom we het gekozen hebben

De Rattenval van het merk BAOKUA is een effectieve en gebruiksvriendelijke oplossing voor je muizenprobleem. Het apparaat werkt als een elektrisch circuit dat de muis doodt wanneer deze het aas raakt. De val is eenvoudig te bedienen en heeft twee verschillende stroombronnen: een voedingsadapter of 4 AA-batterijen. De val is makkelijk schoon te maken en laat geen nare geurtjes achter. Veiligheid is ook gegarandeerd met een ingebouwde veiligheidsschakelaar om elektrische schokken te voorkomen. Deze val kan hergebruikt worden na het verwijderen en resetten van een gevangen knaagdier. BAOKUA biedt ook een tevredenheidsgarantie om je met vertrouwen te laten kopen. Geschikt voor gebruik in diverse locaties zoals terrassen, huizen, keukens en restaurants.

 • Voordeel 1: De rattenval van BAOKUA heeft een effectieve functie. Zodra de muis bij het aas komt, raakt hij twee ijzeren platen aan die een circuit voltooien en de muis doden. Dit lost jouw muizenprobleem gemakkelijk op.
 • Voordeel 2: Het product is eenvoudig te gebruiken. De val is geschikt voor verschillende soorten knaagdieren en het heeft twee verschillende voedingen waaruit je kunt kiezen. Het LED-lampje op de val laat je weten wanneer het werkt en knippert rood om je te laten weten wanneer er een muis is gevangen.
 • Voordeel 3: De rattenval van BAOKUA is makkelijk schoon te maken. Je kan de val eenvoudig schoonmaken met wegwerphandschoenen, zonder dat er sporen of onaangename geuren achterblijven. Onthoud altijd de stekker te verwijderen tijdens het schoonmaken om elektrische schokken te voorkomen.
 • Voordeel 4: Deze muizenval is veilig en herbruikbaar. De val is niet-giftig en niet-klevend en heeft een ingebouwde veiligheidsschakelaar om te voorkomen dat kinderen en huisdieren elektrische schokken krijgen. Bovendien kan de val steeds opnieuw worden gebruikt: maak het gewoon schoon en stel het opnieuw in voor de volgende muis.
 • Voordeel 5: Het product is geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Je kunt het gebruiken in diverse plekken zoals terrassen, huizen, lofts, kelders, keukens en restaurants. Waar je ook last hebt van muizen, deze val kan je helpen.
 • Nadeel 1: One-size-fits-all benadering van plaagbestrijding. De elektrische rattenval van BAOKUA is ontworpen voor meerdere soorten knaagdieren, zoals muizen, woelmuizen, eekhoorns en hamsters. Dit kan een probleem zijn als je specifiek muisprobleem hebt. Een val die zo universeel is ontworpen, kan minder effectief zijn voor specifieke soorten plagen.
 • Nadeel 2: Batterijen zijn niet inbegrepen. Ondanks dat de val een voedingsadapter heeft, is de tweede stroombron 4 AA-batterijen, die je apart moet kopen. Dit kan als een verborgen kost worden gezien en tevens onpraktisch zijn als je geen batterijen bij de hand hebt en de val direct nodig hebt.
 • Nadeel 3: Veiligheid is een zorg. Ondanks het feit dat de val is uitgerust met een veiligheidsschakelaar om te voorkomen dat kinderen en huisdieren elektrische schokken krijgen, bestaat er nog altijd het risico op een ongeluk, vooral als de val niet goed wordt opgeborgen of als de veiligheidsschakelaar niet goed functioneert.
 • Nadeel 4: Reiniging kan lastig zijn. Hoewel de beschrijving aangeeft dat de val gemakkelijk kan worden gereinigd, kunnen veel mensen het nog steeds onaangenaam vinden om de resten van een knaagdier op te ruimen, zelfs met wegwerphandschoenen. Ook moet je de stekker altijd verwijderen tijdens het schoonmaken om elektrische schokken te voorkomen, wat een beetje gedoe kan veroorzaken.
 • Nadeel 5: Mogelijke signaleringsproblemen. De val gebruikt een LED-lampje om aan te geven wanneer het werkt en knippert rood om de vangst van een muis te signaleren. Dit kan overdag echter moeilijk te zien zijn, vooral als de val op een zonnige plaats staat. Dit kan je reactietijd op een gevangen knaagdier vertragen.

Onze favoriet #5

Nutabevr Rattenval

Nutabevr Rattenval

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Nutabevr Rattenval is een hoogwaardig en herbruikbaar product, gemaakt van gelegeerd kunststof en een roestvrijstalen frame. De val onderscheidt zich door zijn scherpe tanden en een uiterst gevoelige trekker die effectief en snel muizen vangt dankzij het sterke veermechanisme. Je kunt het veilig en gemakkelijk gebruiken door de lokaasafdekking te verwijderen, aas te plaatsen en de sluitschakelaar te activeren, wat helpt om vingerletsel te voorkomen. Bovendien is het eenvoudig te reinigen door het met water af te spoelen en vervolgens te drogen, waardoor je de gevangen muis niet hoeft aan te raken. Het pakket bevat 8 muizenvallen voor verschillende behoeften, die je in diverse ruimtes zoals tuinen, keukens, en kelders het hele jaar door kunt gebruiken.

 • Voordeel 1: Duurzaam en herbruikbaar. Deze rattenval is gemaakt van hoogwaardig gelegeerd kunststof met een steunframe van roestvrij staal, wat betekent dat je kunt rekenen op zijn duurzaamheid en het kan herhaaldelijk worden gebruikt.
 • Voordeel 2: Uiterst effectief en efficiënt. De rat kan snel worden vastgeklemd dankzij de scherpe tanden en zeer gevoelige trigger. Het metalen veerontwerp zorgt voor een sterke bijtkracht die muizen effectief doodt.
 • Voordeel 3: Veilig en gebruiksvriendelijk. Je hoeft je geen zorgen te maken over vingerblessures tijdens het installeren van de val aangezien deze zo is ontworpen dat ze makkelijk te bedienen is. Het enige wat je hoeft te doen is de lokaasafdekking eruit halen, een passend stukje aantrekkelijk lokaas erin leggen, het terugzetten in de val, en de sluitschakelaar aanzetten.
 • Voordeel 4: Makkelijk schoon te maken. Nadat je de muis hebt gevangen, kun je de val eenvoudigweg onder de kraan afspoelen. Je hoeft de muis niet aan te raken, wat het reinigingsproces erg hygiënisch en comfortabel maakt.
 • Voordeel 5: Multifunctioneel en veelzijdig. Ongeacht waar je de muis wilt vangen, de Nutabevr rattenval kan worden geplaatst in een verscheidenheid aan locaties zoals tuinen, garages, keukens, magazijnen, zolders, badkamers, woonkamers, kelders en kan het hele jaar door worden gebruikt. Dit pakket bevat ook 8 muizenvallen om aan al je behoeften te voldoen.
 • Nadeel 1: Het product is gemaakt van ‘hoogwaardige gelegeerde kunststof’, wat betekent dat het mogelijk niet zo stevig of duurzaam kan zijn als een metalen alternatief. Ondanks het roestvrijstalen frame, is er op lange termijn een kans op schade of slijtage van de kunststof onderdelen.
 • Nadeel 2: Volgens de productbeschrijving bevat de muizenval scherpe tanden en een zeer gevoelige trigger wat de kans op een onbedoelde triggering zou kunnen verhogen, bijvoorbeeld door huisdieren of kinderen, ondanks de genoemde veiligheidsfuncties.
 • Nadeel 3: Het reinigingsproces kan voor sommigen wellicht onprettig zijn, ondanks de beschrijving dat het product kan worden afgewassen en niet in direct contact komt met de gevangen muis. Sommige gebruikers kunnen dit als onhygiënisch of onaangenaam ervaren.
 • Nadeel 4: De muizenval vereist het plaatsen van aas – een extra stap die ervoor kan zorgen dat sommige mensen het product als tijdrovend of omslachtig beschouwen.
 • Nadeel 5: Hoewel het product als multifunctioneel wordt gepromoot en in verschillende omgevingen kan worden geplaatst, suggereert dit dat je mogelijk meerdere vallen nodig zou kunnen hebben voor een effectieve bestrijding, afhankelijk van de grootte van je woning of terrein – dit kan voor sommige mensen als een nadeel worden beschouwd.

Onze favoriet #6

Köder-Discount Rattenval

Köder-Discount Rattenval

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De rattenval van Köder-Discount is een professionele en efficiënte oplossing voor jouw rattenprobleem. Met zijn stevige kunststoffen constructie en hoogwaardige aasstation, worden ratten gemakkelijk gelokt en probleemloos gevangen. Het aasstation kan veilig worden afgesloten met een sleutel, waardoor onbevoegden geen toegang hebben. Na ongeveer 2 tot 4 dagen zullen de ratten het aas inslikken, met een vertraagd effect waardoor je zelden dode ratten zult vinden. Dit veelzijdige product kan zowel binnen als buiten gebruikt worden voor permanente of kortdurende bestrijding van knaagdieren, met verschillende soorten aas zoals aasblokken, aaspasta’s, portie aas, giftarwe of tarwe-aas en zelfs kant-en-klaar aas. Het compacte formaat (22 x 14 x 8 cm) maakt de plaatsing eenvoudig en handig.

 • Voordeel 1: Professionaliteit – Dit aasstation van Köder-Discount is vervaardigd van stevig kunststof en lost rattenproblemen in een mum van tijd op.
 • Voordeel 2: Praktisch – Het aantrekken van de ratten is eenvoudig: trek het aas op de meegeleverde veiligheidsstang. Wist je trouwens dat dit aasstation ook als rattenval kan worden gebruikt?
 • Voordeel 3: Veilig – Je kunt het aasstation afsluiten met een sleutel om te beschermen tegen onbevoegde toegang, zodat het veilig is voor jou en je omgeving.
 • Voordeel 4: Efficiënt – De ratten nemen meestal het aas na 2 tot 4 dagen in. Een bijkomend voordeel is dat, dankzij dit vertraagde effect, je zelden dode ratten zult vinden.
 • Voordeel 5: Veelzijdig – Of je nu binnen of buiten last hebt van knaagdieren, deze rattenval is geschikt voor zowel permanente als kortdurende infestatiebestrijding. Je kunt de val uitrusten met verschillende soorten aas zoals aasblokken, aaspasta’s, portie aas, giftarwe, tarwe-aas, en kant-en-klaar aas. Daarnaast zijn de afmetingen HxBxD: 22 x 14 x 8 cm, wat het gemakkelijk maakt om te plaatsen waar je wilt.
 • Nadeel 1: De Köder-Discount rattenval werkt op basis van aas, wat mogelijk niet aantrekkelijk is voor alle ratten. Sommige ratten kunnen aarzelen om nieuw of onbekend voedsel te benaderen, wat een vermindering van de efficiëntie van de val betekent.
 • Nadeel 2: De werking van het aas kan 2 tot 4 dagen duren. Hierdoor kan het langer duren voordat je een resultaat ziet. Als je te maken hebt met een grote rattenpopulatie of een ernstige plaag, kan dit tijdsbestek onhandig zijn.
 • Nadeel 3: Het product beweert dat dode ratten zelden worden gevonden als gevolg van het vertraagde effect van het aas. Dit kan betekenen dat dode ratten verborgen blijven op plaatsen die moeilijk toegankelijk zijn, wat kan leiden tot geurproblemen en extra kosten voor het verwijderen van de kadavers.
 • Nadeel 4: Het product moet worden geplaatst met verschillende soorten aas, zoals aasblokken, aaspasta’s, portie aas, giftarwe of tarwe-aas, wat verwarrend of omslachtig kan zijn voor gebruikers die niet bekend zijn met dit soort producten.
 • Nadeel 5: Het product heeft een afmeting van 22 x 14 x 8 cm. Dit kan vrij groot zijn, afhankelijk van de locatie waar je de rattenval wilt plaatsen. Het kan moeilijk zijn om zo’n grote val te verbergen of te plaatsen op een plek waar hij niet in de weg staat.

Onze favoriet #7

Hinrichs Rattenval

Hinrichs Rattenval

Waarom we het gekozen hebben

De Hinrichs Rattenval is een bijzonder robuuste en efficiënte oplossing voor je muisbestrijding. Deze set van 10 professionele kunststof vallen, met een formaat van 10 x 5 cm, is uitgerust met slagmetaal en een roestvrijstalen veer voor uitstekende duurzaamheid. Ze zijn ontworpen om zowel temperatuur- als weersbestendig te zijn, en hun precisie veermechanisme zorgt voor optimale prestaties. Het gebruik van de Hinrichs Rattenval is eenvoudig; plaats ze waar nodig, of het nu je terras, huis, zolder of kelder is, en vul de aaspotjes. Je hoeft geen lokstoffen toe te voegen. In tegenstelling tot houten vallen zijn deze exemplaren economisch, hygiënisch, gemakkelijk schoon te maken, af te wassen en te hergebruiken. Ze leveren de beste resultaten zonder gebruik van chemicaliën, nalaten geen ongewenste sporen of geuren, en veroorzaken geen onnodig lijden bij de dieren.

 • Voordeel 1: De Hinrichs rattenval is uiterst duurzaam en robuust, gemaakt van hoogwaardige materialen en afgewerkt tot in de perfectie. Het nauwkeurige veermechanisme en het weerbestendige ontwerp zorgen ervoor dat het ongeacht de omstandigheden goed blijft zitten.
 • Voordeel 2: Met deze vallen kun je eenvoudig ongedierte bestrijden zonder het gebruik van lokstoffen. Ze zijn ideaal voor verschillende locaties zoals je terras, huis, zolder of kelder, en zijn eenvoudig te bedienen dankzij de meegeleverde aaspotjes.
 • Voordeel 3: In tegenstelling tot houten vallen zijn deze rattenval hygiënisch en economisch. Ze zijn gemakkelijk te reinigen, en kunnen na het afwassen hergebruikt worden, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor de milieubewuste consument.
 • Voordeel 4: Deze rattenval levert de beste resultaten zonder gebruik te maken van schadelijke chemicaliën. Dat betekent dat je niet te maken krijgt met ongewenste sporen en geuren, en dat er geen onnodig lijden van de dieren is.
 • Voordeel 5: Met 10 professionele kunststof vallen die slagvast zijn dankzij het slagmetaal en de roestvrijstalen veer, biedt de Hinrichs rattenval een betrouwbare en professionele oplossing voor muisbestrijding.
 • Nadeel 1: Hoewel de val weerbestendig is, kan het gebruik buiten ervoor zorgen dat de val minder effectief is in natte weersomstandigheden of in gebieden met een hoge luchtvochtigheid, aangezien er niets in de productbeschrijving staat over waterbestendige eigenschappen.
 • Nadeel 2: Ze zijn ontworpen voor professionele muisbestrijding, wat betekent dat ze mogelijk te ingewikkeld zijn voor een gemiddelde huiseigenaar om effectief te gebruiken. Niet iedereen heeft de vaardigheden of kennis om professionele apparatuur te gebruiken.
 • Nadeel 3: Het product wordt geleverd zonder lokstoffen. Dit betekent dat je apart aas moet aanschaffen en mogelijk experimenteren met verschillende soorten om te zien wat werkt, wat extra tijd en moeite kost.
 • Nadeel 4: Hoewel de vallen gemakkelijk te reinigen en herbruikbaar zijn, kan dit een onaangename taak zijn, vooral als je gevoelig bent voor de resten die muizen kunnen achterlaten.
 • Nadeel 5: De effectiviteit van deze vallen hangt sterk af van de juiste instelling en plaatsing. Ze kunnen minder effectief zijn als ze niet op de juiste manier worden opgesteld of in gebieden worden geplaatst waar muizen minder waarschijnlijk komen.

Onze favoriet #8

Protect Home Rattenval

Protect Home Rattenval

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De PROTECT HOME Rattenval is een uiterst effectieve en veilige manier om ratten te bestrijden. Deze elektrische rattenval doodt ratten door een humane, snelle en schone elektrische schok, en is ideaal voor plaatsen zoals kelders, zolders en droge schuren. Gebruikers waarderen de eenvoudige verwijdering, het controlelampje dat tot wel zeven dagen na het vangen van een rat blijft branden, en de mogelijkheid om de val te reinigen en hergebruiken na elke vangst. Ondanks de simpliciteit van het gebruik, bevat de val veel doordachte kenmerken. Het is ontworpen om een elektrische schok alleen te activeren als alle drie de metalen platen in de juiste volgorde worden aangeraakt, waardoor het veilig is rond kinderen en huisdieren. Met slechts vier C-type batterijen (niet inbegrepen), kun je tot wel 50 ratten doden. Vergeet niet de val na elke vangst grondig te reinigen om een optimale prestatie te garanderen.

 • Voordeel 1: De PROTECT HOME rattenval is zeer effectief en humane. Het zorgt voor een snelle, betrouwbare en schone dood door middel van een elektrische schok. Het is daarmee een gifvrije manier om ratten te bestrijden.
 • Voordeel 2: Het is makkelijk om ratten weg te gooien zonder ze aan te raken. Na succesvolle vangst brandt er een groen controlelampje tot wel zeven dagen. Om de rat weg te doen, hoef je simpelweg de stroom van elektriciteit te onderbreken door het apparaat op ‘UIT’ te zetten.
 • Voordeel 3: De rattenval is duurzaam en herbruikbaar. Na iedere vangst, kun je de elektronische eenheid eenvoudig uit de kamer halen om de vangtunnel veilig te reinigen. Één enkele acculading is genoeg om tot wel 50 ratten te doden.
 • Voordeel 4: Het gebruiksgemak van deze rattenval is groot. Het is klaar voor gebruik in enkele eenvoudige stappen: lokstof plaatsen, batterijen erin doen, de schakelaar op ‘AAN’ zetten en de val langs de muren plaatsen waar je rattenactiviteit vermoedt.
 • Voordeel 5: Er is rekening gehouden met de veiligheid van kinderen en huisdieren. De val is zo ontworpen dat de elektrische schok pas geactiveerd wordt als alle drie metalen platen achter elkaar worden aangeraakt. Hierdoor worden vooral nieuwsgierige katten beschermd tegen valse activatie.
 • Nadeel 1: Hoewel deze rat val wordt verkocht als een humane manier om ratten te doden, kan de methodiek voor sommige gebruikers als onethisch of onmenselijk worden beschouwd. Het idee om een levend wezen te doden met een elektrische schok kan voor sommigen onprettig of moreel verkeerd zijn.
 • Nadeel 2: Deze rattenval werkt op batterijen, die niet bij het product zijn inbegrepen. Dit betekent dat je, voordat je de rattenval kunt gebruiken, apart vier C-batterijen moet aanschaffen en installeren.
 • Nadeel 3: Het schoonmaken van de rattenval kan een nadeel zijn. Na elk gebruik moet je de elektronische eenheid verwijderen en de vangtunnel reinigen. Dit kan tijdrovend zijn en voor sommigen onaangenaam, vooral als er resten achterblijven in de val.
 • Nadeel 4: Hoewel de beschrijving aangeeft dat het apparaat veilig is voor kinderen en huisdieren, kan er altijd een risico zijn van een foutieve activering. Huisdieren of kinderen kunnen per ongeluk de metalen platen in de juiste volgorde aanraken en zo een schok krijgen.
 • Nadeel 5: Het gebruik van de val vereist enige kennis en vaardigheid van de gebruiker. Je moet weten hoe ratten zich gedragen en waar hun activiteit wordt vermoed, zodat je de val in de juiste positie kunt plaatsen. Dit kan moeilijk zijn voor mensen die geen ervaring hebben met het omgaan met ratten.

Onze favoriet #9

Windhager Rattenval

Windhager Rattenval

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Windhager Rattenval is een geavanceerd knaagdierbestrijdingsproduct dat speciaal ontworpen is voor jouw gemak en effectiviteit. Het onderscheidt zich met zijn speciale lokstof waardoor je geen extra aas nodig hebt. Het slimme beveiligingsmechanisme van de rattenval klikt pas na het optillen van de aaskap, wat voorkomt dat de val voortijdig dichtklapt. Het legen is simpel en hygiënisch, zonder dat je direct contact hoeft te maken met de gevangen rat of muis. Daarnaast is deze val herbruikbaar, waarbij de lokstof dienst doet als langdurig en navulbaar aas. Gemaakt van hoogwaardige kunststof, is deze val duurzaam en gemakkelijk te reinigen.

 • Voordeel 1: De Windhager rattenvallen komen met een speciale lokstof, waardoor je in het begin geen extra aas nodig hebt. Dit is een groot voordeel, aangezien het prepareren van traditionele vallen vaak tijdrovend kan zijn.
 • Voordeel 2: Deze val heeft een slim beveiligingsmechanisme dat pas klikt na het optillen van de aaskap. Dit betekent dat de val alleen in werking treedt als de rat daadwerkelijk probeert het aas te bereiken, wat de effectiviteit en veiligheid verhoogt.
 • Voordeel 3: Het legen van de val is eenvoudig en zonder direct contact. Dit is een geweldig voordeel want het zorgt ervoor dat je geen contact hoeft te maken met de gevangen rat, wat een veel voorkomend probleem is bij andere vallen.
 • Voordeel 4: De Windhager rattenvallen zijn herbruikbaar. Dankzij de speciale lokstof die langdurig en navulbaar werkt, kun je dezelfde val meerdere keren gebruiken, wat op de lange termijn geld bespaart en duurzamer is.
 • Voordeel 5: Deze rattenval is gemaakt van hoogwaardige kunststof. Dit heeft als voordeel dat de val duurzaam is en gemakkelijk te reinigen, wat zorgt voor een langere levensduur en groter gebruiksgemak.
 • Nadeel 1: De speciale lokstof lijkt een unieke eigenschap van de Windhager rattenval te zijn, maar dit kan beperkend zijn. Als ratten of muizen deze lokstof niet aantrekkelijk vinden, kan de effectiviteit van de val aanzienlijk verlagen.
 • Nadeel 2: Het slimme beveiligingsmechanisme kan te complex zijn voor sommigen. Het mechanisme wordt pas geactiveerd na het optillen van de aaskap, wat extra stappen en mogelijk verwarring kan veroorzaken voor de gebruiker.
 • Nadeel 3: Hoewel de val gemakkelijk te legen is en er wordt gesteld geen direct contact met de rat of muis nodig is, blijft de kans op indirect contact aanwezig. Dit kan voor sommige mensen onprettig zijn en vragen om extra voorzichtigheid.
 • Nadeel 4: De duurzaamheid van de val wordt benadrukt dankzij het gebruik van hoogwaardige kunststof, maar dit negeert eventuele ecologische overwegingen. De productie en afval van plastic vormen een grote belasting voor het milieu.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de val herbruikbaar is, is het niet duidelijk hoeveel keer de lokstof kan worden bijgevuld voordat deze zijn aantrekkingskracht verliest. Dit kan betekenen dat er op een bepaald moment nog steeds nieuwe vallen moeten worden aangeschaft.

Onze favoriet #10

Windhager Rattenval

Windhager Rattenval

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Windhager Rattenval is een veelzijdige oplossing voor het vangen van ratten en muizen. Deze robuuste val kan zowel als lokaasbox als voor het plaatsen van vallen dienen, optimaal voor veilige en beschermde plaatsing van muizen- of rattenvallen. De zogenoemde ‘kaasdoos’ binnenin de box biedt ruimte voor het plaatsen van een giftig aas. Een van de grootste voordelen is dat de box afsluitbaar is, waardoor kinderen en huisdieren geen toegang hebben tot het aas of vallen. Dit maakt het zowel een effectieve als veilige keuze in jouw strijd tegen ongewenste knaagdieren.

 • Voordeel 1: De val is universeel inzetbaar aangezien hij voor zowel muizen als ratten te gebruiken is.
 • Voordeel 2: De Windhager rattenval biedt twee functies: het is niet alleen een lokaasbox, maar je kan er ook vallen in plaatsen, waardoor het een flexibel instrument is om ongedierte te bestrijden.
 • Voordeel 3: Het veilig plaatsen van de val is een groot pluspunt: de muizen- of rattenval kan veilig en beschermd in de box worden geplaatst om je te helpen de ongewenste gedierte op een veilige manier op te vangen.
 • Voordeel 4: Dankzij de kaasdoosfunctionaliteit kan een giftig aas in de doos geplaatst worden, wat de efficiëntie van de val verhoogt.
 • Voordeel 5: Bovenop al deze voordelen is de rattenval van Windhager veilig voor kinderen en huisdieren. De afsluitbare box voorkomt dat kinderen en huisdieren bij het aas of de vallen komen, hierdoor zorgt het voor een veilige omgeving in huis.
 • Nadeel 1: De productbeschrijving vermeldt niet hoe effectief de Rattenval is. Hoewel het kan worden gebruikt voor zowel muizen als ratten, is er geen informatie over de slagingskans, dat wil zeggen, hoe vaak het daadwerkelijk in staat is om plaagdieren te vangen.

  Nadeel 2: Het tweede nadeel is dat de val ook als lokaasdoos fungeert. Dit betekent dat je mogelijk extra geld moet besteden aan het kopen van aas, omdat het waarschijnlijk niet bij de val wordt geleverd.

 • Nadeel 3: Het derde nadeel is dat de val weinig informatie biedt over de juiste plaatsing en gebruikershandleiding. Hoewel het zegt dat vallen “veilig en beschermd” kunnen worden geplaatst, geeft het je geen gedetailleerde instructies hoe je dit de eerste keer moet doen.

  Nadeel 4: Het volgende nadeel is gerelateerd aan het gebruik van giftig aas. De beschrijving geeft aan dat er giftig aas in de doos kan worden geplaatst. Dit kan een risico zijn, aangezien het gebruik en de verwijdering van giftige stoffen specifieke hanteringsprocessen en -procedures vereisen om mogelijke ongelukken te voorkomen.

 • Nadeel 5: Hoewel wordt vermeld dat de afsluitbare box veilig is voor kinderen en huisdieren, kan de veiligheid nog steeds twijfelachtig zijn als de vergrendeling ongedekking openbreekt of als kinderen, hoewel ze de box zelf niet kunnen openen, het toch kunnen omstoten en zo ratten of muizen kunnen vrijlaten. Het ontwerp van de doos en de sterkte van de sluiting worden niet genoemd.

Na uitgebreid onderzoek en het testen van diverse rattenval producten, kunnen we je met zekerheid zeggen dat er een grote variëteit in kwaliteit bestaat. Op basis van onze analyse hebben we een top 10 van de beste rattenval producten samengesteld. Deze vallen blinken uit in effectiviteit, gebruiksgemak en duurzaamheid. Of je nu voorkeur hebt voor een snelle, humane optie of een val die meerdere ratten tegelijkertijd kan vangen, er zit zeker een product tussen de top 10 dat aan jouw specifieke behoeften voldoet. Wanneer je besluit een rattenval aan te schaffen, raden we je sterk aan om een keuze te maken uit deze lijst. Zo weet je zeker dat je een product van hoge kwaliteit in huis haalt dat doet wat het belooft.

Inhoudsopgave