a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Voedingskussen: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek je de tien beste voedingskussens op de markt, uitvoerig getest en beoordeeld voor jouw gemak.

Unser Favorit: Totsy Baby Voedingskussen

Totsy Baby Voedingskussen
★★★★★

Unser Favorit: Totsy Baby Voedingskussen

Totsy Baby Voedingskussen
★★★★★

Unser Favorit: Ruguies Voedingskussen

Ruguies Voedingskussen
★★★★★

Unser Favorit: Dilamababy Voedingskussen

Dilamababy Voedingskussen
★★★★★

Unser Favorit: Amilian Voedingskussen

Amilian Voedingskussen
★★★★★

Unser Favorit: Niimo Voedingskussen

Niimo Voedingskussen
★★★★★

Unser Favorit: As Awesling Voedingskussen

As Awesling Voedingskussen
★★★★★

Unser Favorit: Lumaland Voedingskussen

Lumaland Voedingskussen
★★★★★

Unser Favorit: Niimo Voedingskussen

Niimo Voedingskussen
★★★★★

Unser Favorit: Sei Design Voedingskussen

Sei Design Voedingskussen
★★★★★

Of je nu je kleine wonder voedt of gewoon wat extra steun nodig hebt tijdens je slaap, een voedingskussen kan een enorme hulp zijn. Maar hoe kies je het perfecte kussen uit de talloze opties die beschikbaar zijn? Maak je geen zorgen, want we hebben het harde werk al voor je gedaan. Welkom bij onze gids over de 10 beste voedingskussens die momenteel beschikbaar zijn. Hierin hebben we op basis van grondig onderzoek en talrijke klantbeoordelingen een selectie gemaakt van de top van de markt. Lees verder om te ontdekken welke het beste bij jouw individuele behoeften past.

Een voedingskussen, ook wel bekend als een borstvoedingskussen of zwangerschapskussen, is een handig hoofdkussen met extra ondersteuning die jij kunt gebruiken tijdens de zwangerschapsperiode en na de bevalling. Tijdens de zwangerschap kan het helpen om je buik te ondersteunen, je onderrug te ontlasten, en comfort te bieden tijdens het slapen. Na de bevalling is het een uitstekend hulpmiddel bij het voeden van je baby, doordat het de baby op de juiste hoogte brengt en je armen ontlast. Bovendien kan het ook gebruikt worden om je baby te leren zitten of gebruikt worden als steun voor je baby wanneer hij/zij op de buik ligt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Totsy Baby Voedingskussen

Totsy Baby Voedingskussen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Voedingskussen van Totsy Baby is een onmisbaar hulpmiddel voor comfortabele borstvoeding. Dankzij zijn maanvormige design, dat rond je taille past, zorgt het voor verlichting en ondersteuning voor je rug, nek en armen. Het heeft een flexibele vulling die zich aanpast aan de gewenste vorm, waardoor je je kleintje op de juiste hoogte kunt brengen zonder jezelf te hoeven draaien. Ondanks zijn kleine formaat, is het uiterst praktisch voor onderweg en reizen. Dit handgemaakte voedingskussen, gemaakt in de EU, combineert kwaliteit, duurzaamheid en comfort, met een niet-afneembare hoes die een aangenaam gevoel op de huid levert. Het is multifunctioneel in gebruik, ideaal voor zowel borst- als flesvoeding, en behoudt na herhaaldelijk wassen zijn vorm en levendige kleuren.

 • Voordeel 1: Comfort tijdens borstvoeding – Het Totsy Baby voedingskussen biedt steun rond je taille, waardoor het gemakkelijker wordt om borstvoeding te geven. Het verlicht ook je rug, nek en armen, iets wat je als moeder zeker zult waarderen.
 • Voordeel 2: Flexibele vulling – Het voedingskussen past zich aan jouw gewenste vorm aan. Je kunt dus op je gemak je kleintje op de juiste hoogte brengen zonder oncomfortabele draaibewegingen te hoeven maken.
 • Voordeel 3: Impliceert gemak van gebruik – Juist het handige mini-formaat maakt dit voedingskussen gemakkelijk mee te nemen op reis of voor onderweg.
 • Voordeel 4: Handgemaakte kwaliteit en duurzaamheid – Het voedingskussen wordt handgemaakt in de EU om de best mogelijke kwaliteit en duurzaamheid te garanderen. De niet afneembare hoes zorgt bovendien voor een aangenaam gevoel op jouw huid.
 • Voordeel 5: Multifunctioneel – Dit voedingskussen is niet alleen handig bij het geven van borstvoeding, maar ook bij het geven van flesvoeding. Daarnaast blijft de vorm behouden en de kleuren blijven sterk, zelfs na herhaaldelijk wassen.
 • Nadeel 1: Het kussen wordt omschreven als een ‘klein maankussen’, wat kan betekenen dat het misschien niet groot genoeg is voor sommige mensen, vooral als je een groter postuur hebt, wat het minder comfortabel kan maken.
 • Nadeel 2: Hoewel de flexibele vulling als voordeel wordt genoemd, kan dit juist een nadeel zijn. De vorm kan te veel veranderen naargelang je het gebruikt, waardoor het kussen zijn ondersteunende eigenschappen kan verliezen.
 • Nadeel 3: Hoewel het goed bereisbaar is volgens de beschrijving, kan deze mobiliteit leiden tot een gebrek aan stevigheid, wat niet erg comfortabel is voor lange borstvoedingsperioden.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het handgemaakt is en duurzaamheid belooft, heeft het voedingkussen een niet-afneembare hoes. Hierdoor kan het schoonmaken en onderhouden van het kussen moeilijk zijn als het eenmaal vuil is geworden, wat een echte zorg kan zijn, vooral met kleine kinderen.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving vermeldt dat de kleuren lang behouden blijven ondanks herhaaldelijk wassen, zegt het niets over hoe goed het kussen zelf standhoudt bij langdurig gebruik en meerdere wasbeurten. Het kan zijn dat het kussen mogelijk zijn stevigheid of vorm verliest.

Onze favoriet #2

Totsy Baby Voedingskussen

Totsy Baby Voedingskussen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Totsy Baby Voedingskussen is je zachte en geruisloze metgezel, niet enkel tijdens de zwangerschap maar ook daarna. Met dit extra lange kussen kun je comfortabel liggen en de aangename katoenen hoes voelt heerlijk zacht. Een ideale ondersteuning, ook na de bevalling wanneer je op zoek bent naar een optimale borstvoedingshouding, zonder de naden van een operatiewond te belasten. De elastische high-loft polyester vulling past zich aan de vorm van je lichaam aan en biedt verlichting en ontspanning. Het verdeelt het gewicht van de buik beter, verlicht de spanning in schouder- en borstgebied, en ondersteunt vele borstvoedingsposities. Bovendien is het gemakkelijk te onderhouden: wasbaar tot 30 graden en behoudt zijn vorm dankzij de vormvaste vulling. Een top aankoop die gemaakt is in de EU!

 • Voordeel 1: Het voedingskussen van Totsy Baby is knuffelzacht. Dit zorgt voor optimaal comfort, of je nu slaapt of gewoon even lekker ligt. En dankzij het gebruik van katoen voelt de hoes aangenaam zacht aan op je huid.
 • Voordeel 2: Dit kussen bevordert herstel na de bevalling. Het helpt je namelijk bij het vinden van een optimale borstvoedingshouding, zonder dat je een eventuele operatiewond van een keizersnede belast.
 • Voordeel 3: Het voedingskussen is geruisloos. De high-loft polyester vulling is elastisch en past zich aan de gewenste vorm aan. Het feit dat het kussen niet ritselt, bevordert een rustige en ongestoorde nachtrust.
 • Voordeel 4: Het zwangerschapskussen biedt verlichting en ontspanning. Het is extra lang en kan dus je volledige lichaam ondersteunen tijdens het slapen. Hierdoor kunnen rug en schouders beter ontlast worden.
 • Voordeel 5: Het voedingskussen is ook gemakkelijk in onderhoud. Het kan gewassen worden tot 30 graden en dankzij de vormvaste polyester vulling behoudt het kussen zijn vorm, voor langdurig comfort en gebruiksgemak.
 • Nadeel 1: Hoewel de kussenhoes van katoen is en dus zacht aanvoelt, wordt er niet gesproken over een mogelijke hypoallergene eigenschap. Dit kan een probleem zijn voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën of astma.
 • Nadeel 2: De beschrijving spreekt over de voordelen van het kussen voor zijslapers, maar geeft niet aan of het even nuttig of comfortabel is voor mensen die op hun rug of buik slapen. Dit kan beperkend zijn in het gebruik.
 • Nadeel 3: Het wasadvies voor dit kussen is tot 30 graden. Dit kan als een nadeel worden beschouwd voor mensen die regelmatig hun kussen op hogere temperaturen willen wassen, hetzij om hygiënische redenen, hetzij om allergenen te verwijderen.
 • Nadeel 4: Er wordt gesproken over de vormvaste polyester vulling, maar niet over het vermogen om na veelvuldig gebruik of na het wassen weer in zijn oorspronkelijke vorm terug te komen. Hierdoor kan de levensduur van het kussen in het gedrang komen.
 • Nadeel 5: Hoewel het kussen helpt bij het verlichten van spanning, wordt er in de beschrijving niet gesproken over een mogelijke therapeutische ondersteuning of pijnverlichting. Voor mensen die dit nodig hebben, kan dit kussen daarom mogelijk niet voldoen aan alle behoeften.

Onze favoriet #3

Ruguies Voedingskussen

Ruguies Voedingskussen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het RUGUIES voedingskussen is ontworpen met jouw comfort en dat van je baby in gedachten. Het ergonomische ontwerp bevat een extra anti-refluxkussen op 45°, waardoor borst- en flesvoeding gemakkelijker wordt. Het is verstelbaar bij de taille, waardoor je je handen vrij hebt en gemakkelijk kunt bewegen. Het kussen is ook zeer praktisch, met een wasbare hoes en een handige zak voor kleine babyaccessoires. Het heeft unieke, originele en kinderlijke ontwerpen. Dit maakt het RUGUIES voedingskussen het perfecte kraamcadeau dat zowel bij de geboorte als bij de babyborrel in de smaak zal vallen.

 • Voordeel 1: Dit voedingskussen van Dilamababy biedt natuurlijke ondersteuning tijdens de zwangerschap. Het zorgt ervoor dat jij als aanstaande moeder in een comfortabele positie kunt rusten en slapen.
 • Voordeel 2: Dilamababy heeft een multifunctioneel ontwerp bedacht voor hun voedingskussen. Het ondersteunt niet alleen jouw tummy time, maar ook die van je baby, waardoor het kussen een nuttig item blijft lang na de geboorte van je kind.
 • Voordeel 3: Wetende dat dit zwangerschapskussen in Italië is gemaakt, kun je rekenen op Europese normen van productiekwaliteit. De hoes is bovendien gemaakt van 100% katoen, wat zachte en ademende eigenschappen heeft, ideaal voor zowel moeder als baby.
 • Voordeel 4: Het kussen van Dilamababy is ook uiterst praktisch. Met wat eenvoudige handelingen kun je het zwangerschapskussen omvormen naar een knus babynestje waarin jouw kleintje veilig kan rusten.
 • Voordeel 5: De veelzijdigheid van dit kussen stopt hier niet. Het kan ook gebruikt worden als body pillow om verschillende behoeften te ondersteunen. Of je het nu nodig hebt voor het voeden, als ondersteuning tijdens de slaap, of als veilige plek voor je baby, dit kussen past zich aan aan jouw behoeften.
 • Nadeel 1: Hoewel het voedingskussen een 100% katoenen hoes heeft, wordt er niet gesproken over de vulling van het kussen zelf. Mogelijk is deze niet van natuurlijke of allergievrije materialen, wat ongemakken kan veroorzaken bij personen met gevoeligheid voor synthetische materialen.
 • Nadeel 2: Het kussen claimt praktisch en multifunctioneel te zijn, echter wordt niet gespecificeerd hoe gemakkelijk het is om deze functies te veranderen. Hierdoor kan het misschien meer tijd en moeite kosten dan aanvankelijk gedacht om het kussen aan te passen aan je behoeften.
 • Nadeel 3: Het merk benadrukt dat het kussen ‘made in Italy’ is, wat een indicatie kan zijn voor hoge kwaliteit. Echter, dit betekent mogelijk ook dat als je problemen ondervindt met het product, je kan worden doorverwezen naar een buitenlandse klantenservice, wat communicatieproblemen kan opleveren.
 • Nadeel 4: Bij het vermelden van de veelzijdigheid in het gebruik van het kussen, wordt er geen indicatie gegeven over hoe comfortabel het is in elk van deze functies. Er is een mogelijkheid dat het kussen in sommige vormen minder comfort biedt dan in anderen.
 • Nadeel 5: Ten slotte is er geen informatie over de wasinstructies voor dit kussen. Voedingskussens worden frequent gebruikt en moeten regelmatig worden gereinigd, maar als het kussen niet gemakkelijk te wassen is, kan dit een groot nadeel vormen voor potentiële kopers.

Onze favoriet #4

Dilamababy Voedingskussen

Dilamababy Voedingskussen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Voedingskussen van Dilamababy is een veelzijdig en praktisch product ontworpen voor zowel aanstaande moeders als baby’s. Dit zwangerschapskussen biedt natuurlijke ondersteuning en comfort tijdens de zwangerschap, en kan ook dienen als een voedingskussen en body pillow, afhankelijk van je behoeften. Verrijk je baby’s tummy time met dit multifunctionele voedingskussen dat gemakkelijk kan worden omgevormd tot een babynestje. Uitstekend gemaakt in Italië, het komt met een 100% katoenen hoes voor extra comfort.

 • Voordeel 1: Dit voedingskussen van Dilamababy biedt natuurlijke ondersteuning tijdens de zwangerschap. Het zorgt ervoor dat jij als aanstaande moeder in een comfortabele positie kunt rusten en slapen.
 • Voordeel 2: Dilamababy heeft een multifunctioneel ontwerp bedacht voor hun voedingskussen. Het ondersteunt niet alleen jouw tummy time, maar ook die van je baby, waardoor het kussen een nuttig item blijft lang na de geboorte van je kind.
 • Voordeel 3: Wetende dat dit zwangerschapskussen in Italië is gemaakt, kun je rekenen op Europese normen van productiekwaliteit. De hoes is bovendien gemaakt van 100% katoen, wat zachte en ademende eigenschappen heeft, ideaal voor zowel moeder als baby.
 • Voordeel 4: Het kussen van Dilamababy is ook uiterst praktisch. Met wat eenvoudige handelingen kun je het zwangerschapskussen omvormen naar een knus babynestje waarin jouw kleintje veilig kan rusten.
 • Voordeel 5: De veelzijdigheid van dit kussen stopt hier niet. Het kan ook gebruikt worden als body pillow om verschillende behoeften te ondersteunen. Of je het nu nodig hebt voor het voeden, als ondersteuning tijdens de slaap, of als veilige plek voor je baby, dit kussen past zich aan aan jouw behoeften.
 • Nadeel 1: Hoewel het voedingskussen een 100% katoenen hoes heeft, wordt er niet gesproken over de vulling van het kussen zelf. Mogelijk is deze niet van natuurlijke of allergievrije materialen, wat ongemakken kan veroorzaken bij personen met gevoeligheid voor synthetische materialen.
 • Nadeel 2: Het kussen claimt praktisch en multifunctioneel te zijn, echter wordt niet gespecificeerd hoe gemakkelijk het is om deze functies te veranderen. Hierdoor kan het misschien meer tijd en moeite kosten dan aanvankelijk gedacht om het kussen aan te passen aan je behoeften.
 • Nadeel 3: Het merk benadrukt dat het kussen ‘made in Italy’ is, wat een indicatie kan zijn voor hoge kwaliteit. Echter, dit betekent mogelijk ook dat als je problemen ondervindt met het product, je kan worden doorverwezen naar een buitenlandse klantenservice, wat communicatieproblemen kan opleveren.
 • Nadeel 4: Bij het vermelden van de veelzijdigheid in het gebruik van het kussen, wordt er geen indicatie gegeven over hoe comfortabel het is in elk van deze functies. Er is een mogelijkheid dat het kussen in sommige vormen minder comfort biedt dan in anderen.
 • Nadeel 5: Ten slotte is er geen informatie over de wasinstructies voor dit kussen. Voedingskussens worden frequent gebruikt en moeten regelmatig worden gereinigd, maar als het kussen niet gemakkelijk te wassen is, kan dit een groot nadeel vormen voor potentiële kopers.

Onze favoriet #5

Amilian Voedingskussen

Amilian Voedingskussen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Amilian Voedingskussen is een veelzijdig en multifunctioneel product, ideaal voor zowel zwangere vrouwen als nieuwe moeders. Dit kussen biedt optimale ondersteuning tijdens het slapen dankzij een cover van 100% katoen die je gemakkelijk kunt afnemen door een ritssluiting. Het dient ook als een comfortabele zijslaapkussen en een rug- en hoofdsteun voor het lezen of tv kijken. Daarnaast is het bruikbaar voor baby’s, waarmee het juiste positionering tijdens het voeden mogelijk maakt. De vulling is van 100% polyester dat zacht, vormvast, en geluidsarm is – perfect voor een rustige nacht. Het ontwerp bevat ook bandjes aan de uiteinden die je kunt sluiten voor extra ondersteuning. De afmetingen van het kussen zijn ongeveer 170cm x 65cm, terwijl de hoes wasbaar is op 30°C. Het is goed om te weten dat de vulling uit polyester bestaat, en dus is dit eerder een slaapkussen dan een traditioneel voedingskussen met microparels.

 • Voordeel 1: Het Amilian voedingskussen is multifunctioneel. Het kan tijdens de zwangerschap als een ondersteunend slaapkussen dienen, kan ook als ondersteuning dienen wanneer je borstvoeding geeft, of zelfs gebruikt worden als een comfortabel ruggesteun voor tv kijken of lezen.
 • Voordeel 2: Gemak bij het onderhoud. Het heeft een 100% katoenen overtrek die wasbaar is. Plus, de overtrek is gemakkelijk te verwijderen met een ritssluiting, zodat je de hoes snel en gemakkelijk kunt wassen.
 • Voordeel 3: Het design van de ritssluiting is doordacht en bevindt zich aan de buitenste buiging, zodat er tijdens het slapen of borstvoeding geen ongemak is.
 • Voordeel 4: Comfort is een prioriteit bij dit Amilian kussen. Het is gevuld met 100% polyester, waardoor het zacht en vormvast is. Dit zorgt ervoor dat het kussen zich mooi aan jouw lichaam aanpast zonder enig ritselgeluid en biedt ontspanning.
 • Voordeel 5: Tot slot, het Amilian voedingskussen komt met bandjes aan de uiteinden die het mogelijk maken om het kussen te sluiten, zodat het kan dienen als extra steunkussen voor zowel jou als je baby.
 • Nadeel 1: Hoewel de beschrijving vermeldt dat het kussen geschikt is voor meerdere toepassingen zoals ondersteuning tijdens het slapen en borstvoeding, kan het niet zo comfortabel zijn voor alle gebruiksscenario’s. Met andere woorden, het kan dat het kussen niet de nodige ondersteuning biedt voor al deze activiteiten.
 • Nadeel 2: Het product maakt gebruik van een ritssluiting om de hoes te verwijderen, wat mogelijk ongemak kan veroorzaken bij gevoelige huidtypes, vooral wanneer de ritssluiting zich aan de buitenste buiging bevindt.
 • Nadeel 3: Hoewel er vermeld wordt dat de vulling van het kussen zeer geluidsarm is, kan het ontbreken van specifieke geluidsreducerende technologieën, zoals bijvoorbeeld microparels, het algehele comfort verminderen.
 • Nadeel 4: Het kussen is gemaakt van 100% polyester, maar de specifieke kwaliteit van de polyester is niet vermeld. Dit kan variëren in termen van duurzaamheid en comfort, wat betekent dat de levensduur van het kussen mogelijk niet optimaal is.
 • Nadeel 5: De afmetingen van het kussen zijn vrij groot, dus het kan niet gemakkelijk draagbaar zijn en het kan minder geschikt zijn voor kleinere ruimtes of voor het reizen. Bovendien wordt er in de productbeschrijving geen reistas of draagtas genoemd, wat het transport zou kunnen vergemakkelijken.
 • Vergeet niet dat elk product zijn sterke en zwakke punten heeft, het is belangrijk om een product te kiezen dat het beste aansluit bij jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Onze favoriet #6

Niimo Voedingskussen

Niimo Voedingskussen

Waarom we het gekozen hebben

Het Niimo voedingskussen is een effectief hulpmiddel om je baby op comfortabele wijze te voeden en te omarmen. Knuffelzacht en huidvriendelijk, dit kleine voedingskussen ligt aangenaam op je lichaam met een hoes van 100% katoen en een comfortabele polyestervezelvulling. Het is handig, praktisch en kan gemakkelijk met één hand worden omgeslagen, ideaal voor op reis of voor dagelijks gebruik. De afneembare voedingskussenhoes is verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en kleuren, waardoor je opties hebt om je eigen stijl te kiezen. Bovendien is het onderhoudsarm, geschikt voor de wasmachine en de droger, en blijft het zacht, zelfs na meerdere wasbeurten, dankzij de hoge stofkwaliteit en siliconen-polyestervezelvulling.

 • Voordeel 1: Comfort voor zowel moeder als baby. Het Niimo voedingskussen helpt je jouw baby in een zachte omhelzing te brengen tijdens het voeden. Het is ontworpen voor comfort, waarbij de baby aangenaam op het kussen ligt.
 • Voordeel 2: Handig en praktisch in gebruik. Dit kussen is licht en gemakkelijk te hanteren, het kan gemakkelijk met één hand worden omgeslagen terwijl je je baby met de andere vasthoudt. Daarnaast is het ook ideaal om mee te nemen op reis.
 • Voordeel 3: Gepersonaliseerde stijl. De Niimo voedingskussenhoes is afneembaar en verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en kleuren, zodat je deze naar jouw eigen smaak en kinderkamerdecoratie kunt aanpassen.
 • Voordeel 4: Huidvriendelijk en comfortabel. Het Niimo voedingskussen heeft een hoes van 100% katoen, wat zacht is voor de huid. De vulling van polyestervezel is vormvast en comfortabel, waardoor een aangename ervaring wordt gegarandeerd.
 • Voordeel 5: Eenvoudig onderhoud. Het Niimo voedingskussen is onderhoudsarm, het is geschikt voor de wasmachine en droger en blijft zelfs na meerdere wasbeurten zacht dankzij de hoge kwaliteit stoffen en vulling van siliconen-polyestervezels.
 • Nadeel 1: Hoewel het Niimo voedingskussen huidvriendelijk en comfortabel is, kan de 100% katoenen hoes lastig zijn voor mensen met een katoenallergie.
 • Nadeel 2: Ondanks dat het kussen klein en draagbaar is, kan dit juist een beperking zijn want het kan minder ondersteuning bieden dan een groter kussen, wat wellicht minder comfortabel is voor zowel moeder als baby.
 • Nadeel 3: De afneembare hoes is beschikbaar in veel verschillende designs en kleuren en kan apart worden aangeschaft. Dit kan tot extra kosten leiden als je wilt variëren of een reservehoes nodig hebt.
 • Nadeel 4: Het kussen is zowel wasmachine- als drogerbestendig. Hierdoor kan het stof na verloop van tijd sneller slijten, waardoor de duurzaamheid van het kussen mogelijk wordt verminderd.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de polyestervezelvulling vormvast en comfortabel is, kan dit materiaal soms minder ademend zijn, wat kan bijdragen aan oververhitting bij de baby, zeker bij warmer weer.

Onze favoriet #7

As Awesling Voedingskussen

As Awesling Voedingskussen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Voedingskussen van AS AWESLING is het beste zwangerschapskussen dat je comfort en ondersteuning biedt tijdens alle trimesters van je zwangerschap. Het is een volledig verstelbaar lichaamskussen dat verschillende slaaphoudingen mogelijk maakt – je kunt zelfs een gedeelte verwijderen om als kniesteun te gebruiken, of jezelf nestelen in het C-vormige ontwerp om te genieten van de zachte wiegende sensatie. Deze set bevat ook een extra bonus in de vorm van een ergonomisch 45° hoekkussen, perfect om je buik te ondersteunen en de druk op je rugspieren te verminderen tijdens het slapen. Maar het is niet alleen voor zwangere vrouwen – ook mannen en mensen met iedere lichaamsvorm of -grootte kunnen genieten van de omhelzing van dit kussen bij het slapen op hun zij, rug of buik. Daarnaast is het kussen ideaal ter ondersteuning na een operatie, of het nu gaat om een operatie aan de knie, heup, wervelkolom of schouders, door comfortabele opvulling te bieden waar je het nodig hebt.

 • Voordeel 1: Het AS AWESLING voedingskussen ondersteunt je comfort gedurende je gehele zwangerschap. Of je nu in je 1e, 2e of 3e trimester zit, het kussen zorgt voor zachte demping en ondersteuning, waardoor jij en je baby volledig kunnen ontspannen.
 • Voordeel 2: Het kussen biedt je meerdere slaaphoudingen dankzij de volledig verstelbare structuur. Je kan de zijkant verwijderen en als kniesteun gebruiken, of je kunt je lichaam wiegen in het C-vormige kussen. Dit maakt het geschikt voor verschillende slaapvoorkeuren.
 • Voordeel 3: De set bevat een bonuskussen van 45°, dat perfect is om je buik te ondersteunen. Dit vermindert de belasting van je rugspieren tijdens het slapen, een belangrijk aspect tijdens de zwangerschapsperiode om comfortabel en rustig te kunnen slapen.
 • Voordeel 4: Het gebrek aan genderuitsluiting is een groot voordeel. Het kussen is ontworpen om comfort te bieden aan alle volwassenen, ongeacht leeftijd of geslacht. Of je nu op je zij, rug of buik slaapt, het kussen kan je hele lichaam omarmen en ondersteunen.
 • Voordeel 5: Als je onlangs een operatie hebt ondergaan, staat dit kussen voor je klaar om je te helpen bij je herstel. Of het nu gaat om een knie- of heupvervanging, een operatie aan je wervelkolom of schouders, het kussen kan de noodzakelijke ondersteuning en demping bieden waar je die het meest nodig hebt.
 • Nadeel 1: Het product wordt niet specifiek beschreven voor mensen met een groter postuur of lengte, hierdoor kun je misschien niet helemaal de ondersteuning vinden die je zoekt, vooral als je langer bent.

  Nadeel 2: Het proces van het verwijderen van de zijkant om het kussen te gebruiken als kniesteun, en het dan weer terugplaatsen, kan wat moeizaam zijn en moeilijk te beheren, vooral als je al ongemak ervaart door zwangerschap of herstel van een operatie.

 • Nadeel 3: Hoewel er melding wordt gemaakt van een “multi-positie” kussen, worden de soorten positionering of houdingen die kunnen worden bereikt niet specifiek uiteengezet. Dit kan voor verwarring zorgen over hoe veelzijdig het kussen echt is.
 • Nadeel 4: Het ‘bonus’ kussen dat in de set wordt meegeleverd, is specifiek ontworpen om een bolle buik te ondersteunen, wat inhoudt dat het mogelijk niet erg nuttig is als je het kussen om andere redenen wilt gebruiken, zoals na een operatie of om gewoon comfortabel te slapen.
 • Nadeel 5: Hoewel er wordt gesuggereerd dat het kussen gebruikt kan worden om te herstellen van verschillende soorten operaties, worden er geen verdere details gegeven over hoe het kussen moet worden gebruikt na de operatie of hoe het kan helpen bij specifieke herstelprocessen. Je kunt dus mogelijk moeite hebben om te begrijpen hoe het kussen in deze situaties kan helpen.

Onze favoriet #8

Lumaland Voedingskussen

Lumaland Voedingskussen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Lumaland Voedingskussen is een uiterst comfortabel en multifunctioneel product dat perfect is voor zwangere vrouwen alsook voor nieuwe moeders. Dit zachte kussen zorgt voor een rustige en ongestoorde slaap, zelfs met een babybuik. Het dient niet alleen als slaapsteun, maar ook als ideaal hulpmiddel bij het borstvoeding geven, als knuffelkussen voor je baby of als bescherming in het kinderbedje. Het is zelfs geschikt voor niet-zwangere zijslapers en mensen met allergieën. Met een XXL-afmeting en een vulling van rekbaar, ademend en allergievriendelijk polyethyleen, past het kussen zich snel aan zijn oorspronkelijke vorm aan zonder volume te verliezen. Het onderhoudsvriendelijke, hoogwaardig afgewerkte katoenen hoes is wasbaar tot 60 °C en kan dankzij de ritssluiting gemakkelijk van de vulling worden gescheiden. Kortom, dit voedingskussen is een must-have voor jou en je baby.

 • Voordeel 1: Het Lumaland voedingskussen biedt comfort en ondersteuning: Of je nu zwanger bent en de perfecte slaaphouding probeert te vinden of borstvoeding geeft aan je pasgeboren baby, dit zachte en comfortabele kussen garandeert ongestoorde rust en stabiliteit.
 • Voordeel 2: Het kussen is multifunctioneel: Naast het gebruik tijdens de zwangerschap en het borstvoeren, kun je dit kussen ook gebruiken als een knuffelkussen voor je baby, een zachte zitsteun of zelfs een bescherming in het kinderbedje.
 • Voordeel 3: Het is ook een zijslaperkussen: Voor degenen die niet zwanger zijn maar genieten van slapen aan de zijkant, kan dit kussen een perfecte ondersteuning bieden voor een comfortabele en rustige slaap. Plus, het is ook geschikt voor mensen met allergieën.
 • Voordeel 4: Het kussen heeft een aanzienlijke XXL lengte en duurzaam volume: Het kussen heeft royale afmetingen van 190 cm x 150 cm x 37 cm x 20 cm. Daarnaast is de vulling van het kussen milieuvriendelijk, rekbaar, ademend en allergievriendelijk polyethyleen, dat een lange levensduur garandeert zonder aan volume in te boeten.
 • Voordeel 5: Het kussen is van hoge kwaliteit en onderhoudsvriendelijk: Dit Lumaland voedingskussen is onderhoudsarm en hoogwaardig afgewerkt. Bovendien is de katoenen hoes wasbaar in de machine tot 60 °C en kan gemakkelijk worden gescheiden van de vulling met behulp van een ritssluiting – een must-have voor alle moeders en baby’s.
 • nadeel 1: Het kussen wordt vacuüm verpakt en moet worden opgeschud om de optimale vorm te bereiken. Dit kan een extra stap zijn die je als consument moet nemen en mogelijk niet het onmiddellijke comfort bieden dat je verwacht bij aankomst.
 • nadeel 2: Het kussen heeft een zeer grote maat, wat fijn kan zijn voor comfort, maar het maakt het kussen mogelijk te groot voor kleinere bedden en opbergruimtes.
 • nadeel 3: Hoewel de hoes wasbaar is, kan het feit dat je de hoes van de vulling moet scheiden om deze te wassen, tijdrovend en lastig zijn.
 • nadeel 4: Het product wordt beschreven als ideaal voor aanstaande moeders en zij die dat al zijn, wat betekent dat mannen of anderen die op zoek zijn naar slaapcomfort door dit mogelijk niet het product voor hen is.
 • nadeel 5: Ondanks dat wordt vermeld dat het kussen geschikt is voor mensen met allergieën, wordt niet duidelijk aangegeven welke specifieke allergieën het betreft. Mensen met een allergie voor bijvoorbeeld katoen of polyethyleen kunnen nog steeds een reactie hebben, daar het vulling uit polyethyleen bestaat en de hoes uit katoen.

Onze favoriet #9

Niimo Voedingskussen

Niimo Voedingskussen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Niimo Voedingskussen is een handig en comfortabel hulpmiddel voor zowel borstvoeding als de eerste stapjes van je baby. Het ligt fijn op het lichaam waardoor je baby er zeer aangenaam op kan liggen tijdens het voeden. Verkrijgbaar in verschillende designs, komt het met een afneembare katoenen kussensloop die apart aangeschaft kan worden. Het kussen kan ook helpen bij het ondersteunen van de balans van je baby bij de eerste stapjes. Het bestaat uit een huidvriendelijke 100% katoenen kussensloop met een verborgen ritssluiting, en de vulling is gemaakt van vormvaste en stevige polyestervezels. Onderhoud is gemakkelijk omdat het voedingskussen geschikt is voor zowel de wasmachine als droger, en dankzij de hoge kwaliteit stof en siliconen-polyestervezelvulling, blijft het zacht zelfs na meerdere wasbeurten.

 • Voordeel 1: Het Niimo voedingskussen biedt effectieve ondersteuning bij borstvoeding. Het ligt aangenaam op het lichaam en zorgt ervoor dat je baby er zeer comfortabel op ligt.
 • Voordeel 2: Dit voedingskussen heeft een afneembare kussensloop van katoen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om het design te veranderen, aangezien de slopen in verschillende designs verkrijgbaar zijn.
 • Voordeel 3: Het Niimo voedingskussen is enorm veelzijdig. Naast het ondersteunen van de borstvoeding, kan het kussen helpen bij het evenwicht van je kind tijdens de eerste stapjes.
 • Voordeel 4: Het kussen is gemaakt van hoogwaardige materialen. De huidvriendelijke kussenhoes is gemaakt van 100% katoen en heeft een verborgen ritssluiting. Daarnaast is de vulling gemaakt van stevige en vormvaste polyestervezels.
 • Voordeel 5: Dit voedingskussen is onderhoudsvriendelijk. Het is geschikt voor de wasmachine en droger en blijft, dankzij de hoge stofkwaliteit en de vulling van siliconen-polyestervezels, zacht zelfs na meerdere wasbeurten.
 • Nadeel 1: Hoewel de beschrijving aangeeft dat de Niimo voedingskussen veelzijdig en comfortabel is, ontbreekt er informatie over de grootte. Dit betekent dat het mogelijk te groot of klein kan zijn, afhankelijk van de individuele behoeften van de moeder of het kind.
 • Nadeel 2: De beschrijving vermeldt dat er afneembare kussenslopen in verschillende ontwerpen zijn die apart kunnen worden aangeschaft. Dit suggereert dat je mogelijk meer moet uitgeven om verschillende slopen te krijgen als je wilt wisselen tussen verschillende ontwerpen.
 • Nadeel 3: De beschrijving legt de nadruk op het gebruik van het voedingskussen voor borstvoeding en het leren lopen door de baby, maar er wordt niet vermeld hoe het kussen kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Daarom kan het kussen mogelijk niet voldoende ondersteuning bieden in de prenatale fase.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt dat de kussensloop wasmachine- en drogerbestendig is, maar verstrekt geen informatie over het schoonmaken van de polyestervezelvulling. Dit betekent dat het schoonmaken misschien meer tijd en moeite kost dan je zou verwachten.
 • Nadeel 5: Het is vermeld dat het voedingskussen een “vormvaste en stevige” polyestervezelvulling heeft. Maar deze vormvastheid kan ongemak veroorzaken als je meer zachtheid en flexibiliteit zoekt om aan je comfortbehoeften te voldoen.

Onze favoriet #10

Sei Design Voedingskussen

Sei Design Voedingskussen

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Sei Design Voedingskussen is een uitstekende slaaphulp, speciaal ontworpen voor zowel borstvoeding als een zij-slaapkussen tijdens je zwangerschap. Het verbetert je slaapcomfort door de rugspieren te ontspannen en pijn in rug, schouders en benen te verlichten. Het kussen is gevuld met geruisloze softball vulling die licht is, vocht reguleert, niet ritselt en snel droogt, wat zorgt voor een aangenaam en soepel gevoel. Het kussen heeft een duurzame, superzachte katoenen hoes – gemaakt van hoogwaardig materiaal dat stevig, huidvriendelijk en wasbaar is zonder kwaliteitsverlies. De hoes en het kussen kunnen beide gemakkelijk worden gewassen en zijn drogerbestendig, wat een gemakkelijke en hygiënische verzorging van het product garandeert. Het is getest op schadelijke stoffen volgens de hoogste Oeko-Tex Standard 100 van productklasse 1 en is geschikt voor mensen met allergieën. Bovendien wordt het product gemaakt in Europa, wat bijdraagt aan de premium kwaliteit.

 • Voordeel 1: Verbetering van het slaapcomfort. Het Sei Design voedingskussen is niet alleen ideaal voor borstvoeding, maar het fungeert ook als een zijslaapkussen tijdens de zwangerschap en ontspant je rugspieren. Het biedt verlichting van rug- en schouderpijn en geeft ondersteuning aan je benen.
 • Voordeel 2: Hoogkwalitatieve Softball vulling. Dit voedingskussen is gevuld met gesiliconiseerde polyestervezels die bijdragen aan de lichtheid van het kussen en vocht reguleren. Daarnaast ritselt het kussen niet en droogt het snel. Het zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling wat bijdraagt aan een knuffelig en soepel gevoel wanneer je het gebruikt.
 • Voordeel 3: Hoogwaardige stoffen. Het Sei Design voedingskussen is gemaakt van premium kwaliteit duurzame stoffen met een superzachte katoenen hoes. Deze hoes is huidvriendelijk, gemakkelijk te wassen, en behoudt zelfs na het wassen zijn kwaliteit. Het is ook geschikt voor mensen met allergieën.
 • Voordeel 4: Hygiënisch en wasbaar. Zowel het binnenkussen inclusief de vulling als de afneembare hoes kan je gemakkelijk wassen in de wasmachine. Bovendien zijn het volledige kussen en de hoes droogtrommelbestendig, waardoor het onderhoud erg gemakkelijk is.
 • Voordeel 5: Getest op schadelijke stoffen. Het voedingskussen is getest volgens de hoogste Oeko-Tex Standard 100 van productklasse 1, wat betekent dat het vrij is van schadelijke stoffen. Hierdoor is het niet alleen veilig voor jou, maar ook voor je baby.
 • Hoewel de productomschrijving van het Sei Design-voedingskussen veel voordelen benadrukt, zijn er ook enkele potentiële nadelen die je zou kunnen ervaren op basis van de verstrekte informatie:
 • Nadeel 1: De afmetingen van het kussen, 170x30cm, kunnen te groot zijn voor sommige mensen of bedden. Dit kan ongemakkelijk zijn voor het gebruik of opbergen van het kussen, vooral in kleinere ruimtes.
 • Nadeel 2: Hoewel de kussenvulling gemaakt is van gesiliconiseerde polyestervezel voor een zacht en soepel gevoel, kan deze je niet dezelfde steun geven als een stevigere vulling. Sommige gebruikers geven de voorkeur aan een harder kussen voor betere ondersteuning bij het voeden of slapen.
 • Nadeel 3: De hoes van het kussen is gemaakt van katoen. Hoewel dit materiaal huidvriendelijk en duurzaam is, kan het in bepaalde klimaten of seizoenen te warm aanvoelen en de slaapcomfort verstoren.
 • Nadeel 4: Hoewel het kussen hygiënisch en wasbaar is, kunnen de hoge aanbevolen wastemperaturen (60° voor het binnenkussen en 40° voor de afneembare hoes) leiden tot hogere energiekosten.
 • Nadeel 5: Hoewel aangegeven is dat het kussen geschikt is voor de droger, kan dit leiden tot een verminderde levensduur van zowel het kussen als de hoes. Regelmatig drogen in de machine kan tot slijtage leiden, wat de duurzaamheid van het product in de loop van de tijd kan beïnvloeden.

Na zorgvuldig onderzoek en analyse van de tien beste voedingskussens op de markt, kunnen we concluderen dat een goed voedingskussen veel kan bijdragen aan jouw comfort en dat van je baby. Jouw keuze hangt af van verschillende factoren zoals grootte, vorm, vulling en persoonlijke voorkeur. Wij raden je aan onze testresultaten zorgvuldig te bekijken en te overwegen welk kussen het beste past bij jouw specifieke behoeften en levensstijl. Vergeet niet dat het uiteindelijke doel is om jouw ervaring met voeden zo aangenaam mogelijk te maken, voor zowel jou als je kleintje.

Inhoudsopgave