a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Actieve Subwoofer: De 10 beste producten in de test

Ontdek de tien beste actieve subwoofers op de markt, getest en beoordeeld in ons nieuwste onderzoek om jou de beste geluidsbeleving te bieden.

Unser Favorit: Mivoc Actieve Subwoofer

Mivoc Actieve Subwoofer
★★★★★

Unser Favorit: Vulkkano Actieve Subwoofer

Vulkkano Actieve Subwoofer
★★★★★

Unser Favorit: Polk Audio Actieve Subwoofer

Polk Audio Actieve Subwoofer
★★★★★

Unser Favorit: Pioneer Actieve Subwoofer

Pioneer Actieve Subwoofer
★★★★★

Unser Favorit: Vulkkano Actieve Subwoofer

Vulkkano Actieve Subwoofer
★★★★★

Unser Favorit: Polk Audio Actieve Subwoofer

Polk Audio Actieve Subwoofer
★★★★★

Unser Favorit: Pioneer Actieve Subwoofer

Pioneer Actieve Subwoofer
★★★★★

Unser Favorit: Edifier Actieve Subwoofer

Edifier Actieve Subwoofer
★★★★★

Unser Favorit: Elac Actieve Subwoofer

Elac Actieve Subwoofer
★★★★★

Unser Favorit: Monacor Actieve Subwoofer

Monacor Actieve Subwoofer
★★★★★

Of je nu een filmfan bent, een muziekliefhebber of een gamer, de juiste subwoofer kan je luisterervaring naar een hoger niveau tillen. Een actieve subwoofer, met zijn ingebouwde versterker, is een essentieel onderdeel van iedere geluidsinstallatie die een diepe basweergave eist. We weten dat de keuze voor het perfecte product geen eenvoudige opgave kan zijn vanwege het brede assortiment. Daarom hebben we het nieuwste onderzoek op dit gebied voor je gedaan. In dit artikel presenteren we jou de 10 beste actieve subwoofers die momenteel op de markt zijn, gebaseerd op kwaliteit, technologie, gebruiksvriendelijkheid en prijs-prestatie verhouding. Zo kun je de keuze maken voor de subwoofer die het beste aan jouw specifieke behoeften voldoet. Lees verder om je perfecte match te vinden.

Een actieve subwoofer is een soort luidspreker die speciaal is ontworpen om zeer lage frequenties in het geluidsspectrum te produceren, zoals de bassen in muziek of filmmuziek. Wat de subwoofer ‘actief’ maakt, is dat hij zijn eigen ingebouwde versterker heeft. Dit betekent dat je hem direct op jouw muziekbron kunt aansluiten zonder dat je een aparte versterker nodig hebt. Dit maakt de setup eenvoudiger en zorgt vaak voor een betere geluidskwaliteit omdat de ingebouwde versterker van de subwoofer is afgestemd op zijn specifieke capaciteiten en behoeften.

Check Uit

Onze favoriet #1

Mivoc Actieve Subwoofer

Mivoc Actieve Subwoofer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De mivoc Hype 10 Active Subwoofer tilt jouw audiobeleving thuis naar een hoger niveau dankzij zijn 25 cm grote woofer, geïntegreerde versterker en basreflexconstructie voor een krachtig en tastbaar geluid. Het apparaat biedt een ultra-diepe baservaring, die levert van de diepste hoorbare frequenties (20 Hz) tot het diepe middenbereik (180 Hz), waardoor je de sensationele trillingen voelt die een volumineus geluid teweegbrengt. Dit apparaat is eenvoudig te bedienen met functies zoals een traploze crossover van 40 Hz tot 180 Hz, volumeregeling en fase-schakelaar. Het eenvoudige en elegante ontwerp zorgt ervoor dat het naadloos in elke ruimte past. Ondanks het compacte formaat (32 x 47,5 x 36 cm en 17 kg) levert de mivoc Hype 10 indrukwekkende prestaties en vormt het een perfecte aanvulling op het mivoc HM5 geluidssysteem.

 • Voordeel 1: De Actieve Subwoofer van mivoc, Hype 10, biedt perfect geluid voor je huis. Met een grote 25 cm (10″) woofer, een geïntegreerde versterker en basreflexconstructie, kun je krachtig en tastbaar geluid ervaren, perfect voor muziek en films.
 • Voordeel 2: De subwoofer zorgt voor een ultra-diepe baservaring. Van de diepste hoorbare frequenties (20 Hz) tot het diepe middenbereik (180 Hz), je kunt die mooie tinteling in de buik voelen die ontstaat door een stevig geluid.
 • Voordeel 3: De Hype 10 heeft tevens alles wat je nodig hebt voor besturing. De crossover is traploos van 40 Hz tot 180 Hz, er is een volumeregelaar (niveau) voor de “Boom”-factor, en een fase-schakelaar voor de afstemming met je dozen.
 • Voordeel 4: Mivoc maakt het gemakkelijk met de Hype 10. Het kan eenvoudig worden geïntegreerd in je huidige setup. Of je nu een pre-out, subwooferuitgang of luidsprekeruitgang van een soundbar, hifi-installatie of AV-ontvanger hebt, de verbinding maken is simpel.
 • Voordeel 5: De Hype 10 beschikt over een modern en onopvallend design. Met een elegante uitstraling kan deze harmonieus in elke omgeving passen. Doordat hij slechts 32 x 47,5 x 36 cm (breedte x hoogte x diepte) groot is en 17 kg weegt, is hij ook nog eens handig in de omgang.
 • Nadeel 1: De Hype 10 subwoofer van Mivoc kan, ondanks zijn ‘ultra-diepe’ baservaring, mogelijk niet voldoen aan de wensen van audiofielen die een subwoofer zoeken die een volledig breed, dynamisch bereik kan bieden. Het geluidsbereik is immers voornamelijk beperkt tot lagere frequenties (20 Hz tot 180 Hz).
 • Nadeel 2: Ondanks de “makkelijke set-up”, kan het voor beginners of technisch minder begaafde personen nog steeds een uitdaging zijn om de subwoofer te installeren en in te stellen. Niet iedereen kan immers de cross-over naadloos instellen tussen 40 Hz en 180 Hz.
 • Nadeel 3: Hoewel het ontwerp wordt beschreven als “modern en onopvallend” en de subtiele afmetingen van 32 x 47,5 x 36 cm (breedte x hoogte x diepte) naar voren komen, kan de Hype 10 subwoofer nog steeds als vrij groot worden ervaren, vooral in kleinere ruimtes.
 • Nadeel 4: Met een gewicht van 17 kg kan de Hype 10 van Mivoc als zwaar worden beschouwd, wat problemen kan opleveren bij het verplaatsen of herpositioneren van de subwoofer.
 • Nadeel 5: De Hype 10 subwoofer van Mivoc is specifiek ontworpen om perfect aan te sluiten bij de mivoc HM5. Dit kan betekenen dat het niet ideaal is voor mengen en matchen met andere merken of modellen van luidsprekers. Het kan ook betekenen dat je in de toekomst meer beperkt bent in je keuzes als je besluit om je geluidssysteem te upgraden.

Onze favoriet #2

Vulkkano Actieve Subwoofer

Vulkkano Actieve Subwoofer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vulkkano SUB6 Actieve Subwoofer is ontworpen om jouw geluidservaring te verbeteren door het toevoegen van krachtige bas aan je versterkte luidsprekers, ideaal voor thuisbioscoop- of muziekbeleving. Deze subwoofer beschikt over een 6.5-inch membraan en biedt aan de achterkant volumeregeling, dieppass-instelling en fase-instelling voor een volledig aanpasbaar geluid aangepast aan de specifieke kenmerken van jouw ruimte. Het beschikt ook over een AUX-uitgang voor het verbinden met andere apparaten. Ondanks zijn krachtige basvermogen, heeft het een compact en elegant ontwerp dat gemakkelijk in elke hoek van je studio of eetkamer past. Let wel, als je dit wilt verbinden met Vulkkano A4 ARC of A5 ARC luidsprekers, heb je een afzonderlijk aan te schaffen coaxkabel nodig. Vertrouw op het feit dat Vulkkano, een Europees merk gevestigd in Spanje, garant staat voor klanttevredenheid en een professionele after-sales service biedt.

 • Voordeel 1: Verhoogt de bas – De Vulkkano actieve subwoofer met zijn grote 6,5 inch membraan verbetert de bas van de versterkte luidsprekers aanzienlijk. Hiermee kun je genieten van geavanceerde bassen, zo sterk en strak dat je ze bijna kunt voelen, waar je de subwoofer ook plaatst.
 • Voordeel 2: Uitgebreide Volumeregeling – Deze subwoofer beschikt over volumeregeling, dieppass-instelling en fase-instelling aan de achterzijde, dit geeft je de mogelijkheid om de subwoofer volledig af te stemmen op de specifieke eisen van je kamer voor een perfect geluid.
 • Voordeel 3: AUX-uitgang – De subwoofer beschikt over een AUX-uitgang waarmee je hem kunt verbinden met andere apparaten, waardoor je audio-ervaring nog rijker wordt.
 • Voordeel 4: Compact design – Met zijn elegante zwarte afwerking en compacte afmetingen past de Vulkkano SUB6 subwoofer gemakkelijk in elke hoek van je studio of eetkamer. Dit betekent dat hij niet alleen geweldig klinkt, maar ook geweldig in je ruimte zal passen.
 • Voordeel 5: Coaxkabel Korting – Hoewel een coaxkabel niet wordt meegeleverd met de subwoofer, wordt er wel een korting van 50% aangeboden op de aanschaf van een coaxkabel (ASIN: B0BSFX4BWB) wanneer je de subwoofer samen met Vulkkano-luidsprekers koopt, wat een extra voordeel is bij het vergroten van je geluidssysteem.
 • Nadeel 1: Geen meegeleverde coaxkabel. Hoewel de Actieve Subwoofer van VULKKANO makkelijk te verbinden is met andere apparaten zoals de VULKKANO A4 ARC of A5 ARC luidsprekers, heb je hiervoor wel een coaxkabel nodig die je apart moet kopen. Dit betekent dat je naast de aanschaf van deze subwoofer nog een extra uitgave moet doen.
 • Nadeel 2: Beperkte plaatsing door het ontwerp. Hoewel het compacte ontwerp van de VULKKANO subwoofer apart kan lijken als een voordeel, kan dit ook een nadeel zijn. Een compact ontwerp betekent vaak dat er concessies zijn gedaan op het gebied van geluidskwaliteit of kracht.
 • Nadeel 3: Mogelijke complexiteit met volumeregeling. De VULKKANO subwoofer heeft een volumeregeling, dieppass-instelling en faseinstelling. Hoewel dit je veel aanpassingsmogelijkheden biedt, kan dit ook complex zijn als je niet zo technisch onderlegd bent of liever een meer plug-and-play ervaring wenst.
 • Nadeel 4: Afhankelijk van de lijm van de bas. De productbeschrijving merkt op dat je kunt genieten van geavanceerde bassen met veel lijm. Echter, de effectiviteit en duurzaamheid van deze lijm kan variëren, wat mogelijk kan leiden tot onconsistenties in de geluidskwaliteit na verloop van tijd.
 • Nadeel 5: Afwerking en uiterlijk. De VULKKANO subwoofer heeft een zwarte afwerking. Hoewel dit voor veel mensen een neutrale en aantrekkelijke optie zou kunnen zijn, kan dit ontwerp beperkend zijn als je een meer unieke of decoratieve uitstraling wenst voor je geluidssysteem.

Onze favoriet #3

Polk Audio Actieve Subwoofer

Polk Audio Actieve Subwoofer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Polk Audio XT12 actieve subwoofer verrijkt je thuisbioscoop- en muzieksysteem met een krachtige, indrukwekkende bas. De grote 12″ woofer, met Dynamic Balance-technologie, wordt aangedreven door een efficiënte 100 watt klasse AB-versterker die diepte en impact toevoegt aan jouw favoriete media. Het kenmerkt zich verder door een robuuste MDF behuizing, versterkt op cruciale punten om ongewenste resonanties te minimaliseren. Met de continu variabele crossover, polariteit en volumeregeling plus diverse aansluitmogelijkheden zoals RCA, LFE en vernikkelde 5-weg luidsprekeraansluitingen, kun je deze subwoofer moeiteloos in je bestaande systeem integreren. De consistentie in klankkleur, dankzij de hoogwaardige Polk-componenten, stelt je in staat om je ideale surround sound- of muzieksysteem te creëren.

 • Voordeel 1: Je krijgt een authentiek basgeluid dankzij de ultracompacte behuizing, wat betekent dat je geen concessies hoeft te doen aan de kwaliteit van het geluid, ongeacht de grootte van je ruimte.
 • Voordeel 2: De krachtige, ruimtebesparende actieve subwoofer met hvt-technologie (150 w) zorgt voor een maximale belastbaarheid van 150 watt, waardoor je een krachtige output krijgt die elk nummer tot leven brengt.
 • Voordeel 3: De nominale belastbaarheid van 50 watt staat garant voor een stabiele werking, zelfs bij langdurig gebruik, waardoor je altijd kunt vertrouwen op het consistente, kwalitatieve geluid dat de Pioneer subwoofer levert.
 • Voordeel 4: De geïntegreerde versterker mosfet-versterker is inbegrepen, wat betekent dat je de beste geluidsweergave krijgt met minder vervorming, voor een betere luisterervaring.
 • Voordeel 5: Ten slotte beschikt deze subwoofer over compacte afmetingen (340 x 60 x 250 mm), waardoor deze makkelijk te plaatsen is zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Zo kun jij genieten van krachtig geluid, ongeacht de grootte van jouw ruimte.
 • Op basis van de informatie die gegeven is in de productbeschrijving, zijn hier vijf mogelijke nadelen van de Pioneer Actieve Subwoofer:
 • Nadeel 1: De ‘nominale belastbaarheid 50 watt’ impliceert dat terwijl de subwoofer maximaal 150 watt kan ondersteunen, deze met slechts 50 watt op normaal niveau kan functioneren. Dit betekent dat het wellicht niet zo krachtig is als je zou verwachten bij normaal gebruik.
 • Nadeel 2: Onder het hoge vermogen, met ‘maximale belastbaarheid 150 watt’, kan de subwoofer mogelijk oververhit raken of schade aan de interne componenten veroorzaken.
 • Nadeel 3: De ‘ultracompacte behuizing’ beschrijving geeft aan dat de subwoofer mogelijk niet in staat is om de rijkste en diepste bastonen te produceren die beschikbaar zijn bij grotere varianten van subwoofers.
 • Nadeel 4: Gezien de afmetingen van de subwoofer, ‘340 x 60 x 250 mm’, kan het apparaat te klein zijn om in sommige ruimtes goed tot zijn recht te komen of mogelijk te groot voor anderen, afhankelijk van waar je van plan bent het te plaatsen.
 • Nadeel 5: De ‘geïntegreerde mosfet-versterker’ kan beperkingen hebben in vergelijking met externe versterkers, waardoor misschien de totale geluidskwaliteit wordt verminderd of de mogelijke aansluitingen worden beperkt.

Onze favoriet #4

Pioneer Actieve Subwoofer

Pioneer Actieve Subwoofer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Pioneer Actieve Subwoofer is een krachtig en ruimtebesparend apparaat dat je voorziet van authentiek basgeluid vanuit een ultracompacte behuizing. Met zijn HVT-technologie levert deze subwoofer een maximaal vermogen van 150 watt en een nominaal vermogen van 50 watt, waarbij een ingebouwde MOSFET-versterker de geluidskwaliteit verbetert. Ondanks zijn kracht, is de subwoofer slank en compact met afmetingen van 340x60x250 mm, waardoor hij makkelijk te plaatsen is in elke ruimte.

 • Voordeel 1: Je krijgt een authentiek basgeluid dankzij de ultracompacte behuizing, wat betekent dat je geen concessies hoeft te doen aan de kwaliteit van het geluid, ongeacht de grootte van je ruimte.
 • Voordeel 2: De krachtige, ruimtebesparende actieve subwoofer met hvt-technologie (150 w) zorgt voor een maximale belastbaarheid van 150 watt, waardoor je een krachtige output krijgt die elk nummer tot leven brengt.
 • Voordeel 3: De nominale belastbaarheid van 50 watt staat garant voor een stabiele werking, zelfs bij langdurig gebruik, waardoor je altijd kunt vertrouwen op het consistente, kwalitatieve geluid dat de Pioneer subwoofer levert.
 • Voordeel 4: De geïntegreerde versterker mosfet-versterker is inbegrepen, wat betekent dat je de beste geluidsweergave krijgt met minder vervorming, voor een betere luisterervaring.
 • Voordeel 5: Ten slotte beschikt deze subwoofer over compacte afmetingen (340 x 60 x 250 mm), waardoor deze makkelijk te plaatsen is zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Zo kun jij genieten van krachtig geluid, ongeacht de grootte van jouw ruimte.
 • Op basis van de informatie die gegeven is in de productbeschrijving, zijn hier vijf mogelijke nadelen van de Pioneer Actieve Subwoofer:
 • Nadeel 1: De ‘nominale belastbaarheid 50 watt’ impliceert dat terwijl de subwoofer maximaal 150 watt kan ondersteunen, deze met slechts 50 watt op normaal niveau kan functioneren. Dit betekent dat het wellicht niet zo krachtig is als je zou verwachten bij normaal gebruik.
 • Nadeel 2: Onder het hoge vermogen, met ‘maximale belastbaarheid 150 watt’, kan de subwoofer mogelijk oververhit raken of schade aan de interne componenten veroorzaken.
 • Nadeel 3: De ‘ultracompacte behuizing’ beschrijving geeft aan dat de subwoofer mogelijk niet in staat is om de rijkste en diepste bastonen te produceren die beschikbaar zijn bij grotere varianten van subwoofers.
 • Nadeel 4: Gezien de afmetingen van de subwoofer, ‘340 x 60 x 250 mm’, kan het apparaat te klein zijn om in sommige ruimtes goed tot zijn recht te komen of mogelijk te groot voor anderen, afhankelijk van waar je van plan bent het te plaatsen.
 • Nadeel 5: De ‘geïntegreerde mosfet-versterker’ kan beperkingen hebben in vergelijking met externe versterkers, waardoor misschien de totale geluidskwaliteit wordt verminderd of de mogelijke aansluitingen worden beperkt.

Onze favoriet #5

Vulkkano Actieve Subwoofer

Vulkkano Actieve Subwoofer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De VULKKANO SUB8 is een actieve subwoofer die je auditieve ervaring naar een hoger niveau tilt. Deze subwoofer beschikt over een krachtig 8-inch membraan, waardoor je kunt rekenen op een diepe en krachtige bas dat je muziek of thuisbioscoop meer effect geeft. Met regelaars voor volume, dieptepass en fase aan de achterkant, kun je het geluid volledig op maat instellen passend bij de akoestiek van je ruimte. Daarnaast heeft hij een AUX-uitgang voor verbinding met andere apparaten. De subwoofer heeft een elegant zwart design en compacte afmetingen, waardoor hij naadloos in elke kamer past. Let op, een coaxkabel voor het verbinden met VULKKANO A4 ARC of A5 ARC speakers is niet inbegrepen in de aankoop. Als Europees merk gevestigd in Spanje, staat VULKKANO garant voor klanttevredenheid en biedt het professionele after-sales ondersteuning.

 • Voordeel 1: Sterke bas – Deze subwoofer heeft een groot 8-inch membraan, waardoor hij een diepe en effectieve bas kan leveren. Dit maakt het ideaal voor je thuisbioscoop of muziekbeleving, waarbij de versterkte luidsprekers perfect worden aangevuld.
 • Voordeel 2: Aanpasbaar geluid – De Vulkkano SUB8 subwoofer biedt uitstekende aanpassingsmogelijkheden dankzij zijn volumeregeling, dieppass-instelling en fase-instelling. Hiermee kun je het geluid volledig afstemmen op de behoeften van de ruimte voor de beste geluidsbeleving.
 • Voordeel 3: Handige aansluitingen – De subwoofer beschikt over een AUX-uitgang waarmee je het gemakkelijk kunt aansluiten op andere apparatuur. Of je nu een telefoon, tablet, computer of ander apparaat wilt aansluiten, de Vulkkano SUB8 maakt het gemakkelijk.
 • Voordeel 4: Elegant design – Met zijn zwarte afwerking en compacte afmetingen is de Vulkkano SUB8 een elegante toevoeging aan elke ruimte. De subwoofer past gemakkelijk in elke hoek van je studio of eetkamer, en past perfect bij de zelfversterkende luidsprekers van Vulkkano.
 • Voordeel 5: Gebruiksvriendelijkheid – Hoewel de Vulkkano SUB8 subwoofer met krachtige en veelzijdige functies komt, is het gebruik ervan vrij eenvoudig. De bedieningselementen zijn gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken, en het apparaat is geschikt voor zowel nieuwe gebruikers als geluidsliefhebbers.
 • Nadeel 1: Hoewel de Vulkkano SUB8 subwoofer beschikt over een krachtige bas, kan de grootte van het 8-inch membraan in sommige gevallen te groot zijn voor kleinere ruimtes, waardoor de geluidskwaliteit kan worden beïnvloed.
 • Nadeel 2: De aanpassingsmogelijkheden, zoals volumeregeling, dieppass-instelling en faseinstelling, vereisen mogelijk technische kennis om deze optimaal te benutten. Als je niet bekend bent met deze instellingen, kan het lastig zijn om de subwoofer naar jouw wensen te configureren.
 • Nadeel 3: De AUX-uitgang wordt vermeld als een functie, maar dit betekent ook dat er extra draden kunnen zijn die moeten worden aangesloten, wat kan leiden tot een warboel van draden in jouw woonruimte.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het ontwerp van deze subwoofer elegant en compact wordt genoemd, kan zijn zwarte afwerking en vormgeving niet passen bij elk interieur. Het is dus belangrijk om te overwegen of dit product bij jouw decor past.
 • Nadeel 5: Het feit dat er geen coaxiale kabel wordt meegeleverd bij de aankoop, betekent dat je deze kabel apart moet aanschaffen om de subwoofer te verbinden met de Vulkkano A4 ARC of A5 ARC speakers. Dit levert een extra stap op die je moet ondernemen voordat je het product volledig kunt gebruiken.

Onze favoriet #6

Polk Audio Actieve Subwoofer

Polk Audio Actieve Subwoofer

Waarom we het gekozen hebben

De Polk Audio HTS SUB 10 is een actieve subwoofer die een krachtige bas levert dankzij zijn Dynamic-Balance-driver, gepatenteerde Power Port technologie en 200-W klasse D versterker. Het sublieme geluid maakt het een perfecte aanvulling voor ieder geluidssysteem, of je nu een 5.1, Dolby Atmos of 2.1 opstelling nastreeft. Het unieke naar beneden stralende Power Port ontwerp zorgt voor een zachte verspreiding van de luchtstroom voor diepere, bredere baswerking, terwijl turbulentie, vervorming en ventilatiegeluiden geminimaliseerd worden. Je profiteert van ingebouwde controles voor volume, dieppassieve en fase (0/180°), en eenvoudige aan/uit configuratie door middel van een stroomschakelaar of DC-besturing. De subwoofer kan moeiteloos verbonden worden via LFE of line-level stereo cinch verbinding, waardoor hij past bij elk thuisbioscoopsysteem (let op, kabels zijn niet inbegrepen).

 • Voordeel 1: Met zijn Dynamic-Balance-driver, gepatenteerde Power Port technologie en 200-W klasse D versterker levert de Polk Audio HTS SUB 10 een extreem sterke bas. Dit betekent dat je kunt genieten van ruimtevullende lage tonen die zowel krachtig als duidelijk zijn.
 • Voordeel 2: De subwoofer is universeel compatibel met verschillende geluidssystemen, of je nu van plan bent een 5.1 Sound System, een Dolby Atmos surround systeem of een 2.1 geluidssysteem op te zetten. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor je thuisbioscoop behoeften.
 • Voordeel 3: Het naar beneden stralende Power Port ontwerp zorgt voor een diepe, brede basrespons en minimaliseert tegelijkertijd turbulentie, vervorming en ventilatiegeluiden. Dit zorgt voor een geweldig geluid vol details en zonder ongewenste bijgeluiden.
 • Voordeel 4: De ingebouwde controle voor volume, dieppassieve en fase (0/180°) zorgt voor optimale basweergave. Daarnaast biedt de stroomschakelaar de mogelijkheid om de installatie met de subwoofer gemakkelijk aan en uit te schakelen, wat het gebruik ervan nog handiger maakt.
 • Voordeel 5: Tenslotte, de Polk Audio subwoofer kan worden aangesloten via LFE (ongefilterd/laagpassief uitgeschakeld) of lijnpegniveau stereocinchaansluiting. Dit betekent dat de subwoofer past bij elk thuisbioscoopsysteem en dat er verschillende aansluitmogelijkheden zijn, wat je flexibiliteit en eenvoudigere installatie mogelijkheden biedt. Let op, de vereiste kabels zijn niet inbegrepen.
 • Nadeel 1: Hoewel de Polk Audio Actieve Subwoofer beschikt over een naar beneden stralend Power Port ontwerp dat de luchtstroom van de luidspreker zacht in de gehoorruimte overbrengt, kan dit betekenen dat de subwoofer niet optimaal presteert op dikkere vloerbedekkingen of tapijten waar de luchtstroom mogelijk beperkt kan worden.
 • Nadeel 2: De Actieve Subwoofer van Polk Audio wordt geleverd zonder connecting kabels. Je zult dus zelf de benodigde LFE of line-pegel-stereo-cinch-kabels moeten aanschaffen, wat extra gedoe en kosten met zich mee kan brengen.
 • Nadeel 3: De bediening van de subwoofer gebeurt door middel van ingebouwde controle voor volume, dieppassieve en fase. Dit kan mogelijk beperkend zijn voor gebruikers die gedetailleerdere controle of afstandsbedieningsfunctionaliteit prefereren.
 • Nadeel 4: Het activatiesysteem van de subwoofer is alleen via de stroomschakelaar via auto aan/uit of DC-besturing (activering bij 12 V). Dit kan beperkend zijn voor degenen die liever ander methoden van activering gebruiken, zoals via een afstandsbediening of smartphone-app.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de subwoofer past bij elk thuisbioscoopsysteem, kan de sterke bas van de Polk Audio Actieve Subwoofer mogelijk overweldigend zijn in kleinere ruimtes of voor gebruikers die een subtiele baslijn prefereren.

Onze favoriet #7

Pioneer Actieve Subwoofer

Pioneer Actieve Subwoofer

Waarom we het gekozen hebben

De Actieve Subwoofer van Pioneer is een hoogwaardig auto-audiocomponent dat een ingebouwde eindversterker bevat. Het pakket bevat niet alleen de subwoofer zelf, maar ook de aansluitkabel voor stroom en signaalingang, waardoor de installatie meteen na levering kan beginnen. Bovendien is bevestigingsmateriaal ook inbegrepen, maakt de installatie een stuk eenvoudiger. Let wel, een basafstandsbediening is niet bij de levering inbegrepen. Deze subwoofer is perfect als je je auto-audiosysteem wilt verbeteren en een voller, rijker geluid wilt ervaren.

 • Voordeel 1: De Pioneer actieve subwoofer komt met een ingebouwde eindversterker. Dit betekent dat je niet een aparte versterker hoeft aan te schaffen, waardoor de installatie een stuk eenvoudiger wordt.
 • Voordeel 2: De subwoofer wordt geleverd met alle benodigde aansluitkabels voor stroom en signaalingang. Dit betekent dat je geen extra accessoires nodig hebt om de subwoofer in gebruik te nemen en je kunt direct beginnen met de installatie.
 • Voordeel 3: Bevestigingsmateriaal is al inbegrepen in de levering. Dat maakt installatieproces veel gemakkelijker en sneller, omdat je alles wat je nodig hebt al bij de hand hebt.
 • Voordeel 4: Het Pioneer merk is bekend om zijn kwaliteit en performance. Het kopen van een product van een gerespecteerde fabrikant zoals Pioneer geeft je de zekerheid van de hoge geluidskwaliteit en duurzaamheid.
 • Voordeel 5: Hoewel de basafstandsbediening niet is inbegrepen, is het belangrijk om te weten dat de meeste Pioneer subwoofers wel deze optie ondersteunen. Dit betekent dat je, als je dat wenst, altijd nog een afstandsbediening kunt aanschaffen om de bas op afstand te bedienen.
 • Nadeel 1: In de gegeven productbeschrijving wordt aangegeven dat er geen basafstandsbediening is inbegrepen bij de aankoop van deze Pioneer actieve subwoofer. Dit nadeel betekent dat je mogelijk een afzonderlijke afstandsbediening moet aanschaffen om volledig gebruik te kunnen maken van de functies van de subwoofer.
 • Nadeel 2: Hoewel de aansluitkabel voor stroom en signaalinvoer meegeleverd wordt, wordt er geen melding gemaakt of andere benodigde kabels zoals RCA-kabels in het pakket zitten. Dit kan je extra kosten en moeite opleveren.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving geeft aan dat de subwoofer wordt geleverd met bevestigingsmateriaal, maar het is onduidelijk of er instructies voor installatie aanwezig zijn. Dit kan problemen opleveren als je het apparaat zelf wilt installeren en je bent geen ervaren installateur.
 • Nadeel 4: Er wordt in de productomschrijving geen melding gemaakt van de geluidskwaliteit of het vermogen van de actieve subwoofer. Dit is een potentieel nadeel omdat je niet zeker weet of het apparaat aan jouw muzikale verwachtingen zal voldoen.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt dat deze subwoofer specifiek voor auto’s is ontworpen. Als je een dergelijke subwoofer voor een ander gebruik, zoals een thuisbioscoop, wilt hebben, is dit misschien niet de juiste keuze. Het is mogelijk dat het niet compatibel is met jouw bestaande apparatuur of dat het de ruimte niet correct vult met geluid.

Onze favoriet #8

Edifier Actieve Subwoofer

Edifier Actieve Subwoofer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Actieve Subwoofer van Edifier is een krachtige toevoeging aan je thuisgeluidssysteem, ontworpen om diepe en robuuste lage tonen te leveren. Met afmetingen van 35.31 L x 37.34 B x 42 H cm past deze stevig opgebouwde subwoofer gemakkelijk in de meeste ruimtes. Het is elektrisch aangedreven en aangesloten via een kabel, wat betekent dat je altijd een consistent en betrouwbaar geluid krijgt zonder je zorgen te hoeven maken over het vervangen van batterijen.

 • Op basis van de gegeven productbeschrijving, hier zijn de voordelen van de Actieve Subwoofer merk Edifier:
 • Voordeel 1: Het heeft compacte afmetingen. Met afmetingen van 35.31 L x 37.34 B x 42 H cm, past deze subwoofer gemakkelijk in bijna elke kamer zonder veel ruimte in te nemen.
 • Voordeel 2: Het pakket van de subwoofer is goed beschermd. De verpakking, gezien de genoemde afmetingen, biedt voldoende bescherming voor het product tijdens het transport, vermindert de kans op schade en zorgt ervoor dat het product in uitstekende staat bij je aankomt.
 • Voordeel 3: De subwoofer is actief. Dit betekent dat het een ingebouwde versterker heeft, zodat je deze niet apart hoeft aan te schaffen. Zo bespaar je ook ruimte in jouw kamer.
 • Voordeel 4: Het heeft een elektrische kabel voor voeding. De inclusie van een elektrische kabel betekent dat je geen extra kabels hoeft te kopen of je zorgen hoeft te maken over het vinden van de juiste kabel. Het is klaar om te worden aangesloten en gebruikt zodra het bij jouw thuis is.
 • Voordeel 5: Het is een product van het merk Edifier. Dit merk staat bekend om de productie van high-end, kwalitatieve audioapparatuur. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en een betrouwbare productervaring.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving kan ik geen nadelen noemen. De beschrijving geeft model-specifieke informatie zoals ‘Afmetingen pakket: 35.31 L x 37.34 B x 42 H cm’ en ‘Voeding: Elektrische kabel’. Deze informatie suggereert niet direct mogelijke nadelen. Voor nadelen, zou het nuttig zijn om meer gedetailleerde informatie over het product te hebben, zoals geluidskwaliteit, gebruikersinterface, duurzaamheid, extra functies enzovoort. Als je me die details geeft, kan ik je een meer substantiële beoordeling geven.

Onze favoriet #9

Elac Actieve Subwoofer

Elac Actieve Subwoofer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ELAC actieve subwoofer is een superieure keuze als je op zoek bent naar krachtige en merkbare basweergave voor je thuisbioscoop en surround systemen. Dankzij zijn 100 W sterke eindversterker en 10-inch chassis brengt deze luidspreker muziek en filmgeluiden tot leven op een manier die je normaal alleen bij live demonstraties ervaart. Met technische specificaties zoals een piekvermogen van 200 watt RMS, een frequentiebereik van 35 – 150 Hz, en een overgangsfrequentie van 50-150 Hz, levert deze subwoofer technisch indrukwekkende prestaties. Daarnaast is hij door zijn compacte formaat makkelijk te plaatsen in vrijwel elke ruimte. Met ELAC’s compromisloze kwaliteit, geavanceerde technologieën, en onderscheidend geluid, krijg je waar voor je geld.

 • Voordeel 1: De Actieve Subwoofer van ELAC is een hoogwaardige keuze voor degenen die op zoek zijn naar verbeterd geluid voor hun thuisbioscoop en surround-systeem. Dankzij de krachtige en merkbare bas kan je intenser genieten van je favoriete muziek of film.
 • Voordeel 2: De subwoofer is uitgerust met een 100 W sterke eindversterker en een 10 inch chassis. Dit alles zorgt voor een levendig geluid dat je normaal gesproken alleen ervaart bij een live demo.
 • Voordeel 3: Bij de technische aspecten van deze subwoofer is rekening gehouden met elk detail. Met een piekvermogen van 200 watt RMS en een frequentiebereik van 35 – 150 Hz, zorgt deze subwoofer voor een optimale geluidsweergave.
 • Voordeel 4: De compacte vormgeving van deze basbox met versterker maakt het mogelijk om het apparaat bijna overal te plaatsen. Of je nu een kleine of grote ruimte hebt, de ELAC subwoofer past erin.
 • Voordeel 5: De ELAC subwoofer maakt gebruik van geavanceerde technologieën en biedt compromisloze kwaliteit. Als liefhebber van uitstekend design en onderscheidend geluid zal je deze subwoofer absoluut waarderen.
 • nadeel 1: Hoewel de subwoofer wordt geprezen om zijn hoge kwaliteit, kan de piekvermogen van 200 watt RMS onvoldoende zijn voor wie het absoluut krachtigste basgeluid wil.
 • nadeel 2: De geluidsweergave van de subwoofer kan je het gevoel geven van een live concert, maar dit intense geluidsniveau kan mogelijk storend zijn voor anderen in huis of voor je buren.
 • nadeel 3: De technische specificaties geven aan dat de frequentiebereik van deze subwoofer van 35 – 150 Hz is. Dit is misschien niet breed genoeg voor sommige audiofielen die op zoek zijn naar een ruimere dekking van lage frequenties.
 • nadeel 4: Ondanks het feit dat het ontwerp compact is en plaatsing in vrijwel elke ruimte mogelijk maakt, kan de grootte nog steeds te groot zijn voor kleinere kamers of huizen met beperkte ruimte.
 • nadeel 5: Hoewel ELAC zichzelf als zeer kwalitatief en onderscheidend positioneert, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat het merk of dit specifieke product zal voldoen aan jouw persoonlijke voorkeuren of verwachtingen op het gebied van geluid en ontwerp.

Onze favoriet #10

Monacor Actieve Subwoofer

Monacor Actieve Subwoofer

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Actieve Subwoofer van Monacor is een krachtige versterkermodule die in een subwoofer luidsprekerbox geïnstalleerd wordt. Deze module is perfect als je op zoek bent naar een indrukwekkende basrespons voor je bestaande luidsprekersysteem. Hij is voorzien van een low-pass filter met een instelbare cut-off frequentie tussen 40 en 200 Hz en een fasecorrectie regelaar die samenwerkt met andere luidsprekers. En wees niet bang voor schade aan je luidsprekers – de ingebouwde niveaubegrenzer zorgt ervoor dat ze beschermd blijven.

 • voordeel 1: De Monacor actieve subwoofer is perfect voor installatie in een subwoofer luidsprekerbox. Dit maakt het de ideale keuze als je op zoek bent naar een laagfrequente toevoeging aan je huidige luidsprekersysteem.
 • voordeel 2: Het zorgt voor een overtuigende basrespons. Je muziek zal klinken als nooit tevoren, met diepere en vollere bas-tonen die elke beat tot leven brengen.
 • voordeel 3: Deze actieve module is uitgerust met een low-pass filter met een instelbare cut-off frequentie tussen 40 en 200 Hz. Dit betekent dat je de controle hebt om het exacte geluid te creëren wat je wilt, door de hoeveelheid lage frequentie geluiden die worde doorgegeven te bepalen.
 • voordeel 4: De bediening voor fasecorrectie stelt je in staat om de subwoofer perfect te synchroniseren met je andere luidsprekers. Dit zorgt voor een uitgebalanceerd en harmonieus geluid, waarbij elke luidspreker samenwerkt om een optimaal luistergenot te bieden.
 • voordeel 5: De inbegrepen niveau-begrenzer beschermt je luidsprekers tegen mogelijke schade. Je kunt dus genieten van je favoriete nummers op hoog volume, zonder je zorgen te hoeven maken over het welzijn van je uitrusting.
 • Nadeel 1: Hoewel de Monacor versterkermodule bedoeld is om een overtuigende basrespons toe te voegen aan bestaande luidsprekersystemen, kan de extra power belastend zijn voor het totale systeem. Het kan voor bestaande luidsprekers moeilijk zijn om het vermogen van de extra bass aan te kunnen, wat de tijd van hun efficiënte werking kan verkorten.
 • Nadeel 2: De actieve subwoofer heeft een instelbare cut-off frequentie tussen 40 en 200 Hz. Hoewel dit een goede reeks is, missen gebruikers die een diepere basweergave willen de mogelijkheid om verder te gaan dan 200 Hz.
 • Nadeel 3: De versterkermodule is uitgerust met een niveaubegrenzer om de luidsprekers te beschermen. Dit beperkt het totale geluidsniveau dat de luidspreker kan uitstoten, waardoor de prestaties kunnen worden beperkt als een hogere volume nodig is.
 • Nadeel 4: De Monacor actieve subwoofer beschikt over een fasecorrectie functie om in samenhang met andere luidsprekers te werken. Dit betekent dat om de beste prestaties uit deze subwoofer te halen, je wellicht moet experimenteren met de fase-instellingen. Dit kan lastig zijn voor gebruikers die niet zo technisch zijn.
 • Nadeel 5: De versterkermodule is ontworpen voor installatie in een subwoofer luidsprekerbox. Dit betekent dat er extra werk nodig is om deze op te zetten en te installeren. Het kan ook problemen opleveren met compatibiliteit, afhankelijk van de specifieke subwoofer box waarin je van plan bent de module te installeren.

Na uitgebreid onderzoek en het testen van verschillende actieve subwoofers, kunnen we concluderen dat de 10 producten die we hebben beoordeeld allemaal hun eigen unieke voordelen en kenmerken hebben. Echter, de keuze zal uiteindelijk altijd neerkomen op jouw persoonlijke voorkeuren en specifieke eisen. Of je nu op zoek bent naar een subwoofer met indrukwekkende basweergave voor je thuisbioscoop, of een compact model dat je eenvoudig kunt integreren in je huidige geluidssysteem, er is zeker een product dat perfect past bij jouw behoeften. Vergeet niet dat de kwaliteit van de subwoofer rechtstreeks de luisterervaring zal beïnvloeden, daarom raden we je aan om de tijd te nemen om de producten in deze lijst te overwegen voordat je jouw definitieve beslissing neemt.

Inhoudsopgave