a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Badkamer Ventilator: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste badkamerventilatoren op de markt, zorgvuldig getest en geëvalueerd in ons nieuwe onderzoek om jou te helpen bij je volgende aankoop.

Unser Favorit: Europlast Badkamer Ventilator

Europlast Badkamer Ventilator
★★★★★

Unser Favorit: Europlast Badkamer Ventilator

Europlast Badkamer Ventilator
★★★★★

Unser Favorit: Virone Badkamer Ventilator

Virone Badkamer Ventilator
★★★★★

Unser Favorit: Miratic Badkamer Ventilator

Miratic Badkamer Ventilator
★★★★★

Unser Favorit: Europlast Badkamer Ventilator

Europlast Badkamer Ventilator
★★★★★

Unser Favorit: Fangofast Badkamer Ventilator

Fangofast Badkamer Ventilator
★★★★★

Unser Favorit: Ikodm Badkamer Ventilator

Ikodm Badkamer Ventilator
★★★★★

Unser Favorit: Systerm Badkamer Ventilator

Systerm Badkamer Ventilator
★★★★★

Unser Favorit: Orno Badkamer Ventilator

Orno Badkamer Ventilator
★★★★★

Unser Favorit: Europlast Badkamer Ventilator

Europlast Badkamer Ventilator
★★★★★

Duik samen met ons in de wereld van badkamerventilatoren. In het kader van ons nieuwste onderzoek presenteren we je de top 10 badkamerventilatoren die momenteel op de markt te vinden zijn. Of je nu behoefte hebt aan een krachtig model om je na een hete douche te begroeten of een stille metgezel die subtiele frisheid biedt, onze lijst heeft het allemaal. We hebben deze producten grondig getest en geanalyseerd op basis van hun prestaties, duurzaamheid, efficiëntie en prijs-kwaliteitverhouding. Lees verder en ontdek welke badkamerventilator het beste aan jouw behoeften voldoet. Zeg maar dag tegen de onaangename vochtigheid en hallo tegen een frisse, droge en comfortabele badkamerervaring.

Een badkamer ventilator, ook wel afzuigventilator genoemd, is een essentieel hulpmiddel dat je helpt om vocht en condens uit je badkamer te verwijderen. Wanneer je doucht of een bad neemt, komt er veel vochtige lucht vrij, wat kan leiden tot schimmelvorming of andere vochtproblemen. De badkamer ventilator zuigt deze vochtige lucht op en voert deze af naar buiten, waardoor je badkamer droger en schoner blijft. Het is een handige toevoeging voor jouw badkamer om de luchtkwaliteit te verbeteren en mogelijke vochtschade op lange termijn te voorkomen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Europlast Badkamer Ventilator

Europlast Badkamer Ventilator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Badkamerventilator van EUROPLAST is een hoogwaardige oplossing voor een frisse en schone badkamersfeer. Het apparaat is gemaakt van duurzaam ABS-kunststof dat bestand is tegen vocht en garandeert langdurige prestaties onder vochtige omstandigheden. Met een stille motor van slechts 32 dB(A) op 3 meter afstand, verwijdert deze ventilator effectief overtollig vocht, stoom en geuren zonder je rust te verstoren. De IPX4-classificatie betekent dat het veilig is om te gebruiken in natte ruimtes zoals de badkamer. De installatie en het onderhoud zijn eenvoudig, compatibel met alle soorten ronde luchtkanalen voor flexibele montageopties. De badkamerventilator wordt eenvoudig bediend met de lichtschakelaar, dus je hebt geen extra schakelaars of bedieningselementen nodig. Technisch gezien draait de ventilator op 230 V-50 Hz, 15 W vermogen en een rotatiesnelheid van 2550 RPM, waardoor een luchtstroom van 100 m3/u ontstaat.

 • Voordeel 1: Efficiënte eliminatie van vocht en geuren – De Badkamerventilator van EUROPLAST is specifiek ontworpen om overtollig vocht, stoom en geuren uit jouw badkamer te verwijderen. Dit zorgt voor een frisse en schone sfeer in jouw badkamer.
 • Voordeel 2: Duurzame en weerbestendige constructie – De ventilator is gemaakt van duurzame ABS-kunststof die uitzonderlijke duurzaamheid biedt en bestand is tegen vocht. Hierdoor ervaar je langdurige prestaties, zelfs in vochtige omstandigheden.
 • Voordeel 3: Stille motor – Deze ventilator heeft een stille motor die sterke en effectieve ventilatie biedt zonder jouw vrede en rust te verstoren. Hij combineert kracht met stilte.
 • Voordeel 4: Veilig en betrouwbaar – Dankzij de IPX4-classificatie is de ventilator bestand tegen waterspatten, waardoor het veilig is voor gebruik in natte badkamerruimtes.
 • Voordeel 5: Eenvoudige installatie en bediening – Dit model is compatibel met alle soorten ronde luchtkanalen, wat veel flexibiliteit in montagemogelijkheden biedt. De ventilator wordt ook bediend met een schakelaar voor een snelle en eenvoudige bediening, waardoor je geen extra schakelaars of bedieningselementen nodig hebt.
 • nadeel 1: Hoewel het product een stille motor heeft, geeft de productbeschrijving aan dat het geluidsniveau op een afstand van 3 meter 32 dB(A) is. Dit betekent dat hoewel de ventilator als ‘stil’ wordt geadverteerd, er in realiteit nog steeds een bepaald geluidsniveau aanwezig is, wat mogelijk storend zou kunnen zijn.
 • nadeel 2: De badkamerventilator wordt geactiveerd via de lichtschakelaar. Dit betekent dat elke keer dat je de lichten aandoet, ook de ventilator gaat werken, wat onnodig energieverbruik kan veroorzaken als je enkel licht nodig hebt en niet de ventilatie.
 • nadeel 3: De productbeschrijving geeft aan dat de ventilator compatibel is met alle soorten ronde luchtkanalen voor flexibele montageopties. Echter, als je geen ronde luchtkanalen in je badkamer hebt, kunnen er problemen zijn bij de installatie.
 • nadeel 4: Hoewel de ventilator langdurige prestaties garandeert in vochtige omstandigheden, wordt er geen informatie gegeven over hoe goed het product presteert in omstandigheden waarin er extreem hoge vochtigheid of voortdurende vochtigheid is, zoals in een stoomdouche.
 • nadeel 5: Het product heeft een luchtstroom van 100 m3/u. Dit kan onvoldoende zijn voor grotere badkamers, waardoor de efficiëntie van de ventilator in dergelijke ruimtes aanzienlijk kan afnemen.

Onze favoriet #2

Europlast Badkamer Ventilator

Europlast Badkamer Ventilator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Badkamerventilator van EUROPLAST is ontworpen om effectief overtollig vocht, stoom en geuren uit je badkamer te elimineren, wat resulteert in een frisse, schone sfeer. Deze ventilator is gemaakt van duurzame ABS-kunststof en is bestand tegen vochtigheid, wat zorgt voor een betrouwbare, lange termijn prestatie. De Motor is zowel krachtig als stil, waardoor je kunt genieten van een rustige omgeving, terwijl de IPX4-classificatie het veilig maakt voor gebruik in natte ruimtes zoals de badkamer. De installatie en het onderhoud is eenvoudig, met compatibiliteit voor allerlei ronde luchtkanalen en aansturing door de lichtschakelaar, wat extra knoppen of bedieningselementen overbodig maakt. Ten slotte, met technische specificaties zoals 230 V-50 Hz spanning, 15 W vermogen, 2550 RPM rotatiesnelheid, 100 m3/u luchtstroom en een geluidsniveau van 32 dB(A) op een afstand van 3 meter, biedt deze badkamerventilator een uitstekende balans tussen prestatie, duurzaamheid en gebruikersgemak.

 • Voordeel 1: De badkamerventilator van EUROPLAST is uiterst efficiënt in het elimineren van overtollig vocht, stoom en geuren uit jouw badkamer, waardoor een frisse en schone sfeer ontstaat.
 • Voordeel 2: Het product is gemaakt van duurzame ABS-kunststof, wat uitzonderlijke weerstand biedt tegen vocht. Dit betekent dat de ventilator langdurige prestaties kan leveren in vochtige omstandigheden.
 • Voordeel 3: De stille motor van deze ventilator zorgt voor krachtige werking zonder je vrede en rust te verstoren. Dit maakt de ventilator ideaal voor gebruik op elk moment van de dag of nacht zonder interferentie.
 • Voordeel 4: De badkamerventilator heeft een IPX4-classificatie, wat betekent dat het bestand is tegen waterspatten. Dit maakt het veilig voor gebruik in natte ruimtes zoals badkamers zonder concessies te doen aan de prestaties.
 • Voordeel 5: De EUROPLAST-ventilator is eenvoudig te installeren en te onderhouden, en is compatibel met alle soorten ronde luchtkanalen. De bediening van de ventilator gebeurt via een lichtschakelaar, wat betekent dat er geen extra schakelaars of bedieningselementen nodig zijn.
 • Nadeel 1: Hoewel de ventilator wordt aangeprezen om zijn stille werking, vermeldt de productbeschrijving dat het geluidsniveau op een afstand van 3 meter 32 dB(A) is. Dit kan voor sommige mensen storend zijn, vooral als je graag een rustige badkameromgeving wilt.
 • Nadeel 2: De ventilator wordt geleverd met een verwijderbare voorkant die volgens de beschrijving een strak uiterlijk biedt en interne componenten verbergt. Dat kan er echter toe leiden dat er stof en vuil ophoopt in de ventilator, wat kan bijdragen aan een verminderde efficiëntie over de tijd.
 • Nadeel 3: Terwijl de productbeschrijving vermeldt dat de ventilator compatibel is met alle soorten ronde luchtkanalen, beperkt dit de flexibiliteit bij installatie. Als je een andere vorm luchtkanaal hebt, zal de ventilator misschien niet passen.
 • Nadeel 4: In de technische specificaties wordt vermeld dat de ventilator een luchtstroom van 100 m3/u heeft. Dit kan niet efficiënt genoeg zijn voor grotere badkamers, wat kan leiden tot onvoldoende ventilatie.
 • Nadeel 5: De specificatie toont aan dat de activering van de ventilator gebeurt via de lichtschakelaar, wat suggereert dat er geen onafhankelijke bediening is. Dit kan een nadeel zijn als je de ventilator wilt bedienen zonder het licht in te schakelen.

Onze favoriet #3

Virone Badkamer Ventilator

Virone Badkamer Ventilator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Virone Badkamer Ventilator is een stil en krachtig apparaat, ontworpen om zonder storende geluiden te opereren. Ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens en kelders, creëert de krachtige zuigkracht van zijn ventilatorbladen een optimale luchtverversing en voert vocht en geurtjes snel en efficiënt af. Het frame en de ventilatorbladen zijn gemaakt van UV-bestendig materiaal voor goede corrosie- en verouderingsbescherming en zijn gemakkelijk schoon te maken. De lichte, trillingsarme motor is stabiel en voorzien van een oververhittingsbeveiliging, waardoor deze langdurig kan werken zonder onderhoud. De afmetingen zijn 79x135x135 mm.

 • Voordeel 1: De badkamerventilator van Miratic heeft een automatische vochtafstotende functie. Dit betekent dat de fan vochtige lucht vanzelf naar buiten afvoert wat voor jou betekent dat je niet handmatig hoeft te ventileren. Hiermee houdt je jouw badkamer fris en vrij van vocht, wat bijdraagt aan een aangenamere omgeving.
 • Voordeel 2: De ingebouwde lichtgewicht motor van de ventilator heeft een lange levensduur, is trillingsarm en stabiel. Deze eigenschappen zorgen voor een betrouwbare werking van de ventilator, en hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over frequente reparaties of vervangingen.
 • Voordeel 3: Met de eenvoudige installatie van de Miratic badkamerventilator bespaar je tijd en moeite. De ventilator is ontworpen voor wandmontage, waardoor het bevestigen van het apparaat voor jou eenvoudiger en handiger is.
 • Voordeel 4: De behuizing van de ventilator is gemaakt van hoogwaardig ABS-materiaal, wat corrosiebestendig is en een lange levensduur heeft. Dit betekent dat de ventilator niet alleen functioneel is, maar ook robuust en duurzaam, waardoor hij bestand is tegen de vochtige omgeving van de badkamer.
 • Voordeel 5: Tenslotte werkt de Miratic badkamerventilator zeer stil met een geluidsniveau van slechts 26 dB(A), terwijl hij een capaciteit heeft van 93 m3/h. Hierdoor kan je genieten van een stille, rustige badkamer terwijl de ventilator effectief de vochtige lucht afvoert.
 • nadeel 1: Hoewel de ventilator is ontworpen voor wandmontage, kan het installatieproces nog steeds gecompliceerd zijn voor mensen zonder enige technische kennis of ervaring.
 • nadeel 2: Ondanks dat de behuizing is gemaakt van hoogwaardig ABS-materiaal met een lange levensduur, kan dit niet dezelfde duurzaamheid garanderen voor de interne onderdelen zoals de motor.
 • nadeel 3: Hoewel de motor licht en trillingsarm is, wordt er in de productomschrijving niet gesproken over het prestatieniveau. Dit kan betekenen dat het niet geschikt is voor zeer vochtige badkamers die een krachtige ventilator nodig hebben.
 • nadeel 4: De capaciteit van 93 m3/h klinkt indrukwekkend, maar kan in werkelijkheid onvoldoende zijn voor grotere badkamers, waardoor het apparaat minder efficiënt werkt.
 • nadeel 5: Met een geluidsdrukniveau van 26 dB(A) wordt dit apparaat mogelijk als stil beschouwd, maar voor sommige mensen kan dit nog steeds als storend worden ervaren, vooral tijdens stille nachtelijke uren.

Onze favoriet #4

Miratic Badkamer Ventilator

Miratic Badkamer Ventilator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Badkamer Ventilator van Miratic is een praktische oplossing voor vochtige lucht in jouw badkamer. Deze ventilator voert automatisch vochtige lucht af naar buiten dankzij de lichte, trillingsarme, stabiele en duurzame motor. De installatie is snel en eenvoudig, aangezien de ventilator is ontworpen voor wandopbouw. Niet alleen functioneel, maar deze ventilator heeft ook een aantrekkelijk design. De behuizing is gemaakt van sterk ABS-materiaal dat anti-corrosief is, lang meegaat en zorgt voor een stabiele snelheid, veiligheid en een laag geluidsniveau. Met een capaciteit van 93 m3/h en een geluidsdrukniveau van 26 dB(A), blinkt deze badkamerventilator uit in kracht en stille werking.

 • Voordeel 1: De badkamerventilator van Miratic heeft een automatische vochtafstotende functie. Dit betekent dat de fan vochtige lucht vanzelf naar buiten afvoert wat voor jou betekent dat je niet handmatig hoeft te ventileren. Hiermee houdt je jouw badkamer fris en vrij van vocht, wat bijdraagt aan een aangenamere omgeving.
 • Voordeel 2: De ingebouwde lichtgewicht motor van de ventilator heeft een lange levensduur, is trillingsarm en stabiel. Deze eigenschappen zorgen voor een betrouwbare werking van de ventilator, en hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over frequente reparaties of vervangingen.
 • Voordeel 3: Met de eenvoudige installatie van de Miratic badkamerventilator bespaar je tijd en moeite. De ventilator is ontworpen voor wandmontage, waardoor het bevestigen van het apparaat voor jou eenvoudiger en handiger is.
 • Voordeel 4: De behuizing van de ventilator is gemaakt van hoogwaardig ABS-materiaal, wat corrosiebestendig is en een lange levensduur heeft. Dit betekent dat de ventilator niet alleen functioneel is, maar ook robuust en duurzaam, waardoor hij bestand is tegen de vochtige omgeving van de badkamer.
 • Voordeel 5: Tenslotte werkt de Miratic badkamerventilator zeer stil met een geluidsniveau van slechts 26 dB(A), terwijl hij een capaciteit heeft van 93 m3/h. Hierdoor kan je genieten van een stille, rustige badkamer terwijl de ventilator effectief de vochtige lucht afvoert.
 • nadeel 1: Hoewel de ventilator is ontworpen voor wandmontage, kan het installatieproces nog steeds gecompliceerd zijn voor mensen zonder enige technische kennis of ervaring.
 • nadeel 2: Ondanks dat de behuizing is gemaakt van hoogwaardig ABS-materiaal met een lange levensduur, kan dit niet dezelfde duurzaamheid garanderen voor de interne onderdelen zoals de motor.
 • nadeel 3: Hoewel de motor licht en trillingsarm is, wordt er in de productomschrijving niet gesproken over het prestatieniveau. Dit kan betekenen dat het niet geschikt is voor zeer vochtige badkamers die een krachtige ventilator nodig hebben.
 • nadeel 4: De capaciteit van 93 m3/h klinkt indrukwekkend, maar kan in werkelijkheid onvoldoende zijn voor grotere badkamers, waardoor het apparaat minder efficiënt werkt.
 • nadeel 5: Met een geluidsdrukniveau van 26 dB(A) wordt dit apparaat mogelijk als stil beschouwd, maar voor sommige mensen kan dit nog steeds als storend worden ervaren, vooral tijdens stille nachtelijke uren.

Onze favoriet #5

Europlast Badkamer Ventilator

Europlast Badkamer Ventilator

Waarom we het gekozen hebben

De Badkamerventilator van EUROPLAST met een diameter van 100mm is ontworpen om overtollig vocht, stoom en geuren uit je badkamer te verwijderen en een frisse en schone atmosfeer te creëren. Gemaakt van duurzaam ABS-kunststof, biedt deze ventilator uitzonderlijke duurzaamheid en weerstand tegen vocht voor langdurige prestaties, zelfs in vochtige omstandigheden. Het beschikt over een stille motor voor krachtige, stille ventilatie zonder je rust te verstoren en heeft een IPX4-classificatie, wat betekent dat het veilig is tegen waterspatten. Het is eenvoudig aan te sluiten op een standaard stopcontact en heeft een gebruiksvriendelijke trekschakelaar voor intuïtieve bediening. Het is ook compatibel met alle soorten ronde luchtkanalen voor flexibele montageopties en eenvoudig onderhoud. Technische specificaties zijn onder meer een spanning van 230V-50Hz, vermogen van 15W, rotatiesnelheid van 2550 RPM, luchtstroom van 100 m3/u en een geluidsniveau van 32 dB(A) op een afstand van 3 meter.

 • Voordeel 1: De EUROPLAST badkamerventilator is zeer effectief in het elimineren van overtollig vocht, stoom en geuren uit jouw badkamer. Hierdoor creëer je een frisse en schone sfeer in jouw badkamer.
 • Voordeel 2: De ventilator is gemaakt van duurzame ABS-kunststof. Dit zorgt voor een uitzonderlijke duurzaamheid en weerstand tegen vocht, waardoor de ventilator zelfs in de meest vochtige omstandigheden optimale prestaties kan leveren.
 • Voordeel 3: Je zult de krachtige werking van deze stille motor zeker waarderen. De ventilator biedt effectieve ventilatie zonder jouw vrede en rust te verstoren. Bovendien is de ventilator IPX4-geclassificeerd, wat betekent dat hij bestand is tegen waterspatten, waardoor het veilig te gebruiken is in natte ruimtes zoals badkamers.
 • Voordeel 4: De eenvoudige aansluiting van deze ventilator is zeker een toegevoegde bonus. Hij is uitgerust met een snoer en stekker en moet worden aangesloten op een standaard stopcontact, wat zorgt voor een snelle en eenvoudige installatie. De bediening van de ventilator is ook moeiteloos met de gebruiksvriendelijke trekschakelaar.
 • Voordeel 5: De installatie en het onderhoud zijn gelukkig ook zeer eenvoudig. De ventilator is compatibel met alle soorten ronde luchtkanalen, wat zorgt voor flexibiliteit in montageopties. Daarnaast is het apparaat ontworpen voor een eenvoudig onderhoud.
 • nadeel 1: Hoewel de bediening van de ventilator eenvoudig is met een trekschakelaar, kan dit op termijn een probleem vormen. De levensduur en werking van trekschakelaars kunnen door veelvuldig gebruik afnemen, waardoor het minder betrouwbaar kan zijn dan bijvoorbeeld een knop of schakelaar op het apparaat zelf.
 • nadeel 2: Het klinkt alsof de ventilator alleen compatibel is met standaard stopcontacten, en dat kan beperkend zijn. Als je geen standaard stopcontact in de buurt van waar je de ventilator wilt installeren, kan die installatie lastig worden.
 • nadeel 3: De geluidsniveau op een afstand van 3 meter is 32 dB(A). Dit kan als stil worden beschouwd voor de meeste mensen, maar in een heel stille omgeving kan het alsnog als storend worden ervaren.
 • nadeel 4: Het feit dat het apparaat een elektrisch snoer heeft dat op een stopcontact moet worden aangesloten, roept vragen op over zijn bruikbaarheid in zeer vochtige omgevingen, zelfs als het IPX4-classificatie heeft. Het bestaan van een snoer kan het risico op elektrische incidenten verhogen.
 • nadeel 5: Hoewel de ventilator efficiënt overtollig vocht, stoom en geuren uit de badkamer elimineert, is er geen informatie over enige geïntegreerde filtersysteem. Als je in een gebied woont met veel stof of allergenen in de lucht, kan dit een nadeel zijn.

Onze favoriet #6

Fangofast Badkamer Ventilator

Fangofast Badkamer Ventilator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De FanGoFast Badkamer Ventilator is een hoogwaardige afvoerventilator met een krachtige, stillere werking, ideaal voor ruimtes met hoge luchtvochtigheid zoals badkamers, keukens, garages, en zelfs kantoren. Gevoed door een 230 V/50 Hz-spanning, biedt deze 150 mm ventilator een vermogen van 17 W en luchtverplaatsing van 132 m³/h. Bovendien onderscheidt het zich door het 4-deurs terugslagventiel van flexibel materiaal, waardoor luchtstroomverlies wordt geminimaliseerd. De ventilator wordt geleverd met een geluidsarme koperen motor en dubbele kogellagers voor een efficiënte prestatie. Je zult de hoogwaardige, corrosie- en verouderingsbestendige ABS anti-UV-materiaal waarvan het hoofdframe en de ventilatorbladen zijn gemaakt waarderen. Plus, het wordt geleverd met een gratis schroevendraaier en klantvriendelijke service van een 30-dagen snelle volledige terugbetaling en nieuwe vervangingsservice binnen een 18 maanden garantie.

 • Voordeel 1: De FanGoFast badkamerventilator bevat een schroevendraaier, wat betekent dat je geen extra gereedschap hoeft aan te schaffen voor de installatie. Dit zorgt voor gemak en minder gedoe voor jou.

  Voordeel 2: Deze ventilator heeft een hoog vermogen, met een vermogen van 17 W en een luchtverplaatsing van 132 m³/h. Dit betekent dat deze ventilator effectief vocht uit je ruimtes kan verwijderen, zoals je badkamer, keuken, garage, kelder, woonkamer, kantoor, gereedschapsruimte, enz.

 • Voordeel 3: De ventilator is uitgerust met een speciaal terugslagventiel, uniek ten opzichte van andere afvoerventilatoren. Dit terugslagventiel voldoet beter aan het zwaartekrachtprincipe en minimaliseert luchtstroomverlies, wat betekent dat de ventilator efficiënter is.
 • Voordeel 4: De FanGoFast badkamerventilator is geluidsarm. Hij is uitgerust met een koperen motor met dubbele kogellagers die een hoog rendement en stille werking garanderen. De verbeterde motor onderdrukt wrijving, bespaart effectief stroom en vermindert het geluid.
 • Voordeel 5: De ventilator is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Het hoofdframe en de ventilatorbladen zijn gemaakt van ABS anti-UV-materiaal, wat goede corrosie- en verouderingsbescherming biedt en gemakkelijk te reinigen is. Dit betekent dat je ventilator langer meegaat en minder onderhoud vraagt, wat je tijd en moeite bespaart.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving van de FanGoFast badkamerventilator, kunnen de volgende potentiële nadelen worden geïdentificeerd:
 • Nadeel 1: Hoewel de ventilator een hoog vermogen heeft, kan dit juist een nadeel zijn als je een kleinere ruimte hebt. Een te krachtige ventilator kan een oncomfortabele tocht veroorzaken en meer energie verbruiken dan nodig is.
 • Nadeel 2: De FanGoFast badkamerventilator is uitgerust met een speciaal terugslagventiel dat gemaakt is van flexibel en elastisch speciaal materiaal. Echter, dit soort materialen zouden op de lange termijn mogelijk hun elasticiteit kunnen verliezen, wat de effectiviteit van het terugslagventiel zou kunnen verminderen.
 • Nadeel 3: Hoewel de aangegeven geluidsarme werking van de ventilator een voordeel is, is het mogelijk dat het geluidsniveau nog steeds als storend kan worden ervaren, afhankelijk van jouw persoonlijke gevoeligheid voor geluid.
 • Nadeel 4: Het hoofdframe en de ventilatorbladen van de FanGoFast zijn gemaakt van ABS anti-UV-materiaal, wat betekent dat ze specifiek ontworpen zijn om weerstand te bieden tegen UV-schade. Dat is buitengewoon als de ventilator in zonlicht geplaatst wordt, maar overbodig als de ventilator binnen geïnstalleerd wordt, zoals in de meeste badkamers, waardoor je mogelijk betaalt voor een kenmerk dat je niet nodig hebt.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het merk een schroevendraaier voor de installatie bij het product levert, kan de daadwerkelijke installatie van de ventilator mogelijk nog steeds gecompliceerd zijn, afhankelijk van de technische vaardigheden van de persoon die de installatie uitvoert. Dit kan resulteert in extra kosten voor professionele installatie.

Onze favoriet #7

Ikodm Badkamer Ventilator

Ikodm Badkamer Ventilator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Ikodm badkamerventilator is elegant en efficiënt, ontworpen om vocht en ongewenste geurtjes effectief te verwijderen uit diverse ruimtes zoals je keuken, badkamer, woonkamer of kantoor. Met de robuuste ABS-behuizing ben je verzekerd van duurzaamheid; hij is UV-bestendig, antistatisch en beschermt tegen corrosie en veroudering. Deze 100 mm variant heeft een krachtige luchtstroom van 95 m³/h en een sterke draaisnelheid van 2200 toeren per minuut, terwijl hij toch fluisterstil blijft werken met een geluidsdrukniveau van slechts 34 dB(A). Verder wordt hij geleverd met een ingebouwde timer en vochtsensor, die je kunt instellen voor gebruik tussen de 5 en 30 minuten en een luchtvochtigheidsdrempel van 60 tot 90%. De installatie is een fluitje van een cent met de meegeleverde schroeven, kruiskopschroevendraaier en handleiding.

 • Voordeel 1: De Ikodm badkamerventilator is elegant en functioneel met een aantrekkelijk design. Daarnaast is de behuizing gemaakt van zeer sterk ABS, wat betekent dat het ultraviolet, antistatisch is en uitstekende corrosie- en verouderingsbescherming biedt.
 • Voordeel 2: Deze ventilator heeft een indrukwekkende luchtstroom van 95 m³/h, waardoor een snelle en efficiënte verwijdering van vocht en geurtjes gegarandeerd is. Hierdoor is het een uitstekende keuze voor verschillende kamertypes zoals keukens, badkamers, toiletten, slaapkamers, woonkamers, garages en kantoren.
 • Voordeel 3: Het is ook uitgerust met een handige timer en een vochtsensor. Hierdoor kan je de werkingsduur van de ventilator regelen van 5 tot 30 minuten en wordt de ventilator automatisch geactiveerd als het vochtgehalte in de ruimte 60 tot 90% bereikt.
 • Voordeel 4: De werking van deze ventilator is stil met een geluidsdrukniveau van 34 dB (A), wat betekent dat het niet storend is voor de sfeer in je huis. Dit maakt het ideaal voor badkamers, keukens, kelders, hobbyruimtes, toiletten en andere vochtige ruimtes.
 • Voordeel 5: Tot slot, de installatie is eenvoudig. In feite is het een eenmansjob voor wand- of plafondmontage. Je krijgt alles wat je nodig hebt voor de installatie – de badkamerventilator met terugslagventiel, schroeven, een kruiskopschroevendraaier en een handleiding.
 • Nadeel 1: Hoewel de Ikodm badkamerventilator is gemaakt van sterk ABS, zou het voor sommige gebruikers mogelijk niet de esthetiek bieden die ze in hun ruimte willen.
 • Nadeel 2: De vereiste inspanning voor installatie kan voor sommige mensen misschien te zwaar zijn, aangezien het door één persoon moet worden gedaan.
 • Nadeel 3: De bedieningstimer is beperkt tot een duur van 5 tot 30 minuten, dit kan niet voldoende zijn voor enkele situaties waarin langdurige ventilatie vereist is.
 • Nadeel 4: Hoewel er wordt beweerd dat de ventilator een stille werking heeft, kan een geluidsdrukniveau van 34 dB(A) voor sommige gebruikers nog steeds storend zijn, vooral in rustige huizen of ‘s nachts.
 • Nadeel 5: Hoewel de handleiding wordt meegeleverd, is deze mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands. Dit kan een probleem zijn voor mensen die niet goed Engels spreken of begrijpen, waardoor installatie extra moeilijk kan zijn.

Onze favoriet #8

Systerm Badkamer Ventilator

Systerm Badkamer Ventilator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SYSTERM Badkamer Ventilator is een standaard 100mm afvoerventilator ideaal voor je badkamer en keuken. De ventilator kenmerkt zich door zijn laag energieverbruik en stille werking met een geluidsniveau van slechts 26 dB. Technisch gezien heeft het een vermogen van 93 m3/u en een elektrische stroomsterkte van 220-230 V. Bovendien bevat het een terugslagklep die voorkomt dat koude of vochtige lucht van buiten naar binnen kan komen wanneer de ventilator is uitgeschakeld. De ventilator is veilig, licht, makkelijk en snel te monteren. Deze ventilator biedt je hoge kwaliteit tegen de beste prijs.

 • Voordeel 1: De SYSTERM badkamerventilator heeft een standaard afvoerventilator met een diameter van 100 mm, waardoor hij perfect geschikt is voor zowel de badkamer als de keuken.
 • Voordeel 2: Het lage energieverbruik van 8 W zorgt ervoor dat je energierekening laag blijft, ondanks regelmatig gebruik.
 • Voordeel 3: De stille werking (slechts 26 dB) zorgt voor een rustige en kalme omgeving, zelfs als de ventilator aan staat.
 • Voordeel 4: De ingebouwde terugslagklep voorkomt dat koude of vochtige lucht van buitenaf weer in je woonkamer kan binnendringen wanneer de ventilator uitgeschakeld is.
 • Voordeel 5: Het apparaat is veilig in gebruik en is licht, simpel en snel te monteren, wat zorgt voor een zorgeloze installatie.
 • Nadeel 1: De SYSTERM badkamerventilator werkt met een standaard schakelaar. Dit betekent dat er geen geavanceerde controle-over-opties zoals timer of vochtsensor aanwezig zijn. Als je een fan van geautomatiseerde besturingssystemen bent, kan dit als een minpunt worden beschouwd.
 • Nadeel 2: Met een geluidsniveau van 26 dB kan het als een beetje lawaaierig worden beschouwd, afhankelijk van jouw geluidsgevoeligheid.
 • Nadeel 3: Hoewel de ventilator licht en eenvoudig te monteren is, kan het voor sommige mensen lastig zijn om zelf de installatie te doen, vooral als ze niet erg technisch onderlegd zijn.
 • Nadeel 4: De ventilator wordt geleverd met een vermogen van 93 m3/u, dit kan afhankelijk van de grootte van de badkamer of keuken onvoldoende zijn om snel en efficiënt vocht of geurtjes te verwijderen.
 • Nadeel 5: De ventilator is ontworpen met een beschermingsniveau van IP-X2, dit is misschien niet de hoogste mate van bescherming tegen water en stof die je misschien zou willen in een vochtige omgeving zoals een badkamer.

Onze favoriet #9

Orno Badkamer Ventilator

Orno Badkamer Ventilator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Orno Badkamerventilator is een perfecte oplossing voor het ventileren van jouw badkamer, keuken, kelder, hobbyruimtes en vochtige ruimtes. Deze ventilator is speciaal ontworpen voor stille werking, waardoor storende geluiden worden geëlimineerd. Het apparaat heeft een indrukwekkende zuigkracht en de ventilatorbladen zorgen voor effectieve luchtverversing en afvoer van vocht en geurtjes. Deze ventilator is vervaardigd uit premium UV-bestendig materiaal, wat zorgt voor goede corrosiebescherming en anti-verouderingseigenschappen, en het is ook gemakkelijk schoon te maken. De ingebouwde motor is licht, stabiel, heeft weinig trillingen en een oververhittingsbeveiliging, zodat je hem lang en zonder onderhoud kan gebruiken. Plus, hij beschikt over een handige snoerschakelaar en stekker, zodat je hem naar behoefte kunt aan- en uitzetten.

 • Voordeel 1: De Orno badkamerventilator is ontworpen om stil te werken. Dit betekent dat je er plaatselijk ventilatie mee kunt verzorgen zonder dat je gestoord wordt door luide, storende geluiden. Ideaal voor badkamers, keukens, kelders, hobbyruimtes, toiletten en vochtige ruimtes.
 • Voordeel 2: Het toestel biedt een grote zuigkracht. Met optimale luchtverversing begin je snel en efficiënt vocht en onaangename geurtjes te verwijderen.
 • Voordeel 3: Deze badkamerventilator is gemaakt van hoogwaardig, UV-bestendig materiaal. Het frame en de ventilatorbladen zijn goed beschermd tegen corrosie en veroudering, en zijn daarnaast gemakkelijk schoon te maken.
 • Voordeel 4: De ingebouwde motor is licht, trillingsarm en stabiel, waardoor lange, onderhoudsvrije werktijden mogelijk zijn. En met de oververhittingsbeveiligingsfunctie zorgt deze ventilator voor een veilige werkomgeving.
 • Voordeel 5: Een laatste voordeel van deze ventilator is de aan- / uitschakelaar. Met het snoer en de stekker kun je de ventilator op elk gewenst moment uitschakelen en weer inschakelen.
 • Op basis van de verstrekte productbeschrijving, lijkt de Orno badkamerventilator veelbelovende eigenschappen te hebben. Echter, er kunnen een paar mogelijke valkuilen zijn die je in overweging moet nemen:
 • Nadeel 1: Hoewel de ventilator is ontworpen om stil te draaien, kan dit ook betekenen dat het niet krachtig genoeg is om grotere of meer benauwde ruimtes correct te ventileren.
 • Nadeel 2: Het product vermeldt geen energie-efficiëntieniveau of milieuvriendelijkheid. Hoewel dit geen fysieke prestatie-indicator is, is het toch iets dat veel moderne consumenten belangrijk vinden.
 • Nadeel 3: De beschrijving vermeldt dat de ventilator is gemaakt van UV-bestendig materiaal. Dit kan overbodig zijn in een badkameromgeving, waar normaal gesproken geen direct zonlicht binnenkomt. Het kan dus zijn dat je betaalt voor een functie die je niet nodig hebt.
 • Nadeel 4: Er wordt vermeld dat de ventilator “lang kan werken zonder onderhoud”. Dit betekent niet dat het totaal vrij is van onderhoud, dus er kunnen nog steeds kosten en moeite aan verbonden zijn op de lange termijn.
 • Nadeel 5: Hoewel de aan/uit-schakelaar gebruiksgemak biedt, betekent dit ook dat de ventilator mogelijk niet is geïntegreerd in een bestaand ventilatiesysteem of kan worden bediend via een centraal bedieningspaneel. Als je badkamer geautomatiseerd is, kan deze functie dus minder handig zijn.

Onze favoriet #10

Europlast Badkamer Ventilator

Europlast Badkamer Ventilator

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Badkamerventilator van het merk EUROPLAST is een efficiënte oplossing om vochtige ruimtes goed te ventileren. Met een diameter van 100 mm voldoet het aan de bouwvoorschriften, al moet je wel nog plaatselijke voorschriften in acht nemen. Het functionele aspect is simpel: het gaat aan en uit via een schakelaar, en je kunt het zowel in de muur als in het plafond monteren, afhankelijk van je behoefte. Een van de grote voordelen is de eenvoudige installatie en snelle montage. Bovendien is het ontworpen voor optimale prestaties in vochtige ruimten, en beschikt het over een betrouwbare en energiebesparende elektromotor. Geproduceerd in Europa, dit is een kwaliteitsproduct van de fabrikant Europlast.

 • Voordeel 1: De EUROPLAST badkamerventilator heeft een diameter van 100 mm en voldoet aan de bouwvoorschriften. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat het product veilig is volgens de normen en dat je het gemakkelijk in je huis kunt installeren.
 • Voordeel 2: De ventilator heeft een handige functieoverzicht waarbij je deze via een schakelaar/lichtschakelaar kunt in- en uitschakelen. Dit biedt je gemak en flexibiliteit in hoe en wanneer je de ventilator gebruikt.
 • Voordeel 3: Je hebt de vrijheid om de standaard badkamerventilator in de muur of in het plafond te monteren naar behoefte. Dit betekent dat je het product kunt installeren op een manier die het beste bij je ruimte past.
 • Voordeel 4: De ventilator is ontworpen voor eenvoudige installatie en snelle montage. Dit bespaart je tijd en zorgt voor een eenvoudige set-up, waardoor de installatie van de ventilator een fluitje van een cent is.
 • Voordeel 5: De ventilator beschikt over een betrouwbare en energiebesparende elektromotor, wat optimaal is voor vochtige ruimtes zoals je badkamer. Dit betekent dat je zowel op energie kunt besparen als een betrouwbare werking van de ventilator kunt verwachten, wat zorgt voor een aangename en vochtafvoerende omgeving.
 • nadeel 1: Hoewel in de omschrijving wordt genoemd dat de BADKAMERVENTILATOR voldoet aan de bouwvoorschriften, moet je zelf nog opletten op de plaatselijke voorschriften voordat je deze installeert.
 • nadeel 2: De ventilator kan alleen worden in- en uitgeschakeld via een lichtschakelaar of schakelaar. Dit betekent dat er geen mogelijkheid is tot automatische werking, bijvoorbeeld op basis van vochtigheidsniveaus, wat een meer energie-efficiënte optie zou kunnen zijn.
 • nadeel 3: Hoewel de beschrijving spreekt van een “eenvoudige installatie”, wordt er niet over gesproken of dit zelf kan worden gedaan of dat er mogelijk een professional moet worden ingehuurd voor de installatie. Dit kan leiden tot extra kosten en moeite.
 • nadeel 4: Ondanks dat de ventilator zowel aan de muur als aan het plafond kan worden gemonteerd, wordt er geen informatie gegeven over de nodige apparatuur of bevestigingen die je mogelijk moet kopen om dit te doen.
 • nadeel 5: Hoewel genoemd wordt dat het product is geproduceerd in Europa en door Europlast, wordt er niet specifiek vermeld van welke materialen de ventilator is gemaakt. Dit maakt het moeilijk om de duurzaamheid en levensduur van het product te beoordelen.

Na zorgvuldig onderzoek naar de tien beste badkamerventilatoren op de markt, kunnen we concluderen dat een goed keuze afhangt van zowel je persoonlijke behoeften als je budget. In dit overzicht hebben we ventilatoren getest op factoren zoals efficiëntie, geluidsniveau, design en prijs-kwaliteitverhouding. Afhankelijk van de vereisten van je badkamer en je eigen voorkeur, is er een breed scala aan opties beschikbaar. We hopen dat dit overzicht je zal helpen bij het vinden van de perfecte badkamerventilator die aansluit bij jouw behoeften en die een frisse, vochtvrije en goed geventileerde badkameromgeving zal bieden.

Inhoudsopgave